PDA

View Full Version : Διευκρινήσεις για επιρροή Ποσειδώνα και Ουρανού

zeta1987
30-01-2008, 03:10 PM
Καλό μεσημέρι σε όλους!!!:bigsmile:
Καθώς διάβαζα σήμερα κάποια άρθρα για τον Πλούτωνα και τον Κρόνο,συνειδητοποιούσα ότι όσο άσχημα και να αισθανόμαστε όταν δεχόμαστε την επιρροή τους, όλο αυτό γίνεται για το καλό μας,στο τέλος. Στην περίπτωση του Κρόνου για να ωριμάσουμε και στη περίπτωση του Πλούτωνα για να ξεκαθαρίσει το τοπίο άπο ότι δεν αξίζει και να κρατήσουμε αυτά που αξίζουν.

Με τις περιπτώσεις του Ποσειδώνα και του Ουρανού τι γίνεται;;;
Έχω ακούσει ότι ο Ποσειδώνας δημιουργεί θολό τοπίο και ο Ουρανός φέρνει ξαφνικές αλλαγές.Όλα αυτά έχουν κάποιο καλό σκοπό στο τέλος;;Γιατί σε όσα άρθρα έψαξα στο site δεν αναφέρουν το απότελεσμα των επιρροών των πλανητών αυτών.Δηλαδή μετά το τέλος της επιρροής τους πως αισθανόμαστε.(όπως για παράδειγμα, μετά την επιρροή του Κρόνου,νιώθουμε πιο ώριμοι):weird:

Ευχαριστώ πολύ!!:love:

panther
30-01-2008, 03:21 PM
Καλό μεσημέρι σε όλους!!!:bigsmile:
Καθώς διάβαζα σήμερα κάποια άρθρα για τον Πλούτωνα και τον Κρόνο,συνειδητοποιούσα ότι όσο άσχημα και να αισθανόμαστε όταν δεχόμαστε την επιρροή τους, όλο αυτό γίνεται για το καλό μας,στο τέλος. Στην περίπτωση του Κρόνου για να ωριμάσουμε και στη περίπτωση του Πλούτωνα για να ξεκαθαρίσει το τοπίο άπο ότι δεν αξίζει και να κρατήσουμε αυτά που αξίζουν.

Με τις περιπτώσεις του Ποσειδώνα και του Ουρανού τι γίνεται;;;
Έχω ακούσει ότι ο Ποσειδώνας δημιουργεί θολό τοπίο και ο Ουρανός φέρνει ξαφνικές αλλαγές.Όλα αυτά έχουν κάποιο καλό σκοπό στο τέλος;;Γιατί σε όσα άρθρα έψαξα στο site δεν αναφέρουν το απότελεσμα των επιρροών των πλανητών αυτών.Δηλαδή μετά το τέλος της επιρροής τους πως αισθανόμαστε.(όπως για παράδειγμα, μετά την επιρροή του Κρόνου,νιώθουμε πιο ώριμοι):weird:

Ευχαριστώ πολύ!!:love:

Φυσικά, πχ. ο Ουρανός, όντως, φέρνει αλλαγές, αλλά δεν σημαίνει ότι αυτές οι αλλαγές είναι πάντα αρνητικές! Είναι αυτό που λέμε "μου ήρθε ξαφνικά ... απο το πουθενά", ένας ξαφνικός έρωτας, μια ξαφνική κ αναπάντεχη αύξηση ή ένας ξαφνικός χωρισμός. Πιστεύω ότι βοηθάει τόσο όσο και ο Κρόνος στο να ωριμάζουμε.;) Το κτύπημα είναι το ίδιο αλλά εξαρτάται το πόσο ευαίσθητος ή όχι είσαι.

Για τον Ποσειδώνα ... νίπτω τας χείρας μου ... :cheesy:

Maroulita
30-01-2008, 03:30 PM
Ωραίο θέμα Ζέτα! :bigsmile:

Νομίζω πως το μήνυμα που πρωτίστως δίνει ένας πλανήτης σε διέλευση ή ό,τι άλλο είναι το τεστάρισμα στους τομείς που εμπλέκεται. Και ναι, εκ του αποτελέσματος βλέπουμε ότι ο Κρόνος δίνει μαθήματα, ο Πλούτωνας μάς δίνει την ευκαιρία να αναγεννηθούμε...

Ο Ποσειδώνας όντως είναι ένας πλανήτης που τα θετικά του μηνύματα είναι "θολά" και μπορεί κάλλιστα να μας αποπροσανατολίσει, αν δεν έχουμε εμείς οι ίδιοι πρώτα κατανοήσει τις επιταγές του, που μεταξύ άλλων είναι ο ιδεαλισμός, ο αλτρουισμός, ακόμη και η αυτοθυσία. Εκεί είναι που θα πρέπει να προσέξουμε με δαύτον! Στα όριά μας και κυρίως στο κατά πόσο έχουμε οι ίδιοι τη δυνατότητα να διακρίνουμε το αληθινό απο το ψεύτικο, το πραγματικό από το ονειρικό. Πέρα όμως από αυτά, πιστεύω πως ο Ποσειδώνας μάς φέρνει σε επαφή με το πνευματικό, την τέχνη και τη φαντασία, αποκτούμε μία διαισθητική προσέγγιση απέναντι στα πράγματα. Θέλει όμως προσοχή, γιατί δεν θέλει και πολύ για να μας κάνει να απομονωθούμε και να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα. Γι' αυτό λέω ότι ο Ποσειδώνας μάς τεστάρει και από την πλευρά μας πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στη λογική και το όνειρο.

Κάτι ανάλογο νομίζω ισχύει και για τον Ουρανό. Φέρνει ρευστότητα και αλλαγές, με εντάσεις τις περισσότερες φορές. Αυτές οι μεταβολές όμως συμβαίνουν πάντοτε την κατάλληλη στιγμή και αυτό φαίνεται κυρίως εκ του αποτελέσματος.

Βασιλης Παπαδολιας
30-01-2008, 03:53 PM
Έχω μία αίσθηση - κι από προσωπικές εμπειρίες - ότι μπορεί κανείς να συμπληρώσει και τα παρακάτω:

1. Ο Ποσειδώνας μας κάνει να ξεπερνάμε τα όρια μας και να κάνουμε πράγματα που ποτέ δε φανταζόμαστε. Μας φέρνει σε επαφή με ανθρώπους που είναι υπερβολικά τέλειοι για να είναι αληθινοί κι οι οποίοι μας ωθούν να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Το στοίχημα είναι αν θα αποφασίσουμε να βουτήξουμε ξέροντας ότι στο τέλος θα απογοητευτούμε αλλά για λίγο θα έχουμε νιώσει σα να είμαστε στον παράδεισο ή θα αρνηθούμε την πρόκληση και θα μείνουμε στη γνωστή μας ζωή.

Έχω παρατηρήσει π.χ. ότι όταν έχει κανείς διέλευση Ποσειδώνα σε αντίθεση με το γενέθλιο Δία ή τον γενέθλιο Ήλιο του γνωρίζει συντρόφους που αισθάνεται ότι είναι τέλειοι και πιστεύει ότι ζει μία σχέση σαν παραμύθι. Στο τέλος της διέλευσης συνήθως απομυθοποιεί τους συντρόφους και ακολουθεί κάποιου είδους αλλαγή.

2. Ο Ουρανός μας φέρνει - όπως είπε πιο πάνω κι η Ιουλία - αυτό που λέμε μοιραίες καταστάσεις. Ένα πρόσωπο που ερωτευόμαστε κεραυνοβόλα, ένα άγνωστο που συναντούμε μοιραία σε ένα ταξίδι, ένα ξαφνικό αποχωρισμό, μία ξαφνική αλλαγή δουλειάς, ένα δυστύχημα που αλλάζει τη ζωή μας. Το στοίχημα εδώ είναι το να κατανοήσουμε ότι η ζωή δεν ελέγχεται από μας και πρέπει με κάποιο τρόπο να μάθουμε να αποδεχόμαστε τι μας φέρνει.

Για παράδειγμα είναι σύνηθες το φαινόμενο του ξαφνικού έρωτα όταν ο διελαύνων Ουρανός κάνει κάποιου είδους όψη με την Αφροδίτη ή ενός αποχωρισμού από την οικογένεια όταν κάνει αντίθεση με το γενέθλιο Ήλιο ή τη γενέθλια Σελήνη.

Μαρία_Δ
30-01-2008, 04:48 PM
Ένα πρόσωπο που ερωτευόμαστε κεραυνοβόλα, ένα άγνωστο που συναντούμε μοιραία σε ένα ταξίδι, ένα ξαφνικό αποχωρισμό, μία ξαφνική αλλαγή δουλειάς, ένα δυστύχημα που αλλάζει τη ζωή μας. Το στοίχημα εδώ είναι το να κατανοήσουμε ότι η ζωή δεν ελέγχεται από μας και πρέπει με κάποιο τρόπο να μάθουμε να αποδεχόμαστε τι μας φέρνει.

Εμένα ευτυχώς ή δυστυχώς πάντως δεν μου έφερε τίποτα από τα παραπάνω..και αυτά που ήρθαν μόνο ξαφνικά δεν ήταν αλλά περισσότερο αναμενόμενα..θα δείξει η πορεία..:worried:

zeta1987
30-01-2008, 05:03 PM
Πολύ ενδιαφέρουσες οι απαντήσεις σας και σας ευχαριστώ!:bigsmile:
Για τον Ουρανό,δεν μπορώ να πώ πείστηκα.Γιατί οι αλλαγές μπορεί να γίνονται ξαφνικά αλλά έτσι μαθαίνουν το άτομο να είναι πιο προσεχτικός με την ζωή του, ή του δίνουν να καταλάβει πως η ζωή ποτέ δεν είναι στάσιμη και των ωριμάζουν.Εξάλλου άν όλα είναι στάσιμα ή προβλέψιμα δεν πάιρνουμε μαθήματα και επίσης στα ξαφνικά και αναπάντεχα φαίνεται πόσο καλά "διαβασμένος" είσαι ;)!
Όμως για τον Ποσειδώνα εξακολουθώ να διατηρώ τις αμφιβολίες μου!
Δεν υπάρχει περίπτωση όμως το άτομο να παρασυρθεί από την Ποσειδώνια επιρροή και να δημιουργήσει λάθος εντυπώσεις για την ζωή;;
Πόσοι πχ εκεί έξω δημιουργούν σχέσεις που τις εξιδανικεύουν,τρώνε τα μούτρα τους και μετά πληγώνουν άτομα που τους αγαπούν πραγματικά;;;
Αυτό δεν είναι ένα στοιχείο που μπορεί να φέρει αποπροσανατολισμό;;Και οι αλλαγές που θα αποφασίσουν να κάνουν να μην φέρουν αποτελέσματα;;:unsure:

ZorZeta
30-01-2008, 05:52 PM
Πολύ ενδιαφέρουσες οι απαντήσεις σας και σας ευχαριστώ!:bigsmile:
Για τον Ουρανό,δεν μπορώ να πώ πείστηκα.Γιατί οι αλλαγές μπορεί να γίνονται ξαφνικά αλλά έτσι μαθαίνουν το άτομο να είναι πιο προσεχτικός με την ζωή του, ή του δίνουν να καταλάβει πως η ζωή ποτέ δεν είναι στάσιμη και των ωριμάζουν.Εξάλλου άν όλα είναι στάσιμα ή προβλέψιμα δεν πάιρνουμε μαθήματα και επίσης στα ξαφνικά και αναπάντεχα φαίνεται πόσο καλά "διαβασμένος" είσαι ;)!
Όμως για τον Ποσειδώνα εξακολουθώ να διατηρώ τις αμφιβολίες μου!
Δεν υπάρχει περίπτωση όμως το άτομο να παρασυρθεί από την Ποσειδώνια επιρροή και να δημιουργήσει λάθος εντυπώσεις για την ζωή;;
Πόσοι πχ εκεί έξω δημιουργούν σχέσεις που τις εξιδανικεύουν,τρώνε τα μούτρα τους και μετά πληγώνουν άτομα που τους αγαπούν πραγματικά;;;
Αυτό δεν είναι ένα στοιχείο που μπορεί να φέρει αποπροσανατολισμό;;Και οι αλλαγές που θα αποφασίσουν να κάνουν να μην φέρουν αποτελέσματα;;:unsure:

Αυτό που λες zeta είναι πολύ πιθανόν να συμβεί, ή μάλλον πολλές φορές συμβαίνει. Στο να παρασυρθεί κάποιος παίζει πολύ ο χαρακτήρας. Υπάρχουν άνθρωποι που πριν προχωρήσουν σε κάτι εξετάζουν όλες τις πλευρές, ή δεν αφήνουν τα σταθερά και τα σίγουρα εύκολα, ή δεν τα αφήνουν ποτέ και ότι κάνουν το κάνουν παράλληλα. Υπάρχουν όμως και άλλοι οι οποίοι τρελαίνονται να παραμυθιάζονται ή προκειμένου να αφοσιωθούν και να το ζήσουν δεν τους νοιάζει το όποιο κόστος. Αναφέρομαι γενικότερα σε όλες τις περιπτώσεις, είτε ειναι σχέση ερωτική είτε συνεργασία επαγγελματική, ή ακόμη μια δουλειά που υποσχεται πολλά χρήματα. Δεν ξέρω αν μπορείς να κρίνεις αν κάποιος κακώς ή καλώς έπραξε σε κάθε περίπτωση, πάντα δείχνει το αποτέλεσμα, αλλά εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν κάποιοι που παρόλο το αποτέλεσμα έδειξε λάθος επιλογή αν τους ρώτούσες σε περίπτωση που τους ξανασυνέβαινε θα απαντούσαν "το ίδιο θα έκανα"

zeta1987
30-01-2008, 06:04 PM
Αυτό που λες zeta είναι πολύ πιθανόν να συμβεί, ή μάλλον πολλές φορές συμβαίνει. Στο να παρασυρθεί κάποιος παίζει πολύ ο χαρακτήρας. Υπάρχουν άνθρωποι που πριν προχωρήσουν σε κάτι εξετάζουν όλες τις πλευρές, ή δεν αφήνουν τα σταθερά και τα σίγουρα εύκολα, ή δεν τα αφήνουν ποτέ και ότι κάνουν το κάνουν παράλληλα. Υπάρχουν όμως και άλλοι οι οποίοι τρελαίνονται να παραμυθιάζονται ή προκειμένου να αφοσιωθούν και να το ζήσουν δεν τους νοιάζει το όποιο κόστος. Αναφέρομαι γενικότερα σε όλες τις περιπτώσεις, είτε ειναι σχέση ερωτική είτε συνεργασία επαγγελματική, ή ακόμη μια δουλειά που υποσχεται πολλά χρήματα. Δεν ξέρω αν μπορείς να κρίνεις αν κάποιος κακώς ή καλώς έπραξε σε κάθε περίπτωση, πάντα δείχνει το αποτέλεσμα, αλλά εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν κάποιοι που παρόλο το αποτέλεσμα έδειξε λάθος επιλογή αν τους ρώτούσες σε περίπτωση που τους ξανασυνέβαινε θα απαντούσαν "το ίδιο θα έκανα"

Έχεις δίκιο..Perfect
Επομένως αν κατάλαβα σωστά,ο Ποσειδώνας μας δίνει το μάθημα αλλά μετά εξαρτάται από άλλους παράγοντες το πως θα συνεχίσουμε...Σε ευχαριστώ Γεωργία μου!:bigsmile:

Maroulita
30-01-2008, 06:11 PM
Έχεις δίκιο..Perfect
Επομένως αν κατάλαβα σωστά,ο Ποσειδώνας μας δίνει το μάθημα αλλά μετά εξαρτάται από άλλους παράγοντες το πως θα συνεχίσουμε...Σε ευχαριστώ Γεωργία μου!:bigsmile:

Δεν ξέρω αν ο Ποσειδώνας δίνει το μάθημα... ο Ποσειδώνας αν σου θολώσει τα τζάμια του αυτοκινήτου, δεν πρόκειται να σου υποδείξει τί θα κάνεις. Μόνος σου θα πρέπει να σκεφτείς... ή που ανοίξεις κάποιο παράθυρο ή που θα πατήσεις το κουμπί για να ξεθολώσουν... ή που θα πας ντουγρού για τα αβαθή του λιμένος...! :toung:

Βασιλης Παπαδολιας
30-01-2008, 06:46 PM
Εγώ θα συμφωνούσα με την αρχική τοποθέτηση της ZORZETA...

Και θα συμπλήρωνα ότι κατά την άποψη μου αν σε χτυπήσει με κάποια διέλευση ο Ποσειδώνας δεν κάθεσαι να κοιτάς λεπτομέρειες ούτε ζώνες ασφαλείας ...
Σου προσφέρει στο πιάτο αυτό που ονειρευόσουν μια ζωή. Την πιο όμορφη γυναίκα, τη διασημότητα, μία θέση ηθοποιού που πάντα ήθελες. Σε κρατάει πολύ καλά γιατί νιώθεις ότι ήρθε η ώρα σου και η ευκαιρία σου.

Αν δεν ακολουθήσεις το δρόμο του είναι πολύ πιθανό ότι θα το μετανιώνεις για μια ζωή γιατί οι ευκαιρίες που προσφέρει είναι κυριολεκτικά για μια φορά και δεν ξαναγίνονται.
Τελικά πιστεύω ότι είναι στον άνθρωπο. Πόσα αποθέματα έχει και πόσες άγκυρες για να νιώσει ότι μπορεί να αφεθεί στο ρεύμα του Ποσειδώνα. Πόσο είναι έτοιμος να παρατήσει τη ζωή του στη στιγμή. Όποιος έχει ζήσει πάντως μία φορά έστω στη ζωή του αυτό το συναίσθημα δεν είναι ποτέ πια ο ίδιος.

ΥΓ: Παρεπιπτόντως είχα διαβάσει κάπου ότι οι άγκυρες αστρολογικά για να αντιμετωπίσει κανείς τον Ποσειδώνα είναι τέσσερις: Ο Ερμής (λογική), ο ¶ρης (συγκρούσεις / καυγάδες που αποκαλύπτουν και καμιά φορά το κάνουμε κι επίτηδες για να διαλύσουμε τα νέφη), ο Κρόνος (κοινή γνώμη ή σκληρή πραγματικότητα) και ο Ουρανός (τυχαία ή επίτηδες ανατροπή των γεγονότων, για να δει κανείς αντιδράσεις).

panther
30-01-2008, 07:19 PM
Εγώ ακράδαντα πιστεύω ότι μόνο ένας Κρόνος και ένας Ουρανός .. μπορούν να ευεργετήσουν ή να βλάψουν έναν Ποσειδώνα (εννοόντας σε όψη μαζί του).

Δλδ, Ένας Ουρανός μπορεί να σου φέρει έναν αναπάντεχο έρωτα, που τυγχάνει να τον περίμενες μια ζωή και όλα είναι όμορφα και καλά ... βλέπεις πεταλουδίτσες (άσπρες, κόκκινες, κίτρινες κλπ) και έρχεται ο Κρόνος (όπως πάντα απρόσκλητος) και σε ρωτάει ... είναι σωστή η επιλογή? Αν ναι ... τότε η ζωή είναι ωραία ... άν όχι
... τότε αρχίζουν τα δύσκολα ... και κάπου εκεί στο υποσυνείδητο από τον πληγωμένο εγωισμό εμφανίζεται και ο Πλούτωνας ... και αναζητάς εκδίκηση ή αδιαφορείς!!!

Εκεί που Θέλω, λοιπόν, να καταλήξω είναι στο ότι κανείς πλανήτης δεν είναι καλός ή κακός ... εξαρτάται από τα ζώδια και τις όψεις.

zeta1987
30-01-2008, 07:48 PM
Δεν ξέρω αν ο Ποσειδώνας δίνει το μάθημα... ο Ποσειδώνας αν σου θολώσει τα τζάμια του αυτοκινήτου, δεν πρόκειται να σου υποδείξει τί θα κάνεις. Μόνος σου θα πρέπει να σκεφτείς... ή που ανοίξεις κάποιο παράθυρο ή που θα πατήσεις το κουμπί για να ξεθολώσουν... ή που θα πας ντουγρού για τα αβαθή του λιμένος...! :toung:

Τότε εξαρτάται από την εμπειρία και την ώριμότητα του ανθρώπου για να αντιμετωπίσει την επιρροή του Ποσειδώνα;;

Εκεί που Θέλω, λοιπόν, να καταλήξω είναι στο ότι κανείς πλανήτης δεν είναι καλός ή κακός ... εξαρτάται από τα ζώδια και τις όψεις.

Αυτό εννοείται,γιατί συμβάλλουν στα μαθήματα που παίρνουμε,απλά έγω την απορία,αφού περάσει μία επιρροή Ποσειδώνα πως νιώθει.Γενικά και όχι συγκεκριμένα. Όπως το καλοκαίρι που συζητάγαμε όλοι για τον Κρόνο και λέγαμε ότι είναι σκληρός δάσκαλος αλλά όταν τελειώσει η επιρροή του, καταλαβαίνουμε ότι ήταν για το καλό μας ότι έγινε.Ή που λέμε για τον Δία ότι η επέκταση που δίνει μπορεί εκτός από θετικά να φέρει και αρνητικά αποτελέσματα..Αυτό εννοώ.
Ειλικρινά έχω αρχίσει και βλέπω με άσχημο μάτι τον Ποσειδώνα (και σε αυτή τη θέση είχα τον Πλούτωνα),με διχάζει!!!:cheesy: Με προβληματίζει όλο αυτό το θωλό τοπίο που δημιουργεί και αν οι συνέπειες είναι θετικές ή αρνητικές...:unsure: Βέβαια ξέρω πως κανείς πλανήτης δεν είναι απόλυτα καλός ή κακός,αλλά βλέπω πως η λειτουργία του Ποσειδώνα είναι λίγο διφορούμενη...

Fotini Christodoulou
30-01-2008, 09:31 PM
Τότε εξαρτάται από την εμπειρία και την ώριμότητα του ανθρώπου για να αντιμετωπίσει την επιρροή του Ποσειδώνα;;

Eιλικρινά έχω αρχίσει και βλέπω με άσχημο μάτι τον Ποσειδώνα (και σε αυτή τη θέση είχα τον Πλούτωνα),με διχάζει!!!:cheesy: Με προβληματίζει όλο αυτό το θωλό τοπίο που δημιουργεί και αν οι συνέπειες είναι θετικές ή αρνητικές...:unsure: Βέβαια ξέρω πως κανείς πλανήτης δεν είναι απόλυτα καλός ή κακός,αλλά βλέπω πως η λειτουργία του Ποσειδώνα είναι λίγο διφορούμενη...

Θα συμφωνήσω πως οι όψεις παιζουν ιδιαίτερο ρόλο αλλά τον μεγαλύτερο ρόλο τον παίζουμε εμεις οι ίδιοι. Αντιπαθώ επίσης τον Ποσειδώνα :cry: αλλά το γεγονός - οπως και με όλους τους άλλους πλανητες και όψεις- ειναι αν εμεις οι ιδιοι θα διαχειριστούμε σωστά την δυναμική τους.

Ο Ποσειδώνας είναι όσο διφορούμενος είναι κάθε πλανητης, κατα την γνωμη μου.Απλώς στις μέρες μας ο ρομαντισμός και η φαντασία ειναι κάπως δυσκολο να ενσωματωθούν στην ζωή μας. Ειναι πιο εύκολο να ενσωματωθεί η αυταπάτη και η εξαπάτηση.
Ισως για αυτό και πολλοί ειμαστε αρνητικά διατεθειμένοι απέναντι του.

Ασαφής είναι σε αυτό συμφωνώ- όχι μόνο για το ίδιο το άτομο αλλά και για όσους -"πεσουν"- στον οίκο που τον έχει:laugh:

Maroulita
30-01-2008, 09:38 PM
Ασαφής είναι σε αυτό συμφωνώ- όχι μόνο για το ίδιο το άτομο αλλά και για όσους -"πεσουν"- στον οίκο που τον έχει:laugh:

:bigsmile: Σωστή!

skorpion
30-01-2008, 10:08 PM
υπηρχε μια περιοδος της ζωης μου που ο ποσειδωνας εκανε πολλα τριγωνακια με ωροσκοπο, σεληνη εξαγωνο νομιζω με αφροδιτη κτλ και εκεινη τη περιοδο επαιζε και πολυ Διας συνοδο αφροδιτη νομιζω και πολλα εξαγωνακια και τριγωνακια κι αυτος! Πολυ ωραια περιοδος πολυ ποσειδωνια με τη θετικη εννοια τοσο πολυ που οταν τελειωνει ειναι σαν να εχεις χασει τον παραδεισο.... Αν περασει μετα και κανας κακος πλανητης με τετραγωνακια κτλ τοτε μπορει να νομιζεις οτι ξεπεσες στην κολαση... Αλλα οπως και να χει θα τον εχεις δει και δεν ειναι πολλοι αυτοι που τον βλεπουν σωστα?

zeta1987
31-01-2008, 01:32 AM
Θα συμφωνήσω πως οι όψεις παιζουν ιδιαίτερο ρόλο αλλά τον μεγαλύτερο ρόλο τον παίζουμε εμεις οι ίδιοι. Αντιπαθώ επίσης τον Ποσειδώνα :cry: αλλά το γεγονός - οπως και με όλους τους άλλους πλανητες και όψεις- ειναι αν εμεις οι ιδιοι θα διαχειριστούμε σωστά την δυναμική τους.

Ο Ποσειδώνας είναι όσο διφορούμενος είναι κάθε πλανητης, κατα την γνωμη μου.Απλώς στις μέρες μας ο ρομαντισμός και η φαντασία ειναι κάπως δυσκολο να ενσωματωθούν στην ζωή μας. Ειναι πιο εύκολο να ενσωματωθεί η αυταπάτη και η εξαπάτηση.
Ισως για αυτό και πολλοί ειμαστε αρνητικά διατεθειμένοι απέναντι του.

Έχεις δίκιο..Ίσως είμαστε προκαταλειμένοι γιατί ο ρομαντισμός λέιπει εντελώς από το κλίμα της εποχής μας και θεωρείται ψεύτικος..Επομένως σημασία έχει η ωριμότητα.Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις απαντήσεις σας!!:bigsmile::love:

Βασιλης Παπαδολιας
31-01-2008, 11:21 AM
Μία παρατήρηση σε σχέση με το προηγούμενο post μου... Οι άγκυρες δεν είναι απαραίτητο να είναι πλανήτες σε όψη με τον Ποσειδώνα.
Αυτό που εννοούσα είναι ότι κανείς επικεντρώνεται σε κάποιον από αυτούς τους πλανήτες για να ξεπεράσει την εξαπάτηση...
Είναι εσωτερική διαδικασία που περιέχει μετατόπιση της προσοχής στην πραγματικότητα, όχι όψη...

Κατά τα λοιπά συμφωνώ με τους προλαλήσαντες για το ότι είναι δύσκολο να δεχτούμε / αφομοιώσουμε τον Ποσειδώνα...

skytree
01-02-2008, 01:08 AM
Ειλικρινά έχω αρχίσει και βλέπω με άσχημο μάτι τον Ποσειδώνα (και σε αυτή τη θέση είχα τον Πλούτωνα),με διχάζει!!!:cheesy: Με προβληματίζει όλο αυτό το θωλό τοπίο που δημιουργεί και αν οι συνέπειες είναι θετικές ή αρνητικές...:unsure: Βέβαια ξέρω πως κανείς πλανήτης δεν είναι απόλυτα καλός ή κακός,αλλά βλέπω πως η λειτουργία του Ποσειδώνα είναι λίγο διφορούμενη...

Δεν είναι πολύς ο καιρός που έχω βγει -ναι επέζησα..- από μια τέτοια επιρροή.Τα συναισθήματα είναι αυτά που πολλοί περιέγραψαν,νιώθεις ότι απλώθηκαν μπροστά στα πόδια σου τα πιο άπιαστα όνειρά σου,φεύγεις ( και ξεφεύγεις) από τον μικρό κλεισμένο εαυτό σου, σου δημιουργείται αυτή η αίσθηση που σφίγγεται το στομάχι σου κόμπος, φοβάσαι αλλά ταυτόχρονα τολμάς να κάνεις σχεδόν τα πάντα, γιατί όλα είναι προστατευμένα ή καλύτερα κρυμμένα κάτω από ένα καταπληκτικό, κατάφωτο σύννεφο.Ευτυχία..!! Όσπου κάποια στιγμή όλο αυτό σκάει, ( και μάλιστα με μια βοήθεια του Ουρανού πολύ απότομα) μαζεύεις τον εαυτούλι σου που συνειδητοποιείς ότι έχεις σκορπίσει από δω κι από κει σε μέρη ανύπαρκτα και προσπαθείς να ανασυγκροτηθείς και κυρίως να ξεχωρίσεις τι ήταν αληθινό και τι ψεύτικο.Καθόλου ευχάριστη εμπειρία, ούτε λεπτό δεν θα την ήθελα πάλι, αλλά όπως κάθε τι στη ζωή έχει τα μαθήματά του.Κοιτάζοντας πίσω, κλαις και χαμογελάς ταυτόχρονα.Ποσειδώνας είναι αυτός..

zeta1987
01-02-2008, 03:51 AM
Δεν είναι πολύς ο καιρός που έχω βγει -ναι επέζησα..- από μια τέτοια επιρροή.Τα συναισθήματα είναι αυτά που πολλοί περιέγραψαν,νιώθεις ότι απλώθηκαν μπροστά στα πόδια σου τα πιο άπιαστα όνειρά σου,φεύγεις ( και ξεφεύγεις) από τον μικρό κλεισμένο εαυτό σου, σου δημιουργείται αυτή η αίσθηση που σφίγγεται το στομάχι σου κόμπος, φοβάσαι αλλά ταυτόχρονα τολμάς να κάνεις σχεδόν τα πάντα, γιατί όλα είναι προστατευμένα ή καλύτερα κρυμμένα κάτω από ένα καταπληκτικό, κατάφωτο σύννεφο.Ευτυχία..!! Όσπου κάποια στιγμή όλο αυτό σκάει, ( και μάλιστα με μια βοήθεια του Ουρανού πολύ απότομα) μαζεύεις τον εαυτούλι σου που συνειδητοποιείς ότι έχεις σκορπίσει από δω κι από κει σε μέρη ανύπαρκτα και προσπαθείς να ανασυγκροτηθείς και κυρίως να ξεχωρίσεις τι ήταν αληθινό και τι ψεύτικο.Καθόλου ευχάριστη εμπειρία, ούτε λεπτό δεν θα την ήθελα πάλι, αλλά όπως κάθε τι στη ζωή έχει τα μαθήματά του.Κοιτάζοντας πίσω, κλαις και χαμογελάς ταυτόχρονα.Ποσειδώνας είναι αυτός..

Οφείλω να ομολογήσω ότι η εμπειρία σου με προβλημάτισε!:scared:μη πω με ψιλοσόκαρε!:eek:
Αλλά για να μην βγούμε off topic,και μετά από αυτό που είπες σκέφτηκα ότι ο Ποσειδώνας ίσως μας δίνει το μάθημα με τον εξής τρόπο:Μας δίνει σαν δώρο μία κατάσταση που ίσως να μην μας ταιριάζει (και βαθιά μέσα μας εμείς το ξέρουμε),τη ζούμε και τελικά όταν αρχίσει και φεύγει το πρώτο στάδιο και πάμε στο επόμενο τότε βγαίνουν τα άπλυτα στην επιφάνεια!Και μετά τι θα πρωτοπρολάβεις να κάνεις;;
Αυτοκριτική, να ξέχωρισεις τα δικά σου τα λάθη ή των άλλων΄;Με λίγα λόγια αν δεν έχουμε την ωριμότητα (δηλαδή και κάποια όψη που να φρενάρει λίγο την Ποσειδώνια επιρροη ή κάποια εμπειρία) μας δίνει στο πιάτο πράγματα που ίσως δεν είναι όπως τα φανταζόμαστε, και μετά αφού καταστραφούμε μας λέει:"Τουλάχιστον το έζησες για να καταλάβεις και από μόνος σου ότι δεν αξίζει αλλά επειδή είμαι και Ποσειδώνας έχεις μια ηθική ικανοποίηση ότι τουλάχιστον σου δώθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσεις!!Έχεις και μια καλή ανάμνηση":dizzy:
¶παπαπα!!
Υπάρχει κανείς που να θέλει τέτοιο τρόπο για να παίρνει μαθήματα;;:scared:
Τι λέτε;;
Χίλιες φορές ο Κρόνος παιδιά!!

panther
01-02-2008, 11:44 AM
Οφείλω να ομολογήσω ότι η εμπειρία σου με προβλημάτισε!:scared:μη πω με ψιλοσόκαρε!:eek:
Αλλά για να μην βγούμε off topic,και μετά από αυτό που είπες σκέφτηκα ότι ο Ποσειδώνας ίσως μας δίνει το μάθημα με τον εξής τρόπο:Μας δίνει σαν δώρο μία κατάσταση που ίσως να μην μας ταιριάζει (και βαθιά μέσα μας εμείς το ξέρουμε),τη ζούμε και τελικά όταν αρχίσει και φεύγει το πρώτο στάδιο και πάμε στο επόμενο τότε βγαίνουν τα άπλυτα στην επιφάνεια!Και μετά τι θα πρωτοπρολάβεις να κάνεις;;
Αυτοκριτική, να ξέχωρισεις τα δικά σου τα λάθη ή των άλλων΄;Με λίγα λόγια αν δεν έχουμε την ωριμότητα (δηλαδή και κάποια όψη που να φρενάρει λίγο την Ποσειδώνια επιρροη ή κάποια εμπειρία) μας δίνει στο πιάτο πράγματα που ίσως δεν είναι όπως τα φανταζόμαστε, και μετά αφού καταστραφούμε μας λέει:"Τουλάχιστον το έζησες για να καταλάβεις και από μόνος σου ότι δεν αξίζει αλλά επειδή είμαι και Ποσειδώνας έχεις μια ηθική ικανοποίηση ότι τουλάχιστον σου δώθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσεις!!Έχεις και μια καλή ανάμνηση":dizzy:
¶παπαπα!!
Υπάρχει κανείς που να θέλει τέτοιο τρόπο για να παίρνει μαθήματα;;:scared:
Τι λέτε;;
Χίλιες φορές ο Κρόνος παιδιά!!

Σκέψου κάτι όμως ... άσχετα με τα αρνητικά που ακολουθούν από την επιρροή του Ποσειδώνα, το ότι πληγώνεσαι, ότι χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου. Την επόμενη φορά είσαι πιο προσεκτικός!
Και κάτι άλλο, όταν τη νιώσεις και τη ζήσεις αυτή την αγάπη, πέρα του ότι λες ότι τουλάχιστον το έζησα (με αγάπησαν και αγάπησα δυνατά), έχεις αποκομίσει το μεγαλύτερο δώρο που δίνει αυτός ο πλανήτης ... ... ότι δεν μπορείς να ζήσεις με τα "ψίχουλα" που σου δίνει ο οποιοσδήποτε ... έχεις πλέον κάποια στάνταρτ, δεν δέχεσαι να σε εκμεταλλεύεται ο άλλος, ούτε να σου φέρεται άσχημα, ούτε μένεις σε μια σχέση από ανασφάλεια απλά θες το καλύτερο για τον εαυτό σου ... θες να βρεις ξανά έναν άνθρωπο που να σε αγαπήσει όπως έγινε πχ και με εκείνον ... τουτέστιν.

Τουλάχιστον, έτσι βλέπω εγώ την επιρροή του Ποσειδώνα ...

Μαρία_Δ
01-02-2008, 12:06 PM
Ίσως..εμπειρίες και συμβάντα επίπονα αλλά όμορφα που αν είσαι σε θέση να εκτιμήσεις και να αξιολογήσεις..βγαίνεις από αυτά με μια πολύτιμη γνώση που έχεις ανάγκη...και τότε και καθώς ο καιρός περνάει μπορεί να νιώσεις μέχρι και ευγνωμοσύνη...εκτός και αν τελικά...."φτιάχνουμε μόνοι μας τα αγκάθια μας και ύστερα το μόνο που μας μένει να υπομέινουμε τον πόνο....είνα να λέμε στον εαυτό μας ότι άξιζε τον κόπο.."

skytree
01-02-2008, 07:10 PM
Σκέψου κάτι όμως ... άσχετα με τα αρνητικά που ακολουθούν από την επιρροή του Ποσειδώνα, το ότι πληγώνεσαι, ότι χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου. Την επόμενη φορά είσαι πιο προσεκτικός!
Και κάτι άλλο, όταν τη νιώσεις και τη ζήσεις αυτή την αγάπη, πέρα του ότι λες ότι τουλάχιστον το έζησα (με αγάπησαν και αγάπησα δυνατά), έχεις αποκομίσει το μεγαλύτερο δώρο που δίνει αυτός ο πλανήτης ... ... ότι δεν μπορείς να ζήσεις με τα "ψίχουλα" που σου δίνει ο οποιοσδήποτε ... έχεις πλέον κάποια στάνταρτ, δεν δέχεσαι να σε εκμεταλλεύεται ο άλλος, ούτε να σου φέρεται άσχημα, ούτε μένεις σε μια σχέση από ανασφάλεια απλά θες το καλύτερο για τον εαυτό σου ... θες να βρεις ξανά έναν άνθρωπο που να σε αγαπήσει όπως έγινε πχ και με εκείνον ... τουτέστιν.

Τουλάχιστον, έτσι βλέπω εγώ την επιρροή του Ποσειδώνα ...

Έτσι ακριβώς είναι.Αυτά είναι τα μαθήματα του Ποσειδώνα, τουλάχιστον έτσι τα ένιωσα κι εγώ.

zeta1987
02-02-2008, 04:28 PM
Δεν λέω ότι δεν είναι καλά τα μαθήματα του Ποσειδώνα αλλά εγώ προτιμώ τον Κρόνο ως προς τα μαθήματα που δίνει.Γιατί μπορεί μετά όπως λέτε να αλλάξουν τα στάνταρ αλλά το θέμα είναι ότι μπορεί να αλλάξουν και προς το χειρότερο και μια ζωή να κινούμαστε λάθος.Αυτή είναι η γνώμή μου τουλάχιστον.:embarrest
Ενώ με τον Κρόνο δεν έχεις περιθώρια για λάθη.Το βλέπεις μπροστά σου.

Μητσάκος
02-02-2008, 06:17 PM
Δεν λέω ότι δεν είναι καλά τα μαθήματα του Ποσειδώνα αλλά εγώ προτιμώ τον Κρόνο ως προς τα μαθήματα που δίνει.Γιατί μπορεί μετά όπως λέτε να αλλάξουν τα στάνταρ αλλά το θέμα είναι ότι μπορεί να αλλάξουν και προς το χειρότερο και μια ζωή να κινούμαστε λάθος.Αυτή είναι η γνώμή μου τουλάχιστον.:embarrest
Ενώ με τον Κρόνο δεν έχεις περιθώρια για λάθη.Το βλέπεις μπροστά σου.
Αν δε σε "βαράει" ο Ποσειδώνας, βεβαίως βεβαίως :cheesy: