PDA

View Full Version : Θετικές και αρνητικές γωνίες πλανητών



lenianti
08-05-2008, 09:11 AM
Μια ακόμη απορία..

Πώς καταλαβαίνουμε αν ένας πλανήτης βρίσκεται σε ευνοϊκή ή αρνητική γωνία μέσα σε εναν οίκο??? Μήπως έχει να κάνει με τους Δεκανούς?

Βασιλης Παπαδολιας
08-05-2008, 09:29 AM
Χμ, λίγο μπερδεμένο μου δείχνει το ερώτημα σου, lenianti. Τι ακριβώς εννοείς γωνία σε οίκο; Και πώς μπλέκονται οι Δεκανοί στην ιστορία;

Maroulita
08-05-2008, 09:55 AM
Μήπως εννοείς όψη; Γωνιακή σχεση δηλαδή;

lenianti
08-05-2008, 10:49 AM
Λοιπόν..

Κάπου διάβαζα για τον Ήλιο στους διάφορους οίκους.
Κι έλεγε:
Αν ο Ήλιος βρίσκεται στον 1ο οικό σημαίνει -μπλα μπλα-.
Αν βρίσκεται σε ευνοϊκή γωνία σημαίνει οτι το άτομο -μπλα μπλα- ενώ αν βρίσκεται σε δυσμενή γωνία τότε-μπλα μπλα-.

Οπότε σκεφτηκα οτι μάλλον δεν εννοεί όψεις γιατι δεν αναφέρονται άλλοι πλανήτες. Απο την άλλη, γωνία με τι? Από μόνος του ένας πλανήτης δεν μπορεί να κάνει γωνία!!! Μαθηματικά μη αποδεκτό!!! Μήπως αυτός που έγραφε γωνία εννοούσε όψεις? Ή γωνία εννοούσε τις μοίρες που βρίσκεται ο πλανήτης στο ζώδιο? Πρώτος, δεύτερος, τρίτος δεκανός... έτσι έμπλεξα τους δεκανούς στην ιστορία! :wacko::wacko::wacko::wacko::wacko:

Βασιλης Παπαδολιας
08-05-2008, 10:58 AM
Κι όμως, τις όψεις εννοούσε. Εννοούσε γενικά αν κάνει ευνοϊκές όψεις με άλλους πλανήτες ή δυσμενείς όψεις με άλλους πλανήτες. Π.χ. ο Ήλιος στον 1ο οίκο σημαίνει μπλα.. μπλα... αν δέχεται γενικά ευνοϊκές όψεις (π.χ. τρίγωνα με Δία και ¶ρη), τότε θα τροποποιηθεί έτσι, ενώ, αν δέχεται γενικά δυσμενείς όψεις (π.χ. τετράγωνο με Κρόνο και ¶ρη) θα τροποποιηθεί αλλιώς...

lenianti
08-05-2008, 11:16 AM
Αχά!! Κατάλαβα.. Οι όψεις που κάνει ο δικός μου Ήλιος είναι αντίθεση με Σελήνη, σύνοδο με Ερμή και Κρόνο, και εξάγωνο με Δία.. Θα κοιτάξω αν αυτές είναι θετικές ή αρνητικές λοιπόν και που θα μου πάει.. Θα βγάλω άκρη!
Ακόμη βρίσκομαι σε αρχικό στάδιο γι'αυτό οι ερωτήση φάνηκε κάπως "άκυρή"...:toung::toung::toung: