PDA

View Full Version : Κλωνοποίηση ανθρώπου



madcat
27-01-2005, 12:17 AM
Ειχα διαβάσει παλιά στο ίντερνετ ότι κάποιοι «τρελοι» Ιταλοί επιστήμονες έκαναν προσπάθειες κλωνοποίσησης του ανθρώπου. Ζητούσαν γυναίκες για να κυοφορήσουν τα κλωνοποιημένα έμβρυα με ανταμοιβή υπέρογκα ποσά. Αυτό όμως που δεν τους μαρτυρούσαν ήταν ότι μετά την εγκυμοσύνη υπήρχε η πιθανότητα να αποκτήσουν καρκίνο της μήτρας. Βέβαια τα αποτελέσματα των πειραμάτων τους δεν έγιναν γνωστά. Η ιστορία σταμάτησε εκεί για το αναγνωστικό κοινό αλλά όχι για τους επιστήμονες. Πιστεύω ότι έχουν κλωνοποιήσει άνθρωπο. Με λίγα βιώσιμα κύτταρα (τα κύτταρα μετά τον θάνατο μπορούν να κλωνοποιηθούν μέσα σε 72 ώρες ή να καταψυχθούν για μελλοντική κλωνοποίηση), μπορούν να επεξεργαστούν το Dna, να αφαιρέσουν τμήματα της μνήμης (σαν μερική διαγραφή), να δώσουν τα εξωτερικά χαρακτηριστικά και τον χαρακτήρα που θέλουν στον «ψεύτικο» άνθρωπο. Σκοπός;; Λένε ότι θα σώζουν ζωές φτιάχνοντας κλωνοποιημένα μοσχεύματα. Τι λέω εγω;; Θα φτιάχνουν σκληρούς και άκαρδους στρατιώτες και το δημιούργημα τους κάποια στιγμή θα έρθει εναντίον τους.
Σκεφτόμουνα, τι ψυχή μπορεί να έχει ένα τέτοιο «δημιούργημα»;; Εχει ψυχή;; Πνεύμα;; Πως εξηγείται μεταφυσικά αυτό το είδος του ανθρώπου;;
Μπορεί όλα αυτά που σκέφτομαι να είναι πολύ μελλοντικά αλλά ίσως είναι πολύ πιο κοντά απ’όσο νομίζουμε…!

Λίλιαν Σίμου
27-01-2005, 01:08 AM
Αγαπητή madcat

Θέτετε ερωτήματα ιδιαίτερα λεπτά, μα και σοβαρά. Έχω κι εγώ προβληματιστεί για τίς απορίες κι ανησυχίες που μας καταθέτετε. Θα σας δώσω την άποψή μου, χωρίς να θεωρώ τον εαυτό μου ειδικό στη μεταφυσική. Ίσως ένας δάσκαλος θα μπορούσε να μιλήσει πιο έγκυρα.
Δυστυχώς θεωρώ πως υπάρχει ήδη κλωνοποίηση ανθρώπου, κι επειδή όλα θα τα μαθαίνουμε όταν άλλοι το θέλουν, με σκοπιμότητα, έχω την αίσθηση πως η κλωνοποίηση επιτεύχθηκε πριν τον Ντόλυ. Η Ντόλυ ήταν η πρόφαση για να συνηθίζουμε στην ιδέα. Η αποτυχία της Ντόλυς - η πρόωρη γήρανση (αν είναι αποτυχία) δεν σημαίνει πως δεν δίνει κλωνοποιημένα όντα.
Φυσικά και όλα αυτά γίνονται για να καταστήσουν με μία συγκεκριμένη μέθοδο ανθρώπους-ρομπότ, μια και το ανθρώπινο είδος εξελίχθηκε πολύ για κάποιους που δεν το επιθυμούν. ΓΙ΄αυτό και μας μολύνουν την ατμόσφαιρα, την διατροφή, το μυαλό με συγκεκριμένα μηνύματα...
Όσο για την ψυχή που θα κατέχει ένα τέτοιο σώμα (κλωνοποιημένο), θα είναι κατάλληλη σε δονήσεις, για να ζήσει μέσα σε ένα τέτοιο φορέα. Θα παίξει ένα ρόλο στην γήινη πορεία και θα συντελέσει σ' αυτόν με τα δικά της δεδομένα. Μπορεί να γίνει και η ίδια ο καταλύτης αυτών που κάνουν τέτοια σώματα. Δεν μπορούν να ελέγξουν την ψυχή! Όσο εγκλωβισμένη κι αν είναι. Υπάρχει πάντα ελπίδα αντίστασης.
Η αναζήτησή σας θα σας φέρει σε πληροφορίες. Θα νοιώσετε αρκετή θλίψη ενδεχόμενα, αλλά ίσως φιλοσοφήσετε περισσότερο για το τι πραγματικά αξίζει στην ενσάρκωσή μας και προσπαθήσετε για το καλύτερο της δικής σας ψυχής και όσων σας πλησιάζουν και είναι δεκτικοί. Πιθανώς είναι το μόνο που μπορείτε να κάνετε... Σας το εύχομαι ειλικρινά.

Λίλιαν Σίμου

vickynaf2004
06-04-2005, 12:03 AM
Μπράβο Λίλιαν για την απάντηση που έδωσες, με κάλυψες πλήρως.

Lianax5
27-02-2006, 09:48 AM
Σίγουρα έχουν προβεί σε πράξεις και έχουν κλωνοποιήσει "ανθρώπους"?
Ναι, έχει γίνει και αυτό..Απλά δεν είναι ανακοινώσιμα σε εμάς τους κοινούς θνητούς. Φαντάζεσαι τί θα γινόταν άν μαθαίναμε κάτι τέτοιο? Άλλο να το φαντάζεσαι και άλλο να ξέρεις ότι δίπλα υπάρχει ένα όν που ζεί και αναπνέει αλλά μάλλον, δεν έχει την ψυχή γεμάτη εμπειρίες, αγάπη και όλα αυτά τα τέλεια συναισθήματα που φτιάχνουν έναν άνθρωπο. Βέβαια υπάρχει και η μεγάλη περίπτωση να πέφτω εντελώς έξω. Ναι, επειδή όλα πλέον γίνονται, ή σχεδόν όλα, παίζει και το γεγονός να δημιουργείται κατά αυτόν τον τρόπο ένας άνθρωπος που να νοιώθει να πονάει να ζεί. Αλλά δεν νομίζω ότι θα υπάρχει μία φυσιολογική εξέλιξη, κάπου θα κολλήσει, κάτι δεν θα πάει φυσιολογικά.

*Astropeleki*
06-03-2006, 10:06 PM
Εγώ αυτό που θα πω ταιριάζει γάντι στο θέμα Κλωνοποίηση...."ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ"...για το χρήμα μπορούν να γίνουν πολλά και να ικανοποιήσουν όποια "ανωμαλία" (συγχωρέστε μου την λέξη αλλά μόνο έτσι μπορώ να το δω...γιατί σίγουρα μόνο για το κοινό καλό δεν γίνεται όλη η δουλειά...):sad2:

Αγγελικη
09-03-2006, 12:36 AM
Εμενα δεν θα με πειραζε καθολου να υπηρχε ο κλωνος μου!!
Το πολυ πολυ να δανειζομουν και κανενα οργανο του!
Πού να τρεχεις να βρεις συμβατους δωρητες οργανων τωρα...:cheesy:

*Astropeleki*
09-03-2006, 12:39 AM
Εμενα δεν θα με πειραζε καθολου να υπηρχε ο κλωνος μου!!
Το πολυ πολυ να δανειζομουν και κανενα οργανο του!
Πού να τρεχεις να βρεις συμβατους δωρητες οργανων τωρα...:cheesy:

Το να δανειστείς όργανα για να σώσεις την ζωή σου από τον κλώνο σου σίγουρα δεν είναι κακό. Ίσα ίσα...συμφωνώ μαζί σου. Αυτό όμως θεωρώ ότι για να γίνει είναι τόσο πιθανό όσο και απίθανο! :suspiciou

starfish
10-03-2006, 02:07 PM
Εμενα δεν θα με πειραζε καθολου να υπηρχε ο κλωνος μου!!
Το πολυ πολυ να δανειζομουν και κανενα οργανο του!
Πού να τρεχεις να βρεις συμβατους δωρητες οργανων τωρα...:cheesy:


Και τα "δανεικα" Αγγελικουλα με τι τοκο θα τα επεστρεφες; :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Αραγε ενας κλωνος μου θα αντιστοιχουσε στο διδυμο αδελφακι που ποτε δεν απεκτησα;:worried:
Θα τον αγαπουσα επειδη θα ηταν ολοιδιος εγω η θα τον μισουσα για το ιδιο λογο; :cry:
Θα τον θεωρουσα "κτημα" μου ή ανεξαρτητο πλασμα; :amuse:
Κι εκεινος θα με μισουσε γιατι θα υπηρχε εξαιτιας μου ή θα με αγαπουσε για τον ιδιο λογο; :wacko:
Θα ενιωθα "Θεα" αν υπηρχε ενα πλασμα κατ'εικοναν και καθ'ομοιωσιν μου; :weird:
Αν "δανειζομουν" οργανα του για να επιζησω δεν θα ηταν σαν να με σκοτωνα;:sad:
Για να μην αρχισω να λεω τωρα για ανθρωπινα δικαιωματα, ηθικες αξιες και βιασμο της φυσης........

Fotini Christodoulou
10-03-2006, 03:49 PM
.. ανθρωπινα δικαιωματα, ηθικες αξιες και βιασμο της φυσης........

Ο μονος λογος που φοβάμαι την κλωνοποιηση ειναι το πως /που θα αξιοποιηθεί/αντιμετωπιστεί απο εμας.
Οπως κάθε ανακάλυψη,έχει απώτερο σκοπο την εκμετάλλευση της για να γίνει καλυτερη η ζωή μας.
Ποιός ο σκοπος της κλωνοποιησης;;;
Να τεκνοποιήσουν οι άτεκνοι,τέκνα που θα είναι ίδια με αυτους;Αυτό ειναι η γονιδιακη εξέλιξη του είδους;Μονο που θα είναι σε πίσω κινηση!
Σκοπός δεν υπάρχει,πέρα απο την ανώφελη επιδειξη δύναμης της επιστήμης των κάποιων ανθρώπων που θέλουν να γίνουν βασιλιας στην θέση του βασιλιά!

Η άλλη παράμετρος.
Η λέξη κλειδί ειναι τα ανθρωπινα δικαιώματα!Το οτι η σύλληψη θα γινοταν σε εργαστηριο ή το οτι θα μας εμοιαζε ως κλώνος,δεν σημαινει οτι δεν θα ηταν άνθρωπος,με τα ιδια δικαιωματα,ελευθεριες και ευθυνες!

Και μόνο η σκέψη γέννησης ανθρώπων με σκοπό την εκμεταλλευσή τους,μου προκαλεί αηδια.

Υπαρχει ήδη αρκετή βια,απιστευτη εκμετάλλευση προς ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες,θεωρώ "άρρωστο"επιτευγμα την δημιουργία κι άλλων θυματων, κι άλλων στιγματισμένων απο την κοινωνία ανθρώπων.

panther
10-03-2006, 04:07 PM
Φωτεινή,

θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι εξαρτάται πως θα την αξιοποιηθεί!
Πιστεύω ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ για το "καλό" των ανθρώπων. Δυστυχώς, θα χρησιμοποιηθεί μάλλον για το "κακό" του κόσμου!
Η "βοήθεια" που αναφέρουν ότι θα προσφέρει η κλωνοποίηση για τις άτεκνες οικογένειες κλπ είναι για τα μάτια του κόσμου!! Τα πειράματα θα συνεχιστούν και ποιός ξέρει τι θα αντικρίσουμε στο μέλλον!!

*Astropeleki*
10-03-2006, 09:42 PM
Πιστεύω ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ για το "καλό" των ανθρώπων. Δυστυχώς, θα χρησιμοποιηθεί μάλλον για το "κακό" του κόσμου!
Η "βοήθεια" που αναφέρουν ότι θα προσφέρει η κλωνοποίηση για τις άτεκνες οικογένειες κλπ είναι για τα μάτια του κόσμου!! Τα πειράματα θα συνεχιστούν και ποιός ξέρει τι θα αντικρίσουμε στο μέλλον!!

Ακριβώς αυτό υποστηρίζω και γω! Για το ΚΑΚΟ του κόσμου θα χρησιμοποιηθεί. Και τώρα που το σκέφτομαι, αντί να κλωνοποιήσουμε ανθρώπους για να δανειστούμε τα όργανα τους, με την εξέλιξη της επιστήμης σε μερικά χρόνια θα μπορούμε να έχουμε τεχνητά όργανα με τα οποία θα μπορούμε να ζούμε το ίδιο καλά, ίσως και καλύτερα από τα φυσικά μας όργανα! Οπότε ποιος ο λόγος να "καταστραφούμε"? Την έχουμε την τάση αυτή τελικά...απλά δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει λόγω υπερίσχυσης άλλων παραγόντων (προσωπικά οφέλη, χρήματα κλπ κλπ.).

ScP
10-03-2006, 09:57 PM
Ας είμαστε λίγο παραπάνω σκεπτικιστές και να αποφύγουμε αφορισμούς και τελεσίδικες - καταστροφολογικές απόψεις. Η πενικιλίνη κάποτε που έσωσε και σωζει κόσμο πολεμήθηκε ως όργανο του σατανά και ουσία που θα χρησιμοποιηθεί μόνο για το κακό του κόσμου. Έχω δεκάδες τέτοια παραδείγματα. Οτιδήποτε μπαίνει στο εργαστήριο έχει κάποιο σκοπό. Θα ήθελα να αναλογιστούμε όσοι χάσαμε πονέσαμε και κλάψαμε δικούς μας ανθρώπους από καρκίνο θα είχαμε αναστολές αν μας πρότειναν να "κλωνοποιηθεί" το ζωτικό όργανο που επέφερε το μοιραίο;
Από εκεί και πέρα μπορούμε να συζητάμε και υπέρ και κατά πολλές ώρες.

*Astropeleki*
10-03-2006, 10:04 PM
όσοι χάσαμε πονέσαμε και κλάψαμε δικούς μας ανθρώπους από καρκίνο θα είχαμε αναστολές αν μας πρότειναν να "κλωνοποιηθεί" το ζωτικό όργανο που επέφερε το μοιραίο;
Από εκεί και πέρα μπορούμε να συζητάμε και υπέρ και κατά πολλές ώρες.

Προϋπόθεση της κλωνοποίησης είναι σίγουρα να δημιουργεί υγιή όργανα άσχετα αν προηγουμένως το άτομο που θα κλωνοποιούνταν έπασχε από κάποια ανίατη ασθένεια...Τόσα και τόσα διορθώνονται!:) :)

Maroulita
11-03-2006, 11:47 AM
Διαβάζοντας τα προηγούμενα posts και καθώς είμαι εντελώς άσχετη με το συγκεκριμένο θέμα (εννοώ ότι δεν το έχω ψάξει και πολύ, παρά μόνο τα πολύ στοιχειώδη, όσα ακούμε στις ειδήσεις...), θα έλεγα ότι η κλωνοποίηση αυτή καθαυτή έχει τόσα θετικά, όσο και αρνητικά και αυτό γιατί ο άνθρωπος είναι αυτός που μπορεί να την πραγματοποιήσει και οι προθέσεις του πολλές φορές δεν αποβλέπουν σε κάτι καλό για το σύνολο.
Όντως, όπως λέει και ο αντμινιστράτοράς μας, δεν πρέπει να είμαστε αφοριστικοί και απόλυτοι. Πρέπει να αφήνουμε την επιστήμη και τους φορείς της να προχωρούν και να ενεργούν, μέσα όμως σε κάποια πλαίσια σεβασμού της ανθρώπινης υπόστασης (η ευθύνη του επιστήμονα είναι ένα φλέγον ζήτημα και δεν αφορά μόνο τις φυσικές επιστήμες).
Και τώρα που το σκέφτομαι... επειδή τώρα τελευταία τα δελτία κατακλύζονται από ειδήσεις για απαγωγές παιδιών που το μόνο που θέλουν είναι τα ζωτικά τους όργανα... εεε όταν συμβαίνουν τέτοια απαράδεκτα και απάνθρωπα πράγματα, επικροτώ τα της κλωνοποίησης...
απορώ όμως... σε τί κόσμο φέρνουμε και θα φέρουμε τα παιδιά μας...; (ελπίζω να μην έχει το copyright ο κος Τσιαμτσίκας).

Fotini Christodoulou
13-03-2006, 08:32 AM
Ας είμαστε λίγο παραπάνω σκεπτικιστές και να αποφύγουμε αφορισμούς και τελεσίδικες - καταστροφολογικές απόψεις. Η πενικιλίνη κάποτε που έσωσε και σωζει κόσμο πολεμήθηκε ως όργανο του σατανά και ουσία που θα χρησιμοποιηθεί μόνο για το κακό του κόσμου. Έχω δεκάδες τέτοια παραδείγματα. Οτιδήποτε μπαίνει στο εργαστήριο έχει κάποιο σκοπό. Θα ήθελα να αναλογιστούμε όσοι χάσαμε πονέσαμε και κλάψαμε δικούς μας ανθρώπους από καρκίνο θα είχαμε αναστολές αν μας πρότειναν να "κλωνοποιηθεί" το ζωτικό όργανο που επέφερε το μοιραίο;
Από εκεί και πέρα μπορούμε να συζητάμε και υπέρ και κατά πολλές ώρες.

Και η διάσπαση του ατόμου,θα έλυνε το ενεργειακο προβλημα του πλανήτη,αλλα έπεσε για πολλες δεκαετιες σε λάθος χερια-μην πώ οτι επι πολλες δεκαετιες η ανθρωποτητα εζησε υπο καθεστώς τρομοκρατίας του ΑΝ.
Η αντιδρασή μου αφορά καθαρά στο πώς θα χρησιμοποιηθεί μια τέτοια ερευνα,σε τι χέρια θα πέσει και με τι απωτερο σκοπο.Ο επιστημονας μπορεί να είναι "ρομαντικός",αλλα μην ξεχνάμε οτι και επιστημονες έχουν χορηγους,μην ξεχνάμε οτι και αυτοι χρειάζονται χρήματα για να ζησουν..!

Το να κλωνοποιούνται οργανα θα ήταν ευχής έργον...το να κλωνοποιησεις ανθρωπο,με απώτερο σκοπο να ζήσεις εσυ(γενικά μιλωντας)θεωρω πως μας γυρναέι σε πρωτογονες,κανιβαλλιστικέ κοινωνιες.
Να μην θεσω και άλλη παράμετρο σχετικά με το ΠΟΙΟΙ θα εχουν την οικονομική δυνατοτητα,να "αγοράσουν"αυτην "εφευρεση"!Σίγουρα δεν θα είναι τα παιδακια στην Αφρική...σίγουρα η εφευρεση δεν θα είναι για τους πολλούς!

Συγχωρέστε μου τις ενστάσεις,σιγουρα αποψεις υπαρχουν πολλες και σεβαστές.Και οντως το θεμα δεν εξαντλειται στα πλαισια ενος φορουμ!

Μακαρι οταν και εαν πραγματοποιηθεί,να πέσει σε χέρια ανθρωπων συνετων ,με πραγματική επιθυμια να δωσουν δευτερη ευκαιρια σε ανθρώπους που το έχουν αναγκη.

panther
13-03-2006, 09:29 AM
Η αντιδρασή μου αφορά καθαρά στο πώς θα χρησιμοποιηθεί μια τέτοια ερευνα,σε τι χέρια θα πέσει και με τι απωτερο σκοπο.Ο επιστημονας μπορεί να είναι "ρομαντικός",αλλα μην ξεχνάμε οτι και επιστημονες έχουν χορηγους,μην ξεχνάμε οτι και αυτοι χρειάζονται χρήματα για να ζησουν..!

Το να κλωνοποιούνται οργανα θα ήταν ευχής έργον...το να κλωνοποιησεις ανθρωπο,με απώτερο σκοπο να ζήσεις εσυ(γενικά μιλωντας)θεωρω πως μας γυρναέι σε πρωτογονες,κανιβαλλιστικέ κοινωνιες.
Να μην θεσω και άλλη παράμετρο σχετικά με το ΠΟΙΟΙ θα εχουν την οικονομική δυνατοτητα,να "αγοράσουν"αυτην "εφευρεση"!Σίγουρα δεν θα είναι τα παιδακια στην Αφρική...σίγουρα η εφευρεση δεν θα είναι για τους πολλούς!

Συγχωρέστε μου τις ενστάσεις,σιγουρα αποψεις υπαρχουν πολλες και σεβαστές.Και οντως το θεμα δεν εξαντλειται στα πλαισια ενος φορουμ!

Μακαρι οταν και εαν πραγματοποιηθεί,να πέσει σε χέρια ανθρωπων συνετων ,με πραγματική επιθυμια να δωσουν δευτερη ευκαιρια σε ανθρώπους που το έχουν αναγκη.[/quote]

Συμφωνώ απόλυτα σε όλα αυτά που αναφέρει η Φωτεινή.
Και η δική μου αντίδραση έγγυται ακριβώς στο ίδιο σημείο.

starfish
13-03-2006, 11:24 AM
Ας είμαστε λίγο παραπάνω σκεπτικιστές και να αποφύγουμε αφορισμούς και τελεσίδικες - καταστροφολογικές απόψεις. Η πενικιλίνη κάποτε που έσωσε και σωζει κόσμο πολεμήθηκε ως όργανο του σατανά και ουσία που θα χρησιμοποιηθεί μόνο για το κακό του κόσμου. Έχω δεκάδες τέτοια παραδείγματα. Οτιδήποτε μπαίνει στο εργαστήριο έχει κάποιο σκοπό. Θα ήθελα να αναλογιστούμε όσοι χάσαμε πονέσαμε και κλάψαμε δικούς μας ανθρώπους από καρκίνο θα είχαμε αναστολές αν μας πρότειναν να "κλωνοποιηθεί" το ζωτικό όργανο που επέφερε το μοιραίο;
Από εκεί και πέρα μπορούμε να συζητάμε και υπέρ και κατά πολλές ώρες.

Η Madcat δεν εγραψε για δημιουργια οργανων συμβατων με του δοτη του γενετικου υλικου. Εγραψε για κλωνοποιηση ανθρωπου. Υπαρχει βασικη διαφορα. Να "δημιουργηθει" εξ ολοκληρου ανθρωπινο αντιγραφο με σκοπο να σωθει καποιος απ οσες ασθενειες γιατρευονται με μεταμοσχευση οργανου, ειναι παραπανω απο ανηθικο. Εχω χασει δικο μου ανθρωπο απο καρκινο και βιωσα τον πονο για τον οποιο γραφεις. Πιστευω ομως οτι ουτε κι εκεινος θα δεχοταν να δημιουργηθει και να κατακρεουργηθει ενα ανθρωπινο πλασμα [ακομη κι αν ηταν κλωνος] μονο και μονο για να σωθει απο τον θανατο, που ετσι κι αλλιως ειναι δεδομενο πως θα ερθει.
Ποιος λοιπον ειναι ο τοοοσο σημαντικος λογος για να πειραματιζομαστε πανω σε μια τοσο φρικιαστικη εκδοχη της επιστημονικης εξελιξης;

sagimoon
13-03-2006, 11:48 AM
Η Απληστία καλή μου και μόνο αυτή...αντί να πλησιάζουμε τον θεό, θέλουμε να πλησιάσουμε την παντοδυναμία του και μόνο. Θέλουμε να γίνουμε θεοί...

ScP
13-03-2006, 12:05 PM
Όντως για ανθρώπους έγραψε και εγώ του έδωσα μια άλλη προέκταση. Κλώνοι ανθρωπίνων οργάνων από το δικό μας dna οι οποίοι υπό προϋποθέσεις θα ήταν σωτήριοι. Η σκέψη "αντίγραφο" ανθρώπινο με σκοπό την κατακρεούργησή του όπως γράφεις δεν είναι δική μου σκέψη.
Πάντως δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που γονείς ή συγγενείς συμβατοί κατακρεούργησαν τον έναν τους νεφρό για να σώσουν άλλους ανθρώπους.
Όσον αφορά το θέμα ανθρώπινοι κλώνοι καλό είναι πρώτα να τους δούμε και κατόπιν να τους κρίνουμε. Μάλλον έχουμε επηρεαστεί πολύ από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας ή τους πάμπλουτους συγγραφείς που μιλούν για στρατιές ανθρωπίνων ρομπότ εξολοθρευτών κα ομάδων που ελέγχουν το συλλογικό ασυνείδητο. Έτσι όμως θεωρούμε εαυτούς άβουλα όντα μη δυνάμενα να αντιδράσουν παραλημένοι από το φόβο.
Ας αφήσουμε πρώτα να καταγραφούν πράγματα και κατόπιν μιλάμε με δεδομένα.
Ο θάνατος σίγουρα θα έρθει αλλά σύσσωμη η επιστήμη πασχίζει για να τον καθυστερήσει και να απαλύνει τον πόνο και τον τρόμο των νοσούντων. Αν μέσα στους επιστήμονες υπάρχουν νοσηρά μυαλά και νοσηρές ομάδες ανθρώπων αυτό εμποδίζεται όπως κατά καιρούς έχει γίνει από τα υγιή κομμάτια της κοινωνίας.

starfish
13-03-2006, 02:41 PM
[quote=ScP]Όντως για ανθρώπους έγραψε και εγώ του έδωσα μια άλλη προέκταση. Κλώνοι ανθρωπίνων οργάνων από το δικό μας dna οι οποίοι υπό προϋποθέσεις θα ήταν σωτήριοι.

Αυτο το θεωρω θεμιτο, κι ακομη περισσοτερο αν ειχαν οι περισσοτεροι αν οχι ολοι οι ανθρωποι την δυνατοτητα να σωθουν μεχρι να ερθει το τελος.


Πάντως δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που γονείς ή συγγενείς συμβατοί κατακρεούργησαν τον έναν τους νεφρό για να σώσουν άλλους ανθρώπους.

Αξιο θαυμασμου κυριως γιατι ηταν δικη τους αποφαση ή επιλογη.


Όσον αφορά το θέμα ανθρώπινοι κλώνοι καλό είναι πρώτα να τους δούμε και κατόπιν να τους κρίνουμε. Μάλλον έχουμε επηρεαστεί πολύ από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας ή τους πάμπλουτους συγγραφείς που μιλούν για στρατιές ανθρωπίνων ρομπότ εξολοθρευτών κα ομάδων που ελέγχουν το συλλογικό ασυνείδητο. Έτσι όμως θεωρούμε εαυτούς άβουλα όντα μη δυνάμενα να αντιδράσουν παραλημένοι από το φόβο.

Δεν ειμαστε αβουλοι εκ φυσεως, οταν ομως δρουν εν αγνοια μας, πως μπορουμε να αντιδρασουμε; Μπορει να ξεφευγω απο την κλωνοποιηση τωρα, αλλα υπαρχουν πολλα παραδειγματα για δραση εναντια στην σωματικη και ψυχικη υγεια μεγαλων ομαδων ανθρωπων. Ισως το συζητησουμε σε αλλο thread.

Αν μέσα στους επιστήμονες υπάρχουν νοσηρά μυαλά και νοσηρές ομάδες ανθρώπων αυτό εμποδίζεται όπως κατά καιρούς έχει γίνει από τα υγιή κομμάτια της κοινωνίας.[/quote

Νοσηρα μυαλα υπαρχουν και ξεπερνουν την φαντασια μας. Δεν υπηρξε μονο ενας Μενγκελε, δεν ηταν μονο οι γιαπωνεζοι γιατροι που κανανε φριχτα πειραματα στους αιχμαλωτους τους στον Β παγκοσμιο πολεμο, δεν ηταν μονο οι Σουηδοι που ευνουχιζαν τις διανοητικα καθυστερημενες γυναικες στο ονομα της ευγονικης [λιγο πριν ή κατα τη διαρκεια του β' παγκοσμιου πολεμου]!! Ηταν ολοι αυτοι που ξερανε τι συνεβαινε αλλα δωσανε συγχωροχαρτι στο ονομα της προοδου της ιατρικης. Η θαλιδομιδη την δεκαετια του 60;
Τα τελευταια χρονια μολις αρχισαν να γνωστοποιουνται τετοιας εκτασης και μορφης "πειραματα"!! Ποιος θα μας προστατεψει και θα τους εμποδισει λοιπον, οταν δρουν με επισημη καλυψη και υπογειως;

Dell Piero
13-03-2006, 02:59 PM
Να σε ρωτήσω κάτι καλή μου starfish; Επειδή στο άλλο το χαρωπό θεματάκι με τον δημοσιογράφο που δεν εισαι ευγενική μαζί του και ο οποίος χτυπάει το καμπανάκι άρα η άγνοια αμέσως γίνεται γνώση πως αντιδράς; Τον αποκαλείς κάτι σαν σύχαμα που τρομοκρατεί τον κόσμο; Γιατί και σε αυτό εδώ το τόπικ που συζητάτε χωρίς μάλιστα να έχετε αποδείξεις αλλά μόνο ενδείξεις έχετε κάνει πολλούς συνειρμούς καταστροφής.
Εκεί τουλάχιστον είμαστε ενημερωμένοι για τη σαβούρα που κάποιοι μας πουλούν και για τα νεκρά κύταρα που επιλέγουμε να αναζωογονήσουν τα δικά μας ζωντανά. Ή μήπως αντιδρούμε σε ενημέρωση που ηχεί στα αυτιά μας καλύτερα;

Fotini Christodoulou
13-03-2006, 03:09 PM
Να κάνω μια παρένθεση σε σχέση με το προηγουμενο ποστ μου,αλλα νομιζω πως αφορα και το ποστ της starfish.

Να τονισω και παλι πως το θέμα δεν ειναι η κλωνοποιηση οργανων,αλλα ανθρωπων-κατι τελειως διαφορετικο!

Λεμε συχνα πως ο χαρακτηρας ειναι το πεπρωμένο του ανθρώπου.Μ ε αυτή την λογική και με τα τόσα ασχημα δείγματα που έχουμε δείξει σαν πλασματα,αναποφευκτο είναι να θεωρω,οπως και αλλα μελη απο οτι βλεπω, πως υπαρχουν σοβαροι κίνδυνοι και πολλες παραμετροι στο θέμα.

Η ανησυχια και η εγρηγορση,νομιζω οτι ειναι φυσιολογική αντιδραση στις κακες ενδειξεις που εχουμε.Μακαρι οι αποδειξεις να μας διαψευσουν!

ScP
13-03-2006, 03:45 PM
Εντάξει εντάξει μη με μαλώνεις. Έφυγα από το θέμα και έκανα διευκρίνηση. Καλή είναι η εγρήγορση συμφωνώ. Αλλά να τον δούμε πρώτα και μετά τρομάζουμε. Και μένα μου αρέσουν τα x-files :toung:

fillenia
13-03-2006, 07:56 PM
Καθήκον της Επιστήμης - γενικά - είναι η απάλειψη της ανθρώπινης άγνοιας, η ανάδειξη των ανθρώπινων δυνατοτήτων πέρα από την εξάρτηση της Θείας βούλησης/πρόνοιας ή της κρυμμένης μαγείας της Φύσης. Σκεφτείτε το εξής απλό, αν και μακρινό : Mια ξηρασία τον 12ο αιώνα, άφηνε πίσω της εκατομμύρια λιμοκτονούντων ανθρώπων, μηδέ εξαιρουμένων των πλουσίων. Μια επιδημία πανούκλας αποδεκάτιζε πληθυσμούς. Τότε, οι άνθρωποι συνήθιζαν να αποδίδουν τα αίτια στην θεία τιμωρία ( θεός πανάγαθος και τιμωρός; ) εξαιτίας πχ των Εβραίων, των τσιγγάνων, των εξαθλιωμένων περιθωριακών, κλπ...

Πίσω από την Επιστήμη, υπάρχει μια Φιλοσοφία που διαμορφώνεται ανάλογα με τις κοινωνικές συνθήκες της καθε εποχής και αντανακλά τις ιδέες της. Η Φιλοσοφία αυτή έχει και ηθικό περιεχόμενο και θέτει τα ηθικά ερωτήματα που προκύπτουν από την πρακτική χρήση της επιστήμης. Δεν υπάρχει κακή επιστήμη αλλά κακή εφαρμογή των κανόνων και των επιτευγμάτων της. Στην εποχή μας η επιστήμη είναι εν πολλοίς ωφελιμιστική, αρνητικά ή θετικά, και είναι περισσότερο όργανο της εξουσίας παρά δύναμη ανατροπής της όπως παλιότερα. Αυτό όμως δεν αναιρεί τον καλό της σκοπό. Επαφίεται στους επιστήμονες η καλή ή κακή χρήση της.

Η Κλωνοποίηση σαν επιστημονικό επίτευμα είναι ένα Θαύμα της ανθρώπινης διάνοιας. Η νομική επιστήμη είναι εκείνη που θα θεσπίσει τους κανόνες δεοντολογίας και τους νόμους ορθής χρήσης που θα συμμορφώνονται με τον ηθικό νόμο, έτσι ώστε να μην αναιρείται η ωφελιμότητα αλλά και να μην ενθαρρύνεται η αυθαιρεσία. Ηδη αναπτύσσεται ένας τέτοιος νομικός κλάδος που προέκυψε ακριβώς επειδή τέθηκαν προηγουμένως τα ηθικά διλήμματα.
Οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας δεν είναι άσχετες με αυτά τα διλήμματα και πιστεύω πως αυτό προβάλλουν τελικά. Καθώς όλα βρίσκονται σε εμβρυϊκό στάδιο είναι νωρίς για συμπεράσματα.

starfish
14-03-2006, 09:58 AM
Να σε ρωτήσω κάτι καλή μου starfish; Επειδή στο άλλο το χαρωπό θεματάκι με τον δημοσιογράφο που δεν εισαι ευγενική μαζί του και ο οποίος χτυπάει το καμπανάκι άρα η άγνοια αμέσως γίνεται γνώση πως αντιδράς; Τον αποκαλείς κάτι σαν σύχαμα που τρομοκρατεί τον κόσμο; Γιατί και σε αυτό εδώ το τόπικ που συζητάτε χωρίς μάλιστα να έχετε αποδείξεις αλλά μόνο ενδείξεις έχετε κάνει πολλούς συνειρμούς καταστροφής.
Εκεί τουλάχιστον είμαστε ενημερωμένοι για τη σαβούρα που κάποιοι μας πουλούν και για τα νεκρά κύταρα που επιλέγουμε να αναζωογονήσουν τα δικά μας ζωντανά. Ή μήπως αντιδρούμε σε ενημέρωση που ηχεί στα αυτιά μας καλύτερα;

Αυτα τα θεματα στο περι Ευαγγελατου, τυχαινει να τα γνωριζω εδω και χρονια απο αλλες πηγες.:wacko: Εχουν δημοσιευτει και σε περιοδικα και σε εφημεριδες με κυρος. Γενικα ενημερωνομαι απο την τηλεοραση μονο οταν εχω κρινει εναν δημοσιογραφο αξιοπιστο και οχι τρομολαγνο. Ειναι θεμα ποιοτητας. Λυπαμαι αλλα δεν μπορω να συγκρινω την δουλεια και το δημοσιογραφικο προφιλ του Κουλογλου ας πουμε, με του Ευαγγελατου και των ομοιων του.:nuts:
Οσο για τις αποδειξεις, οτι εγραψα στο τελευταιο μου ποστ, ειναι θεματα που εχουν δημοσιευτει, η οπτικοποιηθει σε μορφη ντοκυμαντερ. Πηγες δυστυχως δεν μπορω να αναφερω, μονο και μονο γιατι οταν τα διαβαζα ή τα εβλεπα δεν σκεφτομουν οτι θα επρεπε να κρατησω σημειωσεις για το που και το ποτε. Το να γραψω οτι το εχω διαβασει στην Ελευθεροτυπια η το εχω δει π.χ. στην ΕΤ τι νοημα εχει χωρις τιτλους και ημερομηνιες;:(
Το μονο για το οποιο μπορω να σας βεβαιωσω, ειναι οτι αν διαβαζοντας τα ποστ μου, διαβλεπετε θυμο και αγανακτηση, αυτα αφορουν τα γεγονοτα και οχι τα προσωπα προς τα οποια απανταω.
Καλημερα...:idea: