View Full Version : Όψη Ποσειδώνα -Κρόνου
Κένταυρος
01-02-2008, 12:06 AM
Καλησπέρα. θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: στο γενέθλιο χάρτη μου έχω αντίθεση Ποσειδώνα- Κρόνου, στον άξονα 1ου-7ου οίκου. Επειδή έχω διαβάσει οτι η συγκεκριμμένη όψη είναι απαγορευτική για την ενασχόληση με μεταφυσικά θέματα, θα ήθελα τη γνώμη σας για το αν αυτό ισχύει και αν ναι, σε ποιό βαθμό; σημειωτέον, ασχολούμαι πολλά χρόνια με την αστρολογία σε ερασιτεχνικό επίπεδο.
Χρήστος Άρχος
01-02-2008, 03:40 AM
Καλησπέρα σας.
Η παραπάνω άποψη προέρχεται και γεννήθηκε απο παλιούς τρόπους σκέψης όπου θεωρούσαν ότι μεταφυσική και άλλα παρεμφερή θέματα είναι ικανά να ξέρουν μόνο πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα. Ιστορίκά ψάχνοντας βέβαια θα δούμε ότι έχει να κάνει με τη μανία πολλών ανθρώπων να κρατήσουν τα μυστικά τους απο τον κόσμο με τον μεγαλύτερο δυνατό τρόπο. Σίγουρα για όλα τα πράγματα πρέπει κάποιος να έχει κάποια κλίση. Παράδειγμα δεν μπορούμε όλοι να είμαστε μαθηματικοί, όλοι χτίστες και όλοι να γίνομαι αστρολόγοι. Παρόλα αυτά θα ήταν τουλάχιστον υπερβολικό να θεωρήσουμε ότι απο μία απλή όψη κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα να διαβάσει και να ασχοληθεί με αυτό που θέλει.
Η Προσωπική μου άποψη είναι να μην επηρεαστείτε και να συνεχίσετε το δρόμο σας σε αυτό που σας καλύπτει και σας αρέσει περισσότερο γιατί μόνο τότε θα νοιώσετε ολοκληρωμένος άνθρωπος.
Ακολουθείστε λοιπόν τα όνειρα σας και μην αγχώνεστε απο γενικότερους τέτοιους αφορισμούς οι οποίοι είναι προιόν μιας εποχής όπου και δεν άφηνε ας μου επιτραπεί να πω τους ανθρώπους να εκφράσουν το εσωτερικό τους δυναμικό.
Με σεβασμό και εκτίμηση
Χρήστος ¶ρχος
Κένταυρος
02-02-2008, 01:47 AM
Σας ευχαριστώ πολύ κι εκτιμώ ιδιαιτέρως την προσπάθεια που κάνετε όλοι εσείς για την διάδοση μιας πραγματικά παραγνωρισμένης και παρεξηγημένης επιστήμης. Ωστόσο, δεν πιστεύω οτι υπάρχει κάπου καπνός χωρίς φωτιά. Από προσωπική μου εμπειρία μπορώ να πω οτι η συγκεκριμένη όψη είναι μάλλον οδυνηρή, χωρίς να θέλω να καταφύγω σε αφορισμούς και δαιμονολογίες. Αλλά η Αστρολογία είναι εκεί για να μας δείξει κι αυτές τις πλευρές, έτσι δεν είναι; όχι για να μας χτυπήσει απλώς χαιδευτικά την πλάτη, "συνέχισε έτσι, καλά τα πας". Η συστηματική έρευνα θα μπορούσε να πει πιο πολλά -αλήθεια, τι συμβαίνει με το συγκεκριμένο θέμα στην Ελλάδα;
Χρήστος Άρχος
02-02-2008, 02:53 AM
Καλησπέρα σας.
Σίγουρα έχετε δίκιο και δεν θα πρέπει απλά να λέμε "συνέχισε έτσι, καλά τα πάς" αλλά απο τη στιγμή που μόνο μία όψη είναι 100% ανίκανη να φέρει ζητήματα μιας και ο χάρτης είναι ένα πολυσύνθετο ζήτημα που έχει πάρα πολλές μεταβλητές, Θα ήταν αμαρτία να πούμε "καλύτερα να μην κινηθείς και μην κάνεις τίποτα" απλά και μόνο απο μία όψη τη στιγμή που κάποιο άτομο διψά για να κάνει κάτι ιδιαίτερα αν για την συγκεκριμένη όψη δεν υπάρχουν ουσιώδεις έρευνες σε παγκόσμιο πόσο μάλλον σε ελληνικό επίπεδο.