View Full Version : Η Μοναξιά...
Λίλιαν Σίμου
11-11-2007, 06:28 PM
Λόγω της θετικής ανταπόκρισης που δέχθηκε το θέμα "Ο μεγάλος Έρωτας" και της μεγάλης συμμετοχής, που δείχνει το ενδιαφέρον των φίλων του myhoroscope για να νοιώσουν απλές έννοιες της αστρολογίας, ας προχωρήσουμε σε ένα ακόμη θέμα που πιστεύω έχουμε όλοι λιγότερο ή περισσότερο βιώσει, επομένως μπορούμε να το επεξεργαστούμε και να ανταλλαγούν απόψεις.
Θα χαιρόμουν αν κατέθεταν τα μέλη μας, το πώς θεωρούν πως αποκαλύπτεται το στοιχείο της Μοναξιάς, αλλά και της μοναχικότητας μέσα σε ένα χάρτη και όποτε την ένοιωσαν, ποιοι συνδυασμοί ήταν αυτοί που την υπογράμμιζαν.
Όπως και την άλλη φορά, ο χώρος δίδεται στα μέλη και τους φίλους του φόρουμ, αλλά θα υπάρχει διακριτικά η παρουσία και συμμετοχή μου, αφού ακουστούν οι δικές σας απόψεις.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
panther
11-11-2007, 10:26 PM
Η περιόδος της ζωής μου που ένοιωθα έντονη μοναξιά ήταν όταν υπήρχε αρνητική επίδραση από τον Κρόνο. (2,5 χρόνια στο ζώδιο του Καρκίνου - ηλιακό ζώδιο)
chandramani
11-11-2007, 11:10 PM
Μοναξιά ή μοναχικότητα; διότι η μοναχικότητα αποτελεί επιλογή σε αντίθεση με την μοναξιά που δεν την επιλέγουμε αλλά μας επιβάλλεται τρόπον τινά! Μοναξιά πάντως έχω νιώσει πράγματι κατά την περίοδο της διέλευσης του κρόνου, όπως και η panther, αλλά ακόμα πιο βαθειά μοναξιά νιώθω τώρα που ο κρόνος διανύει τον 8ο μου οίκο όπου εκεί βρίσκονται ο ερμής μου και ο πλούτωνας. Για του λόγου το αληθές, θα ήθελα να προσθέσω πως υπάρχουν άνθρωποι που είναι πιο "μόνοι" και θέλουν και να είναι! Επίσης έχω διαπιστώσει πως σε αυτήν την συνομοταξία ανήκουν τα άτομα με αιγοκερίσια χαρακτηριστικά όπως και αυτοί με "πολύ" ιχθύ και παρθένο!
seastar
12-11-2007, 01:02 AM
Ηλιος ή Αφροδίτη ή Βόρειος δεσμός σε 8ο ή 12ο οικο σε ζώδια του νερού πιστευω οτι είναι δείκτες μοναχικότητας σε επίπεδο επικοινωνίας της προσωπικότητας του ατόμου αρα μιας ''εξαναγκασμένης'' μοναξιάς.
Βασιλης Παπαδολιας
12-11-2007, 08:45 AM
Υπάρχουν φαντάζομαι πολλές θέσεις που έχουν να κάνουν με μοναξιά...
Από τη δική μου εμπειρία, καταθέτω την παρουσία του Κρόνου στο 12ο οίκο ή τη σύνοδο του Κρόνου με τον ωροσκόπο... Αυτή είναι μία μοναξιά που εκφράζεται και ως ανάγκη συγκρότησης καμιά φορά...
zeta1987
12-11-2007, 10:00 AM
Εγώ μοναξιά αισθάνθηκα πραγματικά όταν ο Κρόνος διεύλαυνε τον 5ο οίκο μου, αλλά και φέτος το καλοκαίρι αισθάνθηκα μόνη μου αλλά και μία τάση για μοναχικότητα όταν ο Κρόνος στις τελευταίες μοίρες του Λιονταριού αλλά και στις πρώτες μοίρες της Παρθένου, τετραγώνισε την σύνοδο Ήλιου-Σελήνης που έχω στις τελευταίες μοίρες του σκορπιού(ήλιος) και στις αρχές του τοξότη(σελήνη).:cry: Πίκρα...
Fotini Christodoulou
12-11-2007, 10:09 AM
Προσωπικά, παρα το γεγονός ότι είμαι γενικώς κοινωνική, επιδιώκω την απομόνωση - μοναχικότητα.Αυτό το αποδίδω στην σύνοδο της αφροδίτης - που κυβερνά και τον ωροσκόπο μου- με τον Κρόνο.
Νομίζω ότι η περίοδος της ζωής μου που ένιωθα μοναξιά ήταν όταν ο Κρόνος βρέθηκε στον Καρκίνο "χτυπώντας" την γενέθλια σύνοδο σελήνης-ηλιου και δία και ενεργοποιώντας γενέθλιες όψεις με πλούτωνα.
θεωρώ επίσης ότι τα άτομα με σκληρες όψεις σελήνης-πλούτωνα σε γενεθλιο, είναι πιθανό να είναι μοναχικά άτομα, ή ατομα με ταση να απομονώνονται.
zeta1987
12-11-2007, 10:15 AM
Προσωπικά, παρα το γεγονός ότι είμαι γενικώς κοινωνική, επιδιώκω την απομόνωση - μοναχικότητα.Αυτό το αποδίδω στην σύνοδο της αφροδίτης - που κυβερνά και τον ωροσκόπο μου- με τον Κρόνο.
Και εγώ έχω μία ανάλογη σύνοδο Κρόνου-Αφροδίτης στον τοξότη και στον ένατο οίκο,αλλά ίσα ίσα που απεχθάνομαι την μοναξιά..Ίσως θέλω κάποιες φορές να κάθομαι λίγο μόνη για να ανασυντάξω δυνάμεις αλλά ποτέ δεν την επιδιώκω..Με ρίχνει πολύ. Μήπως οφείλεται ότι αυτή η σύνοδος τριγωνίζεται ακριβώς από τον Δία;;
Fotini Christodoulou
12-11-2007, 10:50 AM
Και εγώ έχω μία ανάλογη σύνοδο Κρόνου-Αφροδίτης στον τοξότη και στον ένατο οίκο,αλλά ίσα ίσα που απεχθάνομαι την μοναξιά..Ίσως θέλω κάποιες φορές να κάθομαι λίγο μόνη για να ανασυντάξω δυνάμεις αλλά ποτέ δεν την επιδιώκω..Με ρίχνει πολύ. Μήπως οφείλεται ότι αυτή η σύνοδος τριγωνίζεται ακριβώς από τον Δία;;
Νομίζω παίζει ρόλο και η οικοθεσία εκτός απο τα ζώδια.Πχ η συνοδος που ανεφερα γίνεται στο τελος του 4ου οίκου μου και ο κρόνος κανει και συνοδο με την ακμή του 5ου μου οίκου.
zeta1987
12-11-2007, 11:17 AM
Νομίζω παίζει ρόλο και η οικοθεσία εκτός απο τα ζώδια.Πχ η συνοδος που ανεφερα γίνεται στο τελος του 4ου οίκου μου και ο κρόνος κανει και συνοδο με την ακμή του 5ου μου οίκου.
Όντως η σύνοδος με τον πέμπτο οίκο ίσως να δικαιολογεί αυτή την τάση της μοναχικότητας..:blink:
Fotini Christodoulou
12-11-2007, 11:22 AM
Όντως η σύνοδος με τον πέμπτο οίκο ίσως να δικαιολογεί αυτή την τάση της μοναχικότητας..:blink:
όχι απαραιτητως...απλή σκέψη μου ήταν αυτό:bigsmile:
περισσότερο δίνω βάση στον πλούτωνα πάντως στο θεμα της μοναχικότητας.
Υπάρχουν φαντάζομαι πολλές θέσεις που έχουν να κάνουν με μοναξιά...
Από τη δική μου εμπειρία, καταθέτω την παρουσία του Κρόνου στο 12ο οίκο ή τη σύνοδο του Κρόνου με τον ωροσκόπο... Αυτή είναι μία μοναξιά που εκφράζεται και ως ανάγκη συγκρότησης καμιά φορά...
Συμφωνώ, εχω ωροσκόπο Λέοντα εκτός απο την μοναξιά και την αυτοααπομόνωση μου έδωσε την δυνατότητα ανασυγκρότησης και εκεί που τον Αυγουστο σερνόμουνα με το που έφυγε απο τον ωροσκόπο μου εγεννήθην εκ της τέφρας μου.
Oταν ο κρόνος τετραγωνίζει τον Ωροσκόπο θες να απομονωθείς για να ανσυγκροτηθείς θα λέγαμε ή για να δεις πως θα ένιωθες άν έχανες κάποιες από τις παλιές «ασφαλιστικές σου δηκλίδες» και συνεπώς να συμπεράνεις αν θα συνέχίσεις με ή χωρίς αυτές...
Όταν ο κρόνος κάνει σύνοδο ή με τον ήλιο ή τον ωροσκόπο ένα πιθανό γεγονός που μπορεί να σου συμβεί είναι να απομακρυνθούν οι άλλοι από εσένα. Πρόσωπα που νομίζεις ότι αγαπάς και χρειάζεσαι και ό,τι ίσως η ζωή σου χωρίς αυτά δεν θα έχει προοπτική, φοράνε το καπελάκι τους στραβά και στρέφονται αλλού θα λέγαμε, δημιουργώντας σου αισθήματα αυτοαπόρριψης και ανασφάλειας.
Τα γεγονότα, πρέπει να επισημάνουμε ό,τι διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία του ατόμου π.χ. όταν περνάει σε σύνοδο στα 14 ή 15 το γεγονός βιώνεται λίγο πιο επώδυνα από ότι όταν περνάει στα 43 ή 44... αν και αντικειμενικά αργότερα αυτό που θα σου συμβεί μπορεί να είναι πολύ πιο σοβαρό!
Παρόλα αυτά κρόνος είναι αυτός, σε πονάει με όποιο τρόπο ξέρει και μπορεί. Ξέρει που πάσχεις και σίγουρα εκεί θα παει να βάλει το αυστηρό δάχτυλό του!
Αργοναύτης
12-11-2007, 01:52 PM
Νοιώθω μια μεγάλη εσωτερική ηρεμία τώρα που ο Κρόνος είναι στον 'Ηλιο μου, ίσως επειδή κάνει κάποιες καλές γενέθλιες όψεις ο 'Ηλιος όμως. Αυτό συμβαίνει πάντα, ενεργοποιούνται οι γενέθλιοι χάρτες ανάλογα. Νοιώθω πάρα πολύ καλά μετά από μια διετία προβλημάτων, ξέρω τι ζητάω και πως και πότε θα το πετύχω. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια είμαι απίστευτα υπομονετικός και ήρεμος. 'Εχω απομυθοποιήσει τον Κρόνο, αν και έχω γράψει κι αλλού ότι ποτέ δεν τον φοβόμουν και ότι μου έχει κάνει ελάχιστο κακό σε σχέση με τον Ποσειδώνα.
Την μοναξιά που νοιώθουν οι περισσότεροι την αποδίδω σε πολύ έντονο Κρόνειο Ωροσκόπιο (σκληρές όψεις Κρόνου, Ωροσκόπος στον Αιγόκερω, Κρόνος στον 12ο - ακούσια ή εκούσια απομόνωση - και σε οτιδήποτε συμμετέχει ο Κρόνος γιατί αυτός συμβολίζει τα τείχη που υψώνουμε εμείς ή οι άλλοι στον εαυτό μας. Ο Κρόνος στον 11ο έχει λίγους και πιστούς φίλους, συνήθως πολύ σοβαρούς και ίσως και μεγαλύτερους σε ηλικία, αλλά είναι αρκετά αυτόνομος με μια έννοια, δηλαδή έχει επιλεκτική κοινωνικότητα, σε αντίθεση με τον Κρόνο στο 12ο που είναι συχνά απομονωμένος. Επίσης πιστεύω ότι σε πολλές περιπτώσεις μια έντονη αίσθηση ιδιόρυθμης μοναξιάς αποδίδεται στον Λέοντα και στον κυβερνήτη του τον 'Ηλιο, αν σκεφτούμε ότι ο 'Ηλιος είναι το πλέον μοναχικό σώμα του συστήματος που δεν ταυτίζεται με κανέναν πλανήτη του ηλιακού συστήματος και πολύ εύκολα οι Λέοντες ή όσοι έχουν Ωροσκόπο Λέοντα νοιώθουν μια βαθειά μοναξιά λόγω διαφορετικότητας ή αίσθησης διαφορετικότητας. Μην σπεύσετε όλοι οι Λέοντες να με αναιρέσετε γιατί πάντα παίζει μεγάλο ρόλο το Ωροσκόπιο του ατόμου. Επιμένω όμως ότι δεν υπάρχει μια μοναχικό όν από έναν πληγωμένο Λέοντα που συχνά βιώνει αυτό που λένε ''μοναξιά της κορυφής''.
Το αρχέτυπο του Σκορπιού επίσης φανερώνει μοναξιά (βλέπε το παλιό του σύμβολο, τον αετό, ένα πολύ μοναχικό ζώο), και η Παρθένος επίσης, που είναι στους ανεπτυγμένους τύπους η προσωποίηση του ερημίτη (ερμήτη/Ερμητισμός δηλαδή, μ'αυτή την έννοια μύστης και δάσκαλος που από μεγάλη μερίδα μοντέρνων Αστρολόγων ταυτίζεται και με τον δάσκαλο Χείρωνα, τον μοναχικό θεραπευτή. Αυτά είναι μια πρώτη ιδέα, αλλά δεν αρκούν. Πρέπει να ερευνήσουμε για όψεις Κρόνου (τα τείχη), ή όψεις Πλούτωνα (που κάνουν τον άνθρωπο πολύ συχνά να λειτουργεί σε ένα αρχαικό επίπεδο αδιαφορώντας για την καλούμενη πολιτισμένη κοινωνία, και που συχνά ζει σαν μοναχικός λύκος, αλλά και τους ανθρώπους που ακούσια
ή εκούσια μπαίνουν στο περιθώριο λόγω κάποιας ''διαστροφής'' του ποσειδώνιου αρχέτυπου (πχ ναρκομανείς, αλκοολικοί, φανατικοί με θρησκευτικούς ιδεοαναγκασμούς που ζουν σε άσυλα ή υπό ελεγχόμενες συνθήκες). Το θέμα βέβαια είναι τεράστιο, και οι ενδείξεις πολύ περισσότερες αλλά θα χρειαζόμασταν πολλές ώρες και πολλές σελίδες για να αναλύσουμε το φαινόμενο μοναξιά.
colibri
13-11-2007, 01:07 PM
Eγώ θα ήθελα να προσθέσω την ερμηνεία του 12ου οίκου για την μοναξιά και τηνύπαρξη πλανητών εκεί, αφού αυτός ο οίκος συνδέεται με απομόνωση... Ειδικά όταν ξεκινάει από ζώδιο ή δεκανό που υπάρχει εκεί σαν κυβερνήτης ένας κρόνος. Τίποτα βέβαια δεν είναι αρνητικο και ειδικά στην περίπτωση που στο ωροσκόπιο βλέπουμε σε αντίθεση μια αφροδίτη παράσιτο και ο κρόνος ή 12 οίκος σου δείχνουν ότι πρέπει να μάθεις στη μοναξιά και να στηρίζεσαι μόνο στις δυνάμεις σου για να εξελιχθείς. ¶λλωστε δε νομίζω ένα άτομο να αισθάνεται συνέχεια μόνο του, αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε υπάρχει κάτι πιο βαθύ και μήπως ο προσανατολισμός πρέπει να στραφεί στον ερμή και τις όψεις του? Ο γενέθλιος ανάδρομος ερμής σου δίνει μεγάλη ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης αλλά μήπως απομονώνει κιόλας?
chandramani
13-11-2007, 11:40 PM
Νομίζω πως colibri έθεσες κάτι πολύ σημαντικό διότι ο γενέθλιος ερμής ανάδρομος δεν μπορεί πάντα να επικοινωνήσει και να μεταδώσει τη σκέψη του ή οποία έχει μια βαθειά σύνθεση ΄και κατ' επέκταση απομονώνεται! Ετσι νομίζω, διορθώστε με αν κάνω λάθος!
Αργοναύτης
15-11-2007, 03:13 PM
Νομίζω πως colibri έθεσες κάτι πολύ σημαντικό διότι ο γενέθλιος ερμής ανάδρομος δεν μπορεί πάντα να επικοινωνήσει και να μεταδώσει τη σκέψη του ή οποία έχει μια βαθειά σύνθεση ΄και κατ' επέκταση απομονώνεται! Ετσι νομίζω, διορθώστε με αν κάνω λάθος!
Απομονώνονται λόγω ευφυίας ή διαφορετικού τρόπου σκέψης απ'ότι ο περίγυρος, επειδή επικοινωνούν με ασυνήθιστο τρόπο. Μοιάζουν κάπως με αυτούς που έχουν Ουρανό στον 3ο ή Ερμή στον 3ο ή όψεις Ερμή/Ουρανού. Η σκέψη απορυθμίζεται εύκολα επειδή είναι γρήγορη, και πολλοί εμφανίζουν αυθόρμητες ανεξέλεγκτες ιδέες. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις φαινόμενα όπως αυτό της δυσλεξίας. Aλλά είναι καλοί για αναγραμματισμούς, τους πιο απίθανους συνειρμούς, αυτοσχεδιασμό, κι άλλες φορές είναι κάπως παρορμητικοί και πάντα υπάρχει μια νευρικότητα. Σαν να αντλούν πληροφορίες πιο εύκολα με ασθυνήθιστο τρόπο, που όμως δεν τις αξιοποιούν και δεν τις επεξεργάζονται επαρκώς. Αν και δεν μ'αρέσει πια να πολυμιλάω για προσωπικές περιπτώσεις, θα αναφέρω μόνο τρεις ενδεικτικά. Κάποιος με ανάδρομο Ερμή στην Παρθένο είναι φοβερά επικριτικός σε σημείο να μην τον αντέχω καθόλου δίπλα μου γιατί με έκανε να νοιώθω σαν κατηγορούμενος μονίμως. 'Ηταν φοβερά δεικτικός και φοβερά προκατειλημένος για συγκεκριμένα θέματα. Εμφάνισε το χαρακτηριστικό του Ερμή στην Παρθένο, που είναι ορθή κρίση και διάκριση, από την ανάποδη, και έγινε αρνητικός και προκατειλημένος με όλα. Δυο άλλα άτομα που έχουν Ερμή στον Κριό ανάδρομο, ήταν φοβερά αυθόρμητοι στην επικοινωνία, αλλά πολύ συχνά η επικοινωνία τους ήταν πολύ ωμή και απότομη και δεν σκέφτονταν τι έλεγαν, ο ένας άντρας, η άλλη γυναίκα, και οι τρεις όμως πολύ εύστροφα άτομα, με ευφυία πάνω απ'το μέσο όρο. Και οι δυο φοβερά βωμολόχοι ακόμα και μπροστά σε κόσμο που δεν ήξεραν καλά. Τέλος, κάποια που έχει ανάδρομο Ερμή στο Ζυγό ήταν πάρα πολύ άμεση και δεν φίλτραρε καθόλου τη σκέψη της κι αυτή όταν επικοινωνούσε, κάτι ασυνήθιστο για έναν Ερμή στο Ζυγό, αλλά αυτό οφείλοταν περισσότερο στις όψεις του Ερμή της, όχι στο ζώδιο. Ο κοινός παρανομαστής όλων αυτών κι άλλων τόσων που έχω γνωρίσει από κοντά με ανάδρομο Ερμή ήταν η ταχύτητα σκέψης, λόγου, ευφυία αλλά και αμεσότητα. Μπορούσαν όλοι να γράφουν τεράστιες εκτάσεις κειμένων, να επικοινωνούν ταυτόχρονα με δέκα άτομα, να μην σταματάνε να μιλάνε, να διακόπτουν. Η επικοινωνία με όλους όμως ήταν πολύ ενδιαφέρουσα αν και κουραστική. :bigsmile:
friary
17-11-2007, 11:48 AM
αφροδίτη παράσιτο
Τι εννοείς με αυτον το χαρακτηρισμό? :unsure:
colibri
19-11-2007, 11:29 AM
Τι εννοείς με αυτον το χαρακτηρισμό? :unsure:
Αφροδίτη με κακή βαθμολόγηση και με αντιθέσεις-τετράγωνα με πλανήτες εντελώς ασύμφωνους με τη φύση της... Και αντίθεση με ωροσκόπο
friary
19-11-2007, 01:50 PM
Αφροδίτη με κακή βαθμολόγηση και με αντιθέσεις-τετράγωνα με πλανήτες εντελώς ασύμφωνους με τη φύση της... Και αντίθεση με ωροσκόπο
Μάλιστα.....
υπάρχει σε βιβλιογραφία αυτός ο χαρακτηρισμός; Η την χρησιμοποιείς εσυ; Λέγοντας παράσιτο εννοείς την πραγματική σημασία της λέξης, οτι γίνεται φόρτωμα δηλαδή;
colibri
19-11-2007, 02:04 PM
To συζητάγαμε με τη δασκάλα μου και είναι δικός της ο χαρακτηρισμός για αυτή την αφροδίτη και για το άτομο που την έχει εξαρτάται από άλλους και γίνεται παθητικό και ανικανοποίητο
skytree
19-11-2007, 05:06 PM
Ένα διάστημα στο οποίο ένιωσα έντονη μοναξιά, ήταν όταν ο κρόνος έκανε διέλευση από τον 5ο οίκο μου σχηματίζοντας αντιθέσεις με τον ήλιο και αργότερα με την γενέθλια αφροδίτη μου.
Ακόμα σκεφτόμουν επειδή η αίσθηση της μοναξιάς δημιουργεί ταυτόχρονα και άλλα ''όμορφα'':cry: συναισθήματα μήπως εξετάζαμε και τις όψεις της προοδ.σελήνης ;;
Λίλιαν Σίμου
20-11-2007, 11:20 PM
Αγαπητά μέλη
Ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις που λίγο πολύ περιέχουν το νόημα της λέξης που σας τέθηκε ως ερώτημα. Όλοι προσέθεσαν την δική τους πινελιά.
Αγαπητή colibri
Είναι λίγο υπερβολικός ο χαρακτηρισμός, με όλο τον σεβασμό για το άτομο που σας το ανέφερε. Ίσως χαριτωλογούσε, θέλω να πιστεύω. Κανένας πλανήτης και κανένα σημείο δεν πρέπει να θεωρείται "παράσιτο" ούτε έχει πλήρη αδυναμία, όσο κι αν το αναλύουμε. Σε κάθε τι υπάρχει και η θετική πλευρά. Πολλές φορές οι αδύναμοι πλανήτες μας κάνουν πιο μαχητικούς και σίγουρα πιο ενδιαφέροντες ανθρώπους, από εκείνους που τους έχουν σε περίοπτη θέση και επαναπαύονται.
Έννοιες με εικόνα "καταστροφική" των πλανητών στις αδυναμίες τους ξεπερνώνται πια με την ψυχολογική αστρολογία, η οποία θεωρεί και ένα πολύ δυνατό πλανήτη το ίδιο επικίνδυνο, αν όχι περισσότερο από τον αδύναμο. Κάθε σημείο μας έχει την ομορφιά του και περιμένει να την ανακαλύψουμε και να το αγαπήσουμε!
Για όλους τους φίλους μία ερώτηση ακόμη:
Πολύ σωστά οι περισσότεροι εντοπίσατε στοιχεία Κρόνου, Πλούτωνα και 12ου οίκου για πρώτες ενδείξεις μοναξιάς, μαζί με πολλούς άλλους συνδυασμούς, που έχουν ενδιαφέρον και τους παραθέσατε.
Αν όμως βλέπαμε τον ΚΡΟΝΟ και τον ΠΛΟΥΤΩΝΑ: ποια διαφορά θα εντοπίζατε για την μοναξιά γύρω από το δικό τους άγγιγμα;
Περιμένω, λοιπόν, κι άλλες ενδιαφέρουσες απαντήσεις...
καλή συνέχεια
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
skorpion
21-11-2007, 02:46 AM
πλουτωνας: πονος... βυθισμα στη μοναξια και συνειδητοποιηση βαθυτερων πραγματων για τον εαυτο μεσα απο αυτη τη δυσκολια
κρονος: παγωμαρα, μοναχικοτητα, βαρη και επειτα μια ωριμοτητα ή υπευθυνοτητα γυρω απο το θεμα
Βασιλης Παπαδολιας
21-11-2007, 09:13 AM
O Κρόνος λειτουργεί νομίζω σαν περιορισμός... είτε προσωπική αδυναμία να αντέξουμε την επαφή (δε θέλω κανέναν στο κεφάλι μου) είτε εξωτερική επίδραση (είμαι σε περιβάλλον που δεν μπορώ να επικοινωνήσω).
Ο Πλούτωνας λειτουργεί πιο υποσυνείδητα... Φέρνει ένα είδος κατάθλιψης, που δε γνωρίζει κανείς γιατί την έχει, σα να έχει στερηθεί την επιθυμία για το ο,τιδήποτε, αλλά δεν ξέρει γιατί...
Πιστεύω η διαφορά έχει να κάνει με το ότι ο Κρόνος περνάει μέσα από τη συνείδηση, δηλαδή συνειδητοποιούμε την κατάσταση μας, ενώ ο Πλούτωνας είναι υποσυνείδητος και δεν καταλαβαίνουμε την επιρροή του...
Fotini Christodoulou
21-11-2007, 09:43 AM
Πολύ σωστά οι περισσότεροι εντοπίσατε στοιχεία Κρόνου, Πλούτωνα και 12ου οίκου για πρώτες ενδείξεις μοναξιάς, μαζί με πολλούς άλλους συνδυασμούς, που έχουν ενδιαφέρον και τους παραθέσατε.
Αν όμως βλέπαμε τον ΚΡΟΝΟ και τον ΠΛΟΥΤΩΝΑ: ποια διαφορά θα εντοπίζατε για την μοναξιά γύρω από το δικό τους άγγιγμα;
Νομίζω ότι κρόνος και πλούτωνας έχουν , μεγαλυτερη επιρροή στο θέμα μας, όταν βρεθούν στο κάτω ημισφαίριο του χάρτη και ιδίως σε 1ο και 4ο οίκο.
Ενας Κρόνος στον 1ο οίκο για παράδειγμα πιστευω θα έδειχνε την ανασφάλεια ή την δυσκολία του ατόμου σχετικά με την έκφραση του εγώ του.
Διαβασα επίσης σε κάποιο βιβλίο ότι ο 4ος οίκος δείχνει και την σχέση του ατόμου με τον εαυτό του.Ενας Κρόνος ή Πλούτωνας λοιπόν στον 4ο οίκο με αυτή την λογική ίσως έδειχνε οτι το άτομο δεν αποδέχεται ή " τιμωρεί" κατα κάποιο τρόπο τον εαυτό του...
Γενικά πιστεύω ότι σε αυτές τις θέσεις, το άτομο νιώθει μοναξιά μεσα του και ακόμα κι αν βρίσκεται μέσα σε πολύ κόσμο ή αν δείχνει οτι απολαμβάνει την συντροφιά των γύρω του, στην πραγματικότητα δεν "αφήνεται" να συμμετάσχει ολοκληρωτικά είτε γιατί νιώθει ανασφαλειες, είτε γιατί δεν αποδέχεται τον εαυτό του, είτε γιατί φοβάται να ανοιχτεί στους γύρω του.
starfish
21-11-2007, 01:53 PM
Εχω την εντυπωση οτι η μοναξια του Κρονου, εχει ως "αιτια" το περιβαλλον, το οποιο δρα περιοριστικα. Μπορει να νιωθει μονος καποιος οταν υπαρχει μεγαλη διαφορα ωριμοτητας με το περιβαλλον του.
Ειτε ειναι πιο ωριμος απ αυτο, ειτε το περιβαλλον ειναι ωριμοτερο/συντηρητικοτερο κλπ.
Η μοναξια του Πλουτωνα ειναι η συνειδηση της βαθυτερης αληθειας: οτι καθενας γεννιεται και πεθαινει μονος. Δεν ειναι απλως η νοητικη αποδοχη της, ειναι "βιωμα"!
Επισης, αφου ο Πλουτωνας δρα στο κυτταρο, θα μπορουσε η μοναξια να ειναι αποτελεσμα της αισθησης της απορριψης/αρνησης που ενιωσε το εμβρυο απο την μητερα.
GEN Y
25-11-2007, 04:31 PM
Μήπως επίσης και ότι η μοναξιά του Πλούτωνα (ως πιο βαθιά και εσωτερικευμένη ίσως) δημιουργεί εμμονές, ενώ του Κρόνου όπως σωστά ειπώθηκε δρα πιο εξωτερικά και περιοριστικά?:embarrest
xxxx
sadini
25-11-2007, 08:04 PM
ο πλούτωνας δρα ενστικτωδώς και υπογείως...
ο κρόνος πιο συνειδητά και ώριμα...
πάντως και οι δύο μπορούν να έχουν καλά αποτελέσματα!!
sadini
25-11-2007, 08:16 PM
ο πλούτωνας δρα πιο ενστικτωδώς και υπογείως...
ο κρόνος πιο συνειδητά και ώριμα...
πάντως και οι δυο στο τέλος μπορούν να έχουν καλά αποτελέσματα :bigsmile:
skytree
27-11-2007, 02:19 PM
Απομονώνονται λόγω ευφυίας ή διαφορετικού τρόπου σκέψης απ'ότι ο περίγυρος, επειδή επικοινωνούν με ασυνήθιστο τρόπο. Μοιάζουν κάπως με αυτούς που έχουν Ουρανό στον 3ο ή Ερμή στον 3ο ή όψεις Ερμή/Ουρανού. Η σκέψη απορυθμίζεται εύκολα επειδή είναι γρήγορη, και πολλοί εμφανίζουν αυθόρμητες ανεξέλεγκτες ιδέες.
Γνώρισα ένα άτομο πρόσφατα που δεν έχει αισθανθεί,λέει, ποτέ πραγματικά κοντά σε κάποιον.Μετά από συζητήσεις μεταξύ μας,πιστεύω πως αυτού του είδους η μοναξιά,προέρχεται από τον απίστευτα ιδιόμορφο τρόπο που επικοινωνεί :wacko:. Κοιτάζοντας τον χάρτη του, είδα πως ο ερμής του στον 3ο και στους ιχθείς, είναι η κορυφή ενός τ-τετραγώνου που συμμετέχουν ο ποσειδώνας από τον 12ο και η σελήνη από τον 6ο. Δεν ξέρω αν αυτό είναι η ένδειξη της προβληματικής του επικοινωνίας,γιατί δεν είμαι και expert:bigsmile: στην αστρολογία..πάντως πιστεύω πως η αίσθηση της μοναξιάς που νιώθει προέρχεται από την έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας που δείχνει ο ''χτυπημένος'' ερμής του.
Διορθώστε με αν κάνω κάπου λάθος..
Βασιλης Παπαδολιας
27-11-2007, 02:29 PM
Είναι πολύ πιθανό αν και πρέπει να δει κανείς όλο το χάρτη.
zeta1987
28-11-2007, 10:55 AM
Για όλους τους φίλους μία ερώτηση ακόμη:
Περιμένω, λοιπόν, κι άλλες ενδιαφέρουσες απαντήσεις...
καλή συνέχεια
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
Συμφωνώ με κάποια πράγματα που ειπώθηκαν από άλλα μέλη όπως το ότι ο Κρόνος λειτουργεί περισσότερο περιοριστικά αλλά και ο Πλούτωνας ότι λειτουργεί υποσυνείδητα. Η ¶ποψη μου για την διαφορά επιρροής του Κρόνου και Πλούτωνα είναι ότι η μοναξιά του Πλούτωνα επιφέρει και τη ριζική αλλαγή μιας κατάστασης χωρίς να καταλαβαίνουμε τη στιγμή που γίνεται,αλλά αφού η κατάσταση έχει αλλάξει ριζικά και έχει τελειώσει ενώ ο Κρόνος έχει ως αποτέλεσμα την ωρίμανση με σκληρά μαθήματα που τα βλέπεις και τα καταλαβαίνεις αμέσως, και νομίζω ότι αυτός είναι και ο περιορισμός που όλοι λένε για τον Κρόνο. Διορθώσεις δεκτές!:bigsmile:
Λίλιαν Σίμου
29-11-2007, 12:29 AM
Αγαπητά μέλη
hatmir Πράγματι το στοιχείο του Ποσειδώνα και του 12ου οίκου φέρνουν σύγχυση και ασάφεια. Αλλά και διάθεση το άτομο να είναι απόμακρο σε ένα δικό του ιδεατό κόσμο. Είναι περισσότερο επιλογή του η απομόνωση κι ας θεωρεί πως δεν έχει αισθανθεί κοντά σε κάποιον. Με το στοιχείο που περιγράφετε ακόμη κι αν έχει έρθει κοντά σε κάποιον, δύσκολα θα το συνειδητοποιήσει. Είναι ο ίδιος απόμακρος.
zeta1987 Όπως και άλλα μέλη, έτσι κι εσείς προσεγγίσατε τους δύο παράγοντες πολύ σωστά και πράγματι έτσι είναι η λειτουργία του Κρόνου και του Πλούτωνα. Καλή συνέχεια!
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
skytree
09-12-2007, 01:25 AM
Πράγματι το στοιχείο του Ποσειδώνα και του 12ου οίκου φέρνουν σύγχυση και ασάφεια. Αλλά και διάθεση το άτομο να είναι απόμακρο σε ένα δικό του ιδεατό κόσμο. Είναι περισσότερο επιλογή του η απομόνωση κι ας θεωρεί πως δεν έχει αισθανθεί κοντά σε κάποιον. Με το στοιχείο που περιγράφετε ακόμη κι αν έχει έρθει κοντά σε κάποιον, δύσκολα θα το συνειδητοποιήσει. Είναι ο ίδιος απόμακρος.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
Κα.Σίμου καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω για τις πάντα άμεσες, κατατοπιστικές και κατανοητές σας απαντήσεις. :)
Στο παράδειγμα που ανέφερα, ο ποσειδώνας βρισκόταν στον 12ο οίκο.Όμως ύστερα από αλλαγή στα στοιχεία γέννησης, ο ποσειδώνας βρίσκεται τελικά στον 1ο οίκο σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο.Υποθέτω πως αυτό αλλάζει τελείως την έκφραση του πλανήτη.Με τα προηγούμενα δεδομένα μου φαινόταν πιο λογική η ''εξήγηση'' της αίσθησης της μοναξιάς,τώρα δεν ξέρω πως ερμηνεύεται..
Και μια προσωπική μου άποψη- και για να το συνδέσω με ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον θέμα- υπάρχουν άτομα που αισθάνονται μοναχικά απλά και μόνο γιατί είναι τόσο απροκάλυπτα εγωιστές, ώστε οι άνθρωποι γύρω τους να μην έχουν πλέον την διάθεση να τους πλησιάσουν ή ακόμα και να νιώθουν ότι δεν τους ''επιτρέπεται''.
εφη ταδε-ταδε εφη
09-12-2007, 11:04 AM
Μοναξιά ή μοναχικότητα; διότι η μοναχικότητα αποτελεί επιλογή σε αντίθεση με την μοναξιά που δεν την επιλέγουμε αλλά μας επιβάλλεται τρόπον τινά! Μοναξιά πάντως έχω νιώσει πράγματι κατά την περίοδο της διέλευσης του κρόνου, όπως και η panther, αλλά ακόμα πιο βαθειά μοναξιά νιώθω τώρα που ο κρόνος διανύει τον 8ο μου οίκο όπου εκεί βρίσκονται ο ερμής μου και ο πλούτωνας. Για του λόγου το αληθές, θα ήθελα να προσθέσω πως υπάρχουν άνθρωποι που είναι πιο "μόνοι" και θέλουν και να είναι! Επίσης έχω διαπιστώσει πως σε αυτήν την συνομοταξία ανήκουν τα άτομα με αιγοκερίσια χαρακτηριστικά όπως και αυτοί με "πολύ" ιχθύ και παρθένο!
Είμαι Ιχθυς και πράγματι είμαι μοναχικός άνθρωπος..Η μοναχικότητα είναι ένα βήμα ανάπτυξης κι ανάτασης..¨Οποιος πλανήτης κι αν βρίσκεται όπου,κι αν νοιώθεις όλη τη μοναξιά του κόσμου,αν κάνεις το συναίσθημα λέξεις αυτό που μετά θα διαβάσεις θα είναι ένα ποίημα...κάθε συναίσθημα και κατάσταση που μας χαρίζει η ζωή όση μοναξιά κι αν φέρουν μέσα τους η συνήδειση πως τίποτα δεν είναι τυχαίο κάνει την αγάπη να ρέει...:embarrest
chandramani
13-12-2007, 11:59 AM
Η μοναχικότητα , έφη τάδε, σίγουρα αποτελεί γόνιμο έδαφος για δημιουργία!!! Οι άνθρωποι που αποσύρονται από τα κοινωνικά γίγνεσθαι συχνά πυκνά, θαρρώ πως έχουν την τάση να σκάβουν βαθειά και να κάνουν τομές στα θέματα που τους απασχολούν. :bigsmile:
nanstenka
13-12-2007, 02:30 PM
Η περιόδος της ζωής μου που ένοιωθα έντονη μοναξιά ήταν όταν υπήρχε αρνητική επίδραση από τον Κρόνο. (2,5 χρόνια στο ζώδιο του Καρκίνου - ηλιακό ζώδιο)
Είμαι κι εγώ Καρκίνος και ακριβώς το διάστημα εκείνο βίωσα έντονη μοναξιά,κυρίως απομόνωση. όταν δηλ ο Κρόνος διέλαυνε το ζώδιό μου.
Μου ήρθε κατευθείαν η σκέψη και πήγα να γράψω όταν είδα το ποστ της Πάνθερ:bigsmile:
Λίλιαν Σίμου
13-12-2007, 10:48 PM
Κα.Σίμου καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω για τις πάντα άμεσες, κατατοπιστικές και κατανοητές σας απαντήσεις. :)
Στο παράδειγμα που ανέφερα, ο ποσειδώνας βρισκόταν στον 12ο οίκο.Όμως ύστερα από αλλαγή στα στοιχεία γέννησης, ο ποσειδώνας βρίσκεται τελικά στον 1ο οίκο σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο.Υποθέτω πως αυτό αλλάζει τελείως την έκφραση του πλανήτη.Με τα προηγούμενα δεδομένα μου φαινόταν πιο λογική η ''εξήγηση'' της αίσθησης της μοναξιάς,τώρα δεν ξέρω πως ερμηνεύεται..
Και μια προσωπική μου άποψη- και για να το συνδέσω με ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον θέμα- υπάρχουν άτομα που αισθάνονται μοναχικά απλά και μόνο γιατί είναι τόσο απροκάλυπτα εγωιστές, ώστε οι άνθρωποι γύρω τους να μην έχουν πλέον την διάθεση να τους πλησιάσουν ή ακόμα και να νιώθουν ότι δεν τους ''επιτρέπεται''.
Αγαπητή φίλη
Αλλάζει κάπως η ανάγκη σας, αλλά επειδή ο Ποσειδώνας δίνει την απόσυρση, δηλαδή το άτομο είναι σε ένα δικό του ονειρικό κόσμο, το να χρωματίζει την προσωπικότητά σας, προσδίδει ένα παρεμφερές χρώμα. Επίσης, σας κάνει δεκτική σε πολλές εξωτερικές επιδράσεις. Το να είστε σε ένα δικό σας "κόσμο" και να βλέπετε τη ζωή πιο διαισθητικά, μπορεί να φέρει την εικόνα της μοναξιάς. Αλλά ίσως διακρίνεται κι από άλλα στοιχεία της προσωπικότητάς σας στο σύνολο του χάρτη.
Για τη δεύτερη παράγραφο έχετε δίκιο. Αυτό είναι ένα είδος αλαζονείας και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μοναξιά.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
nanstenka
14-12-2007, 03:07 PM
Επειδή οι αστρολογικές μου γνώσεις είναι πενιχρές...διορθώστε με αν κάνω λάθος ή λέω βλακείες.
¶σχετα με τη διέλευση του Κρόνου από το ζώδιο μου επειδή η ίδια είμαι άτομο σχετικά μοναχικό και ενίοτε απόμακρο νομίζω πως αυτό οφείλεται στο ότι έχω Κρόνο στο 12ο και Πλούτωνα στον 1ο.Ειδικά ο Πλούτωνας δεν μπορεί να παίζει έναν τέτοιο ρόλο?Και μάλιστα σε τετράγωνο με Ερμή?
Λίλιαν Σίμου
14-12-2007, 08:20 PM
Αγαπητή nanstenka
Και τα δύο στοιχεία που παραθέτετε δηλώνουν μία προσωπικότητα επιφυλακτική και μοναχική.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
alice7
29-12-2007, 09:10 PM
Eγω πάντως που εχω τον Κρόνο στον 7ο και τον Πλούτωνα στον 8ο νιώθω πολλή μοναξιά και απογοήτευση βέβαια ιδιαίτερα άσχημα ήταν τα πράγματα την περίοδο που ο Κρόνος βρισκόταν στον καρκίνο επίσης για μεγαλο διάστημα είχα και τον διελαύνοντα Πλούτωνα απέναντι απο την Αφρόδιτη μου...:unsure:
mr_flex_
30-12-2007, 03:17 PM
Εγώ νιώθω μοναξιά απο τότε που γεννήθηκα..Μετά απο πολυ αναζήτηση, ερωτήσεις και αυτοανάλυση κατάλαβα οτι η απάντηση βρίσκεται μέσα μου,και οτι τη μοναξιά την έχω έμφυτη μεσα στον εαυτό μου!!Πιστεύω οτι φταίει η Αφροδίτη στο Καρκίνο στο χάρτη μου αλλα δεν είμαι σίγουρος και γι'αυτό προσπαθώ να αλλάξω τρόπο σκέψης και όσο το κάνω βάζω μια άλλη μάσκα στον εαυτό μου μήπως και με το καιρό θα μείνει μόνιμα...Αλλά ούτε αυτο βοηθάει τελικά........!!
Λίλιαν Σίμου
30-12-2007, 05:52 PM
Αγαπητέ mr_flex_
Η Αφροδίτη στον Καρκίνο δείχνει πολύ τρυφερά και στοργικά συναισθήματα, ίσως λίγο πιο εσωτερικά, λιγότερο εκφραστικά. Αλλά μοναχικότητα από μόνη της δεν δείχνει. Μπορεί αυτό να φανεί από όψεις της Αφροδίτης, ή άλλες όψεις και πλανήτες του χάρτη σας. Δείτε για τον Κρόνο, τον Ποσειδώνα, τον Πλούτωνά σας και τις όψεις ή τους οίκους τους. Μάλλον εκεί είναι το κλειδί.
Έχετε μία πολύ ωραία Αφροδίτη, να την αγαπάτε!
χρόνια πολλά και καλά
Λίλιαν Σίμου
mr_flex_
31-12-2007, 12:30 AM
Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Λίλιαν!Το εκτιμώ!Τώρα μόλις κοίταξα τους πλανήτες που μου είπες και είναι ως εξής: Αφροδίτη στο 11ο Οίκο, Πλούτωνας στο Σκορπιό 3ος Οίκος, Ουρανός και Κρόνος συζυγία στο Τοξότη 4ος Οίκος και ο Ποσειδώνας πέφτει στο Αιγόκαιρο 4ος Οίκος με τρίγωνο στο Ηλιο...Βλέπεις κάτι που να υπογραμμίζει αυτές τις τάσεις και συναισθήματα μου?!Η υπάρχει κάτι άλλο?
Σ'ευχαριστώ που νοιάζεσαι για μάς!!
Σου εύχομαι Καλή Χρονιά και να'σαι πάντα καλά!
Λίλιαν Σίμου
31-12-2007, 03:05 AM
Αγαπητέ mr_flex_
Επειδή δώσατε αλλού τα στοιχεία γέννησης, είδα τον χάρτη σας και διαπίστωσα εν συντομία τα εξής: Ο Κρόνος στον 4ο οίκο, δείχνει μία μοναχικότητα μέσα στην οικογένεια, σαν να υπάρχει απόσταση, παγωνιά, που υποβόσκει γιατί κάνει οψη 150ο με την Σελήνη σας. Μπορεί να τους νοιώθετε απόμακρους, αυστηρούς, πολύ τυπικούς. Η Σελήνη είναι σε έξαρση και αυτό δίνει αντοχές ψυχικές. Επίσης την ίδια όψη κάνει και η Αφροδίτη σας.
Συμβαίνει δηλαδή το εξής: έχετε τα σώματα της αγάπης και της συγκίνησης σε πολύ καλές θέσεις, αλλά η όψη 150ο προς τον Κρόνο και των δύο, φέρνει μία χρονίως εξελισσόμενη μοναχικότητα. Αυτό δεν πρέπει να σας αποθαρρύνει, διότι τα σώματα αυτά είναι ισχυρά και σίγουρα θα βρεθεί το άτομο που θα νοιώσει την τρυφερότητα που εκπέμπετε και θα σας προσφέρει με τη σειρά του πληρότητα συναισθηματική.
Επίσης ο Ερμής με τον Ποσειδώνα σε τετράγωνο μπορεί να δείχνουν πως έχετε μία ονειροπόλα σκέψη που σας θολώνει λίγο την κρίση. Όμως επειδή έχετε δυνατό πλανήτη στον 3ο, τον Πλούτωνα, σίγουρα υπάρχει η δύναμη να σκέπτεστε και να ερευνάτε αυτό που χρειάζεστε.
Είστε σε ευαίσθητη ηλικία ακόμη. Κάνετε υπομονή και κατανοείστε τον εαυτό σας. Σταδιακά τα θετικά σας στοιχεία θα βρουν τον δρόμο τους. Αρκεί να ερευνάτε τον εαυτό σας εσωτερικά και θα έρθουν τα δώρα της ζωής που δικαιούστε.
Σας εύχομαι μία καλή χρονιά
Λίλιαν Σίμου