View Full Version : Πεντε στοιχεια και πεντε πλανητες στην Κινεζικη Αστρολογια
kphssa
21-01-2008, 12:57 PM
Ενα μικρο σχολιο θα ηθελα να κανω σχετικα με το ενδιαφερον αρθρο του Βασιλη για τους 5 πλανητες και 5 στοιχεια στην Κινεζικη Αστρολογια.
Εχω ακουσει απο Ασιατες γνωστους μου , κυριως απο Κινα και Ιαπωνια, οτι ο αριθμος 4 για αυτους ειναι οπως ο αριθμος 13 για μας. Τον αποφευγουν και δεν τον αναφερουν ποτε.
Δεν ξερω αν εχει ακουσει καποιος αντιστοιχο. Δυστυχως δεν μπορω να το τεκμηριωσω με πηγες.
κάτι Ιάπωνες που είχα γνωρίσει τον αριθμό 7 είχαν σαν άτυχο
A t h a n
22-08-2008, 11:00 PM
Ενα μικρο σχολιο θα ηθελα να κανω σχετικα με το ενδιαφερον αρθρο του Βασιλη για τους 5 πλανητες και 5 στοιχεια στην Κινεζικη Αστρολογια.
Εχω ακουσει απο Ασιατες γνωστους μου , κυριως απο Κινα και Ιαπωνια, οτι ο αριθμος 4 για αυτους ειναι οπως ο αριθμος 13 για μας. Τον αποφευγουν και δεν τον αναφερουν ποτε.
Δεν ξερω αν εχει ακουσει καποιος αντιστοιχο. Δυστυχως δεν μπορω να το τεκμηριωσω με πηγες.
Για τους Κινεζους ο αριθμος 4 ειναι ''αρνητικος'' γιατι οταν προφερεται μοιαζει με τη λεξη Θανατος...
Βασιλης Παπαδολιας
23-08-2008, 08:15 AM
Ενδιαφέρουσα η πληροφορία για τη σημασία του ήχου του αριθμού 4, Athan. Όπως και για το 7 των Ιαπώνων, Girl. Είναι πολύ ενδιαφέρον να μελετά κανείς συστήματα αστρολογίας άλλων λαών. Εμείς καθόμαστε και τσακωνόμαστε αν η αστρολογία είναι μαθηματική επιστήμη ή κατασκευή μίας συλλογικής κουλτούρας και την απάντηση την έχουν δώσει ήδη νομίζω οι άλλοι λαοί διατηρώντας τόσο διαφορετικά συστήματα προσέγγισης των "άστρων".
A t h a n
23-08-2008, 05:18 PM
Ακριβως Βασιλη!!!
Τα παντα ειναι Ενα ή στο τελος οι απειροι συνδυασμοι οδηγουν στην Πηγη. Ειτε αυτο ειναι πλανητες ειτε γραμματα ειτε αριθμοι...ειτε ανθρωποι.
Νομιζω οτι ο αποσυμβολισμος ενος συστηματος γινεται με ''κλειδι'' που ανηκει σε αλλο συστημα χρησιμοποιωντας τον νομο των αναλογιων.
Φιλικα
Athan