PDA

View Full Version : Χείρωνας και Κλήρος της Τύχης

fillenia
28-01-2005, 09:01 PM
Καλησπέρα σας κ. Σίμου,

Από τον γενέθλιο χάρτη μου βρήκα τον Χείρωνα στην 2 18 των Ιχθύων. Δεν είμαι σίγουρη όμως για τον Οίκο του. Θα μπορούσατε να με πληροφορήσετε σχετικά;
Επίσης τι σημαίνει Κλήρος της Τύχης (part of fortune) στην 1 38 του Αιγόκερω και Part of Spirit 13 02 των Διδύμων;
Σας δίνω τα στοιχεία μου μήπως τα χρειάζεστε:

3/6/60 13.00 Αθήνα

Ευχαριστώ

Φυλλένια

Λίλιαν Σίμου
29-01-2005, 02:56 AM
Αγαπητή fillenia

Ο Χείρωνας στον χάρτη σας, βρίσκεται στον 6ο σας οίκο.
Ως προς τους κλήρους, είναι ένα σύστημα υπολογισμού σημείων, που ανάγεται στην περίοδο που οι άραβες ασχολήθηκαν και διατήρησαν την αστρολογική γνώση, όταν στην Ευρώπη διώκετο (Μεσαίωνας κλπ). Εκεί, εμπλούτισαν τα ήδη υπάρχοντα δεδομένα της αστρολογίας, με μετρήσεις που τις ονόμασαν Κλήρους. Υπάρχουν διάφοροι Κλήροι (παιδιών, γάμου, υγείας, ταξιδιών, αγοράς κλπ) και υπολογίζονται με συνδυασμούς πλανητών ή ακμών του χάρτη μας. Χρειάζεται απαραιτήτως ώρα γέννησης για να τους βρούμε

Ο Κλήρος της Τύχης είναι ο πλέον γνωστός, αφορά ένα σημείο εύνοιας, είτε υλικής είτε προσωπικής, κι είναι συνδυασμός Ήλιου, Σελήνης και Ωροσκόπου. Έχει και καρμική σημασία. Ο Κλήρος του Πνεύματος, αφορά πνευματικές ιδιότητες. Οι Κλήροι μπορούν να λειτουργήσουν αν δεν δέχονται αρνητικές όψεις. Δεν έχουν μεγάλη ανοχή στις όψεις τους, καθώς είναι σημεία κι όχι ουράνια σώματα.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου