View Full Version : γενεθλιος χαρτης και ταλεντα
kphssa
03-12-2007, 12:13 AM
Γεια σας!
Αναρωτιεμαι αν στους χαρτες συγγραφεων και ποιητων υπαρχουν συγκεκριμενες οψεις που θα μπορουσαν να ερμηνευτουν ως δεικτες ταλεντου.
Μιλαμε τοσο συχνα με θαυμασμο για συγγραφεις και ποιητες που μας εχουν μεταφερει σε αλλους κοσμους με τα βιβλια και τα ποιηματα τους. Τι εχουν αυτοι οι μαγευτικοι ανθρωποι στους χαρτες τους?
Ευχαριστω,
Κρησσα
*Astropeleki*
03-12-2007, 12:45 AM
Σίγουρα, τα πρώτα στοιχεία που θα έπρεπε να κοιτάξουμε είναι τι έχουν στο ζώδιο του Ιχθύ και που βρίσκεται ο Ποσειδώνας και τι όψεις σχηματίζει. Γενικά πόσο τονισμένο Ποσειδώνα έχουν.
Βασιλης Παπαδολιας
03-12-2007, 09:52 AM
Μπορείς να ξεκινήσεις με κάποια παραδείγματα, σαν αυτό του Εγγονόπουλου που έφερα σε άλλο thread. Π.χ. το ωροσκόπιο του Σεφέρη ή του Ελύτη. Πιθανόν κάτι να βγει μελετώντας τα ωροσκόπια.
kphssa
04-12-2007, 01:13 AM
Ευχαριστω Κια και Βασιλη,
Λοιπον, κοιταξα τους χαρτες ορισμενων ποιητων και συγγραφεων και πραγματικα υπαρχουν σε ολα τα ωροσκοπια αρκετες οψεις, ειδικα τριγωνα, του Ποσειδωνα με αλλους πλανητες+ Χειρωνα, οπως και πλανητες στους Ιχθεις. Η οψη Σεληνη /Ποσειδωνα ειναι πολυ συχνη. Μονο ο Τομας Μαν και ο Λορκα δεν εχουν πλανητες στους Ιχθεις. Και οι δυο ομως ειναι Διδυμοι με ωροσκοπο Παρθενο. Τυχαιο? Οι αστρολογικες μου ταπεινες γνωσεις δεν με βοηθανε.:bigsmile:. Μαλλον θα επρεπε να κοιταξω και τις οψεις του Ερμη και πολλα αλλα, δεν εχω χρονο ομως...
Ενδιαφερον εχει και ο Χειρωνας αλλα δεν ξερω αν ειναι απλα τυχαιο οτι επικρατει και αυτος.
(Οι ημερομηνιες και η ωρα γεννησης παρεχονται οπως ειναι στο astrotheme)
Οδυσσεας Eλυτης, 2/11/1911, Ηρακλειο Κρητης , 12.00
Σεληνη και Χειρων στους Ιχθεις. Ο Ποσειδωνας στον Καρκινο κανει τριγωνο με Σεληνη, Ερμη, Δια και Μεσουρανημα και εξαγωνο με την Αφροδιτη.
Γιωργος Σεφερης, 19/02/1900, Σμυρνη, 12.00.
Ηλιος, και Ερμης στους Ιχθεις.
Ο Ποσειδωνας κανει τριγωνο με Σεληνη, Ηλιο,Αρη και Μεσουρανημα, αντιθεση με Χειρωνα, και συνοδο με Πλουτωνα.
Gabriel Garcia, Marquez, 06/03/1927 Αracataca, Κολομβια, 9.00 π.μ.
Ηλιος στους Ιχθεις σε συνοδο με Δια και ο Ερμης επισης στους Ιχθεις σε συνοδο με Ουρανο. Η Αφροδιτη, η Σεληνη και ο Χειρωνας ειναι στο 12ο οικο. Ο Ποσειδωνας κανει τριγωνο με Σεληνη, Χειρωνα και ωροσκοπο.(Ταυρος)
Federico, Garcia Lorca. 05.06. 1898, 11.59, Fuente Vaqueros, Ισπανια
Ο Ποσειδωνας κανει συνοδο με Ηλιο, Πλουτωνα και Μεσουρανημα και ειναι σε αντιθεση με τη Σεληνη
Goethe, 28/08/1749, Frankfurt, Γερμανια, 12.01.
Σεληνη και Διας στους Ιχθεις, ο Κρονος στο 12ο οικο. Ο Ποσειδωνας κανει τριγωνο με Πλουτωνα, Δια, ωροσκοπο ( Σκορπιο) και εξαγωνο με Αφροδιτη.
Thomas Μann, 06/06/1875, 10.15 Lubeck, Γερμανια
Ποσειδωνας κανει τριγωνο με Αρη και ωροσκοπο και συνοδο με Χειρωνα.
Στους Ιχθεις δεν υπαρχουν πλανητες, ομως ο Ουρανος ειναι στο 12 και Σεληνη και Ερμης ειναι στον Kαρκινο.
kphssa
04-12-2007, 01:18 AM
Συμφωνα με το astrotheme η ωρα γεννησεως Σεφερη και Ελυτη ειναι αγνωστες. Τυπικα δινεται το 12.00 η ωρα ως ωρα γεννησεως.
Βασιλης Παπαδολιας
04-12-2007, 01:22 PM
Πολύ καλά τα παραδείγματα. Επιφυλάσομαι αν δε με προλάβει κάποιος άλλος να ανεβάσω τα ωροσκόπια σε χάρτες για να τα δούμε εντός των ημερών.
Maroulita
04-12-2007, 01:33 PM
Πολύ καλά τα παραδείγματα. Επιφυλάσομαι αν δε με προλάβει κάποιος άλλος να ανεβάσω τα ωροσκόπια σε χάρτες για να τα δούμε εντός των ημερών.
Βασίλη, θα προσπαθήσω να τους περάσω εδώ το βραδάκι για να φαίνονται, μαζί με όψεις κλπ ! :bigsmile:
Βασιλης Παπαδολιας
04-12-2007, 01:35 PM
Βασίλη, θα προσπαθήσω να τους περάσω εδώ το βραδάκι για να φαίνονται, μαζί με όψεις κλπ ! :bigsmile:
Οκ! ... ...
kphssa
04-12-2007, 01:36 PM
χαιρομαι εγω τωρα, ευχαριστω παιδια!:bigsmile:
Mirakolo
05-12-2007, 12:47 AM
Καλησπέρα! εγω έχω τον Ποσειδώνα στον Τοξότη και ειμαι ηθοποιός εχει καποια σχεση με την καλλιτεχνική φυση αυτό το ζώδιο? ευχαριστω
skorpion
05-12-2007, 12:51 AM
Απο μονο του οχι...Τι οψεις κανει? τι εχεις στο πεμπτο οικο και τι εχεις στον Λεοντα?
Maroulita
05-12-2007, 09:47 AM
Σας παραθέτω τους χάρτες των λογοτεχνών που αναφέρθηκαν. Χρησιμοποίησα ως σύστημα οικοθεσίας το ηλιακό, γιατί παρατήρησα ότι όλες οι ώρες είναι πρωινές, προφανώς είναι υποθετικές. Για τον Federico Garcia Lorca δεν βρήκα τον τόπο γέννησης που σημειώνεται εδώ...
Οδυσσεας Eλυτης, 2/11/1911, Ηρακλειο Κρητης , 12.00
http://i106.photobucket.com/albums/m270/horoscope_charts/Elyths.gif
Γιωργος Σεφερης, 19/02/1900, Σμυρνη, 12.00.
http://i106.photobucket.com/albums/m270/horoscope_charts/Seferhs.gif
Goethe, 28/08/1749, Frankfurt, Γερμανια, 12.01.
http://i106.photobucket.com/albums/m270/horoscope_charts/Goethe.gif
Thomas Μann, 06/06/1875, 10.15 Lubeck, Γερμανια
http://i106.photobucket.com/albums/m270/horoscope_charts/ThomasMann.gif
Αν πατήσετε πάνω στους χάρτες μεγεθύνονται.
Βασιλης Παπαδολιας
05-12-2007, 09:57 AM
Μάρω, thanks καταρχήν. Με πρόλαβες στη στροφή...
Για το Λόρκα από ό,τι είδα στο Internet η Fuente Vaqueros είναι στην Ανδαλουσία κοντά στη Γρανάδα. Ίσως παίζει η Γρανάδα σαν πόλη. Επίσης δε βλέπω τον Μαρκέζ. Θες κάποια βοήθεια με αυτόν;
Maroulita
05-12-2007, 10:16 AM
Μου ξέφυγε ο Μαρκέζ!! Λοιπόν, έβαλα τόπο γέννησης για τον Λόρκα το Fuente Obejuna, που είναι στην Ανδαλουσία. Φαντάζομαι είναι οκ.
Federico, Garcia Lorca. 05.06. 1898, 11.59, Fuente Vaqueros, Ισπανια
http://i106.photobucket.com/albums/m270/horoscope_charts/FedericoGarciaLorca.gif
Gabriel Garcia, Marquez, 06/03/1927 Αracataca, Κολομβια, 9.00 π.μ.
http://i106.photobucket.com/albums/m270/horoscope_charts/GabrielGarciaMarquez.gif
BlackOrWhat
05-12-2007, 10:26 AM
Και για τα υπόλοιπα ταλέντα, μουσική, χορός, ηθοποιία, εικαστικές τέχνες???!! Ελπίζω να μην περιοριστούμε στην συγγραφή μόνο...
Maroulita
05-12-2007, 10:36 AM
Αν μου βρείτε αξιόπιστα στοιχεία γέννησης, εγώ ευχαρίστως να παραθέσω και χάρτες και από άλλους καλλιτέχνες! Πάντως μπορούμε να ξεκινήσουμε και να δούμε κάποια κοινά στοιχεία που μπορεί να έχουν αυτοί οι χάρτες.
BlackOrWhat
05-12-2007, 10:42 AM
Αν μου βρείτε αξιόπιστα στοιχεία γέννησης, εγώ ευχαρίστως να παραθέσω και χάρτες και από άλλους καλλιτέχνες! Πάντως μπορούμε να ξεκινήσουμε και να δούμε κάποια κοινά στοιχεία που μπορεί να έχουν αυτοί οι χάρτες.
Πιστεύω πως παρατέθηκαν αρκετά ωροσκόπια ώστε να γίνουν οι αρχικές παρατηρήσεις...εν καιρώ απλά ελπίζω να συμπεριλάβουμε και εκπροσώπους άλλων τεχνών...θα κάνω κι εγώ προτάσεις:cheesy:
Maroulita
05-12-2007, 10:46 AM
Πιστεύω πως παρατέθηκαν αρκετά ωροσκόπια ώστε να γίνουν οι αρχικές παρατηρήσεις...εν καιρώ απλά ελπίζω να συμπεριλάβουμε και εκπροσώπους άλλων τεχνών...θα κάνω κι εγώ προτάσεις:cheesy:
:bigsmile: Επιβάλλεται! Και γω έχω κάποιους υπόψη.
Για να δούμε όμως εδώ...
kphssa
05-12-2007, 10:54 AM
Μπραβο, παιδια!
Ωραιο θεμα διαλεξαμε, το οτι πρεπει να δουμε και τα ωροσκοπια κι αλλων ταλαντουχων ειναι πολυ καλη ιδεα, καλυτερα ομως να ασχοληθουμε αρχικα με συγκεκριμενο ταλεντο π.χ. συγγραφη και μετα να προχωρησουμε.
Αυτοι οι χαρτες που διαλεξα ειναι τυχαιοι, θ μπορουσα να διαλεξω παρα πολλους ακομα αλλα δεν εχουμε χρονο, εγω τελος παντων.
Καλες μελετες λοιπον!
kphssa
05-12-2007, 11:08 AM
Σας παραθέτω τους χάρτες των λογοτεχνών που αναφέρθηκαν. Χρησιμοποίησα ως σύστημα οικοθεσίας το ηλιακό, γιατί παρατήρησα ότι όλες οι ώρες είναι πρωινές, προφανώς είναι υποθετικές. Για τον Federico Garcia Lorca δεν βρήκα τον τόπο γέννησης που σημειώνεται εδώ...
Οι ωρες γεννησεως του Ελυτη και του Σεφερη ειναι αγνωστες, οπως αναφερεται στο astrotheme. Για τους αλλους δεν αναφερεται κατι τετοιο. Αυτο το αναφερω γιατι στο χαρτη του Μαρκεζ για παραδειγμα οπως φαινεται εδω ο Ηλιος ειναι στον 1 οικο, ενω αν παρουμε την ωρα γεννησεως του 9.00 το πρωι, τοτε η Αφροδιτη του, η Σεληνη και ο Χειρων ειναι στο 12ο και ο Ηλιος στον 11ο.
kphssa
05-12-2007, 11:12 AM
Επισης και η ωρα γεννησεως του Γκαιτε ειναι σωστη. Το λεει αλλωστε και ο ιδιος στη βιογραφια του καπου, επισημαινει οτι γεννηθηκε κατω απο την επιδραση πολυ καλων αστρων.
Βασιλης Παπαδολιας
10-12-2007, 11:07 AM
Η πρώτη εντύπωση μου από τον Ελύτη είναι πάλι τα μεγάλα τρίγωνα. Αφροδίτη - Κρόνος - Ουρανός το ένα, Πλούτωνας - Χείρωνας - Βόρειος Δεσμός (αν δεν απατώμαι) το άλλο. Αν και θα προτιμούσα σε πρώτη φάση να τα βλέπω χωρίς αστεροειδείς. Ο ίδιος δεσμός που έχει πάνω του μεγάλο τρίγωνο είναι και βάση Ταυ τετραγώνου με τον Ποσειδώνα και τον Ουρανό. Αν το παρομοιάσουμε και με τον Εγγονόπουλο ένα συμπέρασμα θα ήταν ότι η μεγαλοσύνη μπορεί να συνδέεται κάπου με τα μεγάλα τρίγωνα. Δεν έχω άποψη για τις κρίσιμες μοίρες. Πιθανόν κι από κει να υπάρχουν πληροφορίες, όπως μας είπε η Κα Σίμου για τον Εγγονόπουλο.
Αν θεωρήσουμε ότι ο Ερμής δείχνει τον ποιητή, τότε ο Ερμής του έχει αρκετές όψεις επιβοηθητικές. Τοποθετημένος στο Σκορπιό (όπως και του Εγγονόπουλου) σε σύνοδο με το Δία (το δάσκαλο, το συγγραφέα) και σε αντίθεση με τον Κρόνο (για να τον γειώνει), εξάγωνο με Σελήνη για να είναι η ποίηση του πιο αισθαντική και ενάμισι τετράγωνο με τον Πλούτωνα για να του δώσει δυσκολία στην έκφραση (από εξωτερικές ίσως συνθήκες) αλλά και μεγαλύτερο ακόμα βάθος.
Πολλές όψεις δείχνει να έχει και η Σελήνη του ποιητή (αν η ώρα είναι σωστή). Σελήνη ευαίσθητη (στους Ιχθύς), ποιητική, ρομαντική, που βοηθιέται από Δία και Κρόνο να είναι και ανοικτή και σταθερή, αλλά πληγώνεται και από τις επιθέσεις του ¶ρη και εκφράζεται με ξεσπάσματα (που πιστεύω υπάρχουν ως γνώρισμα στην ποίηση του - τα ξεσπάσματα).
Δεν ξέρω και πολλά για τους αστεροειδείς, οπότε τους αφήνω στην άκρη.
Βασιλης Παπαδολιας
10-12-2007, 11:10 AM
Και ο Σεφέρης εμφανίζει στο χάρτη του μεγάλα τρίγωνα αλλά και ο Goethe. Υποθέτω ότι έχει σημασία η επανάληψη των τριγώνων. Ο Λόρκα, ο Τόμας Μαν και ο Μαρκέζ δεν έχουν τέτοια μεγάλα τρίγωνα, αλλά παρόλα αυτά η ύπαρξη μεγάλων τριγώνων δείχνει να είναι μία ένδειξη ταλέντου (άλλωστε αν το πάρουμε μεταφυσικά, κάποιοι αστρολόγοι λένε ότι τα τρίγωνα είναι ικανότητες που έχουμε δουλέψει σε προηγούμενες ζωές μας).
popininja
13-03-2010, 02:15 AM
Παιδια
εσεις που ξερετε πολλα περισσοτερα
μπορειτε να δειτε αν σ'αυτους τους χαρτες
υπαρχουν ταλεντα και γενικοτερα καλα στοιχεια?
:wacko:
ευχαριστω προκαταβολικα