PDA

View Full Version : Τετράγωνα ή τρίγωνα;

evi
13-09-2007, 05:06 PM
Διάβασα σε βιβλίο καλού έγκυρου αστρολόγου ότι όταν οι γενέθλιες όψεις τετραγώνων σε ένα ωροσκόπιο , εμφανιστούν στο solar της τρέχουσας χρονιάς ως τρίγωνα δηλαδή σαν ευνοικές επιρροές για την χρονιά αυτή, επιδρούν ως τετράγωνα και το αντίθετο. Δηλαδή, όταν κάποιος έχει γενέθλιο τρίγωνο όψη κάποιων πλανητών και στo solar ξανασυμβαίνει να έχουν όψη οι δυο πλανήτες αλλά τετράγωνο , ισχύει το γενέθλιο τρίγωνο. Τώρα αυτό πως να το κατανοήσω, αφού κάθε χρονιά έχει τις δικές της γωνίες και όψεις και τώρα μπερδεύτηκα!!
Μήπως κάποιος να με βοηθήσει;

Αργοναύτης
13-09-2007, 10:19 PM
Θα μπορούσες να μου πεις το όνομα του Αστρολόγου γιατί με ενδιαφέρει το θέμα ; Πάντως αυτό που έχω προσωπικά ως κανόνα είναι ότι στο Ωροσκόπιο ηλιακής επιστροφής οι μόνες όψεις που μετράνε είναι οι λεγόμενες επαναληπτικές. 'Ετσι τις ονομάζει ο Pronay, μεγάλος γερμανός Αστρολόγος. Παράδειγμα, αν στο γενέθλιο υπάρχει μια αντίθεση 'Αρη-Κρόνου, και υπάρχει και στην επιστροφή μια αντίθεση 'Αρη-Κρόνου, τότε μόνο η επιρροή της γίνεται αισθητή. Ασχολήθηκα πολλά χρόνια με τις επιστροφές και το θεωρώ ένα από τα καλύτερα συστήματα πρόβλεψης, όμως οι αμοιβαίες όψεις στο Ωροσκόπιο επιστροφής είναι ασήμαντες και όλοι τις παραβλέπουν ή σχεδόν όλοι (δηλαδή όψεις μεταξύ πλανητών επιστροφής). Σημασία έχει τί όψεις κάνουν οι πλανήτες της επιστροφής με τους γενέθλιους πλανήτες και τις γενέθλιες ακμές οίκων, ειδικά οι σύνοδοι, αυτές εξετάζουμε. Ουσιαστικά η ηλιακή επιστροφή είναι ένας χάρτης διελεύσεων που δεν εξετάζεται στατικά, αλλά προοδευμένα από την ώρα που συμβαίνει η επιστροφή του 'Ηλιου στη γενέθλια θέση του. Η καλύτερη τεχνική κατά τη γνώμη μου αν συνδυαστεί με διελεύσεις ίσως να μην χρειάζεται και τίποτα άλλο. Απλή τεχνική και αποτελεσματική.

ScP
13-09-2007, 11:23 PM
Διάβασα σε βιβλίο καλού έγκυρου αστρολόγου ότι όταν οι γενέθλιες όψεις τετραγώνων σε ένα ωροσκόπιο , εμφανιστούν στο solar της τρέχουσας χρονιάς ως τρίγωνα δηλαδή σαν ευνοικές επιρροές για την χρονιά αυτή, επιδρούν ως τετράγωνα και το αντίθετο. Δηλαδή, όταν κάποιος έχει γενέθλιο τρίγωνο όψη κάποιων πλανητών και στo solar ξανασυμβαίνει να έχουν όψη οι δυο πλανήτες αλλά τετράγωνο , ισχύει το γενέθλιο τρίγωνο. Τώρα αυτό πως να το κατανοήσω, αφού κάθε χρονιά έχει τις δικές της γωνίες και όψεις και τώρα μπερδεύτηκα!!
Μήπως κάποιος να με βοηθήσει;

Μήπως το έγραφε ελαφρώς διαφοροποιημένα και όχι έτσι όπως το περιγράφετε;
Παράδειγμα: Έχουμε όψεις τριγώνου στην Ηλιακή αλλά στον γενεθλιακό είναι τετράγωνα, συνεπώς δεν μπορεί να δώσει όλη/κάποια -ή ενίοτε καμία- δυναμική ή όψη; Ή το αντίθετο;

Λίλιαν Σίμου
13-09-2007, 11:52 PM
Υπάρχει αυτή η άποψη και για τα συνήθη προοδευτικά και για την ηλιακή επιστροφή. Πολλοί αστρολόγοι το δέχονται και έχω δει πως αρκετές φορές λειτουργεί. Αλλά ένα γεγονός δεν λειτουργεί μόνο με μία όψη ή έστω μία κοινή όψη. Χρειάζεται τουλάχιστον τρεις παράγοντες να το υποδεικνύουν, συνδυασμός συστημάτων και άλλες λεπτομέρειες.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου