View Full Version : Πλανήτες χωρίς όψεις
maria-zoi
28-09-2005, 10:57 PM
Καλησπέρα
Αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ την ομάδα του site, μια και πιστεύω πραγματικά ότι είναι ένα από τα καλύτερα αστρολογικά ελληνικά site.
Εκείνο που θα ήθελα να ρωτήσω είναι πως ενεργούν σε ένα ωροσκόπιο οι πλανήτες που δεν σχηματίζουν καμία όψη (βασική ή δευτερεύουσας σημασίας) και ιδιαίτερα, όταν ο ωροσκόπος δεν σχηματίζει καμία όψη με άλλους πλανήτες σε έναν γενέθλιο χάρτη
Φιλικά
Λίλιαν Σίμου
28-09-2005, 11:57 PM
Αγαπητή maria-zoi
Ένας πλανήτης χωρίς κύρια ή δευτερεύουσα όψη, θεωρείται πως κρατά μέσα του όλο το ενεργειακό δυναμικό, θετικό κι αρνητικό, ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται και με τον οίκο στον οποίο είναι τοποθετημένος. Δεν εκφράζεται άμεσα, αλλά έμμεσα, όταν ένας προοδευτικό πλανήτης, ένας ετήσιος ή ένας σημαντικός διελαύνων τον ακουμπήσει. Επίσης, ακόμη κι ο ίδιος ο πλανήτης, προοδεύει με τα διάφορα συστήματα πρόγνωσης, επομένως θα κάνει κάποια περίοδο της ζωής μας όψη και θα εκδηλώσει το δυναμικό του.
Ωστόσο, καλή μας φίλη, θα ήθελα να σας πληροφορήσω, πως δεν είναι μόνο οι κύριες και δευτερεύουσες όψεις σε ένα χάρτη. Αυτό αφορά την πρώτη ανάγνωση.
Στη συνέχεια έχουμε τις εσωτερικές όψεις, που δηλώνουν ταλέντα, πεπρωμένο, κι άλλα εσωτερικά ζητήματα. Ο πλανήτης ή ο Ωροσκόπος (έκφραση του Εγώ στο υλικό πεδίο), μπορεί να έχει τέτοια όψη με άλλο σημείο του χάρτη.
Επιπλέον, έχουμε άλλα σημεία, όπως τους σταθερούς αστέρες, οι οποίοι είναι δυνατόν να προσδώσουν σημασία συνόδου με την υφή ενός άλλου πλανήτη, στον πλανήτη που μας ενδιαφέρει (αυτόν που δεν έχει φανερές όψεις).
Όψεις θεωρούνται οι παραλληλίες κι οι αντιπαραλληλίες. Μάλιστα, λειτουργούν έντονα, ως σύνοδοι ή διάμετροι. Τις βγάζουν υπολογιστικά προγράμματα.
Όψεις θεωρούνται και οι αντισκιές και οι κοντρασκιές, του πλανήτη. Αν έχουμε όψη σε ένα από αυτά τα σημεία του, τότε, πράγματι, ο πλανήτης δεν είναι μετέωρος.
Τέλος, υπάρχουν τα μεσοδιαστήματα, δηλαδή το μέσον της απόστασης του πλανήτη που σας ενδιαφέρει με όλους τους άλλους πλανήτες. Συνδέονται με ένα αόρατο ιστό μεταξύ τους και όταν ένας πλανήτης είναι στο μεσοδιάστημα δύο άλλων παραγόντων (μεταξύ των οποίων είναι κι ο δίχως όψεις πλανήτης σας), τότε ενεργοποιεί όψη. Στα Μεσοδιαστήματα, λαμβάνονται υπ΄ όψη μόνο οι αρνητικές όψεις (σύνοδος, διάμετρος, τετράγωνο και τα παράγωγά του).
Όπως βλέπετε, ο πλούτος της αστρολογίας είναι ανεξάντλητος και επομένως, είναι σπάνιο εξαιρετικά ένας πλανήτης να είναι χωρίς όψη. Ωστόσο, επειδή θα εννοείτε τις κύριες και δευτερεύουσες, που είναι και οι προφανείς, τότε ισχύει αυτό που σας περιέγραψα στην αρχή.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
katerina2
29-03-2008, 01:48 PM
όταν ένας πλανήτης δεν δέχεται όψεις ή οι όψεις που δέχεται είναι ''ελαφριές'' (πχ τρίγωνο, εξάγωνο) τί σημαίνει? ίσως ότι η φύση του πλανήτη εκφράζεται καλύτερα, χωρίς ''εμπόδια'' και άρα πιο ατόφια?
Από τη αλλη ένας πλανήτης χωρίς όψεις πόσο ρόλο παίζει στον χάρτη? Υποθέτω ότι η σπουδαιότητά του περιορίζεται καθώς δεν έρχεται σε επαφή με άλλους πλανήτες ώστε να δώσει το στίγμα του.
Τέλος είναι το ίδιο για έναν προσωπικό πλανήτη να μην δέχεται όψεις και το ίδιο για έναν εξωκρόνιο?
black moon
29-03-2008, 02:20 PM
όταν ένας πλανήτης δεν δέχεται όψεις ή οι όψεις που δέχεται είναι ''ελαφριές'' (πχ τρίγωνο, εξάγωνο) τί σημαίνει? ίσως ότι η φύση του πλανήτη εκφράζεται καλύτερα, χωρίς ''εμπόδια'' και άρα πιο ατόφια?
Οι θετικές όψεις(πχ τρίγωνο, εξάγωνο) δεν είναι πάντα ''ελαφριές'' .Εξαρτάται απο τις ιδιότητες των πλανητών.Πως σου φαίνεται για παράδειγμα ένα τρίγωνο Κρόνου-Αφροδίτης ή Αρη-Πλούτωνα;Απλά η ροή ενεργειας των ιδιοτήτων των δυο πλανητών ειναι πιο αβίαστη.Αυτό όπως καταλαβαίνεις δεν είναι σε όλες τις περιπτώσεις καλό.
Από τη αλλη ένας πλανήτης χωρίς όψεις πόσο ρόλο παίζει στον χάρτη? Υποθέτω ότι η σπουδαιότητά του περιορίζεται καθώς δεν έρχεται σε επαφή με άλλους πλανήτες ώστε να δώσει το στίγμα του.
Ισως η επιρροή του να περιορίζεται κάπως.Δεν παύει όμως να "χρωματίζει" τον οίκο στον οποίο είναι τοποθετημένος.
Τέλος είναι το ίδιο για έναν προσωπικό πλανήτη να μην δέχεται όψεις και το ίδιο για έναν εξωκρόνιο?
Και πάλι, -προσωπική μου άποψη- πιστεύω οτι εξαρτάται απο την ποιότητα του πλανήτη.Για παράδειγμα θεωρώ κάπως κακό να μην κάνει καθόλου όψεις η ευεργετική Αφροδίτη.
aries engineer
29-03-2008, 02:24 PM
Θα μπορουσα να σου απαντησω μονο για τον Ηλιο...απο οτι εχω ακουσει οταν ο Ηλιος(προσωπικος πλανητης) δεν κανει καμμια οψη..τοτε το ατομο δεν εκφραζει το ζωδιο του..πχ. Ενας Ιχθυς που ο Ηλιος του δεν κανει καθολου οψεις με αλλους πλανητες δεν μοιαζει με Ιχθυ..Αντιθετα ενας καραμπαμ Ηλιος σε ενα χαρτη τονιζει αρκετα το ζωδιο και τα χαρακτηριστικα του..Αντιστοιχα υποθετω θα ισχυει και με τους υπολοιπους προσωπικους πλανητες..και τις ιδιοτητες που "κουβαλαει" ο καθενας ..:love:
katerina2
29-03-2008, 02:30 PM
Black moon σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Πολύ ωραία η παρατήρησή σου για τα τρίγωνα (ότι δηλ εξαρτώνται απο τη φύση των πλανητών)!
Σχετικά με την αφροδίτη που αναφέρεις,όταν σχηματίζει 2 μόνο όψεις (ακριβές τρίγωνο με άρη και τρίγωνο με δία) θεωρούνται λίγες?
katerina2
29-03-2008, 02:37 PM
Θα μπορουσα να σου απαντησω μονο για τον Ηλιο...απο οτι εχω ακουσει οταν ο Ηλιος(προσωπικος πλανητης) δεν κανει καμμια οψη..τοτε το ατομο δεν εκφραζει το ζωδιο του..πχ. Ενας Ιχθυς που ο Ηλιος του δεν κανει καθολου οψεις με αλλους πλανητες δεν μοιαζει με Ιχθυ..Αντιθετα ενας καραμπαμ Ηλιος σε ενα χαρτη τονιζει αρκετα το ζωδιο και τα χαρακτηριστικα του..Αντιστοιχα υποθετω θα ισχυει και με τους υπολοιπους προσωπικους πλανητες..και τις ιδιοτητες που "κουβαλαει" ο καθενας ..:love:
Εγώ πάντως θα έλεγα ότι ο ήλιος δεν εκφράζεται 100% αν κάνει έντονη όψη με έναν εξωκρόνιο πλανήτη. Ένας ήλιος στους ιχθύς για παράδειγμα ίσως να μην φαίνεται και τόσο ιχθύς αν ο ήλιος του είναι σε σύνοδο πχ με τον ουρανό..Θα φαίνεται πιστεύω πιο ανεξάρτητος, εκκεντρικός.
Τί θεωρείς ότι εμποδίζει έναν ήλιο που δεν δέχεται άλλες όψειςς να εκφραστεί?
aries engineer
29-03-2008, 02:45 PM
Εγώ πάντως θα έλεγα ότι ο ήλιος δεν εκφράζεται 100% αν κάνει έντονη όψη με έναν εξωκρόνιο πλανήτη. Ένας ήλιος στους ιχθύς για παράδειγμα ίσως να μην φαίνεται και τόσο ιχθύς αν ο ήλιος του είναι σε σύνοδο πχ με τον ουρανό..Θα φαίνεται πιστεύω πιο ανεξάρτητος, εκκεντρικός.
Τί θεωρείς ότι εμποδίζει έναν ήλιο που δεν δέχεται άλλες όψειςς να εκφραστεί?
Χμμ...ενδεχομενως και ενας Ηλιος στον 12ο????:unsure:
kphssa
29-03-2008, 04:36 PM
Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση εμμεση με το θεμα.
Οταν τα φωτα Ηλιος/Σεληνη δεν εχουν οψη μεταξυ τους σε ενα χαρτη, τι σημασια εχει σχετικα με το δυναμικο του χαρτη?
black moon
29-03-2008, 05:12 PM
Ωραία ερώτηση!Ουτε εμένα κανουν όψη.Κάνει ο Ήλιος τετράγωνο με Ωροσκόπο και η Σελήνη όψη 1 1/2τετραγώνου με Ωροσκόπο.Δύσκολα τα πραγματα γιατρέ; :eek: :evil: :lol: :nuts: :w00t: :crazy:
dream_on
29-03-2008, 09:10 PM
Καλησπερα. Εχω και γω την ιδια απορια αλλα οι απαντησεις διιστανται...
Δε θελω να σε μπερδεψω, δεν ειμαι ειδικη, αλλα θα σου πω τι μου εχουν πει :
Σ οτι αφορα στον ηλιο, λενε οτι οταν δε κανει οψεις, παρουσιαζει ατοφιες τις ιδιοτητες του. Γιατη σεληνη,... δε ξερω!.
Αυτο η αποψη, ερχεται σε αντιθεση με την αλλη αποψη, οτι δηλαδη οσο περισσοτερες οψεις κανει ενας πλανητης τοσο πιο "ενεργός" ειναι. Αναρωτιεμαι βεβαια, αν αυτο δεν αφορα ηλιο + σεληνη...
Οσο για το τελευταιο, εχω διαβασει οτι οι εξωκρονιοι πλανητες δε γινονται ιδιατερα αισθητοι, παρα μονο αν εχουν οψεις - παρουσια στο χαρτη.
Ελπιζω να μη στα εκανα χειροτερα!!
stratos11
29-03-2008, 10:05 PM
Απ΄ότι γνωρίζω όταν ένας πλανήτης δεν σχηματίζει όψεις με άλλους, λειτουργεί σχετικά αυτόνομα (ανάλογα με το ζώδιο και τον οίκο που βρίσκεται), αλλά δεν ενσωματώνονται τα χαρακτηριστικά του εύκολα στην όλη προσωπικότητα του ατόμου. Πχ αν ο Ερμής στους Διδύμους σε κάποιον δεν σχηματίζει όψεις, τα χαρακτηριστικά του (ευστροφία, περιέργεια, μάθηση) θα λειτουργούν θαυμάσια αλλά θα λείπει από το άτομο το επικοινωνιακό ταλέντο που φυσιολογικά θα έπρεπε να είχε.:bigsmile:
dream_on
29-03-2008, 10:09 PM
Απ΄ότι γνωρίζω όταν ένας πλανήτης δεν σχηματίζει όψεις με άλλους, λειτουργεί σχετικά αυτόνομα (ανάλογα με το ζώδιο και τον οίκο που βρίσκεται), αλλά δεν ενσωματώνονται τα χαρακτηριστικά του εύκολα στην όλη προσωπικότητα του ατόμου. Πχ αν ο Ερμής στους Διδύμους σε κάποιον δεν σχηματίζει όψεις, τα χαρακτηριστικά του (ευστροφία, περιέργεια, μάθηση) θα λειτουργούν θαυμάσια αλλά θα λείπει από το άτομο το επικοινωνιακό ταλέντο που φυσιολογικά θα έπρεπε να είχε.:bigsmile:
Το ιδιο ισχυει και για τα φωτα;
aries engineer
29-03-2008, 10:10 PM
Χμμμ..δηλαδη ενα ατομο χωρις καθολου Αφροδιτη θα ηταν πχ..ερωτικο κλπ κλπ αλλα ..."με τον εαυτο του"???
Maroulita
29-03-2008, 10:22 PM
Χμμμ..δηλαδη ενα ατομο χωρις καθολου Αφροδιτη θα ηταν πχ..ερωτικο κλπ κλπ αλλα ..."με τον εαυτο του"???
Tο ερωτικό δεν καθορίζεται μόνο με την Αφροδίτη... είναι πολυπαραγοντικό το συγκεκριμένο ζήτημα...
Ωστόσο, μία Αφροδίτη που δεν σχηματίζει καμιά όψη μπορεί ίσως να δηλώνει μία δυσκολία του ατόμου να δημιουργεί στενές προσωπικές σχέσεις, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν προσπαθεί να είναι κοινωνικό και να έχει επαφές.
Η αυτοδυναμία ενός πλανήτη μπορεί, από τη μία πλευρά, να σημαίνει ότι απομονώνονται και οι ποιότητες και οι ενέργειές του (σαν να βρίσκονται παραμελημένες, λανθάνουσες ίσως), έχω διαβάσει ωστόσο και το αντίθετο. Ότι δηλαδή η απουσία όψεων κάποιου πλανήτη μπορεί να σημαίνει ότι αυτός ο πλανήτης δεν περιορίζεται από κανέναν άλλον παράγοντα, συνεπώς εκφράζεται σε υπερβολικό βαθμό. Φαντάζομαι ότι παίζει ρόλο το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο κάθε πλανήτης, ο οποίος έτσι και αλλιώς θα παρουσιάζει μία "ασταθή" συμπεριφορά, που το άτομα δυσκολεύεται να χειριστεί.
Μητσάκος
30-03-2008, 07:41 AM
Tο ερωτικό δεν καθορίζεται μόνο με την Αφροδίτη... είναι πολυπαραγοντικό το συγκεκριμένο ζήτημα...
Ωστόσο, μία Αφροδίτη που δεν σχηματίζει καμιά όψη μπορεί ίσως να δηλώνει μία δυσκολία του ατόμου να δημιουργεί στενές προσωπικές σχέσεις, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν προσπαθεί να είναι κοινωνικό και να έχει επαφές.
Η αυτοδυναμία ενός πλανήτη μπορεί, από τη μία πλευρά, να σημαίνει ότι απομονώνονται και οι ποιότητες και οι ενέργειές του (σαν να βρίσκονται παραμελημένες, λανθάνουσες ίσως), έχω διαβάσει ωστόσο και το αντίθετο. Ότι δηλαδή η απουσία όψεων κάποιου πλανήτη μπορεί να σημαίνει ότι αυτός ο πλανήτης δεν περιορίζεται από κανέναν άλλον παράγοντα, συνεπώς εκφράζεται σε υπερβολικό βαθμό. Φαντάζομαι ότι παίζει ρόλο το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο κάθε πλανήτης, ο οποίος έτσι και αλλιώς θα παρουσιάζει μία "ασταθή" συμπεριφορά, που το άτομα δυσκολεύεται να χειριστεί.
Και εδώ στο myhoroscope έχει κάπου γραφτεί, αλλά και αλλού το έχω διαβάσει ότι η απουσία πτολεμαϊκών όψεων προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στον πλανήτη που δεν τις έχει, σε βαθμό που να "χρωματίζει" όλο τον χάρτη. Αν θυμάμαι καλά πρόκειται για νεόκοπη προσέγγιση, άρα και ελέγξιμη σε μεγάλο βαθμό.
Marianina
30-03-2008, 10:30 AM
Γιατι κανατε λογο ειδικα για την Αφροδιτη;Αν η μονη οψη της ειναι μια συνοδος με Χειρωνα ειναι αρκετο;(7/4/1983,14.40,Αθηνα)
black moon
30-03-2008, 10:45 AM
Γιατι κανατε λογο ειδικα για την Αφροδιτη;Αν η μονη οψη της ειναι μια συνοδος με Χειρωνα ειναι αρκετο;(7/4/1983,14.40,Αθηνα)
Καλημέρα σου Marianina!
Αν αναφέρεσαι σε κάποιο συγκεκριμένο post πατας το κουμπάκι "παράθεση" για να ξερουμε ποιος σου απαντάει.Υποπτεύομαι πως αναφέρεσαι στο δικό μου,οπου λέω "προσωπική μου άποψη".Επίσης ήταν ενα παράδειγμα και παρακάτω συμπλήρωσα οτι παιζει πιο πολυ ρόλο η ποιότητα!Τι θα πει αν ειναι αρκετό;
Marianina
30-03-2008, 11:09 AM
Καλημέρα σου Marianina!
Αν αναφέρεσαι σε κάποιο συγκεκριμένο post πατας το κουμπάκι "παράθεση" για να ξερουμε ποιος σου απαντάει.Υποπτεύομαι πως αναφέρεσαι στο δικό μου,οπου λέω "προσωπική μου άποψη".Επίσης ήταν ενα παράδειγμα και παρακάτω συμπλήρωσα οτι παιζει πιο πολυ ρόλο η ποιότητα!Τι θα πει αν ειναι αρκετό;
Γεια σου,ΒΜL! Ποιοτητα,εννοεις,κυριαρχια , εξαρση......πτωση;Ευχαριστω.Ε λπιζω να πατησα το σωστο κουμπι...
stratos11
30-03-2008, 08:17 PM
Το ιδιο ισχυει και για τα φωτα;
Όχι!! Τα χαρακτηριστικά των "φώτων" σε κάποιον είναι πολύ έντονα για να βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση.
ΙΤΑΛΙΑ
26-01-2009, 08:17 PM
Αλλη μια ερωτηση που αφορα το θεμα,οταν ο ηλιος κανει τετραγωνο με το μεσουρανημα εκτος απο τη δυσκολια που θα φερει στο θεμα καριερας ,τι αλλη δυσκολια θα φερει στη σχεση πατερα -ατομου μιας και ο ηλιος συμβολιζει τον πατερα?
loulakopia
20-05-2009, 11:54 PM
οχου μπερδευτικα με ολο αυτο που διαβασα παραπανω...τελικα ενας εσωτερικος πλανητης χωρις καμια οψη τι κανει χανει κατι απο τα χρακτιριστικα του η οχι κ λειτουγει μια χρα κ μονος σε σημειο να χρωματιζει ολο τον χαρτη? εχω αφροδιτη στο λιονταρι στον 11 χωρις κυριες οψεις παρα μονο εξαγωνω χειρων λιλιθ μεσουρανιμα κ τετραγωνο με κληρο τυχης...ασ με βοηθησει καποιος....
Aries&Libra
15-10-2009, 09:06 PM
Ήμουν έτοιμη να ανοίξω νέο θέμα για τους πλανήτες χωρίς όψη, και βρήκα πως έχει ήδη ξεκινήσει.
Λοιπόν!!! Επειδή το ψάχνω πολύ λόγω του ότι έχω 2 "ελεύθερους" πλανήτες ( Ήλιο & Ουρανό) έχω να πω τα εξής:
1. Είναι λίγο σπάνιο να μην σχηματίζει η Αφροδίτη όψεις, και όταν συμβαίνει δεν είναι και το καλύτερο. Επειδή η Αφροδίτη δείχνει πως αντιλαμβανόμαστε αυτά που μας αρέσουν και αγαπάμε, το άτομο δεν είναι ποτέ σίγουρο αν αυτά που νοιώθει είναι αυτό που λέμε αγάπη (δεν την αντιλαμβάνεται δηλαδή, κι ας αγαπάει στην ουσία) και τις περισσότερες φορές οφείλεται στο οτι έχει μοσχο-αναθρεφτεί και ήταν όλοι πάνω του.
2. Εκει που έχω μπερδευτεί -γιατί οι απόψεις δυείστανται- είναι οτι οι περισσότεροι θεωρούν πως για να έχει επιρροή στον πλανήτη μια όψη, πρέπει να ανήκει στις κύριες - σύνοδος, εξάγωνο, τρίγωνο, τετράγωνο, αντίθεση. Τελευταία όμως, κάποιοι αστρολόγοι πιστεύουν ότι όταν σχηματίζεται όψη χιαστί τότε ο πλανήτης δεν θεωρείται unaspected.
Εμένα ο Ήλιος μου κάνει ΜΟΝΟ χιαστί με τον Πλούτωνα, τίποτα άλλο. Είναι στον Κριό και στον 6ο οίκο (ο πατέρας μου είναι Παρθένος και με Ήλιο χωρίς όψεις). Αυτό που έχω δει όμως είναι ότι ΟΠΟΤΕ ο προοδευμένος Ήλιος πέρασε πάνω από γενέθλιους πλανήτες είχα ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΑ γεγονότα-σταθμούς που που άλλαξαν την ζωή (όχι άσχημα απαραίτητα). Η ένταση των γεγονότων είναι κάτι που συμβαίνει στους "ελεύθερους" πλανήτες γιατι δεν έχουν "στήριξη" από γενέθλια όψη.
Όσον αφορά τον Ουρανό, αν και εξωκρόνιος έχει σημασία. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής μου ήταν η ελευθερία μου. Αν με περιορίσεις ...γίνομαι...(τρελλαίνομαι)!!! Αυτό είναι ένα χαραστηριστικό του "ελεύθερου" Ουρανού.
Επομένως, για να καταλήξουμε. Τελικά, μετράμε μόνο τις κύριες, ή έχει σημασία και η όψη χιαστί;;;
Τίνα Ζαχαριάδου
16-10-2009, 12:57 AM
Καλησπερα, κατ αρχην αυτα που λες για την Αφροδιτη δεν ισχυουν κατα την γνωμη μου και αυτο γιατι μια Αφροδιτη χωρις οψεις παιρνει τις ιδιοτητες του ζωδιου και του οικου που βρισκεται. Ετσι ειναι σε θεση να αντιληφθει την αγαπη και ολα οσα της αρεσουν μονο που ο τροπος που θα γινει αυτο καθοριζεται απο την θεση της μεσα στον γενεθλιο χαρτη. Επισης δεν συμφωνω πως τις περισσοτερες φορες ατομα τα οποια δεν εχουν οψεις Αφροδιτης ειναι μοσχοαναθρεμενα, εκτος αν εχουν μια Αφροδιτη στον Ταυρο και στον 2ο οικο.
Οσον αφορα το 2ο σκελος της αναρτησης σου, πραγματι αρκετοι Αστρολογοι για να μην σου πω ολοι, οταν υπαρχει χιαστι δεν θεωρουν πως ο πλανητης δεν κανει οψη. Αν θελεις κ την δικη μου την αποψη , το γεγονος πως δεν θεωρειται κυρια δεν σημαινει πως δεν ειναι κυρια, θεωρω πως ειναι μια πολυ σημαντικη οψη και καποιος "τολμηρος" θα επρεπε να την καταταξει στις κυριες. Αυτο που εχει παρατηρηθει τελευταια παντως ειναι η ερμηνεια και αναλυση των δευτερευουσων οψεων.
Θυμαμαι καποτε οταν ειπα σε καποιον Αστρολογο οτι ο Ηλιος μου δεν κανει οψη με την Σεληνη,μου ειπε πως "αποκλειεται, γιατι καποια δευτερευουσα θα σχηματιζουν" Φυσικα μην φανταστεις πως αν επισκεφτεις Αστρολογο θα σου αναλυσει τις δευτερευουσες οψεις του χαρτη σου, η αναλυση τους ειναι κυριως για προσωπικη η εγκυκλοπαιδικη χρηση. Στην περιπτωση που πραγματικα ενας πλανητης δεν σχηματιζει καμμια οψη, τοτε υπερλειτουργει ο πλανητης αυτος τις ιδιοτητες του ζωδιου που βρισκεται ( εξ ου κ τα τονισμενα στοιχεια του Ουρανου μεσα στον χαρτη σου) και φυσικα καθοριστικο ρολο παιζουν οι διελευσεις, οι προοδοι και τα μεσοδιαστηματα.
Ειδικα στα μεσοδιαστηματα οταν πλανητης απο διελευση πιασει μεσοδιαστημα του "μετεωρου" πλανητη με αλλον πλανητη μεσα στον χαρτη, τοτε οι πλανητες ενεργοποιουνται σαν να σχηματιζαν μεταξυ τους οψη.
Στα δικά μας υπολογιστικά αλλά και στις ερμηνείες που εντάσσονται σιγά σιγά έχουν καταταχθεί εδώ και 1,5 χρόνο "παρέα" με τις κύριες και ίσως δεν είναι τυχαίο ότι για τις 150αρες μιλάνε όλο και περισσότεροι τελευταία.
Για να προλάβω παρανοήσεις, δεν εννοώ ότι εδώ τις ανακαλύψαμε, αλλά ότι εδώ τις προβάλουμε πολύ έντονα.
θεωρω πως ειναι μια πολυ σημαντικη οψη και καποιος "τολμηρος" θα επρεπε να την καταταξει στις κυριες.
Τίνα Ζαχαριάδου
16-10-2009, 10:24 AM
Στα δικά μας υπολογιστικά αλλά και στις ερμηνείες που εντάσσονται σιγά σιγά έχουν καταταχθεί εδώ και 1,5 χρόνο "παρέα" με τις κύριες και ίσως δεν είναι τυχαίο ότι για τις 150αρες μιλάνε όλο και περισσότεροι τελευταία.
Για να προλάβω παρανοήσεις, δεν εννοώ ότι εδώ τις ανακαλύψαμε, αλλά ότι εδώ τις προβάλουμε πολύ έντονα.
Και πολυ καλα κανετε κ τις ενταξατε με τις κυριες οψεις. Σε σημαντικα γεγονοτα στην ζωη ενος ανθρωπου,(για να μην πω σε ολα και φανω απολυτη κ υπερβολικη) εγω τουλαχιστον δεν εχω δει να μην παιζουν καθοριστικο ρολο οι 150αρες.
Aries&Libra
17-10-2009, 01:40 PM
Καλησπερα, κατ αρχην αυτα που λες για την Αφροδιτη δεν ισχυουν κατα την γνωμη μου και αυτο γιατι μια Αφροδιτη χωρις οψεις παιρνει τις ιδιοτητες του ζωδιου και του οικου που βρισκεται. Ετσι ειναι σε θεση να αντιληφθει την αγαπη και ολα οσα της αρεσουν μονο που ο τροπος που θα γινει αυτο καθοριζεται απο την θεση της μεσα στον γενεθλιο χαρτη. Επισης δεν συμφωνω πως τις περισσοτερες φορες ατομα τα οποια δεν εχουν οψεις Αφροδιτης ειναι μοσχοαναθρεμενα, εκτος αν εχουν μια Αφροδιτη στον Ταυρο και στον 2ο οικο.
Κατ' αρχήν, δεν ήθελα να προσβάλλω κανέναν. Το έχω ψάξει πάρα πολύ και από sites και από βιβλία, και πάνω κάτω όλοι λένε τα ίδια. Από το βιβλίο midpoints (Don McBroom) μεταφράζω: Όταν η Αφροδίτη δεν σχηματίζει όψεις, το άτομο πρέπει να δουλέψει ιδιαίτερα σκληρά για να κατανοήσει και να ολοκληρώσει τις αισθητικές και κοινωνικές ανάγκες στην ζωή του.Η πρόκληση είναι να βρει αρμονία και ικανοποίηση στο περιβάλλον και τις σχέσεις του.
Στο The Yod Book and Unaspected Planets (Karen Hamaker-Zondag), αναλύει οτι ένας "αν-όψιμος" πλανήτης έχει άμεση σχεση με τον οίκο τον οποίο κυβερά.
Τελικά όμως δεν έχω καταλάβει. Ο Ήλιος μου σε όψη χιαστί με τον Πλούτωνα θεωρείται όψιμος;
Ευχαριστώ
Τίνα Ζαχαριάδου
17-10-2009, 05:37 PM
Κατ' αρχήν, δεν ήθελα να προσβάλλω κανέναν. Το έχω ψάξει πάρα πολύ και από sites και από βιβλία, και πάνω κάτω όλοι λένε τα ίδια. Από το βιβλίο midpoints (Don McBroom) μεταφράζω: Όταν η Αφροδίτη δεν σχηματίζει όψεις, το άτομο πρέπει να δουλέψει ιδιαίτερα σκληρά για να κατανοήσει και να ολοκληρώσει τις αισθητικές και κοινωνικές ανάγκες στην ζωή του.Η πρόκληση είναι να βρει αρμονία και ικανοποίηση στο περιβάλλον και τις σχέσεις του.
Στο The Yod Book and Unaspected Planets (Karen Hamaker-Zondag), αναλύει οτι ένας "αν-όψιμος" πλανήτης έχει άμεση σχεση με τον οίκο τον οποίο κυβερά.
Τελικά όμως δεν έχω καταλάβει. Ο Ήλιος μου σε όψη χιαστί με τον Πλούτωνα θεωρείται όψιμος;
Ευχαριστώ
Αγαπητη Αντζελα, ο λογος που διαφωνησα δεν ειναι γιατι πιστευω οτι προσβαλες καποιον, αντιθετως παντα εισαι προθυμη κ ευγενικη. Δεν συμφωνω ομως με αυτην την ερμηνεια που δινουν για την Αφροτιτη χωρις οψη. Αυτη η εκδοχη μου ταριαζει περισσοτερο σε μια Αφροδιτη αναδρομη. Εχω δει χαρτες που τα ατομα αντιλαμβανονται πολυ περισσοτερο τις αισθητικες και κοινωνικες αναγκες τους απο αλλους που εχουν οψη, κυριως Αφροδιτης με Κρονο, Ποσειδωνα .
Οσο για τον Ηλιο σου εγω επιμενω οτι δεν ειναι χωρις οψη, την στιγμη που υπαρχει η χιαστι με τον Πλουτωνα.
Μητσάκος
17-10-2009, 09:57 PM
Από ό,τι έχω διαβάσει, η χιαστί όψεις ήταν γνωστές από πολύ παλιά, απλώς δεν τις θεωρούσαν βασικές/κύριες και δεν τις χρησιμοποιούσαν παρά σπάνια. Καθώς όμως τα πάντα ρει, και η αστρολογία δεν μένει απέξω, πολλοί είναι αυτοί που σιγά σιγά εντάσσουν τις χιαστί στις κύριες όψεις, καθώς διακρίνουν ότι η λεπτοφυής τους έκφραση στη σύγχρονη κοινωνία και στα μέλη της έχουν ουσιαστικό αντίκρισμα. Βρισκόμαστε όμως στο μεταίχμιο μεταξύ της παλαιάς αντίληψης που δεν θεωρούσε κύρια όψη τη χιαστί με αυτήν της παραδοχής από το σύνολο της αστρολογικής κοινότητας ότι η χιαστί είναι βασική όψη, για αυτό και παρουσιάζεται το φαινόμενο της διάστασης των απόψεων. Από τη δυναμική που διαμορφώνεται όμως, διαφαίνεται ότι η δεύτερη άποψη θα κυριαρχήσει σε βάθος χρόνου.
Πριν από 2 περίπου χρόνια, για παράδειγμα, βρισκόμενος εν μέσω τριών πολύ γνωστών αστρολόγων (δεν εννοώ των ...πρωινάδικων :toung: ) παρακολουθώντας μια κουβέντα τους σχετικά με τις χιαστί, διαπίστωσα ότι τουλάχιστον ο ένας από αυτούς αρχικά δεν τις ελάμβανε υπόψιν του, αλλά είχε διαπιστώσει ότι λειτουργούν περισσότερο από όσο τα παλιά "κιτάπια" αναφέρανε και για τον λόγο αυτό ζητούσε την γνώμη και των άλλων δύο. Και οι τρεις συμφώνησαν ότι δεν πρέπει να τις παραγνωρίζουν , απεναντίας θα πρέπει να τους προσδώσουν πιο μεγάλη προσοχή :bigsmile:
zw_epimenontas
11-10-2010, 11:16 PM
ο ουρανος βρισκεται στον 11 οικο , η ακμη οικου ειναι παλι στον τοξοτη και ο κυβερνιτης ειναι ο διας!!! λοιποοοον ??:cheesy: καποιαν απαντηση?:embarrest:embarrest επισης :cheesy:
Δίας Τρίγωνο Σελήνη 2.08
Δίας Σύνοδος Αφροδίτη 0.76
Δίας Τρίγωνο Κρόνος 4.90
Δίας Χιαστί Μεσουράνημα 2.13
περιμενω συμπερασμα :cheesy:
kiaRRa
11-10-2010, 11:25 PM
ο ουρανος βρισκεται στον 11 οικο , η ακμη οικου ειναι παλι στον τοξοτη και ο κυβερνιτης ειναι ο διας!!! λοιποοοον ??:cheesy: καποιαν απαντηση?:embarrest:embarrest επισης :cheesy:
Δίας Τρίγωνο Σελήνη 2.08
Δίας Σύνοδος Αφροδίτη 0.76
Δίας Τρίγωνο Κρόνος 4.90
Δίας Χιαστί Μεσουράνημα 2.13
περιμενω συμπερασμα :cheesy:
Είσαι και βιαστικη ε? :toung:
Πολύ επιγραμματικά προκειμένου να το ψάξεις και μόνη σου, αυτές οι όψεις δίνουν αισιόδοξο βλέμμα, με γενναιόδωρο , φιλόξενο και γοητευτικό χαρακτήρα που προσπαθεί να εξελιχθεί πνευματικά χωρίς να πετα όμως στα σύννεφα, ενώ και στη δουλειά του αν και επιθυμεί να καταξιωθεί πρέπει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις με πολλή προσοχή.
edit: γενικά πάντως καποιος πλανήτης που δεν κάνει όψεις, εχει κατά βαση πρόβλημα/δυσκολία να εκφράσει τις βασικές του ποιότητες. Πχ ο Ουρανός αν και μπορεί να έχει πρωτοποριακές ιδέες, δύσκολα θα μπορέσει να τις εξωτερικεύσει.
Lena_P
06-11-2011, 02:34 AM
Προσπαθώντας να βγάλω άκρη σχετικά με το τι συμβαίνει με τους πλανήτες που δε σχηματίζουν κάποια σημαντική όψη -και ειδικά με αυτούς που δε σχηματίζουν καθόλου όψεις με άλλους πλανήτες ομολογώ πως μπερδεύτηκα αρκετά...
Εσείς θεωρείτε πως έχει ουσιαστική ισχύ ένας τέτοιος πλανήτης σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο με βάση την εμπειρία σας;
Σε ένα προοδευμένο χάρτη, μειώνεται ή αυξάνεται η σημασία της όψης του πλανήτη που είναι "αφώτιστος" στον γενέθλιο; Ή σε περίπτωση διέλευσης τέτοιου πλανήτη το Μεσουράνημα ή Ωροσκόπο (σε προοδευμένο);
hattie23
06-11-2011, 03:48 AM
Μεγαλη ιστορια ανοιξες. Καποτε πιστευα οτι ειχα και εγω τους περισσοτερους πλανητες στο χαρτη μου χωρις σημαντικες οψεις. Το πιστευω οτι το φαινομενο ειανι αρκετα σπανιο .Προχωρα την ανοχη των οψεων μεχρι σε ενα "ανεκτο" σημειο . Ως 10 μοιρες περιπου .Οσο πιο μικρη ειναι η ανοχη τοσο πιο εντονη θα ειναι η επιδραση της οψης ωστοσο εχω δει και το δικο μου χαρτη αλλα και αλλων οτι λαμβανουμε χαρακτηριστικα ακομα και απο οψει ςμε μεγαλυτερη ανοχη απο οτι δινουν συνηθως. Ας πουμε εγω εχω αφροδιτη στον 5ο στις 20η μοιρα του τοξοτη ,ο ουρανος βρισκεται στις 12η μοιρα του τοξοτη.Η ανοχη ειναι 8 μοιρες ωστοσο αμα ο ερωτας δεν ειναι "κεραυνοβολος" συνηθως με αφηνει παγερα αδιαφορη. Ο ποσειδωνας μου βρισκεται στην 29η μοιρα του Τοξοτη σε συνοδο επισης με ανοχη 9 μοιρων. Οχι απλα φοραω ροζ γυαλια στις σχεσεις μου αλλα πατομπουκαλα.Θα μου πεις και μονο η υπαρξη των δυο πλανητων στον 5ο ευννοει τετοια φαινομενα και ομως πιστευω οτι εξαιτιας που η δυσμοιρη τοξοτισια Αφροδιτη βρισκεται αναμεσα τους σε συνοδο ειναι η αιτια που αντι να τα δει αναλαφρα τα πραγματα τα βλεπει γρηγορα ,ροζ και παρορμητικα .Αλλωστε μια αφροδιτη στον τοξοτη δυσκολα χαμπαριαζει απο ερωτες εκτος αν δυο "σκληροι" πλανητες την βαλουν αναμεσα .;)
Lena_P
06-11-2011, 04:34 AM
Χμμ.. Ίσως να την έψαχνα τη δουλειά με Σελήνη και Άρη του λόγου μου στην περίπτωσή σου. Άν τυχόν "παίξει" και Ουρανός κάπου εκεί σε κάποια επιστροφή θα ήσουν πρώτη θέση για roller coster.. σωστά; :p
Αν κοίταγες πίσω σε ημερομηνίες που σε "σημάδεψαν", μπορείς να ανακαλύψεις ένα μοτίβο σχετικά με τις θέσεις των πλανητών σου που στο γενέθλιο 'δεν είχαν να σου πουν πολλά';
*alkmini
06-11-2011, 10:30 AM
Προσπαθώντας να βγάλω άκρη σχετικά με το τι συμβαίνει με τους πλανήτες που δε σχηματίζουν κάποια σημαντική όψη -και ειδικά με αυτούς που δε σχηματίζουν καθόλου όψεις με άλλους πλανήτες ομολογώ πως μπερδεύτηκα αρκετά...
Εσείς θεωρείτε πως έχει ουσιαστική ισχύ ένας τέτοιος πλανήτης σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο με βάση την εμπειρία σας;
Σε ένα προοδευμένο χάρτη, μειώνεται ή αυξάνεται η σημασία της όψης του πλανήτη που είναι "αφώτιστος" στον γενέθλιο; Ή σε περίπτωση διέλευσης τέτοιου πλανήτη το Μεσουράνημα ή Ωροσκόπο (σε προοδευμένο);
Προσωπικά θεωρώ ότι κάθε πλανήτης στο χάρτη μας έχει ένα "σκοπό". Ίσως να στέκεται μόνος στο χάρτη χωρίς όψεις, κάποια στιγμή μπορεί να ενεργοποιηθεί είτε από πρόοδο, είτε από κάποια έκλειψη και να μας "βγάλει" γεγονότα σημαντικά.
errikaki
06-11-2011, 11:02 AM
Μεγαλη ιστορια ανοιξες. Καποτε πιστευα οτι ειχα και εγω τους περισσοτερους πλανητες στο χαρτη μου χωρις σημαντικες οψεις. Το πιστευω οτι το φαινομενο ειανι αρκετα σπανιο .Προχωρα την ανοχη των οψεων μεχρι σε ενα "ανεκτο" σημειο . Ως 10 μοιρες περιπου .Οσο πιο μικρη ειναι η ανοχη τοσο πιο εντονη θα ειναι η επιδραση της οψης ωστοσο εχω δει και το δικο μου χαρτη αλλα και αλλων οτι λαμβανουμε χαρακτηριστικα ακομα και απο οψει ςμε μεγαλυτερη ανοχη απο οτι δινουν συνηθως. Ας πουμε εγω εχω αφροδιτη στον 5ο στις 20η μοιρα του τοξοτη ,ο ουρανος βρισκεται στις 12η μοιρα του τοξοτη.Η ανοχη ειναι 8 μοιρες ωστοσο αμα ο ερωτας δεν ειναι "κεραυνοβολος" συνηθως με αφηνει παγερα αδιαφορη. Ο ποσειδωνας μου βρισκεται στην 29η μοιρα του Τοξοτη σε συνοδο επισης με ανοχη 9 μοιρων. Οχι απλα φοραω ροζ γυαλια στις σχεσεις μου αλλα πατομπουκαλα.Θα μου πεις και μονο η υπαρξη των δυο πλανητων στον 5ο ευννοει τετοια φαινομενα και ομως πιστευω οτι εξαιτιας που η δυσμοιρη τοξοτισια Αφροδιτη βρισκεται αναμεσα τους σε συνοδο ειναι η αιτια που αντι να τα δει αναλαφρα τα πραγματα τα βλεπει γρηγορα ,ροζ και παρορμητικα .Αλλωστε μια αφροδιτη στον τοξοτη δυσκολα χαμπαριαζει απο ερωτες εκτος αν δυο "σκληροι" πλανητες την βαλουν αναμεσα .;)
Συμφωνώ και επαυξάνω! Και εγώ έχω αφροδίτη στην 9.36 του τοξότη σε σύνοδο με ήλιο(19.04)και ουρανό (18.05) στον τοξότη στον 1ο οίκο.
Παρόλο που οι σύνοδοι με την αφροδίτη έχουν ανοχή 9 μοίρες, η επιρροή είναι εμφανέστατη στην πραγματικότητα.
Αντίστοιχα και ο δίας μου από την 14 του υδροχόου
κάνει εξάγωνο με 5 μοίρες ανοχή με τους παραπάνω πλανήτες και
8 μοιρες ανοχή με τη σελήνη στον τοξότη...
αν και αδύναμη ανοχή, είναι εκπληκτικό τι τύχη δίνει εντελώς ξαφνικά και όταν ακριβώς τη χρειάζεσαι!! :)
hattie23
06-11-2011, 11:12 AM
Σαφως και οι προοδευτικοι χαρτες ενεργοποιουν τους πλανητες χωρις οψεις αλλα πρεπει να υπαρχει οψη στο γενεθλιο εστω και μεγαλης ανοχης για να "φανει" σε ολο του το μεγαλειο και να σε επιρεασει. Γι αυτο λεω για την ανοχη.Επειδη η δικια μου Αφροδιτη εδω και ετη βρισκεται σε "δυσκολο" ζωδιο γι ασυναισθηματισμους στον Αιγοκερω.Δεν δικαιολογειται η χαζομαρα της παρα αν κοιταξεις την γενεθλια θεση της και τους πλανητες που κανουν οψεις μαζι της . Στις συναστριες ,οποιος βαλει τον ουρανο του σε συνοδο με την αφροδιτη μου ,τα εχω χασει μαζι του απο την πρωτη στιγμη. Ετσι εξηγειτε και το κολλημα με τα αγορια του 1987 :rolleyes:
katiakiss
06-11-2011, 11:30 AM
Καλημέρα Κυριακάτικη! ...:)
Αυτό που θα ήθελα να προσθέσω στην συγκεκριμένη σας αναζήτηση, είναι ότι ένας πλανήτης που δεν δέχεται καθόλου όψεις, είναι ένας «απομονωμένος» πλανήτης που διαχειρίζεται, μονοπωλιακά σχεδόν , τον οίκο που κυβερνά ή τον οίκο που βρίσκεται.
Φανταστείτε τον κάθε χάρτη σαν έναν μηχανισμό που ο κάθε πλανήτης αποτελεί ένα εξάρτημά του. Ο πλανήτης εκείνος που δεν συνεργάζεται με κανένα «εξάρτημα» του μηχανισμού, κατά μία έννοια, είναι ένα προβληματικό εξάρτημα που δεν έχει τρόπους να απορροφήσει και να διοχετεύσει την ενέργειά του , μετέχοντας ομαλά ως μέρος του μηχανισμού.
Ανάλογα με το αν ο πλανήτης είναι προσωπικός ή όχι , σε ποιο ζώδιο και οίκο βρίσκεται , αν είναι σε έξαρση, αδυναμία ή πτώση, αν είναι ανάδρομος ή όχι και σε ποιο τμήμα του ωροσκοπίου βρίσκεται, μπορούμε να κάνουμε την αξιολόγησή μας και να κατανοήσουμε-αποκωδικοποιήσουμε το μήνυμα της θέσης του στο χάρτη.
Lena_P
06-11-2011, 01:26 PM
Καλημέρα Κυριακάτικη! ...:)
Αυτό που θα ήθελα να προσθέσω στην συγκεκριμένη σας αναζήτηση, είναι ότι ένας πλανήτης που δεν δέχεται καθόλου όψεις, είναι ένας «απομονωμένος» πλανήτης που διαχειρίζεται, μονοπωλιακά σχεδόν , τον οίκο που κυβερνά ή τον οίκο που βρίσκεται.
Φανταστείτε τον κάθε χάρτη σαν έναν μηχανισμό που ο κάθε πλανήτης αποτελεί ένα εξάρτημά του. Ο πλανήτης εκείνος που δεν συνεργάζεται με κανένα «εξάρτημα» του μηχανισμού, κατά μία έννοια, είναι ένα προβληματικό εξάρτημα που δεν έχει τρόπους να απορροφήσει και να διοχετεύσει την ενέργειά του , μετέχοντας ομαλά ως μέρος του μηχανισμού.
Ανάλογα με το αν ο πλανήτης είναι προσωπικός ή όχι , σε ποιο ζώδιο και οίκο βρίσκεται , αν είναι σε έξαρση, αδυναμία ή πτώση, αν είναι ανάδρομος ή όχι και σε ποιο τμήμα του ωροσκοπίου βρίσκεται, μπορούμε να κάνουμε την αξιολόγησή μας και να κατανοήσουμε-αποκωδικοποιήσουμε το μήνυμα της θέσης του στο χάρτη.
Οπότε θεωρώ πως το έχετε επιβεβαιώσει.. no;
Θέλω να πω, ο λόγος που ρώτησα αρχικά είναι ότι ανακάλυψα να υπάρχουν δύο αντίθετες 'σχολές' στο θέμα. Οι μεν να υποστηρίζουν πως ένας αφώτιστος πλανήτης είναι αδιάφορος -και ειδικά καρμικά- και η άλλη, όπως και εσείς, να τονίζουν τη σπουδαιότητα και κυριαρχία του στον Οίκο του. Θα θεωρούσατε πως ένας τέτοιος πλανήτης μπορεί και επηρρεάζει (κυβερνά με κάποια πιο αδύναμη έννοια) όμορους οίκους εφόσον δεν υπάρχουν πλανήτες σε αυτούς;
katiakiss
06-11-2011, 01:58 PM
Οπότε θεωρώ πως το έχετε επιβεβαιώσει.. no;
Θέλω να πω, ο λόγος που ρώτησα αρχικά είναι ότι ανακάλυψα να υπάρχουν δύο αντίθετες 'σχολές' στο θέμα. Οι μεν να υποστηρίζουν πως ένας αφώτιστος πλανήτης είναι αδιάφορος -και ειδικά καρμικά- και η άλλη, όπως και εσείς, να τονίζουν τη σπουδαιότητα και κυριαρχία του στον Οίκο του. Θα θεωρούσατε πως ένας τέτοιος πλανήτης μπορεί και επηρρεάζει (κυβερνά με κάποια πιο αδύναμη έννοια) όμορους οίκους εφόσον δεν υπάρχουν πλανήτες σε αυτούς;Λένα, αρχικά να σου ζητήσω να αφήσουμε τον πληθυντικό ευγενείας κατά μέρος, μια και δεν πιστεύω σε αυτού του είδους την ευγένεια, αν και ωστόσο σε ευχαριστώ για την λεπτότητα.
Επί του θέματος, προσωπικά έχω την γνώμη που παραθέτω στο πιο πάνω ποστ μου. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς στο ερώτημα περί «όμορων» οίκων. Ο μόνος τρόπος που μπορώ να φανταστώ, είναι να εννοείς αν ο εν λόγω πλανήτης απέχει μέχρι 3ο μοίρες από την ακμή του επόμενου οίκου ή μέχρι 5ο αν μιλάμε για φώτα. Τότε ναι, σαφώς και επηρεάζει.
Συμπληρωματικά θα πω ότι σε κάθε περίπτωση η αξιολόγηση ενός τέτοιου πλανήτη εξαρτάται από το σύνολο του ωροσκοπίου.
Για να σου δώσω ένα πρακτικό παράδειγμα, φαντάσου μία Σελήνη στον Αιγόκερω και στον 7ο οίκο ενός ωροσκοπίου όπου από τον 4ο μέχρι τον 10ο οίκο δεν έχουμε κανέναν άλλο πλανήτη , εκτός από αυτή την Σελήνη που δεν κάνει καμία όψη με κανέναν πλανήτη. Αυτό σημαίνει ότι το δυτικό τμήμα του ωροσκοπίου το καθορίζει αυτή η Σελήνη.
Αν τώρα συγκρίνουμε αυτόν τον χάρτη με κάποιον άλλο, που ο πλανήτης δίχως όψεις είναι ο Πλούτωνας και βρίσκεται στην Παρθένο και στον 9ο οίκο, ενώ στο δυτικό τμήμα του ωροσκοπίου υπάρχουν και άλλοι πλανήτες , νομίζω ότι είναι προφανής η εντελώς διαφορετική δύναμη που ασκούν στο σύνολο του ωροσκοπίου στην πρώτη και στην δεύτερη περίπτωση οι εν λόγω πλανήτες.
Lena_P
06-11-2011, 03:41 PM
Λένα, αρχικά να σου ζητήσω να αφήσουμε τον πληθυντικό ευγενείας κατά μέρος, μια και δεν πιστεύω σε αυτού του είδους την ευγένεια, αν και ωστόσο σε ευχαριστώ για την λεπτότητα.
Σε ευχαριστώ..
Επί του θέματος, προσωπικά έχω την γνώμη που παραθέτω στο πιο πάνω ποστ μου. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς στο ερώτημα περί «όμορων» οίκων. Ο μόνος τρόπος που μπορώ να φανταστώ, είναι να εννοείς αν ο εν λόγω πλανήτης απέχει μέχρι 3ο μοίρες από την ακμή του επόμενου οίκου ή μέχρι 5ο αν μιλάμε για φώτα. Τότε ναι, σαφώς και επηρεάζει.
Συμπληρωματικά θα πω ότι σε κάθε περίπτωση η αξιολόγηση ενός τέτοιου πλανήτη εξαρτάται από το σύνολο του ωροσκοπίου.
Για να σου δώσω ένα πρακτικό παράδειγμα, φαντάσου μία Σελήνη στον Αιγόκερω και στον 7ο οίκο ενός ωροσκοπίου όπου από τον 4ο μέχρι τον 10ο οίκο δεν έχουμε κανέναν άλλο πλανήτη , εκτός από αυτή την Σελήνη που δεν κάνει καμία όψη με κανέναν πλανήτη. Αυτό σημαίνει ότι το δυτικό τμήμα του ωροσκοπίου το καθορίζει αυτή η Σελήνη.
Αν τώρα συγκρίνουμε αυτόν τον χάρτη με κάποιον άλλο, που ο πλανήτης δίχως όψεις είναι ο Πλούτωνας και βρίσκεται στην Παρθένο και στον 9ο οίκο, ενώ στο δυτικό τμήμα του ωροσκοπίου υπάρχουν και άλλοι πλανήτες , νομίζω ότι είναι προφανής η εντελώς διαφορετική δύναμη που ασκούν στο σύνολο του ωροσκοπίου στην πρώτη και στην δεύτερη περίπτωση οι εν λόγω πλανήτες.
Στην πρώτη περίπτωση αναφερόμουν. Στο παράδειγμά σου, για θέματα 4ου->10ου Οίκου θέματα, ή σε πιο ΄στενά όρια', θέματα 6ου, 7ου, και 8ου Οίκου η εξέταση της θέσης της Σελήνης θεωρείται πιο μείζονος σημασίας σε σχέση με άλλους γενέθλιους όπου η Σελήνη έχει όψεις ή/και δεν είναι απομονωμένη;
Έχει άλλη προτεραιότητα η εξέταση της Σελήνης σε κάποιο προοδευτικό στο παράδειγμά σου;
(Ρωτάω με διαφορετικό τρόπο για να βοηθήσω.. Απ' ό,τι φαίνεται δυσκολεύομαι να εξηγηθώ τον τελευταίο καιρό...)
Σε ευχαριστώ πολύ για τη διάθεσή σου να εξηγήσεις! :)
katiakiss
06-11-2011, 04:36 PM
Σε ευχαριστώ..
Στην πρώτη περίπτωση αναφερόμουν. Στο παράδειγμά σου, για θέματα 4ου->10ου Οίκου θέματα, ή σε πιο ΄στενά όρια', θέματα 6ου, 7ου, και 8ου Οίκου η εξέταση της θέσης της Σελήνης θεωρείται πιο μείζονος σημασίας σε σχέση με άλλους γενέθλιους όπου η Σελήνη έχει όψεις ή/και δεν είναι απομονωμένη;
Έχει άλλη προτεραιότητα η εξέταση της Σελήνης σε κάποιο προοδευτικό στο παράδειγμά σου;
(Ρωτάω με διαφορετικό τρόπο για να βοηθήσω.. Απ' ό,τι φαίνεται δυσκολεύομαι να εξηγηθώ τον τελευταίο καιρό...)
Σε ευχαριστώ πολύ για τη διάθεσή σου να εξηγήσεις! :)Λένα, να σου ξεκαθαρίσω ότι όλοι οι πλανήτες πρέπει να εξετάζονται προσεκτικά , είτε μιλάμε για γενέθλιο , είτε για προοδευτικό ωροσκόπιο (οι λεγόμενες δευτερεύουσες κατευθύνσεις) .
Στο παράδειγμα που σου έδωσα θα εξετάζαμε την Σελήνη δίνοντας μια παραπάνω βαρύτητα, όπως οφείλουμε να δίνουμε στα «φώτα» ενός ωροσκοπίου (Ήλιο\Σελήνη). Πολύ περισσότερο που στο παράδειγμα αναφερόμαστε σε μία Σελήνη που δεν κάνει καμία όψη και επιπλέον ελέγχει το δυτικό τμήμα του ωροσκοπίου. Όμως ξέχνα το αυτό , γιατί ενδεχομένως να σε μπερδεύει περισσότερο. Ας μείνουμε στην σημασία ενός πλανήτη δίχως όψεις. Σε κάθε περίπτωση, άλλη η σημασία του αν είναι προσωπικός ή «φώτα» ή ακόμα αν κυβερνά γωνιακούς οίκους (1ο , 4ο , 7ο , 10ο ) και άλλη αν μιλάμε για εξωκρόνιους.
Θα εξετάσουμε την προοδευτική κίνηση του εν λόγω πλανήτη με μεγάλη προσοχή , γιατί τελικά έχει τον κύριο έλεγχο του τομέα της ζωής μας που κυβερνά (τον οίκο) και είναι βασικός για να αντλήσουμε πληροφορίες του οίκου του ενδιαφέροντός μας.
Αφού βρίσκεται στον χάρτη δίχως όψεις, πάει να πει ότι ενδεχομένως τα θέματα του οίκου που κυβερνά ή τα θέματα του οίκου στον οποίο βρίσκεται, έχουν την τάση να παρουσιάζουν μια στασιμότητα ως προς την εξέλιξη\ωρίμανση. Η έλλειψη αλληλεπίδρασης με άλλους πλανήτες, καταδικάζει τον πλανήτη να εξαρτά την εξέλιξή του από την κινητήρια δύναμη των διελεύσεων και φυσικά, των προοδευτικών κατευθύνσεων. Υπό αυτό το πρίσμα δίνουμε μια παραπάνω σημασία σε μια τέτοια περίπτωση.
Ελπίζω να σε βοήθησα περισσότερο. :)
Lena_P
06-11-2011, 06:21 PM
Πολύ! Να 'σαι καλά, πιστεύω 'ξεμπλόκαρα' :)
toniateddybear
07-11-2011, 01:47 AM
Το ενα μελος ξεμπλοκαρε το αλλο μπλοκαρε!!! Απευθυνομαι στην katiakiss, για μην δημιουργω ασαφειες, και θελω να σε ρωτησω σχετικα με την απαντηση που εδωσες παραπανω:"Αφού βρίσκεται στον χάρτη δίχως όψεις, πάει να πει ότι ενδεχομένως τα θέματα του οίκου που κυβερνά ή τα θέματα του οίκου στον οποίο βρίσκεται, έχουν την τάση να παρουσιάζουν μια στασιμότητα ως προς την εξέλιξη\ωρίμανση. Η έλλειψη αλληλεπίδρασης με άλλους πλανήτες, καταδικάζει τον πλανήτη να εξαρτά την εξέλιξή του από την κινητήρια δύναμη των διελεύσεων και φυσικά, των προοδευτικών κατευθύνσεων. Υπό αυτό το πρίσμα δίνουμε μια παραπάνω σημασία σε μια τέτοια περίπτωση." επειδη στο γενεθλιο χαρτη μου εχω το δια χωρις οψεις στο 2 οικο, δηλαδη το φυσικο οικο του πλανητη, θα ηθελα να σε ρωτησω το εξης: το γεγονος οτι ο πλανητης δε δεχεται οψεις, τον κανει να δουλευει "πιο αργα..?" δηλαδη οι ιδιοτητες του να εμφανιζονται με πιο αργο, πιθανον πιο ηπιο ρυθμο, ή μηπως, ακριβως επειδη δε δεχεται οψεις δρα απερισπαστα, δηλαδη, χωρις να αναχαιτιζεται απο καποιο τετραγωνο για παραδειγμα, αφου δεν κανει οψεις...? Συγνωμη που εμμενω στη λεπτομερεια, αλλα δεν τα εχω βαλλει σε σωστη σειρα στο μυαλο μου...πρωτακι γαρ!:)
katiakiss
07-11-2011, 11:11 AM
Απευθυνομαι στην katiakiss, για μην δημιουργω ασαφειες, και θελω να σε ρωτησω σχετικα με την απαντηση που εδωσες παραπανω:"Αφού βρίσκεται στον χάρτη δίχως όψεις, πάει να πει ότι ενδεχομένως τα θέματα του οίκου που κυβερνά ή τα θέματα του οίκου στον οποίο βρίσκεται, έχουν την τάση να παρουσιάζουν μια στασιμότητα ως προς την εξέλιξη\ωρίμανση. Η έλλειψη αλληλεπίδρασης με άλλους πλανήτες, καταδικάζει τον πλανήτη να εξαρτά την εξέλιξή του από την κινητήρια δύναμη των διελεύσεων και φυσικά, των προοδευτικών κατευθύνσεων. Υπό αυτό το πρίσμα δίνουμε μια παραπάνω σημασία σε μια τέτοια περίπτωση." επειδη στο γενεθλιο χαρτη μου εχω το δια χωρις οψεις στο 2 οικο, δηλαδη το φυσικο οικο του πλανητη, θα ηθελα να σε ρωτησω το εξης: το γεγονος οτι ο πλανητης δε δεχεται οψεις, τον κανει να δουλευει "πιο αργα..?" δηλαδη οι ιδιοτητες του να εμφανιζονται με πιο αργο, πιθανον πιο ηπιο ρυθμο, ή μηπως, ακριβως επειδη δε δεχεται οψεις δρα απερισπαστα, δηλαδη, χωρις να αναχαιτιζεται απο καποιο τετραγωνο για παραδειγμα, αφου δεν κανει οψεις...? Συγνωμη που εμμενω στη λεπτομερεια, αλλα δεν τα εχω βαλλει σε σωστη σειρα στο μυαλο μου...πρωτακι γαρ!:)Καλημέρα Τόνια,
Φοβάμαι ότι με τις απαντήσεις μου στις παραπάνω τοποθετήσεις έχω εξαντλήσει τους τρόπους που μπορώ να εξηγήσω τον ρόλο ενός πλανήτη που δεν δέχεται όψεις, μέσα σε ένα ωροσκόπιο. Είμαι σίγουρη ότι αν διαβάσεις ξανά τα όσα γράφω και τα επεξεργαστείς, θα μπορέσεις να σχηματίσεις μια καλύτερη εικόνα.
Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι απόλυτα σίγουρη ότι ο Δίας σου δεν δέχεται καμία όψη (μπορεί να μην έχεις την εμπειρία να το δεις σωστά αυτό), αλλά επειδή το θέμα δεν είναι αυτό, αλλά η κατανόηση του ρόλου ενός τέτοιου πλανήτη, θα σου ξεκαθαρίσω ότι είναι λάθος η αντίληψη ότι ο πλανήτης δουλεύει «πιο αργά» ή «απερίσπαστα». Οι πλανήτες συμβολίζουν ενέργειες και ένας πλανήτης που δεν κάνει καμία όψη, είναι ένας πλανήτης που δεν προάγει ροή ενέργειας.
Μάλλον έχεις μπερδευτεί και θα πρέπει να σου πω ότι ο Δίας κυβερνά τον Τοξότη και τον 9ο οίκο (αυτό σχετικά με την εντύπωση που έχεις για την θέση του στον 2ο \Ταύρο). Πρακτικά , στην περίπτωσή σου κυβερνά τα θέματα του οίκου που έχει τον Τοξότη στην ακμή , που λογικά θα πρέπει να είναι ο 9ος . Για να κάνουμε το παράδειγμα ακόμα πιο πρακτικό, τώρα που θα έχεις επιστροφή Δία (δηλαδή ο διελαύνον Δίας θα κάνει σύνοδο με την γενέθλια θέση του) , η διεύρυνση και η επέκταση που είναι τα υποσχόμενα δώρα του Δία, δεν θα φέρουν κάτι διαφορετικό από ότι έχεις βιώσει μέχρι σήμερα, έχοντάς τον στην ίδια γενέθλια θέση. Η ροή της επεκτατικής ενέργειας του Δία , θα διατρέξει το ίδιο κανάλι και το όποιο όφελος αυτής της «καλότυχης» περιόδου θα κλείσει έναν κύκλο 12 χρόνων και θα ανοίξει έναν καινούργιο κύκλο 12ετίας και όλη αυτή η ενέργεια θα παραμείνει σε ένα κλειστό κύκλωμα που αφορά τον 2ο οίκο και τον οίκο που στην ακμή του έχει τον Τοξότη.
Αν αυτός ο Δίας έκανε δύο όψεις, αμέσως-αμέσως η ενέργειά του θα μοιράζονταν σε ακόμα δύο οίκους που θα φιλοξενούσαν τους πλανήτες και πολύ πιθανά στους οίκος που οι πλανήτες αυτοί θα κυβερνούσαν. Θα μπορούσε λοιπόν αυτή η επιστροφή Δία να ενεργοποιεί πέντε διαφορετικούς τομείς της ζωής σου (πέντε διαφορετικούς οίκους). Από την άλλη, οι πλανήτες που θα έκαναν όψη με τον Δία, θα τροποποιούσαν την ενέργειά του και θα εμπλούτιζαν με διαφορετικές παραμέτρους τα θέματα του 2ου οίκου σου και του οίκου που έχει τον Τοξότη στην ακμή του.
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ακόμα και τα τετράγωνα ή οι αντιθέσεις, δεν είναι απλώς παράγοντες ανασταλτικής δράσης ενός πλανήτη. Σηματοδοτούν τις προκλήσεις και τα μπλοκαρίσματα που καλείται να αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος και που συνήθως είναι η αιτία να γίνουν άλματα προόδου στα θέματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος. Για να ανακαλύψεις την δύναμή σου, πρέπει πρώτα να χρειαστεί να την χρησιμοποιήσεις. Έτσι, ένα πιθανό τετράγωνο με τον γενέθλιο Δία σου, δεν θα σήμαινε ότι ο Δίας αυτός είναι «αναχαιτισμένος» , όπως το αναφέρεις.
Πρακτικά αυτό θα σήμαινε πως αν υποθέσουμε ήσουν δικηγόρος (Δίας κυβερνήτης του Τοξότη \κυβερνήτης φυσικού 9ου ) , με την θέση του Δία στον 2ο οίκο των αξιών και των οικονομικών , θα σήμαινε πιθανότατα ότι αυτό θα ήταν ένα επάγγελμα που σου εξασφαλίζει ικανοποιητικές αμοιβές. Ωστόσο, η έλλειψη αλληλεπίδρασης του Δία με άλλους πλανήτες θα μου έδιναν την πληροφορία ότι οι εμπειρίες σε αυτόν τον τομέα, δεν έχουν κάποια σημαντική ροή\επίδραση. Ίσως λοιπόν η νομική σου κατεύθυνση να ήταν σε ένα τομέα του νομικού κλάδου που δεν επιτρέπει πολλές εμπειρίες, όπως το να είσαι νομικός σύμβουλος σε μια εταιρία που ασχολείται με πολύ περιορισμένα θέματα ή να είσαι συμβολαιογράφος .
Σαφώς οι εμπειρίες και οι αντιξοότητες ενός μάχιμου δικηγόρου, είναι εντελώς διαφορετικές και ο κυβερνήτης του 9ου οίκου του θα είχε ενδιαφέρουσες πληροφορίες να μας δώσει, με αρμονικές και δυσαρμονικές όψεις.
Προσπάθησε να βάλεις την αναζήτηση της αστρολογικής γνώσης σε διαφορετικό πλαίσιο από τους εύκολους αφορισμούς του καλό\κακό , εύκολο\δύσκολο κλπ. Το νόημα και το μήνυμα , είναι εντελώς αλλού.
Ελπίζω να σε βοήθησα να καταλάβεις λίγο καλύτερα...:)
toniateddybear
07-11-2011, 05:53 PM
Αγαπητο μελος katiakiss, καταλαβα οτι το εχετε ψαξει το θεμα! ενα ενα ομως, γιατι δεν μπορω οτι αποσαφηνιστηκαν ολα τα ζητηματα!αρχικα, ευχαριστω για το χρονο σας, που αντι να με παραπεμψετε απλα πιο πανω, μου δωσατε ολοκληρη κατευθυντηρια απαντηση. επειτα, το μονο που μεχρι τωρα αντιλαμβανομαι μπορω να πω αρτια στην αστρολογια, ειναι οτι οι πλανητες παραγουν ενεργεια, μεσω της κινησης τους στο συμπαν και οτι εμεις ειμαστε δεκτες αλλα και πομποι ενεργειας. τωρα, σχετικα με το αν τελικα σχηματιζονται ή οχι οψεις, λεκτεα τα εξης: επειδη στο αρθρο αναφερονται μονο οι "κλασσικες", οι πτολεμαικες οψεις, εγω μονο για αυτες πηρα θεση! η εμπειρια μου σαφως και δε μου επιτρεπει να "αναγνωρισω" κι αλλες οψεις (θα ηταν υβρις να μπορω τη στιγμη που λιγο ασχολουμαι με την αστρολογια!!!) και σιγουρα εσεις ειστε αρκετα εξοικιωμενη στο ζητημα των οψεων. Πτολεμαικες οψεις ο γενεθλιος Διας μου με αλλους πλανητες, δεν σχηματιζει, (σχηματιζει μονο εξαγωνο με το AC και χιαστι με το MC), τα οποια απο οσο γνωριζω ειναι σημεια και δεν γνωριζω ακομη τη σημασια της οψης. επειτα, πολυ καλα κανατε και το διευκρινησατε αυτο με τους οικους, δηλαδη, οτι ο διας μπορει να βρισκεται ως πλανητης στο δευτερο οικο, αλλα ειναι κυβερνητης του 9ου (πεσατε διανα!), οπως επισης χτυπησατε διανα και στο ζητημα της εργασιας και των απολλαβων. επισης καταλαβα καλα οτι ολες οι οψεις ειναι ωφελιμες, και μαλλον ειτε ειναι τριγωνο ειτε αντιθεση, η οψη απο μονη της ειναι μεσο ροης ενεργειας, οποτε ειναι κατι που σημαινει δραστηριοτητα και οχι στασιμοτητα, συνεπως, θα πρεπει να αντιλαμαβανομαι τις οψεις σαν διαυλο και οχι σαν κατι θετικο ή αρνητικο. Τελος, με προβληματιζει το εξης: τα ατομα που ενας γενεθλιος πλανητης τους δε σχηματιζει πτολεμαικες οψεις ή καθολου οψεις, τι μπορουν να κανουν σε πρακτικο επιπεδο, για να ξεμπλοκαρει η ενεργεια που εχει τυχον συσσωρευτει καπου...? υπαρχει κατι που ανεξερτητα απο αλλους παραγοντες το ατομο με τον αν-οψιμο πλανητη μπορει να κανει και να επεμβει...? Ευχαριστω πολυ, κυριως για το χρονο σας!!:D:D:D
Lena_P
07-11-2011, 06:33 PM
Αχμ... Τώρα αν πω πως το 'χασα θα τραβάει κάποιος τα μαλλιά του;
Τελος, με προβληματιζει το εξης: τα ατομα που ενας γενεθλιος πλανητης τους δε σχηματιζει πτολεμαικες οψεις ή καθολου οψεις, τι μπορουν να κανουν σε πρακτικο επιπεδο, για να ξεμπλοκαρει η ενεργεια που εχει τυχον συσσωρευτει καπου...? υπαρχει κατι που ανεξερτητα απο αλλους παραγοντες το ατομο με τον αν-οψιμο πλανητη μπορει να κανει και να επεμβει...?
Ως τώρα θεωρούσα πως αυτός ο πλανήτης 'κάνει του κεφαλιού του', αδέσμευτος από τους υπολοίπους. Εάν και εφόσον κάνει κάποια στιγμή όψη οι αντιδράσεις θα φανούν εντονότερες σε σχέση με κάποιον του οποίου ο ίδιος πλανήτης σχηματίζει κάποια Πτολεμαϊκή όψη.. Σχεδόν σαν έναν 'απαίδευτο' χωρίς 'χαλινάρια' πλανήτη όπου σε κάποια φάση το 'τσιγκλάς' ή προσπαθείς να του φορέσεις χαλινά... Παρακαλώ διορθώστε με στο σημείο που το έχω χάσει..
@toniateddybear, Αν το πας ανάποδα;
Η αλήθεια είναι πως η δική μου απορία ξεκίνησε καθαρά θεωρητικά μιας και δεν έχω πλανήτη χωρίς όψη στο γενέθλιο (με εξαίρεση ίσως κανα-δυο θεωρητικά σημεία)..
Αν κάνεις μια δοκιμή βλέποντας κάποια Ηλιακή επιστροφή (ή/και Σεληνική(?)) σε περίοδο της ζωής σου που επηρεάστηκε ο εν λόγω οίκος σου καθώς και σε τί θέση ήταν ο Δίας;
toniateddybear
07-11-2011, 07:46 PM
Αγαπητο μελος Lena P, κοιταξα μηπως μπορεσω να βγαλω καποιο συμπερασμα αναποδα, αλλα εκτος του οτι δεν ειμαι ειδικη, αν κοιταξω μεμονομενα δεν θα καταλαβω αν ευθυνεται ο ανοψιος πλανητης ή οχι...ασε, ετσι κι αλλιως η απορια μου δεν εχει να κανει μονο επειδη εχω αν-οψιο πλανητη, οπως βλεπω με τη μικρη (εως ανυπαρκτη) εμπειρια μου....αλλα, θελω να δω ξεκαθαρα το ζητημα αυτο...οποτε και να το αναγνωριζω σε καθε περιπτωση!:D
katiakiss
07-11-2011, 10:16 PM
Απευθυνόμενη στις παραπάνω τοποθετήσεις, δυστυχώς αυτή τη φορά στ’ αλήθεια δεν έχω να προσθέσω τίποτα σημαντικό στα όσα έχω ήδη καταθέσει. Τώρα θα πρέπει να αφήσετε το περιθώριο της νοητικής επεξεργασίας των πληροφοριών και να επανέλθετε στο θέμα όταν θα έχετε πάρει αρκετή από την βασική γνώση αστρολογίας. Ένας πλανήτης δίχως όψεις, δεν είναι από τα πρώτα που μελετάμε στα πρώτα μας αστρολογικά βήματα.
Θα επισημάνω απλώς ότι το εξάγωνο του Δία με τον ωροσκόπο, είναι μία σημαντική όψη.
Όταν ένας πλανήτης δεν έχει καθόλου όψεις, τότε εξετάζουμε την κατάσταση του κυβερνήτη του πλανήτη αυτού. Στην περίπτωση ενός Δία στον Ταύρο, ο κυβερνήτης του Δία είναι η Αφροδίτη (κυβερνήτης Ταύρου).
Για όλες τις δυσμένειες ενός χάρτη, ο μόνος πρακτικός τρόπος αντιμετώπισης είναι ένας και είναι μονόδρομος. ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ!
Καληνύχτα.
maria76
07-11-2011, 10:53 PM
Διάβασα όλα σας τα ποστ, και είχα την εντύπωση πως ένας πλανήτης χωρίς όψεις ενδυναμώνεται,παρά "χάνει" κάτι απ'την ποιότητα του.
Μόνο το μικρό μου ανθρωπάκι ξέρω με Ερμή στον Υδροχόο και χωρίς όψεις,στον 8ο οίκο κιόλας.Ωστόσο ο Ερμής κυβερνάει τον Δίδυμο ωροσκόπο του,αλλά θα πρέπει να περάσουν χρόνια για να σας πω την άποψη μου για το θέμα.Ναι,είναι έξυπνος,μιλάει πολύ ξεκάθαρα,και περισσότερο από άλλα παιδάκια συνομήλικα,ξέρει πχ τι ακριβώς κάνει ένα δορυφορικό"πιάτο"στην ταράτσα μας και άλλα τρελλά.
Το αρνητικό του Ερμή χωρίς όψεις δεν το έχω εντοπίσει ακόμα,κρατήστε το θέμα γιατί θα επανέλθω όταν θα είναι 25:p
Πολυ ενδιαφερον θεμα! Εγω θα ηθελα να ρωτησω τι ειναι καλυτερο απο το αλλο, ενας πλανητης που χτυπιεται απο δυσκολες οψεις αντιθεση κ τετραγωνο αποκλειστικα η ενας πλανητης χωρις καμμια οψη?
toniateddybear
07-11-2011, 11:43 PM
αγαπητο μελος μυσπ, δες τις απαντησεις της katiaskiss στις δικες μου αποριες! :)
Ευχαριστω πολυ, δεν παρατηρησα οτι το θεμα ειχε απαντηθει παραπανω θα το μελετησω τωρα!
Τίνα Ζαχαριάδου
08-11-2011, 10:22 AM
Παιδιά ένας πλανήτης χωρίς όψεις, υπερλειτουργεί τις ιδιότητες του ζωδίου και δεν το καταλαβαίνει.
Με τον Ερμή για παράδειγμα που ανάφερε η Μαρία, το άτομο που τον έχει συνήθως μιλά ασταμάτητα κι αν του πεις, "σταμάτα επιτέλους να μιλάς" θα σου πει "μα δεν έχω πει ακόμη τίποτα". Αυτό συμβαίνει γιατί δεν δέχεται άλλες επιρροές και η ενέργεια του πλανήτη περιστρέφεται γύρω από τον ίδιο πλανήτη και φυσικά διοχετεύεται στον οίκο που βρίσκεται.
Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι επειδή δεν σχηματίζει όψεις ότι "αναχαιτίζεται" ή δεν "λειτουργεί". Οσο για τις διελεύσεις, τον ενεργοποιούν κανονικά, ενώ, σε τέτοιες περιπτώσεις (χωρίς όψη δηλαδή) δίνουμε περισσότερη σημασία στα μεσοδιαστήματα. Αν για παράδειγμα βρεθεί πλανήτης σε μεσοδιάστημα του Ερμή/Σελήνης, αυτοί οι δυο πλανήτες ενεργοποιούνται και λειτουργούν σαν να έχουν γενέθλια όψη.
Οσο για τον Δία της Τόνιας, είναι ανάδρομος και μάλλον η Τόνια δεν έχει δει ακόμη τα δώρα του γι αυτό εικάζω πως τον ψάχνει περισσότερο. Αρχικά θα πρέπει να δει πότε γυρίζει κι αν γυρίζει ορθόδρομος από πρόοδο. Μετά θα πρέπει όντως να ελέγξει σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν και που σχετίζονται με το Δία και τον οίκο που βρίσκεται για να δει πώς και με ποιο τρόπο ενεργοποιήθηκαν ώστε να βγάλει τα συμπεράσματα της.
katiakiss
08-11-2011, 10:51 AM
Τίνα μου, δεν ξέρω σε τι ακριβώς απαντάς, αλλά έχουμε ήδη διευκρινίσει ότι δεν ισχύει το ότι «αναχαιτίζεται» ή δεν «λειτουργεί» ο πλανήτης που δεν δέχεται όψεις. Έχουμε ήδη πει ότι απλώς ο πλανήτης δεν συνεργάζεται αρμονικά στον χάρτη, μετέχοντας στην αλληλεπίδραση ροής ενέργειας. Αυτό που με άλλα λόγια λες «υπερλειτουργεί της ιδιότητες του ζωδίου». Για έναν αρχάριο, νομίζω ότι χρειάζονται περισσότερες διευκρινιστικές λεπτομέρειες, τις οποίες προσπάθησα να εξηγήσω με διάφορα παραδείγματα.
Στο στάδιο γνώσης που βρίσκονται οι ερωτώντες (που δεν είναι σίγουροι για το αν κάνουν όψεις οι πλανήτες τους ή όχι) , γνώμη μου είναι ότι το να ψάχνουν τα μεσοδιαστήματα, είναι σαν να δίνουμε λύσεις τριτοβάθμιας εξίσωσης στις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Έχω την προσωπική άποψη ότι η κατάσταση του κυβερνήτη ενός πλανήτη δίχως όψεις, έχει αρκετά να μας πει και στο γενέθλιο χάρτη και στις διελεύσεις. Τουλάχιστον σε ένα πρώτο επίπεδο.
Είμαι σίγουρη ότι η επόμενη ερώτηση θα είναι : «Και πως βρίσκουμε τα μεσοδιαστήματα;» «Τα μεσοδιαστήματα προοδεύουν;» «η όψη χιαστί προς το μεσοδιάστημα ισχύει;»
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι αρχικά προέχει η κατανόηση του μηνύματος ενός πλανήτη δίχως όψεις σε έναν γενέθλιο χάρτη και όχι ο τρόπος να τον ελέγξουμε.
toniateddybear
08-11-2011, 11:22 AM
καλημερα σε ολους! απευθυνομαι στις αστρολογους κυριως: η ασχετοσυνη καποιων μελών, οπως και η μεγαλη τριβη ή η βαθια γνωση ειναι φυσικο να υπαρχουν και αναποφευκτο! προσωπικα να σας πω μονο, οτι ολες οι πληροφοριες μου ειναι χρησιμες, ακομη κι αυτες που δεν καταλαβαινω...!διαβαζοντας, νομιζω θα φτασει η στιγμη που θα εχω λιγοτερες(ή και περισσοτερες αποριες):d
να ειστε σιγουροι ομως, οτι κανεις δεν αρνειται την προσφορα της γνωσης...! ευχαριστουμε που μας την προσφερετε!!!:d:d:d καλημερα σε ολους!
Τίνα Ζαχαριάδου
08-11-2011, 12:16 PM
Τίνα μου, δεν ξέρω σε τι ακριβώς απαντάς, αλλά έχουμε ήδη διευκρινίσει ότι δεν ισχύει το ότι «αναχαιτίζεται» ή δεν «λειτουργεί» ο πλανήτης που δεν δέχεται όψεις. Έχουμε ήδη πει ότι απλώς ο πλανήτης δεν συνεργάζεται αρμονικά στον χάρτη, μετέχοντας στην αλληλεπίδραση ροής ενέργειας. Αυτό που με άλλα λόγια λες «υπερλειτουργεί της ιδιότητες του ζωδίου». Για έναν αρχάριο, νομίζω ότι χρειάζονται περισσότερες διευκρινιστικές λεπτομέρειες, τις οποίες προσπάθησα να εξηγήσω με διάφορα παραδείγματα.
Στο στάδιο γνώσης που βρίσκονται οι ερωτώντες (που δεν είναι σίγουροι για το αν κάνουν όψεις οι πλανήτες τους ή όχι) , γνώμη μου είναι ότι το να ψάχνουν τα μεσοδιαστήματα, είναι σαν να δίνουμε λύσεις τριτοβάθμιας εξίσωσης στις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Έχω την προσωπική άποψη ότι η κατάσταση του κυβερνήτη ενός πλανήτη δίχως όψεις, έχει αρκετά να μας πει και στο γενέθλιο χάρτη και στις διελεύσεις. Τουλάχιστον σε ένα πρώτο επίπεδο.
Είμαι σίγουρη ότι η επόμενη ερώτηση θα είναι : «Και πως βρίσκουμε τα μεσοδιαστήματα;» «Τα μεσοδιαστήματα προοδεύουν;» «η όψη χιαστί προς το μεσοδιάστημα ισχύει;»
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι αρχικά προέχει η κατανόηση του μηνύματος ενός πλανήτη δίχως όψεις σε έναν γενέθλιο χάρτη και όχι ο τρόπος να τον ελέγξουμε.
Κάτια μου αναφέρομαι σε όλους όσους θέλουν να διαβάσουν την άποψη μου. Φυσικά και είδα τις απαντήσεις σας, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορώ να δώσω κι εγώ απάντηση. Δεν βγήκα να διορθώσω κανέναν, το λέω αυτό σε περίπτωση που κάποιο μέλος κατάλαβε κάτι τέτοιο, άλλωστε το έγραψες και εσύ, πως παρόμοια πράγματα με εσάς έγραψα κι εγώ αλλά με διαφορετικό τρόπο.
Για τα μεσοδιάστηματα έχεις δίκιο, είναι για πιο προχωρημένους μελετητές κι εγώ η ίδια τα ψάχνω ακόμη. Όμως όταν μιλάμε για πλανήτες δίχως όψεις δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε σε αυτά γιατί οι πλανήτες χωρίς όψεις "εξαρτώνται" άμεσα από αυτά. Ένας μεσοδιάστημα όταν ενεργοποιεί πλανήτες που βρίσκονται σε όψη ενδέχεται να μην φέρει τίποτα σημαντικό. Ένα μεσοδιάστημα όμως που ενεργοποιεί πλανήτες που δεν σχηματίζουν όψεις μεταξύς τους ή τον μοναχικό πλανήτη, έχει περισσότερη σημασία και πρέπει να μελετάται -κατά την γνώμη μου πάντα- πιο εξονυχιστικά.
Θα συμφωνούσα μαζί σου για τις λύσεις τριτοβάθμιας εξίσωσης στις πρώτες τάξεις του δημοτικού αν δεν μιλούσαμε σε φόρουμ αλλά σε κάποια σχολή. Ναι, σε μια τέτοια περίπτωση σαφώς δεν τους ξεκινάς με μεσοδιαστήματα, όμως εδώ είμαστε για να δίνουμε εγκυκλοπαιδικές γνώσεις και όχι για να διδάξουμε από την αρχή μέχρι το τέλος την αστρολογική ύλη που έτσι κι αλλιώς είναι ανεξάντλητη.
Γνωρίζεις φυσικά πως πολλά από τα άρθρα που γράφουμε όλοι μας ή πολλές απαντήσεις μας, δεν είναι για αρχάριους μελετητές, αυτό τι σημαίνει ότι δεν πρέπει να γράφουμε; Δίνουμε τις πληροφορίες και όποιος θέλει και μπορεί τις επεξεργάζεται, αυτό θεωρώ πως έκανα κι εγώ τη συγκεκριμένη στιγμή, έδωσα κάποιες πληροφορίες και ο καθένας ας κάνει ότι θέλει με αυτές.
katiakiss
08-11-2011, 12:57 PM
Κάτια μου αναφέρομαι σε όλους όσους θέλουν να διαβάσουν την άποψη μου. Φυσικά και είδα τις απαντήσεις σας, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορώ να δώσω κι εγώ απάντηση. Δεν βγήκα να διορθώσω κανέναν, το λέω αυτό σε περίπτωση που κάποιο μέλος κατάλαβε κάτι τέτοιο, άλλωστε το έγραψες και εσύ, πως παρόμοια πράγματα με εσάς έγραψα κι εγώ αλλά με διαφορετικό τρόπο.
Για τα μεσοδιάστηματα έχεις δίκιο, είναι για πιο προχωρημένους μελετητές κι εγώ η ίδια τα ψάχνω ακόμη. Όμως όταν μιλάμε για πλανήτες δίχως όψεις δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε σε αυτά γιατί οι πλανήτες χωρίς όψεις "εξαρτώνται" άμεσα από αυτά. Ένας μεσοδιάστημα όταν ενεργοποιεί πλανήτες που βρίσκονται σε όψη ενδέχεται να μην φέρει τίποτα σημαντικό. Ένα μεσοδιάστημα όμως που ενεργοποιεί πλανήτες που δεν σχηματίζουν όψεις μεταξύς τους ή τον μοναχικό πλανήτη, έχει περισσότερη σημασία και πρέπει να μελετάται -κατά την γνώμη μου πάντα- πιο εξονυχιστικά.
Θα συμφωνούσα μαζί σου για τις λύσεις τριτοβάθμιας εξίσωσης στις πρώτες τάξεις του δημοτικού αν δεν μιλούσαμε σε φόρουμ αλλά σε κάποια σχολή. Ναι, σε μια τέτοια περίπτωση σαφώς δεν τους ξεκινάς με μεσοδιαστήματα, όμως εδώ είμαστε για να δίνουμε εγκυκλοπαιδικές γνώσεις και όχι για να διδάξουμε από την αρχή μέχρι το τέλος την αστρολογική ύλη που έτσι κι αλλιώς είναι ανεξάντλητη.
Γνωρίζεις φυσικά πως πολλά από τα άρθρα που γράφουμε όλοι μας ή πολλές απαντήσεις μας, δεν είναι για αρχάριους μελετητές, αυτό τι σημαίνει ότι δεν πρέπει να γράφουμε; Δίνουμε τις πληροφορίες και όποιος θέλει και μπορεί τις επεξεργάζεται, αυτό θεωρώ πως έκανα κι εγώ τη συγκεκριμένη στιγμή, έδωσα κάποιες πληροφορίες και ο καθένας ας κάνει ότι θέλει με αυτές.Από την έκταση της απάντησής σου, συμπεραίνω ότι εξέλαβες την προηγούμενη τοποθέτησή μου ως ένα είδος επίπληξης που σε καμία περίπτωση δεν σκόπευε σε κάτι τέτοιο.
Απλώς, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας του ανανεωμένου προφίλ στο φόρουμ να αποφεύγουμε την επανάληψη και να προχωράμε την συζήτηση συνθέτοντας ένα συμπαγές παζλ συμπληρωματικών πληροφοριών (ακριβώς επειδή είμαστε δημόσιο φόρουμ που ο καθένας θα επιστρέψει στην κάθε συζήτηση σε ανύποπτο χρόνο και καλό είναι να μην διαβάζει την επανάληψη του ίδιου νοήματος, κατά την άποψή μου πάντα).
Ωστόσο, νομίζω ότι οι απαντήσεις δίνονται στους ερωτώντες, με σκοπό να διαφωτίσουν τις τωρινές τους απορίες και να ξεμπλέξουν τα κουβάρια των τωρινών τους μπερδεμάτων. Όταν ένα μέλος απευθύνεται σε εμένα προσωπικά, λέγοντάς μου ότι έχει μπερδευτεί ή έχει μπλοκάρει (όπως στην εν λόγω περίπτωση) , επιλέγω να το διαφωτίσω\ενημερώσω με την όποια γνώση έχω και με τέτοιο τρόπο ώστε να μην το μπερδέψω περισσότερο. Δεν αντιμετωπίζω το φόρουμ σαν σχολή (δεν έχω καμία σχέση με διδασκαλία), αλλά τον ερωτώντα σαν έναν άνθρωπο που θα ήθελε να κατανοήσει την απάντηση που θα λάβει.
Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά οι ερωτήσεις που θέτει ο καθένας, είναι ανάλογες των γνώσεών του και χρήζουν απαντήσεων που να μπορεί να κατανοήσει στο επίπεδο των γνώσεων του.
Σαφώς και συμφωνώ μαζί σου σχετικά με την «εγκυκλοπαιδική» διεύρυνση του θέματος και την αναφορά σου στα μεσοδιαστήματα , αλλά έχω την εντύπωση ότι αυτοσκοπός των συζητήσεων στο φόρουμ δεν είναι η καταγραφή γνώσεων αλλά η ανταλλαγή. Στόχος είναι όταν κάποιος θέλει να κατανοήσει ένα θέμα, να βρίσκει μια συζήτηση που προοδευτικά τον βάζει στην προοπτική αυτής της κατανόησης.
Συμφωνώ ότι πολλές φορές απαντάμε απευθυνόμενοι σε ένα άλλο επίπεδο γνώσεων, αλλά προσωπικά επιλέγω πάντα να τοποθετούμε σύμφωνα με την επί του θέματος αντιληπτική ικανότητα του συν-συζητητή μου.
Συγνώμη αν ήμουν λεπτομερής στην τοποθέτησή μου, αλλά επιθυμώ να γίνομαι αντιληπτή και ξεκάθαρη, χωρίς σκιώδεις εκκρεμότητες. Τα όσα παραπάνω αναφέρω, είναι η προσωπική μου άποψη και μόνο.
Αφροδίτη
08-11-2011, 03:19 PM
Χαιρετώ την όμορφη παρέα σας! Θα μπορούσατε να μου πείτε δυο λόγια για μία σεληνούλα χωρίς όψεις που βρίσκεται στον 9ο οίκο στον Υδροχόο(σχεδόν ακουμπάει την ακμή του 9ου οίκου με 1 μοίρα διαφορά- η σελήνη απο την ακμή) και κυβερνά 1ο και 2ο οίκο???:)
Τίνα Ζαχαριάδου
08-11-2011, 05:45 PM
Όχι Κάτια δεν εξέλαβα τα γραφόμενα σου ως επίπληξη, επομένως μην ανησυχείς.
Lena_P
08-11-2011, 05:55 PM
Δύσκολη μέρα σήμερα....
Κα. katiakiss δεν έχω σκοπό να σας ρωτήσω για τα μεσοδιαστήματα.
Είμαι πιστεύω σε θέση να αντιληφθώ πως απαιτείται κάποιο διάβασμα πριν την ερώτηση.
Θα μου επιτρέψετε να διατηρώ κάποιες ενστάση σχετικά με την
αντιληπτική ικανότητα ενός τρίτου. Για κάποιο λόγο τη θεωρώ απευθείας ανάλογη της επεξηγηματικής ικανότητας του πρώτου.
Μια δεύτερη ένσταση στο παράδειγμά σας
είναι σαν να δίνουμε λύσεις τριτοβάθμιας εξίσωσης στις πρώτες τάξεις του δημοτικού
Μακάρι η επιστήμη της αστρολογίας να ήταν τόσο απόλυτη όσο αυτή των μαθηματικών. Για κάποιο λόγο πιστεύω πως αφορά κυρίως στην εμπειρία των ενασχολουμένων με αυτή. Και ακριβώς σε αυτή την εμπειρία απευθύνθηκα αρχικά μιας και το να εντοπίσω και να διαβάσω τις θεωρίες που κυκλοφορούν ήταν το μόνο εύκολο.
Ίσως αναλόγως να όφειλα να εκφράσω την απορία μου εξ' αρχής. Οπότε επιτρέψατέ μου να αναδιατυπώσω.
Βάσει της εμπειρίας σας και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, θα λέγατε πως ένας πλανήτης ή ακόμα και κάποιο θεωρητικό σημείο χωρίς Πτολεμαϊκές όψεις σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο έχει πρωτεύουσα σημασία στην κατανόησή του ή θα το αναλύατε σε δεύτερη ή ακόμα και τρίτη φάση;
Λένα,
επαγγελματίας αρχάρια
katiakiss
08-11-2011, 06:03 PM
Αγαπητή Λένα , δεν έχετε τοποθετηθεί ορθά. Δεν διατύπωσα ποτέ «την αντιληπτική ικανότητα» , αλλά «την επί του θέματος αντιληπτική ικανότητα» , κάτι που είναι εντελώς διαφορετικό!
Η αστρολογία σε καμία περίπτωση δεν είναι επιστήμη και τέλος , έχω ήδη απαντήσει στην ερώτησή σας.
Ευχαριστώ και καλή συνέχεια.
Lena_P
09-11-2011, 01:37 AM
Θα μου επιτρέψετε σε κάθε περίπτωση να έχω τη δική μου άποψη περί επιστήμης όπως και την αντίληψη περί ορθότητας έκφρασης και εννοιών.
Επίσης καλή σας συνέχεια.
PAPINO
18-12-2011, 07:49 PM
Καλησπερα οταν σε ενα γενεθλιο χαρτη ο κρονος δεν κανει καθολου οψεις τι γινεται?