PDA

View Full Version : H διαίσθηση και πώς να την αναπτύξετε

Βασιλης Παπαδολιας
06-02-2008, 06:09 PM
Εισαγωγή – Τι είναι η διαίσθηση;

Είμαστε πια στην πρώτη δεκαετία του εικοστού πρώτου αιώνα. Κοντεύοντας να κλείσουμε τη δεκαετία και γυρίζοντας προς τα πίσω μπορούμε πλέον να παραδεχτούμε ότι από τον εικοστό αιώνα και μετά έχουν γίνει πλέον ορατά τα όρια της λογικής, του ορθολογισμού και της επιστημονικής μεθόδου ως μέσων καθοδήγησης στη ζωή. Με αυξανόμενο ρυθμό ο κόσμος στρέφεται σε αντιλήψεις και μεθόδους κατανόησης των πραγμάτων που δε στηρίζονται σε στοιχεία που μας δίνουν οι πέντε αισθήσεις μας, μεθόδους όπως η διαίσθηση και η πίστη.

Το άρθρο μεταφέρθηκε εδώ
H διαίσθηση και πώς να την αναπτύξετε - Αστρολογία ωροσκόπιο προβλέψεις (http://www.myhoroscope.gr/h-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%AF%CF%83%CE%B8%CE%B7%CF%83%C E%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CF%84%CF%8D%CE%BE%CE%B5%C F%84%CE%B5/)

rocky@chris
08-02-2008, 10:53 AM
ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΤΑ ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ.ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΕΧΩ ΔΙΑΙΣΘΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ.ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΣΧΕΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ.ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΧΕΙ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

colibri
08-02-2008, 12:18 PM
Έχει κάποια σχέση η διαίσθηση με τον ανώτερο εαυτό?

Βασιλης Παπαδολιας
08-02-2008, 02:30 PM
Δε νομίζω ότι μπορεί να γίνει με μηχανιστικό τρόπο, αν αυτό εννοείτε... Η διαίσθηση είναι σαν το νερό της θάλασσας. Πρέπει να μάθεις που πάει πρώτα το κύμα και μετά να προσπαθήσεις να το "καβαλήσεις"... ¶ρα το πρώτο βήμα είναι να μάθει κανείς να "ακούει" τα συναισθήματα του...

Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη τουλάχιστον. Δεν είμαι ούτε διαισθητικός, ούτε ειδικός, αλλά τις λίγες φορές που πέτυχα πράγματα με τη διαίσθηση κάπως έτσι ήρθαν...

SONIA64
09-02-2008, 01:08 AM
Πολύ ωραίο θέμα αναπτύξατε κ.Παπαδολιά.Επειδή και εγώ ειμαι διαισθητική και αυτές οι τεχνικές που περιγράψατε μου άρεσαν θα προσπαθήσω να εφαρμόσω κάποιες.Ελπίζω να έχουν αποτελέσματα...
Ευχαριστούμε πολύ για το άρθρο

GELLO
11-02-2008, 12:43 AM
Καταπληκτικό άρθρο.. Αρκετές φορές συγχέω τη διαίσθηση με κάποια φοβία μου και έχω υπάρξει άδικη και υπερβολική χωρίς καμία βάση.. ¶λλοτε, αισθάνομαι ότι βρίσκω την απάντηση και εκπλήσσομαι πως το προέβλεψα ή το φαντάστηκα.. Με βοηθήσατε πολύ.. Και μια ερώτηση, ποια ζώδιο ή ποιος πλανητικός συνδυασμός έχει ανεπτυγμένη τη διαίσθηση του; Ευχαριστώ πολύ...

belladonna501
11-02-2008, 11:24 AM
Πραγματικά πολύ καλή δουλειά...Θίγετε πολλά ζητήματα...Καταρχήν δεν ξέρω αν όντως οι τεχνικές μπορούν να πιάσουν τόπο...Το πρώτο βήμα είναι σίγουρα να ακούσουμε την εσωτερική μας φωνή και να ξεκαθαρίσουμε πως η διαίσθηση υπάρχει και εκδηλώνεται μόνο όταν κατορθώσουμε να συγχρονίσουμε την ψυχή μας με κάποιο από τα ανώτερα συνειδησιακά επίπεδα. Η διαίσθηση δεν μπορεί να αναλυθεί με βάση "κοσμικές" συνταγές, γιατί τα ανθρώπινα όντα απλά έχουν μάθει να συγχρονίζονται συνήθως με τις τρεις γνωστές διαστάσεις. Διαίσθηση επίσης δε σημαίνει φόβος. Αν αυτό που νιώθουμε μας προκαλεί φόβο τότε δεν πρέπει να το ονομάζουμε έτσι. Συνήθως η έντονη διαίσθηση οπλίζει με θάρρος και υπομονή... Αυτά... Όσο για πλανητικούς συνδυασμούς, σίγουρα έντονο στοιχείο σκορπιού σε ένα ωροσκόπιο μπορεί να υποδηλώνει κάτι τέτοιο.

Βασιλης Παπαδολιας
11-02-2008, 11:38 AM
Καταπληκτικό άρθρο.. Αρκετές φορές συγχέω τη διαίσθηση με κάποια φοβία μου και έχω υπάρξει άδικη και υπερβολική χωρίς καμία βάση.. ¶λλοτε, αισθάνομαι ότι βρίσκω την απάντηση και εκπλήσσομαι πως το προέβλεψα ή το φαντάστηκα.. Με βοηθήσατε πολύ.. Και μια ερώτηση, ποια ζώδιο ή ποιος πλανητικός συνδυασμός έχει ανεπτυγμένη τη διαίσθηση του; Ευχαριστώ πολύ...

Θα σας έλεγα ότι εξαρτάται. Γενικώς παραδεκτό είναι ότι τα ζώδια του Νερού σχετίζονται με την ανάπτυξη της διαίσθησης. Ωστόσο και τα ζώδια της Φωτιάς είναι γνωστό ότι κινούνται από παρορμήσεις που τους "βγαίνουν" στη ζωή. Είναι μία άλλη μορφή διαισθητικής επιλογής. Επίσης τα ζώδια του Αέρα εφόσον έχουν αρκετή ουράνια επίδραση, είναι δυνατόν να αφεθούν από την ανάγκη συνεχούς δόμησης και να μπουν στη λογική των ελεύθερων συνειρμών. Για τα ζώδια της Γης για να είμαι ειλικρινής δεν έχω γνώμη, αλλά για τα υπόλοιπα στοιχεία πιστεύω ότι υπάρχει τρόπος να αναπτύξουν αυτή την ικανότητα, καθένα από τη σκοπιά του Στοιχείου του.

Βασιλης Παπαδολιας
11-02-2008, 11:46 AM
Έχει κάποια σχέση η διαίσθηση με τον ανώτερο εαυτό?

Δεν ξέρω αν μπορώ να απαντήσω με Ναι ή Όχι. Πολλές σχολές μεταφυσικής διδάσκουν ότι η διαίσθηση είναι ο λεγόμενος Ανώτερος Νους, όμως έχω την αίσθηση ότι υπάρχει μία σύγχυση στο θέμα αυτό. Στη διαδικασία της διαίσθησης όπως την περιγράφει η συγγραφέας του άρθρου εμπλέκονται για παράδειγμα συναισθήματα που πρέπει να τα καταγράφουμε. Πού θα εντάσσαμε αυτά τα συναισθήματα;

Δεν ξέρω το background σας σε αυτά τα θέματα, αλλά για να το πω με θεοσοφικούς ορισμούς η προσωπική μου γνώμη είναι ότι υπάρχουν στοιχεία του ανώτερου εαυτού αλλά και στοιχεία του μπουντικού υποπεδίου του αστρικού πεδίου (ζητώ συγγνώμη από τους αναγνώστες για τη χρήση ειδικής ορολογίας).

ioni
17-02-2008, 12:20 PM
πολύ καλό το θέμα σας
προσωπικά την 'εχω προδώσει πολλές φορές γιάτι βάζω την λογική πάνω από αυτή

ioni
17-02-2008, 12:54 PM
πολύ καλό το αρθρό
ελπίζω να μάθουμε να την ακούμε ή ετσω να προσπαθήσουμε

Poulino
18-02-2008, 09:05 PM
Πολυ ωραίο και χρήσιμο άρθρο!!!
Σ' ευχαριστουμε για τον κόπο σου :)
Πιστευώ ότι την ακολουθώ τις περισσότερες φορές....

Βασιλης Παπαδολιας
19-02-2008, 11:23 AM
πολύ καλό το θέμα σας
προσωπικά την 'εχω προδώσει πολλές φορές γιάτι βάζω την λογική πάνω από αυτή

Δεν είστε η μόνη. Οι περισσότεροι αυτό κάνουμε. Ζούμε σε αντιθέσεις. Το μυστικό είναι στη σιωπή. Αν ακούμε περισσότερο και μιλάμε λιγότερο, θα αρχίσουμε να ακούμε και αυτά που μας λέει ο ίδιος ο εαυτός μας.

ether12
19-02-2008, 03:57 PM
Συγχαρητήρια για το άρθρο. Θα συμφωνήσω με τον κ. Βασίλη για την σιωπή δια της οποίας καλλιεργούμε και την ακοή μας και όλες τις άλλες διαισθήσεις.

mirellia
16-04-2008, 11:32 AM
΄Πολύ καλό άρθρο..Συγχαρητήρια.
Πως γίνεται όμως να έχουμε διαίσθηση πως κατι θα πάει καλά σε έναν τομέα, και λίαν συντόμως και για μας, αλλά κ για ένα δικό μας άτομο?

zeta1987
16-04-2008, 11:55 AM
Πως γίνεται όμως να έχουμε διαίσθηση πως κατι θα πάει καλά σε έναν τομέα, και λίαν συντόμως και για μας, αλλά κ για ένα δικό μας άτομο?

Η Διαίσθηση είναι κάτι που συνήθως έχουμε μέσα μας έμφυτο.Αυτό είναι κάτι που αισθανόμαστε αυθόρμητα μέσα μας όταν αντιμετωπίζουμε μία κατάσταση,είναι σαν μία πολύ εσωτερική φωνή.¶λλοι την νιώθουν περισσότερο άλλοι λιγότερο..Αυτό που λέτε είναι περισσότερο προαίσθημα και όχι διαίσθηση από ότι καταλαβαίνω και με συγχωρείτε άν κάνω λάθος.

Βασιλης Παπαδολιας
17-04-2008, 10:54 AM
Νομίζω ότι αν και η διαίσθηση ξεκινά ως κάτι αυθόρμητο μπορεί κι αυτή όπως κι άλλες ικανότητες να εξασκηθεί. Η διαίσθηση όμως δεν μπορεί να μας δώσει ακριβείς απαντήσεις όπως η λογική. Πολλές φορές οι απαντήσεις που μας δίνει δείχνουν να είναι λάθος. Δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι για το αποτέλεσμα της. Το μόνο που επιτυγχάνουμε με αυτή είναι να πλησιάζουμε περισσότερο στο πιθανό αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να αναμένουμε ωστόσο 100% επιτυχία.

roulachania
10-12-2008, 01:48 AM
Παρα πολυ καλο το αρθρο σας κ. Βασιλη και κατατοπιστικο...αν και νομιζω οτι την διαισθηση οταν την εχεις, δεν κανει λαθος....

toniats
08-01-2009, 01:28 AM
Η διαίσθηση, ύπαρχει σε όλους τους ανθρώπους. Είναι μια ακόμα αίσθηση, αυτή που βοηθούσε τον πρωτόγονο άνθρωπο να επιζήσει. Υπέθεσε πως τον κυνηγούσε ένα άγριο σαρκοφάγο. Έτρεχε να σωθεί και ξαφνικά βρισκόταν σε ένα σταυροδρόμι. Είχε ελάχιστα δευτερόλεπτα στη διαθεσή του ν' αποφασίσει πιο από τα δύο μοναπάτια θ' ακολουθούσε. Το ένα από τα δύο είναι αδιέξοδο, αν το ακολουθήσει είναι χαμένος:cry:

Η διαίσθηση είναι εκείνη η αίσθηση, που λειτουργόντας όπως οι άλλες αισθήσεις θα τον αποτρέψει να ακολουθήσει το λάθος μονοπάτι. (το παράδειγμα είναι από το βιβλίο της Ντέη) Αν καταλάβει το σήμα της, αν το ερμηνεύσει σωστά θα επιζήσει.

Τη διαίσθηση, σαν υπάρχουσα δυνατατότητα, μπορούμε να τη χρησιμοποιούμε και σήμερα. Σίγουρα λειτουργεί, σε όλους τους ανθρώπους, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να αποκωδικοποιούν το μηνυμά της.

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα της λειτουργίας της σε μια περίπτωση που την χρειάστηκα :

1) Οδηγώ το αυτοκίνητο σ' έναν δρόμο, που λίγο παρακάτω συναντιέται με έναν άλλο. Επειδή δεν υπαρχει κίνηση (ζω στην επαρχία), και είναι πλατύς πολλές φορές βγαίνουμε χωρίς να κοιτάξουμε (στα πλαίσια της άποψης "όλοι οι καλοί χωράμε"

2) Πριν φτάσω στη διασταύρωση αρχίζω να σκέφτομαι ένα ατύχημα που έγινε πριν λίγες μέρες, ένα χωρίς λόγο ατύχημα που συνέβη σε μια διασταύρωση και σκοτώθηκε ένα παιδι. Όταν πρωτοάκουσα για αυτό το ατύχημα, νόμισα πως υπεύθυνη ήταν μια γνωστή μου κοπέλα. Μου εξήγησαν όμως ότι δεν ήταν αυτή.

3) Κοιτάζω πίσω μου και βλέπω την κοπέλα που είχα υποθέσει πως έκανε το ατύχημα να οδηγεί με αρκετή ταχύτητα.

4) Δεν είναι τυχαίο! αυτή είναι η διαίσθηση. Σου δίνει ένα σήμα.

5) Ξέρω πλέον τι θα συμβεί. Στην διασταύρωση θα έρχεται ένα αυτοκίνητο και θα πρέπει να σταματήσω. ΚΑΙ Η κοπέλα πίσω μου θα πέσει επάνω μου.

6) Φτάνω στη διασταύρωση. Πολύ κοντά βρίσκεται ένα φορτηγό, το βλέπω που έρχεται με ταχύτητα και τέρμα δεξιά. ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΩ (επειδή ξέρω απο διαίσθηση πως το πίσω αυτοκίνητο θα πεσει πάνω μου), στρίβω το τιμόνι αριστερά:wacko: και ρίχνω το αυτοκίνητο έξω απο το δρόμο. Το ζώο πίσω μου ξυπνάει επιτέλους, έχει χώρο να φρενάρει, το φορτηγό δεν χτύπησε καμιά απο τις δύο.

Σημείωσε λοιπόν πως η διαίσθηση σου δίνει χρόνο να αντιδράσεις, αυτή είναι η διαφορά της από τον φόβο.

Και για να τελειώσω την διαίσθηση κυρίως την χρησιμοποιούμε για να βρίσκουμε πιο φαρμακείο είναι ανοιχτό (το πρώτο-πρώτο που μας έρχετα στο μυαλό), ποιο σουπερ-μάρκετ έχει κοτόπουλο (επίσης το πρώτο) και ούτω κάθε εξής.:laugh: Απλά απο κάποια στιγμή πρέπει να γίνομε :unsure:δεκτικοι σε αυτά που μας λέει.!!

Μητσάκος
08-01-2009, 08:09 AM
Η διαίσθηση, ύπαρχει σε όλους τους ανθρώπους. Είναι μια ακόμα αίσθηση, αυτή που βοηθούσε τον πρωτόγονο άνθρωπο να επιζήσει. Υπέθεσε πως τον κυνηγούσε ένα άγριο σαρκοφάγο. Έτρεχε να σωθεί και ξαφνικά βρισκόταν σε ένα σταυροδρόμι. Είχε ελάχιστα δευτερόλεπτα στη διαθεσή του ν' αποφασίσει πιο από τα δύο μοναπάτια θ' ακολουθούσε. Το ένα από τα δύο είναι αδιέξοδο, αν το ακολουθήσει είναι χαμένος:cry:

Η διαίσθηση είναι εκείνη η αίσθηση, που λειτουργόντας όπως οι άλλες αισθήσεις θα τον αποτρέψει να ακολουθήσει το λάθος μονοπάτι. (το παράδειγμα είναι από το βιβλίο της Ντέη) Αν καταλάβει το σήμα της, αν το ερμηνεύσει σωστά θα επιζήσει.

Εγώ υποθέτω ότι αρκετοί πήρανε το λάθος μονοπάτι, αυτό με κάποιο τρόπο έγινε κοινή γνώση, και μεταφέρθηκε και στους υπόλοιπους χωρίς πολλές λεπτομέρειες στους πολλούς. Δεν είμαι σίγουρος αν αποτελεί δλδ προϊόν εξέλιξης/φυσικής επιλογής ή διαισθητικής ικανότητας ενός πρωτόγονου.

Όσον αφορά δε το παράδειγμά σου με το "ζωντανό" που οδηγούσε, αυτό, για εμένα, είναι καθαρά θέμα γρήγορης σκέψης και ανάλυσης ενδεχόμενων σεναρίων και όχι διαίσθησης. Είχες στο μυαλό σου κάποια δεδομένα και επέλεξες την αποφυγή του χειρότερου σεναρίου :bigsmile:
Και αυτό γιατί φοβήθηκες για τη ζωή σου. Ο φόβος είναι καλό και χρήσιμο συναίσθημα. Ο πανικός δεν είναι.:bigsmile:

ΜΑΙΡΥ
08-01-2009, 10:37 AM
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΙΩΣΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ! Η' ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΟΜΑΞΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ "ΠΡΟΒΛΕΨΑ" ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΓΓΥΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΑΛΗΘΗΝΟ! ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΕΓΓΥΟΣ ΔΙΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ ΟΤΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ,ΕΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΙΠΑ ΤΙΠΟΤΑ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΕΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΚΕΝΟ ΣΤΟ ΟΥΡΑΝΙΣΚΟ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ, ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΞΑΝΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΚΑΤΙ,
ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ?

Βασιλης Παπαδολιας
08-01-2009, 11:14 AM
Η διαίσθηση, ύπαρχει σε όλους τους ανθρώπους. Είναι μια ακόμα αίσθηση, αυτή που βοηθούσε τον πρωτόγονο άνθρωπο να επιζήσει.

Συμφωνώ κι εγώ σ' αυτό... Καλή είναι η μεταφυσική και πιθανόν να υπάρχει και κάποια σχέση με τη διαίσθηση, αλλά δεν είναι ανάγκη να ταυτίσουμε τις δύο καταστάσεις. Πολλές φορές η διαίσθηση απλά μας δείχνει πράγματα που αντιληφθήκαμε, τα αποθηκεύσαμε στο υποσυνείδητο, αλλά δεν τους δώσαμε εκείνη την ώρα την προσοχή μας και μετά επανέρχονται μετά από υποσυνείδητες διεργασίες.

Η διαδικασία του brainstorming για παράδειγμα που ακολουθείται στις επιχειρήσεις για τη λήψη αποφάσεων είναι καθαρά διαισθητική διαδικασία (χαλαρώνεις και λες ό,τι σου κατέβει σαν πρόταση για να λυθεί ένα θέμα χωρίς να κρίνεις τι λες κι αν είναι σωστό). Δεν μπορώ να υποθέσω ότι σε τόσο πρακτικά θέματα έχουμε παρέμβαση του ανώτερου εαυτού. Θα μπορούσα να μιλήσω για την ψυχή σε πιο κρίσιμες καταστάσεις, όταν είναι να αλλάξει πορεία η ζωή μας (π.χ. πέφτω τυχαία σε ένα βιβλίο που αλλάζει τη ζωή μου). Δε νομίζω ότι η ψυχή θα κάτσει να ασχοληθεί με επιχειρηματικές αποφάσεις όμως.

Με την έννοια αυτή όλα είναι σχετικά. Και ο σκοπός του άρθρου όπως λες κι εσύ Τόνια είναι καθαρά πρακτικός.

Και θα ήταν καλό να σημειώσω εδώ ότι κι ο σκοπός της Νταίη που έγραψε το βιβλίο ήταν επίσης να δώσει πρακτικές οδηγίες στους ανθρώπους. Δεν εμπλέκει μεταφυσική στη δουλειά της ούτε στο βιβλίο της.

Βασιλης Παπαδολιας
08-01-2009, 11:17 AM
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΙΩΣΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ! Η' ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΟΜΑΞΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ "ΠΡΟΒΛΕΨΑ" ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΓΓΥΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΑΛΗΘΗΝΟ! ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΕΓΓΥΟΣ ΔΙΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ ΟΤΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ,ΕΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΙΠΑ ΤΙΠΟΤΑ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΕΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΚΕΝΟ ΣΤΟ ΟΥΡΑΝΙΣΚΟ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ, ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΞΑΝΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΚΑΤΙ,

Αγαπητή Μαίρη, αυτά "δείχνουν" σαν προφητικά όνειρα. Υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που βλέπουν τέτοια όνειρα. Το σημαντικό είναι εδώ να είμαστε ψύχραιμοι και να μην πιστεύουμε ότι ό,τι βλέπουμε θα βγει αύριο το πρωί. Όπως και στην αστρολογία υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που αυτά που βλέπουμε δε βγαίνουν ποτέ.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
08-01-2009, 02:00 PM
αγαπητη Τονια μπορει να ηταν η διαισθηση σου, μπορει οτι ειχε γινει ενα δυστηχημα με το μικρο αγορι,ειχες τον φοβο που λενε...και ησουν σε εγρηγορση ...
Την κοπελα που ηταν απο πισω σου ομως μην την αποκαλεις ΄΄ζωο΄΄ δεν ειναι σωστο ...
΄Εσυ διαισθανοσουν οτι θα συμβει κατι εξαλλου οχι αυτη......

φιλικα:love:

mal
08-01-2009, 02:22 PM

toniats
08-01-2009, 11:46 PM
αγαπητη Τονια μπορει να ηταν η διαισθηση σου, μπορει οτι ειχε γινει ενα δυστηχημα με το μικρο αγορι,ειχες τον φοβο που λενε...και ησουν σε εγρηγορση ...
Την κοπελα που ηταν απο πισω σου ομως μην την αποκαλεις ΄΄ζωο΄΄ δεν ειναι σωστο ...
΄Εσυ διαισθανοσουν οτι θα συμβει κατι εξαλλου οχι αυτη......

φιλικα:love:

Έχεις δίκιο καλή μου!
Πέρασαν χρόνια και ακόμα ζώο την αποκαλώ.
Για να ησυχάσεις είναι φίλη (μετα το επεισοδιο)
Και τελικώς δεν είναι σωστό και για τα ζώα.

Τόνια

toniats
10-01-2009, 11:54 AM

Αυτό ναι! είναι διαίσθηση. Και τόχεις! Προς τι ο φόβος;;;::nuts:

toniats
10-01-2009, 02:31 PM
Η διαδικασία του brainstorming για παράδειγμα που ακολουθείται στις επιχειρήσεις για τη λήψη αποφάσεων είναι καθαρά διαισθητική διαδικασία (χαλαρώνεις και λες ό,τι σου κατέβει σαν πρόταση για να λυθεί ένα θέμα χωρίς να κρίνεις τι λες κι αν είναι σωστό). Δεν μπορώ να υποθέσω ότι σε τόσο πρακτικά θέματα έχουμε παρέμβαση του ανώτερου εαυτού. Θα μπορούσα να μιλήσω για την ψυχή σε πιο κρίσιμες καταστάσεις, όταν είναι να αλλάξει πορεία η ζωή μας (π.χ. πέφτω τυχαία σε ένα βιβλίο που αλλάζει τη ζωή μου). Δε νομίζω ότι η ψυχή θα κάτσει να ασχοληθεί με επιχειρηματικές αποφάσεις όμως.

Με την έννοια αυτή όλα είναι σχετικά. Και ο σκοπός του άρθρου όπως λες κι εσύ Τόνια είναι καθαρά πρακτικός.

Και θα ήταν καλό να σημειώσω εδώ ότι κι ο σκοπός της Νταίη που έγραψε το βιβλίο ήταν επίσης να δώσει πρακτικές οδηγίες στους ανθρώπους. Δεν εμπλέκει μεταφυσική στη δουλειά της ούτε στο βιβλίο της.

O σκοπός του άρθρου είναι καθαρά πρακτικός!

Όμως η μεταφυσική είναι κοινός τόπος για μας, δεν μπορούμε να την αποφύγουμε.

Η άποψη πως η Ψυχή, σαν ανώτερο ον, ασχολείται επιλεκτικά μόνο με όσα σοβαρά και χρήσιμα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ενσάρκωσης είναι, ας πούμε, "η σοβαρή άποψη", σοβαρών μεταφυσικών.

Αν τη δεχτώ θα πρέπει να συμφωνήσω και με τη δήλωση έγκριτου μεταφυσικού που σε μια τηλεοπτική εκπομπή, του Χαρδαβέλλα νομίζω, δήλωσε ατάραχος στον εμβρόντητο παρουσιαστή πως η ψυχή του απουσίαζε, :unsure:δεν θυμάμαι που είχε πάει, σε καποιο συνέδριο Ψυχών υποθέτω...

Το πως ενσαρκώνεται μια ποσότητα (ή κάποιες όψεις) του όντος Ψυχή το αναφέρω στην απάντηση που σου δίνω στο Σταυρό του Πεπρωμένου (εκεί που μιλάω για την απεικονισή της, που είναι κάτα την γνώμη μου ο άξονας MC-IC - αρκετές παραγράφους μετά τον πρόλογο):bigsmile:

Η ψυχή, η μικρή φλόγα του Θείου Φωτός, είναι ένα μεγαλοπρεπές ον, που έχει (όλο ή μέρος του) απομακρυνθεί από την Πηγή, πιθανόν με τη θελησή του, για να επεκτείνει τη γνώση του.
Συνδέεται άρρηκτα με την συνειδητότητα και τη νόηση του ανθρώπου, και κυρίως είναι η φλόγα που κρατά μια ύπαρξη ζωντανή, εκδηλώνεται κατ' αυτό τον τρόπο...."ξεψύχισε" είναι το ρήμα που σημαίνει ότι η Ψυχή εγκατέλειψε το σώμα.

Η ενστάση μου έχει να κάνει με την δική μου λογική : Γιατί η Ψυχή ν' ασχολείται μόνο με τα όσα σοβαρά συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ενσάρκωσης;;
Έκανε τόσο δρόμο, μπήκε σε διαδικασίες και δοκιμασίες, για να έχει την εμπειρία της ενσάρκωσης. Τώρα την "σνομπάρει" και ασχολείται μόνο με τα σοβαρά θέματα;

Και ας το θέλω διαφορετικά. Πες πως είσαι στη θέση της Ψυχής.

Ηθελημένα ή αθέλητα ένα κομμάτι σου είναι δεσμευμένο, κάθε φορά, στον κύκλο των ενσαρκώσεων, στον κύκλο του κάρμα.
Είναι ένα καράβι αυτό το κομμάτι και εσύ είσαι ο καπετάνιος, ένας καπετάνιος που δεν έχει ανάγκη από φαγητό και ύπνο... Η θάλασσα-ενσάρκωση είναι γεμάτη παγίδες, που μπορούν να παγιδεύσουν το καράβι στη μέση αυτής της θάλασσας, να μη μπορεί να τελειώσει το ταξίδι (αυτό δε γίνεται από Θεία Πρόνοια, σε προλαβαίνω).

Εγώ, στη θέση της Ψυχής, δε θα ΄φευγα στιγμή απ' τη Γέφυρα, δεν θα σταματούσα δευτερόλεπτο την παρακολούθηση και , αν μπορούσα, την καθοδήγηση.
Είναι κάπως αυθαίρετος αυτός ο διαχωρισμός σε σοβαρά και μη σοβαρά.

Και σου θυμίζω πως από τα πλέον σοβαρά που απασχολούν την ψυχή και τις οντότητες του φωτός που βοηθούν τον άνθρωπο να τελειώσει με τον κύκλο των ενσαρκώσεων δεν είναι οι μεγάλες πράξεις αλλά οι μικρές καθημερινές σκέψεις και τα συναισθήματα. Και ο άνθρωπος σκέπτεται (Νόηση) και νοιωθει (Καρδιακό Κέντρο, ή έδρα των συναισθημάτων) κάθε στιγμή.

:love:

Βασιλης Παπαδολιας
10-01-2009, 09:12 PM
Λίγο ζόρικη η απάντηση σου, Τόνια, και δε θέλω να ξεφύγω από το θέμα της Διαίσθησης και να μιλήσουμε εδώ για ενσάρκωση. Η γνώμη μου είναι ότι τελικά κανείς δεν ξέρει σίγουρα πώς λειτουργεί η Ψυχή. Προσεγγίσεις κάνουμε.

toniats
10-01-2009, 10:31 PM
Φυσικά προσεγγίσεις κάνουμε!

toniats
10-01-2009, 11:08 PM
Εγώ υποθέτω ότι αρκετοί πήρανε το λάθος μονοπάτι, αυτό με κάποιο τρόπο έγινε κοινή γνώση, και μεταφέρθηκε και στους υπόλοιπους χωρίς πολλές λεπτομέρειες στους πολλούς. Δεν είμαι σίγουρος αν αποτελεί δλδ προϊόν εξέλιξης/φυσικής επιλογής ή διαισθητικής ικανότητας ενός πρωτόγονου.

Όσον αφορά δε το παράδειγμά σου με το "ζωντανό" που οδηγούσε, αυτό, για εμένα, είναι καθαρά θέμα γρήγορης σκέψης και ανάλυσης ενδεχόμενων σεναρίων και όχι διαίσθησης. Είχες στο μυαλό σου κάποια δεδομένα και επέλεξες την αποφυγή του χειρότερου σεναρίου :bigsmile:
Και αυτό γιατί φοβήθηκες για τη ζωή σου. Ο φόβος είναι καλό και χρήσιμο συναίσθημα. Ο πανικός δεν είναι.:bigsmile:

Εύστοχη η διαφοροποίηση του φόβου από τον πανικό.

Δεν ξέρω αν έχεις βρεθεί σε τέτοιου είδους περίπτωση θανάσιμου κινδύνου. Δεν ήμουν παγιδευμένη κάπου, όλα συνέβησαν σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Όσον αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση δεν πανικοβλήθηκα, δεν φοβήθηκα. Πιθανό δεν υπήρχε χρόνος να κυκλοφορήσουν στον οργανισμό μου στρεσορμόνες (επιστημονικόν!), πάντως δε φοβήθηκα ούτε κατ' ελάχιστον. Σκέφτηκα (μέχρι και) να ρίξω το αυτοκίνητο δεξιά (και όχι αριστερά που γράφω) για να δει η πίσω ότι κάτι τρέχει!

Μια λεπτομέρια ακόμα:
(α) η ανάμνηση του προηγούμενου ατυχήματος ήλθε ξαφνικα στο μυαλό μου,
στη συνέχεια β) είδα πίσω μου την κοπέλα που σύνδεα με το ατύχημα (αυτό το γεγονός προϋπηρχε και εγώ το κατηγοροποιώ στο φάκελο Θεία Πρόνοια)
σύνδεσα :blink: τα (α) και (β) για να καταλήξω στη βεβαιότητα (και όχι στην πιθανότητα) ότι έρχεται αυτοκίνητο στη διασταύρωση (και άλλη λεπτομερεια :στη διασταύρωση υπήρχε λωρίδα εισερχομένων, για να μπαίνεις χωρίς να σταματάς. Το φορτηγό πατούσε τη λωρίδα, ερχόταν τέρμα δεξιά!)

Ούφ! αυτά τα υπεραρκετά (και ίσως περιτα) για το συγκεκριμένο παράδειγμα.

Ποίο είδος εαισθητοποιημένης αντίληψης πιστεύεις ότι κάνει την ΜΑΙΡΥ να περιμένει να συμβούν σε συγκεκριμένες περιπτώσει δυσάρεστα πράγματα στους δικούς της;;
Αν ασχοληθεί μπορεί νομίζω να διαισθάνεται και τα ευχάριστα, να παραμένει ήρεμη σε μια κατάσταση που οι υπόλοιποι φοβούνται.

Πολλοί άνθρωποι έχουν ανακαλύψει στον εαυτό τους τέτοιες δυνατότητες. Πιστεύω πως είναι προτεύον να χρησιμοποιούμε τη διαίσθηση και όχι να την αναλύουμε.

Και ένας προσωπικός μου προβληματισμός : Διαισθάνομαι πως ο δικός σου πρόγονος αμφισβήτησε τη διαίσθηση του σωστού μονοπατιού και (από αντίδραση) βρέθηκε ίσα στο στόμα του ζώου. :nuts: Ο δικός μου μάλλον ήταν πιο τσαχπίνης!:bigsmile: Εντάξει, και τυχερός!!:bigsmile:

Μητσάκος
10-01-2009, 11:46 PM
Εύστοχη η διαφοροποίηση του φόβου από τον πανικό.

Δεν ξέρω αν έχεις βρεθεί σε τέτοιου είδους περίπτωση θανάσιμου κινδύνου. Δεν ήμουν παγιδευμένη κάπου, όλα συνέβησαν σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Με Ήλιο στον 8ο και σε τετράγωνο με Πλούτωνα και Ουρανό, να είσαι σίγουρη πως έχω, και όχι μία φορά :toung:

Όσον αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση δεν πανικοβλήθηκα, δεν φοβήθηκα. Πιθανό δεν υπήρχε χρόνος να κυκλοφορήσουν στον οργανισμό μου στρεσορμόνες (επιστημονικόν!), πάντως δε φοβήθηκα ούτε κατ' ελάχιστον. Σκέφτηκα (μέχρι και) να ρίξω το αυτοκίνητο δεξιά (και όχι αριστερά που γράφω) για να δει η πίσω ότι κάτι τρέχει!
Ίσως δεν το γνωρίζεις, αλλά αυτές οι ουσίες εκκρίνονται άμεσα και άμεσα επενεργούν. Αν χρειαζόταν κάμποση ώρα για να αποδώσουν, μάλλον δεν θα υπήρχαμε ως είδος, θα μας είχε φάει το θηρίο του παραδείγματος :bigsmile:
Υπάρχει ένα άρθρο στο σιτε για τον θυμό, αν δεν κάνω λάθος, όπου εξηγείται αυτή η διαδικασία. Αν το βρω, θα στο παραθέσω.

Μια λεπτομέρια ακόμα:
(α) η ανάμνηση του προηγούμενου ατυχήματος ήλθε ξαφνικα στο μυαλό μου,
στη συνέχεια β) είδα πίσω μου την κοπέλα που σύνδεα με το ατύχημα (αυτό το γεγονός προϋπηρχε και εγώ το κατηγοροποιώ στο φάκελο Θεία Πρόνοια)
σύνδεσα τα (α) και (β) για να καταλήξω στη βεβαιότητα (και όχι στην πιθανότητα) ότι έρχεται αυτοκίνητο στη διασταύρωση (και άλλη λεπτομερεια :στη διασταύρωση υπήρχε λωρίδα εισερχομένων, για να μπαίνεις χωρίς να σταματάς. Το φορτηγό πατούσε τη λωρίδα, ερχόταν τέρμα δεξιά!)
Αυτή η ...λεπτομέρεια εμένα μου λέει ότι όντως το μυαλό σου πήγαινε με ...χίλια. Επιπλέον, δεν είμαι βέβαιος ότι θυμάσαι τα πράγματα με τη σωστή χρονική σειρά. Ίσως εξαιτίας της έντασης της στιγμής να μην τα απομνημόνευσες όπως ακριβώς έγιναν και μετά που χαλάρωσες επειδή πέρασε ο κίνδυνος να τα έβαλες με μια άλλη σειρά. Έχει παρατηρηθεί πολλές φορές. Ξαναλέω όμως "ίσως". Δεν είναι απαραίτητο.
Όσον αφορά τη θεία πρόνοια, με Δία στον 12ο κάτι μπορώ να φανταστώ.

Ποίο είδος εαισθητοποιημένης αντίληψης πιστεύεις ότι κάνει την ΜΑΙΡΥ να περιμένει να συμβούν σε συγκεκριμένες περιπτώσει δυσάρεστα πράγματα στους δικούς της;;
Αν ασχοληθεί μπορεί νομίζω να διαισθάνεται και τα ευχάριστα, να παραμένει ήρεμη σε μια κατάσταση που οι υπόλοιποι φοβούνται.

Πολλοί άνθρωποι έχουν ανακαλύψει στον εαυτό τους τέτοιες δυνατότητες. Πιστεύω πως είναι προτεύον να χρησιμοποιούμε τη διαίσθηση και όχι να την αναλύουμε.

Και εγώ πιστεύω ότι αν "βλέπεις" το ένα είναι λογικό να "βλέπεις" και το άλλο. Για ποιον λόγο να υπάρχει ...εξειδίκευση :cheesy:
Από την άλλη, υπάρχουν και περιπτώσεις ...Κασσάνδρας.
Όσον αφορά όμως το τι είναι πρωτεύον, είμαι της άποψης ότι ανεξάρτητα της ...εξειδίκευσης που μπορεί να υπάρχει ή όχι, πρέπει όχι μόνο να αναλύουμε αλλά και να εξετάζουμε τα γεγονότα με σκοπό να βρίσκουμε την φυσική εξήγησή τους.
Προσωπικά μου είναι αδιανόητο να υπάρχει κάτι που δεν είναι φυσικό, άσχετα αν η μικρότητά μου αδυνατεί, λόγω ελλιπών γνώσεων, προς το παρόν, να το εξηγήσει με τη λογική. Είτε είναι άγγελος είτε είναι διόραση είτε μακαρονάκι κοφτό.

Και ένας προσωπικός μου προβληματισμός : Διαισθάνομαι πως ο δικός σου πρόγονος αμφισβήτησε τη διαίσθηση του σωστού μονοπατιού και (από αντίδραση) βρέθηκε ίσα στο στόμα του ζώου. Ο δικός μου μάλλον ήταν πιο τσαχπίνης! Εντάξει, και τυχερός!!
Και μια προσωπική μου απάντηση στον προβληματισμό σου: Ανεξάρτητα από τις προθέσεις ( "αντίδραση" ) του υποτιθέμενου "δικού μου" (δεν ανέφερα κάτι τέτοιο) και κρίνοντας από το αποτέλεσμα, και οι δύο έχουν ουσιαστικό ρόλο στην εξέλιξη: και ο δικός σου ο ...τσαχπίνης και ο δικός μου ο ...φαγωμένος. Και οι δύο αποτελούν χρήσιμα παραδείγματα προς τους υπόλοιπους. Ο ένας προς μίμηση και ο άλλος προς αποφυγή. Επιτέλεσαν και οι δύο το ...καρμικό τους χρέος προς όφελος της υπόλοιπης κοινωνίας. Τι καλύτερο :love:

Αίροσθαι :toung:

toniats
16-01-2009, 01:29 AM
Συγνώμη που ξεκινάω από αυτό το σημείο αλλα ταλαιπωρούμαι :

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[QUOTE=Μητσάκος;76848]Με Ήλιο στον 8ο και σε τετράγωνο με Πλούτωνα και Ουρανό, να είσαι σίγουρη πως έχω, και όχι μία φορά :toung:

.......Όσον αφορά τη θεία πρόνοια, με Δία στον 12ο κάτι μπορώ να φανταστώ.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στό ¶ρθρο για την Αστρολογία της Αναζήτησης του κ.Β. Παπαδολιά αναφέρεται η σχέση του Δία με μια συγκεκριμένη σου δυνατότητα

Στο blog Mόνη στο Σπίτι το "δίπολο Τοξότη-Ταύρου" που έχεις αλλά δεν έμαθα ακόμα να κάνω παραθέσεις από άλλα άρθρα

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δυσκολεύομαι πλέον! Χωρίς καμιά διάθεση αντιπαράθεσης και εγώ έχω σελήνη στον αιγόκερω, τον Κρόνο στο 4ο σπίτι μου. Επίσης έχω και γιουβέτσι με μακαρονάκι κοφτό στο φούρνο και σου είμαι υπόχρεη που μου θύμισες την ύπαρξη του με την παρακάτω τοποθέτηση embarrest :
Προσωπικά μου είναι αδιανόητο να υπάρχει κάτι που δεν είναι φυσικό, άσχετα αν η μικρότητά μου αδυνατεί, λόγω ελλιπών γνώσεων, προς το παρόν, να το εξηγήσει με τη λογική. Είτε είναι άγγελος είτε είναι διόραση είτε μακαρονάκι κοφτό.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε λίγο οι αντιδράσεις μου θ' αρχίζουν να θυμίζουν το Γούντι ¶λλεν όταν παρακολουθεί παραστάσεις παντομίμας (Σε μπερδεψα και εγώ; Ο Γούντι ¶λλεν δεν μπορεί να καταλάβει την παντομίμα, γιαυτό ακρίβως παρακολούθει όση περισσότερη γίνεται. Προσπαθεί (μάταια) να καταλάβει. Και εγώ το ίδιο.):nuts:

Διαλέγω ένα από όσα μου παραθέτεις , το Δία στον 12ο Οίκο..
Ο Δίας στο 12ο οίκο, έτσι ξεκάρφωτα, μπορεί για τους γνώστες να αποδικνύει την πίστη σου στην Θεία Πρόνοια. Για μένα πάντως μπορεί να σημαίνει επίσης :

α) ότι είσαι Διευθυντής Φυλακών ή άλλου ευαγούς Ιδρύματος (αν τυχόν κατοικεί και στο ζώδιο της Παρθένου). Ή ψυχιάτρος, ή προφήτης....

β) ότι δουλεύεις καλύτερα όταν είσαι απομονωμένος (αν εμπλέκεται ο Ουρανός)

γ) ότι ενδεχομένως έχεις πετρελαιοπηγές στο Τέξας!! (αν έχουμε Ποσειδώνα ή Ιχθύες)

δ) Αν έχουμε να κάνουμε με ένα Δία στον Ταύρο ή στο Λέοντα (στο 12ο σπίτι πάντα) που όμως η Αφροδίτη διαφωνεί και τετραγωνίζει την κατάσταση τι γίνεται; Να υποθέσω μια φυσική λαιμαργία;;;

Αντι να μου παραθέτεις αξιωματικά τέτοιες δηλώσεις προτείνω απλά να δώσεις μια ημερομηνία γέννησης. Εγώ που και γυναίκα είμαι, και προχωρημένης ηλικίας γιατί δίνω, ε;;

:cheesy: Ευχαριστώ επίσης για την παρατήρηση στην λειτουργία του οργανισμού σε κατάσταση στρες. Διευκρινίζω πως έκανα χιούμορ. Πιθανόν της κακιάς ώρας αλλά χιουμορ:bigsmile::bigsmile: Και επιτρεψέ μου με τη σειρά μου να σε παραπέμψω στο μικρό μου πόνημα "Αυτοθεραπεία & Αυτογνωσία στην Αντιμέτωπιση του Στρες" στο Forum. Το συνέγραψα τις πρώτες μέρες που μπήκα στο site (και ήλθε η αλεπού στο παζάρι!!) Δεν είναι και ογκόλιθος επιστημονικής τεκμηρίωσης αλλά μια άλφα εξοικείωση με το θέμα την δείχνει, υποθέτω!!

Για το θέμα της διαίσθησης τι άλλο να πω;; Να γράψω κάποιες περιπτώσεις διαίσθησης, δικές μου και της οικογένειάς μου (αφού είμαστε όλοι με κληρονομικό χάρισμα);;; Μια δημιουργική ερμηνεία σίγουρα θα είχε ενδιαφέρον...

:embarrest

JIMMAKOS
10-03-2009, 08:19 PM
Ενδιαφέρουσες & οι ερωτήσεις αλλά & οι απαντήσεις .Κατά τη δική μου ταπεινή πείρα αλλά & γνώμη ,ο καλύτερος τρόπος για να μεγαλώσουμε την διαίσθησή μας (να την ανοίξουμε) είναι να διαβάσουμε πολλά βιβλία γύρω απο το θέμα και ύστερα αλλά και κατά τη διάρκεια να χρησιμοποιούμε κάποιο μέσο όπως ,χαρτιά,καφέ για να μπορέσουμε να την εξασκήσουμε .
Μην ξεχνάμε ότι οι μεγαλύτερες προσωπικότητες του χώρου έχουν ένα υπερβολικά υψηλό επίπεδο και νοητικό αλλά & γνώσεων .

toniats
10-03-2009, 09:44 PM
Ενδιαφέρουσες & οι ερωτήσεις αλλά & οι απαντήσεις .Κατά τη δική μου ταπεινή πείρα αλλά & γνώμη ,ο καλύτερος τρόπος για να μεγαλώσουμε την διαίσθησή μας (να την ανοίξουμε) είναι να διαβάσουμε πολλά βιβλία γύρω απο το θέμα και ύστερα αλλά και κατά τη διάρκεια να χρησιμοποιούμε κάποιο μέσο όπως ,χαρτιά,καφέ για να μπορέσουμε να την εξασκήσουμε .
Μην ξεχνάμε ότι οι μεγαλύτερες προσωπικότητες του χώρου έχουν ένα υπερβολικά υψηλό επίπεδο και νοητικό αλλά & γνώσεων .

Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι το χαρτί (όχι η μπιρίμπα) και κυρίως ο καφές μπορούν να εξασκήσουν την διαίσθηση.

Να καταθέσω και τον προσωπικό μου καημό, ασχολούμαι απο 15 χρονων με κάθε είδους μαντικη τεχνικη με μετρίως καλά αποτελέσματα. Γυρνάω και φλυτζάνι:wacko:

Το φλυτζάνι, 28 χρόνια μετά, για μένα είναι πιο ακατανόητο από την γραμμική Α στον δίσκο της Φαιστού. Οποιος τα καταφέρνει εκεί στα κατακάθια του καφέ έχει τον απέραντο θαυμασμό μου σαν πρώτης τάξης διαισθητικός.:blink:

Κοραλλία Μόζορα
11-03-2009, 12:02 PM

Μητσάκο μου, καλημέρα.
Με μπερδεύεις λίγο ως προς το να καταλάβω τις απόψεις σου. Σε μερικά ποστ σου μιλάς για μεταφυσική δείχνοντας ότι δέχεσαι πως υπάρχει κάτι πέρα από τον ορατό και υλικό κόσμο και άλλες φορές μιλάς καθαρά με όρους λογικής και, νομίζω, υλισμού.

Αυτό συμβαίνει επειδή είσαι σε δίλημμα ή επειδή πιστεύεις ότι η μεταφυσική είναι φυσική που δεν έχει ανακαλυφθεί και αποδειχθεί ακόμα; Ή κάτι άλλο που δεν έχω σκεφτεί;

Μητσάκος
11-03-2009, 12:15 PM
Μητσάκο μου, καλημέρα.
Με μπερδεύεις λίγο ως προς το να καταλάβω τις απόψεις σου. Σε μερικά ποστ σου μιλάς για μεταφυσική δείχνοντας ότι δέχεσαι πως υπάρχει κάτι πέρα από τον ορατό και υλικό κόσμο και άλλες φορές μιλάς καθαρά με όρους λογικής και, νομίζω, υλισμού.

Αυτό συμβαίνει επειδή είσαι σε δίλημμα ή επειδή πιστεύεις ότι η μεταφυσική είναι φυσική που δεν έχει ανακαλυφθεί και αποδειχθεί ακόμα; Ή κάτι άλλο που δεν έχω σκεφτεί;
Επειδή πιστεύω ότι η μεταφυσική είναι φυσική που δεν έχει ανακαλυφθεί και αποδειχθεί ακόμα. Για αυτό, σε γενικές γραμμές.
Κάτι ή υπάρχει ή δεν υπάρχει. Αν εγώ, για χίλιους δυο λόγους, αδυνατώ είτε να κατανοήσω είτε να παρατηρήσω κάτι, δεν σημαίνει ότι αυτό το κάτι δεν υπάρχει. Η διαρκώς αυτοαναιρούμενη επιστήμη αυτό μου υποδεικνύει.
Φυσικά, το γεγονός της αυτοαναίρεσης δεν με οδηγεί και σε πλήρη και άνευ κρίσεως αποδοχή της όποιας μεταφυσικής άποψης :bigsmile:
Πίστευε και μη, ερεύνα!

Κοραλλία Μόζορα
11-03-2009, 12:57 PM
Επειδή πιστεύω ότι η μεταφυσική είναι φυσική που δεν έχει ανακαλυφθεί και αποδειχθεί ακόμα. Για αυτό, σε γενικές γραμμές.
Κάτι ή υπάρχει ή δεν υπάρχει. Αν εγώ, για χίλιους δυο λόγους, αδυνατώ είτε να κατανοήσω είτε να παρατηρήσω κάτι, δεν σημαίνει ότι αυτό το κάτι δεν υπάρχει. Η διαρκώς αυτοαναιρούμενη επιστήμη αυτό μου υποδεικνύει.
Φυσικά, το γεγονός της αυτοαναίρεσης δεν με οδηγεί και σε πλήρη και άνευ κρίσεως αποδοχή της όποιας μεταφυσικής άποψης :bigsmile:
Πίστευε και μη, ερεύνα!

Ευχαριστώ, Μητσάκο. Τώρα καταλαβαίνω καλύτερα τις απόψεις σου και πρέπει να σου πω ότι συμφωνώ. Προσωπικά, πέρασα κι από φάσεις υλισμού και φάσεις μεταφυσικής έρευνας, με την έννοια που το θέτεις. Κι εγώ πιστεύω ότι η μεταφυσική είναι στην ουσία φυσική.
Μου άρεσε επίσης πολύ η τελευταία σου φράση: "Πίστευε και μη, ερεύνα!" Στο κάτω-κάτω, ο άνθρωπος δεν μπήκε στην διαδικασία τόσες χιλιάδες χρόνια να αναπτύξει την λογική του απλώς για να την αναιρέσει αργότερα. Τον τελευταίο καιρό όμως κατέληξα ότι ο μεταφυσικός δρόμος είναι βιωματικός γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Πρέπει να είναι ένα σύστημα απλό που να βιώνεται ως στάση ζωής.

smaragdi
11-03-2009, 06:58 PM
K αυτο το ''Πίστευε και μη, ερεύνα! ''' κ.Μητσακο με το κομμα στη σωστη τοποθεσια δειχνει οτι εχεις διαβασει κ θρησκευτικα βιβλια, διοτι συνηθωςτο χρησιμοποιουν ολοι με λαθος ερμηνεια...(παραπιπτοντως)

JIMMAKOS
15-03-2009, 02:40 PM
Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι το χαρτί (όχι η μπιρίμπα) και κυρίως ο καφές μπορούν να εξασκήσουν την διαίσθηση.

Να καταθέσω και τον προσωπικό μου καημό, ασχολούμαι απο 15 χρονων με κάθε είδους μαντικη τεχνικη με μετρίως καλά αποτελέσματα. Γυρνάω και φλυτζάνι:wacko:

Το φλυτζάνι, 28 χρόνια μετά, για μένα είναι πιο ακατανόητο από την γραμμική Α στον δίσκο της Φαιστού. Οποιος τα καταφέρνει εκεί στα κατακάθια του καφέ έχει τον απέραντο θαυμασμό μου σαν πρώτης τάξης διαισθητικός.:blink:
Καλή μου toniats ,δεν είναι τόσο δύσκολο όσο δείχνει....για να πείς το φλυτζάνι πρέπει να χαλαρώσεις,να αδειάσεις το μυαλό σου απο κάθε τι περιττό & να αφήσεις τη διαίσθησή σου, με οδηγό τα σχήματα που δημιουργούντε εντος,να αποκρυπτογραφίσεις .....& να ερμηνεύσεις αυτο που βλέπεις! Σε κάθε φλυτζάνι ,παίζει ρόλο βασικό & αν είναι καλογυρισμένο.

alan
17-03-2009, 10:48 PM
Για σας . Είμαι ο alan νέος στην πολύ όμορφη παρέα σας. Νιώθω λίγο άβολα που προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί σας, γιατί διαβάζοντας τα όσα ωραία γράφετε, εγώ νιώθω ντιπ μα ντιπ αγράμματος και αδιάβαστος.
Ελπίζω και εύχομαι να κατανοήσετε την αμάθεια μου και να με δεχθείτε στην παρέα σας., πιστεύοντας ότι τουλάχιστον έχω κάποιες προσωπικές εμπειρίες και πολύ μα πολύ θέληση και ανάγκη να μάθω. Σας ευχαριστώ για την ώρα και η με δηχθείτε η όχι εγώ νιώθω Ίδη καλλίτερα

oktober
18-03-2009, 05:10 PM
Εγώ έχω ένα άλλο κόλπο.Θέτω ερωτήματα και παίρνω άμμεσα απαντήσεις μέσα στο μυαλό μου. Πάντα οι απαντήσεις που παίρνω είναι σωστές.Ούτε σχήματα ούτε κάτι άλλο.Με λόγια σαν να μου απαντάει κάποιος ευθαίως.Τί λέτε γι'αυτό? θα ζήσω?

εξαδακτυλος
09-12-2010, 03:28 PM
καταπληκτικο αρθρο,συγχαρητηρια! εγω θα ηθελα να προσθεσω οτι ακολουθωντας την διαισθηση μας ενας πολλη καλος τροπος ειναι να ακολουθουμε την γλωσσα του σωματος για να βιωσουμε το μηνυμα που πηγαζει.

georgos
19-07-2012, 02:58 PM
για σας κ παπαδολια.ισως σας φανει αστειο αλλα θελω να χρησιμοποιω τη διαισθηση μου για να προβλεπω αγωνες στοιχηματος.δεδομενου οτι πρεπει να επιλεξω 1 αναμεσα σε 2 η περισσοτερα ενδεχομενα ποιες τεχνικες πρεπει να εφαρμοσω?ευχαριστω πολυ

Βασιλης Παπαδολιας
23-07-2012, 11:47 AM
Γιώργο, μάλλον θα πρέπει να πάρεις το βιβλίο και να δεις από κει κάποια πράγματα... Κι εγώ βλέπεις σε αυτόν τον τομέα μαθητής είμαι, λίγα μπορώ να σου πω να σε καθοδηγήσω...

billina86
24-07-2012, 04:53 PM
Καλησπέρα! Είμαι Δίδυμος με ωροσκόπο Παρθένο, Σελήνη στο Λέοντα και Αφροδίτη στον Καρκίνο. Έψαξα αρκετά ποιες όψεις δίνουν διαίσθηση σε κάποιον και έχω μόνο μία εξ αυτών. Αυτό όμως δεν με εμπόδισε να έχω απίστευτες διαισθητικές ικανότητες.
Σε ένα σχόλιο που διάβασα, υπήρξε η απορία αν η διαίσθηση ελέγχεται. Θεωρώ πως η απάντηση είναι ναι. Μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο αυτής. Όχι όσον αφορά τις απαντήσεις αλλά στο πότε θα μπορέσουμε ας πούμε να κάνουμε μία ερώτηση. Προσωπικά δε χρησιμοποιώ κάποια τεχνική. Γενικά, αν δεν είμαι σε διαύγεια, δεν μπορώ να λάβω και απαντήσεις οπότε και δεν μπαίνω καν στον κόπο να μπω στο "σωστό" κλίμα.
Το άρθρο είναι εκπληκτικό. Κι επειδή είδα ότι υπάρχουν απορίες σχετικά με το πώς μπορούμε να μπούμε στο σωστό κλίμα, θα σας αναφέρω τη δική μου διαδικασία την οποία χρησιμοποιώ μόνο όταν δεν έρχεται αυτόματα και εκείνη τη στιγμή χρειάζομαι απάντηση σε κάτι. Κατά την προσωπική μου άποψη, το παν είναι να είμαστε χαλαροί, να καθαρίζει το μυαλό μας και να νιώθουμε άνετα και χωρίς φοβίες γι'αυτό που μας συμβαίνει ή για την απάντηση που θα δοθεί. Αρκετά βοηθητικό στη χαλάρωση μου λοιπόν, είναι ένα αναμμένο κερί, χαμηλός φωτισμός και απαλή μουσική. Και κάπως έτσι καταφέρνω να "ψυχανεμιστώ". Θα έλεγα όμως ότι η διαίσθηση λειτουργεί αυτόματα. Για παράδειγμα, όταν με απασχολεί κάτι πολύ σημαντικό, ως δια μαγείας έρχεται η απάντηση, ασχέτως τόπου και χρόνου.
Και θα ήθελα να σταθώ λίγο στον τρόπο με τον οποίο λαμβάνω τις απαντήσεις μου. Δεν είναι ένας συγκεκριμένος τρόπος. Πρωτού καταφέρω να αναπτύξω την ικανότητά μου αυτή, οι απαντήσεις μού δίνονταν μέσω ονείρων. Τώρα θα μου πείτε πώς ξεχώριζα αν το όνειρο είναι διαισθητικό ή του υποσυνείδητού μου. Πριν 5 χρόνια περίπου "έφυγε" η μητέρα μου. Όποτε τη βλέπω σε κάποιο όνειρο, γνωρίζω ότι είναι κάποιο σημάδι. Εκτός αυτού όμως, όταν βλέπω τον τόπο στον οποίο λαμβάνει μέρος η δράση του ονείρου να είναι όπως είναι στην πραγματικότητα, τότε γνωρίζω ότι πρόκειται για όνειρο σημαδιακό. Θα γνωρίζετε σίγουρα ότι σε ένα όνειρο ακόμα και το σπίτι σας να δείτε, δεν θα είναι όπως στην πραγματικότητα. Έτσι λοιπόν γίνεται η διάκρισή μου. Όσο περνούσε ο καιρός και συνειδητοποιούσα το χάρισμα αυτό, άρχισα να λαμβάνω απαντήσεις ως συναισθήματα. Για παράδειγμα, σε ένα προσωπικό μου θέμα είχα απελπιστεί.. Από το πουθενά έρχονταν συναισθήματα χαράς και δάκρυζα.. κι έτσι έπαιρνα κουράγιο ότι όλα θα πάνε καλά... Αργότερα ήρθαν και οι εικόνες. Πράγματα που δεν είχαν συμβεί ποτέ και που δεν είχα σκεφτεί ή ονειρευτεί ποτέ μου. Πλέον οι απαντήσεις μου έρχονται και με τους τρεις τρόπους. Όσο πιο καθαρό μυαλό έχω, τόσο πιο ζωντανά τις λαμβάνω. Και δεν έχω πέσει ποτέ έξω... Ο λόγος; Έμαθα να ξεχωρίζω τη λογική, το συναίσθημα και τη διαίσθηση όπως ανέφερε και ο κ. Παπαδόλιας στο άρθρο του.
Κάποια πράγματα δεν μπορώ να τα εξηγήσω, όμως θα ήθελα να αναφέρω ότι πιστεύω πως όσο περισσότερο γινόμαστε ένα με το σύμπαν και την ενέργειά του, και φυσικά διαθέτουμε μία στοιχειώδη διαισθητική ικανότητα, τόσο πιο εύκολα μπορούμε να την αναπτύξουμε.
Πραγματικά θεωρώ ότι μέσα από ένα σχόλιο δεν μπορώ να αναπτύξω το τι μου συμβαίνει και το πώς, όμως είναι κάτι πολύ όμορφο και εκπληκτικό και χαίρομαι να βλέπω άρθρα σχετικά με την διαίσθηση.

georgos
24-07-2012, 07:00 PM
ευχαριστω.

billina86
24-07-2012, 07:34 PM
Georgos μπορείς να δοκιμάσεις το εξής... Βάλε κάποιο φίλο να σου διαλέξει αγώνες χωρίς να ξέρεις τις ομάδες όμως.. και ξεκίνα απλά.. Π.χ. να σου λέει τον αριθμό του αγώνα και μετά ό,τι σου έρχεται πρώτο να το γράφεις.. 1,2 ή χ... είναι το πιο απλό που μπορείς να δοκιμάσεις..

maria76
25-07-2012, 12:48 PM
Billina86 αφού λειτουργεί η διαίσθησή σου με τρόπο που οι περισσότεροι θα ζήλευαν,δεν υπάρχει περίπτωση αυτό να μην φαίνεται στον χάρτη σου!
Η Αφροδίτη σου είναι στον Καρκίνο,και βοηθάει,αλλά υπάρχουν κι άλλα στοιχεία,όπως πολύ υδάτινο στοχείο,σε γωνιακούς οίκους ίσως.
Η ο 8ος οίκος σε ακμή ζωδίου του νερού,ή έντονος Σκορπιός στο χάρτη σου,η θέση του Πλούτωνα,του Ποσειδώνα,και πολλά ακόμα..;)

billina86
25-07-2012, 04:29 PM
Maria76 καλησπέρα! Φαίνεται να έχεις ένα δίκιο... Έχω Ερμή στον Καρκίνο στον 10ο και Δία στους Ιχθείς στον 7ο.. Ουρανός και Ποσειδώνας μεν στον 4ο αλλά όχι σε υδάτινα, και Πλούτωνα στον Σκορπιό αλλά στο 2ο... Τα τελευταία τα έδωσα μήπως και.. Τα 2 πρώτα είναι όπως είπες εσύ! Η ακμή του 8ου είναι στον Κριό, οπότε μπαααααα.... :lol: Αυτά τα πολλά ακόμα που ανέφερες θα ήθελα να τα μάθω... Η Αφροδίτη μου είναι στον 11ο btw...οπότε βοηθά μόνο ως ζώδιο...