PDA

View Full Version : Κυκλοθυμία

dream_on
27-03-2008, 12:40 PM
Εχω καποιες "υποψηφιες" οψεις που θελω να κατηγορησω για την κυκλοθυμικοτητα.
Οποιος θελει να προσθεσει ή να διορθωσει κατι, παρακαλω :)
Απο καθαρα προσωπικη αποψη ψυχανεμιζομαι οτι μπορουν να ευθυνονται :
1. η σεληνη στον αιγοκερω
2. το τετραγωνο σεληνης - ουρανού

BlackOrWhat
27-03-2008, 01:39 PM
Απο καθαρα προσωπικη αποψη ψυχανεμιζομαι οτι μπορουν να ευθυνονται :
1. η σεληνη στον αιγοκερω
2. το τετραγωνο σεληνης - ουρανού

Χμμμμμ!!!:huh: Αν σκεφτείς ότι η Σελήνη σου βρίσκεται σε εξορία, με αποτέλεσμα ήδη να καταπιέζεται και να περιχαρακώνει συναισθήματα...να μην μπορεί να εκφραστεί συναισθηματικά, όπως θα ήθελε..σίγουρα της δημουργεί έναν εκνευρισμό ο οποίος μπορεί να εντείνεται από το τσίγλισμα του ξαφνικού Ουρανού...πότε μπορεί να νιώθεις ότι έχεις τον έλεγχο πότε ότι ο Ουρανός σου τα χαλάει...

...οι υπόλοιπες όψεις Σελήνης, αν υπάρχουν??!!

dream_on
27-03-2008, 01:50 PM
Τετραγωνο με αφροδιτη, χιαστι με κρονο και εξαγωνο με ηλιο (το τελευταιο μαλλον δε φταιει, σωστα;)

Fotini Christodoulou
27-03-2008, 01:58 PM
Η σελήνη ποιόν οικο κυβερνά και σε ποιον οικο βρίσκεται και ο Ουρανός επίσης;;:bigsmile:

colibri
27-03-2008, 01:59 PM
Εγώ θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και τη θέση του πλούτωνα. Από το δικό μου χάρτη και την ανάλυση του επειδή είμαι ο ορισμός της κυκλοθυμίας μου βρέθηκε ότι φταίχτης είναι ο πλούτωνας από την βαθμολόγηση του. Δηλαδή έγινε ανάλυση των μοιρών που βρισκόταν ο πλούτωνας και βρέθηκε στην τελευταία ανάλυση του ότι βρίσκεται σε μοίρες του άρη. Ακριβώς τα ακριβή λόγια δεν τα θυμάμαι αλλά έχω κρατήσει την ουσία που μου είπανε ότι επειδή στον χάρτη δεν κάνει όψη ο πλούτωνας με τον άρη (με αφορμή τη βαθμόλογηση) η αλλαγή της διάθεσης μου οφείλεται στην ανδρεναλίνη που βγαίνει από τα κύταρα και δεν την εκτονώνω.

aries engineer
27-03-2008, 02:04 PM
Η κυκλοθυμια νομιζω οτι εχει να κανει με ζωδια του νερου..ιδιαιτερα τον Καρκινο..
Το τετραγωνο Σεληνης με Ουρανο σχετιζεται με υστερικες περισσοτερο καταστασεις..:love::love:

Βασιλης Παπαδολιας
27-03-2008, 02:08 PM
Έχω την αίσθηση ότι η κυκλοθυμία σχετίζεται όντως με τη Σελήνη, αλλά δεν ξέρω αν η Σελήνη στον Αιγόκερω είναι Σελήνη κυκλοθυμική. Αν ορίσουμε την κυκλοθυμία ως αλλαγή διάθεσης (μία πάνω, μία κάτω, κλπ), τότε θα πρέπει να έχει να κάνει με στοιχεία του Νερού (Σελήνη σε γήινο ζώδιο μάλλον δε θα είναι).

Για πλανητικές όψεις δεν έχω καταλήξει σε κάποιες συγκεκριμένες. Τα τετράγωνα δείχνουν μία τέτοια προδιάθεση καθώς α) είναι εσωτερικά σε αντίθεση με τις αντιθέσεις β) κάνουν το άτομο να παίρνει μία τη θέση της Σελήνης και μία του πλανήτη που κάνει το τετράγωνο αλλά το τετράγωνο με Κρόνο μάλλον δίνει σταθερότητα (μαζί με πόνο) και με Ουρανό περισσότερο εκρήξεις και απροθυμία για υπακοή σε κανόνες παρά αλλαγή αυτού που λέμε "διάθεση". Δεν ξέρω... Επιφυλλάσομαι...

dream_on
27-03-2008, 02:11 PM
Η σεληνη ειναι στον 11ο (17 55 αιγοκερως) και ο Ουρανος στον 8ο (20 34 ζυγος)
Αυτο με τη βαθμολογηση δε το καταλαβα :wacko: . Ουτε και μενα κανει οψεις ο Αρης με τον Πλουτωνα (Αρης 8ος27 3 ζυγος- Πλουτωνας 8ος 3 34 ζυγος)

ps η σεληνη κανει χιαστι με το κρονο, και δεν εχω τιποτα σε καρκινο

BlackOrWhat
27-03-2008, 02:11 PM
Τετραγωνο με αφροδιτη, χιαστι με κρονο και εξαγωνο με ηλιο (το τελευταιο μαλλον δε φταιει, σωστα;)

Για το τετράγωνο με την Αφροδίτη θα σε παραπέμψω σε άλλη συζήτηση (http://www.myhoroscope.gr/114-%EF%E9-%E5%F1%E1%F3%F4%DD%F2-%F4%E7%F2-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1%F2/5216-%F4%E5%F4%F1%DC%E3%F9%ED%EF-%F3%E5%EB%DE%ED%E7%F2-%E1%F6%F1%EF%E4%DF%F4%E7%F2.html) όπου έχει αναλυθεί εκτενώς, και νομίζω πως είναι περιττό να επαναλαμβανόμαστε...η Αφροδίτη σου βέβαια καλά τοποθετιμένη ενώ η Σελήνη βρίσκεται σε μειωνεκτική θέση...αν και οι ποιότητες των Πλανητών δεν είναι ανταγωνιστικές...

Πιστεύω ότι η όψη με τον Κρόνο της θέτει επιπλέον περιορισμό...δεν μπορώ να αποφανθώ σε τι βαθμό...αλλά όλα αυτά δείχνουν μια καταπίεση που φαίνεται εκδηλώνεται με τη βοήθεια του Ουρανού και ξαφνικά...

...θα μπορούσε κανείς να συμπληρώσει περισσότερα...προσωπικά επιφυλάσσομαι καθώς οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες...:bigsmile:

Fotini Christodoulou
27-03-2008, 02:18 PM
Απο οτι γνωρίζω στον Καρκίνο αποδίδεται κυκλοθυμία καθώς κυβερνάται απο την ευμετάβλητη Σελήνη και σχετιζεται με τον συναισθηματισμό μας κόσμο.
Ομως κυκλοθυμία μπορεί να παρουσιαστεί πιστευω και στα άτομα που έχουν τονισμένο το μεταβλητό στοιχείο στον χάρτη τους σε συνδυασμό με νερό η και αέρα καποιες φορές.Απλά η κυκλοθυμια θα εκφράζεται διαφορετικά και με διαφορετική "βαση".

Η προσωπική μου άποψη για την πρακτική εφαρμογή του παραπανω, ειναι οτι τελικά σημασία έχει η θέση της Σελήνης στον χάρτη και οι όψεις της.
Στην προκειμένη για την κυκλοθυμία πιστευω επηρεάζει η όψη σεληνης-ουρανού, η οποία θεωρώ προσδίδει μια νευρικότητα και μια τάση για συναισθηματικά "ξεσπάσματα".
Αυτό μπορεί να εξηγηθεί - οπως ανέφερε και η blackorwhat- απο το ότι η Σεληνη στον Αιγόκερο περιορίζεται εκφραστικά καθώς ο Αιγόκερος θέλει να εχει τον έλεγχο σε όλα...καποιες φορές λοιπόν ενώ το ατομο φαίνεται απόλυτα ψυχραιμο μπορει να βγαίνει το τετράγωνο με Ουρανό και να ξεσπάει αποτομα, δημιουργώντας την εντυπωση της κυκλοθυμιας στους άλλους.Και λέω εντυπωση γιατι πιστευω σε γενικές γραμμές τελικά δεν ειναι τόσο ευμετάβλητος ο συναισθηματικός κόσμος.:bigsmile:

dream_on
27-03-2008, 02:32 PM
Δε ξερω αν ειναι εντυπωση κυκλοθυμιας, για μενα παντως ειναι real life!

BlackOrWhat
27-03-2008, 02:38 PM

Όσον αφορά το ποσοστό του υδάτινου στοιχείου στο χάρτη σου??!!

aries engineer
27-03-2008, 02:47 PM

Το γεγονος οτι το εχεις εντοπισει το "προβλημα" ειναι ηδη ενα μεγαλο βημα...ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ προτεινω ..γιατι και το να στεκομαστε απο πανω και να φερνουμε γυρω γυρω...δεν κανουμε κατι...
Οπως λεει και η ψυχαναλυτρια μου...το να νομιζεις οτι εισαι ο Μ.Ναπολεων δεν ειναι τοσο κακο..οταν ομως αρχιζεις και εφαρμοζεις τις τακτικες του στους γυρω σου ..τοτε υπαρχει προβλημα..:bigsmile::bigsmile:

dream_on
27-03-2008, 02:50 PM
Όσον αφορά το ποσοστό του υδάτινου στοιχείου στο χάρτη σου??!!

αυτο το σημειο ειναι καπως μπερδεμενο :)

dream_on
27-03-2008, 02:51 PM
Το γεγονος οτι το εχεις εντοπισει το "προβλημα" ειναι ηδη ενα μεγαλο βημα...ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ προτεινω ..γιατι και το να στεκομαστε απο πανω και να φερνουμε γυρω γυρω...δεν κανουμε κατι...
Οπως λεει και η ψυχαναλυτρια μου...το να νομιζεις οτι εισαι ο Μ.Ναπολεων δεν ειναι τοσο κακο..οταν ομως αρχιζεις και εφαρμοζεις τις τακτικες του στους γυρω σου ..τοτε υπαρχει προβλημα..:bigsmile::bigsmile:

Χα χα! Και η δικια μου κατι τετοια λεει :bigsmile:

BlackOrWhat
27-03-2008, 03:02 PM
αυτο το σημειο ειναι καπως μπερδεμενο :)

Πόσους πλανήτες έχεις στο υδάτινο στοιχείο??!! Ποιοί οίκοι ανήκουν στο ύδωρ επίσης??!!

dream_on
27-03-2008, 04:23 PM
Πόσους πλανήτες έχεις στο υδάτινο στοιχείο??!! Ποιοί οίκοι ανήκουν στο ύδωρ επίσης??!!
Εχω τον ηλιο στο σκορπιο , και Αρη Αφροδιτη Ουρανο + Πλουτωνα στον 8ο. (ζυγος)
Δε ξερω ποιοι αλλοι οικοι ανηκουν στο νερο :embarrest , αλλα από πλανητες αυτα :)

dream_on
27-03-2008, 04:27 PM
ΑΑΑΑ! Μαλλον εννοεις τον 4ο και τον 12ο? :embarrest
Σ αυτη την περιπτωση, στον 4ο εχω κρονο (μλπιαχ) στους διδυμους και στον 12 τον βορειο δεσμο (στον αιγοκερω) και σε μερικα site, μου βγαζουν στον 12ο και τη σεληνη (παλι αιγοκερω) αλλα σε αλλα τελος 11ου

BlackOrWhat
27-03-2008, 05:06 PM
Εννοούσα...αθροιστικά...πλαν ήτες στον Σκορπιό + πλανήτες στους Ιχθύεις + πλανήτες στον Καρκίνο...όπως επίσης και οι ακμές ποιών οίκων πέφτουν σε αυτά τα ζώδια...;)

Το ότι οι 4ος, 8ος και 12ος ασχολούνται με υδάτινα θέματα δεν άλλάζει ότι και ζώδιο να έχουν στην ακμή τους...το θέμα είναι πώς εσύ και με βάση το δικό σου ωροσκόπιο αντιμετωπίζεις αυτά τα θέματα...

dream_on
27-03-2008, 05:12 PM
Εννοούσα...αθροιστικά...πλαν ήτες στον Σκορπιό + πλανήτες στους Ιχθύεις + πλανήτες στον Καρκίνο...όπως επίσης και οι ακμές ποιών οίκων πέφτουν σε αυτά τα ζώδια...;)

Το ότι οι 4ος, 8ος και 12ος ασχολούνται με υδάτινα θέματα δεν άλλάζει ότι και ζώδιο να έχουν στην ακμή τους...το θέμα είναι πώς εσύ και με βάση το δικό σου ωροσκόπιο αντιμετωπίζεις αυτά τα θέματα...

οκ, εδειξα το μεγεθος της ασχετοσυνης μου! :embarrest
Λοιπον! Μονο τον ηλιο εχω στο σκορπιο, σε καρκινο και ιχθυ τιποτα. Στο σκορπιο εχω την ακμη του 9ου, στον καρκινο την ακμη του 6ου και ο ιχθυς εμπεριεχεται στον 1ο οικο.
Επισης, σε ευχαριστω πολυ για το χρονο σου :)

black moon
27-03-2008, 07:00 PM
οκ, εδειξα το μεγεθος της ασχετοσυνης μου! :embarrest
Λοιπον! Μονο τον ηλιο εχω στο σκορπιο, σε καρκινο και ιχθυ τιποτα. Στο σκορπιο εχω την ακμη του 9ου, στον καρκινο την ακμη του 6ου και ο ιχθυς εμπεριεχεται στον 1ο οικο.
Επισης, σε ευχαριστω πολυ για το χρονο σου :)

Eπειδή κοίταξα τον χάρτη σου επικρατεί κατα κύριο λόγο ο Αέρας.Και απο αποψη πλανητων,και απο αποψη οίκων, και απο αποψη όψεων.Επίσης επικρατεί το παρορμητικό στοιχείο.Ελλειψη δεν εχεις ουτ απο γή ,ούτε απο νερό,ούτε απο φωτιά.Εστω κι αν έχεις μονο Ηλιο σε νερο,έχεις στον 8ο Ουρ.,Αρη και 4ο Κρονο οι οποίοι κανουν αρκετές όψεις.Και όχι μονο μεταξύ τους.Δηλαδή ως "υδάτινοι" οικοι "κοιτάνε" και άλλων στοιχείων, οικους.Προσωπικά πιστεύω οτι περνάνε την ευμεταβλητότητα-ρευστότητα του υδατινου στοιχείου προς αυτούς(9ο,11ο)!Έτσι πρεπει να το κοιτάξεις...στο σύνολο!:idea:

BlackOrWhat
28-03-2008, 11:36 AM
Καλημέρα σε όλους...:cheesy:

Το θέμα μας είναι ότι...έχουμε ξεφύγει από το θέμα...από την αρχή επισυμάνθηκε άπό τα περισσότερα μέλη ότι η κυκλοθυμία, θα έπρεπε να εξεταστεί από τη θέση και τις όψεις της Σελήνης...όπως επίσης και ότι η συγκεκριμένη όψη της με τον Ουρανό θα μπορεούσε να αποτελέσει ένδειξη της εκδήλωσης συμπεριφοράς...τί άλλο να προσθέσουμε??!!:unsure:

black moon
28-03-2008, 11:53 AM
Καλημέρα σε όλους...:cheesy:

Το θέμα μας είναι ότι...έχουμε ξεφύγει από το θέμα...από την αρχή επισυμάνθηκε άπό τα περισσότερα μέλη ότι η κυκλοθυμία, θα έπρεπε να εξεταστεί από τη θέση και τις όψεις της Σελήνης...όπως επίσης και ότι η συγκεκριμένη όψη της με τον Ουρανό θα μπορεούσε να αποτελέσει ένδειξη της εκδήλωσης συμπεριφοράς...τί άλλο να προσθέσουμε??!!:unsure:

Καλημερα και απο μένα!
Δεν ειναι ασχετο!Αν επικρατουσε το νερο, ίσως να έπαιζε καποιο ρόλο στην κυκλοθυμία της.Όμως και περα απ'αυτο επειδη και σε αλλες συζητησεις που εχουμε κανει προσπαθησαμε να της εξηγήσουμε πως να κοιταξει τι παιζει με τα στοιχεια, στον χαρτη της...και τελικα δεν νομιζω να τα καταφέραμε και πολύ....Ε !!!Τι να κανω; :nuts:

dream_on
28-03-2008, 01:06 PM
Παιδια ευχαριστω πολυ. Και εγω λογικα σκεφτηκα οτι θα εχει να κανει με τη σεληνη. Παντως εντυπωση μου κανει που ειμαι το μονο ..δειγμα :).
Αν ερθει κι αλλος "δηλωμενος" κυκλοθυμικος θα μπορουσαμε να εχουμε περισσοτερα στοιχεια.

Fotini Christodoulou
28-03-2008, 01:07 PM
Παιδια ευχαριστω πολυ. Και εγω λογικα σκεφτηκα οτι θα εχει να κανει με τη σεληνη. Παντως εντυπωση μου κανει που ειμαι το μονο ..δειγμα :).
Αν ερθει κι αλλος "δηλωμενος" κυκλοθυμικος θα μπορουσαμε να εχουμε περισσοτερα στοιχεια.

Σεληνη - Ηλιος -Διας στον καρκινο στον 3ο οίκο.:bigsmile:

dream_on
28-03-2008, 01:16 PM

χαρακτηριστικο δειγμα! :bigsmile:

skorpion
28-03-2008, 04:30 PM
Η σεληνη μου ειναι στους διδυμους σε συνοδο με τον ωροσκοπο και σε εναμιση τετραγωνο με Πλουτωνα, σε αντιθεση με Ουρανο, με Δια και Ερμη.... Ο ερμης που ειναι κυβερνητης των διδυμων ειναι σε συνοδο με Δια και Ουρανο.....Πιστευω οτι ολα αυτα ειναι ενδειξεις κυκλοθυμιας με εναν διαφορετικο τροπο ισως απ οτι μια σεληνη σε νερο ομως....Η σεληνη εδω επηρεαζεται απο πολλους παραγοντες και επειδη ειναι κατα καποιο τροπο ερμησια σεληνη το μυαλο και το συναισθημα ειναι σε διαρκη κινηση και αρα θα εχει και εναλλαγες....Το εναμιση τετραγωνο με τον πλουτωνα μαζευει την κατασταση της διαρκης εναλλαγης ή την περιοριζει σε θεματολογια ισως με εναν ομως οχι πολυ ωραιο τροπο οπως καταλαβαινουμε.....:w00t::dizzy::σ ύριγμα

starfish
29-03-2008, 12:35 AM

Ωροσκοπος στον Καρκινο, συνοδος Σεληνης-Ποσειδωνα στον Σκορπιο, Κρονος αντιθεση με Ηλιο, Κρονος στους Ιχθεις.... ας σταματησω εδω!:blink::bigsmile::toung:

maria-zoi
29-03-2008, 01:46 PM

εδώ εδώ!! :nuts:
Σελήνη τετραγώνο Ποσειδώνα, Σελήνη τετράγωνο ¶ρη :cry:
ωροσκόπο στο Καρκίνο ..... και άλλα πολλά!

Πάντως νομίζω ότι τα μεταβλητά ζώδια είναι πιο επιρρεπή στη κυκλοθυμία!

VAFIKOS
29-03-2008, 01:50 PM

ωχ!!!!!:scared:

Marlene
29-03-2008, 06:55 PM
'Ηλιος σε σύνοδο με ¶ρη στον Καρκίνο
Σελήνη στον Καρκίνο σε αντίθεση με Ποσειδώνα
[εγώ, η καψερή, η κυκλοθυμικιά]