View Full Version : Απορια γενικης φυσης
dream_on
12-02-2008, 05:55 PM
Καλησπέρα. Θα ηθελα να ρωτησω πώς (και αν) οι θεσεις των πλανητων σημερα, επηρρεάζουν το προσωπικό(και εννοω το γενεθλιο) ωροσκοπιο του καθενός. Δηλαδη: πχ, το 2006 ο Διας ηταν στο σκορπιο, ο χειρωνας τωρα ειναι στον υδροχόο κλπ. Αυτο τι σημαινει; Οτι επηρρεαζεται οποιος εχει επιστροφή χειρωνα; ηλιο στο υδροχόο; άλλους πλανητες στον υδροχοο, ή τον ωροσκόπο εκει; εχω μια αισθηση οτι η ερωτηση ειναι καπως απλοικη, αλλα αν θελει καποιος να απαντησει θα μου εκανε μεγαλη χαρη, merci
zeta1987
12-02-2008, 08:16 PM
Καλησπέρα. Θα ηθελα να ρωτησω πώς (και αν) οι θεσεις των πλανητων σημερα, επηρρεάζουν το προσωπικό(και εννοω το γενεθλιο) ωροσκοπιο του καθενός. Δηλαδη: πχ, το 2006 ο Διας ηταν στο σκορπιο, ο χειρωνας τωρα ειναι στον υδροχόο κλπ. Αυτο τι σημαινει; Οτι επηρρεαζεται οποιος εχει επιστροφή χειρωνα; ηλιο στο υδροχόο; άλλους πλανητες στον υδροχοο, ή τον ωροσκόπο εκει; εχω μια αισθηση οτι η ερωτηση ειναι καπως απλοικη, αλλα αν θελει καποιος να απαντησει θα μου εκανε μεγαλη χαρη, merci
Καλησπέρα και σε εσένα!Αυτό που ρωτάς έχει να κάνει με τις λεγόμενες διελεύσεις.
Η κάθε θέση του πλανήτη που βρίσκεται αυτή τη στιγμή μας επηρεάζει είτε μόνο εμάς είτε σε γενικό επίπεδο.Ο κάθε πλανήτης ανάλογα με τις ιδιότητες του δηλαδή τον τρόπο που λειτουργεί και επιδρά,μπορεί να σε επηρεάσει αμέσως είτε να λειτουγήσει πιο εσωτερικά (συνήθως έτσι για παράδειγμα λειτουργεί ο πλανήτης Πλούτωνας) και να μην καταλάβεις αμέσως την παρουσία του.Βέβαια για να σε επηρεάσει πρέπει να βρίσκεται σε κάποιες μοίρες και σε ζώδιο που να επηρεάζουν τους πλανήτες στο γενέθλιο χάρτη σου.Για το τελευταίο κάποιο άλλο μέλος ας σε διαφωτίσει καλύτερα γιατί φοβάμαι μην πετάξω τίποτα και δεν ισχύει!
Φιλιά!
dream_on
12-02-2008, 08:44 PM
thanks ζετα! Οι διελευσεις ειναι ενας καινουριος κοσμος, δεν εχω φτασει μεχρι εκει ακομα!
zeta1987
12-02-2008, 08:52 PM
Παρακαλώ!Θα δείς πως μόλις μάθεις λίγα πραγματάκια,θα σου αρέσει πολύ!Το site έχει πολλά ενδιαφέροντα θέματα αλλά θα πρέπει να το ψάξεις και λίγο μόνη σου!Επίσης ήθελα να προσθέσω αυτό που είπες για την επιστροφή του χείρωνα:Για ορισμένους πλανήτες όπως ο Δίας, ο Ήλιος και ο Κρόνος νομίζω (μπορεί να είναι και άλλοι δεν ξέρω να σου πω ακριβώς), όταν επιστρέφουν στην γενέθλια θέση τους, δηλαδή στο ζώδιο και στις μοίρες ακριβώς που ήταν όταν γεννήθηκες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο και μάλιστα φτιάχνουν και χάρτη για εκείνη τη στιγμή!
Βασιλης Παπαδολιας
13-02-2008, 11:15 AM
Να συμπληρώσω ότι το θέμα των επιστροφών είναι πολύ ενδιαφέρον ψυχολογικά και εκτός των πλανητών που προαναφέρθηκαν επιστροφές μελετώνται και στο Χείρωνα και στον Ουρανό (στον Ουρανό μελετάται κυρίως η ημίσια επιστροφή, δηλαδή η αντίθεση προς τη γενέθλια θέση) αλλά και στον Πλούτωνα (μελετώνται κυρίως τα εξάγωνα αλλά και το τετράγωνο του Πλούτωνα σε σχέση με τη γενέθλια θέση).
Αναλυτική παρουσίαση υπάρχει μεταξύ άλλων στο βιβλίο “Chiron – Rainbow Bridge between the inner and outer planets”, Llewellyn Publications, 1997 της Barbara Hand Clow, όπου ο τετραγωνισμός του Πλούτωνα, η επιστροφή του Χείρωνα και η αντίθεση του Ουρανού συνδέονται με αυτό που ονομάζουμε Κρίση ή Αναπροσανατολισμό της Μέσης Ηλικίας.