PDA

View Full Version : Εγωισμός

Λίλιαν Σίμου
29-11-2007, 11:39 PM
Αγαπητοί φίλοι του myhoroscope

Ο εγωισμός ήταν πάντα ένα δύσκολο στοιχείο του χαρακτήρα. Όλοι κρύβουν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό το χαρακτηριστικό αυτό. Ακόμη και στον μύθο του Ηρακλή για τον άθλο της Λερναίας Ύδρας, είχαμε τον εγωισμό να αντιπροσωπεύει το μόνο κεφάλο φιδιού που δεν έκοψε ο Ηρακλής, αλλά το έθαψε για να μην τον δηλητηριάσει.

Ας δούμε ποιες επιρροές φέρνουν στο φως τον εγωισμό μας, λοιπόν, χωρίς να αναφερθούμε προς στιγμήν στα ζώδια.
Περιμένω τις ιδέες σας και τις ανταλλαγές απόψεων.

Καλή συνέχεια
φιλικά
Λίλιαν Σίμου

Maroulita
29-11-2007, 11:58 PM
Αγαπητοί φίλοι του myhoroscope

Ο εγωισμός ήταν πάντα ένα δύσκολο στοιχείο του χαρακτήρα. Όλοι κρύβουν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό το χαρακτηριστικό αυτό. Ακόμη και στον μύθο του Ηρακλή για τον άθλο της Λερναίας Ύδρας, είχαμε τον εγωισμό να αντιπροσωπεύει το μόνο κεφάλο φιδιού που δεν έκοψε ο Ηρακλής, αλλά το έθαψε για να μην τον δηλητηριάσει.

Ας δούμε ποιες επιρροές φέρνουν στο φως τον εγωισμό μας, λοιπόν, χωρίς να αναφερθούμε προς στιγμήν στα ζώδια.
Περιμένω τις ιδέες σας και τις ανταλλαγές απόψεων.

Καλή συνέχεια
φιλικά
Λίλιαν Σίμου

Πολύ ενδιαφέρον θέμα, Κα Σίμου! :)

Νομίζω πως ένα πρώτο δείγμα της άκρατης υπερβολής του Εγώ μας φαίνεται από τις όψεις που δέχεται ο Ήλιος. Π.χ. μία σύνοδός του με τον ¶ρη μπορεί να τον κάνει περισσότερο ανταγωνιστικό και με μία τάση όχι απλά να θέλει να επιβεβαιωθεί μέσα από τις πράξεις του, αλλά να θέλει να φανεί απλά. Δηλώνει πείσμα, έλλειψη υπομονής και υποχωρητικότητας. Δεν αφήνει δηλαδή χώρο έκφρασης στον άλλον. Ο χώρος έχει καλυφτεί από το Εγώ του.

skorpion
30-11-2007, 12:11 AM
Ενας ισχυρος ηλιος σε τετραγωνο με τη σεληνη δε θα μπορουσε να δηλωνει εγωισμο? επισης ισως σε οψη με αρη

panther
30-11-2007, 12:47 AM
Εγώ πιστεύω ότι εγωισμό δείχνει ένας έντονος ¶ρης στο Χάρτη.
Πιθανά, ένα τέτράγωνο ¶ρη Κρόνου, τετράγωνο Ήλιου ¶ρη, τετράγωνο ή αντίθεση Σελήνης ¶ρη,

*Astropeleki*
30-11-2007, 12:49 AM
Εκτός από τα παραπάνω, θα λειτουργούσαν πλανήτες και όψεις που σχηματίζονται στον άξονα 1ου-7ου που αντιπροσωπεύουν το δίπολο ΕΓΩ-ΑΛΛΟΙ; :unsure:
Ένας δυνατός Ήλιος στον πρώτο οίκο σε σύνοδο με ¶ρη σε κυριαρχία και έξαρση;

Λευκή
30-11-2007, 01:10 AM
3 συγκεκριμένα ζώδια,πρωστίστως:bigsmile:
Επίσης ήλιος σε άσχημη όψη με ουρανό.
ή άρης στον 3ο.
Τι εννούσε όμως η κ.Σίμου όταν παρακάλεσε να μην αναφερθούμε στα ζώδια;Να μην αναφέρουμε ζώδια και αστρολογικές επιρροές αλλά μόνο καταστάσεις;:blink:

panther
30-11-2007, 01:17 AM
3 συγκεκριμένα ζώδια,πρωστίστως:bigsmile:
Επίσης ήλιος σε άσχημη όψη με ουρανό.
ή άρης στον 3ο.
Τι εννούσε όμως η κ.Σίμου όταν παρακάλεσε να μην αναφερθούμε στα ζώδια;Να μην αναφέρουμε ζώδια και αστρολογικές επιρροές αλλά μόνο καταστάσεις;:blink:

Μάλλον εννοούσε μόνο όψεις :bigsmile:

Λίλιαν Σίμου
30-11-2007, 02:11 AM
Αγαπητή Λευκή

Πράγματι, θα σας παρακαλούσα να είναι σε πρώτο βαθμό οι απαντήσεις γύρω από πλανήτες και όψεις, ως δείκτες. Υπάρχουν ενδιαφέροντα στοιχεία να αντλήσουμε από αυτό. Ας ακούσουμε τις απόψεις όσων φίλων συμμετέχουν με αυτούς τους συνδυασμούς.

Στη συνέχεια θα κάνουμε και μία συζήτηση γύρω από τα ζώδια, αλλά σαν ένα δεύτερο μέρος του θέματος.

ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση
φιλικά
Λίλιαν Σίμου

Fotini Christodoulou
30-11-2007, 09:45 AM
Εχω την εντύπωση ότι ο τονισμένος πρώτος οίκος με πολλούς πλανήτες προσωπικούς( μεσα σε αυτούς οπωσδήποτε Ηλιος και Αρης), θα έδινε ενδεχομένως υπερβολική αυτοπεποίθηση στο άτομο και αναλόγως του ζωδίου εναν εν δυναμη εγωιστή.Επίσης η αρνητική σχέση Ηλιου - αρη-σελήνης σε συνδυασμό με το παραπάνω.

θα συμφωνήσω επίσης με την kia ότι ο τονισμένος πρώτος οίκος θα μπορούσε να λειτουργήσει εις βάρος του 7ου, με την έννοια ότι το άτομο θα έβαζε παντα τα δικά του θέλω, ανάγκες και επιθυμίες μπροστά.Νομίζω επίσης οτι αυτή η αίσθηση είναι πιό ισχυρή όταν πρόκειται για τονισμένο πρώτο οίκο σε σταθερό ζώδιο, καθώς από την φύση τους δεν ελίσσονται και εμμένουν σε συμπεριφορές.

:bigsmile:

Βασιλης Παπαδολιας
30-11-2007, 11:41 AM
Κι εγώ είμαι της άποψης ότι η θέση του ¶ρη και οι όψεις που δέχεται έχουν να κάνουν με το πόσο εγωιστής είναι κάποιος. Όχι μόνο όμως. Ο εγωισμός μπορεί να εκδηλώνεται σαν μία σειρά από διαφορετικές συμπεριφορές. Εγωισμός μπορεί να είναι και μία θέση Αφροδίτης που ωθεί προς την προσωπική ηδονή ή ένας Ερμής με όψεις που τον οδηγούν σε εμμονές και κολλημένες απόψεις. Ο Πλούτωνας μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ανάγκη κτήσης των άλλων. Ο ¶ρης είναι απλά η μορφή του εγωισμού που βλέπουμε καθαρά. Επίσης ισχυρή παρουσία πλανητών στον 1ο οίκο και ενδεχομένως ταύτιση θέσης του Ήλιου με τον ωροσκόπο να μπορούν να οδηγήσουν σε εγωιστικές συμπεριφορές.

gargoyle
30-11-2007, 11:49 AM
Να ρωτήσω κάτι άλλο: Ποιες είναι οι όψεις κατά τη γνώμη σας που δείχνουν άνθρωπο ΜΗ εγωιστή;

Αργοναύτης
30-11-2007, 12:13 PM
Κι εγώ είμαι της άποψης ότι η θέση του ¶ρη και οι όψεις που δέχεται έχουν να κάνουν με το πόσο εγωιστής είναι κάποιος. Όχι μόνο όμως. Ο εγωισμός μπορεί να εκδηλώνεται σαν μία σειρά από διαφορετικές συμπεριφορές. Εγωισμός μπορεί να είναι και μία θέση Αφροδίτης που ωθεί προς την προσωπική ηδονή ή ένας Ερμής με όψεις που τον οδηγούν σε εμμονές και κολλημένες απόψεις. Ο Πλούτωνας μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ανάγκη κτήσης των άλλων. Ο ¶ρης είναι απλά η μορφή του εγωισμού που βλέπουμε καθαρά. Επίσης ισχυρή παρουσία πλανητών στον 1ο οίκο και ενδεχομένως ταύτιση θέσης του Ήλιου με τον ωροσκόπο να μπορούν να οδηγήσουν σε εγωιστικές συμπεριφορές.

Και αυτές οι όψεις που οδηγούν σε κολλημένες στάσεις ζωής όπως λες και θέσεις, είναι κυρίως ο Ερμής και Σελήνη σε σκληρή όψη με Κρόνο, αλλά και σύνοδος Κρόνου/Ερμή και γενικά πολύ τονισμένος Κρόνος πάλι σε σχέση με τα φώτα
κάνει φοβερά εγωιστές τους ανθρώπους. Παιδιά η κα.Λίλιαν είπε μην γράψουμε για ζώδια αλλά με τρώει το χέρι μου και θα το γράψω. Δεν υπάρχουν πιο αρρωστημένα εγωιστές από κάποιους Αιγόκερους, Κριούς και Λέοντες. :laugh: 'Ααααντε και Παρθένους. 'Ηλιος στον Κριό ειδικά για άντρα και για γυναίκα Σελήνη στον Κριό.
Επίσης 'Ηλιος, Ερμής και Σελήνη στον 1ο οίκο, ανάλογα με τα ζώδια πάντα. 'Οψεις Ποσειδώνα με τα φώτα αντίθετα χάνουν εύκολα την ατομικότητα και το Εγώ τους, αλλά σ'αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να χρειάζεται πολύ προσοχή η ερμηνεία γιατί υπάρχουν και οι περιπτώσεις του αρρωστημένου Εγώ, με την έννοια όμως περισσότερο του εγωκεντρισμού παρά της φανερής εγωπάθειας. Αντίθετα πολλοί πλανήτες σε ζώδια της γης ή στα ζώδια της φωτιάς, ειδικά σε Αιγόκερω και Παρθένο, και στα πύρινα, ιδιαίτερα σε Λέοντα και Κριό, είναι πάρα πολύ εγωιστές. Οι ολιγότερο εγωιστές άνθρωποι είναι αυτοί που έχουν πολλούς πλανήτες σε αέρινα ζώδια, ειδικά στο Ζυγό και στον Υδροχόο, και αυτοί που έχουν 'Ηλιο και Ερμή στον 7ο, και ειδικά σε ένα ζώδιο όπως ο Ζυγός ή οι Ιχθείς. Αυτοί με τον 'Ηλιο στον 7ο αναλόγως ζωδίου πάντα χάνουν πολύ πιο εύκολα το Εγώ τους μέσα σε μια σοβαρή σχέση. Η Σελήνη στον 7ο ή στο Ζυγό, επίσης δίνει μια έντονη αίσθηση ανημπόριας χωρίς την συνύπαρξη με κάποιον άλλον άνθρωπο, και γι'αυτό το άτομο κάνει φοβερούς συμβιβασμούς στις σχέσεις του, και δέχεται πολύ ευκολότερα να παραδέχεται τα λάθη του και να ζητά συγνώμη, ακόμα και να παρακαλάει την σύντροφο γιατί τρέμει τη μοναξιά και αγαπά και την αρμονία. Αλλά γενικά προσοχή γιατί παντού υπάρχει ένας μύθος. 'Εχετε δει Λέοντα να ικετεύει χωρίς ίχνος εγωισμού γυναίκα ; Επειδή είναι πολύ εγωιστής, αλλά είναι και το ζώδιο της καρδιάς (5ος οίκος), και όταν αγαπάει πολύ, μπορεί να αυτοεξευτελίζεται μέσα στην υπερβολή του χωρίς να το θέλει. Ο Κριός δεν θα το έκανε το ίδιο εύκολα, αλλά μάλλον θα την είχε πλακώσει στα χαστούκια :laugh:

gargoyle
30-11-2007, 12:14 PM
Α, και κάτι άλλο: Όταν χρησιμοποιούμε τον χαρακτηρισμό "εγωιστής" τον ταυτίζουμε με αυτόν του "πεισματάρη"; Διότι από τις τοποθετήσεις έχω την έντονη αίσθηση πως κάτι τέτοιο συμβαίνει, μια μια μικρή εξαίρεση ως προς την τοποθέτηση του Βασίλη, που κάπως πήγε να ξακαθαρίσει κάποια πράγματα.

Γενικώς (αλλά και ειδικώς) πιστεύω πως οι δύο έννοιες είναι σαφώς διακριτές και πως τις επιδράσεις του ¶ρη μπορούμε να τις συνδέσουμε κυρίως με τον "πεισματάρη" και όχι τόσο με τον "εγωιστή".

Βασιλης Παπαδολιας
30-11-2007, 12:15 PM
Να ρωτήσω κάτι άλλο: Ποιες είναι οι όψεις κατά τη γνώμη σας που δείχνουν άνθρωπο ΜΗ εγωιστή;

Δύσκολο ερώτημα και πιθανόν να βγω και εκτός θέματος αν απαντήσω αναλυτικά. Προσωπικά πιστεύω ότι θέσεις και όψεις ανοικτής σελήνης μπορεί να δείχνουν άνθρωπο μη εγωιστή. Όταν δηλαδή ο άνθρωπος δείχνει ξεκάθαρα αυτό που είναι και επιθυμεί να μοιράζεται τη ζωή του και τα συναισθήματα του με τους άλλους. Ωστόσο στην πράξη πιστεύω ότι δεν υπάρχει ωροσκόπιο που να μην έχει έστω και μικρά δείγματα εγωισμού. Όπως δεν υπάρχει και άνθρωπος που να μην έχει μέσα του κάπου μία εγωιστική πλευρά.

gargoyle
30-11-2007, 12:22 PM
Δύσκολο ερώτημα και πιθανόν να βγω και εκτός θέματος αν απαντήσω αναλυτικά. Προσωπικά πιστεύω ότι θέσεις και όψεις ανοικτής σελήνης μπορεί να δείχνουν άνθρωπο μη εγωιστή. Όταν δηλαδή ο άνθρωπος δείχνει ξεκάθαρα αυτό που είναι και επιθυμεί να μοιράζεται τη ζωή του και τα συναισθήματα του με τους άλλους. Ωστόσο στην πράξη πιστεύω ότι δεν υπάρχει ωροσκόπιο που να μην έχει έστω και μικρά δείγματα εγωισμού. Όπως δεν υπάρχει και άνθρωπος που να μην έχει μέσα του κάπου μία εγωιστική πλευρά.

Ενδιαφέρον. Ωστόσο όταν ο άνθρωπος δείχνει ξακάθαρα αυτό που είναι συνήθως αναζητούμε την ευθύνη αυτής της ευθύτητας στον ¶ρη, στον οποίο όμως, καθώς και στις όψεις του, αποδίδουμε "εγωισμό". :blink:

Επίσης, κανένας άνθρωπος δεν μοιράζεται τη ζωή του και τα συναισθήματά του με όλους. Εκεί γίνεται μια επιλογή. Δεν έχει να κάνει με εγωισμό, πείσμα ή ότι άλλο.

Maroulita
30-11-2007, 12:24 PM
Α, και κάτι άλλο: Όταν χρησιμοποιούμε τον χαρακτηρισμό "εγωιστής" τον ταυτίζουμε με αυτόν του "πεισματάρη"; Διότι από τις τοποθετήσεις έχω την έντονη αίσθηση πως κάτι τέτοιο συμβαίνει, μια μια μικρή εξαίρεση ως προς την τοποθέτηση του Βασίλη, που κάπως πήγε να ξακαθαρίσει κάποια πράγματα.

Γενικώς (αλλά και ειδικώς) πιστεύω πως οι δύο έννοιες είναι σαφώς διακριτές και πως τις επιδράσεις του ¶ρη μπορούμε να τις συνδέσουμε κυρίως με τον "πεισματάρη" και όχι τόσο με τον "εγωιστή".

Εχω την εντύπωση ότι ο πεισματάρης σχετίζεται πιο πολύ με την εμμονή του σε κάποιες απόψεις ή πρακτικές. Μπορεί να μην είναι απαραίτητα εγωιστής. Ένας εγωιστής-φίλαυτος όμως θέτει ως κέντρο των πάντων τον εαυτό του γενικότερα, αδιαφορώντας και περιφρονώντας τους άλλους.

gargoyle
30-11-2007, 12:32 PM
Εχω την εντύπωση ότι ο πεισματάρης σχετίζεται πιο πολύ με την εμμονή του σε κάποιες απόψεις ή πρακτικές. Μπορεί να μην είναι απαραίτητα εγωιστής. Ένας εγωιστής-φίλαυτος όμως θέτει ως κέντρο των πάντων τον εαυτό του γενικότερα, αδιαφορώντας και περιφρονώντας τους άλλους.

Ως γλωσσολόγος φαντάζομαι πως γνωρίζεις καλύτερα από μένα, οπότε χαίρομαι που συμφωνούμε. Με ποιες όψεις όμως συνδέεις τον έναν και με ποιες τον άλλον;

Βασιλης Παπαδολιας
30-11-2007, 12:33 PM
Ενδιαφέρον. Ωστόσο όταν ο άνθρωπος δείχνει ξακάθαρα αυτό που είναι συνήθως αναζητούμε την ευθύνη αυτής της ευθύτητας στον ¶ρη, στον οποίο όμως, καθώς και στις όψεις του, αποδίδουμε "εγωισμό". :blink:

Δεν είναι ακριβώς έτσι, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να επεκταθώ, γιατί ζητάμε τις όψεις του εγωισμού περισσότερο παρά της έλλειψης του. Πάντως η ανοικτή σελήνη συμβολίζει γενικά μία στάση ανοχής προς όλους, δημοκρατικότητας, live and let live συμπεριφοράς. Ενώ ο ευθύς ¶ρης είναι άλλο πράγμα. Είναι διεκδίκηση του δίκιου, επέμβασης όπου γίνεται αδικία, υπεράσπισης των αδυνάτων, κλπ. Δεν ξέρω αν περιγράφω καλά τη διαφορά.

Επίσης πολλές φορές οι ίδιες θέσεις και όψεις μπορεί να λειτουργούν και εγωιστικά και όχι εγωιστικά, ανάλογα πώς το βλέπει κανείς. Π.χ. ένας ¶ρης που σώζει τον κόσμο είναι για κάποιους ήρωας και για κάποιους "κάνει τον έξυπνο". Μία Σελήνη σε φωτιά σαν αυτή που περιέγραψε πριν ο Αργοναύτης δείχνει εγωιστική συμπεριφορά, αλλά ταυτόχρονα και ανοικτά χαρτιά και έλλειψη κρυφής ατζέντας. Κάθε θέση και όψη νομίζω πρέπει να τη βλέπουμε από δύο πλευρές.

Οι θέσεις στα ζώδια του αέρα για παράδειγμα δείχνουν καταρχήν μία τάση για έλλειψη εγωισμού, αλλά οι ίδιες θέσεις κάνουν και το άτομο να μη θέλει να δένεται συναισθηματικά, άρα να παραδίδει τον εαυτό του στον έλεγχο κάποιου άλλου. Η επικοινωνία μένει στο νοητικό πεδίο.

Γενικά ο εγωισμός είναι κάτι που, όσο πιο μέσα του ψάχνει κανείς, τόσο υπάρχει η πιθανότητα να τον δει πίσω από φαινομενικά μη εγωιστικές ή αλτρουιστικές συμπεριφορές. Κι επίσης πρέπει να κάνουμε μία διάκριση μεταξύ εγωιστικής συμπεριφοράς και εγωιστικών κινήτρων.

gargoyle
30-11-2007, 12:45 PM
Νομίζω πως από τη στιγμή που γίνεται σαφές πως κάθε όψη πρέπει να την κοιτάζουμε και από τις δύο πλευρές, ταυτόχρονα εξετάζουμε και το τι σημαίνει αστρολογικά εγωιστική τάση και το τι σημαίνει "μη εγωιστική", "συμβιβαστική" (ομολογώ πως δεν έχω καταλήξει ως προς τον καταλληλότερο όρο). Το να προσπαθούμε να εξετάσουμε μόνο τον "εγωισμό" αστρολογικά είναι σαν να προσπαθούμε να ορίσουμε το σχήμα ενός κενού, χωρίς να αναφερθούμε στο πλήρες που το διαμορφώνει.

Ωστόσο θεωρώ πολύ εύστοχη τη διάκριση μεταξύ "εγωιστικής συμπεριφοράς" (αλήθεια, ποια είναι αυτή ακριβώς; ) και εγωιστικών κινήτρων. Τα δεύτερα νομίζω κρύβουν πολλές πολλές εκπλήξεις...

Τέλος, μια επεξήγηση όσον αφορά την "ανοιχτή σελήνη";

Βασιλης Παπαδολιας
30-11-2007, 01:04 PM
Τέλος, μια επεξήγηση όσων αφορά την "ανοιχτή σελήνη";

Σε ζώδια φωτιάς ή αέρα συνήθως και/ή με όψεις Ουρανού ή Δία. Πάντα κατά την προσωπική μου άποψη.

gargoyle
30-11-2007, 01:11 PM
Σε ζώδια φωτιάς ή αέρα συνήθως και/ή με όψεις Ουρανού ή Δία. Πάντα κατά την προσωπική μου άποψη.

Ελλειπής διατύπωση από μέρους μου. Αναφερόμουν σε ποιοτική επεξήγηση.

Αργοναύτης
30-11-2007, 01:21 PM
Επίσης πολλές φορές οι ίδιες θέσεις και όψεις μπορεί να λειτουργούν και εγωιστικά και όχι εγωιστικά, ανάλογα πώς το βλέπει κανείς. Π.χ. ένας ¶ρης που σώζει τον κόσμο είναι για κάποιους ήρωας και για κάποιους "κάνει τον έξυπνο". Μία Σελήνη σε φωτιά σαν αυτή που περιέγραψε πριν ο Αργοναύτης δείχνει εγωιστική συμπεριφορά, αλλά ταυτόχρονα και ανοικτά χαρτιά και έλλειψη κρυφής ατζέντας. Κάθε θέση και όψη νομίζω πρέπει να τη βλέπουμε από δύο πλευρές.

Οι θέσεις στα ζώδια του αέρα για παράδειγμα δείχνουν καταρχήν μία τάση για έλλειψη εγωισμού, αλλά οι ίδιες θέσεις κάνουν και το άτομο να μη θέλει να δένεται συναισθηματικά, άρα να παραδίδει τον εαυτό του στον έλεγχο κάποιου άλλου. Η επικοινωνία μένει στο νοητικό πεδίο..

Χειροκροτώ το παραπάνω. Συμφωνούμε απόλυτα. Γι'αυτο και αναφερόμαστε σε γενικούς κανόνες και όχι σε απόλυτες αλήθειες.

gargoyle
30-11-2007, 01:30 PM
Τελικά αναφερόμαστε σε ζώδια ή όχι; Διότι αν αναφερόμαστε, να εκφράσω την επιφύλαξή μου σχετικά με την καθολική αναγνώριση τάσης έλλειψης εγωισμού στα ζώδια του αέρα. Συμφωνώ για τους πλανήτες στο Ζυγό (αν ήταν χώρα θα ήταν η Ελβετία εν καιρώ πολέμου), για τους πλανήτες στους Διδύμους κατά περίπτωση, ενώ διαφωνώ κά-θε-τα για πλανήτες στον Υδροχόο. Ωστόσο να σημειώσω πως διαφώνω διότι θεωρώ πως οι τελευταίοι ενδεχομένως και να κρατούν με διαφορά τα σκήπτρα της ξεροκεφαλιάς με κίνητρο όχι απαραίτητα "εγωιστικό". Πάντως γενικώς οι λέξεις "συγγνώμη" και "λάθος μου" δεν υφίστανται στο καθημερινό τους λεξιλόγιο.

Βασιλης Παπαδολιας
30-11-2007, 01:30 PM
Ελλειπής διατύπωση από μέρους μου. Αναφερόμουν σε ποιοτική επεξήγηση.

Όπως την περιέγραψα πριν. Με μία στάση ανοχής του διαφορετικού, διάθεσης "ζήσε κι άσε τους άλλους να ζήσουν".

Bungula
30-11-2007, 01:33 PM
Σχετικά με τον εγωισμο και τις όψεις που τον αναδεικνύουν έχω καταλήξει στα εξής.

ΑΡΗΣ
Μέσα από τον Αρη του, ο άνθρωπος εκδηλώνει ενστικτωδώς την τάση για να επιβάλλει τον εαυτό του.
Οταν ο Αρης είναι δυσαρμονικά τοποθετημένος ζώδιο, σπίτι, όψεις προβάλλεται η εγωιστική, παρορμητική σκέψη, έκφραση, δράση.

ΑΡΗΣ - ΗΛΙΟΣ Αρσενική πλανητική σχέση με έντονη, τραχειά ενέργεια που παράγει άκρατο εγωισμό. Αρειος τύπος που δεν παραδέχεται τον εγωισμό του και θέλει να γίνεται το δικό του.
ΑΡΗΣ - ΕΡΜΗΣ Εγωιστικά ειλικρινής εξ αιτίας της ευστροφίας που παρατηρείται, με γλώσσα που τσακίζει κόκκαλα.
ΑΡΗΣ-ΔΙΑΣ Η άποψη του περιβάλλεται από εγωισμό εξ αιτίας της γνώσης του και γίνεται ισχυρογνωμοσύνη.

ΚΡΟΝΟΣ-ΕΡΜΗΣ Δεν ενδιαφέρεται για τη γνώμη των άλλων και προσπαθεί να επιβάλλει τη γνώμη του....

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ-ΗΛΙΟΣ Σε αυτή τη σχέση υπάρχει υπερεκτίμηση του Εγώ.
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ-ΔΙΑΣ Εσωτερική άρνηση του ανθρώπου για ενηλικίωση. Αποτέλεσμα, εγωισμός, ανωριμότητα.
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ- ΟΥΡΑΝΟΣ. Δυνατή αντίληψη και εγωισμός γιατί ο άνθρωπος πιστεύει ότι είναι μοναδικός και μπορεί να καταφέρει ό, τι θελήσει.

Ενας ισχυρός πρώτος οίκος, με τον ¶ρη στον ωροσκόπο παράγει εγωισμό για καλό ή για κακό....

gargoyle
30-11-2007, 01:41 PM
Όπως την περιέγραψα πριν. Με μία στάση ανοχής του διαφορετικού, διάθεσης "ζήσε κι άσε τους άλλους να ζήσουν".

Συγγνώμη, αλλά μου φαίνεται κάπως ασαφής θεώρηση. Ανοχή του διαφορετικού τι σημαίνει; Να σχετίζεσαι με κάποιον που δεν συμφωνείς; Να ανέχεσαι δίπλα στην πολυτελή σου βίλα τσιγγάνικο καταυλισμό; Τι ακριβώς; Και φυσικά, τι σημαίνει "μη ανοχή του διαφορετικού".
Δεν ξέρω, με τους όρους μεταμοντέρνας βάσης έχω κάποιο πρόβλημα... Η τόσο διαφημισμένη "διαφορετικότητα" δεν με πείθει και πολύ...

Επιπλέον, ακόμη κι αν θεωρήσουμε πως έστω η αποδοχή του όπως ορισμένου - ή μη ορισμένου "διαφορετικού" αποτελεί κριτήριο, μου φαίνεται κάπως περίεργο να συνδυάζεται π.χ. με μια σελήνη στο Λέοντα ή στον Υδροχόο. Εκεί η πεποίθηση του "έχω δίκιο" είναι τόσο έντονη, ακόμη κι αν δεν εκδηλώνεται σε ευθείες αντιπαραθέσεις με άλλους.

Αργοναύτης
30-11-2007, 01:45 PM
Συμφωνώ για τους πλανήτες στο Ζυγό (αν ήταν χώρα θα ήταν η Ελβετία εν καιρώ πολέμου), για τους πλανήτες στους Διδύμους κατά περίπτωση,

πως φαίνονται οι ''συμπάθειες''...(sic) Το Ζυγό τον συνδέω με Buenos Aires, κι όχι με Ζυρίχη. (καλό θέμα by the way και η αρχετυπική αντιστοιχία χωρών και πόλεων με τα ζώδια για ένα επόμενο θέμα). Η Ελβετία έχει πολύ εμμονή με το χρήμα, τα ρολόγια και την οργάνωση. Είναι Παρθενίσια. Είσαι τόσο σίγουρη ότι αυτοί που έχουν πολύ Ζυγό αγαπάνε το ''ρολόι'', την ''σφραγίδα'', την ''τάξη'' και τον ελβετικό δοσιλογισμό ; Αυτοί που έχουν πολλούς πλανήτες στο Ζυγό είναι άλλο καπέλο, τους έχεις παρεξηγήσει ;) Δεν θέλουν την ένταση και τον πόλεμο, κι αυτό τους κάνει καμμιά φορά να καταπίνουν τον εγωισμό. Για να εξαγριώσεις κάποιον με πολύ Ζυγό στο χάρτη πρέπει να'χεις ειδικό ταλέντο ή πολύ κακοποιό 'Αρη και μάλλον σπανίζουν οι περιπτώσεις που εξαγριώνονται. Είναι δε οι πιο ενωτικοί άνθρωποι στις απανταχού ομάδες και δεν θέλουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά όταν τα δυο στρατόπεδα ξεκατινιάζονται...;)
Ο πόλεμος είναι γενικά αντιερωτικός, γι'αυτό και ο Κριός του πολέμου είναι σε αντίθεση με το Ζυγό, και δεν αφήνει χρόνο να αναπτυχθούν τα λεπτά και άερινα συναισθήματα και το πνεύμα. Μπορείς να τους πεις υποχωρητικούς τους αέρινους (με εξαίρεση ίσως τους πλανήτες στον Υδροχόο), αλλά όχι δουλοπρεπείς.

Βασιλης Παπαδολιας
30-11-2007, 01:47 PM
Συγγνώμη, αλλά μου φαίνεται κάπως ασαφής θεώρηση.

Ok, αλλά θα βγούμε εκτός θέματος, αν εξηγήσω τώρα τι εννοώ διαφορετικότητα. Να το αφήσουμε καλύτερα για κάποια άλλη στιγμή.

Φιλικά,

ΒΠ

Βασιλης Παπαδολιας
30-11-2007, 01:55 PM
Δεν θέλουν την ένταση και τον πόλεμο, κι αυτό τους κάνει καμμιά φορά να καταπίνουν τον εγωισμό.

Δεν είναι τόσο αλτρουιστική αυτή η στάση όσο φαίνεται. Στην πραγματικότητα φοβάται κάποιος ότι θα του χαλάσει την ταχτοποιημένη ζωή του.

Αντί να μιλήσουμε για Ζυγό ή για ζώδια όμως, γιατί δε μιλάμε για πλανήτες; Παρόμοιες συμπεριφορές μπορεί να επιδείξει και μία ενισχυμένη Αφροδίτη στο χάρτη. Δε θέλει συγκρούσεις, να τις χαλάνε τη ζαχαρένια της, αποφεύγει τις αψιμαχίες, κλπ. Στην πραγματικότητα δεν της αρέσει και πολύ η αλλαγή και θέλει να χειρίζεται όλο τον κόσμο με το χαμόγελο.

gargoyle
30-11-2007, 02:01 PM
πως φαίνονται οι ''συμπάθειες''...(sic) Το Ζυγό τον συνδέω με Buenos Aires, κι όχι με Ζυρίχη. (καλό θέμα by the way και η αρχετυπική αντιστοιχία χωρών και πόλεων με τα ζώδια για ένα επόμενο θέμα). Η Ελβετία έχει πολύ εμμονή με το χρήμα, τα ρολόγια και την οργάνωση. Είναι Παρθενίσια. Είσαι τόσο σίγουρη ότι αυτοί που έχουν πολύ Ζυγό αγαπάνε το ''ρολόι'', την ''σφραγίδα'', την ''τάξη'' και τον ελβετικό δοσιλογισμό ; Αυτοί που έχουν πολλούς πλανήτες στο Ζυγό είναι άλλο καπέλο, τους έχεις παρεξηγήσει ;) Δεν θέλουν την ένταση και τον πόλεμο, κι αυτό τους κάνει καμμιά φορά να καταπίνουν τον εγωισμό. Για να εξαγριώσεις κάποιον με πολύ Ζυγό στο χάρτη πρέπει να'χεις ειδικό ταλέντο ή πολύ κακοποιό 'Αρη και μάλλον σπανίζουν οι περιπτώσεις που εξαγριώνονται. Είναι δε οι πιο ενωτικοί άνθρωποι στις απανταχού ομάδες και δεν θέλουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά όταν τα δυο στρατόπεδα ξεκατινιάζονται...;)
Ο πόλεμος είναι γενικά αντιερωτικός, γι'αυτό και ο Κριός του πολέμου είναι σε αντίθεση με το Ζυγό, και δεν αφήνει χρόνο να αναπτυχθούν τα λεπτά και άερινα συναισθήματα και το πνεύμα. Μπορείς να τους πεις υποχωρητικούς τους αέρινους (με εξαίρεση ίσως τους πλανήτες στον Υδροχόο), αλλά όχι δουλοπρεπείς.

Νομίζω πως ήμουν ακριβής. Μίλησα για Ελβετία εν καιρώ πολέμου. Όσο για το "αρχετυπικό" του πράγματος έχω πολλές αντιρρήσεις, αν θέλετε να πούμε "σημειωτικώς" θα μου άρεσε περισσότερο.
Για τα χαρακτηριστικά της Παρθένου που επισημαίνετε δεν θα διαφωνήσω, μπορούμε να έχουμε έναν συνδυασμό Παρθένου με αρκετούς πλανήτες στο Ζυγό, ή Ζυγό με αρκετούς πλανήτες στην Παρθένο (ομολογώ πως το δεύτερο μου φαίνεται καλύτερο για την Ελβετία εν καιρώ πολέμου).

Σχετικά με αυτό που με ρωτάτε, την ενωτική τάση την έχω παρατηρήσει ως προς το ζώδιο του Ζυγού - κι ας οι υπόλοιποι πλανήτες είναι αλλού -, αντίθετα με πολλούς πλανήτες στο Ζυγό και με ζώδιο, π.χ. Σκορπιό δεν θα έλεγα το ίδιο. Όσο για την αγάπη με την "σφραγίδα", ναι, θεωρώ πως οι Ζυγοί έχουν μια τέτοια τάση, αρκεί η "σφραγίδα" να αναδίδει αιθέριο άρωμα...Με την απεικόνιση του περιεχομένου της "σφραγίδας" έχουν ένα πρόβλημα: δεν τους απασχολεί. Κλασσική περίπτωση, αν όχι ασάφειας, τουλάχιστον αυτού που αποκαλούμε κοινώς "σχίζα": Ναι μεν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, αλλά, όλα κι όλα, όταν ζορίζουν τα πράγματα εμείς τραβάμε την ουρίτσα μας απ' έξω, γιατί πιστεύουμε (;) ότι κόσμος αλλάζει με τριαντάφυλλα. Έτσι επιλέγουμε την ουδετερότητα και δεν τα χαλάμε με κανέναν.
Αλήθεια, αυτό είναι "μη εγωιστικό"; Η τριανταφυλλένια ζαχαρένια μου πάνω από όλα;

Δουλοπρεπή δεν αποκάλεσα κανέναν. Είναι βαριά κουβέντα και δεν ξέρω αν θα την καρφίτσωνα ως χαρακτηρισμό δίπλα σε κάποιο ζώδιο.

Αργοναύτης
30-11-2007, 02:08 PM
Δεν είναι τόσο αλτρουιστική αυτή η στάση όσο φαίνεται. Στην πραγματικότητα φοβάται κάποιος ότι θα του χαλάσει την ταχτοποιημένη ζωή του.

Αντί να μιλήσουμε για Ζυγό ή για ζώδια όμως, γιατί δε μιλάμε για πλανήτες; Παρόμοιες συμπεριφορές μπορεί να επιδείξει και μία ενισχυμένη Αφροδίτη στο χάρτη. Δε θέλει συγκρούσεις, να τις χαλάνε τη ζαχαρένια της, αποφεύγει τις αψιμαχίες, κλπ. Στην πραγματικότητα δεν της αρέσει και πολύ η αλλαγή και θέλει να χειρίζεται όλο τον κόσμο με το χαμόγελο.

Μα δεν μίλησα εγώ για αλτρουισμό του Ζυγού. Η Αφροδίτη είναι μια χαρά πλανήτης, και η ζάχαρη και η γλύκα το ζητούμενο αυτής της ζωής. Ξέρεις κανέναν που δεν θέλει ζαχαρένια ζωή ; Μαζοχισμός δηλαδή ; Και με ποιά κριτήρια πέρα αυτού της αισθητικής και της αγάπης και της δικαιοσύνης του Ζυγού θα πολεμήσεις ; Και για ποιόν -ισμό ; Δεν έχει νόημα μια σύντομη ζωή να αναλώνεται σε μεγαλοιδεατισμούς και πολέμους με βάση τα προσωπικά μας βιώματα. Αυτό είναι εγωισμός γιατί πιστεύει ο άλλος ότι μόνο η δική του άποψη και μόνο αυτός είναι ο σωστός και παλεύει μέχρι το τέλος να έχει την τελευταία κουβέντα. Αυτοί με αρρωσταίνουν.

gargoyle
30-11-2007, 02:12 PM

Δεν είχα δει τη δημοσίευση προτού στείλω τη δική μου. Συμφωνώ απολύτως. Μια χαρά τα λέει ο Βασίλης σε αυτό το επίπεδο (αλλού τα χαλάει :bigsmile:)

Επειδή έχω ένα κόλλημα με τους συνδυασμούς προτείνω να συνδέσουμε αυτές τις τοποθετήσεις με το θέμα των διπολικών ζωδίων και με έλεγχο των τάσεων εγωισμού.

Κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, οι τάσεις υποχώρησης μεταξύ διπολικών ζωδίων βρίσκω πως είναι σημαντικές. Ο ένας ανέχεται από τον άλλον πράγματα που τον εκνευρίζουν απίστευτα. Επίσης, αν τα ίδια πράγματα τολμούσε να τα πράξει κανένας άλλος φουκαράς, μαύρο φίδι που τον έφαγε.

Καλό μεσημέρι.

Αργοναύτης
30-11-2007, 02:15 PM
Ναι μεν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, αλλά, όλα κι όλα, όταν ζορίζουν τα πράγματα εμείς τραβάμε την ουρίτσα μας απ' έξω, γιατί πιστεύουμε (;) ότι κόσμος αλλάζει με τριαντάφυλλα. Έτσι επιλέγουμε την ουδετερότητα και δεν τα χαλάμε με κανέναν.
Αλήθεια, αυτό είναι "μη εγωιστικό"; Η τριανταφυλλένια ζαχαρένια μου πάνω από όλα;

Εχεις αναρρωτηθεί μήπως αυτός ή αυτοί που επέλεξαν αυτή τη στάση έχουν δει ότι και οι δυο πλευρές μιας φοβερής και άξεστης αντιπαράθεσης έχουν τεράστιες ευθυνες και λάθη αλλά δεν είναι και "δαίμονες" ; Και γι'αυτό τον λόγο δεν επιλέγουν στρατόπεδο ; Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όπως φαίνονται.

Βασιλης Παπαδολιας
30-11-2007, 02:16 PM
Μα δεν μίλησα εγώ για αλτρουισμό του Ζυγού. Η Αφροδίτη είναι μια χαρά πλανήτης, και η ζάχαρη και η γλύκα το ζητούμενο αυτής της ζωής. Ξέρεις κανέναν που δεν θέλει ζαχαρένια ζωή ; Μαζοχισμός δηλαδή ; Και με ποιά κριτήρια πέρα αυτού της αισθητικής και της αγάπης και της δικαιοσύνης του Ζυγού θα πολεμήσεις ; Και για ποιόν -ισμό ; Δεν έχει νόημα μια σύντομη ζωή να αναλώνεται σε μεγαλοιδεατισμούς και πολέμους με βάση τα προσωπικά μας βιώματα. Αυτό είναι εγωισμός γιατί πιστεύει ο άλλος ότι μόνο η δική του άποψη και μόνο αυτός είναι ο σωστός και παλεύει μέχρι το τέλος να έχει την τελευταία κουβέντα. Αυτοί με αρρωσταίνουν.

Απλά ήθελα να επισημάνω ότι υπάρχουν και πλευρές του εγωισμού που δε φαίνονται σαν εγωισμός. Τίποτα περισσότερο.

Βάζεις πάντως ένα καλό ερώτημα έμμεσα με αυτά που γράφεις. Υπάρχει καλώς εννοούμενος εγωισμός; Μήπως είναι και απαραίτητος για την επιβίωση;

Maroulita
30-11-2007, 02:21 PM
Απλά ήθελα να επισημάνω ότι υπάρχουν και πλευρές του εγωισμού που δε φαίνονται σαν εγωισμός. Τίποτα περισσότερο.

Βάζεις πάντως ένα καλό ερώτημα έμμεσα με αυτά που γράφεις. Υπάρχει καλώς εννοούμενος εγωισμός; Μήπως είναι και απαραίτητος για την επιβίωση;

Σίγουρα υπάρχει καλώς εννοούμενος εγωισμός, είναι η ατομική μας αντίσταση στη φθορά και τις ποικίλες αντιξόοτητες. Ο βαθμός όμως εστίασης στο Εγώ μας είναι που μπορεί να χαλάσει αυτήν την υπέροχη συνταγή. Γι' αυτό και πιστεύω ότι δυσμενείς όψεις ανάμεσα στους εμπλεκόμενους πλανήτες (Ήλιος=Εγώ και ¶ρης=ένστικτο επιβίωσης), μεταξύ άλλων, μπορεί να φέρουν στο φως τέτοιες εγωκεντρικές τάσεις.

Alien1
30-11-2007, 03:25 PM

Ναι μεν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, αλλά, όλα κι όλα, όταν ζορίζουν τα πράγματα εμείς τραβάμε την ουρίτσα μας απ' έξω, γιατί πιστεύουμε ( ότι κόσμος αλλάζει με τριαντάφυλλα. Έτσι επιλέγουμε την ουδετερότητα και δεν τα χαλάμε με κανέναν.

+2 :clapping:

Συμφωνω παντως με την σταση του Λακη Λαζοπουλου
Χειροτερος απο τον <κακο> ανθρωπο ειναι αυτος που δεν κανει τιποτα και μενει αμετοχος...

Αργοναύτης
30-11-2007, 03:57 PM
Καλά τα λέτε παιδιά αν και κάποιοι έχετε πλήρη σύγχιση των όρων. Να χαρώ πχ και τους μεγάλους πολεμιστές της Ιστορίας που κάποτε έγλυφαν τους ηγέτες τους και ύστερα όταν οι ηγέτες τους έγιναν ''πτώματα'' τους έφτυναν, για να μην πω τους τρώγανε (τόσο κακή αισθητική και γεύση είχαν)....
Και ήθελα να δω ποιοί κάνουν ισορροπημένη και διακριτική κριτική του μέτρου στους ηγέτες τους, οι υποτακτικοί ''Παρθενο-ζυγοι'' που ασκούν κριτική με μέτρο και αξιοπρέπεια σε καιρό ειρήνης για να προλάβουν τον καταστροφικό πόλεμο, ή οι δήθεν μεγάλοι πολεμιστές λογάδες που μόνο όταν ο ηγέτης τους καταρεύσει είναι ικανοί να τον χτυπάνε με έναν τρόπο που δεν θα πω τη λέξη γιατί θα βγω off. Μάθετε το καλά, η αξιοπρέπεια πληρώνεται σ'αυτή τη χώρα όπως και το να είσαι gentleman. Επίσης πληρώνεται να είσαι διορατικός. Το να κρατάς αποστάσεις επίσης θεωρείται ύποπτο, είναι η χώρα του άσπρου μαύρου.
'Οπως είπε και ο Νίτσε ''αλοίμονο αν σταθείς φίλε μου μεταξύ της μιας και της άλλης αλήθειας, ύποπτος θα τους φανείς.

Ο μεγαλύτερος εγωισμός είναι να μην παραδέχεστε τα λάθη σας όσοι τα κάνατε όταν οι Ζυγο-Πάρθενοι σας χτυπούσαν το καμπανάκι. Πολεμιστές μετά την κηδεία είναι εύκολο να γίνουν όλοι.

Βασιλης Παπαδολιας
30-11-2007, 04:07 PM
Παιδιά, νομίζω ότι το θέμα μας είναι ο Εγωισμός. Κακώς ξεφύγαμε και επεκταθήκαμε στα του Ζυγού. Να μείνουμε κοντά στο θέμα; Είναι κρίμα να το χαλάσουμε.

Φιλικά

ΒΠ

Alien1
30-11-2007, 06:11 PM
Μου αρεσουν καποιοι Παρθενοι που καυχιουνται για τον εαυτο τους αλλα και για την απολυτη σιγουρια τους στο τι ειναι σωστο και τι λαθος :laugh:

Τετοιους ειδους δηλωσεις αραγε δεν συγκαταλεγονται στον εγωισμο ???

Το βλεπω εντελως Φαρισαισμο να εκτοξευουμε κατηγοριες σε ολους τους υπολοιπους περι ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ-ΛΟΓΑΔΩΝ
και
απο την αλλη να μιλαμε περι υποτακτικων Παρθενο-Ζυγων οπου δηλωνουν με εγωισμο, σιγουρια και περηφανεια οτι αυτοι ειναι οι μονοι στο κοσμο που ξερουν να κανουν << σωστη >> κριτικη...

Επισης Φαρισαισμος ειναι απο την μια να κατηγορουμε τους αλλους ως "λογαδες" που κινουνται υποχθονια
ενω
να συγκαταλεγομαστε και εμεις σε αυτη την αναλογη κατηγορια.

Μεγαλα λογια τα ακουμε απο τον καθε πολιτικαριο της βουλης που γεμιζει την στομαχα του και τρωει με χρυσα κουταλια ενω παραλληλα κανει κριτικη μετρου και αξιοπρεπειας...αντι για πραξεις

Βασιλης Παπαδολιας
30-11-2007, 06:21 PM
Παιδιά, συγκεντρωθείτε στο θέμα.

Αργοναύτης
30-11-2007, 06:42 PM
Μου αρεσουν καποιοι Παρθενοι που καυχιουνται για τον εαυτο τους αλλα και για την απολυτη σιγουρια τους στο τι ειναι σωστο και τι λαθος :laugh:

Αυτό κατάλαβες από τα γραφόμενα μου ; 'Εγραψα ότι δεν υπάρχει πουθενά απόλυτη αλήθεια αν το πρόσεξες, κι αυτό ακριβώς επιβάλλει μέτρο σε οποιαδηποτε κριτική. Το να χτυπάς ένα ''πτώμα'' στο διηνεκές επίσης το θεωρώ τσάμπα μαγκιά και περιττό. Το αληθινό θάρρος θα ήταν να κατέκρινες το ''πτώμα'' και να προέβαλλες ενστάσεις όταν ήταν ζωντανό και στις δόξες του δημόσια, κι εγώ ήμουν από αυτούς που δεν ήταν κότες τότε και που το έκανε δημόσια. Το υποτακτικός ήταν ειρωνικό αν δεν το κατάλαβες. 'Ετσι θεωρούν κάποιοι τους ευγενικούς ανθρώπους. Τα υποχθόνια και όλα αυτά που έγραψες δεν τα ανέφερα πουθενά, αλλά για να τα λες κάτι θα ξέρεις....Εγώ ακόμα δεν ξέρω παρά τις προσπάθειες να μάθω. Ευχαριστώ που με θεωρείς επίσης υποχθόνιο και φαρισαίο χωρίς να με γνωρίζεις. Δεν ανταπαντώ στην προσβολή.

allen
30-11-2007, 06:46 PM
Θα παρακαλούσα οι όποιες προσωπικές αντιπαραθέσεις και αντιγνωμίες να μείνουν εκτός του συγκεκριμένου θέματος, του οποίου και δεν άπτονται.

Ευχαριστώ

Alien1
30-11-2007, 06:53 PM
Οκ συγγνωμη βγηκα και εγω εκτος θεματος και καταντησε σε αντιπαραθεση το θεμα...

και Αργοναυτη αν και θεωρησα ελαφρως προκλητικο το προηγουμενο μηνυμα σου δεν εχω τιποτα προσωπικο μαζι σου

Ο καθενας με την γνωμη του

skorpion
30-11-2007, 08:41 PM
Μια συνοδος αρη κρονου επισης δε θα μπορουσε να δειχνει εγωιστικη συμπεριφορα? με την εννοια οτι εμμενει στη συγκεκριμενη δραση και δεν κανει πισω...
Οι καλες οψεις αφροδιτης, τονισμενο το ζωδιο του ζυγου, και καλος 7ος οικος ισως ειναι στοιχεια που κανουν το ατομο λιγοτερο εγωιστικο αρα αντιστοιχα τα κακα στοιχεια στα παραπανω μπορει να δειχνουν ατομο με λιγοτερο εγωισμο.... Σκληρες οψεις πλουτωνα επισης ισως να κρυβουν εγωιστικα κινητρα με διαθεση ελεγχου καταστασεων.... Τονισμενος Κρονος ξεροκεφαλια επεκταση εγωισμου.... Ο ουρανος σε οψεις με ηλιο ισως να βγαζει μια υποκειμενικη ανωτεροτητα επεκταση εγωισμου... και με τα υπολοιπα που αναφερθηκαν περι τονισμενου πρωτου οικου θα συμφωνησω... επισης πλανητες σε ζωδια ξεροκεφαλα....Ο ερμης σε ζωδια φωτιας και ισως και σε οψεις με ουρανο δινει κατι απο τα ξερω ολα, ενω σε οψη με πλουτωνα μια εμμονη και σε οψη με κρονο μια κριτικη σταση, τωρα αναλογως τις οψεις και τα ζωδια η κλιμακα του εγωιστικου στοιχειου ποικιλλει... Οποτε οσο πιο πολλα στοιχεια απ αυτα εχεις τοσο περισσοτερο εγωισμο εχεις, καπως ετσι το βλεπω εγω

panther
01-12-2007, 12:59 AM
Μια συνοδος αρη κρονου επισης δε θα μπορουσε να δειχνει εγωιστικη συμπεριφορα? με την εννοια οτι εμμενει στη συγκεκριμενη δραση και δεν κανει πισω...
Οι καλες οψεις αφροδιτης, τονισμενο το ζωδιο του ζυγου, και καλος 7ος οικος ισως ειναι στοιχεια που κανουν το ατομο λιγοτερο εγωιστικο αρα αντιστοιχα τα κακα στοιχεια στα παραπανω μπορει να δειχνουν ατομο με λιγοτερο εγωισμο.... Σκληρες οψεις πλουτωνα επισης ισως να κρυβουν εγωιστικα κινητρα με διαθεση ελεγχου καταστασεων.... Τονισμενος Κρονος ξεροκεφαλια επεκταση εγωισμου.... Ο ουρανος σε οψεις με ηλιο ισως να βγαζει μια υποκειμενικη ανωτεροτητα επεκταση εγωισμου... και με τα υπολοιπα που αναφερθηκαν περι τονισμενου πρωτου οικου θα συμφωνησω... επισης πλανητες σε ζωδια ξεροκεφαλα....Ο ερμης σε ζωδια φωτιας και ισως και σε οψεις με ουρανο δινει κατι απο τα ξερω ολα, ενω σε οψη με πλουτωνα μια εμμονη και σε οψη με κρονο μια κριτικη σταση, τωρα αναλογως τις οψεις και τα ζωδια η κλιμακα του εγωιστικου στοιχειου ποικιλλει... Οποτε οσο πιο πολλα στοιχεια απ αυτα εχεις τοσο περισσοτερο εγωισμο εχεις, καπως ετσι το βλεπω εγω

Όχι απαραίτητα, γιατί ο Κρόνος έχει την τάση να συγκρατεί και να σταματά οπότε μια τέτοια όψη μπορεί να δείχνει και συγκράτηση του ¶ρη από τον Κρόνο. Εξαρτάται, βέβαια και στα ζώδια που είναι και τι όψεις δέχονται:bigsmile:

Ο Ουρανός σε όψη με ήλιο θα μπορούσε να δείχνει εγωισμό μόνο αν δεχόταν αρνητική επιρροή από ¶ρη ή σε λιγότερο βαθμό από Πλούτωνα. Ο ¶ρης γενικά δείχνει εγωιστικές τάσεις ενώ ο Πλούτωνας κολλήματα και εμμονές.

panther
01-12-2007, 01:06 AM
[quote=Αργοναύτης;44068]Και αυτές οι όψεις που οδηγούν σε κολλημένες στάσεις ζωής όπως λες και θέσεις, είναι κυρίως ο Ερμής και Σελήνη σε σκληρή όψη με Κρόνο, αλλά και σύνοδος Κρόνου/Ερμή και γενικά πολύ τονισμένος Κρόνος πάλι σε σχέση με τα φώτα
κάνει φοβερά εγωιστές τους ανθρώπους.

Μάλλον απόμακρους θα έλεγα και λιγότερο εγωιστές.

panther
01-12-2007, 01:07 AM

Γιατί ένα τετράγωνο ¶ρης στον Ταύρο, Αιγόκερω ή Σκορπιό με Αφροδίτη στον Λέοντα, δεν δίνει εγωιστικές τάσεις?

zeta1987
01-12-2007, 02:13 PM
Πολύ ενδιαφέρον θέμα, Κα Σίμου! :)

Νομίζω πως ένα πρώτο δείγμα της άκρατης υπερβολής του Εγώ μας φαίνεται από τις όψεις που δέχεται ο Ήλιος. Π.χ. μία σύνοδός του με τον ¶ρη μπορεί να τον κάνει περισσότερο ανταγωνιστικό και με μία τάση όχι απλά να θέλει να επιβεβαιωθεί μέσα από τις πράξεις του, αλλά να θέλει να φανεί απλά. Δηλώνει πείσμα, έλλειψη υπομονής και υποχωρητικότητας. Δεν αφήνει δηλαδή χώρο έκφρασης στον άλλον. Ο χώρος έχει καλυφτεί από το Εγώ του.

Συμφωνώ απόλυτα με την Μαρουλίτα! Προς στιγμή δεν το έχω ψάξει με όψεις που δεικνύουν εγωισμό.

gargoyle
02-12-2007, 02:25 AM
Εχεις αναρρωτηθεί μήπως αυτός ή αυτοί που επέλεξαν αυτή τη στάση έχουν δει ότι και οι δυο πλευρές μιας φοβερής και άξεστης αντιπαράθεσης έχουν τεράστιες ευθυνες και λάθη αλλά δεν είναι και "δαίμονες" ; Και γι'αυτό τον λόγο δεν επιλέγουν στρατόπεδο ; Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όπως φαίνονται.

Ειλικρινά, δεν αντιλαμβάνομαι το πνεύμα της τοποθέτησης. Θεωρώ πως μια τέτοια θέση αποτελεί απλώς καλυμμένη φυγοπονία.
Ωστόσο νομίζω πως μάλλον υπάρχει κάποια σύγχιση ως προς το τι αναφέρεται ο καθένας.

penguin
02-12-2007, 03:26 AM
Παιδια, εγω εχω συνοδο Αρη-Ηλιου...Λιγες φορες με πιανει αυτο το ανταγωνιστικο που λετε...Αλλα παλι καλα που υπαρχει και αυτο, γιατι το υπολοιπο ωροσκοπιο μου εχει τοση ελλειψη αυτοπεποιθησης και τοση υποχωρητικοτητα, που θα ημουν εντελως χαμενη...
Αυτο που εννοω ειναι οτι και να υπαρχει καποια απο τις οψεις που λετε, σπανια θα εκφραστει εξ ολοκληρου γιατι ολο και καποια αλλη οψη αλλων πλανητων θα δινει διαφορετικα χαρακτηριστικα...Φανταζομα τουλαχιστον...:embarrest

Maroulita
02-12-2007, 03:35 AM
Παιδια, εγω εχω συνοδο Αρη-Ηλιου...Λιγες φορες με πιανει αυτο το ανταγωνιστικο που λετε...Αλλα παλι καλα που υπαρχει και αυτο, γιατι το υπολοιπο ωροσκοπιο μου εχει τοση ελλειψη αυτοπεποιθησης και τοση υποχωρητικοτητα, που θα ημουν εντελως χαμενη...
Αυτο που εννοω ειναι οτι και να υπαρχει καποια απο τις οψεις που λετε, σπανια θα εκφραστει εξ ολοκληρου γιατι ολο και καποια αλλη οψη αλλων πλανητων θα δινει διαφορετικα χαρακτηριστικα...Φανταζομα τουλαχιστον...:embarrest

Σωστά μιλάς, Penguin! Εννοείται πως εδώ η συζήτηση έχει να κάνει με κάποιες τυπικές ενδείξεις που μπορεί να δηλώσουν μία κάποια εγωιστική τάση. Το σύνολο του ωροσκοπίου (το σύνολο των όψεων και η διάδρασή τους) μπορεί να επισκιάσει μία μεμονωμένη όψη. :)

Λίλιαν Σίμου
04-12-2007, 04:26 PM
Αγαπητά μέλη

Με χαρά είδα την μεγάλη σας ανταπόκριση και τις ανταλλαγές ιδεών πάνω στους συνδυασμούς πλανητών για το θέμα της εγωιστικής συμπεριφοράς. Είναι τόσες πολλές οι απαντήσεις που δεν είναι εύκολο να συνθέσω ένα απαντητικό μήνυμα για όλους, όμως προσεγγίσατε πολύ καλά οι περισσότερα τα στοιχεία.
Σημαντικός είναι ο Ήλιος και πώς αυτός λειτουργεί ("εγώ" και η προβολή του). Η επιθετικότητα του ¶ρη μπορεί να τον κάνει πιο εκφραστικό ως προς το 'εγω" ενώ ο Δίας θα του έφερνε απαίτηση να είναι πληθωρικό το "εγώ". Σημασία μεγάλη έχει μία επίδραση του Πλούτωνα σε δύσκολη όψη.
Ειπώθηκαν πολλά ενδιαφέροντα, όπως συνδυασμοί που δηλώνουν την ανάγκη της κυριαρχίας πάνω στους άλλους για να φανεί το αλάθητο (στοιχείο κυρίως Κρόνιο) που έχουν κάποιοι χαρακτήρες.

Βέβαια, όπως λέει και η DrMaroulita, το σύνολο του χάρτη αλλά και η εσωτερική δουλειά του καθενός μας, θα έφερνε την βελτίωση ή την τιθαύσευση αυτού του εγωικού μας στοιχείου. Και δεν σημαίνει πως ακόμη και αν οι ενδείξεις το εντοπίζουν, πως όλοι υποκύπτουμε στα ελαττώματά μας, αφού συνήθως προσπαθούμε να βελτιωθούμε (ή νομίζουμε!). Σίγουρα είναι στο χέρι μας να γίνουμε καλύτεροι!

Θέτω και μία ακόμη ερώτηση, πάνω στα ζώδια και τον εγωισμό, καθώς κάθε ζώδιο μπορεί να φερθεί εγωιστικά και είναι σημαντικό να το καταλάβουμε, γιατί όλοι οι χαρακτήρες έχουν την θετική και την αρνητική τους πλευρά.

Αλλά λόγω του ότι το παρόν θέμα έχει πολλές σελίδες, πιστεύω πρέπει να μπει σε νέο θέμα, για να μην κουράζει η ανάγνωση τα μέλη...

Να είστε καλά
φιλικά
Λίλιαν Σίμου