View Full Version : Χωρισμος, ζωδια και πλανητες
astral_dreamer
05-07-2007, 05:39 PM
Καλησπερα. Θα σας πω καποιες σκεψεις μου ως βαση συζητησης.
Ο τροπος αντιδρασης σε χωρισμο (γενικα) και η μετεπειτα συμπεριφορα εξαρταται κυριως απο τη θεση του Αρη και της Αφροδιτης και τις οψεις τους και οχι απο τον Ηλιο? Τεινω να πιστεψω το παραπανω καθως αυτο διαπιστωνω με καποιες παρατηρησεις.
Για παραδειγμα, ενας αερινος ηλιος που "κανονικα" θα αντιδρουσε οχι τοσο εντονα σε χωρισμο, εαν εχει νερο ή γη "στο πως αγαπαει" (Αρης και Αφροδιτη) θα συμπεριφερθει κυριως βασει αυτων των στοιχειων. Και το "αντιθετο", δηλαδη αερινη οικοθεσια Αρη ή (και) Αφροδιτης θα εκαναν το ατομο, οχι να μην πονεσει ή πληγωθει, δεν το αμφισβητω αυτο, ομως θα υπηρχαν αρχικα πολυ περισσοτερες στιγμες που θα ξεχνιοταν τελειως απο το συγκεκριμενο θεμα.
Και οι δυο παραπανω συλλογισμοι μου προερχονται απο παρατηρηση και παραδειγματα:) Χωρις βεβαια να αποτελουν γενικευση και οτι συμβαινει παντα ετσι.
Εσεις τι λετε?
Toksotaki
05-07-2007, 09:35 PM
Καταρχας ολοι οι πλανητες χρωματιζονται απο τον οικο σε μεγαλο βαθμο...αρα καποιος που εχει τον Ηλιο στους διδυμους και ειναι στον 5 οικο(ανεξαρτητα απο το ποιος ειναι ο ωροσκοπος του ο 5 οικος ειναι της φωτιας,του λεοντα)θα χρωματιστει σημαντικα απο αυτο το ζωδιο...οσο αναφορα γενικα τα αερινα ζωδια το αντιθετο!Συνηθως τα ζωδια του νερου πληγωνονται πιο πολυ,ειναι συνηθως πολυ ευαισθητα και πολυ αληθινα!(ειναι η αδυναμια μου:love:)..Το πως αγαπαμε ειναι μια καθαρα προσωπικη υποθεση και δεν εξαρταται α-πο εναν πλανητη η μια οψη...αυτο ειναι που το κανει πολυπλοκο και ενδιαφερον:cheesy:
astral_dreamer
05-07-2007, 10:25 PM
ναι, στην αρχη που ειπα θεση, εννοουσα οικοθεσια, δηλαδη συμπεριλαμβανομενου και του οικου.
Απλα θελησα να συγκρινω τη διαφορα μεταξυ ζωδιου(ηλιου) και αλλων πλανητων που δειχνουν το πως εκφραζουμε συναισθηματα (π.χ. Αφροδιτης και Αρη), -- δεν αναφερω τη Σεληνη γιατι ισως εκφραζεται περισσοτερο ως μητρικη αγαπη-- αν ειναι σε διαφορετικα στοιχεια (αερας, γη, νερο, φωτια) ποιο απο τα δυο εχει μεγαλυτερη σημασια. Σιγουρα ειναι μια συνθεση ολων αυτων των παραγοντων και πολλων αλλων οπως λες:)
Maroulita
05-07-2007, 10:30 PM
Να διευκρινήσουμε καλύτερα τί εννοούμε με τη φράση "πώς αντιδράμε σ' έναν χωρισμό"; Γιατί υπάρχουν πολλές αντιδράσεις, οι οποίες ίσως να έχουν διαφορετική αστρολογική καταβολή. Μία αντίδραση π.χ. μπορεί να είναι η εμμονή, άλλη η κατάθλιψη, άλλη η εκδίκηση κ.ο.κ.
astral_dreamer
05-07-2007, 10:51 PM
Να διευκρινήσουμε καλύτερα τί εννοούμε με τη φράση "πώς αντιδράμε σ' έναν χωρισμό"; Γιατί υπάρχουν πολλές αντιδράσεις, οι οποίες ίσως να έχουν διαφορετική αστρολογική καταβολή. Μία αντίδραση π.χ. μπορεί να είναι η εμμονή, άλλη η κατάθλιψη, άλλη η εκδίκηση κ.ο.κ.
Χωρις να το εξειδικευσω προσπαθω να θεσω ενα γενικο πλαισιο. Με αλλα λογια, θα μπορουσε να ειναι οτιδηποτε απο τα παραπανω που ειπες λαμβανοντας υποψη το πως αυτα "τροποποιουνται" συμφωνα με την αντιμετωπιση του καθε ζωδιου ή πλανητη ως προς το χρονο.
Toksotaki
06-07-2007, 12:46 AM
:bigsmile:Παντος σε ενα πραγμα αντιλεγω...η σεληνη δεν αφορα μονο την μητερα αλλα και την προσωπικοτητα μας,το υποσεινηδητο..ειδικα στις γυναικες παιζει καθοριστικο ρολο!Κοιτα ο τροπος που αγαπαμε ειναι διαφορετικος απο ζωδιο και ζωδιο αλλα και στο ιδιο το ζωδιο!Ο Ηλιος,η σεληνη μα επηρεαζουν καταλυτικα αλλα οχι μονο...π.χ καποιος που ειναι διδυμος και εχει Αφροδιτη στον Αιγοκαιρω θα επρεπε κατω απο την επιδραση της να ειναι πιο μαζεμενο,κλειστο,να αργει να εκδηλωθει, συντηρητικο...βαλε τωρα και μια συνοδο στον 5 οικο που ειναι με τον Ουρανο...δινει ενα αντισυμβατικο ατομο,ανατρεπτικο και αφου ειναι στον 5 οικο(του ερωτα) ειναι πιο ελευθερη ακομα να εκφραστει,στο ζωδιο του λεοντα.Βαλε τωρα ενα αλλο ατομο επισης Διδυμο που εχει Αφροδιτη στον λεοντα,12 οικο να κανει συνοδο με Κρονο...ε λοιπον αυτο το ατομο αν λαβουμε υποψη μας μονο αυτο το "κομματι" του χαρτη του θα ειναι ενα ατομο πληθωρικο που θα κοβεται ομως αυτη η πληθωρικοτητα του και απο την συνοδο κρονου Αφροδιτης που θα δημιουργει συκρουσεις και προβληματα.Μπορει να ειναι η Αφροδιτη σε εξαρση σε αυτον τον οικο που αντιπροοπευει τους ιχθυς,αλλα ο οικος αυτος ειναι κατεξοχην του υποσεινηδητου(αρα κοβει απο τον πλανητη)περιοριζει κυριως την δραση του....αρα τα παντα παιζουν ρολο...γνωριζω ατομο που γεννηθηκε τρεις μερες μετα απο εμενα και δεν μοιαζουμε σε τιποτα παρολο που εχουμε τους πλανητες στα ιδια ζωδια
zeta1987
06-07-2007, 03:10 AM
Εγώ όσες φορές έχω χωρίσει πιστεύω ότι λειτουργώ περισσότερο με τα χαρακτηριστικά του ήλιου μου στον σκορπιό, που βρίσκεται και στον όγδοο οίκο! ¶πό ότι με έχω ψυχολογήσει φυσικά!Κλείνομαι, γίνομαι εσωστρεφής... Όμως συνήθως δεν κραταέι πολύ, γιατι με συνεπαίρνει ο άτιμος ο τοξότης στην σελήνη και στην αφροδίτη και γίνομαι άλλος άνθρωπος! Πιστεύω ότι όλα μαζί μας δίνουν ένα αποτέλεσμα και όχι ένα-ένα ξεχωριστά! Έχω την άποψη, ότι ο χαρακτήρας μας είναι ένα πολυσύνθετο κομμάτι. Γιατί μπορεί τη μία στιγμή να λειτουργούμε έτσι και μετά κάπως αλλιώς!:bigsmile:
Βασιλης Παπαδολιας
06-07-2007, 09:43 AM
Ο χωρισμός έχει νομίζω να κάνει κυρίως με τις όψεις του ¶ρη και του Ουρανού. Μία διέλευση ¶ρη που να κάνει αντίθεση με τον Ήλιο ή με την Αφροδίτη ή μία διέλευση Ουρανού μπορεί να προκαλέσει χωρισμό. Επίσης άτομα με όψεις τετραγώνου ¶ρη - Δία, ¶ρη - Αφροδίτης ή τετραγώνου/αντίθεσης Ουρανού - Δία, Ουρανού δείχνουν μία τάση να μη δεσμεύονται και να χωρίζουν. Τέλος και στο σύνθετο ωροσκόπιο μίας σχέσης όψεις αντίθεσης ή τετραγώνου μεταξύ Ουρανού και Αφροδίτης ή Ήλιου δείχνουν χωρισμό. Ομοίως και μία διέλευση Κρόνου πάνω στο σύνθετο ωροσκόπιο μπορεί να φέρει χωρισμό.
Η αντίδραση των ατόμων ποικίλλει ανάλογα με τις όψεις του χάρτη τους, αλλά και ανάλογα με το ζώδιο. Ένας Λέων π.χ. θεωρεί το χωρισμό προσωπική του αποτυχία, ένας Καρκίνος εγκατάλειψη, ένας Σκορπιός προδοσία, κ.ο.κ. Ένα άτομο με όψη Αφροδίτης - Ουρανό στο ωροσκόπιο του μπορεί να θεωρήσει το χωρισμό και ανακούφιση... κλπ...
Αυτές ήταν μερικές ιδέες...
Toksotaki
06-07-2007, 02:22 PM
Εγώ όσες φορές έχω χωρίσει πιστεύω ότι λειτουργώ περισσότερο με τα χαρακτηριστικά του ήλιου μου στον σκορπιό, που βρίσκεται και στον όγδοο οίκο! ¶πό ότι με έχω ψυχολογήσει φυσικά!Κλείνομαι, γίνομαι εσωστρεφής... Όμως συνήθως δεν κραταέι πολύ, γιατι με συνεπαίρνει ο άτιμος ο τοξότης στην σελήνη και στην αφροδίτη και γίνομαι άλλος άνθρωπος! Πιστεύω ότι όλα μαζί μας δίνουν ένα αποτέλεσμα και όχι ένα-ένα ξεχωριστά! Έχω την άποψη, ότι ο χαρακτήρας μας είναι ένα πολυσύνθετο κομμάτι. Γιατί μπορεί τη μία στιγμή να λειτουργούμε έτσι και μετά κάπως αλλιώς!:bigsmile:
Κοιτα με καθε ανθρωπο αντιδραμε διαφορετικα....οι συνθηκες,τα παντα παιζουν ρολο.
Fotini Christodoulou
06-07-2007, 02:43 PM
Πολύ ωραία προσέγγιση Βασίλη:bigsmile:
Εχω την αίσθηση πως ο τρόπος που αντιδρούμε σχετίζεται με τον Αρη (-ενα παραπανω για τους άνδρες).[Ο τρόπος που δείχνουμε την αγάπη μας η Αφροδίτη και ίσως και το πως ενεργεί μια γυναίκα στα ερωτικά θέματα(και οχι μονο βέβαια).]
Με αυτή μου την λογική θεωρώ πως ,ένας γενεθλιος Αρης στον αιγόκερο για παράδειγμα που δεν θελει να χανει τον αυτοέλεγχό του δεν θα δείξει οτι πληγώθηκε ανοιχτά, όπως και μια αφροδίτη στην ίδια θέση - η ακόμα εάν η αφροδίτη ειναι σε σύνοδο με κρόνο (ή και τετράγωνο) ...
Ένας Αρης στον Καρκίνο επίσης δεν θα δείξει ανοιχτά οτι πληγώθηκε, αλλά θα κλειστεί στον εαυτό του.
Σε γενικές γραμμές νομίζω ότι όταν ο Κρόνος σχηματίζει σκληρές όψεις με Αφροδίτη και ¶ρη, δύσκολα το άτομο θα δείξει κάποια αντίδραση στους γύρω του.
Επίσης οι παραπάνω πλανήτες σε γήινα ζώδια σε συνδυασμό με μια σελήνη επίσης γήινη ή σε σε όψη με κρόνο μπορεί επισης να μην εκδηλώσουν ανοιχτά τα συναισθήματά τους.
Πάντως η μή έκφραση ανοιχτά του πόνου, δεν σημαίνει ότι καποιος δείχνει αναισθησία.Ισα ίσα θεωρώ οτι αυτοί οι άνθρωποι επειδή υποφέρουν χωρίς να εκδηλώνουν, υποφέρουν τελικά περισσότερο.
Toksotaki
06-07-2007, 04:14 PM
Πολύ ωραία προσέγγιση Βασίλη:bigsmile:
Εχω την αίσθηση πως ο τρόπος που αντιδρούμε σχετίζεται με τον Αρη (-ενα παραπανω για τους άνδρες).[Ο τρόπος που δείχνουμε την αγάπη μας η Αφροδίτη και ίσως και το πως ενεργεί μια γυναίκα στα ερωτικά θέματα(και οχι μονο βέβαια).]
Με αυτή μου την λογική θεωρώ πως ,ένας γενεθλιος Αρης στον αιγόκερο για παράδειγμα που δεν θελει να χανει τον αυτοέλεγχό του δεν θα δείξει οτι πληγώθηκε ανοιχτά, όπως και μια αφροδίτη στην ίδια θέση - η ακόμα εάν η αφροδίτη ειναι σε σύνοδο με κρόνο (ή και τετράγωνο) ...
Ένας Αρης στον Καρκίνο επίσης δεν θα δείξει ανοιχτά οτι πληγώθηκε, αλλά θα κλειστεί στον εαυτό του.
Σε γενικές γραμμές νομίζω ότι όταν ο Κρόνος σχηματίζει σκληρές όψεις με Αφροδίτη και ¶ρη, δύσκολα το άτομο θα δείξει κάποια αντίδραση στους γύρω του.
Επίσης οι παραπάνω πλανήτες σε γήινα ζώδια σε συνδυασμό με μια σελήνη επίσης γήινη ή σε σε όψη με κρόνο μπορεί επισης να μην εκδηλώσουν ανοιχτά τα συναισθήματά τους.
Πάντως η μή έκφραση ανοιχτά του πόνου, δεν σημαίνει ότι καποιος δείχνει αναισθησία.Ισα ίσα θεωρώ οτι αυτοί οι άνθρωποι επειδή υποφέρουν χωρίς να εκδηλώνουν, υποφέρουν τελικά περισσότερο.
Aκριβως:noworry:
nanstenka
06-07-2007, 07:34 PM
Τώρα συγνώμη που παρεμβαίνω αλλά μου εξάψατε την περιέργεια γιατί έχω περιορισμένες γνώσεις...Δηλαδή εγώ που έχω Αφροδίτη στους Διδύμους σε τεράγωνο με τον Κρόνο και ¶ρη στο Ζυγό σε σύνοδο με Κρόνο δείχνει μια κάποια αναισθησία???Όχι σοβαρά είναι κακές όψεις?:unsure:
Toksotaki
06-07-2007, 08:02 PM
Koιτα η συνοδος με Κρονο(για αυτην ξερω)δεν ειναι καλη οσες περισσοτερες μοιρες εχει αποσταση απο τν Αρη τοσο το καλυτερο...κανει το ατομο να νιωθει πολυ μπερδεμενο και καταπιεσμενο.Δημιουργει συγκρουσεις..τα παντα ομως ειναι στο χερι μας...Απο την αλλη ομως δινει πολυ ενεργητικοτητα,διαθεση για δουλεια και υπομονη
sagimoon
06-07-2007, 08:16 PM
Τώρα συγνώμη που παρεμβαίνω αλλά μου εξάψατε την περιέργεια γιατί έχω περιορισμένες γνώσεις...Δηλαδή εγώ που έχω Αφροδίτη στους Διδύμους σε τεράγωνο με τον Κρόνο και ¶ρη στο Ζυγό σε σύνοδο με Κρόνο δείχνει μια κάποια αναισθησία???Όχι σοβαρά είναι κακές όψεις?:unsure:
<!-- / message -->
<!-- / attachments --></IF><!-- sig -->__________________
Με τετράγωνο Αφροδίτης Κρόνου-απόκλιση μικρότερη των 5 μοιρών-
ακόμα κι αν δεν έχεις μια συστολή σε θέματα σχέσεων και οικονομικών, δεν θα είσαι πιθανόν ποτέ βαθιά ευχαριστημένη από τα αποτελέσματα αυτών.
Τώρα η σύνοδος ¶ρη-Κρόνου δίνει τεράστιες αντοχές, σωματικές κυρίως-ικανότητα να δουλεύει κάποιος μια ζωή σαν σκυλί που λένε. Όμως δύο κακοποιοί σε σύνοδο ...μάλλον για κλάματα θα είναι ο οίκος που τους φιλοξενεί...
Toksotaki
07-07-2007, 02:07 AM
nanstenka ολα ειναι στο χερι μας να τα ελενξουμε...αν αντιμετωπιζαμε τα παντα μοιρολατρικα αυτην την στιγμη δεδομενης της καταστασης του γενεθλιου μου δεν θα ημουν εδω!Μαλλον θα εβλεπα τα ραδικια αναποδα...
nanstenka
07-07-2007, 06:02 PM
Σας ευχαριστώ! Α! ναι δεν έγινε τίποτα κι εμένα ο γενέθλιος είναι ένα χάλι...έχει πλάκα γιατί είναι λες και κάποιος έβαλε τα πάντα σε μια συγκεκριμένη θέση έτσι ώστε να μη βγαίνει σχεδόν τίποτα θετικό. Δεν έχω πολλές γνώσεις αλλά μπορώ να καταλαβω κάποια πράγματα...Δε βαριέστε κάθε τι έχει την ομορφιά του!
Όσο για τον ¶ρη τον έχω στον 1ο τον Κρόνο στον 12ο :wacko: και την Αφροδίτη στον 9ο. Οπότε συμπεραίνω ότι η όψη ¶ρη Κρόνου με επηρεάζει αρκετά...Ευχαριστώ κορίτσια!
Toksotaki
07-07-2007, 06:43 PM
Kαλε γιατι δεν το λες απο την αρχη??Ο Αρης στον 1 οικο ειναι σε μια απο τις καλυτερες θεσεις στον Κριο!Δεν ξερω αν αυτο βοηθα την κατασταση αλλα κατι λεει!:toung:
kiaRRa
07-07-2007, 07:06 PM
Kαλε γιατι δεν το λες απο την αρχη??Ο Αρης στον 1 οικο ειναι σε μια απο τις καλυτερες θεσεις στον Κριο!Δεν ξερω αν αυτο βοηθα την κατασταση αλλα κατι λεει!:toung:
Αρκεί βέβαια να έχουμε τον 1ο οίκο στον Κριό και όχι σε κάποιο άλλο ζώδιο! :toung:
Maroulita
07-07-2007, 07:13 PM
Είναι δεν είναι στον Κριό, σίγουρα ο ¶ρης, αν βρίσκεται στον 1ο οίκο, είναι σα να βρίσκεται στο σπίτι του.
nanstenka
07-07-2007, 07:23 PM
όχι ο Ωροσκόπος είναι στον Ζυγό και δεν νομίζω ότι είναι καλή ωέση αυτή για τον ¶ρη...¶σε δεν έχει φως η υπόθεση βρωμάει από όπου να την πιάσεις:bigsmile:
Maroulita
07-07-2007, 07:31 PM
όχι ο Ωροσκόπος είναι στον Ζυγό και δεν νομίζω ότι είναι καλή ωέση αυτή για τον ¶ρη...¶σε δεν έχει φως η υπόθεση βρωμάει από όπου να την πιάσεις:bigsmile:
Ναι, όντως εκεί ο ¶ρης βρίσκεται σε εξορία... αλλά πιστεύω πως η ισορροπία επιτυγχάνεται...
Toksotaki
07-07-2007, 07:34 PM
Αρκεί βέβαια να έχουμε τον 1ο οίκο στον Κριό και όχι σε κάποιο άλλο ζώδιο! :toung:
χα χα kiara τωρα βγαζω εγω γλωσσα:toung:
nanstenka
07-07-2007, 07:40 PM
Ναι το γνωρίζω...Πάντως για να μην το κουράζω μ' εμένα κτλ αρκετά σας απασχόλησα...Απλά κλείνοντας θα έλεγα πως έχω βαθιά την πεποίθηση ότι κάποια πράγματα αν τα ισορροπήσεις χάνουν την ουσία τους την ίδια...Δεν νομίζω λοιπόν ότι η ισορροπία είναι ή πρέπει να είναι ένας αυτοσκοπός όπως είναι γενικά παραδεκτό...Μερικές φορές ίσως πρέπει κάποιος να πηγαίνει αντικανονικά για να τονίζεται η κανονικότητα ή και για να καταρρίπτονται οι επιταγές της...Αυτά οπότε ας είναι ο καθένας αυτόπου του πρέπει.Ευχαριστώ πάντως:bigsmile:
Maroulita
07-07-2007, 07:52 PM
Ναι το γνωρίζω...Πάντως για να μην το κουράζω μ' εμένα κτλ αρκετά σας απασχόλησα...Απλά κλείνοντας θα έλεγα πως έχω βαθιά την πεποίθηση ότι κάποια πράγματα αν τα ισορροπήσεις χάνουν την ουσία τους την ίδια...Δεν νομίζω λοιπόν ότι η ισορροπία είναι ή πρέπει να είναι ένας αυτοσκοπός όπως είναι γενικά παραδεκτό...Μερικές φορές ίσως πρέπει κάποιος να πηγαίνει αντικανονικά για να τονίζεται η κανονικότητα ή και για να καταρρίπτονται οι επιταγές της...Αυτά οπότε ας είναι ο καθένας αυτόπου του πρέπει.Ευχαριστώ πάντως:bigsmile:
Δεν κούρασες nanstenka μου! :) Κυρίως εγώ εννοούσα την εσωτερική μας ισορροπία και συνοχή. Αν κάτι υπολείπεται, είναι σε εξασθενημένο βαθμό, αναπληρώνεται από κάτι άλλο πιο ισχυρό. Και εννοείται πως τα "δύσκολα" μέσα σε ένα χάρτη είναι αυτά που μας κάνουν ξεχωριστούς και αυτά που μας δίνουν το σήμα για να ασχοληθούμε μαζί τους.
Συμφωνώ μαζί σου πάντως ως προς αυτά που λες! Ακόμα και το αντικανονικό ή η κατάρριψη του κανονικού είναι κομμάτι της ισορροπίας μας.
Toksotaki
07-07-2007, 08:01 PM
oλα αυτα που λετε εχουν ισορροπια:toung: