View Full Version : Ο 1ος Οίκος
stratos11
28-03-2008, 01:11 AM
Ο 1ος οίκος θεωρείται ο πιο σημαντικός, και σωστά γιατί καθορίζει όχι μόνο τον ωροσκόπο αλλά και τις θέσεις των πλανητών μέσα στούς υπόλοιπους οίκους. Συμβολίζει τις πρώτες εντυπώσεις που σαν παιδί σχηματίζει κανείς ερχόμενος σε επαφή με τον κόσμο (και το πρώτο περιβάλλον είναι το οικογενειακό)και το πώς αντιδρά ενστικτωδώς σε αυτές.
Είναι η επικεφαλίδα ενός αστρολογικού χάρτη. Δείχνει τον τρόπο που ένα παιδί υιοθετεί ώστε να ανταπεξέλθει στην πίεση του οικογενειακού περιβάλλοντος (πάντα σε συνάρτηση με πλανήτες που τυχόν βρίσκονται στο 1ο). Το ενδιαφέρον σημείο είναι ότι αυτόν τον τρόπο αντίδρασης εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ο άνθρωπος και στην μετέπειτα ζωή του γιατί αυτόν έχει συνηθίσει και έχει εξοικοιωθεί με αυτόν.
Γι΄αυτό το λόγο από τη σύγχρονη αστρολογία ο Ωροσκόπος θεωρείται ως η περσόνα, η "μάσκα" με την οποία όλοι αλληλεπιδρούμε με τον έξω κόσμο (εξελισσόμενη μάσκα βέβαια). Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιος με πρόσχαρη και αισιόδοξη φαινομενικά προσωπικότητα μπορεί να μην είναι καθόλου πρόσχαρος και αισιόδοξος ή και αντίστροφο.
Αυτό που απηχεί πιο πολύ το "είναι" ενός ατόμου αντιπροσωπεύεται από τον Ήλιο του Ωροσκοπίου. Η παραπάνω διαπίστωση δεν υπονοεί ότι ο Ωροσκόπος αποτελεί κάτι το ψεύτικο και απατηλό, αλλά ότι απλά πολλές φορές η ταύτιση με τη "μάσκα" αποτελεί τροχοπέδη στην επίτευξη των πραγματικών, καθαρά προσωπικών επιθυμιών ενός ατόμου (που υποδεικνύεται από τη θέση του Ήλιου στο Ωροσκόπιο) σε αντιπαράθεση με τις τακτικές που -έξις δευτέρα φύσις- χρησιμοποιεί ή του "ρόλου" που έχει μάθει να παίζει για χατήρι των άλλων και που δεν τον ικανοποιεί πλέον.
Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι ο Ωροσκόπος δεν είναι κάτι το σημαντικό, γιατί είναι η δύναμη, ο τρόπος με τον οποίο κάποιος αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της ζωής και κατά συνέπεια τα όπλα που διαθέτει. Είναι η πύλη μέσω της οποίας θα μπορέσει κανείς να φτάσει στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς του -να εκφράσει τον προσωπικό του Ήλιο. :wacko:
Ο Ήλιος είναι το Γιατί, ο Ωροσκόπος το Πώς.
Θα συνεχίσουμε με τον 2ο οίκο. :bigsmile:
Υ.Γ. Κυριότερη πηγή για όλα αυτά αποτελούν άρθρα της Dana Gerhardt από την Astrodienst.
dream_on
28-03-2008, 05:29 PM
Φανταζομαι αυτο σημαινει οτι αν ηλιος -ωροσκοπος ταιριαζουν, πχ λεων τοξοτης διευκολυνουν τον ανθρωπο να εξελιχθει χωρις πολλες αντιφασεις ,ενώ πχ λεων υδροχοος δυσκολευουν..σωστα;
stratos11
28-03-2008, 09:44 PM
Σε γενικές γραμμές ναι, έχεις δίκιο dream on, διευκολύνουν. Όταν Ωροσκόπος και Ήλιος δεν έχουν κάτι συγγενικό δημιουργούν πιο πολλές αντιφάσεις. Όλα αυτά όμως είναι σχετικά καθώς παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο οι όψεις των πλανητων. Εκτός των άλλων μερικές φορές κάτι "διευκολυντικό" μπορεί να αποτελέσει μεγαλύτερο "εμπόδιο" ακριβώς επειδή δεν δημιουργεί πολλές αντιφάσεις και δεν βρίσκει κανείς το λόγο να το αλλάξει ακόμα κι όταν είναι απαραίτητο- η εύκολη "λύση". Ευχαριστώ.
skorpion
28-03-2008, 11:40 PM
Πολύ καλό! Αυτό ακριβως ειχα και γω στο μυαλο μου για τον Ωροσκοπο!
VAFIKOS
29-03-2008, 02:06 PM
Σε γενικές γραμμές ναι, έχεις δίκιο dream on, διευκολύνουν. Όταν Ωροσκόπος και Ήλιος δεν έχουν κάτι συγγενικό δημιουργούν πιο πολλές αντιφάσεις. Όλα αυτά όμως είναι σχετικά καθώς παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο οι όψεις των πλανητων. Εκτός των άλλων μερικές φορές κάτι "διευκολυντικό" μπορεί να αποτελέσει μεγαλύτερο "εμπόδιο" ακριβώς επειδή δεν δημιουργεί πολλές αντιφάσεις και δεν βρίσκει κανείς το λόγο να το αλλάξει ακόμα κι όταν είναι απαραίτητο- η εύκολη "λύση". Ευχαριστώ.
συμφωνωPerfect
Βασιλης Παπαδολιας
31-03-2008, 06:35 PM
Πολύ ενδιαφέρον το θέμα του 1ου οίκου και μπράβο στο Στράτο για την προσπάθεια αυτής της παρουσίασης. Θα ήθελα να αναφέρω κάποια σχόλια αν μου επιτρέπεται προς χάριν της συζήτησης κι ελπίζω να μπορεί να γίνει μία ανταλλαγή απόψεων.
Καταρχήν η απόδοση της Περσόνα στον Ωροσκόπο είναι άποψη πολύ διαδεδομένη στην ψυχολογική αστρολογία. Προσωπικά θεωρώ το βιβλίου Ωροσκόπος του Μάρτιν Σούλμαν ένα από τα καλύτερα εγχειρίδια κατανόησης του ωροσκόπου.
Αναφέρεται λοιπόν στο βιβλίο αυτό ότι η βίωση του ωροσκόπου ως Περσόνα είναι ένα ζήτημα που απασχολεί όλους τους ανθρώπους και οδηγεί σε αυτό που λέμε αλλοτρίωση. Στην ουσία διαχωρίζει τον πραγματικό εαυτό μας από αυτό που βλέπουν οι άλλοι και δημιουργεί εσωτερικό διχασμό. Από τη μια φοράμε τη μάσκα του ωροσκόπου γιατί έτσι θέλουν οι άλλοι και μας ενθαρρύνουν να είμαστε έτσι, από την άλλη, όταν φοράμε αυτή τη μάσκα αλλοτριωνόμαστε.
Από την άλλη είναι βέβαιο ότι ο ωροσκόπος είναι η πύλη που επικοινωνούμε με τους άλλους. Δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε. Μπορούμε όμως να επικοινωνήσουμε ειλικρινώς μέσα από αυτόν, μπαίνοντας στη θέση των άλλων και βλέποντας πώς μας βλέπουν. Με τον τρόπο αυτό συνειδητοποιούμε ότι εκτός από το δικό μας Εγώ (Ήλιος) υπάρχει κι ένας άλλος κόσμος εκεί έξω, με τον οποίο έχουμε ανάγκη να επικοινωνήσουμε. Στην πράξη από την υπέρβαση αυτή γεννιέται μία σύνθεση, που μας επιτρέπει να γίνουμε ένα με τον κόσμο.
Για το λόγο αυτό ο Ωροσκόπος λέγεται ότι σε μεταγενέστερο στάδιο ηλικίας εκφράζει καλύτερα την προσωπικότητα του ατόμου, γιατί εκφράζει το άτομο που δεν είναι αποκομμένο από τους άλλους μέσα στο Εγώ, αλλά ολοκληρώνεται μέσα από την επαφή με την κοινωνία (μέσα από την επαφή με τον ¶λλο επιτυγχάνεται σύμφωνα με τη Γιουγκιανή Ψυχολογία η ολοκλήρωση του ατόμου)
Παράλληλα παλιές εσωτερικές σχολές για παρόμοιους λόγους θεωρούσαν τον Ωροσκόπο τον ανώτερο εαυτό του ατόμου.
Στα πρώτα βήματα ανάπτυξης του ατόμου ωστόσο ο ωροσκόπος μπορεί όντως να λειτουργεί ως μάσκα που δεν αφήνει να φαίνεται ο πραγματικός εαυτός.
Αυτά σαν πρώτες παρατηρήσεις για την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση και ελπίζουμε σε περισσότερα...
ΥΓ: Σε άλλες περιπτώσεις πάλι αναφέρονται και διαφορετικές απόψεις για την απόδοση της Περσόνα. Η Kaaren Zondag για παράδειγμα κι αυτή μαθήτρια του Γιουγκ αποδίδει την Περσόνα στο 10 οίκο σε συνδυασμό με φιγούρες αρχετυπικές που λαμβάνονται από το 12ο. Σχετικές αναφορές υπάρχουν και σε άρθρα στο site (Αστρολογία και Ψυχολογία) αλλά και στο βιβλίο της Αστρολογία και Ψυχολογία των εκδόσεων Ιάμβλιχος.
stratos11
31-03-2008, 09:00 PM
Συμφωνώ!! Και αυτή η επαφή με τον άλλο γίνεται με τον συνδυασμό Ωροσκόπου και του διαμετρικά αντίθετου 7ου οίκου.
pigasos
02-04-2008, 02:43 PM
Συμφωνώ!! Και αυτή η επαφή με τον άλλο γίνεται με τον συνδυασμό Ωροσκόπου και του διαμετρικά αντίθετου 7ου οίκου.
Όταν κάποιος έχει σύνοδο Κρόνου- Ωροσκόπου τι σημαίνει; Ότι η πορεία της ζωής του θα είναι δύσκολη ή ότι θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να προοδεύσει;
Αν ο κρόνος είναι στον τοξότη και το ίδιο ο Ωροσκόπος; Μήπως μπορείτε να μου απαντήσετε;
stabie
02-04-2008, 03:24 PM
εγω πάλι με Ηλιο στους Διδύμους και Ωροσκόπο Ιχθύες...υποφέρω...
είναι φοβερή η σύγκρουση του "χαλαρά και δεν συμβαίνει τίποτα τα έχω όλα γραμμένα αρκεί να περνάω καλά" και του "ολα ειναι στραβά και είμαι τόσο ευαίσθητη που θα πεθάνω και φτάιω εγώ που δένομαι και ζω στον κόσμο μου...υποφέρω αλλά πως να το αλλάξω..."
είναι τραγικο...ειλικρινά,χωρίς πλάκα δείχνει στους άλλους τόση κυκλοθυμικότητα που δεν ξέρω αν και πως και πόσο αντέχουν
cancerian
02-04-2008, 03:36 PM
εγω πάλι με Ηλιο στους Διδύμους και Ωροσκόπο Ιχθύες...υποφέρω...
είναι φοβερή η σύγκρουση του "χαλαρά και δεν συμβαίνει τίποτα τα έχω όλα γραμμένα αρκεί να περνάω καλά" και του "ολα ειναι στραβά και είμαι τόσο ευαίσθητη που θα πεθάνω και φτάιω εγώ που δένομαι και ζω στον κόσμο μου...υποφέρω αλλά πως να το αλλάξω..."
είναι τραγικο...ειλικρινά,χωρίς πλάκα δείχνει στους άλλους τόση κυκλοθυμικότητα που δεν ξέρω αν και πως και πόσο αντέχουν
Σιγουρα θα ειναι εντονα τα σημαδια της κυκλοθυμιας. Αλλα μην ξεχνας οτι η τελειοτητα ειναι εντονως πληκτικη και βαρετη ... :love:
Διοχετευσε την ευαισθητη ενεργεια σου (ιχθυες) εξωτερικευοντας την ( Διδυμος ) σε δημιουργικα καναλια ... :blush:
friary
02-04-2008, 03:40 PM
Εγώ πάλι που έχω το αντίθετο Ιχθύς με ωροσκόπο Δίδυμο, να σου πω την αλήθεια μια χαρά ήμουν πάντα, και το καλύτερο είναι πως στα ΜΕΓΑΛΑ ζόρια τα αφήνω όλα πίσω και προχωράω. Δεν ξέρω βέβαια αν δεν είχα το Δίδυμο να με ξελασπώνει τι θα γινόταν. Είναι γεγονός πως ο ωροσκόπος Ιχθύες είναι δύσκολη υπόθεση :worried:. Πιστεύω πως θέλει ένα δυνατό ωροσκόπιο, γερές βάσεις και υποστήριξη :unsure:
stabie
02-04-2008, 03:55 PM
και από δυνατο ωροσκόπιο...τζίφος...
δεν έχω κάποιο ζώδιο ή κάποια θέση που να με τραβάει να προχωρήσω ή να μου δίνει 2 χαστούκια να συνέλθω...
και φαντασου τι θα γίνει μεγαλώνοντας που ο ωροσκόπος υποτίθεται βγαίνει περισσότερο...:cry:
stratos11
02-04-2008, 04:24 PM
Όταν κάποιος έχει σύνοδο Κρόνου- Ωροσκόπου τι σημαίνει; Ότι η πορεία της ζωής του θα είναι δύσκολη ή ότι θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να προοδεύσει;
Αν ο κρόνος είναι στον τοξότη και το ίδιο ο Ωροσκόπος; Μήπως μπορείτε να μου απαντήσετε;
Κατ΄αρχάς έχει σημασία σε ποιον οίκο βρίσκεται ο Κρόνος, στον 1ο ή στον 12ο?
Το κύριο χαρακτηριστικό μιας τέτοιας συνόδου είναι ότι εσύ η ίδια δημιουργείς μερικές φορές "εμπόδια" στον εαυτό σου. Έχεις πολλές ικανότητες, μην τις υποτιμάς. Οι δυσκολίες μας κάνουν πιο ώριμους και σίγουρα δεν είσαι απ΄αυτούς που "μασάνε". ¶σε την αισιόδοξη φύση του τοξότη να σε οδηγήσει.
aries engineer
02-04-2008, 04:35 PM
Εγω cancerian που να διοχετευσω τι????Κριος με Κριο..απο τη Σκυλλα στη Χαρυβδη!!!!!!:toung::toung:
VAFIKOS
02-04-2008, 04:48 PM
Το κύριο χαρακτηριστικό μιας τέτοιας συνόδου είναι ότι εσύ η ίδια δημιουργείς μερικές φορές "εμπόδια" στον εαυτό σου. Έχεις πολλές ικανότητες, μην τις υποτιμάς. Οι δυσκολίες μας κάνουν πιο ώριμους και σίγουρα δεν είσαι απ΄αυτούς που "μασάνε". ¶σε την αισιόδοξη φύση του τοξότη να σε οδηγήσει.
οταν λεμε συνοδο κρονου-ωροσκοπου εννοουμε απλως ο κρονος να ειναι στον ωροσκοπο ή παιζουν ρολο και οι μοιρες; ο κρονος μου ειναι στον 1ο οικο(καρκινος) με περιπου 7 μοιρες αποσταση απο την ακμη του οικου.:huh:
stratos11
02-04-2008, 06:27 PM
οταν λεμε συνοδο κρονου-ωροσκοπου εννοουμε απλως ο κρονος να ειναι στον ωροσκοπο ή παιζουν ρολο και οι μοιρες; ο κρονος μου ειναι στον 1ο οικο(καρκινος) με περιπου 7 μοιρες αποσταση απο την ακμη του οικου.:huh:
Όσο πιο κοντά στον Ωροσκόπο είναι τόσο πιο έντονη η επιρροή του. Για τη σύνοδο δίνεται μια ανοχή οκτώ μοιρών περίπου.
VAFIKOS
03-04-2008, 12:22 AM
Όσο πιο κοντά στον Ωροσκόπο είναι τόσο πιο έντονη η επιρροή του. Για τη σύνοδο δίνεται μια ανοχή οκτώ μοιρών περίπου.
καταλαβα...:cry: μου τα χε πει ο cancerian...:pain:
παραφαινομαι σοβαρη και αυστηρη...:scared:
melit
03-04-2008, 01:38 PM
Αχ, τι να πω κι εγώ που έχω σύνοδο ωροσκόπου-Κρόνου στο Σκορπιό για το πως φαίνομαι!? Ο Κρόνος μου βέβαια είναι στο 12ο αλλά σε απόσταση 5 μοιρών από την ακμή του 1ου...
pigasos
03-04-2008, 03:03 PM
Ο Κρόνος μου βρίσκεται στον 1ο οίκο.
Όσον αφορά αυτά που είπατε, συμφωνώ. Και καταλαβαίνω πως μόνο αν δουλεύω νιώθω ικανοποίηση και βλέπω τα αποτελέσματα που θέλω. Ίσως επειδή κάνει μια σύνοδο ο Κρόνος μου (τα πρεπει)με τον Ουρανό μου(τα θέλω ). Θα ήθελα να προσθέσω πως είναι ανάδρομοι αυτοί οι πλανήτες στο ωροσκόπιο μου.
:blink:
cancerian
03-04-2008, 04:23 PM
καταλαβα...:cry: μου τα χε πει ο cancerian...:pain:
παραφαινομαι σοβαρη και αυστηρη...:scared:
:lol::lol::lol::lol::lol:
Aries&Libra
10-05-2008, 06:17 PM
Εγώ πάλι έχω τον Δία στον Ωροσκόπο (1ο) σε σύνοδο και εκτός από την αισιοδοξία και την "ευλογημένη τύχη" που με συνοδεύει σε κάθε δυσκολία της ζωής μου - δόξα τω Θεώ - έχω και την επεκτατική τάση σε θέμα κιλών (εδώ δε δουλεύει η τύχη μου)!!! Αυτά τα κιλά πάνε κι έρχονται. 10 πάνω 10 κάτω κάθε χρόνο. Μάλλον δεν κάνω σωστή χρήση του Δία μου...
cancerian
10-05-2008, 08:41 PM
μεσα σε ποσο ευρος μοιρων μπορει ενας πλανητης στον 12ο να κανει συνοδο με τον ωροσκοπο ? στην περιπτωση που κανει τοτε περνει χρωμα και απο τους δυο οικους ετσι δεν ειναι ?
Tι να πω κ εγώ που έχω τον Kρόνο πάνω στον Ωροσκόπο;;; :cry:
cancerian
12-05-2008, 05:59 PM
Tι να πω κ εγώ που έχω τον Kρόνο πάνω στον Ωροσκόπο;;; :cry:
Και εμενα ειναι στον 1ο , ερωτησης ... η γεννα σου ηταν δυσκολη ?
Και εμενα ειναι στον 1ο , ερωτησης ... η γεννα σου ηταν δυσκολη ?
Xρονοβόρα θα την έλεγα... έτσι μου έχει πει η μαμά μου... :embarrest
cancerian
12-05-2008, 06:09 PM
Xρονοβόρα θα την έλεγα... έτσι μου έχει πει η μαμά μου... :embarrest
σαν την δικη μου ...
αυτο πολλες φορες δειχνει ενας κρονος τοποθετημενος κοντα στον ωροσκοπο ... οσο πιο κοντα ειναι τοσο πιο χρονοβορα η δυσκολη θα ειναι !
σαν την δικη μου ...
αυτο πολλες φορες δειχνει ενας κρονος τοποθετημενος κοντα στον ωροσκοπο ... οσο πιο κοντα ειναι τοσο πιο χρονοβορα η δυσκολη θα ειναι !
Είδες;;; όλα ερμηνεύονται τελικά...
:scared:
K μιας κ μιλάμε για Kρόνο στον Ωροσκόπο... αυτός ο συνδυασμός μπορεί να δώσει κ μια αδύνατη σιλουέτα. Tο αντίθετο του Δία στον 1ο δηλαδή...
cancerian
12-05-2008, 07:57 PM
Είδες;;; όλα ερμηνεύονται τελικά...
:scared:
K μιας κ μιλάμε για Kρόνο στον Ωροσκόπο... αυτός ο συνδυασμός μπορεί να δώσει κ μια αδύνατη σιλουέτα. Tο αντίθετο του Δία στον 1ο δηλαδή...
εμ δεν βλεπεις στις φωτο που κοντευω να εξαφανιστω .... να γινω ενα με τα μορια του αερα ... Θα δωσει μια πειθαρχημενη σιλουετα και συνηθως θα ειναι λεπτη ναι , το προσωπο αυστηρο που θα αλλαζει ολοκληρωτικα μολις χαμογελα !!!
εμ δεν βλεπεις στις φωτο που κοντευω να εξαφανιστω .... να γινω ενα με τα μορια του αερα ... Θα δωσει μια πειθαρχημενη σιλουετα και συνηθως θα ειναι λεπτη ναι , το προσωπο αυστηρο που θα αλλαζει ολοκληρωτικα μολις χαμογελα !!!
:amuse::clapping::amuse:
friary
12-05-2008, 08:01 PM
μεσα σε ποσο ευρος μοιρων μπορει ενας πλανητης στον 12ο να κανει συνοδο με τον ωροσκοπο ? στην περιπτωση που κανει τοτε περνει χρωμα και απο τους δυο οικους ετσι δεν ειναι ?
Για να απαντάμε εδώ, γιατί καίει το θέμα λέμε... :cheesy:
Εγώ έχω τον Κρονο σε απόσταση 8 μοίρες από τον ωροσκόπο. Θεωρώ πως είναι πολλές. Τις ενέργειές του τις βλέπω στον 12ο περισσότερο, νομίζω τουλάχιστον :wacko:
Εγώ έχω τον Κρονο σε απόσταση 8 μοίρες από τον ωροσκόπο. Θεωρώ πως είναι πολλές. Τις ενέργειές του τις βλέπω στον 12ο περισσότερο, νομίζω τουλάχιστον :wacko:
Εμένα είναι στις 2 η απόστασή τους κ βλέπω τις ενέργειές τους κ στους δύο οίκους. Oι άλλοι τον βλέπουν κ στον ωροσκόπο μου, εγώ δεν μπορώ να τον διακρίνω.. :blink:
black moon
12-05-2008, 09:30 PM
Τι ενέργειες βλέπεις ? Να σου πω έγω που τον έχω εντελώς στον 12ο..........
lenianti
13-05-2008, 03:04 AM
Έχω μείνει άφωνη!!
Παιδιά τα όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω για την σύνοδο Κρόνου - Ωροσκόπου με έχουν καταπλήξει και νομίζω πως έχω πιστεί πραγματικά για την αστρολογία και τις ερμηνείες!
Έχω ωροσκόπο Τοξότη. Επίσης, Κρόνο στον Τοξότη και στον 12ο οίκο. Σύνοδο Κρόνου - Ωροσκόπου (Κρόνος: Τοξότης 01° 12' 02", Ωροσκόπος: Τοξότης 01° 18' 40").
Όλα αυτά, οπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, κάνουν το άτομο να δημιουργεί το ίδιο εμπόδια στον εαυτό του που όμως τα ξεπερνάει με την ίδια ευκολία που τα δημιούργησε. Έτσι αισθάνομαι πως είμαι κι εγώ. Επίσης, έχω πολύ πολύ αδύνατη σιλουέτα (φανταστείτε 1,68 ύψος και 44 κιλά και να μην παίρνω βάρος με τπτ!!), αυστηρό ύφος αλλά εντελώς διαφορετικό πρόσωπο όταν είμαι χαρούμενη και χαμογελώ!! Τέλος, ταλαιπώρησα πολύ την καημένη την μανούλα μου μέχρι να γεννηθώ!!
Όλα εξηγούνται τελικά!!
Μια απορία έχω όμως...
Έχει ειπωθεί πιο πάνω πως το Ηλιακό ζωδιο είναι το πραγματικό ΕΓΩ μας ενω ο ωροσκόπος μας είναι το ΕΓΩ που βγάζουμε προς τους άλλους, άλλως η μάσκα μας, η οποία γίνεται πιο φάνερή μεγαλονωντας..
Τι συμβαίνει όμως όταν ο ωροσκόπος και το ζώδιο είναι τα ίδια? (Ωροσκόπος & ζώδιο: Τοξότης).
Τα δυο αυτα διαφορετικά ΕΓΩ συμπίπτουν?
(Προσωπικά πολλές φορές νιώθω οτι δεν μπορώ να "κρυφτώ" και βγάζω προς τα έξω αυτό που πραγματικά είμαι, απο την άλλη όμως μπορώ να δείξω κάτι πολύ διαφορετικό απο αυτό που αισθάνομαι.. )
Τελικά το άτομο βγάζει προς τα έξω τον πραγματιό του ΕΙΝΑΙ ή βγάζει κάτι τελείως διαφορετικό?
friary
13-05-2008, 09:19 AM
Τι ενέργειες βλέπεις ? Να σου πω έγω που τον έχω εντελώς στον 12ο..........
Κι εγώ στον 12ο στον υπολογίζω. Εντονη μοναξιά, ενδιαφέρον για μεταφυσικά κλπ, συχνές εσωτερικές ταραχές και αισθήματα ενοχής για διάφορους λόγους ή χωρίς λόγο, χαμηλή αυτοεκτίμηση, κατάθλιψη και τέτοια χαριτωμένα :wacko:.
What about you?
friary
13-05-2008, 09:30 AM
Μια απορία έχω όμως...
Έχει ειπωθεί πιο πάνω πως το Ηλιακό ζωδιο είναι το πραγματικό ΕΓΩ μας ενω ο ωροσκόπος μας είναι το ΕΓΩ που βγάζουμε προς τους άλλους, άλλως η μάσκα μας, η οποία γίνεται πιο φάνερή μεγαλονωντας..
Τι συμβαίνει όμως όταν ο ωροσκόπος και το ζώδιο είναι τα ίδια? (Ωροσκόπος & ζώδιο: Τοξότης).
Τα δυο αυτα διαφορετικά ΕΓΩ συμπίπτουν?
(Προσωπικά πολλές φορές νιώθω οτι δεν μπορώ να "κρυφτώ" και βγάζω προς τα έξω αυτό που πραγματικά είμαι, απο την άλλη όμως μπορώ να δείξω κάτι πολύ διαφορετικό απο αυτό που αισθάνομαι.. )
Τελικά το άτομο βγάζει προς τα έξω τον πραγματιό του ΕΙΝΑΙ ή βγάζει κάτι τελείως διαφορετικό?
Εγώ τη θεωρώ πολύ καλή όψη. Οι επιδιώξεις σου με αυτό που βγάζεις προς τα έξω, συνάδουν, οπότε δεν υπάρχουν πολλές αμφιβολίες ούτε απο εσένα ούτε από τους γύρω σου για το ποια είσαι και τι θες. Βέβαια αυτο μου μέσα σου θες έχει να κάνει με τη σελήνη σου. Πιστεύω πως τα άτομα με αυτη τη σύνοδο, λαμπουν γενικότερα, προβάλουν έντονα τον εαυτό τους και το εγώ του και αυτό συνήθως τους βγαίνει σε καλό, σε συνάρτηση βέβαια και με το υπόλοιπο ωροσκόπιο, τις μοίρες, τους απλανείς κλπ κλπ κλπ :bigsmile:
black moon
13-05-2008, 10:19 AM
Κι εγώ στον 12ο στον υπολογίζω. Εντονη μοναξιά, ενδιαφέρον για μεταφυσικά κλπ, συχνές εσωτερικές ταραχές και αισθήματα ενοχής για διάφορους λόγους ή χωρίς λόγο, χαμηλή αυτοεκτίμηση, κατάθλιψη και τέτοια χαριτωμένα :wacko:.
What about you?
Tην κατάθλιψη την περνάω ευτυχώς κατα περιόδους.Αλλα όταν με πιάνει κραταεί και πολύ, και δεν ειναι να μου μιλάει άνθρωπος.Το πιο συνταρακτικό να μου πει, αμα απαντήσω τιποτα μονολεκτικό τυχερός θα'ναι.:nuts:Η χαμηλη αυτοεκτίμηση με πιάνει,ευτυχώς μόνο πανω σ'αυτές τις κρίσεις κατάθλιψης.
Απο μικρή είμουν πολυ κλεισμένη στον εαυτό μου,και δεν πλησίαζα εγω τους άλλους πρώτη.Σαν παιδί, τα ομαδικά παιχνίδια με ξενέρωναν, και εβρισκα ατομικές ασχολίες-κατα προτήμηση που με ταξίδευαν σε παραμυθένιους τόπους.
Επειδή είναι και ανάδρομος,είχα παντα το εξης προβλημα με φορείς κάθε εξουσίας.Αλλα πώς;Απο μπροστά,τι αστέρι εισαι εσύ;Κι αν δεν είχα κι εσένα να βγάζεις δουλειά...και αλλα γλυφτικά,και απο πίσω μαχαιριές :sick:.Aπο κρυφές και παρασκηνιακές κινήσεις αλλο τίποτα-βεβαια τα μαθαίνω πάντα, αλλα οταν έχει γίνει αυτό που "επρεπε" να γίνει.Επίσης πολλά εμπόδια στην πραγμάτωση των "θέλω",λόγω έντονου αισθήματος των "πρέπει"(αυτό παρεπιπτόντως φερνει και την καταθλιψουλα του):sad2:.
Εχω αναπτυγμένη διαίσθηση.Τα ονειρά μου-ιδίως που σχετίζονται με προειδοποιήσεις του υποσυνείδητου-πάντα βγαίνουν. Γυρω στα 9 μου χρόνια,βιωσα και την εμπειρία αστικου ταξιδιου.Φυσικά κατα λάθος,και δεν θα το επεδίωκα απο μόνη μου.Φυσικά αυτά τα τελευταία,φαινονται κι απο αλλα σημειά του χάρτη.
ΚΛΠ.,ΚΛΠ.
Πάντως πολλά απ'αυτά λειτουργούν πιο εντονα σε συνδιασμό και με άλλα στοιχεία.Πχ.Ο Κρόνος κανει τρίγωνο με Ηλιο,ο οποίος ειναι σε μια δεκανο με κυβερνήτη τον Κρόνο,και σε σύνοδο με εναν απλανη τον Seginus και με το Eq Asc-που συνυγορούν στα παραπάνω.Και ΜC στους Ιχθύες....
Ομως αν έχω γίνει σε καποια πράγματα καλύτερη...:bigsmile:το οφείλω στην θέση του Κρόνου μου κυρίως.Και σ'αυτό ειμαι 100% σίγουρη.:love:
friary
13-05-2008, 10:27 AM
Χμμμμ, δεν το ξερα οτι το αστρικό έχει να κάνει με τον Κρόνο. Γιατί κι εγώ έχω κάνει αστρικό γύρω στα 14-15, αλλά μετά από προσπάθεια και επιμονή.
Βασιλης Παπαδολιας
13-05-2008, 10:45 AM
Καλημέρα στα κορίτσια...
Πολλοί Κρόνοι στο 12ο εδώ και όχι χωρίς λόγο αφού θεωρείται και θέση που δίνει τάση για αποκρυφισμό, αστρολογία, κλπ. Ο ¶λαν Λήο για παράδειγμα είχε τέτοια θέση. Την ερμηνεύει κι ο ίδιος ως αργά αλλά σταθερά (και δύσκολα) βήματα στην ενασχόληση με το μεταφυσικό. Ο Κρόνος δίνει τάση, ότι μαθαίνουμε να το μαθαίνουμε καλά και βιώνοντας το. Ό,τι μαθαίνεται μένει και δεν ξεχνιέται. Υπάρχουν όμως κι εμπόδια, αντιστάσεις του εγώ και εξωτερικές καταστάσεις που πρέπει να υπερνικηθούν. Δεν είναι περίπατος.
Καλημέρα και πάλι...
Pirate Jenny
13-05-2008, 11:13 AM
Να δηλωσω και γω παρουσα και ...παθούσα!
Με κρονο στον δωδεκατο στους διδυμους και ωροσκοπο εκει,να ακολουθει τρεις μοιρες περιπου μετα.Συμφωνω με οσα ειπαν τα κοριτσια,να προσθεσω μονο οτι πραγματικα οσο περνανε τα χρονια ,καλυτερευουν πολυ τα πραγματα,και γινεται ολο και πιο εμφανες το ποσα κερδιζει κανεις τελικα απο τον κρονο,οσο κι αν κοστιζει αυτο.
Το καλυτερο μου ειναι η απολυτη αισθηση της αυτοπειθαρχιας,σε μενα ειναι το μεγαλυτερο δωρο του κρονου,χωρις αυτην θα ειχα μεινει πολυ στασιμη στην δουλεια μου, ..οπως ολοι φανταζομαι.
Επειδη σε μενα ειναι γενικα πολυ δυνατος ο κρονος ,κανει πολλα τριγωνα ευτυχως ,μου φαινεται ας πουμε αδιανοητο,πως μερικοι ανθρωποι αφηνονται να παχυνουν πολυ ή γενικα,δεν βαζουν ορια στον εαυτο τους,γιατι εγω το βρισκω αρκετα ευκολο και απλο.Και μιλωντας για ορια ,με τετοιο ποσειδωνα που εχω...αν δεν ηταν τοσο δυνατος ο κρονος μου...αιντε,αιντε..θα ειχα ξεφυγει τελειως!!!:bigsmile::bigsmile:
black moon
13-05-2008, 11:31 AM
Χμμμμ, δεν το ξερα οτι το αστρικό έχει να κάνει με τον Κρόνο. Γιατί κι εγώ έχω κάνει αστρικό γύρω στα 14-15, αλλά μετά από προσπάθεια και επιμονή.
Οχι απο μόνος του.Εκτος του οτι ειναι στον 12ο....τριγωνιζει Ηλιο και Ουρανό στον 4ο.Εχω εντονο 4ο και με Πλουτωνα εκει. Σελήνη κυβερνήτη Ωροσκόπου και τοποθετημένη στον Σκορπιό και MC είπαμε στους Ιχθείς.Vx σε anaretic degree-πάλι στον Σκορπιό- σε σύνοδο με Ποσειδώνα.Εχω πλεόνασμα νερου και αέρα,γενικά.Πολλά παιζουν για να δεις τις διαισθητικές ικανότητες και το ενδιαφέρον για τα μεταφυσικά.Όπως και καταστασεις που σου έρχονται για να ανακαλύψεις....πραγματα περαν της λογικής.
Pirate Jenny
13-05-2008, 12:11 PM
Οχι απο μόνος του.Εκτος του οτι ειναι στον 12ο....τριγωνιζει Ηλιο και Ουρανό στον 4ο.Εχω εντονο 4ο και με Πλουτωνα εκει. Σελήνη κυβερνήτη Ωροσκόπου και τοποθετημένη στον Σκορπιό και MC είπαμε στους Ιχθείς.Vx σε anaretic degree-πάλι στον Σκορπιό- σε σύνοδο με Ποσειδώνα.Εχω πλεόνασμα νερου και αέρα,γενικά.Πολλά παιζουν για να δεις τις διαισθητικές ικανότητες και το ενδιαφέρον για τα μεταφυσικά.Όπως και καταστασεις που σου έρχονται για να ανακαλύψεις....πραγματα περαν της λογικής.
Εχω παρομοιες οψεις,και μενα τριγωνιζει ο κρονος -ηλιο ,πλουτωνα ,αφροδιτη,ουρανο, λιλιθ,αλλα εμενα ολα αυτα ειναι στον πεμπτο ,στον ζυγο.Οταν ημουν μικρη τρομαζα την μητερα μου ,τρεις φορες ειχα περιγραψει με ακριβεια ενα ονειρο και την επομενη μερα συνεβαινε οτι ακριβως ειχα περιγραψει.αυτο ομως γινοτανε πριν κλεισω τα δεκα.Μετα σταματησε.Θυμαμαι ακομα το ενα ονειρο απ αυτα,εβλεπα κατι ταμπλω με φωτογραφιες που τις θυμαμαι ακομα,μετα μπηκαμε με την μητερα μου και τον αδερφο μου σε μια αιθουσα και ξαφνικα εγινε σκοταδι.Το ειπα στους γονεις μου γιατι ειχα τρομαξει.Την επομένη πηγαμε να δουμε στον κινηματογραφο τον τζακ και την φασολια,ειδα ακριβως τις φωτο γραφιες που ειχα δει και στον υπνο μου,και οταν μπηκαμε μεσα,εγινε διακοπη ρευματος και επικρατησε πανικος. Νομιζω εχει σημασια και το οτι η ακμη του δωδεκατου οικου μου ειναι στον κριο,και ο αρης ειναι στον υδροχοο στον ενατο σε συνοδο με μεσουρανημα και β.δεσμο?
black moon
13-05-2008, 12:24 PM
Εχω παρομοιες οψεις,και μενα τριγωνιζει ο κρονος -ηλιο ,πλουτωνα ,αφροδιτη,ουρανο, λιλιθ,αλλα εμενα ολα αυτα ειναι στον πεμπτο ,στον ζυγο.Οταν ημουν μικρη τρομαζα την μητερα μου ,τρεις φορες ειχα περιγραψει με ακριβεια ενα ονειρο και την επομενη μερα συνεβαινε οτι ακριβως ειχα περιγραψει.αυτο ομως γινοτανε πριν κλεισω τα δεκα.Μετα σταματησε.Θυμαμαι ακομα το ενα ονειρο απ αυτα,εβλεπα κατι ταμπλω με φωτογραφιες που τις θυμαμαι ακομα,μετα μπηκαμε με την μητερα μου και τον αδερφο μου σε μια αιθουσα και ξαφνικα εγινε σκοταδι.Το ειπα στους γονεις μου γιατι ειχα τρομαξει.Την επομένη πηγαμε να δουμε στον κινηματογραφο τον τζακ και την φασολια,ειδα ακριβως τις φωτο γραφιες που ειχα δει και στον υπνο μου,και οταν μπηκαμε μεσα,εγινε διακοπη ρευματος και επικρατησε πανικος. Νομιζω εχει σημασια και το οτι η ακμη του δωδεκατου οικου μου ειναι στον κριο,και ο αρης ειναι στον υδροχοο στον ενατο σε συνοδο με μεσουρανημα και β.δεσμο?
:scared::scared::scared::scared:Σε παρακαλω....μη με δεις στον υπνο σου!!!!
Pirate Jenny
13-05-2008, 12:34 PM
:scared::scared::scared::scared:Σε παρακαλω....μη με δεις στον υπνο σου!!!!
:lol::lol::lol:Χαχα! Αφου σου λεω,τοχω κοψει αυτο το σπορ πια,μου ..σταματησε η ενοραση ,βλεπω πιο αοριστα πραγματα.Βεβαια στους χαλεπους αυτους καιρους που περναει το επαγγελμα,..ιαως αν μου κουνησεις μερικα χαρτονομισματα πανω απ την γυαλα μου για να φυγουν τα συννεφα...ισως να καταφερω να σε πω τη μοιρα σου!:laugh::laugh:
black moon
13-05-2008, 12:39 PM
:lol::lol::lol:Χαχα! Αφου σου λεω,τοχω κοψει αυτο το σπορ πια,μου ..σταματησε η ενοραση ,βλεπω πιο αοριστα πραγματα.Βεβαια στους χαλεπους αυτους καιρους που περναει το επαγγελμα,..ιαως αν μου κουνησεις μερικα χαρτονομισματα πανω απ την γυαλα μου για να φυγουν τα συννεφα...ισως να καταφερω να σε πω τη μοιρα σου!:laugh::laugh:
Γι'αυτό σου σταμάτησε.Ειναι πολύ κοντά το χαρτονόμισμα και σου κρύβει το φόντο!!!!!!!!!!!!:toung:
Fotini Christodoulou
13-05-2008, 12:43 PM
Ας επιστρέψουμε όμως στο θέμα του 1ου οίκου γιατί βγήκαμε off topic:bigsmile:
cancerian
13-05-2008, 01:39 PM
Eπειδη δεν εισακουστηκα την τελευταια φορα λεω να το ξαναπροσπαθησω .... :toung:
ποσες μοιρες ανοχη δινεται γυρω απο τον ωροσκοπο σε εναν πλανητη για να κανει συνοδο μαζι του ??? απλα εχω ακουσει οτι μπορει να φτασει και τις 10* (αν και το θεωρω υπερβολικο)
καμμια γνωμη ?
Maroulita
13-05-2008, 02:03 PM
Eπειδη δεν εισακουστηκα την τελευταια φορα λεω να το ξαναπροσπαθησω .... :toung:
ποσες μοιρες ανοχη δινεται γυρω απο τον ωροσκοπο σε εναν πλανητη για να κανει συνοδο μαζι του ??? απλα εχω ακουσει οτι μπορει να φτασει και τις 10* (αν και το θεωρω υπερβολικο)
καμμια γνωμη ?
Νομίζω η δεκάρα ανοχή αφορά μόνο την εμπλοκή των Φώτων σε γωνιακές σχέσεις. Φαντάζομαι πως η μέγιστη ανοχή που μπορεί να δοθεί είναι οι 6-8 μοίρες, αλλά και πάλι σίγουρα η επιρροή της όψης αμβλύνεται.
καμμια γνωμη ?
Kατά τη γνώμη μου, καλά είναι 10. Aλλά το ανώτατο. Aλλά κ πάλι με εξαιρέσεις. Για μια σελήνη για παράδειγμα οι 10 μοίρες απόσταση από Asc ή MC είναι αρκετούτσικες, αφού είναι γνωστό ότι η ταχύτητά της είναι μεγάλη. Aντίθετα, ένας Kρόνος ή Oυρανός σε 10 μοίρες απόσταση από τα παραπάνω σημεία... ε, τότε νομίζω ότι μπορύμε να το πούμε στενή όψη αν όχι σύνοδο.
:embarrest