View Full Version : 3ος Οίκος.
stratos11
09-04-2008, 10:21 PM
Παραδοσιακά ο 3ος οίκος σχετίζεται με τους συγγενείς, τα κοντινά ταξίδια, τη βασική εκπαίδευση, τη γλώσσα και την επικοινωνία. Αυτά είναι γνωστά άλλωστε.
Εδώ όμως θα ήθελα να ασχοληθώ με την βαθύτερη σημασία αυτού του οίκου. Και αυτή είναι ο χορός της ανθρώπινης εξέλιξης. Ο 3ος είναι ο οίκος μέσω του οποίου τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον έξω κόσμο. Με βασικό "όπλο" το παιχνίδι και την περιέργεια μαθαίνουν τον καινούργιο γι΄αυτά κόσμο, τον οποίο βρίσκουν απίστευτα ενδιαφέροντα και γεμάτο εκπλήξεις.
Μήπως αυτό θυμίζει κάτι σε μας τους ενήλικες; Το κακό με μας είναι ότι τις περισσότερες φορές θεωρούμε ότι η καθημερινότητα δεν έχει τίποτα καινούριο να μας δώσει, καμμιά έκπληξη, αυτά που για ένα παιδί είναι πρωτόγνωρα και μαγικά για μας είναι τετριμμένα, κοινότοπα και κατά συνέπεια βαρετά.
Η ανάγκη που νοιώθει ένα παιδί να παίξει και να μάθει νέα πράγματα, υπάρχει και στους ενήλικες -ανεξαρτήτως ηλικίας- . Ξέρω-ξέρω, δουλειά, υποχρεώσεις -πού χρόνος θα μου πείτε. Δικαιολογίες θα βρούμε όσες θέλουμε.
Έτσι όμως καταλήγουμε στη ρουτίνα και στην ανία, μέχρι το σημείο που τελικά η ζωή φαντάζει σαν ένα φορτίο χωρίς νόημα.
Ο άνθρωπος εξελίσσεται μαθαίνοντας και κάνοντας καινούρια πράγματα, όσο μικρά κι αν αυτά θεωρούνται - δεν είναι ανάγκη να κτίσει ένα τεράστιο οικοδόμημα, ούτε να υλοποιήσει το πιο υψηλό του ιδανικό για να αισθανθεί ικανοποιημένος. Στα "μικρά" κατοικεί η χαρά. ¶λλωστε και η εκπλήρωση ενός "ονείρου" προϋποθέτει την ύπαρξη ενός τόσο δα μικρού βήματος.
Και εδώ ερχόμαστε στη δεύτερη βαθύτερη σημασία του 3ου οίκου.
Η πρώτη όπως θα καταλαβατε συνοψίζεται στη φράση "για πάντα νέος".
Η δεύτερη έχει να κάνει με τον τρόπο σκέψης και την αλληλεξάρτηση σκέψης και πράξης - εδώ βέβαια υπεισέρχεται και η σημασία του διαμετρικά αντίθετου 9ου οίκου, με την διάκριση του ανώτερου (9ου) από το κατώτερο (3ο) νοητικού αλλά με την επισήμανση ότι η γείωση και η "δοκιμασία" βρίσκεται στον 3ο οίκο της καθημερινότητας.
Θα ξέρετε το γνωστό ανέκδοτο με το γρύλλο " άντε.... εσύ κι ο γρύλλος σου".
Το παραπάνω δείχνει πολύ παραστατικά αυτή την αλληλεπίδραση. Σκέψη και πράξη, Λόγος και Έργο.
Ενεργούμε σύμφωνα με τον τρόπο που σκεπτόμαστε, και αυτό που σκεπτόμαστε σχετικά με τον κόσμο, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο που ενεργούμε.
Πράξη και κίνηση. Το 3ο σπίτι μας δείχνει τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε την ενέργειά μας και την προσωπική μας δύναμη. Αυτό που θα "θερίσουμε" τελικά είναι ότι είδους ενέργεια έχουμε βάλει στο τρίτο σπίτι. Αυτό που εκπέμπουμε, αυτό και θα λάβουμε.
Είναι ο τρόπος που κατευθύνουμε τις ενέργειές μας (οχι η ίδια η ενέργεια), στον κόσμο και το σύμπαν.
Γι΄αυτό το λόγο την επόμενη φορά που θα "αστοχήσουμε" στην επίτευξη κάποιου στόχου ας αναρωτηθούμε: πώς σκεπτόμαστε, πώς κινούμαστε και πώς δρούμε.
Είναι ο τρόπος που κατευθύνουμε την ενέργειά μας σε αρμονία με ότι θέλουμε να πετύχουμε; Συμβαδίζει ή άλλα θέλουμε κι άλλα κάνουμε;
Αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι πρέπει και οι ενέργειές μας να περιστρέφονται γύρω από αυτό, όπως η μέλισσα γύρω από ένα λουλούδι.
dream_on
10-04-2008, 12:39 AM
"Η δεύτερη έχει να κάνει με τον τρόπο σκέψης και την αλληλεξάρτηση σκέψης και πράξης - εδώ βέβαια υπεισέρχεται και η σημασία του διαμετρικά αντίθετου 9ου οίκου, με την διάκριση του ανώτερου (9ου) από το κατώτερο (3ο) νοητικού αλλά με την επισήμανση ότι η γείωση και η "δοκιμασία" βρίσκεται στον 3ο οίκο της καθημερινότητας."
Πολυ ωραια ιδεα να μαθαινουμε για τον καθε οικο χωριστα!.
Οταν ο 3ος οικος ειναι κενος αλλα ο 9ος εχει πλανητες, τι ειδους πληροφοριες μπορουμε να συλλεξουμε για την ποιοτητα του κενου οικου κ στη συγκεκριμενη περιπτωση του 3ου;
δηλαδη..μπορουμε να βγαλουμε καποιο γενικοτερο κανονα που να δομει καποια σχεση αναμεσα σε κενο οικο-απεναντι οικο με πλανητες, ή τελικα απλα κοιταμε ακμη - κυβερνητη;
stratos11
10-04-2008, 01:10 AM
"Η δεύτερη έχει να κάνει με τον τρόπο σκέψης και την αλληλεξάρτηση σκέψης και πράξης - εδώ βέβαια υπεισέρχεται και η σημασία του διαμετρικά αντίθετου 9ου οίκου, με την διάκριση του ανώτερου (9ου) από το κατώτερο (3ο) νοητικού αλλά με την επισήμανση ότι η γείωση και η "δοκιμασία" βρίσκεται στον 3ο οίκο της καθημερινότητας."
Πολυ ωραια ιδεα να μαθαινουμε για τον καθε οικο χωριστα!.
Οταν ο 3ος οικος ειναι κενος αλλα ο 9ος εχει πλανητες, τι ειδους πληροφοριες μπορουμε να συλλεξουμε για την ποιοτητα του κενου οικου κ στη συγκεκριμενη περιπτωση του 3ου;
δηλαδη..μπορουμε να βγαλουμε καποιο γενικοτερο κανονα που να δομει καποια σχεση αναμεσα σε κενο οικο-απεναντι οικο με πλανητες, ή τελικα απλα κοιταμε ακμη - κυβερνητη;
Όταν ένας οίκος έχει πλανήτη/ες το πιο σύνηθες είναι να επικεντρώνεται η δραστηριότητα σε αυτόν τον οίκο. Αυτό που πιστεύω χρειάζεται είναι να δώσουμε την απαραίτητη προσοχή στον αντίθετο οίκο, ώστε να ισορροπούμε όσο γίνεται την "τραμπάλα" της πολικότητας.
Π.Χ. ένας τονισμένος 2ος (προσωπικά αποκτήματα), έχει την ανάγκη του 8ου (μοίρασμα) για ισορροπία. Ένας δυνατός τρίτος (επικοινωνία) τον 9ο (φιλοσοφική διάθεση) ώστε αυτή η επικοινωνία να μην εξαντλείται μόνο σε "πεζά" και κοινότοπα θέματα και το αντίστροφο. κ.ο.κ.
Βασιλης Παπαδολιας
10-04-2008, 09:50 AM
Καλημέρα στο Στράτο και τα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτή τη συζήτηση. Μ' αρέσει και μένα αυτός ο τρόπος που εξετάζουμε έναν έναν τους οίκους. Μ' αρέσει επίσης κι αυτό το βιωματικό στυλ της παρουσίασης.
Επί της ουσίας στον τρίτο οίκο μπορεί να δει κανείς πολλά πράγματα. Κυρίως ίσως τον τρόπο που προσεγγίζει κανείς το περιβάλλον του σε αυτό που λέμε "πρώτη επαφή". Το τι προβάλλει στην πρώτη επαφή, τι εκπέμπει, τι εντύπωση δίνει. Η διαφορά με τον ωροσκόπο είναι ότι εδώ η προβολή είναι συνειδητή. Είναι δηλαδή το τι θέλει το ίδιο το άτομο να προβάλλει, ενώ στον ωροσκόπο η προβολή συνήθως είναι ακούσια και ασυνείδητη.
Ας μην ξεχνάμε ότι στο 2ο οίκο αποφασίσαμε ότι θέλουμε να γίνουμε κάτι. Στον τρίτο οίκο λοιπόν αρχίζουμε και προβάλλουμε προς τα έξω αυτό που θέλουμε να γίνουμε και ρωτάμε: Μας παίρνει; Μας δέχονται οι άλλοι αν βγούμε προς τα έξω με αυτή τη μορφή;" Αυτό ίσως έχει να κάνει μ' αυτό που λέει ο Στράτος ότι πρέπει να περιστρεφόμαστε γύρω από αυτό που επιζητούμε. Το τι επιζητούμε είναι στο 2ο οίκο. Στον τρίτο αρχίζουμε και το περιβάλλουμε με ένα ένδυμα, μία αύρα, ένα περιτύλιγμα, τους μηχανισμούς επαφής αλλά και τους μηχανισμούς λειτουργίας που χρειάζεται να γίνει. Με αυτό θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε το στόχο.
Ψυχολογικά ο τρίτος οίκος θα μπορούσε να είναι και ο οίκος της ενσωμάτωσης. Ποια από τα γονικά στοιχεία ή τα στοιχειά του περιβάλλοντος και της κοινότητας θα ενσωματώσουμε στο Εγώ; Ποια θα κρατήσουμε και ποια θα απορρίψουμε; Είναι μία εναλλακτική προσέγγιση στη θεώρηση αυτού του οίκου.
Last but not least ο τρίτος οίκος δίνει πληροφορίες επίσης γι' αυτό που οι αμερικάνοι ονομάζουν "community". Εμείς θα το λέγαμε κοινότητα. Σε πιο περιβάλλον κοινότητας αναπτυσσόμαστε; Τι αλληλεπιδράσεις υπάρχουν μεταξύ αυτού και ημών; Πώς μας χαρακτηρίζει και πώς μας επηρεάζει; Μας δίνει κάποια ταυτότητα; Αυτές είναι επιπλέον παράμετροι που μπορεί κανείς να εξετάσει στον τρίτο οίκο. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι στην πραγματικότητα έτοιμοι μηχανισμοί και "πλασαρίσματα" που μας δίνει η κοινότητα για να χρησιμοποιήσουμε. Εμείς ενστερνιζόμαστε κάποια από αυτά και τα εντάσσουμε στο οπλοστάσιο μας.
Και πάλι καλημέρα και καλή συνέχεια...
Fotini Christodoulou
10-04-2008, 10:11 AM
Στράτο η παρουσίαση των οίκων είναι πολύ ωραία και εξαιρετικά χρήσιμη.:bigsmile:
Καθώς έχω ιδιαίτερα τονισμένο 3ο με σελήνη, ήλιο και δία, μου λύθηκαν και κάποιες απορίες ως προς το τρόπο που λειτουργούν τελικά.
Περιμένουμε την συνέχεια:bigsmile:
dream_on
10-04-2008, 02:37 PM
Όταν ένας οίκος έχει πλανήτη/ες το πιο σύνηθες είναι να επικεντρώνεται η δραστηριότητα σε αυτόν τον οίκο. Αυτό που πιστεύω χρειάζεται είναι να δώσουμε την απαραίτητη προσοχή στον αντίθετο οίκο, ώστε να ισορροπούμε όσο γίνεται την "τραμπάλα" της πολικότητας.
Π.Χ. ένας τονισμένος 2ος (προσωπικά αποκτήματα), έχει την ανάγκη του 8ου (μοίρασμα) για ισορροπία. Ένας δυνατός τρίτος (επικοινωνία) τον 9ο (φιλοσοφική διάθεση) ώστε αυτή η επικοινωνία να μην εξαντλείται μόνο σε "πεζά" και κοινότοπα θέματα και το αντίστροφο. κ.ο.κ.
Αρα θα μπορουσαμε να πουμε οτι με αδειο τον 3ο αλλα με πλανητες στον 9ο,
1)δε μπορει να "επικοινωνησει" ο ανθρωπος σωστα την φιλοσοφικη του ανησυχια,
ή
2) οτι δεν ενδιαφερεται να επικοινωνησει για τα "πεζα ζητηματα"
ή
3)γενικα εχει δυσκολια στην επικοινωνια;
ryssa
10-04-2008, 04:32 PM
Αρα θα μπορουσαμε να πουμε οτι με αδειο τον 3ο αλλα με πλανητες στον 9ο,
ή
ή
3)γενικα εχει δυσκολια στην επικοινωνια;
Την ίδια απορία έχω κι εγώ.....:blink::blink::blink:
Βασιλης Παπαδολιας
10-04-2008, 05:34 PM
Είναι μία προσέγγιση παιδιά, αλλά δεν είναι η μοναδική...
pigasos
10-04-2008, 06:40 PM
Όταν ο 3ος οίκος περιέχει τρία ζώδια, το κεντρικό ζώδιο τι εκφράζει σε αυτή την περίπτωση; Δηλαδή αν ο 3ος έχει ακμή τον Υδροχόο και μετα ο 4ος αρχίζει με τον Κριό, οι Ιχθεις τι εκφράζουν; Είχα διαβάσει κάπου ότι η ενέργεια του εκφράζεται ασυνείδητα. Είναι σωστό αυτό;
Και κάτι ακόμη, αυτά που είπατε για τους πλανήτες στους συμπληρωματικούς οίκους. Αν έχεις δηλαδή τη σελήνη στον 3ο θα πρέπει να δώσεις περισσότερο βαρύτητα στον 9ο οίκο, έτσι ώστε να υπάρχει ισορροπία;
dream_on
10-04-2008, 06:48 PM
[QUOTE=Βασίλης Παπαδολιάς;52879]Είναι μία προσέγγιση παιδιά, αλλά δεν είναι η μοναδική...[/QUOTE
Δηλαδη τι αλλο θα μπορουσαμε να πουμε, για το συγκεκριμενο παραδειγμα, πριν ομως κοιταξουμε ζωδια οψεις κλπ ?
stratos11
10-04-2008, 07:33 PM
[QUOTE=dream_on;52865]Αρα θα μπορουσαμε να πουμε οτι με αδειο τον 3ο αλλα με πλανητες στον 9ο,
ή
ή
3)γενικα εχει δυσκολια στην επικοινωνια;[/QUOT
Το αν θα ισχύσουν αυτά που αναφέρεις εξαρτάται από πολλούς παράγοντες του Ωροσκοπίου, και κυρίως από τους πλανήτες που υπάρχουν εκεί. Αν κάποιος έχει τονισμένο το σημείο της γης δεν γίνεται να μην ενδαφέρεται για πεζά ζητήματα.
Αν έχει έναν Ερμή σε καλή θέση ή όψεις δεν θα έχει καμμία δυσκολία στην επικοινωνία κ.ο.κ.
Τίποτα δεν λειτουργεί αποκομμένο αλλά πάντα σε συνάρτηση με τους υπόλοιπους παράγοντες. Απλά ήθελα να πω ότι δίνεται ιδιαίτερο βάρος στον τομέα που εκφράζει αυτός ο οίκος (αν περιέχει "προσωπικούς" πλανήτες), και μερικές φορές λόγω πιθανής μονομέρειας, στον αντίθετο οίκο δεν δίνεται ο χρόνος που του είναι απαραίτητος. Δεν σημαίνει ότι ένας τονισμένος 9ος π.χ., υποδηλώνει ελλειπή λειτουργία του 3ου.
Αφροδίτη
10-04-2008, 08:57 PM
Και εγω βρε παιδιά που δεν έχω πλανήτες ούτε στον 3ο ούτε στον 9ο? Ακμή 3ου στον Τοξότη (εμπεριέχεται ο Αιγόκερως) και ακμή 9ου Δίδυμοι (εμπεριέχεται ο Καρκίνος)... χάλια ε???? :unsure:
cancerian
10-04-2008, 09:20 PM
Και εγω βρε παιδιά που δεν έχω πλανήτες ούτε στον 3ο ούτε στον 9ο? Ακμή 3ου στον Τοξότη (εμπεριέχεται ο Αιγόκερως) και ακμή 9ου Δίδυμοι (εμπεριέχεται ο Καρκίνος)... χάλια ε???? :unsure:
Aπο οτι ξερω οταν υπαρχει ενα εμπεριεχομενο ζωδιο μεσα σε ενα οικο χρειαζεται λιγο παραπερα ψαξιμο συν του οτι ο οικος αυτος συγκυβερναται απο τον εμπεριεχομενο κυβερνητη ... Ισως ειναι ενδειξη καποιας κρυφης καταστασης
skorpion
10-04-2008, 09:22 PM
Aπο οτι ξερω οταν υπαρχει ενα εμπεριεχομενο ζωδιο μεσα σε ενα οικο χρειαζεται λιγο παραπερα ψαξιμο συν του οτι ο οικος αυτος συγκυβερναται απο τον εμπεριεχομενο κυβερνητη ... Ισως ειναι ενδειξη καποιας κρυφης καταστασης
Για· εξηγησε το λιγο παραπανω αυτο.......
cancerian
10-04-2008, 09:37 PM
Για· εξηγησε το λιγο παραπανω αυτο.......
Ποσο μου αρεσει οταν με προσταζει μια Σκορπινα .... :bigsmile:
Διαβασα οτι ενα εμπεριεχομενο ζωδιο λειτουργει σαν μια κρυφη κατασταση μεσα στον οικο οπου βρισκεται. Δηλαδη αν ενας οικος ξεκινα με την ακμη ενος αλλου ζωδιου και εμπεριεχει ενα αλλο ζωδιο , η ιδιοτητα του οικου θα περνει χρωμα απο το ζωδιο αυτο αλλα βαθεια μεσα θα ισχυει το εμπεριεχομενο και θα προκαλει συγχυση ... καπως ετσι .. προσωπικη γνωμη .. καθε αλλη δεκτη !
skorpion
10-04-2008, 09:43 PM
Ποσο μου αρεσει οταν με προσταζει μια Σκορπινα .... :bigsmile:
Διαβασα οτι ενα εμπεριεχομενο ζωδιο λειτουργει σαν μια κρυφη κατασταση μεσα στον οικο οπου βρισκεται. Δηλαδη αν ενας οικος ξεκινα με την ακμη ενος αλλου ζωδιου και εμπεριεχει ενα αλλο ζωδιο , η ιδιοτητα του οικου θα περνει χρωμα απο το ζωδιο αυτο αλλα βαθεια μεσα θα ισχυει το εμπεριεχομενο και θα προκαλει συγχυση ... καπως ετσι .. προσωπικη γνωμη .. καθε αλλη δεκτη !
:laugh::laugh::laugh: :love:
Ενδιαφερον...πιστευεις οτι αυτο ισχυει και οταν στον οικο αυτον βρισκεται και ο κυβερνητης του εμπεριεχομενου? Και γενικοτερα προσωπικοι πλανητες που βρισκονται στο εμπεριεχομενο μπορει να λειτουργουν πιο εσωτερικα στα θεματα του οικου?
starfish
10-04-2008, 09:47 PM
Η θα εκφραζει τις ιδιοτητες αυτου του ζωδιου με εναν μη εμφανη τροπο, που θα γινεται ορατος μονο οταν γνωρισεις καποιον πολυ καλα.
Επισης απο προσωπικη εμπειρια, το εμπεριεχομενο ζωδιο μπορει να δρα ως η ουτοπια, το απιαστο ή αυτο που δεν προσπαθεις οσο χρειαζεται για να το πετυχεις [ακομη κι αν ειναι παρων ο κυβερνητης του...:nuts:]
black moon
10-04-2008, 10:59 PM
Δεν μπορώ παρα να συμφωνήσω με την Starfish.Πιστεύω πως ετσι λειτουργει αυτό.
skorpion
10-04-2008, 11:05 PM
Δεν νομιζω οτι ειναι μη εμφανης ο τροπος που εκφραζεται το εμπεριεχομενο ζωδιο οταν ειναι παρον ο κυβερνητης του...νομιζω οτι το λιγοτερο ΅΅δρουν΅΅ ισοτιμα στα του οικου το ζωδιο της ακμης και το εμπεριεχομενο... Οταν δεν ειναι παρον ο κυβερνητης μπορει να λειτουργησει ετσι οπως αναφερετε διαφορετικα νομιζω οτι ειναι εντονη η παρουσια του εμπεριεχομενου...
Fotini Christodoulou
11-04-2008, 10:24 AM
Θα συμφωνήσω με την σκόρπιον σε αυτό:bigsmile:.
Σε μεγάλο βαθμό πιστευω οτι οι ποιότητες του εμπεριεχομένου ζωδίου εκδηλώνονται και είναι εμφανείς- ίσως όχι με τον ευθύ ή άμεσο τρόπο που εκφράζεται το ζώδιο της ακμής, όμως παρόλα αυτά θεωρώ οτι εκδηλώνονται. Απλά , κρίνοντας απο τον εαυτό μου τουλάχιστον, η εκδήλωση του εμπεριεχομένου δεν γίνεται συνειδητά. Αν η ακμή δίνει την γενική κατεύθυνση της λειτουργίας μας σε ενα τομεα τότε το εμπεριεχόμενο ίσως δίνει την ουσία, η οποία εκδηλώνεται ενστικτωδώς.:unsure: Πάντοτε βέβαια σε συνάρτηση με τους κυβερνήτες,τους πλανητες εάν περιέχονται και τις όψεις τους:bigsmile:
dream_on
11-04-2008, 11:18 AM
[QUOTE=dream_on;52865]Αρα θα μπορουσαμε να πουμε οτι με αδειο τον 3ο αλλα με πλανητες στον 9ο,
ή
ή
3)γενικα εχει δυσκολια στην επικοινωνια;[/QUOT
Το αν θα ισχύσουν αυτά που αναφέρεις εξαρτάται από πολλούς παράγοντες του Ωροσκοπίου, και κυρίως από τους πλανήτες που υπάρχουν εκεί. Αν κάποιος έχει τονισμένο το σημείο της γης δεν γίνεται να μην ενδαφέρεται για πεζά ζητήματα.
Αν έχει έναν Ερμή σε καλή θέση ή όψεις δεν θα έχει καμμία δυσκολία στην επικοινωνία κ.ο.κ.
Τίποτα δεν λειτουργεί αποκομμένο αλλά πάντα σε συνάρτηση με τους υπόλοιπους παράγοντες. Απλά ήθελα να πω ότι δίνεται ιδιαίτερο βάρος στον τομέα που εκφράζει αυτός ο οίκος (αν περιέχει "προσωπικούς" πλανήτες), και μερικές φορές λόγω πιθανής μονομέρειας, στον αντίθετο οίκο δεν δίνεται ο χρόνος που του είναι απαραίτητος. Δεν σημαίνει ότι ένας τονισμένος 9ος π.χ., υποδηλώνει ελλειπή λειτουργία του 3ου.
ok, thanks, το πιασα τωρα :)
gia25
11-04-2008, 12:21 PM
θέλω κι εγώ να ρωτήσω κάτι : τι σημαίνει όταν κάποιος έχει σελήνη σε σύνοδο με τον Πλούτωνα στο Σκορπιο στον 3 οίκο και στον ίδιο οίκο πέφτουν ο Αρης και ο Κρόνος ενώ απέναντι στον 9ο, βρίσκονται ο Ηλιος και η Αφροδίτη στον Ταύρο? από μια πρώτη βιωματική παρατήρηση ο άνθρωπος αυτός έχει μια δυσκολία στο να εκφράζει τα βαθύτερα συναισθήματά του....
starfish
11-04-2008, 02:18 PM
"Θα συμφωνήσω με την σκόρπιον σε αυτό:bigsmile:.
Σε μεγάλο βαθμό πιστευω οτι οι ποιότητες του εμπεριεχομένου ζωδίου εκδηλώνονται και είναι εμφανείς- ίσως όχι με τον ευθύ ή άμεσο τρόπο που εκφράζεται το ζώδιο της ακμής, όμως παρόλα αυτά θεωρώ οτι εκδηλώνονται. Απλά , κρίνοντας απο τον εαυτό μου τουλάχιστον, η εκδήλωση του εμπεριεχομένου δεν γίνεται συνειδητά. Αν η ακμή δίνει την γενική κατεύθυνση της λειτουργίας μας σε ενα τομεα τότε το εμπεριεχόμενο ίσως δίνει την ουσία, η οποία εκδηλώνεται ενστικτωδώς.:unsure: Πάντοτε βέβαια σε συνάρτηση με τους κυβερνήτες,τους πλανητες εάν περιέχονται και τις όψεις τους:bigsmile:"
Ισως η εκδηλωση ή οχι να εξαρταται και απο τις γενικοτερες τασεις του γενεθλιου και κατα ποσον ο κυβερνητης του ζωδιου οντας μεσα σ αυτο, κανει οψεις,... θετικες ή αρνητικες αδιαφορο. Ισως επισης, να αποτελει και μια προκληση για το ατομο να ελευθερωσει το "φυλακισμενο" δυναμικο του.
Επισης, μπορει σημαντικο ρολο να παιζει το ζωδιο και η δυναμικοτητα του κυβερνητη του!
Σιγουρα παντως δεν ακυρωνεται η επιδραση του! :nuts:
**Εχει μεγαλο ενδιαφερον να παραθεσουμε την εικονα που εχουμε για τετοιες περιπτωσεις ειδικα απο προσωπικη εμπειρια. Πως θεωρουμε οτι βιωνουμε μια τετοια περιπτωση.
athinoula85
11-04-2008, 03:44 PM
Και οταν ο 3ος ειναι κενος ... και στον 9ο υπαρχει ο ηλιος ( στην παρθενο συγκεκριμενα ) και η σεληνη στον 9ο ( αλλα στον ζυγο ) ? καλο και κακο συναμα ? :wacko: :blink:
zeta1987
13-04-2008, 03:57 PM
Γενικότερα όταν ένας οίκος είναι κενός δεν σημαίνει ότι παραμένει και ανενεργός.Εκτός από τις διελεύσεις που ενεργοποιούν ανάλογα τον κάθε οίκο,κοιτάμε και το ζώδιο στο οποίο είναι η ακμή,και μετά κοιτάμε τον κυβερνήτη του δηλαδή σε ποιο ζώδιο είναι τις όψεις του κλπ.:idea:
Aries&Libra
10-05-2008, 05:59 PM
Ο άνθρωπος εξελίσσεται μαθαίνοντας και κάνοντας καινούρια πράγματα, όσο μικρά κι αν αυτά θεωρούνται
Σκέψη και πράξη, Λόγος και Έργο.
Ενεργούμε σύμφωνα με τον τρόπο που σκεπτόμαστε, και αυτό που σκεπτόμαστε σχετικά με τον κόσμο, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο που ενεργούμε.
Πράξη και κίνηση. Το 3ο σπίτι μας δείχνει τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε την ενέργειά μας και την προσωπική μας δύναμη. Αυτό που θα "θερίσουμε" τελικά είναι ότι είδους ενέργεια έχουμε βάλει στο τρίτο σπίτι. Αυτό που εκπέμπουμε, αυτό και θα λάβουμε.
Είναι ο τρόπος που κατευθύνουμε την ενέργειά μας σε αρμονία με ότι θέλουμε να πετύχουμε; Συμβαδίζει ή άλλα θέλουμε κι άλλα κάνουμε;
Να υποθέσω πως με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και σε μία συναστρία;(η Αφροδίτη μου σε απόλυτη συζυγία με τον Ερμή μου και σε συζυγία 4 μοιρών με τον Κρόνο μου, βρίσκονται στον 3ο του οίκο) Στον σύζυγο μου "έδειξα" τον τρόπο να προβάλλει αυτό που πραγματικά είναι γιατί τα λόγια του δεν συμβάδιζαν με τις πράξεις του.Αρχικά είχα τρελλαθεί - λέω βλαμμένο είναι το άτομο; στη συνέχεια κατάλαβα οτι δεν μπορούσε να εκφραστεί με τον λόγο.
Παρεπιπτόντως το άρθρο είναι καταπληκτικό. Πολλά συγχαρητήρια!!!
VAFIKOS
10-05-2008, 08:51 PM
Ο άνθρωπος εξελίσσεται μαθαίνοντας και κάνοντας καινούρια πράγματα, όσο μικρά κι αν αυτά θεωρούνται
Σκέψη και πράξη, Λόγος και Έργο.
Να υποθέσω πως με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και σε μία συναστρία;(η Αφροδίτη μου σε απόλυτη συζυγία με τον Ερμή μου και σε συζυγία 4 μοιρών με τον Κρόνο μου, βρίσκονται στον 3ο του οίκο) Στον σύζυγο μου "έδειξα" τον τρόπο να προβάλλει αυτό που πραγματικά είναι γιατί τα λόγια του δεν συμβάδιζαν με τις πράξεις του.Αρχικά είχα τρελλαθεί - λέω βλαμμένο είναι το άτομο; στη συνέχεια κατάλαβα οτι δεν μπορούσε να εκφραστεί με τον λόγο.
Παρεπιπτόντως το άρθρο είναι καταπληκτικό. Πολλά συγχαρητήρια!!!
λοιπον, σε δικη μου συναστρια ο κρονος μου πεφτει σχεδον στην ακμη του 4ου οικου του.επηρεαζει καθολου και τον 3ο του?:unsure:
kiaRRa
10-05-2008, 08:55 PM
λοιπον, σε δικη μου συναστρια ο κρονος μου πεφτει σχεδον στην ακμη του 4ου οικου του.επηρεαζει καθολου και τον 3ο του?:unsure:
Κατά την άποψη των περισσοτέρων, όταν ο πλανήτης βρίσκεται στις πρώτες μοίρες του οίκου, όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ακμή, αφορά τον οίκο στον οποίο τυπικά βρίσκεται αλλά χρωματίζει με τις ιδιότητες του και τον προηγούμενο.
melenia83
31-07-2011, 07:08 AM
Γεια σας!Προσπαθω αλλα βεβαια ματαια να ερμηνευσω κ να δω τις τασεις στα επαγγελματικα..αλλα δεν βγαζω ακρη.Λοιπον, ειμαι λεων με λεων.Ο 6ος οικος ειναι κενος(στον αιγοκερω).Στον 3ο οικο στην παρθενο εχω τον πλουτωνα και τον κρονο.Ο ερμης ειναι στον λεων και το μεσουρανημα στον κριο.Οι οψεις που κανουν ειναι1)ερμης τριγωνο ποσειδωνας(στον 5ο οικο στον τοξοτη)2)ερμης εξαγωνο πλουτων.3)ερμης τριγωνο μεσουρανημα.4)κρονος συνοδος πλουτων.5)κρονος αντιθεση μεσουρανημα.6)κρονος εξαγωνο ποσειδωνας.7)ποσειδωνας εξαγωνο πλουτων.8)ποσειδωνας τριγωνο μεσουρανημα.9)πλουτων αντιθεση μεσουρανημα..Τελειωσα..Με μια γρηγορη πολυ γρηγορη ματια,με το ματι ενος εμπειρου τι δειχνουν ακριβως αυτες οι οψεις?Ευχαριστω εκ των προτερων!
katiakiss
31-07-2011, 01:47 PM
Γεια σας!Προσπαθω αλλα βεβαια ματαια να ερμηνευσω κ να δω τις τασεις στα επαγγελματικα..αλλα δεν βγαζω ακρη.Λοιπον, ειμαι λεων με λεων.Ο 6ος οικος ειναι κενος(στον αιγοκερω).Στον 3ο οικο στην παρθενο εχω τον πλουτωνα και τον κρονο.Ο ερμης ειναι στον λεων και το μεσουρανημα στον κριο.Οι οψεις που κανουν ειναι1)ερμης τριγωνο ποσειδωνας(στον 5ο οικο στον τοξοτη)2)ερμης εξαγωνο πλουτων.3)ερμης τριγωνο μεσουρανημα.4)κρονος συνοδος πλουτων.5)κρονος αντιθεση μεσουρανημα.6)κρονος εξαγωνο ποσειδωνας.7)ποσειδωνας εξαγωνο πλουτων.8)ποσειδωνας τριγωνο μεσουρανημα.9)πλουτων αντιθεση μεσουρανημα..Τελειωσα..Με μια γρηγορη πολυ γρηγορη ματια,με το ματι ενος εμπειρου τι δειχνουν ακριβως αυτες οι οψεις?Ευχαριστω εκ των προτερων!Ατυχώς στην αστρολογία η φράση γρήγορη ματιά =λάθος συμπεράσματα και δεν νομίζω ότι θέλεις κάτι τέτοιο.
Αν θες να δεις κάτι στα "γρήγορα", τότε κοίτα τους 10ο \ 6ο , τους κυβερνήτες τους , τις διελεύσεις μέσα από τους οίκους αυτούς και τις όψεις των κυβερνητών τους.
Κάνε μία σούμα και τα λέμε ξανά.:bigsmile:
melenia83
31-07-2011, 06:09 PM
Ας γινω πιο συγκεκριμενη και να επικεντρωθω στον 3ο οικο.Ο 3ος οικος ειναι στην παρθενο και εκει βρισκονται ο κρονος κ πλουτων.Το μεσιυρανημα στον κριο κ στον 6ο οικο ο αιγοκερως.Οι μεταξυ τους οψεις ειναι κρονος συνοδος πλουτων κ κρονος αντιθεση μεσουρανημα.Θα ηθελα να μαθω αν αυτες οι τοποθετησεις κ οψεις ευνοουν το εργο της διδασκαλιας -εκπαιδευση.Αν κ αυτο που καταλαβα ειναι οτι ο κρονος στον 3ο οικο ειναι απαγορευτικος κ οι οψεις που κανουν δεν μου δειχνουν κατι τετοιο..κανω λαθος.?Επισης βλεπω εμπλοκη του ποσειδωνα(5ο οικο).αυτο σημαινει ερωτα μεσα απο το χωρο της δουλειας?Στην πρωτη μου δουλεια μου ετυχε αυτο.Τωρα βεβαια εξαιτιας αυτου του ερωτα ειμαι χωρις δουλεια και χωρις ερωτα επισης...!Τι αλλο καλυτερο?
Atrapos
31-07-2011, 10:05 PM
Ας γινω πιο συγκεκριμενη και να επικεντρωθω στον 3ο οικο.Ο 3ος οικος ειναι στην παρθενο και εκει βρισκονται ο κρονος κ πλουτων.Το μεσιυρανημα στον κριο κ στον 6ο οικο ο αιγοκερως.Οι μεταξυ τους οψεις ειναι κρονος συνοδος πλουτων κ κρονος αντιθεση μεσουρανημα.Θα ηθελα να μαθω αν αυτες οι τοποθετησεις κ οψεις ευνοουν το εργο της διδασκαλιας -εκπαιδευση.Αν κ αυτο που καταλαβα ειναι οτι ο κρονος στον 3ο οικο ειναι απαγορευτικος κ οι οψεις που κανουν δεν μου δειχνουν κατι τετοιο..κανω λαθος.?Επισης βλεπω εμπλοκη του ποσειδωνα(5ο οικο).αυτο σημαινει ερωτα μεσα απο το χωρο της δουλειας?Στην πρωτη μου δουλεια μου ετυχε αυτο.Τωρα βεβαια εξαιτιας αυτου του ερωτα ειμαι χωρις δουλεια και χωρις ερωτα επισης...!Τι αλλο καλυτερο?
Ενώ η Κάτια σου είπε να κοιτάξεις 10ο / 6ο οίκο, κυβερνήτες και διελεύσεις, εσύ επιμένεις να ασχολείσαι με τον 3ο. Μάλλον επειδή έχεις διαβάσει ότι σχετίζεται με την εκπαίδευση αλλά είναι η εκπαίδευση που παίρνουμε, όχι το επάγγελμα μας.
Αυτή την εποχή, και για αρκετά χρόνια, ο Ουρανός θα βρίσκεται στον 10ο οίκο σου. Σε σένα ο Ουρανός είναι κυβερνήτης του 7ου, οπότε ίσως εξακολουθήσεις να μπερδεύεις τις σχέσεις με την καριέρα. Και με τον Πλούτωνα σε τετράγωνο, ίσως από τον 6ο οίκο σου, νομίζω πρέπει να είσαι έτοιμη για αλλαγές στα επαγγελματικά σου.
Γενικά η γενέθλια αντίθεση από Κρόνο / Πλούτωνα στο Μεσουράνημα (αν και είναι από Παρθένο σε Κριό οπότε πιστεύω να αφήνεις μικρή ανοχή) δεν βοηθάει για μια σταθερή καριέρα αλλά τίποτα δεν είναι απαγορευτικό.
Είναι σημαντικό να δεις τον ¶ρη σου (κυβερνήτης του Μεσουρανήματος) στο γενέθλιο και σε πρόοδο. Επίσης για τα επαγγελματικά συνηθίζεται να εξετάζεται ο πλανήτης που ανατέλλει αμέσως πριν τον Ήλιο στο γενέθλιο. Ουσιαστικά είναι ο πλανήτης που συναντάς αμέσως μετά τον Ήλιο σύμφωνα με την φορά των δεικτών του ρολογιού.
melenia83
31-07-2011, 10:44 PM
Συγνωμη απλα κολλησα με τον 3ο οικο γιατι εκει ειχα τους πλανητες που θεωρουσα οτι εχουν να κανουν με τα επαγγελματικα.Ο αρης ειναι στον 12ο στον καρκινο μαζι με τον ηλιο.Δεν υπαρχει καμια οψη αρη ουτε σε γενεθλιο ουτε σε προοδο.Ειναι καταπιεσμενος ο αρης κ ο ηλιος σε αυτη την θεση(συνεπως κ γω)για αυτο δεν βγαινει καμια οψη..?Ειναι κακο που δεν εχω αρη?Τι σημαινει?
Atrapos
01-08-2011, 06:29 PM
Αρχικά μας είπες ότι είσαι Λέων, τώρα λες ότι ο ¶ρης είναι στον Καρκίνο / 12ο μαζί με τον Ήλιο. Επίσης λες ότι δεν σχηματίζει όψεις αλλά αν καταλαβαίνω καλά πρέπει να είναι στο τέλος του Καρκίνου σε σύνοδο με τον Ήλιο στον Λέοντα. Επίσης θα πρέπει να έχεις Κρόνο / Πλούτωνα στο τέλος της Παρθένου ώστε να βρίσκονται σε αντίθεση με το Μεσουράνημα που είναι στον Κριό, όπως έχεις πει. Αυτό όμως σημαίνει ότι ο ¶ρης είναι σε εξάγωνο με Κρόνο / Πλούτωνα.
Δεν είμαι σίγουρος ότι έχω καταλάβει καλά αλλά η αλήθεια είναι ότι η θέση αυτή του ¶ρη δεν είναι ό,τι καλύτερο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν «δεν έχεις ¶ρη» όπως γράφεις. Ο ¶ρης υπάρχει και θα πρέπει να βρεις τρόπο να τον εκφράσεις.
Δες πια σημεία του χάρτη σου δείχνουν εξωστρέφεια και επένδυσε σ’ αυτά. Ίσως να περνάς πολύ χρόνο με ενδοσκόπηση και γενικά κλείσιμο στον εαυτό σου. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αρκεί κάποια στιγμή να αναλάβεις δράση, όπως αρμόζει σ’ ένα Λέοντα με ωροσκόπο Λέοντα (νομίζω στο έχω ξαναγράψει αυτό). Πάντως δεν μπορείς να συζητάς για καριέρα αγνοώντας τον ¶ρη σου.
melenia83
01-08-2011, 09:17 PM
Σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις που μου δινετε.Επειδη δεν πολυκαταλαβαινω σχετικα με τις μοιρες και κοιταω μονο αυτες τις οψεις που μου δινουν τα συστηματα,τελικα ο ωροσκοπος οπως φαινεται παρακατω ειναι στις τελευταιες μοιρες του λεοντα?Αρα ο ωροσκοπος ειναι στον καρκινο επειδη ειναι στις τελευταιες μοιρες?
Ήλιος Λέων 04° 31' 35" 12 Ωροσκόπος (Asc) Λέων 08° 47' 04"
Αρης Καρ 19° 13' 07" 12 Οίκος 12 Καρ 08° 41' 50"
Κρόνος Ζυγ 28° 18' 08" 3 Οίκος 3 Παρ 26° 32' 28"
Πλούτωνας Ζυγ 26° 49' 55" 3 Οίκος 3 Παρ 26° 32' 28"
katiakiss
01-08-2011, 10:21 PM
Σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις που μου δινετε.Επειδη δεν πολυκαταλαβαινω σχετικα με τις μοιρες και κοιταω μονο αυτες τις οψεις που μου δινουν τα συστηματα,τελικα ο ωροσκοπος οπως φαινεται παρακατω ειναι στις τελευταιες μοιρες του λεοντα?Αρα ο ωροσκοπος ειναι στον καρκινο επειδη ειναι στις τελευταιες μοιρες?
Ήλιος Λέων 04° 31' 35" 12 Ωροσκόπος (Asc) Λέων 08° 47' 04"
Αρης Καρ 19° 13' 07" 12 Οίκος 12 Καρ 08° 41' 50"
Κρόνος Ζυγ 28° 18' 08" 3 Οίκος 3 Παρ 26° 32' 28"
Πλούτωνας Ζυγ 26° 49' 55" 3 Οίκος 3 Παρ 26° 32' 28"Βρε melenia83 , παρΆ ότι είσαι αρχάρια και είναι απολύτως κατανοητό, με κάνεις και γελάω.
Στο προηγούμενο ποστ κατέληξες στο συμπέρασμα ότι δεν έχεις ¶ρη (δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς τον ¶ρη του κάπου) και σε αυτό:
«τελικα ο ωροσκοπος οπως φαινεται παρακατω ειναι στις τελευταιες μοιρες του λεοντα?Αρα ο ωροσκοπος ειναι στον καρκινο επειδη ειναι στις τελευταιες μοιρες?» Πως γίνεται να είναι στις τελευταίες μοίρες του Λέοντα , αλλά στον Καρκίνο; Το «άρα» από πού προκύπτει;
Όχι. Είναι μόνο στις 8ο και 47 του Λέοντα!
Για να σε βοηθήσω θα σου πω ότι οι μοίρες σε όλα τα ζώδια είναι 30 και ξεκινούν από την 0 μοίρα. Τόσο η 0 μοίρα, όσο και όλες οι υπόλοιπες μέχρι 29ο 59 (δηλαδή μέχρι το ένα δευτερόλεπτο που απομένει για να πιάσει την 0 του επόμενου ζωδίου) είναι το ίδιο σημαντικές και τις λαμβάνουμε υπόψη μας όπως ακριβώς μας δίνονται από τα σχετικά ηλεκτρονικά προγράμματα.
¶ρα, όσα σου έγραψε ο Δημήτρης για τον ¶ρη σου, ισχύουν !
melenia83
01-08-2011, 11:27 PM
Ευχαριστω και παλι!Ειμαι παντελως ασχετη δεν το κρυβω,κ μου φαινονται ολα τοσο ακατανοητα..Θα σας εξηγησω πως εβγαλα αυτο το συμπερασμα..(για να καταλαβετε τον τροπο σκεψης μιας ασχετης). θα σας φανει απιστευτα γελοιο..αλλα θα σας το πω κ ας γινω ρεζιλι.! Διπλα στον ωροσκοπο που αναγραφονται οι μοιρες 08° 47' 04" απομονωσα το 47 που ειναι ο μεγαλυτερος αριθμος
σε σχεση με τους υπολοιπους αριθμους κ οικους που σας εγραψα παραπανω,κ υπεθεσα οτι ειναι στο τελος του λεοντα κ μετα νομιζα οτι αρχιζε το ζωδιο του καρκινου (ουτε την σειρα δεν θυμαμαι..η παρθενος ειναι) κ σκεφτηκα(συμφωνα με την δικια μου θεωρια περι μοιρων ) οτι επειδη ειναι σε τελευταιες μοιρες(μ αρεσει που αναφερομαι σε μοιρες..θα με κυνηγανε ολοι οι αστρολογοι με αυτα που λεω κ με το δικιο τους)μαλλον πλησιαζει περισσοτερο το ζωδιο του καρκινου κ αρα εχω ωροσκοπο καρκινο!θελω πολυ δρομοοοοοοο ακομα να παρω μπρος κ να κατανοησω αυτα που για τους υπολοιπους ειναι παιχνιδακι.!!Ουτε την σειρα των ζωδιων δεν θυμαμαι καλα καλα ...Ειστε παντως ολοι πολυ καλοι αστρολογοι κ με βοηθατε κ απαντατε σε καθε απορια!!Ευχαριστω ολους σας πολυ- πολυ:bigsmile::bigsmile:
katiakiss
01-08-2011, 11:40 PM
(μ αρεσει που αναφερομαι σε μοιρες..θα με κυνηγανε ολοι οι αστρολογοι με αυτα που λεω κ με το δικιο τους)μαλλον πλησιαζει περισσοτερο το ζωδιο του καρκινου κ αρα εχω ωροσκοπο καρκινο!θελω πολυ δρομοοοοοοο ακομα να παρω μπρος κ να κατανοησω αυτα που για τους υπολοιπους ειναι παιχνιδακι.!!Καθόλου ρεζίλι δεν γίνεσαι. Μην ανησυχείς.
Το ότι μπόρεσες να βρεις τον 3ο οίκο σου και τους πλανήτες μέσα σε αυτόν, τελικά θα πρέπει να ήταν μια μεγάλη αστρολογική Οδύσσεια για σένα. Τους Λαιστρυγόνες και τους κύκλωπες μη φοβηθείς, τέτοιους στον δρόμο σου πολλούς θα συναντήσεις! Καλή Ιθάκη! :toung:
melenia83
02-08-2011, 08:12 AM
Ετσι ακριβως!Δεν θα ξανασχοληθω με αυτους τους οικους 3 6 10 12 με μπερδεψανε πολυ.Ενας ενας οικος καθε φορα για να μην μας πεφτουν στο στομαχι..Εγω τους ανακατεψα ολους μαζι.Αν και νομιζω οτι ο 3 εχει απλωσει τα πλοκαμια του πολυ μεσα στο χαρτη σε συνδιασμο με τους αλλους.Δεν πειραζει απομενουν αλλοι 8 για εξερευνηση... και νομιζω οτι βρηκα τον επομενο!!:bigsmile:
Greymage
04-10-2011, 10:04 PM
Γειά σας παιδια!Μια σύνοδος ουρανού ποσειδώνα στον 3ο οίκο δεν σας ακούγετε λίγο επικίνδυνη?Δηλαδή πως να το πω σαν να τρελαίνει λίγο το άτομο!Την είδα πρόσφατα στον χάρτη μου και φοβάμαι μήπως μελλοντικά αντιμετωπίσω διάφορα,διότι από ότι κατάλαβα ο 3ος οίκος έχει σχέση με νοητικές λειτουργείες και αυτοί οι πλανήτες είναι αρκετά αλλοπρόσαλλοι για να λειτουργήσει ο οίκος ομαλά!
ALEXVOUT123
24-04-2014, 02:20 AM
Διαβάζοντας και ψάχνοντας για τα θέματα του 3ου -9 ου οίκου μου δημιουργήθηκε το ερώτημα: ποιους παράγοντες θα πρέπει να μελετήσει ένας αστρολόγος για να προσδιορίσει την ευφυία ενός ατόμου? Να το θέσω διαφορετικά, υποθέτω θα μελετούσε τον 3 οικο, πλανητεσ μέσα σ΄αυτόν, τον ερμή και τις όψεις του. Ο 9ος όμως? τι ρόλο παίζει? θέλω να πω οτι ένας δυνατός 9ος οίκος, όπου δίνει σε ένα άτομο την δυνατότητα να καταπιαστεί με θέματα πέρα από τα απλά -καθημερινά και να αντιληφθεί ανώτερες έννοιες, δεν μας δίνει στοιχεία σχετικά με την οξύτητα στον τρόπο σκέψης ενος ατόμου? Αν κάποιος έχει αδυναμο 3 οικο αλλά ισχυρό 9 παύει να είναι εύστροφος? Και μια δεύτερη ερώτηση τι ποιοτικα στοιχεια θα μπορούσε να δωσει μια στενή συνοδος ουρανου - κρονου( κυβερνήτες 3ου) στον τοξότη και στον δεύτερο οίκο?
Amarige
24-04-2014, 04:40 AM
Δεν είναι τόσο απλό το θεμα της ευφυίας όσο ενδεχομενως μας φαντάζει. Τι ορίζουμε ως εξυπναδα; Ένα άτομο πχ που το πνεύμα του "λάμπει" σε φιλοσοφικές συζήτησεις αλλά είναι ανίκανο να φτιάξει τη φορολογική του δήλωση είναι έξυπνο; Με είχε προβληματισει και μενα αυτό το θέμα κάποτε, το έψαξα (όχι πολύ ειν η αληθεια) και δεν μπορώ να πω ότι έβγαλα σιγουρο συμπέρασμα. Ένας Ερμης πχ σε πτώση/αδυναμία στους Ιχθείς σημαινει ότι είναι λιγότερο "εξυπνος" από εναν Ερμή στους Διδύμους; Δε νομίζω. Μάλλον λειτουργούν με διαφορετικούς τρόπους. Εχει τη σημασία της εδώ και η οικοθεσία και οι όψεις. Αυτό που μπορώ να σου πω με σχετική σιγουριά (γτ κάθε γενεθλιος είναι μοναδικός) είναι ότι κοιτώντας χαρτες γνωστών μου, που τους ξερω πολύ καλά ως χαρακτήρες, είδα ότι ένας τονισμένος 9ος οίκος δείχνει "ευφυία" αλλά και μια εγωιστική συμπεριφορά/προσέγγιση του ατόμου στις σχέσεις του με τους , μια και ο 9ος είναι ο 3ος του 7ου! Έχει ένα ωραιότατο άρθρο εδώ στο myhoroscope σχετικά για τον 9ο οίκο. Δες το, ίσως σε βοηθήσει.
ΑΥτή η οικοθεσία που λες, οι κυβερνητες του 3ου στο 2ο οίκο, εμένα μου φαίνεται ότι τονίζουν ακόμα περισσότερο τον "εγωισμό" του ατόμου, τα "δικά μου" αποκτήματα, οι "δικές μου" αξίες, μέσα απ' αυτό πρίσμα γίνεται η επικοινωνία μου. (Άσχετο: ο κυβερνητης του 3ου στο 2ο, ίσως δείχνει και οικονομικά οφέλη από επιχειρήσεις/δραστηριότητες που θα κάνεις με τα αδέρφια σου!)
ALEXVOUT123
24-04-2014, 11:43 AM
AMARIGE : σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Ετσι όπως το αντιλαμβάνομαι, η ευστροφία σχετίζεται με την ικανότητα του ατόμου να αντιλαμβάνεται γρήγορα πράγματα και καταστάσεις, να μαθαίνει εύκολα διαθέτοντας αναλυτική, κριτική σκέψη, χωρις να είναι απαραίτητη η ενασχόληση και ο προβληματισμός σε θέματα φιλοσοφικού χαρακτήρα, όπου το άτομο προσπαθεί να διευρύνει τους ορίζοντές του, και να προσεγγίσει την Αλήθεια της ύπαρξης, αδιαφορώντας όμως για την πρακτική πλευρά της ζωής Τα πρώτα χαρακτηριστικά θα τα ταξινομούσα στα του 3ου, τα τελευταία στον 9. Περισσότερο ποιοτική η διαφορα φαντάζομαι πως είναι η διαφορά 3 -9ου. Έτσι σκέφτηκα ότι καποιος που έχει έντονο 9, έστω και με αδύναμο 3, αν μη τι άλλο θα έπρεπε να διαθέτει και αντίστοιχο << μυαλό>>. Παρ' όλα αυτά σκέφτηκα ότι η αντιληπτική ικανότητα ενος ατόμου που καθορίζει την ευστροφία του, εξαρτάται απο το νευρικό κεντρικό σύστημα που λαμβάνει και μεταβιβάζει τις πληροφορίες από το εγκέφαλο. Για το νευρικό σύστημα όμως μελετάμε τον 3ο, άρα τι σκέφτηκα στο τέλος, τι δουλειά έχει ο 9? ξέρω βεβαια ότι οι οίκοι λειτουργούν αξονικά, αλλά είχα πραγματική απορία τι συμβαίνει με την ευφυία των ατόμων με αδύναμο 3 αλλά ισχυρό 9