PDA

View Full Version : Συγκλίνουσες και αποκλίνουσες όψεις σε προόδους και συναστρία

Maroulita
04-07-2007, 12:27 PM
Η συζήτηση "Συγκλίνουσες και αποκλίνουσες όψεις" αποτελεί συνέχεια της συζήτησης
"Πλανήτες με έντονη θέση στο χάρτη", που μπορείτε να διαβάσετε εδώ (http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=3999&page=7).

starfish
04-07-2007, 12:29 PM
Τώρα, σχετικά με το θέμα των συγκλινουσών ή αποκλινουσών γωνιών δεν ξέρω κατά πόσο συμφωνώ με το δεδομένο πως οι πρώτες είναι ισχυρότερες. Ίσως τις δεύτερες να τις αντιλαμβάνεται κανείς καλύτερα, ως κάτι το οποίο να ξέρει πως να το χειριστεί αποτελεσματικότερα.
Και σχετικά με το προοδευτικό ωροσκόπιο, αν σκεφτούμε πως οι όψεις έχουν ανοχή κατά 10ο μέγιστο, το πολύ στην ηλικία των 10 ετών του ατόμου θα πρέπει να έχουν φτάσει στο μέγιστο της επιρροής τους.

Nομιζω πως δεν ειναι απαραιτητο το ενα να αναιρει το αλλο. [σχετικα μετην δυναμη της επιρροης στην μια περιπτωση και την διαχειριση της στην αλλη]

Με το προοδευτικο ωροσκοπιο και το μεγιστο της επιρροης ομως, μπερδευτηκα! Αν παρεις ως βαση το γενεθλιο [ηλικια μηδεν], μονο οι συγκλινουσες οψεις που εχουν ανοχη 10° θα φτασουν στο μεγιστο της επιρροης τους στην ηλικια των 10 ετων.
Αν οι οψεις ειναι ακριβεις στο γενεθλιο, στο προοδευτικο θα εχουν την μινιμουμ επιρροη, αφου θα αποκλινουν κατα 10 °. Αν κανω λαθος, παρακαλω διορθωσε με!:bigsmile:

Κασσιόπη
04-07-2007, 09:18 PM
Nομιζω πως δεν ειναι απαραιτητο το ενα να αναιρει το αλλο. [σχετικα μετην δυναμη της επιρροης στην μια περιπτωση και την διαχειριση της στην αλλη]

Με το προοδευτικο ωροσκοπιο και το μεγιστο της επιρροης ομως, μπερδευτηκα! Αν παρεις ως βαση το γενεθλιο [ηλικια μηδεν], μονο οι συγκλινουσες οψεις που εχουν ανοχη 10° θα φτασουν στο μεγιστο της επιρροης τους στην ηλικια των 10 ετων.
Αν οι οψεις ειναι ακριβεις στο γενεθλιο, στο προοδευτικο θα εχουν την μινιμουμ επιρροη, αφου θα αποκλινουν κατα 10 °. Αν κανω λαθος, παρακαλω διορθωσε με!:bigsmile:

Όντως. Ίσως και να μην είναι απαραίτητο το ένα να αναιρεί το άλλο. Ούτε κι εγώ το έχω λυμένο. :) Απλώς αναρωτιέμαι μήπως η αποκλίνουσα ακριβώς γι'αυτό το λόγο γίνεται αντιληπτή ως ελαφρότερη, επειδή το άτομο αντιλαμβάνεται καλύτερα πως να την χειριστεί. Μια όψη που δεν ξέρει κανείς πώς να την τιθασεύσει, τη λαμβάνεται ως εντονότερη.

Όσο για το προοδευτικό, δεν κάνεις κάπου λάθος. Προφανώς εγώ δεν το κατέστησα σαφές. Αναφέρομαι, πράγματι, στις όψεις που στην ηλικία των 10 ετών θα έχουν τη μέγιστη ισχύ τους, εννοώντας πως δεν θεωρώ πως έχει σημασία αν μια όψη είναι συγκλίνουσα ή αποκλίνουσα. Κι αυτό, διότι, ακόμη κι αν θεωρηθεί πως η συγκλίνουσα εμπερικλείει περισσότερο δυναμικό με βάση τα προοδευτικό ωροσκόπιο, τότε το δυναμικό αυτό θα εκδηλωθεί στο μέγιστό του το πολύ στα 10 χρόνια ζωής του ατόμου (πολύ μικρή ηλικία).

Βασιλης Παπαδολιας
05-07-2007, 09:16 AM
Όντως. Ίσως και να μην είναι απαραίτητο το ένα να αναιρεί το άλλο. Ούτε κι εγώ το έχω λυμένο. :) Απλώς αναρωτιέμαι μήπως η αποκλίνουσα ακριβώς γι'αυτό το λόγο γίνεται αντιληπτή ως ελαφρότερη, επειδή το άτομο αντιλαμβάνεται καλύτερα πως να την χειριστεί. Μια όψη που δεν ξέρει κανείς πώς να την τιθασεύσει, τη λαμβάνεται ως εντονότερη.

Όσο για το προοδευτικό, δεν κάνεις κάπου λάθος. Προφανώς εγώ δεν το κατέστησα σαφές. Αναφέρομαι, πράγματι, στις όψεις που στην ηλικία των 10 ετών θα έχουν τη μέγιστη ισχύ τους, εννοώντας πως δεν θεωρώ πως έχει σημασία αν μια όψη είναι συγκλίνουσα ή αποκλίνουσα. Κι αυτό, διότι, ακόμη κι αν θεωρηθεί πως η συγκλίνουσα εμπερικλείει περισσότερο δυναμικό με βάση τα προοδευτικό ωροσκόπιο, τότε το δυναμικό αυτό θα εκδηλωθεί στο μέγιστό του το πολύ στα 10 χρόνια ζωής του ατόμου (πολύ μικρή ηλικία).

Τα δέκα χρόνια που αναφέρεις, Αργυρώ, αφορούν μόνο τους Ήλιο, Ερμή και Αφροδίτη. Στο προοδευτικό όμως υπάρχουν και άλλοι πλανήτες, π.χ. ο ¶ρης. Εκεί η διάρκεια ξεπερνά κατά πολύ τα δέκα έτη...

Γενικότερα πάντως το επιχείρημα μου ότι οι συγκλίνουσες όψες είναι πιο ισχυρές θα πρέπει να το εξετάσετε ανεξάρτητα από το προοδευτικό ωροσκόπιο. Το προοδευτικό το ανέφερα σαν ένα επιχείρημα υποστήριξης. Ο ισχυρισμός μου ότι οι συγκλίνουσες όψεις είναι πιο ισχυρές είναι δανεισμένος από τη συναστρία για να πω την αλήθεια, όπου, όταν ένας γρήγορος πλανήτης συγκλίνει σε ένα αργό του συντρόφου δείχνει να υπάρχει προοπτική κάποιων ετών σε μία σχέση, ενώ, όταν αποκλίνει, η σχέση δείχνει απλή επανάληψη συναντήσεων από το παρελθόν. Το να μεταφέρω το επιχείρημα αυτό στο γενέθλιο ωροσκόπιο είναι μάλλον λογικό άλμα και υπόκειται φυσικά στην κρίση σας...

Κασσιόπη
05-07-2007, 10:47 AM
Τα δέκα χρόνια που αναφέρεις, Αργυρώ, αφορούν μόνο τους Ήλιο, Ερμή και Αφροδίτη. Στο προοδευτικό όμως υπάρχουν και άλλοι πλανήτες, π.χ. ο ¶ρης. Εκεί η διάρκεια ξεπερνά κατά πολύ τα δέκα έτη...

Γενικότερα πάντως το επιχείρημα μου ότι οι συγκλίνουσες όψες είναι πιο ισχυρές θα πρέπει να το εξετάσετε ανεξάρτητα από το προοδευτικό ωροσκόπιο. Το προοδευτικό το ανέφερα σαν ένα επιχείρημα υποστήριξης. Ο ισχυρισμός μου ότι οι συγκλίνουσες όψεις είναι πιο ισχυρές είναι δανεισμένος από τη συναστρία για να πω την αλήθεια, όπου, όταν ένας γρήγορος πλανήτης συγκλίνει σε ένα αργό του συντρόφου δείχνει να υπάρχει προοπτική κάποιων ετών σε μία σχέση, ενώ, όταν αποκλίνει, η σχέση δείχνει απλή επανάληψη συναντήσεων από το παρελθόν. Το να μεταφέρω το επιχείρημα αυτό στο γενέθλιο ωροσκόπιο είναι μάλλον λογικό άλμα και υπόκειται φυσικά στην κρίση σας...

Ναι, ίσως ο ¶ρης να αποτελεί μια πιο ιδιάζουσα περίπτωση, λόγω της πιο αργής κίνησής του, επομένως η επιρροή του κρατάει περισσότερο. Αν και έχω την εντύπωση πως στις περιπτώσεις των αργών πλανητών, γίνεται αποδεκτή μικρότερη ανοχή. Ιδιαίτερα δε, στους εξωκρόνιους πλανήτες, νομίζω πως μιλάμε για ανοχή μιας μοίρας, άρα επιρροή της όψης γύρω στον ένα χρόνο.

Τώρα, όσον αφορά τη συναστρία, εκεί τα πράγματα περιπλέκονται πάρα πολύ. Και ειδικά εκεί είναι που έχω και τις σημαντικότερες ενστάσεις. Αν , π.χ., υπάρχει συγκλίνουσα γωνία 'Ηλιου - Πλούτωνα με ανοχή 3 μοιρών σε μία συναστρία, αυτό σημαίνει πως τα άτομα θα βιώσουν τα πρώτα τρία χρόνια μία κατάσταση κλιμακούμενου πάθους που μετά το σημείο κορύφωσης θα αρχίσει να φθίνει; Και αν ειδικά αυτό το πάρουμε βάσει του προοδευτικού, τα άτομα αυτά θα έπρεπε να βιώσουν το απόλυτο πάθος όταν το ένα θα βρίσκεται γύρω στην ηλικία των 3 ετών. Κομματάκι δύσκολο το βρίσκω...:cheesy:

Προσωπικά, σε συναστρίες προσώπων που είναι παντρεμένοι πολλά χρόνια έχω δει αρκετές φορές αποκλίνουσες γωνίες, ειδικά αυτή του τριγώνου ή εξαγώνου του Ήλιου του ενός με τον Κρόνο του άλλου, όπως και την Αφροδίτη με τον Κρόνο.

Για τις όψεις στη συναστρία νομίζω πως μπορούμε να πούμε πάρα μα πάρα πολλά, αλλά πιστεύω πως θα ήταν καλύτερο να ανοίγαμε ένα καινουριο θέμα.

Βασιλης Παπαδολιας
05-07-2007, 12:55 PM
Δεν έχεις κι άδικο... Ίσως πρέπει να ανοίξουμε καινούριο θέμα... Πάντως έχω προσωπική άποψη γι' αυτό... Μου έχει τύχει δύο φορές η προοδευτική Σελήνη ενός ατόμου να πλησιάζει στο γενέθλιο Δία μου... Όσο πλησίαζε, τόσο η σχέση γινόταν πιο στενή και είχε τη μορφή δασκάλου - μαθητή, αλλά παρείχε και κάλυψη οικονομική στο άτομο αυτό... Μόλις η προοδευτική Σελήνη απέκλινε του Δία, η σχέση διαλύθηκε, γιατί το άτομο δεν είχε να μάθει κάτι πλέον από μένα και δε με χρειαζόταν οικονομικά...

Να σημειώσω ότι στις όψεις της συναστρίας δεν κοιτάζουμε προοδευτικό με προοδευτικό αλλά προοδευτικό του ενός με γενέθλιο του άλλου...

emmalene
05-07-2007, 01:37 PM
να πω και εγω οτι ειχα σχεση εξι ετων με συναστρια τετραγωνο Αφροδιτης Κρονου στην οποια η προοδευμενη Αφροδιτη του εκανε συνοδο με τον πλουτωνα μου.Οταν ομως πηξε ο Κρονος στον Ταυρο και ενεργοποιησε το τετραγωνο χωρισαμε.εχω την αισθηση οτι ειναι λιγο περιπλοκα τ απραγματα στο αν και πως γινεται μια σχεση μεταξυ δυο ατομων.Ακομα και το καλυτερο γενεθλιο να εχου.

Toksotaki
05-07-2007, 09:44 PM
να πω και εγω οτι ειχα σχεση εξι ετων με συναστρια τετραγωνο Αφροδιτης Κρονου στην οποια η προοδευμενη Αφροδιτη του εκανε συνοδο με τον πλουτωνα μου.Οταν ομως πηξε ο Κρονος στον Ταυρο και ενεργοποιησε το τετραγωνο χωρισαμε.εχω την αισθηση οτι ειναι λιγο περιπλοκα τ απραγματα στο αν και πως γινεται μια σχεση μεταξυ δυο ατομων.Ακομα και το καλυτερο γενεθλιο να εχου.
Σωστη.....

sophier
05-07-2007, 10:14 PM

δηλαδη μπορει να υπαρχουν οψεις στη συναστρια των γενεθλιων ωροσκοπιων που να μην εκφρεαζονται? και αν ναι πως ξερουμε ποιες ειναι αυτες που εκφραζονται και ποιες οχι? α και αυτες που δεν εκφραζονται ποτε και πως ενεργοποιούνται; και τελος πως τα βλεπουμε ολα αυτά?
(πω, πω, ποσες αποριες μαζεμενες! καλα ξεπερασα κ τον εαυτο μου! :toung:)

Toksotaki
05-07-2007, 11:06 PM
Εννουσαν προοδους

Toksotaki
05-07-2007, 11:12 PM
Αυτο εχει να κανει με προοδους...προοδοι οσο πιο απλα μπορω να σου εξηγησω ειναι οταν παρεις τον γενεθλιο σου και βαλεις απο πανω τον χαρτη π.χ τον σημερινο....και δεις τις γωνιες που σχηματιζονται...και αν ενεργοποιουνται δυσκολες γωνιες ....Στην συναστρια οπως και στον γενεθλιο δουλευουν απο οσο ξερω με προοδους για να δουν πως θα εξελιχθει μια σχεση,δουλεια...οτιδηποτε... ωρα για το ποτε ενεργοποιηται μια γωνια εχω εδω κατι που θα σε ενδιαφερει πατα εδω (http://www.myhoroscope.gr/showthread.php?t=4051)..καλε μην θες κατευθειαν να μπαινεις στα βαθεια!!θα παθεις κοκομπλοκο....Σιγα-Σιγα

sophier
05-07-2007, 11:38 PM
Αυτο εχει να κανει με προοδους...προοδοι οσο πιο απλα μπορω να σου εξηγησω ειναι οταν παρεις τον γενεθλιο σου και βαλεις απο πανω τον χαρτη π.χ τον σημερινο....και δεις τις γωνιες που σχηματιζονται...και αν ενεργοποιουνται δυσκολες γωνιες ....Στην συναστρια οπως και στον γενεθλιο δουλευουν απο οσο ξερω με προοδους για να δουν πως θα εξελιχθει μια σχεση,δουλεια...οτιδηποτε... ωρα για το ποτε ενεργοποιηται μια γωνια εχω εδω κατι που θα σε ενδιαφερει πατα εδω (http://www.myhoroscope.gr/showthread.php?t=4051)..καλε μην θες κατευθειαν να μπαινεις στα βαθεια!!θα παθεις κοκομπλοκο....Σιγα-Σιγα

Πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα... ευχαριστω για τη βοηθεια! για να πω την αληθεια δεν πολυκαταλαβα, αλλα πηρα μια γενικη ιδεα. Τωρα, για να τα εφαρμοσω βεβαια.... χλωμο!

Toksotaki
05-07-2007, 11:44 PM
Kαλε λογικο ειναι!Εισαι καινουργιο μελος!Εδω ειμαστε για να παιρνουμε γνωσεις,να ανταλλαζουμε αποψεις και να βοηθαμε οταν μπορουμε:bigsmile:...οπου και οποτε εχεις απορια ρωτα!

Κασσιόπη
05-07-2007, 11:54 PM
Δεν έχεις κι άδικο... Ίσως πρέπει να ανοίξουμε καινούριο θέμα... Πάντως έχω προσωπική άποψη γι' αυτό... Μου έχει τύχει δύο φορές η προοδευτική Σελήνη ενός ατόμου να πλησιάζει στο γενέθλιο Δία μου... Όσο πλησίαζε, τόσο η σχέση γινόταν πιο στενή και είχε τη μορφή δασκάλου - μαθητή, αλλά παρείχε και κάλυψη οικονομική στο άτομο αυτό... Μόλις η προοδευτική Σελήνη απέκλινε του Δία, η σχέση διαλύθηκε, γιατί το άτομο δεν είχε να μάθει κάτι πλέον από μένα και δε με χρειαζόταν οικονομικά...

Να σημειώσω ότι στις όψεις της συναστρίας δεν κοιτάζουμε προοδευτικό με προοδευτικό αλλά προοδευτικό του ενός με γενέθλιο του άλλου...

Τώρα, για να πως την αμαρτία μου, το πρώτο πράγμα στο οποίο πηγαίνει ο νους μου είναι πως κατά πάσα πιθανότητα δεν ευθύνεται η σχηματιζόμενη όψη της προοδευμένης Σελήνης με το γενέθλιο Δία σου... Το κακό είναι γενικότερο όσον αφορά αυτά τα ζητήματα και άπτεται κοινωνικοπολιτικής αναλύσεως, που σαφώς και δεν θα κάνουμε εδώ. :noworry:

Πάντως, για να καλύψουμε και το αστρολογικό σκέλος της τοποθέτησης, θυμάμαι πως στο βιβλίο "Η νέα μεγάλη Αστρολογία" των Ντέρεκ και Τζούλια Πάρκερ, στο κεφάλαιο που είχε να κάνει με τις προόδους στη συναστρία, σημειωνόταν πως αν οι γωνίες της προοδευμένης Σελήνης ήταν οι μόνες ισχυρές στη συναστρία, η σχέση δεν θα είχε μεγάλη διάρκεια.

Επιπλέον, κατά τη γνώμη μου, άλλη δυναμική έχουν στη συναστρία οι όψεις των προοδευτικών και άλλη των γενέθλιων ωροσκοπίων.

Βασιλης Παπαδολιας
06-07-2007, 09:49 AM
Τώρα, για να πως την αμαρτία μου, το πρώτο πράγμα στο οποίο πηγαίνει ο νους μου είναι πως κατά πάσα πιθανότητα δεν ευθύνεται η σχηματιζόμενη όψη της προοδευμένης Σελήνης με το γενέθλιο Δία σου... Το κακό είναι γενικότερο όσον αφορά αυτά τα ζητήματα και άπτεται κοινωνικοπολιτικής αναλύσεως, που σαφώς και δεν θα κάνουμε εδώ.

Τς τς τς... κακιούλες; :) Η κοινωνιολογική σου ανάλυση είναι σωστή, αλλά η χρονική συγκυρία της απομάκρυνσης όταν η Σελήνη απέκλινε πώς εξηγείται κοινωνιολογικά; Οέο;

Κασσιόπη
06-07-2007, 10:05 AM
Τς τς τς... κακιούλες; :) Η κοινωνιολογική σου ανάλυση είναι σωστή, αλλά η χρονική συγκυρία της απομάκρυνσης όταν η Σελήνη απέκλινε πώς εξηγείται κοινωνιολογικά; Οέο;

Βρε, ορεξούλα έχουμε πρωί πρωί. Καλό αυτό, γιατί τελευταία διέκρινα ένα πολύ ηποτονικό προφίλ και ανησύχησα. :laugh:

Ποιες κακιούλες, φίλτατε; Σε προτρέπω καθώς περνάς από κανένα περίπτερο να κάνεις τον κόπο να ρίξεις μια ματιά σε κανένα εξώφυλλο εγκυρότατου γυναικείου περιοδικού - ξέρεις, από αυτά που κυκλοφορούν σε δύο μεγέθη, ένα κανονικό κι ένα τσέπης - και μετά το ξανασυζητάμε. :cheesy:

Όσο για τη χρονική συγκυρία, το ζήτημα ενδέχεται να άπτεται και της θεωρίας πιθανοτήτων. :)

Βασιλης Παπαδολιας
06-07-2007, 06:18 PM
Αυτό με τις πιθανότητες μου άρεσε... Τα περί Cosmo τα έχω διαβάσει και χορτάσει...

Από όσο ξέρω τη συναστρία την έχεις ξεψαχνίσει αρκετά, Αργυρώ... Αυτό το θέμα με τις όψεις προοδευτικού προς γενέθλιο δεν σου έχει τύχει;

Κασσιόπη
07-07-2007, 01:57 AM
Αυτό με τις πιθανότητες μου άρεσε... Τα περί Cosmo τα έχω διαβάσει και χορτάσει...

Από όσο ξέρω τη συναστρία την έχεις ξεψαχνίσει αρκετά, Αργυρώ... Αυτό το θέμα με τις όψεις προοδευτικού προς γενέθλιο δεν σου έχει τύχει;

Ξέρω πως ο έλεγχος των όψεων προοδευτικού προς γενέθλιο αποτελεί τμήμα της μελέτης μια συναστρίας. Δεν είναι όμως τόσο καθοριστικό, κατά τη γνώμη μου.

Βρίσκω λίγο παράλογη την ιδέα της μελέτης συναστρίας ενός ατόμου με ένα άτομο το οποίο δεν είναι αυτό που είναι, αλλά είναι κάτι άλλο. Κάπως έτσι αντιλαμβάνομαι αυτό το κομμάτι της συναστρίας. Δεν μπορεί ένα πρόσωπο που έχει π.χ. Αφροδίτη στον Κριό, γύρω στα 30 του - το πολύ - οι όποιες σχέσεις του να εξετάζονται υπό το πρίσμα ότι το προσωπο αυτό έχει αφροδίτη στον Ταύρο και συμπεριφέρεται ως τέτοιο.

Toksotaki
07-07-2007, 02:12 AM
Ξερω οτι ειμαι εκτος αλλα σημερα ειχα μια διαφωνεια με αστρολογο και μια που μιλαμε για γωνιες ας πω την απορια μου!Η μεγιστη ανοχη για συνοδο ποσο ειναι? εχω διαβασει αρθρο να μιλα για 15 μοιρες αληθευει η οτι να'ναι εγραφε???

*Astropeleki*
07-07-2007, 11:35 AM
Η μεγιστη ανοχη για συνοδο ποσο ειναι? εχω διαβασει αρθρο να μιλα για 15 μοιρες αληθευει η οτι να'ναι εγραφε???
Η ανοχή που δίνεται για μια όψη συνόδου είναι από 8 εώς 10 μοίρες, από όσα έχω διαβάσει. Μπορεί να φτάσει και τις 12 μοίρες. Όπως αναφέρεται και σε άρθρο του retrograde

Η όψη συνόδου αναφέρεται σε δυο πλανήτες που βρίσκονται μέσα σε οκτώ μοίρες ο ένας από τον άλλον. Μερικοί ισχυρίζονται ότι μια σύνοδος σε οποιουσδήποτε δυο πλανήτες συμβαίνει ανάμεσα στο μηδέν και στις δέκα μοίρες απόσταση. Οι περισσότεροι αστρολόγοι επιτρέπουν μια λίγο μεγαλύτερη ανοχή όταν έχουν ανάμειξη ο Ήλιος ή η Σελήνη (μέχρι δώδεκα μοίρες απόσταση. Δεν υπάρχει αυστηρός κανόνας για τις αποστάσεις, αλλά είναι λογικό ότι δυο πλανήτες, με μια μόνο μοίρα ή δυο να τους χωρίζουν, σχηματίζουν ισχυρότερη σύνοδο από τους ίδιους πλανήτες εάν βρίσκονταν επτά ή οκτώ μοίρες μακριά.

Toksotaki
07-07-2007, 12:43 PM
Σας ευχαριστω πολυ Kia:cheesy:Παντος το προγραμμα που χρησιμοποιειται για τον γενεθλιο πρεπει να υπολογιζει μεχρι 8 μοιρες συνοδο....εχω πλανητες που εχουν αποστασει απο τον Ηλιο 10 αλλα δεν γραφεται!Anyway ξαναευχαριστω!

*Astropeleki*
07-07-2007, 12:48 PM
Ναι, σε αυτό έχεις δίκιο. Αλλά, ίσως συμβαίνει επειδή η πιο συνηθισμένη ανοχή που δινεται για την σύνοδο είναι οι 8 μοίρες.

Αργοναύτης
07-07-2007, 08:45 PM
Ξέρω πως ο έλεγχος των όψεων προοδευτικού προς γενέθλιο αποτελεί τμήμα της μελέτης μια συναστρίας. Δεν είναι όμως τόσο καθοριστικό, κατά τη γνώμη μου.

Βρίσκω λίγο παράλογη την ιδέα της μελέτης συναστρίας ενός ατόμου με ένα άτομο το οποίο δεν είναι αυτό που είναι, αλλά είναι κάτι άλλο. Κάπως έτσι αντιλαμβάνομαι αυτό το κομμάτι της συναστρίας. Δεν μπορεί ένα πρόσωπο που έχει π.χ. Αφροδίτη στον Κριό, γύρω στα 30 του - το πολύ - οι όποιες σχέσεις του να εξετάζονται υπό το πρίσμα ότι το προσωπο αυτό έχει αφροδίτη στον Ταύρο και συμπεριφέρεται ως τέτοιο.

Ξέρεις πόσες φορές το έχω πει αυτό κι εγώ ; 'Οτι είναι παράλογη αυτή η ιδέα ; 'Εχω πειστεί για πρώτη φορά στα χρονικά της έρευνας ότι έχω υποτιμήσει φοβερά τη συναστρία των προόδων του ενός με τον γενέθλιο χάρτη του άλλου. Κατά 90% απίστευτο κι όμως αληθινό, λειτουργεί. Για περισσότερα στοιχεία δεν μπορώ να σου πω δημόσια, αλλά αν θες και έχεις όρεξη θα σου στείλω μια περίπτωση που δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου. Πρώτη φορά στη ζωή μου έχω πειστεί τόσο πολύ για την αποτελεσματικότητα των προόδων του ενός σε σχέση το γενέθλιο του άλλου. Ταπεινά γηράσκω αεί διδασκόμενος. Επίσης κάτι άλλο, πιστεύω ότι και η τέλεια συναστρία να είναι, αν το άτομο περνάει φάση ''απαγορευτική'' για σχέση, κάτι που αρκούν να το δείξουν οι απλές διελεύσεις, πρόοδοι, κατευθύνσεις, ηλιακή επιστροφή κλπ σε σχέση με το γενέθλιό του, η σχέση δεν ξεκινά ή δεν προχωρά. 'Ισως το τελευταίο πράγμα που πρέπει να εξετάζουν οι ερευνητές για να διαπιστώσουν αν ξεκινήσει μια σχέση, να είναι η στατική συναστρία μεταξύ των δυο γενέθλιων. Και σίγουρα να την εξετάζουν με τελείως διαφορετικό τρόπο απ'αυτόν που την εξετάζουν ως τώρα. Φέτος μου έχουν ζητήσει πολλά ζευγάρια να δω την εξέλιξη της σχέσης τους και στις πέντε περιπτώσεις οι συναστρίες γενέθλιων ήταν υπέροχες, όλο τρίγωνα, αλλά οι πρόοδοι του ενός σε συναστρία με το γενέθλιο του άλλου ήταν για κλάματα και τους έλεγα ''α πρέπει να έχετε χωρίσει ή να χωρίζετε ε ?'' Και επιβεβαίωναν όλοι. Οι δε συναστρίες μεταξύ των γενέθλιων Ωροσκοπίων τέλειες. Κι έβλεπες ας πούμε, η προοδευμένη Σελήνη του ενός να είναι σε αντίθεση με το γενέθλιο 'Ηλιου του άλλου, και τέτοιες ενδείξεις. Κι εγώ δεν το πίστευα, αλλά είναι στο γενικό κλίμα αναθεωρήσεων της εποχής.

Κασσιόπη
08-07-2007, 02:02 AM
Ξέρεις πόσες φορές το έχω πει αυτό κι εγώ ; 'Οτι είναι παράλογη αυτή η ιδέα ; 'Εχω πειστεί για πρώτη φορά στα χρονικά της έρευνας ότι έχω υποτιμήσει φοβερά τη συναστρία των προόδων του ενός με τον γενέθλιο χάρτη του άλλου. Κατά 90% απίστευτο κι όμως αληθινό, λειτουργεί. Για περισσότερα στοιχεία δεν μπορώ να σου πω δημόσια, αλλά αν θες και έχεις όρεξη θα σου στείλω μια περίπτωση που δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου. Πρώτη φορά στη ζωή μου έχω πειστεί τόσο πολύ για την αποτελεσματικότητα των προόδων του ενός σε σχέση το γενέθλιο του άλλου. Ταπεινά γηράσκω αεί διδασκόμενος. Επίσης κάτι άλλο, πιστεύω ότι και η τέλεια συναστρία να είναι, αν το άτομο περνάει φάση ''απαγορευτική'' για σχέση, κάτι που αρκούν να το δείξουν οι απλές διελεύσεις, πρόοδοι, κατευθύνσεις, ηλιακή επιστροφή κλπ σε σχέση με το γενέθλιό του, η σχέση δεν ξεκινά ή δεν προχωρά. 'Ισως το τελευταίο πράγμα που πρέπει να εξετάζουν οι ερευνητές για να διαπιστώσουν αν ξεκινήσει μια σχέση, να είναι η στατική συναστρία μεταξύ των δυο γενέθλιων. Και σίγουρα να την εξετάζουν με τελείως διαφορετικό τρόπο απ'αυτόν που την εξετάζουν ως τώρα. Φέτος μου έχουν ζητήσει πολλά ζευγάρια να δω την εξέλιξη της σχέσης τους και στις πέντε περιπτώσεις οι συναστρίες γενέθλιων ήταν υπέροχες, όλο τρίγωνα, αλλά οι πρόοδοι του ενός σε συναστρία με το γενέθλιο του άλλου ήταν για κλάματα και τους έλεγα ''α πρέπει να έχετε χωρίσει ή να χωρίζετε ε ?'' Και επιβεβαίωναν όλοι. Οι δε συναστρίες μεταξύ των γενέθλιων Ωροσκοπίων τέλειες. Κι έβλεπες ας πούμε, η προοδευμένη Σελήνη του ενός να είναι σε αντίθεση με το γενέθλιο 'Ηλιου του άλλου, και τέτοιες ενδείξεις. Κι εγώ δεν το πίστευα, αλλά είναι στο γενικό κλίμα αναθεωρήσεων της εποχής.

Ομολογώ πως στα περισσότερα συμπεράσματά μου σχετικά με τη συναστρία έχω οδηγηθεί μελετώντας συναστρίες ατόμων που είναι αρκετά χρόνια παντρεμένοι, στην ηλικιακή περιοχή των γονιών μου (γύρω στα 60 περίπου). Από τα άτομα της ηλικίας μου δεν μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα, ακόμη. Για τους δε μικρότερους, ούτε λογος να γίνεται.

Να ξεκαθαρίσω πως όσον αφορά τη μελέτη της συναστρίας, ως πρωταρχικό στάδιο θεωρώ αυτό της ερμηνείας του καθενός γενέθλιου ωροσκοπίου χωριστά.

Επίσης, δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση πως κανείς μπορεί να προδιαγράψει εξέλιξη σχέσης μέσα από ένα ωροσκόπιο, είτε αυτό λέγεται συναστρικός χάρτης, είτε χάρτης Davison, είτε σύνθετο ωροσκόπιο (ειδικά δε για το τελευταίο έχω αναπτύξει σε άλλο θέμα την πολεμική μου). Η εξέλιξη της σχέσης επαφίεται καθαρά στους άμεσα ενδιαφερόμενους. Προσωπικά, όποιο φιλικό μου πρόσωπο έρχεται και με ρωτάει αν θα χωρίσει, το παραπέμπω στο Cosmopolitan.
Θεωρώ σημαντικές τις διελεύσεις και μόνο, ειδικά των βαρέων πλανητών, για να μην πω κυρίως του Κρόνου. Κι αυτές πιστεύω πως επηρεάζουν τα μεμονωμένα ωροσκόπια των μελών της σχέσης, και μέσω αυτών τη σχέση κι όχι τη σχέση καθεαυτή. Δεν πιστεύω πως η σχέση είναι ο "τρίτος της παρέας" που εν δυνάμει κάνει και ότι του καπνίσει.

Θα συμφωνήσω πως αν κάποιο άτομο βρίσκεται σε μια δύσκολη φάση της ζωής του, υπό την επίδραση πλανητών σε διέλευση απαιτητικών όψεων, οι σχέσεις του δε θα μείνουν ανεπηρέαστες. Και εκεί νομίζω πως δίνονται όλες οι απαντήσεις.

Τα περί προόδων, ειδικά στη συναστρία, μου φαίνονται ολίγον τι "ήξεις αφήξεις ουκ εν τω πολέμω θνήξεις".

Αργοναύτης
08-07-2007, 10:20 AM
Ομολογώ πως στα περισσότερα συμπεράσματά μου σχετικά με τη συναστρία έχω οδηγηθεί μελετώντας συναστρίες ατόμων που είναι αρκετά χρόνια παντρεμένοι, στην ηλικιακή περιοχή των γονιών μου (γύρω στα 60 περίπου). Από τα άτομα της ηλικίας μου δεν μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα, ακόμη. Για τους δε μικρότερους, ούτε λογος να γίνεται.
Επίσης, δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση πως κανείς μπορεί να προδιαγράψει εξέλιξη σχέσης μέσα από ένα ωροσκόπιο, είτε αυτό λέγεται συναστρικός χάρτης, είτε χάρτης Davison, είτε σύνθετο ωροσκόπιο (ειδικά δε για το τελευταίο έχω αναπτύξει σε άλλο θέμα την πολεμική μου).

Kι εγώ έχω πάρα πολλές ενστάσεις για τους σύνθετους χάρτες. Αυτό είναι που μου φαίνεται παράλογο περισσότερο απ'όλα. Μου φαίνονται λίγο κατασκευάσματα της ανθρώπινης φαντασίας, χάρτες ''φαντάσματα''. Για την ιστορία πάντως ας αναφέρω ότι η Mona Rieger, μια πολύ καλή αστρολόγος και συγγραφέας, με πολυετή πείρα και εξειδίκευση στις συναστρίες, έχει καταλήξει ότι το Composite δεν κάνει για μελέτη σχέσεων μεταξύ ατόμων που έχουν μια σχέση μηνών ή που γνωρίζονται ''σήμερα'' ας το πούμε έτσι, και έχει πειστεί ότι το Combine είναι πολύ προτιμότερο Ωροσκόπιο για τις περιπτώσεις που αναφέρεις, για άτομα που είναι πολλά χρόνια παντρεμένοι δηλαδή, αλλά και για σχέσεις γονέα-παιδιού, αδελφών κλπ. Απλά καταθέτω αυτό το στοιχείο με αφορμή την ηλικία που ανέφερες. Μόνο και μόνο πάντως ότι για το Composite, οι απόψεις δυίστανται ακόμα και για το με ποιόν απ'τους δυο τρόπους πρέπει να υπολογιστεί ο Ωροσκόπος του, εμένα μου λέει πολλά και με αποτρέπει να στηριχθώ σ'αυτό.

Κασσιόπη
08-07-2007, 10:33 AM
Kι εγώ έχω πάρα πολλές ενστάσεις για τους σύνθετους χάρτες. Αυτό είναι που μου φαίνεται παράλογο περισσότερο απ'όλα. Μου φαίνονται λίγο κατασκευάσματα της ανθρώπινης φαντασίας, χάρτες ''φαντάσματα''. Για την ιστορία πάντως ας αναφέρω ότι η Mona Rieger, μια πολύ καλή αστρολόγος και συγγραφέας, με πολυετή πείρα και εξειδίκευση στις συναστρίες, έχει καταλήξει ότι το Composite δεν κάνει για μελέτη σχέσεων μεταξύ ατόμων που έχουν μια σχέση μηνών ή που γνωρίζονται ''σήμερα'' ας το πούμε έτσι, και έχει πειστεί ότι το Combine είναι πολύ προτιμότερο Ωροσκόπιο για τις περιπτώσεις που αναφέρεις, για άτομα που είναι πολλά χρόνια παντρεμένοι δηλαδή, αλλά και για σχέσεις γονέα-παιδιού, αδελφών κλπ. Απλά καταθέτω αυτό το στοιχείο με αφορμή την ηλικία που ανέφερες. Μόνο και μόνο πάντως ότι για το Composite, οι απόψεις δυίστανται ακόμα και για το με ποιόν απ'τους δυο τρόπους πρέπει να υπολογιστεί ο Ωροσκόπος του, εμένα μου λέει πολλά και με αποτρέπει να στηριχθώ σ'αυτό.

Θα συμφωνήσω γενικότερα. Και όντως, παρέλειψα να αναφερθώ στις σχέσεις γονέα - παιδιού, όπως και μεταξύ αδελφών, οι οποίες θεωρώ πως περιγράφονται άψογα από το συναστριακό χάρτη.

Παρακαλώ, μη με διαολίζετε πρωί - πρωί με το Σύνθετο, δεν το έχω και πολύ να αρχίσω πάλι να εξαπολύω μύδρους εναντίον του :cheesy: Και θα βγω και εκτός θέματος. :laugh:

Βασιλης Παπαδολιας
09-07-2007, 09:36 AM
Εγώ πάλι θα σε διαολίσω, Αργυρώ μου, γιατί για το σύνθετο τα έχουμε ξαναπεί τα δυο μας... Εσύ καλά τα λες αυτά που λες θεωρητικά, αλλά εγώ σου έχω περιγράψει ακριβέστατα πώς δικές μου σχέσεις συνδύαζαν επανειλημμένα διέλευση βαρέος πλανήτη από τον πρώτο οίκο του σύνθετου ωροσκοπίου. Συνεπώς ό,τι και να λες περί μη επαρκούς ποιοτικής εξήγησης η πράξη δείχνει ότι το σύνθετο δουλεύει. Και μην ξεχνάς ότι και στην επιστήμη πέρασαν δεκαετίες και κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει τη συμπεριφορά των φωτονίων μέχρι που εμφανίστηκε ο Αϊνστάιν. Η πραγματικότητα υπάρχει, απλά εμείς δεν μπορούμε να την εξηγήσουμε...

Και για να αναφερθώ και στο άλλο θέμα ο συνδυασμός προοδευτικού με γενέθλιο έχει πολύ σημαντική ποιοτική σημασία. Δείχνει ακριβώς ότι οι σχέσεις δεν είναι στατικές, όπως θα ήταν αν κοίταζες μόνο συναστρία γενεθλίων, αλλά ότι κάθε σχέση που κάνουμε κομίζει συγκεκριμένα βιώματα στον καθένα από μας. Ο σύντροφος μας δεν είναι απλά σύντροφος μας, είναι κανάλι - φορέας εμπειριών που έχουμε ανάγκη να ζήσουμε τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μας (το βιβλίο "Ουράνεια Προφητεία" το περιγράφει πολύ παραστατικά). Κι αυτό ακριβώς δείχνει το προοδευτικό. Δείχνει τι έχουμε ανάγκη να ζήσουμε και σε σύνοδο με το γενέθλιο δείχνει αν αυτός που είναι δίπλα μας συμφωνεί να κομίσει αυτή τη γνώση ή όχι.

Συμφωνώ επίσης με το Δημήτρη ότι η απλή συναστρία συνήθως δε δείχνει σχεδόν τίποτα. Κατά τη γνώμη μου πρώτα από όλα πρέπει να κοιτάζονται οι διελεύσεις του σύνθετου και στη συνέχεια η σύνοδος προοδευτικού με γενέθλιο. Αυτά είναι που καθορίζουν το timing της σχέσης...

Και μία παρατήρηση:

Το γεγονός ότι μελετάς ζευγάρια που είναι μαζί πολλά χρόνια μπορεί να είναι λόγος που η γενέθλια συναστρία σε αυτούς όντως παίζει σημαντικό ρόλο. Τι εννοώ... Τα ζευγάρια αυτά έχουν περάσει άπειρες όψεις προοδευτικών προς γενέθλιο ή διελεύσεις στο σύνθετο και τα έχουν ξεπεράσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Με τον τρόπο αυτά προοδευτικά αρχίζουν αναγνωρίζουν τις καταιγίδες που έρχονται και το κλίμα γενικότερα και παίρνουν έγκαιρα θέσεις άμυνας. Το να επεκτείνουμε όμως το μοντέλο αυτό γενικότερα σε όλες στις σχέσεις θα μας οδηγήσει να αποκλείσουμε από την ερμηνεία όλες τις σχέσεις που διαρκούν μικρό χρονικό διάστημα, π.χ. 2-3 χρόνια ή πέντε χρόνια... Δυστυχώς αυτές οι σχέσεις είναι η πλειοψηγία και δεν μπορούμε να τις αγνοήσουμε...

Συνεπώς πιστεύω ότι το να κοιτάζουμε κυρίως τη γενέθλια συναστρία μπορεί να είναι μοντέλο που εφαρμόζεται σε συγκεκριμένη μόνο ομάδα ζευγαριών και δη σε αυτά που έχουν ξεπεράσει τα πρώτα 5-6 χρόνια της σχέσης, έχουν ξεπεράσει τουλάχιστον δύο διελεύσεις βαρέων πλανητών από το σύνθετο και έχουν αλλάξει οι προοδευτικές σελήνες τους τουλάχιστον δύο ζώδια, ώστε να αρχίζουν να ξεχωρίζουν τα ίδια τι είναι παροδικό και τι όχι και να αρχίσει να αναδύεται μέσα από τη διαδικασία αυτή η γενέθλια συναστρία.

Ειδάλλως τα ζευγάρια τείνουν να ταυτίζουν την όψη που έχει η σχέση τους τη συγκεκριμένη περίοδο με την ουσία της κι όταν η χροιά αυτή χάνεται δεν μπορούν να προσαρμοστούν και να δουν τη σχέση αλλιώς. Εάν όμως περάσουν από μία δύο τέτοιου είδους αλλαγές, αρχίζουν να ξεχωρίζουν τη χροιά της συγκεκριμένης περιόδου από την ουσία της σχέσης.

ΥΓ: Ο πιο συνηθισμένος λόγος που το σύνθετο αποτυγχάνει είναι γιατί οι ώρες γέννησης που ξέρουμε δεν είναι σωστές. Και στο σύνθετο η ερμηνεία διέλευσης από τους οίκους είναι πολύ σημαντική. Όχι ότι δεν κοιτάμε τις όψεις. Αν δει κανείς για παράδειγμα αντιθέσεις Αφροδίτης - Ουρανού στο σύνθετο, σημαίνει ότι η σχέση είναι έντονη αλλά παροδική. Ωστόσο στη συναστρία γενεθλίων και προοδευτικού - γενέθλιου συνήθως δεν κοιτάμε τόσο τους οίκους αλλά περισσότερο τα ζώδια και τις όψεις, οπότε δεν έχουμε τέτοια ζητήματα.

Αργοναύτης
09-07-2007, 10:32 AM
Συμφωνώ απολύτως με Βασίλη, το θέμα το έχω ψάξει καλά και έχεις δίκιο. Κρατάω μόνο τις επιφυλάξεις μου για το Σύνθετο, γιατί έχω επηρρεαστεί αρκετά από τους αγαπημένους μου γερμανούς αστρολόγους Philip Schifman και Mona Rieger που έχουν ουσιαστικά αποδείξει ότι το Σύνθετο κάνει καλή δουλειά μόνο για σχέσεις που είναι στο ξεκίνημά τους και το μόνο που μπορεί να μας περιγράψει είναι το πώς ξεκινάει μια σχέση. Χαρακτηριστικά, η Rieger γράφει ότι το Σύνθετο περιγράφει σχέσεις τύπου 7ου οίκου και όχι 8ου οίκου. Τί εννοεί μ'αυτό...Η Κασσιόπη αναφέρεται πολύ δικαιολογημένα σε μακρόχρονες σχέσεις που έχουν δοκιμαστεί στον χρόνο, και αυτές οι σχέσεις είναι σχέσεις που έχουν έναν χαρακτήρα 8ου οίκου, όπου υπάρχουν στοιχεία ισχυρού δεσμού ή ακόμα και ψυχολογικής εξάρτησης, όπως σχέσεις μητέρας-γιου, αδελφών, παντρεμένων ζευγαριών κοκ. ''Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εκείνη'' λέει ο άντρας για τη γυναίκα του ή ''ακόμα κι αν ξαναγιεννιόμουν πάλι την ίδια γυναίκα θα ήθελα''. Αυτές είναι ''δηλώσεις'' που έχουν έναν πλουτώνειο χαρακτήρα αναγκασμού, πιο μοιραίες και πολύ λιγότερο επιφανειακές από τις σχέσεις τύπου 7ου οίκου που περιγράφει το Σύνθετο. Ο 7ος οίκος δεν είναι ο ουσιαστικός γάμος μεταξύ δυο ανθρώπων. Είναι πολύ περισσότερο η συνάντηση, ο άνθρωπος που βρίσκεται απέναντί μας και μακρυά, όχι αυτός που γίνεται σώνει και καλά ''η ζωή μας''. Και όπως έχουμε γράψει κι αλλού πολλούς μήνες πριν δυο άτομα που δεχθήκαμε κάποια κριτική, ο 7ος έχει έναν κάπως απρόσωπο χαρακτήρα και δεν μαρτυρά ντε και καλά βέρες. Είναι βασικές αναθεωρήσεις που οφείλουμε να κάνουμε, γιατί αυτά τα πράγματα έχουν αποδειχθεί εδώ και δεκαετίες σε ερευνητικούς κύκλους του εξωτερικού με τεράστιο στατιστικό αποδεικτικό υλικό. Ως τότε οι ''αιρετικοί'' θα δεχόμαστε κριτική ή ακόμα και χλευασμό, αλλά αυτό είναι το βαρύ κάρμα της γνώσης. Από τις διαφωνίες ας ελπίσουμε ότι με τον καιρό θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Κασσιόπη
09-07-2007, 12:14 PM
Εγώ πάλι θα σε διαολίσω, Αργυρώ μου, γιατί για το σύνθετο τα έχουμε ξαναπεί τα δυο μας... Εσύ καλά τα λες αυτά που λες θεωρητικά, αλλά εγώ σου έχω περιγράψει ακριβέστατα πώς δικές μου σχέσεις συνδύαζαν επανειλημμένα διέλευση βαρέος πλανήτη από τον πρώτο οίκο του σύνθετου ωροσκοπίου. Συνεπώς ό,τι και να λες περί μη επαρκούς ποιοτικής εξήγησης η πράξη δείχνει ότι το σύνθετο δουλεύει. Και μην ξεχνάς ότι και στην επιστήμη πέρασαν δεκαετίες και κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει τη συμπεριφορά των φωτονίων μέχρι που εμφανίστηκε ο Αϊνστάιν. Η πραγματικότητα υπάρχει, απλά εμείς δεν μπορούμε να την εξηγήσουμε...

Και για να αναφερθώ και στο άλλο θέμα ο συνδυασμός προοδευτικού με γενέθλιο έχει πολύ σημαντική ποιοτική σημασία. Δείχνει ακριβώς ότι οι σχέσεις δεν είναι στατικές, όπως θα ήταν αν κοίταζες μόνο συναστρία γενεθλίων, αλλά ότι κάθε σχέση που κάνουμε κομίζει συγκεκριμένα βιώματα στον καθένα από μας. Ο σύντροφος μας δεν είναι απλά σύντροφος μας, είναι κανάλι - φορέας εμπειριών που έχουμε ανάγκη να ζήσουμε τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μας (το βιβλίο "Ουράνεια Προφητεία" το περιγράφει πολύ παραστατικά). Κι αυτό ακριβώς δείχνει το προοδευτικό. Δείχνει τι έχουμε ανάγκη να ζήσουμε και σε σύνοδο με το γενέθλιο δείχνει αν αυτός που είναι δίπλα μας συμφωνεί να κομίσει αυτή τη γνώση ή όχι.

Συμφωνώ επίσης με το Δημήτρη ότι η απλή συναστρία συνήθως δε δείχνει σχεδόν τίποτα. Κατά τη γνώμη μου πρώτα από όλα πρέπει να κοιτάζονται οι διελεύσεις του σύνθετου και στη συνέχεια η σύνοδος προοδευτικού με γενέθλιο. Αυτά είναι που καθορίζουν το timing της σχέσης...

Και μία παρατήρηση:

Το γεγονός ότι μελετάς ζευγάρια που είναι μαζί πολλά χρόνια μπορεί να είναι λόγος που η γενέθλια συναστρία σε αυτούς όντως παίζει σημαντικό ρόλο. Τι εννοώ... Τα ζευγάρια αυτά έχουν περάσει άπειρες όψεις προοδευτικών προς γενέθλιο ή διελεύσεις στο σύνθετο και τα έχουν ξεπεράσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Με τον τρόπο αυτά προοδευτικά αρχίζουν αναγνωρίζουν τις καταιγίδες που έρχονται και το κλίμα γενικότερα και παίρνουν έγκαιρα θέσεις άμυνας. Το να επεκτείνουμε όμως το μοντέλο αυτό γενικότερα σε όλες στις σχέσεις θα μας οδηγήσει να αποκλείσουμε από την ερμηνεία όλες τις σχέσεις που διαρκούν μικρό χρονικό διάστημα, π.χ. 2-3 χρόνια ή πέντε χρόνια... Δυστυχώς αυτές οι σχέσεις είναι η πλειοψηγία και δεν μπορούμε να τις αγνοήσουμε...

Συνεπώς πιστεύω ότι το να κοιτάζουμε κυρίως τη γενέθλια συναστρία μπορεί να είναι μοντέλο που εφαρμόζεται σε συγκεκριμένη μόνο ομάδα ζευγαριών και δη σε αυτά που έχουν ξεπεράσει τα πρώτα 5-6 χρόνια της σχέσης, έχουν ξεπεράσει τουλάχιστον δύο διελεύσεις βαρέων πλανητών από το σύνθετο και έχουν αλλάξει οι προοδευτικές σελήνες τους τουλάχιστον δύο ζώδια, ώστε να αρχίζουν να ξεχωρίζουν τα ίδια τι είναι παροδικό και τι όχι και να αρχίσει να αναδύεται μέσα από τη διαδικασία αυτή η γενέθλια συναστρία.

Ειδάλλως τα ζευγάρια τείνουν να ταυτίζουν την όψη που έχει η σχέση τους τη συγκεκριμένη περίοδο με την ουσία της κι όταν η χροιά αυτή χάνεται δεν μπορούν να προσαρμοστούν και να δουν τη σχέση αλλιώς. Εάν όμως περάσουν από μία δύο τέτοιου είδους αλλαγές, αρχίζουν να ξεχωρίζουν τη χροιά της συγκεκριμένης περιόδου από την ουσία της σχέσης.

ΥΓ: Ο πιο συνηθισμένος λόγος που το σύνθετο αποτυγχάνει είναι γιατί οι ώρες γέννησης που ξέρουμε δεν είναι σωστές. Και στο σύνθετο η ερμηνεία διέλευσης από τους οίκους είναι πολύ σημαντική. Όχι ότι δεν κοιτάμε τις όψεις. Αν δει κανείς για παράδειγμα αντιθέσεις Αφροδίτης - Ουρανού στο σύνθετο, σημαίνει ότι η σχέση είναι έντονη αλλά παροδική. Ωστόσο στη συναστρία γενεθλίων και προοδευτικού - γενέθλιου συνήθως δεν κοιτάμε τόσο τους οίκους αλλά περισσότερο τα ζώδια και τις όψεις, οπότε δεν έχουμε τέτοια ζητήματα.

Όντως, κατάφερες να με διαολίσεις σε μεγάλο βαθμό. Και ακριβώς επειδή έχουμε ξανασυζητήσει σε άλλο θέμα, δεν αντελήφθην από συμπέρανες πως μιλάω μόνο θεωρητικά.
Για τα δικά σου προσωπικά παραδείγματα που επικαλείσαι, πρώτον, δεν γνωρίζω επαρκή στοιχεία για να έχω γνώμη επί του συνόλου, δεύτερον, την συγκεκριμένη διέλευση που επικαλείσαι δεν τη θεωρώ συνταρακτικό αποδεικτικό στοιχείο και τρίτον, αναρωτιέμαι αν σε όλες σου τις σχέσεις είχες τέτοιου είδους επαληθεύσεις.

Επομένως, αν για σένα βάσει των παραπάνω θεωρείται αποδεδειγμένο πως το σύνθετο δουλεύει, για μένα, που δεν είχα διέλευση κανενός πλανήτη από κρίσιμες ακμές του σύνθετου σε όλες τις σημαντικές μου σχέσεις, στην πράξη δεν δουλεύει. Υποθέτω πως θα είναι μάλλον επειδή δεν με χωνεύει... Κι εδώ που τα λέμε, ίσως και να είναι οικογενειακό μας, γιατί ούτε τη σχέση των γονιών μου περιγράφει, ούτε τη δική μου με την αδερφή μου. Σημειωτέον πως για όλους γνωρίζω ακριβή ώρα γέννησης.

Στις θεωρητικές του ασάφειες και επικινδυνότητες,δεν θα επανέλθω, νομίζω πως το έχουμε εξαντλήσει το θέμα. Απλώς θα ήθελα να επισημάνω για άλλη μια φορά πως οι «ελαστικές» ερμηνείες που παίρνουν το σχήμα του δοχείου, χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Δεν διαφωνώ πως η πραγματικότητα υπάρχει. Τουναντίον. Το πρόβλημα είναι τι της φορτώνει ο καθένας και τι αφήνει για τις δικές του πλάτες.

Σχετικά με το προοδευτικό τώρα, δεν αντιλαμβάνομαι καθόλου το ποιοτικό της τοποθέτησης. Δηλαδή, το ένα πρόσωπο δεν είναι στατικό (γι’ αυτό και κοιτάζουμε το προοδευτικό του ωροσκόπιο), αλλά το άλλο παραμένει, γι αυτό και ελέγχουμε το γενέθλιό του σε συνδυασμό με το προοδευτικό του άλλου;
Δεύτερον, ποιος μίλησε πως το γενέθλιο ωροσκόπιο είναι στατικό; Αν δεν απατώμαι, εξ ορισμού το γενέθλιο ωροσκόπιο δείχνει τάσεις. Επομένως, κανείς δεν μπορεί να καταλογίσει στατικότητα στο γενέθλιο ωροσκόπιο.

Το ζήτημα είναι από εκεί και πέρα πως αντιλαμβάνεται κανείς τις τάσεις αυτές. Αν κάποιος θέλει οπωσδήποτε να τις θεωρήσει προδιαγεγραμμές, ότι θα φανούν από το προοδευτικό, έχει κάθε δικαίωμα να το πιστεύει. Συγγνώμη, αλλά τη θέση ότι το προοδευτικό δείχνει του τι έχουμε ανάγκη να ζήσουμε τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μας και το αν ο σύντροφος μας είναι σε θέση να πορευτεί μαζί μας, τη θεωρώ εντελώς ατεκμηρίωτη. Κι άλλωστε, αν ήταν έτσι, θα συγκρίναμε τα προοδευτικά μεταξύ τους (το οποίο νομίζω πως γίνεται σε κάποιες περιπτώσεις, όταν δεν βγαίνει το προσδοκόμενο από τον έλεγχο προοδευτικού - γενεθλίου).

Προσωπικά, όπως είναι προφανές νομίζω, διαφωνώ και μαζί σου και με τον Αργοναύτη όσον αφορά τη σημασία της γενέθλιας αστρολογίας και του συναστριακού χάρτη. Κυρίως όμως διαφωνώ - κι αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά μας - πως μπορεί οποισδήποτε τρόπος, είτε αυτός που επικαλείστε εσείς, είτε οποισδήποτε άλλος παραπλήσιος, να ορίσει το timing, όπως το ονομάζεις, ή την διάρκεια, κι ακόμη περισσότερο, την τελική ποιότητα μιας σχέσης.

Οι πρακτικές τις οποίες επικαλείστε στηρίζονται κατ’ ουσίαν στη βάση του «πεπρωμένον φυγείν αδύνατον», την οποία πολύ αστρολόγοι επικαλούνται και πολλές φορές το αναφέρουν και δημόσια. Δεν μπορούν διαφορετικά να αιτιολογηθούν απόψεις του τύπου « το προοδευτικό δείχνει τι έχεις ανάγκη» = ντε και καλά η εξέλιξη σου θα είναι προς εκείνη την κατεύθυνση.

Σχετικά τώρα με τις μακροχρόνιες και μη σχέσεις, δεν αντιλαμβάνομαι από που προέκυψε το συμπέρασμα πως οι δεύτερες αποκλείονται από την ερμηνεία. Ειλικρινά. Αυτό που ανέφερα είναι πως, βάσει προσωπικής στατιστικής, έχω κάνει επαλήθευση συναστρικών όψεων που περιλαμβάνουν βαρείς πλανήτες, π.χ. εξάγωνο Ήλιου - Κρόνου σε συναστρία. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς πως για κάτι τέτοιο απαιτείται να εξεταστούν σχέσεις που έχουν διάρκεια. Δεν δήλωσα πουθενά πως οι σχέσεις διάρκειας 2 - 5 χρόνων δεν ερμηνεύονται βάσει συναστριακών χαρτών. Θεωρώ πως δεν έχουν καμία διαφορά από τις άλλες.

Τώρα, αν η εμπειρία που αποκομίζουν τα μέλη μιας σχέσης έχει να κάνει συγκεκριμένα με την αλλαγή του ζωδίου της προοδευτικής σελήνης και τις διελεύσεις των βαρέων από τα προοδευτικό τους, νομίζω πως απάντησα παραπάνω.

Αυτά.

Υ.Γ. Κατά τη γνώμη μου, ο μόνος λόγος που το σύνθετο «επαληθεύεται» είναι γιατί παρέχει τις πιο «πασπαρτού» ερμηνείες που μπορεί να φανταστεί κανείς.

Βασιλης Παπαδολιας
09-07-2007, 01:37 PM
Λοιπόν, η απάντηση σου είναι λαμπρό παράδειγμα για το πώς μπορεί κανείς να βγει από τα ρούχα του συζητώντας με ένα Αιγόκερω :)... Του λες συγκεκριμένα πράγματα κι αυτός τα ερμηνεύει τελείως αντίθετα... Στο τέλος βγαίνεις τελείως από τα ρούχα σου... Θα το ρίξω λίγο στην πλάκα λοιπόν, γιατί το γαϊτανάκι δε θα βγάλει πουθενά...΄

Για τα δικά σου προσωπικά παραδείγματα που επικαλείσαι, πρώτον, δεν γνωρίζω επαρκή στοιχεία για να έχω γνώμη επί του συνόλου, δεύτερον, την συγκεκριμένη διέλευση που επικαλείσαι δεν τη θεωρώ συνταρακτικό αποδεικτικό στοιχείο και τρίτον, αναρωτιέμαι αν σε όλες σου τις σχέσεις είχες τέτοιου είδους επαληθεύσεις.

Λοιπόν, εδώ τι να απαντήσω; Όταν σου λέει κάποιος ότι η διέλευση βαρέος πλανήτη στον ωροσκόπο δεν είναι συνταρακτική; Τι απαντάς; Νομίζω τίποτα... ουδέν σχόλιον...

Επομένως, αν για σένα βάσει των παραπάνω θεωρείται αποδεδειγμένο πως το σύνθετο δουλεύει, για μένα, που δεν είχα διέλευση κανενός πλανήτη από κρίσιμες ακμές του σύνθετου σε όλες τις σημαντικές μου σχέσεις, στην πράξη δεν δουλεύει. Υποθέτω πως θα είναι μάλλον επειδή δεν με χωνεύει... Κι εδώ που τα λέμε, ίσως και να είναι οικογενειακό μας, γιατί ούτε τη σχέση των γονιών μου περιγράφει, ούτε τη δική μου με την αδερφή μου. Σημειωτέον πως για όλους γνωρίζω ακριβή ώρα γέννησης.

Μάλλον άλλαξες γνώμη, φαίνεται.. .γιατί την άλλη φορά που είχαμε κάνει τη συζήτηση και σου είχα αναφέρει εντελώς τα ίδια το βρήκες πολύ ενδιαφέρον :)

Σχετικά με το προοδευτικό τώρα, δεν αντιλαμβάνομαι καθόλου το ποιοτικό της τοποθέτησης. Δηλαδή, το ένα πρόσωπο δεν είναι στατικό (γιʼ αυτό και κοιτάζουμε το προοδευτικό του ωροσκόπιο), αλλά το άλλο παραμένει, γι αυτό και ελέγχουμε το γενέθλιό του σε συνδυασμό με το προοδευτικό του άλλου;
Δεύτερον, ποιος μίλησε πως το γενέθλιο ωροσκόπιο είναι στατικό; Αν δεν απατώμαι, εξ ορισμού το γενέθλιο ωροσκόπιο δείχνει τάσεις. Επομένως, κανείς δεν μπορεί να καταλογίσει στατικότητα στο γενέθλιο ωροσκόπιο.

Εδώ είναι το σημείο που λέω ότι θα βγω από τα ρούχα μου... Έχεις διαστρέψει τελείως τα λόγια μου.. .δεν μπορώ καν να απαντήσω... ελπίζω να έχουν καταλάβει τουλάχιστον οι υπόλοιποι που μας διαβάζουν γιατί η σχέση ως παράγοντας γνώσης είναι ποιοτικό γνώρισμα...

Το ζήτημα είναι από εκεί και πέρα πως αντιλαμβάνεται κανείς τις τάσεις αυτές. Αν κάποιος θέλει οπωσδήποτε να τις θεωρήσει προδιαγεγραμμές, ότι θα φανούν από το προοδευτικό, έχει κάθε δικαίωμα να το πιστεύει. Συγγνώμη, αλλά τη θέση ότι το προοδευτικό δείχνει του τι έχουμε ανάγκη να ζήσουμε τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μας και το αν ο σύντροφος μας είναι σε θέση να πορευτεί μαζί μας, τη θεωρώ εντελώς ατεκμηρίωτη. Κι άλλωστε, αν ήταν έτσι, θα συγκρίναμε τα προοδευτικά μεταξύ τους (το οποίο νομίζω πως γίνεται σε κάποιες περιπτώσεις, όταν δεν βγαίνει το προσδοκόμενο από τον έλεγχο προοδευτικού - γενεθλίου).

¶λλη μία διαστροφή.. Υποθέτεις και βγάζεις δικά σου συμπεράσματα... Υποθέτεις, ότι αν ισχύει αυτό που λέω θα έπρεπε να συγκρίνουμε προοδευτικά ωροσκόπια... η υπόθεση σου είναι εσφαλμένη... επεκτείνεις δικές μου δηλώσεις για να καταλήξεις σε αυτό που θεωρείς άτομο συμπέρασμα...

Κυρίως όμως διαφωνώ - κι αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά μας - πως μπορεί οποισδήποτε τρόπος, είτε αυτός που επικαλείστε εσείς, είτε οποισδήποτε άλλος παραπλήσιος, να ορίσει το timing, όπως το ονομάζεις, ή την διάρκεια, κι ακόμη περισσότερο, την τελική ποιότητα μιας σχέσης.

Οι πρακτικές τις οποίες επικαλείστε στηρίζονται κατʼ ουσίαν στη βάση του «πεπρωμένον φυγείν αδύνατον», την οποία πολύ αστρολόγοι επικαλούνται και πολλές φορές το αναφέρουν και δημόσια. Δεν μπορούν διαφορετικά να αιτιολογηθούν απόψεις του τύπου « το προοδευτικό δείχνει τι έχεις ανάγκη» = ντε και καλά η εξέλιξη σου θα είναι προς εκείνη την κατεύθυνση.

Και πάλι αυτή η τάση να αναφέρεται ένα επιχείρημα κι εσύ να του βάζεις από πίσω και δύο συμπεράσματα που δεν τα ισχυρίστηκε κανείς... Δε νομίζω ότι ούτε εγώ ούτε ο Δημήτρης ισχυριστήκαμε κάτι που να θυμίζει "το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον". Αυτό το αποδίδεις εσύ σε μας, για να τεκμηριώσεις την αντίρρηση σου...

Δυστυχώς δε βρίσκω και τις απαιτούμενες λέξεις για να μπορέσω να πω με μεγαλύτερη σαφήνεια ποια είναι η ειδοποιός διαφορά του γενέθλιου από το προοδευτικό ωροσκόπιο, τι σημαίνει timing και τι σημαίνει ο σύντροφος είναι κομιστής γνώσης για τη ζωή μας... Με συγχωρείς που δεν το κάνω, αλλά το θεωρώ τόσο προφανές, βρε συ, που δεν μπορώ να διανοηθώ πώς δεν το καταλαβαίνεις... είναι σα να πρέπει να εξηγήσω κάτι τελείως αυτονόητο... Μήπως έχεις Ερμή σε γήινο ζώδιο και τα θέλεις όλα τελείως χειροπιαστά και μετρήσιμα;

Όσο για τις απόψεις μας, ναι είναι υποκειμενικές... εσύ διαφωνείς και δικαίωμα σου.. εγώ είμαι από την πλευρά μου υποχρεωμένος να πω και τα δικά μου βιώματα για να μην αιωρείται μία γενική καταδίκη στους αναγνώστες εναντίον αστρολογικών πρακτικών, όπως το σύνθετο, που και γενικότερα αποδεκτές είναι και πραγματικά δουλεύουν.

Κασσιόπη
09-07-2007, 02:37 PM
Λοιπόν, η απάντηση σου είναι λαμπρό παράδειγμα για το πώς μπορεί κανείς να βγει από τα ρούχα του συζητώντας με ένα Αιγόκερω :)... Του λες συγκεκριμένα πράγματα κι αυτός τα ερμηνεύει τελείως αντίθετα... Στο τέλος βγαίνεις τελείως από τα ρούχα σου... Θα το ρίξω λίγο στην πλάκα λοιπόν, γιατί το γαϊτανάκι δε θα βγάλει πουθενά...΄

Λοιπόν, εδώ τι να απαντήσω; Όταν σου λέει κάποιος ότι η διέλευση βαρέος πλανήτη στον ωροσκόπο δεν είναι συνταρακτική; Τι απαντάς; Νομίζω τίποτα... ουδέν σχόλιον...

Μάλλον άλλαξες γνώμη, φαίνεται.. .γιατί την άλλη φορά που είχαμε κάνει τη συζήτηση και σου είχα αναφέρει εντελώς τα ίδια το βρήκες πολύ ενδιαφέρον :)

Εδώ είναι το σημείο που λέω ότι θα βγω από τα ρούχα μου... Έχεις διαστρέψει τελείως τα λόγια μου.. .δεν μπορώ καν να απαντήσω... ελπίζω να έχουν καταλάβει τουλάχιστον οι υπόλοιποι που μας διαβάζουν γιατί η σχέση ως παράγοντας γνώσης είναι ποιοτικό γνώρισμα...

¶λλη μία διαστροφή.. Υποθέτεις και βγάζεις δικά σου συμπεράσματα... Υποθέτεις, ότι αν ισχύει αυτό που λέω θα έπρεπε να συγκρίνουμε προοδευτικά ωροσκόπια... η υπόθεση σου είναι εσφαλμένη... επεκτείνεις δικές μου δηλώσεις για να καταλήξεις σε αυτό που θεωρείς άτομο συμπέρασμα...

Και πάλι αυτή η τάση να αναφέρεται ένα επιχείρημα κι εσύ να του βάζεις από πίσω και δύο συμπεράσματα που δεν τα ισχυρίστηκε κανείς... Δε νομίζω ότι ούτε εγώ ούτε ο Δημήτρης ισχυριστήκαμε κάτι που να θυμίζει "το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον". Αυτό το αποδίδεις εσύ σε μας, για να τεκμηριώσεις την αντίρρηση σου...

Δυστυχώς δε βρίσκω και τις απαιτούμενες λέξεις για να μπορέσω να πω με μεγαλύτερη σαφήνεια ποια είναι η ειδοποιός διαφορά του γενέθλιου από το προοδευτικό ωροσκόπιο, τι σημαίνει timing και τι σημαίνει ο σύντροφος είναι κομιστής γνώσης για τη ζωή μας... Δυστυχώς δεν μπορώ γιατί μεταξύ άλλων οι έννοιες αυτές είναι μεταξύ άλλων και βιωματικές και ίσως ακόμη και μεταφυσικές... πώς να σου τα εξηγήσω αυτά με μαθηματικά;

Οι σχέσεις που μελετάς Αργυρώ, είναι φοβάμαι επηρεασμένες από συγκεκριμένες ανάγκες και απόψεις για διάρκεια... Μελετάς σχέσεις μεγάλης διάρκειας και με εμπλεκόμενους βαρείς πλανήτες.. Δυστυχώς με τον τρόπο αυτό χάνεις τη μελέτη των ουράνιων σχέσεων που δρουν σύντομα και ηλεκτρικά... συναντάς κάποιον για δύο μήνες και σε διδάσκει όσα δε σου δίδαξε ο σύντροφος σου για είκοσι χρόνια...

Αυτά δυστυχώς δεν μπορώ να σου τα εξηγήσω και ναι είναι υποκειμενικά... εσύ διαφωνείς και δικαίωμα σου.. εγώ είμαι από την πλευρά μου να πω και τα δικά μου βιώματα για να μην αιωρείται μία γενική καταδίκη στους αναγνώστες εναντίιον αστρολογικών πρακτικών που πραγματικά δουλεύουν.

Μάλλον η δική σου απάντηση είναι παράδειγμα του πόσο συναισθηματικά παίρνει τα πράγματα ένας Καρκίνος και δεν βλέπει μπροστά του.

Δεν μπορώ να κάνω σωστά τις παραθέσεις, οπότε θα απαντήσω, υπό το ίδιο πλαίσιο της πλάκας, σε κάθε κομμάτι που χώρισες.

Για το πρώτο «ουδέν σχόλιον» σχετικά με τον βαρύ πλανήτη, επέτρεψε μου να σου πω, πως δεν είναι συνταρακτική και ούτε κρίνεται μεμονωμένα. Αν εσύ θέλεις, να το κρίνεις από μόνο του ως συνταρακτικό, δικαίωμα σου. Σου επιστρέφω το «ουδέν σχόλιον». Εγώ πάλι, που έκανα σχέσεις χωρίς τέτοια διέλευση, να το εκλάβω ως συνταρακτικό ή όχι;

Όχι, δεν άλλαξα πουθενά γνώμη. Βρίσκω ενδιαφέρον ένα μεμονωμένο στοιχείο, ακόμη και τώρα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν το θεωρώ αποδεικτικό. Είναι ενδιαφέρον στη βάση του να ελέγξει κανείς το παράδειγμα στο σύνολό του. Νομίζω πως δεν λέω κάτι διαφορετικό από αυτό που έλεγα και τότε. Δεν ομολόγησα και τότε πως με έπεισες σχετικά με κάτι.
Και ούτε θυμάμαι να σου είχα αναφέρει ποτέ πως το σύνθετο επαληθέυτηκε , έστω και μια φορά , στις δικές μου περιπτώσεις...

Παρακάτω. Βγήκες από τα ρούχα σου, καλό μου Καρκινάκι; Ξαναμπες μέσα, και μην αποκαλείς άλλη φορά τις σχέσεις που περιγράφονται από τα γενέθλια ωροσκόπια ως «στατικές». Και επειδή είμαι καλό αιγοκεράκι, σου ζητώ να μου εξηγήσεις, αφου μου προσάπτεις διαστρέβλωση των λεγομένων σου, να μου επεξηγήσεις σε παρακαλώ πολύ τον όρο: «στατικές σχέσεις βάσει συναστρίας γενεθλίων ωροσκοπίων».

Παρακάτω. Διαστροφή; «Κι αυτό ακριβώς δείχνει το προοδευτικό. Δείχνει τι έχουμε ανάγκη να ζήσουμε και σε σύνοδο με το γενέθλιο δείχνει αν αυτός που είναι δίπλα μας συμφωνεί να κομίσει αυτή τη γνώση ή όχι.» Αυτές δεν είναι δικές σου λέξεις; Συγγνώμη, αλλά θα ορίσει το προοδευτικό ωροσκόπιο σε κάποιο άτομο τι έχει ανάγκη να ζήσει; Ήμαρτον...
Επιπλέον, τον συνδυασμό προοδευτικού με προοδευτικό δεν το καταλόγισα σε σένα. Πρώτον , έχω δει στη βιβλιογραφία να το αναφέρουν ως στάδιο της μελέτης συναστρίας σε ορισμένες περιπτώσεις. Δεύτερον, όσον αφορά τη δική μου υπόθεση, την οποία όντως έκανα, κάνε αν θέλεις τον κόπο να μου εξηγήσεις το γιατί είναι εσφαλμένη.
Και μην ισχυρίζεσαι πως επεκτείνω δικές σου δηλώσεις για να εξάγω συμπεράσματα. Αντίλογο σου παραθέτω. Μαθηματικά. Αν ισχύει η υπόθεση σου, τότε εγώ πιστεύω πως θα έπρεπε να ισχύει αυτό. Ανέπτυξε κι εσύ το επιχείρημά σου, στη βάση το ότι «όχι, δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνει αυτό, διότι...».
Αλλά μην μου προσάπτεις πως επεκτείνω δικές σου δηλώσεις. Καμία σχέση με αυτό.

Παρακάτω. Σχετικά με το τι είπες εσύ ειδικά, επαναλαμβάνω την εξής παράθεση:
« Κι αυτό ακριβώς δείχνει το προοδευτικό. Δείχνει τι έχουμε ανάγκη να ζήσουμε και σε σύνοδο με το γενέθλιο δείχνει αν αυτός που είναι δίπλα μας συμφωνεί να κομίσει αυτή τη γνώση ή όχι.»
Αν αυτή η φράση, και γενικότερα η όλη φύση της απάντησης δεν είναι συνδηλωτική του «πεπρωμένον φυγείν αδύνατον», τότε , ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο μπορεί να θεωρηθεί ως τέτοιο, πέραν του να το δηλώσει κανείς απολύτως ανοιχτά.

Παρακάτω. Στο σχολείο μου μάθανε πως όταν κάποιος δεν βρίσκει τις κατάλληλες λέξεις να εκφράσει κάτι, σημαίνει πως δεν είναι σε θέση να το κάνει γιατί δεν το έχει ο ίδιος ξεκαθαρισμένο μέσα του ως έννοια. Και όντως, είναι κάτι που το αποδέχομαι. Και δεν είναι απαραίτητο να αποδεικνύει κανείς με μαθηματικά. Κρατάω λοιπόν πως δεν μπορείς να μου εξηγήσεις την ειδοποιό διαφορά του γενέθλιου από το προοδευτικό, την έννοια του timing για τη σχέση και τα λοιπά παρεμφερή. Κι αυτό, για μένα τουλάχιστον, λέει πολλά.

Παρακάτω. Το συμπέρασμα πάλι για το ότι χάνονται οι «ουράνιες σχέσεις που δρουν σύντομα και ηλεκτρικά», δεν μπορώ να καταλάβω από που εξήχθη. Το επανέλαβα και στην προηγούμενη δημοσίευση, το ξαναλέω και τώρα, πως θεωρώ πως όλων των ειδών οι σχέσεις ξεδιπλώνουν κάλλιστα τη δυναμική τους μέσα από το συναστριακό χάρτη.
Τώρα, για το αν συναντάς κάποιον που σου «διδάσκει μέσα σε δύο μήνες όσα δεν σου δίδαξε ο σύντροφός σου μέσα σε 20 χρόνια», αυτό είναι άλλο θέμα, δεν άπτεται τέτοιων προσεγγίσεων και σαφώς δεν τίθεται έτσι, γενικά, αόριστα και ονειρικά...

Και σχετικά με αυτήν την τελευταία, άκρως ασαφή και χαώδη σκέψη, όπως και τα υπόλοιπα χαώδη περί μεταφυσικής, αύρας και βιωματικών εμπειριών, πραγματικά δεν έχω να σχολιάσω κάτι.

Εκτός ίσως από το εξής ― όλη την τάση του να ψάχνει κανείς, το υποτιθέμενο όνειρο κάπου αλλού, εκτός από τη δική του ευθύνη. Να το ψάχνει σε αυτόν που του δίδαξε κάτι μέσα σε δύο μήνες ενώ ο άλλος «απέτυχε» να το διδάξει σε 20 χρόνια, ή έφταιγε το προοδευτικό γιατί έδειχνε πως δεν ήταν τότε ο κατάλληλος καιρός ή έφταιγε το σύνθετο γιατί διέλαυνε ο Κρόνος από τον υποτιθέμενο ωροσκόπο που δεν βγαίνει και με ακρίβεια ή στην αύρα που του ενός ήταν κίτρινη και του άλλου κόκκινη και στο τέλος η πορτοκαλί που τους προέκυψε - όπως βέβαια ήταν το φυσικό - δεν τους πολυάρεσε και το διαλύσανε το μαγαζί.
Η γοητεία του ονείρου είναι ωραία και εμπνέει. Και ανθεκτική. Στηρίζει όλα τα άλλοθι του κόσμου. Πολλές φορές με τη συμβολή της αστρολογίας και των τεχνικών της, που τις θέλουμε να «δουλεύουν».
Η ομορφιά της πραγματικότητας όμως, είναι τόσο γλυκειά, όσο και σπάνιο να ξεστραβωθείς, να την ξεχωρίσεις και να τη βιώσεις. Και το να το πετύχεις αυτό, μάλλον δεν είναι θέμα αύρας, αλλά πραγματικά φτύνεις αίμα για να το κατορθώσεις. Και το φτύνεις στον πραγματικό κόσμο, όχι στον μεταφυσικό.
Και αυτή δεν είναι απάντηση με μαθηματικά. Αν σε ικανοποιεί αυτό. Αν πάλι όχι, λυπάμαι.

Και επειδή στην αρχή της τοποθέτησής σου χρησιμοποίησες τη λέξη «γαϊτανάκι», και μου έκανε εντύπωση από κάποιον που υποτίθεται πως είναι ανοιχτός στον διάλογο και στις απόψεις με τις οποίες δεν συμφωνεί, επίσης σου επιστρέφω τον όρο. Μην κάνεις τον κόπο να απαντήσεις σε αυτό που σου ζήτησα παραπάνω, γιατί το θέμα το κουράσαμε, βγήκαμε εκτός, θα μας βρίζουν όλοι και επιπλέον δεν νομίζω πως κανένας από τους δυο μας νιώθει καλά για να το συνεχίσει.

Τέρμα το γαϊτανάκι. Καλό απόγευμα.

Βασιλης Παπαδολιας
09-07-2007, 02:49 PM
Ρε συ, Αργυρώ, πήρες μία διαφωνία σε αστρολογικά θέματα και τη μετέτρεψες σε κόντρα... Γιατί είσαι τόσο οξύθυμη; Εγώ σου απευθύνθηκα με ήρεμο τρόπο και με χιούμορ... Ακόμα και οι παρατηρήσεις μου για το αιγοκεράκι ήταν χιουμοριστικές... Εσύ παρεξηγήθηκες και άναψες και βρόντηξες... Με κατηγόρησες ότι ονειροβατώ, είμαι στον κόσμο μου, είμαι ανίκανος να σε αντικρούσω, κλπ. Ποιος σου λέει ότι επειδή κάτι δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια δεν υπάρχει; Γιατί να είμαι ανίκανος εγώ να σε αντικρούσω και να μην είναι εσύ ανίκανη να χρησιμοποιήσεις τη φαντασία σου και το συναίσθημα; Τι είναι αυτά που γράφεις ρε συ; Σε παρασύρει τόσο πολύ το πάθος που μου επιτίθεσαι...

Αν είναι τόσο σημαντικό για σένα να έχεις δίκιο, πες ότι νίκησες, Αργυρώ.. εμένα δε με ενδιαφέρει να πείσω κανέναν... αυτό που ήθελα απλά ήταν να μη μείνει στους αναγνώστες λανθασμένη εντύπωση από τα όσα είπες...

Και μη θυμώνεις τόσο...κάνεις εχθρούς κι αυτούς που είναι φίλοι σου...

¶ντε καλημέρα...

Βασιλης Παπαδολιας
09-07-2007, 04:06 PM
Ο 7ος οίκος δεν είναι ο ουσιαστικός γάμος μεταξύ δυο ανθρώπων. Είναι πολύ περισσότερο η συνάντηση, ο άνθρωπος που βρίσκεται απέναντί μας

Μπορεί να έχεις και δίκιο... Είχα κάνει μία εργασία σχετικά με την ψυχολογία και την αστρολογία που ανέθετε στον 7ο οίκο το ρόλο της Σκιάς... αυτό δηλαδή που δε θα θέλαμε να είμαστε ποτέ, αλλά ταυτόχρονα κι αυτό που ξέρουμε ότι μας λείπει... Και η μορφή αυτή συνήθως απαντώνταν σε άτομο του ίδιου φύλου. Ενώ στον 8ο οίκο αποδίδει την άνιμα ή τον άνιμους, άρα τη βαθύτερη ανάγκη μας που αναζητούμε διαχρονικά σε άτομο του αντίθετου φύλου... Ίσως γι' αυτό το λόγο τα αντίθετα ζώδια συνεννοούνται δύσκολα... ο Δίδυμος με τον Τοξότη, ο Καρκίνος με τον Αιγόκερω, κλπ, έχουν τους ίδιους στόχους αλλά την αντίθετη μεθοδολογία. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο ένας θεωρεί τελείως λάθος τη μεθοδολογία του άλλου...

Ίσως αυτό εξηγεί γιατί έχουμε και τόσες πολλές σχέσεις μεταξύ ζωδίων που το ένα είναι στον 8ο οίκο του άλλου... Ιχθύς με λιοντάρια, Κριοί με Σκορπιούς, Ταύροι με Τοξότες είναι συνδυασμοί που παραδοσιακά δε θα έστεκαν, αλλά τους βρίσκουμε πολύ συχνά...

Αργοναύτης
09-07-2007, 04:57 PM
Μπορεί να έχεις και δίκιο... Είχα κάνει μία εργασία σχετικά με την ψυχολογία και την αστρολογία που ανέθετε στον 7ο οίκο το ρόλο της Σκιάς... αυτό δηλαδή που δε θα θέλαμε να είμαστε ποτέ, αλλά ταυτόχρονα κι αυτό που ξέρουμε ότι μας λείπει... Και η μορφή αυτή συνήθως απαντώνταν σε άτομο του ίδιου φύλου. Ενώ στον 8ο οίκο αποδίδει την άνιμα ή τον άνιμους, άρα τη βαθύτερη ανάγκη μας που αναζητούμε διαχρονικά σε άτομο του αντίθετου φύλου...

Είναι μια άποψη, όχι η απόλυτη αλήθεια, όπως και λίγα πράγματα είναι απόλυτα (και για λόγους αποφυγής εντάσεων...:cheesy:) Για μένα όπως έχω ξαναπεί, ο 7ος δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα τυπικό συμβόλαιο, όπως άλλωστε είναι και ο γάμος, που ''υπογράφεται'' μεταξύ δυο ανθρώπων για κοινωνικούς και άλλους λόγους. 'Εχω πει επίσης ότι ο αληθινός γάμος μεταξύ δυο ατόμων είναι πολύ πιο ουσιαστική υπόθεση από μια εκκλησία ή ένα δημαρχείο. Ο 8ος είναι ένας οίκος που δένει ή χωρίζει τα άτομα μέσα από συγκλονιστική αγάπη ή συγκλονιστικό μίσος ανάλογα. Το σεξ που αποδίδεται στον 8ο, είναι επίσης ένα από τα βασικότερα συστατικά για να κρατηθεί μια μακρόχρονη σχέση. Χωρίς σεξ, σπάνια κρατιέται για πολύ καιρό μια ερωτική σχέση. Τον ίδιο καθοριστικό ρόλο παίζουν τα παιχνίδια εξουσίας, οι ζήλιες, ο βαθμός ανταγωνισμού, τα οικονομικά του ζευγαριού και όλα αυτά. Μπορεί να παντρεύεσαι υπογράφοντας το συμβόλαιο του 7ου, αλλά την ουσία του γάμου και τα ''δεσμά χωρίς επιστροφή'' είτε με την θετική είτε με την αρνητική έννοια, τα βιώνεις και με τον 8ο. Είναι μια άποψη της Rieger την οποία έχω τεστάρει και βλέπω ότι λειτουργεί. Και φυσικά δεν υποτιμώ καθόλου τις πληροφορίες που θα πάρουμε από τον 3ο οίκο, του οποίου οι αρχικές ιδιότητες έχουν ξεχαστεί. Γενικά γάμος δεν είναι μόνο ο 7ος οίκος, εφόσον ναι μεν εμπεριέχει την έννοια ''συμβόλαιο'', αλλά δεν εμπεριέχει την έννοια ''ψυχολογικά και σεξουαλικά δεσμά''. Δεν είναι ένας οίκος εξάρτησης και ανάγκης του άλλου ατόμου όπως είναι ο 8ος, γι'αυτό άλλωστε και η κοινωνικότητα του Ζυγού (του ζωδίου που αντιστοιχεί στον 7ο) είναι πιο απρόσωπη και πολύ λιγότερο δεσμευτική από άλλων ζωδίων. Ο Ζυγός θέλει όπως και 7ος οίκος να ''τακτοποιήσει'' κάτι για κοινωνικούς λόγους, δεν νοιάζεται να δεθεί με ''όρκους αιώνιας αγάπης'' με το ταίρι του μέσα από ένα ουσιαστικό γάμο και μια μακρόχρονη σχέση. Ο 7ος δεν θα ''δέσει με αλυσίδες ή βέρες, όπως το πάρει κανείς δυο εραστές'' παρά κυρίως για κοινωνικούς λόγους. Τον ίδιο απρόσωπο χαρακτήρα του 7ου συναντάμε σε Ωροσκόπια πολιτικών με τονισμένο τον 7ο οίκο, που απευθύνονται τελείως απρόσωπα σε ένα μεγάλο κοινό.

Κασσιόπη
09-07-2007, 08:29 PM
Ρε συ, Αργυρώ, πήρες μία διαφωνία σε αστρολογικά θέματα και τη μετέτρεψες σε κόντρα... Γιατί είσαι τόσο οξύθυμη; Εγώ σου απευθύνθηκα με ήρεμο τρόπο και με χιούμορ... Ακόμα και οι παρατηρήσεις μου για το αιγοκεράκι ήταν χιουμοριστικές... Εσύ παρεξηγήθηκες και άναψες και βρόντηξες... Με κατηγόρησες ότι ονειροβατώ, είμαι στον κόσμο μου, είμαι ανίκανος να σε αντικρούσω, κλπ. Ποιος σου λέει ότι επειδή κάτι δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια δεν υπάρχει; Γιατί να είμαι ανίκανος εγώ να σε αντικρούσω και να μην είναι εσύ ανίκανη να χρησιμοποιήσεις τη φαντασία σου και το συναίσθημα; Τι είναι αυτά που γράφεις ρε συ; Σε παρασύρει τόσο πολύ το πάθος που μου επιτίθεσαι...

Αν είναι τόσο σημαντικό για σένα να έχεις δίκιο, πες ότι νίκησες, Αργυρώ.. εμένα δε με ενδιαφέρει να πείσω κανέναν... αυτό που ήθελα απλά ήταν να μη μείνει στους αναγνώστες λανθασμένη εντύπωση από τα όσα είπες...

Και μη θυμώνεις τόσο...κάνεις εχθρούς κι αυτούς που είναι φίλοι σου...

¶ντε καλημέρα...

Εδώ είναι το σημείο που λέω ότι θα βγω από τα ρούχα μου... Έχεις διαστρέψει τελείως τα λόγια μου.. .δεν μπορώ καν να απαντήσω... ελπίζω να έχουν καταλάβει τουλάχιστον οι υπόλοιποι που μας διαβάζουν γιατί η σχέση ως παράγοντας γνώσης είναι ποιοτικό γνώρισμα..

Συγγνώμη αν παρεξήγησα, αλλά, προσωπικά τουλάχιστον, συνήθως όταν κάνω συζήτηση χαριτολογώντας δεν λέω στον συνομιλητή μου ότι με βγάζει από τα ρούχα μου, ούτε ότι διαστρέφει τα λόγια μου. Ειδικά το δεύτερο, το θεωρώ αρκετά σοβαρό όταν συζητάει κι επιχειρηματολογεί κανείς. Και ομολογώ πως δεν έχω συνηθίσει να μου καταλογίζουν κάτι τέτοιο.
Αν είναι αυτός ο ήρεμος τρόπος και το χιούμορ σου, με συγχωρείς, αλλά δεν το κατάλαβα.

Και όχι, δεν με απασχολεί αν νίκησα ή όχι. Με αφήνει εντελώς αδιάφορη το γεγονός. ¶λλο πράγμα με απασχολεί και το έχω τονίσει πολλές φορές. Και στην παραπάνω δημοσίευση.

Όσο για τους εχθρούς και τους φίλους, δεν ξέρω. Μάλλον πρέπει να κοιτάξω τα προοδευτικά ωροσκόπια.

emmalene
10-07-2007, 01:46 AM
Το θεμα ειναι εξαιρετικα ενδιαφερον οποτε θα πω την γνωμη μου στηριζομενη τοσο σε διαβασμα οσο και σε αναλυσεις ωροσκοπιων που κατα καιρους εχω κανει.Ετσι νομιζω οτι η μελετη συναστριων ατομων που γνωριστηκαν σε κοινωνια με εντελως διαφορετικες δομες απο αυτες που εχει η σημερινη ειναι ενα θεμα....διοτι αν η μητερα μου ζουσε σημερα σιγουρα δεν θα παντρευοταν στα εικοσι ασχετα χαρτη.οσον αφορα τωρα τα προοδευτικα θεωρω οτι η συνδεση προοδευτικου με γενεθλιο ειναι σημαντικη και ειναι δεικτης δημιουργιας σχεσης.Σαφως και ενα γενεθλιο που "λειτουργει'θα δειξει αν θα ξεκινησει κατι αλλα αν ενας προοδευμενος πλανητης δεν κανει μια οψη με εναν γενεθλιο του συντροφου νομιζω οτι ανθρακες ο θησαυρος...Παντως απο προσωπικη εμπειρια νομιζω οτι δεν ισχυουν τα ιδια για ολα τα ωροσκοπια γιαυτο ΜΕΓΑΛΗ σημασια εχει το γενεθλιο.τι και αν εγω εχω αφροδιτη απο προοδο στους Διδυμους?ναι θα τραβηξω εναν Υδροχοο π.χ αλλα αν η γενεθλια ειναι στον Ταυρο δεν θα δουλεψει?Ακομα και σε μενα μονο κατοπιν εορτης και αφου εγινε η σχεση βρηκα τι λειτουργησε..οσο για το composite...επιφυλασομαι.αυτα..κ ι ακουω αντιρρησεις με χαρα μεγαλη μπας και καταληξω καπου και εγω σε αυτο το θεμα. Μονο σε νεα θεμα δεν δεχομαι συζητηση γιατι ειμαι βεβαια οτι ισχυει.αν ο κρονος δεν κανει οψεις δεν κραταει τιποτα.Ακομα και Κρονος συνοδο Σεληνη...:love:αυτα....

Βασιλης Παπαδολιας
10-07-2007, 08:54 AM
Συνήθως στο προοδευτικό παίζει ρόλο η θέση της Σελήνης... Πολύ συχνά, ειδικά στα ωροσκόπια αντρών παρουσιάζονται γνωριμίες περαστικές, που στο γενέθλιο χάρτη της γυναίκας κάποιος πλανήτης - συνήθως ο ¶ρης - κάνει σύνοδο με την προοδευτική Σελήνη του άντρα και την ενεργοποιεί...

Για το σύνθετο τα είπαμε νομίζω... είναι καλό που βγαίνουν αντιρρήσεις.. αρχίζει και μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί που δεν το θεωρούν αποδεκτό...

Κασσιόπη
10-07-2007, 09:27 AM
Το θεμα ειναι εξαιρετικα ενδιαφερον οποτε θα πω την γνωμη μου στηριζομενη τοσο σε διαβασμα οσο και σε αναλυσεις ωροσκοπιων που κατα καιρους εχω κανει.Ετσι νομιζω οτι η μελετη συναστριων ατομων που γνωριστηκαν σε κοινωνια με εντελως διαφορετικες δομες απο αυτες που εχει η σημερινη ειναι ενα θεμα....διοτι αν η μητερα μου ζουσε σημερα σιγουρα δεν θα παντρευοταν στα εικοσι ασχετα χαρτη.οσον αφορα τωρα τα προοδευτικα θεωρω οτι η συνδεση προοδευτικου με γενεθλιο ειναι σημαντικη και ειναι δεικτης δημιουργιας σχεσης.Σαφως και ενα γενεθλιο που "λειτουργει'θα δειξει αν θα ξεκινησει κατι αλλα αν ενας προοδευμενος πλανητης δεν κανει μια οψη με εναν γενεθλιο του συντροφου νομιζω οτι ανθρακες ο θησαυρος...Παντως απο προσωπικη εμπειρια νομιζω οτι δεν ισχυουν τα ιδια για ολα τα ωροσκοπια γιαυτο ΜΕΓΑΛΗ σημασια εχει το γενεθλιο.τι και αν εγω εχω αφροδιτη απο προοδο στους Διδυμους?ναι θα τραβηξω εναν Υδροχοο π.χ αλλα αν η γενεθλια ειναι στον Ταυρο δεν θα δουλεψει?Ακομα και σε μενα μονο κατοπιν εορτης και αφου εγινε η σχεση βρηκα τι λειτουργησε..οσο για το composite...επιφυλασομαι.αυτα..κ ι ακουω αντιρρησεις με χαρα μεγαλη μπας και καταληξω καπου και εγω σε αυτο το θεμα. Μονο σε νεα θεμα δεν δεχομαι συζητηση γιατι ειμαι βεβαια οτι ισχυει.αν ο κρονος δεν κανει οψεις δεν κραταει τιποτα.Ακομα και Κρονος συνοδο Σεληνη...:love:αυτα....

Η παρατήρηση είναι πολύ σωστή και με είχε απασχολήσει και μένα όταν μελετούσα συναστρίες ατόμων μεγάλης ηλικίας. Βέβαια, κάθε περίπτωση ήταν διαφορετική, ας πούμε αρκετά ζευγάρια που είχαν κάνει σπουδές δεν παντρεύτηκαν σε ιδιαίτερα μικρή ηλικία. Πάνω κάτω σε εκείνη που παντρεύονται και στη δική μας γενιά.

Από την άλλη μεριά, όσο μεγάλωνα συνειδητοποιούσα πως εν τέλει δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα κοινωνικά δεδομένα εκείνης της εποχής και αυτής που ζούμε εμείς τώρα. Στη θεωρία ίσως περισσότερο, αλλά στην πράξη όχι τόσο. Νέοι και των δύο φύλων που δεν έχουν σπουδάσει και έχουν ξεκινήσει να εργάζονται γύρω στα 18 ή και νωρίτερα, αρκετά συχνά προχωρούν σε διαδικασίες γάμου γύρω στα 21 - 22.
Επιπλέον, ακόμη και αυτοί που έχουν σπουδάσει, γύρω στα 27 - 30 με μεγάλη συχνότητα πράττουν το ίδιο. Στην ίδια ηλικία παντρεύτηκε και η μητέρα μου, αλλά και άλλοι γνωστοί της.
Οπωσδήποτε όμως συμφωνώ πως στην ερμηνεία των χαρτών πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι συνολικότερες συνθήκες.

Maroulita
10-07-2007, 12:25 PM
Για λόγους συνοχής πάλι του θρεντ, τα υπόλοιπα ποστς μεταφέρθηκαν εδώ (http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=4082), όπου συζητιέται το θέμα: "μητρικά και πατρικά πρότυπα στην αστρολογία".