View Full Version : Χειρων και η σημασια του
kphssa
23-10-2007, 11:09 PM
Αγαπητη κυρια Σιμου,
Θα ηθελα να σας κανω ορισμενες ερωτησεις για το Χειρωνα.
Αληθευει οτι η επιδραση του ειναι πολυ σημαντικη σε ενα ωροσκοπιο, οπως π.χ. η επιδραση του Δια?
Μπορουμε να συνδεσουμε το Χειρωνα με συγκεκριμενα Ζωδια? Ενας γνωστος αυστριακος αστρολογος υποστηριζει οτι ο κυβερνητης της Παρθενου ειναι ο Χειρων και οχι ο Ερμης.
Επισης σε ενα αγγλικο σιτε διαβασα μερικα αρθρα για το Χειρωνα στα οποια λεγεται οτι σε στιγμες μεγαλης τυχης, π.χ. συναισθηματικα ο Χειρωνας κανει τριγωνο ειδικα με Αφροδιτη η με Ποσειδωνα η με Δια. Τετοιες οψεις σε γενεθλιο χαρτη ειναι υποσχεσεις εξαιρετικης τυχης.
Η αληθεια ειναι οτι πολλες θεωριες κυκλοφορουν, αλλα ποιες απο αυτες ευσταθουν ειναι μια αλλη ιστορια..
Ευχαριστω για το χρονο σας!
Κρησσα
Λίλιαν Σίμου
24-10-2007, 12:36 AM
Αγαπητή kphssa
Ο Χείρωνας είναι ένα αγαπημένο μου θέμα και τον μελετώ πολλά χρόνια. Σήμερα συμπεριλαμβάνω και τους Κενταύρους, αλλά ο Χείρωνας προσφέρει μεγάλο έδαφος για μελέτη και πληροφόρηση.
Σχετικά με τον Δία, συνδέεται λόγω της διδασκαλίας και της θεραπευτικής ιδιότητας. Ήταν και αδελφός του, είναι και συνκυβερνήτης (αν μπορώ να τολμήσω να το πω) στον Τοξότη (Κένταυρος είναι ο Τοξότης στο σύμβολό του). Θεωρείται καλός στη Παρθένο και στον Τοξότη. Κυβερνήτης και σε έξαρση στα ζώδια αυτά. Πολλοί τον τοποθετούν στη Παρθένο ως κυβερνήτη, αλλά κατά τη δική μου άποψη είναι στον Τοξότη, επειδή πάνω απ' όλα ήταν θεϊκός, Δάσκαλος, σοφός (Τοξότης) και μετά θεραπευτής (Παρθένος). Και στα δύο ζώδια όμως είναι καλός. Βέβαια παντού προσφέρει σημαντικό έργο.
Δεν θα έλεγα πως φέρνει τύχη στα αισθηματικά ακριβώς. Αλλά όταν ενεργοποιείται σε μία συναστρία ή σε μία γνωριμία, αναζητάμε μέσω του άλλου προσώπου να επουλώσουμε τις τραυματικές μας εμπειρίες και τις ανασφάλειές μας. Γι' αυτό και όντως είναι ενεργός σε συναισθηματικές σχέσεις αρκετές φορές. Διαφωνώ ριζικά και το έχω γράψει στο τελευταίο μου βιβλίο, με τη θέση κάποιου σάιτ, όπου αναφέρει τον Χείρωνα ως τον σύντροφο γάμου και την Ήρα ως σεξουαλική σύντροφο. Πιστεύω η έλλειψη γνώσης της μυθολογίας μας σε βάθος, οδηγεί κάποιους αστρολόγους να πέφτουν έξω στα συμπεράσματά τους. Ο Χείρωνας ήταν θεός, αν και αποποιήθηκε την αθανασία τελικά. Έργο του ήταν η διδασκαλία των ανθρώπων. Η Ήρα ήταν πάντα σύμβολο της νόμιμης σχέσης και προστάτιδα του γάμου. Σεξουαλική σύντροφος δεν ήταν.
Πιστεύω να σας κάλυψα
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
kphssa
24-10-2007, 01:17 PM
Κυρια Σιμου,
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Με καλυψατε απολυτα. Σας απευθυνα την ερωτηση εξαλλου γιατι ξερω οτι οι Κενταυροι ειναι αγαπημενο σας θεμα.
Να ειστε καλα,
Κρησσα
white diamond
30-08-2008, 02:47 PM
καλησπέρα σας...ο χείρωνας στον 4 οίκο... στις 26 και 26 μοίρες του ταύρου δείχνει βίαιο θάνατο ή επώδυνα γηρατεια;...επισης στον 4 οικο βρίσκεται και ο ερμής (πάλι στον ταύρο) στις 25 και 32 μοιρες...
θα εκτιμούσα την όποια απάντηση...
Μητσάκος
30-08-2008, 03:08 PM
καλησπέρα σας...ο χείρωνας στον 4 οίκο... στις 26 και 26 μοίρες του ταύρου δείχνει βίαιο θάνατο ή επώδυνα γηρατεια;...επισης στον 4 οικο βρίσκεται και ο ερμής (πάλι στον ταύρο) στις 25 και 32 μοιρες...
Δίκροκο :cheesy:
white diamond
30-08-2008, 03:09 PM
:bigsmile:
leoma
30-08-2008, 03:10 PM
Μαζί με την W-D να εκφράσω κι εγώ την απορία μου για την ερμηνεία του Χείρωνα στον 4ο οίκο στις 29ο 43' των Ιχθύων...
Dell Piero
30-08-2008, 03:43 PM
Στην τρίτη προσπάθεια ΘΑ δείξει :toung: :bigsmile:
giannas
30-08-2008, 04:01 PM
Μαζί με την W-D να εκφράσω κι εγώ την απορία μου για την ερμηνεία του Χείρωνα στον 4ο οίκο στις 29ο 43' των Ιχθύων...
Για τον 4 ισχυει το ιδιο με την w-d.Oσο για τους ιχθεις διχνει δυσκολιες αυτοπροσδιορισμου.Υπαρχει μια ασαφεια στην προσωπικη σου ταυτοτητα.Διχνει επισης οτι αντιλαμβανεσε τις ψυχικες οδυνες τον αλλων και οτι μπορεις να γινεις θεραπευτης τους διοτι εχεις εμφυτη την ψυχικη θεραπεια.
Το μονο που δεν ξερω ειναι τι σημαινει η 29 των ιχθειων γιατι ειναι κρισιμη μοιρα και οτι εκει υπαρχει ο απλανης sheat ο οποιος δεν ειναι και τοσο καλος.
Roxanne
07-09-2008, 11:27 AM
τι πληγες μπορει να θεραπευει ο χειρων οταν κανει τριγωνο με ηλιο,τριγωνο με ερμη,συνοδο με σεληνη,συνοδο με αρη κ τριγωνο με πλουτωνα σε μια συναστρία??
Μητσάκος
07-09-2008, 12:16 PM
τι πληγες μπορει να θεραπευει ο χειρων οταν κανει τριγωνο με ηλιο,τριγωνο με ερμη,συνοδο με σεληνη,συνοδο με αρη κ τριγωνο με πλουτωνα σε μια συναστρία??
Ποδάγρας και εκζεμάτων :bigsmile:
Roxanne, χίλια συγγνώμη, :love::love: αλλά δεν ξέρω τι με έχει πιάσει σήμερα και δεν έχω και πολλή διάθεση να συγκρατήσω τη Σκιά μου :laugh:
Ναντιν
07-09-2008, 12:23 PM
Αν στο γενεθλιο χαρτη δεν γινεται καμια οψη με χειρωνα ειναι κακο? καθως επισης,καμια οψη με βερτεξ
Λίλιαν Σίμου
07-09-2008, 08:14 PM
Αγαπητή Ναντίν
Ο Χείρωνας δίχως όψη διατηρεί τα χαρακτηριστικά του ζωδίου και του οίκου του σε αναμονή, όπως κάθε πλανήτης που δεν δέχεται όψη. Θα φέρει μία αδυναμία εξωτερίκευσης στα στοιχεία του (το θέμα αυτό περιγράφεται εκτενώς στο νέο μου βιβλίο "για τους πλανήτες δίχως όψη"). Όταν προοδευτικά στον χρόνο κάποιος πλανήτης τον αγγίξει, μέσα από προγνωστικά συστήματα, τότε να εκφραστεί και με τρόπο αρκετά παρορμητικό.
Το Βέρτεξ έτσι κι αλλιώς λειτουργεί μέσω προγνωστικών συστημάτων και κυρίως μεγάλων διελεύσεων.
Γενικά κανένα σώμα δεν είναι "κακό" ή "καλό". Μεταφέρει μηνύματα ευχέρειας ή δυσχέρειας με στόχο να μας δραστηριοποιήσει και να αναλάβουμε τη ζωή στα χέρια μας.
Αγαπητή white diamond
Ο Χείρωνας δεν έχει καμία σχέση με τη βία και δεν είναι σωστό να τον βλέπετε έτσι. Τον μελετώ δώδεκα χρόνια, έχω γράψει δύο βιβλία-μελέτες πάνω στους Κενταύρους και κυρίως αυτόν, επομένως πιστεύω είμαι σε θέση να γνωρίζω πως πρόκειται για ένα σώμα που δείχνει τον τραυματισμό αλλά όχι την βία. Ουδέποτε υπήρξε βίαιος ως Κένταυρος, αντίθετα ήταν πάντα φιλικός στο ανθρώπινο είδος, το οποίο προσπάθησε να βοηθήσει ποικιλοτρόπως.
Η θέση του στον οίκο αυτό έχει τη σημασία που θα δείτε εν συντομία στα άρθρα μας. Στην συγκεκριμένη μοίρα του Αλγκόλ ίσως σας φοβίζει. Η αστρολογία διευκρινίζει και δεν λειτουργεί ως εκφοβισμός όμως. Συμβουλεύει να ξεπεράσετε τα παιδικά τραύματα από εμπειρίες οικογενειακές, ώστε να μην δηλητηριάζουν την μελλοντική σας πορεία και το σπίτι που θα δημιουργήσετε. Δεν εξαντλείται με λίγα λόγια ο Χείρωνας, αλλά από τα άρθρα του σάιτ παίρνετε μία ιδέα της σημειολογίας του.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
07-09-2008, 09:41 PM
Αγαπητή Ναντίν
Ο Χείρωνας δίχως όψη διατηρεί τα χαρακτηριστικά του ζωδίου και του οίκου του σε αναμονή, όπως κάθε πλανήτης που δεν δέχεται όψη. Θα φέρει μία αδυναμία εξωτερίκευσης στα στοιχεία του (το θέμα αυτό περιγράφεται εκτενώς στο νέο μου βιβλίο "για τους πλανήτες δίχως όψη"). Όταν προοδευτικά στον χρόνο κάποιος πλανήτης τον αγγίξει, μέσα από προγνωστικά συστήματα, τότε να εκφραστεί και με τρόπο αρκετά παρορμητικό.
Το Βέρτεξ έτσι κι αλλιώς λειτουργεί μέσω προγνωστικών συστημάτων και κυρίως μεγάλων διελεύσεων.
Γενικά κανένα σώμα δεν είναι "κακό" ή "καλό". Μεταφέρει μηνύματα ευχέρειας ή δυσχέρειας με στόχο να μας δραστηριοποιήσει και να αναλάβουμε τη ζωή στα χέρια μας.
Αγαπητή white diamond
Ο Χείρωνας δεν έχει καμία σχέση με τη βία και δεν είναι σωστό να τον βλέπετε έτσι. Τον μελετώ δώδεκα χρόνια, έχω γράψει δύο βιβλία-μελέτες πάνω στους Κενταύρους και κυρίως αυτόν, επομένως πιστεύω είμαι σε θέση να γνωρίζω πως πρόκειται για ένα σώμα που δείχνει τον τραυματισμό αλλά όχι την βία. Ουδέποτε υπήρξε βίαιος ως Κένταυρος, αντίθετα ήταν πάντα φιλικός στο ανθρώπινο είδος, το οποίο προσπάθησε να βοηθήσει ποικιλοτρόπως.
Η θέση του στον οίκο αυτό έχει τη σημασία που θα δείτε εν συντομία στα άρθρα μας. Στην συγκεκριμένη μοίρα του Αλγκόλ ίσως σας φοβίζει. Η αστρολογία διευκρινίζει και δεν λειτουργεί ως εκφοβισμός όμως. Συμβουλεύει να ξεπεράσετε τα παιδικά τραύματα από εμπειρίες οικογενειακές, ώστε να μην δηλητηριάζουν την μελλοντική σας πορεία και το σπίτι που θα δημιουργήσετε. Δεν εξαντλείται με λίγα λόγια ο Χείρωνας, αλλά από τα άρθρα του σάιτ παίρνετε μία ιδέα της σημειολογίας του.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
Διαβασα κυρια Σιμου οτι ο Χειρων σε οψη με ουρανο ιδιως στον 11ο δειχνει την ενασχολησει με την αστρολογια η εστω την επαφη και την αγαπη
με αυτην ,οπως εχουμε πολλοι απο εμας εδω .....
Θα ηθελα την γνωμη σας .
Μ ε εκτιμηση Δεσποινα-Κουκι
Λίλιαν Σίμου
07-09-2008, 11:10 PM
Αγαπητή ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
Μπορεί να σας βοηθήσει η αστρολογία στην αυτοθεραπεία βιωματικών εμπειριών και να αποτινάξετε μέσω αυτής τις εμπειρίες που σας έχουν πληγώσει. Αλλά εξαρτάται από την όψη, τον οίκο, το ζώδιο και άλλα βοηθητικά στοιχεία ο τρόπος χειρισμού του. Φυσικά η αστρολογική γνώση ή διδασκαλία μπορεί κάλλιστα να είναι ένας ευεργετικός τρόπος.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
Ναντιν
08-09-2008, 09:48 AM
Αγαπητή Ναντίν
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
κυρια Σίμου,ευχαριστω για την αμεση απαντηση:love:
rozoulitsa
24-12-2009, 02:00 AM
εχω διαβασει καποια πραγματα για τον χειρωνα κ ξερω οτι ειναι γνωστος ως πληγωμενος θεραπευτης..γτ θεραπευε ολους τους αλλους χωρις να μπορει ν θεραπευει τον εαυτο του κ οταν πληγωθηκε απο το βελος του ηρακη απαρνηθηκε την αθανασια του μη αντεχωντας τους πονους..η αληθεια ειναι οτι δεν μπορω να καταλαβω τι σημαινει ολο αυτο σ εναν χαρτη κ ποσο και που μας επηρεαζει..ειμαι γεννημενη 11 ιουνιου 1989 στη θεσσαλονικη ωρα 02.40 εχω το χειρων στον καρκινο στον 4 οικο μου.. εχω ψαξει και εχω βρει οτι ο χειρων μου ειναι σε τετραγωνο με το βερτεξ, σε τετραγωνο με τον ωροσκοπο και σε αντιθεση με το μεσουρανημα...τι φανερωνουν αυτα? αν γνωριζει καποιος ας μου απαντησει.. ευχαριστω εκ των προτερων.. :icon_wink:
Fotini Christodoulou
24-12-2009, 02:03 AM
Αν διαβάσετε τα σχετικά άρθρα στην ενότητα πλανήτες πλανητοειδείς θα σας λυθουν οι απορίες σας, καθώς υπάρχουν πολύ αναλυτικά στοιχεία για τις θέσεις και φύση του.:bigsmile:
bebe28
07-08-2010, 08:04 PM
Αγαπητή kphssa
Ο Χείρωνας είναι ένα αγαπημένο μου θέμα και τον μελετώ πολλά χρόνια. Σήμερα συμπεριλαμβάνω και τους Κενταύρους, αλλά ο Χείρωνας προσφέρει μεγάλο έδαφος για μελέτη και πληροφόρηση.
Σχετικά με τον Δία, συνδέεται λόγω της διδασκαλίας και της θεραπευτικής ιδιότητας. Ήταν και αδελφός του, είναι και συνκυβερνήτης (αν μπορώ να τολμήσω να το πω) στον Τοξότη (Κένταυρος είναι ο Τοξότης στο σύμβολό του). Θεωρείται καλός στη Παρθένο και στον Τοξότη. Κυβερνήτης και σε έξαρση στα ζώδια αυτά. Πολλοί τον τοποθετούν στη Παρθένο ως κυβερνήτη, αλλά κατά τη δική μου άποψη είναι στον Τοξότη, επειδή πάνω απ' όλα ήταν θεϊκός, Δάσκαλος, σοφός (Τοξότης) και μετά θεραπευτής (Παρθένος). Και στα δύο ζώδια όμως είναι καλός. Βέβαια παντού προσφέρει σημαντικό έργο.
Δεν θα έλεγα πως φέρνει τύχη στα αισθηματικά ακριβώς. Αλλά όταν ενεργοποιείται σε μία συναστρία ή σε μία γνωριμία, αναζητάμε μέσω του άλλου προσώπου να επουλώσουμε τις τραυματικές μας εμπειρίες και τις ανασφάλειές μας. Γι' αυτό και όντως είναι ενεργός σε συναισθηματικές σχέσεις αρκετές φορές. Διαφωνώ ριζικά και το έχω γράψει στο τελευταίο μου βιβλίο, με τη θέση κάποιου σάιτ, όπου αναφέρει τον Χείρωνα ως τον σύντροφο γάμου και την Ήρα ως σεξουαλική σύντροφο. Πιστεύω η έλλειψη γνώσης της μυθολογίας μας σε βάθος, οδηγεί κάποιους αστρολόγους να πέφτουν έξω στα συμπεράσματά τους. Ο Χείρωνας ήταν θεός, αν και αποποιήθηκε την αθανασία τελικά. Έργο του ήταν η διδασκαλία των ανθρώπων. Η Ήρα ήταν πάντα σύμβολο της νόμιμης σχέσης και προστάτιδα του γάμου. Σεξουαλική σύντροφος δεν ήταν.
Πιστεύω να σας κάλυψα
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
Οταν ο χειρων του ανδρα ειναι σε συνοδο με τον ηλιο και την αφροδιτη της γυναικας στο 2ο οικο της τι σημαινει σε μια συναστρια? Ειναι ενεργοποιημενος δηλαδη σε αυτη τη θεση?
Κοραλλία Μόζορα
08-08-2010, 12:01 AM
Ό,τι έχω διαβάσει για τον Χείρωνα μέχρι σήμερα μου φαίνεται φοβερά κλισέ που περικλείεται σε δυο λέξεις: τραύμα - θεραπεία. Σύμφωνα μ' αυτό το κλισέ λοιπόν ή ο άντρας θα δημιουργήσει στην γυναίκα τραύματα κι αυτή... θα το ρίξει στην σπατάλη (2ος οίκος) για να θεραπευτεί ή θα την εκμεταλλευτεί οικονομικά κι αυτό θα της δημιουργήσει... κάποιο ψυχικό τραύμα ή θα την βοηθήσει να ξεπεράσει... οικονομικά της τραύματα! Υπάρχουν φυσικά κι άλλες εκδοχές ανάλογα με τον τρόπο που θα ερμηνεύσει κανείς αυτό το κλισέ.
Gemini86
08-08-2010, 04:19 AM
Δηλαδη ο Χειρων τι ακριβως φερνει ρε παιδια σε ενα ωροσκοπιο;
Και σε ποιους αστερισμους ειναι σε εξαρση και σε ποιος σε υφεση;
panemorfi
26-08-2010, 01:45 AM
οταν ο χειρων σε μια συναστρια λειτουργει
χειρων αντιθεση λιλιθ
χειρων τετραγωνο λιλιθ
χειρων τετραγωνο ηλιος
χειρων αντιθεση σεληνη
χειρων συνοδος αρης
χειρων χιαστι ωροσκοπος
χειρων τριγωνο κρονος
τι δηλωνει ??
katiakiss
26-08-2010, 01:58 AM
οταν ο χειρων σε μια συναστρια λειτουργει
χειρων αντιθεση λιλιθ
χειρων τετραγωνο λιλιθ
χειρων τετραγωνο ηλιος
χειρων αντιθεση σεληνη
χειρων συνοδος αρης
χειρων χιαστι ωροσκοπος
χειρων τριγωνο κρονος
τι δηλωνει ??
Το μη «χείρων» βέλτιστoν! :lol: :toung:
παλίρροια
26-08-2010, 01:33 PM
Μια ερώτηση.......:unsure: προκειμένου να επιβεβαιώσω τις ανησυχίες μου:laugh: όχι τίποτα αλλο...... Ο Χείρων χιαστί στο γενέθλιο με Δια,Αρη, Αφροδίτη εννοώ όψεις, συναισθηματικές δυσκολίες και τραύματα...... δεν δηλώνει???:embarrest
Ετσι είναι???
Δείμων
26-08-2010, 02:09 PM
Και επουλώσεις.
παλίρροια
26-08-2010, 08:51 PM
Και επουλώσεις.
Συμφωνώ,και επουλώσεις.....:unsure: αν δεν συμμετείχε και σε ενα γιόντ :wacko:που μπουρδουκλώνει περισσότερο τα πράγματα....:wacko:
Αλλά αν δεν ......ματώσεις.....:cry: δεν μαθαίνεις......:embarrest
Δείμων
27-08-2010, 02:00 AM
Θα σε πικράνω εδώ, αλλά.... :cry::unsure::cry:
paraskeyh
28-08-2010, 01:35 AM
Eγώ πάντως αν και δεν το έχω μελετήσει πολύ παρατήρησα οτι μου έφερε πολλά προβλήματα από το 2000 και μετά.Συγκεκριμμένα πέρασε στον 6ο οίκο μου από πρόοοδο και μου δημιούργησε πολλά προβλήματα υγείας τόσο σε φυσικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.Και όχι μόνο αυτό αλλά τετραγωνίζει όλα αυτά τα χρόνια και τον κυβερνήτη του 6ου οίκου μου και θα συνεχίσει να το κάνει μερικά χρόνια ακόμα.Και τόσο καιρό εψαχνα να βρώ που οφειλόνταν αυτές οι δυσκολίες.Πάντως η λέξη πληγή είναι η λέξη κλειδί στον Χείρωνα τώρα για επούλωση..μάλλον ο χρόνος θα δείξει.Αν υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει περισσότερα για τον Χείρωνα στον 6ο ή έχει εμπειρία θα ήθελα πολύ να το μοιραστεί μαζί μας.
παλίρροια
28-08-2010, 05:25 PM
Οποιος ξέρει και για τον Χείρωνα στον 11ο οίκο ανάδρομο να μας πεί κάτι καλό θα ηταν.....ευχής έργο......:embarrest
Αν και δεν νομίζω να ακούσω ευχάριστα πράγματα, εκτιμώ απο αυτά που έχω διαβάσει πως αυτό ειναι όντως το αδύνατο σημείο φίλοι,επιθυμίες στόχοι, οι φίλοι μένουν με δυσκολία είτε με δική μου είτε με δική τους υπαιτιότητα,όνειρα που δύσκολα πραγματοποιούνται,:cry: όπως επίσης και οι στόχοι το οποίο χειροτερεύει λόγω της ανασφαλειας που προσδίδει το τετράγωνο Κρόνου-Σελήνης το ....οποίο και διαθέτω.......:embarrest
Επιθυμίες παρελθοντικές επιστρέφουν ,:blink: οι οποίες κάποτε δεν πραγματοποιήθηκαν,αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα πραγματοποίησης ούτε στο σήμερα.....:cry:
Αυτό έχω βγάλει απο τα λίγα που ξέρω απο το γενεθλιό μου:wacko: και φαντάζομαι πως δεν με ζηλεύεται ιδιαίτερα......:wacko:
vaso78
15-11-2010, 09:18 AM
Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα....:bigsmile:
Σε προοδευτικό ωροσκόπιο, ο διελαύνων ήλιος κάνει σύνοδο με τον γενέθλιο χείρωνα στον ταύρο, στον 2ο οίκο..
Τι προδιάθεση δίνει αυτή η όψη, που απ΄ οτι φαίνεται θα διαρκέσει για πολυ...; Σχετίζεται με τισ ιαματικές ιδιότητες του χείρωνα;
hattie23
15-11-2010, 10:28 AM
Οποιος ξέρει και για τον Χείρωνα στον 11ο οίκο ανάδρομο να μας πεί κάτι καλό θα ηταν.....ευχής έργο......:embarrest
Αν και δεν νομίζω να ακούσω ευχάριστα πράγματα, εκτιμώ απο αυτά που έχω διαβάσει πως αυτό ειναι όντως το αδύνατο σημείο φίλοι,επιθυμίες στόχοι, οι φίλοι μένουν με δυσκολία είτε με δική μου είτε με δική τους υπαιτιότητα,όνειρα που δύσκολα πραγματοποιούνται,:cry: όπως επίσης και οι στόχοι το οποίο χειροτερεύει λόγω της ανασφαλειας που προσδίδει το τετράγωνο Κρόνου-Σελήνης το ....οποίο και διαθέτω.......:embarrest
Επιθυμίες παρελθοντικές επιστρέφουν ,:blink: οι οποίες κάποτε δεν πραγματοποιήθηκαν,αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα πραγματοποίησης ούτε στο σήμερα.....:cry:
Αυτό έχω βγάλει απο τα λίγα που ξέρω απο το γενεθλιό μου:wacko: και φαντάζομαι πως δεν με ζηλεύεται ιδιαίτερα......:wacko:
Καταρχην ,ψυχραιμια!Ελπιζω να δεις την απαντηση εστω και μετα απο τοσο καιρο.
Εχω και εγω αναδρομο Χειρωνα στον 11ο.Αλλα δεν ειναι να τρελαινομαστε τοσο.Προοδευτικα καποια στιγμη θα γυρισει και αυτος και ολα αυτα που λες μπορει να σου ερθουν μαζευμενα και τοτε με πιο καθαρο μυαλο να σκεφτεις αν πραγματικα αξιζε που πληγωθηκες γι αυτα τα γεγονοτα η οχι.
Πιστευω οτι ο Χειρωνας σε αντιθεση με τον Κρονο ,δεν δημιουργει τοσα εμποδια η προβληματα .Το οτι ειναι αναδρομος μπορει να σου φερνει μια ανικανοποιηση σε αυτο τον τομεα η οποια ομως γινεται μαθημα και αργοτερα μπορει να το χρησιμοποιησεις σε αναλογες καταστασεις ,ιδιαιτερα για να βοηθησεις τους αλλους με τετοια προβληματα.
Ο κρονος σου νομιζω σε κανει τοσο απαισιοδοξη .Ο κρονος γενικα ,δεν ειναι σαν το Χειρωνα .Μιλαω τωρα γενικα .Ο κρονος σε τσακιζει (ιδιαιτερα αμα "πιανει" σεληνη.Γιατι το ατομο υποφερει ψυχολογικα .Δεν ειναι αναγκη δηλαδη να υπαρχει κατι πραγματικα εξωτερικο δυσκολο γι εκεινο ,αυτο αισθανεται φοβισμενο και περιορισμενο ετσι και αλλοιως.),φερνει και ξαναφερνει καταστασεις παρομοιοτυπες μπροστα σου και πρεπει να αλλαξεις εντελως νοοτροπια για να το αντιμετωπισεις.Πολλες φορες σου ζητα ,οταν αντιμετωπιζεις προβληματα, να τα αντιμετωπισεις με τετοια νηφαλιοτητα που φτανει στα ορια της ψυχροτητας ,πραγμα που τρομαζει και απομακρυνει τους αλλους (χωρια που σου βγαινει και το ονομα του εγωιστη καμμια φορα ,λογο του οτι φαινεται στους αλλους σαν υπερπροστασια στον εαυτο σου)
Ο χειρωνας εχει φυση κρονου/ουρανου .Φερνει καποιες δυσκολιες ,δινει ομως και το κλειδι να προχωρησεις παραπερα .Οι αλλοι ερχονται προς εσενα για να λυσουν δικα τους προβληματα πανω στον οικο που βρισκεται αυτος.
Τουλαχιστον εγω ετσι το βιωνω.Αναδρομος και δυστροπος μεχρι στιγμης ,σιγουρα εξαιρετικος δασκαλος (οπως ολοι οι Κενταυροι :toung:στην συνεχεια ).Φαντασου τον χειρωνα σαν δασκαλο αυστηρο που ομως σ αγαπα αλλα δεν το πολυδειχνει και τον Κρονο σαν τον αυστηρο διευθυντη του σχολειου που δεν σου χαμογελα ποτε (ωστοσο παντα υπογραφει τον ελεγχο για να προβιβαστει στην ταξη :bigsmile:)
Μητσάκος
15-11-2010, 11:27 AM
Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα....:bigsmile:
Σε προοδευτικό ωροσκόπιο, ο διελαύνων ήλιος κάνει σύνοδο με τον γενέθλιο χείρωνα στον ταύρο, στον 2ο οίκο..
Τι προδιάθεση δίνει αυτή η όψη, που απ΄ οτι φαίνεται θα διαρκέσει για πολυ...; Σχετίζεται με τισ ιαματικές ιδιότητες του χείρωνα;
Ένα ενδεχόμενο είναι να τονιστούν η αυτοπεποίθηση και η κτητική τάση του ατόμου αυτού, ίσως σε βαθμό υπερβολικό, που να μην δίνει δικαίωμα εναλλακτικών στους άλλους. Ακόμα, μπορεί να τονιστεί η σημασία που δίνει στο σώμα του, είτε θετικά είτε αρνητικά, και γενικότερα να τονιστεί η υλιστική του αντίληψη.
Αν όντως συμβαίνει κάτι από αυτά, ή και τα δύο, θα πρέπει το άτομο να αναπτύξει τις πνευματικές του δυνατότητες και να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του σε άτομα που δεν έχουν τη δική του οικονομική δυνατότητα. Και τα δύο θα του δημιουργήσουν μια στενάχωρη κατάσταση (αφού δεν θα θέλει ούτε να μοιράζεται τα υλικά του αποκτήματα ούτε να υιοθετεί αντίθετες από τις δικές του υλιστικές αντιλήψεις). Μέσα από αυτήν, όμως, την δυσάρεστη για αυτόν κατάσταση, θα μπορέσει να νιώσει καλύτερα, θα "θεραπεύσει" την ενδεχόμενη ανισορροπία του στα θέματα αυτά.
Έτσι το καταλαβαίνω εγώ, σε περίπτωση που ισχύουν τα όσα γράφονται για τον Χείρωνα :)
Μητσάκος
15-11-2010, 11:30 AM
..........
Εχω και εγω αναδρομο Χειρωνα στον 11ο.Αλλα δεν ειναι να τρελαινομαστε τοσο.Προοδευτικα καποια στιγμη θα γυρισει και αυτος και ολα αυτα που λες μπορει να σου ερθουν μαζευμενα και τοτε με πιο καθαρο μυαλο να σκεφτεις αν πραγματικα αξιζε που πληγωθηκες γι αυτα τα γεγονοτα η οχι.
....................
Ναι, άμα είσαι ο Μαθουσάλας :cheesy:
whisperer
15-11-2010, 01:22 PM
όχι απαραίτητα καλέ μου Μητσάκο....:cheesy:
:love:
Ναι, άμα είσαι ο Μαθουσάλας :cheesy:
Μητσάκος
15-11-2010, 01:29 PM
όχι απαραίτητα καλέ μου Μητσάκο....:cheesy:
Έχεις μήπως υπόψιν σου την ταχύτητα του Χείρωνα;
whisperer
15-11-2010, 01:38 PM
Ναι αμέ (όχι βέβαια με ακρίβεια)....απλώς πολύ πρόσφατα διάβασα κάποιο άρθρο για την Χειρώνια επιστροφή (που συμβαίνει γύρω στα πενήντα μας και δεν είχα ιδέα για αυτή, οπότε κάνει μία πλήρη περιστροφή σε 50 χρόνια)...οπότε η κίνησή του σίγουρα είναι πολύ πιο γρήγορη για π.χ. από αυτή του Πλούτωνα ή άλλους...οπότε αυτό με έκανε να ψάξω και τα προοδευτικά του Χειρωνα και είδα ότι στο δικό μου για π.χ. προοδευτικό (που τον εχω επίσης ανάδρομο στο γενέθλιο) ορθοδρομεί γύρω στα 50....ας είμαστε καλά μέχρι τότε....για αυτό στο επισημαίνω και εγώ...αν κάποιος έχει γεννηθεί λίγες μέρες πριν από την μέρα που θα ορθοδρομήσει....γιατί να μην τον έχει σε ορθή πορεία πλέον στο προοδευτικό....? όποια και αν είναι η ταχύτητα κίνησής του....
Έχεις μήπως υπόψιν σου την ταχύτητα του Χείρωνα;
kinky_skorpina
15-11-2010, 01:49 PM
Μιας και μιλαμε για το Χειρωνα,να και τα δικά μου προδευτικά...
Αντίθεση γεν.Ηλιου-προοδ.Χειρωνα που ενεργοποιεί τη γενέθλιο αντίθεση μεταξυ αυτων των δυο πλανητών και αντίθεση γεν.Αφροδίτης-Χείρωνα.Αny ideas?
hattie23
15-11-2010, 03:50 PM
Κατσε γιατι εχει ενδιαφερον τωρα ...Εγω τον εχω αναδρομο στην 7η μοιρα των διδυμων και τωρα βρισκεται στην 5η μοιρα στον προοδευτικο .Το θεμα ειναι οτι οσο περνανε τα χρονια αυτος δεν ορθοδρομει αλλα πηγαινει ολο και πιο πισω.Σε 2 δεκαετιες θα ειναι στον 4η μοιρα.:blink:Τι γινεται παλι χαζομαρα κοιταω?
Τελοσπαντων ,δεν με ανησυχει ο χειρωνας αμα ειναι αναδρομος σε ολους μας παει να πει οτι η δικη μου η γενια τα προβληματακια της τα εχει λιγο πολυ.Οποτε "ομοιος τω ομοιω αει πελαζει" ελεγε ο πλατωνας αν δεν κανω λαθος.για την δικη μου την γενια το αναποδο ειναι τροπος ζωης.θα ζησουμε και με το χειρωνα αναποδα ,δεν βαριεσαι :laugh:
Μητσάκος
15-11-2010, 05:07 PM
Ναι αμέ (όχι βέβαια με ακρίβεια)....απλώς πολύ πρόσφατα διάβασα κάποιο άρθρο για την Χειρώνια επιστροφή (που συμβαίνει γύρω στα πενήντα μας και δεν είχα ιδέα για αυτή, οπότε κάνει μία πλήρη περιστροφή σε 50 χρόνια)...οπότε η κίνησή του σίγουρα είναι πολύ πιο γρήγορη για π.χ. από αυτή του Πλούτωνα ή άλλους...οπότε αυτό με έκανε να ψάξω και τα προοδευτικά του Χειρωνα και είδα ότι στο δικό μου για π.χ. προοδευτικό (που τον εχω επίσης ανάδρομο στο γενέθλιο) ορθοδρομεί γύρω στα 50....ας είμαστε καλά μέχρι τότε....για αυτό στο επισημαίνω και εγώ...αν κάποιος έχει γεννηθεί λίγες μέρες πριν από την μέρα που θα ορθοδρομήσει....γιατί να μην τον έχει σε ορθή πορεία πλέον στο προοδευτικό....? όποια και αν είναι η ταχύτητα κίνησής του....
Σωστά αυτά που λες. Το θέμα είναι ότι υπάρχει μια μεγάλη απόκλιση σε σχέση με τα προοδευτικά, καθώς η τροχιά του είναι από τις πλέον ελλειπτικές και ο μ.ο. του δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική κατά καιρούς κίνησή του, οπότε στο σύστημα των προόδων αυτό έχει μεγάλη σημασία. Επιπλέον, πρέπει να είσαι γεννημένος 1-2 μέρες πριν ορθοδρομήσει για να υπολογίζεις ότι γύρω σε 50-60 χρόνια (στην καλύτερη) θα γυρίσει ορθόδρομος αλλά και θα διανύσει απόσταση τέτοια που να έχει κάποια σημασία. Παρ' τ' αβγό και κούρευ' το :bigsmile: Για να καταλάβεις, δες το ποστ πάνω από το δικό μου...
Το βασικότερο όμως είναι τον Χείρωνα στις προόδους δεν γνωρίζω κάποιον που εμπεριστατωμένα μπορεί να μου αποδείξει κάτι -και όχι "σύμφωνα με τις μελέτες του"
popininja
15-11-2010, 05:39 PM
Αφού δεν μπορώ να βγάλω άκρη μόνη μου :embarrest
μήπωε θα μπορούσατε να βοηθήσετε με τα παρακάτω?
Προοδευόμενη Σελήνη στον Τοξότη χιαστί με τον γενν. Χείρων στον Ταύρο
και ο προοδευόμενος Χείρων επίσης στον Ταύρο σε σύνοδο με το μεσουράνημα.
hattie23
15-11-2010, 05:51 PM
Μια διαφωνια που ειχα σε ενα αμερικανικο σαιτ σχετικα με την αντιθεση χειρωνα ουρανου .
Ηταν πολυ εκεινοι που υποστηριζαν οτι ατομα με αυτη την οψη εθιζονται σε ναρκωτικες ουσιες .Μου φαινεται εντελως κουφο ολο αυτο γιατι εγω εχω χειρων αντιθεση με ουρανο και ουτε καν καπνιζω ,ουτε εχω μεχρι στιγμης τουλαχιστον "εθισμο " στο οτιδηποτε και επειτα ιδιαιτερα με τις ναρκωτικες ουσιες πιστευω οτι παιζουν ρολο οι οψεις με τον ποσειδωνα και οχι με τον χειρωνα.
Στο συγκεγκριμενο σαιτ υποστηριζαν οτι η αντιθεση με τον ουρανο δειχνει θανατο απο ναρκωτικες ουσιες γιατι ο ουρανος σχετιζεται με το ξαφνικο θανατο λογω υπερβολικης δοσης .Τοτε σχεδον ολα τα παιδια του 84 και βαλε πρεπει να γυρισουμε "τα τσακαλια 2 ":toung: αφου δεν εχω δει χαρτη συνομιληκου μου μεχρι στιγμης χωρις αυτη την αντιθεση και επιπλεον κανενα απο αυτα τα παιδια δεν καπνιζει καν.Χαζομαρες με λιγα λογια.
Ενα αλλο που ηθελα να ρωτησω ειναι η σημασια που δινουν στον Χειρωνα μεσα στην συναστρια .Ιδιαιτερα ο κλαδος της Magi astrology ,δεν νομιζω οτι παιζει τοσο σημαντικο ρολο οσο παρουσιαζετε..Παραδειγμα ο συγκεγκριμενος κλαδος λεει οτι αν υπαρχει χιαστι χειρωνα και κρονου η σχεση ειναι σιγουρο οτι θα πληγωσει τον κατοχο του χειρωνα .Παλι θα πω οτι τα παιδια που εχουμε γεννηθει το ιδιο ετος η με ενα-δυο χρονια διαφορα δεν θα επρεπε λοιπον να ειμαστε καθολου ευτυχισμενα στις σχεσεις μας αν ο χειρωνας επαιζε τοσο καθοριστικο ρολο.
Δ
μαλαμα
25-01-2011, 12:55 AM
τι γινεται οταν ο διελαυνων χειρων ερχεται σε αντιθεση με την γενεθλια σεληνη?
ΛΟΥΛΟΥΔΕΝΙΑ
31-01-2011, 12:37 AM
Δύο ερωτησούλες και από εμένα:
1. Τϊ σημαίνει σύνοδος χείρωνα του ενός με τον χείρωνα του άλλου σε μια συναστρία? (ο ένας ανάδρομος). Ότι συναντήθηκαν σε αυτή τη ζωή για να κλείσουν τις πληγές τους???
2. Στον χάρτη ηλιακής επιστροφής, η σύνοδος Δία, Χείρωνα στην ακμή του 2ου οίκου του χάρτη της ηλιακής επιστροφής μπορεί να σημαίνει βελτίωση στα οικονομικά??? (Στον γενέθλιο βρίσκονται σε όψη χιαστί). Περιμένω απόφαση δικαστηρίου για διατροφή και στον χάρτη ηλιακής επιστροφής ο κλήρος της τύχης είναι στον 9ο σε σύνοδο με την ακμή του γενέθλιου 9ου!! Επίσης στον χάρτη ηλιακής επιστροφής είναι η Σελήνη (κυβερνήτης του 5ου μου) σε σύνοδο με τον γενέθλιο κλήρο της τύχης στον 2ο γενέθλιο. Επίσης στον γενέθλιο έχω τον Δία στον 8ο. Λέτε να σωθώ από την απόφαση του δικαστηρίου? Αν πάρω καλή διατροφή, θα αρχίσω μαθήματα αστρολογίας από το my horoscope. Νομίζω ότι θα μου ταίριαζε να γίνω αστρολόγος. Τί λέτε "συνάδελφοι"??
παλίρροια
31-01-2011, 07:23 PM
.....Εχω και εγω μια ερώτηση......:embarrest επειδή δεν έχω βρεί να διαβάσω ,ο ανάδρομος Χείρωνας τι μπορεί να σημαίνει???
Με απασχολεί ιδιαίτερα στο ωροσκόπιό μου....:unsure:
Dimitraq
01-02-2011, 06:19 PM
Καλησπέρα κι από μένα :bigsmile:
Έχω την ίδια απορία με την παλίρροια.
Η κ. Σίμου, απ' όσο γνωρίζω, έχει γράψει κάποια βιβλία για τον Χείρωνα, στο site όμως δεν αναφέρεται κάπου το πώς λειτουργεί ανάδρομος.
Η ερμηνεία της ανάδρομης πορείας του σ' ένα γενέθλιο χάρτη (σε ζώδιο και οίκο που είναι τοποθετημένος) μπορεί και να σημαίνει ότι η ίαση των πληγών που φέρει ή αποκτά το άτομο θα επέλθει σε πιο ώριμη ηλικία. Ίσως πάλι όταν προοδευτικά γυρίσει ορθός, το άτομο να κατορθώσει την λύτρωση της ψυχής του..;;;
Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη και περιμένω μαζί με τους υπόλοιπους να μας δώσουν τα φώτα τους οι ειδικοί
Φιλικά
Δήμητρα :love:
παλίρροια
01-02-2011, 09:55 PM
Σ' ευχαριστώ Δήμητρα που προσπάθησες να το ερμηνεύσεις, κάτι τέτοιο έκτιμώ και εγώ αν κρίνω τα γεγονότα της ζωής μου,και το πως αισθάνομαι....:embarrest
Πάντως έχω Χείρων ανάδρομο στον Κριό στον 11ο οίκο και αισθάνομαι,μα και αντιλαμβανομαι πως δεν έχει .....τελειώσει ακόμα μαζί μου.....μια και συμμετέχει και σε ένα γιόντ που νομίζω πως δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη......:embarrest
Οπότε.....:unsure:
Dimitraq
01-02-2011, 10:14 PM
Παλίρροια,
προφανής η ερμηνεία που δίνω..:embarrest
Κι εγώ έχω ανάδρομο Χείρωνα στον Κριό στον 10ο οίκο μου ο οποίος κάνει αντίθεση με Ουρανό (4ος), χιαστί με τον ¶ρη (που είναι και κυβερνήτης του 10ου μου) κι ευτυχώς ένα ωραίο τριγωνάκι με Αφροδίτη.
Όπως καταλαβαίνεις, όταν η αντίθεση πιάνει άξονα 4ου - 10ου, οι γονείς έχουν παίξει ένα "ρόλο" στην πληγή...
Όμως επειδή ο 10ος είναι και η καριέρα, έχω την εντύπωση πως εκεί είναι και "γιατρειά" μου, τουλάχιστον έτσι το εισπράττω.. :unsure:
παλίρροια
01-02-2011, 10:39 PM
Παλίρροια,
προφανής η ερμηνεία που δίνω..:embarrest
Κι εγώ έχω ανάδρομο Χείρωνα στον Κριό στον 10ο οίκο μου ο οποίος κάνει αντίθεση με Ουρανό (4ος), χιαστί με τον ¶ρη (που είναι και κυβερνήτης του 10ου μου) κι ευτυχώς ένα ωραίο τριγωνάκι με Αφροδίτη.
Όπως καταλαβαίνεις, όταν η αντίθεση πιάνει άξονα 4ου - 10ου, οι γονείς έχουν παίξει ένα "ρόλο" στην πληγή...
Όμως επειδή ο 10ος είναι και η καριέρα, έχω την εντύπωση πως εκεί είναι και "γιατρειά" μου, τουλάχιστον έτσι το εισπράττω.. :unsure:
:unsure: Να υποθέσω πως στην δική μου περίπτωση έχει να κάνει με τις επιθυμίες μου....:embarrest
Πάντως κάνει και χιαστί με Αφροδίτη-Αρη.-Δια....αυτό δεν θέλω να το ερμηνεύσω με φοβίζει....:embarrest η για να είμαι πιο ακριβής ο ιδιος μου ο εαυτός με φοβίζει....
Lilapause
02-02-2011, 12:57 PM
Καλημέρα και από μένα!!
Μέχρι τώρα δε μπορούσα να φανταστώ πως ο Χείρωνας θα παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στο ωροσκόπιο και δεν τον είχα κοιτάξει καν.Μήπως ξέρει κανείς τι δείχνει στον 4ο οίκο στην 14η μοίρα του Κριού, μιας και θα ενεργοποιηθεί από Ουρανό με σύνοδο;Στον γενέθλιο οι δυό τους κάνουν αντίθεση!!
Ευχαριστώ!!
vaso78
02-02-2011, 08:30 PM
Ό,τι έχω διαβάσει για τον Χείρωνα μέχρι σήμερα μου φαίνεται φοβερά κλισέ που περικλείεται σε δυο λέξεις: τραύμα - θεραπεία. Σύμφωνα μ' αυτό το κλισέ λοιπόν ή ο άντρας θα δημιουργήσει στην γυναίκα τραύματα κι αυτή... θα το ρίξει στην σπατάλη (2ος οίκος) για να θεραπευτεί ή θα την εκμεταλλευτεί οικονομικά κι αυτό θα της δημιουργήσει... κάποιο ψυχικό τραύμα ή θα την βοηθήσει να ξεπεράσει... οικονομικά της τραύματα! Υπάρχουν φυσικά κι άλλες εκδοχές ανάλογα με τον τρόπο που θα ερμηνεύσει κανείς αυτό το κλισέ.
Καλησπέρα..
Θα με ενδιέφερε αν μπορούσατε να παραθέσετε ποιές είναι οι άλλες εκδοχές, που θα μπορούσαν να ισχύουν για αυτό το κλισέ :embarrest
ειδικά όταν ο χείρων της γυναίκας κανει σύνοδο με τον ήλιο του ανδρα, στον 2ο οίκο αυτης στον ταύρο...
Ευχαριστώ