View Full Version : Ο Ωροσκόπος στον Κινέζικο ζωδιακό
Λίλιαν Σίμου
07-02-2005, 11:35 PM
Η εύρεση του Ωροσκόπου σ' αυτό το σύστημα, είναι αρκετά απλή και κατανοητή. Ο Ωροσκόπος βρίσκεται με τη διαίρεση του εικοσιτετραώρου, δια δώδεκα και με τον τρόπο αυτό, έχουμε τα κάτωθι:
23.00-01.00 : ώρα Αρουραίου
01.00-03.00 : ώρα Βούβαλου
03.00-05.00 : ώρα Τίγρη
05.00-07.00 : ώρα Λαγού
07.00-09.00 : ώρα Δράκου
09.00-11.00 : ώρα Φιδιού
11.00-13.00 : ώρα Αλόγου
13.00-15.00 : ώρα Προβάτου
15.00-17.00 : ώρα Πιθήκου
17.00-19.00 : ώρα Πετεινού
19.00-21.00 : ώρα Σκύλου
21.00-23.00 : ώρα Χοίρου
Υπάρχουν δύο τάσεις για το θέμα του Ωροσκόπου.
Επικρατέστερη βρήκα αυτή που περιγράφω, στον πίνακα με τα δίωρα. Ωστόσο, κάποιοι αστρολόγοι Κινέζοι, οι οποίοι συνηθίζουν να ενδιαφέρονται για την παραδοσιακή αστρολογία, επιμένουν να μετατρέπουμε την ώρα γέννησης, με ώρα Πεκίνου. Επομένως, για την Ελλάδα, όποιος ενδιαφέρεται να δοκιμάσει, πρέπει να ξέρει πως απέχουμε 6 ώρες από το Πεκίνο (ή απέχει η πόλη αυτή 8 ώρες από το Γκρήνουιτς).
Αν θέλετε να δείτε με αυτό τον τρόπο πόσο σας αντιπροσωπεύει ο Ωροσκόπος σας, μπορείτε να δοκιμάσετε!
Εκείνο που αξίζει να σημειώσουμε, είναι πως και οι δύο τάσεις δεν δέχονται την θερινή ώρα. Αν έχετε γεννηθεί, λοιπόν, με θερινή ώρα, τότε να αφαιρέσετε μία ώρα από την ώρα γέννησης, για να προσδιορίσετε τον ωροσκόπο σας. Αν δυσκολεύεστε, ρωτήστε μας.
BlueVelvet
24-03-2005, 07:28 AM
θα ήθελα να ρωτήσω τι πρέπει να κάνει κάποιος για να βρει τον ωροσκόπο του στο κινέζικο ωροσκόπιο όταν έχει γεννηθεί στο εξωτερικό?
Λίλιαν Σίμου
25-03-2005, 02:38 AM
Αγαπητό μέλος BlueVelvet
Πέραν του ότι δεν υπολογίζεται η θερινή ώρα, υπάρχουν δύο τάσεις όπως γράφω και πιο πάνω, στο άρθρο που διαβάσατε. Εκείνη των παραδοσιακών αστρολόγων της Κίνας, που θέλουν τον ωροσκόπο να προσαρμόζεται στην ώρα Πεκίνου κι εκείνων που δεν το δέχονται, οι οποίοι είναι και οι περισσότεροι. Οι τελευταίοι στηρίζουν το επιχείρημά τους, στο ότι η Κίνα είναι πολύ μεγάλη χώρα και δεν σημαίνει πως όλοι ασχολούντο με την ώρα Πεκίνου, στο παρελθόν, αλλά με την τοπική ώρα. Έτσι, πιστεύουν πως λειτουργούσαν τα δίωρα με τον εκάστοτε τόπο γέννησης. Βέβαια και στα δίωρα υπάρχει μία μικρή διόρθωση, αλλά πρέπει να γνωρίζει κάποιος τις συντεταγμένες του τόπου γέννησης. Εγώ ακολουθώ το σύστημα των τοπικών ωρών, αν και έχω δει πως ταιριάζει αρκετά και η ώρα Πεκίνου, προσδίδει όμως μία πιο εσωτερική διάσταση στο άτομο.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
miriam
08-03-2006, 08:16 PM
Κυρια Σιμου μηπως μπορειτε να μου πειτε τι ωροσκοπο εχω στον κινεζικο ζωδιακο.
Σας ευχαριστω εκ των προτερων.Ημ.Γε.08.08.1971 12.34 το μεσημερι
stabie
08-03-2006, 08:19 PM
εγώ που είμαι 1:00 πμ 13/6/85 που πέφτω? στο 23-1 ή στο επόμενο?
το ίδιο πρόβλημα είχα και στον κανονικό ωροσκόπο!
miriam
08-03-2006, 08:35 PM
Κυρια Σιμου μηπως μπορειτε να μου πειτε τι ωροσκοπο εχω στον κινεζικο ζωδιακο.
Σας ευχαριστω εκ των προτερων.Ημ.Γε.08.08.1971 12.34 το μεσημερι
Γεννηθηκα στο Leonberg-Stuttgart Germany
*Astropeleki*
09-03-2006, 01:36 AM
Εάν κατάλαβα καλά τότε στο κινέζικο ωροσκόπιο είμαι Αρουραίος με ωροσκόπο Χοίρο. Γεννημένη στις 7-2-1984 και ώρα 21.50 το βράδυ.
Λίλιαν Σίμου
09-03-2006, 01:51 AM
Αγαπητά μέλη
miriamέχετε ωροσκόπο το ζώδιο του Αλόγου
stabieαν είστε ακριβώς, χωρίς ένα λεπτό διαφορά, τότε πρέπει να διαπιστώσετε αν σας ταιριάζει το ένα ή το άλλο ζώδιο σαν προσωπικότητα.
kia ανήκετε στον ωροσκόπο του Χοίρου πράγματι
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
*Astropeleki*
09-03-2006, 01:58 AM
Κυρία Σίμου, εφόσον τώρα ξέρουμε και ποιος είναι ο ωροσκόπος μας στο κινέζικο, μήπως όταν διαβάζουμε το ζώδιο μας να διαβάζουμε και το αντίστοιχο ωροσκόπο μας στο κινέζικο? Όπως δηλαδή κάνουμε και στο ηλιακό μας ζώδιο με τον ωροσκόπο μας.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Λίλιαν Σίμου
09-03-2006, 02:06 AM
Αγαπητή φίλη
Στον κινέζικο ζωδιακό είναι λίγο διαφορετική η φιλοσοφία της ανάλυσης. Στο πιο γνωστό σύστημα των τεσσάρων στύλων, έχουμε τον συνδυασμό των στοιχείων και των ζωδίων του έτους, του μήνα, της ημέρας και της ώρας. Όλα αυτά μαζί περιλαμβάνουν την σύνθεση του προσωπικού ωροσκοπίου. Δεν ισχύει ακριβώς όπως στο δυτικό σύστημα.
Ωστόσο, γνωρίζοντας αυτό το στοιχείο, θα μπορούσατε να δείτε κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά σας, σαν δεύτερη πληροφόρηση όμως.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
*Astropeleki*
09-03-2006, 02:09 AM
Αγαπητή φίλη
Στον κινέζικο ζωδιακό είναι λίγο διαφορετική η φιλοσοφία της ανάλυσης. Στο πιο γνωστό σύστημα των τεσσάρων στύλων, έχουμε τον συνδυασμό των στοιχείων και των ζωδίων του έτους, του μήνα, της ημέρας και της ώρας. Όλα αυτά μαζί περιλαμβάνουν την σύνθεση του προσωπικού ωροσκοπίου. Δεν ισχύει ακριβώς όπως στο δυτικό σύστημα.
Ωστόσο, γνωρίζοντας αυτό το στοιχείο, θα μπορούσατε να δείτε κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά σας, σαν δεύτερη πληροφόρηση όμως.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
Σας ευχαριστώ και πάλι για την άμεση απάντηση σας κυρία Σίμου! Τελικά η φιλοσοφία της ανατολής και της δύσης είναι διαφορετικές, Ωστόσο όπως είπατε μια επιπλέον πληροφόρηση δεν θα μας κάνει και κακό. Το αντίθετο!:)
Αγγελικη
09-03-2006, 02:15 AM
Αγαπητη Λιλιαν,
εγω ειμαι γεννημενη στις 11.10.1972, 06.30.
Ειμαι ποντικι;
Νομιζω οτι η Δυτικη και Ανατολικη Αστρολογια εχουν πολλα κοινα.
Δεν διαβαζω τις προβλεψεις του Ποντικιου στα διαφορα περιοδικα (αν και δεν διαβαζω γενικα προβλεψεις), αλλα οποτε ετυχε να το κανω, συμπιπτουν με τις προβλεψεις του Ζυγου.
Λίλιαν Σίμου
09-03-2006, 04:11 PM
Ναι, Αγγελική μου, είσαι Αρουραίος (ή ποντίκι) στο ζώδιο του έτους.
Οι προβλέψεις με το κινέζικο σύστημα έχουν διάφορες μεθόδους, όπως ίσως δεις στο φόρουμ της κινέζικης αστρολογίας. Αλλά αυτό που σου μοιάζει με τον Ζυγό αφορά το ζώδιο του μήνα. Ο στύλος του μήνα, έχει σχέση με γονείς, νεαρή ηλικία του ατόμου, σχέσεις με άλλους κλ΄π. Ενδεχόμενα, αν η πρόγνωση είναι σωστή (γιατί οι γενικές προγνώσεις δεν έχουν ουσία, όλοι το γνωρίζουμε - δεν υποκαθιστούν το ατομικό ωροσκόπιο), σαν χρώμα επηρεάζει αυτά τα θέματα της ζωής σου και έτσι σου φαίνεται οικείο και συμβατό με τον Ζυγό
Αυτό που έχω να προσθέσω για τα δύο συστήματα, είναι πως η σοφία της Κινέζικης αστρολογίας είναι μεγάλη και μας κάνει να εναρμονιστούμε με το φυσικό περιβάλλον. Είναι πιο κοντά στην αρμονία της φύσης και στο σεβασμό προς τον χώρο, τις εποχές, τη γη. Είναι πιο εσωτερική, αλλά μιλά και για καθημερινά απλά ζητήματα. Θα ταίριαζε με την ψυχολογική διάσταση της δυτικής αστρολογίας.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
stabie
09-03-2006, 04:50 PM
ευχαριστώ πολύ
Toksotaki
08-04-2007, 08:02 PM
Εμενα ωροσκοπος μου στο κινεζικο ποιος ειναι?ωρα 20:40ΑΘΗΝΑ 17.12.90 ευχαριστω εκ των προτερων :bigsmile:
Λίλιαν Σίμου
09-04-2007, 10:04 PM
Αγαπητή Toksotaki
Ο Ωροσκόπος σας στον Κινέζικο ζωδιακό, είναι το ζώδιο του Σκύλου της Γης
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
Toksotaki
12-04-2007, 02:26 AM
Eυχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση σας:bigsmile: . . .Οσο αναφορα τον σκυλο παντος δεν με αντιπροσωπευει, αναφερεται μεσα στο πολυ ωραιο αρθρο σας οτι υπαρχουν καποιες εξαιρεσεις οσο αναφορα την συμπεριφορα η την εξωτερικη τους εμφανιση . . .αυτες οι εξαιρεσεις αστρολογικως πως εκφραζονται?
Λίλιαν Σίμου
12-04-2007, 02:39 AM
Αγαπητή Toksotaki
Δεν ξέρω πώς σας φαίνεται πως δεν ταιριάζετε με τον ωροσκόπο αυτό, καθώς δεν λειτουργεί όπως ο ωροσκόπος στην Δυτική αστρολογία, αλλά σε σύνδεση με το ζώδιο του έτους, του μήνα και της μέρας γέννησης και των στοιχείων τους. Επομένως ίσως ο συνδυασμός να λέει περισσότερα για σας, όχι ένα μόνο ζώδιο. Εξ άλλου, το προσωπικό σας στοιχείο δεν προκύπτει από τον ωροσκόπο στο κινέζικο σύστημα. Αν είδατε το άρθρο για την γυναικεία ομορφιά, είναι γραμμένο με βάση κυρίως το ζώδιο του έτους.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
Toksotaki
13-04-2007, 11:17 PM
Ειμαι πολυ ευγενικη με τους ανθρωπους ισως και με μια δοση υπερβολης,φαντασια εχω σε τεραστιο βαθμο,για την εξωτερικη εμφανιση εχω ακουσει θετικοτατα σχολια.Για την πρακτικοτητα κ οργανωτικοτητα?Δυστυχως δεν ειμαι.Δεν ταυτιζομαι με κανενα απο τα 2 . . . ουτε με το αλογο(μεταλλο)που ειναι το ζωδιο του ετους μου,ουτε με τον σκυλο(γη):huh: . . σε μια απαντηση που δωσατε ειπατε οτι υπαρχουν 2 τροποι για να βρουμε τον ωροσκοπο . . .μηπως θα μπορουσατε να υπολογισετε και με το αλλο συστημα τον ωροσκοπο μου??:idea:
Λίλιαν Σίμου
14-04-2007, 11:31 PM
Αγαπητή Toksotaki
Δεν υπάρχει διπλός υπολογισμός Ωροσκόπου και δεν νομίζω να το έχω γράψει κάπου αυτό. Ίσως έχω γράψει κάτι που παρανοήθηκε. Εκτός του ότι όλα σας τα χαρακτηριστικά δεν μπορούν να φανούν μόνο από το ζώδιου του έτους (αφορά τη γενιά σας και πιστέψτε με πως είναι ακριβές - επειδή γνωρίζω εφήβους της ηλικίας σας) ωστόσο, δεν είστε μόνο αυτό, είστε και μία σειρά άλλων συνδυασμών, όπως τα στοιχεία και τα ζώδια αυτών των συνδυασμών.
Ο Ωροσκόπος στον Σκύλο περιέχει ευγένεια και είναι ένα από τα πολύ θετικά σύμβολα του κινέζικου ζωδιακού. Δεν βλέπω γιατί δεν θα σας ταίριαζε. Όμως όπως και στην Δυτική αστρολογία δεν μπορούμε να αυτοχαρακτηριστούμε από μία όψη ή ένα ζώδιο, έτσι κι εδώ έχουμε ένα ολόκληρο σύστημα συνδυασμών με χιλιάδες χρόνια ιστορία, που δεν περιγράφεται επιγραμματικά. Χρειάζεται μαθητεία που ένα φόρουμ δεν μπορεί να παρέχει.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
Toksotaki
20-04-2007, 05:21 PM
Πως θα μπορουσα να βρω και τους υπολοιπους συνδυασμους??Εκτος απο το ζωδιο του ετους και τον ωροσκοπο υπαρχει αντιστοιχα ενα συστημα σε αυτην ομοια με την <<δικη μας αστρολογια?>>π.χ θεση της σεληνης σε ενα κινεζικο ζωδιο??Και κατι ακομα,διαβασα σε ενα περιοδικο οτι για π.χ ο πιθηκος αντιστοιχει στον λεοντα,η ο σκυλος στον ζυγο . . .δηλαδη εχουν πανομοιοτυπα χαρακτηριστικα?το αλογο με ποιο αντιστοιχει?
Λίλιαν Σίμου
22-04-2007, 07:20 PM
Αγαπητή Toksotaki
Αν και υπάρχουν αστρολόγοι που συνδυάζουν τις δύο αστρολογίες αυτές, διαφωνώ πλήρως γιατί ακόμη κι αν σας δώσω την αναλογία που υποτίθεται ότι υπάρχει, τα χαρακτηριστικά δεν συμφωνούν, γιατί είναι διαφορετική η προσέγγιση. Αν σας ενδιαφέρει η κινέζικη αστρολογία, σας παρακαλώ να την δείτε ξεχωριστά από την Δυτική. Μην προσπαθείτε να τις συγκρίνετε.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
pvassilia
25-06-2007, 02:58 AM
Κ.Σίμου, γεννήθηκα 8/7/1976, 9:25 π.μ., Καλαμαριά Θεσ/νικης. Μου είχατε πει ότι ανήκω στο ζώδιο του Δράκου της Φωτιάς. Θα ήθελα να μάθω και τον ωροσκόπο μου, γιατί μάλλον θα κάνω λάθος με τη διαφορά ώρας Πεκίνου και το στοιχείο της θερινής ώρας... Ευχαριστώ πολύ!
Λίλιαν Σίμου
26-06-2007, 02:06 AM
Αγαπητή pvassilia
Υπάρχουν δύο τάσεις για την εύρεση του ωροσκόπου, αυτή με την τοπική ώρα και εκείνη με την ώρα Πεκίνου. Όμως για την ώρα Πεκίνου διαφωνούν ακόμη και στην ίδια την χώρα, καθώς είναι μία αχανής χώρα και πιστεύουν πως το Πεκίνο δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει όλο το κράτος. Θεωρούν πολλοί, καλύτερη την τοπική ώρα (τόπο γέννησης). Εξαρτάται από ποια τάση αστρολόγων παίρνουμε στοιχεία.
Με την τοπική ώρα είστε Δράκος του Νερού στον ωροσκόπο. Προσωπικά πιστεύω η τοπική ώρα μας ταιριάζει καλύτερα.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
Toksotaki
03-07-2007, 12:59 PM
Αυτο εννουσα και εγω οταν ελεγα για 2 διαφορετικους τροπους:idea:,συγνωμη που επιμενω αλλα θα μπορουσατε να μου βρειτε τον ωροσκοπο και με την ωρα Πεκινου:cheesy:?17 12 90 Αθηνα 20:40
midheaven
02-11-2007, 05:37 PM
Καλησπέρα σας.
Για να είμαι σίγουρη μπορείτε να μου πείτε τι ωροσκόπο έχω. Μπερδεύτηκα λίγο...
Γεννήθηκα στην Κέρκυρα, 1-7-83 και ώρα 08.35 το πρωί.
Σας ευχαριστώ πολύ και μπράβο σας για την πολύ καλή δουλειά!:cheesy:
Λίλιαν Σίμου
04-11-2007, 03:42 AM
Αγαπητή midheaven
Ο Ωροσκόπος σας είναι ο Δράκος του Μετάλλου
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
vanhalia
07-11-2007, 10:38 AM
προβλέψεις στην κενέζιικη αστρολογία και συσχεσχιτισμός ζωδίου με ωροσκόπιο δεν υπάρχει. είμαι άλογο με ωροσκόπο τίγρη. μπορει να με ενημερώσει κάποιος?
midheaven
07-11-2007, 08:18 PM
Σας ευχαριστώ πολύ κ.Σίμου.
any_f
14-01-2010, 11:27 PM
Καλησπέρα. Θα μπορούσα να μάθω τον κινέζικο ωροσκόπο μου? Από τα δεδομένα του άρθρου φαίνεται να'χω γεννηθεί πάνω στην αλλαγή οπότε χρειάζομαι βοήθεια. Έχω γεννηθεί στην Αθήνα 10-01-81 στις 07:00. Ευχαριστώ πολύ