PDA

View Full Version : Η υπερβολή της πληροφορίας και η αντίφαση στην Αστρολογία

Αργοναύτης
14-11-2007, 12:43 AM
Οι παλιοί Αστρολόγοι χρησιμοποιούσαν πολύ μεγάλες ανοχές και πολύ λίγους πλανήτες, και ακόμα και βασικές όψεις όπως τα μισά τετράγωνα, τα ενάμισιτετράγωνα τις θεωρούσαν ελλάσονος σημασίας. Οι σημερινοί χρησιμοποιούν πολύ μικρές ανοχές και υπερβολικό αριθμό πλανητών, σημείων και αστρολογικών παραγόντων γενικότερα. Νομίζω ότι αυτή η δήλωση ανήκει στον Αστρολόγο Christian Weller και σήμερα είναι η πρώτη φορά που τον καταλαβαίνω αναθεωρώντας τις απόψεις μου.
Πιστεύω ότι ένα μέτρο δεν βλάπτει. Σήμερα είπα έτσι για πλάκα να φτιάξω μια λίστα με όσο το δυνατόν περισσότερους παράγοντες και κάποια στιγμή γέμισα 5 σελίδες Α4 με αστρολογικά σύμβολα, εξισώσεις κλπ (με κανονικού μεγέθους γράμματα :laugh:). Το βαρέθηκα και το παράτησα στη μέση. Είχα συμπεριλάβει ακόμα και τους υποθετικούς πλανήτες της Σχολής του Αμβούργου, ακόμα και την 'Ισιδα, ύστερα έβαλα στη λίστα καμμιά δεκαριά αστεροειδείς, και γω δεν ξέρω πόσα σώματα, υποθετικά και πραγματικά. Τόσο κουράστηκε το μάτι μου...μέχρι και κάποιον αστεροειδή Goethe είδα σε μια λίστα. Κάποτε δεν αποκλείεται να μιλάμε και γι'αυτόν. :bigsmile: ενώ τα ποιήματά του δεν θα τα αναφέρει κανείς. Και η αστρολογική μαγεία θα χάνεται μέσα σε λογάριθμους, λεπτομέρειες και νευρώσεις.

Μια ματιά στο astro.com θα διαφωτίσει και τον κάθε αρχάριο για την πληθώρα ουρανίων σωμάτων για τα οποία έχουν αρχίσει να μιλάνε και να γράφουν δειλά οι ερευνητές. 'Υστερα κάθησα να καταγράψω τις όψεις μεταξύ των πλανητών και ύστερα τις όψεις με τα μεσοδιαστήματα. Μ'αυτόν τον τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε ένα πολυσέλιδο έντυπο με ατέλειωτες λίστες αστρολογικών παραγόντων. Πιστεύετε ότι η υπερβολή της πληροφορίας εξυπηρετεί την διάγνωση (γενέθλιο) και την πρόβλεψη ; Αν υπολογίσουμε οι τεχνικές πρόβλεψεις είναι τουλάχιστον δέκα οι βασικότερες, ύστερα έχουμε άλλες τόσες τεχνικές ενεργοποίησης της κάθε μίας από αυτές τις τεχνικές.

Για παράδειγμα η ηλιακή επιστροφή από μόνη της έχει 4-5 τεχνικές ενεργοποίησης- χρονολόγησης των γεγονότων (προοδευμένη Σελήνη επιστροφής, άξονες, διελεύσεις Ηλίου από τους πλανήτες και τις ακμές κλπ). Κοιτάζουμε τις προόδους και κοιτάζουμε και τις διελεύσεις, και πάλι προκύπτουν δυο ειδών διελεύσεις, διελεύσεις από το γενέθλιο και διελεύσεις από τον προοδευμένο χάρτη. Κι άλλες τόσες ενδείξεις των κατευθύνσεων ηλιακού τόξου που θα πρέπει να ενεργοποιούνται πάλι από διελεύσεις. Οι διελεύσεις, των διελεύσεων, τις διελεύσεις, Ω ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ !! Πιστεύετε ότι η τόοοση πολυπλοκότητα τεχνικών βοηθάει τελικά τον Αστρολόγο ή είναι μια από τις βασικές αιτίες που οι περισσότεροι τα κάνουν θάλασσα ; Σκέφτομαι ότι όσο περισσότερες οι πληροφορίες που παίρνουμε από τα ατελείωτα αστρολογικά σύμβολα - ουσιαστικά ένας Ωκεανός συμβόλων -, τόσο υπονομεύουμε την διάγνωση και την πρόβλεψη.

Μήπως πρέπει να έρθει ο καιρός της αφαίρεσης στην Αστρολογία ;
Μήπως όλη αυτή η φιλολογία περί συστημάτων, τεχνικών και παρατεχνικών το μόνο που κάνει είναι να μπερδεύει τον ερευνητή ; Δεν αρκεί ένας Κρόνος από τη γενέθλια Σελήνη για να δείξει την θλίψη που περνά κάποιος ; Πρέπει να επιβεβαιώσουμε και από δεκαπέντε συστήματα αυτή την ψυχική τάση ;
Και ποιός μας βεβαιώνει ότι μια έντονη ψυχική τάση προβλεπόμενη και επιβεβαιωμένη από 20 μεριές, θα οδηγήσει ντε και καλά σε πραγματικό βίωμα;
Κάποιοι λένε ότι τα γεγονότα πρέπει να επιβεβαιώνονται από όλες τις τεχνικές! Κάποιοι άλλοι ότι αποκλείεται κάποια απ'όλες τις τεχνικές να μην επιβεβαιώνει τα γεγονότα. 'Αλλοι λένε ότι η κάθε τεχνική δείχνει διαφορετικά πράγματα, αλλά η ουσία δεν αλλάζει : Πάρα πολύ πληροφορία και πάρα πολλές αντιφάσεις από διαφορετικές Σχολές Αστρολογίας.

Τελικά μήπως παίζουμε με τις λέξεις ή με τον νόμο των πιθανοτήτων ; Προσωπικά έχω δει πολλές περιπτώσεις που η μία τεχνική διαψεύδει την άλλη. Πχ είχα περιόδους γεμάτες από θετικά τρίγωνα διελεύσεων Δία και ταυτόχρονα οι κατευθύνσεις και οι πρόοδοι ήταν δυσμενέστατες. Σ'αυτή την περίπτωση οι διελεύσεις διαψεύδονταν γιατί δεν έδειχναν ούτε καν την θετική ψυχολογική τάση, πόσο μάλλον το θετικό γεγονός. Υπάρχει τόση σύγχιση και παραπληροφόρηση που δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Υπάρχουν ακόμα τόσο ακραίες δηλώσεις, όπως του Αλεξάντερ Βολζίν, μεγάλου Γάλλου Αστρολόγου που γράφει ότι επειδή οι διελεύσεις ενεργοποιούν τους πλανήτες της ηλιακής επιστροφής, έτσι εξηγειται ότι οι κανονικές διελεύσεις από το γενέθλιο δεν ''λειτουργούν'' σχεδόν ποτέ και ο γερμανός Albert Kniepf είχε δηλώσει δημόσια ότι δεν κοιτούσε καθόλου τις διελεύσεις από το γενέθλιο και τίποτα άλλο παρά μόνο τις προόδους !! (αναρωτιέμαι ακόμα τι έβλεπε αλλά αυτό είναι άλλη υπόθεση)

Καλά κουράγια :wacko::wacko:

skorpion
14-11-2007, 03:05 AM
Να σου πω την αληθεια και γω τις ιδιες απορειες με σενα εχω αν και δε ξερω απο αστρολογια, γι αυτο και δε μ εχει πεισει 100%...

Ας πουμε σ ενα γενεθλειο χαρτη υποτιθεται οτι φαινεται η ψυχολογια του ατομου, οι τασεις του, πως αντιδραει σε καταστασεις κτλ. Ο ανθρωπος σιγουρα ειναι πολυπλοκος απο τη φυση του οποτε οι κυριοι πλανητες και οι οψεις δεν ειναι αρκετες για να τον αντικατοπτρισουν αρα θα πουνε ισως καποιοι περνουμε κι αλλα στοιχεια απο πλανητοειδης, υποθετικους, αστεροειδης κτλ. Το θεμα ομως ειναι οτι μετα θα εχουμε αντλησει τοσα πολλα στοιχεια που ακομα κι αν ισχυουν, καποια απ αυτα θα ειναι αντικρουομενα μεταξυ τους, αρα θα φτασουμε παλι σχεδον στο μηδεν να λεμε οτι ο ανθρωπος ειναι πολυπλοκος απο τη φυση του κι αρα δε μπορουμε να τον απογυμνωσουμε με την αστρολογια.

Καποια χαρακτηριστικα να το πω, τασεις να το πω, σιγουρα εχουνε βαση, και οι οψεις κτλ αλλα μια οψη, μια ταση,ενα στοιχειο μπορει να λειτουργει ή ετσι ή αλλιως παλι οποτε παλι μπαινει μεσα η πιθανοτητα. Αρα μηπως η αστρολογια ειναι πιθανοτητες αλλα σου τις περιοριζει κι ετσι ισως να ειναι πιο ευκολο να εντοπισεις το σωστο?

Τωρα για το πως λειτουργει η προβλεψη δε ξερω ακριβως, βλεπω καλους αστρολογους σε αρθρα τους να πεφτουν εξω σε μια προβλεψη κι αλλοτε να πεφτουν μεσα (και δεν εννοω τις γενικες προβλεψεις)... Αλλα δε ξερω ακριβως πως λειτουργει το ολο συστημα..

Σκεφτομαι διαφορα για το τι ειναι αστρολογια αλλα δε ξερω ακομα.... Ασε που δεν εχω εντρυφησει και δε ξερω σχεδον τιποτα, αλλα σε αυτο συμβαλλει και το γεγονος οτι δεν εχω ξεκαθαρισει μεσα μου τι ειναι... Κατι παντως με τραβαει προς αυτην...

Μητσάκος
14-11-2007, 07:50 AM
Πολύ σωστές και χρήσιμες οι παρατηρήσεις του Αργοναύτη. Είναι αυτό που είχε πει κάποιος ότι αν θέλει κάποιος να κλονίσει την αστρολογία θα πρέπει να την γνωρίζει και όχι να στέκεται στο ηλιακό ζώδιο και στην επιφάνεια. προσωπικά και με τις πολύ λίγες γνώσεις που έχω έχω καταλήξει ότι σίγουρα κάτι παίζει ουσιαστικό με το γενέθλιο χάρτη. Από εκεί και πέρα το χάος είναι τεράστιο και η πρόβλεψη χάνεται μέσα από αμβισβητήσιμα στοιχεία και τεχνικές. Ισως να είναι και αυτό που διάβασα στη Ντάκου ότι η αστρολογία έχει τις απαντήσεις αλλά εμείς δεν μπορούμε να τις βρούμε (η κάπως έτσι τέλος πάντων). Η Σίμου έχω δει σε διάφορες απαντήσεις της γράφει ότι για να σιγουρευόμαστε για ένα γεγονός που βγαίνει από την ανάλυση ενός χάρτη πρέπει να επαληθεύεται από 3-4 συστήματα διαφορετικά. Από την άλλη έχω δει όπως λέει και ο Αργοναύτης αλλά και άλλοι ότι πολλά στοιχεία είναι φορές που αλληλοσυγκρούονται και κάτσε ψάξε να βρεις άκρη :wacko:
Διαισθάνομαι ότι όσα κιλά επιστημονικότητας και να αποκτήσει η αστρολογία οι διαφορετικές και αλληλοσυγκρουόμενες τάσεις της θα υπάρχουν και ρόλο θα παίζει πάντα και ο αναλυτης.

Βασιλης Παπαδολιας
14-11-2007, 09:54 AM
Εγώ πάλι νομίζω ότι έχω δώσει μία απάντησης σε αυτό.... Ίσως όχι την καλύτερη, αλλά είναι μία προσέγγιση. Η πληθώρα όλων των μεθοδολογιών δείχνει ότι η πρόβλεψη δεν μπορεί να έρθει αποκλειστικά από μαθηματικά συστήματα... Αν πάλι λάβουμε υπόψη ότι και μία θέση από μόνη της έχει διάφορες ερμηνείες (συμβολικές, αλληλογορικές, ψυχολογικές, κλπ), η κατάσταση γίνεται αδιέξοδη...

Μόνο διαισθητικά μπορεί κανείς να προχωρήσει σε βαθιά ανάλυση του ωροσκοπίου. Αφού βάλει κάτω τα βασικά (η διαίσθηση συμπληρώνει τη λογική, δεν την αντικαθιστά), κάνει την κατάστρωση και απλώσει μπροστά του τις τυποποιημένες ερμηνείες, η διαίσθηση του είναι που θα τον καθοδηγήσει σε τι πρέπει να αφιερώσει χρόνο ανάλυσης, σε ποια ερμηνεία πρέπει να κάνει focus...

Με μια πρώτη ματιά τι δείχνει το ωροσκόπιο; Τι αισθήματα μας δημιουργεί; Τι μας προκαλεί την προσοχή; Οι πολλοί πλανήτες, Οι θέσεις; Τα στοιχεία; Κάποια όψη; Πρέπει να ταξιδέψουμε διαισθητικά, αλλιώς οι πιθανότητες είναι άπειρες...

BlackOrWhat
14-11-2007, 10:56 AM
Η σκέψη που κάνατε μου ήρθε κι εμένα όταν διάβαζα μια συνοπτική βιογραφία του Γαλλιλαίου σε ένα άρθρο του site, καθώς εκείνος μπορούσε να καταστρώνει ωροσκόπια με πολύ λιγότερες πληροφορίες και θα τολμούσα να πω με ακρίβεια την στιγμή που απολάμβανε εμπιστοσύνης σημαντικών ανθρώπων...

Γενικώς η γνώση/τεχνική της αστρολογίας έστω και ελλειπής μας έχει μεταδωθεί μέσα απο τους αιώνες όμως μόνο τον τελευταίο αιώνα παρατηρείται έξαρση σχηματισμού καινούριων θεωριών (συστημάτων ερμηνείας, επιρροή αστεροειδών, κενταυρων κ.α.) που όμως δεν έχουν παιδευτεί μέσα απο τον χρόνο ώστε να σχηματιστεί μια πάγια άποψη και είτε να παραμείνουν είτε να εξαφανιστούν...με την τόση πληθώρα πληροφοριών καταστάται αναγκαίο τελικά ο κάθε ερευνητής να γνωρίζει το αντικείμενο σε τέτοιο βάθος, ώστε να μπορεί να αποφασίσει απο μόνος του τι πιστευει οτι δουλεύει και τι όχι...αρχικά με λογική και ίσως συμπληρωματικά με διαίσθηση όπως προείπε και ο κ.Παπαδολιάς...

Δυστυχώς το γεγονός οτι δεν έχει βρεθεί η πρωταρχική αιτία ισχύης της αστρολογίας ώστε να την καταστίσει επιστήμη με πάγιες θέσεις την αφήνει ακάλυπτη σε επιρροές θεωριών που μπορεί και να είναι αβάσιμες...ο χρόνος θα δείξει...

Το ζητούμενο και η ανάγκη φαίνονται να είναι μια "κάθαρση" της αστρολογιας...ποιός όμως αναλαμβάνει την ευθύνη να κανει κάτι τέτοιο και ποιός ισχυρίζεται οτι έχει το άλάθητο και οτι αυτά που θα απορριφθούν δεν θα είναι εκείνα που δεν πρέπει να παραλειφθούν???

dorian
14-11-2007, 01:36 PM
Βασικά πιστεύω ότι ο γενέθλιος χάρτης με τους "παραδοσιακούς" πλανήτες αρκεί για να σου δώσει μια εικόνα του ατόμου. Και θέλω να πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει και για την πρόβλεψη, δηλαδή ότι δε χρειάζεται να λαμβάνουμε υπόψην πληθώρα άλλων παραγόντων. Εξάλλου, όσα περισσότερα στοιχεία χρησιμοποιούνται, τόσο πιο εύκολο είναι να επαληθεύσουμε οποιαδήποτε ψυχολογική κατάσταση ή οποιοδήποτε γεγονός μας συμβαίνει. Ίσως όλα τα άλλα στοιχεία να επιβεβαιώνουν ή να επαληθεύουν όσα μας δείχνουν τα βασικά.
Βέβαια, επειδή δε γνωρίζω πολλά περί αστρολογίας, δε μπορώ να καταλάβω πώς ή μάλλον γιατί λειτουργούν οι διάφορες μέθοδοι πρόβλεψης, π.χ. διελεύσεις, πρόοδοι, ηλιακή επιστροφή κλπ. Έκανα ένα πειραματάκι, ψάχνοντας τις όψεις/θέσεις σε αυτά τα συστήματα που προκαλούν κάποιες αλλαγές αυτήν την περίοδο και νομίζω πως όντως τις βρήκα. Αλλά πόσα συστήματα ακόμα πρέπει να κοιτάξουμε για να βεβαιωθούμε;
Η αστρολογία έχει τόσες διαφορετικές (ή παράλληλες;) κατευθύνσεις, που για κάποιον αρχάριο σαν εμένα τίθεται το ερώτημα, αν όντως τα γεγονότα επιβεβαιώνονται από τα συστήματα πρόβλεψης ή αν όλα αυτά τα διαφορετικά συστήματα τελικά επιβεβαιώνουν αναπόφευκτα το γεγονός.

Αργοναύτης
14-11-2007, 01:44 PM
Πολύ σωστές και χρήσιμες οι παρατηρήσεις του Αργοναύτη. Είναι αυτό που είχε πει κάποιος ότι αν θέλει κάποιος να κλονίσει την αστρολογία θα πρέπει να την γνωρίζει και όχι να στέκεται στο ηλιακό ζώδιο και στην επιφάνεια.

Πραγματικά, αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια, αλλά ο Γκογκλέν ξεκίνησε για να
την απορρίψει, αλλά οδηγήθηκε στο αντίθετο αποτέλεσμα, να την υποστηρίξει δηλαδή αναθεωρημένη. Κατά κάποιο τρόπο την κλόνισε υποστηρίζοντάς την.
Γνώμη μου είναι ότι όσο δεν αφαιρούνται τα ασαφή στοιχεία από την Αστρολογία, όπως κυβερνήτες, συστήματα οίκων (δεκάδες διαφορετικά συστήματα οίκων υπάρχουν), κλήροι τύχης, αλλά και από την άλλη πλευρά όλοι αυτοί οι υποθετικοί πλανήτες της Σχολής του Αμβούργου ('Αδης, 'Hφαιστος κλπ), καθώς και όλα τα φανταστικά στοιχεία του ουρανού, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ επιστημονική. Αν το δούμε ρεαλιστικά, μόνο οι πλανήτες και οι όψεις είναι υπαρκτοί και το μόνο λογικό σύστημα οίκων είναι των 'Ισων Οίκων, ίσοι όπως και τα ζώδια.
Συμφωνώ με Βασίλη να χρησιμοποιούμε τη διαίσθηση, άλλωστε κι εγώ το κάνω αυτό, αλλά να μην στηριζόμαστε σ' αυτήν. Ενα άτομο με πανίσχυρη διαίσθηση δεν χρειάζεται καν να κοιτάζει τους αστρολογικούς χάρτες, ενώ ένα άτομο με πολύ καλή γγνώση της Αστρολογίας χωρίς καθόλου διαίσθηση, μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα. Η διαίσθηση είναι ανεπτυγμένη λογική, τίποτα μαγικό, απλά αναλύει και συνθέτει πολύ πιο γρήγορα το μυαλό και πετάει στην άκρη τα περιττά στοιχεία την ώρα της σύνθεσης. Ο διορατικός έχει ένα γερό μυαλό, κανένα μεταφυσικό χάρισμα.

colibri
14-11-2007, 05:32 PM
Εγώ θα υποστηρίξω τη σωστή χρήση της πληροφορίας και θα διαφωνήσω στην αντίφαση, γιατί νομίζω ότι απλά δεν υπάρχει... Κατ'αχήν για να κάνουμε μια πρόβλεψη προαναφέρθηκε ότι δε χρησιμοποιούμε μια μόνο μέθοδο και εδώ συμφωνώ, ναι κοιτάμε τα transit, progressed, ανιούσες και ηλιακή περιστροφή, μεσοδιαστήματα κτλ κτλ αλλά τα γεγονότα τα σημαντικά τα φέρνουν οι συνόδοι και οι αντιθέσεις, τη διαδικασία και το χρώμα το δείχνουν όλες οι υπόλοιπες όψεις δηλαδή με ποιο τρόπο και με πόση δυσκολία θα γίνει κάτι ανάλογα με το κατά πόσο είναι ευνοικές ή όχι. Διαίσθηση ίσως μόνο σε ποιον πλανήτη θα πέσει το μάτι σου πρώτα άντε και πόσα κοκκινάδια μπορεί να έχει ο χάρτης αλλά μόνο μέχρι εκεί. Κατά τη γνώμη δεν υπάρχει πρόβλημα αντίφασης στην αστρολογία αλλά περισσότερο ασυμφωνίας που δεν έχουν επαναπροσδιοριστεί κάποια πράγματα

Λίλιαν Σίμου
15-11-2007, 02:25 AM
Κι εγώ πιστεύω πως η αστρολογία δεν περιέχει ουσιαστικές αντιφάσεις. Αυτό που ίσως βλέπουμε ως αντίφαση είναι οι αντιθετικές εσωτερικές μας διαθέσεις, συγκρουόμενες συχνά, που εκφράζουν την πολυσχιδή ανθρώπινη προσωπικότητα.

Σίγουρα η υπερβολή βλάπτει. Κι αυτό διότι στη σημερινή εποχή, στο κατώφλι της εποχής του Υδροχόου, άπειροι ακόμη χρήστες της τεχνολογίας, δεχόμαστε πληθώρα μηνυμάτων που μοιάζουν να περιέχουν το ουράνιο στοιχείο (το νέο, το διαφορετικό, το εκκεντρικό) αλλά συχνά κρύβουν το αντίθετο στοιχείο τους από το απέναντι ζώδιο (ο Λέων, η εγωιστική αυτοπροβολή). Αυτό είναι το αρνητικό. Όπως και η πληθώρα πληροφόρησης μέσω ίντερνετ από ανεξακρίβωτες συχνά πηγές, που μπλοκάρουν τον βιαστικό ή μη έμπειρο μελετητή.

Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, η γνώση αυτή όπως κάθε γνώση, εξελίσσεται και είναι φυσικό να προστίθενται στοιχεία, γιατί και η προσωπικότητα του ανθρώπου αλλάζει και δεν είναι ίδια όπως πριν κάποιους αιώνες ή χιλιετηρίδες. Οι ανάγκες αλλάζουν μαζί με τις εποχές.

Τα διάφορα συστήματα, είναι προς μελέτη και εξαρτάται από την προσωπικότητα του αστρολόγου σε ένα βαθμό να αντιληφθεί ποιο θα υπερτερεί στις έρευνές του. Αν κάποιος ταυτίζεται με την γερμανική σχολή και νοοτροπία, θα προτιμήσει πιθανώς την σχολή αυτή. Αν κάποιος είναι προσκολλημένος στα παλιά πρότυπα, σίγουρα αυτά θα τον εμπνέεουν μόνο τα κλασσσικά σύμβολα για να ερμηνεύσει τον χάρτη.

Προσωπικά, επειδή είμαι αναζητητής της γνώσης εδώ και πολλά χρόνια, όχι μόνο στα πλαίσια της αστρολογίας, αλλά περισσότερο του εσωτερισμού, πιστεύω πως σημασία έχει η βοήθεια της ανθρώπινης ψυχής για να βρει τον δρόμο της εξέλιξης. Για να τον βρει, μετά την εξωτερική αστρολογική γνώση, χρειάζεται η ψυχολογική διερεύνηση του χάρτη, η καρμική και τέλος η εσωτερική προσέγγιση της αστρολογίας. Γι' αυτό και τάσσομαι υπέρ αυτής της διαδρομής και ενδιαφέρομαι κυρίως πλέον για το κομμάτι αυτό. Δεν είναι να "μαντέψουμε" τι θα γίνει, αλλά πώς θα είμαστε όταν και ό,τι γίνει.

Για τα νέα θέματα που παρουσιάζονται, είτε αυτό αφορά τους φανταστικούς πλανήτες της Ουράνιαν, είτε αστεροειδείς, είτε άλλα σημεία, σημασία έχει η έρευνα.
Σε ό,τι με αφορά, πιστεύω μετά βεβαιότητας πως οι Κένταυροι ήρθαν να δώσουν μεγάλη ώθηση στη ψυχολογική αστρολογία. Σίγουρα οι κλασσικοί πλανήτες λένε πολλά, αλλά οι Κένταυροι σε πάνε κατ' ευθείαν στο πρόβλημα. Από την πρώτη μου συγγραφική μελέτη του Χείρωνα πριν μία δεκαετία ως σήμερα στο αποτέλεσμα που καταγράφω στο νέο βιβλίο, μελετώ τους Κενταύρους (φυσικά ο Χείρωνας είναι απαράμιλλος σε κάθε επίπεδο, ψυχολογικό, θεραπευτικό, καρμικό, μεταφυσικό) και διαπιστώνω την αξία τους. Μόνο μέσα από διαρκή έρευνα θα δούμε ποιο σύστημα πραγματικά δουλεύει, αλλά και ποιο μας ενδιαφέρει και μας ταιριάζει, ανάλογα με το πώς θέλουμε να λειτουργήσουμε την αστρολογία.

Ευτυχώς, η αστρολογία προχωρά με έρευνα, παρατήρηση και στατιστική μελέτη. Επομένως, όποιος έχει υπομονή μαζί της, μπορεί να διαπιστώσει του λόγου της το αληθές!

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

Αργοναύτης
15-11-2007, 09:54 AM
Σε ό,τι με αφορά, πιστεύω μετά βεβαιότητας πως οι Κένταυροι ήρθαν να δώσουν μεγάλη ώθηση στη ψυχολογική αστρολογία. Σίγουρα οι κλασσικοί πλανήτες λένε πολλά, αλλά οι Κένταυροι σε πάνε κατ' ευθείαν στο πρόβλημα. Από την πρώτη μου συγγραφική μελέτη του Χείρωνα πριν μία δεκαετία ως σήμερα

Αγαπητή κυρία Σίμου, εγώ έχω ακριβή ώρα γέννησης με το λεπτό και ακόμα δεν ξέρω σε ποιόν οίκο είναι ο γενέθλιος Χείρωνας μου λόγω των αντιφάσεων των συστημάτων οικοθεσίας. Το ένα σύστημα τον βγάζει στον τάδε οίκο και το άλλο στον άλλο οίκο. Η Αστρολογία είναι γεμάτη από αντιφάσεις. Αν δεν υπάρχει βεβαιότητα για την θέση του Χειρωνά σε κάποιο Ωροσκόπιο, τότε πώς να μιλήσω για ψυχολογική Αστρολογία ; Μάλλον για παραψυχολογική Αστρολογία θα μιλήσω αφού θα κάνω υποθέσεις. :bigsmile:

Λίλιαν Σίμου
15-11-2007, 12:39 PM
Αγαπητέ φίλε

Μπορείτε να διαπιστώσετε ποιο σύστημα δουλεύει και ποια οικοθεσία είναι σωστή, αφού καταλαβαίνω πως διαθέτετε τις γνώσεις. Μέσα από τα γεγονότα της ζωής σας έχετε σίγουρα αφορμές για να δείτε με ποιο σύστημα φαίνονται ακριβή. Η αστρολογία είναι στατιστική παρατήρηση.

Θα καταλήξετε σε εκείνο που διακρίνει σαφέστερα και θα το χρησιμοποιείτε. Τόσοι μεγάλοι δάσκαλοι της αστρολογίας το έκαναν και δεν έπεφταν έξω.

Αλλά όπως ενδεχομένως επίσης γνωρίζετε, η αστρολογία λειτουργεί και με το Ηλιακό ωροσκόπιο και αυτό επίσης βγάζει την ουσία. Η ψυχολογική αστρολογία δεν έχει απαραίτητα την ανάγκη για τους οίκους και μόνο. Οι όψεις, τα ζώδια και οι συνδυασμοί τους, βγάζουν το ψυχολογικό μας προφίλ. Μήπως αν δεν γνωρίζουμε ώρα γέννησης, δεν μπορούμε να έχουμε μία δυνατή εικόνα του ατόμου; Αυτό γινόταν για αιώνες, με το ηλιακό ωροσκόπιο. Όλα γίνονται , αν υπάρχει αρκετή υπομονή και παρατήρηση.

Ο Χείρωνας που είναι ένας πολύ δυνατό σημείο του χάρτη μας, θα σας οδηγήσει σίγουρα, σαν σοφός δάσκαλος στον οίκο και γιατί όχι, στο σύστημα οικοθεσίας που σας ταιριάζει. Αμφιβάλλω να μην σας έχει παρουσιάσει δείγματα γραφής στα χρόνια της ζωής σας. Επειδή τον μελετώ πολλά χρόνια, πάντα είναι αντιληπτές οι πληφορορίες που δίνει από τον ενδιαφερόμενο.

καλή συνέχεια στη μελέτη σας

φιλικά
Λίλιαν Σίμου