PDA

View Full Version : Οψεις ..ελευθεριας

kphssa
08-02-2008, 02:01 PM
Θα ηθελα να ρωτησω για τις οψεις σε χαρτη που δειχνουν τασεις ελευθεριας αλλα και φυγης. Σιγουρα εχουμε συναντησει ατομα που θελουν σε τακτικα χρονικα διαστηματα να "φευγουν", ατομα που εχουν την εντυπωση οτι ο χωρος τους ειναι ασφυκτικα στενος για να μπορεσουν να εκφραστουν. Ατομα που χρειαζονται ανανεωση και καμια φορα μεγαλη αλλαγη χωρου για να μπορεσουν να αποδωσουν αλλα και να ισορροπησουν συναισθηματικα και πνευματικα. Στο μυαλο μου ερχονται Υδροχοοι και Τοξοτες η οψεις με Ουρανο, αλλα ισως αυτο να ειναι και πολυ γενικο .
Ποιες οψεις σε χαρτη δειχνουν τετοιες τασεις?

Ευχαριστω!

Βασιλης Παπαδολιας
08-02-2008, 02:12 PM
Νομίζω ότι όψεις του Ουρανού γενικά δείχνουν τέτοιες τάσεις, Κρήσσα, αλλά όπως λες κι εσύ κάποια ζώδια επίσης έχουν μία τέτοια προδιάθεση...

skorpion
09-02-2008, 06:35 PM
ισως να παιζει ρολο και η σεληνη, ζωδιο και οψεις που κανει... μου πeρναει η ιδεα αυτη απ το μυαλο... ε?

zeta1987
09-02-2008, 10:28 PM
Εγώ θεωρώ ότι και η επιρροή των Διδύμων στον χάρτη προκαλεί τέτοιες τάσεις..Καλά για όψεις Ουρανού δεν το συζητώ καν!!

kphssa
10-02-2008, 09:01 PM
Παιδια, ευχαριστω για τις απαντησεις.
Νομιζω οτι και η Σεληνη πρεπει να παιζει ρολο, εχεις δικιο, Σκορπιον,. Η Σεληνη σε ζωδια οπως ο Τοξοτης, Διδυμοι και Υδροχοοι και ισως η θεση της σε ορισμενους οικους οπως 3ος η 9ος να προσδιδει επισης τετοιες τασεις.
Καλο βραδυ!:cheesy:

zeta1987
10-02-2008, 09:29 PM
Α εγώ δηλαδή που έχω σελήνη στον τοξότη και στον ένατο οίκο δεν μαζεύομαι εεε;;;:laugh:
Αλλά εντάξει παίζουν ρόλο και άλλα στοιχεία.Βέβαια άν με πιάσει το φιλελεύθερο μου ... :cry:

kphssa
10-02-2008, 09:49 PM
Ζετα, εσυ με Σεληνη στον Τοξοτη και στον 9ο κιολας,
μαλλον αστερι θα εισαι!:cheesy:

Fotini Christodoulou
11-02-2008, 08:42 AM
Νομίζω οτι ο τονισμένος Ουρανός σε γενέθλιο χάρτη φέρνει τάσεις ελευθερίας..Ειδικά σε όψεις με φώτα και με τον κυβερνήτη ωροσκόπου.:bigsmile:
Βεβαια η τάση μπορεί να υπάρχει αλλά το αν η τάση εκδηλώνεται ή όχι φαντάζομαι είναι θέμα του συνόλου των στοιχειων του χάρτη, των διελεύσεων κτλ.:bigsmile:

panther
13-02-2008, 10:48 PM
Νομίζω ότι όψεις του Ουρανού γενικά δείχνουν τέτοιες τάσεις, Κρήσσα, αλλά όπως λες κι εσύ κάποια ζώδια επίσης έχουν μία τέτοια προδιάθεση...

Συμφωνώ ότι γενικότερα ο Ουρανός δίνει τάσεις φυγής αλλά να προσθέσω και τον Ποσειδώνα καθώς δίνει τάσεις φυγής από την πραγματικότητα. Μια πολύ ωραία όψη που δίνει τάσης φυγής είναι η αντίθεση ή το τετράγωνο Ήλιου Ποσειδώνα, και σκεφτείτε πόσο επώδυνη είναι αυτή η σύνοδος Ήλιου Ποσειδώνα όταν την τετραγωνίζει ο Κρόνος ... :cheesy:

Εξαρτάται, λοιπόν, τι ακριβώς εννοούμε με την έννοια τάση φυγής.

kphssa
15-02-2008, 01:34 AM
Ευχαριστω για την απαντηση σου , Ιουλια!
Οταν εκανα την ερωτηση ειχα στο μυαλο μου περισσοτερο τασεις φυγης και ελευθεριας οπως σε γενικες γραμμες εχουμε με Τοξοτες και Υδροχοους. (χαρακτηριστικο παραδειγμα η Μπινιος στην ταινια Σοκολα..:cheesy:) Πραγματικα ομως την επιδραση του Ποσειδωνα δεν την ειχα σκεφτει.
Ευχαριστω και παλι!

pigasos
15-02-2008, 01:10 PM
Δηλαδή και εγώ έχω τάσεις φυγής! Έχω Ουρανό αντίθεση με τον Ήλιο, Ποσειδώνα αντίθεση με τον Ήλιο, Σελήνη στον 3ο οίκο αλλά και Κρόνο αντίθεση με τον Ήλιο!:bigsmile:

Βασιλης Παπαδολιας
15-02-2008, 01:34 PM
Ίσως και να έχεις, αν εσύ έτσι το αισθάνεται. Οι όψεις δίνουν hints για να τα επεξεργαστούμε. Μπορεί π.χ. εσύ να μην ταυτίζεσαι με αυτό που λέει η όψη Ουρανός Αντίθεση Ήλιος. Να ταυτίζεσαι με την όψη Κρόνος Αντίθεση Ήλιος και να απωθείς τον Ουρανό κάπου μέσα σου ή να τον προβάλλεις προς τα έξω σε ανθρώπους με τους οποίους σχετίζεσαι. Η αστρολογία δεν είναι γραμμική. Έχει πολλά μπορεί.

Αν πάλι έχεις αποδεχτεί την επίδραση του Ουρανού και όχι του Κρόνου μπορεί να θέλεις να φύγεις, αλλά να μη σ' αφήνουν ή να μη θεωρείς ότι είναι σωστό.

pigasos
15-02-2008, 02:15 PM
Βαθιά μέσα μου θα ήθελα να ζω πιο ελεύθερα. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι δεν μου αρέσει να ακολουθώ το πλήθος, μου αρέσει να είμαι μόνη μου και να κάνω ή να προσφέρω κάτι μοναδικό και πρωτότυπο. (Ουρανός, Ποσειδώνας, Κρόνος, Πλούτωνας είναι όλοι ανάδρομοι στο χάρτη μου). Αλλά πάντα μέχρι τώρα στη ζωή μου ακολουθώ τα πρέπει απ'ότι τα θέλω και μερικές φορές θα ήθελα να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. :cheesy:

colibri
15-02-2008, 03:22 PM
Τα θέλω μας όμως πρέπει να ταυτίζονται με τα πρέπει μας:bigsmile::bigsmile::bigsmile:

moutro28
15-02-2008, 03:53 PM
Με Σελήνη και Ουρανό στο Ζυγό και στον 7ο, Ερμή και Αφροδίτη στον Τοξότη και στον 9ο και Ποσειδώνα στον Τοξότη και στον 8ο, τι λέτε, μαζεύομαι εύκολα;

Βασιλης Παπαδολιας
19-02-2008, 10:28 AM
Μάλλον εσείς πρέπει να το απαντήσετε αυτό :) Από τον τρόπο που θέτετε το ερώτημα υποψιάζομαι άλλωστε ότι το ξέρετε ήδη...

moutro28
21-02-2008, 05:01 PM
Μάλλον εσείς πρέπει να το απαντήσετε αυτό :) Από τον τρόπο που θέτετε το ερώτημα υποψιάζομαι άλλωστε ότι το ξέρετε ήδη...

Δεν έχετε άδικο.
Θεωρώ ότι μαζεύομαι πολύ εύκολα αρκεί αυτό να αποτελεί επιλογή μου και όχι επιβολή από κάποιον άλλο. Είμαι της άποψης ότι όλοι μας πρέπει να έχουμε άπλετη ελευθερία και να κρινόμαστε από το πως τη διαχειριζόμαστε. Και να επιλέγουμε τους συντρόφους μας, τους φίλους μας με κριτήριο τον σεβασμό τους προς το ελεύθερον της φύσης μας και της βούλησης σας, επιδεικνύοντας τον ίδιο σεβασμό και προς αυτούς.

katerina2
21-02-2008, 07:38 PM
Καλησπέρα! Εγώ έχω ήλιο και ερμή σε σύνοδο με Ποσειδώνα. Μου αρέσει να ''φεύγω'' με τη φαντασία. Πολλές φορές ''ζω'' καταστάσεις με μυαλό μου. Ο ήλιος και ο ερμής στον αιγόκερω συμβάλλουν ώστε να αντιλαμβάνομαι την ουτοπία και τις ψευδαισθήσεις. Πλάθω ιστορίες μεν, έχω όμως συναίσθηση ότι είναι αποκυήματα της φαντασίας μου