View Full Version : Οι καρμικές συναντήσεις.
pan75
10-01-2008, 02:45 PM
καλησπερα,οταν καποιος δεθει με καποιο ατομο στην πορεια της ζωης του και μετα χωρισει,η συναντηση αυτη αφορα το καρμα και των δυο ή μπορει να στιγματησει μονο τη ζωη του ενος;ελπιζω να ημουν σαφης,ευχαριστω:bigsmile:
Λίλιαν Σίμου
10-01-2008, 02:51 PM
Αγαπητέ φίλε
Μία μεγάλη μελέτη καρμικής συναστρίας πρέπει να γίνει, ώστε να ερευνηθούν πολλά στοιχεία και μέσα από αυτά να προκύψει το συμπέρασμα. Διότι στη ζωή όλες οι συναντήσεις δεν είναι καρμικής φύσης. Κάποιες δίνουν βαθιά μαθήματα εξέλιξης (αυτό αφορά το κάρμα) κι άλλες όχι. Είναι απλές εμπειρίες. Με γενικότητα δεν μπορούμε να πούμε λοιπόν.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
λενε οτι οταν ο κρονος του ενος κανει συνοδο με την αφροδιτη του αλλου, οι σχεσεις ειναι καρμικες. το ιδιο -λενε- οτι ισχυει οταν ο β.δ. του ενος κανει συνοδο με τον ωροσκοπο του αλλου ή το μεσουρανημα το ενος με τον β.δ. του αλλου.
Βαση αυτων, οταν σε μια καρμικη σχεση επελθει χωρισμος τοτε στιγματιζονται και οι δυο? ή μονο ο ενας?
Λίλιαν Σίμου
04-03-2008, 04:55 PM
Αγαπητή nak
Και οι δύο έχουν να κερδίσουν ακόμη και από μία δύσκολη σχέση. Οι σχέσεις δεν είναι μόνιμες ή αιώνιες, αφού ζούμε σε ένα κόσμο που διαρκώς αλλάζει και αλλάζουμε κι εμείς.
Φυσικά σε προσωπικό επίπεδο, όταν είμαστε ευτυχισμένοι θέλουμε να διαρκέσει για πάντα, αλλά τίποτα δεν είναι μόνιμο στη φύση. Αν και οι δύο εξελίσσονται παράλληλα, όντως η σχέση έχει μακροβιότητα. Αν όμως αυτό δεν συμβαίνει, τότε θα διαλυθεί γιατί δεν έχει να προσφέρει βοήθεια. Αλλά πάντα υπάρχει κάτι νέο που μας περιμένει!:bigsmile:
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
μια καρμικη σχεση μπορει να τελειωσει για παντα? ή παντα αφηνει καταλλειπα τα οποια μας ταλαιπωρουν? επισης ηθελα να ρωτησω εαν σε αυτες τις περιπτωσεις των καρμικων σχεσεων η καρμικοτητα γινεται αντιλληπτη και απο τους δυο ή μονο στον εναν?
black moon
10-03-2008, 03:56 PM
Προσωπική μου άποψη είναι ότι σε "σημαδεύουν" μιας και ο ρόλος τους είναι να σε μετασχηματίσουν.Αυτή ειναι μια δυσκολη διαδικασία που δεν γίνεται χωρίς πόνο.Η καρμική σχέση ειναι μια υπόθεση που αφορά και τους δύο,αλλιως δεν θα λεγόταν σχέση.Φέρνει μαζίτης καρμικά κατάλοιπα,δεν έχει τελειώσει ας πούμε όπως θα έπρεπε!Οπότε παιδεύει(=μαθαίνει) και τις δύο πλευρές.
πολυ ωραια.... !!! :wacko:
αφου ειναι σημαντικη και για τους δυο, αραγε γιατι τελειωνει? -
black moon
10-03-2008, 04:17 PM
Τελειώνει γιατί δεν είσται έτοιμοι να πάρετε το συγκεκριμένο μάθημα που καλείστε!Το έχω πάθει και εγώ και μου πήρε 10 χρόνια για να το εμπεδώσω.Εχουμε πολύ εγωισμό που δεν μας αφήνει να δούμε τι πρέπει να αλλάξουμε!Στον εαυτό μας,εννοείται!Τον αλλο δεν μπορούμε και να θέλουμε!Μόνο ο ίδιος μπορεί!
black moon
10-03-2008, 04:19 PM
Ο εγωισμος "σπαει" μόνο μεσα απ'τον πόνο.Γι'αυτό χάνεις το αντικείμενο του πόθου σου,για να πονέσεις και να αναγκαστείς να ψαχτείς!
cancerian
10-03-2008, 05:38 PM
Ο εγωισμος "σπαει" μόνο μεσα απ'τον πόνο.Γι'αυτό χάνεις το αντικείμενο του πόθου σου,για να πονέσεις και να αναγκαστείς να ψαχτείς!
δεν μπορω παρα να συμφωνησω...... :toung:
Μητσάκος
10-03-2008, 08:21 PM
πολυ ωραια.... !!! :wacko:
αφου ειναι σημαντικη και για τους δυο, αραγε γιατι τελειωνει? -
Όλα έχουν μια αρχή, μια μέση και ένα τέλος. Ανεξάρτητα από το αν αποδέχεσαι την ύπαρξη του κάρμα ή όχι. Αν όμως αποδέχεσαι την ύπαρξη του κάρμα, όλα είναι καρμικά, οποιαδήποτε σχέση συνάψεις, οποιαδήποτε γνωριμία, είτε στιγμιαία είτε διαρκείας. :bigsmile: Θα πρότεινα, με την ευκαιρία, να ρίξετε μια ματιά και εδώ στο site ή οπουδήποτε αλλού, για να κατανοήσετε τους όρους "κάρμα" και "ανταποδοτική δικαιοσύνη" :bigsmile:
*Μαίρη*
12-03-2008, 04:38 AM
καλησπέρα σας. Είμαι σκορπιός με ωροσκόπο σκορπιό. Ακούω συχνά να λένε οτί κάνω καρμικές σχέσεις με κριούς. Θα ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω αρχικά αν ισχύει αυτό και κατά δεύτερον μπορείτε να μου εξηγήσετε πώς βλέπουμε οτι κάποιοι πλανήτες κάνουν σύνοδο με άλλους και ποιους από τους πλανήτες αυτούς χρειάζεται να εξετάσω για να δω κατά πόσο ταιριάζω με κάποιον? Ευχαριστώ πολύ! Μαίρη
black moon
12-03-2008, 12:16 PM
Όλα έχουν μια αρχή, μια μέση και ένα τέλος. Ανεξάρτητα από το αν αποδέχεσαι την ύπαρξη του κάρμα ή όχι. Αν όμως αποδέχεσαι την ύπαρξη του κάρμα, όλα είναι καρμικά, οποιαδήποτε σχέση συνάψεις, οποιαδήποτε γνωριμία, είτε στιγμιαία είτε διαρκείας. :bigsmile: Θα πρότεινα, με την ευκαιρία, να ρίξετε μια ματιά και εδώ στο site ή οπουδήποτε αλλού, για να κατανοήσετε τους όρους "κάρμα" και "ανταποδοτική δικαιοσύνη" :bigsmile:
Θα σου πω κάτι που δεν έχει αρχή και τέλος,είτε αποδέχεσαι την ύπαρξη του κάρμα είτε όχι.Είναι αέναη στον χρόνο και απέραντη στον χώρο.Χωράει( και συγχωρεί=συν+χώρος) τα πάντα και διαχέεται παντου στο σύμπαν....Αγάπη:love:
skorpion
14-03-2008, 07:21 PM
Ειναι σε ελλειψη ομως.....
creep
18-03-2008, 04:39 AM
h erothsh ths mairhs einai kai dikh moy...
einai idiaiterh h sxesh skorpion-krion eee? :love:
skorpion
18-03-2008, 04:55 AM
Απλως και μονο απο τα ζωδια η απαντηση θα ειναι επιφανειακη αλλα ναι ειναι ιδιατερη η σχεση...με την εννοια οτι υπαρχει πολυ παθος
getzaki
18-03-2008, 11:20 AM
Καλημέρα!!!
Συμφωνώ απόλυτα κι εγώ..
Έτσι άρχισα να "ψάχνομαι" σαν άνθρωπος.. Και ήδη, πιστεύω ότι βρίσκομαι σε πολύ καλό δρόμο.. Perfect
Το χειροτερο ομως ειναι στο ψαξιμο να μη βρισκεις ψεγαδι...!!! ισως γι αυτο και οι... καρμικες συναντησεις... πληρωνεις κατι χωρις να ξερεις τι και γιατι... Ομως το σιγουρο ειναι οτι σε τετοιες περιπτωσεις ανοιγει ο δρομος για κατι πολυ καλυτερο!!! :love:
Θα πρότεινα, με την ευκαιρία, να ρίξετε μια ματιά και εδώ στο site ή οπουδήποτε αλλού, για να κατανοήσετε τους όρους "κάρμα" και "ανταποδοτική δικαιοσύνη" :bigsmile:
με τους ορους "ανταποδοτική δικαιοσύνη" δε μου βγαζει κατι στην αναζητηση. Υπαρχει καποιο συγκεκριμενο αρθρο να κοιταξω??? :embarrest
Fotini Christodoulou
18-03-2008, 04:59 PM
με τους ορους "ανταποδοτική δικαιοσύνη" δε μου βγαζει κατι στην αναζητηση. Υπαρχει καποιο συγκεκριμενο αρθρο να κοιταξω??? :embarrest
Στην ενότητα Καρμική Αστρολογία θα βρείτε τα σχετικά άρθρα:bigsmile:
getzaki
19-03-2008, 03:02 PM
Το χειροτερο ομως ειναι στο ψαξιμο να μη βρισκεις ψεγαδι...!!! ισως γι αυτο και οι... καρμικες συναντησεις... πληρωνεις κατι χωρις να ξερεις τι και γιατι... Ομως το σιγουρο ειναι οτι σε τετοιες περιπτωσεις ανοιγει ο δρομος για κατι πολυ καλυτερο!!! :love:
Μα εδώ βρίσκεται το κλειδί. ΄Perfect
Μιλάμε για το ψάξιμο του εαυτού μας και υποτίθεται πως θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, τουλάχιστον με τον εαυτό μας. Αν έχουμε ψεγάδια και δεν τα βλέπουμε (ή δε θέλουμε να τα δούμε), κοροϊδεύουμε τον ίδιο μας τον εαυτό..:pleasantry:
Καλή σας μέρα!!!!!!!!!!! :horoscope:
*Μαίρη*
20-03-2008, 02:59 AM
Απλως και μονο απο τα ζωδια η απαντηση θα ειναι επιφανειακη αλλα ναι ειναι ιδιατερη η σχεση...με την εννοια οτι υπαρχει πολυ παθος
αν σας πω κ ωροσκόπους και θέσεις πλανητών όπως τις θέσεις της Αφροδίτης μας εμένα και του κριού που σας έλεγα θα μπορούσατε να μου εξηγήσετε αν ταιριάζουμε ή όχι? ευχαριστώ πολύ.
skorpion
24-03-2008, 08:23 PM
Αν ταιριαζεις ή οχι θα το καταλαβεις απο μονη σου...Αν υπαρχει καποια οψη που σε προβληματιζει και θες να τη συζητησεις ή μια συγκεκριμενη κατασταση που θες να την δεις πως εξηγειται αστρολογικα μπορεις να ρωτησεις... εγω απο συναστριες δε ξερω και παρα πολλα υπαρχουν πολλοι εδω μεσα που ξερουν πολυ περισσοτερα...Επισης αν θες να δεις τι σημαινει η αφροδιτη σε ζωδιο και οικο υπαρχουν αρθρα εδω μεσα που θα σε βοηθησουν και μπορεις να δεις τα ζητουμενα της αφροδιτης σου και της δικιας του ή του ωροσκοπου...
*Μαίρη*
25-03-2008, 04:22 AM
Η αφροδίτη μου είναι στον Τοξότη και εκείνου στον Υδροχόο. Γνωρίζετε κατά πόσο υπάρχει αντί8εση η' ταίριασμα αναμεσά τους? Ευχαριστώ πολύ..
black moon
25-03-2008, 11:19 AM
Η αφροδίτη μου είναι στον Τοξότη και εκείνου στον Υδροχόο. Γνωρίζετε κατά πόσο υπάρχει αντί8εση η' ταίριασμα αναμεσά τους? Ευχαριστώ πολύ..
Διαβασε στούς Πλανήτες και Πλανητοειδείς το άρθρο Αφροδίτη η θεά του έρωτα.Εκεί θα βρείς τις ιδιότητες της, στα ζώδια,και θα καταλήξεις απο μόνη σου σε κάποιο συμπέρασμα...
*Μαίρη*
26-03-2008, 02:46 AM
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Ηταν πράγματι πολύ ενδιαφέρον!
skorpio
04-04-2008, 05:37 PM
Συμφωνώ απόλυτα!Όταν μια σχέση τελειώνει συμβαίνει γιατί δεν έχει να μας διδάξει κάτι άλλο...Μόνο όταν συμφιλιωθούμε με τον πόνο και πάψουμε να τον φοβόμαστε θα είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε τα μαθήματα που προσπαθεί να μας δώσει το σύμπαν (για όσους δέχονται αυτή τη θεωρία) όχι επειδή είναι κακό και θέλει να μας τιμωρήσει,αλλά για να βελτιωθούμε και να μάθουμε από τα λάθη μας!Είναι επώδυνο βέβαια όσο και απαραίτητο!Πάνω απ' όλα όμως είναι εμπειρία,και στη ζωή χρειαζόμαστε και τις καλές και τις κακές...
sorry άν το παραφιλοσόφησα....:dizzy:
libraD
13-08-2008, 03:10 AM
Συμφωνώ απόλυτα!Όταν μια σχέση τελειώνει συμβαίνει γιατί δεν έχει να μας διδάξει κάτι άλλο...Μόνο όταν συμφιλιωθούμε με τον πόνο και πάψουμε να τον φοβόμαστε θα είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε τα μαθήματα που προσπαθεί να μας δώσει το σύμπαν (για όσους δέχονται αυτή τη θεωρία) όχι επειδή είναι κακό και θέλει να μας τιμωρήσει,αλλά για να βελτιωθούμε και να μάθουμε από τα λάθη μας!Είναι επώδυνο βέβαια όσο και απαραίτητο!Πάνω απ' όλα όμως είναι εμπειρία,και στη ζωή χρειαζόμαστε και τις καλές και τις κακές...
sorry άν το παραφιλοσόφησα....:dizzy:
Εμείς μάλλον έχουμε να μάθουμε πολλά από αυτή τη σχέση γιατί κανείς δε λέει να δώσει τέλος όσο κι αν είναι ψυχοφθόρα η κατάσταση που ζούμε. Εκείνος δε μιλά καθόλου (Αιγόκερως ως το κόκκαλο!!!'Ηλιος,Ωροσκόπος,Ε ρμής & Αφροδίτη) και δε θέλει το συναίσθημα (Σελήνη στους Διδύμους) κι εγώ όταν αποφασίσω να το ανοίξω το στόμα μου (καθότι, Σελήνη στον Αιγόκερω με Ήλιο και Ερμή στο Ζυγό και Ωροσκόπο στον Κριό) γίνομαι πολύ συναισθηματική και μελοδραματική και κτητική (Αφροδίτη στον Σκορπιό) ή βάζω σε δράση τον Ωροσκόπο μου στον Κριό και μας παίρνει όλους και μας σηκώνει η παρορμητική φωτιά!!! Αχ τί θα κάνω;;; :cry::cry::cry::love:
gargoyle
14-08-2008, 12:03 AM
Οι σχέσεις των ανθρώπων δεν είναι πίστες βιντεοπαιχνιδιών. Περνάς τη μία και ανάλογα με τα κρέντιτς πας στην επόμενη κι αν έχεις μαζέψει αρκετά θα πας καλά στην επόμενη δοκιμασία που θα σου φέρει το πάνσοφο σύμπαν για να "εξελιχθείς".
Καλώς ή κακώς, τό τέλος μιας σχέσης το αποφασίζει συνήθως ο ένας από τους δύο. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο συνηθέστερος είναι γιατί από την αρχή, καθώς σύναψε τη σχέση δεν θεωρούσε ότι θα κρατήσει και για πάντα (είναι πάρα, μα πάρα πολλές αυτές οι περιπτώσεις και το ξέρουμε όλοι). Κι όχι επειδή του ήρθε η συμπαντική εντολή πως δεν έχει να πάρει κάτι άλλο από αυτήν την σχέση. Μπορεί να έχει και να παραέχει, αλλά να μην θέλει. Τι να κάνουμε τώρα. Έχει ο καθένας το δικαίωμα να επιλέγει τι θέλει και τι όχι, χωρίς αυτό να συνδέεται με "άνωθεν εντολές".
tsabikaki
14-08-2008, 02:56 PM
Σοφακι δεν υπαρχει ανθρωπος χωρις ψεγαδι απλα δε τα βλεπουμε.
( αυτα τα λεμε για τους αλλους ετσι; γιατι εμεις ξερουμε οτι οι κριοι τουλαχιστον εχουν 1 αντε 2 ψεγαδακια το πολυ χαχαχαχαα)
Εκτος πλακας τωρα εγω πιστευω οτι το καρμα υπαρχει κ πιστευω οτι εχω δημιουργησει μια τετοια σχεση στη ζωη μου
Η οποια ειναι σχεση δυνατης φιλιας
Βασιλης Παπαδολιας
14-08-2008, 03:07 PM
Όλα τα πράγματα στη ζωή είναι θέμα πίστης. Είτε πιστεύεις στο κάρμα είτε δεν πιστεύεις και η μία και η άλλη απόφαση έχει χαρακτήρα πίστης. Και ως τέτοια διαμορφώνει τη ζωή σου. Γιατί απόδειξη δεν υπάρχει ούτε για την ύπαρξη ούτε για τη μη ύπαρξη. Όσο παράλογο αν φαίνεται να πιστεύεις σε κάτι που δεν αποδεικνύεται άλλο τόσο παράλογο είναι να το αποκλείεις. Υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες; Μπορεί να το αποδείξει κανείς σήμερα; Μπορεί να το αποκλείσει; Τίποτα από τα δύο. Η σωστή στάση είναι ο αγνωστικισμός. Δεν ξέρω. Οι πιθανότητες λένε αυτό, αλλά δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά. Υπάρχει Θεός; Μπορεί και να υπάρχει, αλλά δεν τον είδα. Αλλά πάλι και τις ακτίνες του Ήλιου δεν τις βλέπω αλλά υπάρχουν. Ποιος ξέρει λοιπόν;
Το μόνο σίγουρο κι αυτό που υπάρχει είναι η αγάπη των διπλανών μας και η προσωπικότητα τους. Αυτό πρέπει να σεβόμαστε καταρχήν και με αυτό να πορευόμαστε.
Δείμων
14-08-2008, 06:07 PM
Πολύ σοφή άποψη Βασίλη...! Ειδικά με το φως, μιας και το αναφέραμε, να θυμίσω την διττή του υπόσταση - σωματιδιακή και κυματική - ανάλογα με την μελέτη που θέλουμε να του κάνουμε. Αλλού μας εξυπηρετεί το ένα, αλλού το άλλο, οπότε το ίδιο ακριβώς φαινόμενο//πράγμα πότε το θεωρούμε σαν ύλη και πότε σαν ενέργεια και αυτό θα συμβαίνει μέχρι να βγει (αν ποτέ) μία μεγάλη ενοποιητική θεωρία. Και μία θεωρία δεν είναι τίποτε αλλο παρά η προσπάθεια του ανθρώπου να εξηγήσει τον Κόσμο και το Χάος.
Κάποιοι εκεί κοντά στο «start» της οθόνης θα βγάλουν σπυριά με τα παραπάνω, αλλά τι να γίνει η ανθρώπινη σκέψη προχωράει... :love:
Dell Piero
14-08-2008, 06:15 PM
Μήπως να λέμε και που έχουμε τον Ερμή μας και τι όψεις κάνει, ειδικά με βαρείς πλανήτες;
Έτσι για να έχουμε και ένα μικρό στατιστικό; (του χάους)
Ε παιδιά; Τι λέτε εσείς;
Δείμων
14-08-2008, 06:47 PM
¶στα, αέρας..
Για να το κάνω πιο γήινο με το παραπάνω εννοώ ότι ξεκινώντας από μία παρατήρηση ο άνθρωπος προσπαθεί να βρει λόγους αιτίες εξηγήσεις και να την προσδιορίσει αν είναι δυνατόν λογικά. Αφήνουμε το φως (που το επικαλέστηκα σαν επιστημονικά και πειραματικά ερευνημένο και που ακόμα και οι επιστήμονες ορίζουν ακόμα «κατά περίπτωση») και ερχόμαστε στα καθ' ημάς.
Το κάρμα είναι μία θεωρία, μία επινόηση του ανθρώπινου νου (από τη στιγμή που είναι αναπόδεικτο) για να εξηγήσει τους λογους που μερικά πράγματα συμβαίνουν στη ζωή του και (του) φαίνονται αναπόφευκτα. Η εξάρτηση από προηγούμενες και η μετάβαση σε επόμενες ζωές είναι θεμέλιες για την συγκεκριμένη θεώρηση. Για κάποιον που δεν πιστεύει σε αυτά η εξήγηση θα αναζητηθεί αλλού, π.χ. στην αστρολογική επίδραση, κληρονομικότητες, ψυχολογία, περιβάλλον κλπ. Αλλά βασικά για το ίδιο πράγμα θα μιλάμε απλά προσπαθώντας ο καθένας να το εξηγήσει σύμφωνα με τις δικές του γνώσεις.
Ποιά θα είναι η πιο σωστή εξήγηση? Μα εκείνη που βολεύει τον καθέναν! Ειδικά από τη στιγμή που θα καταλήξουμε στο ίδιο συμπέρασμα (αποτέλεσμα), ο δρόμος, η θεωρία δηλαδή, δεν ενδιαφέρει... Αστρολογία, κάρμα, ουράνιαν, κινέζικο, ο καυγάς θα είναι για το πάπλωμα.
Πολλοί συμβουλεύονται διάφορα συστήματα παιρνοντας τα καλύτερα από το καθένα. Προς το παρόν απόλυτα θεμιτό και δεκτό. Αυτό όμως κατά τη γνώμη μου σημαίνει ότι το κάθε σύστημα από μόνο του ακόμα παρουσιάζει αδυναμίες στο να εξηγήσει τα πάντα (καθολικότητα) και είτε δεν έχει φτάσει ακόμα στο ανώτατο σημείο εξέλιξης είτε εγγενώς είναι αδύναμο και ελλειπές.
Πιθανόν λοιπόν, εφ όσον πραγματικά υπάρχει κάτι εκεί έξω για να δούμε, να χρειάζεται ένα εντελώς καινούργιο σύστημα για να μας το κάνει ορατό με πληρότητα και σαφήνεια (ενωτική θεωρία). Μέχρι τότε ας δέχεται ο καθένας την οδό που (ανα)γνωρίζει με σεβασμό, σεμνότητα, και σκεπτικισμό όπως είπε και ο Βασίλης.
(Το έσωσα? :bigsmile:)
Λευκή
14-08-2008, 09:29 PM
όχι:toung:
Μήπως να πιάσουμε τώρα και την κοινωνική διάσταση της θεωρίας του κάρμα και τι αρνητικά συνεπάγεται αυτή για την εξέλιξή μας όχι τόσο ατομικά,όπως όλοι αρέσκονται (καθείς για τους λόγους του-αισθηματικοί συνήθως) αλλά ως είδος και άθροισμα κοινωνιών;Έτσι για να υπάρχει και πλουραλισμός βρε συνσεληνογκρινιάρη:bigsmile:
gargoyle
14-08-2008, 11:39 PM
Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι "όλα τα πράγματα στη ζωή είναι θέμα πίστης". Καλώς ή κακώς υφίσταται και η συλλογική γνώση. Οι περισσότερες φιλοσοφικές θέσεις δεν έχουν προκύψει από το μηδέν, είναι αποτελέσματα συγκεκριμένων μεθόδων και επ' αυτών, κατά βάσει, κρίνονται.
Το ίδιο προφανώς ισχύει και για την θεώρηση που αφορά το λεγόμενο "Κάρμα". Από κάπου προέκυψε, και προφανώς για κάποιους λόγους. Το θέμα είναι από που και για ποιό λόγο, προφανώς. Δεν είναι βέβαια εδώ το κατάλληλο θέμα ώστε να ανατρέξουμε σε ιστορικές πηγές και να επικαλεστούμε κοινωνικά δεδομένα (αν και πολύ θα το ήθελα..), ωστόσο μπορούμε να κάνουμε μερικές σκέψεις επί αστρολογικής βάσεως και κατ' επέκτασην όσον αφορά το αν η μόνη λύση είναι το βολικό αγνωστικιστικό προφίλ.
Για παράδειγμα, υποτίθεται πως στη λεγόμενη Καρμική αστρολογία σημαίνοντα ρόλο παίζουν οι λεγόμενοι Δεσμοί της Σελήνης και πως συμβολίζουν τα χρέη της ψυχής στην τρέχουσα ενσάρκωση. Μια φυσιολογική συλλογιστική αντίδραση είναι να αναρωτηθεί κανείς από που προέκυψε αυτή η ρητή ερμηνεία;
Για όλες τις υπόλοιπες όψεις μπορεί κανείς να θεωρήσει πως στη διάρκεια των εκατοντάδων χρόνων υφίστατο συστηματική παρατήρηση όσον αφορά γενέθλια, συναστριακά και, έστω, προοδευτικά ωροσκόπια, και επαλήθευση, είτε επί μεμονωμένων όψεων είτε επί του συνόλου του χάρτη, από τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Π.χ. τετράγωνο Αφροδίτης - Πλούτωνα σημαίνει αυτό κι αυτό κι εκείνο και το επαληθεύουν οι τόσοι στους τόσους γιατί το αισθάνονται.
Το χρέος όμως της προηγούμενης ζωής, και ειδικά ο κανόνας αποτίμησης αυτού, από που προέκυψε; Ποιος τον κατάστρωσε και με ποια στοιχεία; Γιατί στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύει απλά το "ναι, αισθάνομαι πως έχω χρέος σε αυτή τη ζωή το γάμο γιατί έχω Β.Δ. στον έβδομο", οι λόγοι νομίζω είναι προφανέστατοι. Ή μήπως "υπνώθηκαν" εκατοντάδες επί εκατοντάδων και κατά τη διάρκεια της ύπνωσης επιβεβαίωσαν την ορθότητα της "θεωρίας"; (γιατί έχω διαβάσει και κάτι τέτοια παρα-επιστημονικά περί μεμονωμένων υπνώσεων και έχω ανατριχιάσει - οι λόγοι, εξίσου προφανείς, φαντάζομαι).
Επί του αστρολογικού πάντα, πολύ θα ήθελα να γνωρίσω τον ιδιοφυή (αν και συνήθως βέβαια νομίζω πως τιτλοφορείται πομποδώς και καθηλωτικώς "σοφός" ή "μύστης") που κατέληξε στο συμπέρασμα πως το σημείο τομής της τροχιάς της Σελήνης με την εκλειπτική εκφράζει τα χρέη των απείρων υποθηκευμένων στη συμπαντική τράπεζα ψυχών. Αν και μεταξύ μας, μάλλον μου "μυρίζει" πως είχε τα μέσα και του το σφύριξε το μυστικό στο αυτί κάποιο ανώτερο πνεύμα...
ΠΙΡΦΙΡΙΦΙ
14-08-2008, 11:53 PM
δεν μπορω παρα να συμφωνησω...... :toung:
ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ...:bigsmile:
luna123
15-08-2008, 02:12 AM
Διαβασε στούς Πλανήτες και Πλανητοειδείς το άρθρο Αφροδίτη η θεά του έρωτα.Εκεί θα βρείς τις ιδιότητες της, στα ζώδια,και θα καταλήξεις απο μόνη σου σε κάποιο συμπέρασμα...
Εμείς μάλλον έχουμε να μάθουμε πολλά από αυτή τη σχέση γιατί κανείς δε λέει να δώσει τέλος όσο κι αν είναι ψυχοφθόρα η κατάσταση που ζούμε. Εκείνος δε μιλά καθόλου (Αιγόκερως ως το κόκκαλο!!!'Ηλιος,Ωροσκόπος,Ε ρμής & Αφροδίτη) και δε θέλει το συναίσθημα (Σελήνη στους Διδύμους) κι εγώ όταν αποφασίσω να το ανοίξω το στόμα μου (καθότι, Σελήνη στον Αιγόκερω με Ήλιο και Ερμή στο Ζυγό και Ωροσκόπο στον Κριό) γίνομαι πολύ συναισθηματική και μελοδραματική και κτητική (Αφροδίτη στον Σκορπιό) ή βάζω σε δράση τον Ωροσκόπο μου στον Κριό και μας παίρνει όλους και μας σηκώνει η παρορμητική φωτιά!!! Αχ τί θα κάνω;;; :cry::cry::cry::love:
και εγω εχω ηλιο αφροδιτη και ερμη στον αιγοκερω και σεληνη στους διδυμους αλλα αντιθετως ,εγω ειμαι πολυ ευαισθητη σαν ψαρι,πολυ ομιλητικη και πολυ συναισθηματικη. οποτε δεν ειναι μονο οι θεσεις των πλανητων που περιεγραψες που μπορει να κανουν καποιον απομακρο ή ψυχρο. ισως οι οψεις πιο πολυ!
libraD
15-08-2008, 02:27 AM
και εγω εχω ηλιο αφροδιτη και ερμη στον αιγοκερω και σεληνη στους διδυμους αλλα αντιθετως ,εγω ειμαι πολυ ευαισθητη σαν ψαρι,πολυ ομιλητικη και πολυ συναισθηματικη. οποτε δεν ειναι μονο οι θεσεις των πλανητων που περιεγραψες που μπορει να κανουν καποιον απομακρο ή ψυχρο. ισως οι οψεις πιο πολυ!
Α καλά δεν το συζητώ σίγουρα. Όπως παρατηρούσα το χάρτη του όλο χιαστί και αντιθέσεις είναι. Τί να σου κάνει και η σύνοδος Ερμή Αφροδίτης με τον Ωροσκόπο ??? Όχι βέβαια ότι εγώ που έχω πολύ περισσότερες συνόδους ανοίγομαι πιο εύκολα είμαι κι εγώ λίγο στρείδι. Αλλά έτσι και πάρω μπρος, ποιός είδε τη Virginia Wolf και δεν τη φοβήθηκε...χα χα χα:laugh:
aries engineer
15-08-2008, 09:03 AM
Α καλά δεν το συζητώ σίγουρα. Όπως παρατηρούσα το χάρτη του όλο χιαστί και αντιθέσεις είναι. Τί να σου κάνει και η σύνοδος Ερμή Αφροδίτης με τον Ωροσκόπο ??? Όχι βέβαια ότι εγώ που έχω πολύ περισσότερες συνόδους ανοίγομαι πιο εύκολα είμαι κι εγώ λίγο στρείδι. Αλλά έτσι και πάρω μπρος, ποιός είδε τη Virginia Wolf και δεν τη φοβήθηκε...χα χα χα:laugh:
Καλα,δεν ειναι τοσο καλο να εισαι φορα παρτιδα με τα συναισθηματα σου..
Τι κτητικο συναισθημα η αγαπη..(μιλαει μια Σεληνη στον Υδροχοο τωρα):love::love:
luna123
15-08-2008, 01:45 PM
η αγαπη ελευθερωνει.
η ανασφαλεια μονο σκλαβωνει και ο εγωισμος.
σαν αιγοκερακι που ειμαι και εγω με ωροσκοπο κριο αλλα με σεληνη στους διδυμους,εχω και δεν εχω πολυ εγωισμο!
κανονικα πρεπει να εχουμε λιγακι,γιατι αυτο μας "σωζει" απο πολλες καταστασεις!
Βασιλης Παπαδολιας
16-08-2008, 01:20 AM
Η αλήθεια είναι ότι είναι λογικός ο σκεπτικισμός σχετικά με την κοινωνική προέλευση της ιδέας του κάρμα όπως και το τι επίδραση θα μπορούσε να έχει η επικράτηση του σε κοινωνικό επίπεδο. Κάθε σύστημα πίστης προέρχεται από συγκεκριμένες κοινωνικές συνθήκες αλλά παράλληλα τις διαμορφώνει (όπως η γλώσσα τη νόηση). Ωστόσο ο σκεπτικισμός θα πρέπει να αφορά όλα τα συστήματα σκέψης. Ο υλισμός ως τέτοιο σύστημα δεν υπολείπεται σε προβλήματα από τον ιδεαλισμό. Σε ένα υλιστικό σύστημα ανθεί συνήθως η ιδέα της προσωρινότητας και άρα της επιδίωξης του ατομικού οφέλους. Δεν είναι τυχαία η σημερινή υπερεκμετάλλευση της φύσης για παράδειγμα. Ο διαλεκτικός υλισμός δεν πέτυχε κάτι καλύτερο προς αυτή την κατεύθυνση. Αντικατέστησε απλά το ατομικό όφελος με το όφελος της τάξης (που θυμίζει λίγο την αίσθηση της "φυλής"). Η υπερκμετάλλευση συνεχίστηκε. Μάλιστα θεωρήθηκε και φυσιολογική στα πλαίσια της "εξέλιξης των ειδών". Ο ισχυρότερος επιβιώνει, καθώς η διαλεκτική εισήλθε και στη φύση. Και ο καπιταλισμός και ο σοσιαλισμός είναι στην ουσία τους σήμερα υλιστικά συστήματα. Δεν έχει νόημα να κρίνονται αυτά ως "αγνά" και τα ιδεαλιστικά ως "δόλια". Κάθε σύστημα πίστης ή ιδεολογία θα πρέπει να κρίνεται για τα καλά του/της και τα κακά του/της.
Όσον αφορά το ντετερμινισμό του κάρμα έχω την άποψη ότι δε διαφέρει και πολύ από άλλους ντετερμινισμούς. Μήπως ο υλιστικός ντετερμινισμός του DNA διαφέρει; Ή ο ψυχαναλυτικός των τραυμάτων; Μήπως οι ψυχαναλυτές δεν είναι μία σύγχρονη ιερατική τάξη που μόνο αυτή ξέρει να μας απαλλάξει από τα αμαρτήματα / τραύματα του παρελθόντος;
Η δαιμονοποίηση του κάρμα ή του όποιου κάρμα δεν είναι σωστή όταν είναι μονόπλευρη. Είναι σωστή όταν κινείται παράλληλα με την κριτική στα άλλα συστήματα σκέψης.
Μία άλλη σύγχυση που παρατηρείται είναι η άποψη ότι όποιος πιστεύει στο κάρμα πιστεύει και στον ντετερμινισμό του. Αυτό δεν ισχύει. Όπως και στην ψυχανάλυση υπάρχουν σχολές που πιστεύουν ότι τα τραύματα ξεπερνιούνται κι άλλες που λένε ότι δεν ξεπερνιούνται, έτσι και στον εσωτερισμό δεν υπάρχει κάποια συμφωνία για το τι συμβαίνει με το κάρμα. Το κάρμα είναι ο "εύκολος δρόμος" που έχουμε στη διάθεση μας να πάρουμε. Αν είμαστε γιοι ξυλουργού, το πιο εύκολο για μας είναι να πάρουμε τη δουλειά του πατέρα. Μαζί θα πάρουμε τους πελάτες, θα πάρουμε όμως και τα χρέη της επιχείρησης. Αν θέλουμε να το κάνουμε το κάνουμε. Αν έχουμε κότσια να ξεκινήσουμε μόνοι μας από το μηδέν, ξεκινάμε. Για άλλους το κάρμα είναι σαν την κοίτη του ποταμού. Αν θες να πας κάπου σε πάει εύκολα αλλά αν σε ρίχνει στον γκρεμό, δε σταματάς κι εύκολα. Αν είσαι αρκετά δυνατός όμως μπορείς να κολυμπήσεις ενάντια του και να βγεις στην όχθη. Πόσοι το καταφέρνουν; Λίγοι. Οι περισσότεροι περιμένουν απλά να περάσει. Αλλά δε σημαίνει ότι δε γίνεται.
Σε ό,τι αφορά τις επί της ουσίας παρατηρήσεις για το πώς δημιουργήθηκε η καρμική αστρολογία, γενικά είμαι σύμφωνος - όσο κι αν φανεί παράξενο - με την gargoyle. Δεν υπάρχει κάποιο πλαίσιο παρατηρήσεων που να οδήγησε στη δημιουργία του κλάδου αυτού της αστρολογίας. Ωστόσο το ίδιο ισχύει και για άλλες σχετικά πρόσφατες αστρολογικές θεωρίες. Οι αστεροειδείς ή οι υποθετικοί πλανήτες της Ουράνιαν δεν έχουν προκύψει από παρατηρήσεις επίσης.
Η συζήτηση οδηγείται έτσι τελικά στο τι είναι η αστρολογία. Από τη μία έχουμε τους οπαδούς της λεγόμενης "επιστημονικής" αστρολογίας. Προσπάθεια αυτών η εισαγωγή επιστημονικών μεθόδων στο χώρο για τη μετατροπή της αστρολογίας σε επιστήμη. Από την άλλη οπαδοί της ιδεαλιστικής αστρολογίας. Τους ονομάζω έτσι, γιατί σε αυτή την κατηγορία δεν είναι μόνο οι εσωτεριστές αλλά και αυτοί που θεωρούν την αστρολογία απλά σα μία γλώσσα αρχετύπων, που δεν αντιστοιχεί σε πραγματικές πλανητικές επιδράσεις (μεταξύ αυτών κι ο υποφαινόμενος). Οι εσωτεριστές και οι "ψυχολόγοι" (ας τους πω έτσι σχηματικά) πιστεύουν στην ουσία ότι η αστρολογία είναι μία γλώσσα εξερεύνησης του εαυτού είτε υπερβατικά (εσωτεριστές) είτε ψυχολογικά. Μας δίνει ένα λεξιλόγιο κατανόησης των ψυχολογικών διεργασιών και της συμπεριφοράς. Και στα θέματα πρόβλεψης ένα εργαλείο διερεύνησης σχημάτων συμπεριφοράς που μπορεί να προκαλέσουν "πιθανόν" αποτελέσματα. Δεν είναι τυχαίο που για να βρούμε μία πρόβλεψη μπορεί να κοιτάμε διαφορετικές μεθόδους. Στο τέλος βρίσκουμε μία που να "ταιριάζει" σε αυτό που ψάχνουμε. Μερικοί το αποκαλούν αυτό τσαρλατανισμό. Προσωπικά πιστεύω ότι δείχνει τη σχετικότητα της ερμηνείας κι ότι η αστρολογία τελικά είναι μόνο ένα γλωσσολογικό εργαλείο και τίποτα άλλο. Την πρόβλεψη την κάνουμε εμείς και η διαίσθηση μας. Όλα τα άλλα είναι απλά τεχνικές.
Η διαλεκτική σχέση μεταξύ των δύο αυτών ρευμάτων πιστεύω ότι ωφελεί την αστρολογία. Δε νομίζω ότι έχει νόημα η προσπάθεια του ενός ρεύματος να απαλείψει το άλλο. Πιθανόν οι του "κάρμα" να έχουν συμφέρον να παρασύρουν τον κόσμο ή ίσως οι της "επιστημονικής" να έχουν συμφέρον να αποκτήσουν πιο αποδεκτό "πρόσωπο" στην επιστημονική κοινότητα. Όλα αυτά όμως δεν αφορούν τον σκεπτόμενο παραλήπτη - καταναλωτή της αστρολογίας που θέλει να μάθει κάποια πράγματα για τον εαυτό του. Δεν απασχολούν επίσης τον μη σκεπτόμενο καταναλωτή που είτε θεωρεί τον αστρολόγο "ιερέα του κάρμα" ή τον προσφωνεί "γιατρέ μου" ουδεμία διαφορά ποιεί. Συνεχίζει και τον βλέπει ως Θεό του.
Επί του διαλόγου τώρα υπάρχει και μία τελική παρεξήγηση. Ο διάλογος δε γίνεται για "βολικούς" ή "μη βολικούς" λόγους. Γίνεται προκειμένου να γίνει ανταλλαγή απόψεων. Όταν πίσω από μία άποψη προβάλλεται το επιχείρημα ότι εμφανίζεται για "βολικούς" λόγους, αυτό που εκλαμβάνει ο συνδιαλεγόμενος είναι μία υποτίμηση της άποψης του. Σε απάντηση προσπαθεί κι εκείνος με κάποιο τρόπο να υποτιμήσει τον συνδιαλεγόμενο του. . Ποιο το όφελος από αυτές τις ανταλλαγές απόψεων; Απλά δείχνουμε ότι δε σεβόμαστε στην ουσία την άποψη του άλλου. Τελικά η δράση φέρνει αντίδραση το θέμα γίνεται γαιτανάκι και το κλειδώνει η διαχείριση. Ή ο ένας αποχωρεί και ο άλλος μένει να βράζει στο ζουμί του... Η διαλογική σχέση σπάει πάντως σε κάθε περίπτωση... Και τότε τι θα κάνουμε αλήθεια χωρίς "αντίπαλο" στο διάλογο;
Ας μείνουμε λοιπόν στην ουσία (που νομίζω στην παραπάνω ανταλλαγή απόψεων είναι και ιδιαίτερα ουσιαστική)... Η αστρολογία έχει ρεύματα και θα έχει. Κάθε σύστημα πίστης πρέπει να κρίνεται αλλά έχει και το δικαίωμα να κρίνει και τους κριτές του... Ο εσωτερισμός έχει μειονεκτήματα ως σύστημα σκέψης αλλά δίνει κλειδιά ερμηνείας που δεν μπορεί να δώσει η επιστημονική αστρολογία. Ζητούμενο δεν είναι η κατάργηση του, αλλά ο "διαφωτισμός" για το τι σημαίνουν πραγματικά οι έννοιες που πρεσβεύει ώστε ο κόσμος να μην πιστεύει πλέον σε προλήψεις...
Αυτά εν ολίγοις και καλό Σαββατοκύριακο σε όλους...
ZorZeta
16-08-2008, 06:37 AM
...
Αυτά εν ολίγοις και καλό Σαββατοκύριακο σε όλους...
βρε Βασίλη, αστείρευτος είσαι.:bigsmile: Αν αυτά είναι λίγα :wacko:δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν τα πολλά:love:
gargoyle
16-08-2008, 12:14 PM
Όπως είπα και σε προηγούμενη δημοσίευση, δεν νομίζω πως είναι εδώ το κατάλληλο μέρος για να αναπτυχθούν συζητήσεις όπου θα γίνεται εκτεταμένη χρήση κοινωνικών και πολιτικών όρων. Το αποτέλεσμα θα είναι είτε να γίνουν τρομερές υπεραπλουστεύσεις, είτε να δοθούν εντελώς εσφαλμένοι ορισμοί (ή έστω, να κατατεθούν απόψεις που βασίζονται σε τέτοιους ορισμούς).
Για παράδειγμα, από πότε ο διαλεκτικός υλισμός πρεσβεύει την ιδέα της "προσωρινότητας" και άρα της επιδίωξης του ατομικού οφέλους; Ειδικά δε, ως προς το δεύτερο, μάλλον "υπερήφανη" μπορεί να είναι η οποιαδήποτε ιδεαλιστική θέση (συμπεριλαμβανομένης και της όποιας θεωρούμενης "εσωτεριστικής") η οποία προβάλλει την ατομικότητα ως υπέρτατη αξία, βέβαια υπό έναν μανδύα ασαφών εννοιών θετικής χροιάς, πχ. αγάπη, δικαιοσύνη κλπ.
Επιπλέον, η διατύπωση "ο υλισμός αντικατέστησε απλά το ατομικό όφελος με το όφελος μιας τάξης" δηλώνει παντελή αδυναμία κατανόησης των ιστορικών και κοινωνικών φαινομένων, όπως και της θεμελιώδους διαφοράς μεταξύ ατομικότητας και συλλογικότητας. Ο διαλεκτικός υλισμός, πρεσβεύει την διαδικασία αλλαγής του κόσμου, του υπαρκτού και αντικειμενικού κόσμου, με στόχο την εγκαθίδρυση μιας αταξικής, δίκαιης κοινωνίας όπου θα έχει εξαλειφθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο (πολύ πολύ πολύ υπεραπλουστευμένα).
Από που κι ως που προέκυψε αυτή η θέση σχετικά με τα οφέλη (και ειδικά με την "αίσθηση" της "φυλής"), ειλικρινά δεν μπορώ να το κατανοήσω.
Όπως δεν μπορώ να κατανοήσω επίσης επάνω σε ποια βάση ο σοσιαλισμός και ο καπιταλισμός κρίνονται ως "υλιστικά συστήματα". Ο καπιταλισμός δεν είναι, σε καμία των περιπτώσεων, κοινωνικοοικονομικό σύστημα υλιστικής φιλοσοφικής βάσης. Καλύτερα όμως να σταματήσει εδώ αυτό το κομμάτι της συζήτησης, γιατί αφορά στο μεγαλύτερο μέρος του πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές παραμέτρους εκτός απο φιλοσοφικές.
Σχετικά τώρα με το Κάρμα και τον ντετερμινισμό ή τον ιντετερμινισμό του. Να σημειώσω μόνο πως προσωπικά μου είναι αδιάφορο εάν ο κάθε υποστηρικτής του Κάρμα δέχεται το αναπόφευκτο ή όχι της αντιμετώπισης του καρμικού χρέους. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι πως η βασική θεώρηση του Κάρμα (την οποία αποδέχονται όλοι οι οπαδοί του) είναι πως κάθε άνθρωπος έρχεται εις τον μάταιο τούτο κόσμο με μια συγκεκριμένη "αποστολή", η οποία είναι ορισμένη από την άνωθεν αρχή. Η "αποστολή" είναι ανάλογη με τα πεπραγμένα του ατόμου σε αλλοτινούς καιρούς, εποχές και ζωές και καλά θα κάνει να την εκτελέσει, εάν θέλει να εξελιχθεί και να επιτύχει τον βασικό σκοπό της ύπαρξης, που είναι να γίνει κανείς το τέλειο πνεύμα.
Είναι προφανές πως μια τέτοια θεώρηση προβάλλει την ατομικότητα ( ο σκοπός είναι να σώσει κανείς την ατομική ψυχή του υπό τις προδιαγραφές της ανώτατης συμπαντικής ύπαρξης) σε μια βάση αέναης στατικότητας (η πνευματική αυτή αρχή είναι αιώνια, πάνσοφη, σταθερή και υπεύθυνη για τη εξίσου αιώνια δομή του υπαρκτού κόσμου στον οποίο μας βάζει να δοκιμαστούμε).
Αυτές είναι βασικές αρχές των θεωρήσεων σχετικά με το Κάρμα και προσωπικά τις βρίσκω κατασκευασμένες εκ του πονηρού, με συγκεκριμένο και σαφή στόχο. Μια σχετικά προσεκτική ματιά στις απόψεις των οπαδών του μπορεί νομίζω να προβληματίσει τον καθένα επ'αυτού.
Και μία μικρή παρατήρηση ως προς τα όσα επισημαίνονται σχετικά με την διαλεκτική των δύο προσεγγίσεων στην αστρολογία: Στη βάση αυτή που τοποθετείται το ζήτημα, σαφώς και είναι χρήσιμη η σχέση αυτή. Μην ξεχνάμε όμως πως στη διαδικασία της εξέλιξης η διανοητική δραστηριότητα των ανθρώπων ακολουθεί τέτοια πορεία, που, όταν ο νους φτάσει σε ένα πιο ανεπτυγμένο επίπεδο, ορισμένες προηγούμενες μορφές διανοητικής δραστηριότητας, που δεν είναι τόσο αναπτυγμένες, είναι μοιραίο να εξαφανιστούν.
Βασιλης Παπαδολιας
16-08-2008, 03:51 PM
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι πως η βασική θεώρηση του Κάρμα (την οποία αποδέχονται όλοι οι οπαδοί του) είναι πως κάθε άνθρωπος έρχεται εις τον μάταιο τούτο κόσμο με μια συγκεκριμένη "αποστολή", η οποία είναι ορισμένη από την άνωθεν αρχή. Η "αποστολή" είναι ανάλογη με τα πεπραγμένα του ατόμου σε αλλοτινούς καιρούς, εποχές και ζωές και καλά θα κάνει να την εκτελέσει, εάν θέλει να εξελιχθεί και να επιτύχει τον βασικό σκοπό της ύπαρξης, που είναι να γίνει κανείς το τέλειο πνεύμα.
Είναι προφανές πως μια τέτοια θεώρηση προβάλλει την ατομικότητα ( ο σκοπός είναι να σώσει κανείς την ατομική ψυχή του υπό τις προδιαγραφές της ανώτατης συμπαντικής ύπαρξης) σε μια βάση αέναης στατικότητας (η πνευματική αυτή αρχή είναι αιώνια, πάνσοφη, σταθερή και υπεύθυνη για τη εξίσου αιώνια δομή του υπαρκτού κόσμου στον οποίο μας βάζει να δοκιμαστούμε).
Αυτές είναι βασικές αρχές των θεωρήσεων σχετικά με το Κάρμα και προσωπικά τις βρίσκω κατασκευασμένες εκ του πονηρού, με συγκεκριμένο και σαφή στόχο. Μια σχετικά προσεκτική ματιά στις απόψεις των οπαδών του μπορεί νομίζω να προβληματίσει τον καθένα επ'αυτού.
Πολύ ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση σου, Αργυρώ, γιατί δείχνει και το σημείο του σφάλματος. Το Κάρμα δυστυχώς για όλους εμάς δεν είναι μόνο ατομικό. Είναι και ομαδικό. Σε παλιές συζητήσεις είχα γράψει ότι σωζόμαστε όλοι μαζί κι όχι ο καθένας για τον εαυτό του (ταυτόχρονα όμως ο ένας αν προχωρήσει μπορεί να πάρει κι άλλους μαζί του, επομένως η επικέντρωση στον ένα έχει νόημα. Έστω κι ένας να προχωρήσει, μπορεί να σωθούν όλοι).
Επίσης το κάρμα δεν καθορίζεται άνωθεν αλλά από όλους εμάς. Αυτή την επίγνωση/χειραφέτηση προσπαθεί να διδάξει ο εσωτεριστής στους ανθρώπους. Ο εσωτερισμός δεν είναι θρησκεία που όλα τα περιμένουμε από τον πατερούλη Θεό. Είναι αλχημεία, όπου ο εσωτεριστής - μάγος "ανακατεύει" τον κόσμο και "κοροϊδεύει" το σχέδιο του Θεού, αλλάζοντας τα στοιχεία του. Η εσωτερική αστρολογία δίνει κλειδιά για να "κοροϊδεύει" κανείς τα άστρα και να ξεφεύγει από τη δικτατορία της επιστημοσύνης που βασισμένη σε στατιστικές είναι σίγουρη ότι η όψη Αφροδίτης - Πλούτωνα φέρνει ζήλια. Για το λόγο αυτό οι εσωτεριστές αντιμετωπίζονταν πάντα ως αντάρτες ή αιρετικοί. Αν άκουγαν τις κατηγορίες αυτή τη στιγμή για mainstream θρησκοληψία, είμαι σίγουρος ότι θα έπεφτε πολύ γέλιο.
Υπάρχει ένα σχετικό ανέκδοτο με τον Γκουρτζίεφ, που οι άνθρωποι πήγαιναν στον ¶γιο Πέτρο και του έλεγαν ότι έμαθαν να αυτοπαρατηρούνται. Αυτός τους πέταγε έξω από τον παράδεισο κι αυτοί έκαναν παράπονα στον Γκουρτζίεφ. Τους λέει λοιπόν κι αυτός ότι εγώ σας έμαθα να αυτοπαρατηρείστε, δε σας έμαθα να το λέτε κιόλας.
Στον πολύ κόσμο βεβαίως η θεώρηση του ομαδικού κάρμα δεν "πουλάει". Ενώ αντίθετα το ατομικό κάρμα που έχουμε από προηγούμενες ζωές πουλάει αβέρτα. Αποσείει κανείς τις ευθύνες του και τελειώνει. Γιατί όμως κανείς κοιτάει μόνο προς το παρελθόν; Γιατί δε μιλαέι κανείς για το κάρμα που δημιουργούν οι άνθρωποι "τώρα"; Εκεί πρέπει να τοποθετηθεί πιστεύω ο προβληματισμός κι όχι στην ποιότητα του ίδιου του κάρμα.
Όσο για την αέναη σοφή αρχή που αναφέρεις ούτε αυτή είναι αποδεκτή από το σύνολο των εσωτεριστών. Η σχολή της ανθρωποσοφίας για παράδειγμα λέει ότι ο άνθρωπος σώζεται με τη δική του ανέλιξη κι όχι με την παρέμβαση του Πνεύματος ενώ η σχολή των γνωστικών ισχυρίζεται ότι η ψυχή δεν υπάρχει σώνει και καλά στο διηνεκές, αλλά υπό προϋποθέσεις καταστρέφεται. Η αέναη σοφή αρχή είναι πίστη της θεοσοφίας κυρίως και βασισμένη στον προγενέστερο πνευματισμό των δασκάλων. Σα ρεύμα η θεοσοφία ήταν για μεγάλο διάστημα κυρίαρχη στο χώρο, αλλά δεν είναι η μόνη. Δέχτηκε δε ισχυρή κριτική από τα υπόλοιπα ρεύματα ότι αναιρεί το χαρακτήρα του εσωτερισμού και πάει να εισάγει λατρεία. Συνεπώς δεν είναι πιστεύω σωστό να τη βάζουμε εκπρόσωπο όλου του χώρου, όπως δεν είναι σωστό να κρίνουμε το σοσιαλισμό μόνο από τη Σοβιετική Ένωση, που ανέβαλε επ' αόριστον την αταξική κοινωνία, βάζοντας στην κορυφή της πυραμίδας μία γραφειοκρατία.
Ο χώρος και το θέμα πάντως δεν είναι για να το αναλύσουμε περισσότερο. Το σίγουρο είναι ότι επικρατεί μία γενικότερη άγνοια για το τι πρεσβεύει ο εσωτερισμός και η κριτική που γίνεται αφορά προλήψεις η διαφημισμένες εικόνες που έχουν επικρατήσει... Γι' αυτό και σε άλλη δημοσίευση μου είπα ότι θα πρέπει πρώτα να υπάρξει μελέτη και μετά να αρχίσουμε να συζητάμε και να κρίνουμε...
Αυτά από μένα και πίσω στις καρμικές σχέσεις...
gargoyle
16-08-2008, 05:53 PM
Αυτή η μόδα με το συλλογικό Κάρμα έχει αρχίσει όντως να κερδίζει έδαφος. Φυσικά, δεν πρόκειται για κάποια ιδιαίτερη διαφοροποίηση των βασικών αρχών, καθώς και πάλι μιλάμε για σωτηρία ψυχής ώστε να απολαύσει ιδανικές καταστάσεις σε κάποιο "αλλού" που δεν προσδιορίζεται ποτέ. Η αλήθεια είναι πως σε αυτήν την τοποθέτηση ξέχασα το ρόλο του σοφού - μεσολαβητή - εσωτεριστή, ο οποίος πολλές φορές εκπληρώνει το ομαδικό Κάρμα και είτε ξυπνάει είτε σώζει τους υπόλοιπους. Πράγματι, ο ρόλος των σοφών ως πνευματική ελίτ είναι απαραίτητος.
Αυτό το ότι το Κάρμα δεν καθορίζεται άνωθεν αλλά από όλους εμάς, δεν νομίζω πως τεκμηριώνεται επαρκώς, ούτε καν με τα υποτιθέμενα εννοιολογικά εργαλεία των θεοσοφιστών. Γενικά και αόριστα μπορεί κανείς να δηλώσει πως το Κάρμα το δημιουργούμε εμείς, αλλά δεν γίνεται σαφής κάποιος μηχανισμός του πως υποτίθεται πως γίνεται αυτό.
Για να μην αναφερθώ στο Κάρμα που δημιουργείται, υποτίθεται, στο παρόν. Πώς προεξοφλείται η "αμαρτωλή" παρουσία κάποιου, κι ότι θα προλάβει να δημιουργήσει και μελλοντικό χρέος; Αυτό δεν μοιάζει καν με φιλοσοφική, αν μπορούμε να την πούμε έτσι, θεώρηση. Με τοκογλυφία μοιάζει.
Το ότι η θεοσοφία ήταν αρκετό διάστημα κυρίαρχη στο χώρο των εσωτεριστών δείχνει πολλά, τόσο για τις βασικές αρχές του χώρου όσο και τις τάσεις εξέλιξής του. Τώρα, αν υπάρχουν ρεύματα που δέχονται ότι η ψυχή μπορεί να καταστραφεί υπό προϋποθέσεις, ή ότι ο άνθρωπος σώζεται με τη δική του ανέλιξη, επαναλαμβάνω πως δεν έχουν και μεγάλη σημασία, καθώς:
η βασική αρχή της ατομικότητας παραμένει, έστω και υπό τον επιδερμικό μανδύα του "συλλογικού Κάρμα"
η βασική αρχή της σωτηρίας της ατομικής ψυχής παραμένει (σωτηρία, αλήθεια, από τι; )
η βασική αρχή της στατικής δομής του υπαρκτού κόσμου παραμένει και δεν τίθεται κανένα μα κανένα αίτημα αλλαγής του.
Όσο για το σοσιαλισμό και τη Σοβιετική Ένωση, το επιχείρημα της "αναβολής της αταξικής κοινωνίας" δεν στέκει (αταξική κοινωνία μπορεί να υπάρξει μόνο στον κομμουνισμό και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να έχει προχωρήσει σε τέτοιο επίπεδο η οργάνωση της παραγωγής και κατ' επέκταση οι παραγωγικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, ώστε να απονεκρωθεί ο μηχανισμός που λέγεται κράτος. Αλλά αυτό δεν αφορά το θέμα, απλώς μια υπεραπλουστευμένη, ως συνήθως, διευκρίνηση).
Και για να επανέλθουμε στο θέμα: δεν νομίζω πως μπορούμε να μιλάμε για "καρμικές σχέσεις", με βάση όλα όσα έχουν ειπωθεί. Για "μοιραίες", όχι υπό την έννοια πως τις προκάλεσε κάποιο αόρατο χέρι, αλλά υπό την έννοια πως μας συγκλονίζουν συναισθηματικά, σαφώς και μπορούμε να μιλάμε. ¶λλωστε, ο κάθε υγιής συναισθηματικά άνθρωπος, τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του θα νιώσει πως συνάντησε κάποιον άλλον άνθρωπο με τον οποίο τον ενώνουν πολλά. Τώρα, η τάση να ψάχνει κανείς ενδείξεις πως μια τέτοια σχέση είναι κάτι το υπερβατικά ξεχωριστό, είναι ανθρώπινο χαρακτηριστικό και αφορά την ανάγκη να κρατήσει κανείς κοντά του αυτό που αγαπάει.
¶λλωστε, το ποιος μας ταιριάζει και ποιος όχι, ποιος μας ελκύει και ποιος όχι, στο μεγαλύτερο βαθμό καθορίζεται από το πως έχει διαμορφώσει τον χαρακτήρα του ο καθένας καθ' όλη την ιστορική του πορεία. Δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει εκ των προτέρων το Κάρμα ή όποιος άλλος στο σύμπαν πως θα είναι ένα άτομο στα 10, 15, 25, 35 του χρόνια, σε τι αξίες θα πιστεύει, ώστε να προεξοφλεί "καρμικές συναντήσεις" με άλλα πρόσωπα, σε δεδομένο τόπο και χρόνο.
libraD
17-08-2008, 12:11 AM
Καλα,δεν ειναι τοσο καλο να εισαι φορα παρτιδα με τα συναισθηματα σου..
Τι κτητικο συναισθημα η αγαπη..(μιλαει μια Σεληνη στον Υδροχοο τωρα):love::love:
Ναι τώρα πλέον το έμαθα το μάθημά μου και προσπαθώ να συγκρατηθώ, αλλά τον αγαπάω τί να κάνουμε τώρα;Δύσκολο πολύ δύσκολο να συγκρατήσεις μια Αφροδίτη στο Σκορπιό στον 7ο, δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Κάνει υπομονή και παραμονεύει μέχρι τη στιγμή που θα δει ότι είναι αδύναμο το θύμα της. Τί λες; χα χα χα.Πολλά θρίλερ μου φαίνεται έχω δει...:laugh:
aries engineer
17-08-2008, 12:21 AM
Ναι τώρα πλέον το έμαθα το μάθημά μου και προσπαθώ να συγκρατηθώ, αλλά τον αγαπάω τί να κάνουμε τώρα;Δύσκολο πολύ δύσκολο να συγκρατήσεις μια Αφροδίτη στο Σκορπιό στον 7ο, δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Κάνει υπομονή και παραμονεύει μέχρι τη στιγμή που θα δει ότι είναι αδύναμο το θύμα της. Τί λες; χα χα χα.Πολλά θρίλερ μου φαίνεται έχω δει...:laugh:
Oχι οχι δεν εχεις δει πολλα θριλερ...Ετσι βλεπεις την αγαπη..:bigsmile::bigsmile:
Καταπιεση να σε αγαπανε με παθος..:love::love::love:
libraD
17-08-2008, 01:52 AM
Oχι οχι δεν εχεις δει πολλα θριλερ...Ετσι βλεπεις την αγαπη..:bigsmile::bigsmile:
Καταπιεση να σε αγαπανε με παθος..:love::love::love:
Αχ μα γιατί το λέτε όλοι αυτό καταπίεση έτσι κι αλλιώς κι εκείνος στην αρχή πάθος έδειχνε απλά εγώ μου φαίνεται έχω περισσότερο από εκείνον.(Εκείνος έχει Αφροδίτη στον Αιγόκερω και ¶ρη στον Υδροχόο εκτός από τη Σελήνη στους Διδύμους). Πάντως μου αρέσει το πάθος μου... Έτσι ειμαι εγώ χα και σε όποιον αρέσω χα χα χα(τώρα μιλά ο ωροσκόπος στον Κριό)!!!:bigsmile: :laugh:
luna123
17-08-2008, 03:06 PM
Αχ μα γιατί το λέτε όλοι αυτό καταπίεση έτσι κι αλλιώς κι εκείνος στην αρχή πάθος έδειχνε απλά εγώ μου φαίνεται έχω περισσότερο από εκείνον.(Εκείνος έχει Αφροδίτη στον Αιγόκερω και ¶ρη στον Υδροχόο εκτός από τη Σελήνη στους Διδύμους). Πάντως μου αρέσει το πάθος μου... Έτσι ειμαι εγώ χα και σε όποιον αρέσω χα χα χα(τώρα μιλά ο ωροσκόπος στον Κριό)!!!:bigsmile: :laugh:
καλα απιστευτο!!!
και εγω εχω αρη στον υδροχοο και αφροδιτη -ερμη-ηλιο στον αιγοκερω και σεληνη στους διδυμους.
μηπως εχουμε γεννηθει την ιδια μερα τελικα?
Δείμων
17-08-2008, 04:12 PM
Aν είσαστε η μια Αιγόκερως και η άλλη Ζυγός μάλλον όχι! :bigsmile:
Aries_ καταπίεση να σε αγαπάνε με πάθος όταν εσύ δεν τον/την αγαπάς... Αλλοιώς, είναι Παράδεισος.
Λευκή
17-08-2008, 04:21 PM
Aries_ καταπίεση να σε αγαπάνε με πάθος όταν εσύ δεν τον/την αγαπάς... Αλλοιώς, είναι Παράδεισος.
Μεγάλη μπουκιά φάε,μεγάλη κουβέντα μην πεις.Τα εγκλήματα πάθους δεν τα έχεις ακουστά;:blink:Είναι κι αύγουστος,είχαμε και πανσέληνο /έκλειψη χτες,ευτυχώς θύματα δε θρηνήσαμε...
Dell Piero
17-08-2008, 04:25 PM
¶λλα λένε οι ειδήσεις εδώ στα βόρεια όμως :toung:
3 θάνατοι μέχρι στιγμής στην πατρίδα (δολοφονίες για την ακρίβεια) :cry:
ευτυχώς θύματα δε θρηνήσαμε...
aries engineer
17-08-2008, 04:27 PM
Mε παθος ποτε...βαριεμαι να εστιαζω πολυ σε κατι/καποιον..:bigsmile::bigsmile:
Λευκή
17-08-2008, 04:35 PM
¶λλα λένε οι ειδήσεις εδώ στα βόρεια όμως :toung:
3 θάνατοι μέχρι στιγμής στην πατρίδα (δολοφονίες για την ακρίβεια) :cry:
Ναι τώρα μόλις είδα κι εγώ.Μια 25χρονη,ένας 25χρονος.Τι στην ευχή συμβαίνει τις τελευταίες μέρες με 25χρονα παιδιά που δολοφονούνται;:cry:Τρία ή τέσσερα ακούσαμε αυτόν τον μήνα. Φέρουν βαρύ κάρμα κάποιοι απ αυτούς...;Πάθους βέβαια δεν ήταν.
aries engineer
17-08-2008, 04:55 PM
Ναι τώρα μόλις είδα κι εγώ.Μια 25χρονη,ένας 25χρονος.Τι στην ευχή συμβαίνει τις τελευταίες μέρες με 25χρονα παιδιά που δολοφονούνται;:cry:Τρία ή τέσσερα ακούσαμε αυτόν τον μήνα. Φέρουν βαρύ κάρμα κάποιοι απ αυτούς...;Πάθους βέβαια δεν ήταν.
Στατιστικα εχει αποδειχθει οτι τους καλοκαιρινους μηνες η εγκληματικοτητα αυξανεται..Η θερινη ραστωνη να το πω???Η απραξια που βγαζει στην επιφανεια ενδομυχες σκεψεις??Η ζεστη???Τα λογια του παπα???Ενα παντρεμα ολων αυτων ενδεχομενως???....ποιος ξερει...:bigsmile:
gargoyle
18-08-2008, 02:35 AM
Αναρωτιέμαι αν για τους οπαδούς του Κάρμα μεταξύ των καρμικών συναντήσεων συμπεριλαμβάνονται κι αυτές ανάμεσα σε δολοφόνο και θύμα.
aries engineer
18-08-2008, 10:40 AM
Αναρωτιέμαι αν για τους οπαδούς του Κάρμα μεταξύ των καρμικών συναντήσεων συμπεριλαμβάνονται κι αυτές ανάμεσα σε δολοφόνο και θύμα.
Μπορει να ηταν αντεστραμμενοι οι ρολοι σε μια αλλη ζωη...στην επομενη θα αντιστραφουν παλι ..στην μεθεπομενη ξανα μανα..και εις τους αιωνας των αιωνων..αυτοι δεν θα κανουν αλλη δουλεια..θα αλληλοσκοτωνονται..:toung::toung:
Και το conceptaki παιζει να αλλαζει καθε φορα..πχ..να σκασει μυτη το πρωην "θυμα" μελισσα και ο πρωην "θυτης" αλλεργικος ...καταλαβες???
Βασιλης Παπαδολιας
18-08-2008, 10:53 AM
Αυτή η μόδα με το συλλογικό Κάρμα έχει αρχίσει όντως να κερδίζει έδαφος. Φυσικά, δεν πρόκειται για κάποια ιδιαίτερη διαφοροποίηση των βασικών αρχών, καθώς και πάλι μιλάμε για σωτηρία ψυχής ώστε να απολαύσει ιδανικές καταστάσεις σε κάποιο "αλλού" που δεν προσδιορίζεται ποτέ. Η αλήθεια είναι πως σε αυτήν την τοποθέτηση ξέχασα το ρόλο του σοφού - μεσολαβητή - εσωτεριστή, ο οποίος πολλές φορές εκπληρώνει το ομαδικό Κάρμα και είτε ξυπνάει είτε σώζει τους υπόλοιπους. Πράγματι, ο ρόλος των σοφών ως πνευματική ελίτ είναι απαραίτητος.
Οι σοφοί είναι πάντα σημαντικοί. ¶λλωστε ο γενικός γραμματέας του κόμματος ξέρει πάντα καλύτερα από τους κοινούς προλετάριους... :) Το σύστημα ήξερε καλύτερα τι καριέρα έπρεπε να ακολουθήσεις. Και ποιος ξέρει; Στην περίπτωση μας μπορεί ήξερε και ποιος ήταν ο κατάλληλος σύντροφος για σένα.
Αυτό το ότι το Κάρμα δεν καθορίζεται άνωθεν αλλά από όλους εμάς, δεν νομίζω πως τεκμηριώνεται επαρκώς, ούτε καν με τα υποτιθέμενα εννοιολογικά εργαλεία των θεοσοφιστών. Γενικά και αόριστα μπορεί κανείς να δηλώσει πως το Κάρμα το δημιουργούμε εμείς, αλλά δεν γίνεται σαφής κάποιος μηχανισμός του πως υποτίθεται πως γίνεται αυτό.
Για όσους δεν έχουν μελετήσει είναι γενικά και αόριστα. Αν δεις το σύστημα στην πράξη θα δεις ότι δεν είναι καθόλου αόριστα. Ο εσωτερισμός είναι πρακτική (ασκήσεις, κλπ), δεν είναι θεωρία. Όσο μένεις στα βιβλία δε θα καταλάβεις ποτέ τι είναι.
Για να μην αναφερθώ στο Κάρμα που δημιουργείται, υποτίθεται, στο παρόν. Πώς προεξοφλείται η "αμαρτωλή" παρουσία κάποιου, κι ότι θα προλάβει να δημιουργήσει και μελλοντικό χρέος; Αυτό δεν μοιάζει καν με φιλοσοφική, αν μπορούμε να την πούμε έτσι, θεώρηση. Με τοκογλυφία μοιάζει.
Για άλλη μία φορά μιλάς για πράγματα που δεν ξέρεις. Σου εξηγώ πώς δουλεύει το ηλεκτρικό ρεύμα κι εσύ με ρωτάς πόσες φωτιές πρέπει να ανάψω για να ανάψουν οι λάμπες. Τόσα ξέρεις για το θέμα, τόσα καταλαβαίνεις.
Το ότι η θεοσοφία ήταν αρκετό διάστημα κυρίαρχη στο χώρο των εσωτεριστών δείχνει πολλά, τόσο για τις βασικές αρχές του χώρου όσο και τις τάσεις εξέλιξής του. Τώρα, αν υπάρχουν ρεύματα που δέχονται ότι η ψυχή μπορεί να καταστραφεί υπό προϋποθέσεις, ή ότι ο άνθρωπος σώζεται με τη δική του ανέλιξη, επαναλαμβάνω πως δεν έχουν και μεγάλη σημασία, καθώς:
η βασική αρχή της ατομικότητας παραμένει, έστω και υπό τον επιδερμικό μανδύα του "συλλογικού Κάρμα"
η βασική αρχή της σωτηρίας της ατομικής ψυχής παραμένει (σωτηρία, αλήθεια, από τι; )
η βασική αρχή της στατικής δομής του υπαρκτού κόσμου παραμένει και δεν τίθεται κανένα μα κανένα αίτημα αλλαγής του.
Στου κουφού την πόρτα.. λέγε λέγε εκείνος θα ακούει ό,τι θέλει... του μιλάς για συλλογικό κάρμα, εκείνος το χαβά του. Όχι, κύριε και το συλλογικό ατομικό είναι... του λες ότι ο εσωτεριστής είναι "αναρχικός" και αναταράσσει τα υποτιθέμενα θεικά σχέδια, όχι εκείνος το χαβά του ο κόσμος είναι στατικός... ¶μα βρεις Αιγόκερω που να του αλλάξεις προδιαμορφωμένη άποψη, να μου τρυπήσεις τη μύτη...
Αφού όμως κρίνουμε μόνο με βάση το κυρίαρχο ρεύμα στο εξής εγώ θα λέω ότι ο σοσιαλισμός είναι ένα γραφειοκρατικό σύστημα που απέτυχε οικονομικά γιατί δεν κατάλαβε ότι ο άνθρωπος θέλει να διακρίνεται και ατομικά και όχι μόνο συλλογικά. Η έλλειψη αυτής της κατανόησης οδήγησε στην ουσία σε έλλειψη κινήτρων εργασίας, ανεπαρκή αύξηση της παραγωγής σε σχέση με τα ανταγωνιστικά κράτη, ανεπαρκή κίνητρα επένδυσης στην καινοτομία (πλην του στρατιωτικού τομέα) και οικονομικό μαρασμό (στην ουσία ο κομμουνισμός δεν έχει ιδέα τι είναι σύγχρονο ανθρωποκεντρικό Management). Το γεγονός ότι αυτό ήταν το κυρίαρχο ρεύμα του σοσιαλισμού για πολλά χρόνια λέει πολλά. Στα παλιά μου τα παπούτσια τα πειράματα της Λατινικής Αμερικής και των άλλων σοσιαλιστικών χωρών...
Όσο για το σοσιαλισμό και τη Σοβιετική Ένωση, το επιχείρημα της "αναβολής της αταξικής κοινωνίας" δεν στέκει (αταξική κοινωνία μπορεί να υπάρξει μόνο στον κομμουνισμό και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να έχει προχωρήσει σε τέτοιο επίπεδο η οργάνωση της παραγωγής και κατ' επέκταση οι παραγωγικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, ώστε να απονεκρωθεί ο μηχανισμός που λέγεται κράτος. Αλλά αυτό δεν αφορά το θέμα, απλώς μια υπεραπλουστευμένη, ως συνήθως, διευκρίνηση).
Είμαι σίγουρος ότι με αυτά κορόιδευε το καθεστώς τους καημένους τους ανθρώπους. Γιατί άραγε μου θυμίζει αυτό τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες που η δευτέρα παρουσία έπαιρνε συνεχώς αναβολές; Μπα.. ιδέα μου θα είναι. Ο σοσιαλισμός δεν είναι πίστη, είναι κοινωνικό σύστημα βασισμένο στην επιστήμη...
Και για να επανέλθουμε στο θέμα: δεν νομίζω πως μπορούμε να μιλάμε για "καρμικές σχέσεις", με βάση όλα όσα έχουν ειπωθεί. Για "μοιραίες", όχι υπό την έννοια πως τις προκάλεσε κάποιο αόρατο χέρι, αλλά υπό την έννοια πως μας συγκλονίζουν συναισθηματικά, σαφώς και μπορούμε να μιλάμε. ¶λλωστε, ο κάθε υγιής συναισθηματικά άνθρωπος, τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του θα νιώσει πως συνάντησε κάποιον άλλον άνθρωπο με τον οποίο τον ενώνουν πολλά. Τώρα, η τάση να ψάχνει κανείς ενδείξεις πως μια τέτοια σχέση είναι κάτι το υπερβατικά ξεχωριστό, είναι ανθρώπινο χαρακτηριστικό και αφορά την ανάγκη να κρατήσει κανείς κοντά του αυτό που αγαπάει.
¶λλωστε, το ποιος μας ταιριάζει και ποιος όχι, ποιος μας ελκύει και ποιος όχι, στο μεγαλύτερο βαθμό καθορίζεται από το πως έχει διαμορφώσει τον χαρακτήρα του ο καθένας καθ' όλη την ιστορική του πορεία. Δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει εκ των προτέρων το Κάρμα ή όποιος άλλος στο σύμπαν πως θα είναι ένα άτομο στα 10, 15, 25, 35 του χρόνια, σε τι αξίες θα πιστεύει, ώστε να προεξοφλεί "καρμικές συναντήσεις" με άλλα πρόσωπα, σε δεδομένο τόπο και χρόνο.
Α, γεια σου, εδώ συμφωνούμε... Τι τα ήθελες όλα τα υπόλοιπα περί του κάρμα; Αυτά δεν είπα κι εγώ στην αρχή;
εφη ταδε-ταδε εφη
18-08-2008, 11:18 AM
Οι σοφοί είναι πάντα σημαντικοί. ¶λλωστε ο γενικός γραμματέας του κόμματος ξέρει πάντα καλύτερα από τους κοινούς προλετάριους... :)
Για όσους δεν έχουν μελετήσει είναι γενικά και αόριστα. Αν δεις το σύστημα στην πράξη θα δεις ότι δεν είναι καθόλου αόριστα. Ο εσωτερισμός είναι πρακτική (ασκήσεις, κλπ), δεν είναι θεωρία. Όσο μένεις στα βιβλία δε θα καταλάβεις ποτέ τι είναι.
Δικές σου ερμηνείες αυθαίρετες. Για άλλη μία φορά μιλάς για πράγματα που δεν ξέρεις.
Στου κουφού την πόρτα.. λέγε λέγε εκείνος θα ακούει ό,τι θέλει... του μιλάς για συλλογικό κάρμα, εκείνος το χαβά του. Όχι, κύριε και το συλλογικό ατομικό είναι... του λες ότι ο εσωτεριστής αναταράσσει τα υποτιθέμενα θεικά σχέδια, όχι εκείνος το χαβά του ο κόσμος είναι στατικός... ¶μα βρεις Αιγόκερω που να του αλλάξεις προδιαμορφωμένη άποψη, να μου τρυπήσεις τη μύτη... Αφού όμως κρίνουμε μόνο με βάση το κυρίαρχο ρεύμα στο εξής εγώ θα λέω ότι ο σοσιαλισμός είναι ένα γραφειοκρατικό σύστημα που απέτυχε οικονομικά γιατί δεν κατάλαβε ότι ο άνθρωπος θέλει να διακρίνεται και ατομικά και όχι μόνο συλλογικά. Η έλλειψη αυτής της κατανόησης οδήγησε στην ουσία σε έλλειψη κινήτρων εργασίας, ανεπαρκή αύξηση της παραγωγής σε σχέση με τα ανταγωνιστικά κράτη, ανεπαρκή κίνητρα επένδυσης στην καινοτομία (πλην του στρατιωτικού τομέα) και οικονομικό μαρασμό (στην ουσία ο κομμουνισμός δεν έχει ιδέα τι είναι σύγχρονο Management). Το γεγονός ότι αυτό ήταν το κυρίαρχο ρεύμα του σοσιαλισμού για πολλά χρόνια λέει πολλά. Στα παλιά μου τα παπούτσια τα πειράματα της Λατινικής Αμερικής και των άλλων σοσιαλιστικών χωρών... Ωραία θα περάσουμε...
Είμαι σίγουρος ότι με αυτά κορόιδευε το καθεστώς τους καημένους τους ανθρώπους. Γιατί άραγε μου θυμίζει αυτό τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες που η δευτέρα παρουσία έπαιρνε συνεχώς αναβολές; Μπα.. ιδέα μου θα είναι. Ο σοσιαλισμός δεν είναι πίστη, είναι επιστήμη...
Α, γεια σου, εδώ συμφωνούμε... Τι τα ήθελες όλα τα υπόλοιπα περί του κάρμα; Αυτά δεν είπα κι εγώ στην αρχή;
πω πω εντυπωσιάστηκα!!!!Ειδικά όταν έχεις μελετήσει...Μου αρέσουν οι αυθεντίες...δεν μπορεί κάτι θα έχεις γράψει,κάπου θα διδάσκεις..που?
Δώσε μου στοιχεία να ξεστραβωθώ το στραβάδι!!!!!
aries engineer
18-08-2008, 11:22 AM
Bασιλη??Εχει καμμια σχεση το λεγομενο "συλλογικο" Καρμα με το συλλογικο ασυνειδητο του Jung??
Βασιλης Παπαδολιας
18-08-2008, 11:40 AM
πω πω εντυπωσιάστηκα!!!!Ειδικά όταν έχεις μελετήσει...Μου αρέσουν οι αυθεντίες...δεν μπορεί κάτι θα έχεις γράψει,κάπου θα διδάσκεις..που?
Δώσε μου στοιχεία να ξεστραβωθώ το στραβάδι!!!!!
Τς τς, 'Έφη μου, παλιά απωθημένα;
Βασιλης Παπαδολιας
18-08-2008, 11:42 AM
Bασιλη??Εχει καμμια σχεση το λεγομενο "συλλογικο" Καρμα με το συλλογικο ασυνειδητο του Jung??
¶σε, δεν μπορώ να απαντήσω... Δεν έχω γράψει πουθενά ούτε διδάσκω... :bigsmile:
aries engineer
18-08-2008, 11:55 AM
Παει το πληγωσατε το Καρκινακι..και "κλειστηκε" στο καβουκι του...Γυναικες σου λεει ο αλλος μετα..τςτςτςττςτς:toung::toung:
gargoyle
18-08-2008, 12:23 PM
Οι σοφοί είναι πάντα σημαντικοί. ¶λλωστε ο γενικός γραμματέας του κόμματος ξέρει πάντα καλύτερα από τους κοινούς προλετάριους... :) Το σύστημα ήξερε καλύτερα τι καριέρα έπρεπε να ακολουθήσεις. Και ποιος ξέρει; Στην περίπτωση μας μπορεί ήξερε και ποιος ήταν ο κατάλληλος σύντροφος για σένα.
Ναι, όντως, έχει πολύ μεγάλη ομοιότητα ο εσωτερισμός και οι ιδελιστικές τάσεις με την συλλογικότητα ενός κόμματος... Και ειδικά δε, ο γενικός γραμματέας με τον γκουρού... Αυτό ήταν όντως πολύ σοφό... :bigsmile:
Οποιαδήποτε πρακτική βασίζεται σε μια θεωρία. Από ότι βλέπω όμως, δεν μας εξηγείς και ποτέ ποιά είναι η βασική αρχή, ή έστω οι βασικές αρχές αυτής της θεωρίας... Η συνεχής επιχειρηματολογία αφορά το "δεν είναι έτσι, δεν το καταλάβατε καλά", ποτέ όμως δεν ξεκαθαρίζεται μια θεμελιώδης αρχή γι' αυτό το θέμα. Γιατί άραγε;:bigsmile:
Για άλλη μία φορά μιλάς για πράγματα που δεν ξέρεις. Σου εξηγώ πώς δουλεύει το ηλεκτρικό ρεύμα κι εσύ με ρωτάς πόσες φωτιές πρέπει να ανάψω για να ανάψουν οι λάμπες. Τόσα ξέρεις για το θέμα, τόσα καταλαβαίνεις.
Για άλλη μια φορά δεν απαντάς σε ότι σε ρωτάνε και κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Όσο για την αναλογία του εσωτερισμού με το ηλεκτρικό ρεύμα, μόνο μειδίαμα προκαλεί. :bigsmile:
Στου κουφού την πόρτα.. λέγε λέγε εκείνος θα ακούει ό,τι θέλει... του μιλάς για συλλογικό κάρμα, εκείνος το χαβά του. Όχι, κύριε και το συλλογικό ατομικό είναι... του λες ότι ο εσωτεριστής είναι "αναρχικός" και αναταράσσει τα υποτιθέμενα θεικά σχέδια, όχι εκείνος το χαβά του ο κόσμος είναι στατικός... ¶μα βρεις Αιγόκερω που να του αλλάξεις προδιαμορφωμένη άποψη, να μου τρυπήσεις τη μύτη...
Ναι, όντως, στου κουφού την πόρτα. Δεν φταίω εγώ αν οι "ορισμοί" σου περί "συλλογικού κάρματος" που όμως ο ένας σώζει τους πολλούς, βασίζονται στη βάση της ατομικότητας. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό, δεν είναι δικό μου το πρόβλημα. Κι αν μη τι άλλο, ο Αιγόκερως δεν φημίζεται για την αδυναμία κατανόησης είτε της πραγματικότητας είτε της σημασίας εννοιών και όρων. Ο Καρκίνος, αντιθέτως, είναι πιο επιρρεπής στο να αντιλαμβάνεται μονομερώς αυτά που θέλει... Ακούς εκεί συλλογικότητα που ο ένας "σώζει" τους πολλούς"... :bigsmile:
Αφού όμως κρίνουμε μόνο με βάση το κυρίαρχο ρεύμα στο εξής εγώ θα λέω ότι ο σοσιαλισμός είναι ένα γραφειοκρατικό σύστημα που απέτυχε οικονομικά γιατί δεν κατάλαβε ότι ο άνθρωπος θέλει να διακρίνεται και ατομικά και όχι μόνο συλλογικά. Η έλλειψη αυτής της κατανόησης οδήγησε στην ουσία σε έλλειψη κινήτρων εργασίας, ανεπαρκή αύξηση της παραγωγής σε σχέση με τα ανταγωνιστικά κράτη, ανεπαρκή κίνητρα επένδυσης στην καινοτομία (πλην του στρατιωτικού τομέα) και οικονομικό μαρασμό (στην ουσία ο κομμουνισμός δεν έχει ιδέα τι είναι σύγχρονο ανθρωποκεντρικό Management). Το γεγονός ότι αυτό ήταν το κυρίαρχο ρεύμα του σοσιαλισμού για πολλά χρόνια λέει πολλά. Στα παλιά μου τα παπούτσια τα πειράματα της Λατινικής Αμερικής και των άλλων σοσιαλιστικών χωρών...
Η κριτική σου επί του σοσσιαλισμού δεν μας ενδιαφέρει. Πρώτον, δεν αφορά το θέμα, και δεύτερον, γιατί επι του θέματος γνωρίζεις - καταφανώς - σαφώς πολύ λιγότερα από όσα εγώ περί εσωτερισμού. :bigsmile:
Ειδικά δε αυτό με το σύγχρονο ανθρωποκεντρικό management πολύ μου άρεσε. :bigsmile:
Είμαι σίγουρος ότι με αυτά κορόιδευε το καθεστώς τους καημένους τους ανθρώπους. Γιατί άραγε μου θυμίζει αυτό τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες που η δευτέρα παρουσία έπαιρνε συνεχώς αναβολές; Μπα.. ιδέα μου θα είναι. Ο σοσιαλισμός δεν είναι πίστη, είναι κοινωνικό σύστημα βασισμένο στην επιστήμη...
Μάλλον επειδή δεν έχεις ιδέα από φιλοσοφία, πολιτική οικονομία και ιστορία. Ειδικά η θέση ότι ο σοσσιαλισμός αφορά πίστη, μόνο γέλια προκαλεί. :bigsmile:
Μου αρέσει να βγαίνουν οι κραυγαλέες αντιφάσεις του εσωτερισμού στο προσκήνιο και να βλέπω κάποιους να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. :bigsmile:
Βασιλης Παπαδολιας
18-08-2008, 12:29 PM
Μου αρέσει να βγαίνουν οι κραυγαλέες αντιφάσεις του εσωτερισμού στο προσκήνιο και να βλέπω κάποιους να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. :bigsmile:
Πάντως μέχρι τώρα Αργυρώ μου, μόνο την άγνοια σου για τα θέματα του Κάρμα έχεις δείξει :bigsmile: και τη σπουδή σου να κρίνεις κάτι που δεν ξέρεις. Οι αντιδράσεις σου όταν κάνω κι εγώ το ίδιο, κρίνω δηλαδή το δικό σου σύστημα πίστης με επιχειρήματα που κατά τη γνώμη σου είναι εκτός πραγματικότητας έχουν ακριβώς αυτό το σκοπό, να σε βοηθήσουν να καταλάβεις πόσο εκτός πραγματικότητας δείχνουν σε όσους ξέρουν κάποια πράγματα από αυτά που εσύ λες.
Ας αφήσουμε τώρα τους ανθρώπους να ψάξουν για τις καρμικές σχέσεις τους :bigsmile: Αρκετά τους ταλαιπωρήσαμε...
εφη ταδε-ταδε εφη
18-08-2008, 12:41 PM
Τς τς, 'Έφη μου, παλιά απωθημένα;
Απωθημένα?μήπως πρέπει να στείλω προσωπικό μήνυμα για να μου απαντήσεις?αν αυτό θέλεις θα το κάνω..Απλά ρωτάω με ποιά ιδιότητα λες αυτά που λες.. ..που είναι το κακό και τσικιτσάρεις????
gargoyle
18-08-2008, 12:47 PM
Πάντως μέχρι τώρα Αργυρώ μου, μόνο την άγνοια σου για τα θέματα του Κάρμα έχεις δείξει :bigsmile: και τη σπουδή σου να κρίνεις κάτι που δεν ξέρεις. Οι αντιδράσεις σου όταν κάνω κι εγώ το ίδιο, κρίνω δηλαδή το δικό σου σύστημα πίστης με επιχειρήματα που κατά τη γνώμη σου είναι εκτός πραγματικότητας έχουν ακριβώς αυτό το σκοπό, να σε βοηθήσουν να καταλάβεις πόσο εκτός πραγματικότητας δείχνουν σε όσους ξέρουν κάποια πράγματα από αυτά που εσύ λες.
Ας αφήσουμε τώρα τους ανθρώπους να ψάξουν για τις καρμικές σχέσεις τους :bigsmile: Αρκετά τους ταλαιπωρήσαμε...
Ναι βρε, γι' αυτό σου ζητάω επίμονα να μου πεις τη βασική αρχή του κι εσύ δεν μου κάνεις το χατήρι...:bigsmile:
Τώρα, συγγνώμη, αλλά το συγκρίνεις γενικές αρχές φιλοσοφίας, ιστορίας και πολιτικής οικονομίας και να τα κάνεις αχταρμά για να με πείσεις πως η αντιμετώπιση του εσωτερισμού ως στάση ζωής (που εκεί μιλάμε για πίστη) με την επιλογή πολιτικής θέσης, είναι πραγματικά αστείο.
Και όσο για το ποιοι ξέρουν σχετικά με το Κάρμα και ποια είναι αυτά τα πράγματα που ξέρουν, ας το αφήσουμε καλύτερα. Γενικώς από οπαδούς του Κάρμα έχω ακούσει πολλά αστοιχείωτα πράγματα, όπως πχ. αυτά που αναφέρεις εσύ παραπάνω ή ότι οι ανατολικοί "φιλόσοφοι" το μόνο που κάνουν είναι να αντιγράφουν τους Δυτικούς και διάφορα άλλα κουλά :blink:
Οπότε, ναι, ας το αφήσουμε όντως. :blink:
Βασιλης Παπαδολιας
18-08-2008, 12:49 PM
Απωθημένα?μήπως πρέπει να στείλω προσωπικό μήνυμα για να μου απαντήσεις?αν αυτό θέλεις θα το κάνω..Απλά ρωτάω με ποιά ιδιότητα λες αυτά που λες.. ..που είναι το κακό και τσικιτσάρεις????
Πρέπει να έχω κάποια ιδιότητα; Εσύ έχεις κάποια ιδιότητα για να γράφεις εδώ; :blink: Χίλια συγγνώμη, folks, πρέπει να πάρω πρώτα το δίπλωμα μου για να ανοίξω το στόμα μου...
Βασιλης Παπαδολιας
18-08-2008, 12:50 PM
Ναι βρε, γι' αυτό σου ζητάω επίμονα να μου πεις τη βασική αρχή του κι εσύ δεν μου κάνεις το χατήρι...:bigsmile:
Τη βασική αρχή στην είπα κούκλα μου.. τι φταίω εγώ που δεν την καταλαβαίνεις; Το Κάρμα είναι σχήμα συμπεριφοράς. Και οι εσωτεριστές λένε ότι αυτό έχει και όψη ενέργειας που αποθηκεύεται σε πεδία, που μέχρι σήμερα δεν μπορούμε να μετρήσουμε. Γι' αυτό και περνάει από ζωή σε ζωή.
Τώρα αν δεν έχεις το background να το καταλάβεις αυτό, εγώ τι φταίω; Να σου κάνω μαθήματα online? :)
Τα λέμε...
gargoyle
18-08-2008, 12:55 PM
Το πόσο δε είσαι στον κόσμο σου για το τι πιστεύει ο κόσμος για το σοσιαλισμό (η θέση για το Management του σοσιαλισμού που διατύπωσα είναι κοινός τόπος σε όλους τους οικονομικούς κύκλους, αλλά ξέχασα εκεί δε διαβάζουν φιλοσοφία, βγάζουν λεφτά :) ) δείχνει και πόσο μονόπλευρα βλέπεις γενικά τα πράγματα και πώς αναζητάς παντού εξηγήσεις που να βασίζονται στη θεωρία κι όχι στο αποτέλεσμα.
Επειδή διόρθωσες την απάντησή σου μετά που έγραψα εγώ την δική μου:
Δεν θα αντιπαρατεθώ τώρα για το μανατζμεντ , αλλά σε πληροφορώ πως σε κάποιες περιπτώσεις, όπως αυτή που αναφέρεις, ναι διαβάζουν φιλοσοφία αλλά με απώτερο σκοπό να βγάλουν λεφτά. Κάτι που βέβαια γίνεται και στην αστρολογία σε μεγάλο βαθμό, μην ξεχνιόμαστε.
Τώρα, για το ποιος βλέπει μονόπλευρα τα πράγματα κι ποιος αναζητά εξηγήσεις που βασίζονται πρώτα στη θεωρία και μετά στο αποτέλεσμα, θέλεις να μας πεις πως με τη θεώρηση του εσωτερισμού που προβάλλεις, επικεντρώνεσαι στο αποτέλεσμα;
Μείνε σε παρακαλώ στις δηλώσεις σου που έχεις κάνει κατά καιρούς σχετικά με το πόσο μπορούμε να αποφύγουμε το Κάρμα κι ότι απλώς μπαίνουμε σε πιο "εσωτερικές σπείρες" και μην φαίνεσαι τώρα υπερασπιστής του ελεύθερου αποτελέσματος.
Βασιλης Παπαδολιας
18-08-2008, 01:00 PM
Λοιπόν, το ποστ μου το διόρθωσα όντως, επειδή δεν είχα πάρει χαμπάρι ότι πρόλαβες να απαντήσεις. Το επανέφερα όπως ήταν, για να μη δημιουργηθεί θέμα, αλλά πάλι με πρόλαβες :bigsmile:
Γενικότερα, ανάθεμα με αν έχεις καταλάβει τι έχω γράψει κατά καιρούς, Αργυρώ μου. Αν ερμηνεύεις τα γραφόμενα μου όπως ερμήνευσες τα του Κάρμα, άστα...
CU...
aries engineer
18-08-2008, 01:15 PM
Αμαν βρε gargoyle μου και εσυ!!!!!!!Εγχειριδιο χρησης θες για το καρμα???Ενταξει δεν λεω..δεν υπαρχει το τριπτυχο παρατηρηση -πειραμα-θεωρια..αλλα δεν ειμαστε και 100%βεβαιοι οτι δεν υφισταται..Και εγω θεωρω οτι δεν υπαρχει Θεος..αλλα κραταω και καμμια καβατζα:toung::toung:Μη βρεθω και στη Κολαση...:toung::toung:
gargoyle
18-08-2008, 01:23 PM
Λοιπόν, το ποστ μου το διόρθωσα όντως, επειδή δεν είχα πάρει χαμπάρι ότι πρόλαβες να απαντήσεις. Το επανέφερα όπως ήταν, για να μη δημιουργηθεί θέμα, αλλά πάλι με πρόλαβες :bigsmile:
Γενικότερα, ανάθεμα με αν έχεις καταλάβει τι έχω γράψει κατά καιρούς, Αργυρώ μου. Αν ερμηνεύεις τα γραφόμενα μου όπως ερμήνευσες τα του Κάρμα, άστα...
CU...
Καλά εγώ. Εσύ έχεις καταλάβει τι εχεις γράψει;... :bigsmile: Έχω κάποιες αμφιβολίες... :bigsmile:
Δεν πειράζει, προφανώς σε καταλαβαίνουν άλλοι... :bigsmile:
Τσίου τσίου...
gargoyle
18-08-2008, 01:27 PM
Αμαν βρε gargoyle μου και εσυ!!!!!!!Εγχειριδιο χρησης θες για το καρμα???Ενταξει δεν λεω..δεν υπαρχει το τριπτυχο παρατηρηση -πειραμα-θεωρια..αλλα δεν ειμαστε και 100%βεβαιοι οτι δεν υφισταται..Και εγω θεωρω οτι δεν υπαρχει Θεος..αλλα κραταω και καμμια καβατζα:toung::toung:Μη βρεθω και στη Κολαση...:toung::toung:
Δεν μιλάω για το αν υφίσταται ή όχι. Αυτό το λήγει ο καθένας, ανάλογα με τις γνώσεις και την στάση του απέναντι στη ζωή.
Προσπαθώ να καταλάβω τι εννοεί ο ποιητής ως "Κάρμα", γιατί αναιρεί τα πάντα. Δεν μπορεί, ένας στοιχειώδης ορισμός θα υπάρχει, του στυλ " σημειωτική λέμε αυτό κι αυτό", "μπούκοβο λέμε εκείνο κι εκείνο". Πες πως θέλω να που κάνει μια παραπομπή από το λεξικό του εσωτεριστή όσον αφορά το λήμμα 'Κάρμα". :bigsmile: Όχι εγχειρίδιο χρήσης, δεν νομίζω πως χρειάζεται... :bigsmile:
Προφανώς, εσύ μάλλον έχεις καταλάβει τον ορισμό. Μπορείς να με βοηθήσεις να ξεστραβωθώ; :bigsmile:
aries engineer
18-08-2008, 01:30 PM
Δεν μιλάω για το αν υφίσταται ή όχι. Αυτό το λήγει ο καθένας, ανάλογα με τις γνώσεις και την στάση του απέναντι στη ζωή.
Προσπαθώ να καταλάβω τι εννοεί ο ποιητής ως "Κάρμα", γιατί αναιρεί τα πάντα. Δεν μπορεί, ένας στοιχειώδης ορισμός θα υπάρχει, του στυλ " σημειωτική λέμε αυτό κι αυτό", "μπούκοβο λέμε εκείνο κι εκείνο". Πες πως θέλω να που κάνει μια παραπομπή από το λεξικό του εσωτεριστή όσον αφορά το λήμμα 'Κάρμα". :bigsmile: Όχι εγχειρίδιο χρήσης, δεν νομίζω πως χρειάζεται... :bigsmile:
Προφανώς, εσύ μάλλον έχεις καταλάβει τον ορισμό. Μπορείς να με βοηθήσεις να ξεστραβωθώ; :bigsmile:
Εμενα δεν με απασχολει το ζητημα..να σου πω την αληθεια..αλλα αν ισχυει εφαγα χοντρο πακετακι..με τοσα που εχω κανει ..με βλεπω μυγα την επομενη φορα..και μαλιστα στο σπιτι σου..:toung::toung:
εφη ταδε-ταδε εφη
18-08-2008, 01:43 PM
Πρέπει να έχω κάποια ιδιότητα; Εσύ έχεις κάποια ιδιότητα για να γράφεις εδώ; :blink: Χίλια συγγνώμη, folks, πρέπει να πάρω πρώτα το δίπλωμα μου για να ανοίξω το στόμα μου...
Δεν το εννοούσα έτσι..Δεν γράφω τίποτα που να μην μπορώ να παραθέσω αποδείξεις αν χρειαστεί..ούτε προσπαθώ να πείσω κανέναν για τίποτα..
Δεν ξέρω προς τι το "folks" ας πούμε...¨οταν διαβάζω σχόλια τύπου "στου κουφού την πόρτα" ή "η άγνοιά σου",με κάνει ν'αναρωτιέμαι και ξέρεις γιατί?Χίλιες φορές άγνοια παρά ημιμάθεια..Η άγνοια είναι πολύ κοντά στη σωστή γνώμη..!Η ημιμάθεια είναι ό,τι χειρότερο για τη σκέψη..όσο για την δική μου ιδιότητα,ρώτησέ με όταν δεν μπορώ να αποδείξω την Αυθεντία μέσα μου και ως έτσι κι έξω μου..
τυχαίνει να μην συμφωνώ με πολλές απόψεις σου..αυτό δεν σημαίνει ότι έχω προσωπικά μαζί σου..Ως έτσι δεν υπάρχει λόγος να μου ζητάς συγνώμη..
καλή σου μέρα Βασίλη
Βασιλης Παπαδολιας
18-08-2008, 01:45 PM
καλή σου μέρα Βασίλη
Ok, sorry που σας αποπροσανατόλισα με την ημιμάθεια μου...
Παίρνω το κουβαδάκι μου και αφήνω εσάς τους "γνώστες" να μιλήσετε... Είμαι σίγουρος ότι η Αυθεντία μέσα σας θα ξέρει καλύτερα...
gargoyle
18-08-2008, 01:46 PM
Εμενα δεν με απασχολει το ζητημα..να σου πω την αληθεια..αλλα αν ισχυει εφαγα χοντρο πακετακι..με τοσα που εχω κανει ..με βλεπω μυγα την επομενη φορα..και μαλιστα στο σπιτι σου..:toung::toung:
Α, μην ανησυχείς. Δες επ' αυτού το "Δεκαήμερο" του Παζολίνι. Έχει και μια ιστορία με έναν τύπο που μετά τον θάνατό του γυρίζει να πει στο φίλο του τι είναι αμαρτία. :laugh: (ήταν λίγο οφ τόπικ, αλλά δείχνει μια άποψη του θέματος υπό το πρίσμα της έβδομης τέχνης)
aries engineer
18-08-2008, 02:25 PM
Α, μην ανησυχείς. Δες επ' αυτού το "Δεκαήμερο" του Παζολίνι. Έχει και μια ιστορία με έναν τύπο που μετά τον θάνατό του γυρίζει να πει στο φίλο του τι είναι αμαρτία. :laugh: (ήταν λίγο οφ τόπικ, αλλά δείχνει μια άποψη του θέματος υπό το πρίσμα της έβδομης τέχνης)
Εγω παντως σε προειδοποιησα..προσεχε τι λες, γιατι αν εισαι κουνουπι στην επομενη ζωη και βρεθεις στο υπνοδωματιο του Βασιλη..μην αρχιζεις τα Νελλη Νελλη βοηθεια!!!!!:toung::toung::toung:
εφη ταδε-ταδε εφη
18-08-2008, 02:53 PM
Ok, sorry που σας αποπροσανατόλισα με την ημιμάθεια μου...
Παίρνω το κουβαδάκι μου και αφήνω εσάς τους "γνώστες" να μιλήσετε... Είμαι σίγουρος ότι η Αυθεντία μέσα σας θα ξέρει καλύτερα...
Επιμένεις να παρανοείς αυτά που λέω..Βεβαίως και δεν είμαι γνώστης..Ούτε με αποπροσανατόλισες...είναι κρίμα να μην δέχεσαι ότι υπάρχουν κι άλλες απόψεις που μπορεί να είναι αντίθετες από τις δικές σου..χρησιμοποιείς σκληρή κριτική κι όταν οι άλλοι σου απαντούν στο ίδιο επίπεδο βγάζεις την κάρτα της "αλεπούς"..
Δικαίωμά σου..τελευταίο σχόλιο από μέρους μου..:love:
Βασιλης Παπαδολιας
18-08-2008, 02:57 PM
είναι κρίμα να μην δέχεσαι ότι υπάρχουν κι άλλες απόψεις που μπορεί να είναι αντίθετες από τις δικές σου..χρησιμοποιείς σκληρή κριτική κι όταν οι άλλοι σου απαντούν στο ίδιο επίπεδο βγάζεις την κάρτα της "αλεπούς"..
Δικαίωμά σου..τελευταίο σχόλιο από μέρους μου..:love:
Μάλλον με μπέρδεψες με άλλον καλή μου...
Τους χαιρετισμούς μου...
Λευκή
18-08-2008, 03:31 PM
Η υλική κίνηση του Κάρμα απ την οποία προκύπτει η ενέργεια που αποθηκεύεται στα άγνωστα πεδία ποια είναι ακριβώς;
αγαύη
18-08-2008, 03:31 PM
μια καρμικη σχεση μπορει να τελειωσει για παντα? ή παντα αφηνει καταλλειπα τα οποια μας ταλαιπωρουν? επισης ηθελα να ρωτησω εαν σε αυτες τις περιπτωσεις των καρμικων σχεσεων η καρμικοτητα γινεται αντιλληπτη και απο τους δυο ή μονο στον εναν?
Πιστεύω πως καρμική είναι μία σχέση όταν εμπλέκεται ο Πλούτωνας και οι δεσμοί της Σελήνης. Επίσης σε μία συναστρία όταν η σελήνη΄πραγματοποιεί σύνοδο με τον Πλούτωνα εμφανίζονται καρμικά χρέη. Στην καρμική σχέση πάντα κάποιος χρωστάει από αλλού κάτι και θα πρέπει να το ξεπληρώσει σε σημείο που να τον κάνει να μάθει κάποια πράγματα. Είναι σχεδόν πάντα επώδυνες οι καρμικές σχέσεις αλλά μας δυναμώνουν και μας προχωρούν. Δεν έχει σημασία ο χρόνος που διαρκούν. Οτι μάθουμε από αυτές θα είναι κέρδος. Αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να είμαστε σε διαδικασία ωρίμανσης.
gargoyle
18-08-2008, 03:40 PM
Εγω παντως σε προειδοποιησα..προσεχε τι λες, γιατι αν εισαι κουνουπι στην επομενη ζωη και βρεθεις στο υπνοδωματιο του Βασιλη..μην αρχιζεις τα Νελλη Νελλη βοηθεια!!!!!:toung::toung::toung:
Εσύ είσαι η Νέλλη; Ε, δεν πειράζει βρε, αν την έχουμε σιγουρέψει πια τη θέση στο βασίλειο των εντόμων όλο και κάποιο τρόπο θα βρούμε να το διασκεδάσουμε! :laugh::toung:
gargoyle
18-08-2008, 03:45 PM
Τη βασική αρχή στην είπα κούκλα μου.. τι φταίω εγώ που δεν την καταλαβαίνεις; Το Κάρμα είναι σχήμα συμπεριφοράς. Και οι εσωτεριστές λένε ότι αυτό έχει και όψη ενέργειας που αποθηκεύεται σε πεδία, που μέχρι σήμερα δεν μπορούμε να μετρήσουμε. Γι' αυτό και περνάει από ζωή σε ζωή.
Τώρα αν δεν έχεις το background να το καταλάβεις αυτό, εγώ τι φταίω; Να σου κάνω μαθήματα online? :)
Τα λέμε...
Ωπ, τώρα το είδα αυτό. "Το Κάρμα είναι σχήμα συμπεριφοράς και περνάει από ζωή σε ζωή"
Τώρα , αν συνεχίσω εγώ, χρυσέ μου, τα περί στατικότητας (ακούς εκεί περνάει από ζωή σε ζωή. Βάσει ποιού αέναου μηχανισμού γίνεται αυτό και ποιός τον εγκαθίδρυσε και τον εποπτεύει; Μην τρελλαθούμε κιόλας) και συμπαντικού μπαμπάκα, θα φταίω;
Για να μην αναφερθώ στο τι σημαίνει από μόνο του το σχήμα των πολλών ζωών και των σκοπών που έχει η καθεμιά τους.
Μάλλον εσύ δεν έχεις καταλάβει το "background¨των όσων υποστηρίζεις και μην εκνευρίζεσαι όταν εντοπίζονται βασικές δομικές αδυναμίες και αντιφάσεις στα όσα υποστηρίζεις.
Βασιλης Παπαδολιας
18-08-2008, 03:46 PM
Η υλική κίνηση του Κάρμα απ την οποία προκύπτει η ενέργεια που αποθηκεύεται στα άγνωστα πεδία ποια είναι ακριβώς;
Αν εννοείς υλική με την έννοια μετακινώ ένα αντικείμενο από δω εκεί, δε θα βρεις τέτοια αντιστοιχία εύκολα. Δεν είναι καν σίγουρο ότι πρόκειται για ενέργεια ή για "διαδρομή" ενέργειας. Αν πρόκειται για διαδρομή, στην ουσία θα μπορούσαμε να το φανταστούμε ως "χαράξεις" στον ενεργειακό χώρο του τύπου ενός δίσκου του πικάπ. Αλλά κι αυτό μας βοηθάει μόνο αν σκεφτόμαστε σωματιδιακά. Αν σκεφτούμε μαθηματικά, π.χ. κάρμα είναι η στατιστικά μεγάλη πιθανότητα. Το γεγονός ότι αν επαναλάβεις ένα πείραμα 1000 φορές σου δίνει μία πιθανότητα υψηλή σε κάποιες τιμές είναι μία "προδιάθεση συμπεριφοράς" της ύλης ή των φαινομένων. Αυτή η προδιάθεση λένε οι εσωτεριστές κάπου αποθηκεύεται ως ίχνος. Πιθανότατα είναι ανεπαρκές αυτό που περιγράφω, αλλά μη νομίζεις ότι υπάρχουν και όροι καλύτεροι να περιγράψει κανείς κάτι που δεν μπορεί να μετρήσει.
Βασιλης Παπαδολιας
18-08-2008, 03:47 PM
Ωπ, τώρα το είδα αυτό.
Λοιπόν το έκλεισα αυτό... Δεν ξαναγυρνάω πίσω τώρα... Ό,τι είπαμε είπαμε... Ό,τι κατάλαβες, κατάλαβες...
gargoyle
18-08-2008, 03:47 PM
Πιστεύω πως καρμική είναι μία σχέση όταν εμπλέκεται ο Πλούτωνας και οι δεσμοί της Σελήνης. Επίσης σε μία συναστρία όταν η σελήνη΄πραγματοποιεί σύνοδο με τον Πλούτωνα εμφανίζονται καρμικά χρέη. Στην καρμική σχέση πάντα κάποιος χρωστάει από αλλού κάτι και θα πρέπει να το ξεπληρώσει σε σημείο που να τον κάνει να μάθει κάποια πράγματα. Είναι σχεδόν πάντα επώδυνες οι καρμικές σχέσεις αλλά μας δυναμώνουν και μας προχωρούν. Δεν έχει σημασία ο χρόνος που διαρκούν. Οτι μάθουμε από αυτές θα είναι κέρδος. Αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να είμαστε σε διαδικασία ωρίμανσης.
Ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση. Μπορείτε όμως να μας πείτε που τη στηρίζετε, εκτός φυσικά από τη διαίσθησή σας; Κοινώς, σε μια συναστρία όπου ο Πλούτωνας του Α κάνει σύνοδο με τη Σελήνη του Β, πώς είστε σε θέση να καταλάβετε ότι αυτή η σχέση είναι "καρμική"; Και πώς την ορίζετε την "καρμική σχέση"; Ας πούμε, τα άτομα έχουν ξανασυναντηθεί σε προηγούμενη ζωή ή το αντιλαμβάνεστε ως κάτι άλλο;
gargoyle
18-08-2008, 03:48 PM
Λοιπόν το έκλεισα αυτό... Δεν ξαναγυρνάω πίσω τώρα... Ό,τι είπαμε είπαμε... Ό,τι κατάλαβες, κατάλαβες...
Μην ανησυχείς, εγώ μια χαρά καταλαβαίνω. Για σένα αμφιβάλλω.
Βασιλης Παπαδολιας
18-08-2008, 03:51 PM
Αργυρώ, δεν μπορείς να μονοπωλείς εσύ τη συζήτηση. Συζητάμε μέρες αυτό το θέμα. Ό,τι είπαμε το είπαμε. ¶σε να μιλήσουμε και με κανέναν άλλον... Έκανε μία ερώτηση η Λευκή και της απάντησα. ¶σε εκείνη να απαντήσει. Δε χρειάζεται να απαντάς εσύ...
gargoyle
18-08-2008, 04:00 PM
Αργυρώ, δεν μπορείς να μονοπωλείς εσύ τη συζήτηση. Συζητάμε μέρες αυτό το θέμα. Ό,τι είπαμε το είπαμε. ¶σε να μιλήσουμε και με κανέναν άλλον... Έκανε μία ερώτηση η Λευκή και της απάντησα. ¶σε εκείνη να απαντήσει. Δε χρειάζεται να απαντάς εσύ...
Σου απάντησα στις ανακρίβειες που έγραψες, σχετικά με τον υποτιθέμενο ορισμό και στην εξίσου υποτιθέμενη μη κατανόησή του από μένα. Η ερώτηση της Λευκής έγινε όντως από τη Λευκή και εκείνη θα σου απαντήσει περαιτέρω.
Όσον αφορά τον αριθμό των απαντήσεών μου, δεν σε όρισα μετρητή και ούτε απαγόρευσα σε κανεναν άλλο να δημοσιεύσει.
Βασιλης Παπαδολιας
18-08-2008, 04:18 PM
Σου απάντησα στις ανακρίβειες που έγραψες, σχετικά με τον υποτιθέμενο ορισμό
Εσύ δεν προλαβαίνεις να διαβάσεις ρε συ και να σκεφτείς τι έχει γράψει ο άλλος κι έχεις απαντήσει κιόλας. Τόση φούρια έχεις. Θα μας πείσεις κιόλας ότι βρήκες και ανακρίβειες; ¶σε να ακούσει ο κόσμος τι ισχύει. Μήπως δε σε συμφέρει, γιατί σε βολεύει να κρίνεις εκ του ασφαλούς τους ιερείς του κάρμα; Φαντάζεσαι τι θα γινόταν αν στο τέλος αποδεικνυόταν ότι το κάρμα έχει υλιστική βάση; Πού θα πήγαιναν τα επιχειρήματα σου; Ποιον θα έκρινες τότε; Τι θα γινόμασταν χωρίς βαρβάρους;
gargoyle
18-08-2008, 04:24 PM
Εσύ δεν προλαβαίνεις να διαβάσεις ρε συ και να σκεφτείς τι έχει γράψει ο άλλος κι έχεις απαντήσει κιόλας. Τόση φούρια έχεις. Θα μας πείσεις κιόλας ότι βρήκες και ανακρίβειες; ¶σε να ακούσει ο κόσμος τι ισχύει. Μήπως δε σε συμφέρει, γιατί σε βολεύει να κρίνεις εκ του ασφαλούς τους ιερείς του κάρμα; Φαντάζεσαι τι θα γινόταν αν στο τέλος αποδεικνυόταν ότι το κάρμα έχει υλιστική βάση; Πού θα πήγαιναν τα επιχειρήματα σου; Ποιον θα έκρινες τότε; Τι θα γινόμασταν χωρίς βαρβάρους;
Αυτό θέλω κι εγώ... Να ακούσει ο κόσμος τι ισχύει. Όσο για τη φούρια, όσες τοποθετήσεις έχω εγώ, άλλες τόσες έχεις κι εσύ, σε περίπτωση που δεν το έχεις συνειδητοποιήσει.
Και ναι, βρήκα ανακρίβειες - και μάλιστα πολλές - και σου τις είπα.
Επίσης, ποιοί είναι "οι ιερείς του Κάρμα"; Έχουμε να κάνουμε και με κανένα σύγχρονο ιερατείο; Για πες κι άλλα, έχει πολύ ενδιαφέρον αυτό...
Όσο για την υλιστική βάση που θα μπορούσε να έχει το Κάρμα, αυτό και μόνο σαν σεναριο έχει αρκετό γέλιο. Σε πληροφορώ πως ο υλισμός δεν έχει καμία σχέση με τέτοιες σκοταδιστικές θέσεις, βαρβαρούλη... :bigsmile:
Βασιλης Παπαδολιας
18-08-2008, 04:31 PM
Οκ, εγώ είμαι βάρβαρος...
άσε τώρα να συμπληρώσω κάτι για το θέμα της επιστημονικής απόδειξης που μας έχεις φάει. Η επιστημονική απόδειξη δεν είναι πάντα πρωθύστερη. Σου γράφω μία θεωρία κι αμέσως με ρωτάς ποιος το έχει παρατηρήσει. Η επιστήμη δε δουλεύει πάντα με αυτή τη σειρά. Πολλές από τις παρατηρήσεις έρχονται εκ των υστέρων. Ο Αινστάιν για παράδειγμα είχε προβλέψει την ύπαρξη μαύρων τρυπών αλλά δεν είχαν παρατηρηθεί. Τι έπρεπε να του πουν; Λες μαλ..ίες; Κάθισαν δέκα είκοσι χρόνια, έφαγαν τα λυσσακά τους και τις βρήκαν. Εκ των υστέρων... Ομοίως τώρα ψάχνουν για κάποιο υποτιθέμενο σωματίδιο Χιγκς. Και για την αύρα ο εσωτερισμός έλεγε ότι υπάρχει και όλοι τους δουλεύανε μέχρι που ο Κίρλιαν έβγαλε τις φωτογραφίες της αύρας. Γι' αυτό λέμε ότι μιλάμε για θεωρίες. Οι οποίες είναι προς επαλήθευση. Ως θεωρίες. Όχι ως θέσφατα... ¶λλο όμως να κρίνεις τις θεωρίες επί της ουσίας κι άλλο να βλέπεις ρε συ από πίσω συνέχεια το δάχτυλο της συνομωσίας, του βαρβαρισμού, του σκοταδισμού κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο...
Pirate Jenny
18-08-2008, 04:36 PM
Τι έχετε πάθει, χαλαρώστε
Στο τέλος κάπως έτσι θα μας καταντήσετεYouTube - Oh Show Us The Way To The Next Whisky Bar! (http://www.youtube.com/watch?v=W9i8zKPQ3Z0&feature=related)
gargoyle
18-08-2008, 04:48 PM
Οκ, εγώ είμαι βάρβαρος...
άσε τώρα να συμπληρώσω κάτι για το θέμα της επιστημονικής απόδειξης που μας έχεις φάει. Η επιστημονική απόδειξη δεν είναι πάντα πρωθύστερη. Σου γράφω μία θεωρία κι αμέσως με ρωτάς ποιος το έχει παρατηρήσει. Η επιστήμη δε δουλεύει πάντα με αυτή τη σειρά. Πολλές από τις παρατηρήσεις έρχονται εκ των υστέρων. Ο Αινστάιν για παράδειγμα είχε προβλέψει την ύπαρξη μαύρων τρυπών αλλά δεν είχαν παρατηρηθεί. Τι έπρεπε να του πουν; Λες μαλ..ίες; Κάθισαν δέκα είκοσι χρόνια, έφαγαν τα λυσσακά τους και τις βρήκαν. Εκ των υστέρων... Ομοίως τώρα ψάχνουν για κάποιο υποτιθέμενο σωματίδιο Χιγκς. Και για την αύρα ο εσωτερισμός έλεγε ότι υπάρχει και όλοι τους δουλεύανε μέχρι που ο Κίρλιαν έβγαλε τις φωτογραφίες της αύρας. Γι' αυτό λέμε ότι μιλάμε για θεωρίες. Οι οποίες είναι προς επαλήθευση. Ως θεωρίες. Όχι ως θέσφατα... ¶λλο όμως να κρίνεις τις θεωρίες επί της ουσίας κι άλλο να βλέπεις ρε συ από πίσω συνέχεια το δάχτυλο της συνομωσίας, του βαρβαρισμού, του σκοταδισμού κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο...
Ο Αινστάιν, όπως και πολλοί άλλοι επιστήμονες, δεν είχαν "προβλέψει" ενορατικώς, είχαν θέσει θεωρίες στη βάση του "εαν ισχύει αυτό, πολύ πιθανόν να ισχύει εκείνο" και φυσικά η όποια επαλήθευση έρχεται εξίσου μέσα από την επιστήμη. Δεν βλέπω όμως αυτό που κολλάει με το Κάρμα, βαρβαρούλη.
Όσο για τις φωτογραφίες Κίρλιαν, από όσο ξέρω δεν αφορά την αύρα του εσωτερισμού. Από ότι εχω καταλάβει, αφορά κάποια κίνηση ηλεκτρικού πεδίου που αποτυπώνεται στην πλάκα. Κανείς δεν μίλησε για επιβεβαίωση του εσωτερισμού. Από που προέκυψε αυτό πάλι;
Και ναι, τις θεωρίες του Κάρμα που ορίζουν την ψυχή ως υπεύθυνη εκ των προτέρων γι' αυτά που θα τραβήξει στην τρέχουσα ενσάρκωσή της (βλ. και απόψεις που εκφράζονται στο θέμα που έχεις θέσει με τα διλήμματα), τις θεωρώ αντιδραστικές, σκοταδιστικές και απάνθρωπες. Ο κάθε ψευτοβολεμένος στη ζωούλα του και τη καθημερινότητά του, θα γυρίσει και θα μας πει πως ο κάθε βασανισμένος ή η κάθε ομάδα βασανισμένων επί της γης ξεπληρωνει χρέη προηγούμενων ζωών και δημιουργεί νέα χρέη επί των επόμενων και πως κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα καλλιερεγώντας το πνεύμα του.
Ναι, αυτό για μένα είναι και σκοταδισμός και βαρβαρότητα και απανθρωπιά. Για σένα είναι πνευματικότητα και δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε, βαρβαρούλη.
aries engineer
18-08-2008, 04:56 PM
Ο Αινστάιν, όπως και πολλοί άλλοι επιστήμονες, δεν είχαν "προβλέψει" ενορατικώς, είχαν θέσει θεωρίες στη βάση του "εαν ισχύει αυτό, πολύ πιθανόν να ισχύει εκείνο" και φυσικά η όποια επαλήθευση έρχεται εξίσου μέσα από την επιστήμη. Δεν βλέπω όμως αυτό που κολλάει με το Κάρμα, βαρβαρούλη.
Όσο για τις φωτογραφίες Κίρλιαν, από όσο ξέρω δεν αφορά την αύρα του εσωτερισμού. Από ότι εχω καταλάβει, αφορά κάποια κίνηση ηλεκτρικού πεδίου που αποτυπώνεται στην πλάκα. Κανείς δεν μίλησε για επιβεβαίωση του εσωτερισμού. Από που προέκυψε αυτό πάλι;
Και ναι, τις θεωρίες του Κάρμα που ορίζουν την ψυχή ως υπεύθυνη εκ των προτέρων γι' αυτά που θα τραβήξει στην τρέχουσα ενσάρκωσή της (βλ. και απόψεις που εκφράζονται στο θέμα που έχεις θέσει με τα διλήμματα), τις θεωρώ αντιδραστικές, σκοταδιστικές και απάνθρωπες. Ο κάθε ψευτοβολεμένος στη ζωούλα του και τη καθημερινότητά του, θα γυρίσει και θα μας πει πως ο κάθε βασανισμένος ή η κάθε ομάδα βασανισμένων επί της γης ξεπληρωνει χρέη προηγούμενων ζωών και δημιουργεί νέα χρέη επί των επόμενων και πως κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα καλλιερεγώντας το πνεύμα του.
Ναι, αυτό για μένα είναι και σκοταδισμός και βαρβαρότητα και απανθρωπιά. Για σένα είναι πνευματικότητα και δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε, βαρβαρούλη.
"Die now,pay later"!!!!!!!!!!!
YouTube - Picking Your Religion (http://www.youtube.com/watch?v=dJd3MgIcbnA)
Βασιλης Παπαδολιας
18-08-2008, 04:57 PM
Μήπως κατά βάθος σε ενοχλεί που κάποιοι έχουν διαίσθηση κι εσύ όχι; :bigsmile: Μήπως τους ζηλεύεις; :bigsmile:
Ωραίο το υποκοριστικό που μου έβγαλες.. Δείχνει τρυφερότητα... :bigsmile: Επειδή άρχισαν τα παράπονα από τους άλλους όμως, τέλος για σήμερα... έχω και να δουλέψω.. Bye από το βαρβαρούλη... :bigsmile:
gargoyle
18-08-2008, 05:00 PM
Μήπως κατά βάθος σε ενοχλεί που κάποιοι έχουν διαίσθηση κι εσύ όχι; :bigsmile: Μήπως τους ζηλεύεις; :bigsmile:
Ωραίο το υποκοριστικό που μου έβγαλες.. Δείχνει τρυφερότητα... :bigsmile: Επειδή άρχισαν τα παράπονα από τους άλλους όμως, τέλος για σήμερα... έχω και να δουλέψω.. Bye από το βαρβαρούλη... :bigsmile:
Αχ, βαρβαρούλη, μόλις μας απέδειξες πως είσαι και expert στα περί ψυχολογίας... Το βρήκες πάλι... :bigsmile:
Γειά σου βαρβαρούλη... :bigsmile:
libraD
18-08-2008, 05:19 PM
καλα απιστευτο!!!
και εγω εχω αρη στον υδροχοο και αφροδιτη -ερμη-ηλιο στον αιγοκερω και σεληνη στους διδυμους.
μηπως εχουμε γεννηθει την ιδια μερα τελικα?
Αχ τί να σου πώ, εκείνος έχει γεννηθεί 28/12/1982 στις 08:40, εσύ;
Εκείνος έχει και ωροσκόπο στον Αιγόκερω, άσε και με παιδεύει πολύ, καθότι άνδρας, αγάπη μου....:laugh: :bigsmile: :love: Αχ ο έρωτας πώς μας τυραννά!!!:laugh:
libraD
18-08-2008, 05:22 PM
Merci για το απόφθεγμα περί αγάπης με πάθος, αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν ξέρει τί θέλει;ή πώς να το πετύχει, βλέπεις χιαστί όψη ήλιου-ωροσκόπου στον Αιγόκερω με τη σελήνη στους Διδύμους. ¶ρα πώς να μου πει κι εμένα; Κάνω υπομονή όμως, ευελπιστώ κάποια στιγμή να ωριμάσει...:laugh:
libraD
18-08-2008, 05:27 PM
Αχ, βαρβαρούλη, μόλις μας απέδειξες πως είσαι και expert στα περί ψυχολογίας... Το βρήκες πάλι... :bigsmile:
Γειά σου βαρβαρούλη... :bigsmile:
Δεν είναι πολύ ωραίες αυτές οι κόντρες;;;Πολύ μ'αρέσουν, ανάβουν τα αίματα, νιώθεις πιο ζωντανός!!!Έτσι ζωντανός δε νιώθεις και σε μια καρμική σχέση(για να επιστρέψουμε στο θέμα μας);
Πάντως είστε τέλειοι παιδιά, μπράβο και πάλι μπράβο !!! :clapping::banana
luna123
18-08-2008, 05:40 PM
Αχ τί να σου πώ, εκείνος έχει γεννηθεί 28/12/1982 στις 08:40, εσύ;
Εκείνος έχει και ωροσκόπο στον Αιγόκερω, άσε και με παιδεύει πολύ, καθότι άνδρας, αγάπη μου....:laugh: :bigsmile: :love: Αχ ο έρωτας πώς μας τυραννά!!!:laugh:
και εγω την ιδια ημερομηνια γεννησης εχω.:nuts:
αρα εχουμε και τις ιδιες οψεις.
αλλα εγω ειμαι κοριτσι και ισως ερμηνευονται αλλιως καποιες θεσεις στο γυναικειο ωροσκοπιο.
Βασιλης Παπαδολιας
18-08-2008, 06:06 PM
Δεν είναι πολύ ωραίες αυτές οι κόντρες;;;Πολύ μ'αρέσουν, ανάβουν τα αίματα, νιώθεις πιο ζωντανός!!!Έτσι ζωντανός δε νιώθεις και σε μια καρμική σχέση(για να επιστρέψουμε στο θέμα μας);
Ευχαριστούμε, αν και είμαστε και δεσμευμένοι (μην παρεξηγηθούμε) :bigsmile:
Μάλλον είμαστε κάπως σαν το Μώλντερ και τη Σκάλλυ πριν ξενερώσουν και κάνουν οικογένεια και παιδάκια. Η Σκάλλυ απορρίπτει κάθε τι παρανόρμαλ κι ο Μώλντερ λέει, κάτσε να δούμε αν στέκει αυτό που λέει ο τύπος και μετά κρίνουμε αν είναι παπ...ρας που λέει ότι το είδε με διαίσθηση...
Παρεπιπτόντως οι φωτογραφίες Κίρλιαν έχει τις εξής σατανικές συμπτώσεις με την αύρα των αποκρυφιστών...
1. Χρωματίζονται ανάλογα με τη συναισθηματική διάθεσ
2. Είναι στην ίδια απόσταση από το σώμα που λένε οι αποκρυφιστές
3. Έχουν αυτόνομη παρουσία (π.χ. και να κόψει κανείς ένα μέρος του σώματος για αρκετή ώρα το ενεργειακό πεδίο παραμένει σαν το δάχτυλο να ήταν εκεί...
Καλό βράδυ παιδιά, το show θα συνεχιστεί άλλη μέρα...
Δείμων
18-08-2008, 06:34 PM
Και το φωτοστέφανο στην Χριστιανική αγιογραφία (συναντάται και σε άλλες θρησκείες νομίω, πιθανόν Ινδουϊσμό και Βουδισμό, αλλά το λέω με επιφύλαξη) η αποτύπωση της αύρας είναι... Αυτό σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι έχουν την ιδιότητα//ικανότητα να την βλέπουν χωρίς ειδικές συσκευές και ανεξάρτητα χώρου χρόνου και πεποιθήσεων. Απλά την παρατήρησαν και προσπάθησαν να το εξηγήσουν λογικά, σύμφωνα με τα προσωπικά τους βιώματα και την δική τους (πεπερασμένη) γνώση. Οι τεχνικές δυνατότητες της εποχής τους υποχρέωσαν σε υπερφυσικές ερμηνείες. Έτσι και οι πρωτόγονοι που δεν καταλάβαιναν π.χ. τη φωτιά τη μέρα και τη νύχτα τα είχαν Θεοποιήσει. Μερικά για την αύρα την Kirlian και όσους ακόμα και σήμερα ισχυρίζονται ότι μπορούν να την δουν εδώ.
What Color Is Your Aura? (http://paranormal.about.com/library/weekly/aa042699.htm)
Όταν τώρα αρχίσουμε να βρίσκουμε να επισμαίνουμε να αποκρυπτογραφούμε και να συσχετίζουμε την σημερινή γνώση προχωρώντας πίσω προς τις ρίζες, αφαιρώντας σκοπιμότητες και στρεβλώσεις, είμαστε σε καλό δρόμο για την ενοποιητική άρα αντικειμενικότερη αντίληψη των πραγμάτων. Γιατί θα επαναλάβω ένα φαινομενο έχει μία και μονη εξήγηση, & όταν απο δύο διαφορετικές θεωρίες φτάνουμε στο ίδιο συμπέρασμα πιθανότατα η βάση τους να είναι ομοίως η ίδια. Η διαφορετική διαδρομή είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης αδυναμίας. Ουρανός speaking over. :cheesy:
Στο προηγούμενο post μου να διορθώσω την λέξη «βολεύει» με την λέξη «εξυπηρετεί», όπως δηλαδή το εννοούσα. Συγνώμη για την παρανόηση που προκάλεσα.
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
18-08-2008, 11:58 PM
Αγαπητο μελος με ολο τον σεβασμο και το θαρρος οι ''καρμικες σχεσεις'' δεν ειναι λουνα -παρκ ,να αναβουν τα αιματα και να νιωθουμε ζωντανοι:nuts:!!!
Ειναι μαθημα ζωης ,ειναι πονος,ειναι τσακισμα του εγωισμου,ισως αλλαξεις στοιχεια του χαρακτηρα σου για να μπορεσεις να εξεληχθεις να γινεις καλυτερη και αν εχει ''πεσει σε εσενα το φορτιο ''μεσα απο σενα θα εξεληχθει και ο ανθρωπος σου .Ολα αυτα εχουν σπαραγμο ,πονο ,δακρυα.
Οι στιγμες χαρας ειναι λιγες αλλα σημαντικες για να ΄΄άνεβεις τα σκαλια ''για ενα καλυτερο αυριο:love:
Δεν ξερω αν ειναι παλιες ωφειλες ,η χρεη,η τεφτερια ανεξωφλητα ,ξερω ομως οτι επρεπε να δουλεψω πανω στην σχεση με υπομονη . Αυτο μπορει να παρει και μια ζωη ολοκληρη καλη μου κοπελα.
φιλικα:bigsmile:
pecora nera
19-08-2008, 06:19 AM
Κανονικά εγώ δε θα έπρεπε να ανακατευτώ εδώ γιατί είναι .... επικίνδυνο το θέμα όπως έχει εξελιχθεί αλλά ειμαι άνθρωπος του ρίσκου :bigsmile::bigsmile:
Να τα πάρω με τη σειρά...
1. Τα καλύτερα σχόλια ήταν αυτά της aries engineer, γέλασα πολύ :bigsmile::bigsmile:
2. Όταν μιλάμε/συζητάμε για το Κάρμα και άλλες θεωρίες μεταφυσικές υποτίθεται ότι εκ των προτέρων γνωρίζουμε ότι μιλάμε για πράγματα τα οποία δεν έχουν αποδειχτεί πιθανότατα δεν ισχύουν τελικά και δεν ορίζονται με κανόνες ούτε ειδικούς ορισμούς.
¶ρα συζητάμε και ανταλλάσουμε εκτός από απόψεις κυρίως τις γνώσεις μας που έχει ο καθένας πάνω σ' αυτήν τη θεωρία ανάλογα με το πόσα και ποιά (βιβλία, άρθρα, έρευνες, κ.λ.π.) έχει διαβάσει.
Αυτό συμβαίνει ανάμεσα στα άτομα που έχουν -νομίζω- ένα έμφυτο; εκ γενετής; ενδιαφέρον να αναζητούν, να ψάχνουν απαντήσεις σε πολλά από τα αιώνια ερωτήματα του ανθρώπου με τα οποία άλλωστε και όλες οι θρησκείες ασχολούνται.
Είναι λοιπόν νομίζω μάταιο να προσπαθούν να συμφωνήσουν και να συννενοηθούν 2 άτομα που δεν έχουν την ίδια ανησυχία. Για τον έναν αυτά είναι λυμένα μάλλον προ πολλού και μέσα του έχει δώσει τις απαντήσεις με έναν ορθολογιστικό τρόπο, ο άλλος -είναι σαν και μένα- :bigsmile: ποτέ μάλλον δε θα νιώσει πως πήρε απαντήσεις και θα συνεχίζει να αναζητά στις διάφορες θεωρίες μια αλήθεια.
Επίσης είναι μάταιο (ευγενική λέξη χρησιμοποιώ για να αποφύγω τις ανταπαραθέσεις ενώ άλλη λέξη ταιριάζει) να "χτυπάς" έναν άνθρωπο που έχει τέτοιες αναζητήσεις πιέζοντας να σου δώσει ορισμούς και κανόνες γιατί και θα του βρεις αντιφάσεις και θα του βρεις κενά, αν ήξερε το σωστό και την αλήθεια σ' αυτά που τον ρωτάς θα ήταν .... διάσημος το ολιγότερο.
Είναι πολύ εύκολο να στριμώξεις κάποιον που ασχολείται με αναπόδεικτες θεωρίες.
Οπότε θα ήταν σκόπιμο να παραμένουμε στη συζήτηση για τις διάφορες θεωρίες περί Κάρμα ή οτιδήποτε άλλο.
Βασιλης Παπαδολιας
19-08-2008, 09:35 AM
Καλή προσέγγιση, pecora, αλλά το ζήτημα δεν είναι τόσο η διαφωνία δύο ανθρώπων. Η διαφωνία αυτή είναι συμβολική (έγραψα κι αλλού με χιούμορ ότι χτυπάμε το σαμάρι). Και γίνεται γιατί υπάρχει η πεποίθηση ότι υπάρχει κρυφό σατανικό σχέδιο πίσω από τις μεταφυσικές αναπόδεικτες θεωρίες. Εκεί πάει το πράγμα. Όσο υπάρχει αυτή η πεποίθηση θα υπάρχει και η λογική Ρομπέν των Δασών, πάω δηλαδή να σώσω τους άσχετους και αμόρφωτους που δεν ξέρουν φιλοσοφία και τους παραπλανούν οι επιτήδειοι (και ποιο προσωπικό αίτημα εκπληρώνει βέβαια αυτή η προσπάθεια θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε). Οπότε όπως καταλαβαίνεις υπό αυτές τις συνθήκες η σύγκρουση θα διαρκεί και θα διαρκεί... Κι αν λείψει ένας από τους δύο, θα βρεθεί άλλος στη θέση του (σε άλλο θέμα ήσουν εσύ η διαφωνούσα).
Η δική μου στόχευση στη συζήτηση αυτή δεν είναι να πείσω την gargoyle (αυτό δεν πρόκειται να συμβεί και το έχω υπόψη μου). Ως ένα σημείο μάλιστα η gargoyle είναι χρήσιμη γιατί λειτουργεί ως άλλος "Κρόνος" ελέγχοντας και παιρνώντας από το κόσκινο τα λόγια όλων μας. "Χρησιμοποιώ" τη συζήτηση για να φανούν με απλά λόγια και απομυθοποιημένα κάποια πράγματα που τα έχουμε μετατρέψει σε ταμπού. Να καταλάβει ο κόσμος τι λένε ακριβώς αυτές οι θεωρίες με απλά λόγια και να φύγει αυτός ο θρησκευτικός μυστικισμός που υπάρχει γύρω από αυτά τα θέματα. Αποκτώντας αυτή την κατανόηση ο άνθρωπος θα μπορεί να ελέγξει καλύτερα τη ζωή του. Αλλιώς αυτές οι διεργασίες θα συνεχίζουν να γίνονται, αλλά υποσυνείδητα και τότε πράγματι θα βαλτώσει όπως λέει κι η gargoyle σε μία αιώνια στατικότητα. Τότε θα ισχύει όντως ότι η εξέλιξη γίνεται μόνο με μαζικές διεργασίες, γιατί ο άνθρωπος δε θα είναι συνειδητός.
Η εξέλιξη όμως πρέπει να είναι ηλιο-σεληνιακή και να προκύπτει από διαλεκτική σχέση μεταξύ της εξέλιξης του ατόμου (ήλιος/συνείδηση) και της μάζας (σελήνη/υποσυνείδητο).
Στην περίπτωση μας, όταν κανείς ξέρει τι σημαίνει κάρμα, ξέρει και πότε μία σχέση είναι κατά κάποιο τρόπο "καρμική". Όταν επαναλαμβάνει κανείς σε μία σχέση σχήματα του παρελθόντος που νόμιζε ότι έχουν εκλείψει, όταν ο σύντροφος είναι ερωτευμένος με κάτι που μας αρέσει να προβάλλουμε (ομορφιά, εξυπνάδα, κλπ) κι όχι με μας τους ίδιους (ή το αντίστροφο), όταν αναπαράγουμε συμπεριφορές αδιέξοδες μέσα στη σχέση, τότε η σχέση είναι "καρμική". Γιατί μέσα από αυτήν επαναλαμβάνουμε τα δικά μας μοτίβα συμπεριφοράς (κι ο άλλος τα δικά του) και πονάμε γιατί προκαλούν τον ίδιο πόνο που μας έχουν προκαλέσει και στο παρελθόν. Και τα επαναλαμβάνουμε όπως λέει κι η ψυχολογία γιατί αυτή τη φορά ελπίζουμε να είναι καλύτερα. Μόνο που το ζητούμενο είναι πώς θα ξεφύγουμε από τα μοτίβα. Πώς θα απομυθοποιήσουμε και απομυθοποιηθούμε (ειδικά το δεύτερο που είναι και πιο δύσκολο και απογοητεύει τους μέχρι τώρα θαυμαστές μας). Πώς θα ξέρει ο άλλος ότι έχει μπροστά του ένα άνθρωπο με αδυναμίες κι όχι ένα ρόλο.
Το Κάρμα είναι ένα μοτίβο συμπεριφοράς, ένας Νόμος με την ψυχολογική έννοια του όρου, δηλαδή ένας συμβιβασμός, μία σύμβαση που κάναμε κάποτε γιατί εξυπηρετούσε ένα σκοπό. Στην πορεία όμως το μοτίβο, ο Νόμος, η συνήθεια απέκτησε δική του δύναμη, αποκόπηκε από την πραγματικότητα και θέλει συνεχώς να αναπαράγει τον εαυτό του. Αν δεν ξέρουμε τους μηχανισμούς του, δεν μπορούμε να το καταλάβουμε και να σπάσουμε το φαύλο κύκλο. Αυτή την έννοια έχει και η μελέτη των συγγραφέων και η αρθρογραφία και η συζήτηση για το θέμα κι όχι την έννοια της προώθησης κάποιων θρησκευτικών προλήψεων.
Όταν δει κανείς "έτσι" μία καρμική σχέση, τότε καταλαβαίνει και γιατί μιλάει. Αλλιώς νομίζει απλά ότι έχει υπογραφεί κάποιο συμφωνητικό πριν να έρθει στη γη ότι θα γνωριστεί με το τάδε άτομο (μπορεί να συμβαίνει κι αυτό, μην απογοητεύσουμε και τελείως τους πιστεύοντες, αλλά είναι κάτι που δεν μπορούμε να το ελέγξουμε, ας δούμε τι σημαίνει κάρμα "τώρα" σε αυτή τη ζωή κι ας αφήσουμε αυτό που ήρθε κι αυτό που θα'ρθει).
gargoyle
19-08-2008, 11:23 AM
Κανονικά εγώ δε θα έπρεπε να ανακατευτώ εδώ γιατί είναι .... επικίνδυνο το θέμα όπως έχει εξελιχθεί αλλά ειμαι άνθρωπος του ρίσκου :bigsmile::bigsmile:
Να τα πάρω με τη σειρά...
1. Τα καλύτερα σχόλια ήταν αυτά της aries engineer, γέλασα πολύ :bigsmile::bigsmile:
2. Όταν μιλάμε/συζητάμε για το Κάρμα και άλλες θεωρίες μεταφυσικές υποτίθεται ότι εκ των προτέρων γνωρίζουμε ότι μιλάμε για πράγματα τα οποία δεν έχουν αποδειχτεί πιθανότατα δεν ισχύουν τελικά και δεν ορίζονται με κανόνες ούτε ειδικούς ορισμούς.
¶ρα συζητάμε και ανταλλάσουμε εκτός από απόψεις κυρίως τις γνώσεις μας που έχει ο καθένας πάνω σ' αυτήν τη θεωρία ανάλογα με το πόσα και ποιά (βιβλία, άρθρα, έρευνες, κ.λ.π.) έχει διαβάσει.
Αυτό συμβαίνει ανάμεσα στα άτομα που έχουν -νομίζω- ένα έμφυτο; εκ γενετής; ενδιαφέρον να αναζητούν, να ψάχνουν απαντήσεις σε πολλά από τα αιώνια ερωτήματα του ανθρώπου με τα οποία άλλωστε και όλες οι θρησκείες ασχολούνται.
Είναι λοιπόν νομίζω μάταιο να προσπαθούν να συμφωνήσουν και να συννενοηθούν 2 άτομα που δεν έχουν την ίδια ανησυχία. Για τον έναν αυτά είναι λυμένα μάλλον προ πολλού και μέσα του έχει δώσει τις απαντήσεις με έναν ορθολογιστικό τρόπο, ο άλλος -είναι σαν και μένα- :bigsmile: ποτέ μάλλον δε θα νιώσει πως πήρε απαντήσεις και θα συνεχίζει να αναζητά στις διάφορες θεωρίες μια αλήθεια.
Επίσης είναι μάταιο (ευγενική λέξη χρησιμοποιώ για να αποφύγω τις ανταπαραθέσεις ενώ άλλη λέξη ταιριάζει) να "χτυπάς" έναν άνθρωπο που έχει τέτοιες αναζητήσεις πιέζοντας να σου δώσει ορισμούς και κανόνες γιατί και θα του βρεις αντιφάσεις και θα του βρεις κενά, αν ήξερε το σωστό και την αλήθεια σ' αυτά που τον ρωτάς θα ήταν .... διάσημος το ολιγότερο.
Είναι πολύ εύκολο να στριμώξεις κάποιον που ασχολείται με αναπόδεικτες θεωρίες.
Οπότε θα ήταν σκόπιμο να παραμένουμε στη συζήτηση για τις διάφορες θεωρίες περί Κάρμα ή οτιδήποτε άλλο.
Συγγνώμη, αλλά το γεγονός ότι αναφερόμαστε σε πράγματα τα οποία γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι δεν αποδεικνύονται, δεν σημαίνουν και παράλληλα πως δεν οφείλει κανείς να μιλάει βάσει ορισμών και συγκροτημένης θεωρίας γι'αυτά, από τη στιγμή που υποτίθεται πως τα καταθέτει ως συγκεκριμένη και επεξεργασμένη από ένα ευρύτερο σύνολο ανθρώπων, άποψη.
Ιδιαίτερα δε, όταν συνδυάζουμε αυτού του είδους τις "αναζητήσεις" με την έννοια της αλήθειας.
Ότι είναι "μάταιο" να αντιπαρατίθεσαι με κάποιον που πιστεύει στο Κάρμα, θα συμφωνήσω. Ωστόσο τα κενά τα βρίσκεις επειδή όντως υπάρχουν.
Δεν αντιλαμβάνομαι αλήθεια γιατί "το να ψαχτείς" σημαίνει παράλληλα να αποδεχτείς οτιδήποτε αστήριχτο κι όχι η σκληρή κριτική που κάνεις σε τέτοιες θεωρίες. Αν το πάμε έτσι κι εγώ μπορώ να σου πω αντιθέτως πως ακριβώς επειδή κάνω σκληρότερη κριτική σε οτιδήποτε ερευνώ και διαβάζω από ότι εσύ, ψάχνομαι περισσότερο, αν το ποσοτικοποιούμε έτσι. Και άλλες θεωρήσεις κρίνονται περισσότερο ικανοποιητικές και αντέχουν σε κάθε κριτική, άλλες πάλι όχι (όπως αυτές του Κάρμα).
Αυτή δηλαδή η αυτάρεσκη κατάσταση όλων των οπαδών αυτών των θεωριών να ισχυρίζονται πως "ψάχνονται", αλλά όταν στριμώχνεις λίγο τα επιχειρήματά τους αφενός να παθαίνουν υστερία και αφετέρου να μην το θεωρούν αυτό 'ψάξιμο", πολύ μου αρέσει.
Βασιλης Παπαδολιας
19-08-2008, 11:27 AM
Αυτή δηλαδή η αυτάρεσκη κατάσταση όλων των οπαδών αυτών των θεωριών να ισχυρίζονται πως "ψάχνονται", αλλά όταν στριμώχνεις λίγο τα επιχειρήματά τους αφενός να παθαίνουν υστερία και αφετέρου να μην το θεωρούν αυτό 'ψάξιμο", πολύ μου αρέσει.
Οι γενικεύσεις και οι αναφορές συλλήβδην σε ολόκληρες ομάδες ανθρώπων που ψάχνονται και η αυταρέσκεια όταν νομίζεις ότι τους φέρνεις σε υποτιθέμενη δύσκολη θέση, ενώ στην πραγματικότητα απλά κοιτάς να απαντάς εσύ για άλλους και να μην αφήνεις κουβέντα να πέφτει κάτω είναι μέρος της θεωρίας του ιστορικού υλισμού; :bigsmile: Ή είναι απλά γενικεύσεις και αυταρέσκεια; :bigsmile:
gargoyle
19-08-2008, 11:52 AM
Βαρβαρούλη, το σχέδιο πίσω από τις μεταφυσικές θεωρίες δεν είναι καθόλου κρυφό. Αφορά την επιδίωξη να παραμένει ο πολύς και καταπιεσμένος κόσμος στη θέση του χωρίς να αγανακτεί και πολύ πολύ και απειλεί την εξουσία και καλοπέραση του λίγου και καλοζωισμένου. Είναι γνωστό αυτό, εδώ και καιρό. Γενικώ όμως, μπορούμε να πούμε πως το ινδικό ιερατείο έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά. Έπεισε τους ανθρώπους να ανέχονται, μαζί με τα βρώμικα νερά του Γάγγη και οποιαδήποτε άλλη βρωμιά, μεταφέροντας επάνω τους την ευθύνη αποποίησής της.
Το ίδιο εξακολουθεί και γίνεται και σήμερα.
Ο "ορισμός" άλλωστε που δίνεις, επιτέλους - για το Κάρμα, το δείχνει ξεκάθαρα αυτό, αν μη τι άλλο για όποιον έχει διαβάσει τα βασικά περί φιλοσοφίας. "Μια σύμβαση που κάποτε κάναμε και τώρα απέκτησε δική του γνώμη" και τα λοιπά και τα λοιπά.
Οι συμπεριφορές των ανθρώπων πηγάζουν κύρια από τις υλικές, αντικειμενικές συνθήκες και η καθημερινή ζωή το επιβεβαιώνει συνέχεια αυτό. Αν είναι δυνατόν το να επιρρίπτουμε τη συμπεριφορά του ατόμου λόγω του χαρακτήρα του, στο Κάρμα. Το να επαναλαμβάνεις τα ίδια μοτίβα συμπεριφόρας είναι κομμάτι αυτού που αποκαλείται ανθρώπινος χαρακτήρας.
Και για να τελειώνουμε, επειδή όντως έχουμε και δουλειές:
http://www.myhoroscope.gr/38-%EA%E1%F1%EC%E9%EA%DE-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1/297-%F0%FE%F2-%F6%F4%E9%DC%F7%ED%EF%F5%EC%E5-%F4%E7-%EC%EF%DF%F1%E1-%EC%E1%F2.html
Στο σύνδεσμο αυτό διακρίνονται ξεκάθαρα , με σαφέστατο κατά τη γνώμη μου τρόπο, όλη η κατασκευή, η ιδεολογική δομή και ο στόχος των θεωρήσεων σχετικά με το Κάρμα και όλες τις παραφυάδες του.
Το αφιερώνω στους οπαδούς τέτοιων θεωρήσεων, στην "πνευματικότητα", την "αναζήτηση της αλήθειας" και την "ψυχική εξέλιξη" του τόσο πολύτιμου εαυτούλη τους.
Κι επειδή όντως πολύ το κουράσαμε, ως προς το συγκεκριμένο θεματάκι, βαρβαρούλη, να ξεκαθαρίσουμε και τους στόχους μας αμφότεροι, επειδή ανέφερες τα περί συνομοσιολογίας και μυστικισμών:
Ο δικός μου στόχος είναι να μην υπάρχουν πληθυσμοί ανθρώπων που να βασανίζονται στην ζωή τους (όπως περγράφεται στο άρθρο). Ο δικός σου και μερικών άλλων είναι να σώσετε τα άυλα τομάρια σας. Όσο ο στόχος σου και ο τρόπος με τον οποίο πας να το πετύχεις μπαίνει εμπόδιο στον δικό μου (που θα μπαίνει αιώνια γιατί αυτός είναι ο λόγος υπάρξής του), θα βρίσκεις την αντίστοιχη αντίσταση.
Καλή συνέχεια, βαρβαρούλη.
Βασιλης Παπαδολιας
19-08-2008, 12:00 PM
Καλή συνέχεια, βαρβαρούλη.
Καλή συνέχεια και σε σένα Ζαν Ντ' Αρκ :bigsmile: Πρόσεξε μόνο μήπως στο δρόμο των γενικεύσεων σου ισοπεδώνεις ανθρώπους με τους οποίους συζητάς και τους κατατάσσεις συλλήβδην σε κατηγορίες και κουτάκια... :bigsmile: Αλλά βέβαια εσένα δε σε ενδιαφέρει το άτομο, έτσι δεν είναι;
Όσο για το άρθρο που επισήμανες, δε θα απολογηθώ εγώ. Δε θεωρώ ότι ανήκω στην ομάδα του συγγραφέα ή στην όποια ομάδα. Μπορεί να απολογηθεί ο ίδιος... Υποθέτω ότι θα έχει κάποιους λόγους (όπως λέει και η ψυχολογία) να υποστηρίζει όσα υποστηρίζει.
Σε ό,τι με αφορά οι ιδέες του άρθρου είναι μαχητές... Δεν πιστεύω στην απολυτότητα της μοίρας ούτε και του κάρμα... Πιστεύω ότι αυτές είναι ιδέες της ανατολικής σχολής του εσωτερισμού, που στη Δύση έχουν ήδη αναιρεθεί... Αλλά βέβαια εσένα αυτό δε σε νοιάζει.. Και υποθέτω ότι δεν θα έχεις κάνει και τον κόπο να ψάξεις γιατί ο συγγραφέας έχει τέτοιες απόψεις. Γιατί τότε θα έπρεπε να τον .... γνωρίσεις.... Και τότε η θεωρία σου για τη συνομωσία μπορεί να μην έστεκε...
Αν τον γνώριζες δε θα μπορούσες να τον τσουβαλιάσεις όπως έχεις τσουβαλιάσει όλους εμάς... :bigsmile:
Φιλάκια πολλά...:bigsmile:
skorpion
19-08-2008, 12:14 PM
Εγω απλα να πω οτι θεωρω οτι ενας ανθρωπος που ψαχνεται πραγματικα δε κλεινει ποτε τους οριζοντες του και δεν υιοθετει ως απολυτη αρχη τιποτα...δεν φανατιζεται με το πιστευω του καθως αυτο θα απεκελειε οτιδηποτε αλλο περα απ αυτο...Ενας ανθρωπος που ψαχνεται ειναι ανοικτος σε οτιδηποτε κ δεν υιοθετει απολυτα τιποτα.Αφηνει ενα παραθυρο ανοικτο κ γι αυτα που βλεπει αλλα και γι αυτα που δε βλεπει...Και γι αυτα που πιανει αλλα και γι αυτα που αισθανεται...Ενας ανθρωπος που ψαχνεται παιζει το ρολο του δικηγορου του διαβολου και για τους αλλους αλλα και για τον ιδιο του τον εαυτο.....ακομα κι αν παθιαστει με τα πιστευω του σε μια δεδομενη στιγμη σε μια αλλη στιγμη θα το ξανασκεφτει.
Ακομα κι αν διαφωνεις με καποιον σε εναν αλφα χρονο δεν αποκλειεται οτι αργοτερα μπορει τελικα να εχεις χρωματισει αν μη τι αλλο τις δικες σου αποψεις απο τα λεγομενα του αλλου ακομα κι αν ησουν πολεμιος τους...
gargoyle
19-08-2008, 12:17 PM
Καλή συνέχεια και σε σένα Ζαν Ντ' Αρκ :bigsmile: Πρόσεξε μόνο μήπως στο δρόμο των γενικεύσεων σου ισοπεδώνεις ανθρώπους με τους οποίους συζητάς και τους κατατάσσεις συλλήβδην σε κατηγορίες και κουτάκια... :bigsmile: Αλλά βέβαια εσένα δε σε ενδιαφέρει το άτομο, έτσι δεν είναι;
Όσο για το άρθρο που επισήμανες, δε θα απολογηθώ εγώ. Δε θεωρώ ότι ανήκω στην ομάδα του συγγραφέα ή στην όποια ομάδα. Μπορεί να απολογηθεί ο ίδιος... Υποθέτω ότι θα έχει κάποιους λόγους (όπως λέει και η ψυχολογία) να υποστηρίζει όσα υποστηρίζει.
Σε ό,τι με αφορά οι ιδέες του άρθρου είναι μαχητές... Δεν πιστεύω στην απολυτότητα της μοίρας ούτε και του κάρμα... Πιστεύω ότι αυτές είναι ιδέες της ανατολικής σχολής του εσωτερισμού, που στη Δύση έχουν ήδη αναιρεθεί... Αλλά βέβαια εσένα αυτό δε σε νοιάζει.. Μας έχεις τσουβαλιάσει όλους ήδη... :bigsmile:
Φιλάκια πολλά...:bigsmile:
Διευκρίνηση, βαρβαρούλη, ως προς το άρθρο: επισημαίνω κυρίως τον διάλογο σχετικά με την ύπαρξη της βασικής συμπαντικής αρχής.
Βασιλης Παπαδολιας
19-08-2008, 12:39 PM
Ο "ορισμός" άλλωστε που δίνεις, επιτέλους - για το Κάρμα, το δείχνει ξεκάθαρα αυτό, αν μη τι άλλο για όποιον έχει διαβάσει τα βασικά περί φιλοσοφίας. "Μια σύμβαση που κάποτε κάναμε και τώρα απέκτησε δική του γνώμη" και τα λοιπά και τα λοιπά.
Ουπς, αυτό μου διέφυγε... τον ορισμό τον είχα δώσει πολύ πριν, καλή μου.. .απλά εσύ δεν ξέρεις φυσική για να καταλάβεις... μόνο φιλοσοφία 19ου αιώνα... Όταν το είπα στη γλώσσα σου το κατάλαβες...
Και για να μη σου περάσει το υλιστικό η "υπερβατική" αρχή του Κάρμα έγκειται στο γεγονός ότι θεωρεί ότι η έννοια της "σύμβασης" υπάρχει και στην ύλη και στην κοσμολογία κι όχι μόνο στην ανθρώπινη συμπεριφορά (είναι αυτό που είπα προδιάθεση συμπεριφοράς της ύλης ή αλλιώς στατιστική πιθανότητα). Γι' αυτό λέγανε παλιά "Όπως επάνω έτσι και κάτω". Πράγμα που έχει επιβεβαιώσει η κβαντική φυσική. Και που είναι ο λόγος που δεν πιστεύω στην "επιστημονική" αστρολογία, που βασίζεται στη στατιστική. Γιατί στην ουσία μετατρέπουμε σε φυσικό νόμο ένα απλό μοτίβο συμπεριφοράς. Κι αντί να βρούμε τρόπο να σπάσουμε το μοτίβο, του δίνουμε κι επιστημονικό μανδύα και το διαιωνίζουμε για πάντα...
Φιλάκια... :bigsmile:
pecora nera
19-08-2008, 01:13 PM
Αγαπητέ Βασίλη, σαφώς και δεν είναι το ζήτημα η διαφωνία 2 ή 3 ή 4 ανθρώπων αλλά από τις διαφωνίες των ανθρώπων μπορείς να παρατηρήσεις πολλά για τους ίδιους τους ανθρώπους κι αυτό έχει κάποια σημασία.
Αυτή η πεποίθηση που λες ότι υπάρχει, υπάρχει επειδή –κατά τη γνώμη μου- οι θρησκείες/δόγματα, τα τελευταία χρόνια επιτίθενται με έναν παρόμοιο τρόπο σε όλες αυτές τις θεωρίες και τις αναζητήσεις των ανθρώπων οι οποίοι με ταχύτατους ρυθμούς αύξησης άρχισαν να υποψιάζονται ότι μάλλον γίνεται και κάτι άλλο από αυτό που φαίνεται ή από αυτό που φρόντισαν να μας μάθουν πως ισχύει.
Κάποιους άλλους (που για τους ίδιους λόγους με τις θρησκείες δεν τους βολεύει) επίσης που ενοχλούν πολύ αυτοί οι άνθρωποι είναι –όπως πολύ σωστά ανέφερες σε προηγούμενο post- κομμουνιστικών αντιλήψεων και ανάλογων ακραίων δογμάτων. Αναφέρομαι ειδικά εκεί επειδή είναι τόσο μα τόσο γνωστές οι φράσεις και οι αντιλήψεις τους σε όλους μας ακριβώς γιατί εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια δεν έχουν αλλάξει. ¶ρα είμαστε όλοι σε θέση να γνωρίζουμε και να αναγνωρίζουμε.
Διερωτώμαι λοιπόν, είναι τυχαίο που αυτό το ρεύμα αντιπαλεύεται από τα δόγματα (πολιτικά ή θρησκευτικά) με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα; Επίσης αναρωτιέμαι πως αν τελικά επικρατήσει (στη Νέα Εποχή που έχουμε ήδη μπει) το νέο ρεύμα (γιατί αυτό θα γίνει) ποιος θα χάσει περισσότερα; Μάλλον τα ιερατεία και οι ανάλογοι πολιτικοί φορείς.
Σε ότι αφορά στη χρησιμότητα μελών ως Κρόνοι, ίσως εσύ να νιώθεις ότι χρειάζεσαι φρένο στα λόγια σου μην αναφέρεσαι όμως στα λόγια των υπολοίπων γιατί σε ότι με αφορά δεν έχω ανάγκη κανέναν να μετράει τα λόγια μου. Όταν λέω κάτι και κυρίως όταν το γράφω, ξέρω πολύ καλά τι λέω, γιατί το λέω, πότε θα το πω, θυμάμαι πάντα τι έχω πει και σπάνια παίρνω λόγια μου πίσω. Κατά τα λοιπά Βασίλη μου, σε όποιον δεν αρέσουν τα λόγια μου και ο τρόπος μου απλώς δε με κάνει παρέα.
Στα υπόλοιπα περί Κάρμα συμφωνούμε κι εγώ έτσι το βλέπω, έτσι το έχω καταλάβει (πιο σωστά).
Gargoyle, το να ψαχτείς δε σημαίνει καθόλου πως αποδέχεσαι εύκολα, για αυτό άλλωστε ψάχνεσαι. Ψάχνεσαι όμως μέσα σε θεωρίες άλλες από αυτές που διδάχτηκες από το σχολείο και από το υπόλοιπο κοινωνικό και πολιτικό σου περιβάλλον και που δεν έχουν αποδειχτεί –επιστημονικά τουλάχιστον ως τώρα- ως εκ τούτου γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι διαβάζεις ή συζητάς κάποιες θεωρίες που ίσως είναι και παραμύθι και μάλλον δε θα προλάβεις μέχρι να πεθάνεις να το διευκρινήσεις αυτό.
Μπορεί να έχεις ψαχτεί περισσότερο και να έχεις καταλήξει κάπου, δεν το αμφισβητώ, δεν πουλάω εξυπνάδα εγώ ούτε διεκδικώ καμία πρωτοκαθεδρία γνώσης και σοφίας. Βασικά εμένα, τη μέρα που θα μου πουν: φτάνει τώρα, τα έμαθες όλα όσα έπρεπε να ξέρεις θα είναι σα να με σκοτώνουν. Θέλω πάντα να είμαι μαθητής και πάντα να λέω πως δεν ξέρω και δεν ξέρω τουλάχιστον όχι όλα όσα θα ήθελα ακόμα να μάθω. Επίσης, να ενημερώσω γενικά και εσένα και το forum, ότι δεν έχω σπουδάσει κάτι και άρα ούτε τον επιστήμονα και τον ειδικό θα προσπαθήσω να κάνω ποτέ όπως πολλοί άλλοι εδώ κάνουν.
Απλώς τολμάω καμιά φορά να μιλάω για όσα αγαπώ και υποστηρίζω με τον τρόπο που τα αντιλαμβάνομαι αλλά κυρίως με τον τρόπο που τα νιώθω και σ’ αυτό το «νιώθω» δώσε προσοχή. Με έχει σώσει πολλές φορές και με έχει «ξυπνήσει» άλλες τόσες.
Για αυτό αυταρέσκεια και έπαρση εμένα μη μου χρεώνεις. Εσύ, παρατηρώ ότι έχεις άποψη επί παντός επιστητού και μάλιστα επιθετική και είρων απέναντι σε άλλα μέλη πολλές φορές. Γιατί, ξέρεις, δεν είναι μόνο οι λέξεις, είναι και το ύφος, είναι και ο τρόπος που μιλάει/γράφει κάποιος.
Τέλος, να σε ρωτήσω κάτι και βέβαια αν θες απαντάς γιατί είναι μια ερώτηση που τη λες και προσωπική ίσως. Η Αστρολογία γιατί σου αρέσει; Τι ακριβώς βρίσκεις γοητευτικό στην Αστρολογία; Ίσως γνωρίζεις ότι η Αστρολογία έχει πολλούς κλάδους. Έχει και την Καρμική Αστρολογία και την Εσωτερική Αστρολογία (οι πιο ενδιαφέροντες κατά τη γνώμη μου, ειδικά οι συμβολισμοί της Εσωτερικής. Σε κάποια καλά κολέγια του εξωτερικού (Αμερική, Αγγλία, Αυστραλία), που τη διδάσκουν σαν κανονική επιστήμη και δίνουν «πτυχία» διδάσκουν όλους τους κλάδους σταδιακά. Παρόλα αυτά η Αστρολογία είναι μια απόκρυφη επιστήμη και με τον όρο αυτό αναφερόμαστε σε γνώσεις, τεχνικές και «επιστήμες» των οποίων τα περισσότερα στοιχεία και «εργαλεία» έχουν χαθεί στους αιώνες. Προς το παρόν, από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, ούτε η Αστρολογία έχει αποδείξει κάτι στο κοινωνικό σύνολο. Στον καθέναν μας προσωπικά μπορεί, στην κοινωνία όχι. Κάποιες προσπάθειες στο παρελθόν έχουν γίνει με έρευνες για να αποδειχθούν κάποια πράγματα με τη βοήθεια της Στατιστικής επιστήμης αλλά θάφτηκαν μαζί με τα αποτελέσματα τους από την λυσσαλέα αντίδραση της επιστημονικής κοινότητας.
Αναρωτιόμουν λοιπόν τι ενδιαφέρον μπορεί να βρίσκεις εσύ σε κάτι τέτοιο. Ξαναλέω ότι δεν απαραίτητο να απαντήσεις. Δεν ψάχνομαι για καυγά, περιέργεια έχω μόνο, μπορώ και να μην την ικανοποιήσω
Βασιλης Παπαδολιας
19-08-2008, 01:20 PM
Σε ότι αφορά στη χρησιμότητα μελών ως Κρόνοι, ίσως εσύ να νιώθεις ότι χρειάζεσαι φρένο στα λόγια σου μην αναφέρεσαι όμως στα λόγια των υπολοίπων γιατί σε ότι με αφορά δεν έχω ανάγκη κανέναν να μετράει τα λόγια μου. Όταν λέω κάτι και κυρίως όταν το γράφω, ξέρω πολύ καλά τι λέω, γιατί το λέω, πότε θα το πω, θυμάμαι πάντα τι έχω πει και σπάνια παίρνω λόγια μου πίσω. Κατά τα λοιπά Βασίλη μου, σε όποιον δεν αρέσουν τα λόγια μου και ο τρόπος μου απλώς δε με κάνει παρέα.
Εννοούσα επιχειρήματα, Pecora... όχι τις λέξεις...
Τα λέμε...
pecora nera
19-08-2008, 01:37 PM
Ότι και να εννοούσες επέτρεψε μου να μείνω έξω από αυτό που εννοούσες :bigsmile:
Βασιλης Παπαδολιας
19-08-2008, 04:52 PM
Ότι και να εννοούσες επέτρεψε μου να μείνω έξω από αυτό που εννοούσες :bigsmile:
Ok, εσύ μείνε απέξω...
Δείμων
19-08-2008, 05:46 PM
Περί θρησκειών παραγνωρίζετε κάτι, εξαιρετικά βασικό.
¶λλο η «θεωρία» (= η διδασκαλία) μιας θρησκείας όπως γεννήθηκε και διατυπώθηκε και άλλο η εφαρμογή της - το πώς δηλαδή στο πέρασμα του χρόνου διαμορφώθηκε και χρησιμοποιήθηκε.
Πουθενά για παράδειγμα δεν είπε ο Χριστός οι μητροπολίτες να κυκλοφορούν με Μερσεντέ σωματοφύλακες και οδηγό και οι πιστοί να φεύγουν από την εκκλησία την Κυριακή και να πηγαίνουν στο εξοχικό στο Πόρτο Ράφτη. Έτσι και η θεωρία του Κάρμα αλλοιώς (για άλλους λόγους) γεννήθηκε και στην πορεία κάποιοι βολεύτηκαν, εδώ ναι κολάει η λέξη, και την χρησιμοποίησαν προς ίδιο όφελος.
Αυτό δεν μειώνει στο ελάχιστο την αξία των διδασκαλιών!!!
Εκείνο που οφείλουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσυμε να αποκαλύψουμε την αλήθεια, καρμική, ευαγγελική, ιδεαλιστική, υλιστική κλπ. πίσω από τις λέξεις όπως μας έχουν μεταφερθεί (= φτάσει σε εμάς) δια μέσου σκοταδιστικών αιώνων, πολέμιων, διαφωτιστών, και αναθεωρητών, και πολλές φορές και πίσω από τις πράξεις.
Π.χ. η διδασκαλία του Χριστού έχει περάσει μέσα από 6 τουλάχιστον Οικουμενικές συνόδους για να διατυπωθεί το σημερινό Ευαγγέλιο. Κανείς δεν εγγυάται ότι αυτά ακριβώς έγραψαν οι Απόστολοι 1970 χρόνια πίσω. Όποιος κοντοφθαλμιά μένοντας λοιπόν σε αυτή τη γνώση, τη σημερινή, είναι καταδικασμένος να στερείται την Αλήθεια. Οπότε να εκφέρει και την παραμικρή (αξιόπιστη...) γνώμη για αυτήν. Οι Σύνοδοι όμως ήταν απαραίτητες γιατί ο αμόρφωτος λαός της εποχής αδυνατούσε να καταλάβει τα εξαιρετικά προχωρημένα και επαναστατικά για την εποχή τους μηνύματα του Ιησού, και εάν δεν είχαν γίνει πιθανόν ο Χριστιανισμός να είχε σβήσει - μαζί και η πρωταρχική διδασκαλία, όσο καλά κρυμένη («θωρακισμένη») και αν είναι μέσα στις σημερινές λέξεις.
Ομοίως εάν ο Λατίνος αυτοκράτορας Κωνσταντίνος (ο γνωστός μετέπειτα ¶γιος) δεν είχε εκμεταλλευτεί προς ίδιο όφελος τον Χριστιανισμό κατα την ίδρυση της Ανατολικής Ρωμαϊκης Αυτοκρατορίας -το μετέπειτα Βυζάντιο- προσφέροντάς τους αναγνώριση και άσυλο, οι χριστιανοί πιθανότατα θα είχαν καταλήξει όλοι στα στομάχια των λεόντων ή στην κορυφή παλουκίων της εποχής... ¶ρα η διδασκαλία και πάλι θα εξαφανίζονταν μαζί τους.
Βλέπουμε δηλαδή ότι μία Ιδέα πολλές φορές είναι αναγκασμένη να ενδυθεί μανδύες συγκάλυψης για να επιβιωσει σε καιρούς καταστροφικούς, επιτρέποντας στον εαυτό της ακόμα και να χειραγωγηθεί προς όφελος της αποκάλυψής της σε επόμενες γενεές. Δεν είναι φυσικά εύκολο να την αποκαλύψει ο καθένας μόλις οι καιροί επιτρέψουν, ένας ή δύο φτάνουν για να ζωντανέψουν τον σπόρο και αυτοί θα περιβάλλονται από πολλούς δήθεν και ψευδείς.
Δεν μας ενδιαφέρει όμως αυτό προς το παρόν (η αναγνώριση του «σωστού πεφωτισμένου») αλλά μονο το γεγονός ότι οι διδασκαλίες δεν είναι όπως τις γνωρίζουμε και όπως εφαρμόζονται.
Έτσι δεν έκανε όμως και ο Κομμουνισμός? Ξεκίνησε από το πνευμα μερικών ανθρώπων μιας εποχής σαν μία στα χαρτιά τέλεια θεωρία, προσπάθησε να εφαρμοστεί, απέτυχε και αποτυγχάνει, πολέμησε και πολεμήθηκε, και περιμένει πότε θα ευνοήσουν οι καιροί για να φυτρώσει ο αληθινός του σπόρος. Ή μήπως ο Μαρξ και η παρέα του είπαν ότι ναι μεν όλοι θα είμαστε ίσοι αλλά ο αρχικομησσάριος θα έχει εξουσίες ζωής και θανάτου και θα ζει με τις τιμές και τις ανέσεις μονάρχη βασιλέως?... Το ίδιο δεν συμβαίνει και με το κάθε σημερινό ιερατείο? Είναι λάθος να προσπαθούμε να ερμηνεύσομε τον Κομμουνισμό μέσω της εφαρμογής του. Έτσι και με τον Χριστιανισμό, έτσι και με το Κάρμα κλπ. Μόνη διαφορά ότι έχουμε την τύχη να γνωρίζουμε καθ' ολοκληρία τα ιδρυτικά κείμενα του Κομμουνισμού ενώ τα αντίστοιχα Χριστιανικά κλπ. έχουν χαθεί στα βάθη του χρόνου.
Εάν δεν χρησιμοποιήσεις τα όπλα της εποχής σου είναι αδύνατον να επιζήσεις προς το μέλλον.
Ατά.:love:
skorpion
19-08-2008, 05:58 PM
Περί θρησκειών παραγνωρίζετε κάτι, εξαιρετικά βασικό.....
.........Εάν δεν χρησιμοποιήσεις τα όπλα της εποχής σου είναι αδύνατον να επιζήσεις προς το μέλλον.
Συμφωνω απολυτα με ολο το ποστ!!!
luna123
19-08-2008, 06:08 PM
[QUOTE=Δείμων;62827]Περί θρησκειών παραγνωρίζετε κάτι, εξαιρετικά βασικό.
μπειτε και δειτε το zeitgeistmovie.com - οσοι δεν το εχουν δει ακομη
Βασιλης Παπαδολιας
19-08-2008, 06:18 PM
Luna, το βίντεο δυστυχώς δεν παίζει.. Λέει ότι το βίντεο δεν είναι διαθέσιμο...
Μαρία και Δείμων, αυτά που λέτε ισχύουν, αλλά γιατί θεωρείτε ότι τα παραγνωρίσαμε;
luna123
19-08-2008, 06:24 PM
κριμα, ειναι καταπληκτικο ντοκυμαντερ.
μαλλον πρεπει να κατεβασεις το Bs player για να το παιξει
Δείμων
19-08-2008, 06:45 PM
Σε σχέση με παλιότερη έκδοση πρόσθεσαν τώρα κάπου 4 1/2 λεπτά αφήγηση σε μαύρη εικόνα στην αρχή.
Βασίλη δεν ξέρω η συζήτησή σας αυτή την αίσθηση μου αφήνει, ότι κρίνετε και προσπαθείτε να καταλάβετε τις διδασκαλίες μέσω της σημερινής τους εφαρμογής. Γι αυτό είπα άλλο η ιδέα - άλλο η εφαρμογή, και έβαλα το παράδειγμα της Ρωσσίας, σα να προσπαθεί δηλαδή να καταννοήσει κάποιος τη σκεψη των Μαρξ & Co. μέσω της ΕΣΣΔ. (ή της υλοποίησής της γενικότερα σε όλο το ανατολικό μπλοκ). Το ίδιο είναι να προσπαθείς να καταλάβεις τον Χριστιανισμό μέσα από την σημερινή εφαρμογή της Θρησκείας και το Ευαγγέλιο, ή το Κάρμα βλέποντας τον Ινδουϊσμό κλπ.
Διόρθωση
Μόλις ανακάλυψα πού είχα κάνει αναφορά για το zeitgeist, σε ένα εξ ίσου ενδιαφέρον θέμα περί της δίκης του Ιησού. (http://www.myhoroscope.gr/44-%E1%F0%FC%EA%F1%F5%F6%E1-%E1%F1%F7%E1%E9%EF%EB%EF%E3%DF%E1-%EC%F5%F3%F4%DE%F1%E9%E1/3603-%E7-%E4%DF%EA%E7-%F4%EF%F5-%E9%E7%F3%EF%FD.html) Στο σχόλιό μου (στο τέλος της συζήτησης) έχω και μια χρήσιμη κινηματογραφκή οδηγία για όσους έχουν δει ή θα δουν το ντοκιμαντέρ...
Εδώ η προηγούμενη έκδοση με ελληνκούς υπότιτλους (http://video.google.com/videoplay?docid=4573704334162675487) αλλά σε πολύ χαμηλότερη ανάλυση. Προτείνω να το κατεβάσετε, να εγκαταστήσετε τον Media Player Classic με το K-lite codec pack (ακίνδυνο και αβλαβές :-)) και να το δείτε με την ησυχία σας. Είναι κοντά 2 ώρες. Υπάρχουν και υπότιτλοι.
Βασιλης Παπαδολιας
19-08-2008, 07:05 PM
Εμένα όλα μου βγάζουν The video is not available :blink:
Κάτι θα έχω στο γραφείο...
Δεκτή η κριτική παιδιά, το τραβήξαμε προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση το θέμα. Διορθώσεις δεκτές...
luna123
19-08-2008, 07:16 PM
Σε σχέση με παλιότερη έκδοση πρόσθεσαν τώρα κάπου 4 1/2 λεπτά αφήγηση σε μαύρη εικόνα στην αρχή.
Βασίλη δεν ξέρω η συζήτησή σας αυτή την αίσθηση μου αφήνει, ότι κρίνετε και προσπαθείτε να καταλάβετε τις διδασκαλίες μέσω της σημερινής τους εφαρμογής. Γι αυτό είπα άλλο η ιδέα - άλλο η εφαρμογή, και έβαλα το παράδειγμα της Ρωσσίας, σα να προσπαθεί δηλαδή να καταννοήσει κάποιος τη σκεψη των Μαρξ & Co. μέσω της ΕΣΣΔ. (ή της υλοποίησής της γενικότερα σε όλο το ανατολικό μπλοκ). Το ίδιο είναι να προσπαθείς να καταλάβεις τον Χριστιανισμό μέσα από την σημερινή εφαρμογή της Θρησκείας και το Ευαγγέλιο, ή το Κάρμα βλέποντας τον Ινδουϊσμό κλπ.
Διόρθωση
Μόλις ανακάλυψα πού είχα κάνει αναφορά για το zeitgeist, σε ένα εξ ίσου ενδιαφέρον θέμα περί της δίκης του Ιησού. (http://www.myhoroscope.gr/44-%E1%F0%FC%EA%F1%F5%F6%E1-%E1%F1%F7%E1%E9%EF%EB%EF%E3%DF%E1-%EC%F5%F3%F4%DE%F1%E9%E1/3603-%E7-%E4%DF%EA%E7-%F4%EF%F5-%E9%E7%F3%EF%FD.html) Στο σχόλιό μου (στο τέλος της συζήτησης) έχω και μια χρήσιμη κινηματογραφκή οδηγία για όσους έχουν δει ή θα δουν το ντοκιμαντέρ...
Εδώ η προηγούμενη έκδοση με ελληνκούς υπότιτλους (http://video.google.com/videoplay?docid=4573704334162675487) αλλά σε πολύ χαμηλότερη ανάλυση. Προτείνω να το κατεβάσετε, να εγκαταστήσετε τον Media Player Classic με το K-lite codec pack (ακίνδυνο και αβλαβές :-)) και να το δείτε με την ησυχία σας. Είναι κοντά 2 ώρες. Υπάρχουν και υπότιτλοι.
πολυ ωραιο το θεμα περι της δικης του ιησου.
ευχαριστουμε για την παραπομπη.
Δείμων
19-08-2008, 07:18 PM
Βασίλη αν η σύνδεσή σου είναι εταιρική ο ΙΤ σας έχει μπλοκάρει τις συνδέσεις προς κάθε βιντεϊκή ή MP3-ακή σελίδα. Υποτίθεται στη δουλειά πρέπει να δουλεύετε... :toung: :love: Δες το από το σπίτι.
Δεν κριτικάρουμε, προσπαθούμε να περικυκλώσουμε το θέμα. Κάποιοι είναι καλοί στο να πατάνε στη γη εξετάζοντας τα δέντρα λεπτομερώς κι από κοντά χάνοντας την εποπτεία όλου του δάσους (με εξειδίκευση σε κάποιο είδος ο καθένας), άλλοι πετάνε στον αέρα βλέποντας μεν όλο το δάσος από άκρη σ' άκρη αλλά χάνοντας τη λεπτομέρεια του κάθε δέντρου που το απαρτίζει, άλλοι είναι κάτω από το χώμα ποτίζοντάς το να αναπτυχθεί και άλλοι το καίνε για να αναγεννηθεί. Ομάδα.
Και μερικοί πάνε και το κάνουν οικόπεδό τους.
gargoyle
20-08-2008, 04:47 AM
Ουπς, αυτό μου διέφυγε... τον ορισμό τον είχα δώσει πολύ πριν, καλή μου.. .απλά εσύ δεν ξέρεις φυσική για να καταλάβεις... μόνο φιλοσοφία 19ου αιώνα... Όταν το είπα στη γλώσσα σου το κατάλαβες...
Και για να μη σου περάσει το υλιστικό η "υπερβατική" αρχή του Κάρμα έγκειται στο γεγονός ότι θεωρεί ότι η έννοια της "σύμβασης" υπάρχει και στην ύλη και στην κοσμολογία κι όχι μόνο στην ανθρώπινη συμπεριφορά (είναι αυτό που είπα προδιάθεση συμπεριφοράς της ύλης ή αλλιώς στατιστική πιθανότητα). Γι' αυτό λέγανε παλιά "Όπως επάνω έτσι και κάτω". Πράγμα που έχει επιβεβαιώσει η κβαντική φυσική. Και που είναι ο λόγος που δεν πιστεύω στην "επιστημονική" αστρολογία, που βασίζεται στη στατιστική. Γιατί στην ουσία μετατρέπουμε σε φυσικό νόμο ένα απλό μοτίβο συμπεριφοράς. Κι αντί να βρούμε τρόπο να σπάσουμε το μοτίβο, του δίνουμε κι επιστημονικό μανδύα και το διαιωνίζουμε για πάντα...
Φιλάκια... :bigsmile:
Πρώτον, το ποιος έχει ή δεν έχει γνώσεις είτε φυσικής, είτε φιλοσοφίας, φαίνεται... :bigsmile:
Επίσης, το ποιος μιλάει ασαφή γλώσσα και κάνει αχταρμά το οτιδήποτε (είτε τσουβαλιάζει, αν θες), επίσης φαίνεται. Το γεγονός και μόνο πως αδυνατείς χαρακτηριστικά να δώσεις στοιχειώδεις ορισμούς είναι ενδεικτικό.
Καλέ μου, τι κάνει είπες το Κάρμα; Δέχεται την έννοια της "σύμβασης" και στην ύλη
και στην κοσμολογία; Τι μου λες... Ως τι το δέχεται, , πρώτον; Ως θεωρία, ως πνεύμα, ως ανεξαρτοποιημένος από τα δεσμά τς ανθρώπινης συμπεριφοράς νόμος, ως τι; Το υπόστατη του δίνεις αυτή τη φορά; (Γιατί του δίνεις και πολλές, είναι ένα transformer κατά το δοκούν). :bigsmile:
Λήξε πρώτα αυτό, σε ποιά στάδια δίνεις ποια συγκεκριμένη υπόσταση στο Κάρμα, και μετά έλα να ανακατέψεις την ανθρώπινη συμπεριφορά, την στατιστική πιθανότητα, την κβαντική φυσική, και το γιατί δεν πιστεύεις στην "επιστημονική" αστρολογία και να μου κάνεις παρατήρηση για τη γλώσσα που χρησιμοποιώ. :bigsmile:
gargoyle
20-08-2008, 05:35 AM
Για αυτό αυταρέσκεια και έπαρση εμένα μη μου χρεώνεις. Εσύ, παρατηρώ ότι έχεις άποψη επί παντός επιστητού και μάλιστα επιθετική και είρων απέναντι σε άλλα μέλη πολλές φορές. Γιατί, ξέρεις, δεν είναι μόνο οι λέξεις, είναι και το ύφος, είναι και ο τρόπος που μιλάει/γράφει κάποιος.
Τέλος, να σε ρωτήσω κάτι και βέβαια αν θες απαντάς γιατί είναι μια ερώτηση που τη λες και προσωπική ίσως. Η Αστρολογία γιατί σου αρέσει; Τι ακριβώς βρίσκεις γοητευτικό στην Αστρολογία; Ίσως γνωρίζεις ότι η Αστρολογία έχει πολλούς κλάδους. Έχει και την Καρμική Αστρολογία και την Εσωτερική Αστρολογία (οι πιο ενδιαφέροντες κατά τη γνώμη μου, ειδικά οι συμβολισμοί της Εσωτερικής. Σε κάποια καλά κολέγια του εξωτερικού (Αμερική, Αγγλία, Αυστραλία), που τη διδάσκουν σαν κανονική επιστήμη και δίνουν «πτυχία» διδάσκουν όλους τους κλάδους σταδιακά. Παρόλα αυτά η Αστρολογία είναι μια απόκρυφη επιστήμη και με τον όρο αυτό αναφερόμαστε σε γνώσεις, τεχνικές και «επιστήμες» των οποίων τα περισσότερα στοιχεία και «εργαλεία» έχουν χαθεί στους αιώνες. Προς το παρόν, από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, ούτε η Αστρολογία έχει αποδείξει κάτι στο κοινωνικό σύνολο. Στον καθέναν μας προσωπικά μπορεί, στην κοινωνία όχι. Κάποιες προσπάθειες στο παρελθόν έχουν γίνει με έρευνες για να αποδειχθούν κάποια πράγματα με τη βοήθεια της Στατιστικής επιστήμης αλλά θάφτηκαν μαζί με τα αποτελέσματα τους από την λυσσαλέα αντίδραση της επιστημονικής κοινότητας.
Αναρωτιόμουν λοιπόν τι ενδιαφέρον μπορεί να βρίσκεις εσύ σε κάτι τέτοιο. Ξαναλέω ότι δεν απαραίτητο να απαντήσεις. Δεν ψάχνομαι για καυγά, περιέργεια έχω μόνο, μπορώ και να μην την ικανοποιήσω
Την έπαρση δεν τη χρέωσα σε σένα. Και δεν νομίζω πως σε κατηγόρησα κάπου προσωπικά.
Ειρωνία έχω, ναι, και μάλιστα την εκφράζω καταφανώς. Δεν κάνω καμία απολύτως προσπάθεια να την κρύψω. Αλλά όχι απέναντι σε όλους φυσικά. Και ούτε μου φταίει σε τίποτε κάποιος που έχει κάποια ερωτήματα και προσπαθεί να βρει μια άκρη. Μια τέτοια στάση την σέβομαι και την εκτιμώ.
Το να αυτοπαρουσιάζει όμως κανείς την θεώρησή του ως δείγμα υψηλής "πνευματικότητας", με ότι αυτό συνεπάγεται, είναι κάτι που το θεωρώ και προκλητικό και προσβλητικό. Ειδικά δε, όταν πρόκειται για θεωρήσεις που δεν στηρίζονται σχεδόν σε τίποτε (γιατί, όπως και να το κάνουμε, και οι φιλοσοφικές θεωρήσεις ακολουθούν κάποια μεθοδολογία, αλλά αυτό είναι τεράστιο θέμα και δεν είναι της παρούσης). Εκτός κι αν συμφωνήσουμε πως πρόκειται για ζητήματα θρησκευτικού κατά βάση περιεχομένου (κάτι που διαχωρίζεται ρητώς από τη φιλοσοφία), οπότε όλα τα ανάγουμε στο τι πιστεύει ο καθένας και το θέμα λήγει εκεί.
Σχετικά τώρα με το ότι έχω γνώμη επί παντός επιστητού και σε συνδυασμό με την ερώτηση που μου κάνεις: Ακριβώς επειδή έχω κι εγώ τα ερωτήματά μου, όπως ο περισσότερος κόσμος, με ενδιαφέρει πάρα πολύ η αλληλεπίδραση των διαφόρων μορφών κοινωνικής συνείδησης (δηλ. ηθική, δίκαιο, επιστήμη, τέχνη, φιλοσοφία, θρησκεία, πολιτική ιδεολογία κλπ) και το αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης αυτής στην κοινωνία. Και όσο μπορώ, μελετάω τόσο ως προς το κάθε θέμα ξεχωριστά, όσο και σε ότι αφορά τη σύνδεσή τους (πάνω σ' αυτό ειδικά, με "τρώει" το χέρι που να απαντήσω και σε ότι αναφερθεί περί κομμουνισμού, όχι μόνο από σένα, αλλά αυτό κι αν δεν είναι της παρούσης).
Στη βάση αυτή, με ενδιαφέρει και η αστρολογία. Στο βαθμό που έχω ασχοληθεί, και σε συνδυασμό φυσικά με τις γνώσεις που δίνουν γενικότερα και τα άλλα πεδία της ανθρώπινης γνώσης, βλέπω πως κάποια πράγματα ισχύουν, αν και δεν έχουν εξηγηθεί, άλλα παλι όχι.
Ανάμεσα στα δύο, με απασχολούν κυρίως αυτά που ισχύουν και δεν έχουν εξηγηθεί. Προσωπικά κρίνω πως κάποια στιγμή στο μέλλον, μέσα από αλλεπάλληλες διαδικασίες, θα εξηγηθούν. Όπως έχει συμβεί τόσες φορές στο παρελθόνμε άλλα ζητήματα. Ίσως όχι βέβαια με την μορφή που τα γνωρίζουμε σήμερα (π.χ., ενδεχομενως να μη μιλάμε για την επιρροή του Κρόνου όταν είναι στην Παρθένο, αλλά, ξέρω εγώ, για τα κρονοτρόνια υπό διέλευση του έκτου διαμαγνητικού πεδίου - ή κάπως έτσι τελοσπάντων).
Σχετικά τώρα με τους άλλους κλάδους της Αστρολογίας, ειδικά την Καρμική και την Εσωτερική, από όσο έχω ασχοληθεί, θεωρώ πως δεν ισχύουν και την θέση μου αυτή αφενός τη βασίζω σε μεθόδους και πορίσματα άλλων πεδίων και επιστημών (η σχέση με τις άλλες μορφές κοινωνικής συνείδησης που σου είπα παραπάνω), αφετέρου βλέπω πως πρόκειται για πολύ ασταθή συστήματα από μόνα τους.
Ότι σε πολλά ζητήματα η όποια προσπάθεια διερεύνησης φαινομένων και εξαγωγής κάποιων συμπερασμάτων συνάντησε τη λυσσαλέα αντίδραση της - κατεστημένης - επιστημονικής κοινότητας, σ' αυτο δεν θα διαφωνήσω. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι προσπάθειες πρέπει να αλλάζουν κατεύθυνση και να ακολουθούν "μη επιστημονικούς" δρόμους.
Δεν ξέρω αν σε κάλυψα.
gargoyle
20-08-2008, 06:14 AM
Περί θρησκειών παραγνωρίζετε κάτι, εξαιρετικά βασικό.
.................................................. ..............
Εάν δεν χρησιμοποιήσεις τα όπλα της εποχής σου είναι αδύνατον να επιζήσεις προς το μέλλον.
Ατά.:love:
Να μην παραγνωρίζουμε επίσης και κάτι άλλο, ακόμη πιο βασικό: Ότι το πως γεννήθηκε και διατυπώθηκε μια "διδασκαλία" - είτε θρησκευτική, είτε πολιτική, έχει να κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό με το ποιοί ήταν οι στόχοι της. Οι όποιες διδασκαλίες αποτελούν μορφές κοινωνικής συνείδησης και δεν φυτρώνουν αυτοφυώς. Επίσης, το πως διαμορφώθηκε κάτω από τις υπόλοιπες επιδράσεις σε επίπεδο εφαρμογής έχει κι αυτό τη σημασία του. Διακριτό μεν, όπως σωστά επισημάνθηκε, σε αλληλεπίδραση δε με το τι πρέσβευε κάθε θεωρία και γιατί.
Το συσχετισμό Χριστού, μερσεντές , Κάρμα και λοιπών, συγγνώμη, αλλά τον βρίσκω αστήριχτο, έτσι όπως έχει διατυπωθεί. Πέρα από το γεγονός πως αναφερόμαστε σε θρησκείες, δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει το συμπέρασμα πως το Κάρμα προέκυψε αγαθώς ως διδασκαλία και ότι απλώς κάποιοι καιροσκόποι αλλοίωσαν τα χαρακτηριστικά του.
Επίσης, η έννοια της "Ιδέας" από μόνη της, λες και είναι πρόσωπο, που μεταμφιέζεται, καλύπτεται ωσάν Μάτα Χάρι για να επιβιώσει, νομίζω πως είναι πέρα για πέρα φαντασιακή και παρουσιάζει μια εντελώς παράδοξη άποψη για την ιστορία. Ουσιαστικά, αποτελεί πλήρη έκφραση ιδεαλισμού αυτή η άποψη (για να αναγνωρίζουμε από που αντλεί ο καθένας τα επιχειρήματά του).
Οι "διδασκαλίες" είναι μορφές κοινωνικής συνείδησης. Και θέλοντας και μή, υπακούουν στους νόμους της διαλεκτικής. Τα πάντα υπόκεινται σε συνεχή κίνηση και εξελίσσονται μέσα από την εφαρμογή τους και την ώθηση που τους δίνουν οι αντιθέσεις. Η αντιμετώπισή τους ως στατικά πράγματα που έχουν χάσει την "ταυτότητά" τους και κάποια στιγμή θα την ξαναβρούν (άραγε, πώς; ), ότι άλλο το είναι κι άλλο το πως εφαρμόζεται κάτι, είναι καραμπινάτη ιδεαλιστική αντιδιαλεκτική θέση.
Για τον Κομμουνισμό, τώρα, ένα δύο σημειακά πραγματάκια, γιατί από ότι βλέπω μέχρι και οι έννοιες έχουν υποστεί τρελλή αλλοίωση: Πρώτον , σε περιπτωση που δεν το γνωρίζεις, κομμουνισμός δεν εφαρμόστηκε πουθενά. Κομμουνισμός σημαίνει αταξική κοινωνία χωρίς την ύπαρξη κράτους. Εάν αναφέρεσαι στο λεγόμενο "ανατολικό μπλοκ", το όλο σύστημα αφορούσε το στάδιο της λεγόμενης σοσιαλιστικής οικοδόμησης.
Δεύτερον, δεν ξεκίνησε ως "πνεύμα ανθρώπων μιας εποχής". Από που σου ήρθε αυτό; Οι βασικές πηγές του μαρξισμού, ως συνολικής κοσμοθεωρίας, είναι ο γαλλικός σοσιαλισμός, η γερμανική φιλοσοφία (Χέγκελ και Φόιερμπαχ) και η αγγλική πολιτική οικονομία (Σμιθ - Ρικάρντο). Δεν ξύπνησε μια μέρα ο Μάρξ και άρχισε να φιλοσοφεί γενικώς, ούτε το έργο του αποτελεί προϊόν παρεϊστικής κουβεντούλας. Αυτό δεν το ισχυρίζεται κανένας, όχι για τον Μαρξ συγκεκριμένα, αλλά και για κανέναν άλλον διανοητή, αστό ή μη.
Τώρα, για την επιτυχία ή όχι, αφενός θα εστιάσω στη φράση "απέτυχε και αποτυγχάνει". Αν αποτύχεις, τέρμα, απέτυχες. Δεν μπορώ να καταλάβω πως απέτυχες και εξακολουθείς να αποτυγχάνεις ταυτόχρονα. :bigsmile:
Γενικώς, και ειδικώς, μπορώ να πω πολλά επί του θέματος, αλλά αυτό ξεφεύγει εντελώς κι από τη φιλοσοφία και δεν νομίζω πως μας αφορά επί της παρούσης. :bigsmile:
Επίσης, το να συγκρίνεις ευρύτερα φιλοσοφικά συστήματα με θρησκείες, είναι εντελώς μα εντελώς άκυρο. Και η φιλοσοφία και η πολιτική οικονομία και η ιδεολογία και η θρησκεία είναι μορφές κοινωνικής συνείδησης, και σαφώς αλληλοεπιδρούν διαλεκτικά, άλλα όχι στη βάση της αποσπασματικής σύγκρισης που τα παρουσιάζεις. Επίσης, δεν υπαρχουν "κείμενα του Κομμουνισμού". Υπάρχουν τα έργα των κλασσικών του μαρξισμού (δηλ. Μαρξ, Ένγκελς και Λένιν).
Αυτά. :bigsmile:
Και επειδή βαρέθηκα, σχετικά με τις καρμικές συναντήσεις και το αγνό της θεώρησης του Κάρμα, επαναλαμβάνω το ερώτημά μου ποιος στην ευχή αγνός, άσπιλος και αμόλυντος κατέληξε στο συμπέρασμα πως το σημείο τομής της τροχιάς της Σελήνης με την εκλειπτική σχετίζεται με τις προηγούμενες ζωές.
Βασιλης Παπαδολιας
20-08-2008, 08:57 AM
Πρώτον, το ποιος έχει ή δεν έχει γνώσεις είτε φυσικής, είτε φιλοσοφίας, φαίνεται... :bigsmile:
Ξανάρθες; :bigsmile: Κι εγώ νόμιζα ότι ησυχάσαμε από σένα... Δεν είπαμε; Εσύ με το ΕΑΜ κι εγώ με το ΕΔΕΣ. Τι θες και ξανάρχεσαι; Θες να με προσηλυτήσεις; Πώ πω ψυχανάλυση που χρειάζεται. Εμμονή να ξαναγυρίζεις, ε; Να έχεις την τελευταία κουβέντα :bigsmile:
Χαίρομαι τουλάχιστον που δε σε βρίσκω μόνο εγώ ισοπεδωτική και ειρωνική. Να έχουμε και ένα αντικειμενικό κριτήριο δηλαδή, έτσι; :bigsmile:
Επειδή ως γνωστόν είσαι άσχετη με την εσωτερική φιλοσοφία, δεν ξέρεις ότι σκοπός της είναι ακριβώς αυτό που θεωρείς εσύ αχταρμά, δηλαδή να συνθέσει ορολογίες της επιστήμης, της θρησκείας και της φιλοσοφίας σε ένα. Έτσι ο αχταρμάς που λες εσύ είναι η εσωτερική φιλοσοφία η δική μου. Επομένως εκλαμβάνω το σχόλιο σου ως κομπλιμάν :bigsmile:
Επί της ουσίας η έννοια της σύμβασης μπορεί να έχει δύο μορφές. Η μία μπορεί να προκύψει αν έχουμε απλά την αλλεηλεπίδραση φυσικών δυνάμεων οι οποίες ερχόμενες σε αντίθεση δημιουργούν status quo. Το status quo αυτό όμως δεν αρκεί για να ονομαστεί κάτι σύμβαση, γιατί σύμβαση σημαίνει κάτι συμφωνημένο που εμπεριέχει απόφαση. Συνεπώς πάμε σε θεωρίες που είναι είτε ανιμιστικές, θεωρούν δηλαδή ότι η ύλη εμπεριέχει συνείδηση, είτε ιδεαλιστικές που θεωρούν ότι εκτός της πραγματικής ύλης υπάρχει και κάτι άλλο που λέγεται ιδέα, συνείδηση, όπως θες. ¶ρα η σύμβαση μας οδηγεί αναγκαστικά στο γεγονός ότι έχουμε ιδέα ή συνειδητή ύλη. Γι' αυτό και η θεωρία του Κάρμα καταλήγει με τα σημερινά δεδομένα να βγαίνει ιδεαλιστική. Εκτός αν ανακαλύψουμε μία μέρα ότι η ύλη έχει όντως κάτι που μοιάζει με συνείδηση. Μία διαλεκτική κατάσταση που λες κι εσύ που αλλάζει τη συμπεριφορά της και την κάνει να υϊοθετεί μία νέα σύμβαση. Π.χ. υπό συνθήκες ο σίδηρος να μην είναι μαγνητικός. Τέτοιου είδους ερωτήματα μελετώνται στη φυσική σήμερα σε σχέση με το Big Bang. Και συγκεκριμένα πώς την έδωσε στην ύλη ξαφνικά κι από κει που ήταν σε κατάσταση συμπαντικής "ακινησίας" (σε εισαγωγικά γιατί δεν ήταν ακριβώς τέτοιο) δημιούργησε κίνηση.
Αυτά... Και μη νομίζεις ότι τα λέω για σένα αυτά... Εσύ είσαι αθεράπευτη.. Για τους άλλους τα λέω... μη νομίζουν ότι με τις εξυπνάδες βγαίνεις και σωστή :bigsmile:
Βασιλης Παπαδολιας
20-08-2008, 09:05 AM
Και επειδή βαρέθηκα, σχετικά με τις καρμικές συναντήσεις και το αγνό της θεώρησης του Κάρμα, επαναλαμβάνω το ερώτημά μου ποιος στην ευχή αγνός, άσπιλος και αμόλυντος κατέληξε στο συμπέρασμα πως το σημείο τομής της τροχιάς της Σελήνης με την εκλειπτική σχετίζεται με τις προηγούμενες ζωές.
Βαρέθηκες βαρέθηκες αλλά πάλι εδώ είσαι :bigsmile:
Παράδοση της Ινδικής Αστρολογίας καλή μου.. .Μήπως θες να σου πούμε και ποιος ήταν ο πρώτος που έβγαλε το ζωδιακό κύκλο; :bigsmile:
gargoyle
20-08-2008, 09:39 AM
Ξανάρθες; :bigsmile: Κι εγώ νόμιζα ότι ησυχάσαμε από σένα... Δεν είπαμε; Εσύ με το ΕΑΜ κι εγώ με το ΕΔΕΣ. Τι θες και ξανάρχεσαι; Θες να με προσηλυτήσεις; Πώ πω ψυχανάλυση που χρειάζεται. Εμμονή να ξαναγυρίζεις, ε; Να έχεις την τελευταία κουβέντα :bigsmile:
Χαίρομαι τουλάχιστον που δε σε βρίσκω μόνο εγώ ισοπεδωτική και ειρωνική. Να έχουμε και ένα αντικειμενικό κριτήριο δηλαδή, έτσι; :bigsmile:
Επειδή ως γνωστόν είσαι άσχετη με την εσωτερική φιλοσοφία, δεν ξέρεις ότι σκοπός της είναι ακριβώς αυτό που θεωρείς εσύ αχταρμά, δηλαδή να συνθέσει ορολογίες της επιστήμης, της θρησκείας και της φιλοσοφίας σε ένα. Έτσι ο αχταρμάς που λες εσύ είναι η εσωτερική φιλοσοφία η δική μου. Επομένως εκλαμβάνω το σχόλιο σου ως κομπλιμάν :bigsmile:
Επί της ουσίας η έννοια της σύμβασης μπορεί να έχει δύο μορφές. Η μία μπορεί να προκύψει αν έχουμε απλά την αλλεηλεπίδραση φυσικών δυνάμεων οι οποίες ερχόμενες σε αντίθεση δημιουργούν status quo. Το status quo αυτό όμως δεν αρκεί για να ονομαστεί κάτι σύμβαση, γιατί σύμβαση σημαίνει κάτι συμφωνημένο που εμπεριέχει απόφαση. Συνεπώς πάμε σε θεωρίες που είναι είτε ανιμιστικές, θεωρούν δηλαδή ότι η ύλη εμπεριέχει συνείδηση, είτε ιδεαλιστικές που θεωρούν ότι εκτός της πραγματικής ύλης υπάρχει και κάτι άλλο που λέγεται ιδέα, συνείδηση, όπως θες. ¶ρα η σύμβαση μας οδηγεί αναγκαστικά στο γεγονός ότι έχουμε ιδέα ή συνειδητή ύλη. Γι' αυτό και η θεωρία του Κάρμα καταλήγει με τα σημερινά δεδομένα να βγαίνει ιδεαλιστική. Εκτός αν ανακαλύψουμε μία μέρα ότι η ύλη έχει όντως κάτι που μοιάζει με συνείδηση. Μία διαλεκτική κατάσταση που λες κι εσύ που αλλάζει τη συμπεριφορά της και την κάνει να υϊοθετεί μία νέα σύμβαση. Π.χ. υπό συνθήκες ο σίδηρος να μην είναι μαγνητικός. Τέτοιου είδους ερωτήματα μελετώνται στη φυσική σήμερα σε σχέση με το Big Bang. Και συγκεκριμένα πώς την έδωσε στην ύλη ξαφνικά κι από κει που ήταν σε κατάσταση συμπαντικής "ακινησίας" (σε εισαγωγικά γιατί δεν ήταν ακριβώς τέτοιο) δημιούργησε κίνηση.
Αυτά... Και μη νομίζεις ότι τα λέω για σένα αυτά... Εσύ είσαι αθεράπευτη.. Για τους άλλους τα λέω... μη νομίζουν ότι με τις εξυπνάδες βγαίνεις και σωστή :bigsmile:
Βαρβαρούλη, λυπάμαι που θα σε πληγώσω, αλλά δεν ξαναγύρισα για να πω κατι σε σένα. Απλώς ενημερώθηκα πως κάποιο άλλο μέλος απευθύνθηκε σε μένα και με ρώτησε κάτι. Και γύρισα για να απαντήσω. :bigsmile:
Ειρωνική δεν το έκρυψα ποτέ ότι είμαι. Μαζί σου φυσικά, άντε και με μερικούς άλλους. Όχι όμως με τους περισσότερους. Ισοπεδωτική όμως δεν είμαι.
Γενικώς θα έλεγα πως δεν έχω κρύψει τίποτε από αυτά που είμαι και στα οποία πιστεύω, εν αντιθέσει με σένα, που ακόμη προσπαθείς να μας πείσεις ότι δεν είσαι ιδεαλιστής (και από ότι καταλαβαίνω, και υποκειμενικός ιδεαλιστής μάλιστα).
Μπορεί να είμαι άσχετη με την "εσωτερική φιλοσοφία", αλλά δεν είμαι άσχετη ως προς την φιλοσοφία γενικώς. Και σου λέω πολύ απλά πως αυτό που αποκαλείς "σύνθεση" και βασικό στόχο του εσωτερισμού, είναι κάτι που απλώς δεν στέκει. Αν μην τι άλλο, η βασική θέση αυτή τη στιγμή των ιστορικών της φιλοσοφίας είναι πως είναι άκρως διακριτή από τη θρησκεία και πως επίσης, δεν αποτελεί επιστήμη.
Για τη δε σύζευξη μεταξύ επιστήμης και θρησκείας, ομολογώ πως εκφράζει πάρα πολύ καλά το αντιδραστικό (δηλ, την τάση πισωγυρίσματος της ανθρώπινης σκέψης) που εμπεριέχει ο εσωτερισμός.
Αλλά φυσικά, ως υποκειμενικός ιδεαλιστής που είσαι, μπορείς κάλλιστα κι αυτό να το εκλάβεις ως κοπλιμάν, βαρβαρούλη. :bigsmile:
Σε αυτά που λες σχετικά με τα ερωτήματα που λες πως εξετάζονται στη φυσική, έχεις δίκιο. Τα ερωτήματα αυτά άλλωστε αφορούν το βασικό φιλοσοφικό ερώτημα το ποιος προηγείται , η ύλη ή το πνεύμα. Αν προηγείται η ύλη, πώς άρχισε να "κινείται", αν προηγείται το πνεύμα, από που μας προέκυψε.
Γενικώς , η ιδεαλιστική θεώρηση, έχει γούστο. Ψάχνει απεγνωσμένα να βρει μια συνείδηση. Παλιότερα την έψαχνε στα στοιχεία της φύσης, τώρα την ψάχνει στα ηλεκτρόνια. Τι να πεις, είναι κι αυτή μια πρόοδος, όσο να'ναι... :bigsmile:
Οπότε, δεχόμαστε, για την ώρα, πως η θεωρία του Κάρμα είναι ιδεαλιστική κι εσύ είσαι ιδεαλιστής. :bigsmile:
Και δεν καταλαβαίνω εν τέλει που διαφωνείς μαζί μου ως προς τον ιδεαλιστικό χαρακτήρα του Κάρμα. :bigsmile:
Βασιλης Παπαδολιας
20-08-2008, 09:43 AM
Σε αυτά που λες σχετικά με τα ερωτήματα που λες πως εξετάζονται στη φυσική, έχεις δίκιο. Τα ερωτήματα αυτά άλλωστε αφορούν το βασικό φιλοσοφικό ερώτημα το ποιος προηγείται , η ύλη ή το πνεύμα. Αν προηγείται η ύλη, πώς άρχισε να "κινείται", αν προηγείται το πνεύμα, από που μας προέκυψε.
Εϊπες ότι σε κάτι έχω δίκιο; :wacko::blink: Πω... πω... !!!
Γι' αυτό και μόνο σε συγχωρώ...
Είμαι αγνωστικιστής καρδιά μου, το'χω ξαναπεί, αλλά εσύ δεν κάνεις τον κόπο να "γνωρίσεις" κάποιον, γνωρίζεις τα "γραπτά" του, την εικόνα του, όχι τον ίδιο... :bigsmile:
Φιλάκια... άντε σε συμπάθησα τώρα...
gargoyle
20-08-2008, 09:44 AM
Παράδοση της Ινδικής Αστρολογίας καλή μου.. .Μήπως θες να σου πούμε και ποιος ήταν ο πρώτος που έβγαλε το ζωδιακό κύκλο; :bigsmile:
Ααααα, "παράδοση" της Ινδικής Αστρολογίας.... Κάτι σαν τα δημοτικά τραγούδια τα δικά μας... ¶σε μας ρε βαρβαρούλη... "Παράδοση" σημαίνει καταγραφή καταστάσεων, ηθών και εθίμων της καθημερινής ζωής. Της τρέχουσας όμως, όχι της προηγούμενης ή της επόμενης...:bigsmile:
'Αντε, πάω να διαβάσω.
Βασιλης Παπαδολιας
20-08-2008, 09:47 AM
Οπότε, δεχόμαστε, για την ώρα, πως η θεωρία του Κάρμα είναι ιδεαλιστική κι εσύ είσαι ιδεαλιστής. :bigsmile:
Α, ναι, αυτό το έχω πει νομίζω στην άλλη συζήτηση για το κάρμα...
Ό,τι η διαφωνία μου με τους υλιστές είναι τι κάνουμε μέχρι να αποδειχτεί η υλιστική φύση του κάρμα. Εσείς λέτε ότι είναι μπούρδα, εγώ λέω ότι το κοιτάμε κατ' ανάγκην ιδεαλιστικά, αφου υλιστικά δεν αποδεικνύεται...
Remember?
Βασιλης Παπαδολιας
20-08-2008, 09:48 AM
Ααααα, "παράδοση" της Ινδικής Αστρολογίας.... Κάτι σαν τα δημοτικά τραγούδια τα δικά μας... ¶σε μας ρε βαρβαρούλη... "Παράδοση" σημαίνει καταγραφή καταστάσεων, ηθών και εθίμων της καθημερινής ζωής. Της τρέχουσας όμως, όχι της προηγούμενης ή της επόμενης...:bigsmile:
'Αντε, πάω να διαβάσω.
Πήγαινε... κι όταν γυρίσεις να μας πεις ποιος βρήκε το ζωδιακό ναι; Κι αυτό παράδοσης είναι... Της Χαλδαίας :bigsmile:
gargoyle
20-08-2008, 09:49 AM
Εϊπες ότι σε κάτι έχω δίκιο; :wacko::blink: Πω... πω... !!!
Γι' αυτό και μόνο σε συγχωρώ...
Είμαι αγνωστικιστής καρδιά μου, το'χω ξαναπεί, αλλά εσύ δεν κάνεις τον κόπο να "γνωρίσεις" κάποιον, γνωρίζεις τα "γραπτά" του, την εικόνα του, όχι τον ίδιο... :bigsmile:
Φιλάκια... άντε σε συμπάθησα τώρα...
Βαρβαρούλη, ο αγνωστικισμός είναι κατεύθυνση του ιδεαλισμού. Αφορά τη στάση στο άλλο βασικό φιλοσοφικό ερώτημα, που έχει να κάνει με το αν ο κόσμος είναι γνώσιμος ή όχι. Οι υλιστές λένε πως είναι, οι ιδεαλιστές πως δεν είναι. :bigsmile:
τσίου τσίου
Βασιλης Παπαδολιας
20-08-2008, 09:52 AM
Βαρβαρούλη, ο αγνωστικισμός είναι κατεύθυνση του ιδεαλισμού. Αφορά τη στάση στο άλλο βασικό φιλοσοφικό ερώτημα, που έχει να κάνει με το αν ο κόσμος είναι γνώσιμος ή όχι. Οι υλιστές λένε πως είναι, οι ιδεαλιστές πως δεν είναι. :bigsmile:
τσίου τσίου
Αχ, δε θα τ' αντέξω... Μ' έβαλες σε κουτάκι... :wacko: Πω, πω... δε μου λες εσύ σκέφτεσαι ποτέ μόνη σου; Ή κάνεις συνεχώς access σε philosophical database ?:toung:
pecora nera
20-08-2008, 11:05 AM
gargoyle, καλύφθηκα, thanks.
Βασίλη δεν είναι του παρόντος θέματος η επισήμανση που σου κάνω αλλά νομίζω ότι έχεις ένα λάθος για αυτό και αναφέρομαι: "Κομμουνισμός σημαίνει αταξική κοινωνία χωρίς την ύπαρξη κράτους" Αυτό -σύμφωνα με το "Κεφάλαιο"- είναι η Αναρχία (χωρίς αρχή/αρχές) και είναι αυτό το ιδεατό σύστημα που δεν έχει εφαρμοστεί ως τώρα ποτέ. Είναι το επόμενο στάδιο μετά τον Κομμουνισμό όπου η κοινωνία είναι αταξική αλλά το κράτος είναι η απόλυτη αρχή (οικονομική, κοινωνική, κ.λ.π.) και αυτό έχει εφαρμοστεί στη Σοβιετική Ένωση για πολλά χρόνια όπως όλοι ξέρουμε και ναι, με αποτυχία, έχεις δίκιο. Σοσιαλισμός είναι άλλο.
Ας μην πούμε όμως άλλα για αυτό σε αυτό το θέμα, αν θες ανοίγουμε άλλο, να μιλήσουμε και για ..... "τον τρίτο δρόμο" (που επίσης δεν εφαρμόστηκε ποτέ) :bigsmile:
Βασιλης Παπαδολιας
20-08-2008, 11:10 AM
Βασίλη δεν είναι του παρόντος θέματος η επισήμανση που σου κάνω αλλά νομίζω ότι έχεις ένα λάθος για αυτό και αναφέρομαι: "Κομμουνισμός σημαίνει αταξική κοινωνία χωρίς την ύπαρξη κράτους" Αυτό -σύμφωνα με το "Κεφάλαιο"- είναι η Αναρχία (χωρίς αρχή/αρχές) και είναι αυτό το ιδεατό σύστημα που δεν έχει εφαρμοστεί ως τώρα ποτέ. Είναι το επόμενο στάδιο μετά τον Κομμουνισμό όπου η κοινωνία είναι αταξική αλλά το κράτος είναι η απόλυτη αρχή (οικονομική, κοινωνική, κ.λ.π.) και αυτό έχει εφαρμοστεί στη Σοβιετική Ένωση για πολλά χρόνια όπως όλοι ξέρουμε και ναι, με αποτυχία, έχεις δίκιο. Σοσιαλισμός είναι άλλο.
Σίγουρα έχω λάθος καλή μου, δεν είμαι γνώστης του κομμουνιστικού συστήματος, άλλοι είναι επ' αυτού ειδικοί. Οι αναφορές στον κομμουνισμό γίνονται για να καταλάβει η καλή μας η Αργυρώ ότι όπως εγώ μιλάω για πράγματα που δεν ξέρω έτσι κι εκείνη μιλάει για πράγματα που δεν ξέρει... Γενικότερα δηλαδή ότι αν κάποιος μιλάει για πράγματα που δεν ξέρει και αποδίδει κατηγορίες για κάτι που δεν ξέρει, τότε δικαιούται κι ο άλλος να πράξει το ίδιο :bigsmile:
Κι αν το δούμε πιο φιλοσοφικά, αν κρίνουμε τον εσωτερισμό με βάση το φαίνεσθαι μόνο ή με βάση το ιστορικό αποτέλεσμα όπως είπε κι ο Δείμων, τότε δικαιούμαι κι εγώ να κρίνω με βάση το φαίνεσθαι τον κομμουνισμό (δηλαδή με βάση το τι ακούω από δω κι από κει) χωρίς να ψάξω ούτε να διαβάσω τι λέει ο ίδιος ο κομμουνισμός παρά μόνο τι λένε οι άλλοι γι' αυτόν και με βάση το ιστορικό του αποτέλεσμα.
Καμπίς; :bigsmile:
Λευκή
20-08-2008, 11:47 AM
gargoyle, καλύφθηκα, thanks.
Ας μην πούμε όμως άλλα για αυτό σε αυτό το θέμα, αν θες ανοίγουμε άλλο, να μιλήσουμε και για ..... "τον τρίτο δρόμο" (που επίσης δεν εφαρμόστηκε ποτέ) :bigsmile:
Ο σοσιαλισμός είναι το κοινωνικό σύστημα που ακολουθεί τον καπιταλισμό που ζούμε σχεδόν παγκοσμίως τώρα,στο οποίο επέρχεται κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και σταδιακή απονέκρωση του κράτους,και ο καθένας αμείβεται ανάλογα με αυτό που παράγει.Κομμουνισμός είναι ανώτατο στάδιο του σοσιαλισμού στο οποίο η κοινωνία είναι πλέον αταξική(άρα δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης το κράτος) και καθένας αμοίβεται όχι ανάλογα με το τι παράγει αλλά ανάλογα με τις ανάγκες του.Αυτά όσον αφορά τους ορισμούς.ΣΧετικά με τα υπόλοιπα,το στάδιο του σοσιαλισμού έχει εφαρμοστεί στη Σοβιετική ένωση και ανατράπηκε επισήμως το 1991 (προφανώς η αποτυχία είναι κάτι σχετικό όπως φαίνεται αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος) όπως επίσης και στην Ανατολική Ευρώπη,ενώ στο στάδιο της αταξικής κοινωνίας του κομμουνισμού η ανθρωπότητα δεν έχει φτάσει ποτέ(και άρα αντικειμενικά το ιστορικό του αποτέλεσμα είναι για την ώρα ανύπαρκτο).
Βασιλης Παπαδολιας
20-08-2008, 12:00 PM
Σωστές οι διευκρινίσεις σου, Λευκή. Όπως επισήμανα ωστόσο αντικείμενο μου δεν ήταν ο κομμουνισμός αυτός καθ' αυτός. Οι αναφορές σ' αυτόν ήταν απλά εργαλείο για να δειχθεί ότι κανείς πρέπει να ξέρει τις ορολογίες πριν κατηγορήσει. Έτσι αν εγώ μπερδεύω τον κομμουνισμό με το σοσιαλισμό, η Αργυρώ μας μπερδεύει π.χ. το Κάρμα με το Ντάρμα (το Ντάρμα είναι η αποστολή κι όχι το Κάρμα).
Το γενικό δίδαγμα είναι να κάτσουμε όλοι να διαβάσουμε και μετά να κατηγορούμε.
Όσο για το ιστορικό αποτέλεσμα, αυτή είναι μία άλλη συζήτηση.
Δείμων
20-08-2008, 01:52 PM
και καθένας αμοίβεται όχι ανάλογα με το τι παράγει αλλά ανάλογα με τις ανάγκες του.
Μόλις κατέρριψες τον υπαρκτό κομμουνισμό Μαρία! :cheesy: Σοσιαλισμό αναρχισμό υλισμό ή όπως τον θες. Μέσα στην τέλεια κοινωνία σας γεννιέμαι εγώ ο «ατελής» και έχω αναγκη τα πάντα. Πραγματική ανάγκη. Θα μου ορίσετε τις ανάγκες μου επαναπρογραμματίζοντάς με ή θα με βάλετε στην... κλινική (φυλακές φυσικά δεν υπάρχουν) σε κάποιο πρόγραμμα αναμόρφωσης?
Ξέρω τις απαντήσεις (όταν ο άνθρωπος συνειδητοποιήσει κλπκλπκλπ) αλλά ο άνθρωπος πάντα θα είναι άνθρωπος. Και ο Ποσειδώνας Ποσειδώνας.
Στα υπόλοιπα θα επανέλθω. Φυσικά και οι απαντήσεις «μπάζουν»... :love:
gargoyle
20-08-2008, 02:32 PM
Σωστές οι διευκρινίσεις σου, Λευκή. Όπως επισήμανα ωστόσο αντικείμενο μου δεν
ήταν ο κομμουνισμός αυτός καθ' αυτός. Οι αναφορές σ' αυτόν ήταν απλά εργαλείο για να δειχθεί ότι κανείς πρέπει να ξέρει τις ορολογίες πριν κατηγορήσει. Έτσι αν εγώ μπερδεύω τον κομμουνισμό με το σοσιαλισμό, η Αργυρώ μας μπερδεύει π.χ. το Κάρμα με το Ντάρμα (το Ντάρμα είναι η αποστολή κι όχι το Κάρμα).
Το γενικό δίδαγμα είναι να κάτσουμε όλοι να διαβάσουμε και μετά να κατηγορούμε.
Όσο για το ιστορικό αποτέλεσμα, αυτή είναι μία άλλη συζήτηση.
Πρώτον εγώ δεν μίλησα με όρους. Αναφέρθηκα σε αρχές και επ'αυτών συζητάω. Το αν η αποστολή λέγεται Κάρμα ή Ντάρμα ή μπαρμπούτσαλο λίγο με απασχολεί. Με ενδιαφέρει πως υφίσταται ως έννοια και ποια είναι τα χαρακτηριστικά της, επί των οποίων προσπαθούσα να κρατήσω τη συζήτηση, στη βάση που μιλούσαμε για φιλοσοφία. Αν ξεκαθαρίζαμε πως μιλάμε εξ αρχής για θρησκεία, δεν θα υπήρχε κανένα θέμα συζήτησης.
Επίσης, αν θυμάσαι, σου ζητούσα ορισμούς και με έπρηξες βαρβαρούλη μέχρι να μου δώσεις έστω και έναν κουτσουρεμένο. ¶σε με τώρα που σε πέιραξε ότι δεν αναφέρθηκα στο Ντάρμα (στο οποίο, ούτε κι εσύ αναφέρθηκες). Μην το ξαναπιάσουμε τώρα, το Κάρμα είναι ιδεαλιστική έννοια, έχει ιδεαλιστική βάση και το λήξαμε για την ώρα.
Αν αποδειχτεί πως το ηλεκτρόνιο έχει συνείδηση τα ξαναλέμε. (για να μην ξαναέρθω, μην αναφέρεις το όνομά μου ξανά). :bigsmile:
skorpion
20-08-2008, 04:04 PM
Κοιτα να δεις τι μπορει να κανει το καρμα και ο κουμουνισμος!!! Απα πα!
Και στη τελικη δε ξερω αν καν μιλατε για πραγματα "αληθινα"...χεχε!
Βασιλης Παπαδολιας
20-08-2008, 06:20 PM
Το αν η αποστολή λέγεται Κάρμα ή Ντάρμα ή μπαρμπούτσαλο λίγο με απασχολεί.
Α, ναι δε σε ενδιαφέρει; :bigsmile: Οκ, Αργυρώ μου επομένως μπορώ κι εγώ ελεύθερα να λέω... Ο κομμουνισμός (κομμουνισμός Λευκή μου τι να κάνω, αφού δε θέλει η καλή σου να χρησιμοποιεί τις σωστές ορολογίες, πρέπει κι εγώ να αντιδράσω :) ) λοιπόν είναι ένα σύστημα που δοκιμάστηκε στην πράξη και απέτυχε παταγωδώς. Οι οπαδοί του έχουν την κακή συνήθεια να πιστεύουν ότι υπέρ πάντων όλων το καλό της μάζας και πιστεύουν ότι η ατομικότητα του καθενός πρέπει να υποτάσσεται στο καλό της "κοινωνίας". Μίας κοινωνίας που βλέπουν ιδεαλιστικά ως αταξική κάποτε κάποτε εκεί μακριά την ώρα της δευτέρας παρουσίας...
Καλά, πολύ πλάκα έχει :bigsmile: έτσι δεν είναι Αργυρώ; Ε, Αργυρώ; Καλά δε λέω, Αργυρώ;;; :bigsmile:
Λευκή
20-08-2008, 07:25 PM
Μόλις κατέρριψες τον υπαρκτό κομμουνισμό Μαρία! :cheesy: Σοσιαλισμό αναρχισμό υλισμό ή όπως τον θες. Μέσα στην τέλεια κοινωνία σας γεννιέμαι εγώ ο «ατελής» και έχω αναγκη τα πάντα. Πραγματική ανάγκη. Θα μου ορίσετε τις ανάγκες μου επαναπρογραμματίζοντάς με ή θα με βάλετε στην... κλινική (φυλακές φυσικά δεν υπάρχουν) σε κάποιο πρόγραμμα αναμόρφωσης?
άνθρωπος συνειδητοποιήσει κλπκλπκλπ) αλλά ο άνθρωπος πάντα θα είναι άνθρωπος. Και ο Ποσειδώνας Ποσειδώνας.
Στα υπόλοιπα θα επανέλθω. Φυσικά και οι απαντήσεις «μπάζουν»... :love:
Αυτοί είναι οι ορισμοί για τα κοινωνικά συστήματα.Δεν τους επεξεργάστηκα εγώ όπως θέλω.Και φυσικά κανείς δε μπορεί να τους χρησιμοποιεί όπως του αρέσει.Αυτή τη στιγμή έχουμε σύστημα που ονομνάζεται "καπιταλισμός" κι όχι "τεχνολογική πρόοδος",κι αντίστοιχα η ΕΣΣΔ είχε "σοσιαλισμό" κι όχι "κομμουνισμό","αναρχία","ολοκληρωτική επίθεση" και ό,τι άλλο κατεβάσει η γκλάβα του καθενός σύμφωνα με το τι ακούει σκόρπιο από δω κι από κει.Κατά συνέπεια,δε μπορώ να σου απαντήσω σ αυτό που με ρωτάς.
Το σχόλιο για τον Ποσειδώνα δεν το έπιασα.Συγνώμη,αλλά κάνει και ζέστη και δε μπορώ να λύνω τους γρίφους της κάθε Πυθίας.
(έχε χάρη που έχεις σελήνη στον καρκίνο):love::love:
pecora nera
20-08-2008, 09:26 PM
Αυτοί είναι οι ορισμοί για τα κοινωνικά συστήματα.Δεν τους επεξεργάστηκα εγώ όπως θέλω.Και φυσικά κανείς δε μπορεί να τους χρησιμοποιεί όπως του αρέσει.Αυτή τη στιγμή έχουμε σύστημα που ονομνάζεται "καπιταλισμός" κι όχι "τεχνολογική πρόοδος",κι αντίστοιχα η ΕΣΣΔ είχε "σοσιαλισμό" κι όχι "κομμουνισμό","αναρχία","ολοκληρωτική επίθεση" και ό,τι άλλο κατεβάσει η γκλάβα του καθενός σύμφωνα με το τι ακούει σκόρπιο από δω κι από κει.Κατά συνέπεια,δε μπορώ να σου απαντήσω σ αυτό που με ρωτάς.
Το σχόλιο για τον Ποσειδώνα δεν το έπιασα.Συγνώμη,αλλά κάνει και ζέστη και δε μπορώ να λύνω τους γρίφους της κάθε Πυθίας.
(έχε χάρη που έχεις σελήνη στον καρκίνο):love::love:
Λευκή μου εδώ (σ' αυτό το forum) δεν είναι τόπος για πολιτικές αναλύσεις ή αναλύσεις πολιτικών και κοινωνικών συστημάτων αλλά επειδή φαίνεται να έχεις λίγα κενά, αύριο θα έχεις την σελίδα και την παράγραφο από το "Κεφάλαιο" του Μάρξ από όπου η γκλάβα μου το διάβασε και επίσης θα έχεις και ορισμό σαφή του τι είναι ο Κομμουνισμός, πάλι με ανάλογη πηγή. Το σύστημα της ΕΣΣΔ ονομαζόταν Σοσσιαλισμός για να μην ονομάζεται Κομμουνισμός, ήταν όμως.
Αυτό θέλει επίσης ανάλυση αλλά .... εδώ (σ'αυτό το site) δε θα το συνεχίσω άλλο, δεν είναι ο χώρος. ΄
Όταν διαβάζεις τα post μας και εφόσον έχεις κάτι να πεις σε κάποιον, καλό θα ήταν να επικεντρώνεις περίσσοτερο την απάντηση σου και να μην απαντάς τόσο απαξιωτικά με λίγες φράσεις από τα post όλων από τα οποία δεν κατάλαβες και πολλά
εφη ταδε-ταδε εφη
20-08-2008, 10:51 PM
πολύ άσχημος ο τρόπος σου...σ ' αυτό και στο προηγούμενο post
Σε βαθμό να τρίβω τα μάτια μου δηλαδή..¨οσα χαμόγελα και να βάλεις..
Λευκή
20-08-2008, 11:28 PM
Λευκή μου εδώ (σ' αυτό το forum) δεν είναι τόπος για πολιτικές αναλύσεις ή αναλύσεις πολιτικών και κοινωνικών συστημάτων αλλά επειδή φαίνεται να έχεις λίγα κενά, αύριο θα έχεις την σελίδα και την παράγραφο από το "Κεφάλαιο" του Μάρξ από όπου η γκλάβα μου το διάβασε και επίσης θα έχεις και ορισμό σαφή του τι είναι ο Κομμουνισμός, πάλι με ανάλογη πηγή. Το σύστημα της ΕΣΣΔ ονομαζόταν Σοσσιαλισμός για να μην ονομάζεται Κομμουνισμός, ήταν όμως.
Αυτό θέλει επίσης ανάλυση αλλά .... εδώ (σ'αυτό το site) δε θα το συνεχίσω άλλο, δεν είναι ο χώρος. ΄
Όταν διαβάζεις τα post μας και εφόσον έχεις κάτι να πεις σε κάποιον, καλό θα ήταν να επικεντρώνεις περίσσοτερο την απάντηση σου και να μην απαντάς τόσο απαξιωτικά με λίγες φράσεις από τα post όλων από τα οποία δεν κατάλαβες και πολλά
Κοπέλα μου καλή
Πρώτον,το ποιος απαντάει απαξιωτικά με χαρακτηρισμούς "φαίνεται ότι έχεις κενά" προς εμένα και "είσαι και λίγο κουτσομπόλα και σε ενδιαφέρουν τα προσωπικά μου" προς την αδερφή μου και εγώ δεν ξέρω τι άλλο,είναι εμφανές.Σε συγχωρώ όμως γιατί ξέρω πως κάτι τέτοιες καφρίλες οι Δίδυμοι τις συνηθίζετε.:bigsmile:
Δεν είχα καμιά διάθεση να απαντήσω απαξιωτικά και ειδικά σε άτομο που έχει την τιμιότητα και την ειλικρίνεια να πει δημοσίως ότι δεν έχει σπουδάσει κάτι(και για να μην παρεξηγηθώ δεν το θεωρώ κακό,ίσα ίσα πολλές φορές συναντάω ανθρώπους πολύ λιγότερο "σπουδαγμένους" από πολλούς άλλους που μας βάζουν όλους τα γυαλιά.)Απλά,έγραψες κάτι που σε εγάλο βαθμό είναι μπερδεμένο και ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ και το διόρθωσα χωρίς καν να αναφερθώ σε σένα για τον απλούστατο λόγο πως θεώρησα ότι μπερδεύτηκες,γιατί στο κάτω κάτω το Κεφάλαιο δεν είναι κείμενο που διαβάζει κανείς για την πλάκα του και για να αποστηθίσει 5 έννοιες,γιατί τότε πέφτει σε μεγάλα λάθη.Για να μην ψάχνεις ορισμούς σε κείμενα που προφανώς δεν καταλαβαίνεις και ερμηνεύεις όπως θέλεις(όχι επειδή είσαι χαζή που δε πιστεύω ότι είσαι,αλλά επειδή προφανώς σου λείπει το απαραίτητο υπόβαθρο για να μελετήσεις σοβαρά τέτοιου είδους κείμενα με αποτέλεσμα να βγάζεις λάθος συμπεράσματα,εδώ πολλοί σύντροφοί μου που είναι χρόνια στην πολιτική νεολαία δυσκολεύονται να τα μελετήσουν και τους παίρνει πολύ χρόνο) κι επειδή βλέπω ότι μάλλον το λέει η περδικούλα σου,σου προτείνω να ξεκινήσεις με κάποιο απλό εγχειρίδιο πολιτικής οικονομίας παρέα με ένα κοινωνικοπολιτικό λεξικό,όπου οι ορισμοί είναι διατυπωμένοι ξεκάθαρα.Για την ώρα,μπορείς να ρίξεις μια ματιά στην κατά τα άλλα άκρως σταλινική Βικιπαίδεια (http://209.85.135.104/search?q=cache:DgzY2pu_PlUJ:el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%C F%83%CE%BC%CF%8C%CF%82+%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE %BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82+%CE% BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82&hl=el&ct=clnk&cd=1&gl=gr) και να διαβάσεις κυρίως την τρίτη παράγραφο που αναφέρεται στους ορισμούς.
Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω πως εδώ όντως δεν είναι χώρος για πολιτικές αναλύσεις.Απλά έκανες ένα σχόλιο το οποίο διόρθωσα.
Τέλος,επειδή ξέρω ότι οι Δίδυμοι αρέσκονται σ αυτά τα θεωρητικά,σου εύχομαι ειλικρινά καλή μελέτη και σε συμβουλεύω να αρχίσεις από κάτι πιο βατό,γιατί πίστεψέ με,ΚΑΤΙ παραπάνω ξέρω όσον αφορά την μεθοδολογία προσέγγισης και μελέτης τέτοιων κειμένων.
Αυτά και συγνώμη απ όλους για το οφ τόπικ.
Dell Piero
20-08-2008, 11:37 PM
Θα με διευκόλυνε να μην επανέρχεσαι συντρόφισσα Μαρούσκα :love:
gargoyle
21-08-2008, 12:11 AM
Α, ναι δε σε ενδιαφέρει; :bigsmile: Οκ, Αργυρώ μου επομένως μπορώ κι εγώ ελεύθερα να λέω... Ο κομμουνισμός (κομμουνισμός Λευκή μου τι να κάνω, αφού δε θέλει η καλή σου να χρησιμοποιεί τις σωστές ορολογίες, πρέπει κι εγώ να αντιδράσω :) ) λοιπόν είναι ένα σύστημα που δοκιμάστηκε στην πράξη και απέτυχε παταγωδώς. Οι οπαδοί του έχουν την κακή συνήθεια να πιστεύουν ότι υπέρ πάντων όλων το καλό της μάζας και πιστεύουν ότι η ατομικότητα του καθενός πρέπει να υποτάσσεται στο καλό της "κοινωνίας". Μίας κοινωνίας που βλέπουν ιδεαλιστικά ως αταξική κάποτε κάποτε εκεί μακριά την ώρα της δευτέρας παρουσίας...
Καλά, πολύ πλάκα έχει :bigsmile: έτσι δεν είναι Αργυρώ; Ε, Αργυρώ; Καλά δε λέω, Αργυρώ;;; :bigsmile:
Βαρβαρούλη, με ειδοποιούν συνεχώς από το κοντρόλ πως έχεις ορεξούλα αυτές τις μέρες και απευθύνεσαι σε μένα συνεχώς και αδιαλλείπτως. :bigsmile:Προφανώς και σε έχει χτυπήσει μάλλον η ζέστη κατακούτελα και δεν ξέρεις τι θέλεις. :bigsmile: Σου μιλάμε επί ορισμών, τσινάς και ζορίζεσαι. Σου μιλάμε περί αρχών, μια από τα ίδια. :bigsmile: Σου αναφέρουμε τους συνήθεις φιλοσοφικούς όρους και ψελλίζεις κάτι ακατάλληπτα περί σκέψης και βάσεων δεδομένων... Βαρβαρούλη, μάλλον χρειάζεσαι διακοπές. :bigsmile:
Σχετικά τώρα με τον κομμουνισμό, ο οποίος δεν εφαρμόστηκε ποτέ, δεν ξέρω τι λές και τι αχταρμά έχεις μέσα στο κεφαλάκι σου. :bigsmile: Επιπλέον, δεν ξέρω τι εννοείς "αποτυχία" του συτήματος και μάλιστα παταγωδώς. Πάντως, αν θέλεις να πάρεις και μια πιο στενή γεύση, μπορώ να σου κανονίσω να πας σε μπριγάδα στην Κούβα για να βοηθήσεις κι εσύ στην σοσιαλιστική οικοδόμηση βάζοντας το δικό σου λιθαράκι σε μια χώρα που ακόμη στέκεται στα πόδια της , παρά το εμπάργκο και παρά τη λυσσαλέα αντίδραση... :bigsmile: Α, και να μην ξεχνιόμαστε: κάτι ψέλλισες αν θυμάμαι καλά και περί των "πειραμάτων" της Νοτίου Αμερικής.... ότι δεν σε ενδιαφέρει, κάτι παρόμοιο, αν θυμάμαι καλά...:bigsmile:
Οπότε, βαρβαρούλη, πρόσεξε καλύτερα τι λες όταν μιλάς περί "αποτυχίας" και μάλιστα συνεχούς.... :bigsmile:Έτσι, για να φαίνεται και ποιος είναι ο ισοπεδωτικός εδώ πέρα μέσα...:bigsmile:
Να το λήξουμε όμως, γιατί όντως τα ζητήματα πολιτικής και οικονομίας δεν αφορούν τις "καρμικές" συναντήσεις. Μόνο τα ζητήματα φιλοσοφίας και θρησκείας.
Όχι τίποτε άλλο, αλλά σκέφτομαι και μερικούς μερικούς που περνάνε Κρόνο τώρα και θα πάθουνε κανένα εγκεφαλικό μόλις γυρίσουνε από τις διακοπές και δούνε τι έγινε εδώ μέσα. :bigsmile: Και δεν θέλω να έχω τύψεις. :bigsmile:
Μόνο γι'αυτο σταματάω , βαρβαρούλη... Αλλιώς...:bigsmile:
Dell Piero
21-08-2008, 12:18 AM
1 ανατριχιαστρικό σενάριο;!
Η Παπαρήγα σε "επόμενη ζωή" επιστρέφει και πάλι στην Ελλάδα ως δεΞΑ.
Και κυβερνάει τη χώρα :nuts: :cry:
¶ντε παΕνετε για ύπνο ένας ένας :love:
Να το λήξουμε όμως, γιατί όντως τα ζητήματα πολιτικής και οικονομίας δεν αφορούν τις "καρμικές" συναντήσεις.
libraD
21-08-2008, 02:11 AM
Αγαπητο μελος με ολο τον σεβασμο και το θαρρος οι ''καρμικες σχεσεις'' δεν ειναι λουνα -παρκ ,να αναβουν τα αιματα και να νιωθουμε ζωντανοι:nuts:!!!
Ειναι μαθημα ζωης ,ειναι πονος,ειναι τσακισμα του εγωισμου,ισως αλλαξεις στοιχεια του χαρακτηρα σου για να μπορεσεις να εξεληχθεις να γινεις καλυτερη και αν εχει ''πεσει σε εσενα το φορτιο ''μεσα απο σενα θα εξεληχθει και ο ανθρωπος σου .Ολα αυτα εχουν σπαραγμο ,πονο ,δακρυα.
Οι στιγμες χαρας ειναι λιγες αλλα σημαντικες για να ΄΄άνεβεις τα σκαλια ''για ενα καλυτερο αυριο:love:
Δεν ξερω αν ειναι παλιες ωφειλες ,η χρεη,η τεφτερια ανεξωφλητα ,ξερω ομως οτι επρεπε να δουλεψω πανω στην σχεση με υπομονη . Αυτο μπορει να παρει και μια ζωη ολοκληρη καλη μου κοπελα.
φιλικα:bigsmile:
Γειά σου κι εσένα,
Μα δεν το είπα με αυτή την έννοια. Γιατί μέσα από μια καρμική σχέση δε νιώθεις πιο ζωντανός; Κι όταν αυτή χάνεται και τελειώνει νιώθεις ότι δεν έχεις πλέον καρδιά και νιώθεις πια νεκρός. Έτσι δεν είναι; Αναρωτιέμαι πότε θα με βοηθήσει αυτή η Αφροδίτη στο σκορπιό στον 7ο να αναγεννηθώ. Και έκανα αυτά τα σχόλια στα παιδιά για να νιώθω κι εγώ μέλος της ομάδας σας, κι ότι κάτι κάνω κι εγώ σε τούτο τον μάταιο κόσμο, και προσπαθώ να κρατηθώ όσο μπορώ από αυτή την επίφαση αισιοδοξίας. Οπότε μη με ρίχνεις στην πραγματικότητα γλυκειά μου δεν το αντέχω...:cry: συγγνώμη αν το έκανα off topic αλλά δεν μπορούσα να συγκρατηθώ, με συγχωρείτε...
Βασιλης Παπαδολιας
21-08-2008, 07:53 AM
πολύ άσχημος ο τρόπος σου...σ ' αυτό και στο προηγούμενο post
Σε βαθμό να τρίβω τα μάτια μου δηλαδή..¨οσα χαμόγελα και να βάλεις..
Όταν χρειαστώ μαμά, θα στο πω, Έφη μου..
Προς το παρόν πειθαρχώ στον Dell και την κάνω... :bigsmile:
aries engineer
21-08-2008, 10:22 AM
Κοπέλα μου καλή
Πρώτον,το ποιος απαντάει απαξιωτικά με χαρακτηρισμούς "φαίνεται ότι έχεις κενά" προς εμένα και "είσαι και λίγο κουτσομπόλα και σε ενδιαφέρουν τα προσωπικά μου" προς την αδερφή μου και εγώ δεν ξέρω τι άλλο,είναι εμφανές.Σε συγχωρώ όμως γιατί ξέρω πως κάτι τέτοιες καφρίλες οι Δίδυμοι τις συνηθίζετε.:bigsmile:
Δεν είχα καμιά διάθεση να απαντήσω απαξιωτικά και ειδικά σε άτομο που έχει την τιμιότητα και την ειλικρίνεια να πει δημοσίως ότι δεν έχει σπουδάσει κάτι(και για να μην παρεξηγηθώ δεν το θεωρώ κακό,ίσα ίσα πολλές φορές συναντάω ανθρώπους πολύ λιγότερο "σπουδαγμένους" από πολλούς άλλους που μας βάζουν όλους τα γυαλιά.)Απλά,έγραψες κάτι που σε εγάλο βαθμό είναι μπερδεμένο και ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ και το διόρθωσα χωρίς καν να αναφερθώ σε σένα για τον απλούστατο λόγο πως θεώρησα ότι μπερδεύτηκες,γιατί στο κάτω κάτω το Κεφάλαιο δεν είναι κείμενο που διαβάζει κανείς για την πλάκα του και για να αποστηθίσει 5 έννοιες,γιατί τότε πέφτει σε μεγάλα λάθη.Για να μην ψάχνεις ορισμούς σε κείμενα που προφανώς δεν καταλαβαίνεις και ερμηνεύεις όπως θέλεις(όχι επειδή είσαι χαζή που δε πιστεύω ότι είσαι,αλλά επειδή προφανώς σου λείπει το απαραίτητο υπόβαθρο για να μελετήσεις σοβαρά τέτοιου είδους κείμενα με αποτέλεσμα να βγάζεις λάθος συμπεράσματα,εδώ πολλοί σύντροφοί μου που είναι χρόνια στην πολιτική νεολαία δυσκολεύονται να τα μελετήσουν και τους παίρνει πολύ χρόνο) κι επειδή βλέπω ότι μάλλον το λέει η περδικούλα σου,σου προτείνω να ξεκινήσεις με κάποιο απλό εγχειρίδιο πολιτικής οικονομίας παρέα με ένα κοινωνικοπολιτικό λεξικό,όπου οι ορισμοί είναι διατυπωμένοι ξεκάθαρα.Για την ώρα,μπορείς να ρίξεις μια ματιά στην κατά τα άλλα άκρως σταλινική Βικιπαίδεια (http://209.85.135.104/search?q=cache:DgzY2pu_PlUJ:el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%C F%83%CE%BC%CF%8C%CF%82+%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE %BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82+%CE% BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82&hl=el&ct=clnk&cd=1&gl=gr) και να διαβάσεις κυρίως την τρίτη παράγραφο που αναφέρεται στους ορισμούς.
Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω πως εδώ όντως δεν είναι χώρος για πολιτικές αναλύσεις.Απλά έκανες ένα σχόλιο το οποίο διόρθωσα.
Τέλος,επειδή ξέρω ότι οι Δίδυμοι αρέσκονται σ αυτά τα θεωρητικά,σου εύχομαι ειλικρινά καλή μελέτη και σε συμβουλεύω να αρχίσεις από κάτι πιο βατό,γιατί πίστεψέ με,ΚΑΤΙ παραπάνω ξέρω όσον αφορά την μεθοδολογία προσέγγισης και μελέτης τέτοιων κειμένων.
αχαχαχααχαχααχαααχα!!!!!!!!!τ τοιες καφριλες οι Διδυμοι τις συνηθιζετε!!!!!!
Βρε παιδια μη το υπεραναλυετε..ο Θειος Τσωρτσιλ εχει πει τα εξης
Εάν νέος δεν ήσουν ριζοσπάστης, τότε δεν έχεις καρδιά.
Εάν ώριμος δεν έγινες συντηρητικός, τότε δεν έχεις μυαλό
Οπως επισης
Ο καπιταλισμός έχει ένα μόνιμο ελάττωμα: την άνιση κατανομή του πλούτου. Ο σοσιαλισμός αντίθετα έχει ένα σταθερό προτέρημα: την ίση κατανομή της φτώχειας.
οφφ τοπικ αλλα οκ εδω που εφτασε η κουβεντα -ας πουμε και κανενα τσιτατο:toung::toung:
pecora nera
21-08-2008, 11:30 AM
Κοπέλα μου καλή
Λευκή..... δε θα σου κάνω τη χάρη να μπω στο "τριπάκι" σου γιατί είμαι πολύ πιο έξυπνη από όσο νομίζεις ..... κι όχι μόνο εσύ......
¶ντε γεια.....
pecora nera
21-08-2008, 11:33 AM
Κοπέλα μου καλή
Καλή μου Λευκή..... δε θα σου κάνω τη χάρη να μπω στο "τριπάκι" σου .... γιατί είμαι πολύ πιο έξυπνη από όσο νομίζεις ..... κι όχι μόνο εσύ.....:bigsmile:
Τα μελέ.....
Λευκή
21-08-2008, 01:17 PM
Λευκή..... δε θα σου κάνω τη χάρη να μπω στο "τριπάκι" σου γιατί είμαι πολύ πιο έξυπνη από όσο νομίζεις ..... κι όχι μόνο εσύ......
¶ντε γεια.....
¶μα ήξερες να διαβάζεις έστω και μια απλή δημοσίευση θα καταλάβαινες ότι δεν αμφισβήτησα τις δυνατότητες του μυαλού σου αλλά το επίπεδο των γνώσεών σου και ότι δε σου ζήτησα καμιά χάρη.Μου είπες ότι έχω κενά και σου απάντησα.Στο καλό.
Νέλλη ,όπως λέει κι η αδερφή μου ,τα τσιτάτα ανήκουν σε δύο κατηγορίες:αυτά που είναι για να τα εφαρμόζεις και σ αυτά που είναι για να τα καταστρατηγείς.Αυτά που αναφέρεις πχ ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία:toung:
pecora nera
21-08-2008, 01:33 PM
Ένα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ βιβλίο διάβασα αυτές τις μέρες παιδιά που είναι και από τα πρώτα σε πωλήσεις αυτήν την στιγμή (φαντάσου πόσοι το βρίσκουν ενδιαφέρον ;)
και λέγεται "Εγχειρίδιο Βλακείας" του Διονύση Χαριτόπουλου!!!
Το συστήνω ανεπιφύλακτα :bigsmile:
pecora nera
21-08-2008, 01:36 PM
Λευκή μου, γλυκειά :love:
Εδώ μέσα έχει/μπαινουν 22.000 ζευγάρια μάτια
και 22.000 εγκέφαλοι
Πριν postαρεις πρόσεχε τι γράφεις και διάβαζε και προσεκτικά των αλλωνών γιατί εκτίθεσε....
Λευκή
21-08-2008, 02:31 PM
Δεν έχω πρόβλημα στο να εκτίθεμαι.Στο να με εκθέτουν οι άλλοι έχω.
Εγώ περιμένω τη σελίδα απ το Κεφάλαιο.
Μέχρι τότε,φρόντισε να τεκμηριώνεις όσα λες και να μιλάς ξεκάθαρα αντί να στρίβεις διά της οδού του στυλ δε θα πέσω στο επίπεδό σου και αντί να πετάς με πονηρό τρόπο μπηχτές περί βλακείας για τον οποιονδήποτε.Φαίνεται ότι το εγχειρίδιο που προτείνεις παραείναι φτηνό κι αναλώσιμο ,γιατί ως αυτοψυχαναλυτικό δε βλέπω να κάνει καμία μα καμία δουλειά σε σένα.
Εγώ θα το πω καθαρά κι όχι με μπηχτές,βαρέθηκα να ασχολούμαι με ένα βούρλο σαν εσένα που εκτός των άλλων δείχνει μεγάλη σκληρότητα και πονηριά και μη μου ξαναπείς για 22.000 ζευγάρια μάτια κι εγκεφάλους γιατί ειλικρινά σκασίλα μου.¶μα είναι να δέχομαι να με προσβάλει άσχημα κάποιος με πούστικο τρόπο του στυλ μα εγώ δεν είπα τίποτα εσύ έχεις τη μύγα και αντιδράς έτσι ,ε δε με νοιάζει τι θα σκεφτούν 22.000 άτομα,ειλικρινά.Εγώ παύω να ασχολούμαι μαζί σου,αρκετά έχω ρίξει το επίπεδό μου για να καταφέρω να συνεννοηθώ μαζί σου,δε θα απαντήσω σε όποια άλλη βλακεία γράψεις και αν είναι να απολογηθώ σε κάποιον θα είναι μόνο ο διαχειριστής.
¶ει στην ευχήμεσημεριάτικα
Dell Piero
21-08-2008, 02:36 PM
Είμαι ο μόνος διαχειριστής σε ένα φόρουμ μεγάλης επισκεψιμότητας.
Δεν έχω δε καμία διάθεση να ξοδεύω τον δημιουργικό μου χρόνο διαβάζοντας ή κάνοντας συστάσεις σε ενήλικους που δεν μπορούν να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους.
Συμπάθειες ή όχι, την επόμενη φορά όποιος συνεχίσει αυτό το στυλ έφυγε από το myhoroscope...
pecora nera
21-08-2008, 02:51 PM
Dell Piero,
το post της Λευκής σηκώνει έως και μήνυση
και όχι μόνο το παραπάνω.
Χαίρομαι που αποφάσισες να ευαισθητοποιηθείς περισσότερο και κυρίως με όλους.
tsabikaki
21-08-2008, 05:20 PM
μετα απο τετοιους επαναλαμβανομενους καβγαδες σε πολλα 8εματα του site εχω αρχισει να πιστευω οτι δεν εχω να κανω με ενηλικους αλλα με πιτσιρικια που πετα τ σκουφια τους για καβγα.
Εαν θελετε να τσακωθειτε μπορειτε να στειλετε mail η μια στην αλλη κ να ειμαστε ηρεμοι ολοι (αυτο πιστευω για ολους οσους θελουν να κανουν κατι τετοιο)
κανουμε επισκεψεις εδω για να μαθουμε μερικα πραγματα παραπανω κ νανταλαξουμε ιδεες οχι για να σκοτωθουμε νομιζω
εκτος αν ειναι καρμικο χαχαχαχαχα
Μητσάκος
22-08-2008, 08:44 AM
Δεν έχω πρόβλημα στο να εκτίθεμαι.Στο να με εκθέτουν οι άλλοι έχω.
.....
¶ει στην ευχήμεσημεριάτικα
Καλά να πάθεις :laugh:
Το ζήτημα είναι να θέλεις να ανέβεις και όχι να κατέβει κάποιος για να σε ανεβάσει με το ζόρι. Και εδώ μπαίνει και το κάρμα :nuts:
Βασιλης Παπαδολιας
22-08-2008, 09:34 AM
κανουμε επισκεψεις εδω για να μαθουμε μερικα πραγματα παραπανω κ νανταλαξουμε ιδεες οχι για να σκοτωθουμε νομιζω
Γενικά αυτό που λες δεν είναι πάντα εύκολο tsabilaki, γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που ο συζητητής σου δεν ακούει τι του λες. Δεν έρχεται εδώ να σε ακούσει αλλά να σε ειρωνευτεί. Οπότε είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις με το ίδιο νόμισμα ή να αποχωρήσεις. Στη 2η περίπτωση διατηρείς το "κύρος" σου, αλλά αν αρχίσουν να αποχωρούν όλοι ξαφνικά κάποιοι θα έχουν κάνει κατάληψη στο site.
Επίσης ένας άλλος παράγοντας που παίζει ρόλο είναι ότι ακόμη και μεταξύ "φίλων" δεν υπάρχουν ενιαίες απόψεις για την αστρολογία. Αφήνονται έτσι κάποια άτομα να κρίνουν και να επικρίνουν γιατί με αυτόν τον τρόπο φαίνεται και η κριτική στις "θρησκευτικές" υπερβολές της αστρολογίας. Ως ένα σημείο θεμιτό αυτό και κατανοητό, αλλά κάποτε πρέπει να παρατηρήσει κανείς ότι στους καυγάδες συμμετέχουν κάθε φορά κάποια συγκεκριμένα άτομα. Αυτό κατά τη γνώμη μου κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει...
Φιλικά
Βασίλης
Γενικά αυτό που λες δεν είναι πάντα εύκολο tsabilaki, γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που ο συζητητής σου δεν ακούει τι του λες. Δεν έρχεται εδώ να σε ακούσει αλλά να σε ειρωνευτεί. Οπότε είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις με το ίδιο νόμισμα ή να αποχωρήσεις. Στη 2η περίπτωση διατηρείς το "κύρος" σου, αλλά αν αρχίσουν να αποχωρούν όλοι ξαφνικά κάποιοι θα έχουν κάνει κατάληψη στο site.
Επίσης ένας άλλος παράγοντας που παίζει ρόλο είναι ότι ακόμη και μεταξύ "φίλων" δεν υπάρχουν ενιαίες απόψεις για την αστρολογία. Αφήνονται έτσι κάποια άτομα να κρίνουν και να επικρίνουν γιατί με αυτόν τον τρόπο φαίνεται και η κριτική στις "θρησκευτικές" υπερβολές της αστρολογίας. Ως ένα σημείο θεμιτό αυτό και κατανοητό, αλλά κάποτε πρέπει να παρατηρήσει κανείς ότι στους καυγάδες συμμετέχουν κάθε φορά κάποια συγκεκριμένα άτομα. Αυτό κατά τη γνώμη μου κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει...
Φιλικά
Βασίλης
Μετά απο όλα όσο ειπώθηκαν έχω να παρατηρήσω τα εξής:
1. Ναι μεν, τσατίζεται κανείς με αυτά που του λένε και θέλει να απαντήσει αλλά δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει. Εδώ θα συμφωνήσω με τον Dell Piero. Υποτίθεται ότι είμαστε όλοι ενήλικες που θα έπρεπε να ξέρουμε να κοντρολάρουμε τα αισθήματά μας. Και είμαι η πρώτη που θα πει ότι δεν είναι πάντα εύκολο να γίνει. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι ο τρόπος που γράφουμε είναι ενδεικτικός της παιδείας, γνώσης, επιπέδου του καθενός μας, άρα καταλαβαίνει κανείς αν πρέπει να συνεχίσει την αντιπαράθεση ή όχι με ανθρώπους που δεν ακούνε, δεν καταλαβαίνουν, απλά θέλουν να ειρωνευτούν ή να προκαλέσουν καβγά.
2. Υπάρχουν μέλη που δεν έχουν δώσει ποτέ αφορμή να πιστέψει κανείς ότι μπορεί να μιλήσουν με το ύφος που είδαμε σε αυτό και σε άλλα topics, και εάν το κάνουν κάποια στιγμή τότε κάποιος λόγος θα υπάρχει.
3. Όντως στους καβγάδες συμμετέχουν συγκεκριμένα μέλη κατά καιρούς.
4. Η ευγένεια σε κάθε φάση της ζωής μας θεωρώ ότι είναι απαραίτητη
Φιλικά
Οmo
pecora nera
22-08-2008, 11:18 AM
Φιλικά
Βασίλης
Επειδή είσαι πολύ παρατηρητικός Βασίλη θα έχεις προσέξει προφανώς ότι οι καυγάδες ξεκινάνε όταν αποφασίσω να πω κι εγώ τη γνώμη μου, επίσης παρατήρησε ότι σχεδόν οι ίδιοι "μου την πέφτουν" πάντα.
Επιπλέον, ίσως έχεις παρατηρήσει ότι είμαι το μοναδικό μέλος του οποίου τα post και οι φράσεις που χρησιμοποιεί γίνονται ολόκληρα θέματα και σελίδες γεμάτες ειρωνεία και κοροϊδία πάλι από συγκεκριμένα άτομα και παρέες.
Αυτό δείχνει εμπάθεια και κακή προαίρεση από κάποιους άγνωστους σε μένα που με κάνει να αναρωτιέμαι αφού εγώ με άτομα του site (σε ομάδες ή όχι) παρέες και φιλίες δεν έχω και δεν είχα ούτε στο παρελθόν γιατί όπως ξέρεις (και όχι μόνο εσύ) ήμουν από το 2005 στο site με άλλο nick name. Αλλά ίσως δεν ήρθε η ώρα να τα πούμε ακόμα αυτά......
Τουλάχιστον φαίνεται πως ίσως το πρόσεξε ο διαχειριστής -επιτέλους- και όπως έγραψα πιο πάνω άρχισε να γίνεται λίγο πιο δίκαιος.
Ήθελα να μην ξαναγράψω στο forum και ξέρω ότι πολλοί θα χαιρόντουσαν (το λόγο δεν έχω βρει ακόμα) αλλά αυτή τη χάρη δε θα τους την κάνω γιατί κάποιος μου ειπε/έγραψε ότι χαίρεται που βλέπει ότι συμμετέχω περισσότερο στο site. Όταν αυτό αλλάξει δε θα με ξαναδείτε
Βασιλης Παπαδολιας
22-08-2008, 11:35 AM
γιατί όπως ξέρεις (και όχι μόνο εσύ) ήμουν από το 2005 στο site με άλλο nick name...
Pecora, εγώ δεν είμαι πλέον τακτικός θαμώνας του site για διάφορους λόγους και επομένως πιθανόν κάποια επεισόδια να τα έχω χάσει... Αυτές τις ημέρες μπήκα λόγω αναδουλειάς και σύντομα θα ξαναχαθώ. Σίγουρα δεν έχω διαβάσει ότι έχει ποσταριστεί όσο έλειπα. Αν υποτίθεται ότι γνωρίζω κάτι που δεν το θυμάμαι, παρακαλώ φρεσκάρισε το μου με PM..
Να 'σαι καλά...
Βασιλης Παπαδολιας
22-08-2008, 01:13 PM
Μετά απο όλα όσο ειπώθηκαν έχω να παρατηρήσω τα εξής:
1. Ναι μεν, τσατίζεται κανείς με αυτά που του λένε και θέλει να απαντήσει αλλά δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει. Εδώ θα συμφωνήσω με τον Dell Piero. Υποτίθεται ότι είμαστε όλοι ενήλικες που θα έπρεπε να ξέρουμε να κοντρολάρουμε τα αισθήματά μας. Και είμαι η πρώτη που θα πει ότι δεν είναι πάντα εύκολο να γίνει. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι ο τρόπος που γράφουμε είναι ενδεικτικός της παιδείας, γνώσης, επιπέδου του καθενός μας, άρα καταλαβαίνει κανείς αν πρέπει να συνεχίσει την αντιπαράθεση ή όχι με ανθρώπους που δεν ακούνε, δεν καταλαβαίνουν, απλά θέλουν να ειρωνευτούν ή να προκαλέσουν καβγά.
2. Υπάρχουν μέλη που δεν έχουν δώσει ποτέ αφορμή να πιστέψει κανείς ότι μπορεί να μιλήσουν με το ύφος που είδαμε σε αυτό και σε άλλα topics, και εάν το κάνουν κάποια στιγμή τότε κάποιος λόγος θα υπάρχει.
3. Όντως στους καβγάδες συμμετέχουν συγκεκριμένα μέλη κατά καιρούς.
4. Η ευγένεια σε κάθε φάση της ζωής μας θεωρώ ότι είναι απαραίτητη
Φιλικά
Οmo
Γενικά συμφωνώ μαζί σου Omo, αλλά αν δεν αντιδράσει κανείς στο τέλος από την πολλή αξιοπρέπεια θα σταματήσουμε να γράφουμε και στο site...
Γιατί να γράψεις, όταν ξέρεις ότι ο άλλος σε περιμένει στη γωνία; Για να δέχεσαι προσβολές; Και να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις; Να ακούς συλλήβδην κατηγορίες εναντίον ολόκληρων ομάδων ανθρώπων που πιστεύουν καλώς ή κακώς σε κάτι; Να ειρωνεύεται ο άλλος τη δική σου προσπάθεια και τα δικά σου πιστεύω; Κι όταν κάνεις κι εσύ το ίδιο για να του καθρεφτίσεις τη συμπεριφορά του να θεωρείται off topic?
Υπάρχει λόγος για όλα αυτά; Όχι. Όπως λέει κι η pecora, όταν συμβαίνουν αυτά παίρνεις το καπελάκι σου και φεύγεις... (που είναι αυτό ακριβώς που θέλει κι αυτός που σου επιτίθεται)...
Δυστυχώς... :unsure:
Μάλλον κάτι δεν έχω καταλάβει σε αυτό το site. Γιατί να θέλει κάποιος να διώξει άλλους; Και ακόμα κι αν διαφωνείς γιατί να καταλήξεις να τσακώνεσαι με τέτοιο τρόπο. Δεν μπορείς να μιλήσεις με επιχειρήματα και πρέπει να βριστείς; Απλά αγνοείς ανθρώπους σαν κι αυτούς που περιγράφεις και συνεχίζεις σε άλλα topics. Αυτό που έχω παρατηρήσει, είναι ότι γενικές παρατηρήσεις και σχόλια συχνά εκλαμβάνονται σας προσωπικές μομφές και απο κει ξεκινάνε όλα. Μπορεί να συγκρούεται το κάρμα τους! (έτσι για να μη βγούμε και off topic).
Βασιλης Παπαδολιας
22-08-2008, 01:28 PM
Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά...
Ας μείνουμε εδώ...:unsure:
Τα λέμε, παιδιά...
Μητσάκος
22-08-2008, 02:47 PM
Απλά είναι τα πράγματα, αλλά τα συμφέροντα δεν αφήνουν να πετύχουμε το ντάρμα μας επειδή αυτό συγκρούεται με το ντάρμα των άλλων :wacko:
skorpion
22-08-2008, 07:10 PM
Εγω παντως πιστευω οτι δεν υπαρχει καμμια σκευωρια απο πισω....Επισης δε πιστευω οτι ειναι προγραμματισμενη καμμια επιθεση εκ των προτερων...Απλα πολλες φορες συμβαινει καποιοι να ειναι πιο εκρηκτικοι χαρακτηρες ή να γινονται παρεξηγησεις με το υφος του εκαστοτε ποστ (ειναι και θεμα γραπτου λογου) ή να μη γινονται κατανοητα τα νοουμενα του αλλου...Καποιοι παθιαζονται περισσοτερο και δημιουργουνται εκρηξεις κτλ
Εμενα δε με πειραζει ολο αυτο αρκει να κρατηθει ενα επιπεδο...γιατι ακομα κι οταν διαφωνεις, μαλωνεις βρε παιδι, ακομα και κει, μπορεις να κρατησεις ενα επιπεδο