PDA

View Full Version : Απορία σχετικά με το άρθρο περί Μοιραίων Σχέσεων



fillenia
17-01-2005, 08:10 PM
Καλησπέρα,

Πάνω που έβαζα τις αστρολογικές και μεταφυσικές μου απορίες σε μια σειρά και τακτοποιούσα τους πλανήτες μου ήρθε και η ΚΟΡΥΦΗ!!!!!! Πως μπορούμε να εντοπίσουμε το περίφημο σημείο??? Είναι απλή διαδικασία ή χρειάζεται αστρολόγος??? Εχω μια τάση με τις μοιραίες σχέσεις....

Ευχαριστώ,

Φυλλένια :confused:

retrograde
19-01-2005, 04:20 PM
Δεν είμαι σε θέση να ξέρω τις γνώσεις σου επάνω στα Αστρολογικά θέματα και το επίπεδο μάθήσεώς σου στο αντικείμενο.
Όπως και να έχει η συγκεκριμένη μέθοδος της Κορυφής είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται από ελάχιστους Έλληνες Αστρολόγους απ' ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω.

Έχοντας λοιπόν το υπολογιστικό σου πρόγραμμα στον ηλεκτρονικό σου υπολογιστή (ελπίζω) ή τις Αστρολογικές εφημερίδες σου μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

1. Πως να υπολογίσεις την Κορυφή ή Γωνία της Μοίρας στον Χάρτη σου

Stark: «Αφαιρείς το πλάτος της γέννησης από το 90 - αυτό είναι το δεύτερο πλάτος. Το ναδίρ του Ωροσκοπίου (η ακμή του τέταρτου Οίκου) χρησιμοποιείται τότε σα ζενίθ και γι' αυτό το ζενίθ, ο ωροσκόπος στο δεύτερο πλάτος γίνεται η Κορυφή. Η αντικορυφή είναι πάντοτε αντίθετα από την Κορυφή».

2. Υπολογίζοντας την Κορυφή στις τροπικές ζώνες

Hand: Με απλή εξήγηση, το πιο διαδεδομένο σύστημα Οίκων σπάει στους Βόρειο και Νότιο πόλο για τον Ωροσκόπο και το Ζενίθ και τους τροπικούς για την Κορυφή, που είναι περισσότερο προβληματική μια και αυτός ο τομέας είναι πυκνοκατοικημένος. Για να διορθωθεί η κατάσταση, εάν το δεύτερο πλάτος είναι αρνητικό, πρόσθεσε 180 μοίρες στο αποτέλεσμα και προχώρησε όπως πριν.

Παράδειγμα: Για να υπολογίσεις την Κορυφή για ένα άτομο που γεννήθηκε σε πλάτος 41 μοίρες Βόρειο, με μια ακμή τετάρτου Οίκου στις 13 μοίρες του Τοξότη, πρώτα αφαίρεσε 41 μοίρες από 90 μοίρες. Αυτό δίνει δεύτερο πλάτος 49 μοίρες. Έπειτα συμβουλεύσου μια εφημερίδα για να βρείς τον Ωροσκόπο που ανταποκρίνεται σε ένα Ζενίθ στις 13 μοίρες του Τοξότη σε μήκος 49 μοίρες. Αυτός ο Ωροσκόπος (στην 23η μοίρα του Υδροχόου, στο παράδειγμά μας) θα είναι η Κορυφή του χάρτη.

Καλό θα ήταν για κάποιες τεχνικές που δεν χρησιμοποιούνται τόσο συχνά να συμβουλεύεσαι εξειδικευμένους Αστρολόγους στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

fillenia
19-01-2005, 07:08 PM
Καλησπέρα,

Ευχαριστώ για τις οδηγίες... Χρειάζομαι λοιπόν ένα υπολογιστικό πρόγραμμα, αστρολογικές εφημερίδες για κάθε ενδεχόμενο ή απλά να συμβουλευτώ έναν έμπειρο αστρολόγο, πράγμα που θα κάνω σύντομα.
Ωστόσο και η διαδικασία του υπολογισμού είναι πρόκληση για μένα.

Ολα χρήσιμα λοιπόν

Φυλλένια