View Full Version : Εμμονες + η δυναμη της αυθυποβολης
dream_on
26-03-2008, 10:22 PM
Καλησπερα.
Καπου διαβασα οτι κακη θεση αρη - ποσειδώνα δημιοργει ταση για εμμονες.
Θα ηθελα να ρωτησω κατι...σαν αρχαρια στην αστρολογια, προσπαθω να την κατανοησω με "πειραματοζωο" το γενεθλιο χαρτη μου, οπως φανταζομαι και πολλοι αλλοι αρχαριοι σαν κι εμενα.
Ομως ποσο αντικειμενικός μπορει να ειναι ενας ανθρωπος σε μια τοσο υποκειμενικη υποθεση, και ποσο κινδυνυει να αυτο-υποβληθει ωστε να "πραγματωσει" τις ερμηνειες; Φυσικα, ανεξαρτητα απο οψεις :)
Θα με ενδιεφερε η γνωμη σας
cancerian
26-03-2008, 10:36 PM
Καλησπερα.
Θα ηθελα να ρωτησω κατι...σαν αρχαρια στην αστρολογια, προσπαθω να την κατανοησω με "πειραματοζωο" το γενεθλιο χαρτη μου, οπως φανταζομαι και πολλοι αλλοι αρχαριοι σαν κι εμενα.
Ομως ποσο αντικειμενικός μπορει να ειναι ενας ανθρωπος σε μια τοσο υποκειμενικη υποθεση, και ποσο κινδυνυει να αυτο-υποβληθει ωστε να "πραγματωσει" τις ερμηνειες; Φυσικα, ανεξαρτητα απο οψεις :)
Kαλησπερα ,
βασικα η αληθεια ειναι πως ολοι ξεκινανε τα πρωτα τους βηματα μεσα απο τον δικο του γενεθλιο αστρολογικο χαρτη . Ξερεις , αρχικα ερμηνευουμε θεσεις και οψεις και μετα προσπαθουμε να τις συγκρινουμε με το αν οντως ισχυουν στην πραγματικοτητα με τα βιωματα μας και με την υπαρχουσα συμπεριφορα ...
ετσι τουλαχιστο αρχισα εγω.. βεβαια χρειαζεται λιγο διαβασματακι και να το παρεις ζεστα το θεμα και εν καιρω θα δεις οτι δεν θα σκεφτεσαι καν το λαθος της υποκειμενικοτητας . Βεβαια κανενας δεν ειναι αλανθαστος.
σε σχεση με την αυτουποβολη -> ανοιχτο μυαλο χρειαζεται και μια γερη βαση στην οποια θα ειναι γραμμενα με κοκκινα και κεφαλαια γραμματα η φραση " Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΑΣΕΙΣ "
:love:
ether12
26-03-2008, 10:42 PM
Καλησπέρα dream on.
Είναι ενδιαφερουσα η αποψη σου περι εμμονης κτλ αλλά ας σκεφτουμε κάτι. Εμμονή δεν είναι μια σκέψη ή ένα συναίσθημα μας το οποίο δεν εξελλίσεται τι επιδράσι των εξωτερικών ερεθισμάτων, αλλά προσκολλάται "κάπου" χωρίς να υπάρχει λύση; Και αυτό έχει ώς συνέπεια να μην προχωρουν ομαλά τα θέματα τα σχετικά με αυτην την εμμονή. πχ κάποιος ή κάποια είναι ανασφαλής στις ερωτικές σχέσεις ή φίλικές και έχει δημιουργηθεί μια εμμονή σε αυτό χωρίς το άτομο να μπορεί να απεγκλωβιστεί. Εάν όντως κάπως έτσι ορίζεται η εμμονή,:unsure:, θα μπορούσε να είναι και μια άλλη "αρνητική" όψη πχ ερμής αφροδίτη ή σελήνη κτλ. (ακόμα και το
"αρνητική" όψη είναι τελείος υποκειμενικό αφου στην φύση δεν υπάρχει το κακό ή αρνητικό έτσι όπως το αντιλαμβανόμαστε εμείς! :smile:") ¶ρα δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι ότι αυτή ή όψη ή μιά άλλη κτλ προκαλέι εμμονές κτλ.
dream_on
26-03-2008, 11:03 PM
Καλησπερα. Για να ειμαι ειλικρινης, δεν εχω κατι με τις εμμονες, αντιθετα τις βρισκω πολυ ενδιαφερουσες και ιδιατερες ανθρωπινες αδυναμιες, γιατι βασικα θεωρω τον ανθρωπο ενα πολυ ευαλωτο πλασμα :).
Αυτο που με προβληματιζει, ειναι πώς μπορει καποιος να διαφυλαξει την αντικειμενικη του σκεψη οταν καλειται να ερμηνευσει προσωπικα δεδομενα.
Πώς μπορει να δει καποιος τον εαυτο του στον καθρεφτη χωρις να παραμορφωσει το ειδωλο;
black moon
26-03-2008, 11:35 PM
Όπως είπε και ο cancerian χρειάζεται ανοιχτό μυαλό.Ότι ακριβώς χρειάζεται και για την επιτευξη της αυτογνωσίας.Νομίζω τελικά οτι η Αστρολογία σε βοηθάει να μάθεις καλύτερα τον εαυτό σου,και ο εαυτός σου να κατανοήσεις καλύτερα την Αστρολογία.
dream_on
27-03-2008, 12:28 AM
Συμφωνω με τον cancerian. Απλα δε πιστευω οτι το μυαλο ειναι παντα καθαρο. Θελετε να το πειτε ποσειδωνα; εχει αλλο ονομα; αλλα τοτε, ενα εργαλειο σαν την αστρολογια μπορει να γινει επικινδυνο στα χερια του χρηστη...
cancerian
27-03-2008, 12:43 AM
Καλησπερα. Για να ειμαι ειλικρινης, δεν εχω κατι με τις εμμονες, αντιθετα τις βρισκω πολυ ενδιαφερουσες και ιδιατερες ανθρωπινες αδυναμιες, γιατι βασικα θεωρω τον ανθρωπο ενα πολυ ευαλωτο πλασμα :).
Αυτο που με προβληματιζει, ειναι πώς μπορει καποιος να διαφυλαξει την αντικειμενικη του σκεψη οταν καλειται να ερμηνευσει προσωπικα δεδομενα.
Πώς μπορει να δει καποιος τον εαυτο του στον καθρεφτη χωρις να παραμορφωσει το ειδωλο;
Συμφωνω με τον cancerian. Απλα δε πιστευω οτι το μυαλο ειναι παντα καθαρο. Θελετε να το πειτε ποσειδωνα; εχει αλλο ονομα; αλλα τοτε, ενα εργαλειο σαν την αστρολογια μπορει να γινει επικινδυνο στα χερια του χρηστη...
Το μυαλο μας παιζει τρομερα παιχνιδια. Οταν κοιτας το ειδωλο σου στον καθρεφτη απο εσενα εξαρταται για το αν θα εχεις τα ματια σου ανοιχτα η απλα θα τα κλεισεις και θα αφησεις την φαντασια σου να φτιαξει ενα διαφορετικο ειδωλο απο αυτο που εισαι στην πραγματικοτητα.
Αυτο σημαινει οτι τα ποδια σου πρεπει να ειναι στη γη και οχι να κοιτας απλα τον ουρανο. (Μου αρεσε αυτο !!!!!! :blink:)
Ειναι μερικες φορες που το μυαλο σου θα ειναι κλειστο και αλλες τελειως ανοιχτο... Τις μερες εκεινες που θα ειναι κλειστο , απλα το αφηνεις και δεν ασχολεισαι !!!!
Προσωπικα , ειναι μερες στις οποιες δεν μπορω να αναλυσω η να εμπνευστω κατι .. Απλα ασχολουμαι με κατι αλλο ....
Ξερεις τι μου κανει εντυπωση ? Εχω την αισθηση οτι μεσα απο αυτη την ερωτηση που κανεις πηγαζει μια αλλη ..... η οποια ειναι και η ριζα του προβληματος σου :embarrest
black moon
27-03-2008, 12:59 AM
Αυτο σημαινει οτι τα ποδια σου πρεπει να ειναι στη γη και οχι να κοιτας απλα τον ουρανο. (Μου αρεσε αυτο !!!!!! :blink:)
Τι ποιητής εισαι συ;Τι ποιητής;
Ξερεις τι μου κανει εντυπωση ? Εχω την αισθηση οτι μεσα απο αυτη την ερωτηση που κανεις πηγαζει μια αλλη ..... η οποια ειναι και η ριζα του προβληματος σου :embarrest
Αυτό ξαναπές το!
Pirate Jenny
27-03-2008, 01:07 AM
Το πεδίο της αστρολογιας ειναι αχανες,δεν ειναι?Οσο πιο πολλα μαθαινεις ,τοσο συνειδητοποιεις ποσα υπαρχουν για να μαθεις.Πρεπει κανεις να ειναι σοβαρος μελετητης,αλλιως..καλυτερα να μασας παρα να μιλας.Συμφωνω οτι μπορει να γινει επικινδυνο εργαλειο στα χερια καποιου οταν αυτος προβαλλει δικα του "θεματα" σε μια ερμηνεια.Γιαυτο χρειαζεται κανεις να μελεταει προκειμενου να αποκτησει ενα προσωπικο κριτηριο.
dream_on
27-03-2008, 02:52 AM
Cancerian, πρεπει να μου πεις ποια ειναι η αλλη ερωτηση!
cancerian
27-03-2008, 03:52 AM
Cancerian, πρεπει να μου πεις ποια ειναι η αλλη ερωτηση!
Χρεωνω την ψυχαναλυση 10e/h και αν αρχισεις συνεντευξη μαζι μου ισως δεν τελειωσουμε ποτε ... (ελπιζω να εχεις περιουσια ) :bigsmile: :bigsmile: :bigsmile: :toung:
Ρε συ το θεμα δεν ειναι να σου πω εγω την ερωτηση το θεμα ειναι να καταλαβεις γιατι την παραθετεις και ψαχνεις να βρεις απαντησεις !!! :embarrest
Μητσάκος
27-03-2008, 09:04 AM
Μαγικά ραβδάκια δεν υπάρχουν :bigsmile: Η πρακτική πλευρά αυτών που σου λέει ο Cancerian (για το ανοιχτό μυαλό) είναι να μην θεωρείς ποτέ ότι ξέρεις κάτι. Ακόμα και όταν νιώθεις πχ ότι σου ταιριάζει μια όψη, να έχεις υπόψιν σου ότι κατά πάσα πιθανότητα κάποιος παράγοντας σου έχει διαφύγει και ότι το πράγμα θέλει ακόμα ψάξιμο.
Η ματιά σου δεν πρόκειται ποτέ να γίνει αντικειμενική, όπως και κανενός. Ο καθένας μας έχει τον δικό του τρόπο για να βλέπει το ίδιο πράγμα που κάποιος άλλος το βλέπει αλλιώς. Οι αλήθειες είναι πολλές και είναι αυτές που συνθέτουν το πραγματικό που είναι το μοναδικό αντικειμενικό. Όσο περισσότερες "αλήθειες" μαζέψεις στο μυαλό σου τόσο αντικειμενικότερη θα γίνεσαι. Απλώς να ξέρεις ότι αυτό είναι εξελικτική διαδικασία, μακρόχρονη.
Το γεγονός τώρα ότι θεωρείς τις εμμονές ...ενδιαφέρουσες ως ιδιαίτερες ανθρώπινες αδυναμίες, μάλλον υποστηρικτικό των ερμηνειών που θέλουν προσκολλήσεις-νεφελώματα να δημιουργούνται εξαιτίας των ¶ρη-Ποσειδώνα μου φαίνεται, οπότε ξανακοίταξε την έννοια της λέξης "εμμονή" (με ανοιχτό μυαλό, εννοείται) :love:
Fotini Christodoulou
27-03-2008, 10:23 AM
Πολύ ωραίες όλες οι απόψεις:bigsmile:
Απο όσα έχω διαβάσει όμως εμμονές, γενικά μιλώντας παντα ,θα εδινε ένα τετράγωνο Πλούτωνα- Σελήνης.
Η σκληρή όψη ανάμεσα σε Αρη και Ποσειδώνα, μάλλον έχει να κάνει περισσότερο με μυθοποιηση προσώπων, άρνηση να δούμε τους ανθρώπους η την πραγματικότητα όπως είναι, αυταπάτες δηλαδή και ίσως και τάση να μην προβάλλουμε τον πραγματικό μας εαυτό μέσα απο τις ενέργειες μας αλλά αυτές να είναι αποπροσανατολιστικές και για εμας και για τους άλλους.
Επίσης μπορεί να δώσει την τάση να ξεκινάμε κάτι αλλά να μην το τελειώνουμε ποτέ:laugh:
Σε προσωπικό επίπεδο τώρα ερμηνείας, βρίσκω πως αυτά που έχω διαβάσει τόσο για τις "εμμονες" (σχέση Σεληνης- Πλούτωνα) όσο και για τις αυταπάτες κτλ (σχεση Αρη-ποσειδώνα) εχω βρεί πως σε μεγάλο μέρος ισχύουν στο χάρτη μου...ωστόσο θεωρώ πως μια και ειναι γενέθλιες όψεις , έχω μάθει να τις διαχειρίζομαι αρκετά καλά και πιστευω γενικά πως όσοι διαθέτουν "σκληρές" όψεις στον γενέθλιο χάρτη μαθαίνουν απο μικρή ηλικία να χειριζονται καλυτερα το δυναμικό αυτό,σε σχέση με όσους το ζούν απο διέλευση και τους έρχεται κάπως ξαφνικό :laugh:.
Σε γενικές γραμμές - σε αυτο συμφωνω με τον Μητσάκο- νομίζω πως τελικά ο καθένας θα προσεγγίσει με διαφορετικό τρόπο το γενέθλιο και άρα ίσως διαφοροποιηθεί η ερμηνεία.Παντως η αλήθεια είναι ότι προσωπικά βρίσκω δυσκολότερο να ερμηνευσω αντικειμενικά τον χάρτη μου σε σχεση με χάρτη ενός τριτου ανθρώπου.
Βασιλης Παπαδολιας
27-03-2008, 11:01 AM
Καλησπερα.
Ο Ποσειδώνας δεν ξέρω αν φέρνει εμμονή (ο Πλούτωνας περισσότερο όπως λέει κι η roadrunner) αλλά ίσως σου αποκρύπτει πληροφορίες. Ειδικά αν κάνει κάποια όψη με ωροσκόπο ή Ερμή. Ένας Ερμής σε ζώδιο του Νερού επίσης πιθανόν να παραβλέπει κάποιο στοιχείο επιμελώς. Η απόκρυψη φαίνεται στους άλλους σαν εμμονή, γιατί οι άλλοι βλέπουν αυτό που εμείς δε βλέπουμε και δεν καταλαβαίνουν γιατί επιμένουμε. Νομίζουν ότι έχουμε εμμονές.
dream_on
27-03-2008, 12:33 PM
Καλημερα!
Σας ευχαριστω ολους πολυ, και βασικα συμφωνουμε (εκτος απ τον cancerian που πρεπει να ανεβασει τις τιμες!)
Προσωπικα δεν εχω αυτες τις οψεις, αλλα μου χτυπησε καμπανακι αυτο που ειπε ο κΠαπαδολιας, εχω συνοδο ερμη - ποσειδωνα στον 10ο (με τον ποσειδωνα στις κρισιμες μοιρες) και ισως αυτο να φταιει που δυσκολευομαι να ειμαι αντικειμενικη.
cancerian
27-03-2008, 02:23 PM
Καλημερα!
Σας ευχαριστω ολους πολυ, και βασικα συμφωνουμε (εκτος απ τον cancerian που πρεπει να ανεβασει τις τιμες!)
Προσωπικα δεν εχω αυτες τις οψεις, αλλα μου χτυπησε καμπανακι αυτο που ειπε ο κΠαπαδολιας, εχω συνοδο ερμη - ποσειδωνα στον 10ο (με τον ποσειδωνα στις κρισιμες μοιρες) και ισως αυτο να φταιει που δυσκολευομαι να ειμαι αντικειμενικη.
Αχ υπερκαταναλωτικη εποχη !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ιt's all about the money ....:cry:
:bigsmile:
aries engineer
27-03-2008, 02:39 PM
Θελουν ιδιαιτερη προσοχη...και ΠΡΕΠΕΙ να αποβαλλονται.
Το θεμα των εμμονων καλυτερα να δουλευεται με τη βοηθεια ειδικου..
Ειδαλλως μπορει να εχει δυσαρεστα αποτελεσματα και σε αυτον που τις εχει αλλα και στο "αντικειμενο της εμμονης"..πολλες φορες οι εμμονες εχουν να κανουν και με ανθρωπους ;)
Το μυαλο μας παιζει τρομερα παιχνιδια. Οταν κοιτας το ειδωλο σου στον καθρεφτη απο εσενα εξαρταται για το αν θα εχεις τα ματια σου ανοιχτα η απλα θα τα κλεισεις και θα αφησεις την φαντασια σου να φτιαξει ενα διαφορετικο ειδωλο απο αυτο που εισαι στην πραγματικοτητα.
εαν μου επιτρεπεται να συμετασχω κι εγω σε αυτη τη συζητηση, θα ηθελα να πω ενα ευχαριστω στον αγαπητο cancerian για το παραπανω. Εχεις απολυτο μα απολυτο δικαιο! Perfect
Πολλες φορες κοιταζοντας τον εαυτο σου στον καθρεφτη (και πατωντας στην γη) βλεπεις πολυ περισσοτερες αρετες απ'οτι νομιζες οτι ειχες. Τοτε αντλεις τετοια δυναμη και αυτοπεποιθηση που οχι απο εμμονες δεν καταλαβαινεις αλλα και ο κοσμος να γυρισει αναποδα εκεινη την ωρα, σιγουρα μπορεις να το αντιμετωπισεις.
Με αλλα λογια πιστευω οτι η εμμονη ειναι απορροια της ανασφαλειας. Αν καποιος εχει ανασφαλεια σε καποιο τομεα, τοτε η αστρολογια μπορει να γινει εμμονη..
νομιζω... :embarrest
dream_on
28-03-2008, 01:22 PM
εαν μου επιτρεπεται να συμετασχω κι εγω σε αυτη τη συζητηση, θα ηθελα να πω ενα ευχαριστω στον αγαπητο cancerian για το παραπανω. Εχεις απολυτο μα απολυτο δικαιο! Perfect
Πολλες φορες κοιταζοντας τον εαυτο σου στον καθρεφτη (και πατωντας στην γη) βλεπεις πολυ περισσοτερες αρετες απ'οτι νομιζες οτι ειχες. Τοτε αντλεις τετοια δυναμη και αυτοπεποιθηση που οχι απο εμμονες δεν καταλαβαινεις αλλα και ο κοσμος να γυρισει αναποδα εκεινη την ωρα, σιγουρα μπορεις να το αντιμετωπισεις.
Με αλλα λογια πιστευω οτι η εμμονη ειναι απορροια της ανασφαλειας. Αν καποιος εχει ανασφαλεια σε καποιο τομεα, τοτε η αστρολογια μπορει να γινει εμμονη..
νομιζω... :embarrest
Συμφωνω- και γενικευω- : οταν εισαι αδυναμος, κινδυνευεις να εξαρτηθεις απο οτι σε στηριζει. Και η εξαρτηση ειναι κοντα στη εμμονη.
pecora nera
28-03-2008, 01:50 PM
Δεν είμαι ειδικός για να σου απαντήσω περί εμμονών και αστρολογικών όψεων αλλά θα σε συμβούλευα αν έχεις έντονο Ποσειδώνα και γενικά θεωρείς ότι ίσως είσαι επιρρεπής στις εμμονές (επειδή αναφέρεσε στο δικό σου χάρτη) και στις αυθυποβολές ή υποβολές να μην το "διαφημίζεις".................