View Full Version : Όψη ενάμιση τετραγώνου
littlesunshine
03-02-2008, 11:27 PM
Καλησπέρα,
Η ερώτησή μου είναι αν η όψη ενάμιση τετραγώνου αποτελεί ένδειξη οτι η όψη είναι ακόμα πιο δύσκολη και από αυτή του τετραγώνου.
Ευχαριστώ!
*Astropeleki*
04-02-2008, 01:04 AM
H όψη ενάμιση τετραγώνου είναι όψη παρόμοιας έντασης με το τετράγωνο, αλλά πιο αδύναμη.
littlesunshine
04-02-2008, 05:14 AM
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
skorpion
04-02-2008, 07:43 PM
Βεβαια υπαρχουν και καποιοι που υποστηριζουν οτι το 1 1/2 ειναι πιο δυνατη οψη απ το απλο τετραγωνο...Τωρα πιο ισχυει δεν ξερω αλλα πιστευω (δικη μου θεωρια..αρα δεν ειναι να την εμπιστευεσαι) οτι ειναι πιο αδυναμο μονο ως προς την ενταση που το βιωνεις κι οχι ως προς τις δυσκολιες που φερνει
sagimoon
05-02-2008, 11:26 AM
Τετράγωνο = 90 μοίρες
μισό τετράγωνο 45 μοίρες
και οι δύο από μόνες τους είναι δύσκολες όψεις.
Σκέψου τώρα να έχεις όψεις ακριβείας 135....είναι σαν να έχεις και τετράγωνο και 45 άρα μαζί...
Συμπέρασμα δικό μου. Αν είναι ακριβείας 134-136 μοίρες είναι πιο δύσκολη από τετράγωνο...δική μου άποψη.
Βασιλης Παπαδολιας
05-02-2008, 12:38 PM
Από όσο ξέρω παιδιά στην κλασική αστρολογία παιδιά το ενάμισι τετράγωνο θεωρείται δευτερεύουσα όψη. Δεν αναφέρεται καν σε πολλά βιβλία.
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι στο γενέθλιο το τετράγωνο είναι πιο ισχυρό. Κι αυτό γιατί συνδέει συνήθως ζώδια ίδιας ποιότητας. Έτσι η σύγκρουση είναι πιο έντονη, καθώς εμπλέκονται είτε δύο παρορμητικά (εγώ θα επικρατήσω), είτε δύο σταθερά (κανένα δεν κάνει πίσω), είτε δύο μεταβλητά (κανένα δε συγκεντρώνεται). Αντίθετα στην όψη ενάμιση εμπλέκεται συνήθως ένα παρορμητικό με ένα σταθερό ή ένα σταθερό με ένα μεταβλητό, κλπ, και το περιθώριο συμπληρωματικότητας είναι μεγαλύτερο.
Από την άλλη πλευρά για να μην είναι και απόλυτος θυμάμαι ότι κάπου είχα διαβάσει ότι σε κάποιο άλλο χάρτη εκτός του γενέθλιου το ενάμισι κάνει μεγαλύτερη ζημιά... Δε θυμάμαι τώρα αν αυτό ήταν σε κάποιο από τα προοδευτικά συστήματα ή στην ωριαία αστρολογία...
ΒΠ
Λίλιαν Σίμου
06-02-2008, 01:34 AM
Αγαπητοί φίλοι
Θα συμφωνήσω με τον κ. Παπαδολιά, καθώς πάντα οι κύριες όψεις είναι οι πλέον ισχυρές. Τα πολλαπλάσιά τους ή οι υποδιαιρέσεις τους αφορούν εσωτερικές εντάσεις και ενοχλήσεις. Δεν εξωτερικεύουν καταστάσεις και δεν προκαλούν για δράση.
Το τετράγωνο είναι μία μόνιμη πηγή έντασης και πληγώνει. Το μισό τετράγωνο ή το ενάμιση τετράγωνο δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Αντίθετα υποθάλπτουν κάτι που θα εκδηλωθεί όταν η όψη προοδευτικά γίνει κύρια ή όταν άλλοι παράγοντες το επιτρέψουν.
Προσοχή χρειάζεται σε θέματα ευαισθησίας της υγείας, όπως κάθε όψη δύσκολη και δευτερεύουσα, επειδή δεν μας επιτρέπει να δούμε άμεσα τα συμπτώματα. Αλλά και πάλι οι κύριες είναι οι εκφραστικές και προέχουν όλων των άλλων. Από τις δευτερεύουσες, εκείνη που έρχεται πρώτη σε αξία και δυναμική είναι η όψη 150 μοιρών.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου