View Full Version : μισες...οψεις
dream_on
02-10-2007, 12:44 PM
Καλημερα. Θα ηθελα να ρωτησω...οψεις οπως το μισο ή το εναμιση τετραγωνο , θεωρουνται σημαντικες;
Maroulita
02-10-2007, 12:53 PM
Σύμφωνα με όσα έχω κατά καιρούς διαβάσει, το μισό τετράγωνο και το ενάμισυ τετράγωνο θεωρούνται ελάσσονες όψεις, ωστόσο είναι έντονες... Αυτό φαντάζομαι πως εξηγείται, επειδή ακριβώς είναι "προϊόντα" (δεν είναι και πετυχημένη αυτή η χρήση, αλλά τέλος πάντων...) του τετραγώνου, αποτελούν δηλαδή ασθενείς μορφές του, πράγμα που εμπεριέχει ένα στοιχείο σύγκρουσης, ακόμα και ελάσσον.
Κάποιοι αστρολόγοι δίνουν πρόσθετη σημασία σΆ αυτές τις όψεις, κυρίως όσον αφορά την πρόβλεψη γεγονότων.
Κασσιόπη
02-10-2007, 01:46 PM
Σύμφωνα με όσα έχω κατά καιρούς διαβάσει, το μισό τετράγωνο και το ενάμισυ τετράγωνο θεωρούνται ελάσσονες όψεις, ωστόσο είναι έντονες... Αυτό φαντάζομαι πως εξηγείται, επειδή ακριβώς είναι "προϊόντα" (δεν είναι και πετυχημένη αυτή η χρήση, αλλά τέλος πάντων...) του τετραγώνου, αποτελούν δηλαδή ασθενείς μορφές του, πράγμα που εμπεριέχει ένα στοιχείο σύγκρουσης, ακόμα και ελάσσον.
Κάποιοι αστρολόγοι δίνουν πρόσθετη σημασία σΆ αυτές τις όψεις, κυρίως όσον αφορά την πρόβλεψη γεγονότων.
Θα συμφωνήσω με τη DrMaroulita. Όλες οι αναφορές που γίνονται σε αυτές τις όψεις τις θεωρούν ελάσσονες. Τώρα, κάποιοι όντως τις θεωρούν έντονες, κάποιοι άλλοι όχι και τόσο.
Κατά τη γνώμη μου, το παράδοξο αυτών των όψεων, είναι πως προκύπτουν άκρως υπολογιστικά - δηλαδή παίρνω ένα τετράγωνο και ή το κόβω στη μέση ή του προσθέτω μισό ακόμη - και δεν αιτιολογούνται καθόλου ποιοτικά.
Μπορούν δηλαδή να εντοπιστούν όψεις ενάμιση τετραγώνου μεταξύ πλανητών που ανήκουν σε ζώδια ίδιου στοιχείου, κάτι που προσωπικά μου φαίνεται αρκετά οξύμωρο.
Αργοναύτης
04-10-2007, 09:41 PM
Μπορούν δηλαδή να εντοπιστούν όψεις ενάμιση τετραγώνου μεταξύ πλανητών που ανήκουν σε ζώδια ίδιου στοιχείου, κάτι που προσωπικά μου φαίνεται αρκετά οξύμωρο.
28η μοίρα Ταύρου ο Δίας - 1η μοίρα Υδροχόου ο 'Ηλιος. Αυτό τρίγωνο είναι, τα ζώδια είναι αταίριαστα, γιατί σ'αυτή τη περίπτωση να θεωρήσουμε θετική την όψη του τριγώνου ; Με την ίδια λογική εξαρτάται το παραπάνω για τις 45 μοίρες και τις κακώς θεωρούμενες ελάσσονες όψεις. Ουσιαστικά θα εξαρτηθεί από τους πλανήτες και τα ζώδια μεταξύ των οποίων σχηματίζονται αν θα είναι θετικές ή αρνητικές. Αυτή είναι όλη η ουσία, αλλά αυτός ο τρόπος ερμηνείας του χάρτη θέλει πολύ κόπο και οι περισσότεροι δεν τολμούν να καταρίψουν τα δόγματα. Είναι πολύ πίσω οι θεωρίες για τις τριπλότητες και τις τετραπλότητες, έχουν καταριφθεί σε μεγάλο βαθμό και οι νέες αποδείξεις χαλάνε την πιάτσα. Μόνο θεωρητικά και εσωτερικά τα τρίγωνα είναι θετικά και τα ενάμισιτετράγωνα αρνητικά. Αλλά υπάρχουν τρίγωνα που είναι αρνητικότατα και τετράγωνα θετικότατα και μπορώ να το αποδείξω όταν έρθει η ώρα.
skorpion
05-10-2007, 01:09 AM
Ενδιαφερον αυτο Αργοναυτη δεν το ειχα ξανακουσει...
panther
05-10-2007, 01:50 AM
28η μοίρα Ταύρου ο Δίας - 1η μοίρα Υδροχόου ο 'Ηλιος. Αυτό τρίγωνο είναι, τα ζώδια είναι αταίριαστα, γιατί σ'αυτή τη περίπτωση να θεωρήσουμε θετική την όψη του τριγώνου ; Με την ίδια λογική εξαρτάται το παραπάνω για τις 45 μοίρες και τις κακώς θεωρούμενες ελάσσονες όψεις. Ουσιαστικά θα εξαρτηθεί από τους πλανήτες και τα ζώδια μεταξύ των οποίων σχηματίζονται αν θα είναι θετικές ή αρνητικές. Αυτή είναι όλη η ουσία, αλλά αυτός ο τρόπος ερμηνείας του χάρτη θέλει πολύ κόπο και οι περισσότεροι δεν τολμούν να καταρίψουν τα δόγματα. Είναι πολύ πίσω οι θεωρίες για τις τριπλότητες και τις τετραπλότητες, έχουν καταριφθεί σε μεγάλο βαθμό και οι νέες αποδείξεις χαλάνε την πιάτσα. Μόνο θεωρητικά και εσωτερικά τα τρίγωνα είναι θετικά και τα ενάμισιτετράγωνα αρνητικά. Αλλά υπάρχουν τρίγωνα που είναι αρνητικότατα και τετράγωνα θετικότατα και μπορώ να το αποδείξω όταν έρθει η ώρα.
Πες μου ένα τετράγωνο που να έχει θετική σημασία:bigsmile:
Αργοναύτης
05-10-2007, 10:01 AM
Πες μου ένα τετράγωνο που να έχει θετική σημασία:bigsmile:
'Οχι μόνο τεράγωνα αλλά και αντιθέσεις.
'Αρης στο Σκορπιό τετράγωνο Δίας στον Υδροχόο. Η πανίσχυρη θέληση του 'Αρη στο Σκορπιό δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στα αιτήματα του Δία στον Υδροχόο.
'Αρης στον Ταύρο τετράγωνο Δίας στον Υδροχόο. Εδώ προστίθεται ένα στοιχείο δυσκολίας να ξεκινήσουν δράση, αλλά όταν ξεκινήσουν δεν τους σταματά τίποτα. Οι δραστηριότητες χαρακτηρίζονται από μεγάλη εσωτερική ένταση αλλά τα θετικά αποτελέσματα είναι εγγυημένα και κυρίως μετά από χρόνο, όχι άμεσα ορατά, όπως δεν είμαι εύκολα ορατή και η αποφασιστικότητά τους.
Τρίτο παράδειγμα : Επιχειρηματίας φίλη μου έχει 'Αρη στον Κριό σε τετράγωνο με Δία στον Καρκίνο. Τα ζώδια είναι αταίριαστα, όμως η θέλησή της είναι επίσης πολύ ισχυρή. Εδώ προστίθεται ένα στοιχείο παρορμητισμού, το οποίο όμως δεν αποβαίνει καταστροφικό. Και προσοχή, μην παρεξηγήσουμε, δεν μιλάμε σε όλες αυτές τις περιπτώσεις για εξωτερική επιφανειακή δύναμη. Τα άτομα όμως αυτά σε όλες τις περιπτώσεις έχουν μια πολύ μεγάλη εσωτερική αποφασιστικότητα, πείσμα και θέληση να επιτύχουν. Παρά την εσωτερική ένταση που τους προκαλούν οι υψηλές απαιτήσεις από τους άλλους και από τον ίδιο τους τον εαυτό, ακριβώς αυτή η ένταση είναι που τους παρακινεί για δράση, κι αν είχαν μόνο τρίγωνα στο χάρτη, θα ήταν τελείως ύπνοι.
Δίας τετράγωνο Πλούτωνας, όψη που επίσης έχουν πάρα πολύ επιτυχημένοι άνθρωποι. Θα παραθέσω παραδείγματα επώνυμων όταν βρω χρόνο με σκληρές όψεις Δία/Πλούτωνα. Πάρα πολλοί μεγάλοι πολιτικοί έχουν στο γενέθλιό τους τετράγωνα Δία/Πλούτωνα ή Δία αντίθεση Πλούτωνα και πάρα πολλοί μεγάλοι επιχειρηματίες και πολιτικοί έχουν τετράγωνα 'Αρη/Δία ή αντιθέσεις 'Αρη/Δία.
Τα πρώτα παραδείγματα γιατί δεν έχω πρόχειρο το αρχείο μου :
Μάργκαρετ Θάτσερ - ο Δίας σε αντίθεση με τον Πλούτωνα. 'Οχι μόνο δεν ήταν αδύναμη, αλλά έκανε ρεκόρ παραμονής στην εξουσία. Γιατί άραγε ;
Kόνραντ Αντενάουερ : Ο μεγαλύτερος ίσως καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας, ο άνθρωπος που με τη στήριξη των ΗΠΑ ανέστησε μια Γερμανία από τα ερείπια του πολέμου - Δίας στο Σκορπιό σε αντίθεση με Πλούτωνα στον Ταύρο.
Ο υπουργός οικονομικών, και μετέπειτα καγκελάριος που τον διαδέχθηκε, ο Ludwig Erhart, επέτυχε το οικονομικό θαύμα. Τυπικό παράδειγμα 'Αρη σε τετράγωνο με Δία (ο 'Αρης στους Διδύμους, ο Δίας στην Παρθένο ανάδρομος). Η αναδρομή του Δία λέει πολλά για τη φύση αυτού του άντρα. Ζούσε μια πολυτελή ζωή, ήταν παχύς, έμεινε στην ιστορία με το παρατσούκλι "o κύριος αισιόδοξος", για τα πούρα που κάπνιζε και το ουίσκι που κατανάλωνε, αλλά αυτές οι συνήθειές του, αποτέλεσμα της μεγάλης εσωτερικής έντασης, δεν τον εμπόδισαν να πετύχει. Η Σελήνη σε αντίθεση με τον Δία !!
'Ένας ακόμα βαρέων βαρών γερμανός πολιτικός. Χέλμουτ Κολ. 'Εκανε ρεκόρ Γκίνες παραμονής στην εξουσία χωρίς διαλείματα. Κόντευε να λοιώσει την καρέκλα γιατί δεν μπορούσε να τον αποκαθηλώσει κανείς. Η φιλοδοξία του τετραγώνου 'Αρη με Δία πάλι δεν αποδεικνύεται καταστροφική. Ο 'Αρης του είναι στους Ιχθείς !! (πιο παθητικό ζώδιο δεν υπάρχει) και κάνει τετράγωνο με τον Δία στους Διδύμους.
Ο ηθοποιός Πήτερ Σέλερς. Τον αποκάλεσαν κάποιοι στην χώρα του τον πιο δημοφιλή κωμικό μετά τον Τσάρλι Τσάπλιν. Δίας στον Αιγόκερω σε αντίθεση με τον Πλούτωνα στον Καρκίνο. Ζούσε κι αυτός μια πολυτελή ζωή, υλιστής, αγόραζε αυτοκίνητα, είχε το περίφημο σκάφος του, τα έκανε όλα σε υπερβολή. Αν και λειτουργούσε κάπως δικτατορικά όπως και οι προηγούμενοι επαγγελματικά, και με μεγάλη εσωτερική ένταση, αυτό ήταν που τον έκανε να πετύχει όσα πέτυχε και να αναγνωριστεί.
Θα επανέλθω γιατί πιέζομαι από χρόνο.
Αργοναύτης
05-10-2007, 10:23 AM
Περισσότερα παραδείγματα ότι οι λεγόμενες σκληρές όψεις δεν είναι αρνητικές όταν σχηματίζονται μεταξύ συγκεκριμένων πλανητών
Μάρλον Μπράντον - Δίας τετράγωνο Μεσουράνημα
Χίλαρι Κλίντον - Δίας τετράγωνο Μεσουράνημα
Βίλι Μπράντ (μεγάλος σοσιαλιστής πολιτικός) - 'Αρης στη χειρότερη θέση υποτίθεται σύμφωνα με την κλασσική Αστρολογία, στον Καρκίνο δηλαδή, αλλά σε αντίθεση με τον Δία.
Πλούτωνας σε αντίθεση με το Μεσουράνημα
Καρλ Γιουνγκ - Δίας αντίθεση με Χείρωνα (=ο θεραπευτής)
Οπότε κρατάτε επιφυλάξεις....γιατί αυτά είναι μόνο η αρχή.
Fotini Christodoulou
05-10-2007, 11:03 AM
Περισσότερα παραδείγματα ότι οι λεγόμενες σκληρές όψεις δεν είναι αρνητικές όταν σχηματίζονται μεταξύ συγκεκριμένων πλανητών
Πολύ ενδιαφέρον!
Αναρωτιέμαι όμως πώς μπορούμε να γνωρίζουμε ποιοί πλανήτες είναι αυτοί που όταν βρίσκονται σε σκληρές όψεις έχουν τελικά θετικό αποτέλεσμα. Όπως ανέφερες για παράδειγμα ένα τετράγωνο Δία -Πλούτωνα είναι θετικό;Ένα τετράγωνο Σελήνης -Πλούτωνα είναι θετικό επίσης;Υπάρχει κάποιος γενικός κανόνας;:unsure:Η μήπως τελικά εξαρτάται τελικα απο το σύνολο των όψεων του χάρτη;Εξαρτάται μήπως απο το αν πρόκειται για "διευκολυμένες" σκληρές όψεις; :nuts:
Συγγνώμη αν σε ζαλίζω :embarrest
Maroulita
05-10-2007, 11:13 AM
Φαντάζομαι ότι παίζει ρόλο και το ζώδιο του πλανήτη. π.χ. αν ένας πλανήτης βρίσκεται σε ζώδιο εξορίας, αδυναμίας, ίσως μ' ένα τετράγωνο μ' εναν "γερό" πλανήτη να ενδυναμώνεται.
Fotini Christodoulou
05-10-2007, 11:19 AM
Φαντάζομαι ότι παίζει ρόλο και το ζώδιο του πλανήτη. π.χ. αν ένας πλανήτης βρίσκεται σε ζώδιο εξορίας, αδυναμίας, ίσως μ' ένα τετράγωνο μ' εναν "γερό" πλανήτη να ενδυναμώνεται.
Ναι θα μπορούσε να είναι έτσι φαντάζομαι, αλλά αναφέρει επίσης σε ενα παράδειγμα:
Ο 'Αρης του είναι στους Ιχθείς !! (πιο παθητικό ζώδιο δεν υπάρχει) και κάνει τετράγωνο με τον Δία στους Διδύμους.
όπου και ο Δίας είναι σε εξορία και άρα και οι δύο πλανήτες είναι σε ζώδια που δεν λειτουργούν καλά:unsure:
Αργοναύτης
05-10-2007, 11:35 AM
ίσως μ' ένα τετράγωνο μ' εναν "γερό" πλανήτη να ενδυναμώνεται.
Ναι, ακριβώς αυτό συμβαίνει. Γι'αυτό ανέφερα και το παράδειγμα του Χέλμουτ Κολ και του Βίλι Μπραντ, ο πρώτος έχει 'Αρη στους Ιχθείς και ο δεύτερος στον Καρκίνο, αλλά στον πρώτο ο 'Αρης κάνει τετράγωνο με Δία και στον δεύτερο ο 'Αρης παρά το ότι ήταν σε πτώση, έκανε αντίθεση με τον Δία, και τους δυο οι όψεις αυτές τους έκαναν υπερδραστήριους και θετικούς απέναντι στη ζωή παρά την ενδεχόμενη εσωτερική ένταση που προκαλούν τα τετράγωνα και οι αντιθέσεις, τους οδήσησαν στην επιτυχία. Απάντηση στην roadruner για το τετράγωνο Σελήνης/Πλούτωνα. Πιστεύω ότι εδώ θα υπάρχει πάλι εσωτερική ένταση, αλλά δεν αποκλείει το πάθος αν ο υπόλοιπος χάρτης είναι καλός, να οδηγεί σε επιτυχίες.
Το κριτήριο ποιές σκληρές όψεις είναι θετικές και ποιές όχι, είναι μεταξύ ποιών πλανητών γίνονται, και η ερμηνεία είναι σχετικά εύκολη : Το αν είναι τρίγωνο, τετράγωνο ή αντίθεση, αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο εκφράζονται τα χαρακτηριστικά, όχι όμως τα ίδια τα χαρακτηριστικά. Πχ ένα τετράγωνο Σελήνης Δία δεν θα πάψει να δίνει αισιοδοξία εξίσου με ένα τρίγωνο Σελήνης-Δία, αλλά στο τετράγωνο η αισιοδοξία θα είναι ακόμα πιο έντονη (αυτή είναι η λέξη κλειδί για τα τετράγωνα) κι έτσι ίσως το άτομο να παρακινείται πολύ πιο εύκολα σε δράση απ'αυτόν που έχει τρίγωνο Σελήνης-Δία που θα του έρχονται πιο εύκολα τα πράγματα λόγω τύχης.
Τυπικές θετικές όψεις θεωρώ τα τετράγωνα 'Αρη-Δία, Σελήνης-Δία, Δία-Μεσουρανήματος, 'Ηλιου-Δία κλπ. Αντίθετα δεν έχω πειστεί ότι ένα τρίγωνο Σελήνης-Κρόνου είναι τόσο θετικό όσο νομίζουμε. 'Οσο για τα τρίγωνα Ποσειδώνα καλύτερα να μην πω την αποψή μου, που είναι ότι αποτελούν μεγάλο κίνδυνο σε πολλές περιπτώσεις. Πχ τρίγωνο Σελήνης-Ποσειδώνα μεταξύ ζωδίων του νερού καμμιά εγγύηση ότι το άτομο δεν θα βυθιστεί στην νιρβάνα και στην αρνητική φυγή κάποια στιγμή στη ζωή του. Γενικά δεν δέχομαι εύκολα τις παραδοσιακές αξίες, όπως εξάρσεις, κατοικίες και πτώσεις, αλλά δίνω μεγαλύτερη σημασία στις όψεις σε συνδυασμό με τα ζώδια. 'Ενας 'Αρης σε πτώση στον Καρκίνο αν κάνει σύνοδο ή τετράγωνο με Δία είναι θετικότατος.
Fotini Christodoulou
05-10-2007, 11:39 AM
Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις.:bigsmile:
Basilakis
05-10-2007, 01:10 PM
Πόση σημασία εχει σε μια τέτοια περίπτωση αν εμπλέκεται εξοκρόνιος ή όχι πλανήτης; Επηρεάζεται με ποιον τρόπο τότε η επίδραση του;
Κασσιόπη
07-10-2007, 01:05 PM
Ποιος είπε ότι το θεωρώ τρίγωνο;
Κασσιόπη
07-10-2007, 01:17 PM
Ναι, ακριβώς αυτό συμβαίνει. Γι'αυτό ανέφερα και το παράδειγμα του Χέλμουτ Κολ και του Βίλι Μπραντ, ο πρώτος έχει 'Αρη στους Ιχθείς και ο δεύτερος στον Καρκίνο, αλλά στον πρώτο ο 'Αρης κάνει τετράγωνο με Δία και στον δεύτερο ο 'Αρης παρά το ότι ήταν σε πτώση, έκανε αντίθεση με τον Δία, και τους δυο οι όψεις αυτές τους έκαναν υπερδραστήριους και θετικούς απέναντι στη ζωή παρά την ενδεχόμενη εσωτερική ένταση που προκαλούν τα τετράγωνα και οι αντιθέσεις, τους οδήσησαν στην επιτυχία. Απάντηση στην roadruner για το τετράγωνο Σελήνης/Πλούτωνα. Πιστεύω ότι εδώ θα υπάρχει πάλι εσωτερική ένταση, αλλά δεν αποκλείει το πάθος αν ο υπόλοιπος χάρτης είναι καλός, να οδηγεί σε επιτυχίες.
Το κριτήριο ποιές σκληρές όψεις είναι θετικές και ποιές όχι, είναι μεταξύ ποιών πλανητών γίνονται, και η ερμηνεία είναι σχετικά εύκολη : Το αν είναι τρίγωνο, τετράγωνο ή αντίθεση, αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο εκφράζονται τα χαρακτηριστικά, όχι όμως τα ίδια τα χαρακτηριστικά. Πχ ένα τετράγωνο Σελήνης Δία δεν θα πάψει να δίνει αισιοδοξία εξίσου με ένα τρίγωνο Σελήνης-Δία, αλλά στο τετράγωνο η αισιοδοξία θα είναι ακόμα πιο έντονη (αυτή είναι η λέξη κλειδί για τα τετράγωνα) κι έτσι ίσως το άτομο να παρακινείται πολύ πιο εύκολα σε δράση απ'αυτόν που έχει τρίγωνο Σελήνης-Δία που θα του έρχονται πιο εύκολα τα πράγματα λόγω τύχης.
Τυπικές θετικές όψεις θεωρώ τα τετράγωνα 'Αρη-Δία, Σελήνης-Δία, Δία-Μεσουρανήματος, 'Ηλιου-Δία κλπ. Αντίθετα δεν έχω πειστεί ότι ένα τρίγωνο Σελήνης-Κρόνου είναι τόσο θετικό όσο νομίζουμε. 'Οσο για τα τρίγωνα Ποσειδώνα καλύτερα να μην πω την αποψή μου, που είναι ότι αποτελούν μεγάλο κίνδυνο σε πολλές περιπτώσεις. Πχ τρίγωνο Σελήνης-Ποσειδώνα μεταξύ ζωδίων του νερού καμμιά εγγύηση ότι το άτομο δεν θα βυθιστεί στην νιρβάνα και στην αρνητική φυγή κάποια στιγμή στη ζωή του. Γενικά δεν δέχομαι εύκολα τις παραδοσιακές αξίες, όπως εξάρσεις, κατοικίες και πτώσεις, αλλά δίνω μεγαλύτερη σημασία στις όψεις σε συνδυασμό με τα ζώδια. 'Ενας 'Αρης σε πτώση στον Καρκίνο αν κάνει σύνοδο ή τετράγωνο με Δία είναι θετικότατος.
Αυτό από μόνο του είναι ικανό για "επιτυχία". Το αν έχει ή όχι να κάνει με τον Δία είναι σχεδόν αδιάφορο. Η φαινομενική παθητικότητα σε συνδυασμό με το "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" αποτελούν τους κυριότερους συντελεστές επιτυχίας επί του προκειμένου.
Σχετικά με τις όψεις Δία - Πλούτωνα, προσωπικά δεν τις δίνω σημασία σε ένα προσωπικό ωροσκόπιο. Πρόκειται για πλανήτες με πολύ αργή κίνηση και, ως γνωστόν, αφορούν ολόκληρες γενιές.
Όσον αφορά τον Ποσειδώνα, λέγεται πως θέλει κάποια προσοχή, και πάνω σ'αυτό θα συμφωνήσω. Ωστόσο με προβληματίζουν προσεγγίσεις του τύπου "όποιος έχει γωνίες του Ποσειδώνα στον χάρτη του δεν τη γλυτώνει την αυταπάτη", είτε αυτές είναι "θετικές" είτε "αρνητικές".
Αργοναύτης
07-10-2007, 01:26 PM
Αυτό από μόνο του είναι ικανό για "επιτυχία". Το αν έχει ή όχι να κάνει με τον Δία είναι σχεδόν αδιάφορο. Η φαινομενική παθητικότητα σε συνδυασμό με το "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" αποτελούν τους κυριότερους συντελεστές επιτυχίας επί του προκειμένου.
Καλώς την. Τί κάνετε ; Χαίρομαι που είστε και πάλι εδώ, απολαμβάνω τις συζητήσεις μαζί σας. Ο '¶ρης στους Ιχθείς...ναι..ξέρω, αυτή η αντιπάθειά σας για τους Ιχθείς και για όποιον πλανήτη όμως βρίσκεται στους Ιχθείς πιθανόν. Που να διαβάζατε και τους ύμνους μου στους Ιχθείς στο topic ''Ας μιλήσουμε για Ιχθείς''. :bigsmile:
Σχετικά με τις όψεις Δία - Πλούτωνα, προσωπικά δεν τις δίνω σημασία σε ένα προσωπικό ωροσκόπιο. Πρόκειται για πλανήτες με πολύ αργή κίνηση και, ως γνωστόν, αφορούν ολόκληρες γενιές.
'Οταν συνδέονται με πολύ προσωπικά σημεία λειτουργούν. Επιπλέον ο Δίας μένει πολύ λίγο καιρό στην ίδια μοίρα, και όχι για ολόκληρη γενιά :)
Όσον αφορά τον Ποσειδώνα, λέγεται πως θέλει κάποια προσοχή, και πάνω σ'αυτό θα συμφωνήσω. Ωστόσο με προβληματίζουν προσεγγίσεις του τύπου "όποιος έχει γωνίες του Ποσειδώνα στον χάρτη του δεν τη γλυτώνει την αυταπάτη", είτε αυτές είναι "θετικές" είτε "αρνητικές".
Και σας συμπαθώ ακόμα περισσότερο όταν εκφράζετε τέτοιες θέσεις. Συμφωνώ. Μπορεί καν να μην αυταπατάται άτομο με όψεις Ποσειδώνα, αν υποστηρίζεται το Ωροσκόπιο από άλλες όψεις.
Κασσιόπη
07-10-2007, 01:36 PM
Καλώς την. Τί κάνετε ; Χαίρομαι που είστε και πάλι εδώ, απολαμβάνω τις συζητήσεις μαζί σας. Ο '¶ρης στους Ιχθείς...ναι..ξέρω, αυτή η αντιπάθειά σας για τους Ιχθείς και για όποιον πλανήτη όμως βρίσκεται στους Ιχθείς πιθανόν. Που να διαβάζατε και τους ύμνους μου στους Ιχθείς στο topic ''Ας μιλήσουμε για Ιχθείς''. :bigsmile:
'Οταν συνδέονται με πολύ προσωπικά σημεία λειτουργούν. Επιπλέον ο Δίας μένει πολύ λίγο καιρό στην ίδια μοίρα, και όχι για ολόκληρη γενιά :)
Και σας συμπαθώ ακόμα περισσότερο όταν εκφράζετε τέτοιες θέσεις. Συμφωνώ.
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Εύχομαι κι εσείς να είστε καλά.
Για το θέμα με τους Ιχθείς, έχω βάλει στο δυνατό μάτι να φουσκώνει το δηλητήριο μου, μόλις βράσει γερά θα το σερβίρω.:bigsmile:
Και όντως, η πολεμική μου αφορά όλους τους προσωπικούς πλανητές στους Ιχθείς, ιδιαίτερα τον ¶ρη.
Σχετικά με τις όψεις των εξωκρόνιων πλανητών, όντως, έχει σημασία η μελέτη του όλου ωροσκοπίου. Στην ίδια μοίρα μεν μπορεί να μένουν λίγο καιρό και να μην αφορούν γενιές, αλλά τάξεις συμμαθητών και κάτι παραπάνω, τους αφορούν συλλογικά.
Είστε σίγουρος πως με συμπαθείτε γι' αυτά που λέω ως προς τον Ποσειδώνα; Γιατί άλλη εντύπωση μου είχατε δώσει...:unsure:
Maroulita
07-10-2007, 01:41 PM
Συμφωνώ. Μπορεί καν να μην αυταπατάται άτομο με όψεις Ποσειδώνα, αν υποστηρίζεται το Ωροσκόπιο από άλλες όψεις.
¶ρα, σε μία τέτοια περίπτωση παίζει ρόλο το πώς μπορεί το άτομο να διαχειριστεί μία πιθανότητα αυταπάτης. Όχι ότι δεν υπάρχει πιθανότητα αυταπάτης.
Αργοναύτης
07-10-2007, 01:43 PM
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Εύχομαι κι εσείς να είστε καλά.
Για το θέμα με τους Ιχθείς, έχω βάλει στο δυνατό μάτι να φουσκώνει το δηλητήριο μου, μόλις βράσει γερά θα το σερβίρω.:bigsmile:
Και όντως, η πολεμική μου αφορά όλους τους προσωπικούς πλανητές στους Ιχθείς, ιδιαίτερα τον ¶ρη.
Σας συμπαθώ όπως και κάθε Αιγόκερω τελευταία. Αυτοί προσφέρουν το βάθος και το βάρος και οι Ιχθείς το όνειρο και το λάθος, απαραίτητο για τη γνώση. Απλά μερικές φορές αναρωτιέμαι ποιός είναι ο χάρτης ενός σοφού ανθρώπου, αυτός που έχει κάνει και τα περισσότερα λάθη (Ποσειδών) ώστε να μάθει απ'αυτά και να γίνει σοφός ή αυτός που ζει σε ένα μουσείο κλεισμένος και προφυλαγμένος, άρα μειώνει τις πιθανότητες να τριφτεί μέσα από τραγικά λάθη και αυταπάτες και όταν μια μέρα ''ξυπνήσει'' να ναι πολύ πιο σοφός από οποιονδήποτε άλλον που δεν τον κυβερνά ο Ποσειδώνας ; Και αναρωτιέμαι τελικά μήπως γι'αυτο το λόγο είστε τόσο επιφυλακτική και συντηρητική με τους Ιχθείς, μήπως από παλιές εμπειρίες εξαπάτησης ; Ίσως οι Ιχθείς στο χάρτη σας λειτουργούν σε ένα ανώτερο επίπεδο. 'Ισως κάποτε γνωρίσατε το ψέμμα όπως κι εγώ και τώρα λειτουργείτε τυπικά Κρόνεια.
Κασσιόπη
07-10-2007, 01:56 PM
¶ρα, σε μία τέτοια περίπτωση παίζει ρόλο το πώς μπορεί το άτομο να διαχειριστεί μία πιθανότητα αυταπάτης. Όχι ότι δεν υπάρχει πιθανότητα αυταπάτης.
Νομίζω πως αναξέρτητα από την αστρολογία, πάντα υπάρχει πιθανότητα αυταπάτης.
Maroulita
07-10-2007, 02:03 PM
Νομίζω πως αναξέρτητα από την αστρολογία, πάντα υπάρχει πιθανότητα αυταπάτης.
Ναι, αυτή η πιθανότητα πάντα είναι στο τραπέζι, το θέμα είναι αν μπορούμε να την αντιληφθούμε και να τη διαχειριστούμε. Και ίσως οι όψεις του Ποσειδώνα έχουν να κάνουν ακριβώς μ' αυτήν την επίγνωση.
Κασσιόπη
07-10-2007, 02:05 PM
Σας συμπαθώ όπως και κάθε Αιγόκερω τελευταία. Αυτοί προσφέρουν το βάθος και το βάρος και οι Ιχθείς το όνειρο και το λάθος, απαραίτητο για τη γνώση. Απλά μερικές φορές αναρωτιέμαι ποιός είναι ο χάρτης ενός σοφού ανθρώπου, αυτός που έχει κάνει και τα περισσότερα λάθη (Ποσειδών) ώστε να μάθει απ'αυτά και να γίνει σοφός ή αυτός που ζει σε ένα μουσείο κλεισμένος και προφυλαγμένος, άρα μειώνει τις πιθανότητες να τριφτεί μέσα από τραγικά λάθη και αυταπάτες και όταν μια μέρα ''ξυπνήσει'' να ναι πολύ πιο σοφός από οποιονδήποτε άλλον που δεν τον κυβερνά ο Ποσειδώνας ; Και αναρωτιέμαι τελικά μήπως γι'αυτο το λόγο είστε τόσο επιφυλακτική και συντηρητική με τους Ιχθείς, μήπως από παλιές εμπειρίες εξαπάτησης ; Ίσως οι Ιχθείς στο χάρτη σας λειτουργούν σε ένα ανώτερο επίπεδο. 'Ισως κάποτε γνωρίσατε το ψέμμα όπως κι εγώ και τώρα λειτουργείτε τυπικά Κρόνεια.
Ομολογώ πως δεν γνωρίζω πως μπορεί να είναι ο χάρτης ενός σοφού ανθρώπου. Ενδεχομένως γιατί κατά βάθος δεν πιστεύω πως η σοφία που μπορεί να αποκομίσει ένας ανθρωπος τελικά κατά τη διάρκεια της ζωής του, είναι κάτι που φαίνεται από τον χάρτη του.
Προσωπικά δεν ανέχομαι τους Ιχθείς πολύ απλά γιατί το σύστημα αξιών τους δεν είναι συμβατό με το δικό μου. Εάν έχουν και τέτοιο, εδώ που τα λέμε.
Για τη σχέση μεταξύ ονείρου, βάρους, λάθους, βάθους , συναισθήματος και όλων των παραμφερών εννοών, όντως, ίσως χρειάζεται να γίνει κάποιο ξεκαθάρισμα του τι συνεπάγεται το καθένα, γιατί έχω την εντύπωση πως έχει συντελεστεί μεγάλη και χρόνια παραπληροφόρηση...:bigsmile:
Αργοναύτης
07-10-2007, 02:09 PM
Για τη σχέση μεταξύ ονείρου, βάρους, λάθους, βάθους , συναισθήματος και όλων των παραμφερών εννοών, όντως, ίσως χρειάζεται να γίνει κάποιο ξεκαθάρισμα του τι συνεπάγεται το καθένα, γιατί έχω την εντύπωση πως έχει συντελεστεί μεγάλη και χρόνια παραπληροφόρηση...:bigsmile:
Τα ξένα κέντρα ξέρω. :cry:
Κασσιόπη
07-10-2007, 02:18 PM
Τα ξένα κέντρα ξέρω. :cry:
Για ξένα δεν ξέρω, πάντως είναι και μερικά ενδο-ιστοσελιδικά που προωθούν κάτι τέτοιες αντιλήψεις. Θα το ξανασυζητήσουμε, όταν ο κύριος εκπροσωπός τους θα είναι παρών. :cheesy:
panemorfi
13-10-2010, 12:53 PM
δηλ. οι οψεις εναμιση τετραγωνου και μισου οταν ερμηνευονται , ερμηνευονται οπως οι οψεις τετραγωνου ?πιο ισχυρη ποια θεωρειται ?