View Full Version : Ωροσκόπος, Ήλιος και Πρώτος Οίκος
CALCIDICA
24-11-2007, 03:42 PM
Αγαπητοί φίλοι
Έχω μια βασική απορία. Απο που υπολογίζεται ο Πρώτος Οίκος απο τον Ωροσκόπο ή τον Ήλιο; Αν δεν γνωρίζεις τον Ωροσκόπο σου τι γίνεται σε αυτόν τον υπολογισμό; Είμαι πολύ μπέρδεμένη
Ευχαριστώ
panther
24-11-2007, 03:46 PM
Αγαπητοί φίλοι
Έχω μια βασική απορία. Απο που υπολογίζεται ο Πρώτος Οίκος απο τον Ωροσκόπο ή τον Ήλιο; Αν δεν γνωρίζεις τον Ωροσκόπο σου τι γίνεται σε αυτόν τον υπολογισμό; Είμαι πολύ μπέρδεμένη
Ευχαριστώ
Η ακμή του πρώτου οίκου είναι ο Ωροσκόπος.
Αν δεν γνωριζεις τον ωροσκόπο, νομίζω ότι κάνεις κάποια συγκεκριμένη διαδικασία. Δεν την θυμάμαι τώρα. Ίσως, κάποιο άλλο μέλος να μπορεί να βοηθήσει.
*Astropeleki*
24-11-2007, 04:57 PM
Αγαπητοί φίλοι
Ευχαριστώ
Ο 1ος οίκος είναι ο Ωροσκόπος. Αυτό είναι άσχετο από το αν και ο Ήλιος μπορεί να βρίσκεται και εκείνος στον 1ο οίκο.
Αν δε γνωρίζεις τον Ωροσκόποσ σου όμως, και δεν μπορείς να βρεις ώρα γένησης, τότε αντί για το σύστημα Πλασίντους (άνισων οίκων), χρησιμοποιούμε ένα άλλο σύστημα, που λέγεται Ηλιακό ωροσκόπιο και παίρνουμε ως δεδομένο ότι Ήλιος και Ωροσκόπος βρίσκονται στον 1ο οίκο και οι οίκοι φυσικά είναι ίσοι.
Παρόμοιο θέμα με αυτό που ρωτάς, αν δε γνωρίζεις ώρα για τον Ωροσκόπο σου, έγινε και εδώ (http://www.myhoroscope.gr/114-%EF%E9-%E5%F1%E1%F3%F4%DD%F2-%F4%E7%F2-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1%F2/4767-%F0%FC%F3%EF-%E5%F0%E7%F1%E5%DC%E6%E5%E9-%EF-%F9%F1%EF%F3%EA%FC%F0%EF%F2%3B.html). Είναι ένα θέμα που είχες ανοίξει εσύ και αν διαβάσεις τις απαντήσεις από το 5ο ποστ μέχρι το τέλος, θα διαβάσεις διάφορες απόψεις που σχετίζονται με αυτό που ρωτάς.
CALCIDICA
24-11-2007, 05:15 PM
Αγαπητή φίλη
ευχαριστώ. Τώρα ήσουν πλήρως διευκρινιστική.
*Astropeleki*
24-11-2007, 05:18 PM
Να είσαι καλά! :bigsmile: