View Full Version : Ποιά είναι η γνώμη σας για τους singleton πλανήτες;
BlackOrWhat
02-10-2007, 02:14 PM
Διάβασα οτι ένας Πλανήτης που είναι μοναδικός (singleton) σε ποιότητα, στοιχείο ή οίκο (δεν είμαι σίγουρη αν γίνεται αναφορά σε οποιονδήποτε οίκο απλά, ή τύπο οίκου που μπορεί να παραπέμπει σε τριπλότητες και τετραπλότητες, που έτσι κι αλλιώς έχουν λιφθεί υπόψην ή κάποιον άλλο διαχωρισμό) είναι σημαντικός σε ένα ωροσκόπιο καθώς αγωνίζεται να εξισορροπίσει τα αντίθετα στοιχεία και πολλές φορές είναι και πηγή ενέργειας και έμπνευσης για το άτομο...τι πιστεύετε??
*Astropeleki*
02-10-2007, 04:36 PM
Αυτό, αν δεν με απατά η μνήμη μου, μοιάζει με τον σχηματισμό πλανητών "καλάθι" όπου ο ένας και μοναδικός πλανήτης που βρίσκεται μακριά από τους άλλους, λειτουργεί σαν χερούλι και μοιάζει σα να είναι ο οδηγός του χάρτη.
Λευκή
02-10-2007, 05:26 PM
Μήπως έχεις να μας δώσεις ένα παράδειγμα τέτοιου χάρτη;
Maroulita
02-10-2007, 08:23 PM
Ενα πολύ πρόσφατο παράδειγμα που έχω υπόψη μου (και βασικά όλοι σας θα έπρεπε... αχ αχ δεν διαβάζετε τις μεταφράσεις μας... :cry:) είναι στον γενέθλιο χάρτη του Martin Bryant. Σας παραπέμπτω και στο κείμενο: εδώ (http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=4274).
Συγκεκριμένα, ο συγγραφέας αναφέρει ότι:
Ο Κρόνος στον 1ο οίκο σε σύνοδο με τη Σελήνη με μόνο μία πρωτεύουσα όψη, ενώ είναι ο πρώτος πλανήτης δεξιόστροφα.
Η αγγλική απόδοση γι' αυτό που έχω μπολντάρει είναι "singleton". Δεν θα έλεγα ότι ο Κρόνος εδώ είναι απομονωμένος πλανήτης (γι' αυτό άλλωστε και δεν το αποδώσαμε έτσι στη μετάφραση), ωστόσο ο Noel Eastwood τον θεωρεί singleton πλανήτη.
Δεν ξέρω τί γίνεται ακριβώς με την αστρολογική ορολογία, προσωπικά έχω έρθει πολλές φορές σε αμηχανία για κάποιους όρους που ο καθένας τους χρησιμοποιεί -και δεν υπερβάλλω- όπως γουστάρει.
Λίλιαν Σίμου
03-10-2007, 12:57 AM
Αγαπητά μέλη
Έχει δίκιο η DrMaroulita πως τελικά υπάρχουν όροι που χρησιμοποιούνται αντιφατικά ή διαφορετικά, οπότε δημιουργούνται απορίες. Σαν singleton θεωρείται ο πλανήτης απέναντι από τους υπολοίπους σε ένα σχηματισμό κουβά. Αυτό δέχονται κάποιοι αστρολόγοι. ¶λλοι ονομάζουν έτσι τον πλανήτη που στέκεται μόνος, είτε από πλευράς ιδιότητας, είτε στοιχείου, δηλαδή δεν είναι μαζί με άλλους στο ίδιο στοιχείο ή στην ίδια ιδιότητα. Έχει τύχει να δω με το όνομα αυτό και τον πλανήτη δίχως όψη.
Θα συμβούλευα να προσπαθεί από το παράδειγμα να αντιληφθεί ο καθένας μας, τι θέλει να πει ο συγγραφέας. Δυστυχώς κάθε σχολή αστρολογίας, αλλά και κάθε μελετητής ή δάσκαλος έχουν τον δικό τους τρόπο και δεν σημαίνει πως όλα όσα λέγονται είναι σωστά.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
BlackOrWhat
03-10-2007, 12:28 PM
Η Κα Σίμου έχει δίκιο, διάβασα και τους δύο ορισμούς, απλά μη γνωρίζοντας ποιός απο τους δύο είναι εγκυρότερος, φρόνισα οτι είναι φρόνιμο να ρωτήσω...σε κάποιους ορισμούς συμπεριλήφθηκαν και οι πλανήτες που δεν κάνουν καμία κύρια όψη...απορρίπτονταν σε κάποιους άλλους...
Στο άρθρο Διατάξη και Σχηματισμοί Πλανητών σε έναν αστρολογικό χάρτη (http://www.myhoroscope.gr/showthread.php?t=1802), αναφέρεται γενικά η ιδιότητα που αποκτά ο ξεχωριστός πλανήτης σε μια κουβαδίστικη διάταξη...έχετε δίκιο Kia.
ΚΟΥΒΑΣ
-Οι πλανητες καταλαμβανουν 6 διαδοχικα ζωδια (το ενα ημισφαιριο), εκτος απο εναν που βρισκεται στο υπολοιπο (αδειο) ημισφαιριο-
Το ατομο ειναι συγκεντρωμενο στους τομεις που καλυπτουν οι περισσοτεροι πλανητες, αλλα τα βαθυτερα κινητρα του, εκφραζει ο απομονωμενος πλανητης. Δεν θα υποκυψει προκειμενου να πετυχει το στοχο του. Εαν ο απομονωμενος πλανητης ειναι βαρυς, οι ισορροπιες γινονται ευκολοτερες.
Προσωπικά με κάλυψε η απάντηση της Κας Σίμου, και σκέφτηκα, άσχετα αν εγω είχα μια απορία και ΕΠΡΕΠΕ να ρωτήσω, ότι στην ανάλυση ενός χάρτη έτσι κι αλλιώς αρχικά χρησιμοποιούμε τους θεμελιώδεις ορισμούς, και απλά έχουμε υπο όψην μας μήπως κάποια τέτοια διάταξη προσθέτει καινούριο χρώμα σε κάποιο ωροσκόπιο...πάντα για κάθε ωροσκόπιο, ξεχωριστά...
Ευχαριστώ όλους..