PDA

View Full Version : Δίας στον Αιγόκερω - Έχουμε αρχίσει να το βιώνουμε;

Βασιλης Παπαδολιας
17-12-2007, 12:23 PM
Έχετε αρχίσει να αισθάνεστε στην ατμόσφαιρα την αλλαγή του Δία προς τον Αιγόκερω; Δεν ξέρω, μπορεί να είναι και φαντασιοπληξία, αλλά υπάρχουν κάποιοι ενδιαφέροντες συνειρμοί που περνάνε απο το νου μου τις τελευταίες ημέρες. Κάποια αισθήματα συρρίκνωσης των οριζόντων (όχι πια μακρινά όνειρα), ένας περιορισμός της αισιοδοξίας, μία πιο κλειστή κοινωνικότητα, βασισμένη σε δοκιμασμένες παρέες. Και παράλληλα εικόνες ανθρώπων που έχουν κάποια εξουσία σε κάποιο χώρο ή ευθύνη και χάνουν τη σοβαρότητα τους (βλέπε φιλοξενούμενους Ινδούς, και όχι μόνο). Τι σας λένε αυτές οι προσλαμβάνουσες; Αισθάνεστε κι εσείς παρόμοια ερεθίσματα; Είναι ίσως μία πρόγευση της αλλαγής του Δία ή απλά υπερβολικοί συνειρμοί;

zeta1987
17-12-2007, 12:31 PM
Και εγώ έχω μία ανάλογη αίσθηση.Μήπως φταίει και η σύνοδος Δία-Πλούτωνα;;

Rwxanh
17-12-2007, 12:33 PM
Δεν ξέρω γιατί ίσως είναι ο Δίας, ίσως οι αλλαγές που τρέχουν και δεν τις φτάνουμε, ίσως ότι τελειώνει μια χρονιά κι έρχεται μια άλλη... πάντως αιωρείται κατι στην ατμόσφαιρα...κι αυτό είναι γεγονός!

friary
17-12-2007, 12:44 PM
Πολύ ενδιαφέρον ο προβληματισμός σου Βασίλη. Προσωπικά, δεν έχω νιώσει όλα αυτά που λές τώρα λόγω του Πλούτωνα. Για την ακρίβεια όπως και να χε, θα επιθυμούσα μια πιο "κλειστή" προσέγγιση των πραγμάτων, καθώς η απόλυτη φιλελευθερία και ασυδοσία των πολλών τελευταίων ετών, έχει φέρει αντίθετα αποτελέσματα. Τα πάντα χύμα, ο καθένας μπαινει στο σπίτι σου, στην πατρίδα σου, στο χώρο σου, και συμπεριφέρεται λες και είναι το δικό του τσιφλίκι, με ξεδιαντροπια, είναι σαν να σου λέει φίλε μπήκα εγώ τώρα και ΕΓΩ νομίζω πως είμαι πιο μάγκας και καλύτερος απο σένα, γιατι είμαι αδικημένος γιατί είμαι κατατρεγμένος, γιατί είμαι καλύτερος, γιατι έτσι ΕΓΩ νομίζω και θα κάνω τα δικά σου δικά μου και θα σου πουλήσω και μούρη κλπ κλπ κλπ. Ελπίζω να μην φτάσουμε βέβαια στο αντίθετο άκρο, μια μέση οδός θα ήταν ότι καλύτερο, αλλα δυστυχώς με μέσες οδούς και μεσαίες καταστάσεις δεν γίνεται τίποτα. Η ζωή αποδυκνύει πως αν δεν τραβάς τα άκρα, πως αν δεν "πέφτουν" κεφάλια, αλλαγές δεν γίνονται.
Αυτό που λες ειδικά για τις παρέες και τις φιλίες, καλώς ή κακώς, οι άνθρωποι που θα σου σταθούν όταν τους χρειάζεσαι είναι απο ελάχιστοι μέχρι κανείς. Καλύτερα λοιπόν να μείνει Ο ένας που πρέπει παρά μια αυλή ασκόπως περιφερόμενων στη ζωή μας ανθρώπων, που πιθανότατα κάποια στιγμή θα μας βλάψουν κιόλας.
Πέραν τούτων, αυτό που για μένα είναι πρωταρχικό, είναι να κάνουμε προσωπικά την αυτοκριτική μας (βέβαια μάλλον Κρόνιο χαρακτηριστικό είναι αυτό και όχι Πλουτώνιο), να δούμε με ανοιχτό μάτια την κοινωνία και τον χώρο που κινούμαστε και όχι μέσα από τις προσωπικές μας επιδιώξεις, ανάγκες, επιθυμίες. Βέβαια για ολόκληρο το κράτος και τον τρόπο που χειρίζεται τις καταστάσεις, δεν θα ήθελα να αναφερθώ. Πιστεύω πραγματικά όμως πως αν ο κάθε ένας απο εμάς φροντίζαμε να βελτιώσουμε τον εαυτό μας και να μην παρασυρόμαστε απο το "αφου είναι οι άλλοι κάφροι εγω γιατι να φέρομαι εντάξει" και σιγά σιγά, με μικρά βηματάκια ελπίζω πως οι "άλλοι" θα παρασυρθούν απο το καλό και όχι εμείς απο το "κακό".

Πιθανόν όμως να ξέφυγα απο το θέμα σου :) sorry.

Μην ξεχνάμε πως είμαστε σε μία ηλικία που έχουμε ανάγκη λίγους και καλούς, θέλουμε επιλεγμένους ανθρώπους δίπλα μας, η ηλικία της ξεγνοιασιάς, που ότι κι αν γινόταν, ε, δεν έτρεχε και τίποτα, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Βασιλης Παπαδολιας
17-12-2007, 01:05 PM
Έχεις δίκιο. Προγεύεσαι περισσότερο τον Πλούτωνα. Αλλά πήρες κι ένα ευχαριστώ από μένα για την κατάθεση ψυχής.

Βασιλης Παπαδολιας
17-12-2007, 01:06 PM
Ο Αιγόκερως δοκιμάζει γενικά. Φαίνεται ότι όλα και όλοι θα μπουν κάτω από το μικροσκόπιο της δοκιμής. Τόσο οι προσδοκίες κι οι φιλίες μας (Δίας) όσο και οι δεσμεύσεις / εξουσίες που έχουμε δεχτεί πάνω από το κεφάλι μας τόσα χρόνια (Πλούτωνας). Οι σκοπιμότητες μακροχρόνιων συμβάσεων / συμβολαίων, απορρήτων, αφοσίωσης και πίστης θα κριθούν και θα επαναξιολογηθούν πιστεύω. Τίποτα από αυτά δε θα μείνει όρθιο αν δεν αξίζει.

Μαρία_Δ
17-12-2007, 01:31 PM
Ο Αιγόκερως δοκιμάζει γενικά. Φαίνεται ότι όλα και όλοι θα μπουν κάτω από το μικροσκόπιο της δοκιμής. Τόσο οι προσδοκίες κι οι φιλίες μας (Δίας) όσο και οι δεσμεύσεις / εξουσίες που έχουμε δεχτεί πάνω από το κεφάλι μας τόσα χρόνια (Πλούτωνας). Οι σκοπιμότητες μακροχρόνιων συμβάσεων / συμβολαίων, απορρήτων, αφοσίωσης και πίστης θα κριθούν και θα επαναξιολογηθούν πιστεύω. Τίποτα από αυτά δε θα μείνει όρθιο αν δεν αξίζει.

Όντως νιώθω ότι η ατμόσφαιρα είναι πια πιο βαριά..ακόμαι και η σκέψη πιο συγκροτημένη..αλλά το "μικροσκόπιο της δοκιμής" και οι "κρίσεις" και "επαναξιολογήσεις" μου φαίνονται πολύ θετικά..ας μείνει επιτέλους ότι αξίζει και δεν πειράζει..ας πονέσει η διαδικασία..!

Μητσάκος
17-12-2007, 02:19 PM
Χαμός θα γίνει και με τον Πλούτωνα και με το Δία και ειδικά με τον τελευταίο που τελικά μόνο παραμύθι πουλάει και σε παρασέρνει. Να είναι καλά και ο Αιγοκεράκος που τον συμαζεύει κάπως.

Basilakis
17-12-2007, 04:44 PM
Δεν ξέρω για εσάς πάντως εγώ είμαι ευγνώμων στον Δία στον Αιγόκερω, μιας και μας αποκαλύπτει τι αξίζει και τι όχι. Δείχνει την αληθινή όψη πραγμάτων, ατόμων, καταστάσεων. ¶λλωστε ένας τέτοιος Δίας σέβεται την εξουσία στην οποία υπόκειται και δεν έχει την ασυδοσία που τυχόν θα είχε σε μια άλλη πλανητική θέση. Προφανώς αυτό που μας ενοχλεί στον Δία στον Αιγόκερω είναι η απροκάλυπτη αποκάλυψη της αξίας μας και η δίκαια ανταμοιβή μας μέσα από ηθικές και μόνο διόδους

skorpion
17-12-2007, 06:11 PM
Εγω ακομα δεν εχω παρει τη προγευση Δια στον Αιγοκερω αλλα καλως να ρθει μαλλον να συμμαζευτουμε και λιγο γιατι το παρακαναμε με τον Δια στον Τοξοτη:nuts: Αν και στη δικη μου περιπτωση καποιο ρολο πρεπει να παιξε και ο Ουρανος....
Αντε εμενα θα μπει και στον 8ο μηπως φερει και κανα ψιλο γιατι ξοδευα αλογιστα, αλλα τωρα πρεπει να μαζευτω αναγκαστικα δε μ αρεσει καθολου

Τωρα τη συνοδο Δια-Πλουτωνα που κανουν συνοδο και με τον Ποσειδωνα μου παρεπιμτοντως δε ξερω ακριβως αν με αγγιξε και πως, το ψαχνω.... Αλλα ισως φανει και λιγο αργοτερα

gargoyle
17-12-2007, 07:35 PM
Πολύ ενδιαφέρον ο προβληματισμός σου Βασίλη. Προσωπικά, δεν έχω νιώσει όλα αυτά που λές τώρα λόγω του Πλούτωνα. Για την ακρίβεια όπως και να χε, θα επιθυμούσα μια πιο "κλειστή" προσέγγιση των πραγμάτων, καθώς η απόλυτη φιλελευθερία και ασυδοσία των πολλών τελευταίων ετών, έχει φέρει αντίθετα αποτελέσματα. Τα πάντα χύμα, ο καθένας μπαινει στο σπίτι σου, στην πατρίδα σου, στο χώρο σου, και συμπεριφέρεται λες και είναι το δικό του τσιφλίκι, με ξεδιαντροπια, είναι σαν να σου λέει φίλε μπήκα εγώ τώρα και ΕΓΩ νομίζω πως είμαι πιο μάγκας και καλύτερος απο σένα, γιατι είμαι αδικημένος γιατί είμαι κατατρεγμένος, γιατί είμαι καλύτερος, γιατι έτσι ΕΓΩ νομίζω και θα κάνω τα δικά σου δικά μου και θα σου πουλήσω και μούρη κλπ κλπ κλπ. Ελπίζω να μην φτάσουμε βέβαια στο αντίθετο άκρο, μια μέση οδός θα ήταν ότι καλύτερο, αλλα δυστυχώς με μέσες οδούς και μεσαίες καταστάσεις δεν γίνεται τίποτα. Η ζωή αποδυκνύει πως αν δεν τραβάς τα άκρα, πως αν δεν "πέφτουν" κεφάλια, αλλαγές δεν γίνονται.
Αυτό που λες ειδικά για τις παρέες και τις φιλίες, καλώς ή κακώς, οι άνθρωποι που θα σου σταθούν όταν τους χρειάζεσαι είναι απο ελάχιστοι μέχρι κανείς. Καλύτερα λοιπόν να μείνει Ο ένας που πρέπει παρά μια αυλή ασκόπως περιφερόμενων στη ζωή μας ανθρώπων, που πιθανότατα κάποια στιγμή θα μας βλάψουν κιόλας.
Πέραν τούτων, αυτό που για μένα είναι πρωταρχικό, είναι να κάνουμε προσωπικά την αυτοκριτική μας (βέβαια μάλλον Κρόνιο χαρακτηριστικό είναι αυτό και όχι Πλουτώνιο), να δούμε με ανοιχτό μάτια την κοινωνία και τον χώρο που κινούμαστε και όχι μέσα από τις προσωπικές μας επιδιώξεις, ανάγκες, επιθυμίες. Βέβαια για ολόκληρο το κράτος και τον τρόπο που χειρίζεται τις καταστάσεις, δεν θα ήθελα να αναφερθώ. Πιστεύω πραγματικά όμως πως αν ο κάθε ένας απο εμάς φροντίζαμε να βελτιώσουμε τον εαυτό μας και να μην παρασυρόμαστε απο το "αφου είναι οι άλλοι κάφροι εγω γιατι να φέρομαι εντάξει" και σιγά σιγά, με μικρά βηματάκια ελπίζω πως οι "άλλοι" θα παρασυρθούν απο το καλό και όχι εμείς απο το "κακό".

Μην ξεχνάμε πως είμαστε σε μία ηλικία που έχουμε ανάγκη λίγους και καλούς, θέλουμε επιλεγμένους ανθρώπους δίπλα μας, η ηλικία της ξεγνοιασιάς, που ότι κι αν γινόταν, ε, δεν έτρεχε και τίποτα, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Συγγνώμη, αλλά τι εννοείς ακριβώς;

friary
18-12-2007, 01:02 AM
Συγγνώμη, αλλά τι εννοείς ακριβώς;

Ακριβώς ότι κατάλαβες.

gargoyle
18-12-2007, 02:50 AM
Ακριβώς ότι κατάλαβες.

Α, δηλαδή, τίποτε συγκεκριμένο. Οκ. :bigsmile: Γιατί προς στιγμήν πήγα να καταλάβω πως αναφερόσουν σε ζητήματα που αφορούν το κράτος, αλλά παρακάτω λες ότι δεν αναφέρεσαι σε αυτά. Προφανώς, παρανόησις. :bigsmile:

Basilakis
18-12-2007, 03:35 PM
Μπα κατά τη γνώμη μου η friary αναφέρεται σε άτομα που υιοθετούν μια τακτική νόσφισης εξουσίας. Σε αυτούς που μέχρι πρότινως έδειχναν ένα πρόσωπο ευχάριστο αλλά οι πλανητικές κινήσεις τους εξανάγκασαν να πετάξουν τις μάσκες και να δείξουν τι πραγματικά είναι. Ειδικά το σημείο περί ασυδοσίας έχει έντονη αναφορά σε όσους υπό το προσωπείο της συγκατάβασης ροκανίζουν ξεδιάντροπα τα θεμέλια του εκάστοτε status quo

Βασιλης Παπαδολιας
18-12-2007, 04:39 PM
Μπα κατά τη γνώμη μου η friary αναφέρεται σε άτομα που υιοθετούν μια τακτική νόσφισης εξουσίας. Σε αυτούς που μέχρι πρότινως έδειχναν ένα πρόσωπο ευχάριστο αλλά οι πλανητικές κινήσεις τους εξανάγκασαν να πετάξουν τις μάσκες και να δείξουν τι πραγματικά είναι. Ειδικά το σημείο περί ασυδοσίας έχει έντονη αναφορά σε όσους υπό το προσωπείο της συγκατάβασης ροκανίζουν ξεδιάντροπα τα θεμέλια του εκάστοτε status quo

Κι εμένα τέτοια εντύπωση μου δημιουργήθηκε. Δεν είμαι σίγουρος βέβαια ότι αυτό ανταποκρίνεται σε μία ερμηνεία Δία στον Αιγόκερω. Δείχνει μάλλον μία θέση ¶ρη ή Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Ο Δίας είναι συνήθως ο ίδιος ήδη πνευματική εξουσία και δεν εισέρχεται υπόγεια για να αμφισβητήσει δομές από μέσα ή το status quo. Η υπόγεια υπόσκαψη δείχνει να είναι πιο πολύ δουλειά του Πλούτωνα. Τα σύμβολα βέβαια πάντα μπορεί και να αντιστρέφονται. Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω μπορεί να είναι και Κρόνος στο Σκορπιό. Έτσι είναι η εξουσία που κινείται υπόγεια και παρασκηνιακά, για να αποβάλλει αυτούς που δεν καταφέρνει να κρατήσει υπό τον έλεγχο της. Νομίζω έχουν γίνει κάπου κάποιες αναλύσεις στο site για τη σύγκρουση των δύο γιγάντων του Κρόνου και του Πλούτωνα και πώς ο ένας πολεμάει τον άλλο.

Επίσης από τα λεγόμενα της friary μου δημιουργήθηκε και μία εικόνα που αφορά τους μετανάστες (σε άλλο επίπεδο, πολιτικό) αλλά δεν το ανέφερα, για να μην το πάμε προς το πολιτικό.

friary
18-12-2007, 08:07 PM
Μάλλον το παραγενίκευσα και δεν έγινα κατανοητή. Εννοείται πως δεν τα χω βάλει με τους μετανάστες αν είναι δυνατον. Εννούσα όλους αυτούς που με διάφορους τρόπους, είτε με πλάγιους, είτε απευθείας, μα σίγουρα ξεδιάντροπα όπως είπε και ο Basilakis, προσπαθούν να οικειοποιηθούν καταστάσεις ή θέσεις, με μοναδικό σκοπό την δική τους ανάδειξη και προβολή. Ολοι αυτοί που προσπαθούν να αρπάξουν την οιοδήποτε μορφή "εξουσίας" απο κάποιον και χωρίς να έχουν τις απαραίτητες ικανότητες, θέλουν να γίνουν χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Οπως λέει και ο Βασίλης όμως ανακάτεψα και τον Πλούτωνα στη μέση.
Πέραν τούτων λέγω, όσοι έχουμε γενέθλιο Δία στον Αιγόκερω, δεν νομίζω να καταλάβουμε καποια διαφορά. Πειθαρχημένοι και με¨σύνεση" θα πορευόμαστε, όσο κι αν μας τραβάνε άλλες θέσεις, ακόμα και απόψεις, αλλού. Τώρα που αυτοί οι δύο Δίας και Πλούτωνας θα συναντηθούν, απευχόμαι τις διάφορες "πληθωρικές υπόγειες" ενέργειες.

gargoyle
18-12-2007, 08:18 PM
Γιατί σε ενοχλεί; Καλώς ή κακώς, ελεύθερο ανταγωνισμό έχουμε, όλα θεωρούνται θεμιτά.

Την όποια έννοια "δικαίου" ή δεοντολογίας την ορίζει ο τελικώς επικρατών. Κάτι που συναντάμε είτε με τον Πλούτωνα στον Ζυγό, είτε στο Σκορπιό, είτε στον Τοξότη. (μιλάω για όσες διελεύσεις Πλούτωνα έχω προλάβει).

friary
18-12-2007, 08:27 PM
Απόλυτο δίκιο έχεις, αλλα δημιουργούνται τέτοιες διεργασίες, γίνονται τόσες ανακατοσούρες που αν τυχόν βρίσκεσαι κοντά στο πεδίον "μάχης", σε χαλάνε, σου ανακατεύουν το στομάχι και διαταράσσουν και την αρμονία του χώρου. Προς τι "το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός" ; Peace λέμε. Πρέπει κάποια στιγμή μερικοί να αντιληφθούν ποια είναι πραγματικά η "θέση" τους και πόσο τραβάνε...

Fotini Christodoulou
18-12-2007, 08:35 PM
Απόλυτο δίκιο έχεις, αλλα δημιουργούνται τέτοιες διεργασίες, γίνονται τόσες ανακατοσούρες που αν τυχόν βρίσκεσαι κοντά στο πεδίον "μάχης", σε χαλάνε, σου ανακατεύουν το στομάχι και διαταράσσουν και την αρμονία του χώρου. Προς τι "το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός" ; Peace λέμε. Πρέπει κάποια στιγμή μερικοί να αντιληφθούν ποια είναι πραγματικά η "θέση" τους και πόσο τραβάνε...

Συμφωνώ απολύτως:bigsmile:...όσο για την τελευταία πρόταση πιστευω πως τα επόμενα χρόνια ο καθένας μας,άσχετα με τις γενέθλιες θέσεις του, θα αξιολογήσει και τον εαυτό του,τη θέση του στον κόσμο αλλά και ποιά η σχέση του με μορφές εξουσίας...:bigsmile::bigsmile:

starfish
18-12-2007, 08:38 PM
Συμφωνώ απολύτως:bigsmile:...όσο για την τελευταία πρόταση πιστευω πως τα επόμενα χρόνια ο καθένας μας,άσχετα με τις γενέθλιες θέσεις του, θα αξιολογήσει και τον εαυτό του,τη θέση του στον κόσμο αλλά και ποιά η σχέση του με μορφές εξουσίας...:bigsmile::bigsmile:

Και αυτο δεν γινεται -δυστυχως?- χωρις "ανακατωσουρες" και προσωπικο κοστος.:weird:

gargoyle
18-12-2007, 09:20 PM
Αναφερόμαστε σε συγκεκριμένο πρόσωπο ίσως; Γιατί κάπου πάει το μυαλό μου, αλλά όχι με σιγουριά... Αν αναφερόμαστε κάπου συγκεκριμένα, το θέμα είναι λίγο πιο βατό. Αν όχι, δεν πιάνεται μέσω αστρολογίας και μόνο.

zeta1987
19-12-2007, 01:10 PM

Μπράβο σου friary!Συμφωνώ απόλυτα!:clapping:

Λίλιαν Σίμου
19-12-2007, 02:21 PM
Και εγώ έχω μία ανάλογη αίσθηση.Μήπως φταίει και η σύνοδος Δία-Πλούτωνα;;

Κυρίως το πλησίασμα του Πλούτωνα είναι κι όχι του Δία. Ο Δίας θα επιδιώξει να προωθήσει τα συμφέροντα των δυνατών σε κάθε μορφή εξουσίας, του κατεστημένου κάθε τύπου και ο Πλούτωνας από πίσω προειδοποιεί, πως έρχεται να τα ισοπεδώσει, γιατί επιδιώκει μετά από τριβές, αντιπαραθέσεις και σειρά ετών, την κάθαρση!

φιλικά¨
Λίλιαν Σίμου