View Full Version : Η Θεοδώρα Ντάκου στους "Πρωταγωνιστές"
Maroulita
07-11-2007, 02:57 PM
Χθες το βράδυ, στην εκπομπή "Πρωταγωνιστές" του Στ. Θεοδωράκη, φιλοξενήθηκε η Θεοδώρα Φασιανού-Ντάκου, μεταξύ των άλλων 2 θεμάτων-συνεντεύξεων που έπαιξαν. Ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να το ανεβάσουμε σε βίντεο για να δείτε και όσοι δεν ξέρατε για τη χθεσινή εκπομπή.
Ποιοι από εσάς παρακολούθησαν τη συνέντευξη; Εντυπώσεις;; Προσωπικά επιφυλάσσομαι να γράψω σε λίγη ωρίτσα τις εντυπώσεις μου...
starfish
07-11-2007, 03:00 PM
Δυστυχως δεν ειχα ιδεα! Κριμα που το εχασα!
zeta1987
07-11-2007, 03:20 PM
Δυστυχως δεν ειχα ιδεα! Κριμα που το εχασα!
Και εγώ...:sad:
Μητσάκος
07-11-2007, 03:32 PM
Ε για να συνδυάσουν την αστρολογία με το μεταφυσικό την προβάλλαν μεταμεσονύκτια :nuts: Εμένα με πήρε ο ύπνος :toung:
Maroulita
07-11-2007, 03:35 PM
Κράτησε γύρω στα 17-18 λεπτά, δεν ήταν μεγάλη συνέντευξη. Παλεύουμε με τον ScP να δούμε πώς θα γίνει να το ανεβάσουμε!
Basilakis
07-11-2007, 03:45 PM
Tελικά κράτησε 16,47 λεπτά και ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα. Σε πολλά συμφώνησα με την κα Ντάκου. ¶ξιζε να την δούμε για να καταλάβουμε πολλές φορές τι εστί Αστρολογια
*Astropeleki*
07-11-2007, 03:48 PM
Εγώ που την παραολούθησα, ήταν η πρώτη φορά που είδα αστρολόγο να μιλάει τόσο ντόμπρα και να αντιμετωπίζει το αντικείμενο με τον επαγγελματισμό που πρέπει. Την φχαριστήθηκα!
seastar
07-11-2007, 04:21 PM
Εξαιρετική . Μεστός και προσγειωμένος λόγος τοποθετησε πολλά πράγματα στη θέση τους.
"Την αστρολογία όπως την διάβαζα στα περιοδικά την είχα χεσμένη και κάποια στιγμή με τη γραφολογία έβλεπα ότι οι άνθρωποι που είχαν γεννηθεί την ίδια περίπου εποχή είχαν κάποια κοινά χαρακτηριστικά και είπα εντάξει, μπορεί η αστρολογία να είναι μία χαζομάρα όπως την διαβάζεις στο περιοδικό αλλά κάτι όμως πρέπει να υπάρχει. Και άρχισα να ψάχνω"
Και ξέρει πολύ καλά η Θεοδώρα Ντάκου ότι η αστρολογία δεν γίνεται με "μανιφέστα κραυγές και συλλόγους" μέσα σε φόρουμς αλλά "έξω" με αγάπη και έρευνα.
Μεστός λόγος, όπως αυτός της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας πέρισυ το καλοκαίρι. "Έχεις ένα μεγάλο όπλο στα χέρια σου. Το αποδέχθηκε ο κόσμος και πρέπει να το χρησιμοποιήσεις συνετά" μου είχε πει. Η Θεοδώρα Ντάκου που δεν έχει καμία σχέση με την τεχνολογία είχε εξερευνήσει το myHoroscope...!
Αν και όπως ο δημοσιογράφος είπε έψαξε στο νετ για φωτογραφίες ή συνεντεύξεις της δεν βρήκε τίποτα. Δεν βρήκε διότι δεν έχει ακόμη το myHoroscope δημοσιεύσει μια απολαυστική συζήτηση που είχε μαζί της, όπως και κάποιες φωτογραφίες της από εκείνη τη μέρα.
Θέλω να πιστεύω ότι οι συντάκτες μας θα την έχουν έτοιμη το συντομότερο και να απολαύσουμε όλοι την αγαπημένη μας Θεοδώρα.
Παράλληλα για τους φίλους μας θα γίνει μια προσπάθεια να καταγράψουμε κάποια κομμάτια από την χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή - συζήτηση.
Βασιλης Παπαδολιας
07-11-2007, 05:05 PM
Η Ντάκου είναι από τις πρωτοπόρες στον τομέα και πάντα κανείς έχει να μάθει κάτι ακούγοντας την... Από κει και πέρα είναι γεγονός ότι έχει διαλέξει ένα μοναχικό δρόμο, που ελέγχεται αν τελικά κάνει καλό στο σκοπό της αστρολογίας... Όπως έλεγε και η Αλίκη Μπέιλη, η εποχή της μοναχικής μύησης έχει περάσει... Η σημερινή εποχή απαιτεί συλλογική δράση ακόμα και στα εσωτεριστικά θέματα... Το added value που πετυχαίνεται μέσα από τη συλλογική προσπάθεια θέλει εκατοντάδες χρόνια να επιτευχθεί από τις ατομικές μυήσεις...
Όταν ο καλός και ο γνωστικός αποσύρεται από τη συλλογική δράση, αφήνει το δρόμο στους μωρούς να δραστηριοποιούνται, για να εξυπηρετούν τους δικούς τους προσωπικούς στόχους... Το βλέπουμε αυτό ξεκάθαρα και στην πολιτική που ο κόσμος σταμάτησε να ασχολείται και κυβερνούν οι "λίγοι" και οι διεφθαρμένοι...
Η Ντάκου έχει να μας μάθει πολλά, αλλά δεν πρέπει να θεοποιούμε κανέναν...
*Astropeleki*
07-11-2007, 05:13 PM
Όταν ο καλός και ο γνωστικός αποσύρεται από τη συλλογική δράση, αφήνει το δρόμο στους μωρούς να δραστηριοποιούνται, για να εξυπηρετούν τους δικούς τους προσωπικούς στόχους...
Ίσως να μην ήθελε να καταλήξει σαν όλους τους υπόλοιπους. Ποτέ δεν ξέρουμε πως θα λειτουργήσει το μυαλό στην περίπτωση που "μαγευτεί" από το χρήμα! Πρέπει ο αστρολόγος να είναι πλήρως συνειδητοποιημένος για να κάνει κίνηση "απόσυρσης από την αγορά" καθώς και το ίδιο και ακόμη περισσότερο συνειδητοποιημένος εάν θέλει να παραμείνει στα "εγκόσμια" και να ασκήσει την τέχνη αυτή όπως θα έκανε και στην προηγούμενη περίπτωση.
Γενικά, είναι λίγοι οι αστρολόγοι που λειτουργούν όπως η κυρία Ντάκου και ομολογώ πως αυτή της η στάση με εξέπληξε (γιατί δεν την ήξερα πέρα από τα βιβλία της) και παράλληλα με χαροποίησε.
Μητσάκος
07-11-2007, 05:23 PM
Εγώ αν και δεν έχω δει την εκπομπή συμφωνώ με τον Παπαδολιά σε γενικές γραμμές. :bigsmileΑλλο πράγμα είναι να σέβεσαι κάποιον και άλλο να τον "θεοποιείς". Ανοίγονται άλλο δρόμοι επικύνδυνοι έτσι. Εγώ είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε μεσιανική η πεφωτισμένη επίγεια παρουσία :bigsmile:
Αργοναύτης
07-11-2007, 08:10 PM
Η Ντάκου είναι από τις πρωτοπόρες στον τομέα και πάντα κανείς έχει να μάθει κάτι ακούγοντας την... Από κει και πέρα είναι γεγονός ότι έχει διαλέξει ένα μοναχικό δρόμο, που ελέγχεται αν τελικά κάνει καλό στο σκοπό της αστρολογίας... Όπως έλεγε και η Αλίκη Μπέιλη, η εποχή της μοναχικής μύησης έχει περάσει... Η σημερινή εποχή απαιτεί συλλογική δράση ακόμα και στα εσωτεριστικά θέματα... Το added value που πετυχαίνεται μέσα από τη συλλογική προσπάθεια θέλει εκατοντάδες χρόνια να επιτευχθεί από τις ατομικές μυήσεις...
Όταν ο καλός και ο γνωστικός αποσύρεται από τη συλλογική δράση, αφήνει το δρόμο στους μωρούς να δραστηριοποιούνται, για να εξυπηρετούν τους δικούς τους προσωπικούς στόχους... Το βλέπουμε αυτό ξεκάθαρα και στην πολιτική που ο κόσμος σταμάτησε να ασχολείται και κυβερνούν οι "λίγοι" και οι διεφθαρμένοι...
Η Ντάκου έχει να μας μάθει πολλά, αλλά δεν πρέπει να θεοποιούμε κανέναν...
Η δραστηριοποίηση και το ''άνοιγμα'' στο κοινό για την τόση ειδική περίπτωση της Αστρολογίας είναι πιθανόν θετικότατο και επωφελές παρά τους κινδύνους που είναι υπαρκτοί. Τη συνέντευξη δυστυχώς δεν την είδα, αλλά ξέρω ότι ένας απ'τους λόγους που η κ.Ντάκου επέλεξε μοναχική πορεία ήταν η απογοήτευση από τα ''παιδιά'' της. Σωστά λες επίσης να μην θεοποιούμε κανέναν.
'Ομως για τον Εσωτερισμό που ανέφερες και την Μπέιλι, νομίζω τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, εκεί είναι που δεν πρέπει να δίνεις γνώση μαζικά. 'Αποψή μου η μύηση στον Εσωτερισμό να παραμένει προσωπική υπόθεση. Νομίζω ότι αυτό το άνοιγμα του Εσωτερισμού και η υπερβολική οργάνωση του ήταν και που προκάλεσε φθορά και όλοι αυτοί οι μύστες δέχθηκαν σφοδρές επιθέσεις. Σεβαστή η Μπέιλι αλλά και το μοίρασμα από δω κι από κει εσωτερικής γνώσης με τρομάζει τι θα απογίνει στα χέρια ''καθαρμάτων'', εμπόρων ιερών και οσίων. Οι περισσότεροι εσωτεριστές που έχω συναντήσει δεν με έχουν πείσει ότι οι πράξεις τους είναι συνεπείς με τα λόγια τους, συνήθως ήταν πολύ θορυβώδεις και πολύ επιθετικοί άνθρωποι. Ο Εσωτερισμός είναι δίκοπο μαχαίρι, δεν είναι όπως η Αστρολογία, μπορεί στα χέρια ανώριμων να κάνει πολύ μεγαλύτερη ζημιά απ'ότι η Αστρολογία.
moutro28
07-11-2007, 08:43 PM
Χθες το βράδυ, στην εκπομπή "Πρωταγωνιστές" του Στ. Θεοδωράκη, φιλοξενήθηκε η Θεοδώρα Φασιανού-Ντάκου, μεταξύ των άλλων 2 θεμάτων-συνεντεύξεων που έπαιξαν. Ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να το ανεβάσουμε σε βίντεο για να δείτε και όσοι δεν ξέρατε για τη χθεσινή εκπομπή.
Ποιοι από εσάς παρακολούθησαν τη συνέντευξη; Εντυπώσεις;; Προσωπικά επιφυλάσσομαι να γράψω σε λίγη ωρίτσα τις εντυπώσεις μου...
Ηταν εξαιρετική. Ειλικρινής, άμεση και ΚΥΡΙΑ!
Λίλιαν Σίμου
08-11-2007, 02:09 AM
Αν και δεν παρακολουθώ τηλεόραση γενικά, είχα την τύχη να δω το τρέιλερ που ανέφερε για την συνέντευξη της κας Ντάκου, την οποία και εκτιμώ βαθύτατα και θαυμάζω. Την είδα και χάρηκα για όλα όσα είπε, θεωρώντας μόνο ότι η ώρα την αδίκησε.
Η κα Ντάκου είναι ένα άτομο που θεμελίωσε την αστρολογία στην Ελλάδα και θα είναι πάντα πρώτη. Η βαθιά της σκέψη, η ουσία των λόγων της μέσα από λιτότητα και απλότητα, μακριά από εντυπωσιασμούς και εμπορική διάσταση, είναι που επιτρέπει στην αστρολογία να βρίσκει την πραγματική της υπόσταση.
Δεν νομίζω πως αφήνει στους ¨μωρούς" χώρο με την μερική της απόσυρση. Ο γνώστης ξέρει πότε πρέπει να εμφανίζεται και πότε να αποφεύγει την άσκοπη δημοσιότητα. Το έργο της υπάρχει και μπορεί να παραδειγματίσει. Τα λίγα σε αριθμό βιβλία της, είναι ουσιαστικότερα πολλών άλλων. Αλλά δεν είναι πάντα κατανοητά στον αρχάριο και στον επιφανειακό μελετητή της αστρολογίας. Απευθύνονται σε εκείνους που πραγματικά εμβαθύνουν στην γνώση και αυτά που είπε απηχούσαν ειδικά προς αυτούς. Γι' αυτό και κάποιοι -λίγοι ελπίζω ευτυχώς- δεν την κατάλαβαν στην συνέντευξη. Επίσης δεν νομίζω πως θέλησε ποτέ να την "θεοποιήσουν". 'Ισα-ίσα, η διακριτική της παρουσία, δείχνει το αντίθετο.
Όσο για τον εσωτερισμό που αναφέρθηκε νωρίτερα, όντως είναι ένα μοναχικό ταξίδι και δεν είναι υπόθεση συλλογική. Διαφωνώ ριζικά με αυτό που αναφέρθηκε ως λεγόμενο της Μπέιλυ. Μπορεί να το υποστήριζε- να βόλευε για να διατηρεί την ομάδα της. Αλλά λόγω του ότι γνωρίζω αρκετά τον χώρο του εσωτερισμού, δεν είναι δυνατόν να περάσεις την μύηση... με παρέα! Εκτός κι αν η μύηση είναι ένα θέμα εντυπωσιασμού για να συγκεντρωθούν άτομα και να έχουν λόγο ύπαρξης μαζί!
Η μύηση που σημαίνει απελευθέρωση, αφορά μόνο τον καθένα από εμάς, επιτυγχάνεται με εσωτερική δουλειά εξατομικευμένη και δεν πρόκειται κανείς να μας δώσει το μαγικό κλειδάκι, για να ξεκλειδώσουμε την πόρτα της. Οι μέθοδοι είναι πολλές, αλλά κανείς σοβαρός Δάσκαλος δεν υποστήριξε πως θα μας δώσουν την λύση, λόγω ομαδικότητας ή συλλογικής δουλειάς. Εκτός κι αν συζητάμε για άλλα επίπεδα γνώσης, χαμηλότερα. Όπως οι χώροι αποκρυφισμού ή παραψυχολογίας.
Η πραγματική μυητική διαδικασία, είναι και πρέπει να είναι μοναχική.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
Βασιλης Παπαδολιας
08-11-2007, 09:36 AM
Σεβαστές οι απόψεις των προλαλησάντων και της Κας Σίμου και του Αργοναύτη (στο κομάτι που αφορούσε τον εσωτερισμό), αλλά δυστυχώς νομίζω ότι δεν απηχούν τις εξελίξεις ούτε στον εσωτερισμό ούτε και στην αστρολογία...
Ο σημερινός κόσμος δουλεύει ομαδικά, το ίδιο και οι εσωτεριστικές ομάδες και η ομαδική προσπάθεια φέρνει αποτελέσματα που η ατομική προσπάθεια κάνει εκατοταεντηρίδες να φέρει... Η ομαδική δραστηριότητα δε σημαίνει ότι κανείς περνάει χεράκι χεράκι με κάποιον τα στάδια της μύησης.. Αυτό είναι μάλλον μία απλή προσέγγιση... Η εντύπωση σκέψεων του δασκάλου για παράδειγμα όταν γίνεται σε όμιλο μαθητών έχει τελείως διαφορετικό impact από την ατομική προσπάθεια εντύπωσης, για να πω ένα παράδειγμα για όσους ασχολούνται με το χώρο.
Η ένταση των μορφών σκέψης ή - για να πω ένα αντίστοιχο στη γλώσσα των αναγνωστών - μία προσευχή, όταν γίνεται από όμιλο μαθητών που νιώθουν να είναι μεταξύ τους Ένα έχει πολλαπλάσια δύναμη και δυνατότητα επίδρασης στα πράγματα, από την ατομική προσευχή. Οι ομαδικές εντυπώσεις συμβαίνουν ήδη...
Τα Μέσα Ενημέρωσης εντυπώνουν - σα μαθητευόμενοι μάγοι - στη μάζα των ανθρώπων σκέψεις που δημιουργούν ρεύματα δημιουργίας ή καταστροφής... Η κατακλυσμική επίδραση της μάζας όταν καθοδηγηθεί από ιδεολογίες ή φήμες δείχνει τη δύναμη της ομαδικής εντύπωσης (ή με απλά λόγια της πλύσης εγκεφάλου), την οποία εμείς αφήνουμε στα χέρια κάποιων επιτήδειων χειριστών, αντί να δραστηριοποιηθούμε συλλογικά και να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο... Ο κόσμος δεν ξέρει να χειρίζεται τις σκέψεις του κι εμείς έχουμε χρέος να δείξουμε πώς μπορεί κανείς να δημιουργεί θετικές εντυπώσεις και νησίδες άμυνας στις επιθέσεις αρνητικών σκέψεων... Ο εσωτερισμός υπάρχει έξω στην καθημερινότητα και χρησιμοποιείται ήδη για το χειρισμό των ανθρώπων... Το ότι αρνούμαστε εμείς να το χρησιμοποιήσουμε απλά διευκολύνει αυτούς που το κάνουν ήδη...
Μπορούμε να μιλάμε για εντυπωσιασμό και για επιφανειακή προσέγγιση, αλλά μπροστά στον κατακλυσμό ενός πολέμου ή μίας οικολογικής καταστροφής (που έχουν υλικό αλλά και καρμικό αποτέλεσμα για όλους μας) οι ατομικές μας μυήσεις θα πάνε περίπατο...
Έχουμε μάθει να θεωρούμε τη μύηση κάτι απόμακρο και μακρινό που συμβαίνει σε κάποια κρυφά δωμάτια, αλλά αυτός είναι μόνο ο ένας δρόμος. Η μύηση μπορεί να είναι και κάτι καθημερινό, που το απαντά κανείς σε κάθε τομέα της ζωής... Και όσο συνεχίζουμε να το θεωρούμε κάτι απόκρυφο, τόσο θα αφήνουμε χώρο στους άλλους που τον χρησιμοποιούν ήδη...
Τέλος να πω ότι η παρατήρηση ότι κάποιος απογοητεύεται από τα "παιδιά" του θα μπορούσε να δείχνει αν μη τι άλλο μία ανθρώπινη αδυναμία και μία προβολή του εαυτού του μέσα σε άλλους, λάθος που πολλοί πραγματικοί γονείς κάνουν και με τα κανονικά τους παιδιά... Δεν ξέρω αν είναι όντως αυτή η αιτία της απόσυρσης ή αν είναι απλά μία ερμηνεία που κάνουμε εμείς, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι καλό να το έχουμε στο νου μας..
Το μέλλον καλώς ή κακώς είναι η συλλογική προσπάθεια και αυτό είναι μία κατεύθυνση που δεν μπορούμε να την αλλάξουμε... Μπορούμε απλά να αντισταθούμε μέχρι να έρθει το αναπόφευκτο...
Καλημέρα σε όλους...
Marilam
08-11-2007, 10:26 AM
Θα ήταν πραγματικά υπέροχο αν μπορούσατε να βάλετε την εκπομπή στο site για να τη δούμε και εμείς οι υπόλοιποι που χάσαμε τέτοια συνέντευξη...Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρετε να την ανεβάσετε...Δυστυχώς αγνοούσα παντελώς ότι είχε σε συνέντευξη την Θεοδώρα Ντάκου...
Να στε καλά
Αργοναύτης
08-11-2007, 10:44 AM
Θα απαντήσω στον Βασίλη με ένα απόσπασμα από θεατρική παράσταση που δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή :
'Ανθρωπος : -''Διάβολε συνέβη κάτι φριχτό ! Οι άνθρωποι ανακάλυψαν την αλήθεια.
Διάβολος : ''Μην ανησυχείς, στείλε κάποιον να τους την κάνει δόγμα''
Από τη στιγμή που η εσωτερική μας ''αλήθεια'' γίνεται δόγμα έχει ήδη εκφυλιστεί. Από τη στιγμή που αλήθειες του Εσωτερισμου, τις οποίες κι εγώ ασπάζομαι σε μεγάλο βαθμό, (αν κι ακόμα είμαι ένας τσελά - σωστά το είπα ;) παραμένουν για εμένα, για εσένα ή για ένα μέρος μόνο της ανθρωπότητας αλήθειες και για τους υπόλοιπους ούτε καν αλήθειες σε εισαγωγικά, δεν βλέπω το λόγο να τους πείσω ή να κάνω προπαγάνδα μέσα από οργανωμένη Εταιρία ή οργανισμό για διαφώτιση, όταν μάλιστα οι περισσότερες απ'αυτές τις οργανώσεις χρειάζονται αρκετά χρήματα, κάτι που δεν συνάδει με τις αρχές ενός αυθεντικού μύστη. Προσωπικά ακόμα κι αν προχωρήσω αρκετά στην υπόλοιπη ζωή μου σε σχέση με τέτοιες αναζητήσεις, ποτέ δεν θα πω ''περάστε κόσμε, αυτή είναι η αλήθεια μου, ας γίνει τώρα και αλήθεια όλων μας.'' Αμέτρητοι αυτοί που συγκεντρώνουν γύρω τους οπαδούς και μιλώντας για Εσωτερισμό ανεξέλεγκτα μου θυμίζουν αυτούς που πουλάνε πατέτες στη λαική αγορά. Κι επειδή η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη, προτιμώ την σιωπή. 'Ενα ρητό λέει ''όποιος γνωρίζει δεν μιλά, όποιος μιλά δεν γνωρίζει''
'Ενα άλλο λέει ''Μη δώτε το άγιον τοις κυσίν''. Για την Αστρολογία αυτό δεν ισχύει αν πρόσεξες τι έγραψα, γιατί η Αστρολογία είναι αντικειμενική παρατήρηση, πείραμα, και επαλήθευση, όχι προσωπικές αλήθειες. Συμφωνώ με κυρία Σίμου, ο δρόμος του αναζητητή είναι μοναχικός. Αναφέρθηκε κι εκείνη στον Εσωτερισμό.
Βασιλης Παπαδολιας
08-11-2007, 10:45 AM
Για τους αναγνώστες που δεν έχουν εξοικείωση με το χώρο η λέξη εντύπωση είναι σύνθετη. Εν - τύπωση ή στα αγγλικά im-pression και έχει νόημα κυριολεκτικό καθώς ο εσωτερισμός διδάσκει ότι οι σκέψεις έν- γράφονται στο μυαλό όπως η μουσική στο δίσκο του πικάπ... κι ότι αυτό μπορεί να γίνει με τη θέληση μας σε άλλα άτομα...
Βασιλης Παπαδολιας
08-11-2007, 10:48 AM
Δημήτρη,
αν εξαιρέσουμε την καταληκτική σου φράση που συμφωνείς με την Κα Σίμου δε διαφωνώ σε τίποτα με τη θέση σου. Ισχύουν αυτά που λες και είναι προσωπική απόφαση του καθενός αν θα "βουτήξει" στα "σκ...ά" αν μου επιτρέπεις για να ξεκαθαρίσει κάτι με δεδομένα όλα αυτά που περιγράφεις ή θα ακολουθήσει μοναχικό δρόμο... Η απόφαση έχει να κάνει και με το ατομικό κάρμα του καθενός μας... Γενικά πάντως υπάρχει ο δρόμος του μοναχού και ο δρόμος του πολεμιστή... Οι δρόμοι είναι ισότιμοι και καθένας διαλέγει... Αρκεί να μη θεοποιούμε τον ένα δρόμο εις βάρος του άλλου... Εγώ προσωπικά σέβομαι τους μοναχούς και υπήρξα τέτοιος για μεγάλο διάστημα, αλλά πιστεύω ότι η εποχή μας επιβάλλει αλλαγή στάσης...
Αργοναύτης
08-11-2007, 11:03 AM
Δημήτρη,
αν εξαιρέσουμε την καταληκτική σου φράση που συμφωνείς με την Κα Σίμου δε διαφωνώ σε τίποτα με τη θέση σου :) Ισχύουν αυτά που λες και είναι προσωπική απόφαση του καθενός αν θα "βουτήξει" στα "σκ...ά" αν μου επιτρέπεις για να ξεκαθαρίσει κάτι με δεδομένα όλα αυτά που περιγράφεις ή θα ακολουθήσει μοναχικό δρόμο... Υπάρχει ο δρόμος του μοναχού όπως ξέρεις και ο δρόμος του πολεμιστή... Οι δρόμοι είναι ισότιμοι και καθένας διαλέγει...
Και δεν μου λες, βουτάς μέσα στα σκ... μια, δυο, τρεις φορές. Κι αυτό δεν το λέω μόνο για τον Εσωτερισμό αλλά και για την Αστρολογία. Μέχρι πότε ; Κατανοώ την Ντάκου και ταυτίζομαι σε ένα συναισθηματικό επίπεδο μαζί της. Μέχρι πότε ; Αυτό είναι το ερώτημά μου. Ως πότε παλλικάρια :bigsmile:'Ηταν νια και γέρασε και όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν. Μήπως αυτή η στάση της δεν είναι στάση μοναχού αλλά μια καλή σημειολογία επανάστασης ; Μήπως επειδή ακριβώς τόλμησε κάποτε να κολυμπήσε μέσα στα σκ... , απογοητεύθηκε τόσο πολύ και πόνεσε και πληγώθηκε και αποσύρθηκε ; Εχουμε σκεφθεί ότι κάποιοι άνθρωποι είναι πολύ ευαίσθητοι για να κάνουν μπίζνες με τόσο Yψηλή Γνώση ; Δεν ξέρω αν αποσύρθηκε από φόβο ή από αξιοπρέπεια. Αν θες την άποψή μου, κοσμοκαλόγερος δεν επιλέγεις να γίνεις, αναγκάζεσαι πολλές φορές. Ο ίδιος ο Κρισναμούρτι τελικά έκανε μεταστροφή από την Θεοσοφία σε μεγάλη ηλικία.
Βασιλης Παπαδολιας
08-11-2007, 11:07 AM
Και δεν μου λες, βουτάς μέσα στα σκ... μια, δυο, τρεις φορές. Κι αυτό δεν το λέω μόνο για τον Εσωτερισμό αλλά και για την Αστρολογία. Μέχρι πότε ;
Ναι, αυτό που περιγράφεις τώρα είναι κατανοητό και ανθρώπινο και μπορεί να συμβεί σε όλους... Αλλά μην το κάνουμε και πρόταση ζωής για όσους έχουν ακόμη τη διάθεση και τον ενθουσιασμό να βουτήξουν... Επειδή οι γονείς κουράστηκαν ή δεν μπόρεσαν δεν είναι σωστό να λένε στα παιδιά τους να μην προσπαθήσουν... Ας καθίσουν στην άκρη κι ας τα αφήσουν να προσπαθήσουν χωρίς να τους μεταδίδουν τη δική τους απογοήτευση...
Αργοναύτης
08-11-2007, 11:19 AM
Ναι, αυτό που περιγράφεις τώρα είναι κατανοητό και ανθρώπινο και μπορεί να συμβεί σε όλους... Αλλά μην το κάνουμε και πρόταση ζωής για όσους έχουν ακόμη τη διάθεση και τον ενθουσιασμό να βουτήξουν... Επειδή οι γονείς κουράστηκαν ή δεν μπόρεσαν δεν είναι σωστό να λένε στα παιδιά τους να μην προσπαθήσουν... Ας καθίσουν στην άκρη κι ας τα αφήσουν να προσπαθήσουν χωρίς να τους μεταδίδουν τη δική τους απογοήτευση...
Επειδή μιλάμε για Εσωτερισμό και Αστρολογία...
Οι κουρασμένοι γονείς διδάσκουν τα παιδιά τους ή όσους θεωρούν αληθινούς φίλους τους και προτρέπουν και άλλους να ασχοληθούν, αλλά αυτό έχει μεγάλη απόσταση από το να ιδρύεις σωματεία για Εσωτερισμό, οργανώσεις, εταιρίες με οικονομικές συνδιαλλαγές, να εμπλέκεσαι στην πολιτική μέσα από Στοές και όλα αυτά. Η Μπλαβάσκυ χτυπούσε τόσο πολύ την χριστιανική Εκκλησία και το κατεστημένο μέσα από τα έργα της αλλά χωρίς να το θέλει έφτιαξε κι αυτή μια Εκκλησία. Αν και ασύγκριτα τα μεγέθη και οι τομείς, η Ντάκου είχε δυο επιλογές από κάποια στιγμή και μετά αν έχω καταλάβει σωστά απ'όσα γνωρίζω, ή να κυρήξει αντάρτικο και να πολεμά ή να αποσυρθεί αξιοπρεπώς χωρίς να ιδρύσει μια alternative Εκκλησία Αστρολόγων. Αυτή της η κίνηση όμως κέρδισε ένα μεγάλο αριθμό ανώνυμων θαυμαστών, και έτσι δημιούργησε άθελά της μια νέα Εκκλησία σε ηθικό επίπεδο που απουσιάζει ο παράγων Ευρώπουλο.
Βασιλης Παπαδολιας
08-11-2007, 11:22 AM
¶ρα πού καταλήγουμε; Ότι η στάση της ήταν σωστή; Δεν ξέρω αν έχει νόημα να αρχίσουμε να ανταλλάσουμε τώρα post επί post.. .Νομίζω ότι η επιτομή της συζήτησης μας είναι αυτό που είπα πριν... Υπάρχουν δύο δρόμοι.. .Καθένας διαλέγει, αρκεί να μην επιβάλλει την άποψη του στον άλλο ότι είναι η σωστή... Οι δρόμοι είναι και οι δύο ισότιμοι και σεβαστοί...
Maroulita
08-11-2007, 11:41 AM
Η Ντάκου στη συνέντευξή της είπε κάτι πολύ απλό, αλλά και αληθινό, το οποίο ισχύει σε όλες μα όλες τις περιπτώσεις και σχετίζεται με τη συζήτηση που γίνεται τώρα... "για μένα ένας άνθρωπος ο οποίος ξοδεύει τη μισή του μέρα στην τηλεόραση και την άλλη μισή στο να κάνει ραντεβού δεν έχει καιρό να μελετήσει". Και στη θέση της λέξης "τηλεόραση" μπορoύμε να βάλουμε έναν σωρό άλλες... Πολλές φορές ο ίδιος ο αγώνας μπορεί να υπονομεύσει το ίδιο το αντικείμενο για το οποίο γίνεται ο αγώνας... Θεωρώ πως ένα άτομο που το συνειδητοποιεί αυτό και αποσύρεται, κάνει απλά τη μεγαλύτερη πράξη ελευθερίας, όσον αφορά την προσωπική του θέση απέναντι σ' αυτό.
Βασιλης Παπαδολιας
08-11-2007, 11:48 AM
Kι αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να αγωνιζόμαστε; Από το ένα άκρο θα πάμε στο άλλο άκρο; Και πέρα από την προσωπική ελευθερία τι γίνεται με την κοινωνία; Όλα για τον εαυτό μας; Οι άλλοι πότε θα ελευθερωθούν; Ποιος θα τους δείξει το δρόμο; Να ελευθερωθούμε εμείς κι οι άλλοι να μείνουν πίσω; Τι λέει ο πλατωνικός μύθος της Σπηλιάς γι' αυτό;
Maroulita
08-11-2007, 11:53 AM
Kι αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να αγωνιζόμαστε; Από το ένα άκρο θα πάμε στο άλλο άκρο; Και πέρα από την προσωπική ελευθερία τι γίνεται με την κοινωνία; Όλα για τον εαυτό μας γίνονται;
Δεν είπα κάτι τέτοιο. Αυτό που λέω είναι ότι όταν ο ίδιος ο αγώνας καταπιέζει την προσωπική μας ελευθερία, παύει να υπηρετεί τους αρχικούς στόχους που θέτουμε. Δεν μπορείς να δεις αποτέλεσμα, αν εσύ ο ίδιος καταπιέζεσαι. Και ειδικά σε τέτοια ζητήματα όπου μιλάμε για μία στροφή προς τα μέσα μας.
Βασιλης Παπαδολιας
08-11-2007, 11:55 AM
Αυτό ισχύει.. Συμφωνώ...
BlackOrWhat
08-11-2007, 01:19 PM
Δεν είπα κάτι τέτοιο. Αυτό που λέω είναι ότι όταν ο ίδιος ο αγώνας καταπιέζει την προσωπική μας ελευθερία, παύει να υπηρετεί τους αρχικούς στόχους που θέτουμε. Δεν μπορείς να δεις αποτέλεσμα, αν εσύ ο ίδιος καταπιέζεσαι. Και ειδικά σε τέτοια ζητήματα όπου μιλάμε για μία στροφή προς τα μέσα μας.
Συμφωνώ με την άποψη της Μαρουλίτας...και ένας αγώνας θα μπορούσε να δωθεί αρχικά με τον τρόπο που δίδει παρακάτω ο κ.Αργοναύτης...διαφορετικά νομίζω πως είναι πρώιμο να μιλούμε για σωματεία και συλλόγους την στιγμή που η ιδέα της αστρολογίας δεν έχει καν ωριμάσει στο μυαλό των εραστών της πόσο μάλλον στο μυαλό του πολύ κόσμου...
Οι κουρασμένοι γονείς διδάσκουν τα παιδιά τους ή όσους θεωρούν αληθινούς φίλους τους και προτρέπουν και άλλους να ασχοληθούν, αλλά αυτό έχει μεγάλη απόσταση από το να ιδρύεις σωματεία για Εσωτερισμό, οργανώσεις, εταιρίες με οικονομικές συνδιαλλαγές, να εμπλέκεσαι στην πολιτική μέσα από Στοές και όλα αυτά.
Λίλιαν Σίμου
08-11-2007, 01:36 PM
[QUOTE=Βασίλης Παπαδολιάς;41968]Σεβαστές οι απόψεις των προλαλησάντων και της Κας Σίμου και του Αργοναύτη (στο κομάτι που αφορούσε τον εσωτερισμό), αλλά δυστυχώς νομίζω ότι δεν απηχούν τις εξελίξεις ούτε στον εσωτερισμό ούτε και στην αστρολογία...
Οι εξελίξεις στην αστρολογία έχουν σοβαρές ομάδες και σοβαρούς ανθρώπους που κάνουν έργο, χωρίς απαραίτητα να θέλουν να έχουν δημοσιότητα. Όποιος ψάχνει τον κατάλληλο, μπορεί να τον βρει. Εδώ η ομαδικότητα έχει να προσφέρει, όπως και η ατομική έρευνα.
Όσοι έχουμε ασχοληθεί στον εσωτερισμό, ξέρουμε καλά από προσωπική εμπειρία πως δεν είναι δυνατόν να μυηθείς ομαδικά, αν και κάποιοι που θέλουν να μας εγκλωβίσουν επιδιώκουν να λένε το αντίθετο, υποσχόμενοι παραδείσους με ...μαγικό τρόπο. Μην πέφτετε στην παγίδα τους...
Ο σημερινός κόσμος δουλεύει ομαδικά, το ίδιο και οι εσωτεριστικές ομάδες και η ομαδική προσπάθεια φέρνει αποτελέσματα που η ατομική προσπάθεια κάνει εκατοταεντηρίδες να φέρει...
Η εξέλιξη πάντα έρχεται στην κατάλληλη ώρα και δεν αργεί, απλά για να ωριμάσει, θα χρειαστεί χρόνο και δεν γίνονται όλα όπως τα φανταζόμαστε, με την ταχύτητα που νομίζουμε εμείς. Το Σύμπαν γνωρίζει. Η παγκοσμιοποίηση προσπαθεί ακριβώς να εκμεταλλευτεί την μάζα δημιουργώντας ομάδες Νέας Εποχής, τάχα ενστερνιζόμενη μεταφυσικές αδυναμίες. Ακόμη μία παγίδα αποπροσανατολισμού. Από την ομάδα παίρνεις κάτι και φεύγεις. Δεν μπορεί να σε βοηθήσει περισσότερο από το να δώσει ιδέες. Και η ένταξη, σημαίνει αυτόματα τυποποίηση και έλλειψη ελευθερίας.
Ο κόσμος δεν ξέρει να χειρίζεται τις σκέψεις του κι εμείς έχουμε χρέος να δείξουμε πώς μπορεί κανείς να δημιουργεί θετικές εντυπώσεις και νησίδες άμυνας στις επιθέσεις αρνητικών σκέψεων... Ο εσωτερισμός υπάρχει έξω στην καθημερινότητα και χρησιμοποιείται ήδη για το χειρισμό των ανθρώπων... Το ότι αρνούμαστε εμείς να το χρησιμοποιήσουμε απλά διευκολύνει αυτούς που το κάνουν ήδη...
Δεν νομίζω πως αυτός που είναι στον δρόμο του εσωτερισμού θα αρνηθεί να κάνει αυτό που θεωρεί καθήκον του. Και το καθήκον του δεν είναι να δημιουργεί εντυπώσεις ή ομάδες. Θα κάνει αυτό που πρέπει αθόρυβα. Κι αυτός που είναι να ακούσει, θα ακούσει. ¨Ετσι κάνουν οι σημαντικοί Δάσκαλοι. Αλλά όλοι οι άνθρωποι δεν κατεβαίνουν στο ίδιο επίπεδο εξέλιξης, δεν επιθυμούν τα ίδια πράγματα και φυσικά δεν έχουν την ίδια αποστολή. Του καθενός μας η εξέλιξη μπορεί να είναι μέσα και έξω από τον εσωτερισμό.
Έχουμε μάθει να θεωρούμε τη μύηση κάτι απόμακρο και μακρινό που συμβαίνει σε κάποια κρυφά δωμάτια, αλλά αυτός είναι μόνο ο ένας δρόμος. Η μύηση μπορεί να είναι και κάτι καθημερινό, που το απαντά κανείς σε κάθε τομέα της ζωής...
Η μύηση θέλει την μοναχικότητά της, για να βρει την εσωτερική ανέλιξη η ψυχή. Αλλά είναι καθημερινή λειτουργία αγάπης και νηφαλιότητας, που φυσικά τη μοιραζόμαστε με τους άλλους. Σίγουρα είναι κάτι καθημερινό και πιο απλό από ό,τι φαντάζονται πολλοί.
Όσο για την αξία της ομάδας, υπάρχει, σε ένα επίπεδο Υδροχόου, επομένως συλλογικό και κάτω από ισότιμες αξίες. Δύσκολο όμως να είναι καλά θεμελιωμένο, γιατί η αντίθετη πλευρά μας τραβά συχνά: ο Λέων, με την εγωπάθεια και την ανάγκη αυτοπροβολής. Δυστυχώς, το σημαντικό έργο πολλών ομάδων, καταγκρεμνίζεται από κρυμμένες εγωιστικές και ιδιοτελείς ανάγκες κάποιων και έτσι, δεν προχωρά με τα υγιή κίνητρα που είχαν εξ αρχής (βλπ πολλά οικολογικά κινήματα κλπ)
Ελπίζω το φόρουμ να δώσει την συνέντευξη της κας Ντάκου, ώστε να ακουστεί η μεστή της άποψη για την αστρολογία και να μοιραστούμε όλοι τις ιδέες της. Το ίδιο περιμένουμε με ενδιαφέρον και την συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο σάιτ, αλλά ακόμη δεν ετοιμάστηκε προς δημοσίευση!!!:bigsmile: Θα κοσμήσει ένα φόρουμ αστρολογίας τόσο μεγάλης απήχησης, πιστεύω
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
Βασιλης Παπαδολιας
08-11-2007, 01:37 PM
διαφορετικά νομίζω πως είναι πρώιμο να μιλούμε για σωματεία και συλλόγους την στιγμή που η ιδέα της αστρολογίας δεν έχει καν ωριμάσει στο μυαλό των εραστών της πόσο μάλλον στο μυαλό του πολύ κόσμου...
Γιατί έχω την αίσθηση ότι μερικοί από μας που συμμετέχουν στη συζήτηση αυτή έχουν μπερδέψει το θέμα της συζήτησης; Δε μιλάμε αυτή τη στιγμή για τη δημιουργία συλλόγου αστρολογίας... Τη συζήτηση αυτή την έχουμε κάνει σε άλλο thread... Αυτή τη στιγμή μιλάμε γενικότερα για τη στάση ζωής που πρέπει να κρατά ένας άνθρωπος που μέσα από τη μελέτη έχει φτάσει κάπου. Τι στάση πρέπει να κρατά έναντι των άλλων; Πρέπει να προχωρά σε δημόσια δράση προκειμένου να μοιράσει τη γνώση με τον κίνδυνο προσωπικής φθοράς (και σε επίπεδο κάρμα ακόμα; ) ή να απομονώνεται για να διαφυλάξει το δικό του κάρμα, αφήνοντας τον κόσμο στην τύχη του;
Νομίζω είναι λάθος να περιορίσουμε το θέμα της συζήτησης που κάνουμε εδώ στο θέμα της δημιουργίας ενός απλού και ταπεινού συλλόγου αστρολογίας. Αδικούμε και αυτό που λέγεται ομαδική δράση αλλά και το σύλλογο... :)
ΥΓ: Δεν αφορά εσένα συγκεκριμένα BlackOrWhat είναι κάτι που είδα και σε άλλους προλαλήσαντες...
Βασιλης Παπαδολιας
08-11-2007, 01:45 PM
............
Συνετές οι απόψεις σας, Κα Σίμου και ομολογώ ότι με τον τρόπο που εκφράζεστε τώρα συμφωνώ σε πολλά...
Απλά θα ήθελα να επισημάνω ότι κανείς μπορεί καμιά φορά να συγχέει αυτό που έχει ανάγκη ο ίδιος για το προσωπικό του μονοπάτι ζωής με αυτό που είναι και το σωστό... Η αντίληψη που έχετε για τη χρησιμότητα της ομάδας για παράδειγμα μου δίνει αυτή την αίσθηση...
Σε κάθε περίπτωση πάντως νομίζω κανείς διαλέγει όπως λέτε κι εσείς τον προσωπικό του δρόμο... ¶λλος θα δραστηριοποιηθεί μέσα από την ομάδα κι άλλος μόνος, άλλος στην καθημερινή πραγματικότητα κι άλλος μέσα από τον εσωτερισμό... Καθένας διαλέγει το μονοπάτι του και κρίνεται κυρίως από τη συνέπεια που το ακολουθεί παρά από το ίδιο το μονοπάτι...
Φιλικά
Β.Παπαδολιάς
Λίλιαν Σίμου
08-11-2007, 01:53 PM
Αγαπητέ μου κα Παπαδολιά
Σας ευχαριστώ για τον γόνιμο διάλογο και την ανταλλαγή ιδεών. Σίγουρα όλοι κάτι προσθέτουμε για να προβληματιστούν οι αναγνώστες και αυτό είναι το τελικό όφελος.
Όσο για την άποψή μου για τις ομάδες, η εμπειρία μου σε μία μακρόχρονη πορεία στους χώρους του εσωτερισμού κατατίθεται, μαζί με την άποψη κάποιων ανθρώπων που παίζουν ένα χρήσιμο ρόλο σήμερα ως αναμεταδότες γνώσης (όχι Δάσκαλοι -κάτι που είναι δύσκολο και ασαφές συχνά), αλλά αποφεύγουν τα φώτα του εντυπωσιασμού και της δημοσιότητας. Παράγουν έργο και είναι ανοιχτοί, χωρίς όμως να κραυγάζουν. Τις κραυγές "φοβάμαι"!
Να είστε καλά και καλή συνέχεια στις προσπάθειές σας
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
BlackOrWhat
08-11-2007, 02:01 PM
...
Πιστευείς οτι είναι τυχαίο που τόσοι παρανόησαν και συσχέτισαν το θέμα σύλλογοι/σωματεία και με το προκείμενο θέμα??;)
Βασιλης Παπαδολιας
08-11-2007, 02:06 PM
Πιστευείς οτι είναι τυχαίο που τόσοι παρανόησαν και συσχέτισαν το θέμα σύλλογοι/σωματεία και με το προκείμενο θέμα??;)
Όχι, καλή μου, δεν πιστεύω ότι ήταν τυχαίο :) Απλά κάθε τι το αντιμετωπίζεις την ώρα που παίρνει μορφή... Εσύ του έδωσες μορφή (ενώ προϋπήρχε σαν αίσθηση) κι εγώ το αντιμετώπισα :)
BlackOrWhat
08-11-2007, 02:17 PM
Όχι, καλή μου, δεν πιστεύω ότι ήταν τυχαίο :) Απλά κάθε τι το αντιμετωπίζεις την ώρα που παίρνει μορφή... Εσύ του έδωσες μορφή (ενώ προϋπήρχε σαν αίσθηση) κι εγώ το αντιμετώπισα :)
Το οτι υπήρχε σαν αίσθηση σημαίνει οτι εμμέσως υπονοήθηκε:) Κι εγώ (εμείς) ανταποκριθήκαμε:) (για να μην προσωποποιώ και πραγματα)...
Για να πάρει μορφή κάτι καποιος πρέπει να δράσει...αν δεν κάνω λάθος για κάποιου είδους δράση μιλούσες...απλά στην ώρα διαφωνούμε...:cheesy:
Βασιλης Παπαδολιας
08-11-2007, 02:35 PM
Το οτι υπήρχε σαν αίσθηση σημαίνει οτι εμμέσως υπονοήθηκε:) Κι εγώ (εμείς) ανταποκριθήκαμε:) (για να μην προσωποποιώ και πραγματα)...
Για να πάρει μορφή κάτι καποιος πρέπει να δράσει...αν δεν κάνω λάθος για κάποιου είδους δράση μιλούσες...απλά στην ώρα διαφωνούμε...:cheesy:
Χμ, όχι ακριβώς, μπορεί να ήταν και κάτι που είχε κρατήσει κάποιος στο μυαλό του από προηγούμενες συζητήσεις και έκανε το συνειρμό... Γενικά, όταν βγαίνει κάποιος μπροστά εκπροσωπώντας κάτι φοράει άθελα του μία ταμπέλα, με την οποία τον αντιμετωπίζουν μετά όλοι ακόμα και σε άσχετα θέματα... Για παράδειγμα εδώ στο site η δική μου δουλειά έχει ταυτιστεί με τον εσωτερισμό, παρόλο που έχω γράψει και πάρα πολλά άλλα πράγματα, άλλα δημοσιευμένα κι άλλα να περιμένουν δημοσίευση...
Νομίζω όμως ότι δεν πρέπει να συνεχίσουμε άλλο αυτή την κουβέντα εδώ, γιατί βγαίνουμε τελείως off topic...
Στείλε μου PM αν θες..
Φιλικά,
ΒΠ
panther
08-11-2007, 04:23 PM
Η εξέλιξη πάντα έρχεται στην κατάλληλη ώρα και δεν αργεί, απλά για να ωριμάσει, θα χρειαστεί χρόνο και δεν γίνονται όλα όπως τα φανταζόμαστε, με την ταχύτητα που νομίζουμε εμείς. Το Σύμπαν γνωρίζει. Η παγκοσμιοποίηση προσπαθεί ακριβώς να εκμεταλλευτεί την μάζα δημιουργώντας ομάδες Νέας Εποχής, τάχα ενστερνιζόμενη μεταφυσικές αδυναμίες. Ακόμη μία παγίδα αποπροσανατολισμού. Από την ομάδα παίρνεις κάτι και φεύγεις. Δεν μπορεί να σε βοηθήσει περισσότερο από το να δώσει ιδέες. Και η ένταξη, σημαίνει αυτόματα τυποποίηση και έλλειψη ελευθερίας.
Ο κόσμος δεν ξέρει να χειρίζεται τις σκέψεις του κι εμείς έχουμε χρέος να δείξουμε πώς μπορεί κανείς να δημιουργεί θετικές εντυπώσεις και νησίδες άμυνας στις επιθέσεις αρνητικών σκέψεων... Ο εσωτερισμός υπάρχει έξω στην καθημερινότητα και χρησιμοποιείται ήδη για το χειρισμό των ανθρώπων... Το ότι αρνούμαστε εμείς να το χρησιμοποιήσουμε απλά διευκολύνει αυτούς που το κάνουν ήδη...
Δεν νομίζω πως αυτός που είναι στον δρόμο του εσωτερισμού θα αρνηθεί να κάνει αυτό που θεωρεί καθήκον του. Και το καθήκον του δεν είναι να δημιουργεί εντυπώσεις ή ομάδες. Θα κάνει αυτό που πρέπει αθόρυβα. Κι αυτός που είναι να ακούσει, θα ακούσει. ¨Ετσι κάνουν οι σημαντικοί Δάσκαλοι. Αλλά όλοι οι άνθρωποι δεν κατεβαίνουν στο ίδιο επίπεδο εξέλιξης, δεν επιθυμούν τα ίδια πράγματα και φυσικά δεν έχουν την ίδια αποστολή. Του καθενός μας η εξέλιξη μπορεί να είναι μέσα και έξω από τον εσωτερισμό.
Συμφωνώ με την κα Λίλιαν. Θα πρέπει να θέλει κάποιος να μάθει τον εαυτό του. Και ο κάθε ένας έχει διαφορετικά κριτίρια αξιολόγησης του εαυτού του και των άλλων, διαφορετικές εμπειρίες και διαφορετικούς στόχους.
Βασιλης Παπαδολιας
08-11-2007, 04:39 PM
Συμφωνώ με την κα Λίλιαν. Θα πρέπει να θέλει κάποιος να μάθει τον εαυτό του. Και ο κάθε ένας έχει διαφορετικά κριτίρια αξιολόγησης του εαυτού του και των άλλων, διαφορετικές εμπειρίες και διαφορετικούς στόχους.
Είπε κανείς ότι θα τον αναγκάσουμε; :)
panther
08-11-2007, 04:45 PM
Είπε κανείς ότι θα τον αναγκάσουμε; :)
Μα δεν είπα ότι αναγκάζετε κάποιον:bigsmile:
Αργοναύτης
08-11-2007, 05:02 PM
[B]Συμφωνώ με την κα Λίλιαν. Θα πρέπει να θέλει κάποιος να μάθει τον εαυτό του. Και ο κάθε ένας έχει διαφορετικά κριτίρια αξιολόγησης του εαυτού του και των άλλων, διαφορετικές εμπειρίες και διαφορετικούς στόχους.
Πάνω στις οποίες χτίζει ολόκληρες φιλοσοφίες και σχολές τις περισσότερες φορές. Οπότε καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε κάτι, όταν λέμε Εσωτερισμός ας έχουμε κατά νου ότι όλοι οι άνθρωποι δεν εννοούν το ίδιο, ότι σε κάθε θρησκεία υπάρχει η εσωτερική πλευρά και οι εσωτερικές παραδόσεις, οπότε τίθεται και το ερώτημα της κυριαρχίας μιας σχολής σκέψης πάνω στην άλλη, κάτι που δεν μου ακούστηκε ποτέ ιδιαίτερα δημοκρατικό. Να ανοιχτείς για ποιό λόγο ; Για να οργανώσεις μια συγκεκριμένη σχολή σκέψης και να διακυρήσεις τον ερχομό μιας Νέας Εποχής με βάση τα αξιώματα και τις διαπιστώσεις αυτής της σχολής, με τρομάζει ως σκέψη. Είναι σαν να θες να πείσεις ότι ο Μαρξισμός είναι η μόνη αλήθεια ή ο Φιλελευθερισμός η άλλη. 'Αλλοι φτιάχνουν ένα δικό τους Εσωτερισμό με βάση αποκλειστικά τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, άλλοι τον Ιουδαισμό, άλλοι τον Ινδουισμό, και άλλοι προσπαθώντας να τα συμφιλιώσουν όλα, μπορεί να τα κάνουν ακόμα περισσότερο σαλάτα γιατί υπάρχουν πράγματα που δεν συμφιλιώνονται από καταβολής κόσμου και πάντα θα ζούμε με αντιθέσεις και πολέμους. Πιστεύω ότι η αληθινή Νέα Εποχή θα έρθει όχι όταν επικρατήσει η μία ή άλλη σχολή Εσωτερισμού, αλλά όταν θα συνυπάρξουν αρμονικά μεταξύ τους δόγματα και δοξασίες αντλώντας τους θησαυρούς από την κάθε παράδοση όσο μπορούμε αντικειμενικά. Ακόμα δεν έχω βεβαιωθεί ότι πίσω από την Νέα Εποχή δεν κρύβεται τίποτα άλλο εκτός από καθαρή Παγκοσμιοποίηση. Οικουμενισμός ναι, παγκοσμιοποίηση όχι, ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω. Προτιμώ τα έθνη έθνη, και τα κράτη κράτη και κανέναν απόλυτο Μεσσία. Δασκάλους ναι, από όλες τις θρησκείες, όχι Μεσσίες.
Η Αστρολογία είναι τελείως διαφορετικό, γιατί πρόκειται στο 90% για το ''ένα κι ένα κάνουν δύο'', και σπάνια στις μέρες μας χρησιμοποιείται ως εξέλιξη ή υποκατάστατο θρησκείας, γι'αυτό και δεν εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους το να προσδοκούμε και να παλεύουμε ο ένας ή ο άλλος με διαφορετικό τρόπο για την καθολική της αναγνώριση (έστω κι αν αυτό είναι ουτοπία κατά τη γνώμη μου).
Βασιλης Παπαδολιας
08-11-2007, 05:11 PM
Να ανοιχτείς για ποιό λόγο ;
Για να δεις και την αλήθεια του άλλου ίσως;;;;;;
Για να βγεις έξω από την αυταπάτη σου;;;;
Αργοναύτης
08-11-2007, 05:20 PM
Για να δεις και την αλήθεια του άλλου ίσως;;;;;;
Για να βγεις έξω από την αυταπάτη σου;;;;
Και ποιός με πείθει ότι και ο άλλος δεν έχει αυταπάτη ; 'Οταν επαναπαυθώ σε κάποιο δόγμα κάηκα (ειδικά εγώ που έχω περίεργο 9ο. Κάρμα ξεφορτώνω, να μην επαληθεύσω το γενέθλιο μου για μια ακόμα φορά θέλω :bigsmile:)
Βασιλης Παπαδολιας
08-11-2007, 05:26 PM
Και ποιός με πείθει ότι και ο άλλος δεν έχει αυταπάτη ; 'Οταν επαναπαυθώ σε κάποιο δόγμα κάηκα (ειδικά εγώ που έχω περίεργο 9ο. Κάρμα ξεφορτώνω, να μην επαληθεύσω το γενέθλιο μου για μια ακόμα φορά θέλω :bigsmile:)
Γιατί πρέπει να ξέρεις εκ των προτέρων; :) Χάνεις όλη την ομορφιά της ζωής...
Αργοναύτης
08-11-2007, 05:32 PM
Γιατί πρέπει να ξέρεις εκ των προτέρων; :) Χάνεις όλη την ομορφιά της ζωής...
Δεν ξέρω τίποτα. Εν οίδα ότι ουδέν οίδα. Μια ζωή ψάχνομαι με φιλοσοφίες, και όλα αυτά που λες (ο 9ος μου πάλι). Αλλά πρέπει να κουβαλάω πολύ Σοφιστή μέσα μου και δεν πείθομαι απόλυτα από κανέναν. Προς το παρόν τσιμπολογάω από δω κι από κει φοβούμενος υποσυνείδητα μην φερθώ δογματικά αν υιοθετήσω κάποιο δόγμα, θρησκεία ή αλήθεια. Για επικοινωνία είμαι ανοιχτός με όλους πάνω σ'αυτά, αλλιώς δεν θα ψαχνόμουν κιόλας καθόλου.
Βασιλης Παπαδολιας
08-11-2007, 06:10 PM
Είπες κάτι σοφό... Φόβος... διάχυτος... Μήπως αυτό.. μήπως εκείνο... Πώς να ανοιχθεί κανείς στους άλλους με τόσο φόβο;
Αργοναύτης
08-11-2007, 06:41 PM
Είπες κάτι σοφό... Φόβος... διάχυτος... Μήπως αυτό.. μήπως εκείνο... Πώς να ανοιχθεί κανείς στους άλλους με τόσο φόβο;
Η εμπειρία διδάσκει, βγήκα έξω αρκετές φορές, οι χώροι αυτοί είναι συνήθως σκοτεινοί.
Βασιλης Παπαδολιας
08-11-2007, 07:02 PM
Επειδή έτσι τους θέλουν... κι επειδή εμείς δεν ανάβουμε φως...
Αργοναύτης
08-11-2007, 07:06 PM
Επειδή έτσι τους θέλουν... κι επειδή εμείς δεν ανάβουμε φως...
Oρίστε, κατά λάθος έσβησα και την σατυρική μου υπογραφή. Τέλος πάντων, υπάρχει ακόμα στο προφίλ μου. 'Ενας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Εδώ ολόκληρη Ντάκου τους τα χώνει χρόνια τώρα και δεν ιδρώνει τ'αυτί τους, και θ'ακούσουν εμάς τους ανώνυμους φίλε μου ;
Βασιλης Παπαδολιας
08-11-2007, 07:08 PM
Ωραίο, το τσατάκι μας, αλλά το έχουμε λίγο τραβήξει (ή πολύ)... Ας περιμένουμε όπως λέει και η Κα Σίμου τη συνέντευξη και τα ξαναλέμε...
skorpion
08-11-2007, 09:00 PM
Τωρα εγω μπερδευτηκα με ολες αυτες τις δημοσιευσεις... Προφανως οταν μιλατε για εσωτερισμο εχετε κατι συγκεκριμενο στο μυαλο σας το οποιο δεν εγω δεν καταλαβαινω.... Ο εσωτερισμος μπορει να ειναι καλος και κακος, οταν γινει δογμα σιγουρα ειναι κακος, ακομα κι αν εχεις εντρυφησει μεσα σε κατι και σε πειθει σε μεγαλο ποσοστο να το πω ετσι, παντα πρεπει να αμφισβητεις και να μην δογματιζεσαι αλλα ουτε να προσυλητιζεις αλλο η ενημερωση κι αλλο ο προσηλυτισμος. Μεσα απο μια ομαδα μπορεις να μοιραζεσαι και να οργανωνεις και να ενημερωνεις την βαθυτερη αναζητηση την κανεις μονος σου και επειτα την μοιραζεσαι παλι με την ομαδα και οταν λεμε ομαδα δεν εννοουμε μια ομαδα με μια προσωπικοτητα αλλα μια ομαδα που περιεχει πολλες προσωπικοτητες και ετσι ο ενας μπορει να παιρνει και να δινει στον αλλον, αυτο ομως επουδενει σημαινει οτι ολοι στην ομαδα πρεπει να δεχονται ολα τα πραγματα τι ιδιο ή οτι πρεπει να συμφωνουν σε ολα τοτε θα μιλουσαμε για αιρεση δογματικη. Και τελος οταν μπαινουμε σε μια ομαδα δε μπορουμε να κλεισουμε συμβολαιο οτι θα ειναι ολα τελεια ή οτι θα κρατησει αυτη η ομαδα για παντα κτλ αν καποια στιγμη καταλαβουμε οτι δε συμβαδιζουμε με το παλμο της φευγουμε...
Και επειδη ετσι οπως το αντιληφθηκα εγω καποιοι μπερδεψαν τη συναντηση που ειχαμε με κατι αλλο, πρεπει να πω οτι αρχικα τουλαχιστον κι ετσι οπως το αντιληφθηκα εγω ξεκιναει μια παρεα που ισως γινει καποια στιγμη και ομαδα που εχει το χαρακτηριστικο οτι της αρεσει η αστρολογια. Πως ειμαστε εμεις εδω μεσα πολλους μηνες και συζηταμε κατι τετοιο μονο που σιγουρα η προσωπικη επαφη ειναι διαφορετικη και μπορεις να πετυχεις μεσα απο αυτη και περισσοτερα πραγματα ισως μελλοντικα. Εγω παντως ελπιζω σε περισσοτερες συμμετοχες, να γνωριστουμε βρε παιδι μου!
Και τελος οσον αφορα θεμα μας για τη συνεντευξη, δυστυχως δεν την ειδα .
Όπως είχα υποσχεθεί η 16λεπτη περίπου συνέντευξη είναι στο ίντερνετ.
Προσπαθώ για το τυπικό να επικοινωνήσω με τον κ. Θεοδωράκη να τον ενημερώσω για την πρόθεσή μου.
Αν δεν έχει αντιρρήσεις θα παραθέσω και τα links για να κατεβάσετε το video όσοι επιθυμείτε.
Λίλιαν Σίμου
09-11-2007, 02:25 AM
Πιστεύω ότι η αληθινή Νέα Εποχή θα έρθει όχι όταν επικρατήσει η μία ή άλλη σχολή Εσωτερισμού, αλλά όταν θα συνυπάρξουν αρμονικά μεταξύ τους δόγματα και δοξασίες αντλώντας τους θησαυρούς από την κάθε παράδοση όσο μπορούμε αντικειμενικά. Ακόμα δεν έχω βεβαιωθεί ότι πίσω από την Νέα Εποχή δεν κρύβεται τίποτα άλλο εκτός από καθαρή Παγκοσμιοποίηση. Οικουμενισμός ναι, παγκοσμιοποίηση όχι, ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω. Προτιμώ τα έθνη έθνη, και τα κράτη κράτη και κανέναν απόλυτο Μεσσία. Δασκάλους ναι, από όλες τις θρησκείες, όχι Μεσσίες.
Η Αστρολογία είναι τελείως διαφορετικό, γιατί πρόκειται στο 90% για το ''ένα κι ένα κάνουν δύο'', και σπάνια στις μέρες μας χρησιμοποιείται ως εξέλιξη ή υποκατάστατο θρησκείας, γι'αυτό και δεν εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους το να προσδοκούμε και να παλεύουμε ο ένας ή ο άλλος με διαφορετικό τρόπο για την καθολική της αναγνώριση (έστω κι αν αυτό είναι ουτοπία κατά τη γνώμη μου).
Συντάσσομαι απόλυτα με τις ιδέες σας αυτές. Μπορώ να πω, σε κάθε σας πρόταση, έχω κάνει την ίδια σκέψη...:bigsmile:
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
Βασιλης Παπαδολιας
09-11-2007, 09:52 AM
Όσο παρεξηγούμε κάθε αυθόρμητη προσπάθεια που γίνεται για ομαδική δράση και συνάντηση απόψεων και ρευμάτων με κατευθυνόμενες από την παγκοσμιοποίηση προσπάθειες η με προσωπικά συμφέρονται αυτή η Νέα Εποχή που επαγγέλεστε δε θα έρθει ποτέ... Εμείς οι ίδιοι χτίζουμε τους τοίχους της απομόνωσης απέναντι στους άλλους... Εμείς οι ίδιοι σηκώνουμε τα τείχη της καχυποψίας...
Όσο για το τι είναι η Αστρολογία... αυτό θέλει πολύ μεγάλη κουβέντα...
Λίλιαν Σίμου
09-11-2007, 03:20 PM
Όσο παρεξηγούμε κάθε αυθόρμητη προσπάθεια που γίνεται για ομαδική δράση και συνάντηση απόψεων και ρευμάτων με κατευθυνόμενες από την παγκοσμιοποίηση προσπάθειες η με προσωπικά συμφέρονται αυτή η Νέα Εποχή που επαγγέλεστε δε θα έρθει ποτέ... Εμείς οι ίδιοι χτίζουμε τους τοίχους της απομόνωσης απέναντι στους άλλους... Εμείς οι ίδιοι σηκώνουμε τα τείχη της καχυποψίας...
Αγαπητέ κ. Παπαδολιά
Δεν κατανοώ αν απευθύνεστε σε μένα, πώς παρεξηγώ και τι, διότι το θέμα ήταν η κα Ντάκου νομίζω και επ' αυτού μιλάμε, αν και βγαίνει λίγο εκτός θέματος η όλη ανταλλαγή απόψεων. Ποια αυθόρμητη προσπάθεια έχει να κάνει με την κα Ντάκου και την ιστορία της ως αστρολόγο, δεν καταλαβαίνω.
Για το ποιος επαγγέλεται και τι, μακριά από εμένα τουλάχιστον αυτές οι ταμπέλες. Στη ζωή μου τις απέφυγα και με κόστος μάλιστα, αλλά αγαπώ στην ουσία την ελευθερία, ως υπέρτατο αγαθό. Η ελευθερία γκρεμίζει τείχη και δεν χτίζει.
Τέλος πάντων, εγώ συμμετείχα στη συζήτηση για την συνέντευξη και τον σεβασμό που τρέφω για την κυρία αυτή, αν και επεκταθήκαμε στη διαφορά εσωτερισμού και αστρολογίας και νομίζω ήταν ενδιαφέρον και εποικοδομητικό.
Στη τελευταία μου σημείωση, συμφώνησα με τον Αργοναύτη και δεν νομίζω πως έθιξα κάποιον άλλο.
Αν πάλι το σχόλιό σας δεν αφορά το πρόσωπό μου, έχει καλώς.
Ούτως ή άλλως τοποθετήθηκα επαρκώς και δεν επαναλαμβάνομαι.
Να είστε όλοι καλά
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
Αργοναύτης
09-11-2007, 05:48 PM
Δεν παρεξηγώ την δική σου προσπάθεια για τον Εσωτερισμό, γιατί δεν την γνωρίζω, ούτε αναφέρθηκα σε σένα προσωπικά.
Απλά κρατάω τις επιφυλάξεις μου για τις προσπάθειες που γίνονται γενικότερα και τα κίνητρα που κρύβονται πίσω από επαναστάσεις φωτισμένων ή μη. Με τον Εσωτερισμό έχω ψαχτεί και διαβάζω και ψάχνομαι ακόμα και στο έχω πει και προσωπικά, απλά δεν θέλω να αναπαυθώ κάπου. Προσωπικά δεν πείθομαι από καμμία μαζική επανάσταση για φώτιση εκτός από την πολύ προσωπική πνευματική επανάσταση που δεν θα θέλει να πείσει ή να φωτίσει κανέναν. Μόνος του θα βρει το δρόμο του ο κάθε άνθρωπος γιατί ο ζητών ευρίσκει.
'Οσο για τη Νέα Εποχή, δεν επαγγέλομαι καμμιά Νέα εποχή αν δεν με πείσουν πρώτα οι κύρυκές της ότι δεν έχουν στο νου τους την παγκοσμιοποίηση. Ο όρος Νέα Εποχή χρησιμοποιείται τόσο από υπερσυντηρητικούς κύκλους και εξισώνεται με την Νέα Τάξη, όσο και από προοδευτικούς κύκλους που επιθυμούν περισσότερη ανεκτικότητα και ανεξιθρησκεία. Την δεύτερη Νέα Εποχή επικαλούμαι. Είμαι ελεύθερος άνεμος, ο χάρτης μου είναι πολλοί πλανήτες στον αέρα και δεν φυλακίζομαι από κανέναν. Αν αυτά είναι ικανά να με χαρακτηρίσουν καχύποπτο, θα το θεωρήσω και τιμή μου.
Η Αστρολογία δεν είναι Εσωτερισμός. Συνδέεται με Εσωτερισμό, αλλά δεν είναι Εσωτερισμός, και αν επιχειρηθεί να κάνουμε Εσωτερισμό την Αστρολογία ή να ερμηνεύσουμε αποκλειστικά με εσωτερικούς όρους την Αστρολογία, χάσαμε όλο τον κόσμο, το κάναμε μια υπόθεση ελίτ που δεν αφορά κανέναν και δεν πείθουμε κιόλας.
Αυτά...(επ'ευκαιρία κάποια μου είπε ότι μας διαβάζει και εμείς οι δυο του θυμίζουμε τον Σίλερ και τον Γκέτε :laugh:) που διαφωνούσαν, οπότε ας το κλείσουμε εδώ γιατί πράγματι είμαστε και off topic.
Βασιλης Παπαδολιας
10-11-2007, 10:04 AM
Καλημέρα και στους αναγνώστες και στους προλαλήσαντες...
Καταρχήν να πω ότι η γνώμη μου είναι ότι οι συζητήσεις αυτές από ένα σημείο και μετά εξαντλούν τη δυναμική τους μέσα από το γραπτό λόγο...
Θα ήταν καλό να υπήρχε ένας χώρος συνάντησης που να μπορούσε να συνεχιστεί αυτή η ανταλλαγή απόψεων face to face...
Πιστεύω ότι ο διάλογος θα μπορούσε να γίνει έτσι πολύ πιο δημιουργικός...
--------
Επί της ουσίας των θεμάτων που θίχτηκαν θα ήθελα να πω ότι στο θέμα της ομαδικής δράσης και της Νέας Εποχής δε θα επανέλθω γιατί νομίζω ότι το εξαντλήσαμε και αν επανέλθω δε θα έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο...
Ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως μία ανταλλαγή απόψεων για το τι είναι η αστρολογία...
Και για να μη συνεχίσω να είμαι off topic όπως σωστά παρατηρεί ο Αργοναύτης θα σας παραπέμψω στη συζήτηση Αιτιότητα ή Συγχρονικότητα - Απόψεις (http://www.myhoroscope.gr/showthread.php?t=4426) που έχει προηγηθεί...
Συνοπτικά θα ήθελα απλά να πω ωστόσο ότι η αστρολογία είναι κατά την άποψη μου μαθηματική επιστήμη αλλά όχι υπολογιστική επιστήμη. Είναι μία γλώσσα συμβόλων (θέλετε να την πείτε άλγεβρα, θέλετε να την πείτε ψυχανάλυση, θέλετε εσωτερισμό, λίγο ενδιαφέρει) την οποία μεταξύ άλλων χρησιμοποιεί η διαίσθηση μας για να κάνει προβλέψεις (η διαίσθηση μας κάνει τις προβλέψεις όχι η αστρολογία).
Απόδειξη γι' αυτό είναι η ύπαρξη άλλων αστρολογικών συστημάτων, διαφορετικών από το δυτικό με εξίσου καλά αποτελέσματα, αλλά και οι τοποθετήσεις αστρολόγων όπως ο Λήο που μιλάνε για χειρισμό των θέσεων του ωροσκοπίου, απεμπλοκή από την επίδραση των οίκων, κλπ.
Κατά την άποψη μου η αστρολογία πρέπει να συνδεθεί με τον εσωτερισμό και την ψυχανάλυση για να κατανοήσει ο μέσος αναγνώστης ότι ζητούμενο δεν είναι να μάθει την ημ/νία γέννησης του και σε ποιον οίκο πέφτει ο τάδε πλανήτης, αλλά να διαλογιστεί πάνω σε δυνάμεις υποσυνείδητες που η αστρολογία ευτύχησε να μας δώσει μία γλώσσα συμβόλων για να μπορέσουμε να τις κατανοήσουμε και αυτές τις δυνάμεις να μάθει να τις χειρίζεται μέσα του και να τις αλλάζει για να μην είναι έρμαιο των συμπλεγμάτων και των υποσυνείδητων τάσεων μέσα του...
Αυτά συνοπτικά και ελπίζω κάποια στιγμή να υπάρξει η διάθεση αυτές οι συζητήσεις να γίνονται και από κοντά κι όχι μέσα από την ψυχρότητα του μέσου που χρησιμοποιούμε...
----
Ενδιαφέρον θα είχε επίσης για να ξαναγυρίσουμε στο αρχικό θέμα μας να δούμε αν η Κα Ντάκου είχε κάποια συγκεκριμένη άποψη σε αυτό το ζήτημα...
seacancer
12-12-2007, 05:29 PM
Εχετε ανεβάσει το βίντεο με την συνέντευξη της Θεοδώρας της Ντάκου στους Πρωταγωνιστές και αν ναί που μπορώ να το βρώ!
Maroulita
11-02-2008, 04:06 PM
Ένα πολύ μικρό απόσπασμα από τη συνέντευξη της Θεοδώρας Ντάκου στον Σταύρο Θεοδωράκη μπορείτε να δείτε στο you tube. Δυστυχώς διαρκεί μόνο 5 λεπτά... είναι το πρώτο 5λεπτο της εκπομπής...
fvQaIYTZP7M