PDA

View Full Version : Οίκοι στην συναστρία

Marlene
21-02-2008, 10:24 PM
Έχω διαβάσει αρκετά άρθρα και απόψεις για τo πώς λειτουργούν οι οίκοι σε σχέση με τους πλανήτες των συντρόφων μας, αλλά οι απόψεις διίστανται και έχω μπερδευτεί.
Ποιο έχει μεγαλύτερη επιρροή σε ποιό, ο πλανήτης στον οίκο ή το αντίστροφο;
[πχ εάν ο Ήλιος μου είναι στον 10ο οίκο του συντρόφου μου]

Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητή:unsure:

Maroulita
21-02-2008, 10:47 PM
Έχω διαβάσει αρκετά άρθρα και απόψεις για τo πώς λειτουργούν οι οίκοι σε σχέση με τους πλανήτες των συντρόφων μας, αλλά οι απόψεις διίστανται και έχω μπερδευτεί.
Ποιο έχει μεγαλύτερη επιρροή σε ποιό, ο πλανήτης στον οίκο ή το αντίστροφο;
[πχ εάν ο Ήλιος μου είναι στον 10ο οίκο του συντρόφου μου]

Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητή:unsure:

Στη συναστρία, μεταξύ άλλων, κοιτάμε τη θέση των πλανητών του χάρτη μας ή του χάρτη του, ως προς τη δική του ή τη δική μας οικοθεσία, αν αυτό εννοείς. :)

Marlene
21-02-2008, 10:58 PM
Στη συναστρία, μεταξύ άλλων, κοιτάμε τη θέση των πλανητών του χάρτη μας ή του χάρτη του, ως προς τη δική του ή τη δική μας οικοθεσία, αν αυτό εννοείς. :)
Ναι βέβαια το γνωρίζω απλά έχω διαβάσει πως αν, για παράδειγμα, ο ήλιος σου πέφτει στον 7ο του οίκο, εκείνος/η σε βλέπει ως τον ιδανικό σύντροφο. Έχεις ας πούμε, το "πάνω χέρι" σε αυτό τον τομέα. Είναι όμως πράγματι έτσι;:unsure:

Βασιλης Παπαδολιας
22-02-2008, 04:40 PM
Νομίζω είναι λίγο σχηματικές αυτές οι ερμηνείες... Πρέπει να εμβαθύνετε λίγο τι σημαίνει ο Ήλιος και τι φέρνει στον οίκο του άλλου προσώπου. Φωτίζει (αναδεικνύει) ζητήματα εκείνου του οίκου...

Marlene
27-02-2008, 08:59 PM
Πρέπει να εμβαθύνετε λίγο τι σημαίνει ο Ήλιος και τι φέρνει στον οίκο του άλλου προσώπου. Φωτίζει (αναδεικνύει) ζητήματα εκείνου του οίκου...Θα μπορύσατε να δώσετε ένα παράδειγμα;

Λίλιαν Σίμου
27-02-2008, 10:58 PM
Αγαπητή Marlene

Αυτό σημαίνει πως ο άνθρωπος που έχει το΄Ήλιο φωτίζει στοιχεία του τομέα που πέφτει στο ωροσκόπιο του συντρόφου του (πχ στον 3ο, τον τομέα της επικοινωνίας, της γνώσης...) και αν στον τομέα αυτό έχει ο σύντροφος θετικά στοιχεία, τότε το άτομο με τον Ήλιο τον ικανοποιεί. Διαφορετικά, αν φωτίζει ένα σημείο που δεν αρέσει, μπορεί να μην γίνει συμπαθής με αυτή την προσέγγιση. Όλα εξαρτώνται και από τα σημεία του χάρτη που αγγίζουν οι πλανήτες του συντρόφου.

Αλλά η συναστρία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά, γιατί θα βγει συμπέρασμα από το σύνολο.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

leen
28-02-2008, 11:57 AM
Αγαπητή Marlene

Αυτό σημαίνει πως ο άνθρωπος που έχει το?Ήλιο φωτίζει στοιχεία του τομέα που πέφτει στο ωροσκόπιο του συντρόφου του (πχ στον 3ο, τον τομέα της επικοινωνίας, της γνώσης...) και αν στον τομέα αυτό έχει ο σύντροφος θετικά στοιχεία, τότε το άτομο με τον Ήλιο τον ικανοποιεί. Διαφορετικά, αν φωτίζει ένα σημείο που δεν αρέσει, μπορεί να μην γίνει συμπαθής με αυτή την προσέγγιση. Όλα εξαρτώνται και από τα σημεία του χάρτη που αγγίζουν οι πλανήτες του συντρόφου.

Αλλά η συναστρία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά, γιατί θα βγει συμπέρασμα από το σύνολο.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

Γειά σας!

Δηλαδή ενοείται πως όταν ο Ήλιος κάποιου πέφτει στον 1ο οίκο του άλλλου φωτίζει αυτό που «ΕΙΝΑΙ»? Τον βοηθάει να είναι περισσότερο ο εαυτός του και να νιώθει αυτοπεποίθηση ή και να προβάλλει καλύτερα το Εγώ του?

Επίσης ενοείται, πως αν στον συγκεκριμένο οίκο υπάρχουν εσωστεφείς πλανήτες (πχ... ο πλούτωνας... ) το άλλο άτομο με τον ήλιο θα υποχρεώσει σε εξωστρέφεια και προβολή κάποιον που από τη φυση του δεν τον εκφράζει κάτι τέτοιο?

Πώς βλέπει αυτός που έχει τον οίκο αυτόν που έχει τον Ηλιο?

zeta1987
29-02-2008, 02:02 AM
Γειά σας!

Δηλαδή ενοείται πως όταν ο Ήλιος κάποιου πέφτει στον 1ο οίκο του άλλλου φωτίζει αυτό που «ΕΙΝΑΙ»? Τον βοηθάει να είναι περισσότερο ο εαυτός του και να νιώθει αυτοπεποίθηση ή και να προβάλλει καλύτερα το Εγώ του?

Επίσης ενοείται, πως αν στον συγκεκριμένο οίκο υπάρχουν εσωστεφείς πλανήτες (πχ... ο πλούτωνας... ) το άλλο άτομο με τον ήλιο θα υποχρεώσει σε εξωστρέφεια και προβολή κάποιον που από τη φυση του δεν τον εκφράζει κάτι τέτοιο?

Πώς βλέπει αυτός που έχει τον οίκο αυτόν που έχει τον Ηλιο?

Γενικά μιλώντας σε συναστρίες ερωτικές και φιλικές είναι ότι καλύτερο ο ήλιος του ενός να πέφτει στον ωροσκόπο του άλλου...

katerina2
29-02-2008, 01:28 PM
Πολύ καλή θέση επίσης θεωρώ και ο ήλιος του ενός να πέφτει στον 5ο οικο του άλλου...Δημιουργεί το υπόβαθρο για να υπαρξει ερωτική έλξη, κάνει τη σχέση ευχάριστη όπως επίσης αυξάνει τη δημιουργικότητα του ατόμου στον οίκο του οποίου πέφτει ο ήλιος του άλλου

friary
29-02-2008, 02:28 PM
Γενικά μιλώντας σε συναστρίες ερωτικές και φιλικές είναι ότι καλύτερο ο ήλιος του ενός να πέφτει στον ωροσκόπο του άλλου...

Να συμπληρώσω την Σελήνη και την Αφροδίτη, όταν πέφτουν στον ωροσκόπο του άλλου, είναι πολύ καλή συναστρία.

colibri
29-02-2008, 02:58 PM
Εγώ πάλι λέω ότι σε αντρικό ωροσκόπιο θα κοιτάξουμε την σελήνη και την αφροδίτη σε οικοθεσία (του αντρικού ωροσκοπίου) και ήλιο και άρη σε γυναικείο αντίστοιχα. Κατα τη γνώμη δίνουν πολλές πληροφορίες αλλά προς το παρόν το ερευνώ για περαιτέρω πληροφορίες.

friary
01-03-2008, 11:33 AM
Η Αφροδίτη φανερώνει ΤΙ ψάχνει ο ανδρας σε μία γυναίκα, πως θέλει να φαίνεται δηλαδή η αγαπημένη του. Αν θέλει να την παντρευτεί, παίζει ρόλο η Σελήνη, καθώς εκει θα "δει" ο άλλος τη σύντροφο για το γάμο. Ενώ η ιδανική γυναίκα για κάποιον, φαίνεται από τον Ποσειδώνα.
Η Σελήνη όταν πέφτει στον ωροσκόπο, δημιουργεί μεγαλύτερες συγκινήσεις καλές ή κακές, ανάλογα με τις όψεις, αν και φανερώνει μια κοινή βάση στο ζευγάρι.

kphssa
01-03-2008, 12:59 PM
Ενώ η ιδανική γυναίκα για κάποιον, φαίνεται από τον Ποσειδώνα.

friary,
αυτο με τον Ποσειδωνα ακουγεται ενδιαφερον, αλλα μου φαινεται υπερβολικο.
Ο Ποσειδωνας ειναι αργος πλανητης, αν ισχυει αυτο που λες, τοτε πρεπει ολοι οι ανδρες που εχουν Ποσειδωνα στον Τοξοτη να θεωρουν μια γυναικα Τοξοτη ιδανικη γυναικα. Μηπως ο Ποσειδωνας πρεπει να κανει καποιες καλες οψεις με Σεληνη η Αφροδιτη για να δειχνει την ιδανικη γυναικα?

friary
01-03-2008, 01:47 PM
Για να θεωρηθεί θετική η συναστρία πρέπει να είναι καλά τοποθετημένοι οι αντίστοιχοι πλανήτες με καλές όψεις, αλλοιώς βγαζουν την αρνητική τους πλευρά. Οπως ειπώθηκε σε άλλο post, αν ο Ηλιος του άλλου πέφτει στον ωροσκόπο σου, μπορεί γενικά να θεωρείται καλό σαν συναστρία, αλλά αν εσύ δεν τα χεις καλά με τον ευατό σου, αυτη η τοποθέτηση δεν θα λειτουργήσει ευνοϊκά. Το ίδο ισχύει και σε όλες τις όψεις και τοποθετήσεις που δημιουργούνται σε μία συναστρiα. Oσο για το .. ιδανικό του Ποσειδώνα, ας μην περιορίσουμε τον Πλανήτη μόνο στο ζώδιο. Κοιτάμε την οικοθεσία, αλλά και τις όψεις φυσικά. Εξάλλου, μην παραλείπουμε το γεγονός πως οι πλανήτες "γενιάς", καθορίζουν σε γενικό πλαίσιο το τι αρέσει γενικά στον κόσμο και το τι θεωρείται ιδανικό, ωραίο και... μοιραίο, ανάλογα με τη γενεά που ανοίκει ο καθένας απο εμάς. 'Αλλωστε ο Ποσειδώνας τι μπορεί να θεωρεί ιδανικό? Μια οπτασία, κάτι το άπιαστο..

Marlene
06-03-2008, 11:56 PM
Για να θεωρηθεί θετική η συναστρία πρέπει να είναι καλά τοποθετημένοι οι αντίστοιχοι πλανήτες με καλές όψεις, αλλοιώς βγαζουν την αρνητική τους πλευρά. Οπως ειπώθηκε σε άλλο post, αν ο Ηλιος του άλλου πέφτει στον ωροσκόπο σου, μπορεί γενικά να θεωρείται καλό σαν συναστρία, αλλά αν εσύ δεν τα χεις καλά με τον ευατό σου, αυτη η τοποθέτηση δεν θα λειτουργήσει ευνοϊκά. Το ίδο ισχύει και σε όλες τις όψεις και τοποθετήσεις που δημιουργούνται σε μία συναστρiα. Oσο για το .. ιδανικό του Ποσειδώνα, ας μην περιορίσουμε τον Πλανήτη μόνο στο ζώδιο. Κοιτάμε την οικοθεσία, αλλά και τις όψεις φυσικά. Εξάλλου, μην παραλείπουμε το γεγονός πως οι πλανήτες "γενιάς", καθορίζουν σε γενικό πλαίσιο το τι αρέσει γενικά στον κόσμο και το τι θεωρείται ιδανικό, ωραίο και... μοιραίο, ανάλογα με τη γενεά που ανοίκει ο καθένας απο εμάς. 'Αλλωστε ο Ποσειδώνας τι μπορεί να θεωρεί ιδανικό? Μια οπτασία, κάτι το άπιαστο..Σωστά..:idea:
Για το γυναικείο ωροσκόπιο τι πιστεύεις;

Επίσης μιλάμε για προσωπικούς πλανήτες στον ωροσκόπο ή στον 7ο οίκο του άλλου; :blush:

leen
27-06-2008, 06:08 PM
Oι οίκοι στην συναστρία δείχνουν σε τι είδους περιβάλλον τοποθετείται ο πλανήτης του ενός ατομου (1ος, 2ος, ...12ος) και πως λειτουργεί από θέση και όψεις που δέχεται από τους υπόλοιπους πλανήτες του άλλου ατόμου.
Π.χ μια Σελήνη του Α προσώπου στον 4ο οίκο του Β προσώπου έχει πολλές πιθανότητες να λειτουργήσει θετικά για τη σχέση μεταξύ των δύο. Ο 2ος κάνει τον πρώτο να νιώθει ότι είναι "σπίτι" μαζί του και ο δεύτερος βλέπει τον πρώτο πολύ οικία όταν εκφράζεται συναισθηματικά. Εκτός... και αν υπάρχουν δυσμενείς όψεις.
Ο Ποσειδώνας στο 3ο δυσκολεύειτην επικοινωνία σε πρώτη φάση αλλά με ευμενείς όψεις μπορεί να κάνει τα άτομα να λειτουργούν τηλεπαθητικά σχεδόν. Η σύνθεση των στοιχείων είναι και η καλύτερη μέθοδος που περιγράφει καλύτερα μια αλήθεια σε μια συναστρία.

ed77
30-06-2008, 08:15 AM
Καλημέρα!

Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση για συναστρία: Όταν στον 1ο οίκο (όπου είναι ο ωροσκόπος) έχουμε εμπεριεχόμενο ζώδιο και ο ήλιος και η αφροδίτη του άλλου είναι το εμπεριεχόμενο ζώδιο του 1ου οίκου μας, τι σημαίνει?

emmalene
30-06-2008, 07:34 PM
Το θεμα της οικοθεσίας στην μελέτη μιας συναστρίας είναι σαφώς σημαντικό.Παίζει ρόλο τόσο η αντιστοίχιση των οίκων στο χαρτη του ενός συντρόφου με τους οίκους στο χάρτη του άλλου όσο και η τοποθέτηση των πλανητών στους χάρτες.Αυτό που δεν διευκρινίζεται στην ερώτηση σου ειναι αν αναφέρεσαι σε φιλική η ερωτική συναστρία μιας και η αντιμετώπιση είναι εντελώς διαφορετική στις δύο περιπτώσεις.Σαφώς σε μια ερωτική συναστρία το να πέφτει πχ ο 5ος όίκος του ενός στον 7ο του αλλου είναι θετικό σημαδι.Ομως η μελέτη ενος συναστρικού χαρτη ειναι σύνθετη και ξεκινάει απο την ανάλυση του κάθε γενέθλιου χωριστά έστι ώστε να γίνει πληρως κατανοητό τι ζητάει καποιος απο την η τον σύντροφο του.Σαφώς η γενική άποψη ότι μια Αφροδίτη σε ενα αντρικό χαρτη δείχνει την σύντροφο ισχύει αλλα αν εχει πχ ο χάρτης κυβερνήτη 7ου Αρη τα πράγματα περιπλέκονται..:bigsmile:

cancerian
30-06-2008, 08:37 PM
Καλημέρα!

Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση για συναστρία: Όταν στον 1ο οίκο (όπου είναι ο ωροσκόπος) έχουμε εμπεριεχόμενο ζώδιο και ο ήλιος και η αφροδίτη του άλλου είναι το εμπεριεχόμενο ζώδιο του 1ου οίκου μας, τι σημαίνει?

Οταν υπαρχει εμπεριεχομενο ζωδιο μεσα σε καποιον οικο τοτε σημαινει οτι το ατομο και οι ιδιοτητες του συνηθως δειχνει αδυναμια εκφρασης η και τασεις κρυψινισμου . Στην περιπτωση αυτη ισως η ΕΚΦΡΑΣΗ (Ηλιος) κ η ΑΓΑΠΗ (Αφροδιτη) να μην μπορουν να εκφραστουν ικανοποιητικα για καποιον λογο ... Η θα μπορουσε καλειστα να σημαινει πως για καποιον λογο εσυ προσπαθεις να τον κρυψεις απο το περιβαλλον σου ....