View Full Version : H πλεκτανη + το πανω χερι , στον γενεθλιο χαρτη
cancerian
31-03-2008, 09:45 AM
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΚΟΝΙΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ
Αν καποιος σας ρωτουσε " Ποιες οψεις θεωρειτε εσεις οτι κανουν εναν ατομο επηρεπη στην εξαπατηση - με οποιοδηποτε οφελος, ερωτικο , οικονομικο , δυναμης , ψυχολογικης εξουσιας κτλ - και αν υπαρχουν οψεις οι οποιες μπορουν να δειξουν την ικανοτητα ενος ατομου να εξαπατα ? " " Υπαρχουν οψεις που δειχνουν την ικανοτητα του ανθρωπου ο οποιος θα εχει τις περισσοτερες φορες το πανω χερι στις καταστασεις ? ? "
Αν η απαντηση σας ειναι θετικη , τοτε ποια ζωδια παιζουν ολο σε αυτο το παιχνιδι , ποιες ειναι εκεινες οι οψεις , ποιοι οικοι , παντα κατα την αποψη σας ....
Θα ηθελα πολυ να ακουσω τις τοποθετησεις σας
(Συγνωμη στους χρηστες για τον εντονο διαλογο που ειχε ως αποτελεσμα το κλειδωμα ενος θεματος ! :embarrest)
aries engineer
31-03-2008, 10:39 AM
Καλημερα!!!!!!!:bigsmile:
Λεγοντας ατομο επιρρεπες στην εξαπατηση εννοεις το ατομο που πεφτει ευκολα θυμα????
Τωρα, αν εννοεις το αντιθετο θα ελεγα οτι μια Σεληνη στον Σκορπιο..μια Αφροδιτη στο Σκορπιο ενδεχομενως θα εκανε το ατομο "μανα" σε θεματα δημιουργιας σεναριων και πλεκτανης..κκλπ κλπ κλπ..Αλλα γιατι οχι και ενας Ερμης τοποθετημενος εκει ..αλλα γενικα σε ενα ζωδιο του νερου δημιουργει μια θολουρα..στο τοπιο...:unsure::unsure:
Χμμμ..αρνητικες επισης οψεις με Ποσειδωνα ισως????:unsure::unsure:
emmalene
31-03-2008, 10:52 AM
Αγαπητε cancerian,
με τις ελαχιστες γνωσεις αστρολογιας που εχω θεωρω οτι υπαρχει περιπτωση καποιος ανθρωπος να ειναι επιρρεπης σε εξαπατηση ειτε λογω οψεων Ποσειδωνα πχ με ερμη η αλλα φωτα που πιθανως κυβερνουν οικους αντιληψης και επικοινωνιας η σχεσεων,αλλα το κατα ποσο εχει η οχι το πανω χερι σε καποιες καταστασεις που αφορουν και αλλους νομιζω οτι εχει να κανει και με την σχεση που εχουν οι χαρτες των εμπλεκομενων μεταξυ τους...
black moon
31-03-2008, 12:21 PM
Λοιπόν μια απ'τις χειρότερες όψεις για επιρέπεια στην εξαπάτηση (γενικά για τις σχέσεις αλλα ίδιως για τις ερωτικές),είναι τετράγωνο Ποσειδώνα στον 5ο με Αφροδίτη στον 3ο.Και δεν σε σώζει ουτε ο Ερμής,ουτε η Σελήνη στον Σκορπίο.Γιατι υπάρχει μια ταση να παραβλέπεις τις υποψίες (που δημιουργούν τα 2 τελευταια), και σε κάνει να προτιμάς να κρατάς μόνο τα καλά (επειδή ετσι θα ήθελες να είναι)
Όσο για το πανω χέρι,θα έλεγα ένας Ερμής στον 12ο σε τριγωνο με ¶ρη στον 8ο θα ευνοούσε υπόγειους χειρισμούς και μεθόδους στρατηγικής, για την αποκτησή του.
dream_on
31-03-2008, 12:25 PM
Καλημερα σε ολους και καλη βδομαδα!
Θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες. Ενας Ποσειδωνας τονισμενος (πχ αφροδιτη στους ιχθυς ;)δημιουργει τασεις εξιδανικευσης των αλλων και ισως ενας πλουτωνας στον 1ο ή στον 10ο να φτιαχνει το "δημαγωγο" . Παντως γενικα θα συμφωνησω..τα ζωδια του νερου ειναι αυτα που παρεξηγουν και παρεξηγουνται περισσοτερο ...
Μητσάκος
31-03-2008, 02:06 PM
Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να παίζει μεγάλο ρόλο και η παρουσία του Ποσειδώνα στον 7ο οίκο, ο οποίος και πουλάει καλό παραμύθι αλλά παράλληλα το ...αγοράζει κιόλας, ανάλογα και με τις όψεις.
Ένας σύγχρονος κλασικός παραμυθάς/δημαγωγός για τον οποίο διάβασα πρόσφατα είναι ο αφροαμερικάνος (sic :sick: ) Δημοκρατικός (ξανά :sick: ) υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, με τις εξής όψεις: Ήλιο σε αντίθεση με Δία, Ήλιο σε τετράγωνο με Ποσειδώνα, Ερμή σε αντίθεση με Δία και Ερμή σε τετράγωνο με Ποσειδώνα :nuts:
Λίλιαν Σίμου
31-03-2008, 02:43 PM
Πολύ καλή η τοποθέτηση του Μητσάκου!
Ο Ποσειδώνας είναι βασικός παράγοντας και ο δημαγωγός φαίνεται από στοιχεία του Δία κι όχι του Πλούτωνα (ο Πλούτωνας με τον Κρόνο δημιουργούν τον δικτάτορα που ελέγχει και επιβάλει). ¶ρα το παράδειγμα που περιέγραψε είναι άκρως χαρακτηριστικό και αξίζει να το σκεφθούν τα υπόλοιπα μέλη.
Φυσικά ο Ποσειδώνας σε γωνιακό οίκο ή σε δύσκολη όψη με προσωπικούς πλανήτες μπορεί να δώσει πάλι ασάφεια και θολές καταστάσεις.
Στους αστεροειδείς, μην ξεχνάτε και την Αράχνη!
Καλή συνέχεια
Λίλιαν Σίμου
cancerian
31-03-2008, 02:49 PM
Πολύ καλή η τοποθέτηση του Μητσάκου!
Ο Ποσειδώνας είναι βασικός παράγοντας και ο δημαγωγός φαίνεται από στοιχεία του Δία κι όχι του Πλούτωνα (ο Πλούτωνας με τον Κρόνο δημιουργούν τον δικτάτορα που ελέγχει και επιβάλει). ¶ρα το παράδειγμα που περιέγραψε είναι άκρως χαρακτηριστικό και αξίζει να το σκεφθούν τα υπόλοιπα μέλη.
Φυσικά ο Ποσειδώνας σε γωνιακό οίκο ή σε δύσκολη όψη με προσωπικούς πλανήτες μπορεί να δώσει πάλι ασάφεια και θολές καταστάσεις.
Στους αστεροειδείς, μην ξεχνάτε και την Αράχνη!
Καλή συνέχεια
Λίλιαν Σίμου
ΣΥΜΦΩΝΩ και εγω με το Μητσακο , αλλα ενας αρνητικος Ποσειδωνας σε σχεση με τους προσωπικους σε κανει επιρεπη στο να μην διακρινεις καθαρα μια κατασταση ή σε καθιστα ικανο να πραγματοποιησεις μια θολερη κατασταση σε καποιον η σε μια ομαδα (με βαση το παραδειγμα του Μηστακου) ???
Αρα τελικα ειναι στο πως θα χρησιμοποιησεις σε οφελος σου καθε δυσκολη η αρνητικη οψη ....
cancerian
31-03-2008, 02:52 PM
Λεγοντας ατομο επιρρεπες στην εξαπατηση εννοεις το ατομο που πεφτει ευκολα θυμα????
και για τις δυο περιπτωσεις ....
Fotini Christodoulou
31-03-2008, 02:55 PM
ΣΥΜΦΩΝΩ και εγω με το Μητσακο , αλλα ενας αρνητικος Ποσειδωνας σε σχεση με τους προσωπικους σε κανει επιρεπη στο να μην διακρινεις καθαρα μια κατασταση ή σε καθιστα ικανο να πραγματοποιησεις μια θολερη κατασταση σε καποιον η σε μια ομαδα (με βαση το παραδειγμα του Μηστακου) ???
Αρα τελικα ειναι στο πως θα χρησιμοποιησεις σε οφελος σου καθε δυσκολη η αρνητικη οψη ....
Εχω ήδη ευχαριστήσει τον μητσάκο για το εύστοχο πόστ του:bigsmile:
Μιλωντας σε προσωπικό επίπεδο και με βάση το τετράγωνο ποσειδώνα στον 7ο μου οικο με τον άρη μου στον 5ο, θεωρώ πως λειτουργεί και με τις δύο κατευθυνσεις.Δηλαδή και μπορεί να προβάλλεις μια εικόνα που δεν ισχύει αλλά και να ξεγελιέσαι ταυτόχρονα.
Απο την στιγμή που εξεταστεί και βιωθεί η όψη θεωρώ οτι σε μεγάλο ποσοστό το άτομο διαχειρίζεται το δυναμικό αυτό κατα βούληση, για προσωπικό όφελος ή με προσωπικό κόστος (να επιτρέπει να) ξεγελιέται , να ειναι αφελής.:bigsmile:
starfish
31-03-2008, 05:01 PM
Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να παίζει μεγάλο ρόλο και η παρουσία του Ποσειδώνα στον 7ο οίκο, ο οποίος και πουλάει καλό παραμύθι αλλά παράλληλα το ...αγοράζει κιόλας, ανάλογα και με τις όψεις.
Ένας σύγχρονος κλασικός παραμυθάς/δημαγωγός για τον οποίο διάβασα πρόσφατα είναι ο αφροαμερικάνος (sic :sick: ) Δημοκρατικός (ξανά :sick: ) υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, με τις εξής όψεις: Ήλιο σε αντίθεση με Δία, Ήλιο σε τετράγωνο με Ποσειδώνα, Ερμή σε αντίθεση με Δία και Ερμή σε τετράγωνο με Ποσειδώνα :nuts:
Εννοεις οτι κανει Τ-τετραγωνο, με εστιακο πλανητη τον Ποσειδωνα?? :nuts:
starfish
31-03-2008, 05:19 PM
Να προσθεσω πως τετοιες οψεις μπορει να δινουν ατομο πολυ ιδεαλιστικο, που ομως αδυνατει να πραγματωσει τα ονειρα και τις ιδεες του ειτε γιατι αυτες ανεδαφικες, ειτε γιατι πελαγοδρομει απο ελλειψη πρακτικοτητας. Νομιζω πως το τετραγωνο Δια- Ποσειδωνα μπορει να κανει το ατομο υποκειμενο εξαπατησης κα με τασεις φυγης [απο την πραγματικοτητα]! Αν ειναι ετσι, ο Ομπαμα μαλλον εχει ταση να πεφτει θυμα απατης/εξαπατησης, να εχει φτωχη κριση και να το βαζει στα ποδια μπροστα στα δυσκολα. Αν κανω λαθος διορθωστε με!:embarrest
zeta1987
31-03-2008, 06:10 PM
Εγώ με το άκουσα περί εξαπάτησης μου ήρθε στο μυαλό ο Ποσειδώνας σε κάποια οψη που να δίνει στο άτομο ευχέρεια εξαπάτησης...Ίσως με Ερμή σε Σύνοδο και σε ένα τρίγωνο με Δία που να δίνει επέκταση σε όλη αυτήν την όψη.Επίσης οι όψεις του ¶ρη και η θέση του μπορούν να μας δείξουν για το άν ένα άτομο μπορεί να στήσει πλεκτάνες...Ένα τετράγωνο είτε Ποσειδώνα με Αφροδίτη όπως προαναφέρθηκε,που να συμμετέχει και ο ¶ρης...:embarrest
dream_on
31-03-2008, 07:40 PM
Εγώ με το άκουσα περί εξαπάτησης μου ήρθε στο μυαλό ο Ποσειδώνας σε κάποια οψη που να δίνει στο άτομο ευχέρεια εξαπάτησης...Ίσως με Ερμή σε Σύνοδο και σε ένα τρίγωνο με Δία που να δίνει επέκταση σε όλη αυτήν την όψη.Επίσης οι όψεις του ¶ρη και η θέση του μπορούν να μας δείξουν για το άν ένα άτομο μπορεί να στήσει πλεκτάνες...Ένα τετράγωνο είτε Ποσειδώνα με Αφροδίτη όπως προαναφέρθηκε,που να συμμετέχει και ο ¶ρης...:embarrest
Καλησπερα zeta.
Επειδη εχω συνοδο ερμη -ποσειδωνα, νιωθω την αναγκη να υπερασπιστω το σπιτι μου!!!
Στα καλα της αυτη η οψη δινει φαντασια και εμπνευση, στα κακα της μπερδεμενες σκεψεις. Δε πιστευω ομως οτι δημιουργει θυτη σε καμια περιστωση, περισσοτερο νομιζω οτι φτιαχνει θυμα, γιατι οδηγει σε θεωρητικη εξιδανικευση και οχι σε σκοπιμη παραποιηση ή παραπλανηση ή πλεκτανη.
stratos11
31-03-2008, 08:32 PM
Η εξαπάτηση σίγουρα φαίνεται από τον Ποσειδώνα ή/και όταν υπάρχει τονισμένο το στοιχείο των Ιχθύων. Τις περισσότερες όμως φορές λειτουργεί σαν θύμα και όχι θύτης, τρέφοντας αυταπάτες. Σχετικά με πλεκτάνες και δολοπλοκίες θα πρέπει να εξετάσουμε την θέση του Ερμή, του Κρόνου και του Πλούτωνα, αν και μονάχα από τη μελέτη ενός χάρτη και μόνο δεν νομίζω ότι μπορεί να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα, γιατί είναι τελικά και θέμα προσωπικής επιλογής και "παιδείας" ο δρόμος που κάποιος ακολουθεί.
cancerian
31-03-2008, 09:17 PM
Σιγουρα είναι θεμα παιδειας ο δρομος που θα ακολουθησει ένα ατομο σε σχεση με το βιωμα μιας οψης στο γενεθλιο χαρτι , δεν μπορω να συμφωνισω περισσοτερο σε αυτό που λεει ο stratos11 .
Ένα ατομο το οποιο εχει γεννηθει κατω από την αντιθεση Ηλιου- Ποσειδωνα , είναι ικανο να δημιουργει εξαπατητικες φασεις στην ζωη του , όχι μονο σε σχεση με τους αλλους αλλα και σε σχεση με τον εαυτο του. Ποσο μαλλον όταν ο Ηλιος είναι γωνιακος και σε ένα ευαισθητο ζωδιο . Τα ατομα αυτά πλαθουν διαρκως ένα διαφορετικο ειδωλο σε σχεση με τον εαυτο τους και ετσι εμφανιζεται ενας φαυλος κυκλος στο τι μεταδιδουν προς τα εξω σε σχεση με τους αλλους και κυριως με τον εαυτο τους. Βεβαια η οψη αυτή χρησιμοποιειται αναλογα με τα βιωματα …
Απλα προσδιδει μια χαμαιλεοντιστικη ταση και παραμορφωνει ειδωλα ….
Θα πρεπει βεβαια να δουμε και τον τομεα τον οποιο κατι τετοιο είναι ικανο να γινει, (οικοι)
Νομιζω ότι ενας Ποσειδωνας αρνητικος με οψεις μεταξυ των προσωπικων πλανητων σε γωνιωδεις οικους και σε ευαισθητα ζωδια θα οδηγησει σε εξαπατηση .
cancerian
31-03-2008, 09:18 PM
Σιγουρα είναι θεμα παιδειας ο δρομος που θα ακολουθησει ένα ατομο σε σχεση με το βιωμα μιας οψης στο γενεθλιο χαρτι , δεν μπορω να συμφωνισω περισσοτερο σε αυτό που λεει ο stratos11 .
Ένα ατομο το οποιο εχει γεννηθει κατω από την αντιθεση Ηλιου- Ποσειδωνα , είναι ικανο να δημιουργει εξαπατητικες φασεις στην ζωη του , όχι μονο σε σχεση με τους αλλους αλλα και σε σχεση με τον εαυτο του. Ποσο μαλλον όταν ο Ηλιος είναι γωνιακος και σε ένα ευαισθητο ζωδιο . Τα ατομα αυτά πλαθουν διαρκως ένα διαφορετικο ειδωλο σε σχεση με τον εαυτο τους και ετσι εμφανιζεται ενας φαυλος κυκλος στο τι μεταδιδουν προς τα εξω σε σχεση με τους αλλους και κυριως με τον εαυτο τους. Βεβαια η οψη αυτή χρησιμοποιειται αναλογα με τα βιωματα …
Θα πρεπει βεβαια να δουμε και τον τομεα τον οποιο κατι τετοιο είναι ικανο να γινει, (οικοι)
Προσωπικη αποψη ειναι οτι ενας Ποσειδωνας αρνητικος με οψεις μεταξυ των προσωπικων πλανητων σε γωνιωδεις οικους και σε ευαισθητα ζωδια θα οδηγησει σε εξαπατηση .
dream_on
31-03-2008, 09:45 PM
"Τα ατομα αυτά πλαθουν διαρκως ένα διαφορετικο ειδωλο σε σχεση με τον εαυτο τους και ετσι εμφανιζεται ενας φαυλος κυκλος στο τι μεταδιδουν προς τα εξω σε σχεση με τους αλλους και κυριως με τον εαυτο τους"
Εχω διαβασει οτι κατι παρομοιο ισχυει και για τα ατομα που εχουν ωροσκοπο ιχθυ, οτι δηλαδη αφηνουν μια ασαφη εικονα... μαλιστα η υποσημειωση ελεγε οτι αυτο ειναι καλο αν αφορα σε ηθοποιο ή... κατασκοπο !!.
Μου ακουγεται καπως γενικευμενο, και απο προσωπικη εμπειρια - ξερω καλα εναν υδροχοο με ωροσκοπο ιχθυ, δε μου φαινεται να ισχυει. Τι λετε;
Οσο για τα θεματα παιδειας, ε νομιζω αυτο εννοειται.
aries engineer
31-03-2008, 09:56 PM
"Τα ατομα αυτά πλαθουν διαρκως ένα διαφορετικο ειδωλο σε σχεση με τον εαυτο τους και ετσι εμφανιζεται ενας φαυλος κυκλος στο τι μεταδιδουν προς τα εξω σε σχεση με τους αλλους και κυριως με τον εαυτο τους"
Εχω διαβασει οτι κατι παρομοιο ισχυει και για τα ατομα που εχουν ωροσκοπο ιχθυ, οτι δηλαδη αφηνουν μια ασαφη εικονα... μαλιστα η υποσημειωση ελεγε οτι αυτο ειναι καλο αν αφορα σε ηθοποιο ή... κατασκοπο !!.
Μου ακουγεται καπως γενικευμενο, και απο προσωπικη εμπειρια - ξερω καλα εναν υδροχοο με ωροσκοπο ιχθυ, δε μου φαινεται να ισχυει. Τι λετε;
Ο Αλ Καπονε ειχε ωροσκοπο Ιχθυ.....:bigsmile:
emmalene
01-04-2008, 09:23 AM
Συμφωνω απολυτα μ ετις αποψεις που εκφραζεται ολοι περι Ποσειδωνα θα ηθελα ομως να πω οτι θεωρω εξαιρετικα σημαντικη την θεση των πλανητων που κανουν τις οψεις με Ποσειδωνα.Ειναι εντελως διαφορετικη η επιδραση του πλανητη αν πχ σε ενα τετραγωνο Ποσειδωνα-Ερμη εχω εναν Ερμη στους ιχθεις η ενα τετραγωνο Ποσειδωνα-Σεληνη με μια Σεληνη Σκορπιο.Σαφως και ο Ποσειδωνας δινει ταση εξαπατησης αλλα ειναι και ο πλανητης της Τεχνης και του Ονειρου αρα δεν ειναι τοσο απλη η ερμηνεια του νομιζω...:bigsmile:
zeta1987
01-04-2008, 06:57 PM
Θα συμφωνήσω και εγώ με τα θέματα παιδείας που προαναφέρθηκε.Όσο για τον ωροσκόπο ιχθύ με υδροχόο,είναι κάπως περιέργος ο συνδυασμός και ίσως να μην το καταλάβεις.Εγώ με ωροσκόπο ιχθύ μπορώ να σου πώ ότι μερικές φορές νιώθω ότι βγάζω μία ασάφεια...Τώρα για κατασκοπία δεν ξέρω!!!!!:laugh:
Markisia
02-04-2008, 01:53 AM
Δηλαδή εγώ που έχω Ποσειδώνα στον 12 σε αντίθεση με σελήνη, είμαι ευκολόπιστο θύμα; :sad:
emmalene
02-04-2008, 10:33 AM
Markisia μου
θεωρω οτι ενας Ποσειδωνας στον 12ο σε κανει ατομο με μεγαλες ευαισθησιες τοσο προς ατομα με ειδικα προβληματα οσο και γενικα προς αδυναμες ομαδες πληθυσμου.Ισως να σε κανει και λιγο μοναχικη...Δεν ξερω ποια ειναι η θεση της σεληνης σου.Παντως δεν ειναι απαραιτητο οπως αναφερθηκε και πιο πανω σε πολλα ποστ οτι ενας Ποσειδωνας σε οψη κανει καποιον ευκολοπιστο..Το να εισαι ευαισθητος και γλυκος και οχι κακοπροαιρετος δεν εχει σχεση με την εξαπατηση και την ευκολοπιστια μην μπερδευομαστε τελειως....:love:
Pirate Jenny
02-04-2008, 02:12 PM
Σχετικα με αυτο...πολυς κοσμος δυστυχως συνδεει την τεχνη της υποκριτικης με την ψευτια ,την πλεκτανη και την υποκρισια,κατι που ειναι εντελως μα εντελως λαθος.Ο ηθοποιος δεν ειναι καποιος που εχει την ταση να ψευδεται ας πουμε,η να εξαπατα τους γυρω του.Αντιθετως ,ειναι αυτος που ψαχνει μανιωδως για καθε τι αληθινο μεσα του,για να μπορεσει να διηγηθει μια απολυτως αληθινη ιστορια,"βουταει" μεσα του χωρις να φοβαται.Και σ ολη αυτη την διαδικασια ειναι απολυτως ειλικρινεις.Ενας ηθοποιος που ψευδεται ή που προσποιειται οτι "νιωθει" κατι ,ειναι απλα ενας κακος ηθοποιος.Ειναι κριμα να συνδεουμε στο μυαλο μας τον ηθοποιο με τον κατασκοπο,πολυ αδικο.
aries engineer
02-04-2008, 02:35 PM
Σχετικα με αυτο...πολυς κοσμος δυστυχως συνδεει την τεχνη της υποκριτικης με την ψευτια ,την πλεκτανη και την υποκρισια,κατι που ειναι εντελως μα εντελως λαθος.Ο ηθοποιος δεν ειναι καποιος που εχει την ταση να ψευδεται ας πουμε,η να εξαπατα τους γυρω του.Αντιθετως ,ειναι αυτος που ψαχνει μανιωδως για καθε τι αληθινο μεσα του,για να μπορεσει να διηγηθει μια απολυτως αληθινη ιστορια,"βουταει" μεσα του χωρις να φοβαται.Και σ ολη αυτη την διαδικασια ειναι απολυτως ειλικρινεις.Ενας ηθοποιος που ψευδεται ή που προσποιειται οτι "νιωθει" κατι ,ειναι απλα ενας κακος ηθοποιος.Ειναι κριμα να συνδεουμε στο μυαλο μας τον ηθοποιο με τον κατασκοπο,πολυ αδικο.
Συμφωνω...αλλα πιστευω οτι ενας ηθοποιος θα μπορουσε να ειναι πιο "πειστικος"...απο εναν που δεν εχει δουλεψει τις υποκριτικες του ικανοτητες..Με αλλα λογια θα μπορουσε να πλασσαρει μια κατασταση ως αληθινη..πολύ πιο ευκολα απο εμενα ..που θα καρφωθω αμεσως...:bigsmile:
BlackOrWhat
02-04-2008, 02:43 PM
Η υποκριτική ικανότητα όταν διοχετεύεται και αναλώνεται αποκλειστικά στο θέατρο είναι υποκριτική, όταν όμως χρησιμοποιείται σε διαπροσωπικές σχέσεις τότε είναι υποκρισία...
stratos11
02-04-2008, 03:02 PM
Δηλαδή εγώ που έχω Ποσειδώνα στον 12 σε αντίθεση με σελήνη, είμαι ευκολόπιστο θύμα; :sad:
Κι εγώ έχω Ποσειδώνα στο 12ο αλλά δεν είμαι ευκολόπιστο θύμα, απλώς δεν λειτουργώ με καχυποψία. ¶λλωστε για τον Ποσειδώνα ο 12ος οίκος είναι πολύ καλή θέση. Παίζουν ρόλο οι άλλες όψεις του Ωροσκοπίου.
Κι επειδή πολλά του καταλογίσαμε, το κύριο χαρακτηριστικό του Ποσειδώνα είναι η φαντασία και χωρίς αυτή το ανθρώπινο είδος θα ήταν ακόμα σε πρωτόγονη μορφή. Από τον Ποσειδώνα πηγάζει κάθε τι το ονειρικό, το μαγικό, το μυστικό αλλά και μυστικιστικό, αλλά και όποια μορφή μεγάλης τέχνης. Όπως πολύ σωστά ανέφερε η putamadre από τον Ποσειδώνα "φαίνεται" το μεγάλο υποκριτικό ταλέντο κι όποιος διαθέτει άφθονο δεν σημαίνει ότι σώνει και καλά θα προσπαθήσει να εξαπατήσει.
Ο τρόπος και το πεδίο που κάποιος θα εκφράσει κάποια όψη του είναι θέμα επιλογής και δεν σημαίνει ότι έτσι λειτουργεί σε όλες του τις εκφάνσεις.:bigsmile:
Pirate Jenny
02-04-2008, 03:10 PM
Συμφωνω...αλλα πιστευω οτι ενας ηθοποιος θα μπορουσε να ειναι πιο "πειστικος"...απο εναν που δεν εχει δουλεψει τις υποκριτικες του ικανοτητες..Με αλλα λογια θα μπορουσε να πλασσαρει μια κατασταση ως αληθινη..πολύ πιο ευκολα απο εμενα ..που θα καρφωθω αμεσως...:bigsmile:
Ενταξει ναι...Απ την αλλη αυτο ειναι κατι που γενικα ΔΕΝ το κανουν οι ηθοποιοι,γιατι τους χαρακτηιζουν τα πολυ εντονα συναισθηματα (γι αυτο και μπορουν με ευκολια να τα "περασουν" κατω στο κοινο) ,και ειναι πιο δυσκολο γι αυτους να τα ελεγξουν ας πουμε και να τα κρυψουν προκειμενου να δειξουν κατι αντιθετο απ αυτο που αισθανονται.Ενταξει...ειναι θεμα ποιοτητας του καθενα...απλα οταν τ ακους συνεχεια..."α! ηθοποιος!!Δηλαδη καποιος που υποκρινεται!".....γινεται ενοχλητικο...Δεν μιλαω για σας.εννοειται..γενικα το λεω....
BlackOrWhat
02-04-2008, 03:21 PM
Δεν είναι λίγο εκτός θέματος να μιλάμε για την υποκριτική τέχνη όταν κάνεις δεν έχει υποστηρίξει ότι πρόκειται περί ψευτιάς??!! Προσωπικά έχω λίγο μπερδευτεί...:weird:
stratos11
02-04-2008, 03:30 PM
Δεν είναι λίγο εκτός θέματος να μιλάμε για την υποκριτική τέχνη όταν κάνεις δεν έχει υποστηρίξει ότι πρόκειται περί ψευτιάς??!! Προσωπικά έχω λίγο μπερδευτεί...:weird:
Έχεις δίκιο....
Markisia
02-04-2008, 09:16 PM
Emmalene kai Stratos11 ευχαριστώ για την απάντηση. Εκτος από Ποσειδώνα στον 12 έχω και σελήνη στους Ιχθύς. Πω πω ευαισθησία!! Έχω όμως και ανεπτυγμένο το ένστικτο, πράγμα που με έχει βοηθήσει πολλές φορες. A, επίσης βλέπω και προφητικά όνειρα. Τώρα που το αναλογίζομαι δεν είναι και τόσο άσχημο, e?
dominia77
02-04-2008, 11:01 PM
Κι εγώ έχω Ποσειδώνα στο 12ο αλλά δεν είμαι ευκολόπιστο θύμα, απλώς δεν λειτουργώ με καχυποψία. ¶λλωστε για τον Ποσειδώνα ο 12ος οίκος είναι πολύ καλή θέση. Παίζουν ρόλο οι άλλες όψεις του Ωροσκοπίου.
Κι επειδή πολλά του καταλογίσαμε, το κύριο χαρακτηριστικό του Ποσειδώνα είναι η φαντασία και χωρίς αυτή το ανθρώπινο είδος θα ήταν ακόμα σε πρωτόγονη μορφή. Από τον Ποσειδώνα πηγάζει κάθε τι το ονειρικό, το μαγικό, το μυστικό αλλά και μυστικιστικό, αλλά και όποια μορφή μεγάλης τέχνης. Όπως πολύ σωστά ανέφερε η putamadre από τον Ποσειδώνα "φαίνεται" το μεγάλο υποκριτικό ταλέντο κι όποιος διαθέτει άφθονο δεν σημαίνει ότι σώνει και καλά θα προσπαθήσει να εξαπατήσει.
Ο τρόπος και το πεδίο που κάποιος θα εκφράσει κάποια όψη του είναι θέμα επιλογής και δεν σημαίνει ότι έτσι λειτουργεί σε όλες του τις εκφάνσεις.:bigsmile:
Όπα γιατί εδώ μπλέκονται τα πράγματα!
Διάβασα μια καλή εκδοχή του Ποσειδωνα στο 12ο, και στην προκειμένη τον έχω σε 12ο και στον Τοξότη. Το σύνδρομο του "μπουνταλά" λοιπόν ήταν κάτι που με χαρακτήριζε ιδιαίτερα, και ειδικότερα μεχρι τα πρωτα μετεφηβικά χρόνια. Λόγω λοιπόν του συνδρόμου, απο ένστικτο τίποτε, μηδεν, καπούτ,και απο ευκολοπιστία, άλλο τίποτε. Συντομα όμως,αυτο άλλαξε, και στη θεση του "μπουνταλά" μπήκε ο ωροσκόπος (αιγοκερως). Καχυποψία μεχρι αηδίας, συνδρομο ιεράς εξέτασης και καμία μα καμία αίσθηση ρομαντισμού. Το απόλυτο ξενερωμα δηλαδή.
Πανω στο συγκεκριμένο θεμα, διάβασα πως ο Ποσειδώνας στο 12ο, μπορεί να φανερωσει τη σχεση μας με ιδρυματα, νοσοκομεία, φυλακές, εγκλεισμούς κλπ. Ισχυει κατι τετοιο και αν ναι, εσεις τι λέτε?
dominia77
02-04-2008, 11:07 PM
...Και όσο για τον τίτλο του θεματος περί πλεκτάνης, ίντριγκας και εξουσίας, θεωρω πως -κατά τη γνωμη μου- πρεπει να δουμε 1ο, 8ο, θεσεις και όψεις των κυβερνητων τους και φυσικα, τον Ήλιο για την ικανότητα προβολής ή την ικανότητα "εργασίας" στο παρασκήνιο.
VAFIKOS
03-04-2008, 02:08 AM
Λοιπόν μια απ'τις χειρότερες όψεις για επιρέπεια στην εξαπάτηση (γενικά για τις σχέσεις αλλα ίδιως για τις ερωτικές),είναι τετράγωνο Ποσειδώνα στον 5ο με Αφροδίτη στον 3ο.Και δεν σε σώζει ουτε ο Ερμής,ουτε η Σελήνη στον Σκορπίο.Γιατι υπάρχει μια ταση να παραβλέπεις τις υποψίες (που δημιουργούν τα 2 τελευταια), και σε κάνει να προτιμάς να κρατάς μόνο τα καλά (επειδή ετσι θα ήθελες να είναι)
Όσο για το πανω χέρι,θα έλεγα ένας Ερμής στον 12ο σε τριγωνο με ¶ρη στον 8ο θα ευνοούσε υπόγειους χειρισμούς και μεθόδους στρατηγικής, για την αποκτησή του.
αν εχεις τριγωνο αρη στον 12ο και ερμη στον 8ο;:blink:
VAFIKOS
03-04-2008, 02:22 AM
Νομιζω ότι ενας Ποσειδωνας αρνητικος με οψεις μεταξυ των προσωπικων πλανητων σε γωνιωδεις οικους και σε ευαισθητα ζωδια θα οδηγησει σε εξαπατηση .
για αλλη μια φορα μας εκανες την καρδια μας περιβολι...:cry:
βεβαια το να εισαι χαμαιλεων δε 'ν' κακο!!!!!:wink2:
VAFIKOS
03-04-2008, 02:35 AM
μεταξυ μας... μεταξα!!! ο καλος ηθοποιος ελεγχει το νευρικο του συστημα, αλλα αυτο το επιδιωκει μονο στη σκηνη ή στον ερωτα:wink2:(στην αγαπη και τον πολεμο ολα επιτρεπονται:love:) σε αντιθετη περιπτωση ειναι απλως δολιος ανθρωπος... αλλα και παλι πολυ καλος ηθοποιος!!!:love:
orfeas_1981
03-04-2008, 02:08 PM
με τις ελαχιστες αστρολογικες μου γνωσεις αλλα και τις αρκετες εμπειρικες οσες φορες εχς συζητησει με ανθρωπους για εξαπατηση ανηκουν συνηθως σε μια ομαδα που εχει αφροδιτη στουσ ιχθυς.ο θυτης επισησ εχει παντα αντιθεση η τετραγωνο στο τον γενεθλιο του πλουτωνα με αφροδιτη ενω ο λατρεμενος ψευταρας καθοριζοταν παντα απο τον πλουτωνα στον 5ο..
Τελος μηπωσ ενασ αναδρομος ποσειδωνας σε συνδυασμο με την τρεχουσα πορεια του δημιουργει οχι τοσο τις δυνατοτητες αλλα τισ γονιμες συνθηκες επι τη αναπτυξει του ψευδους¨???
colibri
03-04-2008, 02:20 PM
Από μία αστρολογική συζήτηση με δύο έμπειρους αστρολόγους είχαμε μία διαφωνία για το πως λειτουργεί η αφροδίτη στον 12 με placidus και στο 12 με ηλιακό, όντως το θέμα ήταν η εξαπάτηση και πιο συγκεκριμένα η απιστία αλλά τότε οι περισσότεροι από εμας θα εξαπατούσαν αφού υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό με αφροδίτη στον φυσικό 12ο. οπότε αυτό με την αφροδίτη στο 12 δε με βρίσκει σύμφωνη γιατί σε 12 λειτουργεί καλά η αφροδίτη γιατί να βγάλει ένα αρνητικό τόσο βαρύ?
Pirate Jenny
03-04-2008, 02:27 PM
με τις ελαχιστες αστρολογικες μου γνωσεις αλλα και τις αρκετες εμπειρικες οσες φορες εχς συζητησει με ανθρωπους για εξαπατηση ανηκουν συνηθως σε μια ομαδα που εχει αφροδιτη στουσ ιχθυς.ο θυτης επισησ εχει παντα αντιθεση η τετραγωνο στο τον γενεθλιο του πλουτωνα με αφροδιτη ενω ο λατρεμενος ψευταρας καθοριζοταν παντα απο τον πλουτωνα στον 5ο..
Τελος μηπωσ ενασ αναδρομος ποσειδωνας σε συνδυασμο με την τρεχουσα πορεια του δημιουργει οχι τοσο τις δυνατοτητες αλλα τισ γονιμες συνθηκες επι τη αναπτυξει του ψευδους¨???
ενδιαφερουσα αποψη αυτη.ωστε πλουτωνας στον πεμπτο ε?βρε,βρε κοιτα να δεις..:σφύριγμα:σφύριγμα:σφ ριγμα
ο Ποσειδώνας έχει σχέση με την εξαπάτηση αλλά και ο Δίας που αναλογα με τις όψεις του μπορεί να μας δόσει και τυχωδιοκκτισμό.
ακόμη νομίζω ότι πλανήτες σε 2πλά ζώδια μπορούν να δείχνουν θύτη ή θύμα αν'αλογα τις όψεις
starfish
03-04-2008, 03:04 PM
Ωραια ολα αυτα αλλα ας μην ξεχναμε οτι πολυ σημαντικο ειναι το πως εχει χειρισθει καποιος αναλογες οψεις του χαρτη του.
Οχι βεβαιως σε ασκησεις επι χαρτου, αλλα στην καθημερινη του ζωη.
Οι αξιες, και η προσωπικη ηθικη [που μπορουν να φανουν ισως και απο το ποσο ισχυρο Κρονο εχει γενικως και ειδικως, σε σχεση με τις "ευαισθητες" οψεις Ποσειδωνα, Αφροδιτης και Πλουτωνα που αναφερατε] παιζουν ενα σημαντικο ρολο στο αν θα εξαπατα εν πληρει συνειδησει τους αλλους ή οχι.
Και πιθανοτατα θα βοηθαει και στο να μην εξαπαταται παρα, μονο αν το επιλεξει.
Μητσάκος
03-04-2008, 07:45 PM
Ωραια ολα αυτα αλλα ας μην ξεχναμε οτι πολυ σημαντικο ειναι το πως εχει χειρισθει καποιος αναλογες οψεις του χαρτη του.
Οχι βεβαιως σε ασκησεις επι χαρτου, αλλα στην καθημερινη του ζωη.
Οι αξιες, και η προσωπικη ηθικη [που μπορουν να φανουν ισως και απο το ποσο ισχυρο Κρονο εχει γενικως και ειδικως, σε σχεση με τις "ευαισθητες" οψεις Ποσειδωνα, Αφροδιτης και Πλουτωνα που αναφερατε] παιζουν ενα σημαντικο ρολο στο αν θα εξαπατα εν πληρει συνειδησει τους αλλους ή οχι.
Και πιθανοτατα θα βοηθαει και στο να μην εξαπαταται παρα, μονο αν το επιλεξει.
Αυτή είναι μια διάσταση που την έχουμε παραμερίσει έως τώρα. Εκτιμώ ότι εφόσον υπάρχουν διαφορετικές ηθικές, είναι κενή περιεχομένου και η συζήτηση, εκτός και αν προσδιορίσουμε την έννοια της ηθικής διάστασης :bigsmile:
starfish
03-04-2008, 08:12 PM
Αυτή είναι μια διάσταση που την έχουμε παραμερίσει έως τώρα. Εκτιμώ ότι εφόσον υπάρχουν διαφορετικές ηθικές, είναι κενή περιεχομένου και η συζήτηση, εκτός και αν προσδιορίσουμε την έννοια της ηθικής διάστασης :bigsmile:
Συμφωνω οτι υπαρχουν διαφορετικες ηθικες.
Υπο αυτη την οπτικη, μηπως υπαρχει και διαφορετικη προσληψη της εννοιας της πλεκτανης και της εξαπατησης ?..
Αλλα ακομη και αν διαφωνεις με αυτο, ας πουμε οτι η προσωπικη ηθικη του καθενος ειναι δυνατον να "εξαχθει" απο τον Κρονο και γιατι οχι ακομη και απο τον Δια σε εναν γενεθλιο.
Παντως θεωρω οτι μια κοινη πλατφορμα αποδοχης του ορου ηθικη, θα μπορουσε να ειναι το κοινοτοπo: Μην κανεις στους αλλους αυτο που δεν θελεις να σου κανουν. Ειναι ικανοποιητικος ο προσδιορισμος?:bigsmile:
cancerian
03-04-2008, 08:31 PM
Παντως θεωρω οτι μια κοινη πλατφορμα αποδοχης του ορου ηθικη, θα μπορουσε να ειναι το κοινοτοπo: Μην κανεις στους αλλους αυτο που δεν θελεις να σου κανουν. Ειναι ικανοποιητικος ο προσδιορισμος?:bigsmile:
Χωρις βεβαια να θελω να διαφωνισω μαζι σου ( σεβομαι τα πιστευω σου) δεν ισχυει παντα , αν και θα ηταν αρκετα καλο να ισχυσει ...
starfish
03-04-2008, 08:39 PM
Χωρις βεβαια να θελω να διαφωνισω μαζι σου ( σεβομαι τα πιστευω σου) δεν ισχυει παντα , αν και θα ηταν αρκετα καλο να ισχυσει ...
Νομιζω οτι σαν "μπουσουλας" τουλαχιστον στην καθημερινη μας ζωη ειναι ικανοποιητικος.
Απλως ειναι ενα απο τα πολλα που δεν σκεφτομαστε οταν ειμαστε θυμωμενοι, αγχωμενοι, στριμωγμενοι κλπ.!!
Σορρυ για το offtopic!!
**Ολες οι διαφωνιες δεκτες ακομη και χωρις επιχειρηματα, αρκει να ειναι κοσμιες! [Αφροδιτη στον Ζυγο]:bigsmile::bigsmile:
stratos11
03-04-2008, 08:48 PM
Όπα γιατί εδώ μπλέκονται τα πράγματα!
Διάβασα μια καλή εκδοχή του Ποσειδωνα στο 12ο, και στην προκειμένη τον έχω σε 12ο και στον Τοξότη. Το σύνδρομο του "μπουνταλά" λοιπόν ήταν κάτι που με χαρακτήριζε ιδιαίτερα, και ειδικότερα μεχρι τα πρωτα μετεφηβικά χρόνια. Λόγω λοιπόν του συνδρόμου, απο ένστικτο τίποτε, μηδεν, καπούτ,και απο ευκολοπιστία, άλλο τίποτε. Συντομα όμως,αυτο άλλαξε, και στη θεση του "μπουνταλά" μπήκε ο ωροσκόπος (αιγοκερως). Καχυποψία μεχρι αηδίας, συνδρομο ιεράς εξέτασης και καμία μα καμία αίσθηση ρομαντισμού. Το απόλυτο ξενερωμα δηλαδή.
Πανω στο συγκεκριμένο θεμα, διάβασα πως ο Ποσειδώνας στο 12ο, μπορεί να φανερωσει τη σχεση μας με ιδρυματα, νοσοκομεία, φυλακές, εγκλεισμούς κλπ. Ισχυει κατι τετοιο και αν ναι, εσεις τι λέτε?
Έχει μεγάλη σημασία οι όψεις που κάνει ο πλανήτης και βέβαια το συνολικό Ωροσκόπιο. Όταν την έχεις "πατήσει" μικρός, είναι φυσικό να πας στο άλλο άκρο και να γίνεις καχύποπτη. Όποιος κάηκε στο χυλό....
Ο Ωροσκόπος σου και ο κυβερνήτης του (Κρόνος) σε προστατεύει αλλά μην τον αφήνεις να θάψει την ρομαντική σου πλευρά γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να σε στεγνώσει από το συναίσθημα. Χρησιμοποίησε την κριτική ικανότητα του Κρόνου για να ξεχωρίσεις το αληθινό από το ψεύτικο.
Ο Ποσειδώνας΄στο 12ο όντως έχει σχέση με αυτά που ανέφερες αλλά πρέπει να τα δεις σε πιο μεγάλη διάσταση. Έχει έντονο το στοιχείο της προσφοράς (ιδρύματα, νοσοκομεία). Όσο για τον εγκλεισμό, ναι έχει και αυτή τη διάσταση αλλά αυτό δεν σημαίνει και φυλάκιση. Έχει μια τάση ασκητισμού και απομόνωσης απλώς, την οποία δεν είναι απαραίτητο να ακολουθήσεις, εκτός εάν θέλεις κάτι τέτοιο.
Το παραπάνω μπορεί να είναι πολύ ευεργετικό για κάποιον που αυτή η απομόνωση τον βοηθάει (έναν συγγραφέα π.χ.):bigsmile:
cancerian
03-04-2008, 09:11 PM
Νομιζω οτι σαν "μπουσουλας" τουλαχιστον στην καθημερινη μας ζωη ειναι ικανοποιητικος.
Απλως ειναι ενα απο τα πολλα που δεν σκεφτομαστε οταν ειμαστε θυμωμενοι, αγχωμενοι, στριμωγμενοι κλπ.!!
Σορρυ για το offtopic!!
**Ολες οι διαφωνιες δεκτες ακομη και χωρις επιχειρηματα, αρκει να ειναι κοσμιες! [Αφροδιτη στον Ζυγο]:bigsmile::bigsmile:
* * Διαφωνω ξερεις γιατι ; Γιατι οι περισσοτεροι στον κοσμο την φραση " Μην κανεις στους αλλους αυτο που δεν θελεις να σου κανουν" ειναι ενα μπισκοτο το οποιο μασουλαμε ολοι μας και ολοι υποκρινομαστε και υιοθετουμε τον ορο αυτο αμεσως μολις νιωσουμε αδικημενοι ( ξεχνοντας βεβαια την δικη μας σταση στο παρελθον και τα προβληματα που δημιουργουμε στους αλλους) . Απλα ειναι σαν να κρυβεσαι πισω απο το δακτυλο σου , ενω την ιδια στιγμη θα εχεις στο μετωπο σου την φραση " Μην κανεις στους αλλους αυτο που δεν θελεις να σου κανουν " .(ο αμαρτωλος αγιος ) Η αποθεωση της ειρωνιας !
Αν η εκφραση μας δεν εξωτερικευτει με οποια συνεπεια συνυπαρξει , τοτε θα οδηγηθουμε στην καταπιεση και το αμεσως επομενο βημα θα ειναι το δωσιμο των πραγματικων ευθυνων στους αλλους. Και ετσι δημιουργειται ενας φαυλος κυκλος μεταξυ του εαυτου μας και των καταστασεων γυρω μας!
Τα Αρνητικα συναισθηματα ας μην τα αποκυρησουμε !! Ακομα και ο θυμος , το αισθημα της εκδικισης και ουτο καθ εξης ειναι δεικτες υγειας .. Μεσα απο αυτα μαθαινουμε , και ερχομαστε αντιμετωποι με το μεριδιο των ευθυνων μας !
..... ΕΤΣΙ ΕΞΕΛΙΣΟΜΑΣΤΕ
Δεν θα επεκταθω επι του θεματος παραπανω για να μην οδηγηθει το θεμα off topic απλα παραθετω και εναν αλλο τροπο σκεψης
Μητσάκος
04-04-2008, 12:36 AM
Μάλλον θα πρέπει να ανοίξουμε ένα θέμα με ...θέμα την ηθική. Ας το δούμε αύριο, μέρα θα είναι (από ό,τι πληροφορούμαι, τουλάχιστον :nuts: )
starfish
04-04-2008, 09:46 AM
* * Διαφωνω ξερεις γιατι ; Γιατι οι περισσοτεροι στον κοσμο την φραση " Μην κανεις στους αλλους αυτο που δεν θελεις να σου κανουν" ειναι ενα μπισκοτο το οποιο μασουλαμε ολοι μας και ολοι υποκρινομαστε και υιοθετουμε τον ορο αυτο αμεσως μολις νιωσουμε αδικημενοι ( ξεχνοντας βεβαια την δικη μας σταση στο παρελθον και τα προβληματα που δημιουργουμε στους αλλους) . Απλα ειναι σαν να κρυβεσαι πισω απο το δακτυλο σου , ενω την ιδια στιγμη θα εχεις στο μετωπο σου την φραση " Μην κανεις στους αλλους αυτο που δεν θελεις να σου κανουν " .(ο αμαρτωλος αγιος ) Η αποθεωση της ειρωνιας !
Αν η εκφραση μας δεν εξωτερικευτει με οποια συνεπεια συνυπαρξει , τοτε θα οδηγηθουμε στην καταπιεση και το αμεσως επομενο βημα θα ειναι το δωσιμο των πραγματικων ευθυνων στους αλλους. Και ετσι δημιουργειται ενας φαυλος κυκλος μεταξυ του εαυτου μας και των καταστασεων γυρω μας!
Τα Αρνητικα συναισθηματα ας μην τα αποκυρησουμε !! Ακομα και ο θυμος , το αισθημα της εκδικισης και ουτο καθ εξης ειναι δεικτες υγειας .. Μεσα απο αυτα μαθαινουμε , και ερχομαστε αντιμετωποι με το μεριδιο των ευθυνων μας !
..... ΕΤΣΙ ΕΞΕΛΙΣΟΜΑΣΤΕ
Δεν θα επεκταθω επι του θεματος παραπανω για να μην οδηγηθει το θεμα off topic απλα παραθετω και εναν αλλο τροπο σκεψης
Κι εγω δεν θα επεκταθω, απλως θα το συνδεσω με την πλεκτανη +.., αλλωστε η συζητηση περι ηθικης ειναι τεραστια!
Το "μην κανεις αυτο που δεν θελεις να σου κανουν" σε σχεση με την πλεκτανη, την ιντριγκα και την εξαπατηση ειναι οφθαλμοφανες.
Και η αρχικη μου τοποθετηση ηταν οτι καθε δυσκολη οψη του Ποσειδωνα, τον οποιο εχουμε ξεκαθαρα συνδεσει με την εξαπατηση, μπορει να "δουλευτει" ετσι ωστε να βγαλει αλλες πλευρες πιο θετικες. Και οτι η ηθικη υποσταση του ατομου, μπορει να εχει ως δεικτες τον Κρονο και ισως τον Δια.
Δεν καταλαβαινω γιατι μας ενοχλει η λεξη ηθικη. Δεν μιλω για την κοινωνικη υποκρισια [σχετικη κυριως με την σεξουαλικοτητα, αλλα οχι μονο] που βαφτιζεται ηθικη, ουτε για την εκφραση αρνητικων συναισθηματων η την καταπιεση τους. Μιλω για το συστημα των προσωπικων αξιων μας.
:bigsmile:
**Αλωστε σε σχεση με το τι κανουμε οταν νιωσουμε αδικημενοι, διαβασε λιγο πιο προσεκτικα το ποστ πανω στο οποιο απαντησες! Το αναφερω καθαρα...
stratos11
04-04-2008, 08:35 PM
..... ΕΤΣΙ ΕΞΕΛΙΣΟΜΑΣΤΕ
Συμφωνώ απολύτως.Perfect ¶λλωστε τα ανθρώπινα "πάθη" είναι η έκφραση της "κίνησης" της ψυχής. Πάντως μην κάνεις στους άλλους ούτε αυτό που θα ήθελες να κάνουν σε σένα. Μπορεί να έχουν διαφορετικά γούστα.
skorpion
04-04-2008, 08:37 PM
Συμφωνώ απολύτως.Perfect ¶λλωστε τα ανθρώπινα "πάθη" είναι η έκφραση της "κίνησης" της ψυχής. Πάντως μην κάνεις στους άλλους ούτε αυτό που θα ήθελες να κάνουν σε σένα. Μπορεί να έχουν διαφορετικά γούστα.
Ε οχι δε γινεται να εισαι και τελειος!!!:nuts::nuts::nuts:
Markisia
08-04-2008, 12:53 AM
Επειδή το θέμα ηθική που εδώ αναφέρεται, είναι συνδεδεμένο με τον Διά, ποιες θέσεις το δείχνουν αυτό και ποίες το αντίθετο? :cry:
Ανν Νικολαου
27-12-2009, 09:39 PM
Ηθικη...Τι ειναι ηθικη?
Γιατι φανταζομαι συμφωνουμε ολοι οτι αλλη η ηθικη στο Αυγανισταν,αλλη των Ζουλου,αλλη στην Αρχαια Ελλαδα,αλλη του σημερα.
Η δικη μου γνωμη ειναι οτι η ηθικη δεν εχει καμια σχεση με εθιμα,ηθη,κοινωνικους η θρησκευτικους κανονες.Αλλα ειναι,
η συνειδητη προσπαθεια του ανθρωπου,να απομακρυνθει απο τα ζωωδη ενστικτα που κρυβει μεσα του.
Τωρα οσον αφορα την πλευρα των αστρων,θα συμφωνησω οτι η ηθικη σε ενα ωροσκοπιο φαινεται απο τον Δια και τον Κρονο.Π.χ. Ενας Κρονος στον 9ο εκτος των αλλων θα μπορουσε να δειχνει αψογη ηθικη.
Ποιες οψεις θεωρω εγω οτι κανουν ενα ατομο επιρρεπες στην εξαπατηση η το αντιστροφο.(Για να μην ξεχναμε και το βασικο θεμα).
Οταν ενας προσωπικος πλανητης εχει δυσαρμονικη οψη με τον Πλουτωνα και ευνοικη με τον Ποσειδωνα,εχουμε ατομα αφελη-θυματα.
Οταν εχουμε το αντιθετο,δηλαδη,δυσαρμονικ η οψη προσωπικου πλανητη με τον Ποσειδωνα,και ταυτοχρονα ευνοικη με τον Πλουτωνα εχουμε να κανουμε με θυτες.
Επισης ενας δυσαρμονικος Διας-Πλουτωνας θα μπορουσε να δωσει ενα τερας.
Και μην ξεχναμε- Πνεευμα και ηθικη! :cheesy:
cancerian
27-12-2009, 09:52 PM
Ποιες οψεις θεωρω εγω οτι κανουν ενα ατομο επιρρεπες στην εξαπατηση η το αντιστροφο.(Για να μην ξεχναμε και το βασικο θεμα).
Οταν ενας προσωπικος πλανητης εχει δυσαρμονικη οψη με τον Πλουτωνα και ευνοικη με τον Ποσειδωνα,εχουμε ατομα αφελη-θυματα.
Οταν εχουμε το αντιθετο,δηλαδη,δυσαρμονικ η οψη προσωπικου πλανητη με τον Ποσειδωνα,και ταυτοχρονα ευνοικη με τον Πλουτωνα εχουμε να κανουμε με θυτες.
Επισης ενας δυσαρμονικος Διας-Πλουτωνας θα μπορουσε να δωσει ενα τερας.
Και μην ξεχναμε- Πνεευμα και ηθικη! :cheesy:
Αγαπητη κ. Νικολαου
ταυτιζομαι με την αποψη σας. Θα μπορουσατε ομως να μου αναλυσετε λιγο το "αστρολογικο" σκεπτικο με το οποιο δημιουργειται το θυμα κ ο θυτης αναλογα με την αρμονια/δυσαρμονια των πλανητων που περιγραψατε ?
με εκτιμηση
Cancerian
Ανν Νικολαου
28-12-2009, 12:04 AM
Αγαπητε Cancerian
Eνα παραδειγμα,
Μια Αφροδιτη σε καλη οψη με τον Ποσειδωνα δινει εναν ευαισθητο ρομαντικο ανθρωπο, με απαιτησης εξωπραγματικες απο την ζωη και τους αλλους.Και οταν αυτο δεν το παιρνει απλα κλεινεται στον δικο του ιδανικο κοσμο,οπου κανεις δεν μπορει να τον πληγωσει,περιμενοντας με ελπιδα τον πριγκηπα.
Εαν τωρα η ιδια αυτη Αφροδιτη εχει και δυσαρμονικη οψη με τον Πλουτωνα,νιωθει οτι οι αλλοι δεν την αγαπουν αρκετα,ζηταει συνεχως αποδειξεις για την αγαπη τους,μπορει ακομα και να 'χασει' εναν συντροφο.Οση ασχημια και να βιωσει ομως εχει παντα την γιαλα της για να κολυμπησει οπου ολα ειναι τελεια.
Μια Αφροδιτη σε δυσαρμονια με τον Πλουτωνα,δεν εχει ορια προκειμενου να φτασει τον σκοπο της.Θα διαλεξει τον γρηγωρο δρομο προς την ευχαριστηση.Τωρα εαν αυτη η ιδια Αφροδιτη κανει και αρμονικη οψη με τον Πλουτωνα,ο ανθρωπος αυτος θα εχει αμετρητες επιλογες χειραγωγησης του αλλου προς ιδιον οφελος.
Και παλι ομως ολα ειναι σχετικα.Θα πρεπει να δουμε ολο το ωροσκοπιο για να αποκομισουμε μια αποψη για το αν το ατομο θα ειναι τελικα ο θυτης η το θυμα,και οχι να το κρινουμε απο δυο οψεις.
Ολα αυτα φυσικα ειναι η δικη μου γνωμη και δεν διεκδικω το αλαθητο.
Με εκτιμηση
Ανν
Ανν Νικολαου
28-12-2009, 01:59 AM
Oυπς!Ο δαίμων του τυπογραφείου χτύπησε παλι! :toung:
Η Αφροδίτη σε δυσαρμονική όψη με τον Ποσειδώνα δεν έχει όρια.
water
28-12-2009, 11:19 AM
Αν η αφροδίτη έχει αρμονική όψη και με Ποσειδώνα και με Πλούτωνα, αλλα τετράγωνο με Ουρανο και δυσαρμονική όψη ήλιου ποσειδώνα (τετραγωνο)?
Να υποθέσω τον παραπάνω συνδιασμό?
"Μια Αφροδιτη σε καλη οψη με τον Ποσειδωνα δινει εναν ευαισθητο ρομαντικο ανθρωπο, με απαιτησης εξωπραγματικες απο την ζωη και τους αλλους.Και οταν αυτο δεν το παιρνει απλα κλεινεται στον δικο του ιδανικο κοσμο,οπου κανεις δεν μπορει να τον πληγωσει,περιμενοντας με ελπιδα τον πριγκηπα.Τωρα εαν αυτη η ιδια Αφροδιτη κανει και αρμονικη οψη με τον Πλουτωνα,ο ανθρωπος αυτος θα εχει αμετρητες επιλογες χειραγωγησης του αλλου προς ιδιον οφελος"
Δημήτρης_Σ
28-12-2009, 12:11 PM
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΚΟΝΙΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ
Αν καποιος σας ρωτουσε " Ποιες οψεις θεωρειτε εσεις οτι κανουν εναν ατομο επηρεπη στην εξαπατηση - με οποιοδηποτε οφελος, ερωτικο , οικονομικο , δυναμης , ψυχολογικης εξουσιας κτλ - και αν υπαρχουν οψεις οι οποιες μπορουν να δειξουν την ικανοτητα ενος ατομου να εξαπατα ? " " Υπαρχουν οψεις που δειχνουν την ικανοτητα του ανθρωπου ο οποιος θα εχει τις περισσοτερες φορες το πανω χερι στις καταστασεις ? ? "
Αν η απαντηση σας ειναι θετικη , τοτε ποια ζωδια παιζουν ολο σε αυτο το παιχνιδι , ποιες ειναι εκεινες οι οψεις , ποιοι οικοι , παντα κατα την αποψη σας ....
'Αλλο να έχεις το πάνω χέρι στη σχέση, άλλο να εξαπατάς. Η δύναμη δεν είναι ταυτόσημη με την απάτη αν και πολύ συχνά η εξαπάτηση είναι μία από τις παρενέργειες της δύναμης. Στην ψυχολογική δύναμη και έλεγχο είναι μανούλες εκείνοι που ο Πλούτωνας τους είναι σε τονισμένος στον χάρτη τους και κάνει σύνοδο με τη Σελήνη, τον 'Ηλιο ή τον Ερμή σας. Ειδικά όταν ο Πλούτωνας του ενός πέφτει στη Σελήνη του άλλου, αυτός που έχει τη Σελήνη μπορεί να νοιώσει τελείως ανίσχυρος και να αφομοιωθεί τελείως. Πλούτωνας σε όψη με Ερμή ή 'Ηλιο ο χαρακτηριστικός τύπος που ξέρει να χειραγωγεί με τα λόγια. Στη συναστρία σημαντικές όψεις Πλούτωνα. '
Οψεις Ποσειδώνα/Ερμή είναι κίνδυνος θανατος να εξαπατούν ή να τους εξαπατούν οι άλλοι, δεν ξέρεις ποτέ πώς θα λειτουργήσει αυτή η όψη. Δίας σε όψη με Ποσειδώνα και ταυτόχρονα με Ερμή, από τα πιο αφερέγγυα και τυχοδιωκτικά άτομα, ειδικά με Ερμή στους Ιχθείς ή στον Τοξότη που μπορεί να γίνονται εύκολα και τυχοδιώκτες και να τάζουν λαγούς με πετραχείλια μόνο και μόνο για να πετύχουν κάτι που θέλουν.
Το ίδιο μπορεί να ισχύει και για αυτούς που έχουν Ερμή στο Σκορπιό σε όψη με Ποσειδώνα με τη διαφορά ότι θα κινηθούν πιο υπόγεια και έξυπνα. Από ερωτικής απόψεως Αφροδίτη στους Διδύμους ή στο Ζυγό, μπορεί να έχουν μια σχέση και να κοιτάνε κι αλλού ταυτόχρονα και το κεράτωμα να πέφτει σύννεφο.
Οι πιο τίμιοι άνθρωποι είναι αυτοί που έχουν τονισμένο Κρόνο, γιατί αν και εγωιστές, σέβονται τους κανόνες και τους νόμους περισσσότερο από τους υπόλοιπους και έχουν μια πιο αυστηρή αντίληψη περί ηθικής. '
Ο,τι έχει σχέση με Κρόνο, Δία και Ποσειδώνα και τα ζώδιά τους, πρέπει να ερευνηθεί για το θέμα της τιμιότητας. Για παράδειγμα ο Τοξότης μπορεί να είναι είτε η προσωποποίηση της τιμιότητας λόγω ιδεαλισμού και ιδανικών (ο τύπος του Δον Κιχώτη), είτε ο απόλυτος τυχοδιώκτης παρτάκιας. Ο Αιγόκερος είτε πολύ τίμιος και αυστηρός σε θέματα ηθικής, είτε σκληρός και αδίστακτος αριβίστας. Οι Ιχθείς το μεγάλο κορόιδο ή το χειριστικό ον.
Στη συναστρία πολύ συχνά σχέσεις ψυχολογικού χειρισμού έχουμε όταν κυρίως η Σελήνη και ο 'Ηλιος πέφτουν στον 8ο οίκο του άλλου.
Κοραλλία Μόζορα
28-12-2009, 05:27 PM
Συμφωνώ στα περισσότερα σημεία με το ποστ του Δημήτρη πιο πάνω.
Τα Ποσειδώνεια άτομα μπορεί να παρουσιάζονται θύματα αλλά στην πραγματικότητα να είναι θύτες.
Ένας τονισμένος Ερμής σ' ένα χάρτη μπορεί να φέρει ψέματα και εξαπάτηση όχι μόνο με όψεις με τον Ποσειδώνα ή Πλούτωνα αλλά ακόμα και με δυσαρμονική όψη με Κρόνο ή Σελήνη.
Όταν είναι τονισμένο το στοιχείο του νερού σ' ένα χάρτη η εξαπάτηση τείνει να είναι περισσότερο συναισθηματική και ψυχολογική. Ακόμα και οικονομική να είναι πατάνε πάνω στο συναίσθημα του άλλου.
Όταν είναι τονισμένο το στοιχείο της φωτιάς τα άτομα νιώθουν ότι όλος ο κόσμος τους χρωστάει. Απλώνουν το χέρι και παίρνουν αδιαφορώντας για τις συνέπειες πάνω στους άλλους.
Όταν είναι τονισμένο το στοιχείο του αέρα έχουμε εξαπάτηση με ωραία λόγια και χαμόγελα, εξαπατήσεις τύπου "μάρκεντινγκ".
Όταν είναι τονισμένο το στοιχείο της γης η εξαπάτηση τείνει να είναι οικονομική. Από σχέσεις και γάμους που γίνονται για οικονομικά οφέλη ενώ προσποιούνται τους ερωτευμένους μέχρι εξαπατήσεις που αφορούν την οικογενειακή περιουσία κ.λπ.
saggitar1
28-12-2009, 10:03 PM
Στη ζωη μου γνωριζω 2 ατομα τα οποια με εχουν πεθανει στο ψεμα ειτε για καλο ειτε για κακο αν και τελικα τα ψεμματα αυτα τις περισσοτερες φορες λεγονται για δικο τους οφελος και για μπερδεματα μεταξυ τριτων. και τα δυο εχουν συνοδο ηλιου-ερμη στους ιχθυες. Επισης αλλο ατομο που ουτε το ιδιο ξερει πλεον ποιο ειναι απο το πολυ ψεμα κριος στο ζωδιο(τοτε δεν ηξερα οτι ο ερμης κινειται κοντα στον ηλιο) οταν εβγαλα το χαρτη του τσουπ!! ερμης στους ιχθυες. Να σας πω ομως για να μην γινονται παρεξηγησεις πως πολυ αγαπητο μου προσωπο εχει ηλιο σεληνη ερμη στους ιχθυες αλλα απλα εχει μπερδεμενο και αφηρημενο νου. Ομως το συγκεκριμενο ατομο εχει ασχοληθει με αυτογνωσια και διαφορα σχετικα και δε μοιαζει καθολου στα παραπανω.Εχει αποκλειστικα τα καλα των ιχθυων.
Παιζει ρολο τελικα αυτος ο ερμης απο μονος του?
Αφροδίτη
29-12-2009, 03:04 PM
Συμφωνώ στα περισσότερα σημεία με το ποστ του Δημήτρη πιο πάνω.
Τα Ποσειδώνεια άτομα μπορεί να παρουσιάζονται θύματα αλλά στην πραγματικότητα να είναι θύτες.
Ένας τονισμένος Ερμής σ' ένα χάρτη μπορεί να φέρει ψέματα και εξαπάτηση όχι μόνο με όψεις με τον Ποσειδώνα ή Πλούτωνα αλλά ακόμα και με δυσαρμονική όψη με Κρόνο ή Σελήνη.
.
Μου γεννήθηκε μιά απορία. Πότε λέμε ότι ένα άτομο είναι Ποσειδώνειο?? Απο που ορίζεται αυτό? Οταν έχουμε Ποσειδώνα κοντά στον ωροσκόπο ή και απο άλλες παραμέτρους??:unsure:
kiaRRa
29-12-2009, 03:07 PM
Μου γεννήθηκε μιά απορία. Πότε λέμε ότι ένα άτομο είναι Ποσειδώνειο?? Απο που ορίζεται αυτό? Οταν έχουμε Ποσειδώνα κοντά στον ωροσκόπο ή και απο άλλες παραμέτρους??:unsure:
Όταν λέμε ποσειδώνια άτομα, εννοούμε ότι εχουν ισχυρό το στοιχείο του Ποσειδώνα. Είτε πολλούς πλανητες σε όψη με τον Ποσειδώνα, είτε τον Ποσειδώνα στο ζώδιο που κυβερνα. Γενικότερα όταν εκδηλώνονται πιο απρόσκοπτα και εντονα οι ιδιοτητες του Ποσειδώνα σε εναν χαρτη, από ό,τι των άλλων πλανητων.