View Full Version : Αμοιβαία δεκτικότητα.
Καλησπέρα σας,
'Ενας πλανήτης βρίσκεται σε αμοιβαία δεκτικότητα με έναν άλλον, όταν ο καθένας από τους δυο βρίσκεται μέσα στο ζώδιο που κυβερνιέται από τον άλλον π.χ. Ο ερμής στο ζυγό (που κατά παράδοση κυβερνιέται από την αφροδίτη) και η αφροδίτη στην παρθένο (που κατά παράδοση κυβερνιέται από τον ερμή). Αυτό το διάβασα σε ένα παλιό βιβλίο του Ντέρεκ και της Τζούλια Πάρκερ.
Σύμφωνα όμως με έναν καλό μου φίλο αστρολόγο η μόνη δεκτικότητα που δεν λειτουργεί ανακουφιστικά είναι όταν ο ερμής βρίσκεται στον τοξότη και ο δίας π.χ. στους διδύμους. Συμφωνείτε σε αυτό; Γιατί δεν μπορώ να το καταλάβω. Αφού οι αμοιβαίες δεκτικότητες δρουν συμπληρωματικά για το καλό του ατόμου, γιατί να μην λειτουργεί και αυτή;
Χρήστος Άρχος
09-10-2007, 10:18 PM
Αγαπητή
Ο όρος καταρχάς ονομάζεται αμοιβαία υποδοχή. Κάθε αμοιβαία υποδοχή είναι αρκετά θετική γιατί διευκολύνει τους πλανήτες να εκφραστούν και να συνεργαστούν. Αυτό όμως ισχύει στην ωριαία αστρολογία στην ψυχολογική αστρολογία μπορεί μία αμοιβαία υποδοχή να βοηθά σε μία έκφραση των πλανητών που όμως να είναι αρνητική. Για το συγκεκριμένο δίπολο δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερο πρόβλημα απλά οποιαδήποτε αμοιβαία υποδοχή συμβαίνει σε αντιθετικά ζώδια υπάρχουν προβλήματα έκφρασης αλλά μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και τα δώρα της συμπληρωματικότητας.
Toksotaki
09-10-2007, 11:17 PM
αρα αυτο ειναι καλο?το ιδιο συμβαινει και οταν εχουμε Αφροδιτη στον Αιγοκαιρω(εξαρση του αρη) και Αρη στον ταυρο(κυριαρχια αφροδιτης)?
laziali
10-10-2007, 01:38 AM
Νομίζω πως κάτι δεν κατάλαβες σωστά. Η αμοιβαία υποδοχή έχει σχέση με την κυριαρχία.. Δηλαδή να έχεις ¶ρη στον Τοξότη και Δία στον Κριό
Ο Δίας κυβερνά τον Τοξότη
Ο ¶ρης τον Κριό
Μεταξύ τους βρίσκονται σε αμοιβαία υποδοχή γιατί ο ένας πλανήτης βρίσκεται στο ζώδιο κυριαρχίας του άλλου!
Βασιλική Κόντη
10-10-2007, 11:17 PM
Καλησπέρα σας,
'Ενας πλανήτης βρίσκεται σε αμοιβαία δεκτικότητα με έναν άλλον, όταν ο καθένας από τους δυο βρίσκεται μέσα στο ζώδιο που κυβερνιέται από τον άλλον π.χ. Ο ερμής στο ζυγό (που κατά παράδοση κυβερνιέται από την αφροδίτη) και η αφροδίτη στην παρθένο (που κατά παράδοση κυβερνιέται από τον ερμή). Αυτό το διάβασα σε ένα παλιό βιβλίο του Ντέρεκ και της Τζούλια Πάρκερ.
Σύμφωνα όμως με έναν καλό μου φίλο αστρολόγο η μόνη δεκτικότητα που δεν λειτουργεί ανακουφιστικά είναι όταν ο ερμής βρίσκεται στον τοξότη και ο δίας π.χ. στους διδύμους. Συμφωνείτε σε αυτό; Γιατί δεν μπορώ να το καταλάβω. Αφού οι αμοιβαίες δεκτικότητες δρουν συμπληρωματικά για το καλό του ατόμου, γιατί να μην λειτουργεί και αυτή;
Αγαπητή φίλη
υπάρχει αμοιβαία υποδοχή από έξαρση, από θέση αλλά και από πτώση.Λειτουργεί όπως είπατε ανακουφιστικά ή κάπως έτσι όταν είναι από θέση ή από έξαρση όταν όμως είναι από πτώση η υποδοχή ή σε κατάσταση αδυναμίας οι πλανήτες τότε λειτουργούν εντελώς αρνητικά και σε γεννέθλιο Ωροσκόπιο αλλά κυρίως σε ερωτήσεις Ωριαίας.
Φιλικά
Βασιλική Κόντη
Toksotaki
11-10-2007, 12:01 AM
βασικα σχετικα με αυτο ο Αρης στον ταυρο ειναι σε αδυναμια?εχω διαβασει αρθρα σχετικα με αδυναμιες των πλανητων και αλλοτε το εχει και αλλοτε οχι.