PDA

View Full Version : Ολα στον 7ο..



penguin
06-11-2007, 02:44 AM
Ψαχνοντας τον αστρολογικο μου χαρτη βρισκω οτι εχω Ηλιο, Αρη και Ερμη στον 7ο (Ηλιος και Αρης σε συνοδο)... Αυτο σημαινει οτι τα περιμενω ολα απο τους αλλους γιατι ο 7ος ειναι ο οικος της προβολης? Ο Αρης στον 7ο δεν ειναι ατυχος για τις σχεσεις?(δηλαδη μαλωνω με οποιον με ενδιαφερει???) :embarrest:blink:

GIRL
06-11-2007, 11:19 AM
γιατί να είναι ατυχος ο Αρης ,έχεις και τον Ηλιο σου εκεί σημαίνει ότι τα αιτήματα του 7ου θα σε απασχολήσουν έντονα στη ζωή σου.σε ποιό ζώδιο είναι οι πλανήτες αυτοί και με ποιά σειρά;

ο Αρης σου μπορεί να δυναμώνει τον Ηλιο και τον Ερμή να τους δείνει περισσότερη ενέργεια.

τι άτυχος Αρης μου λές ,που να δείς το δικόμου που έχω Κρόνο στον 7ο, αλλά δεν θεωρώ άτυχο τον εαυτό μου,είχα την τυχη να γνωρίσω ανθρώπους με τους οποίους αγαπήθηκα απλά με κάποιους η ζώή και το πεπρωμένο μας χώρισε αλλά στην καρδιά και στην ψυχή μου έχουν μείνει τα καλύτερα

penguin
06-11-2007, 12:29 PM
Ο Ερμης ειναι στον Ταυρο (στις 16 μοιρες Ταυρου), ο Ηλιος στους Διδυμους (στις 4 μοιρες των Διδυμων) και ο Αρης στις 6 μοιρες των Διδυμων.Ο Αρης ειναι σε συνοδο με τον Ηλιο και σε αντιθεση με τον Ουρανο και το Δια.

Πως γινεται αυτη η ενισχυση που αναφερεις Girl? Οταν ο Αρης προηγειται των αλλων πλανητων εντος του οικου?

Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια! (Αν και εξακολουθω να νομιζω οτι ο Αρης ειναι λιγο αναποδος στον 7ο...:laugh::bigsmile:)

GIRL
06-11-2007, 01:22 PM
εχω και εγώ Ηλιο - Αρη στους Ιχθείς και στον όγδοο με απόκλιση 7μοιρών και Ερμή στον Κριό, αυτό μου δίνει ενέργει και την δύναμη να ξαναγεννιέμαι μέσα απο τις στάχτες μου,μάλλον γιατί ο 8ος είναι ο οίκος του Σκορπιού.

νομίζω ότι όταν σε κάποιον οίκο βρίσκονται πολλοί πλανήτες τα αιτήματα του οίκου αυτού έίναι έντονα στη ζωή σου και ο τελευταίος στη σειρά πλανήτης είναι αυτός που χρωματίζει μετά την ακμή τον οίκο.

πχ σε εμένα ο Ερμής είναι ο τελευταίος πλανήτης στον 8ο,δηλ. τα αιτήματα του οίκου αυτού τα βγάζω με την επικοινωνία λόγω Ερμή αλλά πολλές φορές με έντονο τρόπο και επιτακτικά λόγω Κριού

panther
06-11-2007, 01:32 PM
Κατ' αρχήν, να σου πω ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Η σύνοδος μεταξύ δύο πλανητών είναι λίγο ιδιόμορφη καθώς εξαρτάται από τις όψεις που δέχεται από τους λοιπούς πλανήτες, για να μπορέσουμε να την ορίσουμε ως θετική ή ως αρνητική όψη.
ΑΡΗΣ ΣΕ ΟΨΗ ΜΕ ΗΛΙΟ:

Θετική έκφραση: άτομα με αυτή την όψη θέλουν να ηγούνται των καταστάσεων. Καταφέρνετε και επιβάλλεται συχνά τις απόψεις σας, για αυτό και για εσάς η λέξη συμβιβασμός είναι άγνωστη. Έχετε την ανάγκη να επιτεύξετε τους στόχους σας και να διακριθείτε στην δουλειά σας, να γίνεστε περισσότερο δραστήριοι διοχετεύοντας τις εξάρσεις σας και τα ξεσπάσματά σας σε κάτι πιο δημιουργικό. Το πλεονέκτημα σας είναι ότι είσαστε αρκετά επικοινωνιακοί, ζωηροί και με αυτοπεποίθηση.

Αρνητική έκφραση: Έχετε την ανάγκη να υπερηφανεύεστε, να επιδεικνύεστε και να ηγείστε των καταστάσεων. Ο ¶ρης σε αυτή τη όψη, δηλώνει τη δράση, το θυμό, την ενέργεια και την επιθετικότητα. Εάν υπερισχύσει ο ¶ρης τότε τα άτομα τείνουν να έχουν εκρηκτικό, απότομο και προσβλητικό χαρακτήρα, με έντονα ξεσπάσματα θυμού και με τάσεις καταστροφικής μανίας. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι και οι δύο πλανήτες είναι προσωπικοί. Σε ένα γυναικείο χάρτη, εκτός του ότι δείχνει τον άνδρα που έλκει σεξουαλικά τη συγκεκριμένη γυναίκα, χρωματίζει το άτομο και με τα ανάλογα χαρακτηριστικά. Θα πρέπει, λοιπόν, να συμφιλιωθούμε με τα αρνητικά στοιχεία και να μην τα απορρίπτουμε ή να μην τα κρύβουμε μέσα μας, γιατί ή θα ηγούμαστε των καταστάσεων ή θα υποτασσόμαστε.

Επίσης, δες εδώ Ηλιακές σύνοδοι και η ισχύς τους (http://www.myhoroscope.gr/showthread.php?t=668&highlight=%C7%EB%E9%EF%F2)

Δεύτερον, ο ¶ρης σε έναν γυναικείο χάρτη, δηλώνει τον άνδρα που προτιμάει η γυναίκα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα έχει χαρακτηριστικά των Διδύμων. Δες εδώ: Ο ιδανικός άντρας για μια γυναίκα (http://www.myhoroscope.gr/showthread.php?t=1503), δες και αυτό το άρθρο: ¶ρης, ο πλανήτης της δράσης (http://www.myhoroscope.gr/showthread.php?t=3308)

penguin
06-11-2007, 02:01 PM
Ευχαριστω πολυ κοριτσια! Ειναι αληθεια οτι ειμαι λιγο ασυμβιβαστη και οτι με ελκουν ανδρες με αυτες τις ιδιοτητες...Αυτο που μενει ειναι να βρω και τον ενα που τα συνδυαζει και που να μπορει να αντεξει κι εμενα...:love::embarrest:bigsmile:

Να μου ειστε καλα!

Βασιλης Παπαδολιας
13-11-2007, 08:37 AM
Ο ¶ρης είναι ενδιαφέρων πλανήτης... Στη σημερινή εποχή είναι δύσκολο να εκφραστεί, γιατί υπάρχουν πολλές κοινωνικές συμβατικότητες... Σε παλιότερες εποχές ήταν πιο εύκολο, καθώς χρειαζόντουσαν άνθρωποι με θάρρος και τόλμη για να ηγούνται... Επίσης άνθρωποι με μπέσα...

Στον 7ο οίκο αυτά τα στοιχεία στρέφονται στον τομέα των σχέσεων... Πρωτοβουλία, τόλμη, το πρώτο βήμα, ευθύτητα, ευθιξία... Το καλό και το κακό είναι ποσοτικοί παράγοντες... Λίγη ευθιξία δείχνει τιμιότητα, πολλή ευθιξία δείχνει εγωισμό... Στον 7ο οίκο ένα θετικό που μπορεί να αποκομίσει κανείς από τον ¶ρη είναι να αναλογιστεί πώς μπορεί να ζυγίσει - ισορροπήσει το καλό και το κακό ή την ποσότητα της ποιότητας του ¶ρη που θέλει να εκφράσει...

kmakri
13-11-2007, 10:40 AM
Βασίλη καλημέρα.

Εκτιμώντας τις γνώσεις σου θα επιθυμούσα την άποψη σου σχετικά με τον δικό μου 7ο οίκο.

Ακμή στις 25,09 Διδύμων.Ο Ήλιος στις 28,02 Διδύμων τετράγωνο με τον Κρόνο που βρίσκεται στις 29,18 των Ιχθύων στον 3ο οίκο.
Ο Δίας στις 9,32 καρκίνου, η Σελήνη στις 10,39 Καρκίνου και ο Ερμής στις 20,45 Καρκίνου.

Από όσα έχω διαβάσει μέχρι σήμερα και φυσικά έχω αιστανθεί τα δικά μου συμπεράσματα είναι τα εξής:

Ο Ήλιος στον 7ο δείχνει ότι ο τομέας Σχέσεις-Γάμος απορροφά όλη μου την ενέργεια .Είναι ο σημαντικότερος τομέας της ζωής μου.
Ο Ήλιος σε τετράγωνο με τον Κρόνο(29,18 Ιχθείς στο 3ο) δείχνει ότι τα σημαντικότερα μαθήματα της ζωής μου θα τα πάρω από τον τομέα των σχέσεων και της επικοινωνίας.Η διέλευση του Κρόνου από τους Διδύμους και μετά με οδήγησε σε βαθιές και ριζικές τομές ..
Ο Δίας στον 7ο δείχνει,όπως κάποτε μου είχε πει κάποιος που ήξερε από όψεις πλανητών, τύχη στο θέμα των σχέσεων.
Ο Δίας σε σύνοδο με την Σελήνη η οποία βρίσκεται σε κυριαρχία δείχνει εύνοια στα συναισθήματα?
Η Σελήνη στο ζώδιο της κυριαρχίας της τον Καρκίνο μου προσδίδει μία έντονη συναισθηματικότητα στις σχέσεις.Και είναι αλήθεια ότι οι σχέσεις μου είναι εξ ορισμού συναισθηματικές.Δεν διατηρώ σχέσεις συμφέροντος στην ζωή μου.
Ο Ερμής στον 7ο δείχνει την σπουδαιότητα στης επικοινωνίας στις σχέσεις μου.
Αλήθεια ο γάμος μου πέθανε εξαιτίας της έλλειψης επικοινωνίας...
Ο 7ος σαν οίκος έχει ακμή στους Διδύμους ,εμπεριέχει τον Καρκίνο και τελειώνει στον Λέοντα.Με όσα έχω διαβάσει για τις "προϋποθέσεις" Διαζυγίου, έχοντας ακμή σε διπλό ζώδιο και εμπεριέχομενο τον Καρκίνο, πρόσφατα πήρα διαζύγιο μετά από 15 χρόνια γάμου και έχω μία σχέση βαθύτατα συναισθηματική που προοδεύει χρόνο με τον χρόνο με έναν Υδροχόο που έχει Ωροσκόπο Καρκίνο.
Πληροφοριακά θα σου αναφέρω ότι η Αφροδίτη που βρίσκεται στις 22,08 του Ταύρου στην κυριαρχεία της στον 5ο οίκο κάνει ημιτετράγωνο με τον Δία και εξάγωνο με τον Ερμή.
Έχεις κάτι να διορθώσεις ή να προσθέσεις σχετικά??

ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΥΝΟΜΩΤΕΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ

Maroulita
13-11-2007, 10:57 AM
Πέρα απ' όσα ήδη αναφέρθηκαν, ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι ο ίδιος ο 7ος οίκος, δεν έχει να κάνει μόνο με τον σύντροφο και τις συναισθηματικές σχέσεις, αλλά γενικότερα με κάθε είδους σχέση και δέσμευση, καθώς και με τις συνεργασίες και την ικανότητά μας να συμβιβαστούμε μέσα σε τέτοια περιβάλλοντα.

Ο ¶ρης η αλήθεια είναι ότι βρίσκεται σε εξορία (7ος οίκος-7ο ζώδιο-Ζυγός), μπορεί όμως μέσα από τη ζωηράδα και την ενέργεια που τον διακρίνει να δώσει έντονες και συγκινητικές σχέσεις. Σε συνδυασμό με τη θέση του στους Διδύμους, έχει καλή διάθεση και κυρίως ικανότητες τακτικής. Και ειδικά στις σχέσεις αυτό χρειάζεται...

Και ο Ηλιος, αν θυμάμαι καλά, στο 7ο οίκο βρίσκεται σε πτώση, μπορεί όμως να δώσει προσαρμοστικότητα και κυρίως ορίζει τον βασικό άξονα που θα έχει ως επίκεντρο στη ζωή του, τις σχέσεις. Αναπτύσσει την προσωπικότητά του, το Εγώ του μέσα από τους άλλους.

Ο Ερμής στον Ταύρο είναι γειωμένος, ρεαλιστικός και προσεκτικός, αλλά και στον 7ο οίκο, δείχνει μία δημοφιλία μέσα από την επικοινωνία και την αναζήτηση στους άλλους.

Βασιλης Παπαδολιας
13-11-2007, 03:14 PM
Καλημέρα κι από μένα...

γενικά αποφεύγω να κάνω τόσο λεπτομερή ανάλυση όσο έχεις καταγράψει... από ό,τι φαίνεται έχεις ψάξει ήδη τις όψεις, τις θέσεις, κλπ...

ο τρόπος που προσεγγίζω τις θέσεις για να είμαι ειλικρινής είναι αρκετά διαφορετικός από το συμβατικό...

Με ενδιαφέρει να μπω μέσα στα σύμβολα και να δω τι σημαίνουν...

Στους οίκους πάλι αποφεύγω τις ερμηνείες γιατί συνήθως η ώρα γέννησης μας δεν είναι η σωστή, τα συστήματα οικοθεσίας διαφέρουν, κλπ... Κι όταν κάνω ερμηνεία την κάνω πιο πολύ σε ψυχολογικό επίπεδο...

Έχω τη γνώμη ότι στον 7ο οίκο σου (αν είναι ο 7ος) έχουν μαζευτεί στοιχεία αντιτιθέμενα ψυχολογικά και αταίριαστα... Το στοιχείο του νερού και το στοιχείο του αέρα είναι αντίθετα ψυχολογικά (συναίσθημα και λογική) κι αυτή η αντίθεση δείχνει να είναι το κύριο χαρακτηριστικό του οίκου... Δείχνει να είναι ζητούμενο η ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα δύο, το ζύγισμα ανάμεσα σε λογική και συναίσθημα...

Ωστόσο ο 7ος οίκος κατά τη δική μου άποψη δείχνει και το ¶λλο, αυτό που φοβόμαστε, που είναι διαφορετικό. Κι αυτό σου παρουσιάζεται στη ζωή με διαφορετικούς τρόπους. Από τη μία είναι επιθυμητό σα νέα εμπειρία (Ήλιος στους Διδύμου) και το προσεγγίζεις συνειδητά... Από την άλλη σε φοβίζει, καθώς θα ήθελες να είσαι προστατευμένη και χωρίς συναισθηματικές αναταράξεις...

Θα έλεγα να φύγεις λίγο από τη λογική των οίκων και να παίξεις μες το μυαλό σου με το τι σημαίνουν τα στοιχεία για σένα και πώς μπορείς να ισορροπήσεις στη ζωή σου λογική και συναίσθημα...

Επίσης έχοντας τόσο μεγάλο πλήθος πλανητών στον 7ο οίκο, προκύπτει ένα ζήτημα καθορισμού του Εγώ. Αν ζούμε μέσα στον κόσμου του ¶λλου, πότε θα ζήσουμε στον κόσμο του Εγώ; Υπάρχει μία υποψία για τάση να ζούμε τη ζωή του συντρόφου...

Αυτά περίπου σαν πρώτη εντύπωση... Δεν ξέρω αν σε βοηθάνε...

kmakri
21-11-2007, 09:52 AM
Καλημέρα και πάλι.

Ευχαριστώ για την ενδιαφέρουσα προσέγγιση Βασίλη.
Είναι μία άποψη που δεν μπορώ να πω πως δεν έχω σκεφτεί.
Η ώρα γέννησης είναι απόλυτα σωστή, αναγράφεται στο πιστοποιητικό μου καθότι δεν γεννήθηκα στην Ελλάδα.
Ο 7ος συνεπώς είναι σωστός.
Λογική και συναίσθημα και ζητούμενο η πολυπόθητη ισορροπία...
Δεν επιθυμώ πραγματικά να ζω την ζωή άλλου είτε αυτός λέγεται σύντροφος, είτε φίλος κλπ..
Μέχρι τώρα στην ζωή μου οι σχέσεις όμως με επηρέαζαν περισσότερο από κάθε άλλον παράγοντα. Με έριχναν και με ανέβαζαν...
Ισορροπία και προσπαθώ να την βρω....

Ευχαριστώ και πάλι

ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΥΝΟΜΩΤΕΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ

Μαρία_Δ
26-11-2007, 02:17 PM
Πολύ πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά που λέτε...! Εγώ που έχω τη lilith στον 7ο θα πρέπει να αρχίσω να κλαίω από τώρα???

GIRL
27-11-2007, 11:30 AM
Kmakri
που να βρείς ισορροπία με τόσο Δίδυμο στον 7ο;

οσοι έχουμε επιρροές απο 2πλά ζώδια παντα θα προσπαθούμε να βρούμε ισοορροπία ανάμεσα σε αντιφατικά πράγματα και καταστάσεις

penguin
09-12-2007, 08:33 PM
Μπορω να ρωτησω κατι ακομη? Πως μπορω να καταλαβω αν θα υπαρξει καποια σημαντικη σχεση στη ζωη μου και δεν θα ειναι απλα απογοητευσεις και καβγαδες λογω του Αρη? Γενικα, απο τις οψεις αντιθεσης που κανει ο Αρης εχω ψιλοαπογοητευτει...Τα στοιχεια μου ειναι 25/05/83 στις 18:50 και τοπος γεννησης Τοροντο Καναδας. Μπορει καποιος να μου πει αν θα υπαρξει καποια ευνοικη διελευση πλανητη ή κατι παρομοιο? Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων και συγγνωμη που σας εχω ζαλισει με τις ερωτησεις μου. Απλα, τωρα εχω αρισει να μελεταω τα αρθρα του σαιτ και ολο και πιο σκουρα τα βλεπω!!!:blink::embarrest:weird::unsure::wack o:

Λίλιαν Σίμου
09-12-2007, 08:51 PM
Αγαπητή penguin

Αν και ο χώρος εδώ είναι κυρίως για ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των μελών του φόρουμ, σας απαντώ πως η απογοήτευση έρχεται πάντα στον αρχάριο μελετητή της αστρολογίας, καθώς διακρίνει τα δύσκολα κι όχι τη συνολική εικόνα του χάρτη του. Είναι φυσιολογική αντίδραση. Όσο περισσότερο μαθαίνετε την αστρολογία, τόσο καλύτερα θα έχετε αντίληψη του χάρτη σας. Όλα είναι δώρα και μας δίδονται για να τα απολαύσουμε και να μάθουμε από αυτά. Δεν υπάρχει "καταδικασμένη κατάσταστη" και η σοφία της αστρολογίας δεν κινδυνολογεί.

Σαν μία γενική εικόνα, σας λέω πως μέσα στο επόμενο έτος θα έχετε ευχέρεια για κάποια γνωριμία και επίσης στη χρονιά που θα έρθει θα πάρετε σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον σας. Φυσικά, η μελέτη όλων των προοδευτικών συστημάτων αλλά και άλλων λεπτομερειών θα δώσει την εικόνα στο σύνολό της, αλλά δεν έχετε ένα χάρτη χωρίς καλά υποστηρικτικά στοιχεία.

Μην ανησυχείτε, λοιπόν!
φιλικά
Λίλιαν Σίμου

ΥΓ Τα μέλη μπορούν να δουν και λεπτομέρειες και να πουν την γνώμη τους, η παρέμβασή μου ήταν για να βοηθήσω να δείτε πιο αισιόδοξα τη ζωή, που μόλις ανοίγεται μπροστά σας!

penguin
10-12-2007, 08:47 PM
Κυρια Σιμου, σας ευχαριστω πολυ για την ενθαρρυνση και τις συβουλες σας. Απλα, απο τη μελετη ως τωρα γενικα τα βλεπω δυσκολα. Με ωροσκοπο και Σεληνη Σκορπιο, 5ο οικο στους Ιχθυς, Αρη στον 7ο που ειναι σε αντιθεση με πολλους πλανητες, Αφρδιτη στον Καρκινο και τελος, Κρονο και Πλουτωνα στο 12ο (!) απο οσα εχω διαβασει μου φαινεται να ειναι ωροσκοπιο αρκετα μοναχικο οπου γενικα θα με πιανουν κοροιδο με απογοητευσεις και καβγαδες απο τις σχεσεις μου. Γι αυτο και σας ρωτησα. Ευχαριστω που ειδατε το χαρτη μου και ελπιζω οντως να υπαρχουν υποστηρικτικα στοιχεια (συγγνωμη που δεν τα βλεπω ως αρχαρια). Εχετε δικιο οτι γενικα πρεπει να ειμαι αισιοδοξη!!! (Τι να κανω που ο Σκορπιος δε με αφηνει!!!:love::toung:) Και ελπιζω οι αλλαγες που λετε να ειναι για καλο:love: