PDA

View Full Version : [Συζήτηση] Aντισύλληψη και Αστρολογία



uranialab
31-03-2008, 06:32 PM
Ο μηνιαίος αναπαραγωγικός κύκλος της γυναίκας συμπίπτει με την πλήρη περιστροφή της Σελήνης περί την Γη. Αυτή η σύμπτωση έκανε τους ανθρώπους από τα αρχαία χρόνια να συνδέσουν την γονιμότητα με την Σελήνη.

Στα μέσα του 20ού αιώνα οι επιστήμονες έλυσαν το μυστήριο του μηνιαίου αναπαραγωγικού κύκλου της γυναίκας. Αποτέλεσμα ήταν να διατυπωθεί από τους Κνάους, Ογκίνο και Σρέντερ η θεωρία του Ρυθμού. Η θεωρία αυτή είναι γνωστή σε όλες τις γυναίκες και λειτουργεί πολύ καλά όσον αφορά το θέμα της τεκνοποίησης. Η μέθοδος του Ρυθμού όμως δεν έχει καλά αποτελέσματα όσον αφορά τον τομέα της αντισύλληψης. Πολλές γυναίκες έχουν μείνει έγκυες στις ασφαλείς μέρες όπως αυτές δίνονται από την θεωρία του Ρυθμού, χωρίς κανένας να μπορεί να δώσει μια εξήγηση.


Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Aντισύλληψη και αστρολογία (http://php56.astrowin3.org/forum/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%C E%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-149/%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%B7%C F%88%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-12996/)

black moon
01-04-2008, 10:25 AM
Πολύ ενδιαφέρον αρθρο!
Να ρωτησω μονο κάτι.Όταν Ηλιος και Σεληνη δεν εχουν στον γενεθλιο όψη(στον δικο μου αυτο συμβαινει),τι κοιτας;Ποτε επαναλαμβάνεται η απόσταση αναμεσά τους;

Δ.Μέλλος
01-04-2008, 11:02 AM
Πολύ ενδιαφέρον αρθρο!
Να ρωτησω μονο κάτι.Όταν Ηλιος και Σεληνη δεν εχουν στον γενεθλιο όψη(στον δικο μου αυτο συμβαινει),τι κοιτας;Ποτε επαναλαμβάνεται η απόσταση αναμεσά τους;
Αυτό το ενδιαφέρον άρθρο αποτελεί τμήμα ενός άρθρου που είχε δημοσιευθεί πριν από 2 περίπου χρόνια στο Ζωή & Ζώδια από τον Uranialab (κατά κόσμο Δημήτριο Κορωνάκη, γνωστό εραστή της αστρολογίας).
Για την πληρέστερη κατανόηση και πληροφόρησή σας, επισυνάπτω και το υπόλοιπο μέρος του άρθρου, χωρίς όμως τους πίνακες που αναφέρονται σε αυτό (γιατί βρίσκονται συμπιεσμένοι σε κάποιο αρχείο και προς το παρόν δεν ευκαιρώ να τους ανασύρω) :bigsmile:

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟΥ ΓΙΟΝΑΣ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ

Βρίσκουμε πόσες ήμερες απέχει η ημερομηνία γεννήσεως μας από μια από τις 4 χαρακτηριστικές φάσεις της Σελήνης. Φάση της Σελήνης είναι απλά η γωνιακή απόσταση ανάμεσα στον Ήλιο και στην Σελήνη. Στον πίνακα 1 αναγράφουμε τις χαρακτηριστικές φάσεις της Σελήνης (νέα Σελήνη-πρώτο τέταρτο-πανσέληνος-τελευταίο τέταρτο) για κάθε μήνα για το χρονικό διάστημα από 1/1/1970 έως 31/12/1990.

ΒΗΜΑ 1

Ανατρέχουμε στον πίνακα και αναζητούμε την χρονιά γεννήσεώς μας. Μετά αναζητούμε μέσα στην χρονιά γεννήσεώς μας τον μήνα γεννήσεως μας. Τώρα παρατηρούμε ποια από τις 4 χαρακτηριστικές φάσεις της Σελήνης βρίσκεται κοντά στην ημερομηνία γεννήσεως μας.
Αν η ημερομηνία γεννήσεως είναι πριν από μια χαρακτηριστική φάση της Σελήνης τότε λέμε ότι η ημερομηνία γεννήσεώς μας απέχει τόσες μέρες πριν την χαρακτηριστική φάση της Σελήνης. Αν η ημερομηνία γέννησης είναι μετά από χαρακτηριστική φάση της Σελήνης τότε λέμε ότι η ημερομηνία γεννήσεώς μας απέχει τόσες μέρες μετά την χαρακτηριστική φάση της Σελήνης.

Πόσες μέρες πριν ή μετά από μια χαρακτηριστική φάση της Σελήνης βρίσκεται η ημερομηνία γεννήσεώς μας, αποτελεί την γενέθλια απόσταση Ήλιου-Σελήνης, που επαναλαμβάνεται κάθε μήνα κατά την διάρκεια της ζωής μιας γυναίκας και είναι αυτή που καθορίζει τον δεύτερο κύκλο γονιμότητας κάθε γυναίκας.

Όσες ημερομηνίες γεννήσεως συμπίπτουν με μια από τις χαρακτηριστικές φάσεις της Σελήνης τότε λέμε ότι έχουμε γεννηθεί είτε σε νέα Σελήνη είτε σε πρώτο τέταρτο είτε σε πανσέληνο είτε σε τελευταίο τέταρτο.

Για την κατανόηση των ανωτέρω παραθέτουμε τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα.


Έστω ότι κάποια γυναίκα γεννήθηκε 4/2/1974

Από τον πίνακα 1 βλέπει ότι η ποιο κοντινή χαρακτηριστική φάση είναι αυτή της πανσελήνου (6-2-1974). Η ημερομηνία γεννήσεως είναι δυο μέρες πριν την πανσέληνο. ¶ρα η γενέθλια γωνιακή σχέση Ήλιου-Σελήνης είναι δυο μέρες πριν την πανσέληνο και επαναλαμβάνεται κάθε μήνα δυο μέρες πριν την πανσέληνο.


Έστω ότι κάποια γυναίκα γεννήθηκε 5/3/1982

Από τον πίνακα 1 βλέπει ότι η πιο κοντινή χαρακτηριστική φάση είναι αυτή του πρώτου τετάρτου (2-3-1982). Η ημερομηνία γεννήσεως είναι τρεις μέρες μετά το πρώτο τέταρτο. ¶ρα η γενέθλια γωνιακή σχέση Ήλιου-Σελήνης είναι τρεις ημέρες μετά από το πρώτο τέταρτο και επαναλαμβάνεται κάθε μήνα τρεις ημέρες μετά από το πρώτο τέταρτο.

Έστω ότι κάποια γυναίκα γεννήθηκε 11/9/1988

Από τον πίνακα 1 βλέπουμε ότι έχουμε νέα Σελήνη στις 11/9/1988.
Αυτό σημαίνει ότι η ημερομηνία γεννήσεως είναι πάνω σε μια χαρακτηριστική φάση της Σελήνης-νέα Σελήνη. ¶ρα η γενέθλια γωνιακή σχέση Ήλιου-Σελήνης είναι η νέα Σελήνη και επαναλαμβάνεται κάθε μήνα στην νέα Σελήνη.


Βήμα 2

Αφού βρήκαμε την γενέθλια γωνιακή σχέση Ήλιου-Σελήνης τώρα θέλουμε να ξέρουμε πότε αυτή παρουσιάζεται και στο μέλλον.

Στον πίνακα 2 παραθέτουμε τις 4 χαρακτηριστικές φάσεις της Σελήνης. φάση της Σελήνης για το χρονικό διάστημα 1/5/2006 έως 31/12/2007.

Βήμα 3

Από τον πίνακα 2 σημειώνουμε στο ημερολόγιο μας όλες τις γενέθλιες γωνιακές σχέσεις Σελήνης-Ήλιου για όποιο χρονικό διάστημα μας ενδιαφέρει. Αυτές οι ημερομηνίες είναι οι γόνιμες μέρες του δεύτερου κύκλου γονιμότητας κάθε γυναίκας σύμφωνα με την θεωρία του Γιόνας. Επειδή το σπερματοζωάριο ζει τουλάχιστον 48 ώρες, πρέπει σε αυτές τις γόνιμες ήμερες, σύμφωνα με την θεωρία του Γιόνας, να προσθέσουμε μια μέρα πριν και μια ημέρα μετά για να έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι γόνιμες μέρες σύμφωνα με τον Γιόνας λειτουργούν συμπληρωματικά με εκείνες τις γόνιμες ημέρες σύμφωνα με την θεωρία του ρυθμού. Έτσι στον μήνα έχουμε περισσότερες γόνιμες ημέρες από ό,τι υπολογίσαμε με τις κλασικές μεθόδους.


Όταν οι γόνιμες μέρες σύμφωνα με την θεωρία του Γιόνας συμπίπτουν με εκείνες που βρίσκουμε με την μέθοδο του ρυθμού, τότε έχουμε την μεγαλύτερη πιθανότητα για σύλληψη και είναι καλό να το εκμεταλλευτούμε όταν θέλουμε να τεκνοποιήσουμε.


Μερικές φορές οι γόνιμες μέρες σύμφωνα με την θεωρία του Γιόνας πέφτουν μέσα στην περίοδο της γυναίκας και αυτό πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη διότι η θεωρία του ρυθμού εδώ μπορεί να επιφυλάσσει μερικές εκπλήξεις, δηλαδή ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.

black moon
01-04-2008, 11:23 AM
Ευχαριστώ πολυ Δ. Μελλο !:bigsmile:

pecora nera
01-04-2008, 03:05 PM
Πολύ καλό άρθρο! :pleasantry:Πολύ χρήσιμο.
Ξεκινάμε την εφαρμογή και ελπίζω φέτος επιτέλους να ακούσω τα χαρμόσυνα.......:bigsmile::bigsmile:::ban ana

pecora nera
01-04-2008, 03:07 PM
Πολύ καλό άρθρο! :pleasantry:Πολύ χρήσιμο.
Ξεκινάμε την εφαρμογή και ελπίζω φέτος επιτέλους να ακούσω τα χαρμόσυνα.......:bigsmile::bigsmile:::ban ana


Παρακαλώ τους κυρίους του Ζωή και Ζώδια να δημοσιεύσουν και τους χάρτες το γρηγορότερο δυνατό:cheesy:

ΑΡΙΔΗΛΗ
01-04-2008, 06:56 PM
Συγχαρητήρια για το άρθρο αλλά θα ήταν επίσης πολύ χρηστικό να παραθέτατε και τους χάρτες με τις φάσεις της σελήνης μιας και Ελλάδα έχει με στατιστικά στοιχεία 80.000 εκτρώσεις το χρόνο δραματικός αριθμός :cry:

katrin82
03-04-2008, 12:31 PM
Πάρα πολύ ενδιαφερον το αρθρο σας. Μπραβο!!!
Μήπως θα μπορούσατε να με βοηθήσετε να βρω τη δική μου απόσταση ήλιου-σελήνης?
Γεννήθηκα 20/03/1982.
Επιπλέον αν έχετε περεταιρω πληροφορίες γι'αυτή τη μέθοδο θα ήταν χρήσιμο να αφιερώσεται ακόμη ένα άρθρο. Μήπως υπάρχει κάποιο βιβλίο που να αναφέρει πιο πολλά γι'αυτή τη μέθδο και γενικότερα όλο αυτον τον συλλογισμό?

safari
08-06-2008, 04:59 PM
Γεια σας μήπως μπορούμε να έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα? ευχαριστώ

Λίλιαν Σίμου
08-06-2008, 05:36 PM
Γεια σας μήπως μπορούμε να έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα? ευχαριστώ

Η αναφορά σχετίζεται με την μελέτη του Γιόνας, που υπάρχει σε ξενόγλωσσα μόνο βιβλία, από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω. Αλλά κατά καιρούς την έχουν περιλάβει άλλοι μελετητές και κάποτε, στις εκδόσεις Spartan υπήρχε ένα σχετικό βιβλίο, αλλά δεν νομίζω πως είναι στην αγορά πια.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

safari
08-06-2008, 08:25 PM
Ευχαριστώ για την απάντηση, απλά αναρωτιώμουν ...τι ισχύει πραγματικά και τι όχι? Ευχαριστώ πολύ

gargoyle
14-07-2008, 08:53 AM
Όντως, πολύ ενδιαφέρον το άρθρο.

Κάνει βέβαια, διάφορα σχόλια, αλλά δεν βαριέσαι, το έχουμε συνηθίσει το "δρυός πεσούσης"...

Σχετικά τώρα με τα καθαρά αστρολογικά, νομίζω πως δεν χρειάζονται εξειδικευμένοι πίνακες για να βρεθούν οι φάσεις της Σελήνης, καθώς αρκεί μια απλή αστρολογική εφημερίδα.

Αυτό βάσει της απλής γνώσης ότι φάση νέας σελήνης έχουμε όταν γίνεται σύνοδος Ήλιου - Σελήνης, πανσέληνο όταν έχουμε αντίθεση 'Ηλιου - Σελήνης, όποτε υπολογίζουμε αντίστοιχα και τα τέταρτα που μας ενδιαφέρουν, τα οποία αφορούν θέσεις τετραγώνου 'Ηλιου - Σελήνης.

Για παράδειγμα, στις ημερομηνίες που παρατίθενται παραπάνω, ας πούμε στην πρώτη 4/2/1974, βλέπουμε πως η κοπέλα έχει σελήνη στον Καρκίνο. Είναι Υδροχόος, επομένως είναι πιο κοντά στη φάση της Πανσελήνου (Ο ήλιος στον Υδροχόο έχει πάντα πανσέληνο με Σελήνη στο Λέοντα).
Η δεύτερη, 5/3/1982, έχει επίσης Σελήνη στον Καρκίνο. Είναι όμως Ιχθείς, οπότε η πιο χαρακτηριστική φάση κοντά στη γενέθλια Σελήνη της είναι αυτή της Σελήνης στους Διδύμους, δηλαδή, όντως το πρώτο τέταρτο.
Η τρίτη, 11/9/1988, είναι Παρθένος με Σελήνη στην Παρθένο. ¶ρα όντως έχουμε Νέα Σελήνη σε αυτήν την περίπτωση.

Αν τώρα γενικότερα μας ενδιαφέρει οποιαδήποτε ημερομηνία, το πρώτο πράγμα που κοιτάζουμε είναι σε ποιον μήνα ανήκει γενικά και ποιο ζώδιο διανύει ο Ήλιος. Για τον τρέχοντα μήνα, έχουμε ήδη περάσει τη Νέα Σελήνη (στον Καρκίνο), καθώς και το πρώτο τέταρτο (στο Ζυγό) και οδεύουμε στην Πανσέληνο (Αιγόκερως).

Είναι πολύ πιο εύκολο γενικά και δεν χρειάζεται εξειδικευμένους χάρτες. Βέβαια, ανοίγει άλλα παράθυρα για συζήτηση, αλλά δεν είναι της παρούσης.

Σχετικά με το άρθρο μόνο μια ερώτηση: προφανώς επειδή είναι συντετμημένο έχει παραληφθεί η παράθεση της βιβλιογραφίας. Είναι δυνατόν να επισυναφθεί;

whisperer
18-01-2011, 09:57 PM
Με αφορμή το άλλο θέμα που υπάρχει στο φόρουμ (το "ακόμα ένας λόγος που το ωροσκόπιο δεν βγαίνει") και μετά από την ανταλλαγή των πολύ ενδιαφέρουσων απόψεων των μελών και αστρολόγων μας περί της επιστημονικής υπόστασης της αστρολογίας κτλ κτλ....θυμήθηκα την συγκεκριμένη έρευνα του Jonas, ο οποίος μάλλον ήταν ο πρώτος της εποχής του που μιλησε για ποσοστά και για επιστημονικη εγκυρότητα αστρολογικών ερμηνειών.

Αυτό που ηθελα να επισημάνω/ρωτήσω είναι ότι μου έκανε εντύπωση ότι τα ποσοστά επιτυχίας που αναφέρονται στο κείμενο, αναφέρονται από τη μία στην αντισύλληψη και από την άλλη στη σύλληψη (αφού μιλάει και για τοκετούς) σωστά? οπότε εντάξει...προφανώς αν γνωρίζεις την στιγμή της σύλληψης του παιδιού σου μπορείς να επαληθεύσεις ή να διαψεύσεις την μέθοδό του βρίσκοντας τη στιγμή εκείνη την απόσταση του Ήλιου και της Σελήνης. Αλλά για την αντισύλληψη? μηπως γνωρίζει κάποιος από τους αστρολόγους ή τα μέλη να μου απαντήσει? Δηλαδή το ζευγάρι έρχεται σε επαφή τις μέρες που από τη μέθοδο Jonas υποδηλώνεται ότι δεν είναι γόνιμες....και στη συνέχεια δεν συμβαίνει σύλληψη...αυτό πως είναι αρκετό να δείξει ότι η μέθοδος του ισχύει?

επειδή τουλάχιστον έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ βρίσκω πιο σωστό τρόπο επιβεβαιωσης της μεθόδου την σύλληψη και όχι την αντισύλληψη...μπηκα στη διαδικασία να ελέγξω σε φίλες μου την ημερομηνία και τη στιγμή της σύλληψης του εμβρύου τους σε ότι αφορά την απόσταση Ήλιου - Σελήνης. Προφανώς το "δείγμα" μου ήταν πολύ μικρό (και μη αξιολογήσιμο) ...οπότε σε κάποιες περιπτώσεις η θεωρία του ίσχυε...(και μάλιστα με ακρίβεια ώρας) και σε κάποιες άλλες η απόσταση Ήλιου Σελήνης της στιγμής της σύλληψης ήταν εντελώς άσχετη με εκείνη του γενέθλιου χάρτη...

Μήπως καποιος από τους αστρολόγους μας έχει κάνει κάποια αντίστοιχη μελέτη και έχει κάποια παραπάνω στοιχεία να μοιραστεί μαζί μας? ή τη γνώμη του σε αυτή τη μέθοδο/θεωρία?

ή ακόμα και τα μέλη μας που είναι μανούλες και γνωρίζουν κάποια στοιχεία για την ώρα ή την ημερομηνία σύλληψης των παιδιών τους....? :bigsmile:

παλίρροια
18-01-2011, 11:14 PM
:bigsmile: Ευχαριστούμε!!! Το διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον!!!

Λευκή
19-01-2011, 12:41 PM
[...]μπηκα στη διαδικασία να ελέγξω σε φίλες μου την ημερομηνία και τη στιγμή της σύλληψης του εμβρύου τους σε ότι αφορά την απόσταση Ήλιου - Σελήνης. Προφανώς το "δείγμα" μου ήταν πολύ μικρό (και μη αξιολογήσιμο) ...οπότε σε κάποιες περιπτώσεις η θεωρία του ίσχυε...(και μάλιστα με ακρίβεια ώρας) και σε κάποιες άλλες η απόσταση Ήλιου Σελήνης της στιγμής της σύλληψης ήταν εντελώς άσχετη με εκείνη του γενέθλιου χάρτη...
[...]

ή ακόμα και τα μέλη μας που είναι μανούλες και γνωρίζουν κάποια στοιχεία για την ώρα ή την ημερομηνία σύλληψης των παιδιών τους....? :bigsmile:

Μια παρατήρηση,το άρθρο νομίζω αναφέρει ότι υπάρχουν δυο πιθανές στιγμές σύλληψης,μια στις λεγόμενες γόνιμες ημέρες και μία εκείνη τη μέρα του μήνα που επαναλαμβάνεται η γενέθλια γωνία ήλιου - σελήνης,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ταυτίζονται.Οπότε μήπως οι κυρίες που κατατάσσεις στην δεύτερη κατηγορία συνέλαβαν απλώς στις "κανονικές" γόνιμες μέρες τους ?:bigsmile:

Δεύτερον,εγώ νόμιζα ότι δεν ξέρουμε πότε ακριβώς έχει γίνει η σύλληψη γιατί εξαρτάται απο διάφορους παράγοντες...Είναι δυνατό πλέον να εξακριβωθεί ιατρικά κάτι τέτοιο τον πρώτο καιρό της κύησης;Βλέπω ότι μιλάς για ακρίβεια ώρας και μου έκανε εντύπωση γιατί δεν ήξερα ότι αυτό γίνεται.

whisperer
19-01-2011, 01:02 PM
Ναι Μαρία..συμφωνώ...αυτό αναφέρει το άρθρο...αλλά επίσης σημειώνει ότι αν και εφόσον οι δύο ημερομηνίες συμπτίπτουν...τότε οι πιθανότητες είναι ακόμα μεγαλύτερες. Σαφώς, μπορεί κάλλιστα να συνέλαβαν στις "κανονικές" γόνιμες μέρες τους όπως το λες και εσύ...!

Ναι...όντως είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ακριβώς την ημερομηνία και την ώρα της σύλληψης...αν και ιατρικά μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο...όμως κατά προσέγγιση...Η ακρίβεια ώρας που είπα...προφανώς δεν είχε να κάνει με την στιγμή της γονιμοποίησης όσο με τη στιγμή της επαφής του ζευγαριού, η οποία συνέπεπτε με την στιγμή που επαναλαμβανότανε η γενέθλια απόσταση Ήλιου Σεληνης. Σίγουρα όμως μπορεί η επαφή να έγινε ημέρα Δευτέρα το απόγευμα..αλλά η γονιμοποίηση να έγινε την επόμενη μέρα το βράδυ δεδομένου ότι τα σπερματοζωάρια ζουν 48 ωρες μέσα στο γυναικείο σώμα οπως σωστά αναφέρει και το άρθρο...

ΑΚριβώς λοιπόν όπως αναρωτιέσαι και εσύ για όλες αυτές τις "τρυπούλες" που υπάρχουν..αναρωτιέμαι και εγώ πως μπορεί να διατυπώθηκαν τα ποσοστά επιτυχίας που αναφέρονται στην έρευνα του Jonas...και σε ότι έχει να κάνει με την αντισύλληψη..αλλά βεβαίως και στην περίπτωση της επιτυχούς σύλληψης...

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
19-01-2011, 03:19 PM
νομιζω οτι ειναι πολυ δυσκολο να θυμηθεις
αν ηταν δευτερα ,αν ηταν τριτη
ωρα κ.τλ για την συλλυψη ενος μωρου:nuts:
Παραδειγμα εγω
ξερω οτι αυγουστο ''επιασα'':laugh:
αλλα βρε Μαρακι -τοξοτινα μου
καλοκαιρι...διακοπες...
καθε μερα το ελα να δεις γινοταν :nuts:
την ωρα και την μερα θα θυμομαστε ;;:laugh:
Περα απο την πλακα ομως
πραγματι δεν μπορεις να ξερεις την ωρα και την μερα
γιατι οταν εισαι νεος ο ερωτας ειναι σχεδον καθημερινος
και ωρες ακαταστατες και δεν ξερεις ποτε εγινε ακριβως η συλυψη
απλα υπολογιζεις τις γονιμες μερες μετα την περιοδο και λες καπου εκει..πιαστικε
πιστευω οτι οι κοπελεςπου που εχουν καποιο θεματακι
που μετρανε θερμοκρασιες και κανουν επι τουτου την πραξη του ερωτα για συληψη
εκεινες μονο θα ξερουν μερα και ωρα ακριβως

με πολυ αγαπη κουκι

Λευκή
19-01-2011, 04:04 PM
Καλή μου Δέσποινα δεν μπορείς να ξέρεις μέρα και ώρα ακριβώς με αποκλειστική μέθοδο υπολογισμού...το πότε ήρθε σε επαφή το ζευγάρι...:toung:
Καταρχάς ακόμα και να ξέρει μια γυναίκα ποια μέρα κάνει ωορηξία πάνω κάτω,δεν ξέρει πότε ΑΚΡΙΒΩΣ συμβαίνει αυτή(θέλει κάτι μετρήσεις θερμοκρασίας μπλα μπλα)...Μπορεί να είχε προηγηθεί επαφή του ζευγαριού 3-4 μέρες πριν απο μια ωορηξία και κατά την ωορηξία να μην υπήρχε επαφή αλλά κάποια σπερματοζωάρια να επιβίωσαν και να έγινε σύλληψη,οπότε σ αυτη την περίπτωση όπως καταλαβαίνεις δεν είναι μέτρο υπολογισμού...:toung:
το μόνο που ΙΣΩΣ να καταλάβει μια γυναίκα είναι το πότε ξεκινάει μια κύηση,κι αυτό αν είναι υποψιασμένη βεβαίως και με καμια σιγουριά

οπότε whisperer (συγνώμη δεν γράφεις το όνομά σου) δεδομένου ότι αναφέρεις κι εσύ ότι ο υπολογισμός έγινε με βάση την επαφή κι ότι πολύ σωστά κατά πάσα πιθανότητα δεν συμπίπτει με την σύλληψη..έχουμε πολύ δρόμο ακόμα φοβάμαι και είναι κρίμα γιατί είναι πολύ ενδιαφέρον
Εκτός βέβαια κι αν την επιβεβαίωσε γιατρός

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
19-01-2011, 04:20 PM
ναι Λευκουλα μου αυτο λεω και εγω
στο ποστ
ειναι δυσκολο να ξερεις..

Μαρια την λενε την whisperer
το γραφω και στο πιο πανω μου ποστ
σε αυτην απευθηνομαι και της εξηγω οτι που να θυμασαι ποτε και τι ωρα
εγινε..:laugh::embarrest:bigsmile:



σε φιλω γλυκα
αγαπημενη μου Λευκη:love:

Λευκή
19-01-2011, 04:39 PM
Με συγχωρείς Δέσποινα,δεν κατάλαβα καλά κάτι που έγραψες γι αυτό και η απάντηση:bigsmile:

Η αλεπού 10 και το αλεπουδάκι 11,όταν οι μεγαλύτερες μας συμβουλεύουν εμείς κάνουμε τις πάπιες και ξεχνάμε ότι αυτές μαθαίνανε όσο ήμασταν εμείς αγέννητες...τρομάρα μας:laugh::laugh:
:love::love:
άραγε κανένας άντρας μας παρακολουθεί; :toung: το νου σας (γιατί αυτοι πραγματικά δεν έχουν ιδέα και μετά την πατάνε και κλαίγονται :toung: )

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
19-01-2011, 05:18 PM
Με συγχωρείς Δέσποινα,δεν κατάλαβα καλά κάτι που έγραψες γι αυτό και η απάντηση:bigsmile:

Η αλεπού 10 και το αλεπουδάκι 11,όταν οι μεγαλύτερες μας συμβουλεύουν εμείς κάνουμε τις πάπιες και ξεχνάμε ότι αυτές μαθαίνανε όσο ήμασταν εμείς αγέννητες...τρομάρα μας:laugh::laugh:
:love::love:
άραγε κανένας άντρας μας παρακολουθεί; :toung: το νου σας (γιατί αυτοι πραγματικά δεν έχουν ιδέα και μετά την πατάνε και κλαίγονται :toung: )


πουλακι μου γλυκο
εγω μαθαινω απο εσας Λευκουλα μου!
και εσεις ισως κατι απο μενα..
εσεις ομως εχετε την μορφωση
εγω την εμπειρια και ολα μαζι κατι βγαζουν ε;:bigsmile::love:

ποσο χαιρομαι που ποσταρεις καλο μουι:love:

whisperer
19-01-2011, 10:38 PM
Συνωνόματη σου είμαι Λευκή (με πρόλαβε η Δέσποινα)! :bigsmile:

Ακριβώς για όλα αυτά που λέτε κορίτσια (και συμφωνώ!)....τους προβληματισμούς και την αδυναμία να εντοπίσεις σε κάποιες περιπτώσεις την χρονική στιγμή τέτοιων γεγονότων...για όλα αυτά αναρωτιέμαι και εγώ πως μπόρεσε και έγινε αναφορά των ποσοστών επιτυχιας της μεθόδου...και μάλιστα τέτοιας επιτυχίας! Η απορία μου βεβαίως δεν έχει σκοπό να υποτιμήσει την προσφορά του Jonas...απλώς αναρωτιέμαι και για αυτό ρωτάω και τους αστρολόγους μας ή οποιον άλλον, αν γνωρίζουν κάτι επ' αυτού ή αν οι ίδιοι έχουν χρησιμοποιήσει τη μέθοδο αυτή σε δικές τους έρευνες ή μελέτες....και ειδικότερα στο θέμα της αντισύλληψης που είναι και ο τίτλος του αρθρου αλλά και επισης στο θέμα της αντισύλληψης τονίζεται και η συμβολή της εργασίας του Jonas...δηλαδή το ότι μία γυναίκα δεν συνέλαβε προφανώς δεν "ευθύνεται" μόνο η μη επανάληψη της γενέθλιας απόστασης Ήλιου - Σελήνης...αλλά και ένα κάρο άλλοι παράγοντες....αστρολογικοί ΚΑΙ ΜΗ!

Λευκή
07-03-2011, 06:57 PM
Συνωνόματη σου είμαι Λευκή (με πρόλαβε η Δέσποινα)! :bigsmile:

Ακριβώς για όλα αυτά που λέτε κορίτσια (και συμφωνώ!)....τους προβληματισμούς και την αδυναμία να εντοπίσεις σε κάποιες περιπτώσεις την χρονική στιγμή τέτοιων γεγονότων...για όλα αυτά αναρωτιέμαι και εγώ πως μπόρεσε και έγινε αναφορά των ποσοστών επιτυχιας της μεθόδου...και μάλιστα τέτοιας επιτυχίας! Η απορία μου βεβαίως δεν έχει σκοπό να υποτιμήσει την προσφορά του Jonas...απλώς αναρωτιέμαι και για αυτό ρωτάω και τους αστρολόγους μας ή οποιον άλλον, αν γνωρίζουν κάτι επ' αυτού ή αν οι ίδιοι έχουν χρησιμοποιήσει τη μέθοδο αυτή σε δικές τους έρευνες ή μελέτες....και ειδικότερα στο θέμα της αντισύλληψης που είναι και ο τίτλος του αρθρου αλλά και επισης στο θέμα της αντισύλληψης τονίζεται και η συμβολή της εργασίας του Jonas...δηλαδή το ότι μία γυναίκα δεν συνέλαβε προφανώς δεν "ευθύνεται" μόνο η μη επανάληψη της γενέθλιας απόστασης Ήλιου - Σελήνης...αλλά και ένα κάρο άλλοι παράγοντες....αστρολογικοί ΚΑΙ ΜΗ!
Νομίζω πάντως ότι η έρευνα προσπαθούσε να εξηγήσει το αντίστροφο...δηλαδή όχι γιατί ΔΕΝ συνέλαβε μια γυναίκα στις γόνιμες μέρες της,αλλά γιατί συνέλαβε σε γυναικολογικά ΜΗ γόνιμες.Τώρα το πώς ακριβώς έλαβε χώρα το ...πειραματικό μέρος της έρευνας,δεδομένων των αντικειμενικών δυσκολιών προσδιορισμού της ακριβής στιγμής μιας σύλληψης (ειδικά πόσα χρόνια πριν) είναι κάτι που κι εμένα με μπερδεύει.
το γιατί δεν συλλαμβάνουν...είναι λες και υπάρχει μια περίεργη αναντιστοιχία στη Φύση.Στις ηλικίες που δεν είσαι σε θέση να τα κρατήσεις "έρχονται" συλλήψεις με θλιβερά αποτελέσματα,και μετά όταν έχουν ωριμάσει κάποιες προϋποθέσεις....απ ό,τι έχω καταλάβει πονεμένη ιστορία...

jungle
07-03-2011, 09:05 PM
Στο αρθρο, εκτος απο τις φασεις της σεληνης για συλληψη,
γραφει οτι απο τη θεση της σεληνης, μπορουμε να προσδιορισουμε
κ το φυλο του παιδιου.
Μηπως ξερει καποιος να δωσει πληροφοριες για το θεμα?

Χρυσάνθη Σπίγγου
16-01-2012, 01:43 AM
Συμφωνώ και επαυξάνω στο έπακρο!

Ανάμεσα σε αυτές ή και πολλές άλλες έκτοτε γυναίκες, συγκαταλλέγομαι και εγώ, που τότε ζούσε συμπτωματικά ; κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γερμναίας στο οποίο εφαρμοζόταν η μέθοδος του Γιόνας. Ως λάτρης της αστρολογίας, περίεργη και σίγουρη -μέσα μου - υπήρξα μία από τις εθελόντριές της μεδόδου του.

Γέννησα πράγματι, με απόλυτη επιτυχία και ως προς το φύλο και ως προς την υγεία τρία πανέμορφα παιδιά, και είμαι ειλικρινά ευγνώμων για έναν τόσο σοφό και σοβαρό επιστήμονα.

Συστήνω δε την μέθοδο του ανεπιφύλακτα σε οποιοδήποτε ζευγάρι έχει τέτοιες θετικές ανησυχίες και αναζητήσεις, ή άλλους λόγους που θα ήθελε να κάνει το ίδιο την επιλογή φύλου του παιδιού του!

Φιλικά,

Χρυσάνθη Σπίγγου

Υ.Γ Εύγε Δημήτρη που επανέφερες το θέμα στην δημοσιότητα! Να είσαι καλά, μιας και πιστεύω πως αυτό θα δώσει ώθηση σε πολλά ζευγάρια.