View Full Version : Ποιο μονοπάτι οδηγεί στην Ευτυχία;;
madcat
27-02-2005, 08:32 PM
Τι σας κάνει ευτυχισμένους;
Πως νιώθετε μέσα σας την ευτυχία; Τι χρώμα έχει για σας η ευτυχία;
Χαμογελάτε συχνά και τι σας κάνει να χαμογελάτε;;
Είστε ευτυχισμένοι;;
Η ευτυχία για μένα έχει το χρωμα του ουρανού λίγο πριν ανατείλει ο ήλιος. Και στην Δύση του ήλιου οταν ανακατεύεται το κοκκινο με το βαθύ μπλε του ουρανού και ένα ελαφρυ αεράκι αγγιζει ελαφρα το πρόσωπο. Η ευτυχία είναι όταν νιώθουμε οτι δεν πατάμε στην γη οταν χαιρόμαστε την χαρά, η ευτυχία μας κάνει να νιώθουμε ελεύθερους. Πως την νιωθω;; Σαν ζεστασιά που κυκλώνει ολο μου το είναι!
Δεν κρατάει πολυ γιατί οι άνθρωποι φοβούνται να χαρούν, να ζησουν την στιγμη, φοβούνται να ζήσουν τα συναισθήματα τους, να πουν αυτο που νιώθουν. Βάζουν ένα αδιαπέραστο τείχος γύρω τους και δεν αφήνουν κανέναν να δεί τι κρύβουν μέσα τους...ακόμα και την ευτυχία δεν μπορούν να δεχτούν ή να την αναγνωρίσουν όταν έρχεται γι αυτους.
Νομίζω πως δεν υπάρχει ένα μονοπάτι που οδηγεί στην ευτυχία είναι πολλά μόνο που δεν τα βλέπουμε γιατι η μιζέρια μας και η αρνητική μας ενέργεια δεν μας αφήνουν να τα δούμε. Αν σκεφτόμαστε θετικά και δεν σκοτώσουμε την ελπίδα απο μεσα μας τότε κάτι καλό συντομα θα έρθει για να αλλάξει την ζωή μας τότε κανένα κακό δεν θα μπορεί να μας αγγίξει και η ευτυχία θα χτυπήσει και την πόρτα την δική μας ψυχής.
fillenia
28-02-2005, 07:58 PM
Madcat,
Δύσκολο θέμα διάλεξες. Και αυτή την εποχή είμαι σε μεταβατική φάση.
Προσπαθώ να επαναπροσδιορίσω την "ευτυχία". Τελικά τι θέλω για να είμαι ευτυχισμένη. Ποιές είναι οι ανάγκες μου....
Νομίζω όμως πως η προσπάθεια για ατομική ολοκλήρωση οδηγεί στην ευτυχία. Και τα στοιχεία αυτά τα συναντάμε σε ό,τι συνιστά την καθημερινότητά μας. Οι σχέσεις μας με τους άλλους είναι το μεγαλύτερο πεδίο.
Φυλλένια
madcat
01-03-2005, 08:40 PM
Και έγω περναω μια περίεργη φάση...(καλο ειναι γιατι οδηγεί στην ωρίμανση) και διαπιστώνω οτι στην ζωη δεν πρέπει να αγνοούμε τις μικρές ομορφες στιγμες. Προσπαθώ να τις κάνω να φαίνονται μεγάλες και σπουδαίες σαν το χρώμα της Ανατολής και της Δύσης του ήλιου που σας περιέγραψα. Δινουν μεγάλη δυναμη και γαλήνη στην ψυχή μας για να αντιμετωπίζουμε την πεζη καθημερινότητα.
Margaret
05-03-2005, 01:04 AM
Αυτό που πραγματικά θα με έκανε χαρούμενη και να χαρώ τη ζωή, θα ήτανε να έκανα ό,τι ήθελα, όπως το ήθελα, ό,τι ώρα το ήθελα χωρίς να υπάρχουν συνέπειες.
Εννοώ πως θα ήθελα... να ακούω μουσική όλη μέρα (αυτό είναι το αγαπημένο μου χόμπι) παραμελώντας όλα τα άλλα που έχω να κάνω.
Τώρα που το σκέφτομαι, μάλλον ο δρόμος της ευτυχίας είναι ο δρόμος της φυγής. Η μουσική μου δίνει φτερά και ξεχνώ κάθε έννοια και γίνομαι αυτό που θέλω, αυτό που μόνο στα κρυφά μου όνειρα μπορώ να πραγματοποιήσω.
Ποιος δεν θα ήθελε μια δεύτερη ευκαιρία για να ζήσει αυτά που δεν έζησε; Ποιος δεν θα ήθελε να κάνει αυτό που πραγματικά θέλει χωρίς σταματημό και χωρίς επιβάρυνση ευθυνών;
Άλλος μπορεί να πει πως η οικογένεια μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο. Να παίρνεις το παιδί σου αγκαλιά, να είσαι με τον άντρα της ζωής σου, αλλά και τα δύο αυτά πράγματα σε οδηγούν εκτός της μιζέριας και της πραγματικότητας, άρα στο δρόμο της φυγής.
Ο δρόμος της φυγής είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε για να είμαστε ευχαριστημένοι.
valia
08-03-2005, 10:00 AM
Το μυστικό για την ευτυχία κρύβεται στον αυθορμητισμό και στην ειλικρίνεια, στη φαντασία και δημιουργικότητα, στο θάρρος για διεκδίκηση, στην ικανότητα να ζούμε για το σήμερα!
Να ξέρουμε πως σε όλα μας τα χρόνια ζήσαμε συνειδητά και ουσιαστικά, πως δεν απορρίψαμε τα κομμάτια του εαυτού μας που θεωρήσαμε παιδιάστικα για να κατακτήσουμε την ωριμότητα.
Πως αισθανθήκαμε τη χαρά της προσφοράς προς τους άλλους, της υποστήριξης, της αγάπης! Με λίγα λόγια πως κρατάμε λίγη από την παιδική μας αθωότητα ψυχής!
raingirl
07-06-2005, 11:01 AM
Δεν ξέρω πίο μυστικό οδηγεί στην Ευτυχία, ούτε αν έχει κάποιο χρώμα, προσπαθώ να κάνω τις μικρές στιγμές - μεγάλες, να τις γεμίζω ευχάριστα και να τις γεύομαι.
"Η ζωή είναι ντομάτα η την τρως σαλάτα η την τρως στην μάπα.!! " :tomato:
Sol_Luna
08-06-2005, 01:48 PM
Καλο το θεμα σου φιλη μου και... επικαιρο!!!
Επικαιρο και για μενα! Τι ειναι ευτυχια ξερει κανεις μας? Τι ειναι αυτο που μας κανει ευτυχισμενους, ή τι ειναι αυτο που θα μας κανει ευτυχισμενους ξερει κανεις!!!! Ολοι μας σιγουρα εχουμε την δικη μας απαντηση αναλογα με το πως ζουμε, τι θελουμε απο την ζωη μας, τι ειναι αυτο που μας λειπει και τι ειναι αυτο που προσπαθουμε να βρουμε για να γινουμε ευτυχσμενοι!
Εαν βγεις εξω στον κοσμο και ρωτησεις εναν εναν "εαν ειναι ευτυχισμενος αυτη την στιγμη ή γενικα με την ζωη του", τοτε κανενας δεν θα σου απαντηση "ναι ειμαι πολυ ευτυχισμενος". Ολοι θα σου απαντησουν θα ειμουνα ευτυχισμενος εαν ειχα αυτο, το αλλο και το παραλλο! Δυστυχως ο κοσμος την σημερινη εποχη δεν ειναι ευχαριστημενος με τιποτα και για τιποτα!!!! Οτι εχει και οτι του δινουν δεν ειναι ποτε ευχαριστημενος! Θελει καθε φορα ολο και πιο πολλα για εκεινον! Κι ομως αυτο ειναι ενα λαθος που κανουμε ολοι μας! Φταιει φυσικοτατα η κοινωνια μας και οι ανθρωποι που ζουνε σε αυτην! Καταντησαμε να σκεφτομαστε μονο τα υλικα αγαθα και το χρημα! Κανενας μας ομως δεν νοιαζετε για την υγεια το και τον συνανθρωπο του! Σιγουρα υπαρχουν ανθρωποι που θα σου απαντησουν οτι εκεινο που θελω να με κανει ευτυχισμενο ειναι η υγεια μου! Ναι, αλλα απο ποιους θα το ακουσεις? Απο εκεινους που πραγματικα εχουν σοβαρα προβληματα υγειας ειτε οι ιδιοι ειτε καποιος γνωστος του! Τοτε εκει λεμε "ναι" θα ειμαι ευτυχισμενος ΜΟΝΟ εαν εχω την υγεια μου!
Δεν ξερω εαν καταλαβατε γιατι τα γραφω ολα αυτα? Για να σας αναφερω οτι ενας ανθρωπος ΠΡΕΠΕΙ να ειναι ευτυχισμενος στην ζωη του και να μην ζηταει τιποτα περισσοτερο, αφου πρωτα απο ολα εχει την ΥΓΕΙΑ της οικογενειας του και του ιδιου του ευατου του! (δεν το παιζω φιλοσοφος, απλα λεω πραγματα που ζω και εζησα ειτε απο την ιδια μου την ζωη ειτε απο τους συνανθρωπους μου και βλεπω να γινονται γυρω μου).
Οπότε βρε παιδια ας μην γινομαστε εγωιστες και ας σκεφτουμε οτι η ζωη ειναι πολυ δυσκολη και πως ολοι μας λιγο πολυ ειμαστε δυστυχισμενοι (πότε πολυ πότε λιγο). Ετσι ειναι ομως η ζωη με τα δυσκολα της και ΟΧΙ με τα Ευκολα!
Και κατι αλλο που διαβασα και μου αρεσε παρα πολυ! Γιατι ενα βρεφος μολις γεννηθει κλαιει? Γιατι γνωριζει πως η ζωη του απο δω και περα θα ειναι δυσκολη με πολλα προβληματα και εμποδια και οχι οπως ητανε 9 μηνες μεσα στην κοιλια της μανας του! Εδω καταλαβαινει το βρεφος οτι αρχιζουνε τα δυσκολα και οτι δεν θα ειναι για παντα ευτυχισμενος!!!!
Φιλικα
Sol_Luna
jennoula
08-06-2005, 02:01 PM
αγαπητη Sol Luna,
συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.. Η υγεία είναι το παν και όσοι την έχουμε θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες......
Βέβαια μετά απο αυτο, η ευτυχία είναι και αλλού....
Είναι στα απλά μικρά και καθημερινά πράγματα... Είναι σε μια αγκαλιά, σε ένα φιλί, στο γέλιο ένος μικρού παιδιού, στην προσωπική πληρότητα και επιτυχία.. στην θέα ένος όμορφου δειλινού παρέα με έναν φίλο, στην αίσθηση ότι κάποιος είναι εκει για σένα........
raingirl
08-06-2005, 06:05 PM
Αγαπητή Sol luna,
ναι μεν η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και δεν διαφωνεί κανένας μαζί σου αλλά θέτοντας στόχους ίσως βάζουμε ένα λιθαράκι στο να πλησιάσουμε την ευτυχία , όπως ο καθένας την αντιλαμβάνεται.
Για μένα π.χ. ευτυχία θα ήταν αν μετά απο μερικά χρόνια έφευγα απο την Αθήνα και πήγαινα να ζήσω κάπου έξω απο αυτήν.(Βελτιωμένος τρόπος ζωής)!!!
:flowers1:
Λίλιαν Σίμου
09-06-2005, 12:30 AM
Ευτυχία είναι να μην υπάρχει γύρω σου πόνος. Να ξεπεράσεις τις δοκιμασίες βγαίνοντας νικητής και να δείξεις τον τρόπο και σε άλλους να τις ξεπεράσουν.
Ίσως η τύχη να βρεθούμε σε μία εποχή κι ένα κόσμο, όπως περιγράφει ο Ντήναχ στην "Κοιλάδα των ρόδων".
Sol_Luna
13-06-2005, 02:27 PM
Αγαπητή Sol luna,
ναι μεν η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και δεν διαφωνεί κανένας μαζί σου αλλά θέτοντας στόχους ίσως βάζουμε ένα λιθαράκι στο να πλησιάσουμε την ευτυχία , όπως ο καθένας την αντιλαμβάνεται.
Για μένα π.χ. ευτυχία θα ήταν αν μετά απο μερικά χρόνια έφευγα απο την Αθήνα και πήγαινα να ζήσω κάπου έξω απο αυτήν.(Βελτιωμένος τρόπος ζωής)!!!
:flowers1:
__________________________________________________ ____________
Σιγουρα φιλη μου raingirl, δεν ειναι παντα και μονο ευτυχια η ΥΓΕΙΑ, (παρολο που οσο και να πουμε το σημαντικοτερο ειναι αυτο). Υπαρχουν παρα παρα πολλα πραγματα που μπορουν να κανουν εναν ανθρωπο ευτυχισμενο! Ο καθενας μας εχει τον δικο του τροπο να ειναι ευτυχισμενος, άλλος με το χρημα, αλλος με την αγαπη, αλλος με τον συντροφο του, αλλος και ενα φιλι (οπως ειπε καποια φιλη παρα πανω), αλλος με ενα τεραστιο σπιτι, αλλος με ενα παιδακι, αλλος με εαν αυτοκινητο και παει λεγοντας! Υπαρχουν πολλοι τροποι, πολλα θεματα, πολλα υλικα και πνευματικα αγαθα που κανουν καποιον ανθρωπο ευτυχισμενο! Ο καθε ανθρωπος βρήσκει την δικη του ευτυχια με τον δικο του τροπο ζωης που ζει και προχωραει!
Δεν διαφωνω μαζι σας καθολου οτι δεν ειναι μονο η υγεια! Κι εγω ειμαι απο τους ανθρωπους που θα ητανε ευτυχισμενοι (και δεν το αρνουμαι) εαν ειχα ενα μεγαλο σπιτι, εαν ειμουνα οικονομικα πολυ καλητερα, εαν ειχα την δικη μου ευτυχισμενη και ηρεμη οικογενεια, εαν ειχα πολλους φιλους καλους, εαν δεν υπηρχαν οι κακιες και η ζηλια μεταξυ των ανθρωπουν, εαν δεν υπηρχαν πολεμοι, εαν δεν υπηρχε φτωχια, αρρωστιες, θανατοι πικρες και αλλα πολλα που δημιουργησε ποιος αλλος απο τον ιδιο τον ανθρωπο!!!!!
Ομως "δυστυχως" δεν μπορω ουτε εγω ουτε εσεις ουτε οι αλλοι να τα εχουμε ΟΛΑ και ιδιαίτερα την ευτυχια για παντα στην ζωη! Ολοι μας εχουμε και θα εχουμε δυσκολιες και πικρες στην ζωη μας, γιατι ολα αυτα τα κακα δεν αρχιζουν απο τον Θεο και ουτε τα στελνει ο Θεος αλλα τα δημιουργουμε ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, γιατι απλα ποτε δεν θα μεινουμε ευτυχισμενοι με οτι και να μας προσφερουν...
Συγγνωμη εαν σας κουρασα...
Φιλικα
Sol_Luna
SONIA64
13-06-2005, 06:05 PM
Διαβάζοντας όλα αυτά που γράφτηκαν θα ήθελα κι εγώ να πω πως για μένα Ευτυχία είναι η έκπληξη.Το χαρούμενο και καλό που δεν το περιμένεις, δεν το σχεδιάζεις και ίσως ίσως δεν τόλμησες κάν να ονειρευτείς.'Ολα τα υπόλοιπα είναι Ζωή.
Ευχαριστώ
skorpion
13-06-2006, 10:23 PM
Πως θα καταλαβαιναμε την ευτυχια αν δεν υπηρχαν δυστυχισμενες ή εστω προβληματικες στιγμές?
blueyes
13-06-2006, 10:52 PM
Συμφωνώ κι εγώ με την άποψη της Sol_Luna για την ευτυχία. Κάθε καινούργια μέρα που ξημερώνει και τη ζούμε θα έπρεπε να είμαστε ευγνόμωνες που έχουμε την υγεία μας -το μοναδικό αγαθό που μας δίνεται -αλήθεια, όχι σε όλους- για να πορευτούμε στη ζωή.
Όμως σκέφτομαι και πως ένδειξη υγείας, είναι να ζητάμε κάθε φορά, να ανέβουμε ένα σκαλί ψηλότερα. Να αξιώνουμε για τον εαυτό μας την αναβάθμιση σε κοινωνικό, πνευματικό, οικονομικό επίδεδο. Είναι ένδειξη υγείας η φιλοδοξία και η διάθεση αυτοβελτίωσης.
Εφ' όσον όμως μας δίνονται οι ευκαιρίες να αξιοποιήσουμε τις ικανότητές μας, εφ' όσον οι συνθήκες της ζωής μας επιτρέπουν να ανέβουμε λίγο ψηλότερα... δεν πρέπει να γινόμαστε αγνόμωνες και εσωστρεφείς.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να δίνουμε, να αγαπάμε. Η μεγαλύτερη πλήρωση έρχεται όταν ξέρουμε πως την ώρα που εμείς προσπαθούμε να τα καταφέρουμε, δεν κλείνουμε τα μάτια μας στους υπόλοιπους ανθρώπους που ζουν γύρω μας. Σε αυτούς που δεν θα έχουν ίσως ποτέ την ίδιες ευκαιρίες με εμάς. Σε όσους δεν γεννήθηκαν έχοντας την υγεία τους ως αυτονόητο αγαθό. Σε εκείνους που δεν θα καταφέρουν εύκολα να ξεφύγουν απο το περιορισμένο -οικονομικά, κοινωνικά, πολιτισμικά- οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον.
Αυτή είναι η ευτυχία, πιστεύω. Να αγαπάς τον εαυτό σου και να επιθυμείς την ίδια αγάπη να αισθανθούν και οι υπόλοιποι γύρω σου. Να βοηθάς και τους άλλους να ανθίσουν...
Μαρίνα
STARDUSTANGIE66
13-06-2006, 11:53 PM
Διαβασα ολες τις απαντησεις μεχρι στιγμης και ολες εχουν κομματια ευτυχιας μεσα τους.Ισως αν τα ενωσουμε ολα μαζι φτιαξουμε το παζλ.Η ευτυχια για μενα ειναι η αθωοτητα.Να βλεπεις την ζωη με τα ματια ενος μικρου παιδιου με τον ιδιο παιδικο ενθουσιασμο αλλα με την ωριμοτητα της εμπειριας........
Η "κοιλαδα των ροδων" ειναι πολυ μακρια ακομα(3906 μχ) μπορουμε ομως να φυτεψουμε τους σπορους για να ανθισουν τα τριανταφυλλα που εχουν το χρωμα του ουρανου....
panther
14-06-2006, 01:31 PM
Αν και παλιό θεμά, είναι πάρα πολύ ωραίο!!!
Εάν με ρωτάγατε πέρσι, θα σας έλεγα ότι η ζωή μου ήταν κομμάτια -είχα πιάσει πιάτο - (Ας είναι καλά ο Κρόνος στον Καρκίνο). Τώρα, όμως έχω αναπροσδιορίσει τις αξίες της ζωής. Και βλέπω την ζωή μόνο θετικά!!!