Log in

View Full Version : Συζήτηση για τον 5ο οίκο

Toksotaki
06-07-2007, 08:06 PM
θα ηθελα να ρωτησω κατι σχετικα με αυτον στον 5 οικο εχω διαβασει οτι εκει δειχνει Πλουτωνια παιδια...Ο ουρανος εκει ουρανια....τι ειναι αυτο???Με ενδιαφερει γιατι η αδερφη εχει εκει πλουτωνα και εγω ουρανο!

sagimoon
06-07-2007, 08:32 PM
Ουρανός στον 5ο, δεν είναι και καμιά καλή θέση...πιθανές αποβολές, εκτρώσεις, ξαφνική και απρόοπτη εγκυμοσύνη, και ναι...πιθανόν παιδιά ουράνια, δηλαδή με ήλιο στον υδροχόο, ή έντονο τον πλανήτη ουρανό στον χάρτη τους.(ωροσκόπο, όψεις κλπ)

Toksotaki
07-07-2007, 01:53 AM
Ουρανός στον 5ο, δεν είναι και καμιά καλή θέση...πιθανές αποβολές, εκτρώσεις, ξαφνική και απρόοπτη εγκυμοσύνη, και ναι...πιθανόν παιδιά ουράνια, δηλαδή με ήλιο στον υδροχόο, ή έντονο τον πλανήτη ουρανό στον χάρτη τους.(ωροσκόπο, όψεις κλπ)
Βοηθαεο το οτι εχω μεσα στον 5 τον Ηλιο,σεληνη,ερμη,Αφροδιτη,Λ ιλιθ,Vertex?Με εχετε κανει λιγο να φοβαμαι!

sagimoon
07-07-2007, 01:02 PM
τοξοτάκι...
Προσπάθησε να συγκρατίσεις τις επιπόλαιες τάσεις σου, για άλλα να διαβάζεις και για άλλα να φοβάσαι. Συμάζεψε το Δία σου, και πές του να δει ότι εγώ μίλησα για Ουρανό στον 5ο....μόνο....:cheesy:

χαμογελαστά και φιλικά
sagimoon

*Astropeleki*
07-07-2007, 01:12 PM
Και μόνο το στέλλιουμ που έχεις στον 5ο οίκο σου, αρκεί. Τονισμένος 5ος, όπερ σημαίνει πολύ δημιουργικό άτομο, με ακμή 5ου στον Τοξότη (Φωτιά) αρκετά ενεργητικό άτομο. Βέβαια, ίσως να είσαι περισσότερο σοβαρή από το κανονικό, αλλά έχεις ένα σωρό πλανήτες στον Αιγόκερω (Γη).

Toksotaki
07-07-2007, 06:59 PM
Μπα δεν ειμαι:toung: παλι καλα που εχω Δια στον 1 οικο εστω και αναδρομοVerneigung ειμαι πολυ περιεργη σαν ατομο παντος.Ισως ειναι και το ευμεταβλητο του τοξοτη....(γυριζω στο θεμα Ουρανος & παιδια):pain:τι μπουνια ηταν αυτη απο τον Ουρανο τεσπα...πως φαινεται οτι καποιος δεν θα κανει παιδια??Εχω διαβασει στις διαιρεσεις των ζωδιων μερος τριτο νομιζω οτι ευνοει η ακμη του 5 να ειναι σε ζωδιο νερου και λιγοτερο σε φωτιας κ.α...

Βασιλης Παπαδολιας
09-07-2007, 09:52 AM
Ο Ουρανός στον 5ο σημαίνει πολλά πράγματα για την ερωτική φύση του ατόμου. Αντισυμβατικότητα και εξερεύνηση το λιγότερο, για να μην μπω σε ακατάλληλες περιγραφές. Επίσης ένα κάποιο ανατρεπτικό χιούμορ. Εξιδανίκευση του έρωτα επίσης και έρωτας με άτομα αντισυμβατικά και όχι πολύ αποδεκτά από την καθωσπρέπει κοινωνία. Ξαφνικοί έρωτες επίσης που έρχονται σα θύελλες αλλά εξαφανίζονται απότομα...

starfish
09-07-2007, 12:30 PM
Ο Ουρανός στον 5ο σημαίνει πολλά πράγματα για την ερωτική φύση του ατόμου. Αντισυμβατικότητα και εξερεύνηση το λιγότερο, για να μην μπω σε ακατάλληλες περιγραφές. Επίσης ένα κάποιο ανατρεπτικό χιούμορ. Εξιδανίκευση του έρωτα επίσης και έρωτας με άτομα αντισυμβατικά και όχι πολύ αποδεκτά από την καθωσπρέπει κοινωνία. Ξαφνικοί έρωτες επίσης που έρχονται σα θύελλες αλλά εξαφανίζονται απότομα...

Βασιλη να ζητησω κι εγω την αποψη σου για τον 5ο μου; Ακμη στον Σκορπιο. Αρης, και συνοδος Σεληνης με τον Ποσειδωνα κατοικοεδρευουν εντος του. Μπορει κι ο Αρης να θεωρηθει οτι συναδει με τους αλλους δυο; Εχει αποσταση 10° απο την Σεληνη.

Βασιλης Παπαδολιας
09-07-2007, 01:18 PM
Βασιλη να ζητησω κι εγω την αποψη σου για τον 5ο μου; Ακμη στον Σκορπιο. Αρης, και συνοδος Σεληνης με τον Ποσειδωνα κατοικοεδρευουν εντος του. Μπορει κι ο Αρης να θεωρηθει οτι συναδει με τους αλλους δυο; Εχει αποσταση 10° απο την Σεληνη.

Σε ποια ζώδια είναι οι πλανήτες;

starfish
09-07-2007, 01:28 PM
Σε ποια ζώδια είναι οι πλανήτες;

Στον Σκορπιο και οι 3, στον πεμπτο

Βασιλης Παπαδολιας
09-07-2007, 01:52 PM
Δεν έχω εμπειρία από τις συγκεκριμένες θέσεις για να είμαι ειλικρινείς. Εκείνο που πρόσφατα έχω συνειδητοποιήσει πάντως είναι ότι ο πέμπτος οίκος δείχνει το εγώ μας, δηλαδή τον τρόπο που μεγάλοι πια, μετά τα είκοσι - εικοσιπέντες αποφασίζουμε να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας... Θα συνιστούσα να διαβάζει κανείς στα ωροσκόπια και το ωροσκόπιο του πέμπτου οίκου του.. Δυστυχώς είναι πολύ παραμερισμένος οίκος και τον αναφέρουν μόνο για τον έρωτα, τα παιδιά και την τέχνη, ενώ στην πραγματικότητα δείχνει όλη την εγωική προσέγγιση στη ζωή. Σελήνη και Ποσειδώνας και μαζί και ¶ρης στο Σκορπιό δίνουν φυγή και βαθύ συναίσθημα και ίσως και ανάγκη για πόνο... Αλλά πιο πολλά δεν ξέρω να πω, γιατί όπως είπα δεν έχω βιωματικές εμπειρίες από αυτές τις θέσεις...

Maroulita
09-07-2007, 02:00 PM
Δεν έχω εμπειρία από τις συγκεκριμένες θέσεις για να είμαι ειλικρινείς. Εκείνο που πρόσφατα έχω συνειδητοποιήσει πάντως είναι ότι ο πέμπτος οίκος δείχνει το εγώ μας, δηλαδή τον τρόπο που μεγάλοι πια, μετά τα είκοσι - εικοσιπέντες αποφασίζουμε να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας... Θα συνιστούσα να διαβάζει κανείς στα ωροσκόπια και το ωροσκόπιο του πέμπτου οίκου του.. Δυστυχώς είναι πολύ παραμερισμένος οίκος και τον αναφέρουν μόνο για τον έρωτα, τα παιδιά και την τέχνη, ενώ στην πραγματικότητα δείχνει όλη την εγωική προσέγγιση στη ζωή. Σελήνη και Ποσειδώνας και μαζί και ¶ρης στο Σκορπιό δίνουν φυγή και βαθύ συναίσθημα και ίσως και ανάγκη για πόνο... Αλλά πιο πολλά δεν ξέρω να πω, γιατί όπως είπα δεν έχω βιωματικές εμπειρίες από αυτές τις θέσεις...

Όντως Βασίλη και αν κάνουμε και την πλήρη αντιστοιχία του με τον Λέοντα και τον Ήλιο, δηλώνει ίσως και την ζωτικότητά μας, την χαρά της ζωής. Είναι από τους "λαμπερούς" οίκους....

Fotini Christodoulou
09-07-2007, 02:13 PM
Η Δημιουργική έκφραση του εγώ και γενικά η χαρά της ζωής όντως παιδιά συμφωνώ.

Να υποθεσω οτι υπάρχει έντονο το δημιουργικο στοιχείο;), η ενασχόληση με κάποια τέχνη - η τις τέχνες γενικά σαν τρόπος έκφρασης του τόσο έντονου συναισθήματος που έχει;
Να υποθέσω πως επειδή έχει την σελήνη με τον ποσειδώνα εχει την τάση να βλέπει τους ανθρώπους μεν επιφυλακτικά αλλά όταν δεθεί μαζί τους ίσως τους εξιδανικεύει με αποτέλεσμα καποτε να εισπράτει απογοητεύσεις και πόνο;
Επίσης ίσως λόγω της φυσης του ζωδίου θα υπάρχουν πολλές και έντονες αλλαγές στον τρόπο έκφρασης μέσα απο εμπειρίες.ίσως ακόμη το ότι το συναίσθημα και η φαντασία της (σεληνη + ποσειδώνας)είναι στον 5ο που έχει να κανει και με την επιβεβαίωση του εγώ λόγω λέοντα- δείχνουν ότι κατα κάποιον τροπο αναζητά την συναισθηματική τελικά επιβεβαίωση μέσα απο τις λίγες και έντονες(σκορπιός)- σχεσεις που συνάπτει;

:unsure:

starfish
09-07-2007, 02:20 PM
:bigsmile:

Ειναι ενδιαφερουσα η αποψη σου για την εγωικη προσεγγιση της ζωης μεσα απ αυτον τον οικο [προφανως λογω Λεοντα;]. Το βαθυ συναισθημα, δεν ξερω αν μπορω να τα βασισω μονο σε αυτα τα στοιχεια του γενεθλιου μου, αλλα δεν θα ελεγα αναγκη για πονο. Θα ελεγα αντοχη στον πονο, ως προσωπικο στοιχημα.
Ευχαριστω παντως για την απαντηση σου!:bigsmile:

starfish
09-07-2007, 02:38 PM
Η Δημιουργική έκφραση του εγώ και γενικά η χαρά της ζωής όντως παιδιά συμφωνώ.

Να υποθεσω οτι υπάρχει έντονο το δημιουργική στοιχείο;), η ενασχόληση με κάποια τέχνη - η τις τέχνες γενικά σαν τρόπος έκφρασης του τόσο έντονου συναισθήματος που έχει;
Να υποθέσω πως επειδή έχει την σελήνη με τον ποσειδώνα εχει την τάση να βλέπει τους ανθρώπους μεν επιφυλακτικά αλλά όταν δεθεί μαζί τους ίσως τους εξιδανικεύει με αποτέλεσμα καποτε να εισπράτει απογοητεύσεις και πόνο;
Επίσης ίσως λόγω της φυσης του ζωδίου θα υπάρχουν πολλές και έντονες αλλαγές στον τρόπο έκφρασης μέσα απο εμπειρίες.ίσως ακόμη το ότι το συναίσθημα και η φαντασία της (σεληνη + ποσειδώνας)είναι στον 5ο που έχει να κανει και με την επιβεβαίωση του εγώ λόγω λέοντα- δείχνουν ότι κατα κάποιον τροπο αναζητά την συναισθηματική τελικά επιβεβαίωση μέσα απο τις λίγες και έντονες(σκορπιός)- σχεσεις που συνάπτει;

:unsure:

Η χαρα της ζωης δεν ειναι δεδομενο με τον Σκορπιο στον 5°. Αυτο μπορω να το βεβαιωσω!:bigsmile::cheesy:
Επισης μπορω να βεβαιωσω οτι η -για οποιους λογους- "απαγορευση" ή αδυναμια ενασχολησης με καποια μορφη τεχνης, στερει απο την ζωη ενα σημαντικοτατο μερος νοηματος.:cry:
Οτι η εξιδανικευση ειναι αναγκη παρ ολο που οδηγει σε απογοητευσεις.
Να επεξεργαστω λιγο κι αυτο που εγραψε η Μαρουλιτα για την λαμπροτητα του οικου: με τον Σκορπιο εκει, η ευτυχια και η χαρα οταν υφιστανται, ειναι πιο εσωτερικες, πιο εντονες, αλλα οχι και τοσο ορατες σε τριτους ή ξενους.
Και φυσικα οι υποθεσεις που κανεις Φωτεινουλα, εχουν αντικρυσμα...:bigsmile:

Dell Piero
09-07-2007, 04:51 PM
Ρε σεις. Φιγούρα κάνετε; :toung: Πείτε στον κόσμο ότι γνωρίζεστε μη πιστέψει ότι έμαθε αστρολογία το καβούρι :cry:

zeta1987
09-07-2007, 08:16 PM
Εμένα η ακμή του 5ου οίκου μου είναι στις 16,02 του καρκίνου και είναι μέχρι τις 11,52 του λέων. Θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει, αυτό δείχνει μία εσωστρέφεια ως προς τις ιδιότητες του οίκου;; Γιατί κυβερνήτης είναι η σελήνη, εφόσον είναι στον καρκίνο.:embarrest

Fotini Christodoulou
10-07-2007, 08:29 AM
Ρε σεις. Φιγούρα κάνετε; :toung: Πείτε στον κόσμο ότι γνωρίζεστε μη πιστέψει ότι έμαθε αστρολογία το καβούρι :cry:

Oχι και φιγούρα:cry:Το καβούρι κανει διστακτικά πρώτα βηματα(οκταράκια) και εχει πολύ δρόμο ακόμη:bigsmile:

Βασιλης Παπαδολιας
10-07-2007, 09:05 AM
Εμένα η ακμή του 5ου οίκου μου είναι στις 16,02 του καρκίνου και είναι μέχρι τις 11,52 του λέων. Θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει, αυτό δείχνει μία εσωστρέφεια ως προς τις ιδιότητες του οίκου;; Γιατί κυβερνήτης είναι η σελήνη, εφόσον είναι στον καρκίνο.:embarrest

Η εσωστρέφεια είναι μία πολύ παρεξηγημένη ιδιότητα του Καρκίνου... Χρησιμοποιούμε αυτόν τον όρο και κάτω από αυτόν βάζουμε τα πάντα... Στην πραγματικότητα βάζουμε το γεγονός ότι δεν μπορεί κάποιος να αναλύσει με τη λογική τη συμπεριφορά του Καρκίνου... Αυτό τον κάνει δυσερμήνευτο και δινει τη δυνατότητα να τον πούμε κυκλοθυμικό και να τελειώνουμε...

Στην πραγματικότητα ο Καρκίνος διαθέτει μέσα του την ικανότητα να γεννά. Η Σελήνη για τη μεταφυσική είναι αυτή που δίνει μορφή στη ζωή. Ο Καρκίνος λοιπόν είναι το ζώδιο της δημιουργικότητας. Όχι όμως της νοητικής δημιουργικότητας, που προσομοιάζει στο Λέοντα, αλλά της αρχέγονης δημιουργικότητας. Η πρώτιστη ανάγκη του είναι να δημιουργήσει (=να γεννήσει μορφές). Αυτό άλλοι το λένε ανάγκη για μητρότητα, άλλοι για προστασία, άλλοι το αποδίδουν αλλού. Στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα παραπάνω από ανάγκη δημιουργίας. Ανάγκη δημιουργίας καλλιτεχνική όμως και γι' αυτό άφατη, ενστικτώδης, αυθόρμητη και μη εξηγούμενη από τη λογική.

Ο Καρκίνος υπό αυτή την έννοια είναι το κατεξοχήν καλλιτεχνικό ζώδιο με την έννοια ότι είναι αυτό που "γεννά" πραγματικά μορφές, δεν τις κατεβάζει από το νου ή από τη φαντασία, αλλά τις βγάζει από μέσα του κυριολεκτικά σα συναισθήματα που τον βασανίζουν και τα διοχευτεύει σε ένα αντικείμενο. Η όλη διαδικασία θυμίζει πολύ τη διαδικασία της γέννας, όπου μέσα από πόνο γεννιέται η ζωή. Αν κάποια εποχή μελετηθούν καλύτερα οι αύρες, ίσως διαπιστωθεί ότι ο Καρκίνος πραγματοποιεί κάποια μεταβίβαση συναισθηματικής ενέργειας σε αντικείμενα (ένας από τους λόγους που ο Καρκίνος θεωρείται και ζώδιο μαγείας).

Για να απαντήσω λοιπόν και στην ερώτηση ο 5ος οίκος στον Καρκίνο είναι ένας κατεξοχήν καλλιτεχνικός οίκος, μόνο που χρειάζεται το κατάλληλο περιβάλλον για να ανθίσει, καθώς η εποχή μας σήμερα, αν δεν μπορεί να "ταξινομήσει" τις καλλιτεχνικές εμπνεύσεις, τις περιθωριοποιεί...

Αν θεωρήσουμε επίσης ότι ο 5ος οίκος μας δίνει το εγώ του ανθρώπου, τότε ο Καρκίνος είναι μία συνειδητή απόφαση που παίρνει ο άνθρωπος εκεί γύρω στα 20-25 να προσεγγίζει τη ζωή με ένα συγκεκριμένο τρόπο, διαισθητικά, αγαπησιάρικα και μέσα από την αυτοέκφραση, χωρίς τις δεσμεύσεις της λογικής και των συμβατικών κανόνων. Η Σελήνη, ας μην ξεχνάμε συνδέεται και με την τρέλα, το σεληνιασμό... Είναι συνεπώς απρόβλεπτη κι αν πάει να την βάλει κανείς σε ένα καλούπι, εξεγείρεται...

Αυτό στον 5ο οίκο βγαίνει σα συνειδητή στάση ζωής. Είμαι ήρεμη, κοιτάζω τον εαυτό και την οικογένεια μου, τους φροντίζω, θέλω να εκφράζω ελεύθερα τα συναισθήματα μου, χωρίς να με κρίνουν, να ακολουθώ τις εμπνεύσεις μου και να αισθάνομαι αποδεκτή για τα συναισθήματα μου. Αυτός είναι ο δρόμος αυτοέκφρασης θα έλεγα για τα άτομα με Καρκίνο στον 5ο οίκο.

kmakri
10-07-2007, 10:27 AM
Καλημέρα σε όλους.
Σχετικά με τον 5ο οίκο, ποιά είναι η γνώμη σας για:
1. 5ο οίκο στον Ταύρο,με πλανήτη την Αφροδίτη σε σύνοδο με Β.Δεσμό ο οποίος με την σειρά του βρίσκεται σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα που βρίσκεται στον 11ο οίκο στον Σκορπιό.
και
2. 5ο οίκο στον Ζυγό με πλανήτη τον Ποσειδώνα(ο οποίος βρίσκεται στον σκορπιό) σε αντίθεση με Δία στον 11ο οίκο στον Ταύρο.

ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΥΝΟΜΩΤΕΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ

starfish
10-07-2007, 11:00 AM

Φυσικα και δεν κανουμε φιγουρα! Το οτι γνωριζομαστε, βοηθαει ωστε η οποια ερμηνεια να εχει αντικρυσμα. :noworry:
Αλλωστε κι ο Βασιλης μιλησε για βιωματικες εμπειριες σε σχεση με την ερμηνεια!
Οποτε, γιατι γκρινιαζεις; :toung:

august-10
10-07-2007, 03:41 PM
Oχι και φιγούρα:cry:Το καβούρι κανει διστακτικά πρώτα βηματα(οκταράκια) και εχει πολύ δρόμο ακόμη:bigsmile:

Είμαι γεννημένη 10-08-1972 στις 17.45 στην Αθήνα.Πού είναι οι πλανήτες μου και σε ποιόν οίκο δεν ξέρω .Τώρα άρχισα να ψιλομπαίνω στο νόημα.Επειδή διάβασα εδώ ότι ο 5ος οίκος είναι η δημιουργία , δηλαδή ίσως τεκνοποίηση , ξέρει κανείς να μου πει σχετικά , γιατί με απασχολεί.Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον μου εξηγήσει.
:bigsmile:

emmalene
10-07-2007, 08:23 PM
Φυσικα και δεν κανουμε φιγουρα! Το οτι γνωριζομαστε, βοηθαει ωστε η οποια ερμηνεια να εχει αντικρυσμα. :noworry:
Αλλωστε κι ο Βασιλης μιλησε για βιωματικες εμπειριες σε σχεση με την ερμηνεια!
Οποτε, γιατι γκρινιαζεις; :toung:

Αστο....μην το ψαχνεις......