PDA

View Full Version : Απορία για διελαύνων Πλούτωνα.

seastar
30-10-2007, 10:08 AM
Καλημέρα

Να ρωτήσω και γω κάτι σε σχέση με το Πλουτωνα. Παρακαλώ την ανοχή σας μιας και είναι το πρωτο μου μύνημα αρα δεν ξέρω αν είναι στη σωστή τοποθεσία.

Τι ερμηνεία θα δίνατε αν ο εντός ολίγου εισερχόμενος στον Αιγόκερω πάει ολοταχώς να συναντήσει το Μεσουράνημα και όλα αυτα στον 10ο οικο?

ποια ερμηνεία θα του δίνατε? Αυτη του τέλους - θανάτου ή αυτή της Αναγέννησης?

Λίλιαν Σίμου
30-10-2007, 11:00 AM
Αγαπητό μέλος

Θα έχουμε εκτενές άρθρο στις αρχές του χρόνου για το θέμα αυτό.

φιλικά
Λίλιαν Σϊμου

Maroulita
26-11-2007, 10:49 PM
Καλημέρα

Να ρωτήσω και γω κάτι σε σχέση με το Πλουτωνα. Παρακαλώ την ανοχή σας μιας και είναι το πρωτο μου μύνημα αρα δεν ξέρω αν είναι στη σωστή τοποθεσία.

Τι ερμηνεία θα δίνατε αν ο εντός ολίγου εισερχόμενος στον Αιγόκερω πάει ολοταχώς να συναντήσει το Μεσουράνημα και όλα αυτα στον 10ο οικο?

ποια ερμηνεία θα του δίνατε? Αυτη του τέλους - θανάτου ή αυτή της Αναγέννησης?

Νομίζω πως η ίδια η επιταγή του Πλούτωνα είναι αυτή που σημειώνεις στην τελευταία σου ερώτηση: ο Πλούτωνας και συγκεκριμένα η διέλευσή του από έναν συγκεκριμένο οίκο εκφράζει κυρίως το τέλος που δίδεται στον τομέα που έχει ολοκληρωθεί ως διαδικασία, αλλά και την ώθηση που δίνει για ένα νέο ξεκίνημα (τέλος - "θάνατος" // αρχή - "αναγέννηση").

Επειδή όμως ο Πλούτωνας είναι ένας αργός πλανήτης, σίγουρα αυτή η εξέλιξη δεν γίνεται αμέσως ή μάλλον δεν συνειδητοποιούμε εμείς αμέσως τα αποτελέσματά της πάνω μας ή μέσα στη ζωή μας. Δεν παύει όμως η επιρροή αυτής της διέλευσης να κατασταθεί ως ορόσημο για τη ζωή μας. Ενεργοποιεί και κορυφώνει καταστάσεις που θα οδηγήσουν στην εσωτερική μας εξέλιξη...

Φαντάζομαι ότι μία διέλευση του Πλούτωνα από το Μεσουράνημα είναι καθοριστική, καθώς σχετίζεται με μία ριζική αναθεώρηση σε οτιδήποτε αφορά την επαγγελματική, αλλά γενικότερα και την κοινωνική μας εξέλιξη και εικόνα, αλλά νομίζω επίσης και με το προσωπικό μας αξιακό σύστημα. Συνειδητοποιούμε την επαγγελματική θέση μας, τις σχέσεις μας και βγάζουμε μία δυναμικότητα στο να πραγματοποιήσουμε αυτά που θέλουμε και ονειρευόμαστε, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι μπορεί ίσως να απογοητευτούμε από ανθρώπους, από τους οποίους μέχρι τώρα εξαρτιόταν η εικόνα και η θέση μας. Συνειδητοποιούμε ή μπαίνουμε στη διαδικασία να αξιολογήσουμε και να αναθεωρήσουμε, ει δυνατόν, αυτά που πραγματικά θέλουμε, αλλά και αυτά που έχουμε προσφέρει και που μπορούμε να δώσουμε. Σε τέτοια σημεία, ίσως θα πρέπει να αναλογιστούμε τί δεν έχουμε κάνει σωστά, γιατί αλλιώς μπορεί να γίνει η ανατροπή και να ψαχνόμαστε... Επίσης, επειδή ο 10ος οίκος σχετίζεται με τον γονέα, κυρίως τον πατέρα ή του άλλου φύλου (σε αλλο θέμα έχει θιχτεί το συγκεκριμένο ζήτημα με τους γονείς), μία διέλευση του Πλούτωνα μπορεί να σχετιστεί και μ' αυτό το ζήτημα.

Όλα αυτά πολύ γενικά... Καλό είναι να παρατηρήσεις και τί όψεις σχηματίζει ο διελαύνων Πλούτωνας με τους γενέθλιους πλανήτες, αλλά και ποιες γενέθλιες όψεις έτσι και αλλιώς ενεργοποιεί... Σίγουρα τότε θα έχεις μία πιο ξεκάθαρη εικόνα...