PDA

View Full Version : Ισχύει η Πολιτική Αστρολογία;

Βασιλης Παπαδολιας
23-11-2007, 05:29 PM
Με αφορμή συζήτηση που έγινε στο θέμα ¶ρης στον Καρκίνο πιστεύω θα είχε ενδιαφέρον μία ανταλλαγή απόψεων σχετική με το θέμα: Ισχύει η Πολιτική Αστρολογία; Ισχύουν γενικότερα προβλέψεις που έχουν να κάνουν με ομάδες ανθρώπων; Έθνη; Κράτη; Στα βιβλία της αστρολογίας βεβαίως γενικά είναι παραδεκτό ότι ισχύει η πολιτική αστρολογία. Τι πιστεύετε εσείς όμως;

Στη συζήτηση που έγινε στο θέμα ¶ρης στον Καρκίνο διατυπώθηκαν ήδη κάποιες ενστάσεις για το κατά πόσον πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας την αστρολογία σε πολιτικά θέματα. Η επιχειρηματολογία είχε περισσότερο να κάνει με το κατά πόσον οι πολιτικοί αγώνες είναι αντικείμενο αστρολογικής επίδρασης...

Προσωπικά το ερώτημα στο νου μου έχει να κάνει με τη φύση της επίδρασης της αστρολογίας. Αν η επίδραση είναι υλικής μορφής, υπάρχει τρόπος να εξετάσουμε αν ασκείται και πάνω σε ομάδες ανθρώπων; Αν είναι ψυχολογικής μορφής, μπορούμε να εξετάσουμε κάτι αντίστοιχο;

Όσοι έχουν προβληματιστεί ή προβληματίζονται για τέτοια θέματα τι πιστεύετε; Σε ποιο βαθμό (ή πλήρως ή καθόλου) πιστεύετε ότι η αστρολογία έχει καλή εφαρμογή σε πολιτικά θέματα ή θέματα που αφορούν τα έθνη και τα κράτη;

gargoyle
23-11-2007, 05:42 PM
Ενδιαφέρουσα η ερώτηση.

Επειδή όμως το θέμα είναι πολύ σημαντικό ως προς τις προεκτάσεις του, προτού τοποθετηθούμε, και για να μην έχουμε μετά παρεξηγήσεις και λοιπά δυσάρεστα, να καθοριστούν παρακαλώ κάποιες προδιαγραφές επί της διαδικασίας των τοποθετήσεων, ώστε να αποφύγουμε παράπονα του τύπου "Κάποιοι καρπώνονται το θέμα".

Ευχαριστώ.

Βασιλης Παπαδολιας
23-11-2007, 06:01 PM
Δεν έχω στο νου μου κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές...

Ωστόσο μία διευκρίνιση θα ήταν απαραίτητη.. Θα με ενδιέφεραν οι απόψεις πάνω στο "επιστημονικό" του θέματος κι όχι στο αν ιστορικά ή διαλεκτικά είναι χρήσιμο - σκόπιμο να εντάσσουμε την αστρολογική παράμετρο στις εξελίξεις... Μία τέτοια συζήτηση προφανώς δε θα ήταν αστρολογική αλλά πολιτική...

"Επιστημονικά" λοιπόν ποιες είναι οι παράμετροι εκείνες που θα έκαναν κάποιον να λέει ότι δεν πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη την αστρολογία σε δραστηριότητες ομάδων; Είναι η φύση της αστρολογικής επίδρασης τέτοια που επιδρά αποκλειστικά πάνω στο άτομο; Ή είναι η φύση της τέτοια που η επίδραση της μπορεί να είναι και ομαδική...

gargoyle
23-11-2007, 06:10 PM
Η διευκρίνησή σας ήταν σαφής, ωστόσο επιτρέψτε μου να σας επισημάνω πως ο τρόπος με τον οποίο θέτετε το ερώτημά σας, ουσιαστικά δεν επιτρέπει την εξαγωγή συμπερασμάτων.

Δεν νοείται να ανακατεύετε έτσι αυθαίρετα την αστρολογία με την πολιτική.

Αυτά από μένα. Καλή σας συνέχεια.

Βασιλης Παπαδολιας
23-11-2007, 06:13 PM
Λυπάμαι που νιώθετε έτσι...

το ερώτημα πάντως είναι ανοικτό για όποιον θέλει να λάβει θέση...

Λευκή
23-11-2007, 06:25 PM
Ενδιαφέρον το θέμα.Ομολογώ όμως πως δε κατάλαβα γιατί διαχωρίζετε την "ψυχολογική μορφή" απ την "υλική".Ποια είναι δηλαδή η κάθε μορφή κατά τη γνώμη σας;Δεν μπορούν να συνδέονται μεταξύ τους ;Δηλαδή δεν μπορεί πχ να υπάρχει κάποια υλική επίδραση στον εγκέφαλο που καθορίζει τη ψυχολογία του ατόμου;

Επίσης ,μέχρι στιγμής η επιστήμη επιβεβαιώνει τον διαλεκτικό τρόπο σκέψης:bigsmile:Δεν καταλαβαίνω λοιπόν πως αλλιώς μπορούμε να μιλήσουμε επιστημονικά αλλά όχι διαλεκτικά.¶λλωστε κι η ιστορία κατά κάποιον τρόπο επιστήμη είναι.Μήπως να κάνουμε κάποιες παραχωρήσεις;:bigsmile:

Βασιλης Παπαδολιας
23-11-2007, 06:29 PM
Ενδιαφέρον το θέμα.Ομολογώ όμως πως δε κατάλαβα γιατί διαχωρίζετε την "ψυχολογική μορφή" απ την "υλική".Ποια είναι δηλαδή η κάθε μορφή κατά τη γνώμη σας;Δεν μπορούν να συνδέονται μεταξύ τους ;Δηλαδή δεν μπορεί πχ να υπάρχει κάποια υλική επίδραση στον εγκέφαλο που καθορίζει τη ψυχολογία του ατόμου;

Χμ, δεν τα διαχωρίζω.. απλά τα ανέφερα σαν παραδείγματα... σαφώς και μπορούν να συνδέονται...

Επίσης ,μέχρι στιγμής η επιστήμη επιβεβαιώνει τον διαλεκτικό τρόπο σκέψης:bigsmile:Δεν καταλαβαίνω λοιπόν πως αλλιώς μπορούμε να μιλήσουμε επιστημονικά αλλά όχι διαλεκτικά.¶λλωστε κι η ιστορία κατά κάποιον τρόπο επιστήμη είναι.Μήπως να κάνουμε κάποιες παραχωρήσεις;:bigsmile:

Δίκιο έχετε.. Απλά έκανα το διαχωρισμό για να αποφύγω μία συζήτηση του τύπου η αστρολογία είναι σαν τις θρησκείες, είναι το όπιο του λαού, κλπ.... Αυτή η συζήτηση πιστεύω ότι ξεφεύγει από την αστρολογία και εντάσσεται στην πολιτική... Αν όμως πιστεύετε ότι μπορούμε να το χειριστούμε και να μη μας ξεφύγει από τον έλεγχο, κανένα πρόβλημα...

Θα μου συγχωρήσετε ότι προς το παρόν θα σας αποχαιρετήσω...

Ευελπιστώ να μπω πάλι το Σ/Κ για να συνεχίσουμε αν θέλετε να καταθέσετε τις απόψεις σας...

Μητσάκος
24-11-2007, 08:28 AM
Επειδή τη βλέπω τη δουλειά πως θα πάει αυτό που νομίζω εγώ είναι ότι πρώτα θα πρέπει να ξεκαθαριστεί άλλο ζήτημα. Και αυτό είναι της αντικειμενικότητας που μπορεί να έχει κάποιος όταν αναφέρεται σε "πολιτικά" θέματα. Εχω βαρεθεί να βλέπω και να ακούω "αντικειμενικούς" που είτε βλέπουν μονόπαντα ένα πράγμα είτε συνειδητά προωθούν συγκεκριμένς απόψεις. Υπόψη ότι δεν βρίσκω τίποτα κακό στο να προωθούνται συγκεκριμένες απόψεις. Αλλο αυτό όμως και άλλο η αντικειμενικότητα και η ουδετερότητα. Είναι άλλο πράγμα να θέλεις να βρεις και άλλο να θέλεις να αποδείξεις ότι έχεις δίκιο :bigsmile:

Maroulita
24-11-2007, 10:41 AM
Επειδή τη βλέπω τη δουλειά πως θα πάει αυτό που νομίζω εγώ είναι ότι πρώτα θα πρέπει να ξεκαθαριστεί άλλο ζήτημα. Και αυτό είναι της αντικειμενικότητας που μπορεί να έχει κάποιος όταν αναφέρεται σε "πολιτικά" θέματα. Εχω βαρεθεί να βλέπω και να ακούω "αντικειμενικούς" που είτε βλέπουν μονόπαντα ένα πράγμα είτε συνειδητά προωθούν συγκεκριμένς απόψεις. Υπόψη ότι δεν βρίσκω τίποτα κακό στο να προωθούνται συγκεκριμένες απόψεις. Αλλο αυτό όμως και άλλο η αντικειμενικότητα και η ουδετερότητα. Είναι άλλο πράγμα να θέλεις να βρεις και άλλο να θέλεις να αποδείξεις ότι έχεις δίκιο :bigsmile:

Συμφωνώ. Φαντάζομαι ότι ισχύει ό,τι πρέπει να ισχύει και σε άλλους τομείς που ασχολούνται με τα πολιτικά πράγματα, όπως π.χ. η δημοσιογραφία ή ακόμη ακόμη η ιστορική επιστήμη.

Λευκή
24-11-2007, 01:29 PM
Σε γενικές γραμμές δεν θα διαφωνήσω πολύ,απλώς θα το διατυπώσω λίγο διαφορετικά.Η λέξη "αντικειμενικότητα" ίσως να μην ήταν η κατάλληλη.Κάποια πράγματα δυστυχώς είναι αντικειμενικά,κανείς όμως δε βγαίνει να πει ανοιχτά πως είναι αντικειμενικός.Πολλοί όμως,ιδίως στα ΜΜΕ που πολύ σωστά ανέφερε η Μαρουλίτα,έχουν μια τάση να το παίζουν "ανένταχτοι"κι "ανεξάρτητοι" από κάποιο πολιτικό φορέα,ακόμα και αν κάνει μπαμ ποιον ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ εξυπηρετούν.Τουλάχιστον κάποιοι γράφουν εμφανώς στα έντυπά τους ή τέλος πάντων δηλώνουν κατηγορηματικά με τίνος το μέρος είναι.
Οπότε αγαπητέ Τοξότη Μητσάκος:bigsmile: αν κάποιος είναι εμμέσως πλην σαφώς δηλωμένος ότι τάσσεται κάπου(προσωπικά νομίζω ότι το έχω αναφέρει κάπου στο φόρουμ) μέχρι ποιο σημείο θα ήθελες εσύ προσωπικά να πάει η κουβέντα στο συγκεκριμένο θέμα; :bigsmile:Θα προτιμήσεις μια ξεκάθαρη συζήτηση ή την "καλυμμένη αντικειμενική" που πριν λίγο αναθεμάτισες,μόνο και μόνο για να μη δημιουργηθούν "εντάσεις";

Βέβαια τώρα μπορεί να λογαριάζουμε και χωρίς τον ξενοδόχο.Απλά επειδή ο κ.Παπαδολιάς έβαλε θέμα για το πόσο ισχύει η πολιτική αστρολογία,δε νομίζω ότι μπορούμε να μείνουμε καθαρά στο αστρολογικό πεδίο χωρίς να μιλήσουμε και για πολιτική,ειδικά απ τη στιγμή που μπορεί καθένας να πιστεύει διαφορετικά πράγματα.

Αργοναύτης
24-11-2007, 02:15 PM
Όσοι έχουν προβληματιστεί ή προβληματίζονται για τέτοια θέματα τι πιστεύετε; Σε ποιο βαθμό (ή πλήρως ή καθόλου) πιστεύετε ότι η αστρολογία έχει καλή εφαρμογή σε πολιτικά θέματα ή θέματα που αφορούν τα έθνη και τα κράτη;

Αν έχετε απαντήσει το ερώτημα κάποιου άλλου θέματος που είχες ανοίξει με τίτλο "Αστρολογία - Αιτιότητα ή Συγχρονικότητα ;'', τότε έχετε την απάντηση και γι'αυτό το θέμα. Αν η Αστρολογία είναι τελικά Συγχρονικότητα, αν τα πάντα σ'αυτό τον Κόσμο - Σύμπαν έχουν ψυχή, τότε γιατί τα Ωροσκόπια κρατών, ομάδων, οργανισμών και πολιτικών γεγονότων να εξαιρεθούν ; Δεν είναι τα πάντα μέρη του κοσμικού 'Ολου ; Δεν έχει αρχή, εξέλιξη και "τέλος" κάθε τί σ'αυτόν τον πλανήτη ; Δεν ακολουθούν τους νόμους τις φθοράς τα πάντα ; Τους κοσμικούς ρυθμούς ; Δεν υπάρχουν ιστορικοί κύκλοι ; Οι κύκλοι αυτοί επαληθεύουν τους αστρολογικούς κύκλους. Εκτός αν πιστεύουμε ότι η ιστορία είναι γραμμική και όχι κυκλική όπως οι εποχές του έτους. Είναι θέματα κοσμοθεωρίας αυτά. Δεν υπάρχει γέννηση ενός κράτους, μιας Δημοκρατίας, μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, μιας ιστοσελίδας κοκ ; Εγώ πιστεύω ότι τα Ωροσκόπια κρατών έχουν ισχύ, αλλά το πώς τα χρησιμοποιούν για έλεγχο και προπαγάνδα κάποιοι είναι άλλη υπόθεση.
'Η και από άγνοια και μόνο, όπως το να θεωρούν γενέθλιο χάρτη της
Ελλάδας το Πρωτόκολλο της Ανεξαρτησίας του Λονδίνου omg. :blink:
(για το οποίο δεν θα συζητήσω καν αν τεθεί ξανά θέμα, με έχει κουράσει να
παλεύω να αποδείξω ότι αυτός είναι ο πιο ανεπίκαιρος χάρτης για τη
χώρα μας και ότι μόνο κατά τύχη επαληθεύεται).

Λίλιαν Σίμου
24-11-2007, 10:12 PM
Η αστρολογία ξεκίνησε ως πολιτική αστρολογία, την παλιά εποχή. Με την μελέτη των άστρων και των κινήσεών τους οι σοφοί σε διάφορες περιοχές κατανόησαν την επαναληψιμότητα των φαινομένων και τη συνέδεσαν με μελλοντικές προοπτικές, βγάζοντας σταδιακά τα συμπεράσματά τους. Αυτό έφερε τους γνώστες κάθε εποχής ως συμβούλους βασιλέων και ηγεμόνων. Τους έδιναν οδηγίες για την κατάλληλη περίοδο για μία μάχη, μία απόφαση, καλλιέργειες κλπ. Στη συνέχεια ασχολήθηκαν με το προσωπικό ωροσκόπιο του ηγεμόνα και πολύ αργότερα η αστρολογία έγινε προσωπική και εκλαϊκευμένη, κυρίως την ελληνιστική περίοδο σε ό,τι αφορά την Δυτική. Από εκεί και πέρα, όπως γνωρίζουμε, πολλοί ασχολήθηκαν, την ανέπτυξαν σε ατομικό επίπεδο και την διανθίζουν ως σήμερα.

Λειτουργεί απόλυτα και εξηγεί κάθε σοβαρό θέμα μίας χώρας. Είναι δύσκολο να βρεθεί το κατάλληλο ωροσκόπιο μίας χώρας, αλλάζουν κάποιες φορές τα δεδομένα σε μεγάλες ιστορικές αλλαγές στο τοπίο της χώρας. Αυτό όμως με την ενδελεχή μελέτη και έρευνα των ιστορικών γεγονότων αποδεικνύεται.

Δεν υπάρχει σοβαρή κρίση, επανάσταση, πόλεμος, σεισμός, θέμα με οξύτητα, αλλά και ευνοϊκή περίοδος, που να μην περιγράφεται. Έχω δει πολλά γεγονότα, καθώς με ενδιαφέρει πολύ ο κλάδος αυτός και όλα έχουν επεξήγηση.

Η πολιτική αστρολογία έχει σαφείς κανόνες και σαφείς ενδείξεις, βασίζεται σε αξιόπιστους και σοβαρούς αστρολόγους-ερευνητές και αποδεικνύει πως το κάθε κράτος, είναι ένας ζωντανός οργανισμός όπως κάθε άνθρωπος. Επομένως έχει καλές και δύσκολες περιόδους, που περιγράφονται λεπτομερώς στο ωροσκόπιο. Απλά θέλει να μελετηθεί το θέμα σωστά, με τα προγνωστικά συστήματα σωστά κι όχι να προσπαθούμε να δούμε ένα χάρτη κράτους ως ένα γενέθλιο χάρτη ατομικό. Δεν έχει σχέση ούτε η μελέτη ούτε η πρόβλεψη με το προσωπικό ωροσκόπιο.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

Μητσάκος
25-11-2007, 07:43 AM
.......
Οπότε αγαπητέ Τοξότη Μητσάκος:bigsmile: αν κάποιος είναι εμμέσως πλην σαφώς δηλωμένος ότι τάσσεται κάπου(προσωπικά νομίζω ότι το έχω αναφέρει κάπου στο φόρουμ) μέχρι ποιο σημείο θα ήθελες εσύ προσωπικά να πάει η κουβέντα στο συγκεκριμένο θέμα; :bigsmile:Θα προτιμήσεις μια ξεκάθαρη συζήτηση ή την "καλυμμένη αντικειμενική" που πριν λίγο αναθεμάτισες,μόνο και μόνο για να μη δημιουργηθούν "εντάσεις";

Βέβαια τώρα μπορεί να λογαριάζουμε και χωρίς τον ξενοδόχο.Απλά επειδή ο κ.Παπαδολιάς έβαλε θέμα για το πόσο ισχύει η πολιτική αστρολογία,δε νομίζω ότι μπορούμε να μείνουμε καθαρά στο αστρολογικό πεδίο χωρίς να μιλήσουμε και για πολιτική,ειδικά απ τη στιγμή που μπορεί καθένας να πιστεύει διαφορετικά πράγματα.
Πάντα σε προσωπικό επίπεδο μιλώντας, δεν γίνεται και διαφορετικά αφού δεν βλέπω να εκπροσωπεί κανένας κανέναν παρά μόνο τον εαυτό του, θα σου πω ότι ηκουβέντα μπορεί να πάει μέχρι του σημείου που θα την οδηγήσουμε εμείς οι ίδιοι. Πάντα σε προσωπικό επίπεδο να σου πω ότι με τις προβοκάτσιες δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα, είτε αυτές είναι συνειδητές είτε ασυνείδητες. Παίζουν το ρόλο τους στη διαδικασία και είναι στο χέρι του καθένα να τις προλάβει και να τις ακυρώσει αν θέλει η να τις αφήσει να τρέξουν και να εκμεταλευτεί το απότοκο τους είτε να γίνει ερμαιο των αποτελεσμάτων τους.
Και ο ηρόδοτος είπε ότι ο καθένας έχει τη δικιά του αλήθεια και ο Λένιν είπε ότι η αλήθεια είναι σύνθεση των επι μέρους αληθειών και εγώ θα συμφωνήσω και με τους δυο :cheesy: Απλά να παρατηρήσω ότι με την λέξη αλήθεια εννοούμε την πραγματικότητα και όχι κάποια Αλήθεια μς το Α κεφαλαίο.

Οσο αφορά το ιδιο το ερώτημα θεωρώ ότι η πολιτική αστρολογία ισχύει για τους λόγους που αναφέρουν πιο πάνω η Σίμου και ο Αργοναύτης. Ανεξάρτητα από την όποια υποκειμενική ανάλυση ενός γεγονότος μπορεί να υπάρξει εκ των υστέρων για να δικαιολογηθούν ενδεχόμενα άλλες συμπεριφορές η προοπτικές. Το γεγονός παραμένει γεγονός ανεξάρτητα από το πως θα το χρωματίσουμε και συνήθως αργά η γρήγορα φαίνονται και οι ζαβολιές που γίνονται εκ των υστέρων :cheesy: Και για να γίνω πιο κατανοητός θα αναφέρω ένα ...αντικειμενικό παράδειγμα :nuts: Γράφει ο Μπαφαλούκος σε διάφορες μεριές σε άρθρα του εδω μέσα για τον Πλούτωνα και τ Γαλλική επανάσταση. Τογεγονός σαν γεγονός παραμένει και είναι μια βίαιη και ριζική γενική ανατροπή ενός καθεστώτος. Τώρα αν κάποιοι τχρωματίζουν αυτό το γεγονός με θετικά η αρνητικά σχόλια εκ των υστέρων δεν αναιρεί το ίοδιο το γεγονός. Δεν με νοιάζει εμένα (στο επίπεδο που μιλάμε βέβαια) αν στην πορεία η αστική τάξη χαρακτηρίστηκε έτσι όπως χαρακτηρίστηκε και αν μπορεί η παρισινή κομούνα να ερμηνεθτεί σαν καλή η κακή από κάποιους. Αν και φαντάζομαι αστρολογική ερμηνεία σίγουρα θα υπάρχει.

Απλά να προσθέσω στον Αργοναύτη ότι πέρα πό την γραμμική και την των κύκλων αντίληψη υπάρχει και αυτή των σπειρών που χάρη στην συνισταμένη των αντίθετων δυνάμεων έχουμε κύκλους ανοδικής πορείας (η και ...καθοδηκής ανάλογα πως το βλέπει ο καθένας και από που :wacko: )

Αργοναύτης
25-11-2007, 09:28 AM
Είναι δύσκολο να βρεθεί το κατάλληλο ωροσκόπιο μίας χώρας, αλλάζουν κάποιες φορές τα δεδομένα σε μεγάλες ιστορικές αλλαγές στο τοπίο της χώρας. Αυτό όμως με την ενδελεχή μελέτη και έρευνα των ιστορικών γεγονότων αποδεικνύεται.

Τα Ωροσκόπια της Ελλάδας είναι πολλά, όχι ένα ή δύο. Κάθε φορά που άλλαζαν τα πολιτικά δεδομένα στη χώρα με δραματικό τρόπο, με την έννοια της κατοχής από ένα ξένο κράτος ή απελευθέρωσης, αλλά και αλλαγής πολιτεύματος, μετάβασης από την Βασιλεία στην Δημοκρατία και το αντίστροφο, γεννιόταν και ένα διαφορετικό Ωροσκόπιο για την Ελλάδα. Ακόμα οι περισσότεροι Αστρολόγοι δέχονται και τα Ωροσκόπια των επίκαιρων Συνταγμάτων ως Ωροσκόπια μιας χώρας. Αυτή την αρχή και κανόνα δέχονται όλοι οι Αστρολόγοι και για τα δικά τους κράτη, μόνο εμείς την αρνούμαστε. Ακόμα και στα αρχεία Taeger (Παγκόσμιο Λεξικό Αστρολογίας) για την Ελλάδα υπάρχουν 4 με 5 Ωροσκόπια, δυο εκ των οποίων είναι σοβαρές συνταγματικές αναθεωρήσεις. Για την κοσμική Αστρολογία δεν υπάρχει ένα ριζικό (γενέθλιο) Ωροσκόπιο. Υπάρχουν διαδοχικά γενέθλια Ωροσκόπια, που το καθένα από αυτά αφορά την ανάλογη ιστορική περίοδο που διανύουμε. 'Ενα κράτος επανιδρύεται ή μετασχηματίζεται όταν κλείσει έναν ιστορικό κύκλο (και δεν αναφέρομαι φυσικά στην επανίδρυση όπως την εννοεί ο πρωθυπουργός μας :cheesy:). Οι εκλογές και οι πολιτικές εξελίξεις μέσα στα κόμματα, καθώς και θέματα διοίκησης, οικονομίας, νομοθεσίας, δικαιοσύνης κλπ, σχετίζονται άμεσα με πολύ πιο πρόσφατα ''Ωροσκόπια Ελλάδας''. Αν κοιτάγαμε τον διελαύνοντα Ουρανό τον Οκτώβρη του 1981 από τον 10ο γενέθλιο του χάρτη του Συντάγματος του 1975, θα παίρναμε μια γεύση...

kphssa
25-11-2007, 12:06 PM
Εχω μπερδευτει με τα πολλα ωροσκοπια της Ελλαδας. Οταν δηλαδη γινεται μια αναλυση στο ωροσκοπιο της Ελλαδας ποιο ωροσκοπιο λαμβανεται υποψην?
Σε ενα ελβετικο σαιτ που εκανε μια αναφορα στην Ελλαδα, στην εκλειψη Σεληνης τον Αυγουστο και στις φωτιες του Αυγουστου εδειχνε ενα ωροσκοπιο Ελλαδας με ωροσκοπο Σκορπιο. Παραθετω το σαιτ, ακομα και αν δεν διαβαζετε γερμανικα μπορειτε να δειτε το χαρτη. Ειναι ο πρωτος δεξια.
Willkommen bei Astrologie Heute - (http://www.astrologieheute.ch/index.aspx?mySite=Artikel&ArtNr=851)

Αργοναύτης
25-11-2007, 12:19 PM
Παραθετω το σαιτ, ακομα και αν δεν διαβαζετε γερμανικα μπορειτε να δειτε το χαρτη. Ειναι ο πρωτος δεξια.
Willkommen bei Astrologie Heute - (http://www.astrologieheute.ch/index.aspx?mySite=Artikel&ArtNr=851)

Αυτός είναι ο χάρτης μιας ηλιακής έκλειψης που συνέβη τον Αύγουστο, την οποία εξετάζει relocated για Αθήνα. Δεν είναι χάρτης της Ελλάδας αυτός. Κάθε αστρολογικό φαινόμενο αποκτά ιδιαίτερη σημασία στον κάθε τόπο, και εδώ το εξετάζει παίρνοντας ως τόπο αναφοράς την Αθήνα. Είναι κι αυτή μια πολύ αξιόπιστη και λογική μέθοδος. Κάτι τέτοια άρθρα έδιναν ιδέες υποθέτω και σ'αυτούς που κάποτε έστησαν το ελληνικό περιοδικό με κλεμένο τον μεταφρασμένο τίτλο Αστρολογία Σήμερα. Οι αλήθειες ενοχλούν αλλά κάποτε πρέπει να λέγονται στην χώρα του πιθηκισμού.

kphssa
25-11-2007, 12:27 PM
ευχαριστω, παντως μπερδεμενη μεθοδος και λιγο γενικη και αοριστη αφου δεν κοιταζουν καθολου το ωροσκοπιο της χωρας.

Αργοναύτης
25-11-2007, 12:38 PM
ευχαριστω, παντως μπερδεμενη μεθοδος και λιγο γενικη και αοριστη αφου δεν κοιταζουν καθολου το ωροσκοπιο της χωρας.

Δεν παύει όμως το αστρολογικό φαινόμενο, όπως μια Πανσέληνος ή μια έκλειψη, να έχει διαφορετική επιρροή σε κάθε τόπο του πλανήτη με την ίδια λογική που έχει διαφορετική επιρροή σε κάθε άνθρωπο. Την τεχνική την έχω εξετάσει την εποχή του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία και παρακολούθησα και όλο τον πόλεμο στο Ιράκ, καθώς και κάποιους καταστροφικούς σεισμούς στην Ελλάδα, και έμεινα έκπληκτος. Δουλεύει πραγματικά σωστά. Εξετάζω τον γενέθλιο χάρτη της μεταπολίτευσης και του πρώτου Συντάγματος της τωρινής μας Δημοκρατίας μας που γεννήθηκε ουσιαστικά το 1974 και εδραιώθηκε και τυπικά το 1975 (2 χάρτες) παρακολουθώντας τις πολιτικές εξελίξεις και έχω επίσης πολύ καλά αποτελέσματα. Η Δημοκρατία μας και το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να περιγραφεί με όρους του 1830, εφόσον από τότε έχει καταρεύσει και έχει επαναγεννηθεί πολλές φορές. Είμαι υπέρ της άποψης Κορωνάκη σ'αυτό το θέμα :toung: Αντιθέτως η άποψη Γαζή που θεωρεί τον σωστό χάρτη αυτόν του Ιανουαρίου 1822 δεν με βρίσκει σύμφωνο, ούτε αυτή η άποψη που θεωρεί σωστό χάρτη τον χάρτη του Πρωτοκόλου Ανεξαρτησίας του Λονδίνου που δίνει 'Ηλιο στον Υδροχόο.
:bigsmile:

kphssa
25-11-2007, 12:43 PM
Δεν παύει όμως το αστρολογικό φαινόμενο, όπως μια Πανσέληνος ή μια έκλειψη, να έχει διαφορετική επιρροή σε κάθε τόπο του πλανήτη με την ίδια λογική που έχει διαφορετική επιρροή σε κάθε άνθρωπο. Την τεχνική την έχω εξετάσει την εποχή του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία και παρακολούθησα και όλο τον πόλεμο στο Ιράκ, καθώς και κάποιους καταστροφικούς σεισμούς στην Ελλάδα, και έμεινα έκπληκτος. Δουλεύει πραγματικά σωστά. Εξετάζω τον γενέθλιο χάρτη της μεταπολίτευσης και του πρώτου Συντάγματος της τωρινής μας Δημοκρατίας μας που γεννήθηκε ουσιαστικά το 1974 και εδραιώθηκε και τυπικά το 1975 (2 χάρτες) παρακολουθώντας τις πολιτικές εξελίξεις και έχω επίσης πολύ καλά αποτελέσματα. Η Δημοκρατία μας και το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να περιγραφεί με όρους του 1830, εφόσον από τότε έχει καταρεύσει και έχει επαναγεννηθεί πολλές φορές. Είμαι υπέρ της άποψης Κορωνάκη σ'αυτό το θέμα :toung: Αντιθέτως η άποψη Γαζή που θεωρεί τον σωστό χάρτη αυτόν του Ιανουαρίου 1822 δεν με βρίσκει σύμφωνο, ούτε αυτή η άποψη που θεωρεί σωστό χάρτη τον χάρτη του Πρωτοκόλου Ανεξαρτησίας του Λονδίνου που δίνει 'Ηλιο στον Υδροχόο.

alles klar!

Αργοναύτης
25-11-2007, 12:44 PM
alles klar!

Ναι σύντεκνε ! :laugh:

Maroulita
25-11-2007, 12:51 PM
Πάντως ένα ενδιαφέρον ζήτημα, το οποίο άπτεται και του θέματος στο οποίο βρισκόμαστε, είναι τα κριτήρια τα οποία εφαρμόζονται για την κατάστρωση του χάρτη ενός κράτους... Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη θέση πάνω σ' αυτό, η οποία όμως να είναι σταθερή και ομοιόμορφη για την πραγμάτευση κάθε περίπτωσης; Δηλαδή, λαμβάνουμε υπόψη μας τη σύσταση/ ίδρυση ενός κράτους, την αλλαγή πολιτεύματος; Το πρώτο μου φαίνεται πιο ισχυρό από το δεύτερο, αλλά δεν ξέρω κιόλας... :unsure: Πώς αντιμετωπίζεται το συγκεκριμένο θέμα σε διεθνές επίπεδο;

Αργοναύτης
25-11-2007, 01:14 PM
Πάντως ένα ενδιαφέρον ζήτημα, το οποίο άπτεται και του θέματος στο οποίο βρισκόμαστε, είναι τα κριτήρια τα οποία εφαρμόζονται για την κατάστρωση του χάρτη ενός κράτους... Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη θέση πάνω σ' αυτό, η οποία όμως να είναι σταθερή και ομοιόμορφη για την πραγμάτευση κάθε περίπτωσης; Δηλαδή, λαμβάνουμε υπόψη μας τη σύσταση/ ίδρυση ενός κράτους, την αλλαγή πολιτεύματος; Το πρώτο μου φαίνεται πιο ισχυρό από το δεύτερο, αλλά δεν ξέρω κιόλας... :unsure: Πώς αντιμετωπίζεται το συγκεκριμένο θέμα σε διεθνές επίπεδο;

Πριν τρία χρόνια, όταν ακόμα δεν είχα καμμία σχέση με αστρολογικά sites, είχα κάνει μια μεγάλη έρευνα για το θέμα επειδή πάντα ήμουν έντονα πολιτικοποιημένος και πάντα με ενδιέφεραν οι διεθνείς σχέσεις, και είχα καταστρώσει βασισμένος αποκλειστικά σε πηγές παλιές εφημερίδες που είχα πρόσβαση (εφημερίδες από το 1930 και μετά), τουλάχιστον 10 Ωροσκόπια για την Ελλάδα, χάρτες πολιτευμάτων και πολιτειακών αλλαγών. 'Υστερα εξέτασα το κάθε ένα από αυτά σε σχέση με διελεύσεις και μόνο, και η επιβεβαίωση ήταν ανατριχιαστικής λεπτομέρειας. Το αρχικό Ωροσκόπιο θεώρησα κι εγώ όπως όλοι αυτό του Πρωτοκόλου Ανεξαρτησίας, αλλά τις διελεύσεις σε σχέση με αυτό το αρχικό χάρτη τις εξέτασα μόνο μέχρι ένα συγκεκριμένο ιστορικό σημείο. Σε διεθνές επίπεδο θα σου πω τι συμβαίνει. Ο γιος του 'Εμπερτιν μου είχε πει ότι είχε την ίδια άποψη. Μου έδειξε τότε τα αρχεία Taeger και πράγματι επέμενε να εξετάζω για τις τωρινές πολιτικές εξελίξεις τους μεταπολιτευτικούς χάρτες. 'Οταν κι εγώ του έφερα αντιρήσεις, μου είπε χαρακτηριστικά ''Ελάτε ! Η Ελλάδα έχει αλλάξει από τότε 100 φορές !''. 'Υστερα έψαξα το θέμα και οι περισσότεροι ξένοι Αστρολόγοι είχαν την ίδια άποψη. Σήμερα κυκλοφορεί και στο δίκτυο η άποψη του κυρίου Γαζή. Είναι σεβαστή μελέτη, αλλά δεν είναι η μόνη, και δεν έχω πεισθεί. Οι εκλογές προκυρήσονται με βάση το Σύνταγμα, και είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι όταν έγινε η μεγάλη αλλαγή το 1981, ο Ουρανός είχε φτάσει στον 10ο οίκο του Ωροσκοπίου του 1975. Και σε όλες τις εκλογές που εξετάζω, χαρακτηριστικές διελεύσεις τόσο από το Ωροσκόπιο της μεταπολίτευσης (1974), όσο και του πρώτου Συντάγματος (1975), επαληθεύουν πόση ισχύ έχουν αυτοί οι πρόσφατοι χάρτες. Ο κάθε χάρτης όμως ''μιλάει'' για συγκεκριμένα θέματα, κι από αυτή την άποψη δεν αποκλείω και ο χάρτης του 1822 ακόμα να είναι πολύ αποκαλυπτικός αλλά μέχρι μια συγκεκριμένη εποχή.

kphssa
25-11-2007, 01:51 PM
(...) Σήμερα κυκλοφορεί και στο δίκτυο η άποψη του κυρίου Γαζή. Είναι σεβαστή μελέτη, αλλά δεν είναι η μόνη, και δεν έχω πεισθεί. Οι εκλογές προκυρήσονται με βάση το Σύνταγμα, και είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι όταν έγινε η μεγάλη αλλαγή το 1981, ο Ουρανός είχε φτάσει στον 10ο οίκο του Ωροσκοπίου του 1975. Και σε όλες τις εκλογές που εξετάζω, χαρακτηριστικές διελεύσεις τόσο από το Ωροσκόπιο της μεταπολίτευσης (1974), όσο και του πρώτου Συντάγματος (1975), επαληθεύουν πόση ισχύ έχουν αυτοί οι πρόσφατοι χάρτες. Ο κάθε χάρτης όμως ''μιλάει'' για συγκεκριμένα θέματα, κι από αυτή την άποψη δεν αποκλείω και ο χάρτης του 1822 ακόμα να είναι πολύ αποκαλυπτικός αλλά μέχρι μια συγκεκριμένη εποχή.

Για να μορφωθουμε οσοι δεν ξερουμε, ποιος ειναι ο Κορωνακης, ποιος ο Γαζης??
Ελπιζω να μη ριχνω κοτσανα..δεν τους ξερω.:cheesy:
Επισης ποιο ωροσκοπιο χρησιμοποιησες π.χ. για τις φωτιες του καλοκαιριου, για προβλεψεις των τελευταιων εκλογων και γενικως για καθε ειδους προσφατες αναμπουμπουλες?
Επισης σε ενα ωροσκοπιο κρατους πως ειναι δυνατον να συμβαινουν σημαντικα γεγονοτα στις ιδιες ημερομηνιες? Για την Ελλαδα δεν μου ερχεται κατι στο μυαλο, αλλα π.χ. Γερμανια. 9/11/1938 και 9/11/1989 ειναι σημαντικα γεγονοτα στιν ιστορια της και δεν μου φαινεται και πολυ συμπτωση το οτι και τα δυο γεγονοτα ειναι την ιδια ημερομηνια. (Στην πρωτη περιπτωση καψανε τις Συναγωγες και οχι μονο και στη δευτερη περιπτωση ειναι η μερα της πτωσης του τειχους του Βερολινου.
Danke!

Αργοναύτης
25-11-2007, 02:57 PM
Για να μορφωθουμε οσοι δεν ξερουμε, ποιος ειναι ο Κορωνακης, ποιος ο Γαζης??Ελπιζω να μη ριχνω κοτσανα..δεν τους ξερω.:cheesy:

Liebe Kρήσσα, νόμιζα ότι δεν λείπεις τόσο καιρό στο Ausland αλλά ξέρεις πόσο αφηρημένος είμαι :toung: Eίναι 'Ελληνες Αστρολόγοι.

Επισης ποιο ωροσκοπιο χρησιμοποιησες π.χ. για τις φωτιες του καλοκαιριου, για προβλεψεις των τελευταιων εκλογων και γενικως για καθε ειδους προσφατες αναμπουμπουλες?

Τις καταστροφές και το εθνικό πένθος τα έδειχναν αρκετά Ωροσκόπια, αλλά μόνο εκ των υστέρων κάθησα να τα κοιτάξω, γιατί με τις καταστροφολογίες δεν τα'χω καλά. Βλέπεις παιδάκι έπαιζα πολύ με τις φωτιές και έχω μερικά σημαδάκια από παλιά εγκαύματα :toung: (πολιτικά κυρίως..) Αν θες την άποψή μου οι φωτιές ήταν σκοτεινή ενέργεια υπονόμευσης της χώρας (προσοχή : της χώρας - όχι της κυβέρνησης). Θα'χει περισσότερο ενδιαφέρον η έρευνα να είναι αυτοσχέδια :bigsmile: Οι γενικές πολιτικές αναμπουμπούλες η θλίψη και η ανησυχία του λαού φαίνονταν λοιπόν μια χαρά στα μεταπολιτευτικά Ωροσκόπια. Ο ζητών ευρίσκει ημερομηνίες και ώρες γενεθλίων χαρτών.. Μπορώ να σου δώσω μια ιδέα μόνο γιατί οι ενδείξεις ήταν πάρα πολλές. Η έκλειψη του Σεπτέμβρη στην Παρθένο τετραγώνισε την ακμή 12ου οίκου του ενός από τα Ωροσκόπια που θεωρούνται Ωροσκόπια της σημερινής Ελληνικής Δημοκρατίας (αυτό του 1974)....Τι σημαίνει 12ος περιττό να πούμε..υπονομεύσεις, παρασκήνιο και βρωμιά. Αυτό ήταν ανήθικος "πόλεμος'' για την χώρα μας. Ο άξονας 6ος-12ος είναι ο άξονας της οικολογίας. Εκείνη την εποχή ξεσηκώθηκαν τα οικολογικά κινήματα. Δεν φαίνεται μόνο από αυτό φυσικά. Η έκλειψη τετραγώνισε και τον 'Ηλιο του Ωροσκοπίου του 1975 (του δεύτερου χάρτη που επίσης είναι πάντα εύγλωτος), αλλά και την Σελήνη του Ωροσκοπίου του Πρωτοκόλλου του Λονδίνου...Το ένα Ωροσκόπιο επαληθεύει το άλλο.

Επισης σε ενα ωροσκοπιο κρατους πως ειναι δυνατον να συμβαινουν σημαντικα γεγονοτα στις ιδιες ημερομηνιες? Για την Ελλαδα δεν μου ερχεται κατι στο μυαλο, αλλα π.χ. Γερμανια. 9/11/1938 και 9/11/1989 ειναι σημαντικα γεγονοτα στιν ιστορια της και δεν μου φαινεται και πολυ συμπτωση το οτι και τα δυο γεγονοτα ειναι την ιδια ημερομηνια. (Στην πρωτη περιπτωση καψανε τις Συναγωγες και οχι μονο και στη δευτερη περιπτωση ειναι η μερα της πτωσης του τειχους του Βερολινου.
Danke!

Η ημερομηνία και ο αριθμός έχει ένα κραδασμό. Φυσικό είναι. 'Εχει και αριθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά δεν είναι και να βασίζεσαι σ'αυτά. Κάποια γεγονότα είναι προσχεδιασμένα από ανθρώπινο χέρι, κάποια φυσικά. Το θέμα δεν είναι τόσο απλό και οι τεχνικές πολλές για να περιγραφούν. Η Αστρολογία χρησιμοποιείται και για προπαγάνδα με έμμεσο και ύπουλο τρόπο. Η κοσμική Αστρολογία είναι ο κλάδος της Αστρολογίας με τις περισσότερες βρωμιές. Στη ναζιστική Γερμανία ''κατασκεύαζαν'' και Ωροσκόπια Εβραίων ή αντιφρονούτων και κάθε λογής ''διαφορετικών'' με σκοπό να τρεκμηριώσουν και μεταφυσικά τις ''θεόπνευστες'' εγκληματικές τους πράξεις τους. Και στις μέρες μας το Ωροσκόπιο χρησιμοποιείται και πολλές φορές κατασκευάζεται κατά το δοκούν, από Ωροσκόπια ηγετών μέχρι κρατών, να'σαι σίγουρη γι'αυτό.

kphssa
25-11-2007, 03:28 PM
Lieber Αργοναυτη,

Ευχαριστω, και ναι δεν τους ξερω τους Αστρολογους αυτους , ζητω συγνωμη λοιπον δημοσιως για την αγνοια μου :bigsmile:
Λειπω πολυ αλλα πηγαινοερχομαι, καρμα τσιγγανας.. Θα τα μαθω ομως μονομιας τα περι ελληνικου αστρολογικου χωρου που δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο τους ξενους. Βλεπω τι γινεται σε ξενα σαιτ.

Ενδιαφερουσα η απαντηση για τους χαρτες της Ελλαδας και για τα γερμανικα ευτραπελα. Αν βρεις κατι συγκεκριμενο για αυτα που λες με τα στημενα ωροσκοπια Εβραιων κλπ. ελπιζω να μας τα δειξεις. Νομιζω εχει πολυ ενδιαφερον να γινονται μελετες σε τετοια θεματα.

Λίλιαν Σίμου
25-11-2007, 05:14 PM
Τα Ωροσκόπια της Ελλάδας είναι πολλά, όχι ένα ή δύο. Κάθε φορά που άλλαζαν τα πολιτικά δεδομένα στη χώρα με δραματικό τρόπο, με την έννοια της κατοχής από ένα ξένο κράτος ή απελευθέρωσης, αλλά και αλλαγής πολιτεύματος, μετάβασης από την Βασιλεία στην Δημοκρατία και το αντίστροφο, γεννιόταν και ένα διαφορετικό Ωροσκόπιο για την Ελλάδα. Ακόμα οι περισσότεροι Αστρολόγοι δέχονται και τα Ωροσκόπια των επίκαιρων Συνταγμάτων ως Ωροσκόπια μιας χώρας. Αυτή την αρχή και κανόνα δέχονται όλοι οι Αστρολόγοι και για τα δικά τους κράτη, μόνο εμείς την αρνούμαστε. Ακόμα και στα αρχεία Taeger (Παγκόσμιο Λεξικό Αστρολογίας) για την Ελλάδα υπάρχουν 4 με 5 Ωροσκόπια, δυο εκ των οποίων είναι σοβαρές συνταγματικές αναθεωρήσεις. Για την κοσμική Αστρολογία δεν υπάρχει ένα ριζικό (γενέθλιο) Ωροσκόπιο. Υπάρχουν διαδοχικά γενέθλια Ωροσκόπια, που το καθένα από αυτά αφορά την ανάλογη ιστορική περίοδο που διανύουμε. 'Ενα κράτος επανιδρύεται ή μετασχηματίζεται όταν κλείσει έναν ιστορικό κύκλο (και δεν αναφέρομαι φυσικά στην επανίδρυση όπως την εννοεί ο πρωθυπουργός μας :cheesy:). Οι εκλογές και οι πολιτικές εξελίξεις μέσα στα κόμματα, καθώς και θέματα διοίκησης, οικονομίας, νομοθεσίας, δικαιοσύνης κλπ, σχετίζονται άμεσα με πολύ πιο πρόσφατα ''Ωροσκόπια Ελλάδας''. Αν κοιτάγαμε τον διελαύνοντα Ουρανό τον Οκτώβρη του 1981 από τον 10ο γενέθλιο του χάρτη του Συντάγματος του 1975, θα παίρναμε μια γεύση...

Αγαπητέ φίλε

Έχω υπ' όψη μου τις θέσεις σας και είναι σεβαστές. Αλλά δεν ξέρω αν δουλεύει το ωροσκόπιο που υποστηρίζετε με τόσο πάθος, αυτό της Αντιπολίτευσης, σε κάθε έτος με τον σωστό τρόπο πρόβλεψης, τον διεθνώς αποδεκτό, που είναι τα τετραμηνιαία και μηνιαία ωροσκόπια. Επειδή το ωροσκόπιο του 1830 δουλεύει άψογα και το έχω δει να το χρησιμοποιούν διεθνώς (ο κ. Έμπερτιν μπορεί να έχει δίκιο αλλά ακολουθεί κυρίως την γερμανική σχολή και έτσι έχει συγκεκριμένη οπτική) βλέπω πως τα αποτελέσματα το δικαιώνουν σε κάθε σοβαρή φάση της Ελλάδας.
Απόψεις υπάρχουν πολλές, αλλά η μελέτη συστηματικά αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Επομένως μπορεί να διαφωνείτε με το ωροσκόπιο αυτό, αλλά πέρα από τις διελεύσεις το ωροσκόπιο του 1981 έλεγε κάτι άλλο; Τα τετραμηνιαία τι έλεγαν; Το μηνιαίο; Γιατί με αυτό του 1830 υπήρχαν όλες οι πληροφορίες.

Μπορείτε να δείξετε τις μελέτες σας με ένα άρθρο και να υποστηρίξετε τη θέση σας. Αλλά όπως και να έχει, η πολιτική αστρολογία λειτουργεία όταν κάνουμε σοβαρή προσέγγιση και εμένα προσωπικά δεν με έχει "προδώσει" εδώ και χρόνια για όσα κράτη μελέτησα, μαζί με αυτό της Ελλάδας.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

Αργοναύτης
25-11-2007, 07:04 PM
Αγαπητέ φίλε

Έχω υπ' όψη μου τις θέσεις σας και είναι σεβαστές. Αλλά δεν ξέρω αν δουλεύει το ωροσκόπιο που υποστηρίζετε με τόσο πάθος, αυτό της Αντιπολίτευσης, σε κάθε έτος με τον σωστό τρόπο πρόβλεψης, τον διεθνώς αποδεκτό, που είναι τα τετραμηνιαία και μηνιαία ωροσκόπια. Επειδή το ωροσκόπιο του 1830 δουλεύει άψογα και το έχω δει να το χρησιμοποιούν διεθνώς (ο κ. Έμπερτιν μπορεί να έχει δίκιο αλλά ακολουθεί κυρίως την γερμανική σχολή και έτσι έχει συγκεκριμένη οπτική) βλέπω πως τα αποτελέσματα το δικαιώνουν σε κάθε σοβαρή φάση της Ελλάδας.
Απόψεις υπάρχουν πολλές, αλλά η μελέτη συστηματικά αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Επομένως μπορεί να διαφωνείτε με το ωροσκόπιο αυτό, αλλά πέρα από τις διελεύσεις το ωροσκόπιο του 1981 έλεγε κάτι άλλο; Τα τετραμηνιαία τι έλεγαν; Το μηνιαίο; Γιατί με αυτό του 1830 υπήρχαν όλες οι πληροφορίες.

Μπορείτε να δείξετε τις μελέτες σας με ένα άρθρο και να υποστηρίξετε τη θέση σας. Αλλά όπως και να έχει, η πολιτική αστρολογία λειτουργεία όταν κάνουμε σοβαρή προσέγγιση και εμένα προσωπικά δεν με έχει "προδώσει" εδώ και χρόνια για όσα κράτη μελέτησα, μαζί με αυτό της Ελλάδας.

Απόψεις υπάρχουν πολλές, αλλά άποψη που να καταργεί το Ωροσκόπιο της γέννησης μιας Δημοκρατίας δεν υπάρχει σε κανένα επίσημο οργανισμό. Ακόμα και στη Γαλλία χρησιμοποιούν το Ωροσκόπιο της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας, και όχι κάτι παλιότερο. Αντιθέτως εγώ δεν ισχυρίστηκα πουθενά να καταργήσουμε το Ωροσκόπιο της Ανεξαρτησίας, γι'αυτό άλλωστε έδειξα ότι η Σελήνη εκείνου του Ωροσκοπίου είναι - όχι τυχαία - στη θέση του 'Ηλιου του πρώτου Συντάγματος που ορίζει τις συνθήκες του πολιτεύματος που ζούμε στις μέρες μας.
Υπάρχουν όλες οι πληροφορίες στη διάθεση του καθενός. Δεν αποκλείω και ένα άρθρο μελλοντικά αλλά είμαι πολύ σκεπτικός γιατί θα χρειαστώ τεράστια έκταση χώρου για να καταθέσω όλα τα στοιχεία που έχω συλλέξει χρόνια τώρα, και εκτός των άλλων ποιός ο λόγος αν όλοι έχουν ήδη αρνητική προδιάθεση απέναντι σε κάτι πρωτοποριακό. Η μέθοδος μου είναι τριπλή ταυτόχρονα εργασία με 4 Ωροσκόπια που στο κάθε ένα από αυτά εξετάζω διαφορετικά πράγματα. Σκέψεις για έκδοση μιας τέτοιας εργασίας περιττό να πούμε ότι θα ήταν καταδικασμένη όπως καταλαβαίνετε σε μια χώρα που δεν ενδιαφέρεται για σοβαρά θέματα και προτιμά την πιο ελαφρά πλευρά της Αστρολογίας. Στη διάθεσή μου όμως ένας φάκελος με Ωροσκόπια γεγονότων μεταπολιτευτικά (όλα τα τρομοκρατικά χτυπήματα, όλα τα εθνικά πένθη, όλες οι σοβαρές πολιτικές κρίσεις, οι προκηρύξεις εκλογών, οι εκλογές προέδρου Δημοκρατίας κλπ), βασισμένα σε πηγές εφημερίδων της μεταπολίτευσης που έχουν συγκεντρωθεί από δημοσιογράφο, και που τα εξέτασα σε συναστρία τόσο με το Ωροσκόπιο του Ιουλίου 1974, όσο και με αυτό του Ιουνίου του 1975, τα οποία θεωρώ και τα πιο καθοριστικά από όλα, τόσο για να περιγράψουν την ψυχοσύνθεση του σημερινού νεοέλληνα όσο και τις μεταπολιτευτικές εξελίξεις. Αν αυτό δεν είναι σοβαρή έρευνα πάω πάσο, μου αρκεί ότι έχει πειστεί τουλάχιστον ένας 'Εμπερτιν. :bigsmile:

seastar
25-11-2007, 07:18 PM
Αφου ζητήσω συγνώμη για την παρέμβαση, να τολμήσω μια λίγο αιρετική παρέμβαση?

Ανεξάρτητα απο την χρησιμότητα ή οχι της πολιτικής - κοινωνικής αστρολογίας, όλες οι ημερομηνίες οι οποίες χρησιμοποιούνται είναι ημερομηνίες "ληξιαρχικής" επικύρωσης και όχι ''γέννησης" (βλέπε ημερομηνίες Λονδίνου ή 1ης Εθνοσυνέλευσης ή Μεταπολίτευσης κλπ). Ομως πραγματική "Γέννηση" έχουμε την στιγμή κύρηξης της Επαναστασης που δημιούργησε το σύγχρονο Ελληνικό κράτος (αν δεν κάνω τραγικά λάθος είναι 23/3/1821 - Καλαμάτα) . Αυτήν την εκδοχή την εχει ψάξει κανείς?

Φιλικά

Αργοναύτης
25-11-2007, 08:40 PM
Αφου ζητήσω συγνώμη για την παρέμβαση, να τολμήσω μια λίγο αιρετική παρέμβαση?

Ανεξάρτητα απο την χρησιμότητα ή οχι της πολιτικής - κοινωνικής αστρολογίας, όλες οι ημερομηνίες οι οποίες χρησιμοποιούνται είναι ημερομηνίες "ληξιαρχικής" επικύρωσης και όχι ''γέννησης" (βλέπε ημερομηνίες Λονδίνου ή 1ης Εθνοσυνέλευσης ή Μεταπολίτευσης κλπ). Ομως πραγματική "Γέννηση" έχουμε την στιγμή κύρηξης της Επαναστασης που δημιούργησε το σύγχρονο Ελληνικό κράτος (αν δεν κάνω τραγικά λάθος είναι 23/3/1821 - Καλαμάτα) . Αυτήν την εκδοχή την εχει ψάξει κανείς?

Φιλικά

Αγαπητή seastar, αυτό όλο το θέμα του προσδιορισμού ημερομηνίας γέννησης, είναι το μεγαλύτερο λάθος όλων των αντιμαχόμενων πλευρών από τη στιγμή που η κάθε μια πλευρά προσπαθεί να επιβάλλει στην άλλη την άποψή της, κάτι που δεν κάνω εγώ. Αυτό που εγώ πρότεινα όπως και κάποιοι άλλοι, δεν είναι να υιοθετήσουμε ή να επιβάλλουμε μια ημερομηνία γέννησης έθνους, αλλά μια ημερομηνία γέννησης της Δημοκρατίας που ζούμε σήμερα. Αυτό έχει τεράστια διαφορά. Το έθνος μας υπάρχει πολύ πιο πριν από το οποιοδήποτε Πρωτόκολλο ή διακύρηξη ή Επανάσταση. Δεν γεννήθηκε ούτε το 1821, ούτε το 1822,ούτε το 1830 αλλά ούτε ισχυρίστηκα ότι γεννήθηκε το 1974. Το πολίτευμά μας όμως γεννήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 70' και δεν νομίζω να το αμφισβητεί κανείς αυτό. Η τρομοκρατία της 17ης Νοέμβρη, η εξουσία των ΜΜΕ, οι οργανωμένες πυρκαγιές και όλα αυτά, είναι φαινόμενα που γεννήθηκαν και αναπτύχθηκαν μεταπολιτευτικά, όχι το 1821. Ακόμα και οι διπλωματικές μας και διεθνείς σχεσεις, ακόμα και οι ξένοι προστάτες μας είναι τελείως διαφορετικοί από αυτούς του 1821. Αυτά όλα λένε κάτι. Στα μέσα του 70' γεννήθηκε μια τελείως διαφορετική Ελλάδα από την τότε Ελλάδα. Αν δεις τον χάρτη της μεταπολίτευσης, δεν υπάρχει πιο περιορισμένο και κακορίζικο Ωροσκόπιο. Ο Κρόνος είναι στον Ωροσκόπο στον Καρκίνο. Εσωστρεφές, δειλό, άτολμο και συντηρητικό. Συναισθηματικά συντηρητικό. Εξαρτημένος Ωροσκόπος. Ο 'Ηλιος του (Λέων) χάνεται μέσα στην πληθώρα των αδυναμιών αυτού του χάρτη. Απομένει μόνο μια αίσθηση μεγαλείου και απατηλής λάμψης (ο λεγόμενος νεοελληνικός τσαμπουκάς, η επιθυμία για φιγούρα και επιδειξη), και φοβερά μίση, πάθη και ανταγωνισμοί. Δεν υπάρχει τίποτα από τον ηρωισμό εκείνων των παλιών εποχών που αναφέρουν οι περισσότεροι παρά μόνο μια νοοτροπία τσάμπα μάγκα. Δεν υπάρχει ούτε το οργανωμένο κράτος που θα ήταν με έναν 'Ηλιο στον Αιγόκερω (1822) αλλά ούτε και το προοδευμένο και μπροστά από την εποχή του κράτος που θα έδειχνε ο 'Ηλιος στον Υδροχόο (1830).

Αρχετυπικά την Ελλάδα μπορεί να την εντάξει κανείς σε όποιο ζώδιο θέλει αν έχει φαντασία ή αν ακολουθήσει τις θεωρίες Αντερσεν μπορεί να το κάνει ακόμα πιο συγκεκριμένο. Ο 'Αντερσεν μάλιστα χωρίζει την Ελλάδα σε περιοχές που η κάθε μια αντιστοιχεί σε ένα συγκεκριμένο ζώδιο. Το ίδιο έχει κάνει και ο ερευνητής Β.Λίτσας που δεν είναι αστρολόγος. Και οι δυο είναι πολύ πειστικοί. Αλλά όλοι αυτοί μιλάνε αρχετυπικά. Αν θέλουμε να μιλάμε αρχετυπικά, μπορούμε να διαφωνούμε μέχρι δευτέρας παρουσίας, αλλά αν θέλουμε να ορίσουμε τα γενέθλια της Δημοκρατίας μας ρεαλιστικά, δεν έχουμε πολλά περιθώρια διαφωνιών ιστορικά. Το σύγχρονο ελληνικό κράτος έχει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά και ποιότητα και υπακούει στο Σύνταγμα και τους νόμους που θεσπίστηκαν σχετικά πρόσφατα. Δεν έχουμε βασιλέα, δεν έχουμε δικτατορία, δεν έχουμε ούτε κράτος υπό διαμόρφωση. Τις εκλογές δεν τις αποφασίζει ο βασιλιάς ούτε ο στρατός. 'Εχουμε ένα κατασταλαγμένο ώριμο κράτος, μια Δημοκρατία με όλα τα θετικά και όλα τα αρνητικά της.

Μητσάκος
25-11-2007, 08:45 PM
Δεν υπάρχει ελπίδα δηλαδή?

Αργοναύτης
25-11-2007, 09:04 PM
Δεν υπάρχει ελπίδα δηλαδή?

:bigsmile: Υπάρχει όπως υπάρχει και σε κάθε Ωροσκόπιο, όταν υπάρχουν θετικές διελεύσεις και όλα αυτά, έχουμε και στιγμές ανάτασης και ευτυχίας και επιτυχίες και χαρές. Δεν είναι στατικός χάρτης. Είναι καταπληκτικό πώς επαλήθευε για παράδειγμα την ανάθεση των Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα την ημέρα του εορτασμού το πέρασμα του Δία από συγκεκριμένα σημεία, και πόσο φανεροί ήταν οι αστρολογικοί δείκτες της οικονομικής σπατάλης όταν επιπρόσθετα ο Πλούτωνας χτυπούσε την Αφροδίτη, εκείνη την εποχή του ψευτομεγαλοιδεατισμού. Το ίδιο και στις συγκεντρώσεις για τις ταυτότητες ή το όνομα των Σκοπίων. Τα παραδείγματα και οι αποδείξεις πάρα πολλές, αλλά ειλικρινά είναι πολύ κουραστικό να γίνει μια τέτοια παρουσίαση από ένα forum γιατί έχω συλλέξει όλα τα σημαντικά γεγονότα από το 1974 και μετά.

kphssa
25-11-2007, 09:11 PM
:bigsmile: Υπάρχει όπως υπάρχει και σε κάθε Ωροσκόπιο, όταν υπάρχουν θετικές διελεύσεις και όλα αυτά, έχουμε και στιγμές ανάτασης και ευτυχίας και επιτυχίες και χαρές. Δεν είναι στατικός χάρτης. Είναι καταπληκτικό πώς επαλήθευε για παράδειγμα την ανάθεση των Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα την ημέρα του εορτασμού το πέρασμα του Δία από συγκεκριμένα σημεία, και πόσο φανεροί ήταν οι αστρολογικοί δείκτες της οικονομικής σπατάλης όταν επιπρόσθετα ο Πλούτωνας χτυπούσε την Αφροδίτη, εκείνη την εποχή του ψευτομεγαλοιδεατισμού. Το ίδιο και στις συγκεντρώσεις για τις ταυτότητες ή το όνομα των Σκοπίων. Τα παραδείγματα και οι αποδείξεις πάρα πολλές, αλλά ειλικρινά είναι πολύ κουραστικό να γίνει μια τέτοια παρουσίαση από ένα forum γιατί έχω συλλέξει όλα τα σημαντικά γεγονότα από το 1974 και μετά.

Αγαπητε Αργοναυτη,

Ουτε μερικα ενδεικτικα παραδειγματα της ερευνας σου δεν μπορεις να μας δειξεις?

Μητσάκος
25-11-2007, 09:22 PM

Καλά ρε μεγάλε, κάνε μας μια περίληψη :nuts: Τι τα κρατάτε όλοι σας και λέτε "κάνω έρευνες" "κάνω μελέτες" :wacko: Εμείς οι φτωχοί θμητοί να μην πάρουμε λίγο από τη γνώση? Η είσαι και εσ΄υ από αυτούς τους αρέσει να λένε "εγώ το ήξερα" ? Και μη κολάς με την ποσότητα δόξα τω θεώ το νετ έχει μπόλικο χώρο :bigsmile:

Αργοναύτης
25-11-2007, 09:24 PM
Αγαπητε Αργοναυτη,

Ουτε μερικα ενδεικτικα παραδειγματα της ερευνας σου δεν μπορεις να μας δειξεις?

Θα το επιχειρήσω την κατάλληλη ώρα. Η εργασία είναι παλιά και τότε δεν έγραφα κείμενα όπως σήμερα, αλλά διάβαζα και σημείωνα την ουσία πάνω σε χάρτες και διάβαζα κυρίως από σύμβολα γιατί δεν σκόπευα ποτέ να μιλήσω γι'αυτά ελλείψη αξιόπιστων φίλων. 'Ηταν το κέφι μου. Η εργασία περιλαμβάνει γεγονότα από το 1830 και καταλήγει στις μέρες μας και περιγράφει με λίγα λόγια και σταράτα τους πολιτικούς κύκλους αυτής της χώρας από το 30 και μετά. Χρησιμοποίησα ώρες που δίνονται σε παλιές εφημερίδες της Καθημερινής και μετα ξεχάστηκε αυτή η έρευνα. Αυτό που έγραψα πριν για τον Δία και τους Ολυμπιακούς είναι σωστό, αλλά για τον Πλούτωνα και την Αφροδίτη πρέπει να'ναι κάποιο λάθος, γιατί βλέπεις τα'χω όλα στο κεφάλι μου, σαν αριθμομηχανή και πρέπει να προσέχω μην κάνω λάθη.

kphssa
25-11-2007, 09:33 PM
Καλα, εμεις περιμενουμε ,αλλα και συ μην το ξεχασεις! Εχει δικιο ο Μητσακος..

Maroulita
25-11-2007, 09:35 PM
Εμένα ξέρεις τί με προβληματίζει, Αργοναύτη; Μια απλή απορία έχω, μιας και δεν έχω καταπιαστεί ποτέ με την πολιτική αστρολογία, πόσο μάλλον με το ωροσκόπιο της Ελλάδας... Πώς είναι δυνατόν μία 7ετία να θεωρείται τέτοιος σταθμός ώστε ο τερματισμός της ν' αποτελεί αρχή/ γέννηση. Πριν την 7ετία τί πολίτευμα είχαμε;

Αργοναύτης
25-11-2007, 09:52 PM
Καλά ρε μεγάλε, κάνε μας μια περίληψη :nuts: Τι τα κρατάτε όλοι σας και λέτε "κάνω έρευνες" "κάνω μελέτες" :wacko: Εμείς οι φτωχοί θμητοί να μην πάρουμε λίγο από τη γνώση? Η είσαι και εσ΄υ από αυτούς τους αρέσει να λένε "εγώ το ήξερα" ? Και μη κολάς με την ποσότητα δόξα τω θεώ το νετ έχει μπόλικο χώρο :bigsmile:

Θεωρείς το net αξιόπιστο μέσο να παρουσίαζει κανείς εκτενείς έρευνες ; 'Οταν δεν ξέρουν ακόμα τι σημαίνει Μεσουράνημα ; Δεν τους κακίζω, αλλά δεν γίνεται εύκολα, θέλει υποδομή αυτό όλο το concept. Τι νόημα έχει να δώσω κάτι που είναι ακαταλαβίστικο για τους πολλούς ; Δεν είπαμε ότι μας μάγκωσε ο ρεαλιστής Κρόνος ; Στην Αστρολογία έχουμε μια γλώσσα ολόκληρη που φαίνεται κινέζικα. Και άλλος πήγε να παρουσίασει και του είπαν αλλού ''σιγά ρε φίλε, τόσο καιρό έχεις να μπεις στη σελίδα μας και το μόνο που ήρθες να μας παρουσιάσεις είναι η έρευνά σου ;'' Μέρος της δουλειάς μου είναι έτοιμο, τι θες να το δώσω έτσι όπου μου καπνίσει ; Aφού ξέρουμε ποιοί παίζουν το παιχνίδι, τι κρυβόμαστε τώρα ; 'Επειτα δεν αναφέρομαι σε άρθρα, αλλά σε έρευνα. Γενναιοδωρία από βλακεία διαφέρει, δείγμα θα δώσω πιθανόν. Εξάλλου δείγματα δίνουν καθημερινά κάποιοι αν ψάχνεις καλά....'Οσο δεν υπάρχει φορέας έρευνας και όσο δεν υπάρχουν αυτιά που θέλουν να ακούσουν δεν πολυσκοτίζομαι. Να ικανοποιώ τη ματαιοδοξία μου online πλέον δεν έχει νόημα.
Υπάρχουν πολλοί άξιοι, αλλά συνειδητά δεν γράφουν ενώ έχουν πράγματι αξιόλογες έρευνες, μπορώ να σε διαβεβαιώσω γι'αυτό.

Maroulita
25-11-2007, 10:02 PM
Θεωρείς το net αξιόπιστο μέσο να παρουσίαζει κανείς εκτενείς έρευνες ; 'Οταν δεν ξέρουν ακόμα τι σημαίνει Μεσουράνημα ; Δεν τους κακίζω, αλλά δεν γίνεται εύκολα, θέλει υποδομή αυτό όλο το concept. Τι νόημα έχει να δώσω κάτι που είναι ακαταλαβίστικο για τους πολλούς ; Δεν είπαμε ότι μας μάγκωσε ο ρεαλιστής Κρόνος ; Στην Αστρολογία έχουμε μια γλώσσα ολόκληρη που φαίνεται κινέζικα. Και άλλος πήγε να παρουσίασει και του είπαν αλλού ''σιγά ρε φίλε, τόσο καιρό έχεις να μπεις στη σελίδα μας και το μόνο που ήρθες να μας παρουσιάσεις είναι η έρευνά σου ;'' Μέρος της δουλειάς μου είναι έτοιμο, τι θες να το δώσω έτσι όπου μου καπνίσει ; Aφού ξέρουμε ποιοί παίζουν το παιχνίδι, τι κρυβόμαστε τώρα ; 'Επειτα δεν αναφέρομαι σε άρθρα, αλλά σε έρευνα. Γενναιοδωρία από βλακεία διαφέρει, δείγμα θα δώσω πιθανόν. Εξάλλου δείγματα δίνουν καθημερινά κάποιοι αν ψάχνεις καλά....'Οσο δεν υπάρχει φορέας έρευνας και όσο δεν υπάρχουν αυτιά που θέλουν να ακούσουν δεν πολυσκοτίζομαι. Να ικανοποιώ τη ματαιοδοξία μου online πλέον δεν έχει νόημα.
Υπάρχουν πολλοί άξιοι, αλλά συνειδητά δεν γράφουν ενώ έχουν πράγματι αξιόλογες έρευνες, μπορώ να σε διαβεβαιώσω γι'αυτό.

Στο νετ μπορείς να βρεις τα πάντα, αυτό είναι το γεγονός. Από έρευνες και άρθρα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα αντίστοιχες δημοσιεύσεις σε "επίσημα" περιοδικά και εκδόσεις μέχρι και παντόφλες... Ταπεινή μου άποψη ότι όταν δίνεται το βήμα για να εκφραζόμαστε, καλό είναι να δίνουμε ό,τι νομίζουμε πως αξίζει να διαβαστεί, γιατί υπάρχουν πολλοί που διαβάζουν, ακόμα κι αν δεν σχολιάζουν και δεν ειναι ενεργοί. Το νετ δεν παύει να είναι μία ανοιχτή βιβλιοθήκη μέσα από την οποία μαθαίνουμε. Αλλιώς ποιος ο λόγος να τα γράφουμε, αν μείνουν μέσα στα κιτάπια μας; Και δεν βγάζω τον εαυτό μου έξω απ' αυτό. Διατηρώ γλωσσολογικό μπλογκ και ξέρω πως ανά πάσα στιγμή μπορεί κάποιος να αντιγράψει τα κομμάτια από τις εργασίες που δημοσιεύω... Είναι όμως σημαντικό να μπορείς να συζητάς και να βλέπεις υπό μία άλλη οπτική κάποια πράγματα που μόνος σου δεν θα τα έβλεπες...

Λίλιαν Σίμου
25-11-2007, 10:48 PM
Λόγω του ότι ο καθένας καταθέτει την εμπειρία του και η πολιτική αστρολογία είναι ένα σεβαστό κομμάτι της αστρολογικής γνώσης όπου έχουν επιδοθεί πολλοί αξιόλογοι, στων οποίων τα βήματα ακουμπώ, θέλω θα σας πω κάτι ακόμη και δεν μπαίνω σε αντιπαράθεση με κανένα και κατ' ουδένα λόγο.

Υπάρχει διαφωνία για το ωροσκόπιο του 1830 από κάποιους κύκλους στην Ελλάδα. Αλλά κανείς δεν απέρριψε τα γεγονότα που προκύπτουν από αυτό, αφού κάθε φάση της ελληνικής πραγματικότητας, βάση των σωστών προγνωστικών συστημάτων λειτουργεί στο συγκεκριμένο ωροσκόπιο. Το ότι μπορεί να υπάρχουν κι άλλα όπως αυτό μετά τη χούντα, έχω την εντύπωση πως δείχνει περισσότερο την ψυχολογική πλευρά του κράτους κι όχι το ίδιο το κράτος. Στο ωροσκόπιο της Ελλάδας του 1830 είναι αναγνωρίσιμα όλα τα στοιχεία μας (τρόπος έκφρασης του λαού, οικονομικά, αντιπαλότητες, ακόμη και η επιρροή του Υδροχόου με τις επιδράσεις των τελευταίων ετών, οι σεισμοί που συγκλόνισαν κι ήταν μετά τη χούντα, κλπ κλπ). Το νεώτερο, ίσως δείχνει μία νέα φάση, αλλά δεν ανατρέπει τα πρώτα βασικά δεδομένα του κράτους.

Έχω το παράδειγμα της Ιαπωνίας. Το ωροσκόπιο με το σύνταγμα Μέιτζι, που είναι το κυριότερο ωροσκόπιο των τελευταίων χρόνων της Ιαπωνίας ανταποκρίνεται στον πόλεμο, στις βόμβες απόλυτα και ιδιαίτερα εκφραστικά, αλλά και στη συνέχεια στα διάφορα σημαντικά γεγονότα. Μετά τη βόμβα στη Χιροσίμα, οι αμερικανοί προέβαλαν ένα νέο ωροσκόπιο με την πτώση της αυτοκρατορίας. Αυτό το ωροσκόπιο μοιάζει πολύ με το ωροσκόπιο των ΗΠΑ και έτσι διακρίνεται η αμερικανοποίηση του τρόπου ζωής των σύγχρονων Ιαπώνων. Ωστόσο, εκφράζει μία αίσθηση. Στα θέματα της Ιαπωνίας χρησιμοποιείται ακόμη το ωροσκόπιο του Μέιτζι και αποδίδει κάθε έτος και κάθε σημαντική φάση.

Έχω μελετήσει και τη Χιλή, με τον Αλιέντε, τη χούντα κλπ. Δεν αλλάζει το ωροσκόπιό της επειδή ανέβηκε ή έπεσε η χούντα του Πινοσέτ. Έτσι κι αλλιώς τα ετήσια ωροσκόπια δηλώνουν αλλαγές. Η υφή του κράτους ως οργανισμού, ιστορίας, φύσης κλπ δεν αλλάζει.

Οι αστρολόγοι που μελετώ και βασίζω τη μεθοδολογία μου έχουν τη γραμμή που ακολουθώ κι εγώ. Μπορεί να υπάρχουν κι άλλες προσεγγίσεις, ωστόσο η παρούσα με το ωροσκόπιο του 1830 έχει απόδοση και αυτό δεν είναι σύμπτωση, γιατί προχωρά η μελέτη του έτους με τη κλασική μεθοδικότητα. Αν και κάποιο άλλο έχει στοιχεία να προσφέρει, μπορούμε να είμαστε ανοιχτοί. Αλλά όχι να απορρίπτουμε ένα δοκιμασμένο σύστημα και ωροσκόπιο.

Όσο για τη Γαλλία και την 5η Δημοκρατία, επειδή γνωρίζω λόγω σπουδών την ιστορία της, πέρασε δραματικές ανατροπές μετα τη Γαλλική Επανάσταση και αυτό μπορεί να δικαιολογεί τα διαδοχικά ωροσκόπια. Κάθε κράτος έχει την πορεία του.

Υπάρχουν τα αρχεία των αστρολογικών database για τα κράτη και εκεί παίρνουμε τις πληροφορίες. Το να δουλεύουν ίσως και κάποια άλλα συστήματα, είναι δυνατόν, αλλά το να απορρίψουμε τα δοκιμασμένα και αποδοτικά, δεν υπάρχει λόγος κατά την άποψή μου.

Στο κάτω-κάτω ο ερευνητής καταθέτει πλήρη μελέτη με το ωροσκόπιο που ακολουθεί και αυτό φέρνει στο φως την εγκυρότητα του εκάστοτε χάρτη, αλλά και μία πιο πλούσια αντίληψη πάνω στο κράτος.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

Αργοναύτης
25-11-2007, 11:37 PM
Όσο για τη Γαλλία και την 5η Δημοκρατία, επειδή γνωρίζω λόγω σπουδών την ιστορία της, πέρασε δραματικές ανατροπές μετα τη Γαλλική Επανάσταση και αυτό μπορεί να δικαιολογεί τα διαδοχικά ωροσκόπια. Κάθε κράτος έχει την πορεία του.

Φυσικά και επικοινωνούμε φιλικά, αλλά η παραπάνω και μόνο πρότασή σας συνηγορεί με την άποψη αυτού του κύκλου αστρολόγων που αναφέρατε, την οποία ασπάζομαι κι εγώ. Δεν βλέπω τη διαφωνία, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω και τι εννοείτε αίσθηση κράτους και ποιά η διαφορά από το πραγματικό κράτος. Δεν υπάρχει αίσθηση κράτους, το κράτος είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει. Εμείς δηλαδή ως ελληνικό κράτος δεν περάσαμε δραματικές ανατροπές μετά την δική μας επανάσταση ; Και γιατί αυτό να μην δικαιολογεί και για την δική μας περίπτωση τα διαδοχικά ωροσκόπια όπως στην περίπτωση της Γαλλίας ;
Επίσης θα ήθελα να παρατηρήσω και κάτι άλλο. Τα Ωροσκόπια των κρατών προβλέπουν κυρίως πολιτικές και οικονομικές κοινωνικές εξελίξεις, και όχι γεωλογικά φαινόμενα, παρά μόνο επιβεβαιώνουν τον ψυχολογικό και οικονομικό αντίκτυπο τυχόν γεωλογικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών σε κοινωνικά στρώματα και στον λαό. Η άποψη ότι προβλέπεις άμεσα σεισμούς ή φωτιές με το οποιοδήποτε Ωροσκόπιο κράτους, είναι όλο και περισσότερο μειοψηφική στην διεθνή αστρολογική κοινότητα, γι'αυτό άλλωστε και χρησιμοποιούν τεχνικής επανατοποθέτησης αστρολογικών φαινομένων στην υδρόγειο για τέτοια ειδικά φαινόμενα που είναι φυσικά φαινόμενα και όχι πολιτικά. Αλλιώς θα αντικαθιστούσαμε τον κύριο Παπαζάχο.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας, από την πλευρά μου κλείνω και συγνώμη αν σας κούρασα. :bigsmile:

gargoyle
26-11-2007, 04:04 AM
Και για να γίνω πιο κατανοητός θα αναφέρω ένα ...αντικειμενικό παράδειγμα :nuts: Γράφει ο Μπαφαλούκος σε διάφορες μεριές σε άρθρα του εδω μέσα για τον Πλούτωνα και τ Γαλλική επανάσταση. Τογεγονός σαν γεγονός παραμένει και είναι μια βίαιη και ριζική γενική ανατροπή ενός καθεστώτος.

Συγγνώμη, μια ερώτηση, διότι δεν κατάλαβα κάτι. Που έγκειται το "αντικειμενικό" και που το "γεγονός" ακριβώς; Στο ότι η διέλευση του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω σηματοδοτεί βίαια γεγονότα;

Μητσάκος
26-11-2007, 06:11 AM
Συγγνώμη, μια ερώτηση, διότι δεν κατάλαβα κάτι. Που έγκειται το "αντικειμενικό" και που το "γεγονός" ακριβώς; Στο ότι η διέλευση του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω σηματοδοτεί βίαια γεγονότα;Είναι αντικειμενικό το γεγονός ότι έγινε άμεσα και βίαια η ανατροπή ενός καθεστώτος. Είχαμςε δηλαδή μια δραματική, άμεση και εκ βαθέων αλλαγή (δηλαδή πλουτώνια) Από και και πέρα η αντιστοίχηση του αντικειμενικού γεγονότος αυτού όπως και άλλων παρόμοιων με αστρολογικά γεγονότα και η προβολή των αστρολογικών αυτών γεγονότων σε αναμενόμενες μελλοντικές καταστάσεις με σκοπό η την επαλήθευση της ορθότητας της αντιστοιχίας η την πρόβλεψη είναι το ζητούμενο και προς το παρόν "υποκειμενικό". :bigsmile:

Βασιλης Παπαδολιας
26-11-2007, 11:14 AM
Καλημέρα σε όλους...

καταρχήν να πω ότι ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για μένα η κατάθεση τόσο πολλών και τεκμηριωμένων απόψεων γύρω από το θέμα.

Χωρίς να θέλω να αποκλίνω θα ήθελα μόνο να καταγράψω μία παρατήρηση μου για το θέμα των ερευνών.
Πιστεύω ότι ελλείψει επίσημου φορέα ερευνών (εκπαιδευτικού ιδρύματος ή επιστημονικού συλλόγου) οι έρευνες μπορούν να τεκμηριωθούν (και να προστατευούν ενδεχομένως πνευματικά) μέσω μίας εργασίας που θα δημοσιευτεί με μορφή βιβλίου. Ζητούμενο φυσικά είναι ο εκδοτικός οίκος που θα θελήσει να αναλάβει το κόστος της έκδοσης με δεδομένο τον περιορισμένο ενδεχομένως κύκλο πωλήσεων που θα επιτύχει.

Αξίζει τον κόπο ωστόσο κανείς να το προσπαθήσει.
Καλή βδομάδα σε όλους και καλή συνέχεια στη συζήτηση.

Δ.Μέλλος
26-11-2007, 01:32 PM
Καλημέρα σε όλους...

καταρχήν να πω ότι ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για μένα η κατάθεση τόσο πολλών και τεκμηριωμένων απόψεων γύρω από το θέμα.

Χωρίς να θέλω να αποκλίνω θα ήθελα μόνο να καταγράψω μία παρατήρηση μου για το θέμα των ερευνών.
Πιστεύω ότι ελλείψει επίσημου φορέα ερευνών (εκπαιδευτικού ιδρύματος ή επιστημονικού συλλόγου) οι έρευνες μπορούν να τεκμηριωθούν (και να προστατευούν ενδεχομένως πνευματικά) μέσω μίας εργασίας που θα δημοσιευτεί με μορφή βιβλίου. Ζητούμενο φυσικά είναι ο εκδοτικός οίκος που θα θελήσει να αναλάβει το κόστος της έκδοσης με δεδομένο τον περιορισμένο ενδεχομένως κύκλο πωλήσεων που θα επιτύχει.

Αξίζει τον κόπο ωστόσο κανείς να το προσπαθήσει.
Καλή βδομάδα σε όλους και καλή συνέχεια στη συζήτηση.
Είναι πολύ απλό, αν το θελήσει κανείς. Αν βρει κάποιον να του το σελιδοποιήσει, μπορεί με την μέθοδο της ψηφιακής εκτύπωσης να τυπώσει από ένα (1) έως και ...όσα θέλει αντίτυπα της εργασίας του. Ενδεικτικά το κόστος μπορεί να είναι έως 200 ευρώ για περίπου 50 αντίτυπα. Καταθέτει και 2 στην Εθνική Βιβλιοθήκη, αφού έχει πάρει σειριακό αριθμό, και τελειώνει και η δουλειά και με τα πνευματικά δικαιώματα

Μητσάκος
26-11-2007, 07:16 PM
Εμένα ξέρεις τί με προβληματίζει, Αργοναύτη; Μια απλή απορία έχω, μιας και δεν έχω καταπιαστεί ποτέ με την πολιτική αστρολογία, πόσο μάλλον με το ωροσκόπιο της Ελλάδας... Πώς είναι δυνατόν μία 7ετία να θεωρείται τέτοιος σταθμός ώστε ο τερματισμός της ν' αποτελεί αρχή/ γέννηση. Πριν την 7ετία τί πολίτευμα είχαμε;

Μια σκέψη κάνω
Αν ένα γργονός είναι τέτοιο και τόσο σημαντικό που να παράγει από μόνο του πολλά άλλα γεγονότα πολύ σημαντικά, δεν είναι λογικό να κατέχει θέση γενέθλιου?
Πχ την 21/4/67 είχαμε κατάλυση πολιτεύματος και εγκαθίδρυση τελείως διαφορετικού από ότι υπήρχε πριν. Ακόμα και στη δίκη της χούντας που έγινε το βασικότερο πολιτικό επιχείρημα που είχαν οι πραξικοπηματίες ήταν ότι το καινούριο καθεστός είχε δημιουργήσει δίκαιο και άρα ότι γινόταν από την 21/4/67 και μετά ακόμα και αν ερχόταν σε αντίθεση με το προηγούμενο δίκαιο δεν ήταν σε καμία περίπτωση παράνομο.
Και για να μην υπάρχουν παραξηγήσεις, δεν υιοθετώ την επιχειρηηματολογία των χουντικών για το "στιγμιαίο" αλλά δεχομαι όμως ότι αυτή η βίαιη ανατροπή της τότε κυβέρνησης δημιούργησε τελείως διαφορετικές συνθήκες σε τέτοιο βαθμό που ίσως και το ωροσκόπιο του πραξικοπήματος να συνιστά γενέθλιο κράτους.
Αυτά :bigsmile:

uranialab
26-11-2007, 10:03 PM

Ευχαριστω για την αναφορα του ονοματος μου,ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ,στο θεμα της Πολιτικης Αστρολογιας.Πανω απο 25 χρονια κανω πολιτικη αστρολογια και πιστευω να προσθεσω κατι στην ολη συζητηση του θεματος.Εχω ετοιμο ενα pdf με ολα τα ωροσκοπια των κτυπηματων της 17 Νοεβρη,με ενα μικρο ιστορικο για καθε χτυπημα.Δεν ξερω τον τροπο που μπορει να γινει προσιτο στο καθε μελος του φορουμ.Ας μου απαντησει καποιος και το ανεβω αμεσως.Ετσι να αρχισουμε να ξετυλιγουμε το νημα της Πολιτικης αστρολογιας.
ευχαριστω για την αναγνωση
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ

ScP
26-11-2007, 11:16 PM
Μπορείτε να δείτε το αρχείο πατώντας εδώ (http://myhoroscope.gr/articles/strikes.pdf)

Προσοχή: Επειδή είναι αρκετά μεγάλο αν έχετε επιλέξει να ανοίγει αυτόματα το Acrobat Reader αρχεία pdf ενδέχεται η φόρτωση να αργήσει.

Εναλλακτικά κατεβάστε το αρχείο πατώντας εδώ (http://myhoroscope.gr/articles/strikes.zip)

Αργοναύτης
27-11-2007, 12:55 AM
'Ενα πρώτο συμπέρασμα από τα Ωροσκόπια που παρέθεσε ο κ.Κορωνάκης είναι ότι την εποχή που ξεκινά το φαινόμενο τρομοκρατία στον ελληνικό μεταπολιτευτικό χώρο, ο διελαύνων Πλούτωνας ήταν στο ζώδιο του Ζυγού στις 11 μοίρες σχηματίζοντας ένα ακριβές τετράγωνο με τον Κρόνο του Ωροσκοπίου της Ελληνικής Δημοκρατίας που βρίσκεται στις 11 μοίρες του Καρκίνου τυπικά στον 12ο οίκο και ουσιαστικά πάνω στον Ωροσκόπο, που σημαίνει ότι έχουμε συσχετισμό και με τον 12ο οίκο, οίκο παρασκηνίου, κρυφών και ύπουλων ενεργειών. Ο Reinhold Ebertin δίνει στο βιβλίο του Συνδυασμοί Πλανητικών Επιροών για την παραπάνω όψη τις εξής ερμηνείες :

"Βία, σκληρή εργασία, μαζικές δολοφονίες. Η κοινωνιολογική αντιστοιχία είναι :
''Ερευνητές με βάθος, επιστήμονες, αλλά και αντιδραστικοί άνθρωποι, άνθρωποι της βίας.
Πιθανές εκδηλώσεις της παραπάνω όψης : ''Eγωιστικοί στόχοι, χρήση βίας, αυτοκαταστροφικές ενέργειες. απώλεια περιουσιών.

Ταυτόχρονα είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη είχε ξεκινήσει να προετοιμάζεται το έδαφος για να εκδηλωθεί μια από τις χαρακτηριστικότερες όψεις βίας και δολοφονιών, η αντίθεση διελαύνοντα Πλούτωνα από το Ζυγό (11 μοίρες) προς τον γενέθλιο 'Αρη του Ωροσκοπίου που προκύπτει από το πρώτο Σύνταγμα της μεταπολίτευσης, αυτό του 1975. Ο 'Αρης του Συντάγματος βρίσκεται στις 15 μοίρες Κριού και η αντίθεση αυτή έγινε ακριβής τα επόμενα χρόνια.

'Ενα πρώτο συμπέρασμα ότι εξετάζουμε πάνω από ένα γενέθλια Ωροσκόπια της Ελλάδας εκείνης της εποχής.

uranialab
27-11-2007, 01:21 AM
Αν ενδιαφερει τα μελη του φορουμ μπορω να κανω και μια αστρο-στατιστικη αναλυση για το φαινομενο της τρομοκρατιας στην Ελλαδα.

Αργοναύτης
27-11-2007, 01:24 AM
Αν ενδιαφερει τα μελη του φορουμ μπορω να κανω και μια αστρο-στατιστικη αναλυση για το φαινομενο της τρομοκρατιας στην Ελλαδα.

Ενδιαφέρει :bigsmile: welcome.

Λίλιαν Σίμου
27-11-2007, 03:18 AM
Αγαπητέ Αργοναύτη

Αν και έχω τοποθετηθεί πλήρως, επειδή ίσως δεν σας έγινα σαφής, επανέρχομαι με την διευκρίνηση στην 'αίσθηση του κράτους". Εννοώ, μία διαφοροποίηση από το χθες ως τάση ψυχολογικής συμπεριφοράς του λαού. Κι αναφέρθηκα στο παράδειγμα της Ιαπωνίας. Κατά τη γνώμη μου αυτό διαφαίνεται στο νέο ωροσκόπιο μετά τη χούντα. Γιατί την εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας την διακρίνω περισσότερο στο ωροσκόπιο του 1830. Το άλλο μου φαίνεται συμπληρωματικό.

Όσο για τους σεισμούς, ίσως κάποιοι αστρολόγοι να μη το δέχονται, έχω διαβάσει όμως πολλές μελέτες σεβαστών αστρολόγνων που τους αποδέχονται. Είναι φαινόμενα του κράτους και των περιοχών, διακρίνονται ξεκάθαρα στον 4ο οίκο και ανταποκρίνονται στην Ελλάδα, στην Ιαπωνία, στην Ινδονησία με το τραγικό τσουνάμι προ ετών, κάθε χάρτης κράτους που επλήγη έχει καθαρές ενδείξεις.

Επίσης, υπάρχει και η αστρο-μετεωρολογία, ακόμη ένα σημαντικό μέρος της πολιτικής αστρολογίας, που προβλέπει τον καιρό και τα καιρικά φαινόμενα, που διαθέτει μεγάλες και σοβαρές μελέτες και έχει αποδείξει την εγκυρότητά της. Η πολιτική αστρολογία έχει και αυτό το κομμάτι το οποίο έδωσε θαυμάσια δείγματα αλλά η στενοκεφαλιά των επιστημόνων της μετεωρολογίας δεν αποδέχθηκε επίσημα ως συμπληρωματική στήριξη, παρά τις σωστές προγνώσεις. Οι προβλέψεις ήταν κατά 94% ακριβείς (δεν νομίζω η ΕΜΥ να είναι περισσότερο ακριβής!:bigsmile:)

Όλα αυτά υπάρχουν καταγεγραμμένα και λειτουργούν στο ωροσκόπιο ενός κράτους, πέρα από τα πολιτικά και οικονομικά γεγονότα. Η πολιτική αστρολογία είναι ένας γοητευτικός κλάδος πολύ ευρύς -όπως θα γνωρίζετε- και ιδιαίτερα σημαντικός, που όμως δεν είναι εμπορικός και δεν μελετάται ευρέως. Έχει όμως τους υποστηρικτές της, όσους έχουν μεράκι για την αστρολογία και διευρύνονται πέρα από το ατομικό ωροσκόπιο.

Καλή σας συνέχεια
φιλικά
Λίλιαν Σίμου

Μητσάκος
27-11-2007, 08:38 AM
ενδιαφέρει, ενδιαφέρει, αλλά...
Αλλά εδώ έχουμε ένα θέμα παραδειγματικό των όσων ανέφερα στη gargoyle :bigsmile:
και δεν είναι άλλο από τον ορισμό της τρομοκρατίας. Πχ εμένα με τρομοκρατούν περισσότερο οι πρακτικές των τραπεζών όταν προσπαθούν να πάρουν 1-2 καθυστερημένες δόσεις δανείου, με τρομοκρατούν περισσότερο αυτοί που στο πλαίσιο της ...προστασίας μου με φυλακίζουν και με παρακολουθούν με χίλιους τρόπους. Με τρομοκρατεί το γεγονός ότι θεωρούνται τρομοκρατία 15 εκτελέσεις (λέω εγώ) - δολοφονίες (λένε άλλοι) σε ένα διάστημα 30 περίπου χρόνων και δεν θεωρούνται τρομοκράτες οι όποιοι εργοδότες που υπό την απειλή της απόλυσης φιμώνουν τους εργάτες τους να μην διαμαρτύρονται για την έλλειψη στοιχειωδών κανώνων ασφαλείας στο χώρο της δουλειάς με αποτέλεσμα να έχουμε ετησίως 100-150 θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα (λένε αυτοί)- δολοφονίες (λέω εγώ).
Παρόλα αυτά οι όποιες ενέργειες της 17Ν αν απογυμνωθούν από την όποια ιδεολογική η συναισθηματική επικάλυψη δεν παύουν σαν γεγονότα να υφίστανται και να επιδέχονται αστρολογική ανάλυση και ερνηνεία

gargoyle
27-11-2007, 12:55 PM
Είναι αντικειμενικό το γεγονός ότι έγινε άμεσα και βίαια η ανατροπή ενός καθεστώτος. Είχαμςε δηλαδή μια δραματική, άμεση και εκ βαθέων αλλαγή (δηλαδή πλουτώνια) Από και και πέρα η αντιστοίχηση του αντικειμενικού γεγονότος αυτού όπως και άλλων παρόμοιων με αστρολογικά γεγονότα και η προβολή των αστρολογικών αυτών γεγονότων σε αναμενόμενες μελλοντικές καταστάσεις με σκοπό η την επαλήθευση της ορθότητας της αντιστοιχίας η την πρόβλεψη είναι το ζητούμενο και προς το παρόν "υποκειμενικό". :bigsmile:

Ως προς το αντικειμενικό του γεγονότος δεν θα διαφωνήσω, με μια επιφύλαξη μόνο του τι συνεπάγεται το "άμεσα" (το επισημαίνω διότι συχνά όσον αφορά τις πολιτικές αναλύσεις υφίσταται μια τάση να προβάλλεται η παράμετρος της υποτιθέμενης "αυθόρμητης εκδήλωσης" κάποιων αντιδράσεων, και αυτή πολλές φορές συνδυάζεται με τη λέξη "άμεσα").

Ως προς το αστρολογικό κομμάτι, τα παραπάνω χαρακτηριστικά θα μπορούσαν να αποδωθούν και στον Ουρανό, εφόσον μιλάμε για κοινωνικές ρήξεις και ανατροπές. Όχι απαραίτητα στον Πλούτωνα.

Επίσης, όσον αφορά το ζητούμενο και "υποκειμενικό", συμφωνώ.

Τέλος, βρίσκω πολύ σωστή στη βασική της δομή την άποψη περί τρομοκρατίας στην παραπάνω δημοσίευση. :bigsmile:

stathoulis
27-11-2007, 02:56 PM
Μήπως πρέπει να ορίσουμε τι ενοούμε τρομοκρατία πρώτα απο όλα και μετά να κάνουμε αστρολογικές αναλύσεις?Μία πρόταση κανώ απλά.

Δ.Μέλλος
27-11-2007, 03:38 PM
Μήπως πρέπει να ορίσουμε τι ενοούμε τρομοκρατία πρώτα απο όλα και μετά να κάνουμε αστρολογικές αναλύσεις?Μία πρόταση κανώ απλά.
Ίσως είναι προτιμότερο να μείνουμε στην εξέταση αντικειμενικών γεγονότων, τα οποία δεν χρειάζονται και πολιτική ανάλυση, δεν είναι και αυτό άλλωστε το θέμα. Ανεξάρτητα από το τι ορίζει ο καθένας ως τρομοκρατία, υπάρχουν συγκεκριμένα γεγονότα που οριοθετούνται σε μία συγκεκριμένη πολιτική έκφραση, είτε αυτή ονομάζεται "επαναστατική" από κάποιους, είτε ονομάζεται "τρομοκρατική" από κάποιους άλλους.
Συγκινητική (sic) η καταστασιακή προσπάθεια του Μητσάκου, για την πρόκληση και δημιουργία έντασης που θα οδηγούσε σε ...δημιουργική ανακατωσούρα (γιατί δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο), αλλά ας μείνει εδώ :bigsmile:

skorpion
27-11-2007, 10:57 PM

ενδιαφερον θα ηταν:bigsmile:

Μητσάκος
28-11-2007, 11:22 AM
Που είναι? Πότε θα τη δούμε?

uranialab
28-11-2007, 04:19 PM
Που είναι? Πότε θα τη δούμε?

Προσπαθω να την δωσω σε ενα excel'φυλλο για να ειναι κατανοητη απο ολους.Διαφορετικα μπορω να σας την δωσω ,κσι τωρα,με αποτελεσματα απο στατιστικο πακετο,που πιστευω οτι κανεις σας δεν θα καταλαβει τιποτε,γιατι απλα ειναι ξερα μαθηματικα κωδικοποιημενα και νομιζω οτι δεν θα σας προσφερει τιποτε.Λιγο υπομονη και οτι λεω το κανω,Αιγοκερος γαρ.:bigsmile:

ΥΓ Ας με ενημερωσει ο διαχειριστης πως να κανω την παρουσιαση για να ειναι και καλαισθητη και προσβασιμη απο ολους.Ευχαριστω για την συνεργασια σας εκ των προτερων.