PDA

View Full Version : Προτάσεις για αστρολογικά βιβλία

*Astropeleki*
24-07-2007, 03:14 PM
Έψαξα το φόρουμ αλλά δεν βρήκα παρόμοιο θέμα. Αν υπάρχει, συγχωρέστε με :embarrest Θα γίνει άνάλογο λινκ που να οδηγεί στο εκεί θέμα!

Επειδή ορισμένοι απο εμάς κάνουμε τα πρώτα μας βήματα ακόμη στο αντικείμενο της Αστρολογίας και ορισμένοι γνωρίζουμε, αλλά θέλουμε να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας, καθώς όσο ζούμε μαθαίνουμε (:toung:) και επειδή βλέπω κατά καιρούς μέλη να ρωτούν περισσότερες πληροφορίες για βιβλία, λέω σε αυτό το θέμα να προτείνουμε βιβλία αστρολογίας.
Κάποιος αρχάριος θα πρέπει να ξεκινήσει από κάτι βατό.
Κάποιος που θέλει να μάθει περισσότερα για τις διελεύσεις, μπορεί να ρωτήσει πιο εξειδικευμένα!
Κάποιος που θέλει να ασχοληθεί με προγνωστικά συστήματα, πάλι μπορεί να ρωτήσει εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Για αρχή, καλό είναι να αναφέρουμε ελληνική βιβλιογραφία και μετά ξένη.

:idea:

sagimoon
24-07-2007, 06:54 PM
Πολύ σωστή και βοηθητική κίνηση για τους περισσότερους αν και αυτή την ώρα οι περισσότεροι φλερτάρουν με τις βουτιές στις παραλίες.

Για αρχάριους στην αστρολογία θα πρότεινα:

1. Αστρολογία για ερωτευμένους της Λιζ Γκριν. Αναλύει μόνο τα 12 ζώδια αλλά έχει καταφέρει να κάνει μια φοβερή ψυχολογική ανάλυση του κάθε ζωδίου.

2. Η αστρολογία-λόγος των άστρων της κ. Σίμου. Πάρα πολύ απλό και κατανοητό για τον αρχάριο. Αναφέρεται περιληπτικά αλλά ουσιαστικά στα περισσότερα βασικά σημεία της αστρολογίας. Δεν έχει περιτολογίες και επαναλήψεις λέξεων.

3. Αστρολογία στην τρίτη Χιλιετία, του Θωμά Γαζή. Ένας διδυμίσιος λόγος για τα βασικά στοιχεία της αστρολογίας. Αναφέρεται μόνο σε πλανήτες και ζώδια. Θα βοηθήσει αρκετά τον αρχάριο.

4. Φυσικά το πολύ καλύτερο και πιο εμπεριστατωμένο , κατάλληλο για αρχάριους και προχωρημένους "Πλανήτες στα ζώδια (http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=3924)". Συλλογική εργασία από την ομάδα του myhoroscope.

Αν διαβάσετε αυτά τα τέσσερα, ίσως θέλετε να περάσετε στο <ευαγγέλιο> όπως το λένε μερικοί της κ. Θεοδώρας Φασιανού Ντάκου. ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ.

Βασιλης Παπαδολιας
25-07-2007, 09:45 AM
Υπάρχει επίσης το Εγχειρίδιο Αστρολογίας της Όλγας Κασσά, η Νέα Μεγάλη Αστρολογία των Derek και Julia Parker (ακριβή έκδοση με σκληρό εξώφυλλο) και για όσους θέλουν κάτι πιο πολυτελές οι τέσσερις τόμοι του Κώστα Λεφάκη (Ωροσκόπος, Πλανήτες και Ζώδια, Ερωτική Αστρολογία, Ζώδια και Συμπεριφορά)

alice7
25-07-2007, 01:19 PM
Πολύ σωστή και βοηθητική κίνηση για τους περισσότερους αν και αυτή την ώρα οι περισσότεροι φλερτάρουν με τις βουτιές στις παραλίες.

Για αρχάριους στην αστρολογία θα πρότεινα:

1. Αστρολογία για ερωτευμένους της Λιζ Γκριν. Αναλύει μόνο τα 12 ζώδια αλλά έχει καταφέρει να κάνει μια φοβερή ψυχολογική ανάλυση του κάθε ζωδίου.

2. Η αστρολογία-λόγος των άστρων της κ. Σίμου. Πάρα πολύ απλό και κατανοητό για τον αρχάριο. Αναφέρεται περιληπτικά αλλά ουσιαστικά στα περισσότερα βασικά σημεία της αστρολογίας. Δεν έχει περιτολογίες και επαναλήψεις λέξεων.

3. Αστρολογία στην τρίτη Χιλιετία, του Θωμά Γαζή. Ένας διδυμίσιος λόγος για τα βασικά στοιχεία της αστρολογίας. Αναφέρεται μόνο σε πλανήτες και ζώδια. Θα βοηθήσει αρκετά τον αρχάριο.

4. Φυσικά το πολύ καλύτερο και πιο εμπεριστατωμένο , κατάλληλο για αρχάριους και προχωρημένους "Πλανήτες στα ζώδια (http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=3924)". Συλλογική εργασία από την ομάδα του myhoroscope.

Αν διαβάσετε αυτά τα τέσσερα, ίσως θέλετε να περάσετε στο <ευαγγέλιο> όπως το λένε μερικοί της κ. Θεοδώρας Φασιανού Ντάκου. ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ.

Καλησπέρα σας ,

Διάβασα και εγω ενα βιβλιο αστρολογίας για αρχάριους !
Εξηγεί ζώδια,πλανήτες,οίκους,όψει κτλ ...αλλά δεν συμπεριλαμβάνεται στην παράπανω λίστα και δεν ξέρω κατα ποσο πρέπει να με ανησυχεί αυτο...::suspiciou
Τώρα με ποιο μπορώ να συνεχίσω...???

elenikol
25-07-2007, 01:47 PM
Πολύ χρήσιμο το θέμα αυτό ειδικά για την περιόδο των διακοπών. Απο τα βιβλία που αναφέρονται πιο πάνω έχω διαβάσει μόνο την Αστρολογία για ερωτευμένους της Λιζ Γκρην και πραγματικά μου άρεσε πολύ. Ειδικά τα κομμάτια που αναφέρονται στη σκία του κάθε ζωδίου.

Fotini Christodoulou
25-07-2007, 01:58 PM

Πιστεύω θα φανεί εξαιρετικά χρήσιμο σε κάθε αρχάριο!:bigsmile:

Τώρα για αρχαριους θα πρότεινα να ξεκινήσουν απο βιβλία που ασχολούνται καθαρά με τις αρχές και ερμηνείες της κλασσικής αστρολογίας και όχι με την ψυχολογική αστρολογία που θεωρώ πως αν δεν γνωρίζουν καλά την κλασσική θα τους δημιουργήσει μπερδεμένες εντυπώσεις σχετικα με την φύση των ζωδίων.
Ο Λόγος των άστρων της κας Σιμου πιστευω είναι μια πολύ καλή αρχή εκτός απο το Πλανητες στα ζώδια.

Τώρα για όσους έχουν προχωρήσει λίγο παραπάνω,έχουν μαθει τα της κλασσικής και τους ενδιαφέρει να προχωρήσουν παραπανω πάνω στην ψυχολογική ερμηνεία του χάρτη, της Γκρήν είναι όντως πολύ καλή επιλογή.Επίσης και το Ψυχολογική Αστρολογία, του Χρ.Χριστοφορου(εκδόσεις Δίον) και επίσης το Η γιουγκιανή συγχρονικότητα στα ζώδια και τις αστρολογικές εποχές, της ¶λις Χάουελ.:bigsmile:(Κυβέλη)

Ζωή και Ζώδια
25-07-2007, 02:43 PM
Πιστεύουμε ότι θα ήταν καλό να αναφέρονται και οι εκδοτικοί οίκοι, αν είναι δυνατόν και τιμές, για πιο ολοκληρωμένη εικόνα αλλά και για πρακτικούς λόγους :bigsmile:

elenikol
25-07-2007, 03:33 PM
Πιστεύουμε ότι θα ήταν καλό να αναφέρονται και οι εκδοτικοί οίκοι, αν είναι δυνατόν και τιμές, για πιο ολοκληρωμένη εικόνα αλλά και για πρακτικούς λόγους :bigsmile:

Προσωπικά συμφωνώ με αυτήν την πρόταση. Το βιβλίο της Λιζ Γκριν "Αστρολογία για ερωτευμένους" είναι του εκδοτικού οίκου Πύρινος Κόσμος και το είχα αγοράσει 30 ευρώ πριν απο 3 περίπου μήνες.

*Astropeleki*
25-07-2007, 04:01 PM
Θα συμφωνήσω ως προς τον εκδοτικό οίκο και την τιμή, να αναφέρονται, όπως και μια μικρή κριτική ίσως του βιβλίου. Δηλαδή αν είναι εύκολο, βατό, κατανοητό, δύσκολο, απαιτητικό, αν πρέπει πρώτα να έχουμε διαβάσει κάτι άλλο για να προχωρήσουμε σε κάποιο άλο βιβλιο κλπ λεπτομέρειες. :)

Fotini Christodoulou
25-07-2007, 04:16 PM
Θα συμφωνήσω ως προς τον εκδοτικό οίκο και την τιμή, να αναφέρονται, όπως και μια μικρή κριτική ίσως του βιβλίου. Δηλαδή αν είναι εύκολο, βατό, κατανοητό, δύσκολο, απαιτητικό, αν πρέπει πρώτα να έχουμε διαβάσει κάτι άλλο για να προχωρήσουμε σε κάποιο άλο βιβλιο κλπ λεπτομέρειες. :)

Προσωπικά μου άρεσαν πολυ και τα δύο και τα θεώρησα φυσική συνέχεια των όσων είχα διαβάσει για την ψυχολογία, στην αστρολογία.
Πιό απλό και ολοκληρωμένο ταυτόχρονα θεωρώ την Ψυχολ.αστρολογια, καθώς δίνει πληροφορίες απο την κατάστρωση του χάρτη μέχρι τις θέσεις, ερμηνεία ζωδίων-ζωδιακών διπόλων και οίκων καθώς και παραδείγματα για την σύνθεση των όψεων.Αρα για κάποιον που θέλει να δεί και κάτι εναλλακτικό πέραν της κλασσικής ολοκληρωμένα νομίζω θα βοηθήσει.
Το δευτερο( Η γιουγκιανή συγχρονικότητα) είναι γραμμένο σε μορφή επιστολών.Λίγο πιο εξειδικευμένο όμως.Πολύ άμεση και ευχαριστη η γραφή και πολύ ενδιαφερουσες οι πληροφορίες τοσο για τα ζώδια όσο και για τους οίκους.Προσωπικά μου αρεσε και το τελευταίο κεφάλαιο που σχετίζεται με τις αστρολογικές εποχές.:bigsmile:

Λευκή
28-07-2007, 11:44 PM
1)Αστρολογία απ το Α ως το Α της Βίκυς Παγιατάκη.Ό,τι πρέπει για έναν αρχάριο ,με περιγραφή των χαρακτηριστικών των ζωδίων και των οίκων,θέσεις πλανητών ,όψεις ,κατάστρωση ςροσκοπίου κτλ.Πολύ καλό βιβλίο.

2)Η νέα μεγάλη αστρολογία των Ντέρεκ και Τζούλια Πάρκερ(όπως είπε και ο Βασίλης με σκληρό εξώφυλλο και γενικά πολυτελής έκδοση,ιδιαιτέρως ακριβή βέβαια(πριν καμια 15 χρόνια 'εκανε γύρω στα 12 χιλιάρικα)αλλά αξίζει τα λεφτά του.Περιέχει ιστορικά στοιχεία,περιγραφές πλανητών ,ζωδίων,οικοθεσίες πολύ περιληπτικά,όψεις πολύ περιληπτικά ,συστήματα πρόβλεψης και περιληπτικές ερμηνείες διελεύσεων ,καθώς και υπολογισμένες θέσεις πλανητών από το 1910 περίπου μέχρι το 2001.

3)Αστρολογία της Θεοδώρας Ντάκου για ένα (ή και δύο) επίπεδο πιο πάνω.Κατάλληλο για εμβάθυνση.Μειονέκτημα,είνα ι λίγο...ανακατεμένο.Γι αυτό όχι για τον τελείως αρχάριο.

4)Χρήσιμο αν και επίσης για όχι τελείως αρχάριους θα μπορούσε να είναι και το λεξικό ψυχολογικής αστρολογίας του Τσαρλς Κάρτερ.

Αυτά για την ώρα...Έχουμε τόσα πολλά στο σπίτι,που δε τα θυμάμαι.Θα επανέλθω :)

elenikol
30-07-2007, 10:02 AM
Για την ψυχολογική αστρολογία μήπως γνωρίζει κάποιος και άλλο βιβλίο εκτός από του Χρ. Χριστοφόρου??
Το συγκεκριμένο το βρήκα καλό. Επεξηγηματικό στην αρχή και στην συνέχεια που αναφέρεται στις διάφορες όψεις των πλανητών περιεκτικό και νομίζω αποκαλυπτικό για μένα που είμαι ερασιτέχνης της αστρολογίας.

taurus_24
10-10-2007, 06:27 AM
Μπορείτε να μου προτείνετε ένα βιβλίο με τις βασικές αρχες στην αστρολογία?Προσπαθώ να μάθω, διαβάζω τα αρθρα,θα πάρω και ένα πρόγραμμα για τον Η/Υ αλλα θα θελα να μαθω κάποια βασικα και απο θέμα όρολογίας.Δε γινεται να σας ρωτάω συνεχεια αλλα δυσκολεύομαι.:cry::cry:

*Astropeleki*
10-10-2007, 06:31 AM
taurus_24 το ποατ σου για το βιβλίο μεταφέρθηκε σε ήδη υπάρχον θέμα.
Κάνε έναν κόπο να διαβάσεις από την αρχή το θρεντ ;)

taurus_24
10-10-2007, 06:44 AM
taurus_24 το ποατ σου για το βιβλίο μεταφέρθηκε σε ήδη υπάρχον θέμα.
Κάνε έναν κόπο να διαβάσεις από την αρχή το θρεντ ;)

λεω κι εγώ άλλο τίτλο έβαλα??:laugh:
ευχαριστώ πολύ πάντως γιατι όλο ρωτάω.πρέπει πρωτα να διαβασω.:weird:

skorpaki
10-10-2007, 12:56 PM
ΑΧ! Σας λατρεύω όλους!!!!:love:
Επιτέλους θα κάνω μια καλή αρχή στα βιβλία της αστρολογίας
και μαζί με της γνώσεις του myhoroscope......SUPER!:nuts:

ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑ!!!!!!!!:bigsmile:

Dell Piero
10-10-2007, 10:18 PM
ΑΧ! Σας λατρεύω όλους!!!!:love:
Επιτέλους θα κάνω μια καλή αρχή στα βιβλία της αστρολογίας
και μαζί με της γνώσεις του myhoroscope......SUPER!:nuts:

ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑ!!!!!!!!:bigsmile:

Σε πιστέψαμε :toung:

skorpaki
11-10-2007, 02:02 PM
Σε πιστέψαμε :toung:

XI XI XI XI :toung:
XO XO XO XO :toung:
Εγώ, πάντως, το εννοώ!!:wink2:

μπλε ψαρακι
29-10-2008, 09:45 PM
Καλησπερα! Θα ηθελα αν μπορει να μου πει καποιος πως μπορω να βρω βιβλια απο τις εκδοσεις Ηλιανθος...:love:

cancerian
29-10-2008, 10:32 PM
Καλησπερα! Θα ηθελα αν μπορει να μου πει καποιος πως μπορω να βρω βιβλια απο τις εκδοσεις Ηλιανθος...:love:

Πανευκολα ... περνεις το το γνωστο 5ψηφιο αριθμο του ΟΤΕ. Ζητας το τηλεφωνο των εκδοσεων Hλιανθος και εν συνεχεια καλεις τις εκδοσεις. Επειτα ζητας τα βιβλια που σε ενδιαφερουν και φυσικα ψαχνεις για προσφορες.

Για ολα υπαρχουν λυσεις.:bigsmile:

μπλε ψαρακι
30-10-2008, 09:41 PM
Ηταν το πρωτο που εκανα αλλα δεν υπηρχε καταχωρηση, παρ'ολα αυτα το βρηκα. Ευχαριστω για το ενδιαφερον...

vikoza
10-11-2008, 11:48 PM
εμένα μου φάνηκαν πολύ διαφωτιστικά τα βιβλία της Γιώτας Καλογερά "Οι 12 Προφητείες του Σύμπαντος Κόσμου".Έχει πολύ υλικό. Όρεξη νάχεις για διάβασμα και ώρα...:)

GIRL
16-11-2008, 01:22 PM
με βοηθούν αρκετά και " οι πλανητικές διελεύσεις' της Καλογερά

apolonia
16-11-2008, 01:36 PM
Η κατανοηση τον οψεων και οι πλανητεσ διχωσ οψεις -Λ.Σιμου εκδοσεις Διμελη
Η σεληνη στη ζωη μας -Λ.Σιμου εκδοσεις Ηλιανθος
Η αστρολογια στο βουνο των κενταυρων -Λ.Σιμου εκδοσεις Διμελι
Η αστρολογια λογος των αστρον -Λ.Σιμου εκδοσεις Διμελη

vikoza
16-11-2008, 10:29 PM
Η κατανοηση τον οψεων και οι πλανητεσ διχωσ οψεις -Λ.Σιμου εκδοσεις Διμελη
Η σεληνη στη ζωη μας -Λ.Σιμου εκδοσεις Ηλιανθος
Η αστρολογια στο βουνο των κενταυρων -Λ.Σιμου εκδοσεις Διμελι
Η αστρολογια λογος των αστρον -Λ.Σιμου εκδοσεις Διμελη

είναι εύκολο με λίγα λόγια να γράψεις με τι ασχολείται το 3ο κ το 4ο βιβλίο της κας Σίμου?

alkis123
16-11-2008, 11:55 PM
καλισπερα παιδια . Τα καλλιτερα βιβλια αστρολογιας ειναι του Κ. Καραμηνα. ο καλλιτερος αστρολογος.Αν ρωτησετε στισ πληροφοριεσ καταλογου θα σας δωσουν τηλ. Ειναι εκδόσεισ Ηλιανθος.φιλια

Λίλιαν Σίμου
17-11-2008, 12:42 AM
είναι εύκολο με λίγα λόγια να γράψεις με τι ασχολείται το 3ο κ το 4ο βιβλίο της κας Σίμου?

Αγαπητή φίλη

Το βίβλίο "Η αστρολογία στο βουνό των Κενταύρων" είναι μία πολύχρονη μελέτη πάνω στους Κενταύρους (με εξέχουσα θέση τον Χείρωνα) που αναδεικνύουν τις τραυματικές μας εμπειρίες και τις δυσκολίες να αναλάβουμε δράση στην ζωή, αφού σε συγκεκριμένα σημεία αιμορραγούμε. Δίνει παραδείγματα και τρόπους θεραπείας, για να γίνουμε δυνατοί και να ξεπεράσουμε τις αναστολές μας.

Το βιβλίο "Η κατανόηση των όψεων και οι πλανήτες δίχως όψη" αναφέρεται σε διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης των όψεων, ώστε να γίνει κατανοητό το μήνυμά τους και να μην χρειάζεται να αποστηθίζουμε όψεις στην σειρά, κάτι αδύνατον, που μπερδεύει συχνά τους ερμηνευτές. Αν κατανοηθεί η ουσία της όψης, μετά την ερμηνεύουμε εύκολα. Το δεύτερο μέρος αναφέρεται στους πλανήτες δίχως όψη στο γενέθλιο και στην πρόγνωση (κατανόηση και ερμηνεία).

Υπάρχουν άρθρα στις Βιβλιοπαρουσιάσεις του φόρουμ για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον
Λίλιαν Σίμου
Σύμβουλος Αστρολογίας
-Συγγραφέας

ΥΓ Μάλλον μπερδεύτηκα και ζητήθηκε ο "Λόγος των άστρων": αυτό είναι ένα εγχειρίδιο αστρολογίας, που ξεκινά από τα πρώτα βήματα της γνώσης ως ειδικά της σημεία και παρουσιάζει (πάντα σαν εγχειρίδιο) τους κλάδους της αστρολογίας, άλλου τύπου αστρολογίες κι ένα μίνι -λεξικό.

fotini r
17-02-2010, 05:51 PM
καλησπερα μηπως θα μπορουσε καποιο μελος να μου προτεινει καποια βιβλια που να να αναφερονται σε διελευσεις ,ηλιακη επιστροφη & προοοδους.γενικα θα με ενδιεφεραν βιβλια που να αναφερονται σε προγνωστικα συστηματα.
ευχαριστω εκ των προτερων

fotini r
22-02-2010, 06:56 PM
καλησπερα μηπως θα μπορουσε καποιο μελος να μου προτεινει καποια βιβλια που να να αναφερονται σε διελευσεις ,ηλιακη επιστροφη & προοοδους.γενικα θα με ενδιεφεραν βιβλια που να αναφερονται σε προγνωστικα συστηματα.
μηπως καποιος μπορει να προτεινει κατι?

Μητσάκος
22-02-2010, 07:43 PM
Μια σειρά 3 βιβλίων της Γιώτας Καλογερά που αναφέρονται στις διελεύσεις αναλυτικά υπάρχουν σε κεντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας και σίγουρα στον Πύρινο Κόσμο. Από τις εκδόσεις Ηλίανθος (τηλ. 210 8838398) κυκλοφορεί και ένα για την ηλιακή επιστροφή, με ομώνυμο τίτλο.
Αν ζεις στην Αθήνα, πέρνα μια βόλτα και δες. Αν όχι, και ο "Πύρινος" και ο "Ηλίανθος" έχουν site και με ένα ...γκούγκλισμα θα τους βρεις.
Για προοόδους και δεν μου έχει πέσει στα χέρια και δεν έχω ακούσει, εκτός από το βιβλίο "Αστρολογία" των Τζούλια και Ντέρεκ Πάρκερ που έχουν κάποιες συνοπτικές αναφορές (και αυτό του "Πύρινου") :bigsmile:

jupiterios
01-03-2010, 02:41 AM

Καταρχην προσωπικα προτιμω την ξενη βιβλιογραφια. Ο Πυρινος κοσμος εχει βιβλια στα αγγλικα. Επισης μπορειτε να τα παραγγειλετε μεσα απο το ιντερνετ.

Το καλυτερο βιβλιο που μπορεσα να βρω πανω σε τεχνικες προγνωσης ειναι ενα αμερικανικο το Only Way to Learn About Tomorrow των Marion March & Joan McEvers. Αναφερεται σε ολα: διελευσεις, προοδους, ηλιακα τοξα, επιστροφες ηλιακες και σεληνικες. Περιεχει παραδειγματα.

Το πληρεστερο ομως βιβλιο χρησιμο για αρχαριους και προχωρημενους ειναι ο τομος ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ των Julia & Derek Parker απο εκδοσεις Ελληνικα Γραμματα. Περιεχει κυριολεκτικα τα ΠΑΝΤΑ. Ειναι must!

Και φυσικα τα πιο σπουδαια πραγματα τα μαθαινεις απο αστρολογικα site στο ιντερνετ μετα απο πολυ πολυ ψαξιμο!....