View Full Version : Ο 2ος οίκος
stratos11
02-04-2008, 06:21 PM
Παραδοσιακά ο 2ος οίκος έχει σχέση με το χρήμα:bigsmile:. Δείχνει τον τρόπο και το ταλέντο κάποιου να αποκτά, να διαχειρίζεται αλλά και να ξοδεύει τα χρήματά του.
Όμως το 2ο σπίτι δεν δείχνει μόνο το τι μπορεί να αγοράσει κανείς με τα χρήματα αλλά και αυτά που δεν μπορεί να αγοράσει με λεφτά (όπως τα ταλέντα που έχει, την αυτοεκτίμηση αλλά και τις αξίες του).
Είναι λοιπόν ο οίκος "κλειδί" σχετικά με τη δύναμη κάποιου σε αυτόν τον υλικό μας κόσμο.
Δείχνει πώς γειώνει και αξιοποιεί τα ταλέντα του, γιατί αν μείνουν απλά ταλέντα και δεν εκφραστούν "υλικά" θα είναι πηγή ενόχλησης και όχι ικανοποίησης.
Δείχνει την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου και το τι χρειάζεται για να νοιώθει ικανοποιημένος. Και ικανοποιημένος μπορεί να νοιώθει κάποιος χωρίς πολλά υλικά αγαθά. Γι΄αυτό το λόγο άνθρωποι με "πολλά" αισθάνονται ότι ποτέ δεν έχουν αρκετά σε αντίθεση με άλλους που και με λίγα αισθάνονται μια χαρά αν έχουν καταφέρει να εκφράσουν τα ταλέντα τους και να δώσουν αξία στον εαυτό τους.
Γιατί η πιο μεγάλη σημασία του 2ου σπιτιού είναι οι αξίες και το πόση αξία δίνουμε σε μας τους ίδιους ( και όχι στα υποκατάστατα όπως χρήματα, αποκτήματα, κοινωνική θέση κτλ..- ξέρεις ποιός είμαι εγώ ρε?:toung:
Σε αυτό το σημείο όμως υπάρχει κάτι που χρειάζεται την προσοχή μας.
Το 2ο δείχνει σε πρώτο επίπεδο τις αξίες που οι άλλοι (γονείς, σχολείο, κοινωνικός περίγυρος) μας έχουν εμφυσήσει και όχι αναγκαστικά τις προσωπικές μας, που ίσως
να διαφέρουν - από λίγο έως πολύ.
Μπορεί κάποιο μας ταλέντο να μην ήταν αποδεκτό (ως κάτι μη χρήσιμο) κι έτσι να το έχουμε κι εμείς "καταχωνιάσει".
Το 2ο "είναι" η περηφάνια που νοιώθουμε για οτιδήποτε καταφέρνουμε (μικρό ή μεγάλο, υλικό, συναισθηματικό ή πνευματικό) και μας μαθαίνει να εκτιμούμε τις φυσικές απολαύσεις και ανέσεις και να χαιρόμαστε με τα μικρά γήινα πράγματα:bigsmile:
skorpio
02-04-2008, 06:30 PM
Ωχ!Εμένα ο 2ος οίκος είναι άδειος!Ούτε μισός πλανήτης δεν υπάρχει εκεί!:nuts:
Τι σημαίνει αυτό;Να πανικοβληθώ;:blink:
Ανυπομονώ να γράψετε κάτι και για τους υπόλοιπους οίκους,τα λέτε με πολύ κατανοητό τρόπο αν και επειδή είμαι αρχάρια ακόμα δεν μπορώ να κάνω τους απαραίτητους συνδιασμούς και γι' αυτό πανικοβάλλομαι αμέσως....:embarrest
stratos11
02-04-2008, 06:37 PM
Ανυπομονώ να γράψετε κάτι και για τους υπόλοιπους οίκους,τα λέτε με πολύ κατανοητό τρόπο αν και επειδή είμαι αρχάρια ακόμα δεν μπορώ να κάνω τους απαραίτητους συνδιασμούς και γι' αυτό πανικοβάλλομαι αμέσως....:embarrest
Χαλάρωσε... κι εμένα άδειος είναι!:bigsmile: Εξέτασε για μια αρχή τον κυβερνήτη του ( σε ποιο ζώδιο αρχίζει ο 2ος και ποιος είναι ο πλανήτης που κυβερνα αυτό το ζώδιο)
black moon
02-04-2008, 06:39 PM
Κοιτάς την ακμή του (εκει που ξεκινάει ο 2ος) σε τι ζώδιο πέφτει.Ο κυβερνήτης αυτού του ζωδίου ,θεωρείται και κυβερνήτης του 2ου οίκου σου.Μετά κοιτάς που είναι ο πλανήτης αυτός, και τι όψεις κανει.Απ'αυτόν παίρνεις μια ιδέα για τον 2ο οικο σου,στην περιπτωση που ειναι αδειος.
altamira
02-04-2008, 06:45 PM
Σε αυτό το σημείο όμως υπάρχει κάτι που χρειάζεται την προσοχή μας.
Το 2ο δείχνει σε πρώτο επίπεδο τις αξίες που οι άλλοι (γονείς, σχολείο, κοινωνικός περίγυρος) μας έχουν εμφυσήσει και όχι αναγκαστικά τις προσωπικές μας, που ίσως
να διαφέρουν - από λίγο έως πολύ.
Μπορεί κάποιο μας ταλέντο να μην ήταν αποδεκτό (ως κάτι μη χρήσιμο) κι έτσι να το έχουμε κι εμείς "καταχωνιάσει".
Μ' άρεσε η ανάλυσή σου, νομίζω πως ανέφερες όλες τις λέξεις κλειδιά που αφορούν τον 2ο οίκο!
Ωστόσο, έχω μία απορία, αν μπορείς να με διαφωτίσεις. Αν στον 2ο οίκο έχουμε τις αξίες που μας έχουν εμφυσήσει, το δικό μας συστημα αξιων πού δηλώνεται;
aries engineer
02-04-2008, 06:50 PM
Χαλάρωσε... κι εμένα άδειος είναι!:bigsmile: Εξέτασε για μια αρχή τον κυβερνήτη του ( σε ποιο ζώδιο αρχίζει ο 2ος και ποιος είναι ο πλανήτης που κυβερνα αυτό το ζώδιο)
Αφφ.. μπερδευτηκα παλι....και εγω εχω αδειο τον δευτερο..Ταυρος ειναι εκει..κυβερνητης Αφροδιτη..αλλα εχω Αφροδιτη στον πρωτο!!!!:unsure::unsure:
katerina2
02-04-2008, 06:51 PM
Καταρχήν συγχαρητήρια για το άρθρο!!! Είναι απόλυτα κατανοητό αλλά ταυτόχρονα και αρκετά περιεκτικό!
Αν ο κυβερνήτης του 2ου δέχεται ένα τετράγωνο από τον Πλούτωνα να υποθέσω ότι η αυτοεκτίμηση το ατόμου πάει περίπατο? Πώς επιδρά ένας Πλούτωνας στον οίκοτης αυτοεκτίμησης? Μήπως λειτουργεί διαβρωτικά ως προς την αυτοεκτίμηση του ατόμου?
Όταν μάλιστα ο κυβερνήτης του 2ου βρίσκεται στον 8ο οίκο (όπου παραδοσιακός κυβερνήτης είναι ο Πλούτωνας), νομίζω ότι το τετράγωνο λαμβάνει ακόμα σπουδαιότερη αξία
altamira
02-04-2008, 06:55 PM
Αφφ.. μπερδευτηκα παλι....και εγω εχω αδειο τον δευτερο..Ταυρος ειναι εκει..κυβερνητης Αφροδιτη..αλλα εχω Αφροδιτη στον πρωτο!!!!:unsure::unsure:
Πάντως από άποψη ακμής, μια χαρά είναι... αν σκεφτείς την αντιστοιχία 2ου οίκου-Ταύτρου (2ου ζωδίου). Και με τον κυβερνήτη στον πρώτο, δεν ακούγεται άσχημο (2ος αυτοεκτιμηση - 1ος αυτό που δείχνουμε στους άλλους -> αυτοπεποίθηση. Και με ωροσκόπο στον Κριο, εύλογο...).
Αφροδίτη
02-04-2008, 07:09 PM
Να ρωτήσω και εγω κάτι? αν ο 2ος έχει ακμή στον σκορπιό και σε σύνοδο με Ποσειδώνα τι δείχνει? Ευχαριστώ πολύ!
stratos11
02-04-2008, 07:17 PM
Καταρχήν συγχαρητήρια για το άρθρο!!! Είναι απόλυτα κατανοητό αλλά ταυτόχρονα και αρκετά περιεκτικό!
Αν ο κυβερνήτης του 2ου δέχεται ένα τετράγωνο από τον Πλούτωνα να υποθέσω ότι η αυτοεκτίμηση το ατόμου πάει περίπατο? Πώς επιδρά ένας Πλούτωνας στον οίκοτης αυτοεκτίμησης? Μήπως λειτουργεί διαβρωτικά ως προς την αυτοεκτίμηση του ατόμου?
Όταν μάλιστα ο κυβερνήτης του 2ου βρίσκεται στον 8ο οίκο (όπου παραδοσιακός κυβερνήτης είναι ο Πλούτωνας), νομίζω ότι το τετράγωνο λαμβάνει ακόμα σπουδαιότερη αξία
Τίποτα δεν πάει περίπατο... αν κι ένας περίπατος είναι πάντα ωραίος. Δεν ξέρω ποιος πλανήτης είναι αυτός αλλά κι αν ακόμα επιδρά διαβρωτικά (που δεν ξέρω) μαθαίνει κανείς να εκτιμά τον εαυτό του. Θα έλεγα ότι έχεις κάποιο πλουτωνίσιο ταλέντο αν αυτός ο πλανήτης είναι προσωπικός μόνο που υπάρχει λόγω τετραγώνου δυσκολία να το εκφράσεις.
Πολύ ωραίο και περιεκτικό το άρθρο, όπως και το προηγούμενο για τον 1ο οίκο! ελπίζω να συνεχίστουν γιατί είναι πράγματι από τα πλέον κατανοητά. και μια απορία που έθεσε κι η φίλη πριν: ο κυβερνήτης του 2ου στον 8ο τι μπορεί να δηλώνει για τα αποκτήματα; μήπως ότι θα προέρχονται συνήθως από άλλους κι όχι από προσωπική προσπάθεια; για τα ζητήματα της αυτοεκτίμησης δεν θέλω να το σκέφτομαι μάλλον αυτή θα προκύπτει μέσα από δύσκολα επίπονα βιώματα κι αφού κατά κάποιον τρόπο σε "πεθαίνει" πρώτα, σε αναγκάζει δηλαδή να αλλάξεις ριζικά κάποια κομμάτια του εαυτού σου και σίγουρα και αξίες. και κάτι ακόμη: ο κρόνος στον 2ο τι δηλώνει; καθυστέρηση στην απόκτηση αγαθών και χρημάτων και ιδιαίτερα χαμηλή αυτοπεποίθηση ως προς την πραγματοποίησή τους;
stratos11
02-04-2008, 07:20 PM
Μ' άρεσε η ανάλυσή σου, νομίζω πως ανέφερες όλες τις λέξεις κλειδιά που αφορούν τον 2ο οίκο!
Ωστόσο, έχω μία απορία, αν μπορείς να με διαφωτίσεις. Αν στον 2ο οίκο έχουμε τις αξίες που μας έχουν εμφυσήσει, το δικό μας συστημα αξιων πού δηλώνεται;
Νομίζω από την Αφροδίτη και από τις όψεις του κυβερνήτη του 2ου οίκου πλανήτη.
katerina2
02-04-2008, 07:29 PM
Τίποτα δεν πάει περίπατο... αν κι ένας περίπατος είναι πάντα ωραίος. Δεν ξέρω ποιος πλανήτης είναι αυτός αλλά κι αν ακόμα επιδρά διαβρωτικά (που δεν ξέρω) μαθαίνει κανείς να εκτιμά τον εαυτό του. Θα έλεγα ότι έχεις κάποιο πλουτωνίσιο ταλέντο αν αυτός ο πλανήτης είναι προσωπικός μόνο που υπάρχει λόγω τετραγώνου δυσκολία να το εκφράσεις.
Έχεις δίκιο, μαθαίνει κανείς να εκτιμάει τον εαυτό του. Ο κυβερνήτης του 2ου είναι η σελήνη, και λέω ότι το τετράγωνο του Πλούτωνα στη σελήνη (στον 8ο) λειτουργεί διαβρωτικά γιατί επιδρά αρνητικά (τετράγωνο) στον ψυχισμό (σελήνη)του ατόμου. Σ'ευχαριστώ για την απάντηση!
stratos11
02-04-2008, 07:31 PM
Πολύ ωραίο και περιεκτικό το άρθρο, όπως και το προηγούμενο για τον 1ο οίκο! ελπίζω να συνεχίστουν γιατί είναι πράγματι από τα πλέον κατανοητά. και μια απορία που έθεσε κι η φίλη πριν: ο κυβερνήτης του 2ου στον 8ο τι μπορεί να δηλώνει για τα αποκτήματα; μήπως ότι θα προέρχονται συνήθως από άλλους κι όχι από προσωπική προσπάθεια; για τα ζητήματα της αυτοεκτίμησης δεν θέλω να το σκέφτομαι μάλλον αυτή θα προκύπτει μέσα από δύσκολα επίπονα βιώματα κι αφού κατά κάποιον τρόπο σε "πεθαίνει" πρώτα, σε αναγκάζει δηλαδή να αλλάξεις ριζικά κάποια κομμάτια του εαυτού σου και σίγουρα και αξίες. και κάτι ακόμη: ο κρόνος στον 2ο τι δηλώνει; καθυστέρηση στην απόκτηση αγαθών και χρημάτων και ιδιαίτερα χαμηλή αυτοπεποίθηση ως προς την πραγματοποίησή τους;
Ναι μπορεί να δηλώνει και μια κληρονομιά. Ναι σίγουρα και χρειάζονται κάποιες αλλαγές (ίσως ριζικές) και σίγουρα χωρίς κόπο δεν γίνεται δυστυχώς τίποτα σε αυτή τη ζωή. Μόνο ότι αποκτούμαι με κόπο εκτιμούμε άλλωστε- ποτέ κάτι που μας έρχεται εύκολα. Κρόνος στο 2ο σημαίνει σκληρή δουλειά για την απόκτηση αγαθών και καλή διαχειρισή τους (αρκεί να προσέχεις μη γίνεις τσιγκούνα). :bigsmile: Λόγω των δυσκολιών σε αυτόν τον τομέα ο Κρόνος δίνει ισχυρή αυτοπεποίθηση, με ΄την επιφύλαξη όμως να μη δίνεις και πολύ σημασία στα υλικά αγαθά (χαρακτηριστικό του Κρόνου).
Βασιλης Παπαδολιας
02-04-2008, 08:12 PM
Συνεχίζει ο Στράτος με τις απλές και λιτές παρουσιάσεις που στοχεύουν με ακρίβεια στο νόημα...
Θα ήθελα να απομονώσω μερικές λέξεις κλειδιά: Χρήμα, Ταλέντα (skills λέει η Barbara Hand Clow) και αξίες.
Είναι βασικές λέξεις για την ερμηνεία του 2ου οίκου και είναι ανάγκη να εξετάζουμε και τις τρεις για να δούμε σε ποιο επίπεδο μας αγγίζει.
Θέλω να προσθέσω και μια εναλλακτική ερμηνεία που μου είχε αρέσει σε κάπως πιο ψυχολογικό επίπεδο...
Ο 2ος οίκος δείχνει την κίνηση του Εαυτού από το Είμαι (1ος οίκος) στο Γίνομαι. Κίνηση που προέρχεται από το γεγονός της αίσθησης της μειονεκτικότητας που συνήθως νιώθει ο κάθε άνθρωπος στα πρώτα χρόνια της ζωής του μεταξύ των μεγάλων. Το Είμαι που δεν είναι επαρκές απαιτεί για να έχει την έγκριση της Γονικής Εξουσίας (μεσουράνημα) το Γίνομαι. Και το Γίνομαι μεταφράζεται σε μία σειρά από αξίες, ικανότητες και ταλέντα που "πρέπει να αναπτύξω" για να γίνω αποδεκτός.
Έτσι ο 2ος οίκος γίνεται ο οίκος των στόχων και των επιθυμιών της συνείδησης. Η συνείδηση προκειμένου να κερδίσει την έγκριση καταγράφει μία λίστα στόχων που πρέπει να επιτύχει και ικανοτήτων που πρέπει να αποκτήσει.
Μεταφυσικά η κίνηση από τον 1ο στο 2ο οίκο σηματοδοτεί την έναρξη λειτουργίας της συνείδησης ως δημιουργίας προβολών. Δεν ξέρω ποιος Είμαι και επειδή δεν ξέρω αρχίζω να φαντάζομαι ποιος "θα ήθελα" να είμαι. Αρχίζω έτσι και δημιουργώ ένα πλαίσιο αξιών και πιστεύω που "νομίζω" ότι είναι ο κόσμος, αλλά στην πραγματικότητα είναι το πρίσμα μέσα από το οποίο κοιτάω τον κόσμο. Η θέση του 2ου οίκου είναι στην πραγματικότητα το σημείο που θα ανέτρεχε η ψυχανάλυση για να δει τις πρωταρχικές αξίες που δημιουργεί το παιδί στην ηλικία μέχρι 2 ετών. Το πρώτο συμπέρασμα, η πρώτη προσπάθεια δημιουργίας ενός λογικού μοντέλου εξήγησης του κόσμου, που μετά λειτουργεί ως φίλτρο και παραμορφωτικός φακός για όλη μας τη ζωή.
Μπράβο, Στράτο, keep on going...
cancerian
02-04-2008, 10:32 PM
Και στην περιπτωση που εχουμε "παρελαση " πλανητων στον 2ο οικο ? :embarrest
VAFIKOS
03-04-2008, 12:45 AM
Και στην περιπτωση που εχουμε "παρελαση " πλανητων στον 2ο οικο ? :embarrest
πολυ χρημα, αδερφακι μου!!!!:lol::lol: αφου τα ξερεις τι τα ρωτας!!!!
συμφωνα με τα παραπανω ή σου τρεχουν απο τα μπατζακια, ή στα "πρηξαν" οι γονεις σου και εγινες καλο παιδι. ( υποθετω πως εχεις καλες οψεις)
cancerian
03-04-2008, 12:58 AM
πολυ χρημα, αδερφακι μου!!!!:lol::lol: αφου τα ξερεις τι τα ρωτας!!!!
:lol: :lol: Μου αρεσει να τ'ακουωωω :lol:
Aπλα στην δικη μου περιπτωση ισως να εχει να κανει περισσοτερο με θεματα "ασφαλειας" και "ταλεντων" παρα με λεφτα !!!!!!
Βλεπε Ποσειδωνα R ,Ουρανο R κ Σεληνη .... δεν με πολυαπασχολει το οικονομικο κομματι ! Λεφτα ειναι ! πανε και ερχονται ! :lol:
VAFIKOS
03-04-2008, 01:01 AM
να υποθεσω πως αφου ο κυβερνητης του 2ου μου(ηλιος) ειναι στον 9ο θα βγαζω χρηματα (και αυτοπεποιθηση+θα χαιρω της εκτιμησεως των αλλων) απο τις γνωσεις μου;!:huh:
ο ποσειδωνας στον τοξοτη που τον τετραγωνιζει απο την παραπροτελευταια μοιρα του 5ου μου(αρα απο τον 6ο μου) τι μπορει να σημαινει; οτι εγω εχω αυταπατες ή οι αλλοι για μενα;:wacko:
VAFIKOS
03-04-2008, 01:45 AM
:lol: :lol: Μου αρεσει να τ'ακουωωω :lol:
Aπλα στην δικη μου περιπτωση ισως να εχει να κανει περισσοτερο με θεματα "ασφαλειας" και "ταλεντων" παρα με λεφτα !!!!!!
Βλεπε Ποσειδωνα R ,Ουρανο R κ Σεληνη .... δεν με πολυαπασχολει το οικονομικο κομματι ! Λεφτα ειναι ! πανε και ερχονται ! :lol:
σε σενα μαλλον μονο ερχονται:wink2:
cancerian
03-04-2008, 02:31 AM
σε σενα μαλλον μονο ερχονται:wink2:
:love: Σταματα βρε παραπονιαρα ! :love:
Δεν ειναι και τοσο θετικα σε σχεση με το συνολικο δυναμικο του γενεθλιου
VAFIKOS
03-04-2008, 02:37 AM
να υποθεσω πως αφου ο κυβερνητης του 2ου μου(ηλιος) ειναι στον 9ο θα βγαζω χρηματα (και αυτοπεποιθηση+θα χαιρω της εκτιμησεως των αλλων) απο τις γνωσεις μου;!:huh:
ο ποσειδωνας στον τοξοτη που τον τετραγωνιζει απο την παραπροτελευταια μοιρα του 5ου μου(αρα απο τον 6ο μου) τι μπορει να σημαινει; οτι εγω εχω αυταπατες ή οι αλλοι για μενα;:wacko:
για τη δικη μου περιπτωση καταλαβα τιποτα ή καμια σχεση;:sorry:
cancerianaki, αμα δεν εισαι απο τζακι δεν πα' να λεει ο γενεθλιος... :-)
original72
03-04-2008, 11:24 AM
Εγω στον 2ο εχω 4 πλανητες Ηλιο Ερμη Αρη και Πλουτωνα και κανουν συνοδο Ηλιο -Πλουτωνα Ηλιο- Αρη Ηλιο-Ερμη Αρη -Πλουτωνα και Ερμη -Πλουτωνα.Για πειτε τι γινεται στην περιπτωση αυτη????Ο Ηλιος ειναι στον Ζυγο.
black moon
03-04-2008, 01:47 PM
Εγω στον 2ο εχω 4 πλανητες Ηλιο Ερμη Αρη και Πλουτωνα και κανουν συνοδο Ηλιο -Πλουτωνα Ηλιο- Αρη Ηλιο-Ερμη Αρη -Πλουτωνα και Ερμη -Πλουτωνα.Για πειτε τι γινεται στην περιπτωση αυτη????Ο Ηλιος ειναι στον Ζυγο.
Εχουμε γεννηθει με 14 μερες διαφορά.Κατι παρόμοιο έχω και εγώ,οχι στον 2ο ομως.Η ακμή του 2ου σου που είναι Ζυγο ή Παρθένο;Στην 1η περίπτωση που είναι η Αφροδίτη στην 2η που ειναι ο Ερμής και τι όψεις κανουν;Σε τι μοιρες ειναι οι πλανήτες που κανουν την συνοδο;
VAFIKOS
03-04-2008, 02:00 PM
μην με παιρνεις και πολυ τοις μετρητοις:notrust::σφύριγμα, αλλα εγω απλοικα θα καταλαβαινα τα εξης: σε ενδιαφερει πολυ το χρημα και προσπαθεις ιδιαιτερα για την αποκτηση του, εισαι εξαρτημενος απο την ωραια ύλη, ισως το επαγγελμα σου εχει να κανει με επικοινωνια, εμποριο, ομορφια. μαλλον ξερεις να εξισορροπεις καταστασεις.
παιδια, βοηθηστε αν λεω μπαρουφες....:embarrest:embarrest
original72
03-04-2008, 02:12 PM
Εχουμε γεννηθει με 14 μερες διαφορά.Κατι παρόμοιο έχω και εγώ,οχι στον 2ο ομως.Η ακμή του 2ου σου που είναι Ζυγο ή Παρθένο;Στην 1η περίπτωση που είναι η Αφροδίτη στην 2η που ειναι ο Ερμής και τι όψεις κανουν;Σε τι μοιρες ειναι οι πλανήτες που κανουν την συνοδο;
Η ακμη ειναι στις 15.28 της Παρθενου.
Η Αφροδιτη στον Λεοντα και κανει συνοδο με ωροσκοπο αλλα με τον Ερμη τιποτα.
Ο Ηλιος 3.02
Ο Πλουτωνας 1.56
Ο Αρης 26.49 Παρθενου
Ο Ερμης 8.02
ολα στον 2ο οικο
black moon
03-04-2008, 02:35 PM
Η ακμη ειναι στις 15.28 της Παρθενου.
Η Αφροδιτη στον Λεοντα και κανει συνοδο με ωροσκοπο αλλα με τον Ερμη τιποτα.
Ο Ηλιος 3.02
Ο Πλουτωνας 1.56
Ο Αρης 26.49 Παρθενου
Ο Ερμης 8.02
ολα στον 2ο οικο
Λοιπόν!Ο κυβερνήτης του 2ου,ο Ερμής βρίσκεται κιόλας στον 2ο.Το μυαλό σου είναι εστιασμένο κατα πολύ στην απόκτηση υλικών αγαθών.Η ασφάλεια μεσα απ' αυτήν ειναι απαραίτητη για σένα.Ο Πλούτωνας εκει το επιβεβαιώνει επίσης, και σε κάνει καλο διαχειρηστή περιουσιακών θεμάτων.Ένα ονειρό σου υποθέτω οτι είναι η απόκτηση γης.Ο Ηλιος σε σύνοδο με Πλούτωνα σε κάνει ενα ατομο που θέλει να έχει γενικά τον έλεγχο του εαυτού του, αλλα και των σχεσεων του(Ζυγός) και το πετυχαίνεις έστω και με υπόγειους ψυχολογικούς χειρισμους.Ο Ηλιος με τον Ερμή ανθρωπο ευστοφο και λόγω του Ζυγού, δίκαιο.Με αυτόν τον τρόπο χειρίζεσαι και τα οικονομικά σου, με ευελιξία και ισορροπία.Η σύνοδος του Αρη αποδυναμώνεται καπως γιατί ειναι σε άλλο ζώδιο.Η πιο κοντινή του με τον Πλουτωνα πιθανόν να σε κάνει αρκετά μαχητικό (με κάθε μέσο,φανερό και μή) αλλα και αρκετά καθετο στον τρόπο που εκφράζεις τις απόψεις σου.Ίσως χωρις πραγματικά να είσαι, αν και μια σταθερότητα στις απόψεις σου πρέπει να την έχεις.Αυτή η όψη δείχνει και μια αγάπη για το "παιξιμο ρόλων" στον ερωτικό τομέα.
Αυτά τα ολίγα!!!!!!
original72
03-04-2008, 02:59 PM
Λοιπόν!Ο κυβερνήτης του 2ου,ο Ερμής βρίσκεται κιόλας στον 2ο.Το μυαλό σου είναι εστιασμένο κατα πολύ στην απόκτηση υλικών αγαθών.Η ασφάλεια μεσα απ' αυτήν ειναι απαραίτητη για σένα.Ο Πλούτωνας εκει το επιβεβαιώνει επίσης, και σε κάνει καλο διαχειρηστή περιουσιακών θεμάτων.Ένα ονειρό σου υποθέτω οτι είναι η απόκτηση γης.Ο Ηλιος σε σύνοδο με Πλούτωνα σε κάνει ενα ατομο που θέλει να έχει γενικά τον έλεγχο του εαυτού του, αλλα και των σχεσεων του(Ζυγός) και το πετυχαίνεις έστω και με υπόγειους ψυχολογικούς χειρισμους.Ο Ηλιος με τον Ερμή ανθρωπο ευστοφο και λόγω του Ζυγού, δίκαιο.Με αυτόν τον τρόπο χειρίζεσαι και τα οικονομικά σου, με ευελιξία και ισορροπία.Η σύνοδος του Αρη αποδυναμώνεται καπως γιατί ειναι σε άλλο ζώδιο.Η πιο κοντινή του με τον Πλουτωνα πιθανόν να σε κάνει αρκετά μαχητικό (με κάθε μέσο,φανερό και μή) αλλα και αρκετά καθετο στον τρόπο που εκφράζεις τις απόψεις σου.Ίσως χωρις πραγματικά να είσαι, αν και μια σταθερότητα στις απόψεις σου πρέπει να την έχεις.Αυτή η όψη δείχνει και μια αγάπη για το "παιξιμο ρόλων" στον ερωτικό τομέα.
Αυτά τα ολίγα!!!!!!
Περισσοτερο θα ελεγα παντως με ενδιαφερει οτι εχει να κανει με το συναισθημα παρα με τα υλικα αγαθα.Ισως γιατι μεχρι στιγμης απο υλικα αγαθα να ειμαι καλυμενος.Ευχαριστω παντως για τον χρονο που ξοδεψες!!!!
black moon
03-04-2008, 03:32 PM
Περισσοτερο θα ελεγα παντως με ενδιαφερει οτι εχει να κανει με το συναισθημα παρα με τα υλικα αγαθα.Ισως γιατι μεχρι στιγμης απο υλικα αγαθα να ειμαι καλυμενος.Ευχαριστω παντως για τον χρονο που ξοδεψες!!!!
Για αυτά κοιτάς περισσότερο τον 5ο,ο 2ος σχετίζεται κατα κυριο λογο με τα οικονομικά!
Παρακαλώ !:bigsmile:
stratos11 μπράβο για το ωραίο δημοσίευμα .
σε λίγες γραμμές μας έδωσες να καταλάβουμε τι σημαίνει ο 2ος στο ωροσκόπιο
γνώριζα ότι είναι ο οίκος των οικονομικών αλλά δεν ήξερα ότι εκεί φαίνονται τα ταλέντα και οι αξίες.
BlackOrWhat
03-04-2008, 03:39 PM
Για αυτά κοιτάς περισσότερο τον 5ο,ο 2ος σχετίζεται κατα κυριο λογο με τα οικονομικά!
Παρακαλώ !:bigsmile:
Ίσως θα πρέπει να ξαναδιαβάσεις το άρθρο...??!
black moon
03-04-2008, 03:46 PM
Ίσως θα πρέπει να ξαναδιαβάσεις το άρθρο...??!
Το έχω διαβασει και περι αξιων και αυτοπεποιθησης τα ξέρω.Εγώ ήθελα να εστιάσω την αναλυση μου στο οικονομικό επίπεδο!Αυτη λοιπόν ειναι μια εκδοχή!Οποιος θέλει μπορει να με συμπληρώσει για να βοηθήσει τον φίλο με την απορία, οσο καλύτερα μπορεί.Εγω πάντως είχα όλη την καλη διάθεση.
Αφροδίτη
03-04-2008, 04:14 PM
Βρε παιδιά πείτε μου και εμένα (είχα θέσει την ερώτηση μου αλλά απάντηση δεν έλαβα:sad:) εγω που έχω τον Ποσειδώνα στον δεύτερο με ακμή στον σκορπιό (κάνουν και σύνοδο) τι να δηλώνει άραγε??? :unsure: Ευχαριστώ
cancerian
03-04-2008, 04:21 PM
Βρε παιδιά πείτε μου και εμένα (είχα θέσει την ερώτηση μου αλλά απάντηση δεν έλαβα:sad:) εγω που έχω τον Ποσειδώνα στον δεύτερο με ακμή στον σκορπιό (κάνουν και σύνοδο) τι να δηλώνει άραγε??? :unsure: Ευχαριστώ
Iσως να υπαρχει καποια εσφαλμενη αντιληψη για τα θεματα της ασφαλειας και μια υπερεξιδανικευση για το τι σημαινει για σενα ο ορος ασφαλεια . Ακομα θα προσθετα και μια διαθεση "ζαμαν φου" στα θεματα που σχετιζονται με τα οικονομικα σου , βεβαια αυτο εξαρταται και με τις οψεις που δεχεται ο Ποσειδωνας ...
black moon
03-04-2008, 04:31 PM
Μια εκδοχή του Ποσειδώνα στον 2ο ειναι μια τάση να δανείζεις χρήματα σε λάθος ανθρώπους (δανεικά κι αγύριστα που λεμε!) εάν και ώς κυβερνήτης του ο Πλουτωνας σε κάνει καλή ως προς την αποταμίευση,οταν το θεωρείς απαραίτητο.Νομίζω οτι πρέπει να εισαι πολύ καλαισθητο άτομο και ίσως με κάποια καλλιτεχνική κλίση.Επίσης εισαι πολύ αισθησιάκο και μαγνητικό άτομο.
Αφροδίτη
03-04-2008, 04:32 PM
Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου. Εχει ένα τετραγωνάκι με το Διά (10ος), ενάμιση τετρ με ήλιο(6ος) τριγωνάκια με αφροδίτη και ερμή (5ος) και εξάγωνο με ουρανό (11ος) :cry:Χάλια???
cancerian
03-04-2008, 04:50 PM
Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου. Εχει ένα τετραγωνάκι με το Διά (10ος), ενάμιση τετρ με ήλιο(6ος) τριγωνάκια με αφροδίτη και ερμή (5ος) και εξάγωνο με ουρανό (11ος) :cry:Χάλια???
Το τριγωνο με την αφροδιτη και τον ερμη στον 5ο ισως να ειναι και η ενδειξη για καλλιτεχνικους τροπους εκφρασης οπως προειπε και η black moon.
Συγκεκριμενα για τον Ερμη στον 5ο ισως να σε βοηθησει να εκφραστεις μεσα απο τον ερωτα , αφου συνδιαζεται και ο 2ος οικος ο οποιος σου δινει την ασφαλεια να εκφραστεις μεσα απο εκει και να λαβεις οικονομικα οφελη
Για την αφροδιτη στον 5ο σε συνδιασμο με τον Ποσειδωνα στον 2ο θα μπορουσε να ειναι μια ενδειξη οτι καταπατοντας τον εγωισμο σου και τα θελω σου και οντας ανοιχτη στις ερωτικες σου σχεσεις με ενα αισθημα αυτοθυσιας , μπορει να ειναι ικανο να αποτελεσει τον δρομο μεσα απο τον οποιο ο "ερωτας" σου θα ερθει σε εσενα. Αλλα να μην ξεχναμε οτι η Αφροδιτη εχει να κανει και με τα οικομικα , και μπορει να σε κανει ικανει να εκφραστεις και να λαβεις οφελη μεσα απο τον καλλιτεχνικο τομεα , η τον τομεα με τα παιδια !
Αφροδίτη
03-04-2008, 06:40 PM
Μια εκδοχή του Ποσειδώνα στον 2ο ειναι μια τάση να δανείζεις χρήματα σε λάθος ανθρώπους (δανεικά κι αγύριστα που λεμε!) εάν και ώς κυβερνήτης του ο Πλουτωνας σε κάνει καλή ως προς την αποταμίευση,οταν το θεωρείς απαραίτητο.Νομίζω οτι πρέπει να εισαι πολύ καλαισθητο άτομο και ίσως με κάποια καλλιτεχνική κλίση.Επίσης εισαι πολύ αισθησιάκο και μαγνητικό άτομο.
Πεσμου κ' αλλα μου αρέσουν αυτά που γράφεις :bigsmile::bigsmile: Ας σοβαρευτούμε η αλήθεια είναι ότι ως προς την αποταμίευση και όταν το θεωρώ απαραίτητο είμαι πολύ καλή (έχουν περάσει και περιοδοι που είμαι "ζαμάν φου" όπως είπε και ο cancerian). Μου αρέσει φοβερά η διακόσμηση (όχι επαγγαλματικά βέβαια) και για χρόνια ασχολιόμουν με το χορό τώρα όσο για τα υπόλοιπα...... Verneigung
Αφροδίτη
03-04-2008, 06:44 PM
Το τριγωνο με την αφροδιτη και τον ερμη στον 5ο ισως να ειναι και η ενδειξη για καλλιτεχνικους τροπους εκφρασης οπως προειπε και η black moon.
Συγκεκριμενα για τον Ερμη στον 5ο ισως να σε βοηθησει να εκφραστεις μεσα απο τον ερωτα , αφου συνδιαζεται και ο 2ος οικος ο οποιος σου δινει την ασφαλεια να εκφραστεις μεσα απο εκει και να λαβεις οικονομικα οφελη
Για την αφροδιτη στον 5ο σε συνδιασμο με τον Ποσειδωνα στον 2ο θα μπορουσε να ειναι μια ενδειξη οτι καταπατοντας τον εγωισμο σου και τα θελω σου και οντας ανοιχτη στις ερωτικες σου σχεσεις με ενα αισθημα αυτοθυσιας , μπορει να ειναι ικανο να αποτελεσει τον δρομο μεσα απο τον οποιο ο "ερωτας" σου θα ερθει σε εσενα. Αλλα να μην ξεχναμε οτι η Αφροδιτη εχει να κανει και με τα οικομικα , και μπορει να σε κανει ικανει να εκφραστεις και να λαβεις οφελη μεσα απο τον καλλιτεχνικο τομεα , η τον τομεα με τα παιδια !
Εχει μεγάλη δόση αλήθειας αυτό που μου γράφεις.
Πάντως σας ευχαριστώ όλους πολύ! :bigsmile::bigsmile: Είμαι καινούργια στο site και πραγμτικά με εκπλήσει το γεγονός ότι όλοι προσπαθούν με τις λίγες η πολλές γνώσεις τους να κατατοπίσουν εμάς τους αρχάριους!:clapping::clapping:
black moon
03-04-2008, 06:59 PM
Να σαι καλα Αφροδίτη!Και μεις δεν ξερουμε πολλα μην νομίζεις!Στην Αστρολογία απ'οτι καταλαβα ισχυει το "Χαιρε βαθος αμέτρητο"!!!:wacko:
cancerian
03-04-2008, 07:21 PM
Εχει μεγάλη δόση αλήθειας αυτό που μου γράφεις.
Πάντως σας ευχαριστώ όλους πολύ! :bigsmile::bigsmile: Είμαι καινούργια στο site και πραγμτικά με εκπλήσει το γεγονός ότι όλοι προσπαθούν με τις λίγες η πολλές γνώσεις τους να κατατοπίσουν εμάς τους αρχάριους!:clapping::clapping:
Να ξερεις οτι στην αστρολογια ποτε δεν μαθαινεις τα παντα , και αν σου πει καποιος οτι τα ξερει ολα ... :blink: κανε την με ελαφρα !!!!
Στο πεδιο της αστρολογιας οσο ζεις μαθαινεις !
stratos11
03-04-2008, 09:23 PM
Για τον Ποσειδώνα στον 2ο τα είπαν τα παιδιά πρίν και συμφωνώ. Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι έχεις ταλέντο να βγάζεις χρήματα από ασυνήθιστες πηγές.
Εμπιστεύσου το ένστικτό σου!!
Θα ήθελα να προσθέσω ότι ο 2ος έχει να κάνει όχι μόνο με τα υλικά αλλά και τα συναισθηματικά αποκτήματα.
dream_on
04-04-2008, 01:33 PM
Καλημερα
Εχω τον 2ο οικο κενο, στον κριο, και ο κυβερνητης του Αρης, ειναι στον ζυγο,στον 8ο, και κανει διαφορες οψεις. Αυτη η αντιστοιχια, 2ος-8ος, κριος-ζυγος, τι σημαινει σα σχεση μεσα σ ενα χαρτη;
athinoula85
04-04-2008, 03:14 PM
Καλημερα !!! Ηθελα να ρωτησω ..τι σημαινει οταν εχεις τον δια στον 2ο οικο ? Εχω τον 2ο οικο στον υδροχοο και τοποθετημενο εκει τον Δια . Ο Ουρανος του υδροχοου ειναι στον τοξοτη ( ουρανος συνοδος ωροσκοπος- τοξοτης ) και η μονη οψη που κανει ο Διας ειναι ενα τετραγωνο με τον πλουτωνα στον σκορπιο.. Ευχαριστω προαιρετικα :love::love:
black moon
04-04-2008, 03:53 PM
Καλημερα !!! Ηθελα να ρωτησω ..τι σημαινει οταν εχεις τον δια στον 2ο οικο ? Εχω τον 2ο οικο στον υδροχοο και τοποθετημενο εκει τον Δια . Ο Ουρανος του υδροχοου ειναι στον τοξοτη ( ουρανος συνοδος ωροσκοπος- τοξοτης ) και η μονη οψη που κανει ο Διας ειναι ενα τετραγωνο με τον πλουτωνα στον σκορπιο.. Ευχαριστω προαιρετικα :love::love:
Ο Διας κατα παράδοση θεωρείται ο ευεργετικότερος όλων των πλανητών.Η λεξη κλειδί του είναι η επέκταση.Σε όποιον οικο βρίσκεται προσφέρει ευκαιρίες σ΄αυτά που αντιπροσωπεύει ο οίκος.Στον Υδροχόο σήμαινει οτι η αξία της ανεξαρτησίας ειναι πολύ σημαντική για σένα.Σε κάνει εφευρετική,πρωτότυπη,εισαι ενάντια σε κάθε είδους διάκριση και ρατσισμό και γενικά ολα τα χαρακτηριστικά του Υδροχόου τα έχεις πιο ανεπτυγμένα!
black moon
04-04-2008, 04:00 PM
Επ!Τα αλλα μας τα συμπλήρωσες μετα!:weird:
Ισως έχεις ευνοια σε ταξιδια,σπουδες και ξενες γλωσσες, τα οποια επισης ειναι πολυ σημαντικά για σένα.Την αποφαση για τα παραπανω μπορείνα την παίρνεις πολύ ξαφνικά!Βεβαια υπάρχουν και αλλες πολλές ερμηνείες...:bigsmile:
katerina2
04-04-2008, 04:41 PM
...Ευχαριστω προαιρετικα :love::love:
Εδώ δεν δεχόμαστε ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ''ευχαριστώ'' Θες δεν θες, θα λες ''ευχαριστώ'' :laugh:
Εκτός.... και αν εννοείς κάτι άλλο.....:σφύριγμα
stratos11
04-04-2008, 09:16 PM
Καλημερα
Εχω τον 2ο οικο κενο, στον κριο, και ο κυβερνητης του Αρης, ειναι στον ζυγο,στον 8ο, και κανει διαφορες οψεις. Αυτη η αντιστοιχια, 2ος-8ος, κριος-ζυγος, τι σημαινει σα σχεση μεσα σ ενα χαρτη;
Μεταξύ άλλων μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα υλικών και συναισθηματικών απολαβών μέσα από την ενασχόληση με τράπεζες, ομόλογα κτλ.
Ακόμα από την ενασχόληση με οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί "μεταφυσικό".
stratos11
04-04-2008, 09:24 PM
Συμφωνώ με όσα είπε η black moon. Το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω είναι ότι αν και σαφώς ο Δίας στο 2ο είναι πολύ καλή θέση χρειάζεται λίγη προσοχή στη διαχείριση γιατί, λόγω του στοιχείου της υπερβολής που έχει ( και σε συνδυασμό με τον Ουρανό σου), μπορεί να σε βγάλει εντελώς εκτός "προϋπολογισμού".:bigsmile:
athinoula85
04-04-2008, 11:35 PM
Επ!Τα αλλα μας τα συμπλήρωσες μετα!:weird:
Ισως έχεις ευνοια σε ταξιδια,σπουδες και ξενες γλωσσες, τα οποια επισης ειναι πολυ σημαντικά για σένα.Την αποφαση για τα παραπανω μπορείνα την παίρνεις πολύ ξαφνικά!Βεβαια υπάρχουν και αλλες πολλές ερμηνείες...:bigsmile:
Ευχαριστω καλη μου .. !! :cheesy: Βασικα οσα μου ειπες ισχυουν ( ειδικα στα τελευταια ) και πολυ περισσοτερο που περνω αυτες τις αποφασεις ξαφνικα :toung: ... οντως υπαρχει αυτο !!
athinoula85
04-04-2008, 11:38 PM
Συμφωνώ με όσα είπε η black moon. Το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω είναι ότι αν και σαφώς ο Δίας στο 2ο είναι πολύ καλή θέση χρειάζεται λίγη προσοχή στη διαχείριση γιατί, λόγω του στοιχείου της υπερβολής που έχει ( και σε συνδυασμό με τον Ουρανό σου), μπορεί να σε βγάλει εντελώς εκτός "προϋπολογισμού".:bigsmile:
Οταν λες εκτος προυπολογισμου ... τι εννοεις ? :unsure: οτι μπορει να υπαρχουν αρνητικες επιπτωσεις εξ αιτιας του ουρανου ? :weird: βασικα ο 2ος δεν ειναι που αντιπροσωευει τα χρηματα .. και οτι υλικο αγαθο αποκτουμε ? επισης η αυτοεκτιμηση και οι αξιες ? Thanx οπως και να χει !!:love::love:
black moon
05-04-2008, 12:05 AM
Οταν λες εκτος προυπολογισμου ... τι εννοεις ? :unsure: οτι μπορει να υπαρχουν αρνητικες επιπτωσεις εξ αιτιας του ουρανου ? :weird: βασικα ο 2ος δεν ειναι που αντιπροσωευει τα χρηματα .. και οτι υλικο αγαθο αποκτουμε ? επισης η αυτοεκτιμηση και οι αξιες ? Thanx οπως και να χει !!:love::love:
Να σε πιάνει μανία σπατάλης κατα καιρους μάλλον εννοει.Ανάλογα και με τους διελαυνοντες που μπορεί να περνάνε πανω απ' τον Δια-Ουρανό.
VAFIKOS
05-04-2008, 12:17 AM
2ος= λεων και αδειος:cry: ηλιος κυβερνητης του και στον 9ο, εικαζει κανεις τιποτα?:sad:
nanstenka
05-04-2008, 03:50 PM
Ακμή 2ου στο Σκορπιό και κυβερνήτη στον 1ο και Ουρανό στο 2ο οίκο πιθανόν δείχνει σπατάλη ή το αντίθετο?
και ό,τι αποκτά κανείς ?Ο Ουρανός μπορεί να έχει και θετική επιρροή σ αυτό?
black moon
05-04-2008, 08:01 PM
2ος= λεων και αδειος:cry: ηλιος κυβερνητης του και στον 9ο, εικαζει κανεις τιποτα?:sad:
Εμένα αυτό μου λέει,οτι εχεις έντονη αυτοπεποίθηση και οτι οι αξίες που σου εμφυσήσανε σου δίνουν τα φόντα να είσαι δημιουργική (ιδίως σε οτι αφορά σπουδές) και ανοιχτόμυαλη.Επίσης πρεπει να νιώθεις άνετα μπροστά σε πολύ κόσμο, αυτο όμως αν συνηγορουν κι αλλα στοιχεία του χάρτη.
VAFIKOS
06-04-2008, 12:44 PM
ευχαριστω black moon:cheesy::cheesy: ,μου αρεσουν αυτα που λες!!!! βεβαια απο λεφτα...:cry:
black moon
06-04-2008, 01:28 PM
Ακμή 2ου στο Σκορπιό και κυβερνήτη στον 1ο και Ουρανό στο 2ο οίκο πιθανόν δείχνει σπατάλη ή το αντίθετο?
και ό,τι αποκτά κανείς ?Ο Ουρανός μπορεί να έχει και θετική επιρροή σ αυτό?
Γειά σου Νanstenka!
Προσωπικά πιστεύω οτι σημαίνει καλη διαχείρηση χρημάτων, έντονο σεξ-απήλ, καθε αλλο παρα ρηχά αισθήματα και αξίες, ίσως και καποιες κληρονομιες...αλλα επίσης και οτι θα μπαίνουν στον δρόμο σου άτομα και καταστάσεις, απρόσμενα και ξαφνικα(τα οποια θα είναι φύσεως 2ου οικου),και θα βοηθουν στον μετασχησμό και την εξελιξή σου.
athinoula85
06-04-2008, 07:25 PM
Να σε πιάνει μανία σπατάλης κατα καιρους μάλλον εννοει.Ανάλογα και με τους διελαυνοντες που μπορεί να περνάνε πανω απ' τον Δια-Ουρανό.
Thanx και παλι καλη μου !!! :cheesy: Οφειλω να πω πως με πιανει ωρες ωρες η σπαταλη :embarrest .... Γενικα ομως μπορω να πω οτι εχω μια αντιθεση στον εαυτο μου ( ως προς την μεταχειριση των χρηματων ) μπορω να ειμαι πολυ σπαταλη αλλα να ειμαι και πολυ οικονομος ... φυσικα οταν το θελω ετσι ? Μ ' αρεσει πολυ η χλιδη :bigsmile: .... αλλα καποιες στιγμες μπορω να αρκεστω και σε λιγα !!! Πως γινεται αυτο ? τι φταιει ? ο ουρανος παλι ?:weird::embarrest
black moon
06-04-2008, 09:42 PM
Thanx και παλι καλη μου !!! :cheesy: Οφειλω να πω πως με πιανει ωρες ωρες η σπαταλη :embarrest .... Γενικα ομως μπορω να πω οτι εχω μια αντιθεση στον εαυτο μου ( ως προς την μεταχειριση των χρηματων ) μπορω να ειμαι πολυ σπαταλη αλλα να ειμαι και πολυ οικονομος ... φυσικα οταν το θελω ετσι ? Μ ' αρεσει πολυ η χλιδη :bigsmile: .... αλλα καποιες στιγμες μπορω να αρκεστω και σε λιγα !!! Πως γινεται αυτο ? τι φταιει ? ο ουρανος παλι ?:weird::embarrest
Κοιτας athinoula85 και τον 8ο (τι πλανητες εχει και ποιον κυβερνήτη) και τον Πλουτωνα με τις οψεις του.Ειναι και καποιες γωνίες που δειχνουν σπατάλη όπως για παράδειγμα αρμονική Δια-Αφροδίτης.Επισης η σταση μας απέναντι στο χρήμα επηρρεάζεται και απο τους διελαύνοντες.Δεν είναι μονο ενα που κοιτάμε.Παιζουν πολλα ρολο.
ryssa
06-04-2008, 09:59 PM
Συγχαρητήρια για το άρθρο! Πράγματι είναι πολύ καλό και διαφωτιστικό...
Θα προσπαθήσω να κάνω μια υποθετική ερμηνεία μα θέλω την βοήθεια σαs !!!
Λοιπόν, ακμή 2ου στον τοξότη ( Δίαs βρίσκεται στον 9ο ) και στο σπιτάκι αυτό μένει η Σελήνη στον αιγόκερο.....
Θα μπορούσε επομένωσ να πει κανείs οτι υπάρχει κάποια συγκρατημένη εύνοια σε σπουδέs (λόγω Αιγόκερου ) αλλά και μη σταθερότηταs οικονομικών εσόδων ( λόγω Σελήνηs στο 2ο)???
Πείτε μου μια γνώμη........
cancerian
06-04-2008, 10:04 PM
Λοιπόν, ακμή 2ου στον τοξότη ( Δίαs βρίσκεται στον 9ο ) και στο σπιτάκι αυτό μένει η Σελήνη στον αιγόκερο.....
Θα μπορούσε επομένωσ να πει κανείs οτι υπάρχει κάποια συγκρατημένη εύνοια σε σπουδέs (λόγω Αιγόκερου ) αλλά και μη σταθερότηταs οικονομικών εσόδων ( λόγω Σελήνηs στο 2ο)???
Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι δεν νομιζω να ισχυει κατι τετοιο , ισως ομως σε κανει συγρατημενη με θεματα συναισθηματικης ασφαλειας , απο την αλλη ο Διας στον 9ο , κυβερνοντας την ακμη του 2 , ισως σου δωσει το ερεθισμα να ασχοληθεις με οικονομικες σπουδες
ryssa
06-04-2008, 11:36 PM
Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι δεν νομιζω να ισχυει κατι τετοιο , ισως ομως σε κανει συγρατημενη με θεματα συναισθηματικης ασφαλειας , απο την αλλη ο Διας στον 9ο , κυβερνοντας την ακμη του 2 , ισως σου δωσει το ερεθισμα να ασχοληθεις με οικονομικες σπουδες
Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση!:bigsmile:
Όσον αφορα το θέμα τισ συναισθηματικήs ασφάλειαs έπεσεs μέσα, όμωs σε πληροφορώ οτι οι σπουδέs μου δεν έχουν καμοία σχέση με οικονομικά κι ούτε ποτέ μου πέρασε απ το μυαλό:blink::blink:
Σ αυτό βέβαια συμβάλουν σαφώs κι άλλοι πολλοί παράγοντεs....:unsure:
Λέs όμωs να έχω ταλέντο και να μην το χω ανακαλύψει????:laugh:
Τώρα, το φεγγαράκι σ'αυτό το σπιτάκι θα μπορούσε να δείχνει ίσωs οτι τα οικονομικά μου εξαρτώνται απο την συναιαθηματική μου διάθεση??οτι απο money τίποτιs...?
Συγνώμη αν κούρασα, ψάχνω μια καταλάβω......:embarrest
black moon
07-04-2008, 12:37 AM
Hello ryssa!!!
O Aιγόκερος εχει την ταση να βαζει μακροπροθεσμους, ρεαλιστικούς στοχους και να κρατάει καρφωμένο το βλεμμα του εκει, μεχρι να τους επιτύχει.Αυτό πιστεύω εγω οτι κανεις με το θεμα των σπουδων σου ή αυτό πρεπει να κανεις, για να έχεις τα επιθυμητα αποτέλεσματα.Η καρπωση των κοπων σου, απλά μπορει να καθυστερήσει,αλλα οταν ερθει θα ειναι εχει πιο γερες βασεις.Ο Διας στον Αιγοκερω σε κανει πολυ επιμονη και εργατικη(και για σπουδες και στον επαγγελματικό χωρο).
Ωραιο επαγγελμα για σενα, όπως το βλέπω όλον αυτον τον συνδιασμό,ειναι αυτο της ξεναγού.Και ταξιδάκια,και γνωριμια με αλλα προσωπα και νοοτροπίες, και performing, και χρηση ξενων γλωσσών ειναι ολα τασεις Δια και 9ου,και μπορουν να σου αποφέρουν κέρδη(2ος).
Ο Καρκίνος φημίζεται για το επιχειρηματικό του δαιμόνιο.Και αυτό στο λεω,για να συσχετίσεις τον Καρκίνο με την Σελήνη.Θεωρω οτι ειναι καλά τοποθετημένη ως προς αυτό.Την Σελήνη, ασταθεια την χαρακτηρίζει στα αισθήματα,όχι στα οικονομικα.Γι' αυτο λεμε "εισαι με τις φασεις σου"-κυκλοθυμία.
ryssa
07-04-2008, 01:03 AM
Σ΄ευχαριστω black moon!!!!
αρχίζω να καταλαβαίνω κάπωs τουs συνδυασμούs που πρέπει να γίνονται...!!!
Μια σημειώσει μόνο : ο Δίαs είναι στο λιονταράκι στον 9ο και όχι στον αιγόκερο.Το φεγγαράκι
είναι μόνο στον αιγοκερο....
ίσωs να μην το διατύπωσα καλά πριν......
Thanks anyway!
black moon
07-04-2008, 01:18 AM
Eσυ καλα τα ειπες!Εγω δεν ξερω γιατι ειπα αναποδα τα ζώδια...:unsure:Τους οικους τους ειπα τουλαχιστον σωστα!:lol:
ryssa
07-04-2008, 01:28 AM
Μικρό το κακό....!!!!!
athinoula85
07-04-2008, 05:26 PM
Κοιτας athinoula85 και τον 8ο (τι πλανητες εχει και ποιον κυβερνήτη) και τον Πλουτωνα με τις οψεις του.Ειναι και καποιες γωνίες που δειχνουν σπατάλη όπως για παράδειγμα αρμονική Δια-Αφροδίτης.Επισης η σταση μας απέναντι στο χρήμα επηρρεάζεται και απο τους διελαύνοντες.Δεν είναι μονο ενα που κοιτάμε.Παιζουν πολλα ρολο.
Λοιπον στον 8ο εχω την Αφροδιτη ( ο 8ος οικος μου βρισκεται στον λεοντα ) εκτος αυτου μου βγαζει οτι στον 8ο ειναι και ο Αρης και ο Ερμης ( αλλα αυτοι βρισκονται μεν στον 8ο , αλλα στην παρθενο ) ... Κυβερνητης του 8ου ειναι ο ηλιος , ο οποιος Ηλιος βρισκεται πανω στο ζωδιο μου - στην παρθενο .. στον 9ο οικο μου !!! Ο Πλουτωνας δε ..... βρισκεται στον 10το οικο μου στον σκορπιο. Ο Πλουτωνας κανει μια συνοδο με το MC , επισης κανει ενα τετραγωνο με τον Δια .. , ενα εξαγωνο με τον Αρη , ενα εξαγωνο με τον Ποσειδωνα και τελος ενα ημιτετραγωνο με τον ASC - τοξοτης .. !! Αυτα ... Αν βγαζεις ακρη ... σε σχεση με τον 2ο οικο που λεγαμε ( αυτο εννοω ) :nuts::nuts: [ κατι ακομη :embarrest .... ο 8ος δεν ειναι η σεξουαλικοτητα ? γιατι το κοιταμε ? ] :love::love::love:
black moon
07-04-2008, 08:22 PM
Λοιπόν athinoula85!Θα πάς να ψαξεις στα forums μονη σου, και να μάθεις πολύυυυυυυυυυυυυυυ καλα όλες τις συνοπτικες ερμεινίες των οίκων......για αρχή!Γιατι εδω εμεις μαλώνουμε:toung:.Αλλα αντε σου κοπαρα τον 8ο.
8ος οίκος - Κληρονομικά, θάνατος
Εδώ υπάρχει ό,τι λαμβάνουμε από τους άλλους σαν στήριξη, είτε σε υλικό επίπεδο (κεφάλαια, κληρονομιές), είτε σε ψυχολογικό επίπεδο. Ακόμη η λίμπιντο, οι χρόνιες παθήσεις (επέρχεται ο παράγοντας του κυττάρου), οι ασφάλειες, οι φόροι, το σεξ σαν πράξη, ο θάνατος, η αναγέννηση, ο αποκρυφισμός, τα έσοδα του συντρόφου μας.
Ενα παραδειγμα ειναι οτι μπορει να εισαι σπαταλη(Αφροδίτη), με το χαρτζιλίκι του μπαμπα(προερχεται απο αλλον=8ος).
Αν μαθεις τις ερμηνείες των πλανητων,και των οίκων,καπως ετσι θα τα συνδιάζεις!Καλή επιτυχία!:bigsmile:
athinoula85
07-04-2008, 10:24 PM
Λοιπόν athinoula85!Θα πάς να ψαξεις στα forums μονη σου, και να μάθεις πολύυυυυυυυυυυυυυυ καλα όλες τις συνοπτικες ερμεινίες των οίκων......για αρχή!Γιατι εδω εμεις μαλώνουμε:toung:.Αλλα αντε σου κοπαρα τον 8ο.
Ενα παραδειγμα ειναι οτι μπορει να εισαι σπαταλη(Αφροδίτη), με το χαρτζιλίκι του μπαμπα(προερχεται απο αλλον=8ος).
Αν μαθεις τις ερμηνείες των πλανητων,και των οίκων,καπως ετσι θα τα συνδιάζεις!Καλή επιτυχία!:bigsmile:
Καλη μου δεν ειπα οτι τα ξερω ολα ... ελεος !!! Εξαλλου ειμαι σε πρωταρχικο σταδιο :embarrest Σορυ που δεν συμπεριελαβα ολοκληρη την ερμηνεια του 8ου ..:cry: Εχεις δικιο !!! Απλα εγω κρατησα το οτι ο 8ος ειναι η σεξουαλικοτητα ( κατι που ανεφερες και συ - το σεξ σαν πραξη , το παθος ) Οφειλω να πω οτι δεν ειναι μονο αυτο και εχεις δικιο καλη μου black moon !!! Το βιαστικο συμπερασμα ειναι και αναληθες - που καταλαβα οτι μονο ο 2ος οικος δειχνει οτι αφορα τα χρηματα κ.τ.λ. με βαση το αρθρο που παραθετεται στην αρχη του forum . Διαβαζω αρκετα στα forums και προσπαθω να βγαλω μια ακρη - φυσικα κατανοω οτι θελει πολυ κοπο και πανω απο ολα πολυ μελετη !!! Σ ευχαριστω οπως και να χει που ασχοληθηκες .:bigsmile: Αθηνα
cancerian
08-04-2008, 12:42 AM
Καλη μου δεν ειπα οτι τα ξερω ολα ... ελεος !!! Εξαλλου ειμαι σε πρωταρχικο σταδιο :embarrest Σορυ που δεν συμπεριελαβα ολοκληρη την ερμηνεια του 8ου ..:cry: Εχεις δικιο !!! Απλα εγω κρατησα το οτι ο 8ος ειναι η σεξουαλικοτητα ( κατι που ανεφερες και συ - το σεξ σαν πραξη , το παθος ) Οφειλω να πω οτι δεν ειναι μονο αυτο και εχεις δικιο καλη μου black moon !!! Το βιαστικο συμπερασμα ειναι και αναληθες - που καταλαβα οτι μονο ο 2ος οικος δειχνει οτι αφορα τα χρηματα κ.τ.λ. με βαση το αρθρο που παραθετεται στην αρχη του forum . Διαβαζω αρκετα στα forums και προσπαθω να βγαλω μια ακρη - φυσικα κατανοω οτι θελει πολυ κοπο και πανω απο ολα πολυ μελετη !!! Σ ευχαριστω οπως και να χει που ασχοληθηκες .:bigsmile: Αθηνα
ΝΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟΝ 8ο
Θανατος (μεταφορικος η κυριολεκτικος )
Σεξ (ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ )
Κληρονομια
Μεταμορφωση
Οικονομικα των αλλων
Οικονομικα του συντροφου
Αναγεννηση
Ψυχαναλυση
Σκοτεινο
Αλλαγη
VAFIKOS
08-04-2008, 01:11 AM
ΝΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟΝ 8ο
Μεταμορφωση
Αλλαγη και Σκοτεινο
α, μαλιστα γι' αυτο λειτουργω χαμαιλεοντικα: συνοδος ερμη-αφροδιτης στον 8ο :amuse:
cancerian
08-04-2008, 02:02 AM
α, μαλιστα γι' αυτο λειτουργω χαμαιλεοντικα: συνοδος ερμη-αφροδιτης στον 8ο :amuse:
H Xαμαιλεοντικη ταση ειναι εκεινη η οποια σε κανει να εναλαβεις ενα ρολο και να γυρισεις στην πρωτη σου μορφη αφου τον εχεις εκλπηρωσει ...
Τα θεματα του 8ου εχουν να κανουν με ριζικη αλλαγη , απο την μια κατασταση στην αλλη , χωρις δυνατοτητα να εισερθεις στην προηγηθησα κατασταση
VAFIKOS
08-04-2008, 02:11 AM
H Xαμαιλεοντικη ταση ειναι εκεινη η οποια σε κανει να εναλαβεις ενα ρολο και να γυρισεις στην πρωτη σου μορφη αφου τον εχεις εκλπηρωσει ...
Τα θεματα του 8ου εχουν να κανουν με ριζικη αλλαγη , απο την μια κατασταση στην αλλη , χωρις δυνατοτητα να εισερθεις στην προηγηθησα κατασταση
ο χαμαιλεων παντα προσαρμοζεται στο οποιο περιβαλλον, δεν εχει καμια συγκεκριμενη μια μορφη, δεν γυριζει δηλαδη σε καμία.
αλλα ναι αν μιλαμε για ριζικη αλλαγη ειναι αλλο πραγμα... τοτε να εικασω οτι μπορω να αλλαζω ουσιαστικα;:blush:
dream_on
09-04-2008, 05:38 AM
Μεταξύ άλλων μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα υλικών και συναισθηματικών απολαβών μέσα από την ενασχόληση με τράπεζες, ομόλογα κτλ.
Ακόμα από την ενασχόληση με οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί "μεταφυσικό".
Ευχαριστω...δεν εχω καμια σχεση με τραπεζες κλπ (και δε θελω να εχω !!), οσο για το μεταφυσικο...αυτο με ενδιαφερει περισσοτερο, με την εννοια των "συναισθηματικων απολαβων"... αν και οφειλω να πω οτι μερικες φορες με τρομαζει επισης.
Markisia
09-04-2008, 04:52 PM
Χρειάζομαι επειγόντως διαφώτιση!!
έχω την ακμή του δευτερου στον τοξότη και ο Δίας βρίσκεται στον 12ο. Τι σημαίνει? Ότι ....θα βγάλω λεφτά από την μεταφυσική?
black moon
09-04-2008, 05:26 PM
έχω την ακμή του δευτερου στον τοξότη και ο Δίας βρίσκεται στον 12ο. Τι σημαίνει? Ότι ....θα βγάλω λεφτά από την μεταφυσική?
Ενας τετοιος συνδιασμός, μπορεί να εχει πολλες πιθανές ερμηνείες.Μην το βλέπεις μονοδιάστατα.Δες και τι είπαμε παραπάνω, για τον Δία στον 2ο.
PITSOUNAKI
10-04-2008, 12:19 AM
απιστευτο αρθρο !!!
VAFIKOS
εχω τονισμένο τον 8ο με Χείρωνα,Αρη,Ηλιο στους Ιχθείς και Ερμή στον Κριό
οι αλλαγές είναι ριζικές και μοιραίες
θανατος και αναγέννηση η έκφραση του Σκορπιού
lolitsa
13-04-2008, 09:56 PM
Η ακμη του2ου ειναι στο λιονταρι ομως στον 2ο ειναι και η παρ8ενος και εχω και τον πλουτωνα εκει.Γενικα κουλουβαχατα!!!Μολις νομιζω πως καταλαβα κατι βγαινει ενα ποστ και μου τα ανατρεπει ολα.Μηπως εχει κανεις την ευγενη καλοσυνη να μου ε3ηγησει;Ευχαριστω πολλυ.
VAFIKOS
13-04-2008, 11:49 PM
VAFIKOS
εχω τονισμένο τον 8ο με Χείρωνα,Αρη,Ηλιο στους Ιχθείς και Ερμή στον Κριό
οι αλλαγές είναι ριζικές και μοιραίες
θανατος και αναγέννηση η έκφραση του Σκορπιού
ευχαριστω για την απαντηση. νομίζω πως καταλαβα:embarrest
saramara
29-04-2008, 04:40 PM
γειά σας παιδιά!η ακμή του 2ου μου βρίσκεται στον τοξότη.εκεί βρίσκονται η σελήνη και ο ποσειδόνας μου.ο δίας μου βρίσκεται στο Midheaven(παρθένος).ο δίας σχηματίζει τετράγωνο με τη σελήνη και με τον ποσειδών μου
μπορεί κάποιος να μου πει τι γίνεται με εμένα?:unsure:
lolitsa
30-04-2008, 12:50 AM
Λοιπον (για να μην το χασω)εχω ακμη του 2ου στο λεωντα οπου εκει (στον 2ο)βρισκετε ο πλουτωνας που κανει τις περισοτερες οψεις στον γενε8λιο χαρτη μου.Θα ζησω γιατρε μου;Πασα προσφορα δεκτη!!
Μητσάκος
30-04-2008, 08:12 AM
Λοιπον (για να μην το χασω)εχω ακμη του 2ου στο λεωντα οπου εκει (στον 2ο)βρισκετε ο πλουτωνας που κανει τις περισοτερες οψεις στον γενε8λιο χαρτη μου.Θα ζησω γιατρε μου;Πασα προσφορα δεκτη!!
Εννοείς ότι οι άλλοι πλανήτες βρίσκονται απέναντι, σε Αιγόκερω, Υδροχόο, Ιχθείς και στους 7ο, 8ο, 9ο;
lolitsa
30-04-2008, 05:09 PM
Επειδη καπου διαβασα πως εχει σημασια ποιος πλανητης υπαρχει στον 2ο και τι οψεις κανει ειπα πως ο Πλουτωνας στον χαρτη μου κανει παρτυ.Δηλαδη κανει ε3αγωνο με ποσειδωνα και δια,τετραγωνο με αρη και τριγωνο με ερμη-σεληνη-ηλιο.Και ολα αυτα σε σχεση με το τι αντιπρωσοπευει ο 2ος και τι μπορει να σημαινουν αυτα που προειπα.Μητσακο σ'ευχαριστω ετσι κι αλλιως!respect:
peponi96
27-09-2008, 01:41 AM
Να ρωτήσω και εγώ βρε παιδιά κάτι; Εμένα ο δεύτερος οίκος έχει ακμή στον υδροχόο και υπάρχει μες τον οίκο ο πλανήτης Δίας. Αυτό δείχνει μία θετική ή αρνητική τάση;
Μητσάκος
27-09-2008, 07:27 AM
Να ρωτήσω και εγώ βρε παιδιά κάτι; Εμένα ο δεύτερος οίκος έχει ακμή στον υδροχόο και υπάρχει μες τον οίκο ο πλανήτης Δίας. Αυτό δείχνει μία θετική ή αρνητική τάση;
Αν δεν σχηματίζει αρνητικές όψεις με κάποιον άλλο πλανήτη, σε γενικές γραμμές θεωρείται καλός ο Δίας στον 2ο Οίκο. Σκέψου ότι ο 2ος αφορά τα υλικά μας αποκτήματα, την περιουσία που μπορεί να αποκτήσει κάποιος και ο Δίας χαρακτηρίζεται "ευεργέτης" πλανήτης. Βέβαια είναι και της υπερβολής, άρα ακόμα και κάνοντας ευνοϊκές όψεις με κάποιους άλλους πλανήτες μπορεί να δώσει μια τάση για σπατάλη :bigsmile:
konstantina318
27-09-2008, 10:53 AM
2ος κενός ακμή του Λέων -Ηλιος,Ηλιος στο 12ο σε σκληρές όψεις με Ουρανό-Χείρωνα-Μεσουράνημα ..κάποια βοήθεια?
Τα οικονομικά μου θα είναι πηγή δοκιμασιών για μένα λόγω 12ου?Τα χρήματα θα εξανεμίζονται,λόγω ..Ουρανού?
Delja
27-09-2008, 12:42 PM
Καλημέρα,
Χρειάζομαι τις γνώσεις σας για ένα πρόβλημα που έχω..
Ο επαγγελματικος τομέας μου δυσκολευει τη ζωή.Εχω 2ο οίκο στον τοξότη με ποσειδώνα.Ο 6ος οίκος στον κριο είναι αδειος οπως επίσης κ ο 10ος αυτο σημένει οτι δεν θα κατασταλαξω ποτε επαγγελματικά κ τα οικονομικά μου θα πηγαινουν παντα χάλια? Εργάζομαι παντα και πολυ αλλα κ παλι δεν εχω καταφερει τιποτα.. :(
Είμαι γεννημενη στη Ροδο 14.03.81 στις 22:10
Maroulita
27-09-2008, 12:47 PM
γειά σας παιδιά!η ακμή του 2ου μου βρίσκεται στον τοξότη.εκεί βρίσκονται η σελήνη και ο ποσειδόνας μου.ο δίας μου βρίσκεται στο Midheaven(παρθένος).ο δίας σχηματίζει τετράγωνο με τη σελήνη και με τον ποσειδών μου
μπορεί κάποιος να μου πει τι γίνεται με εμένα?:unsure:
2ος κενός ακμή του Λέων -Ηλιος,Ηλιος στο 12ο σε σκληρές όψεις με Ουρανό-Χείρωνα-Μεσουράνημα ..κάποια βοήθεια?
Τα οικονομικά μου θα είναι πηγή δοκιμασιών για μένα λόγω 12ου?Τα χρήματα θα εξανεμίζονται,λόγω ..Ουρανού?
Καλημέρα,
Χρειάζομαι τις γνώσεις σας για ένα πρόβλημα που έχω..
Ο επαγγελματικος τομέας μου δυσκολευει τη ζωή.Εχω 2ο οίκο στον τοξότη με ποσειδώνα.Ο 6ος οίκος στον κριο είναι αδειος οπως επίσης κ ο 10ος αυτο σημένει οτι δεν θα κατασταλαξω ποτε επαγγελματικά κ τα οικονομικά μου θα πηγαινουν παντα χάλια? Εργάζομαι παντα και πολυ αλλα κ παλι δεν εχω καταφερει τιποτα.. :(
Είμαι γεννημενη στη Ροδο 14.03.81 στις 22:10
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η συγκεκριμένη ενότητα "Συζητήσεις αστρολογίας" έχει να κάνει με διευκρινίσεις επί των άρθρων και ό,τι αφορά την αστρολογική γνώση, συνεπώς δεν είναι χώρος για προσωπικές αναλύσεις και προβλέψεις.
Εδώ είναι και οι οδηγίες (http://myhoroscope.gr/71-%F3%F5%E6%E7%F4%DE%F3%E5%E9%F2-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1%F2/707-%F4%E9-%EA%E1%E9-%F0%F9%F2-%F3%F5%E6%E7%F4%DC%EC%E5-%DE-%F1%F9%F4%DC%EC%E5-%F3%E5-%E1%F5%F4%DE-%F4%E7%ED-%E5%ED%FC%F4%E7%F4%E1%3B.html) για τη συμμετοχή μας στο συγκεκριμένο φόρουμ...
tigre
21-10-2008, 02:56 AM
με βορειο δεσμο στο 2 οικο κ ο κυβερνητης του 2 στο 1 οικο να ανησυχω??τι δειχνει??
Δείμων
21-10-2008, 03:25 AM
με βορειο δεσμο στο 2 οικο κ ο κυβερνητης του 2 στο 1 οικο να ανησυχω??τι δειχνει??
Με μία πολύ πρώτη ματιά δείχνει ότι δεν διαβάζεις τα αμέσως προηγούμενα μηνύματα από το δικό σου :bigsmile: Τώρα αν θα πρέπει να ανησυχείς για αυτό δεν ξέρω, μάλλον είναι θέμα οφθαλμίατρου ή οθόνης!
(Συγνώμη, ξέρω ότι μπορεί να παρεξηγηθώ, εννοείται πως είναι αστείο, αλλά I just couldn't help it...!!!)
tigre
21-10-2008, 07:55 PM
sorry αλλα δε ειδα να γραφει πουθενα για β.δεσμο η ακμη στο κριο...:nuts:
οταν το βρω θα ανησυχησω
παντως λιγη ευγενεια δε βλαπτει.........:toung:
skorpion
21-10-2008, 08:10 PM
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η συγκεκριμένη ενότητα "Συζητήσεις αστρολογίας" έχει να κάνει με διευκρινίσεις επί των άρθρων και ό,τι αφορά την αστρολογική γνώση, συνεπώς δεν είναι χώρος για προσωπικές αναλύσεις και προβλέψεις.
Εδώ είναι και οι οδηγίες (http://myhoroscope.gr/71-%F3%F5%E6%E7%F4%DE%F3%E5%E9%F2-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1%F2/707-%F4%E9-%EA%E1%E9-%F0%F9%F2-%F3%F5%E6%E7%F4%DC%EC%E5-%DE-%F1%F9%F4%DC%EC%E5-%F3%E5-%E1%F5%F4%DE-%F4%E7%ED-%E5%ED%FC%F4%E7%F4%E1%3B.html) για τη συμμετοχή μας στο συγκεκριμένο φόρουμ...
Tigre
Bασικα νομιζω οτι ο Δειμων εννοουσε οτι δε διαβασες αυτο το ποστ! Και το σχολιο του ηταν χιουμοριστικο....:cheesy:
Αν και δε καταλαβαινω την ανησυχια που διακρινει το ερωτημα σου....Αυτο απο μονο του γιατι σε εκανε δηλαδη να ανησυχησεις?Το οτι ο κυβερνητης του 2ου ειναι μεσα στο πρωτο δεν ειναι ανησυχητικο...καπου επρεπε να ειναι κι αυτος!Μπορεις να διαβασεις τι εννοιες εχουν οι οικοι,υπαρχουν αρθρα και μετα να το συνδεσεις με το πλανητη,υπαρχουν αρθρα και γι αυτους, αλλα υπαρχουν και αρθρα και για τους βορειους δεσμους.Οποτε νομιζω οτι θα καλυφτεις! Γενικα δε νομιζω να χρειαζεται να ανησυχεις για τιποτα...
MUROCHA
14-09-2009, 09:05 PM
Εγω στον 2ο εχω τον Κριο 01΄ 15...και εχω Δια στον Κριο 27΄ 29 στον 2ο οικο...σημαινει κατι ?? και νομιζω οτι κανει αντιθεση με τον Ηλιο μου που ειναι στο Ζυγο 02΄53 στον 8ο οικο και στην ακμη του 8ου εχω Ζυγο 01΄15... Α! εχω και τον Β.Δ στον Κριο 02΄ 21 στον 2ο οικο......
Δωστε μου μια ερμηνεια please ...:bigsmile:
Μητσάκος
15-09-2009, 08:03 AM
Εγω στον 2ο εχω τον Κριο 01΄ 15...και εχω Δια στον Κριο 27΄ 29 στον 2ο οικο...σημαινει κατι ?? και νομιζω οτι κανει αντιθεση με τον Ηλιο μου που ειναι στο Ζυγο 02΄53 στον 8ο οικο και στην ακμη του 8ου εχω Ζυγο 01΄15... Α! εχω και τον Β.Δ στον Κριο 02΄ 21 στον 2ο οικο......
Δωστε μου μια ερμηνεια please ...:bigsmile:
Σε αυτόν το σύνδεσμο Προσωπικό ωροσκόπιο, Γενέθλιος χάρτης, ωροσκόπος (http://www.myhoroscope.gr/natalchart.php) κοίταξες;
WHITE.HORSE
15-09-2009, 10:10 AM
Mε πλούτωνα(ζυγός) στον 2ο(παρθενο) και Δία (κριός)στον 8ο(ιχθυς) ? σε οψη αντίθεσης ?
οικονομικές απολαβές από κληρονομιά ? ή διαχείρηση ξένων περιουσιών ? ως προς το δεύτερο δεν το θέλω ειλικρινά αλλά εκεί με πάει η ζωή....:cheesy: κ μάλιστά τα καταφέρνω κ πολύ καλά .. αλλά επιμένω ότι δεν μου αρέσει:bigsmile:
Yeshoda
15-09-2009, 05:06 PM
Εχω την Αφροδιτη στον Κριο στον 2ο, αλλα η ακμή του 2ου ειναι στους Ιχθύς... τι να κοιτάξω τον Ποσειδώνα που είναι στον 11ο οικο μου ή την Αφροδίτη ή και τα δύο?? Το ότι είναι στον Ποσειδωνα δειχνει ότι είμαι λιγο στον κοσμο μου με τα χρηματα? (η αληθεια ειναι οτι ειμαι αλλα δε θελω πια).
Εχω ομως δυο εξαγωνα Ποσειδωνα με Ηλιο και Πλουτωνα(8ο) και τριγωνο Ποσειδωνα-Κρονο(7ο) εχω μπερδευτει ...ειναι πολλα και δεν ξερω τι εννουν όλα μαζί...
MUROCHA
15-09-2009, 06:12 PM
Μητσακο ναι κοιταξα προσεκτικα τον χαρτη μου..αλλα ακομα να καταλαβω τις οψεις που κανουν οι κυβερτητες των οικων με αλλους πλανητες...γιαυτο και εκανα την παραπανω ερωτηση σχετικα με τον 2ο..στο παραπανω link οι οψεις βασιζονται στον 1ο και 10ο οικο αλλα δεν αναλυονται..Ακομα μπερδευομαι γιατι σχετικα προσφατα αρχισα να ασχολουμε με τις οψεις των οικων.... Πχ τι σημαινει Ηλιος(ζυγο) εξαγωνο Μεσουρανημα(τοξοτη)??
Αχ! αυτη η αστρολογια δεν εχει τελος!!!χαχαχαχαχαχαχαχα
athinoula85
15-09-2009, 07:29 PM
Αν είχε τέλος , δεν θα ΄ταν ενδιαφέρουσα!!! :toung:
Μητσάκος
16-09-2009, 11:15 AM
Μητσακο ναι κοιταξα προσεκτικα τον χαρτη μου..αλλα ακομα να καταλαβω τις οψεις που κανουν οι κυβερτητες των οικων με αλλους πλανητες...γιαυτο και εκανα την παραπανω ερωτηση σχετικα με τον 2ο..στο παραπανω link οι οψεις βασιζονται στον 1ο και 10ο οικο αλλα δεν αναλυονται..Ακομα μπερδευομαι γιατι σχετικα προσφατα αρχισα να ασχολουμε με τις οψεις των οικων.... Πχ τι σημαινει Ηλιος(ζυγο) εξαγωνο Μεσουρανημα(τοξοτη)??
Όλα τα πράγματα έχουν ένα τέλος. Ειδικά η αστρολογία, που ουσιαστικά βασίζεται στην έννοια των κύκλων. Στην προκειμένη όμως, για να φτάσεις σε κάποιο τέλος πρέπει να έχεις κάνει μια αρχή, ή πιο συγκεκριμένα να ξεκινήσεις από την αρχή, πράγμα που δεν έκανες και αυτό φαίνεται :bigsmile: Διαφορετικά δεν θα προσπαθούσες να ερμηνεύσεις όψεις, όταν δεν έχεις κατανοήσει τι είναι όψεις και τι είναι Οίκοι. Φυσικά δεν είναι μεμπτό αυτό, απεναντίας. Θα σου πρότεινα λοιπόν να πατήσεις σε αυτόν το σύνδεσμο http://www.myhoroscope.gr/114-%EF%E9-%E5%F1%E1%F3%F4%DD%F2-%F4%E7%F2-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1%F2/4708-%E5%E9%F3%E1%E3%F9%E3%DE-%F3%F4%E7%ED-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1.html και να πάρεις με τη σειρά τα υποδεικνυόμενα άρθρα, ακόμα και αν θεωρείς ότι σου φαίνονται κάποια ότι τα ξέρεις. Θα πληρωθούν τα κενά σου και θα κατανοείς πιο εύκολα τους όρους και τις έννοιες και γενικότερα θα κάνεις την (αστρολογική) ζωή σου πιο εύκολη :bigsmile:
Yeshoda
17-09-2009, 03:04 PM
κύριε Μητσάκο, έχω ελπίδα έτσι για καμιά γρήγορη απάντηση στο πιο επάνω μου ερώτημα ???:bigsmile:
ή κάποιος άλλος όποιος θέλει, ελεύθερα παιδιά , μη στριμώχνεστε ! :cheesy:
Μητσάκος
17-09-2009, 03:45 PM
Εχω την Αφροδιτη στον Κριο στον 2ο, αλλα η ακμή του 2ου ειναι στους Ιχθύς... τι να κοιτάξω τον Ποσειδώνα που είναι στον 11ο οικο μου ή την Αφροδίτη ή και τα δύο?? Το ότι είναι στον Ποσειδωνα δειχνει ότι είμαι λιγο στον κοσμο μου με τα χρηματα? (η αληθεια ειναι οτι ειμαι αλλα δε θελω πια).
Εχω ομως δυο εξαγωνα Ποσειδωνα με Ηλιο και Πλουτωνα(8ο) και τριγωνο Ποσειδωνα-Κρονο(7ο) εχω μπερδευτει ...ειναι πολλα και δεν ξερω τι εννουν όλα μαζί...
Κυβερνήτης του 2ου σου είναι ο Ποσειδώνας, και όπως καταλαβαίνεις δεν είναι και το καλύτερο για το πώς αντιλαμβάνεσαι τα οικονομικά. Το γεγονός ότι έχεις την Αφροδίτη (=πορτοφόλι) στον 2ο το συνυπολογίζεις και κοιτάς τις όψεις που κάνει και αυτή. Οι όψεις του Ποσειδώνα με τον Ήλιο και τον Πλούτωνα είναι θετικές, δείχνουν ότι μπορείς να περιμένεις κάτι καλό στα οικονομικά σου αλλά από άλλους, όχι από τη δική σου εργασία. Ο Κρόνος από τον 7ο σίγουρα "μαζεύει" τον Ποσειδώνα και θα σε βοηθήσει περισσότερο κάποια στιγμή να μην αφήνεσαι στα ποσειδώνια μονοπάτια :bigsmile:
Yeshoda
17-09-2009, 03:59 PM
Ευχαριστώ πολύ Μητσάκο !
Αυτό το οτι "μπορώ να περιμένω από τους άλλους" με σκοτώνει όμως ... :worried:
Τουλάχιστον ο Κρόνος μου κάνει και κάτι καλό γιατί με έχει τσακίσει πια με τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις.
Μητσάκος
17-09-2009, 04:06 PM
Ευχαριστώ πολύ Μητσάκο !
Αυτό το οτι "μπορώ να περιμένω από τους άλλους" με σκοτώνει όμως ... :worried:
Τουλάχιστον ο Κρόνος μου κάνει και κάτι καλό γιατί με έχει τσακίσει πια με τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις.
Γιατί, καλέ, να σε σκοτώνει; Θ α σε χάλαγε μια κληρονομιά;
Και με την ευκαιρία, μήπως η Αφροδίτη σου κάνει αντίθεση με τον Πλούτωνα;
Yeshoda
18-09-2009, 03:12 PM
Α χα, βρε Μητσάκο αυτό εννοούσες ! Καλά που μου το είπες γιατί είχα πέσει σε ψιλοκατάθλιψη εχθές.
Νόμιζα ότι μου είπες όσο και να προσπαθείς να βγάλεις χρήματα δε θα τα καταφέρεις και ότι θα μου έρχονται από άλλους...'Εχω και μια περηφάνια και δε μου αρεσει να στηριζομαι απο τους αλλους, καταλαβαίνεις.
Τωρα η Αφροδίτη μου προσπάθησε να κάνει αντίθεση με τον Πλούτωνα αλλά δεν τα κατάφερε, είναι στη 2η μοιρα Κριού και ο Πλούτωνας 14η Ζυγού.
Γιατί??? θα ηταν καλο αν ήταν σε αντίθεση ή καλύτερα έτσι? Πολύ θέλω να μάθω :bigsmile:
Μητσάκος
18-09-2009, 03:41 PM
Α χα, βρε Μητσάκο αυτό εννοούσες ! Καλά που μου το είπες γιατί είχα πέσει σε ψιλοκατάθλιψη εχθές.
Νόμιζα ότι μου είπες όσο και να προσπαθείς να βγάλεις χρήματα δε θα τα καταφέρεις και ότι θα μου έρχονται από άλλους...'Εχω και μια περηφάνια και δε μου αρεσει να στηριζομαι απο τους αλλους, καταλαβαίνεις.
Τωρα η Αφροδίτη μου προσπάθησε να κάνει αντίθεση με τον Πλούτωνα αλλά δεν τα κατάφερε, είναι στη 2η μοιρα Κριού και ο Πλούτωνας 14η Ζυγού.
Γιατί??? θα ηταν καλο αν ήταν σε αντίθεση ή καλύτερα έτσι? Πολύ θέλω να μάθω :bigsmile:
Ο 2ος Οίκος (εκτός των άλλων) έχει να κάνει με τα λεφτά (αξίες) που βγάζουμε από τη δουλειά μας, π.χ. μισθός. Ο 8ος (εκτός των άλλων) έχει να κάνει με τα λεφτά (αξίες) των άλλων ή με τα λεφτά που έχουμε με άλλους, π.χ. κοινό ταμείο ενός ζευγαριού, ή χρήματα που παίρνουμε/δίνουμε στην εφορία, επιταγές, κληρονομιές κλπ.
Το γεγονός ότι προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε η Αφροδίτη σου να κάνει όψη αντίθεσης με τον Πλούτωνα το βρίσκω θετικό, τέτοιες αποτυχίες να τις απολαμβάνεις. Ίσως να βόλευε τον ερωτικό σου σύντροφο, βέβαια, μια τέτοια αντίθεση, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, αλλά δεν πειράζει :toung:
Yeshoda
18-09-2009, 04:36 PM
Λοιπόν εντάξει σήμερα με έφτιαξες μπορώ να πω :amuse:
Αλλά για ποιον ερωτικο συντροφο μιλάμε όταν
ο Κρόνος μου στον έβδομο μάλλον
με θεωρεί ακόμα "μικρή", τι να κάνω και εγώ τον υπακούω τυφλά γιατί μόνο έτσι ελπίζω σε κάτι καλό ;)
Μητσάκος
18-09-2009, 04:40 PM
Λοιπόν εντάξει σήμερα με έφτιαξες μπορώ να πω :amuse:
Αλλά για ποιον ερωτικο συντροφο μιλάμε όταν
ο Κρόνος μου στον έβδομο μάλλον
με θεωρεί ακόμα "μικρή", τι να κάνω και εγώ τον υπακούω τυφλά γιατί μόνο έτσι ελπίζω σε κάτι καλό ;)
Μπορεί να τον βρεις και από τον 5ο, μην απελπίζεσαι :bigsmile:
(είμαστε εκτός θέματος. Μην απαντάς:toung:)
Δημήτρης_Σ
27-09-2009, 12:44 PM
Η θέση του 2ου οίκου είναι στην πραγματικότητα το σημείο που θα ανέτρεχε η ψυχανάλυση για να δει τις πρωταρχικές αξίες που δημιουργεί το παιδί στην ηλικία μέχρι 2 ετών. Το πρώτο συμπέρασμα, η πρώτη προσπάθεια δημιουργίας ενός λογικού μοντέλου εξήγησης του κόσμου, που μετά λειτουργεί ως φίλτρο και παραμορφωτικός φακός για όλη μας τη ζωή.
Εμένα αυτό μου προκαλεί συνειρμούς για τα λεγόμενα στοματικό και πρωκτικό στάδιο που περιέγραψε ο Φρόυντ (1ο με 2ο έτος ηλικίας) που το άτομο έχει ως κύρια πηγή ευχαρίστησης το θηλασμό, αλλά και παρουσιάζει τη μέγιστη εξάρτηση. Στον 2ο οίκο δηλαδή πιστεύω υπάρχει πολύ ψωμί για κάθε είδους ψυχαναγκασμούς για φαγητό στην ενήλικη ζωή, καταχρήσεις που ΄έχουν να κάνουν με αλκοόλ, φαγητό κλπ. Και κοίτα να δεις συμπτώσεις....ο Φρόυντ έλεγε ότι η καθήλωση σ'αυτά τα πρώιμα στάδια προκαλούν στον ενήλικο βίο ασυνήθιστο πείσμα, καταπιεστικές συμπεριφορές, τσιγγουνιά κλπ. 'Ολα αυτά δεν σας θυμίζουν αρνητικές εκδηλώσεις του αρχέτυπου του Ταύρου, δηλαδή του ζωδίου που αντιστοιχεί στον 2ο οίκο ; Οι λέξεις ΕΞΑΡΤΗΣΗ, ΠΕΙΣΜΑ κλπ, αυτά όλα συνδέονται με τον Ταύρο και το 2ο. 'Αρα προσβολές του 2ου μπορεί να δώσουν πληροφορίες ψυχολογικά για θέματα εξάρτησης, κτητικότητας κλπ. Τί μας κρατάει κολλημένους σε σχέσεις ή καταστάσεις, όχι μόνο σε αντικείμενα. Τί μας κάνει να φοβόμαστε τις αλλαγές, ποιές ανασφάλειες έχουμε σε σχέση με τα πρόσωπα αναφοράς ή τους εραστές/ερωμένες μας, όλα αυτά πιστεύω φαίνονται από τον 2ο.
atrium
27-09-2009, 01:32 PM
Καλημέρα σε όλους. Να σας εξομολογηθώ τον πόνο μου???:bigsmile:Στον δευτερο οίκο έχω Πλούτωνα σε τρίγωνο με Αφροδίτη και MC. Μέχρι εδώ καλά. Ελα μου ντε που στο κέντρο του 2ου οίκου κάθεται μεγαλοπρεπώς ο Ουρανός:cheesy:(εδώ που τα λέμε κάνει τρίγωνο με τον Κρόνο που δεσπόζει στον 10ο). Τί να πώ Κε Στασινέ???? Πλουτώνια Εξάρτηση με Ουράνια Ανεξαρτησία = Τρικυμία εν κρανίω.......... Βοήθειά μου:nuts:
Δημήτρης_Σ
27-09-2009, 10:37 PM
Καλημέρα σε όλους. Να σας εξομολογηθώ τον πόνο μου???:bigsmile:Στον δευτερο οίκο έχω Πλούτωνα σε τρίγωνο με Αφροδίτη και MC. Μέχρι εδώ καλά. Ελα μου ντε που στο κέντρο του 2ου οίκου κάθεται μεγαλοπρεπώς ο Ουρανός:cheesy:(εδώ που τα λέμε κάνει τρίγωνο με τον Κρόνο που δεσπόζει στον 10ο). Τί να πώ Κε Στασινέ???? Πλουτώνια Εξάρτηση με Ουράνια Ανεξαρτησία = Τρικυμία εν κρανίω.......... Βοήθειά μου:nuts:
Αυτό σύμφωνα με σύστημα οικοθεσίας Vehlow σημαίνει ότι ο Ουρανός είναι πιο ισχυρός από Πλούτωνα, αλλά έτσι συμβαίνει πράγματι ; Προσωπικά κρατάω επιφυλάξεις γι'αυτή την άποψη Vehlow και κρίνω πάντα από τις όψεις τείνοντας να θεωρώ πιο ισχυρό τον Πλανήτη με τη σύνοδο (αν υπάρχει) ή τις σκληρές όψεις. Κοίτα τις όψεις του Ουρανού. Το ζήτημα εξάρτηση/ανεξαρτησία πάντως θα το έκρινα συνολικότερα από το χάρτη, π.χ ένας 'Ηλιος στον Ταύρο ή Ωροσκόπος σ'αυτό το ζώδιο που επιπλέον έχει Πλούτωνα στο 2ο. Θέλω να πω κοιτάζω τη συνολική εικόνα.
atrium
27-09-2009, 11:39 PM
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. και για τις συμβουλές. Εννοείται ότι έκανα χιούμορ.:bigsmile: Στα σοβαρά, πράγματι ο ήλιος είναι στον ταύρο και ο πλούτωνας είναι σε συζυγία με την σελήνη. Το σύστημα που αναφέρετε ομολογώ πως δεν το γνωρίζω. Γενικότερα δεν κατέχω πολλά πράγματα από αστρολογία και χαίρομαι που βρίσκομαι στην παρέα σας γιατί πραγματικά κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι. Αν μπορούσατε να μου διευκρινίσετε τι ακριβώς εννοείτε, θα ήμουν ευγνώμων. Καλό βράδυ κι ευχαριστώ:amuse:
Κοραλλία Μόζορα
28-09-2009, 01:55 PM
Σύμφωνα με τον Φρόιντ, το στοματικό στάδιο είναι το πρώτο ψυχολογικό στάδιο ανάπτυξης ενός παιδιού και έχει σχέση με τον θηλασμό. Με το στήθος και τον θηλασμό σχετίζεται ο Καρκίνος και η Σελήνη και επομένως για τα προβλήματα της πρώιμης ψυχολογικής ανάπτυξης ενός ατόμου κοιτάμε τον 4ο οίκο. Ο Ταύρος σχετίζεται με τον λαιμό.
Το επόμενο στάδιο κατά τον Φρόιντ είναι το πρωκτικό στάδιο και σχετίζεται με την πρώτη εμπειρία ηδόνής που μπορεί να αισθανθεί ένα παιδί. Τα γεννητικά όργανα και ο πρωκτός, καθώς και η ανάπτυξη της σεξουαλικότητάς μας στην αστρολογία αποδίδονται στον Πλούτωνα. Επομένως στην αστρολογία οι καθηλώσεις, οι εμμονές και οι ψυχαναγκασμοί δεν έχουν τόσο σχέση με τον Ταύρο, την Αφροδίτη και τον 2ο οίκο αλλά με τον Πλούτωνα, τον Σκορπιό και τον 8ο οίκο.
Δημήτρης_Σ
28-09-2009, 07:28 PM
Σύμφωνα με τον Φρόιντ, το στοματικό στάδιο είναι το πρώτο ψυχολογικό στάδιο ανάπτυξης ενός παιδιού και έχει σχέση με τον θηλασμό. Με το στήθος και τον θηλασμό σχετίζεται ο Καρκίνος και η Σελήνη και επομένως για τα προβλήματα της πρώιμης ψυχολογικής ανάπτυξης ενός ατόμου κοιτάμε τον 4ο οίκο. Ο Ταύρος σχετίζεται με τον λαιμό.
Το επόμενο στάδιο κατά τον Φρόιντ είναι το πρωκτικό στάδιο και σχετίζεται με την πρώτη εμπειρία ηδόνής που μπορεί να αισθανθεί ένα παιδί. Τα γεννητικά όργανα και ο πρωκτός, καθώς και η ανάπτυξη της σεξουαλικότητάς μας στην αστρολογία αποδίδονται στον Πλούτωνα. Επομένως στην αστρολογία οι καθηλώσεις, οι εμμονές και οι ψυχαναγκασμοί δεν έχουν τόσο σχέση με τον Ταύρο, την Αφροδίτη και τον 2ο οίκο αλλά με τον Πλούτωνα, τον Σκορπιό και τον 8ο οίκο.
Πολλές φορές δεν καταλαβαίνω αν διαφωνείτε επί της ουσίας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν καταλαβαίνω αν συμφωνείτε ότι με τις εξαρτήσεις σχετίζεται και ο Ταύρος και ο 2ος. Ο 2ος είναι απέναντι οίκος από τον 8ο και ο Σκορπιός με τον Ταύρο συνδέονται άμεσα. Ο Ταύρος δεν σχετίζεται μόνο με το λαιμό αλλά και με το στόμα και την ηδονή ! Η ζήλεια και οι εξαρτήσεις και τα σύνδρομα ψυχολογικής εξάρτησης δεν ανιχνεύονται μόνο στον 8ο, αλλά και στον 2ο. Ασφαλώς και ο Καρκίνος σχετίζεται με αυτά που λέτε, με το θηλασμό, αλλά αναφέρθηκα όχι στο θηλασμό αλλά στις εξαρτήσεις/κτήσεις γενικότερα και στο στόμα (που είναι του Ταύρου). Στην ψυχολογική Αστρολογία ο άξονας 2ος - 8ος ονομάζεται (από τον Ebertin λόγου χάρη) "Ο ΑΞΟΝΑΣ ΤΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΟΠΗΣ". Το βρέφος όταν περνάει το στάδιο του Ταύρου ή του 2ου είναι απόλυτα εξαρτημένο. Αλοίμονο να δούμε τον Ταύρο ανεξάρτητο από εμμονές και καθηλώσεις !
Δημήτρης_Σ
28-09-2009, 08:06 PM
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. και για τις συμβουλές. Εννοείται ότι έκανα χιούμορ.:bigsmile: Στα σοβαρά, πράγματι ο ήλιος είναι στον ταύρο και ο πλούτωνας είναι σε συζυγία με την σελήνη. Το σύστημα που αναφέρετε ομολογώ πως δεν το γνωρίζω. Γενικότερα δεν κατέχω πολλά πράγματα από αστρολογία και χαίρομαι που βρίσκομαι στην παρέα σας γιατί πραγματικά κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι. Αν μπορούσατε να μου διευκρινίσετε τι ακριβώς εννοείτε, θα ήμουν ευγνώμων. Καλό βράδυ κι ευχαριστώ:amuse:
H συζυγία Σελήνης/Πλούτωνα είναι από τις πιο συχνές ενδείξεις ανθρώπων που στη ζωή τους αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσουν το θέμα "εξάρτηση" και κυρίως τα ανδρικά Ωροσκόπια την εξάρτηση από τις γυναίκες. Ακόμα όμως και οι ίδιοι να μην είναι εξαρτημένοι, κάποιο κτητικό άτομο ή κάποιες συνθήκες στη ζωή τους θα τους αναγκάσουν να αντιμετωπίσουν τέτοια ή παρόμοια θέματα. Συνήθως είναι ή "μοναχικοί λύκοι" ή "στρείδια". Το σύστημα οικοθεσίας που αναφέρω θεωρεί ότι ο πλανήτης που είναι στο μέσο του οίκου έχει πολύ μεγαλύτερη ισχύ (Vehlow). Απλά υπάρχει και αυτή η άποψη, δεν την ενστερνίζομαι.
Κοραλλία Μόζορα
29-09-2009, 03:20 PM
Πολλές φορές δεν καταλαβαίνω αν διαφωνείτε επί της ουσίας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν καταλαβαίνω αν συμφωνείτε ότι με τις εξαρτήσεις σχετίζεται και ο Ταύρος και ο 2ος. Ο 2ος είναι απέναντι οίκος από τον 8ο και ο Σκορπιός με τον Ταύρο συνδέονται άμεσα. Ο Ταύρος δεν σχετίζεται μόνο με το λαιμό αλλά και με το στόμα και την ηδονή ! Η ζήλεια και οι εξαρτήσεις και τα σύνδρομα ψυχολογικής εξάρτησης δεν ανιχνεύονται μόνο στον 8ο, αλλά και στον 2ο. Ασφαλώς και ο Καρκίνος σχετίζεται με αυτά που λέτε, με το θηλασμό, αλλά αναφέρθηκα όχι στο θηλασμό αλλά στις εξαρτήσεις/κτήσεις γενικότερα και στο στόμα (που είναι του Ταύρου). Στην ψυχολογική Αστρολογία ο άξονας 2ος - 8ος ονομάζεται (από τον Ebertin λόγου χάρη) "Ο ΑΞΟΝΑΣ ΤΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΟΠΗΣ". Το βρέφος όταν περνάει το στάδιο του Ταύρου ή του 2ου είναι απόλυτα εξαρτημένο. Αλοίμονο να δούμε τον Ταύρο ανεξάρτητο από εμμονές και καθηλώσεις !
Πιστεύω ότι όταν το βρέφος περνάει το στάδιο του Ταύρου βρίσκεται ακόμα στην περίοδο της σύλληψης και της κύησης (ο Ταύρος είναι το ζώδιο της σποράς) και ως έμβρυο φυσικά και είναι απόλυτα εξαρτημένο. Στο στάδιο της γέννησης και του θηλασμού (σ΄αυτή την περίοδο αναφέρεται ο Φρόιντ ως στοματικό στάδιο) και για όποια ψυχολογικά προβλήματα προκύψουν στην φάση αυτή περνάμε στον Καρκίνο και το 4ο σπίτι. ¶λλωστε το 4ο σπίτι αντιπροσωπεύει ψυχολογικά το πρώτο στάδιο της ζωής μας.
Οι άξονες των ζωδίων και των οίκων έχουν κοινά θέματα αλλά έχουν και αντιθέσεις. Κι όπως δεν κοιτάμε τον γάμο μας στον 1ο οίκο επειδή είναι απέναντι από τον 7ο ούτε τα συναισθηματικά μας στον 11ο επειδή είναι απέναντι από τον 5ο, έτσι πιστεύω πως δεν μπορούμε να κοιτάμε και ψυχολογικά θέματα του 8ου στον 2ο.
Παρόλα αυτά, δεν πιστεύω εντελώς στην "αλφαβητική" αστρολογία, όπως ονομάζεται, δηλαδή δεν πιστεύω ότι οι ιδιότητες των οίκων αντιστοιχούν απόλυτα στις ιδιότητες των ζωδίων. Είναι διαφορετικό πράγμα να έχει κανείς Ήλιο π.χ. στον Κριό ή τον Τοξότη στο 6ο σπίτι και διαφορετικό να έχει Ήλιο στην Παρθένο. Το άτομο με Ήλιο στο 6ο σπίτι μπορεί να στρέφεται προς την εργασία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι αναλυτικό, ορθολογιστικό και κριτικό ή να προσέχει πολύ την λεπτομέρεια όπως η Παρθένος.
Με την ίδια έννοια δεν μπορούμε να αναζητούμε την ζήλεια, τις εμμονές, τις εξαρτήσεις ή άλλα ψυχολογικά χαρακτηριστικά του Ταύρου στο 2ο σπίτι, όπως δεν μπορούμε να περιμένουμε από ένα άτομο με πλανήτες στο 4ο να συμπεριφέρεται ως Καρκίνος.
Δημήτρης_Σ
29-09-2009, 04:45 PM
Με την ίδια έννοια δεν μπορούμε να αναζητούμε την ζήλεια, τις εμμονές, τις εξαρτήσεις ή άλλα ψυχολογικά χαρακτηριστικά του Ταύρου στο 2ο σπίτι, όπως δεν μπορούμε να περιμένουμε από ένα άτομο με πλανήτες στο 4ο να συμπεριφέρεται ως Καρκίνος.
Με παραποιείτε μου φαίνεται. Ποτέ δεν έγραψα ότι θα πω ότι συμπεριφέρεται κάποιος ως Ταύρος αν έχει πλανήτες στο 2ο (αυτό δεν αρκεί) αλλά αυτός ο άνθρωπος με πλανητες στο 2ο σίγουρα θα αντιμετωπίσει κάποια θέματα του Ταύρου είτε από την καλή είτε από την ανάποδη. Και οι εξαρτήσεις και η κτητικότητα είναι ένα μέγα θέμα για τους περισσσότερους ανθρώπους που έχουν σημαντικούς πλανήτες στο 2ο οίκο εάν και το υπόλοιπο Ωροσκόπιο συνηγορεί. Διαφορετικά, υποστηρίζοντας το αντίθετο, είναι σαν να λέτε ότι τους οίκους δεν επιτρέπεται να τους δούμε ψυχολογικά.
Κοραλλία Μόζορα
29-09-2009, 05:22 PM
Με παραποιείτε μου φαίνεται. Ποτέ δεν έγραψα ότι θα πω ότι συμπεριφέρεται κάποιος ως Ταύρος αν έχει πλανήτες στο 2ο (αυτό δεν αρκεί) αλλά αυτός ο άνθρωπος με πλανητες στο 2ο σίγουρα θα αντιμετωπίσει κάποια θέματα του Ταύρου είτε από την καλή είτε από την ανάποδη. Και οι εξαρτήσεις και η κτητικότητα είναι ένα μέγα θέμα για τους περισσσότερους ανθρώπους που έχουν σημαντικούς πλανήτες στο 2ο οίκο εάν και το υπόλοιπο Ωροσκόπιο συνηγορεί. Διαφορετικά, υποστηρίζοντας το αντίθετο, είναι σαν να λέτε ότι τους οίκους δεν επιτρέπεται να τους δούμε ψυχολογικά.
Δημήτρη μου,
λέω απλώς την γνώμη μου και σέβομαι την δική σου.
Όμως τυγχάνει να έχω σύνοδο Σελήνης/Δία/Ερμή στον 2ο οίκο και στον Τοξότη. Πέρα από τον τρόπο που βγάζω τα λεφτά μου (εκπαίδευση) και τον τρόπο που τα ξοδεύω (είμαι πολύ σπάταλη χωρίς να με απασχολεί αν θα έχω λεφτά την επομένη) δεν βλέπω να έχω καμιά συνάφεια με εξαρτήσεις ή κτητικότητες ή άλλα χαρακτηριστικά του Ταύρου. Αντίθετα, η σύνοδος αυτή μου δίνει πολλά τοξοτίσια στοιχεία στον χαρακτήρα μου.
Δημήτρης_Σ
29-09-2009, 05:34 PM
Δημήτρη μου,
Όμως τυγχάνει να έχω σύνοδο Σελήνης/Δία/Ερμή στον 2ο οίκο και στον Τοξότη. Πέρα από τον τρόπο που βγάζω τα λεφτά μου (εκπαίδευση) και τον τρόπο που τα ξοδεύω (είμαι πολύ σπάταλη χωρίς να με απασχολεί αν θα έχω λεφτά την επομένη) δεν βλέπω να έχω καμιά συνάφεια με εξαρτήσεις ή κτητικότητες ή άλλα χαρακτηριστικά του Ταύρου. Αντίθετα, η σύνοδος αυτή μου δίνει πολλά τοξοτίσια στοιχεία στον χαρακτήρα μου.
Μα είναι λογικό αυτό. Ο Δίας τι να σου δώσει εκεί μέσα ; Αφού σε απελευθερώνει. Ρώτα όμως και κάποιον που έχει Αφροδίτη, Σελήνη και Πλούτωνα στο 2ο. Χέβι μέταλ θέματα Ταύρου, να μην σου πω γκραν γκινιόλ. Το θέμα κτητικότητα νούμερο 'Ενα. Και ο 'Ηλιος εκεί θα μπορούσε αν βοηθάει και το υπόλοιπο Ωροσκόπιο. Το θέμα κτητικότητα, εξάρτηση, δέσμευση αποκτά μέγιστη σημασία. 'Αξονας δέσμευσης/αποκοπής (2ος/8ος).
Σαλώμη
29-09-2009, 05:58 PM
Καλησπέρα,
μήπως μπορει να μου πει κάποιος τι γίνεται με τον δικό μου 2ο οίκο?Βρίσκεται στο Λιοντάρι, όπως και ο πρώτος οίκος , με κυβερνήτη τον ήλιο, ο οποίος βρίσκεται στον 12ο οίκο ..Τι να πω δεν καταλαβαίνω τι γίνεται..Ο 12ος έίναι στον Καρκίνο.! Το ζώδιο μου είναι λέων..
Οι όψεις που κάνει ο ήλιος ειναι οι εξείς :Ηλιος τετράγωνο με Σελήνη Αρη και Δια(4ος Ζυγός), Ηλιος συνοδος ερμης και ωροσκόπος, Ηλιος τριγωνο ουρανος, ηλιος εξαγωνο με χείρωνα.
Να σας ενημερώσω ότι ασχολουμε με την τέχνη.
ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Κοραλλία Μόζορα
29-09-2009, 06:33 PM
Μα είναι λογικό αυτό. Ο Δίας τι να σου δώσει εκεί μέσα ; Αφού σε απελευθερώνει. Ρώτα όμως και κάποιον που έχει Αφροδίτη, Σελήνη και Πλούτωνα στο 2ο. Χέβι μέταλ θέματα Ταύρου, να μην σου πω γκραν γκινιόλ. Το θέμα κτητικότητα νούμερο 'Ενα. Και ο 'Ηλιος εκεί θα μπορούσε αν βοηθάει και το υπόλοιπο Ωροσκόπιο. Το θέμα κτητικότητα, εξάρτηση, δέσμευση αποκτά μέγιστη σημασία. 'Αξονας δέσμευσης/αποκοπής (2ος/8ος).
Αυτό υποστηρίζω τόση ώρα, Δημήτρη. Το 2ο από μόνο του δεν δείχνει κτητικότητα, εξάρτηση ή δέσμευση λόγω κάποιας σχέσης του με τον Ταύρο. Στο παράδειγμα που δίνεις, αν το ψάξεις λίγο, θα δεις ότι δεν υπάρχει στο συγκεκριμένο άτομο η κτητικότητα και η εξάρτηση του Ταύρου αλλά η κτητικότητα και η εξάρτηση του Πλούτωνα. Ο Πλούτωνας δίνει αυτά τα στοιχεία σε οποιοδήποτε οίκο κι αν βρεθεί και ιδιαίτερα μαζί με την Αφροδίτη και την Σελήνη.
Για να εκδηλώσει τέτοια στοιχεία ένας πλανήτης πρέπει να τα έχει στην φύση του ή να χρωματίζεται έτσι από το ζώδιο που βρίσκεται. Ένας Ουρανός π.χ. δεν θα γίνει ξαφνικά κτητικός αν βρεθεί στο 2ο σπίτι. Ούτε ένας Ήλιος στο 2ο π.χ. στους Διδύμους θα εκδηλωθεί με κτητικότητα και εξάρτηση.
atrium
29-09-2009, 07:51 PM
Δημήτρη μου,
Καλησπέρα Κα Μόζορα. Επίσης τυγχάνει να έχω στον ένατο οίκο Ερμή, Ήλιο και Αφροδίτη. ( Ερμής και Ήλιος στον Ταύρο και Αφροδίτη στις 00 των Διδύμων σε συζυγία με το MC). Βιοπορίζομαι όπως κι εσείς από την εκπαίδευση και σπουδάζω ακόμα. Επίσης είμαι σπάταλη και από τα λίγα που έχω διαβάσει νομίζω ότι είμαι πολύ πιο κοντά στα χαρακτηριστικά του τοξότη παρά του ταύρου. Επίσης είμαι το πλέον μη εξαρτημένο και μη κτητικό άτομο. Θέλω να πω, πως συμφωνώ απόλυτα μαζί σας.
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να παραθέσω και την απάντηση του Κου Στασινού - μάλλον κάτι έκανα λάθος - αλλά αυτό το "κραν γκινιόλ χέβι μέταλ" δεν το έχω νιώσει. Συμφωνώ στο "μοναχικοί λύκοι" kai "στρείδια" αλλά εξαρτήσεις έτσι τουλάχιστον όπως το κατάλαβα δεν έχω βιώσει και δεν το επιδιώκω γιατί είναι πολύ έξω από μένα, τόσο ως φύση όσο ώς θέση και στάση ζωής.
Νόμιζα τόσο καιρό πως αυτή τη σπατάλη, το ρίσκο και γενικότερα οι " τρύπιες τσέπες" ήταν εξ' αιτίας του ουρανού. Όπως και η αμέριστη αγάπη στην μελέτη, στις τέχνες και τη φιλοσοφία οφείλονταν στον ένατο οίκο.
Σίγουρα κάνω κάπου λάθος. Η ημ γέννησής μου είναι 12/05/1973. Θα ήμουν ευγνώμων άν μου δίνατε μια άλλη προοπτική στη μελέτη του αστρολογικού χάρτη, γιατί ακόμα είμαι στα πρώτα βήματα.
Ευαριστώ πολύ και τους δυο σας:bigsmile:
atrium
29-09-2009, 07:57 PM
Αχ!! Ξέχασα την ώρα:blink: 13:10 στην Αθήνα
Δημήτρης_Σ
29-09-2009, 08:25 PM
Για να εκδηλώσει τέτοια στοιχεία ένας πλανήτης πρέπει να τα έχει στην φύση του ή να χρωματίζεται έτσι από το ζώδιο που βρίσκεται. Ένας Ουρανός π.χ. δεν θα γίνει ξαφνικά κτητικός αν βρεθεί στο 2ο σπίτι. Ούτε ένας Ήλιος στο 2ο π.χ. στους Διδύμους θα εκδηλωθεί με κτητικότητα και εξάρτηση.
Ε εννοούνται αυτά, δεν έγραψα πως ό,τι πέσει στο 2ο κάνει το άτομο κτητικό, ούτε καν ο Πλούτωνας, ο οποίος απλά μπορεί να κάνει το άτομο να έρθει αντιμέτωπο με το θέμα κτητικότητα άλλων ατόμων σημαντικών για τη ζωή του χωρίς το ίδιο το άτομο να είναι κτητικό. Ο οίκος αυτός όμως αφορά στον βαθμό κτητικότητας/εξάρτησης/δέσμευσης. Αtrium κάπου με μπέρδεψες. Είσαι στρείδι και δεν είσαι εξαρτημένος ; Πώς είναι δυνατή αυτή η αντίφαση ; Και από την άλλη γράφεις ότι έχεις 'Ηλιο στον 9ο και χαρακτηριστικά Τοξότη. 'Αρα γιατί ο 'Ηλιος μέσα στον 9ο να σε κάνει να νοιώθεις Τοξότης και να μην σε έκανε ο 'Ηλιος στον 2ο Ταύρο ; Κοραλία δεν μιλάω για 'Ηλιο στους Διδύμους στο 2ο, ανάλογα με το ζώδιο θα βγάλουμε συμπεράσματα, δεν γίνονται έτσι αναλύσεις αποσπασματικά.
atrium
29-09-2009, 08:32 PM
¶λλο που ξέχασα!!! Ο Πλούτων ενώ υποτίθεται ( διορθώστε με ) ότι δίνει εμμονές με τις υλικές κτήσεις στον δεύτερο οίκο, εν τούτοις προσωπικά μού έχει δώσει βάθος στην σκέψη - με την έννοια της προσσέγγισης οποιουδήπωτε θέματος μέχρι τελικής πώσεως, αλλά και ροπή προς την μελαγχολία και απομόνωση. Φαντάζομαι ότι η συνειδητοποίηση αυτού του κόσμου " του μικρού του μέγα" λειτουργεί αξονικά (2ο - 8ο). Μήπως γι΄αυτό υπαρχει το εσωτερικό κλείσιμο?
Σας έχω ζαλίσει σήμερα.....:wacko:
atrium
29-09-2009, 08:45 PM
[QUOTE=Δημήτρης Στασινός;87486]Ε εννοούνται αυτά, δεν έγραψα πως ό,τι πέσει στο 2ο κάνει το άτομο κτητικό, ούτε καν ο Πλούτωνας, ο οποίος απλά μπορεί να κάνει το άτομο να έρθει αντιμέτωπο με το θέμα κτητικότητα άλλων ατόμων σημαντικών για τη ζωή του χωρίς το ίδιο το άτομο να είναι κτητικό. Ο οίκος αυτός όμως αφορά στον βαθμό κτητικότητας/εξάρτησης/δέσμευσης. Αtrium κάπου με μπέρδεψες. Είσαι στρείδι και δεν είσαι εξαρτημένος ; Πώς είναι δυνατή αυτή η αντίφαση ; Και από την άλλη γράφεις ότι έχεις 'Ηλιο στον 9ο και χαρακτηριστικά Τοξότη. 'Αρα γιατί ο 'Ηλιος μέσα στον 9ο να σε κάνει να νοιώθεις Τοξότης και να μην σε έκανε ο 'Ηλιος στον 2ο Ταύρο ; Κοραλία δεν μιλάω για 'Ηλιο στους Διδύμους στο 2ο, ανάλογα με το ζώδιο θα βγάλουμε συμπεράσματα, δεν γίνονται έτσι αναλύσεις αποσπασματικά.[/QUOTE
Νομίζω ότι θα έπρεπε να ορίσουμε το στρείδι. Στείδι είναι ο εσωστρεφής άνθρωπος. Γιατί ντέ και καλά ένας εσωστρεφής άνθρωπος είναι εξαρτημένος??? Συνήθως οι άνθρωποι που έχουν την τόλμη να μπουν στη διαδικασία να εξερευνήσουν τον εαυτό τους αποκτούν τρομαστική ψυχική δύναμη αποδομώντας το παρελθόν και σπάζοντας τις αλυσίδες της εξάρτησης Εν δυνάμει, αυτοί οι άνθρωποι είναι ή γίνονται εσωστρεφής.
Από την άλλη ο Τοξότης δεν νομίζω ότι είναι ένας αισιοδοξος ερωτίλος φαφλατάς:blink:Εκτός αν επικρατήσει η φύση του αλόγου. Όταν έγραψα για τοξοτίσια χαρακτηριστικά, φυσικά και εννοούσα τον ΛΟΓΟ και όχι το α-λογο.
Δημήτρης_Σ
29-09-2009, 08:47 PM
¶λλο που ξέχασα!!! Ο Πλούτων ενώ υποτίθεται ( διορθώστε με ) ότι δίνει εμμονές με τις υλικές κτήσεις στον δεύτερο οίκο, εν τούτοις προσωπικά μού έχει δώσει βάθος στην σκέψη - με την έννοια της προσσέγγισης οποιουδήπωτε θέματος μέχρι τελικής πώσεως, αλλά και ροπή προς την μελαγχολία και απομόνωση. Φαντάζομαι ότι η συνειδητοποίηση αυτού του κόσμου " του μικρού του μέγα" λειτουργεί αξονικά (2ο - 8ο). Μήπως γι΄αυτό υπαρχει το εσωτερικό κλείσιμο?
Γιατί πολύ απλά ο Πλούτωνας στο 2ο όπως και κάθε πλανήτης δείχνει κάποια από τα θέματα με τα οποία θα έρθεις αντιμέτωπος σε αυτή τη σύντομη και μάταιη ζωή, όχι ντε και καλά ότι θα είσαι τσιγγούνης ή σπάταλος, εξαρτημένος ή ανεξάρτητος, μοναχικός λύκος ή στρείδι, αλλά άτομο που να έχει Πλούτωνα στο 2ο και να μην έχει έρθει αντιμέτωπος με το θέμα εξάρτηση/κτήση δεν υπάρχει. 'Αλλοι γνώρισαν μ'αυτή τη θέση την αδυσώπητη κτητικότητα άλλων ανθρώπων και έγινε γι'αυτούς η ελευθερία και η ανεξαρτησία το μεγαλύτερο ιδανικό. 'Αλλοι ασκούν οικονομική εξουσία σε άλλους και τους "υποχρεώνουν" με τον τρόπο τους. 'Αλλοι δέχονται αυτή την εξουσία. 'Ολοι όμως θα έχουν τριβή αργά ή γρήγορα με θέματα δέσμευσης/αποκοπής, είτε από την ύλη, χρήμα, είτε από τον άνθρωπο τους, είτε από πρόσωπο αναφοράς είτε...είτε...Εμένα ο Πλούτωνας στο 2ο ξέρεις ότι εκδηλώθηκε στα 36 μου και πριν δεν είχα ιδέα και έβλεπα το χάρτη και έλεγα δεν λειτουργεί ;
Δημήτρης_Σ
29-09-2009, 08:59 PM
Η συνειδητοποίηση του πόσο ασήμαντη είναι η ύλη, συχνά γίνεται και από Πλούτωνα στο 2ο, αλλά και το αντίθετο, η θεοποίηση της ύλης και η απόλυτη εξάρτηση από αυτήν. Δυο εκδοχές εξίσου πιθανές, συνηθέστερη η δεύτερη, καθώς και τρομακτικά οικονομικά σκαμπανεβάσματα. Θέλει πολύ προσοχή σε επιχειρηματικά ανοίγματα π.χ. Η προσέγγιση μέχρι τελικής πτώσης δεν με ξαφνιάζει (καθαρά πλουτώνιο μοτίβο), καθώς και η αναγέννηση από τις στάχτες.
atrium
29-09-2009, 09:12 PM
Γιατί πολύ απλά ο Πλούτωνας στο 2ο όπως και κάθε πλανήτης δείχνει κάποια από τα θέματα με τα οποία θα έρθεις αντιμέτωπος σε αυτή τη σύντομη και μάταιη ζωή, όχι ντε και καλά ότι θα είσαι τσιγγούνης ή σπάταλος, εξαρτημένος ή ανεξάρτητος, μοναχικός λύκος ή στρείδι, αλλά άτομο που να έχει Πλούτωνα στο 2ο και να μην έχει έρθει αντιμέτωπος με το θέμα εξάρτηση/κτήση δεν υπάρχει. 'Αλλοι γνώρισαν μ'αυτή τη θέση την αδυσώπητη κτητικότητα άλλων ανθρώπων και έγινε γι'αυτούς η ελευθερία και η ανεξαρτησία το μεγαλύτερο ιδανικό. 'Αλλοι ασκούν οικονομική εξουσία σε άλλους και τους "υποχρεώνουν" με τον τρόπο τους. 'Αλλοι δέχονται αυτή την εξουσία. 'Ολοι όμως θα έχουν τριβή αργά ή γρήγορα με θέματα δέσμευσης/αποκοπής, είτε από την ύλη, χρήμα, είτε από τον άνθρωπο τους, είτε από πρόσωπο αναφοράς είτε...είτε...Εμένα ο Πλούτωνας στο 2ο ξέρεις ότι εκδηλώθηκε στα 36 μου και πριν δεν είχα ιδέα και έβλεπα το χάρτη και έλεγα δεν λειτουργεί ;
Κατ΄αρχήν ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.
Κατά δεύτερον, θεωρείτε ότι δεν υπάρχει περίπτωσηνα μην αντιμετωπίσω το θέμα εξάρτηση/ κτήση. Για να είμαι ειλικρηνλης, με φοβίζει αυτό...
Κατά τρίτον, είμαι 36. Λέτε???
island
30-09-2009, 12:58 AM
απορία για 2 ο οίκο.
2 ος άδειος, η ακμή του είναι στον αιγόκερω, ο κρόνος στον κριό στον 5 ο
στον 5 ο επίσης εχω; ήλιο, ερμη, αφροδίτη, και β. δεσμό
κρόνος συνοδο με αφροδίτη,
κρόνος χ με πλούτωνα
κρόνος σ΄υνοδο με β. δεσμό
κρόνος χ με μεσουράνημα
θα΄εκτιμούσα κάθε προσπάθεια βοήθειας πάνω σ αυτό για να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει στο 2 ο οίκο μου
Δημήτρης_Σ
30-09-2009, 11:36 AM
Κατ΄αρχήν ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.
Κατά δεύτερον, θεωρείτε ότι δεν υπάρχει περίπτωσηνα μην αντιμετωπίσω το θέμα εξάρτηση/ κτήση. Για να είμαι ειλικρηνλης, με φοβίζει αυτό...
Κατά τρίτον, είμαι 36. Λέτε???
Λες ότι έχεις σύνοδο Σελήνης/Πλούτωνα. Με τη μητέρα υπάρχει θέμα ; Με τη σύντροφο ; Σκέψου το και κοίτα βαθειά μέσα σου, όλο και κάποια θέματα θα βρεις που ίσως να μην μπορεί να τεθούν δημόσια...
atrium
30-09-2009, 11:47 AM
Λες ότι έχεις σύνοδο Σελήνης/Πλούτωνα. Με τη μητέρα υπάρχει θέμα ; Με τη σύντροφο ; Σκέψου το και κοίτα βαθειά μέσα σου, όλο και κάποια θέματα θα βρεις που ίσως να μην μπορεί να τεθούν δημόσια...
Με τον συντροφο και νυν σύζυγο δεν υπάρχει θέμα. Με τη μητέρα υπήρχε. Όμως με την πάροδο των ετών, θέτουμε σαφή όρια ακόμα και στους γονείς μας. Τουλάχιστον έτσι έπραξα και απ' 'οτι φαίνται ήταν για καλό. Νόμισα ότι μιλάς για κάτι συγκλονιστικό. Ένα γεγονός πλουτώνιο, αν κατάλαβα καλά, που αλλάζει τελείως τον ρουν της ζωής.
Σαλώμη
30-09-2009, 12:42 PM
Καλησπέρα,
μήπως μπορει να μου πει κάποιος τι γίνεται με τον δικό μου 2ο οίκο?Βρίσκεται στο Λιοντάρι, όπως και ο πρώτος οίκος , με κυβερνήτη τον ήλιο, ο οποίος βρίσκεται στον 12ο οίκο ..Τι να πω δεν καταλαβαίνω τι γίνεται..Ο 12ος έίναι στον Καρκίνο.! Το ζώδιο μου είναι λέων..
Οι όψεις που κάνει ο ήλιος ειναι οι εξείς :Ηλιος τετράγωνο με Σελήνη Αρη και Δια(4ος Ζυγός), Ηλιος συνοδος ερμης και ωροσκόπος, Ηλιος τριγωνο ουρανος, ηλιος εξαγωνο με χείρωνα.
Να σας ενημερώσω ότι ασχολουμε με την τέxχνη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Καμια ιδέα??
athinoula85
30-09-2009, 01:51 PM
Με τη σύντροφο ;
Γυναίκα είναι ο χρήστης atrium! :cheesy: Οπότε μάλλον εννοούσατε ΤΟΝ σύντροφο της. Και
μιας και δίνατε πιθανές ερμηνείες για την σύνοδο Πλουτωνα/Σελήνη που έχει, να της πούμε πως η Σελήνη συμβολίζει την σύζυγο, την γυναίκα , την σύντροφο σε ένα ανδρικο ωροσκόπιο( επομένως όχι στο δικό της ). :love:
Δημήτρης_Σ
30-09-2009, 02:58 PM
Γυναίκα είναι ο χρήστης atrium! :cheesy: Οπότε μάλλον εννοούσατε ΤΟΝ σύντροφο της. Και
μιας και δίνατε πιθανές ερμηνείες για την σύνοδο Πλουτωνα/Σελήνη που έχει, να της πούμε πως η Σελήνη συμβολίζει την σύζυγο, την γυναίκα , την σύντροφο σε ένα ανδρικο ωροσκόπιο( επομένως όχι στο δικό της ). :love:
Αμ γι'αυτό, νόμιζα ότι ήταν άντρας...καλά που υπάρχουν και οι παρατηρητικοί νεότεροι Παρθένοι στο forum να ξελασπώνουν εμάς τους μεγαλύτερους που εξασθενεί η όρασή μας μετά τα περάσματα του Κρόνου :laugh::laugh:
island
30-09-2009, 03:56 PM
αν έχετε χρόνο και διάθεση ρίξτε μια ματιά στο post 130
ευχαριστώ
ο κρόνος λειτουργεί περιοριστικά εκεί; ή δηλώνει ότι οι προσπάθειες θα ευοδώσουν αργά, κοντά στη μέση ηλικία ασ πούμε κάπου στα σαράντα;
Σαλώμη
01-10-2009, 07:23 PM
Καλησπέρα,
Να σας ενημερώσω ότι ασχολουμε με την τέχνη.
ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Κοραλλία Μόζορα
02-10-2009, 04:20 PM
Καλησπέρα Κα Μόζορα. Επίσης τυγχάνει να έχω στον ένατο οίκο Ερμή, Ήλιο και Αφροδίτη. ( Ερμής και Ήλιος στον Ταύρο και Αφροδίτη στις 00 των Διδύμων σε συζυγία με το MC). Βιοπορίζομαι όπως κι εσείς από την εκπαίδευση και σπουδάζω ακόμα. Επίσης είμαι σπάταλη και από τα λίγα που έχω διαβάσει νομίζω ότι είμαι πολύ πιο κοντά στα χαρακτηριστικά του τοξότη παρά του ταύρου. Επίσης είμαι το πλέον μη εξαρτημένο και μη κτητικό άτομο. Θέλω να πω, πως συμφωνώ απόλυτα μαζί σας.
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να παραθέσω και την απάντηση του Κου Στασινού - μάλλον κάτι έκανα λάθος - αλλά αυτό το "κραν γκινιόλ χέβι μέταλ" δεν το έχω νιώσει. Συμφωνώ στο "μοναχικοί λύκοι" kai "στρείδια" αλλά εξαρτήσεις έτσι τουλάχιστον όπως το κατάλαβα δεν έχω βιώσει και δεν το επιδιώκω γιατί είναι πολύ έξω από μένα, τόσο ως φύση όσο ώς θέση και στάση ζωής.
Νόμιζα τόσο καιρό πως αυτή τη σπατάλη, το ρίσκο και γενικότερα οι " τρύπιες τσέπες" ήταν εξ' αιτίας του ουρανού. Όπως και η αμέριστη αγάπη στην μελέτη, στις τέχνες και τη φιλοσοφία οφείλονταν στον ένατο οίκο.
Σίγουρα κάνω κάπου λάθος. Η ημ γέννησής μου είναι 12/05/1973. Θα ήμουν ευγνώμων άν μου δίνατε μια άλλη προοπτική στη μελέτη του αστρολογικού χάρτη, γιατί ακόμα είμαι στα πρώτα βήματα.
Ευαριστώ πολύ και τους δυο σας:bigsmile:
Αγαπητή atrium,
στο ωροσκόπιό σου έχεις τονισμένο τον 9ο οίκο, αφού έχεις εκεί τον Ήλιο και τον κυβερνήτη του ωροσκόπου σου, γι΄αυτό και στρέφεσαι σε τοξοτίσια ενδιαφέροντα, όπως η μελέτη και η φιλοσοφία. Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου σου κάνει κύρια όψη με τον Δία κι αυτό σου δίνει και στοιχεία του Δία στον χαρακτήρα σου. (Γι ΄αυτό βρίσκεις να έχεις κοινά με τους Τοξότες). Στον Ήλιο στον Ταύρο και το τρίγωνο της Αφροδίτης με την Σελήνη πιστεύω ότι οφείλεται το ενδιαφέρον σου προς την τέχνη ενώ η ανάγκη σου να γνωρίσεις βαθύτερα τον εαυτό σου πιστεύω ότι οφείλεται στην σύνοδο Σελήνης/Πλούτωνα.
Τα ζώδια της γης δείχνουν την σχέση μας με την ύλη και γενικότερα με τον υλικό κόσμο σε κάθε μορφή του, είτε αυτό είναι τα λεφτά μας, η εργασία, το σώμα μας, η διατροφή μας κ.λπ. Η σύνοδος Σελήνης/Πλούτωνα στον 2ο οίκο μπορεί να δείξει μια προσκόλληση στην ύλη (από φόβο επιβίωσης) είτε απόρριψη της ύλης και της υλικής πλευράς της ζωής ή ακόμα και μια ενοχική ή αυτοκαταστροφική σχέση με την ύλη (π.χ. οι διατροφικές διαταραχές όπως η βουλιμία και η ανορεξία).
Στο ωροσκόπιό σου έχεις τονισμένο τον Ταύρο (Ήλιος, κυβερνήτης ωροσκόπου) και τον 2ο οίκο (Σελήνη/Πλούτωνας/Ουρανός) και ταυτόχρονα την Παρθένο (Ωροσκόπος/Σελήνη) και τον 9ο οίκο. Η Παρθένος καλείται να κάνει τον υλικό κόσμο να δουλεύει σαν ελβετικό ρολόι. Ο Ταύρος καλείται να βιώσει τον υλικό κόσμο ως πηγή ομορφιάς και απόλαυσης και μ΄αυτή την έννοια η τάση σου προς την τέχνη μπορεί να είναι μια άλλη προσέγγιση του υλικού κόσμου ενώ το 9ο σπίτι σου απαιτεί μια "φιλοσοφική θεώρηση" της ύλης συνολικά.
island
02-10-2009, 05:05 PM
κα Μόζορα πολύ ωραία η ανάλυση που κάνατε στην atrium. Μήπως μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο post 130;
ευχαριστώ
Κοραλλία Μόζορα
02-10-2009, 05:31 PM
απορία για 2 ο οίκο.
2 ος άδειος, η ακμή του είναι στον αιγόκερω, ο κρόνος στον κριό στον 5 ο
στον 5 ο επίσης εχω; ήλιο, ερμη, αφροδίτη, και β. δεσμό
κρόνος συνοδο με αφροδίτη,
κρόνος χ με πλούτωνα
κρόνος σ΄υνοδο με β. δεσμό
κρόνος χ με μεσουράνημα
θα΄εκτιμούσα κάθε προσπάθεια βοήθειας πάνω σ αυτό για να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει στο 2 ο οίκο μου
Αγαπητή Πηνελόπη,
ο κυβερνήτης του 2ου οίκου στον 5ο μπορεί να συνδέει τα εισοσήματά μας με θέματα του 5ου οίκου ή μπορεί επίσης να δείξει κάποια στιγμή στην ζωή σου προβλήματα στις συναισθηματικές σου σχέσεις λόγω οικονομικών θεμάτων. Με την σύνοδο Κρόνου/Αφροδίτης στον Κριό μπορεί σε κάποιες περιόδους της ζωής σου να νιώσεις οικονομική ανασφάλεια.
astrotrella
02-10-2009, 07:20 PM
Εμενα μπορειται να μου πειτε τι γινεται με τον 2ο οικο μου?Καταρχας δεν ξερω ακριβως που ειναι η ακμη του..Αλλου μου λεει οτι ειναι στους διδυμους αλλου στον καρκινο..Εν τω μεταξει εμπεριεχεται μεσα ο Διας που ειναι στον Καρκινο και κανει τις εξεις οψεις αντιθεσης με ουρανο και πωσειδωνα..Επισης η αφροδιτη κανει τετραγωνο με τον Δια ο ερμης εξαγωνο και ο Αρης τριγωνο.
atrium
02-10-2009, 07:33 PM
Αγαπητή atrium,
στο ωροσκόπιό σου έχεις τονισμένο τον 9ο οίκο, αφού έχεις εκεί τον Ήλιο και τον κυβερνήτη του ωροσκόπου σου, γι΄αυτό και στρέφεσαι σε τοξοτίσια ενδιαφέροντα, όπως η μελέτη και η φιλοσοφία. Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου σου κάνει κύρια όψη με τον Δία κι αυτό σου δίνει και στοιχεία του Δία στον χαρακτήρα σου. (Γι ΄αυτό βρίσκεις να έχεις κοινά με τους Τοξότες). Στον Ήλιο στον Ταύρο και το τρίγωνο της Αφροδίτης με την Σελήνη πιστεύω ότι οφείλεται το ενδιαφέρον σου προς την τέχνη ενώ η ανάγκη σου να γνωρίσεις βαθύτερα τον εαυτό σου πιστεύω ότι οφείλεται στην σύνοδο Σελήνης/Πλούτωνα.
Τα ζώδια της γης δείχνουν την σχέση μας με την ύλη και γενικότερα με τον υλικό κόσμο σε κάθε μορφή του, είτε αυτό είναι τα λεφτά μας, η εργασία, το σώμα μας, η διατροφή μας κ.λπ. Η σύνοδος Σελήνης/Πλούτωνα στον 2ο οίκο μπορεί να δείξει μια προσκόλληση στην ύλη (από φόβο επιβίωσης) είτε απόρριψη της ύλης και της υλικής πλευράς της ζωής ή ακόμα και μια ενοχική ή αυτοκαταστροφική σχέση με την ύλη (π.χ. οι διατροφικές διαταραχές όπως η βουλιμία και η ανορεξία).
Στο ωροσκόπιό σου έχεις τονισμένο τον Ταύρο (Ήλιος, κυβερνήτης ωροσκόπου) και τον 2ο οίκο (Σελήνη/Πλούτωνας/Ουρανός) και ταυτόχρονα την Παρθένο (Ωροσκόπος/Σελήνη) και τον 9ο οίκο. Η Παρθένος καλείται να κάνει τον υλικό κόσμο να δουλεύει σαν ελβετικό ρολόι. Ο Ταύρος καλείται να βιώσει τον υλικό κόσμο ως πηγή ομορφιάς και απόλαυσης και μ΄αυτή την έννοια η τάση σου προς την τέχνη μπορεί να είναι μια άλλη προσέγγιση του υλικού κόσμου ενώ το 9ο σπίτι σου απαιτεί μια "φιλοσοφική θεώρηση" της ύλης συνολικά.
Η άποψή σας ήταν περιεκτικότατη και πάρα πολύ χρήσιμη. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και το χρόνο. Καλό ΣΚ!!!!:bigsmile:
astrotrella
02-10-2009, 07:45 PM
Για μενα τιποτα?Εχω κανει παραπανω δημοσιευση..
Σαλώμη
02-10-2009, 08:01 PM
Καλησπέρα,
μήπως μπορει να μου πει κάποιος τι γίνεται με τον δικό μου 2ο οίκο?Βρίσκεται στο Λιοντάρι, όπως και ο πρώτος οίκος , με κυβερνήτη τον ήλιο, ο οποίος βρίσκεται στον 12ο οίκο (καρκίνος)..
Οι όψεις που κάνει ο ήλιος ειναι οι εξείς :Ηλιος τετράγωνο με Σελήνη, Αρη και Δια(4ος Ζυγός), Ηλιος συνοδος ερμης και ωροσκόπος, Ηλιος τριγωνο ουρανος, ηλιος εξαγωνο με χείρωνα.
χαλια μαύρα??
ευχαριστώ
Μητσάκος
03-10-2009, 09:01 AM
Εμενα μπορειται να μου πειτε τι γινεται με τον 2ο οικο μου?Καταρχας δεν ξερω ακριβως που ειναι η ακμη του..Αλλου μου λεει οτι ειναι στους διδυμους αλλου στον καρκινο..Εν τω μεταξει εμπεριεχεται μεσα ο Διας που ειναι στον Καρκινο και κανει τις εξεις οψεις αντιθεσης με ουρανο και πωσειδωνα..Επισης η αφροδιτη κανει τετραγωνο με τον Δια ο ερμης εξαγωνο και ο Αρης τριγωνο.
Σε αυτόν το σύνδεσμο Προσωπικό ωροσκόπιο, Γενέθλιος χάρτης, ωροσκόπος (http://www.myhoroscope.gr/natalchart.php) θα σου πει ακριβώς που είναι η ακμή του 2ου και παράλληλα θα βρεις κάποιες βασικές ερμηνείες για να ενημερωθείς :bigsmile:
athinoula85
03-10-2009, 02:54 PM
Καλησπέρα,
μήπως μπορει να μου πει κάποιος τι γίνεται με τον δικό μου 2ο οίκο?Βρίσκεται στο Λιοντάρι, όπως και ο πρώτος οίκος , με κυβερνήτη τον ήλιο, ο οποίος βρίσκεται στον 12ο οίκο (καρκίνος)..
Οι όψεις που κάνει ο ήλιος ειναι οι εξείς :Ηλιος τετράγωνο με Σελήνη, Αρη και Δια(4ος Ζυγός), Ηλιος συνοδος ερμης και ωροσκόπος, Ηλιος τριγωνο ουρανος, ηλιος εξαγωνο με χείρωνα.
χαλια μαύρα??
ευχαριστώ
Επειδή είναι η 4η φορά που θέτεις την ίδια ερώτηση σε αυτό το τόπικ. :embarrest , πιστευω πως αξιζεις μια απάντηση. :cheesy: Θα έλεγα ότι σίγουρα έχεις κάτι στον Ταύρο και μας το κρατάς μυστικό! Είσαι πολύ πεισματάρα φιλενάδα. :love:
Ο δικός σου 2ος οίκος δεν έχει χάλια μαυρα.. και να σταματήσεις να βλέπεις με μαυρα γυαλιά οτιδήποτε στην αστρολογία. Ο κυβερνήτης του 2ου σου , ο Ηλιος είναι σε σύνοδο με ωροσκόπο -δείχνει οτι τα οικονομικά είναι ένα σημαντικό κομμάτι του εαυτου σου. Ισως να μην μπορείς να ζήσεις μέρα δίχως να τα σκεφτείς.. ή μπορεί να σου δίνει μια ενασχόλιση/επαγγελμα με το χώρο των οικονομικών. Οπως επισης να σου αρέσει η χλιδή ( Λέοντας). Απο διαφορετική οπτική, ίσως έχεις 'λαμπρές' αξιες κ να τονισω πως σίγουρα δειχνει κ τις καλλιτεχνικες σου ικανοτητες οι οποιες προφανώς μιας κ ο Ηλιος είναι στον Λέοντα , τις έχεις! Σε κάποιο προηγούμενο ποστ σου , αναφέρεις οτι ασχολείσαι με την τέχνη. Και επειδή ο λέοντας σχετίζεται άμεσα με την τέχνη, έχει να κάνει με το θέατρο και το δράμα. Και ίσως για αυτο κ να έχεις μια δραματική οπτική των πραγματων (βλέπε αστρολογία). Χαλάρωσε! Δεν είμαστε on stage. :bigsmile:
Διαχρειρίζεσαι πολύ καλά τα οικονομικά ή εκμεταλλευεσαι σωστά το ταλέντο σου (Λέοντας) απο την σύνοδο Ηλιου/Ερμή. Απο την άλλη ο Ηλιος σε τρίγωνο με Ουρανό σε κάνει να έχεις μια τάση να τα διαλυεις ξαφνικά όλα αν σου την βιδώσει ( είτε αυτό αφορά τα οικονομικά σου - πχ ξοδεψες όλο τον μισθο σου σε μπιζου κ μπιχλιμπιδια/ο λέων λατρευει τον χρυσο κ ό,τι λάμπει... ) Αυτή η όψη μπορει επισης να σε κάνει μερικές φορές κάπως εριστική κ αποτομη , ή απροβλεπτη κιολας (πάλι είτε αφορά τα οικονομικά , είτε την τέχνη σου, είτε την προσωπικοτητα σου (Ηλιος-σύνοδος-Ωροσκοπος).
Τώρα ο Ήλιος με τετράγωνο Σελήνη Αρη κ Δια στον 4ο γράφεις..... που είναι η Σελήνη? σε ποιο ζώδιο? Δυσκολευομαι λίγο να καταλάβω το συγκεκριμένο τετράγωνο . Όλοι αυτοι οι πλανήτες ειναι στον Ζυγό στον 4ο ? ή απλά ο 4ος έχει ακμή στον Ζυγό κ οι πλανήτες είναι στον Σκορπιό , αλλά στον 4ο? :weird:
Α και να σε πώ οτι επειδή έχεις κ Ήλιο στον Λέοντα κ σε σύνοδο με τον ωροσκοπο σου , λογικά είσαι ξανθούλα και πολύ ομορφη! :love:
Σαλώμη
04-10-2009, 01:02 AM
Αθηνούλα ευχαριστώ πολύ που ενδιαφέρθηκες και μου απάντησες τόσο εμπεριστατομένα.
Όντως είμαι πολύ πεισματάρα ίσως του ζωδίου μου να είναι, γιατί Ταύρο έχω μόνο στον Χείρωνα στον10ο και πουθενά αλλού, γενικα΄έχω ελλειψη γης.. (αλλο πρόβλημα και αυτό)
Όντως ασχολούμε με το θέατρο επαγγελματικά, για αυτό και έχω χάλια οικονο0μικά , αλλά πάντοτε βρίσκω κάποια λύση - ελπίζω και τώρα.., και ξανθούλα είμαι, όπως το πες..
Ηλιο έχω στον 12ο οίκο που εδρέυει ο Καρκίνος , αλλά και η Αφροδίτη στον Καρκίνο στον 12ο οίκο.Την αναφέρω , γιατι ξέρω ότι και η Αφροδίτη έχει να κάνει με τα οικονόμικα, το ότι κάνω οικονομία ώρες -ώρες , μάλλον οφείλεται σε αυτη.
Όντως για την εριστικότητα ισχύει, τουλαχιστον στην τέχνη και στον χαρακτήρα μου :blink:, όσον αφορά τα οικονομικά είμαι πολυ large καποιες φορές και κερνάω ακόμα και να μην έχω μετα να περάσω:wacko: Ο ουρανός τώρα είναι και ο κυβερνήτης πλανητης του 7ου και 8ου οίκου μου.Παίζει ρόλο αυτό?
Ο Ηλιος μου κάνει τετραγωνο με την Σελήνη στον ζυγό στον 4ο , τον Αρη στον Ζυγό στον 4ο και τον Δία στον Σκορπιό στον 4ο και αυτός..
Βλέπω τόσα τετραγωνα και ανρωτιέμαι τι γίνεται? :dizzy:Και αφορούν και τον 1ο οίκο μου(Λέων 4η μοιρα) , αλλά και τον δέυτερο (Λέων 25η μοίρα) .
Ευχαριστω και πάλι
weapone
04-10-2009, 04:39 AM
Θα ηθελα και εγω να ρωτησω για τον 2ο οικο μου.Η ακμη του ειναι στο τελος της Παρθενου,ο Ερμης ειναι στον 3ο και κανει συνοδο με Αφροδιτη και Πλουτωνα.
Εχω Αρη ο οποιος κανει ακριβες τετραγωνο με τον ποσειδωνα(0.17 μοιρες) (που βρισκεται στον 5ο) και Ηλιο προς το τελος ο οποιος κανει δυνατη ανιτθεση με ΔΙα,ακριβες εξαγωνο με τον Ουρανο(στον 4ο)και ακριβες πενταγωνο με ποσειδωνα.
Οι οψεις που αναφερω ειναι με ανοχη 1,5 μοιρας εκτος απο αυτες του Ερμη ο οποιος δεν κανει αλλες εκτος απο την διπλη συνοδο...
Μητσάκος
04-10-2009, 09:29 AM
Θέλω κι εγώ να ρωτήσω για τον 2ο Οίκο μου :bigsmile:
Έχει ακμή στους Δίδυμους, ο Ερμής είναι στον 9ο και στον Αιγόκερω αλλά κάνει τετράγωνο με τον Δία από τον Κριό. Υπάρχει περίπτωση να σταματήσω να ξοδεύω αλόγιστα τα χρήματα :nuts:
atrium
04-10-2009, 12:59 PM
Έχει ακμή στους Δίδυμους, ο Ερμής είναι στον 9ο και στον Αιγόκερω αλλά κάνει τετράγωνο με τον Δία από τον Κριό. Υπάρχει περίπτωση να σταματήσω να ξοδεύω αλόγιστα τα χρήματα :nuts:
Μπα!!!! Αν κρίνω από τον εαυτό μου (2ος οίκος ακμή στον Ζυγό, Ερμής στον 9ο και στον Ταύρο αλλά κάνει τετράγωνο με τον Δία από τον Υδροχόο :laugh:), μάλλον το να σταματήσω να ξοδεύω αλλόγιστα θα παραμείνει όνειρο απατηλό και επιθυμία για την επόμενη ζωή - άν υπάρχει:toung:
Βέβαια το χρήμα είναι για να ρέει - όπως έρχεται έτσι φεύγει. Μη στεναχωριέσαι, ανήκουμε στην κατηγορία των ανθρώπων που ξέρουν να χαίρονται τη ζωή!!!!!!!!!!lol:
athinoula85
04-10-2009, 02:07 PM
Αθηνούλα ευχαριστώ πολύ που ενδιαφέρθηκες και μου απάντησες τόσο εμπεριστατομένα.
Όντως είμαι πολύ πεισματάρα ίσως του ζωδίου μου να είναι, γιατί Ταύρο έχω μόνο στον Χείρωνα στον10ο και πουθενά αλλού, γενικα΄έχω ελλειψη γης.. (αλλο πρόβλημα και αυτό)
Όντως ασχολούμε με το θέατρο επαγγελματικά, για αυτό και έχω χάλια οικονο0μικά , αλλά πάντοτε βρίσκω κάποια λύση - ελπίζω και τώρα.., και ξανθούλα είμαι, όπως το πες..
Ηλιο έχω στον 12ο οίκο που εδρέυει ο Καρκίνος , αλλά και η Αφροδίτη στον Καρκίνο στον 12ο οίκο.Την αναφέρω , γιατι ξέρω ότι και η Αφροδίτη έχει να κάνει με τα οικονόμικα, το ότι κάνω οικονομία ώρες -ώρες , μάλλον οφείλεται σε αυτη.
Όντως για την εριστικότητα ισχύει, τουλαχιστον στην τέχνη και στον χαρακτήρα μου :blink:, όσον αφορά τα οικονομικά είμαι πολυ large καποιες φορές και κερνάω ακόμα και να μην έχω μετα να περάσω:wacko: Ο ουρανός τώρα είναι και ο κυβερνήτης πλανητης του 7ου και 8ου οίκου μου.Παίζει ρόλο αυτό?
Ο Ηλιος μου κάνει τετραγωνο με την Σελήνη στον ζυγό στον 4ο , τον Αρη στον Ζυγό στον 4ο και τον Δία στον Σκορπιό στον 4ο και αυτός..
Βλέπω τόσα τετραγωνα και ανρωτιέμαι τι γίνεται? :dizzy:Και αφορούν και τον 1ο οίκο μου(Λέων 4η μοιρα) , αλλά και τον δέυτερο (Λέων 25η μοίρα) .
Ευχαριστω και πάλι
Ταύρο στον Χείρωνα αποκλείεται να έχεις! Τον Χείρωνα στον Ταύρο πιο πιθανό! :cheesy:
Επειδή ο 1ος σου κάνει ακμή στις 4 μοίρες του Λέοντα , αφού ο Ηλιος κάνει σύνοδο με τον ωροσκόπο σου και λές οτι σου βγάζει το συστημα τον Ηλιο στον 12ο, εικάζω πως βρίσκεται σε μια απο τις προηγουμενες μοιρες ( 1η, 2η, 3η ) του Λέοντος. Επειδη ο 1ος οίκος είναι γωνιακός ( και αν όντως είναι έτσι οπως τα λέω ) τότε η ερμηνεία του Ήλιου σου , καθισταται στον 1ο οικο κ όχι στον 12ο. Όταν έχουμε έναν πλανήτη που κάνει σύνοδο με ακμή γωνιακού οίκου με ανοχή 5 μοιρών , τότε η ερμηνεία του συγκεκριμένου πλανήτη θα δίνεται απο τον γωνιακό οίκο. (Κοινώς θα κοιτάμε τον Ηλιο σου σαν να είναι στον 1ο οίκο και με βάση τον 1ο , θα τον ερμηνευσουμε.)
Τώρα για την Αφροδίτη στο 12ο ( πέρα απο το ότι σίγουρα δίνεται η ερμηνεία της στην ανάλυση του γενεθλιου στην αρχική του σαιτ ).. μπορεί να σημαίνει οτι ίσως διαχειρίζεσαι τα οικονομικά με κρυφό τρόπο. Ισως με τέτοιο τρόπο που δεν το γνωρίζουν οι άλλοι. ( μπορεί να είναι κ μια θέση για ..... 'μαυρα χρήματα' :nuts: χιουμορ κάνω ). Για την Αφρο στον 12ο μπορεις να διαβάσεις εδώ:
http://www.myhoroscope.gr/16-%F0%EB%E1%ED%DE%F4%E5%F2-%EA%E1%E9-%F0%EB%E1%ED%E7%F4%EF%E5%E9%E4%E5%DF%F2/2663-%E7-%E1%F6%F1%EF%E4%DF%F4%E7-%F3%F4%EF%F5%F2-%EF%DF%EA%EF%F5%F2.html
Για το αν κάνεις οικονομία ή οχι δεν μπορουμε να το πούμε μόνο απο την οικοθεσία της Αφροδίτης. (Πρεπει να γνωρίζουμε τις όψεις που κάνει.. είναι μεγάλο θέμα! :nuts: ) Αν και στον 12ο , σημαίνει οτι εμπιστευεσαι ίσως ευκολα τα λεφτά σε άλλους, ίσως δανειζεις ευκολα σε άλλους (και πολύ πιθανο σε άτομα που δεν πρέπει-τα δανεικά κι αγύριστα)...Ειναι κ μια Αφροδίτη στον Καρκίνο, οπότε μπορεί να τα δίνεις και μέσα απο την αίσθηση της προσφοράς. Βεβαια το ζώδιο του Καρκίνου είναι λίγο σφιχτοχέρικο(Καρκίνοι μη παρεξηγηθούμε τώραααα :cry: ).Οπότε μπορεί απο αυτό να εξηγείται η ....... τάση σου για οικονομία! :bigsmile:
Ο Ουρανός που είναι κυβερνήτης του 7ου, 8ου οίκου έχει άλλη σημασία!(Πουλάκι μου δεν μπορώ να σου αναλύσω όλο το γενέθλιο μέσα σε ένα πόστ , ακόμη κι άν το θέλω :love:... αλλά ας μην τα μπλέκουμε, γιατί στο τέλος θα βγούμε off topic και εδώ το θέμα μας ειναι ο 2ος οίκος. Ναι? :love:¶σε που δεν είναι κ σωστό. Σκοπός μας είναι να μαθουμε! Ετσι? :cheesy:)
Αναφορικά όμως την οψη του Ουρανου/Ηλιου σου που έχει να κάνει με την εριστικότητα , την ξαφνική τάση για σπατάλη κτλ... συνδεονται με τα του 7ου κ 8ου σου.
Τα τετράγωνα θέλουν δουλειά. Ειναι μια όψη σχετικά δύσκολη , αλλά σημαίνει οτι για να (συν)υπάρξει αρμονία μετάξυ των πλανητών που συνδεονται μέσω αυτης της όψης , αλλά και του αντικατοπτρισμού πάνω σου ( το πως εκδηλώνονται δλδ στον χαρακτήρα σου ) , χρειάζεται προσπάθεια για να εξισορροπισεις κάποια πράγματα! Το ζώδιο του Ζυγού είναι αρκετα βοηθητικό, γιατι σου δίνει την αισθηση της δικαιοσύνης, της εξισορροπισης στις σχέσεις σου κ οτι αφορά τα του 5ου. Το τετραγωνάκι με Δια να προσέξεις λίγο .... Για να μην γίνεσαι υπερβολική στην διαχειριση των οικονομικών ή να γίνεσαι σπάταλη.
loulakopia
04-10-2009, 02:44 PM
Εχω στον 2ο ιοκο πλουτωνα στο σκορπιο με ακμη του δευτερου στο ζυγο....αυτο συμαινει οτι θα μπορουσε να κανω χρηματα μεσα απο κληρονομιες η μεσω γενικοτερα τριτων? επισης με προβληματιζει λιγο οτι η ακμη ειναι στο ζυγο που ο ιοκος του ειναι ο 7ος δηλαδη γαμοι συνεργασιες οποτε ισως τα χρηματα θα προερχοντε απο καποια συνεργασια η απο εναν καλο γαμο?
loulakopia
04-10-2009, 02:45 PM
να προσθεσω οτι ο πλουτωνας μου κανει καλες οψεις με ηλιο, σεληνη και στον 7ο εχω δια...
athinoula85
04-10-2009, 02:58 PM
Αν σου πω ναι, τι κερδίζω? :laugh:
Με ακμή στους Διδύμους, θα λέγαμε οτι μια είναι έτσι τα οικονομικά σου , μια γιουβέτσι! Με κυβερνήτη Ερμή στον 9ο , πολύ το φιλοσοφείς το χρήμα. Όπως επίσης , μπορει να έχεις την τάση να ξοδευεις τα λεφτά σου σε ταξίδια (αναψυχής κ μη). Και στον Αιγόκερω - μπορεί να σου δίνει μια προσεκτική , ίσως και συντηριτική αντιμετώπιση των οικονομικών σου...... σε σώνει δλδ κάπως απο το τετράγωνο του Δια. Δυστυχως άλλες όψεις δεν γνωριζουμε , οπότε θα περιοριστούμε σε αυτές. Φαντάζεσαι να είχες και όψη Ερμή-Ουρανου??? :laugh:
Μητσάκος
04-10-2009, 11:07 PM
Αν σου πω ναι, τι κερδίζω? :laugh:
Με ακμή στους Διδύμους, θα λέγαμε οτι μια είναι έτσι τα οικονομικά σου , μια γιουβέτσι! Με κυβερνήτη Ερμή στον 9ο , πολύ το φιλοσοφείς το χρήμα. Όπως επίσης , μπορει να έχεις την τάση να ξοδευεις τα λεφτά σου σε ταξίδια (αναψυχής κ μη). Και στον Αιγόκερω - μπορεί να σου δίνει μια προσεκτική , ίσως και συντηριτική αντιμετώπιση των οικονομικών σου...... σε σώνει δλδ κάπως απο το τετράγωνο του Δια. Δυστυχως άλλες όψεις δεν γνωριζουμε , οπότε θα περιοριστούμε σε αυτές. Φαντάζεσαι να είχες και όψη Ερμή-Ουρανου??? :laugh:
Ε, αφού με ...σώνει ο Αιγόκερως,πάλι καλά. Ουφ, ανακουφίστηκα :nuts:
weapone
05-10-2009, 07:25 PM
Θα ηθελα και εγω να ρωτησω για τον 2ο οικο μου.Η ακμη του ειναι στο τελος της Παρθενου,ο Ερμης ειναι στον 3ο και κανει συνοδο με Αφροδιτη και Πλουτωνα.
Εχω Αρη ο οποιος κανει ακριβες τετραγωνο με τον ποσειδωνα(0.17 μοιρες) (που βρισκεται στον 5ο) και Ηλιο προς το τελος ο οποιος κανει δυνατη ανιτθεση με ΔΙα,ακριβες εξαγωνο με τον Ουρανο(στον 4ο)και ακριβες πενταγωνο με ποσειδωνα.
Οι οψεις που αναφερω ειναι με ανοχη 1,5 μοιρας εκτος απο αυτες του Ερμη ο οποιος δεν κανει αλλες εκτος απο την διπλη συνοδο...
Καλησπέρα! θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ για τον 2ο οίκο μου, ο οποίος είναι στον Ζυγό. Η αφροδίτη ή οποία είναι στην παρθένο στον 12ο κάνει τετράγωνο με ποσειδώνα (τοξότης στον 3ο) και μεσουράνημα και χιαστί με κλήρο τύχης στον κριό στον 7ο.Προσωπικά δεν βλέπω κάτι θετικό απ τις όψεις αυτές! μήπως θα μπορούσε να μου πει κανείς τη γνώμη του;
Σας ευχαριστώ!
κρασακι
11-10-2009, 09:53 PM
2ος οίκος με ακμή στις τελευταίες μοίρες της Παρθένου. Κάθεται εκεί και ο Κρόνος στο περίπου τώρα..
Κυβερνήτης Ερμής στον Υδροχόο και στον 6ο οίκο κάνει τριγωνάκι ακριβείας με Πλούτωνα, τετραγωνάκι με Ουρανό, εξαγωνάκι με Ποσειδώνα.
Κούτσα κούτσα και με κόπο τα βλέπω να ρχονται και ανάλογα τα κέφια, πότε τα τρώω γρήγορα και πότε ένα χέρι με μαζεύει..αλλά συνήθως μου αρέσει να τα τρώω σε καινούρια, ενδιαφέροντα πραγματάκια και τότε σπάνια τα λυπάμαι! Τα χαίρομαι δεν μπορώ να πω..
Απλώς όσο κατσικώνεται ο Κρόνος στον 2ο (μιας και που θα μπει στον Ζυγό πάλι μέσα στον 2ο θα τον έχω για καιρό..) μου διαφαίνονται σφιγμένα και πάλι τα πράγματα...??
(Γενέθλιος Κρόνος , Δίας στον 2ο)
loulakopia
11-10-2009, 10:06 PM
δυο τρια ποστ πιο πανω εχω παραθεση την γνωμη μου για τον δικο μ δευτερο οικο ασ πει καποιος αν το εχω καταλαβει σωστα η αν τελικα δεν εχει καμια σχεση με αυτο που σκεφτηκα...οποιαδηποτε αλλη γνωμη δεκτη..
weapone
26-10-2009, 12:24 AM
saggitar1
26-10-2009, 05:14 AM
Θα μου κανω μια αναλυση και οποιος μπορει να μου πει αν τα λεω καλα.
Η ακμη του 2ου μου ειναι στους ιχθεις. Οι ιχθεις δε φημιζονται για τη διαχειριση και γενικα την καλη τους σχεση με το χρημα. Ο Διας ομως και ο Ποσειδων βρισκονται στον 10 οικο και ειναι και σε συνοδο. Μηπως τελικα πεφτει το παραδακι μεσω του επαγγελματος??? Ηδη συμβαινει και επειδη και οι 2 πλανητες ειναι και στον τοξοτη εχει πεσει γενικα πολλη τυχη στον επαγγελματικο τομεα. Αυτα!:nuts::nuts:
Μητσάκος
26-10-2009, 11:56 AM
Θα μου κανω μια αναλυση και οποιος μπορει να μου πει αν τα λεω καλα.
Η ακμη του 2ου μου ειναι στους ιχθεις. Οι ιχθεις δε φημιζονται για τη διαχειριση και γενικα την καλη τους σχεση με το χρημα. Ο Διας ομως και ο Ποσειδων βρισκονται στον 10 οικο και ειναι και σε συνοδο. Μηπως τελικα πεφτει το παραδακι μεσω του επαγγελματος??? Ηδη συμβαινει και επειδη και οι 2 πλανητες ειναι και στον τοξοτη εχει πεσει γενικα πολλη τυχη στον επαγγελματικο τομεα. Αυτα!:nuts::nuts:
Μήπως τελικά όπως εύκολα έρχεται το παραδάκι άλλο τόσο εύκολα φύγει ελέω Ποσειδώνα; :cheesy:
saggitar1
26-10-2009, 06:15 PM
Γεια σου Μητσαρα και χρονια πολλα! Εχεις δικιο ομως !:nuts:
Οπως ερχεται φευγει τρεχαλα αλλα τουλαχιστον ερχεται!
atrium
26-10-2009, 06:36 PM
Γειά σας κι από μένα!!! Το Θέμα είναι να κινείται το χρήμα. Αφού έρχεται και φεύγει σημαίνει ότι ξέρεις να το χαίεσαι!:laugh: Καλό απόγευμα
giannas
26-10-2009, 10:41 PM
Γεια σου Μητσαρα και χρονια πολλα! Εχεις δικιο ομως !:nuts:
Οπως ερχεται φευγει τρεχαλα αλλα τουλαχιστον ερχεται!
Όπως επίσης θα μπορούσα να σπαταλάς τα χρήματα σου , για να δημιουργήσεις-αναπτύξεις (διας) μια ψευδή- φανταστική (ποσειδώνας) κοινωνική εικόνα (10 οικος).
Λέω εγώ τώρα!!!!!!! :cheesy:
saggitar1
27-10-2009, 03:09 AM
Kι αυτο γινεται οταν δεν εισαι αυθεντικος η εισαι φαντασιοπληκτος και δεν εχεις δανεια!:bigsmile:
Alaia
27-10-2009, 04:58 AM
παιδιά, ωραία όλα αυτά αλλά λίγο μπερδέυτικα. στον 2ο οικο, ήλιος και πλούτωνας σε σύνοδο, και από δίπλα κρόνος, τι μπορεί να σημαίνουν για τα αποκτήματα? α, να μην ξεχάσω ,2ος στον ζυγό. έχει να κάνει με τις σχέσεις?
καλησπερα. Εγώ έχω τον 2 οίκο στα ψάρια, σύνοδο ήλιο, σελήνη ακριβείας και επίσης σύνοδο με ανοχή 8 μοίρες με την αφροδίτη. Ο Ποσειδώνας μου είναι στον 11 οίκο και ο Δίας μου είναι στον 1 οίκο στον Υδροχόο. Κι έρχομαι να ρωτήσω. Εγώ, πότε θα πάρω κανένα φράγκο;;; οέο;;;;;;
Μητσάκος
28-10-2009, 11:57 AM
παιδιά, ωραία όλα αυτά αλλά λίγο μπερδέυτικα. στον 2ο οικο, ήλιος και πλούτωνας σε σύνοδο, και από δίπλα κρόνος, τι μπορεί να σημαίνουν για τα αποκτήματα? α, να μην ξεχάσω ,2ος στον ζυγό. έχει να κάνει με τις σχέσεις?
Προσωπικό ωροσκόπιο, Γενέθλιος χάρτης, ωροσκόπος (http://www.myhoroscope.gr/natalchart.php) εδώ θα βρεις πολλά στοιχεία και για την οικοθεσία και για τις όψεις :bigsmile:
καλησπερα. Εγώ έχω τον 2 οίκο στα ψάρια, σύνοδο ήλιο, σελήνη ακριβείας και επίσης σύνοδο με ανοχή 8 μοίρες με την αφροδίτη. Ο Ποσειδώνας μου είναι στον 11 οίκο και ο Δίας μου είναι στον 1 οίκο στον Υδροχόο. Κι έρχομαι να ρωτήσω. Εγώ, πότε θα πάρω κανένα φράγκο;;; οέο;;;;;;
Μμμμμμ, έχω την εντύπωση ότι και να πάρεις πολύ εύκολα θα τα ...δίνεις, ίσως και χωρίς λόγο ή για επουσιώδη (π.χ. "είμαι χαρούμενηηηη, γυρίζω από το Hontos Centeeeeerrr :cheesy: )
Αγαπητέ Μητσάκο, δεν μπορώ να πω, ένα δίκιο το έχεις. Εγώ και το shopping έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση αγάπης και καθόλου μίσους αλλά, όταν βάλω οικονομικούς στόχους, η ίδια η burberry τσάντα να με φωνάζει από την βιτρίνα, εγώ θα την αγνοήσω. Πέρα όμως από το χιούμορ, σε ποιους οίκους μπορείς να ανγωρίσεις στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι, άντε βρε, κάποια στιγμή στην ζωή σου θα τα έχεις άφθονα τα ρημάδια τα χρήματα;;;; Ευχαριστώ πολύ
Μητσάκος
28-10-2009, 01:51 PM
Αγαπητέ Μητσάκο, δεν μπορώ να πω, ένα δίκιο το έχεις. Εγώ και το shopping έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση αγάπης και καθόλου μίσους αλλά, όταν βάλω οικονομικούς στόχους, η ίδια η burberry τσάντα να με φωνάζει από την βιτρίνα, εγώ θα την αγνοήσω. Πέρα όμως από το χιούμορ, σε ποιους οίκους μπορείς να ανγωρίσεις στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι, άντε βρε, κάποια στιγμή στην ζωή σου θα τα έχεις άφθονα τα ρημάδια τα χρήματα;;;; Ευχαριστώ πολύ
Ο άξονας των 2ου και 8ου Οίκων είναι ο κυριότερος δείκτης των οικονομικών. Ο 2ος μας δείχνει τα λεφτά που βγάζουμε από τη δουλειά μας π.χ. μιστός) και ο 8ος τα λεφτά που διαχειριζόμαστε με άλλους (π.χ. οικογενειακό ταμείο) ή κληρονομιές, εφοριακά κλπ.
mairy5
28-10-2009, 03:53 PM
:blink:Θέλω να ρωτήσω με τη σειρά μου το εξής: όταν υπάρχει ο ουρανός στον 2 οίκο επειδή ο ουρανός είναι "απρόβλεπτος" μπορούμε να πούμε σ' αυτήν την περίπτωση ότι όσο εύκολα μπορούν να σου έρθουν χρήματα άλλο τόσο εύκολα μπορεί και να τα χάσεις;;;:blink:
ευχαριστώ
Μητσάκος
28-10-2009, 05:43 PM
:blink:Θέλω να ρωτήσω με τη σειρά μου το εξής: όταν υπάρχει ο ουρανός στον 2 οίκο επειδή ο ουρανός είναι "απρόβλεπτος" μπορούμε να πούμε σ' αυτήν την περίπτωση ότι όσο εύκολα μπορούν να σου έρθουν χρήματα άλλο τόσο εύκολα μπορεί και να τα χάσεις;;;:blink:
ευχαριστώ
Κλασικά....:bigsmile:
Είχες κάνει λάθος στα δεδομένα και έγινε διόρθωση :toung:
π.χ. μιστός) .
tabros
06-11-2009, 07:32 PM
κυβερνητης στον 2 οικο μου ειναι ο ουρανος σε αντιθεση με ηλιο και τετραγωνο με σεληνη χιαστη με ερμη αφροδιτη αρη και εξαγωνο με ωροσκοπο.ενω αυτα ειναι αρνητικα γιατι εγω τα παω καλα στα οικονομικα .τι λαθος υπαρχει αραγε
Μητσάκος
06-11-2009, 09:02 PM
κυβερνητης στον 2 οικο μου ειναι ο ουρανος σε αντιθεση με ηλιο και τετραγωνο με σεληνη χιαστη με ερμη αφροδιτη αρη και εξαγωνο με ωροσκοπο.ενω αυτα ειναι αρνητικα γιατι εγω τα παω καλα στα οικονομικα .τι λαθος υπαρχει αραγε
Μη βιάζεσαι, είσαι μικρός ακόμα. Εκτός αυτού, και ο Ουρανός και η Σελήνη δείχνουν ξαφνικές διακυμάνσεις. Περίμενε λιγάκι :toung:
melchiar
13-11-2009, 12:43 AM
ηλιος και ερμης στο 2 οικο .ο ηλιος κάνει συνοδο με τον ερμη στον τοξοτη
και τριγωνο μ ετον αρη στο κριο
ενω ο ερμης κανει συνοδο με ττον ηλιο
και τριγωνο με τον αρη .Αυτο τωρα τι σημαινει βρε παιδια?
Μητσάκος
13-11-2009, 07:37 AM
ηλιος και ερμης στο 2 οικο .ο ηλιος κάνει συνοδο με τον ερμη στον τοξοτη
και τριγωνο μ ετον αρη στο κριο
ενω ο ερμης κανει συνοδο με ττον ηλιο
και τριγωνο με τον αρη .Αυτο τωρα τι σημαινει βρε παιδια?
Την ερμηνεία μπορείς να την βρεις από τις εφαρμογές του myhoroscope. Από τη διατύπωση του ερωτήματος όμως διακρίνεται ένα έλλειμμα κατανόησης :love: Αν Ήλιος και Ερμής είναι σε όψη συνόδου, είναι λογικό και επόμενο οι όψεις που κάνει ο Ήλιος να ταυτίζονται με τις όψεις του Ερμή.
Σύνοδος= είμαστε δίπλα δίπλα, αγκαλίτσα. Αν εγώ κι εσύ είμαστε αγκαλίτσα και κάποιος αρχίσει να μου πετάει νερά, θα βραχούμε και οι δύο :bigsmile:
Η ακμή του 2 οίκου μου είναι στον αιγόκαιρο και στον 2 οίκο είναι ο δίας στον υδροχόο, ο οποίος σχηματίζει θετικές όψεις με ουρανό, ερμή, άρη και ωροσκόπο και τετράγωνο με πλούτωνα και αφροδίτη. Μήπως μπορεί να μου πει κάποιος αν η διέλευση του πλούτωνα στον 2 οίκο μου θα μου δημιουργήσει προβλήματα στα οικονομικά ?
stabie
13-11-2009, 02:42 PM
εγώ πάλι είμαι τρελή που μου αρέσει ο Κριός ως ακμή στον 2ο οίκο και επίσης η αφροδίτη στον ταύρο μέσα στον 2ο???? Μια χαρά μου φαίνομαι....
mayakovski
14-11-2009, 07:00 PM
Γεια σας! Μόλις ανακάλυψα την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που γίνεται εδώ για τον 2ο οίκο.
Έχω κι εγώ ακμή του 2ου στον Κριό, με τη διαφορά ότι έχω εκεί και τον Κρόνο :worried: στο ζώδιο του Ταύρου. Δεδομένου ότι ο 2ος, πέρα από τις υλικές κτήσεις - που προσωπικά ποσώς με ενδιαφέρουν - οριοθετεί και τις συναισθηματικές κτήσεις και, όπως ειπώθηκε νωρίτερα, τις αξίες και τα ταλέντα, πιστεύετε ότι μια τέτοια τοποθέτηση του Κρόνου λειτουργεί ως εμπόδιο στην έκφραση των ταλέντων ή στη συναισθηματική "κάλυψη" του ατόμου;
Αναφέρω συμπληρωματικά ότι από τις βασικές όψεις του Κρόνου είναι ένα τρίγωνο με τον Ήλιο στον 11ο και μια αντίθεση με τον ¶ρη στον 9ο. Ευχαριστώ!
astrotrella
14-12-2009, 03:12 AM
Εγω εχω ακμη στον καρκινο και ο κυβερνητης που ειναι η σεληνη ειναι στον ζυγο και στον 5ο οικο..Μεσα στον 2ο ειναι ο Διας ομως κανει:cry: αντιθεση με ουρανο και Πωσειδονα στον 8ο αλλα και τριγωνο με τον Αρη στο μεσουρανημα και εξαγωνο με τον ερμη και συνοδο με τον χειρωνα και την Δημητρα..Πως σας φαινονται αυτα?
Μητσάκος
14-12-2009, 10:33 AM
Εγω εχω ακμη στον καρκινο και ο κυβερνητης που ειναι η σεληνη ειναι στον ζυγο και στον 5ο οικο..Μεσα στον 2ο ειναι ο Διας ομως κανει:cry: αντιθεση με ουρανο και Πωσειδονα στον 8ο αλλα και τριγωνο με τον Αρη στο μεσουρανημα και εξαγωνο με τον ερμη και συνοδο με τον χειρωνα και την Δημητρα..Πως σας φαινονται αυτα?
Γιατί δεν μας λες αρχικά πώς φαίνονται σε εσένα αυτά; :bigsmile:
astrotrella
14-12-2009, 01:25 PM
Ετσι και ετσι υπαρχει καποια ευνοια απο οτι δειχνει αλλα την χαλανε οι αντιθεσεις αυτες που γινονται και στον 8ο οικο που ειναι της κληρονομιας..Τωρα για τις συνοδους Χειρωνα Δημητρας με Δια δεν ξερω..Εγω δεν ξερω ακομα πολλα πραγματα για την αστρολογια για αυτο ρωταω και εσας πως τα βλεπετε αν θα υπαρξουν απωλειες η αν θα εχω καποια ανεση στην ζωη μου και απο θα ερθουν τα λεφτα απο την εργασια απο κληρονομια απο που?Κακα τα ψεματα ειναι πολυ σημαντικο θεμα τα οικονομικα στην εποχη μας και απο οτι εχω καταλαβει δυστυχως κατευθυνουν κατα καποιον τροπο την ζωη μας..
Μητσάκος
14-12-2009, 01:55 PM
Ετσι και ετσι υπαρχει καποια ευνοια απο οτι δειχνει αλλα την χαλανε οι αντιθεσεις αυτες που γινονται και στον 8ο οικο που ειναι της κληρονομιας..Τωρα για τις συνοδους Χειρωνα Δημητρας με Δια δεν ξερω..Εγω δεν ξερω ακομα πολλα πραγματα για την αστρολογια για αυτο ρωταω και εσας πως τα βλεπετε αν θα υπαρξουν απωλειες η αν θα εχω καποια ανεση στην ζωη μου και απο θα ερθουν τα λεφτα απο την εργασια απο κληρονομια απο που?Κακα τα ψεματα ειναι πολυ σημαντικο θεμα τα οικονομικα στην εποχη μας και απο οτι εχω καταλαβει δυστυχως κατευθυνουν κατα καποιον τροπο την ζωη μας..
Δεν μας είπες και αν κάνει όψεις η Σελήνη :cheesy:
Τεσπα, με τον Δία στο 2ο σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα, καλό θα ήταν να προσέχεις τις οικονομικές σου συναλλαγές, αλλά και το κοινό ταμείο με τον σύζυγο, όταν παντρευτείς αν δεν είσαι παντρεμένη. Μπορεί θεωρητικά ο Δίας να προοιωνίζεται καλούδια και αξιώματα και βοήθειες, αλλά εξίσου θεωρητικά η αυξημένη διαίσθηση που αντιστοιχεί στον Ποσειδώνα δεν βοηθά και πολύ στη διαχείριση των οικονομικών. Έτσι πολλές φορές θα πρέπει να συμβουλεύεσαι κάποιον της απολύτου εμπιστοσύνης σου πριν κάνεις κάποια κίνηση στον τομέα. Έχε υπόψιν σου ακόμα ότι ο 8ος δεν αντιστοιχεί μόνο σε κληρονομιές αλλά και στις επιταγές, στην ...εφορία και αλλού, γενικά σε πόρους που δεν φορούν την εργασία σου :bigsmile:
astrotrella
14-12-2009, 06:24 PM
Η Σεληνη κανει οψη τετραγωνου με τον Ποσειδωνα [αμαν πια και αυτος ο Ποσειδωνας]..Δηλαδη θελετε να πειτε οτι μπορει να εχω καποια ευνοια αλλα πρεπει να προσεχω στην διαχειριση των χρηματων και οσων αφορα τον 8ο που εχω μεσα Ουρανο και Ποσειδωνα οτι μπορει να εχω προβληματα με κληρονομιες η με εφοριες κλπ..Ετσι?Τα χρηματα απο την εργασια απο που φαινονται?
Μητσάκος
14-12-2009, 06:44 PM
Η Σεληνη κανει οψη τετραγωνου με τον Ποσειδωνα [αμαν πια και αυτος ο Ποσειδωνας]..Δηλαδη θελετε να πειτε οτι μπορει να εχω καποια ευνοια αλλα πρεπει να προσεχω στην διαχειριση των χρηματων και οσων αφορα τον 8ο που εχω μεσα Ουρανο και Ποσειδωνα οτι μπορει να εχω προβληματα με κληρονομιες η με εφοριες κλπ..Ετσι?Τα χρηματα απο την εργασια απο που φαινονται?
Τα χρήματα που βγάζεις εσύ από τη δουλειά σου φαίνονται από τον 2ο, τον κυβερνήτη του και τις όψεις που κάνει.
Τα χρήματα που είτε τα διαχειρίζεσαι με άλλους, είτε είναι δικά σου μεν αλλά δεν προέρχονται από δική σου εργασία είναι του 8ου και του κυβερνήτη του.
Έχε υπόψιν σου ότι τα δίπολα στην αστρολογία έχουν βάση, τουτέστιν μπορεί από "σπόντα" να ενεργοποιούνται θέματα του 2ου προβαλλόμενα στον 8ο και τούμπαλιν.
Γενικότερα τα όποια προβλήματα θα έχεις στον οικονομικό τομέα θα έχουν τον χρακτήρα του ξαφνικού και απρόσμενου σε συνδυασμό με λάθος εκτιμήσεις :bigsmile:
astrotrella
14-12-2009, 07:27 PM
Ωχ καταλαβα..Και αν ο κυβερνητης του 2ου οικου μου που ειναι σεληνη βρισκεται στον 5ο οικο σημαινει χρηματα απο επαγγελματα ψυχαγωγιας και διασκεδασης και ο Διας που ειναι εντος του 2ου και ειναι κυβερνητης του 7ο χρηματα απο γαμο,και του 8ου αν ειναι ο κρονος στον 9ο αλλα ο Ουρανος και Ποσειδωνας π ειναι εντοσ του ειναι κυβερνητες του μεσουρανηματος τοτε?Συγνωμη αν σας κουραζω αλλα καταλαβαινετε ο καθε χαρτης ειναι περιπλοκος οσα και αν σου λεει η αναλυση αν δεν υπαρχει καποιος εμπειρος να σου εξηγησει τις απορειες που σου δημιουργουνται καθε φορα που κοιτας τον Χαρτη σου δεν βγαζεις ακρη..
scorpio_
15-12-2009, 04:42 PM
Γεια σας.
Διαφωνώ με τον χαρακτηρισμό που δώσατε για τον 2ο οίκο. Που το δίάβασες ότι έχει σχέση με αξίες και την αυτοεκτίμηση του ατόμου? Ο οίκος αυτός δείχνει καταρχήν τα υλικά αγαθά και εισοδήματα που απόκτα το άτομο καθώς και τη σχέση του απέναντι σε αυτά. Βέβαια υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με το ζώδιο που υπάρχει σε αυτόν τον οίκο με αποτέλεσμα να διαφέρει η στάση του κάθε ατόμου και ο τρόπος που το αντιμετωπίζει. Νομίζω ότι κάπου συνχέετε τα χαρακτηριστικά των οίκων με αυτά των ζωδίων.
Μητσάκος
15-12-2009, 05:45 PM
Γεια σας.
Διαφωνώ με τον χαρακτηρισμό που δώσατε για τον 2ο οίκο. Που το δίάβασες ότι έχει σχέση με αξίες και την αυτοεκτίμηση του ατόμου? Ο οίκος αυτός δείχνει καταρχήν τα υλικά αγαθά και εισοδήματα που απόκτα το άτομο καθώς και τη σχέση του απέναντι σε αυτά. Βέβαια υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με το ζώδιο που υπάρχει σε αυτόν τον οίκο με αποτέλεσμα να διαφέρει η στάση του κάθε ατόμου και ο τρόπος που το αντιμετωπίζει. Νομίζω ότι κάπου συνχέετε τα χαρακτηριστικά των οίκων με αυτά των ζωδίων.
Σε ποιον αναφέρεσαι; Στην αρχική τοποθέτηση του Στράτου; Και εννοείς ότι μόνο οι υλικές αξίες αφορούν τον 2ο Οίκο ενώ οι άυλες εκπροσωπούνται από τον Ταύρο;
alex00
15-12-2009, 07:12 PM
καλησπερα σας!
αχου τι ωραιο θεμα..ψαχνω αρκετο καιρο για αυτον τον δευτερο οικο!!
εχω αρκετες αποριες γιατι εμενα ειναι στον σκορπιο κ με εναν πλανητη μεσα του τον ουρανο..τα περισσοτερα που εχω διαβασει για αυτον τον συνδιασμο με εχουν βαλει σε αρνητικες σκεψεις..αυτο που μου βγαζουν ειναι απωλεια χρηματων..δεν το εχω δει ποτε στην ζωη μου ομως αυτο!!!τι ακριβως ισχυει τελικα??και αν εχει να κανει με τις αξιες μας κ την αυτοπεποιθηση..τι βγαινει απο αυτον τον συνδιασμο??
Μητσάκος
15-12-2009, 10:01 PM
καλησπερα σας!
αχου τι ωραιο θεμα..ψαχνω αρκετο καιρο για αυτον τον δευτερο οικο!!
εχω αρκετες αποριες γιατι εμενα ειναι στον σκορπιο κ με εναν πλανητη μεσα του τον ουρανο..τα περισσοτερα που εχω διαβασει για αυτον τον συνδιασμο με εχουν βαλει σε αρνητικες σκεψεις..αυτο που μου βγαζουν ειναι απωλεια χρηματων..δεν το εχω δει ποτε στην ζωη μου ομως αυτο!!!τι ακριβως ισχυει τελικα??και αν εχει να κανει με τις αξιες μας κ την αυτοπεποιθηση..τι βγαινει απο αυτον τον συνδιασμο??
Καλομελέτα κι έρχεται, ποτέ δεν είναι αργά :toung:
Κοραλλία Μόζορα
15-12-2009, 10:04 PM
Σε ποιον αναφέρεσαι; Στην αρχική τοποθέτηση του Στράτου; Και εννοείς ότι μόνο οι υλικές αξίες αφορούν τον 2ο Οίκο ενώ οι άυλες εκπροσωπούνται από τον Ταύρο;
Μητσάκο μου,
δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω γιατί το 2ο σπίτι και ο Ταύρος να έχουν σχέση με την αυτοεκτίμησή μας και τις γενικότερες αξίες της ζωής μας. Ακόμα και σαν θέμα Αφροδίτης να το πάρω. Η αυτοεκτίμηση μου φαίνεται περισσότερο θέμα του Ήλιου, άντε και της Σελήνης ως εικόνα που σχηματίζουμε για τον εαυτό μας στην παιδική μας ηλικία μέσα από το οικογενειακό περιβάλλον. Ως αξίες της ζωής μας μου φαίνεται να είναι περισσότερο ο Δίας ως προσωπικές ηθικές αξίες, κοσμοθεωρία κ.λπ ή ακόμα κι ο Κρόνος αν είναι πιο "κατεστημένες". Κι ο Ουρανός όμως δεν αντιπροσωπεύει αξίες προσωπικές και κοινωνικές;
Μητσάκος
15-12-2009, 10:06 PM
Μητσάκο μου,
δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω γιατί το 2ο σπίτι και ο Ταύρος να έχουν σχέση με την αυτοεκτίμησή μας και τις γενικότερες αξίες της ζωής μας. Ακόμα και σαν θέμα Αφροδίτης να το πάρω. Η αυτοεκτίμηση μου φαίνεται περισσότερο θέμα του Ήλιου, άντε και της Σελήνης ως εικόνα που σχηματίζουμε για τον εαυτό μας στην παιδική μας ηλικία μέσα από το οικογενειακό περιβάλλον. Ως αξίες της ζωής μας μου φαίνεται να είναι περισσότερο ο Δίας ως προσωπικές ηθικές αξίες, κοσμοθεωρία κ.λπ ή ακόμα κι ο Κρόνος αν είναι πιο "κατεστημένες". Κι ο Ουρανός όμως δεν αντιπροσωπεύει αξίες προσωπικές και κοινωνικές;
Σε Οίκο εκτιμάς ότι υπάρχει αντιστοιχία ή όχι;
Κοραλλία Μόζορα
15-12-2009, 10:15 PM
Σε Οίκο εκτιμάς ότι υπάρχει αντιστοιχία ή όχι;
Εννοείς αν υπάρχει αντιστοιχία ανάμεσα στον 2ο οίκο και στον Ταύρο; Αυτά τα θέματα δεν τα βλέπω ούτε στον Ταύρο να υπάρχουν. Θα λέγαμε ποτέ σ' ένα Ταύρο: είσαι άτομο με ψηλή αυτοεκτίμηση και είναι σημαντικό για σένα να έχεις αξίες ζωής;
Μητσάκος
15-12-2009, 10:20 PM
Εννοείς αν υπάρχει αντιστοιχία ανάμεσα στον 2ο οίκο και στον Ταύρο; Αυτά τα θέματα δεν τα βλέπω ούτε στον Ταύρο να υπάρχουν. Θα λέγαμε ποτέ σ' ένα Ταύρο: είσαι άτομο με ψηλή αυτοεκτίμηση και είναι σημαντικό για σένα να έχεις αξίες ζωής;
Αν ήταν άτομο με υψηλή αυτοπεποίθηση, γιατί να μην του το πούμε; Αλλά το θέμα δεν είναι ότι όποιος είναι "Ταύρος" πρέπει να έχει υψηλή αυτοπεποίθηση, δεν νομίζω να υποστηρίζει κάποιος κάτι τέτοιο. Το θέμα είναι αν αντιστοιχεί στον 2ο Οίκο η έννοια των άυλων αξιών, ανεξάρτητα από το πώς εκφράζονται και σε τι επίπεδο είναι. :bigsmile:
Κοραλλία Μόζορα
15-12-2009, 10:29 PM
Αν ήταν άτομο με υψηλή αυτοπεποίθηση, γιατί να μην του το πούμε; Αλλά το θέμα δεν είναι ότι όποιος είναι "Ταύρος" πρέπει να έχει υψηλή αυτοπεποίθηση, δεν νομίζω να υποστηρίζει κάποιος κάτι τέτοιο. Το θέμα είναι αν αντιστοιχεί στον 2ο Οίκο η έννοια των άυλων αξιών, ανεξάρτητα από το πώς εκφράζονται και σε τι επίπεδο είναι. :bigsmile:
Πιστεύω πως οι μη υλικές αξίες μας δεν σχετίζονται ούτε με τον Ταύρο ούτε με τον 2ο οίκο. Υπάρχουν διαφορετικές αξίες που εκφράζονται από διαφορετικά ζώδια και πλανήτες. Ο Ουρανός εκφράζει αξίες όπως η ελευθερία, η ισότητα των ανθρώπων, η αδελφοσύνη, ο Δίας τις προσωπικές ηθικές αξίες μας, ο Ποσειδώνας αξίες όπως η αγάπη και η ανιδιοτέλεια κ.λπ.
alex00
16-12-2009, 04:54 PM
Καλομελέτα κι έρχεται, ποτέ δεν είναι αργά :toung:
θα εκτιμούσα να μου έλεγες κ κατι παραπάνω εαν μπορείς!!
γιατι απο οτι δείχνει αυτός ο συνδιασμός με βλέπω στα παγκάκια:unsure::unsure:
πχ ο ουρανος τον 2ο Οικο μου αλλα στον σκορπιο????
μπας και με σώσει ο σκορπιος!!
weapone
02-02-2010, 11:32 AM
whisperer
02-02-2010, 01:27 PM
Συγνώμη...η ερώτησή σου είναι....? :unsure:
weapone
03-02-2010, 01:37 AM
Η ερωτηση ειναι τι σημαινουν ολα αυτα??Δεν μπορω να τα συνδιασω...και ειναι απ τους τονισμενους οικους του χαρτη μου
Roxanne
03-02-2010, 08:35 PM
θα μου πειτε κ μενα τι δειχνει η ακμη του 2οικου στο κριο;;:embarrest.κυβερνητης αρης στον 1 οικο...δεν ειναι αδειος ο 2ος οικος μου εχει βορειο δεσμο....αρης τριγωνο με μεσουρανημα...τι δειχνουν ολα αυτα;;;:blink:
kriaraki28
05-02-2010, 11:30 PM
καλησπερα σε ολους εχω μια απορια εχω 2ο οικο στον ΖΥΓΟ....Τι σημαίνει αυτό ?
Γεια σας !
Αν κάποιος έχει ανάδρομο κρόνο στο 2 οίκο, θα μπορούσε αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να κουραστεί περισσότερο για την απόκτηση χρημάτων ή ότι θα έχει ανασφάλεια σε σχέση με τα χρήματα ; Εκτώς από τον πλανήτη που βρίσκεται στον 2 οίκο πρέπει να εξετάσω και την ακμή του οίκου ;
Η ακμή του οίκου βρίσκεται στον ταύρο και αφροδίτη (στον 6 οίκο) του ατόμου βρίσκεται στον ζυγό σε σύνοδο με τον ερμή, εξάγωνο με τον πλούτωνα, τρίγωνο με την σελήνη και αντίθεση με τον κρόνο.
Επίσης πρέπει να αναφέρω ότι ο όγδοος οίκος του ατόμου είναι στον σκορπιό και ο πλούτωνας βρίσκεται μέσα στον όγδοο.
Τι συμπεράσματα μπορώ να βγάλω για τα οικονομικά του ατόμου με βάση τον γενέθλιο χάρτη του ; Θα μπορούσα να πω ότι θα αποκτήσει χρήματα μέσω κάποιας κληρονομιάς αλλά θα δυσκολευτεί να κερδίσει δικά του ή είναι εντελώς άστοχο αυτό το συμπέρασμα ;
Λάθος :
Κρόνος στο 2 οίκο ανάδρομος και η ακμή του οίκου στον ταύρο.
Η αφροδίτη στον ζυγό στον 6 οίκο σε σύνοδο με τον ερμή, τρίγωνο με τον κρόνο και σελήνη, εξάγωνο με πλούτωνα και τετράγωνο μεσουράνημα.
Η ακμή του όγδοου οίκου στον σκορπιό και ο πλούτωνας βρίσκεται μέσα σε αυτόν και σχηματίζει εξάγωνο με αφροδίτη και αντίθεση με τον κρόνο από τον 2.
Τα ερωτήματα είναι τα ίδια με πριν ....
Αν κάποιος έχει άποψη πάνω σε αυτό...
Κάποιος .... κάτι ? Μία γνώμη ?