PDA

View Full Version : Απόψεις περί ερμηνείας 1ου - 7ου οίκου.

Κασσιόπη
02-10-2007, 01:19 PM
Όχι. Εννοώ πως το να κρίνεις πως δεν ταιριάζεις με όσους έχουν ζώδιο ίδιο με το ζώδιο του ωροσκόπου σου, σημαίνει απλά πως κρίνεις ότι τα χρακτηριστικά του ζωδίου αυτού δεν ταιριάζουν με τα δικά σου, και όχι πως αυτή είναι η κρυμμένη πλευρά του εαυτού σου, την οποία ακόμη δεν κατόρθωσες να αποδεχτείς.

Αργοναύτης
02-10-2007, 02:24 PM
Όχι. Εννοώ πως το να κρίνεις πως δεν ταιριάζεις με όσους έχουν ζώδιο ίδιο με το ζώδιο του ωροσκόπου σου, σημαίνει απλά πως κρίνεις ότι τα χρακτηριστικά του ζωδίου αυτού δεν ταιριάζουν με τα δικά σου, και όχι πως αυτή είναι η κρυμμένη πλευρά του εαυτού σου, την οποία ακόμη δεν κατόρθωσες να αποδεχτείς.

Σωστό. Εξάλλου η κρυμένη πλευρά σου θα'ταν στον Ωροσκόπο ; Φανερότατη θα'ναι, η τζαμαρία του χάρτη είναι ο Ωροσκόπος. Ενίοτε προκαλεί και επιθέσεις με σιδηρολοστούς κι άντε να την επισκευάσεις μετά. Ο 7ος είναι το μυστικό, ίσως αυτό δεν αποδέχεσαι, μπορεί να μην θες να κοιτάξεις στον καθρέφτη, τον 7ο (δηλαδή θα σου προκαλούν αντιπάθεια αν ο 'Ηλιος τους κάνει αντίθεση με κάποιον πλανήτη του 7ου). Κι εγώ έχω παρατηρήσει ότι δυσκολεύτηκα πολύ να αποδεχτώ τον 7ο μου και για μια μεγάλη φάση δεν καταλάβαινα γιατί έλκω συνέχεια Υδροχόες που δεν τις ήθελα κατά βός γιατί μου φαίνονταν πολύ απρόσωπες, κάτι που δεν είμαι εγώ που αφομοιώνομαι και αφοσοιώνομαι. Σε μένα λειτούργησε κάποιες φορές μίσος για τους "απέναντι" του 7ου. Μήπως όμως έγινε γιατί είδα στον Ωροσκόπο τους πλευρές που έχω στον 7ο μου και θέλω να απωθήσω ;
Γιατί παλεύω μεταξύ ανεξαρτησίας και εξάρτησης. Το πολύ κοντά με τρομάζει αλλά και το πολύ απρόσωπο δεν μου αρέσει.

Κασσιόπη
02-10-2007, 02:31 PM
Σωστό. Εξάλλου η κρυμένη πλευρά σου θα'ταν στον Ωροσκόπο ; Φανερότατη θα'ναι, η τζαμαρία του χάρτη είναι ο Ωροσκόπος. Ενίοτε προκαλεί και επιθέσεις με σιδηρολοστούς κι άντε να την επισκευάσεις μετά. Ο 7ος είναι το μυστικό, ίσως αυτό δεν αποδέχεσαι, μπορεί να μην θες να κοιτάξεις στον καθρέφτη, τον 7ο (δηλαδή θα σου προκαλούν αντιπάθεια αν ο 'Ηλιος τους κάνει αντίθεση με κάποιον πλανήτη του 7ου). Κι εγώ έχω παρατηρήσει ότι δυσκολεύτηκα πολύ να αποδεχτώ τον 7ο μου και για μια μεγάλη φάση δεν καταλάβαινα γιατί έλκω συνέχεια Υδροχόες που δεν τις ήθελα κατά βός γιατί μου φαίνονταν πολύ απρόσωπες, κάτι που δεν είμαι εγώ που αφομοιώνομαι και αφοσοιώνομαι. Σε μένα λειτούργησε κάποιες φορές μίσος για τους "απέναντι" του 7ου. Μήπως όμως έγινε γιατί είδα στον Ωροσκόπο τους πλευρές που έχω στον 7ο μου και θέλω να απωθήσω ;
Γιατί παλεύω μεταξύ ανεξαρτησίας και εξάρτησης. Το πολύ κοντά με τρομάζει αλλά και το πολύ απρόσωπο δεν μου αρέσει.

Βρε βρε βρε, τι βλέπω...:bigsmile:

Από εκεί που ο 7ος οίκος είναι τυπικός, των συμβολαίων κτλ κτλ, τώρα μας έγινε πολύ πολύ ουσιαστικός... Τι έγινε ξαφνικά, φίλε μου; :bigsmile:

Για να είμαι ειλικρινής πάντως, προσωπικά αποδίδω την μη αποδοχή των όσων "πέφτουν" επάνω στον ωροσκόπο μου, στην Αφροδίτη μου στον Τοξότη, έστω κι αν κάποιος φίλος προσπαθεί να με πείσει πως η Αφροδίτη στον Τοξότη είναι γιαλαντζί και ουσιαστικά είναι Αιγοκερίσια. :bigsmile:
Πάντως, με τον έβδομο δεν έχω πρόβλημα, υπάρχουν αρκετοί Παρθένοι που συμπαθώ, ασχέτως κι αν σε πολλά σημεία διαφωνώ μαζί τους.

Γενικώς τώρα, νομίζω πως ο έβδομος δείχνει και τους "φανερούς εχθρούς" - εγώ το ερμηνεύω ως τα άτομα με τα οποία έρχεται κανείς σε ευθεία, ανοιχτή σύγκρουση, ενώ ο 12ος τους κρυφούς.

Αργοναύτης
02-10-2007, 02:34 PM
Πάντως, με τον έβδομο δεν έχω πρόβλημα, υπάρχουν αρκετοί Παρθένοι που συμπαθώ, ασχέτως κι αν σε πολλά σημεία διαφωνώ μαζί τους.

Τώρα είμαι πραγματικά ευτυχισμένος. Μπορώ να κλείσω τα μάτια μου ήρεμος και με ξεπληρωμένο κάρμα. (δεν ξέρω τι συμβαίνει πάντως και εξακολουθώ να κάνω κλικ στα smilies και να μην τα δέχεται το forum, και όχι τίποτα άλο αλλά θα νομίζουν όλοι ότι είμαι αγέλαστος).

Κασσιόπη
02-10-2007, 02:44 PM
Τώρα είμαι πραγματικά ευτυχισμένος. Μπορώ να κλείσω τα μάτια μου ήρεμος και με ξεπληρωμένο κάρμα. (δεν ξέρω τι συμβαίνει πάντως και εξακολουθώ να κάνω κλικ στα smilies και να μην τα δέχεται το forum, και όχι τίποτα άλο αλλά θα νομίζουν όλοι ότι είμαι αγέλαστος).

Βρε μανία με αυτό το κάρμα... Το καλό είναι παντως πως σχετικά με τις πληρωμές δεν συναντάς πρόβλημα με το συνάλλαγμα. Όλα τα παίρνει. Ούτε η Bundesbank να ήταν.:bigsmile:

Πρόβλημα με τα smilies;;; Και δεν έχουμε και ανάδρομο Ερμή. Φαντάσου.

Περιμένω κι άλλες αναλύσεις για τον άξονα 1ου - 7ου.

Αργοναύτης
02-10-2007, 03:04 PM
Βρε μανία με αυτό το κάρμα... Το καλό είναι παντως πως σχετικά με τις πληρωμές δεν συναντάς πρόβλημα με το συνάλλαγμα. Όλα τα παίρνει. Ούτε η Bundesbank να ήταν.:bigsmile:

Πρόβλημα με τα smilies;;; Και δεν έχουμε και ανάδρομο Ερμή. Φαντάσου.

Περιμένω κι άλλες αναλύσεις για τον άξονα 1ου - 7ου.

Εμπειρικά μιλώντας, γιατί έχει και πιο ενδιαφέρον νομίζω ως παράδειγμα, έχω πολύ χαρακτηριστικές εμπειρίες με άτομα και ομάδες που είχαν τα φώτα ή τον Ωροσκόπο τους στον 7ο μου. Συνέβαινε πάντα - μα πάντα - το εξής. Μια απόλυτη ταύτιση, από άποψη ακόμα και χαρακτήρα, ασυνήθιστη λόγω της αντίθεσης των ακμών, μια αίσθηση ότι είμαστε συγκοινωνούντα δοχεία, την οποία διαδέχοταν μια φάση έντονης απογοήτευσης, πληγών και αποχωρισμού. 'Ηταν πολύ χαρακτηριστικό σε δυο ομάδες, που ένοιωσα αμέσως ψυχικά κοντά τους. Με το πέρασμα του καιρού ένας από τους δυο μάλλον αρχίζει να τρομάζει γιατί ο ένας θυμίζει στον άλλο πλευρές του χαρακτήρα του που θέλει να απωθήσει. Αν υπάρχουν υποστηρικτικοί πλανήτες μου στον 7ο της ομάδας ή του "απέναντι" από άποψη οικοθεσίας ατόμου, λειτουργώ ως talisman που όταν πάνε να το σπάσουν οι ''συνέταιροι'' του 7ου, διαλύονται αυτοί και όχι εγώ. Αν αυτοί έχουν υποστηρικτικούς πλανήτες στον 7ο μου, τότε συμβαίνει το αντίθετο, επωφελούνται εκείνοι και εγώ σπάω και η ομάδα διατηρείται ανέπαφη. Βέβαια δεν έχω και το τεράστιο στατιστικό δείγμα, αλλά το φαινόμενο αντίθεσης ακμών το θεωρώ από τα πιο δύσκολα προς επίλυση και φτύνω αίμα όταν δω αντίθεση οίκων και στις ηλιακές επιστροφές.

Κασσιόπη
02-10-2007, 03:19 PM
Εμπειρικά μιλώντας, γιατί έχει και πιο ενδιαφέρον νομίζω ως παράδειγμα, έχω πολύ χαρακτηριστικές εμπειρίες με άτομα και ομάδες που είχαν τα φώτα ή τον Ωροσκόπο τους στον 7ο μου. Συνέβαινε πάντα - μα πάντα - το εξής. Μια απόλυτη ταύτιση, από άποψη ακόμα και χαρακτήρα, ασυνήθιστη λόγω της αντίθεσης των ακμών, μια αίσθηση ότι είμαστε συγκοινωνούντα δοχεία, την οποία διαδέχοταν μια φάση έντονης απογοήτευσης, πληγών και αποχωρισμού. 'Ηταν πολύ χαρακτηριστικό σε δυο ομάδες, που ένοιωσα αμέσως ψυχικά κοντά τους. Με το πέρασμα του καιρού ένας από τους δυο μάλλον αρχίζει να τρομάζει γιατί ο ένας θυμίζει στον άλλο πλευρές του χαρακτήρα του που θέλει να απωθήσει. Αν υπάρχουν υποστηρικτικοί πλανήτες μου στον 7ο της ομάδας ή του "απέναντι" από άποψη οικοθεσίας ατόμου, λειτουργώ ως talisman που όταν πάνε να το σπάσουν οι ''συνέταιροι'' του 7ου, διαλύονται αυτοί και όχι εγώ. Αν αυτοί έχουν υποστηρικτικούς πλανήτες στον 7ο μου, τότε συμβαίνει το αντίθετο, επωφελούνται εκείνοι και εγώ σπάω και η ομάδα διατηρείται ανέπαφη. Βέβαια δεν έχω και το τεράστιο στατιστικό δείγμα, αλλά το φαινόμενο αντίθεσης ακμών το θεωρώ από τα πιο δύσκολα προς επίλυση και φτύνω αίμα όταν δω αντίθεση οίκων και στις ηλιακές επιστροφές.

Μια τάση συμφωνίας - όχι τόσο ταύτισης, ταύτιση θεωρώ ότι κάποιες φορές συμβαίνει στον πρώτο - ως προς τον έβδομο, βρίσκω ότι συμβαίνει αρκετές φορές. Ωστόσο πρέπει να συνεπικουρείται και από το υπόλοιπο ωροσκόπιο για να δώσει τέτοια έντονα συναισθήματα.
Σε μένα, για παράδειγμα, δεν συμβαίνει κάτι τόσο έντονο. Κάποιους Παρθένους τους συμπαθώ, κάποιους άλλους όχι, ήρεμα πράγματα.

Αυτό το ζήτημα του τρόμου και των υποσυνείδητων προστριβών βλέπω πως αρχίζει και γίνεται ευρέως αποδεκτό, άσχετα αν κανείς το αποδίδει στον 1ο ή στον 7ο οίκο.

Μήπως όμως θέλει κάποια προσοχή; Ορισμένα πράγματα δεν μας ταιριάζουν ακριβώς επειδή είναι ξένα προς εμάς κι όχι επειδή τα έχουμε καταχωνιάσει και όταν τα βλέπουμε στους άλλους μας αναστατώνουν.

Δεν ξέρω, αλλά δεν με πείθει και πολύ αυτή η αντιθετοαντιστροφή, πολύ "στρετς" ερμηνεία μου ακούγεται.

Αργοναύτης
02-10-2007, 03:55 PM
Δεν ξέρω, αλλά δεν με πείθει και πολύ αυτή η αντιθετοαντιστροφή, πολύ "στρετς" ερμηνεία μου ακούγεται.

Ούτε εμένα έχει πείσει απόλυτα, αλλά είναι διαδεδομένη άποψη. Τους Ιχθείς τους συμπαθώ αρχικά γιατί μου βγάζουν κάτι να θέλω να τους προστατεύσω, μια ανθρωπιά, αλλά μετά δεν φέρονται και με τον καλύτερο τρόπο όλοι. Εξαρτάται από χίλια δυο πράγματα και από το φύλο. Γυναίκα Παρθένος είναι πολύ πιο πονηρή αλεπού από τον άντρα Παρθένο. Γενικά συμβουλεύω ό,τι αρνητικά χαρακτηριστικά ζωδίων διαβάζετε, όταν πρόκειται για γυναίκα να τα πολλαπλασιάζετε, αυτό ισχύει δυστυχώς παντού. (αστειάκι ήταν αυτό. Το διευκρινίζω για λόγους ασφαλείας).

Κασσιόπη
02-10-2007, 04:01 PM
Ούτε εμένα έχει πείσει απόλυτα, αλλά είναι διαδεδομένη άποψη. Τους Ιχθείς τους συμπαθώ αρχικά γιατί μου βγάζουν κάτι να θέλω να τους προστατεύσω, μια ανθρωπιά, αλλά μετά δεν φέρονται και με τον καλύτερο τρόπο όλοι. Εξαρτάται από χίλια δυο πράγματα και από το φύλο. Γυναίκα Παρθένος είναι πολύ πιο πονηρή αλεπού από τον άντρα Παρθένο. Γενικά συμβουλεύω ό,τι αρνητικά χαρακτηριστικά ζωδίων διαβάζετε, όταν πρόκειται για γυναίκα να τα πολλαπλασιάζετε, αυτό ισχύει δυστυχώς παντού. (αστειάκι ήταν αυτό. Το διευκρινίζω για λόγους ασφαλείας).

Ότι κάτι είναι διαδεδομένο σε ένα χώρο, δε σημαίνει πως πρέπει να το αποδεχόμαστε εάν δεν μας καλύπτει. Οι κανόνες ενίοτε προσφέρονται προς κατάρριψη.

Τους Ιχθείς είναι λογικό να τους συμπαθείτε. Πρόκειται για το διπολικό σας ζώδιο, με το οποίο συνδέεστε μέσω της όψης της αντίθεσης, που για μένα είναι ίσως η όψη με το ισχυρότερο δυναμικό.

Ότι εξαρτάται από χίλια δυο πράγματα κι ότι το φύλο είναι ένα από αυτά, θα συμφωνήσω.:laugh:

Λευκή
02-10-2007, 04:16 PM
Τους Ιχθείς είναι λογικό να τους συμπαθείτε. Πρόκειται για το διπολικό σας ζώδιο, με το οποίο συνδέεστε μέσω της όψης της αντίθεσης, που για μένα είναι ίσως η όψη με το ισχυρότερο δυναμικό.

Να πω,να πω;:toung:
Τους Λέοντες που είναι το διπολικό μου ζώδιο δεν τους πολυσυμπαθώ,συμπαθώ όμως άτομα που έχουν ωροσκόπο λέοντα!Έχει να κάνει με τον 7ο οίκο στον Λέοντα και της ισχυρής πολικότητας;(μια και συζητάτε για τον 7ο οίκο δηλαδή...:bigsmile:)Είναι ένα μυστήριο αυτό ,ειδικά όταν τη μισή μέρα στο σπίτι μου ακούω για τις πολικότητες.
Όσο για την παρατήρηση σχετικά με το φύλο,φοβάμαι πως κι εγώ θα συμφωνήσω.

*Astropeleki*
02-10-2007, 04:19 PM
Εγώ πάλι μια χαρά τα πηγαίνω με τους Λέοντες :bigsmile: Βέβαια έχω ακμή 11ου στον Λέοντα. Ίσως παίζει κάποιο ρόλο εκεί.

Αργοναύτης
02-10-2007, 04:46 PM
Ότι κάτι είναι διαδεδομένο σε ένα χώρο, δε σημαίνει πως πρέπει να το αποδεχόμαστε εάν δεν μας καλύπτει. Οι κανόνες ενίοτε προσφέρονται προς κατάρριψη.

Πω πω, ύφος σκληρής Αιγόκερου συνδυασμένο με παρθενίσιο πνεύμα αντιλογίας. Εγώ σας είπα αν βάζατε υποψηφιότητα στο γνωστό κόμμα για την ηγεσία θα τον τρώγατε λάχανο τον άλλο τον Αιγόκερω τον τροφαντό. Οι αντιθέσεις ακμών δείχνουν έλξη αλλά δεν στέκεται εύκολα. Ο 'Ηλιος στην Παρθένο έλκεται από τον 'Ηλιο στα ψάρια. Σ'αυτό δεν διαφωνώ, αλλά μετά δεν κρατιέται αυτό το πράγμα γιατί δεν αρκεί η συναίσθηση και η συμπόνοια.
Δίνεις δίνεις και μετά τελειώνει. Και δίνει ο Παρθένος, όχι τα ψάρια, γιατί αυτός είναι ο δυνατός στην σχέση.

Κασσιόπη
02-10-2007, 05:04 PM
Πω πω, ύφος σκληρής Αιγόκερου συνδυασμένο με παρθενίσιο πνεύμα αντιλογίας. Εγώ σας είπα αν βάζατε υποψηφιότητα στο γνωστό κόμμα για την ηγεσία θα τον τρώγατε λάχανο τον άλλο τον Αιγόκερω τον τροφαντό. Οι αντιθέσεις ακμών δείχνουν έλξη αλλά δεν στέκεται εύκολα. Ο 'Ηλιος στην Παρθένο έλκεται από τον 'Ηλιο στα ψάρια. Σ'αυτό δεν διαφωνώ, αλλά μετά δεν κρατιέται αυτό το πράγμα γιατί δεν αρκεί η συναίσθηση και η συμπόνοια.
Δίνεις δίνεις και μετά τελειώνει. Και δίνει ο Παρθένος, όχι τα ψάρια, γιατί αυτός είναι ο δυνατός στην σχέση.

Τι να κάνω, φταίει το κάρμα μου βλέπετε. Σύνοδος Σελήνης με Β.Δ. στον 7ο. Όχι πως είναι μοιρολατρία, αλλά τι να κάνουμε , αυτό είναι το μονοπάτι σε αυτή τη ζωή, πρέπει να το λουστούμε, να ξεπληρώσουμε τα χρέη, να δεχθούμε τα ζόρια αυτής της ζωής ευελπιστώντας πως σε μια επόμενη, αν αποδειχθούμε καλά παιδάκια, θα είμεθα λιγότερο δυστυχείς. Αλλά, πάνω από όλα , δεν είμαστε μοιρολάτρες. :bigsmile:

Όχι, δεν μπλέκω με το γνωστό κόμμα. Τους το χαρίζω. :bigsmile:

Ότι δίνει πιο πολλά ο Παρθένος στους Ιχθείς, θα συμφωνήσω. Γενικότερα νομίζω όμως πως είναι από τις σχέσεις που κρατούν. Προσωπικά έχω αρκετές υπόψη μου.

Κασσιόπη
02-10-2007, 05:05 PM
(Πλάκα κάνω, δεν πιστεύω στο κάρμα, μην παρεξηγηθώ)

Αργοναύτης
02-10-2007, 05:14 PM
Ότι δίνει πιο πολλά ο Παρθένος στους Ιχθείς, θα συμφωνήσω. Γενικότερα νομίζω όμως πως είναι από τις σχέσεις που κρατούν. Προσωπικά έχω αρκετές υπόψη μου.

Μου φαίνονται πολύ ταιριαστές ψυχικά και πνευματικά αυτές οι σχέσεις αλλά όχι σε όλα τα άλλα επίπεδα αν μιλήσω για μένα.

Κασσιόπη
02-10-2007, 05:17 PM
Μου φαίνονται πολύ ταιριαστές ψυχικά και πνευματικά αυτές οι σχέσεις αλλά όχι σε όλα τα άλλα επίπεδα αν μιλήσω για μένα.

Προφανώς εκεί είναι θέμα προσωπικού ωροσκοπίου. Αν το γνώριζα επακριβώς ίσως μπορούσα να πω περισσότερα.

Αργοναύτης
02-10-2007, 05:37 PM
Προφανώς εκεί είναι θέμα προσωπικού ωροσκοπίου. Αν το γνώριζα επακριβώς ίσως μπορούσα να πω περισσότερα.

Προχθές σκεφτόμουν αν αξίζει να ασπαστώ το προοδευμένο ως γενέθλιο, έτσι για αλλαγή, γιατί βαρέθηκα το παλιό (smile). Κοιτάζοντάς το προοδευμένο και αυτό σήμερα με περιγράφει πολύ καλύτερα. Κάποια σκέψη πάνω σ'αυτό ; Θυμάμαι ότι από παλιότερα είχατε εκφράσει αντίθετη άποψη (τι πιο φυσικό )

Κασσιόπη
02-10-2007, 05:50 PM
Προχθές σκεφτόμουν αν αξίζει να ασπαστώ το προοδευμένο ως γενέθλιο, έτσι για αλλαγή, γιατί βαρέθηκα το παλιό (smile). Κοιτάζοντάς το προοδευμένο και αυτό σήμερα με περιγράφει πολύ καλύτερα. Κάποια σκέψη πάνω σ'αυτό ; Θυμάμαι ότι από παλιότερα είχατε εκφράσει αντίθετη άποψη (τι πιο φυσικό )

Λοιπόν, για να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πραγματάκια: Δεν πιστεύω σε οποιαδήποτε μεταφυσική. Επομένως, απορρίπτω όλες τις έννοιες της αστρολογίας που σχετίζονται αμιγώς με μεταφυσική (π.χ. κάρμα, βόρειους δεσμούς, ανάδρομους πλανήτες, τωρινά/ παρελθοντικά μονοπάτια ή λεωφόροι και λοιπά παρεμφερή). Επιπλέον, οποιαδήποτε άλλη έννοια πατάει με το ένα πόδι στη μεταφυσική και το άλλο στην απλή παρατήρηση, της βάζω και τα δύο πόδια στο επίπεδο της απλής παρατήρησης.

Συνεπώς, δέχομαι μόνο οτιδήποτε μπορεί να έχει "φυσική" ερμηνεία. Η επιρροή των όψεων, κάλλιστα μπορεί να έχει μια τέτοια. Στα των οίκων επικρατεί μια λίγο μεγαλύτερη ασάφεια, αλλά κι αυτά νομίζω πως με μερικές διορθωτικές μετατροπές, θα μας οδηγήσουν κάποια στιγμή στην αιτιοκρατική αλήθεια.

Αν τώρα εσείς θέλετε να ασπαστείτε το προοδευτικό, καθόλου κακό για αλλαγή. Γενικώς όμως νομίζω πως το προοδευτικό ωροσκόπιο δεν έχει να πει και πολλά. Προδιαγράφει πορεία. Σαν να σου λέει: "Πάνω από όλα είσαι ελεύθερος να διαμορφώσεις το χαρακτήρα σου, αλλά στην ηλικία τάδε, θα είσαι κάπως έτσι και θα έχεις αυτές τις τάσεις, διότι οι γενέθλιες επιρροές θα έχουν οδηγηθεί προς τα εκεί. Αλλά, πάνω από όλα, είναι στο χέρι σου το πως θα διαμορφώσεις το ωροσκόπιό σου."

Είναι λιγάκι αντιφατικό, δεν βρίσκετε;:bigsmile:

Βασιλης Παπαδολιας
03-10-2007, 10:34 AM
Η υπόλοιπη χτεσινή "μονομαχία" έχει μεταμερφθεί μετά από παράκληση μου από την ομάδα διαχείρισης στο thread Αιτιότητα ή Συγχρονικότητα:Απόψεις (http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=4426) ως άσχετη με το θέμα του 1ου και του 7ου οίκου...

Αναδημοσιεύω απλά τη δική μου άποψη, γιατί έχει σχέση με το συγκεκριμένο θέμα...

Παρακαλώ όσοι δημοσιεύσουμε στο thread στο εξής να μείνουμε επί του θέματος...

----------------------

Επί του θέματος (κι ας αφήσουμε τις μονομαχίες) νομίζω ότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που ο 7ος σχετίζεται με πλευρές που δε θέλουμε να αποδεχτούμε. Κάνω μία παραπομπή στην εργασία Ψυχολογία και Αστρολογία. Είχαμε πει για τον 5ο οίκο κάπου φευγαλέα... Στην ίδια εργασία (που ΘΑ δημοσιευτεί, μην τα ξαναλέμε) ο 7ος συνδέεται με αυτό που ο Γιουνγκ ονομάζει Σκιά. Το κομμάτι μέσα μας που ...

α) ξέρουμε ότι ποτέ δε θα γίνουμε
β) γι' αυτό το θαυμάζουμε
γ) γι' αυτό το μισούμε...

Ανάλογα με το πώς τοποθετείται κανείς απέναντι στην ίδια του τη Σκιά, αποδέχεται καλύτερα ή χειρότερα τους εκπροσώπους του 7ου οίκου... Σημασία έχει επίσης και το πώς τοποθετείται απέναντι στο δικό του ωροσκόπο και ζώδιο... Σε πολλές περιπτώσεις που κάποιος δεν μπορεί να εκφράσει με ευκολία τον ωροσκόπο του δείχνει τάσεις να υιοθετήσει χαρακτηριστικά του απέναντι ζωδίου. Έτσι σα σκιά βλέπει πια όχι τον 7ο οίκο του, αλλά τον ίδιο τον Ωροσκόπο του...

Η όλη διεργασία είναι αρκετά ψυχολογική...

Φιλικά

ΒΠ

Αργοναύτης
03-10-2007, 11:00 AM
Η υπόλοιπη χτεσινή "μονομαχία" έχει μεταμερφθεί μετά από παράκληση μου από την ομάδα διαχείρισης στο thread Αιτιότητα ή Συγχρονικότητα:Απόψεις (http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=4426) ως άσχετη με το θέμα του 1ου και του 7ου οίκου...

Πάντως εγώ δεν το ένοιωσα όλο αυτό ως μονομαχία. Η Κασσιόπη χθες μου έφτιαξε τη μέρα και δεν το λέω καθόλου ειρωνικά. Την θεωρώ από τις πιο ενδιαφέρουσες συνομιλήτριες και με απίθανο χιούμορ. Αυτό που γράφεις για τον 7ο και πλευρές που δεν θέλουμε να αποδεχθούμε συμφωνώ όπως ήδη έχω πει. Να δει κάποιος σαν Σκιά όμως τον Ωροσκόπο το βλέπω πολύ δύσκολο, η Κασσιόπη ίσως δεν τα'χει καλά με το ζώδιο του Ωροσκόπου της όπως η ίδια έχει γράψει, γιατί ίσως κάποια όψη με πλανήτη του 7ου να της προκαλεί κάποια εσωτερική σύγκρουση που έμεσα μεταφέρεται και σε μια προδιάθεση για σύγκρουση ή αμφισβήτη με τον περίγυρο. Εμένα από μικρό παιδάκι ο κοντινός περίγυρός (γονείς, συγγενείς εξ αίματος, πολύ στενοί φίλοι - φιλίες που έχουν κρατήσει πολλά χρόνια) αναγνωρίζουν τον Ωροσκόπο κι όχι τον 'Ηλιο μου, και μόνο οι μακρυνοί άνθρωποι που δεν έχουν ζήσει κοντά μου αρκετά αναγνωρίζουν τον 'Ηλιο και αρκετά στοιχεία του 7ου. Το ίδιο που είπα στην Κασσίοπη πριν δω το χάρτη της (της είχα πει χωρίς να ξέρω τίποτα πριν δω τον χάρτη της ότι μοιάζει με το ζώδιο του 7ου της).

Βασιλης Παπαδολιας
03-10-2007, 12:23 PM
Πάντως εγώ δεν το ένοιωσα όλο αυτό ως μονομαχία.

Δημήτρη, η λέξη μονομαχία δεν είναι δική μου... Είναι της συνομιλήτριας σου...

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να δείχνουμε μία αυτοσυγράτηση... Το να ανταλλάσουμε ποστ επί ποστ σαν μία παρτίδα τέννις με ελάχιστες αναφορές στο συγκεκριμένο θέμα δε νομίζω ότι βοηθάει κάποιον που ψάχνει να διαβάσει απόψεις για τον 7ο οίκο, και πρέπει να κάνει τρία Page Down και διαβάσει είκοσι άσχετα ποστ για να φτάσει στο ένα σχετικό...

Αν πάλι η ανταλλαγή απόψεων είχε χαρακτήρα "φλερτ", τότε παιδιά, υπάρχουν και τα chat rooms...

Κασσιόπη
08-10-2007, 02:34 AM
Δημήτρη, η λέξη μονομαχία δεν είναι δική μου... Είναι της συνομιλήτριας σου...

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να δείχνουμε μία αυτοσυγράτηση... Το να ανταλλάσουμε ποστ επί ποστ σαν μία παρτίδα τέννις με ελάχιστες αναφορές στο συγκεκριμένο θέμα δε νομίζω ότι βοηθάει κάποιον που ψάχνει να διαβάσει απόψεις για τον 7ο οίκο, και πρέπει να κάνει τρία Page Down και διαβάσει είκοσι άσχετα ποστ για να φτάσει στο ένα σχετικό...

Αν πάλι η ανταλλαγή απόψεων είχε χαρακτήρα "φλερτ", τότε παιδιά, υπάρχουν και τα chat rooms...

Ήμαρτον, είπα να κάνω λίγο χιούμορ... Κάτι που νομίζω πως χρειαζότανε, ειδικά με τα όσα διαβάζει κανείς εδώ μέσα, όπου καθείς που δεν επιβεβαιώνει τις ασάφειες της ψυχολογίας ή της αστρολογίας κινδυνεύει να κριθεί, στην καλύτερη περίπτωση, είτε αλλοπρόσαλος, είτε αντιδραστικός, είτε μη γνώστης του εαυτού του.

Από εκεί και πέρα, δεν νομίζω πως είναι ούτε η πρώτη, και φυσικά - και ευτυχώς - η τελευταία φορά που ένα θέμα ξεφεύγει από τον αρχικό του προσανατολισμό. ¶λλωστε, και ο τίτλος αναφορικά με τα θέματα 1ου - 7ου οίκου προέκυψε στην πορεία, το όλο θέμα είχε ξεκινήσει από κάπου αλλού, από το άρθρο σχετικά με την Ψυχολογία. Και κανονικά, θα έπρεπε να θεωρηθεί μάλλον τιμητικό για το συγγραφέα του άρθρου που κάποιοι ασχολήθηκαν τόσο πολύ με το περιεχόμενο του άρθρου του και άνοιξαν τόσο μεγάλη συζήτηση που άπτεται τόσων θεμάτων. Το ότι τελικά γράφτηκαν διάφορα "άσχετα" έχει να κάνει με το πολυσύνθετο του ζητήματος και τη δυσκολία του μέσου, που εκτός από τα συμβατικά του προβλήματα φαίνεται πως δεν σηκώνει ούτε σκληρές απαντήσεις (βλ. παλαιότερη συζήτηση για το σύνθετο ωροσκόπιο), ούτε και χιούμορ (βλ. τωρινή).

Όσο για τα σχόλια περί "φλερτ" και chat rooms, ντροπή. Ειλικρινά.

Αργοναύτης
08-10-2007, 03:01 AM
Πραγματικά, δεν είδα τίποτα απ'αυτά που περιέγραψε ο Βασίλης, για αυτοσυγκράτηση, τένις κοκ. Διαισθάνθηκα χιουμοριστική διάθεση που όμως δεν ''τσαλαπατά'' το θέμα μας που είναι η Αστρολογία. Και συμφωνώ με Κασσίοπη ότι αυτά περί φλερτ είναι άστοχα. Εκτός κι αν το να συζητάω μαζί της για αστρολογικά θέματα επειδή αμέσως διέγνωσα ότι έχει γνώση και ενδιαφέρουσες ενστάσεις που κινούν συζήτηση πέρα από την στείρα παρουσίαση τυποποιημένων γνώσεων, θεωρείται φλερτ. Ε στο κάτω κάτω ας συμμετείχαν και περισσότεροι εκτός από μας τους δυο στη συζήτηση, δεν έχει νόημα να γράφουμε πέντε έξι ερμηνείες και από κάτω οι υπόλοιποι να γράφουν
''πολύ καλό, μπράβο συνεχίστε'' και να παρακολουθούν βουβοί. Το ενδιαφέρον βρίσκεται στο ζωντανό διάλογο, στην ένσταση και στη διαφωνία.

Μητσάκος
08-10-2007, 07:18 AM
Προσωπικά δεν βρίσκω τίποτε κακό στις ερωταπαντήσεις. Απεναντίας πρ΄πει να υπάρχη αυτή η πολεμική γιατί εμείς πουσυμμετέχουμε και σαν παρατηρητές μαθαίνουμε από αυτή. Δεν χρειάζεται ντε και καλά να είμαστε όλοι γνώστες και να λέμε την άποψη μας. :cheesy:

Βασιλης Παπαδολιας
08-10-2007, 10:24 AM
Νομίζω ότι εξήγησα επαρκώς γιατί μεταφέρθηκε το θέμα...

Τρεις σελίδες ερωταπαντήσεις εκτός θέματος ξεπερνούν το όριο...
Εφόσον έχετε μπει σε κάποιο άλλο θέμα, το site σας δίνει τη δυνατότητα να ανοίξετε καινούριο thread και να διατηρήσετε εκεί ζωντανό το διάλογο...

Γενικά όλοι ξεφεύγουμε καμιά φορά από το θέμα, αλλά μετά από τρία τέσσερα ποστ πρέπει να έχουμε τον αυτοέλεγχο να ξαναγυρνάμε επί του θέματος... και να μην απαντάμε συνέχεια, αλλά να δείχνουμε εμείς οι ίδιοι αυτοσυγκράτηση και να αφήνουμε χώρο για να μιλάνε και άλλοι... ή να τους προσκαλούμε ακόμα να μιλήσουν (τι λένε οι υπόλοιποι; )... Αυτοί είναι στοιχειώδεις κανόνες μίας δημοκρατικής συζήτησης...

Διαφορετικά η εντύπωση που δίνουμε είναι ότι έχουμε καπαρώσει το thread για τον εαυτό μας, ότι έχουμε εμμονή να περάσει η δική μας άποψη και αγνοούμε τους άλλους... και η εντύπωση στον επισκέπτη είναι ότι εδώ έχουμε άτομα κολλημένα που πορώνονται... δυστυχώς αυτό δείχνει να συμβαίνει σε κάποια thread και είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό... και αδικεί και τα ίδια τα άτομα που εμπλέκονται και τις γνώσεις που κατέχουν...

Το να κατηγορεί κάποιος το συγγραφέα του τάδε άρθρου ή το site ή ό,τι άλλο, δεν αλλάζει τα παραπάνω γεγονότα... Αν θέλει κάποιος να ασκήσει κριτική, μπορεί να το κάνει ελεύθερα, αλλά θα πρέπει να παραδέχεται και τα σημεία που έχει κάνει ο ίδιος κάποιο λάθος...

Όσο για τα περί φλερτ ήταν σχόλιο πάνω στην έκφραση του Δημήτρη ότι η Κασσιόπη του έφτιαξε τη μέρα...
Όπως και η μονομαχία ήταν ορισμός της Κασσιόπης...
Τα λεγόμενα ήταν δικά σας αλλά η ερμηνεία δική μου, οπότε δεχτείτε τη συγγνώμη μου, αν αισθάνεστε ότι σας αδίκησα...

Επί της ουσίας παρακαλώ στο εξής να τοποθετείστε επί του θέματος... Κι όποιος έχει να εκφράσει περαιτέρω παράπονα ας χρησιμοποιήσει παρακαλώ καλύτερα τα PM...

Αργοναύτης
08-10-2007, 11:00 AM
Όσο για τα περί φλερτ ήταν σχόλιο πάνω στην έκφραση του Δημήτρη ότι η Κασσιόπη του έφτιαξε τη μέρα...
Όπως και η μονομαχία ήταν ορισμός της Κασσιόπης...

Καλά, εντάξει, οι αστροταιριάστες παραμονεύουν παντού. :love:Και τα διαδικτυακά άρλεκιν. Ελλάς το μεγαλείο σου, πολλές φορές νομίζω ότι αυτή η χώρα αποτελείται κυρίως από ανθρώπους του κατηχητικού. 'Ενα αθώο κοπλιμέντο ήταν. Αρχίζω ήδη και νοιώθω σαν τον Γιώργο Κωνσταντίνου στην ταινία "Η Ζηλιάρα'', που όλη την ώρα τον υποπτεύοταν η Ρένα. Το ότι κάνω κοπλιμέντα συχνά παρεξηγείται, όπου και και να πάω. Μου βγαίνει ο καλός λόγος για όλους και την πληρώνω. Θα φορέσω τη μάσκα του λυκειάρχη πάλι να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι :bigsmile: Συνεχίστε τον παραγωγικό σας μονόλογο.

Fotini Christodoulou
08-10-2007, 11:07 AM
Ο διάλογος σας παιδιά ήταν πολύ διαφωτιστικός για όλους εμάς του αρχάριους.
Δεν διέκρινα κάτι επί του προσωπικού,θεωρώ ότι πρόκεται για απλή παρεξήγηση που κλείνει εδώ και θα χαρώ να δώ κι άλλες απόψεις πάνω στο θέμα.:bigsmile:

Dell Piero
08-10-2007, 06:56 PM
δεν έχει νόημα να γράφουμε πέντε έξι ερμηνείες και από κάτω οι υπόλοιποι να γράφουν
''πολύ καλό, μπράβο συνεχίστε'' και να παρακολουθούν βουβοί. Το ενδιαφέρον βρίσκεται στο ζωντανό διάλογο, στην ένσταση και στη διαφωνία.

Και όμως έχει. Από κάπου ξεκινούν όλοι. Και ο "βουβός" αναγνώστης αλλά και οι ατέρμονες, οι ανούσιες ή και συζητήσεις εντυπωσιασμού. Όλα έχουν νόημα και όλα είναι χρήσιμα.

emmalene
08-10-2007, 11:02 PM
Καλά, εντάξει, οι αστροταιριάστες παραμονεύουν παντού. :love:Και τα διαδικτυακά άρλεκιν. Ελλάς το μεγαλείο σου, πολλές φορές νομίζω ότι αυτή η χώρα αποτελείται κυρίως από ανθρώπους του κατηχητικού. 'Ενα αθώο κοπλιμέντο ήταν. Αρχίζω ήδη και νοιώθω σαν τον Γιώργο Κωνσταντίνου στην ταινία "Η Ζηλιάρα'', που όλη την ώρα τον υποπτεύοταν η Ρένα. Το ότι κάνω κοπλιμέντα συχνά παρεξηγείται, όπου και και να πάω. Μου βγαίνει ο καλός λόγος για όλους και την πληρώνω. Θα φορέσω τη μάσκα του λυκειάρχη πάλι να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι :bigsmile: Συνεχίστε τον παραγωγικό σας μονόλογο.

Νομιζω οτι οι γνωσεις σου στην αστρολογια επιτρεπουν και λιγο φλερτ...αλλωστε για 7ο λεμε οποτε..Και πανω απο ολα καθε ποτε βλεπετε παρθενο να φλερταρει...???Σεβασμος λοιπον.:bigsmile: