Log in

View Full Version : Πλούτωνας στον πρώτο οίκο

Barbie_girl19
26-07-2007, 06:21 PM
Καλησπέρα σε όλους!! :bigsmile:
Θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση, αν μπορεί φυσικά κάποιος να μου απαντήσει. Σαν πλανήτης ο Πλούτωνας μου έχει τραβήξει πολύ την προσοχή, μετά από κάποια άρθρα που διάβασα. Και βρίσκεται στον πρώτο οίκο,στο ζώδιο του σκορπιού, αν και έχω ωροσκόπο ζυγό. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει συνεχής μεταμόρφωση στην προσωπικότητα μου;:blink: Ευχαριστώ πολύ όποιον μου απαντήσει. Συγνώμη αν έχω διατυπώσει κάτι λάθος!!

sagimoon
27-07-2007, 10:35 AM
Να μια καλή ερώτηση !!!

Πλούτωνας στον σκορπιό στον πρώτο οίκο. Παντοδύναμος για κάθε καλό και κακό. Πολλές φορές και τα δυό μαζί. Αν έχει καλές όψεις μην φοβάσαι τίποτα.
Όχι μόνο θα έχεις την δυνατότητα να αναμορφώνεις τον εαυτό σου μα και τους άλλους ανθρώπους στο περιβάλλον σου. Μιας και ο πρώτος οίκος είναι και το περιβάλλον, πιθανόν κι αυτό θα αλλάζει να πω... ανά περιόδους.
Ο Πλούτωνας να ξέρεις δρα υπόγεια, κρυφά και παθιασμένα.
Σίγουρα θα έχεις τα μυστικά σου καλά κρυμένα μια ζωή, το πάθος θα παίζει ρόλο στην ζωή σου, για αρκετούς θα είσαι η μοιραία γυναίκα και η κληρονομικότητα θα παίζει σπουδαίο ρόλο σε σένα. Λογικά θα είσαι ήπιων τόνων, και με ωροσκόπο ζυγό, σπάνια θα έχεις ξεσπάσματα, μην σου πω καθόλου....αλλοίνονο όμως σε όποιον καταφέρει να αποσπάσει το ξέσπασμά σου.

Barbie_girl19
02-08-2007, 05:00 PM
Ευχαριστώ πάρα πολύ που μου απαντήσατε. Όλα όσα λέτε είναι αλήθεια... Όντως το περιβάλλον μου, μεταμορφώνεται αρκετά συχνά. Και πράγματι δεν ξεσπάω συχνά αλλά άμα ξεσπάσω γίνεται χαμός... Δύο όψεις βρήκα ότι σχηματίζει. Η μία είναι ένα τετράγωνο με την Αφροδίτη μου στο Λιοντάρι και άλλη μία, ένα εξάγωνο με τον Ποσειδώνα... Αυτά είναι καλά ή κακά;;:bigsmile:

panther
02-09-2007, 05:10 PM
Ευχαριστώ πάρα πολύ που μου απαντήσατε. Όλα όσα λέτε είναι αλήθεια... Όντως το περιβάλλον μου, μεταμορφώνεται αρκετά συχνά. Και πράγματι δεν ξεσπάω συχνά αλλά άμα ξεσπάσω γίνεται χαμός... Δύο όψεις βρήκα ότι σχηματίζει. Η μία είναι ένα τετράγωνο με την Αφροδίτη μου στο Λιοντάρι και άλλη μία, ένα εξάγωνο με τον Ποσειδώνα... Αυτά είναι καλά ή κακά;;:bigsmile:

Καλησπέρα Barbie_girl,

Κατ΄αρχήν να σου πω ότι καμία όψη δεν είναι καλή ή κακή, οπότε μην ανησυχείς.
Από ότι θυμάμαι, έγραψες ότι ο Πλούτωνας βρίσκεται στον 1ο οίκο, δλδ στον οίκο που δηλώνει την προσωπικότητά μας και τον τρόπο που την εξωτερικεύουμε. ¶ρα, παρόλου που στο ζώδιο είσαι λιονταρίνα αντιδράς πολύ συχνά και με τα χαρακτηριστικά που δίνει ο Πλούτωνας (βλ. απαντηση: sagimoon).

Η Αφροδίτη στο λιοντάρι δείχνει άτομο με ειλικρίνεια, συχνά γενναιόδωρο που αναζητά το θαυμασμό, σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα δείχνει ότι εσύ η ίδια μπλοκάρεις τα συναισθήματα σου και βάζεις εμπόδια στις σχέσεις σου γιατί πιθανά να ζητάς πάρα πολλά από τους άλλους. Υποτιμάς τον εαυτό σου και θαυμάζεις άτομα για τις αρετές τους, ενώ μπορεί εσύ να έχεις περισσότερες από εκείνους.

Μην ανησυχείς, λοιπόν, γιατί κάθε μεταμόρφωση φέρνει και κάτι θετικό;)

leen
01-11-2007, 04:46 PM
Hello Barbie _girl

Έχω να σημειώσω για ένα άτομο που γνωρίζω με πλούτωνα στο 1ο και ωροσκόπο στο ζυγό τα εξής χαρακτηριστικά: Έντονο ναρκισισμό, ερωτισμό, δύναμη, ομορφιά, καθόλου φλύαρο ενώ ψυχολογεί επιτυχημένα το περιβαλλον του.

*Astropeleki*
01-11-2007, 04:52 PM
Έτσι έτσι :bigsmile:
Όχι τόοοοσο έντονο ναρκισσισμό βέβαια... μέτριο θα μπορούσα να τον πω :embarrest

original72
02-11-2007, 12:43 AM
Σε καποιο σημειο ειχα ρωτησει και εγω τι γινεται με τον Πλουτωνα που κανει συνοδο με τον ηλιο στον Ζυγο στον 2 οικο και με ωροσκοπο και αφροδιτη συνοδο στον Λεων.Εαν ξερετε ριχτε μια πινελια!!!!

CALCIDICA
03-11-2007, 01:44 AM
Τα λες λίγο μπερδεμένα. Ο Πλούτωνας στον 1ο οίκο δεν είναι κακό, αν και οι μεταμορφώσεις του είναι υπόγειες και διαβρωτικές και φοβάμαι μήπως ρίχνει λίγο σκιά στον ήλιο εφ' όσον κάνει σύνοδο μαζί του. Το πιο δύσκολο είναι η σύνοδος της Σελήνης με τον Πλούτωνα στη γενέθλια θέση γιατί εκεί επηρεάζονται αρνητικά εν γένει τα συναισθήματά μας.

"κάνε το καλό και ρίξτο στο γυαλό"

leen
05-11-2007, 07:19 AM
Hello _ ΟRIGINAL

Πώς πάμε λοιπόν από εμφανιση?:cheesy:
Γιατί έτσι όπως μας τα έγραψες έχω την εντύπωση πως μάλλον είσαι εμφανίσιμο παιδί..:bigsmile:
Πέρα από την πλάκα,
ο Πλούτωνας όταν αγγίζει τον ήλιο του δίνει κάτι από Σκορπιό (κλείσιμο, εσωτερικότητα, εσωστρέφεια...) μπορεί να κάνει έναν Ζυγό λοιπόν να φαίνεται λιγότερο κοινωνικός και ίσως λίγο πιο σοβαρός από τους κλασικούς Ζυγούς...

Στο δεύτερο οίκο δείχνει μια ιδαίτερη έμφαση στα υλικά και συναισθηματικά αποκτήματα μολονότι αργά ή γρήγορα ο άνθρωπος αυτός θα αντιληφθεί πολύ καλά την πραγματική αξία της ύλης στη ζωή του... (με ένα τρόπο πλουτώνιο: θα τα χάνει για να τα ξαναβρίσκει από την αρχή). Όσο είναι μικρός, τα υλικά θα είναι καθοριστικής σημασίας στην πορεία του...

sehrazat
05-11-2007, 10:26 AM
Να μια καλή ερώτηση !!!

Πλούτωνας στον σκορπιό στον πρώτο οίκο. Παντοδύναμος για κάθε καλό και κακό. Πολλές φορές και τα δυό μαζί. Αν έχει καλές όψεις μην φοβάσαι τίποτα.
Όχι μόνο θα έχεις την δυνατότητα να αναμορφώνεις τον εαυτό σου μα και τους άλλους ανθρώπους στο περιβάλλον σου. Μιας και ο πρώτος οίκος είναι και το περιβάλλον, πιθανόν κι αυτό θα αλλάζει να πω... ανά περιόδους.
Ο Πλούτωνας να ξέρεις δρα υπόγεια, κρυφά και παθιασμένα.
Σίγουρα θα έχεις τα μυστικά σου καλά κρυμένα μια ζωή, το πάθος θα παίζει ρόλο στην ζωή σου, για αρκετούς θα είσαι η μοιραία γυναίκα και η κληρονομικότητα θα παίζει σπουδαίο ρόλο σε σένα. Λογικά θα είσαι ήπιων τόνων, και με ωροσκόπο ζυγό, σπάνια θα έχεις ξεσπάσματα, μην σου πω καθόλου....αλλοίνονο όμως σε όποιον καταφέρει να αποσπάσει το ξέσπασμά σου.
Καλημέρα Barbie_girl19
Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι τον Πλούτωνα στον 1ο οίκο τον χαρακτηρίζει η μεγάλη επιμονή, και η παρουσία έντονων συναισθημάτων που με μαεστρία κρύβει το άτομο.
Καλό θα είναι να προσπαθείς να εξωτερικεύεις τις σκέψεις σου και να διοχετεύεις την ενέργειά σου εποικοδομητικά ώστε να εκτονώνεσαι.

GIRL
05-11-2007, 11:10 AM
εχω και εγώ Πλούτωνα στον 1ο και στην Παρθένο με ωροσκόπο Λέοντα πράγματι δεν εξωτερικεύω τα συναισθηματά μου έχω έντονα συναισθήματα ζώ με πάθος ότι συνεπάγεται
αλλά αυτή η θέση του Πλούτωνα μας δίνει και τη δυνατότητα να μεταλάσσουμαι και αυτούς που είναι γύρω μας

leen
05-11-2007, 03:12 PM
Ηι Girl!

Mε ποιό τρόπο νομίζεις ότι το πραγματοποιείς αυτό?
Είναι συνειδητό ? δηλ το επιδιώκεις ή συμβαίνει επί την παρουσία σου?
Πώς αλλάζεις τους άλλους δηλαδή... ένα παράδειγμα θα μας βόηθαγε να καταλάβουμε...:cheesy:

GIRL
06-11-2007, 12:10 PM
Ηι Girl!

Mε ποιό τρόπο νομίζεις ότι το πραγματοποιείς αυτό?
Είναι συνειδητό ? δηλ το επιδιώκεις ή συμβαίνει επί την παρουσία σου?
Πώς αλλάζεις τους άλλους δηλαδή... ένα παράδειγμα θα μας βόηθαγε να καταλάβουμε...:cheesy:

Μεχρι πριν λίγο καιρό δεν το συνειδητοποιούσα μετά την αυτογνωσία μέσω αστρολογίας άρχισα να το καταλαβαίνω.

Ερχεται απο μόνο του είναι ενα κομμάτι της προσωπικοτητάς σου.
το πως αλλάζουν οι άλλοι είναι πολύπλοκο γιατί μιλάμε για΄κάτι που ξεκινάει εσωτερικά και μετά εκδηλώνεται.
Ας πούμε αλλάζουν τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης των καταστάσεων.

Βασιλης Παπαδολιας
13-11-2007, 08:29 AM
¶σκηση αστρολογίας...

Με τι χρώματα θα ζωγραφίζαμε ένα Πλούτωνα στον 1ο οίκο;

GIRL
13-11-2007, 09:41 AM
¶σκηση αστρολογίας...

το πρώτο που σκέφτηκα είναι το κόκκινο του πάθους,μετά σαν κυβερνήτης του Σκορπιού τά χρώματα της θάλασσας απο το ανοιχτό γαλάζιο μεχρι το βαθύ μπλέ ,το τιρκουάζ δηλ.όλα τα χρώματα της θάλασσας.Αυτάπου σχηματίζονται απο τα ρηχά ως τα πιο βαθιά νερά

Fotini Christodoulou
13-11-2007, 10:10 AM
Το μώβ, γιατί μου θυμίζει τα σκοτάδια με τα οποια πρέπει να δώσουν την μάχη τους για να βγούν στο φώς. Το μωβ θεωρείται επίσης Ιερό χρώμα σε κάποιους λαούς και πράγματι αν απο την μάχη (με τον εαυτό τους)βγούν νικητές, θα έχουν κερδίσει ένα ανώτερο ψυχικό επίπεδο.:bigsmile:

friary
13-11-2007, 10:55 AM
purple, deep purple, πορφυρό βαθύ.

Δεν ξέρω γιατί.

*Astropeleki*
13-11-2007, 03:06 PM
το πρώτο που σκέφτηκα είναι το κόκκινο του πάθους,μετά σαν κυβερνήτης του Σκορπιού τά χρώματα της θάλασσας απο το ανοιχτό γαλάζιο μεχρι το βαθύ μπλέ ,το τιρκουάζ δηλ.όλα τα χρώματα της θάλασσας.Αυτάπου σχηματίζονται απο τα ρηχά ως τα πιο βαθιά νερά
Αυτά θα μου έκαναν περισσότερο για Ποσειδώνα :embarrest

Το μώβ, γιατί μου θυμίζει τα σκοτάδια με τα οποια πρέπει να δώσουν την μάχη τους για να βγούν στο φώς. Το μωβ θεωρείται επίσης Ιερό χρώμα σε κάποιους λαούς και πράγματι αν απο την μάχη (με τον εαυτό τους)βγούν νικητές, θα έχουν κερδίσει ένα ανώτερο ψυχικό επίπεδο.:bigsmile:
Ναι, συμφωνώ

purple, deep purple, πορφυρό βαθύ.

Δεν ξέρω γιατί.
Επίσης, συμφωνώ!

skorpion
13-11-2007, 09:43 PM
Αν ζωγραφιζα ενα πλουτωνα στο πρωτο οικο θα ηταν μαυρος, με αποχρωσεις κοκκινου που μπλεκεται με το μωβ αλλα το κοκκινο και το μωβ θα ηταν πιο ανοιχτα επειδη στον πρωτο οικο πρεπει να ειναι πιο φωτεινα μαλλον...
Το μωβ ηταν το αγαπημενο μου χρωμα οταν ημουν μικρη, το λατρευα, αλλα μου αρεσε να το συνδιαζω και με το ροζ

gargoyle
14-11-2007, 08:54 AM
¶σκηση αστρολογίας...

Ερώτηση: Αυτό σχετίζεται με τη "θεατρική ερμηνεία των πλανητών";

Βασιλης Παπαδολιας
14-11-2007, 08:59 AM
Ερώτηση: Αυτό σχετίζεται με τη "θεατρική ερμηνεία των πλανητών";

Ναι, αλλά και γενικότερα με πιο βιωματικούς τρόπους εκμάθησης της αστρολογίας...

ΥΓ: Προσωπικά συμφωνώ με το μαύρο... αλλά δεν υπάρχει σωστό εδώ... καθένας τοποθετείται όπως αισθάνεται σε σχέση με το σύμβολο του Πλούτωνα... Η τοποθέτηση του σημαίνει και κάτι για τον ίδιο, για το πώς τοποθετείται απέναντι σε αυτά που συμβολίζει ο Πλούτωνας...

gargoyle
14-11-2007, 09:02 AM
Ναι, αλλά και γενικότερα με πιο βιωματικούς τρόπους εκμάθησης της αστρολογίας...

Από ότι αντιλαμβάνομαι δηλαδή, αφορά μεταμοντέρνες μεθοδολογικές προσεγγίσεις. Σωστά;

Βασιλης Παπαδολιας
14-11-2007, 09:10 AM
Από ότι αντιλαμβάνομαι δηλαδή, αφορά μεταμοντέρνες μεθοδολογικές προσεγγίσεις. Σωστά;

Τι σημαίνει μεταμοντέρνο; Δεν ξέρω ακριβώς...

Εγώ θα έλεγα ότι αφορά προσεγγίσεις που κατανοεί κανείς πράγματα με άλλες αισθήσεις παρά με τη λογική... Επιπλέον έχει να κάνει με μία άποψη ότι η αστρολογία δεν είναι Φυσική, δηλαδή οι επιρροές δεν είναι αντικειμενικές, αλλά σχετίζονται με τον παραλήπτη... καθένας μπορεί να βιώνει την ίδια επίδραση με διαφορετικό τρόπο... έχει ομοιότητες με το θεατρικό παιχνίδι στο γεγονός ότι κι εκεί το επίκεντρο είναι το προσωπικό βίωμα κι όχι να παιχτεί σωστά ο ρόλος, όπως θα τον έπαιζε ένας ηθοποιός σχολής.. μέσα από το προσωπικό βίωμα ενεργοποιείται η συνείδηση μας, πράγμα βασικό σήμερα, που ξέρουμε πολλά πράγματα, αλλά δεν τα "ζούμε"... Με τη βιωματική εκμάθηση μπορεί κανείς να ρωτήσει τον εαυτό του τι σημαίνει για τον ίδιο η κάθε αστρολογική επίδραση κι όχι τι θα έπρεπε να νιώθει, γιατί έτσι το λένε οι αστρολόγοι ή τα βιβλία...

gargoyle
14-11-2007, 09:19 AM
Τι σημαίνει μεταμοντέρνο; Δεν ξέρω ακριβώς...

Εγώ θα έλεγα ότι αφορά προσεγγίσεις που κατανοεί κανείς πράγματα με άλλες αισθήσεις παρά με τη λογική... Επιπλέον έχει να κάνει με μία άποψη ότι η αστρολογία δεν είναι Φυσική, δηλαδή οι επιρροές δεν είναι αντικειμενικές, αλλά σχετίζονται με τον παραλήπτη... καθένας μπορεί να βιώνει την ίδια επίδραση με διαφορετικό τρόπο... έχει ομοιότητες με το θεατρικό παιχνίδι στο γεγονός ότι κι εκεί το επίκεντρο είναι το προσωπικό βίωμα κι όχι να παιχτεί σωστά ο ρόλος, όπως θα τον έπαιζε ένας ηθοποιός σχολής.. μέσα από το προσωπικό βίωμα ενεργοποιείται η συνείδηση μας, πράγμα βασικό σήμερα, που ξέρουμε πολλά πράγματα, αλλά δεν τα "ζούμε"...

Κατ' εξοχήν μεταμοντέρνα θεώρηση. Βασικό - αν και όχι μοναδικό - χαρακτηριστικό της - η εξύψωση της ατομικότητας , όπως και η εισαγωγή του "θεατρικού" στοιχείου.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

leen
17-11-2007, 05:15 PM
¶σκηση αστρολογίας...

Mε μωβ φωτεινό σε μικρά κυκλάκια ανακατεμένο με μαύρο σε μικρά κυκλάκια ( ανακατεμένα τα μεν μέσα στα δε, διάσπαρτα ) ώστε από μακριά να δείνουν την αίσθηση του βαθύ σκούρου Μωβ.
Μυστήριο χρώμα που πρέπει να πας πολύ κοντά για να το αναλύσεις σαν αποτέλεσμα. Μόνο ένα ακανόνιστο κυκλάκι στη μέση θα άφηνα πορφυρό κόκκινο σαν αίμα. Η εθαίσθητη καρδιά του σκορπιού, προστατεύμενη από ένα αδιαπέραστο μυστήριο μωβ-μαύρου εαυτού. :weird:

indians1
29-12-2007, 11:28 AM
βαθύ πορφυρό με μολυβένιες αποχρώσεις
η εναλλαγή της ήρεμης βαθειά εσωτερικής δύναμης με την ανταγωνιστική διάθεση για επιβολή και ισχύ χωρίς όρια

laziali
06-01-2008, 09:14 PM
Χμ, με όσα διάβασα για τους χρωματισμούς, μου ήρθε στο μυαλό μια φωτό που έχω, η οποία πιστευω θα παρομοιαζε τον Πλουτωνα στον 1ο πολυ καλα. Δειτε το συννημενο.

Λίλιαν Σίμου
06-01-2008, 09:44 PM
Αγαπητή laziali

Το σχέδιο δίνει ακριβώς το χρώμα του Πλούτωνα. Πολύ ωραία η επιλογή σας!:bigsmile:

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

laziali
06-01-2008, 09:49 PM
Ευχαριστώ πολύ κυρία Σίμου :bigsmile:

zeta1987
09-01-2008, 10:14 AM
Αν και η εικόνα της laziali είναι το ιδανικό παράδειγμα,εγώ θα το χρωμάτιζα βαθμιαία από άσπρο σε μαύρο βαθύ γιατί θα έδειχνε τις συνεχείς μεταμορφώσεις που περνάει ένα άτομο με Πλούτωνα στον πρώτο οίκο και μάλιστα σε σύνοδο με τον ήλιο του.

laziali
13-01-2008, 12:55 PM
Πάντως οι χρωματισμοι της εικονας ποικίλουν. ¶σπρο, γκρι, ροζ, καφέ, κοκκινο, μπορντώ, μαύρο!

melchiar
03-12-2008, 04:04 AM
καλημερα σε ολουσ

και εγω εχω τον πλουτωνα στον σκορπιο στον 1 οικο οπως και την αφροδιτη στον σκορπιο στον 1 οικο επισης η αφροδιτη και ο πλουτωνασ στον γενεθλιο χαρτη μου βρισκονται σε συνοδεια ειμαι τοξοτης με ωροσκοπο ζυγο αυτο τι απο ολα σημαινει?

Μητσάκος
03-12-2008, 06:23 AM
καλημερα σε ολουσ

και εγω εχω τον πλουτωνα στον σκορπιο στον 1 οικο οπως και την αφροδιτη στον σκορπιο στον 1 οικο επισης η αφροδιτη και ο πλουτωνασ στον γενεθλιο χαρτη μου βρισκονται σε συνοδεια ειμαι τοξοτης με ωροσκοπο ζυγο αυτο τι απο ολα σημαινει?
Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.myhoroscope.gr/natalchart.php :bigsmile:

nanstenka
03-12-2008, 10:57 PM
Και στην περίπτωσή μου που είναι ο Πλούτωνας στον Ζυγό σε 1ο σε 2,5 μοίρες από τον Κλήρο Τύχης σημαίνει κάτι?

Οριακά στον 1ο σε σύνοδο με τον ωροσκόπο βρίσκεται ο ¶ρης-η θέση του δίνεται σε 12ο- σ'αυτές τις περιπτώσεις κ μόνο απ αυτές τις θέσεις τί θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει για την επιρροή των πλανητών? Υπερισχύει ο ¶ρης του Πλούτωνα ο Πλούτωνας με τις όψεις του αντίστοιχα του ¶ρη ή και οι 2 πλανήτες στιγματίζουν έντονα την προσωπικότητα?
Πάντα ήθελα να το ρωτήσω , τώρα δράττομαι της ευκαιρίας!:bigsmile: