PDA

View Full Version : Πλανήτες με έντονη θέση στο χάρτη

MELINE
24-06-2007, 03:27 PM
Καλημέρα. Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει τι εννοούμε όταν λέμε ότι κάποιος πλανήτης έχει έντονη θέση στο χάρτη μας? Δεν καταλαβαίνω δηλαδή τι θα πει π.χ "έχω τονισμένο τον ουρανό".Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι το είδος και ο αριθμός των όψεων που κάνει ο πλανήτης με άλλους...έτσι είναι??:weird::weird::weird:

Maroulita
24-06-2007, 03:34 PM
Αυτή η φράση που συχνά χρησιμοποιείται νομίζω έχει να κάνει με πολλές ενδείξεις που μπορεί να υπάρχουν ως προς έναν πλανήτη. π.χ. ένας πλανήτης μπορεί να θεωρηθεί έντονος/ ισχυρός, όταν βρίσκεται στο ζώδιο κυριαρχίας του, όπου βγάζει τις ιδιότητες που έχει σε ιδανικό βαθμό. π.χ. μία Σελήνη στον Καρκίνο ή μία Αφροδίτη στον Ταύρο ή τον Ζυγό.
Επίσης, μπορεί να θεωρηθεί ισχυρός όταν βρίσκεται στο ζώδιο της έξαρσής του, όπου οι ιδιότητές του εκφράζομαι στον μέγιστο βαθμό. π.χ. μια Σελήνη στον Ταύρο.
Αν δεν απατώμαι, ακόμα και η οικοθέτηση ενός πλανήτη μπορεί να τον καταστήσει ισχυρό, δηλαδή να βρίσκεται σε έναν οίκο που πρωτοτυπικά τον εκφράζει. π.χ. η Σελήνη να βρίσκεται στον 4ο οίκο (ως κυρίαρχος του Καρκίνου και επειδή ο Καρκίνος είναι το 4ο ζώδιο).
Σίγουρα παίζει ρόλο και το σύνολο των όψεων που σχηματίζει. Αυτό δηλώνει ότι έχει μεγάλη εμπλοκή στη σύνθεση του συνόλου του χάρτη.

Αν υπάρχει και κάτι άλλο, ίσως κάποιο άλλο μέλος μπορεί να βοηθήσει! :)

zeta1987
24-06-2007, 04:03 PM
Εγώ από ότι έχω διαβάσει και με αρκετή επιφύλαξη, αυτό το λέμε όταν ένας πλανήτης κάνει πολλές όψεις με άλλους δίνοντας μας έτσι αρκετές από τις ιδιότητες του! Βέβαια δεν είμαι σίγουρη... Αλλά από ότι έχω καταλάβει μάλλον αυτό είναι! :)

MELINE
24-06-2007, 04:12 PM
π.χ. ένας πλανήτης μπορεί να θεωρηθεί έντονος/ ισχυρός, όταν βρίσκεται στο ζώδιο κυριαρχίας του,
.......Επίσης, μπορεί να θεωρηθεί ισχυρός όταν βρίσκεται στο ζώδιο της έξαρσής του,
.....Αν δεν απατώμαι, ακόμα και η οικοθέτηση ενός πλανήτη μπορεί να τον καταστήσει ισχυρό,
......Σίγουρα παίζει ρόλο και το σύνολο των όψεων που σχηματίζει.

Μάλιστα...λογικά φαίνονται αυτά που γράφεις! Μάλλον λοιπόν είναι ένας συνδυασμός των παραπάνω και όχι μόνο οι όψεις όπως φανταζόμουν εγώ...σ ευχαριστώ :bigsmile:

MELINE
24-06-2007, 04:15 PM
Εγώ από ότι έχω διαβάσει και με αρκετή επιφύλαξη, αυτό το λέμε όταν ένας πλανήτης κάνει πολλές όψεις με άλλους δίνοντας μας έτσι αρκετές από τις ιδιότητες του! Βέβαια δεν είμαι σίγουρη... Αλλά από ότι έχω καταλάβει μάλλον αυτό είναι! :)

Βασικά αυτό σκέφτηκα....αλλά δες λίγο και την απάντηση της DrMaroulita...που συνδυάζει και άλλα στοιχεία...πώς σου φαίνεται? εμένα μου κάνει! αν πάλι πέφτουμε όλοι έξω ας μας διορθώσει κάποιος!! σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου Zeta. :cheesy:

zeta1987
24-06-2007, 04:19 PM
Βασικά αυτό σκέφτηκα....αλλά δες λίγο και την απάντηση της DrMaroulita...που συνδυάζει και άλλα στοιχεία...πώς σου φαίνεται? εμένα μου κάνει! αν πάλι πέφτουμε όλοι έξω ας μας διορθώσει κάποιος!! σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου Zeta. :cheesy:

Έχεις δίκιο! Είναι συνδυασμός των δύο αυτών στοιχείων! Παρακαλώ βρε Meline!:love:

Αργοναύτης
24-06-2007, 08:45 PM
Παράδειγμα - γυναικείος χάρτης :
Ποσειδώνας στο Μεσουράνημα, 'Ηλιος σε όψη με Ποσειδώνα, Σελήνη σε όψη με Ποσειδώνα, και επιπλέον ανατέλλουν οι Ιχθείς. 'Ηλιος, Ερμής, Σελήνη στον Κριό αλλά όχι στον 1ο ή στον 10ο, αλλά σε εσωστρεφείς οίκους (αν μου επιτρέπετε την γλωσσολογική αυθαιρεσία). πχ σε 2ο, 12ο, 4ο. Συμπέρασμα ? : Καθαρά Ιχθυακή προσωπικότητα. Σας μιλάω από προσωπικές εμπειρίες. Αυτό θα πει τονισμένος Ποσειδώνας. Μια υπερευαισθησία, καλοσύνη, απόλυτη θηλυκότητα - παθητικότητα, απουσιάζει τελείως κάθε στοιχείο εριστικότητας, εγωισμού και αυταρχισμού. Καλλιτεχνικές αναζητήσεις, καλλιτεχνικό επάγγελμα, φαντασία, ευπιστία, τάση να γίνεται θύμα και να εξαπατάται από macho men, αναζήτηση ενός τρυφερού ρομαντικου υπερευαίσθητου συντρόφου. Οι κινήσεις έχουν μια χάρη και μια χαλαρότητα, απουσιάζει η ένταση και η νευρικότητα που θα περιμέναμε με τόσο τονισμένο το ζώδιο του Κριού. Το πρότυπο συζύγου γι'αυτήν ('Ηλιος) δεν είναι ένας macho υπερ-αποφασιστικός άντρας γιατί έχει αυτή την έντονη όψη Ηλίου Ποσειδώνα. Αυτό ήταν ένα παράδειγμα τονισμένου Ποσειδώνα. Το πρότυπο εραστή ('Αρης) στους Ιχθείς πάλι ή σε όψη με Ποσειδώνα ή στον 12ο.
Αυτό θα πει Ποσειδώνιο άτομο και μετά έχουμε ν'ασχοληθούμε με το φάσμα των Ποσειδώνιων τύπων. Ποσειδώνιος με την παραπάνω έννοια (καλή ποιότητα αλλά μαρτυρική) και Ποσειδώνιος απ'την αρνητική (απατεώνας, ψεύτης ή ακόμα και ναρκομανής). Η κουλτούρα και οι συνθήκες ανατροφής θα προσδιορίσουν ακόμα περισσότερα αν ο τονισμένος Ποσειδώνας θα οδηγήσει σε λύτρωση ή σε αυτοκαταστροφή.

Περισσότερα παραδείγματα προσεχώς. ;)

Maroulita
24-06-2007, 09:12 PM
Μία ερώτηση Δημήτρη, σχετικά με τους εσωστρεφείς οίκους. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη κατηγοριοποίηση;

Αργοναύτης
24-06-2007, 09:35 PM
Παράδειγμα 2 : Τονισμένος Κρόνος - ανδρικός χάρτης

Ο Ωροσκόπος στον Λέοντα αλλά σε σύνοδο με τον Κρόνο και τη Σελήνη. Το Μεσουράνημα είναι στον Ταύρο αλλά σε τετράγωνο με τον Κρόνο. Δίδασκε πολύ καιρό, και ήταν ένας μάλιστα ένας πολύ αυστηρός δάσκαλος, άρα ένα πρόσωπο ''εξουσίας'' - ''αυθεντίας''. Ο 'Ηλιος στο Μεσουράνημα του ενισχύει επιπλέον τα αιγοκερίσια - κρόνεια χαρακτηριστικά της προσωπικότητας. Τέτοιοι άνθρωποι μπορεί συχνά να είναι είτε καθηγητές είτε δημόσιοι υπάλληλοι σε υψηλά πόστα και όχι μόνο. Μια υπερβολικά ανεπτυγμένη αίσθηση του καθήκοντος κάνουν το άτομο αποστασιοποιημένο, αντικειμενικό, τίμιο αλλά και μοναχικό. Θέλει να βασίζεται σε χειροπιαστά δεδομένα και απορρίπτει οτιδήποτε ασαφές. 'Ενα πρόσωπο αναφοράς, πατέρας ή μητέρα, παρουσιάζονται με ταμπού, αναστολές ή είναι πολύ αυστηροί και συντηρητικοί. Το ίδιο θα συνέβαινε και αν ο Κρόνος ήταν στον 4ο ή πολύ κοντά στο Μεσουράνημα. Παρουσιάζει υπερβολική σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Η ζωή αυτού του ατόμου είναι εξαιρετικά αυτοπειθαρχημένη. Είναι ολιγαρκής και ψύχραιμος. Δεν κλαίει εύκολα όπως κάποιος που θα είχε Σελήνη και Ωροσκόπο στο Λέοντα χωρίς όψεις με Κρόνο, και φιλτράρει προσεκτικά τα βιώματά του αποφεύγοντας τις υπερβολές.

Αργοναύτης
24-06-2007, 10:17 PM
Μία ερώτηση Δημήτρη, σχετικά με τους εσωστρεφείς οίκους. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη κατηγοριοποίηση;

Είναι κάπως αυθαίρετη η ορολογία, αλλά μάλλον έχει βάση :
Κυρίως εσωστρεφείς οίκους θεωρώ 2ο και 4ο οίκο, 8ο και 12ο.

2ος οίκος, επειδή έχει αντιστοιχία στην Αφροδίτη, το απόλυτο θυλυκό, το εσωστρεφές και παθητικό-δεκτικό. Παθητική κατάσταση σε αντίθεση με τον 'Αρη και τον 1ο οίκο.

4ος οίκος, που έχει αντιστοιχία στην Σελήνη, την μάνα, την μήτρα, την θαλπωρή μας, και το ζώδιο του Καρκίνου. Είμαστε πριν την γέννησή μας κλεισμένοι κάπου και τα περιμένουμε όλα από τους άλλους.

8ος οίκος, που αφορά εσωτερικές διεργασίες μεταμόρφωσης, υποσυνείδητο, και ακόμα και σεξουαλικότητα (ακόμα και το σεξ είναι μια καθαρά προσωπική υπόθεση :bigsmile: κεκλεισμένων των θυρών). Επίσης ο συμβολικός και πραγματικός θάνατος που κατά βάθος είναι μια μοναχική υπόθεση. 'Ερχομαι και φεύγω μόνος μου από την ζωή.

12ος οίκος, που έχει αντιστοιχία στον Ποσειδώνα, την φυγή, την απομόνωση, τις φυλακές, ορατές και αόρατες φυλακές.

Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις που πολλοί άνθρωποι δραστηριοποιούνται σε εθελοντισμούς, φιλανθρωπίες, προστατεύουν αδύναμους κλπ, και έχουν έντονα τονισμένο τον 12ο οίκο, οπότε διάγουν εξωστρεφή βίο, αλλά κι αυτό πιστεύω βγαίνει λόγω πολικότητας με τον 6ο οίκο που είναι ο οίκος της κοινωνικής υπηρεσίας και της εργασίας, ο οίκος της Παρθένου. 0 6ος και ο 10ος είναι οίκοι που σχετίζονται με κοινωνική ένταξη και παραγωγή. Ενώ ο 4ος δεν σχετίζεται με κοινωνικά ζητήματα, αλλά με προσωπικά συναισθήματα, βαθμό ασφάλειας, ρίζες, και πολύ πιο εσωτερικά ζητήματα.

Ο 2ος είναι κι αυτός ο οίκος της ηδονής και της απόλαυσης, οπότε και εδώ το άτομο έχει κύριο μέλημα την προσωπική απόλαυση, άνεση, υλικά αγαθά και λιγότερο την κοινωνία. Είναι ο οίκος του ''παίρνω'', ''δέχομαι κάτι με ανοιχτό το στόμα'', είτε είναι τροφή, είτε παθιασμένα φιλιά από κάποια γυναίκα, και οποιαδήποτε χαρά και ηδονή. Ο 2ος αντιστοιχεί στο λεγόμενο ''στοματικό στάδιο'' για το οποίο μίλησε ο Φρόυντ. Γι'αυτό αντιστοιχεί και στο ηδυπαθές ζώδιο του Ταύρου. Είναι καθαρά οίκος της ηδονής για μένα και πιστεύω πολύ περισσότερο και από τον 8ο σε μερικές περιπτώσεις.

Ο 1ος οίκος είναι κι αυτός υπό μια έννοια αντικοινωνικός, αλλά όχι καθαρά εσωστρεφής, εφόσον το άτομο και η προσωπικότητα τοποθετείται μεν πάνω από την κοινωνία και τους άλλους, αλλά προβάλλεται και εκτίθεται, δεν κρύβεται. Ο 1ος αντιστοιχεί στο ζώδιο του Κριού, που για μένα είναι αυτό το σύμβολο του εγωισμού και όχι ο Λέων όπως πιστεύεται.

Maroulita
24-06-2007, 11:07 PM
Σχετικά με τους 4ο, 8ο και 12ο νομίζω πως υπάρχει και η σχετική κατηγοριοποίηση, όπου θεωρούνται ψυχικοί οίκοι (είναι και οι οίκοι που αντιστοιχούν στα ζώδια του νερού), άρα μιλάμε για ζητήματα που άπτονται της προσωπικής μας ζωής και πώς αυτή επηρεάζεται με κάποιον τρόπο, είτε μέσα στα πλαίσια της οικογένειας και του εγγύτερου περιβάλλοντος (4ος οίκος), είτε μέσα από τον θάνατο ή τις κληρονομιές (8ος), είτε μέσα από τον περιορισμό και την απομόνωση (12ος), όπως πολύ γλαφυρά ανέπτυξες.
Για τον 2ο δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι, αλλά αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο 2ος έχει να κάνει με κεκτημένα, όχι μόνο υλικά, ίσως να'χει σχέση.

Βέβαια όλο το κάτω ημισφαίριο αποτελεί τους προσωπικούς οίκους...

Βασιλης Παπαδολιας
25-06-2007, 05:12 PM
Υπάρχουν αρκετές κατηγοριοποιήσεις στους οίκους...Εσωστρεφείς θα μπορούσαν να θεωρηθούν και οι οίκοι κάτω από τη γραμμή ωροσκόπου - Δύσης. Έχω δει στη βιβλιογραφία αναφορές ότι άτομα που έχουν όλους τους πλανήτες στους οίκους αυτούς δε "δείχνουν" να κάνουν πράγματα προς τον έξω κόσμο, όλες οι διεργασίες συμβαίνουν μέσα τους...
¶λλοι πάλι διαχωρίζουν τους οίκους σε 4 ομάδες... Στους τρεις πρώτους οίκους δρούμε για τον εαυτό μας, στους τρεις επόμενους δρούμε για χάρη των άλλων, στον 7ο, 8ο, 9ο δρούμε μαζί με άλλους για το κοινό σκοπό και στους τέσσερις τελευταίους δρουν άλλοι για μας...
Οι οίκοι 2, 6, 10 κατά την μελέτη που είχε κάνει η Kaaren Zondag για τη σχέση ψυχολογίας - αστρολογίας είναι οίκοι που δρούμε συνειδητά. Επιθυμούμε την απόκτηση κάποιου πράγματος (2ος), δουλεύουμε γι' αυτό (6ος) και το επιτυγχάνουμε (10ος).
Αντίθετα οι οίκοι 4,8,12 δείχνουν να είναι οίκοι της ασυνείδητης δραστηριότητας.
Υπάρχουν δηλαδή γενικά πολλοί διαχωρισμοί στη βιβλιογραφία...

Βασιλης Παπαδολιας
25-06-2007, 05:24 PM
Τι γίνεται όταν έχουμε περισσότερες από μία τάσεις σε ένα ωροσκόπιο;

Παράδειγμα:

Σε ένα ωροσκόπιο έχουμε ισχυρή θέση Ουρανού. Κάνει τετράγωνο με Ήλιο, Ερμή, εξάγωνο με Σελήνη και τρίγωνο με Αφροδίτη. Η οικοθεσία δεν είναι τονισμένη, καθώς είναι στη μέση του 5ου οίκου στο Ζυγό, ενώ η ακμή του οίκου είναι στον Παρθένο και προηγείται του Ουρανού ο Πλούτωνας στον 5ο οίκο, άρα είναι αυτός κυβερνήτης. Κάνει όμως όψεις με όλα τα φώτα και όλους τους προσωπικούς πλανήτες εκτός του ¶ρη. Επίσης κάνει τρίγωνο με Ωροσκόπο και Μεσουράνημα.

Από την άλλη η προσωπικότητα έχει και ισχυρό ¶ρη. Είναι στο Μεσουράνημα, κάνει σύνοδο με αυτό, αντίθεση με Σελήνη, ενάμισι τετράγωνο με Ήλιο, τρίγωνο με Αφροδίτη. Έχει δηλαδή και ισχυρή οικοθεσία και κάνει όψεις με όλους τους προσωπικούς πλανήτες εκτός του Ερμή. Από την άλλη ο ¶ρης αυτός είναι ανάδρομος, άρα πάλι περιορίζεται κάπως η ισχύς του.

Ισχυρή δείχνει να είναι και η επίδραση της Αφροδίτης. Είναι στον πρώτο οίκο σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο, κάνει τρίγωνο με το Μεσουράνημα και τον ¶ρη και εξάγωνο με τη Σελήνη. Η θέση της Αφροδίτης στον 1ο οίκο όμως και στο ζώδιο των Διδύμων δεν είναι και οι πιο δυνατές. Πάλι αδυναμίες...

Πώς αναλύουμε λοιπόν τις πιθανότητες σε ένα ωροσκόπιο; Τι γίνεται αν δείχνουν να είναι περισσότεροι από ένας πλανήτες τονισμένοι;

zour
25-06-2007, 05:44 PM
vassilis13, προσωπικά μπερδεύτηκα. Πολύ εξεδικευμένες γνώσεις χρειάζονται για μια τέτοια ανάλυση.

Βασιλης Παπαδολιας
25-06-2007, 06:00 PM
vassilis13, προσωπικά μπερδεύτηκα. Πολύ εξεδικευμένες γνώσεις χρειάζονται για μια τέτοια ανάλυση.

Sorry... δεν ήταν ο σκοπός να μπερδευτείς... απλά κράτησε ότι υπάρχουν πολλές κατηγοριοποιήσεις... στην πορεία θα τους βλέπεις έναν έναν στα άρθρα του site για τους οίκους...

MELINE
25-06-2007, 08:52 PM
Παράδειγμα - γυναικείος χάρτης :
Ποσειδώνας στο Μεσουράνημα, 'Ηλιος σε όψη με Ποσειδώνα, Σελήνη σε όψη με Ποσειδώνα, και επιπλέον ανατέλλουν οι Ιχθείς. 'Ηλιος, Ερμής, Σελήνη στον Κριό αλλά όχι στον 1ο ή στον 10ο, αλλά σε εσωστρεφείς οίκους )

Μάλιστα...το ΄πιασα! πολύ κατανοητά τα παραδείγματά σου, και θα προσπαθήσω να δω και τον δικό μου χάρτη με αυτό το μάτι. :cheesy:

Αργοναύτης
26-06-2007, 12:04 AM
Πώς αναλύουμε λοιπόν τις πιθανότητες σε ένα ωροσκόπιο; Τι γίνεται αν δείχνουν να είναι περισσότεροι από ένας πλανήτες τονισμένοι;

Θα με ενδιέφερε να δω σε ποιά ζώδια είναι αυτοί οι πλανήτες και πολλά άλλα. Αλλά να το δω, όχι να τα διαβάσω. Τί εννοώ Βασίλη. Είμαι ένας οπτικός άνθρωπος, και αυτοσυγκεντρώνομαι στην εικόνα, στον κύκλο. Για μένα είναι τόσο δύσκολο να καταλήξω σε συμπέρασμα αν δεν έχω δει τον κύκλο και αν δεν έχω συγκεντρωθεί στην εικόνα. Χρειάζομαι για οπτικό ερέθισμα σύμβολα και όχι λέξεις, αυτό είναι η μεγάλη μου αδυναμία και η μεγάλη μου δύναμη ταυτόχρονα, είμαι τελείως εξαρτημένος από τα σύμβολα και άχρηστος χωρίς αυτά. Οι λέξεις δεν μου λένε τίποτα πια. Πιστεύω ότι είναι πολύ εύκολο να στο περιγράψω από κοντά, όπως και στον καθένα, και να σου δείξω τι εννοώ και πώς γίνεται τελείως εθελοντικά όπως το περιέγραψα σε αρκετούς. Η ερμηνεία είναι για μένα μια αυτόματη διαδικασία που στηριζεται 50% σε μετάφραση των συμβόλων με λογική, 50% σε ψυχική δραστηριότητα και συν-αίσθηση.
Πρέπει να μπω μέσα στον χάρτη με όλο μου το είναι και με πάθος και να κοιτάω σύμβολα και όχι λέξεις. Τα παραπάνω παραδείγματα τα έδωσα εδώ εκλογικευμένα, αλλά η διαδικασία που ακολούθησα όταν ήμουν μόνος μου εγώ και αυτοί οι χάρτες δεν ήταν τόσο ''ορθόδοξη''.
Επίσης κάτι βασικό. Ο χαρακτήρας και τα βιώματα προκύπτουν από τις συγκρούσεις και τις σκληρές όψεις του χάρτη. Τα τρίγωνα και εξάγωνα που ανέφερες δεν είναι ικανά να δημιουργήσουν προσωπικότητα γιατί δεν εμπεριέχουν σύγκρουση, πόνο και κόπο, αλλά αρμονία και ευκολία. Συγνώμη αν σε απογοητεύω που δεν απάντησα την ερώτησή σου αλλά μπορώ να λειτουργήσω μόνο μέσα σε έναν κύκλο πια.

Βασιλης Παπαδολιας
26-06-2007, 10:28 AM
Ο χάρτης είναι συγκεκριμένος, Δημήτρη.... είναι ο δικός μου.... επομένως μπορείς να τον δεις. Η ημ/νία είναι στο προφίλ μου και η ώρα είναι 03:15 το πρωί.... Το ζητούμενο για μένα είναι να διευκρινίσουμε κάποιους κανόνες. Πέρα της διαισθητικής προσέγγισης, που τη χρησιμοποιώ κι εγώ, δεν είναι απαραίτητο να πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να εντοπίσουμε και κάποιους κανόνες... Τη διαίσθηση τη χρησιμοποιούμε συνήθως όταν έχουμε ελλιπή δεδομένα. Με τη χρήση της όμως επανειλημμένα είναι δυνατό να φέρουμε στο πεδίο του συνειδητού την πληροφορία εκείνη που χρησιμοποιεί η διαίσθηση μας ασυνείδητα.

Όσο για τις όψεις συμφωνώ εν μέρει αλλά θέλω να κάνω και μία διευκρίνιση. Οι λεγόμενες θετικές όψεις δεν είναι πάντα θετικές. Ένα τρίγωνο Αφροδίτης - Ουρανού είναι πιο έντονο και χαρακτηρίζει την προσωπικότητα περισσότερο παρά ένα τετράγωνο Ερμή - Δία ή ¶ρη - Δϊα. Θα πρέπει δηλαδή να βάζουμε και τη φύση των πλανητών στην όλη διαδικασία για να ερμηνεύσουμε αν μία όψη είναι σημαντική ή όχι. Επίσης ένας τύπος Αφροδίτης σα χαρακτήρας θα πρέπει λογικά να σημαδεύεται περισσότερο από εύκολες όψεις κι όχι από δύσκολες. Το ίδιο κι ένας τύπος Δία. Διαφορετικά η μαλακή φύση της Αφροδίτης ή η αισιόδοξη φύση του Δία δεν μπορεί να εκφραστεί καν. ¶ρα σε τέτοιες περιπτώσεις οι εύκολες όψεις μπορεί να είναι πιο σημαντικές γιατί ενισχύουν τη ραθυμία ή την υπεραισιοδοξία. Αντίθετα σε ένα Κρόνιο τύπο, τα τετράγωνα έχουν μεγαλύτερη σημασία. ¶λλωστε, αν ανατρέξουμε στην αστρολογία του Λήο οι όψεις οι ίδιες έχουν φύση πλανητική. Τα τετράγωνα έχουν κρόνια φύση από μόνα τους. Τα τρίγωνα έχουν φύση Αφροδίτης. Τα εξάγωνα φύση ¶ρη ή Σελήνης, κι οι σύνοδοι φύση Ήλιου ή Ουρανού... Επομένως θα πρέπει νομίζω να δούμε λίγο ευρύτερα το ζήτημα...

emmalene
26-06-2007, 03:35 PM
Θα με ενδιέφερε να δω σε ποιά ζώδια είναι αυτοί οι πλανήτες και πολλά άλλα. Αλλά να το δω, όχι να τα διαβάσω. Τί εννοώ Βασίλη. Είμαι ένας οπτικός άνθρωπος, και αυτοσυγκεντρώνομαι στην εικόνα, στον κύκλο. Για μένα είναι τόσο δύσκολο να καταλήξω σε συμπέρασμα αν δεν έχω δει τον κύκλο και αν δεν έχω συγκεντρωθεί στην εικόνα. Χρειάζομαι για οπτικό ερέθισμα σύμβολα και όχι λέξεις, αυτό είναι η μεγάλη μου αδυναμία και η μεγάλη μου δύναμη ταυτόχρονα, είμαι τελείως εξαρτημένος από τα σύμβολα και άχρηστος χωρίς αυτά. Οι λέξεις δεν μου λένε τίποτα πια. Πιστεύω ότι είναι πολύ εύκολο να στο περιγράψω από κοντά, όπως και στον καθένα, και να σου δείξω τι εννοώ και πώς γίνεται τελείως εθελοντικά όπως το περιέγραψα σε αρκετούς. Η ερμηνεία είναι για μένα μια αυτόματη διαδικασία που στηριζεται 50% σε μετάφραση των συμβόλων με λογική, 50% σε ψυχική δραστηριότητα και συν-αίσθηση.
Πρέπει να μπω μέσα στον χάρτη με όλο μου το είναι και με πάθος και να κοιτάω σύμβολα και όχι λέξεις. Τα παραπάνω παραδείγματα τα έδωσα εδώ εκλογικευμένα, αλλά η διαδικασία που ακολούθησα όταν ήμουν μόνος μου εγώ και αυτοί οι χάρτες δεν ήταν τόσο ''ορθόδοξη''.
Επίσης κάτι βασικό. Ο χαρακτήρας και τα βιώματα προκύπτουν από τις συγκρούσεις και τις σκληρές όψεις του χάρτη. Τα τρίγωνα και εξάγωνα που ανέφερες δεν είναι ικανά να δημιουργήσουν προσωπικότητα γιατί δεν εμπεριέχουν σύγκρουση, πόνο και κόπο, αλλά αρμονία και ευκολία. Συγνώμη αν σε απογοητεύω που δεν απάντησα την ερώτησή σου αλλά μπορώ να λειτουργήσω μόνο μέσα σε έναν κύκλο πια.

Συμφωνω απολυτα οσον αφορα τις οψεις τετραγωνου με καποια ισως διευκρινιση τουλαχιστον απο οσο εχω εγω ασχοληθει...ειναι πολυ βασικο σε ποιο σταδιο ωριμανσης ενεργοποιουνται οι οψεις ειτε τριγωνα ειτε τετραγωνα.Αν δηλαδη σε μια εφηβικη φαση ενεργοποιουνται απο διελευσεις και προοδους εντονα τα τριγωνα τοτε το ατομο στην πορεια της ζωης θα εχει προβλημα αποδοχης των δυκολιων.Σημαντικο επισης ειναι και οι θεσεις των ζωδιων στον κυκλο οπως λες για να δω τι ακριβως συμβαινει.οσον αφορα γιατην εναισθηση οπως την λεω εγω, εχει να κανει με το ατομο.Αλλοι ειναι καθαρα τεχνικοι στην ερμηνεια και κανουν λαθος κατ'εμε και αλλοι "διαβαζουν" μεσα απο τον χαρτη.
φιλικα :embarrest

Αργοναύτης
27-06-2007, 08:06 PM
Τι γίνεται όταν έχουμε περισσότερες από μία τάσεις σε ένα ωροσκόπιο;

Παράδειγμα:

Σε ένα ωροσκόπιο έχουμε ισχυρή θέση Ουρανού. Κάνει τετράγωνο με Ήλιο, Ερμή, εξάγωνο με Σελήνη και τρίγωνο με Αφροδίτη. Η οικοθεσία δεν είναι τονισμένη, καθώς είναι στη μέση του 5ου οίκου στο Ζυγό, ενώ η ακμή του οίκου είναι στον Παρθένο και προηγείται του Ουρανού ο Πλούτωνας στον 5ο οίκο, άρα είναι αυτός κυβερνήτης. Κάνει όμως όψεις με όλα τα φώτα και όλους τους προσωπικούς πλανήτες εκτός του ¶ρη. Επίσης κάνει τρίγωνο με Ωροσκόπο και Μεσουράνημα.

Από την άλλη η προσωπικότητα έχει και ισχυρό ¶ρη. Είναι στο Μεσουράνημα, κάνει σύνοδο με αυτό, αντίθεση με Σελήνη, ενάμισι τετράγωνο με Ήλιο, τρίγωνο με Αφροδίτη. Έχει δηλαδή και ισχυρή οικοθεσία και κάνει όψεις με όλους τους προσωπικούς πλανήτες εκτός του Ερμή. Από την άλλη ο ¶ρης αυτός είναι ανάδρομος, άρα πάλι περιορίζεται κάπως η ισχύς του.

Ισχυρή δείχνει να είναι και η επίδραση της Αφροδίτης. Είναι στον πρώτο οίκο σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο, κάνει τρίγωνο με το Μεσουράνημα και τον ¶ρη και εξάγωνο με τη Σελήνη. Η θέση της Αφροδίτης στον 1ο οίκο όμως και στο ζώδιο των Διδύμων δεν είναι και οι πιο δυνατές. Πάλι αδυναμίες...

Κοίταξα αυτό τον χάρτη και έχω βγάλει ένα συμπέρασμα, έστω κι αν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρίσκομαι αυτή τη στιγμή δεν είναι και οι καλύτερες. Λοιπόν, τι πιστεύω. Η ουσία αυτού του χάρτη είναι :
Ο 'Αρης, το Μεσουράνημα, ο βόρειος δεσμός Σελήνης στον Υδροχόο και η Σελήνη στον Λέοντα ουσιαστικά στην ακμή 4ου οίκου. Αυτά είναι τα πανίσχυρα σημεία - κέντρα στον χάρτη. Αφενός διότι ο άξονας δεσμών Σελήνης από μόνος του αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία που μιλάνε για το άτομο, αφετέρου γιατί εδώ βρίσκεται κοντά στο Μεσουράνημά σου, ένα από τα ζωτικότερα κέντρα κάθε χάρτη, και τον 'Αρη. Ο 'Αρης μάλιστα κάνει σχηματίζει τις εξής όψεις : -135-Ουρανό (4), -144-Πλούτωνα (ακριβής), -σύνοδο με Μεσουράνημα (7), -σύνοδο-βόρειο δεσμό (3,9) -135-'Ηλιο (1,7), -135-Ερμή (4), αλλά το σημαντικότερο απ'όλα είναι ότι βρίσκεται στον Υδροχόο όπως και το Μεσουράνημα και ο βόρειος δεσμός Σελήνης.
[ό,που βάζω παρένθεση με αριθμό εννοώ ανοχή όψης]. 'Ο,τι βρίσκεται στο Μεσουράνημά σου και ό,τι όψεις σχηματίζονται από τα σημεία αυτά θα παίξει και τον μεγαλύτερο ρόλο. 'Ενα πολύ υγιές Ωροσκόπιο ο κατεξοχήν εσωτερικός άνθρωπος, που ασχολείται με αναζητήσεις μεταφυσικής κλπ, αλλά χωρίς να πέφτει σε παγίδες παραμυθιάσματος και αυταπάτης. Για μένα αυτό το άτομο είναι ουσιαστικά Ουράνιο, χωρίς βέβαια αυτό να αποκλείει κι επιπρόσθετες ιδιότητες. Την Αφροδίτη που ανέφερες τη θεωρώ δευτερεύουσας σημασίας. Τον 'Αρη που ανέφερες τον θεωρώ σημαντικό, αλλά εδώ και ο 'Αρης ''δουλεύει'' για τον Ουρανό, για τα αιτήματα του Ουρανού και του Υδροχόου. Το βασικό του μάθημα και αποστολή σε αυτή τη ζωή είναι να ξεπεράσει τον εγωισμό και την ατομικότητα, γι'αυτό παλεύει και αυτό είναι το κύριο θέμα στη ζωή του, μια περισσότερο δοτική και ανθρωπιστική συμπεριφορά, διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων, αλληλεγύη και προσφορά.

Αυτό που προεξέχει και θα διαμορφώσει τη ζωή αυτού του ατόμου είναι ένας συνδυασμός ευαισθησίας/ανθρωπισμού/προσφοράς σε ομάδες (Ουρανός και τα σημεία γύρω από το Μεσουράνημα) και δράσης/κινητοποίησης ('Αρης) για υψηλά ιδανικά, ιδεολογία ή αναζητήσεις. Η προσωπικότητα είναι κατά καιρούς πιθανόν εσωστρεφής, ίσως και να έχει αιτία το ό,τι νοιώθει ότι είναι κάπως ασυντόνιστος με την εποχή του, αλλά τα επίπεδα δραστηριότητας και πρωτοβουλιών είναι καλά. Το συναίσθημα θα χρησιμοποιείται με έναν αρσενικό τρόπο, και θα κάνει το άτομο ικανό να παράγει και να επιτυγχάνει πράγματα μέσω πρωτοβουλιών, φιλοδοξίας και πείσματος,όμως όλα αυτά δεν με κάνουν να βλέπω αυτό το άτομο τίποτα άλλο εκτός από Ουράνιο. Ακόμα και ο 'Ηλιος κι ο Ερμής που βρίσκεται στον Καρκίνο, με τον Ουρανό κάνει ισχυρές όψεις. Το πόρισμά μου χωρίς να σε έχω γνωρίσει από κοντά είναι : ουράνια προσωπικότητα.

Βασιλης Παπαδολιας
28-06-2007, 10:47 AM
Πολύ καλή η προσέγγιση σου, Δημήτρη... Ελπίζω μόνο να μην αρχίσουν τώρα όλα τα μέλη να σου ζητάνε ανάλυση προσωπικότητας :)
Το ζήτημα του χαρακτηρισμού της προσωπικότητας όταν υπάρχουν περισσότεροι από ένας τονισμένοι πλανήτες παραμένει πάντως. Μου είχε γεννηθεί η απορία πριν διαβάσω την ανάλυση σου, όταν ακόμα διάβαζα την εσωτερική αστρολογία του Λήο. Κι εκείνος ισχυριζόταν ότι οι προσωπικότητες πέρα από την επίδραση των οίκων και των πλανητών, κάποια στιγμή αρχίζουν να ταυτίζονται με ένα συγκεκριμένο πλανήτη...
Βέβαια εκείνος απευθυνόταν σε πιο εσωτερικά ζητήματα...
Ένα άλλο ζήτημα που με έχει απασχολήσει στο συγκεκριμένο χάρτη είναι οι δεκανοί στα αέρινα ζώδια... Αν παρατηρήσεις, η Αφροδίτη είναι στους Διδύμους, αλλά στο δεκανό του Ζυγού. Ο Ουρανός είναι στο Ζυγό, επίσης στον πρώτο δεκανό του Ζυγού. Και ο ¶ρης στον Υδροχόο είναι κι αυτός στο δεκανό του Ζυγού. Όλα αυτά δημιουργούν μία υπόγεια επίδραση γύρω από την Αφροδίτη.
Εν τέλει θα έλεγα ότι το ωροσκόπιο - το κάθε ωροσκόπιο - θα μπορούσε - εκτός από τις άλλες μεθόδους - να ιδωθεί σαν μία σχέση μεταξύ Μεσουρανήματος και Ωροσκόπου. Ποιος θέλω να είμαι σε σχέση με το ποιος είμαι. Πού θέλω να πάω σε σχέση με το από πού ξεκινάω. Κι εκεί υπάρχει μία σχέση μεταξύ ¶ρη και Αφροδίτης. Το θέλω να πάω σχετίζεται με την επίδραση που κατέγραψες που συγκεντρώνεται γύρω από τον ¶ρη. Το πού είμαι ή το από πού ξεκινάω σχετίζεται πιστεύω με την επίδραση γύρω από την Αφροδίτη. Μεταξύ των δύο υπάρχουν συνδέσεις και δεν είναι τυχαίο ότι περνάνε και τα δύο μέσα από όψεις με τον Ουρανό... Αλλά η βασική αντίθεση που πρέπει να ξεπεραστεί είναι συγκεκριμένη και συνοψίζεται στην εξής πρόταση. Ξέχασε - αν μπορείς μια και ο ¶ρης είναι και ανάδρομος - τη γνώμη των άλλων και την ανάγκη σου για αποδοχή και προχώρα μπροστά για τον εαυτό και για τη γνώση...

Αργοναύτης
28-06-2007, 11:14 AM
Μου είχε γεννηθεί η απορία πριν διαβάσω την ανάλυση σου, όταν ακόμα διάβαζα την εσωτερική αστρολογία του Λήο. Κι εκείνος ισχυριζόταν ότι οι προσωπικότητες πέρα από την επίδραση των οίκων και των πλανητών, κάποια στιγμή αρχίζουν να ταυτίζονται με ένα συγκεκριμένο πλανήτη...
Βέβαια εκείνος απευθυνόταν σε πιο εσωτερικά ζητήματα...

Kι αυτό το πιστεύω. Πιστεύω ακόμα ότι κάποιες εποχές, οι εσωτερικές εξελίξεις φαίνονται και επιβεβαιώνονται καθαρά και από τους προοδευμένους χάρτες. Προσωπικά έχω εκπλαγεί με τις κατευθύνσεις που τις εμπιστεύομαι πια σχεδόν τυφλά πολλά χρόνια.

Ένα άλλο ζήτημα που με έχει απασχολήσει στο συγκεκριμένο χάρτη είναι οι δεκανοί στα αέρινα ζώδια... Αν παρατηρήσεις, η Αφροδίτη είναι στους Διδύμους, αλλά στο δεκανό του Ζυγού. Ο Ουρανός είναι στο Ζυγό, επίσης στον πρώτο δεκανό του Ζυγού. Και ο ¶ρης στον Υδροχόο είναι κι αυτός στο δεκανό του Ζυγού. Όλα αυτά δημιουργούν μία υπόγεια επίδραση γύρω από την Αφροδίτη.

Με τους δεκανούς είχα ασχοληθεί πάρα πολύ τα πρώτα χρόνια, και σήμερα πιστεύω ότι τους είχα υπερεκτιμήσει. Αυτό είναι προσωπική άποψη. Θα πούμε περισσότερο και γι'αυτά με τον καιρό.

Εν τέλει θα έλεγα ότι το ωροσκόπιο - το κάθε ωροσκόπιο - θα μπορούσε - εκτός από τις άλλες μεθόδους - να ιδωθεί σαν μία σχέση μεταξύ Μεσουρανήματος και Ωροσκόπου. Ποιος θέλω να είμαι σε σχέση με το ποιος είμαι.Πού θέλω να πάω σε σχέση με το από πού ξεκινάω.

Αυτό το δείχνει και ο άξονας 4ου-10ου και ο άξονας δεσμών Σελήνης. Ο Ωροσκόπος προσωπικά για μένα έχει πάντα πολύ λιγότερη σημασία από αυτά. (Θα σας κουράσω ίσως λίγο με τις αιρετικές μου θέσεις σε μερικά ζητήματα, αλλά έχω πειστεί ότι μεταξύ 4ου και 10ου παίζεται το παιχνίδι της ''αποστολής'' - προορισμού, κι εκεί είναι το πολύ ''χοντρό παιχνίδι'' σε όλους τους χάρτες.

Αλλά η βασική αντίθεση που πρέπει να ξεπεραστεί είναι συγκεκριμένη και συνοψίζεται στην εξής πρόταση. Ξέχασε - αν μπορείς μια και ο ¶ρης είναι και ανάδρομος - τη γνώμη των άλλων και την ανάγκη σου για αποδοχή και προχώρα μπροστά για τον εαυτό και για τη γνώση...

Αυτή η ''προτροπή'' όμως για μένα προέρχεται καθαρά από τη Σελήνη και το νότειο δεσμό στον 4ο κι όχι από την Αφροδίτη. Αυτό το ''ξέχασε την γνώμη των άλλων και την ανάγκη για αποδοχή και προχώρα μπροστά για τον εαυτό σου και για τη γνώση που λες το είχα αποδώσει στον 4ο οίκο σου. Ο Λέων στον 4ο παίζει μεγάλο ρόλο, μην τον υποτιμάς και είναι και ο νότειος δεσμός εκεί, γι'αυτό τόνισα αυτό τον άξονα στοιχείων γύρω από 4ο και γύρω από Μεσουράνημα στο πρώτο μου post όχι τυχαία. Θέλει το άτομο να ξεφύγει από το εγώ για να δημιουργήσει, να ξεφύγει από την ατομικότητα και πιθανόν και από την ανάγκη για επιδοκιμασία που είναι τυπικό λιονταρίσιο αίτημα (Σελήνη/Λέοντα, νότειος δεσμός Σελήνης στον 4ο και στο Λέοντα) και να απελευθερωθεί, πιθανόν και από μια οικογένεια.

Βασιλης Παπαδολιας
28-06-2007, 11:46 AM
Αυτό το δείχνει και ο άξονας 4ου-10ου και ο άξονας δεσμών Σελήνης. Ο Ωροσκόπος προσωπικά για μένα έχει πάντα πολύ λιγότερη σημασία από αυτά. (Θα σας κουράσω ίσως λίγο με τις αιρετικές μου θέσεις σε μερικά ζητήματα, αλλά έχω πειστεί ότι μεταξύ 4ου και 10ου παίζεται το παιχνίδι της ''αποστολής'' - προορισμού, κι εκεί είναι το πολύ ''χοντρό παιχνίδι'' σε όλους τους χάρτες.

Από ψυχολογικής πλευράς ισχύει αυτό που λες, Δημήτρη. Δηλαδή ο άξονας 4ου - 10υ δείχνει τη βασική αντίθεση υποσυνείδητου - συνειδητού, από πού έρχομαι και πού πάω, αλλά η αντίθεση αυτή δε λαμβάνει υπόψη της καθόλου τα σωματικά χαρακτηριστικά. Εκεί μπαίνει ο Ωροσκόπος. Τι θέλω να πω... Κάποιος μπορεί να έχει ψυχολογική ανάγκη να ξεφύγει από κάτι και να θέλει να γίνει κάτι άλλο, αλλά να μην τον βοηθάει το σώμα του, π.χ. να έχει κάποιο πρόβλημα υγείας ή να θέλει να γίνει αθλητής, αλλά να έχει κάποια αναπνευστική ασθένεια. Οι σωματικοί περιορισμοί που θα πρέπει να ξεπεράσει πιστεύω υποδεικνύονται από τον ωροσκόπο.

Αυτή η ''προτροπή'' όμως για μένα προέρχεται καθαρά από τη Σελήνη και το νότειο δεσμό στον 4ο κι όχι από την Αφροδίτη. Αυτό το ''ξέχασε την γνώμη των άλλων και την ανάγκη για αποδοχή και προχώρα μπροστά για τον εαυτό σου και για τη γνώση που λες το είχα αποδώσει στον 4ο οίκο σου. Ο Λέων στον 4ο παίζει μεγάλο ρόλο, μην τον υποτιμάς και είναι και ο νότειος δεσμός εκεί, γι'αυτό τόνισα αυτό τον άξονα στοιχείων γύρω από 4ο και γύρω από Μεσουράνημα στο πρώτο μου post όχι τυχαία. Θέλει το άτομο να ξεφύγει από το εγώ για να δημιουργήσει, να ξεφύγει από την ατομικότητα και πιθανόν και από την ανάγκη για επιδοκιμασία που είναι τυπικό λιονταρίσιο αίτημα (Σελήνη/Λέοντα, νότειος δεσμός Σελήνης στον 4ο και στο Λέοντα) και να απελευθερωθεί, πιθανόν και από μια οικογένεια.

Σωστά με διορθώνεις, γιατί το βασικό αίτημα δηλώνεται από την αντίθεση που περιγράφεις. Αυτό που προσδίδει όμως ο Ωρσοκόπος είναι το πώς αντιδρά το άτομο σε όλη αυτή την κατάσταση. Ποια είναι η οδός που επιλέγει για να δηλώσει το "εγώ είμαι". Στην περίπτωση αυτή ο Ωροσκόπος Δίδυμος και η Αφροδίτη που είναι μαζί του υποδηλώνει μία προσωπικότητα, που αναζητεί τους συμβιβασμούς με το περιβάλλον (περιβάλλον όμως που είναι απρόβλεπτο και τον βασανίζει και δεν τον αφήνει στη ναρκισσιστική ραστώνη, όπως δηλώνει ο Ουρανός που κάνει τρίγωνο με την Αφροδίτη).. Αυτή η Αφροδίτη είναι και σε εξάγωνο με τη Σελήνη (δεν την πολυσυμπαθεί τη μάνα και την οικογένεια, όπως θα γινόταν με ένα τρίγωνο, αλλά συνεργάζεται μαζί τους αναγκαστικά - και εν τέλει φέρνει αποτέλεσμα - γιατί σιχαίνεται τις συγκρούσεις).

Με άλλα λόγια ο άξονας 4ου-10ου θα μας δείξει βεβαίως το βασικό αίτημα αλλά ο Ωροσκόπος και ο κυβερνών πλανήτης σε συνδιασμό με το Μεσουράνημα θα μας δείξουν πώς θα αντιδράσει το άτομο με σκοπό το self statement.

Αργοναύτης
28-06-2007, 03:58 PM
Οι σωματικοί περιορισμοί που θα πρέπει να ξεπεράσει πιστεύω υποδεικνύονται από τον ωροσκόπο.

'Oχι κυρίως από τον Ωροσκόπο κατά τη γνώμη μου. 'Οχι τόσο απ'αυτό, όσο από τον 'Ηλιο και τον 'Αρη, ειδικά σε αρσενικό Ωροσκόπιο. Επίσης κάνε έρευνα στον ελεύθερο χρόνο σου για μεσοδιαστήματα 'Ηλιου/Ποσειδώνα, 'Αρη/Ποσειδώνα, Κρόνου/Ποσειδώνα, Ποσειδώνα/Πλούτωνα, Κρόνου/Ουρανού, 'Αρη/Κρόνου (κυρίως και όχι μόνο αυτά τα μεσοδιαστήματα). Υπάρχουν σύμφωνα με 'Εμπερτιν 10 μεσοδιαστήματα σημαντικά για παθολογικές καταστάσεις που μπλοκάρουν την ενέργεια όταν κάνουν όψεις κυρίως με προσωπικούς πλανήτες.

Σωστά με διορθώνεις, γιατί το βασικό αίτημα δηλώνεται από την αντίθεση που περιγράφεις. Αυτό που προσδίδει όμως ο Ωρσοκόπος είναι το πώς αντιδρά το άτομο σε όλη αυτή την κατάσταση. Ποια είναι η οδός που επιλέγει για να δηλώσει το "εγώ είμαι". Στην περίπτωση αυτή ο Ωροσκόπος Δίδυμος και η Αφροδίτη που είναι μαζί του υποδηλώνει μία προσωπικότητα, που αναζητεί τους συμβιβασμούς με το περιβάλλον (περιβάλλον όμως που είναι απρόβλεπτο και τον βασανίζει και δεν τον αφήνει στη ναρκισσιστική ραστώνη, όπως δηλώνει ο Ουρανός που κάνει τρίγωνο με την Αφροδίτη).. Αυτή η Αφροδίτη είναι και σε εξάγωνο με τη Σελήνη (δεν την πολυσυμπαθεί τη μάνα και την οικογένεια, όπως θα γινόταν με ένα τρίγωνο, αλλά συνεργάζεται μαζί τους αναγκαστικά - και εν τέλει φέρνει αποτέλεσμα - γιατί σιχαίνεται τις συγκρούσεις). .

Σωστά τα λες για το πώς αντιδρά το άτομο. Αυτό συμφωνώ ότι είναι θέμα Ωροσκόπου. Νομίζω ότι αυτό που μπλοκάρει τον Ωροσκόπο σου είναι ο Κρόνος που είναι πολύ κοντά. Το τρίγωνο και το εξάγωνο της Αφροδίτης το θεωρώ πάλι δευτερεύον. Η δύναμη του χάρτη σου είναι όλα αυτά γύρω κοντά στο Μεσουράνημα. Τον Κρόνο σου τον θεωρώ είναι υπεύθυνο για την προσωπικότητα που αναζητά τους συμβιβασμούς. Δίνει έναν Κρόνειο χαρακτήρα αυτοέκφρασης, αυτό που λες συμβιβασμούς, αλλά οι καταστάσεις στην τελική θα σε απελευθερώσουν γιατί το αίτημα του χάρτη δεν παύει να είναι ουράνιο. Μ'αυτή την έννοια εννοώ κάποιον χάρτη ''ουράνιο'', ''ποσειδώνιο'' κλπ. Υπάρχουν άνθρωποι που η αυτοέκφρασή τους είναι συγκρατημένη, αλλά το αίτημα τους κατά βάθος είναι άλλο από αυτό που παρουσιάζουν προς τα έξω με τον Ωροσκόπο. Σ'αυτό το χάρτη ειδικά πιστεύω ότι τα κίνητρα (Μεσουράνημα) εδώ είναι πολύ πιο σημαντικά από την αυτοέκφραση και την εξωτερίκευση (Ωροσκόπος) και ότι η απελευθέρωση είναι σχετικά πιο εύκολη.

Με άλλα λόγια ο άξονας 4ου-10ου θα μας δείξει βεβαίως το βασικό αίτημα αλλά ο Ωροσκόπος και ο κυβερνών πλανήτης σε συνδιασμό με το Μεσουράνημα θα μας δείξουν πώς θα αντιδράσει το άτομο με σκοπό το self statement.

Πώς θα αντιδράσει, σωστά το λές. Αυτό είναι ο Ωροσκόπος. Το βασικό αίτημα παραμένει ουράνιο, υπάρχει όμως κάποιο μπλοκάρισμα της αυτοέκφρασης λόγω Κρόνου που θα ξεπεραστεί κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΥΡΑΝΙΟΣ. 'Οταν ασχολείσαι με Εσωτερισμό, έρευνα Παραψυχολογίας, Αστρολογία, Επιστημονική Φαντασία κλπ, θα δεις ότι τότε είσαι ο εαυτός σου, αυτό λέει πολλά. Αυτό το μπλοκάρισμα του Κρόνου κοντά στον Ωροσκόπο δεν μου δίνει δικαίωμα να χαρακτηρίσω αυτό τον χάρτη Κρόνειο. Θα το έλεγα αν υπήρχαν αν πολύ περισσότερες ενδείξεις, αλλά εδώ ο Κρόνος δεν είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας κατά τη γνώμη μου.

Υπάρχουν και οι μεικτοί τύποι επίσης, κάτι που μπορεί να αναλύσω αργότερα για να δείξω τι εννοώ.

Βασιλης Παπαδολιας
28-06-2007, 04:34 PM
Χμ, ο Κρόνος νομίζω έχει κάποια άλλη λειτουργία... δηλώνει στο 12ο οίκο τα πισώπλατα μαχαιρώματα και το σφίξιμο, την έλλειψη χαλαρότητας... η Αφροδίτη σημαίνει κάτι άλλο... σημαίνει κάποιον που δεν επιθυμεί να διεκδικεί, που χρησιμοποιεί τα φυσικά του χαρίσματα για να περνάει το δικό του. Δηλώνει και κάποια πράγματα για τη σεξουαλικότητα αν θέλεις, που όμως δεν είναι του παρόντος να αναφέρει κανείς εδώ... Αλλά ο ψυχισμός και η σεξουαλικότητα είναι πάρα πολύ δεμένες έννοιες... Γενικότερα Θα έλεγα ότι Κρόνος και Αφορδίτη στη συγκεκριμένη περίπτωση λειτουργούν και συμπληρωματικά. Ο Κρόνος καρφώνει και η Αφροδίτη βρίσκει τρόπους να ξεφεύγει...

Τελικά πάντως νομίζω ότι κάπου εδώ θα κάνω μία παύση... για να μη μονοπωλήσω και τη συζήτηση κι επειδή έχω βγει νομίζω και off topic, αναφερόμενος σε ανάλυση δικού μου ωροσκοπίου...

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση στο διάλογο...

dream_on
28-06-2007, 06:00 PM
Καλησπερα. Να ρωτήσω κατι και γω..οταν ένας πλανήτης είναι σε κρίσιμες μοιρες, θεωρείται τονισμένος ?

dream_on
28-06-2007, 06:14 PM
Εν τέλει θα έλεγα ότι το ωροσκόπιο - το κάθε ωροσκόπιο - θα μπορούσε - εκτός από τις άλλες μεθόδους - να ιδωθεί σαν μία σχέση μεταξύ Μεσουρανήματος και Ωροσκόπου. Ποιος θέλω να είμαι σε σχέση με το ποιος είμαι.Πού θέλω να πάω σε σχέση με το από πού ξεκινάω.

Και κατι ακόμα σε σχεση με τα παραπάνω. Κρόνος στον 4ο, Διας στον 10ο. Τι σημαίνει αυτό ? Οτι πρέπει να ξεπεραστεί ο περιορισμός του κρόνου με στόχο την επεκταση του δια? Κατι τετοιο?

Αργοναύτης
28-06-2007, 07:00 PM
Και κατι ακόμα σε σχεση με τα παραπάνω. Κρόνος στον 4ο, Διας στον 10ο. Τι σημαίνει αυτό ? Οτι πρέπει να ξεπεραστεί ο περιορισμός του κρόνου με στόχο την επεκταση του δια? Κατι τετοιο?

Ναι, ακριβώς αυτό. Στον 4ο για μένα ο Κρόνος είναι που μπορεί να λειτουργήσει σαν άγκυρα για τον χάρτη, αλλά μπορεί να λειτουργήσει και σαν γερός βράχος πάνω στον οποίο θα ανέβεις, θα πατήσεις γερά για να φτάσεις τις φιλοδοξίες σου (Δίας στο 10ο). Προτίμησε να το δεις σαν βράχο και όχι σαν άγκυρα, για να πας μπροστά. Εξαρτάται κι από τον υπόλοιπο χάρτη. Γερές βάσεις θα οδηγήσουν στην επιτυχία μέσα από εμπόδια. Η επιτυχία αυτή δεν θα σου χαριστεί αλλά θα είναι πολύ στέρεη όταν κατακτηθεί, αυτή είναι η άποψή μου χωρίς να έχω την όλη εικόνα.

dream_on
28-06-2007, 07:12 PM
Ευχαριστώ πολυ. Αυτο που μ αρέσει στην αστρολογία, είναι οτι η ερμηνεία θέλει έμπνευση. Αρκει να ξέρει κανείς τα βασικα :)

Κασσιόπη
29-06-2007, 01:57 AM
Τον Κρόνο σου τον θεωρώ είναι υπεύθυνο για την προσωπικότητα που αναζητά τους συμβιβασμούς. Δίνει έναν Κρόνειο χαρακτήρα αυτοέκφρασης, αυτό που λες συμβιβασμούς, αλλά οι καταστάσεις στην τελική θα σε απελευθερώσουν γιατί το αίτημα του χάρτη δεν παύει να είναι ουράνιο.

Συγγνώμη, μια διευκρίνηση εδώ, αν γίνεται: Ο Κρόνος υπεύθυνος για συμβιβασμούς; Από που προκύπτει αυτή η ερμηνεία; Για ρεαλισμό ίσως να είναι υπεύθυνος, αλλά τόση έμφαση στο συμβιβασμό; Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος εδώ που υποδεικνύεται από το σύνολο του χάρτη ώστε να τονίζεται κάτι τέτοιο;

Αργοναύτης
29-06-2007, 09:05 AM
Συγγνώμη, μια διευκρίνηση εδώ, αν γίνεται: Ο Κρόνος υπεύθυνος για συμβιβασμούς; Από που προκύπτει αυτή η ερμηνεία; Για ρεαλισμό ίσως να είναι υπεύθυνος, αλλά τόση έμφαση στο συμβιβασμό; Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος εδώ που υποδεικνύεται από το σύνολο του χάρτη ώστε να τονίζεται κάτι τέτοιο;

Mα ο ρεαλισμός είναι που οδηγεί σε συμβιβασμούς. Συμβιβασμός δεν σημαίνει ξεπούλημα, και δεν το ανέφερα με αρνητική έννοια, αλλά ποιόν θα θεωρήσω κατεξοχήν εκπρόσωπο του συμβιβασμού ? Τον Κρόνο και τον Αιγόκερω. Τον ανατρεπτικό Ουρανό ? Τον πληθωρικό εξωστρεφή Δία ? Ο Ποσειδώνας ''φεύγει'' από την πραγματικότητα, ο Κρόνος την αντιμετωπίζει και συμβιβάζεται μ'αυτήν. Αν η διπλωματία συμβολίζεται από το Ζυγό και η ευελιξία από τους Διδύμους, ο συμβιβασμός είναι κατεξοχήν Κρόνεια ιδιότητα.

Κασσιόπη
29-06-2007, 12:33 PM
Mα ο ρεαλισμός είναι που οδηγεί σε συμβιβασμούς. Συμβιβασμός δεν σημαίνει ξεπούλημα, και δεν το ανέφερα με αρνητική έννοια, αλλά ποιόν θα θεωρήσω κατεξοχήν εκπρόσωπο του συμβιβασμού ? Τον Κρόνο και τον Αιγόκερω. Τον ανατρεπτικό Ουρανό ? Τον πληθωρικό εξωστρεφή Δία ? Ο Ποσειδώνας ''φεύγει'' από την πραγματικότητα, ο Κρόνος την αντιμετωπίζει και συμβιβάζεται μ'αυτήν. Αν η διπλωματία συμβολίζεται από το Ζυγό και η ευελιξία από τους Διδύμους, ο συμβιβασμός είναι κατεξοχήν Κρόνεια ιδιότητα.

Συγγνώμη, αλλά δεν συμφωνώ με τη συγκεκριμένη γενίκευση. Και οι διαφωνίες μου εντοπίζονται σε δύο σημεία.

Πρώτον, σχετικά με τον ρεαλισμό εν γένει, ο οποίος, ανάλογα με το πως τον αντιλαμβάνεται κανείς, πολλές φορές λειτουργεί ως ο παράγων που βοηθάει στην αποφυγή των πάσης φύσεως περιπετειών και συμβιβασμών. Κι αυτό διότι για να φτάσει κανείς στο στόχο του αναγκάζεται να οργανωθεί διεξοδικά, να αναλύσει όλες τις παραμέτρους, και γενικώς να επιληφθεί επιμελώς κάθε τι που σχετίζεται με τη δράση του ως προς την επίτευξη του σκοπού. Η διαδικασία αυτή, όπως και τα αποτελέσματά της, αποτελούν σαφώς προϊόν του ρεαλισμού, αλλά σε καμία περίπτωση δεν οδηγεί σε συμβιβασμούς.

Δεύτερον, σχετικά με το ποιος αποτελεί τον κύριο πλανητικό υπεύθυνο των συμβιβασμών, θεωρώ άδικη την αναγόρευση του Κρόνου ως προς αυτό. Το γιατί το εξήγησα συνοπτικά παραπάνω. Η αντιμετώπιση της πραγματικότητας δεν αποτελεί συνεπαγωγή του συμβιβασμού μαζί της.
Επιπλέον, γιατί να αντιστοιχίσουμε τον συμβιβασμό με έναν συγκεκριμένο πλανήτη; Το ζήτημα είναι αν υφίστανται διαδοχικές ενεργοποιήσεις όψεων, οι οποίες συμφωνώ πως τις περισσότερες φορές περιλαμβάνουν τον Κρόνο, αλλά σίγουρα όχι πάντα και οπωσδήποτε όχι μόνο του. Π.χ. σε μια διέλευση του Δία σε σύνοδο από τον γεννέθλιο Ήλιο το άτομο μπορεί να εκδηλώσει τάσεις επιπολαιότητας, οι οποίες να παρέλθουν αμέσως μόλις λήξει η επίδραση της όψης, ωστόσο τα αποτελέσματά τους να χρήζουν άμεσης επίλυσης και ο δυστυχής παρασυρθείς από την επιπολαιότητα του Δία να τρέχει και να μην φτάνει. Και μέσα σε όλο αυτόν τον πανικό ο Κρόνος να μην έχει αναμειχθεί πουθενά.

Και κάτι ακόμη που μου διέφυγε αρχικώς: όσον αφορά τα ζώδια, γιατί ο Αιγόκερως να αποτελεί τον κατεξοχήν εκπρόσωπο του συμβιβασμού; Υπάρχουν και άλλα γήινα ζώδια που μπορούν να διεκδικήσουν επάξια τον τίτλο, για να μην πω να τον κερδίσουν με διαφορά. Κι αυτό, υπό την έννοια πως ταυτίζουμε τον συμβιβασμό με κάποιες τάσεις συντήρησης, γιατί αλλιώς προσωπικά δεν δύναμαι να τον συσχετίσω με κάτι άλλο. Ο Ταύρος και η Παρθένος αν το καλοεξετάσουμε θα μπορούσαν να θεωρηθούν σαφώς συντηρητικότερες φύσεις από τον Αιγόκερω, και άρα πιο επιρρεπείς σε λήψεις συμβιβαστικών αποφάσεων. Ο μεν πρώτος με την σταθερή του φύση την προσκολλημένη στα όσα κατέχει και όσα γνωρίζει, η δε δεύτερη με τη χαρακτηριστική τάση της λειτουργίας βάσει ανταποδοτικότητας.
Αλλά όχι ο Αιγόκερως εκπρόσωπος του συμβιβασμού. Ο Αιγόκερως αρρωσταίνει και μόνο στην ιδέα του συμβιβασμού. Μπορεί να κάνει υπομονή για χρόνια περιμένοντας στωικά κάτι, ότι κι αν είναι αυτό, ενώ θα μπορούσε να "βολευτεί" με οτιδήποτε άλλο.

Αργοναύτης
29-06-2007, 01:07 PM
Και κάτι ακόμη που μου διέφυγε αρχικώς: όσον αφορά τα ζώδια, γιατί ο Αιγόκερως να αποτελεί τον κατεξοχήν εκπρόσωπο του συμβιβασμού; Υπάρχουν και άλλα γήινα ζώδια που μπορούν να διεκδικήσουν επάξια τον τίτλο, για να μην πω να τον κερδίσουν με διαφορά. Κι αυτό, υπό την έννοια πως ταυτίζουμε τον συμβιβασμό με κάποιες τάσεις συντήρησης, γιατί αλλιώς προσωπικά δεν δύναμαι να τον συσχετίσω με κάτι άλλο. Ο Ταύρος και η Παρθένος αν το καλοεξετάσουμε θα μπορούσαν να θεωρηθούν σαφώς συντηρητικότερες φύσεις από τον Αιγόκερω, και άρα πιο επιρρεπείς σε λήψεις συμβιβαστικών αποφάσεων. Ο μεν πρώτος με την σταθερή του φύση την προσκολλημένη στα όσα κατέχει και όσα γνωρίζει, η δε δεύτερη με τη χαρακτηριστική τάση της λειτουργίας βάσει ανταποδοτικότητας.
Αλλά όχι ο Αιγόκερως εκπρόσωπος του συμβιβασμού. Ο Αιγόκερως αρρωσταίνει και μόνο στην ιδέα του συμβιβασμού. Μπορεί να κάνει υπομονή για χρόνια περιμένοντας στωικά κάτι, ότι κι αν είναι αυτό, ενώ θα μπορούσε να "βολευτεί" με οτιδήποτε άλλο.

Ο Αιγόκερως αρρωσταίνει στην ιδέα του συμβιβασμού ? Αρχικά δεν έχω καταλάβει γιατί τόση αντίδραση με τον χαρακτηρισμό συμβιβασμός. Ο συμβιβασμός είναι προσόν, δεν είναι δουλοπρέπεια ούτε ισοπέδωση όπως τόνισα και προηγουμένως. Η ζωή η ίδια είναι ένας συμβιβασμός για λόγους επιβίωσης. Ο Αιγόκερως αντιστοιχεί στον 10ο οίκο που είναι η κοινωνική καταξίωξη και σημαίνει συμβιβασμό για την επίτευξή της. Ο 10ος οίκος δεν είναι το outsider του ζωδιακού όπως ο 12ος. Είναι το ζενίθ, η καταξίωση και ο Κρόνος, όπως και το ζώδιό του, ο Αιγόκερως, είναι τα όρια, οι κανόνες και τα πλαίσια σ'αυτή την ζωή όπως και να το κάνουμε. Για το σύμβολο του Ταύρου εν μέρει συμφωνώ, για την Παρθένο καμμία συμφωνία. Η Παρθένος εκπροσωπεί το πνεύμα αντιλογίας, είτε με την θετική είτε με την αρνητική άποψη, είναι ένας συνδυασμός Μερκουριακών και Χειρώνιων χαρακτηριστικών, που σημαίνει ότι της αρέσει ο δι-άλογος αλλά και ο αντί-λογος. Εξάλλου οι τύποι της Παρθένου που έχουν περισσότερο χειρώνια χαρακτηριστικά, είναι οι maverick του ζωδιακού, μονίμως εναντιωμένοι στο σύστημα και με διάθεση κριτικής. Από πότε η παρθενίσια κριτική εξυπηρετεί το σύστημα ? 'Οταν βρίσκεις ελατώματα στον τρόπο λειτουργίας του συστήματος και θες να τα διορθώσεις, δεν βολεύεις το σύστημα. Οι Παρθένοι μαζί με τους Υδροχόους και τους Σκορπιούς είναι οι πιο δεινοί υπονομευτές του συστήματος. Στην Παρθένο αλλά και στο Σκορπιό αποδίδεται μάλιστα η σοφιστεία και είναι τύποι που δεν χαρίζουν κάστανα ούτε στον εαυτό τους, γι'αυτό και γίνονται εύκολα αντιπαθείς.
Τέλος πάντων, συγνώμη για τον τόνο, αλλά μας υποτιμάτε εμάς τους Παρθένους :toung: αγαπητή κυρία Αιγόκερε αν και πιθανόν θα έχετε ένα επαναστατικό και συμπαθέστατο Ωροσκόπιο. :bigsmile:

Κασσιόπη
29-06-2007, 05:39 PM
Ο Αιγόκερως αρρωσταίνει στην ιδέα του συμβιβασμού ? Αρχικά δεν έχω καταλάβει γιατί τόση αντίδραση με τον χαρακτηρισμό συμβιβασμός. Ο συμβιβασμός είναι προσόν, δεν είναι δουλοπρέπεια ούτε ισοπέδωση όπως τόνισα και προηγουμένως. Η ζωή η ίδια είναι ένας συμβιβασμός για λόγους επιβίωσης. Ο Αιγόκερως αντιστοιχεί στον 10ο οίκο που είναι η κοινωνική καταξίωξη και σημαίνει συμβιβασμό για την επίτευξή της. Ο 10ος οίκος δεν είναι το outsider του ζωδιακού όπως ο 12ος. Είναι το ζενίθ, η καταξίωση και ο Κρόνος, όπως και το ζώδιό του, ο Αιγόκερως, είναι τα όρια, οι κανόνες και τα πλαίσια σ'αυτή την ζωή όπως και να το κάνουμε. Για το σύμβολο του Ταύρου εν μέρει συμφωνώ, για την Παρθένο καμμία συμφωνία. Η Παρθένος εκπροσωπεί το πνεύμα αντιλογίας, είτε με την θετική είτε με την αρνητική άποψη, είναι ένας συνδυασμός Μερκουριακών και Χειρώνιων χαρακτηριστικών, που σημαίνει ότι της αρέσει ο δι-άλογος αλλά και ο αντί-λογος. Εξάλλου οι τύποι της Παρθένου που έχουν περισσότερο χειρώνια χαρακτηριστικά, είναι οι maverick του ζωδιακού, μονίμως εναντιωμένοι στο σύστημα και με διάθεση κριτικής. Από πότε η παρθενίσια κριτική εξυπηρετεί το σύστημα ? 'Οταν βρίσκεις ελατώματα στον τρόπο λειτουργίας του συστήματος και θες να τα διορθώσεις, δεν βολεύεις το σύστημα. Οι Παρθένοι μαζί με τους Υδροχόους και τους Σκορπιούς είναι οι πιο δεινοί υπονομευτές του συστήματος. Στην Παρθένο αλλά και στο Σκορπιό αποδίδεται μάλιστα η σοφιστεία και είναι τύποι που δεν χαρίζουν κάστανα ούτε στον εαυτό τους, γι'αυτό και γίνονται εύκολα αντιπαθείς.
Τέλος πάντων, συγνώμη για τον τόνο, αλλά μας υποτιμάτε εμάς τους Παρθένους :toung: αγαπητή κυρία Αιγόκερε αν και πιθανόν θα έχετε ένα επαναστατικό και συμπαθέστατο Ωροσκόπιο. :bigsmile:

Ναι, ο Αιγόκερως αρρωσταίνει στην ιδέα του συμβιβασμού. Γι'αυτό και αργεί να πετύχει αυτό που θέλει, γιατί απορρίπτει εν γένει όλες τις μεσοβέζικες λύσεις, με τις οποίες βολεύονται όλοι οι άλλοι.

Από εκεί και πέρα δεν αντιλαμβάνομαι τη συνεπαγωγή 10ος οίκος - κοινωνική καταξίωση - συμβιβασμός για την επίτευξή της. Αλλά ας συμφωνήσουμε πως διαφωνούμε.

Όπως επίσης θα διαφωνήσω όσον αφορά τους Παρθένους. Προσωπικά τους θεωρώ από τα πιο υποταγμένα στο σύστημα όντα. Όπως επίσης και τους βαθύτατα ατομιστές και συντηρητικούς Σκορπιούς. Αν και ομολογουμένως, μεταξύ των δύο, όντως οι Σκορπιοί σε σχέση με τους Παρθένους μπορούν κάλλιστα να θεωρηθούν επαναστάτες. Η παρθενίσια κριτική αποτελεί το στυλοβάτη του συστήματος, εφόσον διερωτάσθε. Οι Παρθένοι είναι γνωστοί για τις θέσεις και τις πρακτικές τους υπέρ του ατομικού συμφέροντος. Ακόμη και η οποιαδήποτε προσφορά τους στο σύνολο βασίζεται σε λογικές ανταποδοτικότητας. Διακατέχονται από τη λογική του υπολογιστή, σε όλα τα πεδία.

Για να μην ξεφεύγουμε όμως, ας κρατήσουμε ως δεδομένο πως δεν συμφωνούμε με την απόδοση της τάσης για συμβιβασμούς στον Κρόνο.

Βασιλης Παπαδολιας
30-06-2007, 10:30 AM
Κατά την άποψη μου η έννοια συμβιβασμός έχει δύο πλευρές και αυτός ήταν και ο λόγος πιστεύω που είχαμε και διαφορετική άποψη σε παλιότερα post για το θέμα Αφροδίτη ή Κρόνος. Ο συμβιβασμός μπορεί να είναι υποχρεωτικός, δηλαδή να επιβάλλεται από τις περιστάσεις, οπότε έχει κρόνια χροιά, γιατί είναι κάτι που υποχρεώνεται κανείς να κάνει, μπορεί να είναι όμως και συνειδητή διαδικασία. Για παράδειγμα είμαι σε μία σύσκεψη και διαφωνούν γύρω μου τα στελέχη μίας εταιρίας. Εκεί επεμβαίνω εγώ και προσπαθώ να βρω τη χρυσή τομή. Στην περίπτωση αυτή δεν έχω κάποια υποχρέωση να το κάνω, ούτε με αναγκάζει κανείς. Μπορεί να έχω μάλιστα τη φιλοδοξία να αρέσω στο σημείο αυτό ή να μου πουν μπράβο. Στις περιπτώσεις αυτές ο συμβιβασμός είναι ιδιότητα του Ερμή και της Αφροδίτης συνάμα (αν ήταν μόνο του Ερμή θα υπήρχε μόνο αντιλογία). ¶ρα θα πρέπει όταν μιλάμε για συμβιβασμούς, να διευκρινίζουμε τι ακριβώς εννοούμε.

Σε ό,τι αφορά τα λεγόμενα για τα ζώδια, θα ήθελα να επαναλάβω αυτή την άποψη που λέει ότι στα ζώδια δεν έχουν σημασία οι ιδιότητες που τους αποδίδονται αλλά τα αιτήματα που τους απασχολούν. Για παράδειγμα ένας Αιγόκερως δεν πρέπει να θεωρηθεί γενικώς αξιοπρεπής ή φιλόδοξος, αλλά ότι απλά τον απασχολεί η αξιοπρέπεια ή η φιλοδοξία ως θέμα. Το τι στάση θα τηρήσει όμως πάνω σε αυτό το αίτημα είναι μία άλλη ιστορία. Μπορεί να γίνει υπέρ το δέον αξιοπρεπής, να μη σηκώνει μύγα στο σπαθί του και να έχει υπερβολικές (κρόνιες) απαιτήσεις από τους άλλους και τον εαυτό του (και άρα να μη συμβιβάζεται). Μπορεί όμως να υποτάξει και τελείως την αξιοπρέπεια στο συμφέρον και να γίνει αυλικός ή κόλακας κάποιων άλλων.

Με την ίδια λογική μπορεί να είναι φιλόδοξος και να δουλεύει μέρα νύχτα να επιτύχει κάτι ή μπορεί να μην έχει καμία φιλοδοξία και να αφήνει τη ζωή να περνάει ρέμπελα από μέρα σε μέρα...

Κατά τον ίδιο τρόπο ο Παρθένος σχετίζεται με το σύστημα ως γρανάζι. Μπορεί να κρίνει το σύστημα προσπαθώντας να το αλλάξει ή να δέχεται το σύστημα και να κρίνει τους ανθρώπους που προσπαθούν να αποκλίνουν από αυτό.

Ο Σκορπιός σχετίζεται με την ατομική αξία και τον ατομικό δρόμο. Μπορεί να προσπαθήσει να επιτύχει τον ατομικό δρόμο μέσα από την προσωπική του εξέλιξη ή μπορεί να τα παρατήσει και να γίνει ένας κυνικός εκμεταλλευτής των άλλων ψυχών.

Είναι σημαντικό να αντιμετωπίζουμε τα ζώδια ως δίπολα ενεργειών και να πραγματευόμαστε τα αιτήματα που τα απασχολούν, παρά να τους αποδίδουμε συγκεκριμένες ιδιότητες.

Κασσιόπη
30-06-2007, 11:43 AM
Κατά την άποψη μου η έννοια συμβιβασμός έχει δύο πλευρές και αυτός ήταν και ο λόγος πιστεύω που είχαμε και διαφορετική άποψη σε παλιότερα post για το θέμα Αφροδίτη ή Κρόνος. Ο συμβιβασμός μπορεί να είναι υποχρεωτικός, δηλαδή να επιβάλλεται από τις περιστάσεις, οπότε έχει κρόνια χροιά, γιατί είναι κάτι που υποχρεώνεται κανείς να κάνει, μπορεί να είναι όμως και συνειδητή διαδικασία. Για παράδειγμα είμαι σε μία σύσκεψη και διαφωνούν γύρω μου τα στελέχη μίας εταιρίας. Εκεί επεμβαίνω εγώ και προσπαθώ να βρω τη χρυσή τομή. Στην περίπτωση αυτή δεν έχω κάποια υποχρέωση να το κάνω, ούτε με αναγκάζει κανείς. Μπορεί να έχω μάλιστα τη φιλοδοξία να αρέσω στο σημείο αυτό ή να μου πουν μπράβο. Στις περιπτώσεις αυτές ο συμβιβασμός είναι ιδιότητα του Ερμή και της Αφροδίτης συνάμα (αν ήταν μόνο του Ερμή θα υπήρχε μόνο αντιλογία). ¶ρα θα πρέπει όταν μιλάμε για συμβιβασμούς, να διευκρινίζουμε τι ακριβώς εννοούμε.

Μάλλον το ζήτημα προέκυψε αντίστροφα. Στην τάση για συμβιβασμούς που φάνηκε στον χάρτη και αποδόθηκε στον Κρόνο στον 12ο και - σχετικά - κοντά στον ωροσκόπο.

sagimoon
30-06-2007, 12:35 PM
Παιδιά, ανοίξατε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και μπράβο σας.
Με ενδιαφέρων διάβασα τα γραφόμενά σας. Μου άρεσε ακόμη και η απόκλιση από το αρχικό θέμα που ήταν ...αν θυμάμαι καλά...:bigsmile: <πλανήτες με έντονη θέση>.

Πολύ σημαντικό θεωρώ τις συνόδους 1-3 μοιρών πλανητών-ιδίως από ¶ρη και μετά- με Ήλιο , Σελήνη και Ερμή. Επίσης την ακριβείας σύνοδο με μερικούς απλανείς.
πχ. Ένας Ουρανός κολλημένος στον Ήλιο, όσο συμβατικό και να είναι το ζώδιο, σίγουρα θα δώσει στο άτομο μια υφή αντισυμβατικότητας και απρόβλεπτου.
Πολύ πιθανόν ενασχόληση ως και κόλλημα με τεχνολογίες, υπολογιστές κλπ.
Ένας Ήλιος ακριβώς πάνω στον στον algor σίγουρα κάτι θέλει να μας πει.
Και να πω για ένα παράδειγμα που έχω προσωπικά με άτομο που έχει ακριβείας σχεδόν σύνοδο Ερμή με τον Yed Priod. .....Μήνες αναρωτιόμουνα γιατί αυτός ο σκορπιός ρε γμτ λειτουργεί έτσι....(βασικά συμπαθώ τους σκορπιούς). Στον χάρτη του δεν έβρισκα κάτι το τόσο υποχθόνιο, σκοτεινό, δολοπλόκο, ψεύτικο. Ψεύτης, ανακατώστρας, ένα βρώμικο μυαλό ουσιαστικά, μην πω άρρωστο. Μια μέρα πως σκεύτηκα να κοιτάξω τους απλανείς. Εκεί κατάλαβα πολλά.

Τώρα για τον ....συμβιβασμό του Αιγόκερου έχω να πω αυτά.

Η συμβιβατικότητα σαν χαραχτηριστικό νομίζω πως δένει με την Αφροδίτη.
Ιδίως οι Ζυγοί, που δεν θέλουν εντάσεις και καυγάδες, τις πιο πολλές συμβιβάζονται, με όφελος ή και χωρίς όφελος.
Οφελιμιστές όμως είναι και οι Αιγόκεροι-κυρίως αυτοί- και λατρεύουν την εξουσία.
Τώρα αν χρειαστεί να κάνουν και κάποιον συμβιβασμό με το ΑΖΥΜΙΩΤΟ...νομίζετε δεν θα τον κάνανε ; Αλλά σαν ζώδιο εξουσίας, φυσικά αυτό δεν θα γίνει...ψωμοτύρι...πάντα θέλουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο των πάντων.

Βασιλης Παπαδολιας
30-06-2007, 01:05 PM
Καλημέρα... και σαν τα χιόνια...

σόρρυ που ξεφύγαμε από το θέμα... Συζητούσαμε όντως για έντονη παρουσία πλανήτη στο χάρτη. Κάπου εκεί αρχίσαμε να σχολιάζουμε την άποψη του Αργοναύτη μας (με γειά το nick) και μπήκαμε στα προσωπικά μας...

Ζητούμε συγγνώμη...

Αργοναύτης
30-06-2007, 06:33 PM
Καλημέρα... και σαν τα χιόνια...

σόρρυ που ξεφύγαμε από το θέμα... Συζητούσαμε όντως για έντονη παρουσία πλανήτη στο χάρτη. Κάπου εκεί αρχίσαμε να σχολιάζουμε την άποψη του Αργοναύτη μας (με γειά το nick) και μπήκαμε στα προσωπικά μας...

Ζητούμε συγγνώμη...

Στη ζωή χρειάζεται να ξεφεύγεις και λίγο απ'την τάξη και να σηκώνεις και λίγο παντιέρα. Tα χαοτικά άτομα είναι και πιο δημιουργικά. Και στο λέει αυτό ένας Παρθένος που δεν είναι καθόλου τακτοποιημένος κι υποταγμένος στο σύστημα όπως πιστεύει η Κασσιόπη. 'Οταν ο 'Ηλιος και Ερμής μου κάνει 45αρα με Ουρανό, ό,τι και να μου πουν από τάξη και πειθαρχία εγώ δεν υποτάσσομαι σε κανέναν παρά μόνο στην αγάπη. Και τους Αιγόκερους τους βλέπω με πολύ συμπάθεια και αγάπη ακόμα, απλά κάποιες φορές παράείναι επίμονοι και οχυρωμένοι πίσω από τις θέσεις τους. Ακούω την αλήθεια τους, είναι βαθείς άνθρωποι και συγκροτημένοι και τους σέβομαι απεριόριστα. Στο σόι μου όμως όσοι έχουν Ωροσκόπο στον Αιγόκερω ήταν σούζα στα αφεντικά τους κι αυτό ήταν ο μόνιμος λόγος προστριβής μαζί τους. Οι Παρθένοι μπορεί να γίνουν πιο εύκολα θύματα του συστήματος από επιθυμία για προσφορά, επιμένω ότι έχουν κάτι έντονα Χειρώνιο και θα αποδειχθεί τα επόμενα χρόνια πόσο μεγάλο ρόλο παίζει ο Χείρωνας γι'αυτό το ζώδιο. Καλό Σάββατο σε όλα τα χειρώνια αδέλφια που αντέχουν να πληγώνονται από το σύστημα και να το πληγώνουν από όποιο μετερίζι.
ΥΓ : Διάσημοι Αιγόκεροι : Ρίτσαρντ Νίξον, Κόνραντ Αντενάουερ, Βίλχελμ Κανάρις, Χέρμαν Γκέρινγκ, Μάο τσε Τουνγκ, και ο δικός μας αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. 'Ενας Μάρτιν Λούθερ Κινγκ υπήρξε, κι αυτός είχε Σελήνη στην ψυχούλα τους Ιχθείς.
Είναι φυσικά θέμα προσωπικού Ωροσκοπίου θα μου πείτε. Εντάξει, καλό Σάββατο.

Κασσιόπη
30-06-2007, 10:13 PM
Στη ζωή χρειάζεται να ξεφεύγεις και λίγο απ'την τάξη και να σηκώνεις και λίγο παντιέρα. Tα χαοτικά άτομα είναι και πιο δημιουργικά. Και στο λέει αυτό ένας Παρθένος που δεν είναι καθόλου τακτοποιημένος κι υποταγμένος στο σύστημα όπως πιστεύει η Κασσιόπη. 'Οταν ο 'Ηλιος και Ερμής μου κάνει 45αρα με Ουρανό, ό,τι και να μου πουν από τάξη και πειθαρχία εγώ δεν υποτάσσομαι σε κανέναν παρά μόνο στην αγάπη. Και τους Αιγόκερους τους βλέπω με πολύ συμπάθεια και αγάπη ακόμα, απλά κάποιες φορές παράείναι επίμονοι και οχυρωμένοι πίσω από τις θέσεις τους. Ακούω την αλήθεια τους, είναι βαθείς άνθρωποι και συγκροτημένοι και τους σέβομαι απεριόριστα. Στο σόι μου όμως όσοι έχουν Ωροσκόπο στον Αιγόκερω ήταν σούζα στα αφεντικά τους κι αυτό ήταν ο μόνιμος λόγος προστριβής μαζί τους. Οι Παρθένοι μπορεί να γίνουν πιο εύκολα θύματα του συστήματος από επιθυμία για προσφορά, επιμένω ότι έχουν κάτι έντονα Χειρώνιο και θα αποδειχθεί τα επόμενα χρόνια πόσο μεγάλο ρόλο παίζει ο Χείρωνας γι'αυτό το ζώδιο. Καλό Σάββατο σε όλα τα χειρώνια αδέλφια που αντέχουν να πληγώνονται από το σύστημα και να το πληγώνουν από όποιο μετερίζι.
ΥΓ : Διάσημοι Αιγόκεροι : Ρίτσαρντ Νίξον, Κόνραντ Αντενάουερ, Βίλχελμ Κανάρις, Χέρμαν Γκέρινγκ, Μάο τσε Τουνγκ, και ο δικός μας αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. 'Ενας Μάρτιν Λούθερ Κινγκ υπήρξε, κι αυτός είχε Σελήνη στην ψυχούλα τους Ιχθείς.
Είναι φυσικά θέμα προσωπικού Ωροσκοπίου θα μου πείτε. Εντάξει, καλό Σάββατο.

Δεν στοχοποιήθηκε κάποιο πρόσωπο μέσω της συζήτησης. Απλώς έθεσα τις απόψεις μου σχετικά με το ζώδιο της Παρθένου εν γένει.
Για τον Ωροσκόπο στον Αιγόκερω και για το τι εκφράζει ο Ωροσκόπος γενικότερα έχω τοποθετηθεί και στο παρελθόν. Προσωπικά ασπάζομαι την άποψη που ταυτίζει τον Ωροσκόπο με το φυσικό σώμα, το φαίνεσθαι και την αυθόρμητη εξωτερική έκφραση της προσωπικότητας. Δεν πιστεύω ότι δίνει στοιχεία στον χαρακτήρα. Π.χ. ένας Κριός με ωροσκόπο Αιγόκερω σκέφτεται και αισθάνεται ως Κριός και δείχνει - "εκφράζεται" ως Αιγόκερως. Αλλά κι αυτό είναι μεγάλο θέμα και νομίζω υπάρχει ήδη άλλη ενότητα ανοιχτή γι'αυτό.

Τέλος, για τον ρόλο του Χείρωνα δεν έχω να πω πολλά, καθώς δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το θέμα, υπό την έννοια της προσωπικής στατιστικής επαλήθευσης. Ομολογώ όμως πως οι πλανητοειδείς δεν με συγκινούν ιδιαίτερα. Ωστόσο κοιτάζω με ενδιαφέρον τις όποιες θεωρήσεις σχετικά με αυτούς.

Και για να επανέλθουμε στο θέμα, με αφορμή κάτι που εμπεριέχεται στην παρατιθέμενη δημοσίευση και μου κίνησε την περιέργεια: Οι γωνίες 45ο, 135ο, 144ο κλπ. μεταξύ πλανητών μπορούν να θεωρηθούν πώς δίνουν "έντονη θέση" στο ωροσκόπιο;

ΥΓ.1: Διάσημοι Παρθένοι: Αναζητήστε τους στις ηγεσίες των συντηρητικών κομμάτων κάθε χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας.
ΥΓ.2: Ψυχούλα οι Ιχθείς;

Καλό Σαβ/κο και σε σας.

Αργοναύτης
30-06-2007, 10:49 PM
Και για να επανέλθουμε στο θέμα, με αφορμή κάτι που εμπεριέχεται στην παρατιθέμενη δημοσίευση και μου κίνησε την περιέργεια: Οι γωνίες 45ο, 135ο, 144ο κλπ. μεταξύ πλανητών μπορούν να θεωρηθούν πώς δίνουν "έντονη θέση" στο ωροσκόπιο;

Η γωνία 144 μοιρών δεν είναι ''έντονη'' γιατί δεν έχει καμμιά σχέση με τις 45αρες. Οι σύνοδοι και οι γωνίες 45, 90, 180, 135 μοιρών είναι όμως πάρα πολύ δυνατές σε ένα χάρτη,όλες εξίσου δυνατές και ικανές να φτιάχνουν χαρακτήρα.

ΥΓ.1: Διάσημοι Παρθένοι: Αναζητήστε τους στις ηγεσίες των συντηρητικών κομμάτων κάθε χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας.

Α ναι, αυτός ο κύριος, ξέρω ποιόν εννοείτε... :laugh: Αν και δεν έχω τίποτα εναντίον του, η Σελήνη του είναι στον Αιγόκερω ;)

ΥΓ.2: Ψυχούλα οι Ιχθείς;

Ψυχούλες οι Ιχθείς, και ειδικά η Σελήνη στους Ιχθείς :love: Μην κρίνετε από προσωπικές εμπειρίες ποτέ, μπορεί το άτομο που σας πίκρανε να είχε στοιχεία που ''έθαβαν'' τα στοιχεία αλτρουισμού και αυταπάρνησης των Ιχθύων.

Κασσιόπη
01-07-2007, 05:11 AM
Η γωνία 144 μοιρών δεν είναι ''έντονη'' γιατί δεν έχει καμμιά σχέση με τις 45αρες. Οι σύνοδοι και οι γωνίες 45, 90, 180, 135 μοιρών είναι όμως πάρα πολύ δυνατές σε ένα χάρτη,όλες εξίσου δυνατές και ικανές να φτιάχνουν χαρακτήρα.

Α ναι, αυτός ο κύριος, ξέρω ποιόν εννοείτε... :laugh: Αν και δεν έχω τίποτα εναντίον του, η Σελήνη του είναι στον Αιγόκερω ;)

Ψυχούλες οι Ιχθείς, και ειδικά η Σελήνη στους Ιχθείς :love: Μην κρίνετε από προσωπικές εμπειρίες ποτέ, μπορεί το άτομο που σας πίκρανε να είχε στοιχεία που ''έθαβαν'' τα στοιχεία αλτρουισμού και αυταπάρνησης των Ιχθύων.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν συγκινούμαι από τις γωνίες των 45 και 135 μοιρών. Αλλά ας συμφωνήσουμε πως κι εδώ διαφωνούμε.

Δεν εννοώ μόνο τον συγκεκριμένο κύριο. Αλλά εννοώ και αυτόν. Το αν έχει Σελήνη στον Αιγόκερω δεν βλέπω που μας αφορά. Σε άλλο ζώδιο ανήκει ο άνθρωπος. ;)

Παρακαλώ μην αποδίδετε τις όποιες θέσεις ως αποστάγματα μεμονωμένων εμπειριών. Δεν αντελήφθην από που συμπεράνατε πως με πίκρανε κάποιος Ιχθείς. Ευτυχώς είχα την τύχη να αποφύγω την πολύ στενή επαφή με εκπροσώπους του ζωδίου, ωστόσο τους παρακολουθούσα ενδελεχώς και από αποστάσεις ασφαλείας, ώστε να είμαι σε θέση να συμπεράνω τελεσίδικα πως δεν χαρακτηρίζονται από κανένα στοιχείο αλτρουισμού ή αυταπάρνησης. Έχουν όμως το αμίμητο προσόν να πείθουν τον κόσμο γύρω τους πως όντως διακατέχονται από αυτά τα ευγενή χαρακτηριστικά.

Το βασικό καλό τους είναι πως αλληλοσυμπληρώνονται με τους Παρθένους. ;)

Maroulita
01-07-2007, 10:24 AM
Νομίζω πως οι σαρανταπεντάρες και 135άρες όψεις, παρόλο που θεωρούνται ελάσσονες (αν και γι' αυτό κάποιοι εγείρουν αντιρρήσεις, πρβ Sue Tompkins "These are not 'minor' aspects. A tight semi-square or sesquiquadrate will undoubtedly be far more important than a wide square aspect"), είναι ωστόσο έντονες όψεις. Μάλιστα, αν θυμάμαι καλά, προκύπτουν από την διαίρεση του ζωδιακού με το 8, αριθμός που, σύμφωνα με τον Πυθαγόρα, εκφράζει τη μέγιστη δυναμική ενεργητικότητα.

Από τα διαβάσματά μου πάντως παρατηρώ ότι θεωρούνται ως ασθενείς μορφές τετραγώνου, ενώ κάποιοι μελετητές τους δίνουν πρόσθετη σημασία και βάρος κυρίως όσον αφορά την πρόβλεψη γεγονότων. Ειδικά για τέτοιου είδους ζητήματα θεωρείται πως αυτές οι δύο όψεις είναι ιδιαίτερα παραγωγικές συγκεκριμένων, χειροπιαστών και σταθερών αποτελεσμάτων (στοχοποιούν κατά κάποιον τρόπο), σε αντίθεση με το τετράγωνο που εμπεριέχει ίσως και μία αβεβαιότητα και έναν δισταγμό, παρόλο που παράλληλα δηλώνεται η ώθηση προς την ένταση, τη σύγκρουση και την εξωτερίκευση των εμπλεκομένων πλανητών ή όποιου άλλου παράγοντα.

Η ίδια συγγραφέας που προανέφερα σημειώνει ότι οι συγκεκριμένες όψεις προκαλούν γεγονότα ξαφνικά ή πρόωρα, καθώς απελευθερώνουν ενέργεια. Αλλά και σε ατομικό επίπεδο, επειδή δηλώνουν το ξαφνικό και την έκρηξη, συνδέονται περισσότερο με το υποσυνείδητο, γι' αυτό ίσως να θέλουν και περισσότερη δουλειά από την πλευρά του ατόμου.

Κασσιόπη
01-07-2007, 12:50 PM
Αυτό που κυρίως με προβληματίζει σχετικά με τις όψεις αυτές, είναι πως δεν δικαιολογούνται ποιοτικά ως προς το δυναμικό τους.

Π.χ. εαν είμαι Λέων στις 10ο και έχω ¶ρη στον Κριό στις 10ο (διαφορά 120) δικαιούμαι να χαμογελώ, γιατί η γωνία είναι "ευνοϊκή", ενώ αν έχω ¶ρη στις 25ο του Κριού, αλλάζει το πράγμα.

Υποτίθεται πως η ποιοτική χροιά του στοιχείου περιλαμβάνει συμπυκνωμένη κωδικοποιημένη γνώση που οφείλει να λαμβάνεται υπόψη και πως πάνω σ'αυτήν δικαιολογούνται οι επιδράσεις των πλανητικών γωνιών, κι όχι απλά σε μια διαίρεση των 360 μοιρών του κύκλου με έναν φυσικό αριθμό. Το τρίγωνο (120ο) θεωρείται "εύκολο" ή "άτονο" με την όποια θετική ή όχι έννοια, επειδή συνεπάγεται σχέση μεταξύ συναφών ζωδίων, το τετράγωνο (90ο) θεωρείται "έντονο" ή "δύσκολο" αντίστοιχα, επειδή εκφράζει τη διαδικασία της επαφής μη συμβατών στοιχείων. Αντίστοιχα και για τις υπόλοιπες όψεις.

Αργοναύτης
01-07-2007, 01:26 PM
Για να είμαι ειλικρινής, δεν συγκινούμαι από τις γωνίες των 45 και 135 μοιρών. Αλλά ας συμφωνήσουμε πως κι εδώ διαφωνούμε.

Δεν εννοώ μόνο τον συγκεκριμένο κύριο. Αλλά εννοώ και αυτόν. Το αν έχει Σελήνη στον Αιγόκερω δεν βλέπω που μας αφορά. Σε άλλο ζώδιο ανήκει ο άνθρωπος. ;)

Στην Αστρολογία δεν υπάρχει ''συγκινούμαι''΄και ''δεν συγκινούμαι'' από κάτι. Οι γωνίες 45 μοιρών είναι γνωστό σε όλους ότι λειτουργούν δυνατά. Γνωστή Αστρολόγος απέτυχε το 2007 σε προβλέψεις ακριβώς γιατί είχε αγνοήσει τέτοιες γωνίες, όταν επέμενα ως το τέλος ότι τα γεγονότα θα συμβούν πολύ αργότερα, όπως και έγινε. Συμβαίνουν τώρα. 'Οσο για τη Σελήνη του πρωθυπουργού παίζει φυσικά μεγάλο ρόλο γιατί δείχνει ρεαλισμό και ότι μπορεί να ελέγχει το συναίσθημα, όπως εξάλλου οι περισσότεροι πολιτικοί. 'Ενας Παρθένος με Σελήνη σε άλλο ζώδιο θα λειτουργούσε τελείως διαφορετικά συναισθηματικά. Ο Δημήτρης Τσοβόλας είναι ένα τυπικό παράδειγμα Χειρώνιας - Παρθενίσιας προσωπικότητας με τον 'Ηλιο στην Παρθένο. Χρησιμοποιήθηκε, έγινε θύμα, κατηγορήθηκε, αθοώθηκε και εναντιώθηκε στο ίδιο του το κόμμα πληρώνοντάς το. Ζει ακόμα μια λιτή ζωή και έχει τεράστια αποδοχή από το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού κόσμου. Αυτό θα πει Χειρώνια προσωπικότητα.

Παρακαλώ μην αποδίδετε τις όποιες θέσεις ως αποστάγματα μεμονωμένων εμπειριών. Δεν αντελήφθην από που συμπεράνατε πως με πίκρανε κάποιος Ιχθείς. Ευτυχώς είχα την τύχη να αποφύγω την πολύ στενή επαφή με εκπροσώπους του ζωδίου, ωστόσο τους παρακολουθούσα ενδελεχώς και από αποστάσεις ασφαλείας, ώστε να είμαι σε θέση να συμπεράνω τελεσίδικα πως δεν χαρακτηρίζονται από κανένα στοιχείο αλτρουισμού ή αυταπάρνησης. Έχουν όμως το αμίμητο προσόν να πείθουν τον κόσμο γύρω τους πως όντως διακατέχονται από αυτά τα ευγενή χαρακτηριστικά.

Το βασικό καλό τους είναι πως αλληλοσυμπληρώνονται με τους Παρθένους.

Το ό,τι γράφετε έτσι απόλυτα κατακρίνοντας συγκεκριμένα ζώδια, αυτό με έκανε να συμπεράνω ότι σας πίκρανε κάποιος Ιχθύς, έστω κι αν τον γνωρίσατε εξ αποστάσεως. Δεν έχω πρόθεση για συνεχείς αντιπαραθέσεις. 'Οσο για το αν οι Ιχθείς είναι αλτρουιστές ή όχι, δεν θα επιμείνω. Μου αρκεί που η διεθνής αστρολογική κοινότητα γνωρίζει ότι ο άξονας 6ου-12ου είναι το ΔΙΝΩ ΔΙΝΩ ΔΙΝΩ και ΞΑΝΑΔΙΝΩ χωρίς αντάλλαγμα. Οι Ιχθείς που είναι απατεώνες και ψεύτες είναι η διαστροφή του 12ου, όχι ο κανόνας. Και ο γράφων αλλά και το αγαπημένο του πρόσωπο που έχει στοιχεία στους Ιχθείς έδινε αφιλοκερδώς για 10 χρόνια σε κοινότητες ως εθελοντής χωρίς να πάρει δεκάρα. Απλά το σύστημα δεν αντέχει την κριτική και την διάκριση της Παρθένου. Παρθένος σημαίνει : Σέβομαι το αφεντικό μου, δουλεύω με συνέπεια, αλλά ασκώ κριτική και όταν βλέπω στραβά αποχωρώ με ελαφρά πηδηματάκια γιατί μου αρέσουν οι καθαρές δουλειές. Οι Ιχθείς ακόμα περισσότερο. Είναι το ζώδιο της θυσίας και του θύματος.

Κασσιόπη
01-07-2007, 02:22 PM
Στην Αστρολογία δεν υπάρχει ''συγκινούμαι''΄και ''δεν συγκινούμαι'' από κάτι. Οι γωνίες 45 μοιρών είναι γνωστό σε όλους ότι λειτουργούν δυνατά. Γνωστή Αστρολόγος απέτυχε το 2007 σε προβλέψεις ακριβώς γιατί είχε αγνοήσει τέτοιες γωνίες, όταν επέμενα ως το τέλος ότι τα γεγονότα θα συμβούν πολύ αργότερα, όπως και έγινε. Συμβαίνουν τώρα. 'Οσο για τη Σελήνη του πρωθυπουργού παίζει φυσικά μεγάλο ρόλο γιατί δείχνει ρεαλισμό και ότι μπορεί να ελέγχει το συναίσθημα, όπως εξάλλου οι περισσότεροι πολιτικοί. 'Ενας Παρθένος με Σελήνη σε άλλο ζώδιο θα λειτουργούσε τελείως διαφορετικά συναισθηματικά. Ο Δημήτρης Τσοβόλας είναι ένα τυπικό παράδειγμα Χειρώνιας - Παρθενίσιας προσωπικότητας με τον 'Ηλιο στην Παρθένο. Χρησιμοποιήθηκε, έγινε θύμα, κατηγορήθηκε, αθοώθηκε και εναντιώθηκε στο ίδιο του το κόμμα πληρώνοντάς το. Ζει ακόμα μια λιτή ζωή και έχει τεράστια αποδοχή από το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού κόσμου. Αυτό θα πει Χειρώνια προσωπικότητα.

Το ό,τι γράφετε έτσι απόλυτα κατακρίνοντας συγκεκριμένα ζώδια, αυτό με έκανε να συμπεράνω ότι σας πίκρανε κάποιος Ιχθύς, έστω κι αν τον γνωρίσατε εξ αποστάσεως. Δεν έχω πρόθεση για συνεχείς αντιπαραθέσεις. 'Οσο για το αν οι Ιχθείς είναι αλτρουιστές ή όχι, δεν θα επιμείνω. Μου αρκεί που η διεθνής αστρολογική κοινότητα γνωρίζει ότι ο άξονας 6ου-12ου είναι το ΔΙΝΩ ΔΙΝΩ ΔΙΝΩ και ΞΑΝΑΔΙΝΩ χωρίς αντάλλαγμα. Οι Ιχθείς που είναι απατεώνες και ψεύτες είναι η διαστροφή του 12ου, όχι ο κανόνας. Και ο γράφων αλλά και το αγαπημένο του πρόσωπο που έχει στοιχεία στους Ιχθείς έδινε αφιλοκερδώς για 10 χρόνια σε κοινότητες ως εθελοντής χωρίς να πάρει δεκάρα. Απλά το σύστημα δεν αντέχει την κριτική και την διάκριση της Παρθένου. Παρθένος σημαίνει : Σέβομαι το αφεντικό μου, δουλεύω με συνέπεια, αλλά ασκώ κριτική και όταν βλέπω στραβά αποχωρώ με ελαφρά πηδηματάκια γιατί μου αρέσουν οι καθαρές δουλειές. Οι Ιχθείς ακόμα περισσότερο. Είναι το ζώδιο της θυσίας και του θύματος.

Το "συγκινούμαι" ίσως όντως να μην ήταν η κατάλληλη λέξη. Θέλω να πω πως δεν έχω δει τις γωνίες αυτές να παίζουν ρόλο. Τις θεωρητικές ενστάσεις μου τις κατέθεσα συνοπτικά παραπάνω. Και για να είμαι ειλικρινής βρίσκω πως γενικώς στην αστρολογία υφίσταται μια έντονη τάση για "ελαστικές" ερμηνείες, που θέλει προσοχή.

Όσο για τις γωνίες των 45ο, δεν ξέρω αν είναι γνωστό σε όλους πως λειτουργούν δυνατά. Επαφή με βιβλιογραφία έχουμε σχεδόν όλοι και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Τώρα για το παράδειγμά σας με τις προβλέψεις της γνωστής αστρολόγου, δεν γνωρίζω για ποιο πράγμα μιλάτε ώστε να σας απαντήσω.

Σχετικά με το παράδειγμα του Πρωθυπουργού, νομίζω πως ξεκινήσαμε τις αναφορές μας επί προσωπικοτήτων βάσει του ζωδίου τους και μόνο. Αν είναι να εξετάσουμε το σύνολο του ωροσκοπίου τους, οδηγούμαστε αλλού.

Τέλος, δεν κατακρίνω κανένα ζώδιο. Απλώς καταθέτω την άποψή μου σχετικά με το αν ορθώς κάποια χαρακτηριστικά αποδίδονται σε ορισμένα ζώδια. Για μένα οι Ιχθείς δεν έχουν καμία σχέση με θυσία και αλτρουισμό, αλλά με τάση να εμφανίζονται ως τέτοιοι, ώστε να πετύχουν ευκολότερα αυτό που επιθυμούν. Αυτό δεν είναι δεσμευτικό να το αποδεχτεί κάποιος, είτε εδώ μέσα, είτε κάπου αλλού. Ο καθένας, ανάλογα με το προσωπικό του σύστημα αξιών κρίνει ανάλογα τα πρόσωπα με τα οποία έρχεται σε επαφή.
Φερ'ειπείν, το "νιαούρισμα" των ιχθύων όταν θέλουν να πείσουν τον συνομιλητή τους για κάτι, προσωπικά το αξιολογώ αρνητικά και τονίζει την καχυποψία μου. Κάποιος άλλος που αρέσκεται σε τέτοιες πρακτικές, μπορεί να αισθάνεται ότι βρήκε τον ιδανικό συνομιλητή.

¶λλωστε, το επανέλαβα και παραπάνω, με ηπιότερη διατύπωση, πως οι Ιχθείς είναι το τέλειο συμπληρωματικό για τους Παρθένους. Κάτι που για μένα είναι απωθητικό , για κάποιον άλλο είναι ότι καλύτερο.

Σχετικά με την διεθνή αστρολογική κοινότητα, ας μην είμαστε τόσο απόλυτοι για το τι αναγνωρίζει. Έχω υπόψην μου τόσο τις θετικές αναφορές σχετικά με τον άξονα 6ου - 12ου, (τις οποίες επικαλείστε) όσο και τις αρνητικές (τις οποίες δεν επικαλείστε). Κατά τη γνώμη σας (ως Παρθένος) οι θετικές είναι ο κανόνας. Κατά τη δική μου (ως Αιγόκερως, αν θέλετε) οι θετικές αυτές αναφορές είναι υπερτιμημένες έως άκρως πλασματικές και κανόνα αποτελούν οι αρνητικές. Προφανώς αμφότεροι στηρίζουμε τις θέσεις μας στα αποτελέσματα των προσωπικών μας παρατηρήσεων, τα οποία αξιολογήσαμε ο καθένας αναφορικά με το τι θεωρεί αποδεκτό και τι όχι.

Αργοναύτης
01-07-2007, 03:24 PM
Καλώς. Για το θέμα του άξονα Παρθένου/Ιχθύων και 6ου/12ου ας κρατήσει ο καθένας την άποψή του. Προσωπικά έχω γνωρίσει αδίστακτους Κριούς για παράδειγμα, αλλά και θαυμάσιους Κριούς, όπως και επαναστάτες Παρθένους αλλά και συμβιβασμένους Παρθένους, όμως σαν αρχή ο αλτρουισμός και η αυτοθυσία αποδίδεται ακόμα και από τους αρχαίους αστρολόγους στους Ιχθείς, που είναι το ζώδιο της λύτρωσης και του μαρτυρίου. Γι'αυτό και η πολικότητα με την Παρθένο που συμβολίζει την παροχή υπηρεσιών, αυτή τη φορά με κάπως πιο πρακτικό πνεύμα (σε εργασιακούς χώρους όπου το αποτέλεσμα πρέπει να ναι περισσότερο χειροπιαστό και ωφέλιμο).

Kλείνω το θέμα και επιστρέφω στο αρχικό μας θέμα, στο θέμα ''ισχυρές όψεις''.

Ακόμα και σε βιβλία ελλήνων αστρολόγων όμως δόξα τω θεό διαβάζω σήμερα ότι μια αντίθεση Δία-Αφροδίτης από διέλευση δεν είναι αρνητική και ένα τετράγωνο Ερμή/Ουρανού δεν είναι ο τρελλός αλλά ο εφευρετικός και ότι αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κάποιος μόνο από το βιογραφικό του ατόμου. Χαρακτηρισμοί τύπου ''όψεις του ψεύτη'' ή του ''κλέφτη'' ή του ''τρελλού'' ή του ''φονιά'', για μένα είναι καταδικαστέες, κι αυτό το λάθος δυστυχώς το έχει κάνει και ο Εμπερτιν ακόμα τα πρώτα χρόνια της έρευνας.

Παραθέτω δυο ιστορικές δηλώσεις σημαντικών αστρολόγων. Τις αναφέρω ενδεικτικά, γιατί ο πρώτος εκπροσωπεί αυτό που λέμε κλασσική Αστρολογία, ο άλλος αυτό που λέμε Κοσμοβιολογία, μια κάπως μεταμοντέρνα άποψη. Και οι δυο όμως συμφωνούν :

1η δήλωση :
''Φτιάχνοντας καταλόγους των ατόμων που είχαν δυο ουράνια σώματα σε ''καλή'' όψη και άλλων ατόμων με τα ίδια ουράνια σώματα σε ''κακή'' όψη, δυσκολευόμουν πολύ να διακρίνω ότι τα πρώτα υπήρξαν πιο τυχερά σε κάποιο βαθμό στα σχετικά θέματα, από τα άτομα της δεύτερης κατηγορίας. Ενώ σε άλλες περιπτώσεις, τα άτομα με ''κακές'' όψεις δεν φαίνονταν καθόλου χειρότερα από τα άτομα με τις ''καλές'' όψεις. Η δήλωση αυτή ίσως προκαλέσει την αντίδραση πολλών, αλλά καλώ τους δύσπιστους να συγκεντρώσουν μερικές δωδεκάδες περιπτώσεων και να τις μελετήσουν, όπως έκανα εγώ....Η ταξινόμηση σε καλές και κακές είναι εντελώς παραπλανητική''.

Charles Carter, 1937

2η δήλωση :
''Η παράδοση που χωρίζει την φύση των όψεων σε απαλές και σκληρές, θετικές και αρνητικές, καλές και κακές, έχει αναιρεθεί, γιατί ακόμα θετικά γεγονότα μπορεί να προκληθούν και από μισά τετράγωνα (αυτό που λέγαμε), ενάμισι τετράγωνα (135), γωνίες που παλιά ούτε καν εξετάζονταν. Ας έρθει κάποιος να παρουσίασει μεγαλύτερη ποσότητα στατιστικής απ'αυτήν που έχω παρουσιάσει σε 10 βιβλία, και τότε θα παραδεχτώ ότι τα μισά τετράγωνα είναι λιγότερο σημαντικά από τα τρίγωνα, τόσο μέσα στον γενέθλιο χάρτη όσο και στα συστήματα πρόβλεψης''.

Reinhold Ebertin, 1973

Maroulita
01-07-2007, 03:38 PM
Αυτό που κυρίως με προβληματίζει σχετικά με τις όψεις αυτές, είναι πως δεν δικαιολογούνται ποιοτικά ως προς το δυναμικό τους.

Π.χ. εαν είμαι Λέων στις 10ο και έχω ¶ρη στον Κριό στις 10ο (διαφορά 120) δικαιούμαι να χαμογελώ, γιατί η γωνία είναι "ευνοϊκή", ενώ αν έχω ¶ρη στις 25ο του Κριού, αλλάζει το πράγμα.

Υποτίθεται πως η ποιοτική χροιά του στοιχείου περιλαμβάνει συμπυκνωμένη κωδικοποιημένη γνώση που οφείλει να λαμβάνεται υπόψη και πως πάνω σ'αυτήν δικαιολογούνται οι επιδράσεις των πλανητικών γωνιών, κι όχι απλά σε μια διαίρεση των 360 μοιρών του κύκλου με έναν φυσικό αριθμό. Το τρίγωνο (120ο) θεωρείται "εύκολο" ή "άτονο" με την όποια θετική ή όχι έννοια, επειδή συνεπάγεται σχέση μεταξύ συναφών ζωδίων, το τετράγωνο (90ο) θεωρείται "έντονο" ή "δύσκολο" αντίστοιχα, επειδή εκφράζει τη διαδικασία της επαφής μη συμβατών στοιχείων. Αντίστοιχα και για τις υπόλοιπες όψεις.

Εγώ αυτό που βλέπω πάντως είναι ότι γενικότερα υπάρχει μια υποκειμενική στάση των μελετητών ως προς την προσέγγιση των όψεων που σχηματίζονται και την απόδοση συγκεκριμένης αξιολογικής υφής. π.χ. ο Kepler από τα 1600 είχε μιλήσει για τις quintile όψεις, οι οποίες ωστόσο αγνοούνταν μέχρι πριν από κάποια χρόνια. Η μέχρι τώρα στάση όμως δεν θα αναιρέσει την όποια ερμηνευτική αξία μπορεί να έχει μία όψη και η οποία θα φανεί μέσα από τεστάρισμα και στατιστική.

Σίγουρα, με τα τρίγωνα και τα τετράγωνα έχουμε αυτά που αναφέρεις ακριθιγώς, τί μπορούμε να πούμε όμως για τη χιαστί όψη, όπου οι πλανήτες ή όποιο άλλο σημείο δε σχηματίζουν κανένα "σχήμα" μεταξύ τους, που να συνδέει κάπως τα ζώδιά τους (σε στοιχείο ή ποιότητα). Αυτό όμως δε μπορεί να δηλώσει ακόμη περισσότερο μία κατάσταση φυσικής αποστροφής, ερεθισμού, στρες και έλλειψης στοιχειώδους ρυθμού; Σίγουρα δεν μπορεί να είναι το ίδιο με μία αντίθεση ή ένα τετράγωνο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει μια κάποια "τριβή", μία έλλειψη σύμπνοιας, λόγω αυτής της απομάκρυνσης.

Κασσιόπη
02-07-2007, 03:23 AM
Καλώς. Για το θέμα του άξονα Παρθένου/Ιχθύων και 6ου/12ου ας κρατήσει ο καθένας την άποψή του. Προσωπικά έχω γνωρίσει αδίστακτους Κριούς για παράδειγμα, αλλά και θαυμάσιους Κριούς, όπως και επαναστάτες Παρθένους αλλά και συμβιβασμένους Παρθένους, όμως σαν αρχή ο αλτρουισμός και η αυτοθυσία αποδίδεται ακόμα και από τους αρχαίους αστρολόγους στους Ιχθείς, που είναι το ζώδιο της λύτρωσης και του μαρτυρίου. Γι'αυτό και η πολικότητα με την Παρθένο που συμβολίζει την παροχή υπηρεσιών, αυτή τη φορά με κάπως πιο πρακτικό πνεύμα (σε εργασιακούς χώρους όπου το αποτέλεσμα πρέπει να ναι περισσότερο χειροπιαστό και ωφέλιμο).

Kλείνω το θέμα και επιστρέφω στο αρχικό μας θέμα, στο θέμα ''ισχυρές όψεις''.

Ακόμα και σε βιβλία ελλήνων αστρολόγων όμως δόξα τω θεό διαβάζω σήμερα ότι μια αντίθεση Δία-Αφροδίτης από διέλευση δεν είναι αρνητική και ένα τετράγωνο Ερμή/Ουρανού δεν είναι ο τρελλός αλλά ο εφευρετικός και ότι αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κάποιος μόνο από το βιογραφικό του ατόμου. Χαρακτηρισμοί τύπου ''όψεις του ψεύτη'' ή του ''κλέφτη'' ή του ''τρελλού'' ή του ''φονιά'', για μένα είναι καταδικαστέες, κι αυτό το λάθος δυστυχώς το έχει κάνει και ο Εμπερτιν ακόμα τα πρώτα χρόνια της έρευνας.

Παραθέτω δυο ιστορικές δηλώσεις σημαντικών αστρολόγων. Τις αναφέρω ενδεικτικά, γιατί ο πρώτος εκπροσωπεί αυτό που λέμε κλασσική Αστρολογία, ο άλλος αυτό που λέμε Κοσμοβιολογία, μια κάπως μεταμοντέρνα άποψη. Και οι δυο όμως συμφωνούν :

1η δήλωση :
''Φτιάχνοντας καταλόγους των ατόμων που είχαν δυο ουράνια σώματα σε ''καλή'' όψη και άλλων ατόμων με τα ίδια ουράνια σώματα σε ''κακή'' όψη, δυσκολευόμουν πολύ να διακρίνω ότι τα πρώτα υπήρξαν πιο τυχερά σε κάποιο βαθμό στα σχετικά θέματα, από τα άτομα της δεύτερης κατηγορίας. Ενώ σε άλλες περιπτώσεις, τα άτομα με ''κακές'' όψεις δεν φαίνονταν καθόλου χειρότερα από τα άτομα με τις ''καλές'' όψεις. Η δήλωση αυτή ίσως προκαλέσει την αντίδραση πολλών, αλλά καλώ τους δύσπιστους να συγκεντρώσουν μερικές δωδεκάδες περιπτώσεων και να τις μελετήσουν, όπως έκανα εγώ....Η ταξινόμηση σε καλές και κακές είναι εντελώς παραπλανητική''.

Charles Carter, 1937

2η δήλωση :
''Η παράδοση που χωρίζει την φύση των όψεων σε απαλές και σκληρές, θετικές και αρνητικές, καλές και κακές, έχει αναιρεθεί, γιατί ακόμα θετικά γεγονότα μπορεί να προκληθούν και από μισά τετράγωνα (αυτό που λέγαμε), ενάμισι τετράγωνα (135), γωνίες που παλιά ούτε καν εξετάζονταν. Ας έρθει κάποιος να παρουσίασει μεγαλύτερη ποσότητα στατιστικής απ'αυτήν που έχω παρουσιάσει σε 10 βιβλία, και τότε θα παραδεχτώ ότι τα μισά τετράγωνα είναι λιγότερο σημαντικά από τα τρίγωνα, τόσο μέσα στον γενέθλιο χάρτη όσο και στα συστήματα πρόβλεψης''.

Reinhold Ebertin, 1973

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, δεν μίλησα πουθενά για "καλές" ή "κακές" όψεις. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η στατιστική επαλήθευση της όποιας αστρολογικής θεωρίας, καθώς και το θεωρητικό υπόβαθρο της αιτιολόγησης της.
Επομένως, η πρώτη δήλωση που παρατίθεται δεν με βρίσκει κάπου αντίθετη. ¶λλωστε είναι και θέμα του ωροσκοπίου συνολικότερα.

Όσο για τη δεύτερη, νομίζω πως πρόκειται για τον ίδο ερευνητή που έχετε αναφέρει πολλάκις πως αρκετά από όσα είπε σήμερα θεωρούνται μη επαληθεύσιμα.

Κασσιόπη
02-07-2007, 03:46 AM
Εγώ αυτό που βλέπω πάντως είναι ότι γενικότερα υπάρχει μια υποκειμενική στάση των μελετητών ως προς την προσέγγιση των όψεων που σχηματίζονται και την απόδοση συγκεκριμένης αξιολογικής υφής. π.χ. ο Kepler από τα 1600 είχε μιλήσει για τις quintile όψεις, οι οποίες ωστόσο αγνοούνταν μέχρι πριν από κάποια χρόνια. Η μέχρι τώρα στάση όμως δεν θα αναιρέσει την όποια ερμηνευτική αξία μπορεί να έχει μία όψη και η οποία θα φανεί μέσα από τεστάρισμα και στατιστική.

Σίγουρα, με τα τρίγωνα και τα τετράγωνα έχουμε αυτά που αναφέρεις ακριθιγώς, τί μπορούμε να πούμε όμως για τη χιαστί όψη, όπου οι πλανήτες ή όποιο άλλο σημείο δε σχηματίζουν κανένα "σχήμα" μεταξύ τους, που να συνδέει κάπως τα ζώδιά τους (σε στοιχείο ή ποιότητα). Αυτό όμως δε μπορεί να δηλώσει ακόμη περισσότερο μία κατάσταση φυσικής αποστροφής, ερεθισμού, στρες και έλλειψης στοιχειώδους ρυθμού; Σίγουρα δεν μπορεί να είναι το ίδιο με μία αντίθεση ή ένα τετράγωνο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει μια κάποια "τριβή", μία έλλειψη σύμπνοιας, λόγω αυτής της απομάκρυνσης.

Με αυτή τη λογική, επίδραση οποιασδήποτε γωνίας δύναται να έχει αποτελέσματα. Όρεξη να έχουμε να διαιρούμε τον κύκλο και να ελέγχουμε τάσεις και επιρροές.

Προσωπικά, δεν έχω αντιληφθεί ποτέ επίδραση γωνίας 150 μοιρών. Ειλικρινά.
Π.χ. έχω ακριβέστατη γωνία 150ο Πλούτωνα - Ωροσκόπου. Είτε το έχω, είτε όχι, μου φαίνεται ένα και το αυτό. Το ίδιο ισχύει και για διελεύσεις πλανητών υπό αυτή την γωνία.

Για να μην αναφερθώ στο γεγονός πως στη βιβλιογραφία έχω δει να παρουσιάζουν τη συγκεκριμένη γωνία αλλού ως "ευνοϊκή" και αλλού ως "δύσκολη".

Αργοναύτης
02-07-2007, 08:49 AM
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, δεν μίλησα πουθενά για "καλές" ή "κακές" όψεις. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η στατιστική επαλήθευση της όποιας αστρολογικής θεωρίας, καθώς και το θεωρητικό υπόβαθρο της αιτιολόγησης της.
Επομένως, η πρώτη δήλωση που παρατίθεται δεν με βρίσκει κάπου αντίθετη. ¶λλωστε είναι και θέμα του ωροσκοπίου συνολικότερα.

Όσο για τη δεύτερη, νομίζω πως πρόκειται για τον ίδο ερευνητή που έχετε αναφέρει πολλάκις πως αρκετά από όσα είπε σήμερα θεωρούνται μη επαληθεύσιμα.

Αρκετά δεν είναι επαληθεύσιμα, άλλα όμως αποτελούν πλέον βάσεις και είναι τεκμηριωμένα μέσα από βιβλιογραφία και στατιστική. Αφού σας ενδιαφέρει η στατιστική επαλήθευση όποιας θεωρίας όπως γράφετε, τότε καλά θα κάνετε να το ψάξετε περισσότερο πριν βγάζετε τόσο απόλυτα συμπεράσματα. Ζητήσατε στατιστική, σας παρέπεμψα σε στατιστική. Ο 'Εμπερτιν είναι από τους ελάχιστους που έχουν κάνει στατιστική. Το μόνο που απομένει να μάθετε γερμανικά που δεν νομίζω να αξίζει να μπείτε στον κόπο για να ψαχτείτε κι από εκείνη την πλευρά - εξάλλου ο καθένας είναι οχυρωμένος πίσω από την αλήθεια του,πόσο μάλλον ένας Αιγόκερως - ή να βρείτε καμμιά καλή μετάφραση αυτών των έργων, γιατί κι αυτό το μοναδικό έργο που κυκλοφορεί στην αγορά βρίθει από λάθη και παραλείψεις και μόνο Κοσμοβιολογία δεν είναι.

Κασσιόπη
02-07-2007, 10:32 AM
Αρκετά δεν είναι επαληθεύσιμα, άλλα όμως αποτελούν πλέον βάσεις και είναι τεκμηριωμένα μέσα από βιβλιογραφία και στατιστική. Αφού σας ενδιαφέρει η στατιστική επαλήθευση όποιας θεωρίας όπως γράφετε, τότε καλά θα κάνετε να το ψάξετε περισσότερο πριν βγάζετε τόσο απόλυτα συμπεράσματα. Ζητήσατε στατιστική, σας παρέπεμψα σε στατιστική. Ο 'Εμπερτιν είναι από τους ελάχιστους που έχουν κάνει στατιστική. Το μόνο που απομένει να μάθετε γερμανικά που δεν νομίζω να αξίζει να μπείτε στον κόπο για να ψαχτείτε κι από εκείνη την πλευρά - εξάλλου ο καθένας είναι οχυρωμένος πίσω από την αλήθεια του,πόσο μάλλον ένας Αιγόκερως - ή να βρείτε καμμιά καλή μετάφραση αυτών των έργων, γιατί κι αυτό το μοναδικό έργο που κυκλοφορεί στην αγορά βρίθει από λάθη και παραλείψεις και μόνο Κοσμοβιολογία δεν είναι.

Ευχαριστώ για τις προτροπές, ωστόσο να επιτρέψτε μου τις εξής παρατηρήσεις:

Πρώτον, δεν νομίζω πως ο συγκεκριμένος ερευνητής που αναφέρετε είναι από τους ελάχιστους που έχουν κάνει στατιστική. Στατιστική μπορεί να έχουν κάνει επί του συγκεκριμένου θέματος πολλοί αστρολόγοι και να έκριναν πως όντως οι συγκεκριμένες όψεις είναι ελάσσονος σημασίας.
Επομένως, στη βάση αυτή, εάν κάποιος βρει στη βιβλιογραφία π.χ. 5 αναφορές πως οι όψεις αυτές δεν θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές και 1 - έστω και του Έμπερτιν - ότι οι όψεις αυτές είναι σημαντικές, έχει ένα δεδομένο πως μάλλον η πλάστιγγα γέρνει υπέρ των πρώτων. (Το γεγονός πως οι αναφορές και στις δύο περιπτώσεις παρουσιάζονται ως τεκμηριωμένες από αμφοτέρους θεωρείται δεδομένο).
Από εκεί και πέρα ενδιαφέρον έχουν και άλλες απόψεις, όπως αυτή που υποστηρίζει πως ανάλογα με το δυναμικό του προσωπικού ωροσκοπίου, άλλα άτομα αισθάνονται επιδράσεις μη ισχυρών γωνιών (όπως ημιεξαγώνου, μισού τετραγώνου και ενάμιση τετραγώνου) και άλλα όχι. Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω πως η συγκεκριμένη άποψη, υπό μία έννοια, αποτελεί την κοντινότερη στην αλήθεια.

Οπότε, μη βιάζεστε να κρίνετε κατά πόσο έχει ψάξει κανείς κάποια πράγματα ή όχι.

Δεύτερον, δεν νομίζω πως ο Αιγόκερως μονοπωλεί το δικαίωμα της εξαγωγής απόλυτων συμπερασμάτων. Αρκεί να θυμηθούμε το προηγούμενο θέμα σχετικά με την απόδοση των συμβιβασμών στον Κρόνο.

Καλή σας μέρα.

ΥΓ. Σας έχω διαβεβαιώσει πως δεν ξέρω γρι γερμανικά ώστε να με προτρέπετε να μάθω ή να μη ψαχτώ και σ'αυτόν τον τομέα; Δεν θυμάμαι να έχουμε αναφερθεί σε κάτι τέτοιο. Όπως και να έχει, σας ευχαριστώ για τις συμβουλές. :bigsmile:

Αργοναύτης
02-07-2007, 10:44 AM
ΥΓ. Σας έχω διαβεβαιώσει πως δεν ξέρω γρι γερμανικά ώστε να με προτρέπετε να μάθω ή να μη ψαχτώ και σ'αυτόν τον τομέα; Δεν θυμάμαι να έχουμε αναφερθεί σε κάτι τέτοιο. Όπως και να έχει, σας ευχαριστώ για τις συμβουλές. :bigsmile:

Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα. Καλημέρα.:bigsmile:

Βασιλης Παπαδολιας
02-07-2007, 10:59 AM
Καταρχήν χαίρομαι που το Σ/Κ υπήρξαν τόσο ενδιαφέρουσες ανταλλαγές απόψεων... Επίσης χαίρομαι πάντα να βλέπω την Αργυρώ να κινείται με λεπτομέρεια και ακρίβεια που καμιά φορά εκνευρίζει μέχρι κι ένα Παρθένο...

Αστειεύομαι βέβαια και χαίρομαι που γράφετε κι οι δύο σε αυτή την ενότητα παιδιά, κι ας μη συμφωνείτε, γιατί είναι χαρά να διαβάζει κανείς τόσο τεκμηριωμένες και υψηλού επιπέδου θέσεις...

Σε ό,τι με αφορά πιστεύω ότι τα μισά τετράγωνα δεν έχουν σημαντική επίδραση αλλά το ενάμισι τετράγωνο, πιστεύω ότι έχει. Ένα ενάμισι τετράγωνο είναι σύνθετη όψη μεταξύ ενός τετραγώνου και ενός μισού τετραγώνου. Επειδή περιέχει την όψη του τετραγώνου το θεωρώ πιο δυνατή όψη από το μισό τετράγωνο.

Γενικότερα σε ό,τι αφορά όμως την ισχύ των όψεων καθώς και την ανταλλαγή απόψεων και την αντιπαράθεση για τις ποιότητες των ζωδίων (Ιχθύς, Παρθένος, Αιγόκερως, κλπ) θα ήθελα να επαναλάβω δύο παρατηρήσεις που έκανα σε προηγούμενα post ή και δημοσιεύσεις...

1. Υπάρχει η άποψη ότι σε ένα ζώδιο δε θα πρέπει να αποδίδουμε ιδιότητες, αλλά αιτήματα. Έτσι ένας Ιχθύς πραγματεύεται το θέμα του αλτρουϊσμού, αλλά δε σημαίνει ότι διάκειται θετικά προς αυτόν. Τον απασχολεί, αλλά μπορεί και να τον απορρίψει και να γίνει κάλλιστα οπορτουνιστής. Η αλήθεια είναι ότι η προσωπική μου εμπειρία κλίνει μάλλον προς το ότι οι Ιχθύς είναι καλοπερασάκηδες... Ωστόσο έχω τη γνώμη, ότι αυτό δεν είναι ανάγκη να είναι και κανόνας κι ότι κάπου αλλού μπορεί να υπάρχουν και άλλοι που δεν είναι... Ανάλογα στοιχεία ισχύουν και για τους Παρθένους. Αν βέβαια στο ωροσκόπιο ενός Παρθένου υπάρχει έντονος Ουρανός, υποθέτω ότι δεν πρέπει να ψάχνουμε οπωσδήποτε για τις παραδοσιακές ιδιότητες των Παρθένων. Ο Ουρανός αναιρεί νομίζω σε μεγάλο βαθμό τις παραδοσιακές ιδιότητες οποιουδήποτε ζωδίου.

2. Υπάρχει η άποψη που είχα γράψει στα άρθρα για την εσωτερική αστρολογία, που υποστήριζε η Bailey, ότι από τις επιδράσεις των ζωδίων (και κατ' επέκταση των όψεων) δεχόμαστε αυτά που είμαστε σε θέση να δεχτούμε στο σημείο εξέλιξης που βρισκόμαστε. Για όποιον μελετά τα πράγματα πιο πρακτικά, αυτό σημαίνει κάτι ανάλογο με την αρχή του Heisenberg στη φυαική. Οι φυσικοί νόμοι δεν ισχύουν μηχανικά, αλλά εμπεριέχουν πάντα τη μεσολάβηση του παρατηρητή. Συνεπώς η προσπάθεια μας να αξιολογήσουμε την αξία των όψεων έχει να κάνει και για ποιον άνθρωπο μιλάμε και πόσο "ευαίσθητος" είναι για να συλλάβει ελάσσονες όψεις ή χρειάζεται έντονες όψεις όπως τα τετράγωνα για να ενεργοποιηθεί

Στο σημείο αυτό επίσης να πω ότι συμφωνώ εδώ με την άποψη ότι ότι ανάλογα με τη φύση του ωροσκοπίου μπορεί να βιώνονται περισσότερο ελάσσονες ή μείζονες όψεις. ένα άτομο που ξεκουράζεται από το κάρμα του θα έχει γενικά όψεις "εύκολες" στα θέματα της ζωής και κάποιες γωνίες χιαστί ενδεχομένως για να αναλογιστεί κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με την ψυχή του. Ένα άτομο που έχει να δώσει ή να προσφέρει πολλά, θα πρέπει αντίθετα να έχει τετράγωνα και αντιθέσεις, ενώ οι ελλάσονες όψεις χρησιμεύουν γιατί είναι πιο δημιουργικές.. Ψυχολογικά το τετράγωνο μας αναγκάζει να κάνουμε προβολή του ενός πλανήτη σε άλλα πρόσωπα έξω από μας κι έτσι δε βοηθά και τόσο στην εξέλιξη μας όσο στη διατύπωση του αιτήματος. Αντίθετα αν μαζί με τα τετράγωνα υπάρχουν και ελάσσονες όψεις, μπορούμε να βρούμε συμβιβαστικές λύσεις στο αίτημα πιο δημιουργικά.

Αυτά από μένα και καλό μήνα...

Αργοναύτης
02-07-2007, 11:32 AM
Καταρχήν χαίρομαι που το Σ/Κ υπήρξαν τόσο ενδιαφέρουσες ανταλλαγές απόψεων... Επίσης χαίρομαι πάντα να βλέπω την Αργυρώ να κινείται με λεπτομέρεια και ακρίβεια που καμιά φορά εκνευρίζει μέχρι κι ένα Παρθένο...

Μπα, έχω συνηθίσει από Αιγόκερους, μην ανησυχείς. Απλά κακή χημεία έστω κι εκ του μακρώθεν. Εδώ και καιρό το'ριξα στα ψάρια και βρήκα την υγειά μου. :laugh: Κι εγώ αστειεύομαι.

Κασσιόπη
02-07-2007, 01:26 PM

Αστειεύομαι βέβαια και χαίρομαι που γράφετε κι οι δύο σε αυτή την ενότητα παιδιά, κι ας μη συμφωνείτε, γιατί είναι χαρά να διαβάζει κανείς τόσο τεκμηριωμένες και υψηλού επιπέδου θέσεις...

Σε ό,τι με αφορά πιστεύω ότι τα μισά τετράγωνα δεν έχουν σημαντική επίδραση αλλά το ενάμισι τετράγωνο, πιστεύω ότι έχει. Ένα ενάμισι τετράγωνο είναι σύνθετη όψη μεταξύ ενός τετραγώνου και ενός μισού τετραγώνου. Επειδή περιέχει την όψη του τετραγώνου το θεωρώ πιο δυνατή όψη από το μισό τετράγωνο.

Γενικότερα σε ό,τι αφορά όμως την ισχύ των όψεων καθώς και την ανταλλαγή απόψεων και την αντιπαράθεση για τις ποιότητες των ζωδίων (Ιχθύς, Παρθένος, Αιγόκερως, κλπ) θα ήθελα να επαναλάβω δύο παρατηρήσεις που έκανα σε προηγούμενα post ή και δημοσιεύσεις...

1. Υπάρχει η άποψη ότι σε ένα ζώδιο δε θα πρέπει να αποδίδουμε ιδιότητες, αλλά αιτήματα. Έτσι ένας Ιχθύς πραγματεύεται το θέμα του αλτρουϊσμού, αλλά δε σημαίνει ότι διάκειται θετικά προς αυτόν. Τον απασχολεί, αλλά μπορεί και να τον απορρίψει και να γίνει κάλλιστα οπορτουνιστής. Η αλήθεια είναι ότι η προσωπική μου εμπειρία κλίνει μάλλον προς το ότι οι Ιχθύς είναι καλοπερασάκηδες... Ωστόσο έχω τη γνώμη, ότι αυτό δεν είναι ανάγκη να είναι και κανόνας κι ότι κάπου αλλού μπορεί να υπάρχουν και άλλοι που δεν είναι... Ανάλογα στοιχεία ισχύουν και για τους Παρθένους. Αν βέβαια στο ωροσκόπιο ενός Παρθένου υπάρχει έντονος Ουρανός, υποθέτω ότι δεν πρέπει να ψάχνουμε οπωσδήποτε για τις παραδοσιακές ιδιότητες των Παρθένων. Ο Ουρανός αναιρεί νομίζω σε μεγάλο βαθμό τις παραδοσιακές ιδιότητες οποιουδήποτε ζωδίου.

2. Υπάρχει η άποψη που είχα γράψει στα άρθρα για την εσωτερική αστρολογία, που υποστήριζε η Bailey, ότι από τις επιδράσεις των ζωδίων (και κατ' επέκταση των όψεων) δεχόμαστε αυτά που είμαστε σε θέση να δεχτούμε στο σημείο εξέλιξης που βρισκόμαστε. Για όποιον μελετά τα πράγματα πιο πρακτικά, αυτό σημαίνει κάτι ανάλογο με την αρχή του Heisenberg στη φυαική. Οι φυσικοί νόμοι δεν ισχύουν μηχανικά, αλλά εμπεριέχουν πάντα τη μεσολάβηση του παρατηρητή. Συνεπώς η προσπάθεια μας να αξιολογήσουμε την αξία των όψεων έχει να κάνει και για ποιον άνθρωπο μιλάμε και πόσο "ευαίσθητος" είναι για να συλλάβει ελάσσονες όψεις ή χρειάζεται έντονες όψεις όπως τα τετράγωνα για να ενεργοποιηθεί

Στο σημείο αυτό επίσης να πω ότι συμφωνώ εδώ με την άποψη ότι ότι ανάλογα με τη φύση του ωροσκοπίου μπορεί να βιώνονται περισσότερο ελάσσονες ή μείζονες όψεις. ένα άτομο που ξεκουράζεται από το κάρμα του θα έχει γενικά όψεις "εύκολες" στα θέματα της ζωής και κάποιες γωνίες χιαστί ενδεχομένως για να αναλογιστεί κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με την ψυχή του. Ένα άτομο που έχει να δώσει ή να προσφέρει πολλά, θα πρέπει αντίθετα να έχει τετράγωνα και αντιθέσεις, ενώ οι ελλάσονες όψεις χρησιμεύουν γιατί είναι πιο δημιουργικές.. Ψυχολογικά το τετράγωνο μας αναγκάζει να κάνουμε προβολή του ενός πλανήτη σε άλλα πρόσωπα έξω από μας κι έτσι δε βοηθά και τόσο στην εξέλιξη μας όσο στη διατύπωση του αιτήματος. Αντίθετα αν μαζί με τα τετράγωνα υπάρχουν και ελάσσονες όψεις, μπορούμε να βρούμε συμβιβαστικές λύσεις στο αίτημα πιο δημιουργικά.

Αυτά από μένα και καλό μήνα...

Να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τον Βασίλη για τον απαράμιλλα ευγενή και εύστοχο τρόπο του, με τον οποίο μου επισημαίνει τα πάντα. :bigsmile:;)

Όσον αφορά το αστρολογικό περιεχόμενο της δημοσίευσης, γενικότερα δεν διαφωνώ κάπου, με μια μικρή επιφύλαξη στα όσα αναφέρονται περί εσωτερικής αστρολογίας κι αυτό λόγω δικής μου μη ενασχόλησης με το θέμα, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.

Μόνο μια μικρή ερώτηση: Θεωρώ πως η αιτιολόγηση της σημαντικότητας της ισχύος του ενάμιση τετραγώνου είναι πολύ εύστοχη, όσον αφορά το "υπολογιστικό " της μέρος. Θα ήθελα όμως μια διεξοδικότερη ανάλυση όσον αφορά και το ποιοτικό της.

Καλό μήνα και σε σένα, Βασίλη :)

Βασιλης Παπαδολιας
02-07-2007, 03:12 PM
Ποιοτικά δεν ξέρω αν είμαι ο κατάλληλος να εξηγήσω τι σημαίνει το ενάμισι τετράγωνο και γιατί είναι σημαντικό ή τουλάχιστον πιο σημαντικό απο το ημιτετράγωνο.

Και για τις δύο όψεις πάντως, αν αντλήσω κάποιες πληροφορίες από τη σύγκριση ψυχολογίας και αστρολογίας θα τολμούσα να κάνω μία τελείως προσωπική εκτίμηση ότι σε μία όψη ημιτετραγώνου ή ενάμισι τετραγώνου συνήθως εμπλέκονται δύο διαδοχικά ζώδια, δύο ζώδια δηλαδή που ανήκουν στο αντίθετο στοιχείο (ψυχολογικά για τη φωτιά αντίθετη είναι η γη και για το νερό ο αέρας).

Σε τέτοιες περιπτώσεις ωστόσο η σύγκρουση δεν είναι πάντα εμφανής, ιδιαίτερα αν στην όψη εμπλέκονται αντίθετα στοιχεία (γη - φωτιά ή αέρας - γη), γιατί στις περιπτώσεις αυτές συνήθως το ένα στοιχείο είναι συνειδητό και εμφανές και το άλλο ασυνείδητο και εκφράζεται υπόγεια ή με εκρήξεις σε συγκεκριμένες στιγμές απόγνωσης. Έτσι δεν είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς την ύπαρξη μίας τέτοιας σύγκρουσης.

Η ύπαρξη ενός τετραγώνου όμως στην όψη ενάμισι τετράγωνο στην ουσία λειτουργεί κάπως σαν την όψη Ταυ, την όψη δηλαδή των δύο τετραγώνων που κάνουν μία αντίθεση. Εκεί το σημείο της κορυφής ενισχύεται από το γεγονός ότι είναι στο κέντρο δύο αντίρροπων δυνάμεων και πρέπει να φέρει την ισορροπία. Έτσι κι εδώ στην όψη του ενάμισι τετραγώνου το σημείο που συναντάται το τετράγωνο με το ημιτετράγωνο ισχυροποιείται και κάπου εκεί δημιουργείται πιστεύω κι η ειδοποιός διαφορά, γιατί η ύπαρξη δύο όψεων που συναγωνίζονται μεταξύ τους αναγκάζει το στοιχείο που στο ημιτετράγωνο παραμένουν ασυνείδητα να εκδηλωθούν.

sagimoon
02-07-2007, 08:02 PM
Με πολύ προσοχή προσπάθησα να παρακολουθήσω τα τεκτενόμενα...
Μήπως να ανοίξουμε ένα πόστ με θέμα: <Τα ζώδια με έντονη παρουσία στο myhoroscope;
Ελάτε !!! Πλάκα κάνω !!! :cheesy:

Κασσιόπη
02-07-2007, 08:58 PM
Με πολύ προσοχή προσπάθησα να παρακολουθήσω τα τεκτενόμενα...
Μήπως να ανοίξουμε ένα πόστ με θέμα: <Τα ζώδια με έντονη παρουσία στο myhoroscope;
Ελάτε !!! Πλάκα κάνω !!! :cheesy:

Έχει καλώς. Θα το συνέχιζα, γιατί έχω κάποιες ενστάσεις στα όσα σημείωσε ο Βασίλης, αλλά από ότι φαίνεται το θέμα έχει αρχίσει να γίνεται κουραστικό για πολλούς χρήστες.

Maroulita
02-07-2007, 09:04 PM
Έχει καλώς. Θα το συνέχιζα, γιατί έχω κάποιες ενστάσεις στα όσα σημείωσε ο Βασίλης, αλλά από ότι φαίνεται το θέμα έχει αρχίσει να γίνεται κουραστικό για πολλούς χρήστες.

Δε νομίζω Κασσιόπη μου! Το θέμα έχει ενδιαφέρον και μην κολλάς!! :)

dorian
02-07-2007, 09:25 PM
Καθόλου κουραστικό, πολύ θα ήθελα να το συνεχίσετε!
Ίσως να διαμορφώσουμε και κάποια άποψη τελικά για το όλο θέμα, γιατί οι μόνες όψεις των οποίων η επίδραση γίνεται αισθητή σε μένα είναι η σύνοδος και το τετράγωνο. Το θέμα είναι όμως, ότι το μόνο εύκολο είναι να βρούμε άπειρες όψεις σε ένα γενέθλιο χάρτη...

sagimoon
02-07-2007, 09:48 PM
Κασσιόπη, συνέχισε !

Ειλικρινά δεν είναι καθόλου κουραστικά, τουλάχιστον για τους ενδιαφερόμενους.
Και εγώ δηλώνω ενδιαφερόμενη με την αστρολογία. και για να πω την γνώμη μου αρχίζω :
Συμφωνώ απόλυτα με το ότι το ενάμισυ τετράγωνο είναι δυνατότερη όψη από το μισό. Απλά και λογικά. Γιατί και η αστρολογία έχει βάση την λογική και ας μην την βλέπουν όσοι δεν θέλουν να την δούν έτσι.
Για την 150 άρα έχω να πω ότι είναι διλληματική όψη, πχ θες να είσαι μπίζνες γούμαν, μα έχεις και τύψεις ότι δεν μεγαλώνεις εσύ τα παιδιά σου...και υπάρχει μια συνεχείς εσωτερική ανατάραξη.
Αυτό όμως πιστεύω ότι ισχύει εντονότερα όταν η όψη σχηματίζεται με προσωπικούς πλανήτες, ή κυβερνήτες.
Και πάμε στον άξονα προσφοράς συγκεκριμένης/προσφοράς οικουμενικής.
¶ξονας παρθενοσπασίκλας/ψαρομουλώχτρας.
εξανθημάτων/λεπιών
στην λέω/στην φυλάω
πιάσε το bedadine/φέρε την μεθαδώνη
κλπ κλπ

Αχ, τί να πούμε....δεν μαζευόμαστε για κανα καφέ λέω γω, να τα πούμε αντί να τα γράφουμε? Ποιός θα με σώσει από την κριαρίσια σελήνη μου εμένα??? Ποιός???

Maroulita
02-07-2007, 09:55 PM
Μπα σε καλό σου βρε Αντωνία!! Μ' έκανες και γέλασα με τα διλήμματα που έθεσες...!

Να θέσω και ένα ακόμη ζήτημα στην τράπεζα συζητήσεως... ακόμα κι όταν μιλάμε για ελάσσονες και μείζονες όψεις, τί θα μπορούσαμε να πούμε όταν έχουμε π.χ. ένα τετράγωνο με οριακή ανοχή και ένα ακριβέστατο ημιτετράγωνο, ενάμισυ τετράγωνο ή χιαστί; Σε ποιο θα δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση; Εννοείται πως αυτό από μόνο του δε λέει τίποτα, αλλά θεωρείται εύλογος παράγοντας η οριακή ανοχή των όψεων, ακόμα και όταν είναι μείζονες;

sagimoon
02-07-2007, 10:45 PM
Μαρουλιτα μου...
Η ανοχή των όψεων είναι μεγάλο πράμα...

πχ ¶ρης στην φωτιά, και Σελήνη στην κατσαρόλα σε αντίθεση.

Με ανοχή 10 μοιρών, μπορεί και κανείς να μην καταλάβει ότι λίγο πήρε το φαί.
Με ανοχή 5 μοιρών, αρχίζεις τα τάματα και τις αλχημείες μαζί. Πχ Αγιε μου Φανούριε, κάνε να έρθει φαγωμένος ο άντρας μου κι ας έφαγε και με την διευθύντριά του την καινούρια. Αλλά ας μαζέψω κι εγώ το πάνω πάνω που αντέχει, ίσα μια ληψή μερίδα μα θα βάλω σαλάτα, τζατζίκι, πίτα, θα χορτάσει αν πεινάει....εγώ φυσικά αρχίζω δίαιτα από αυτή την στιγμή...
Με ανοχή 2 μοιρών, μετά το ουρλιαχτό, αρχίζεις να βρίζεις τον Κύριο γιατί σε αναγκάζει να ανεχτείς την ίδια σου την παρουσία σε αυτόν τον κατακαημένο κόσμο, βρίζεις το εργοστάσιο της...κατσαρόλας, τον ανάδρομο ερμή πιθανόν,
και αρχίζεις και ψάχνεις για καλό ντιλίβερι.
Να έλεγα και για την μηδενική ανοχή, αλλά φοβάμαι ότι θα φάω μπαν -άνα...:idea:

Αργοναύτης
02-07-2007, 11:18 PM
Η ερμηνεία των όψεων με τις αρχές του Εσωτερισμού που ανέφερε ο Βασίλης είναι σεβαστή, αλλά προτιμώ να βλέπω τα πράγματα πιο πρακτικά. Αν θεωρήσουμε μάλιστα τις διδασκαλίες της Bailey ως θέσφατα, το πιθανότερο είναι ότι θα σηκωθεί να φύγει ο απλός κόσμος από την Αστρολογία γιατί η Bailey μιλούσε σε ένα άλλο επίπεδο, πολύ πιο υψηλό, που δεν αφορά την γήινη και μέτρια ύπαρξή μας που είναι του μέσου όρου και λειτουργεί σε άλλες συχνότητες. Η Αστρολογία πρέπει να ''κατέβει'' στο λαό και να γίνει κατανοητή, και μου φαίνεται ότι οι Εσωτεριστές δεν συμβάλλουν πολύ σ'αυτό γιατί είναι περίπλοκοι και μιλάνε θεωρητικά κυρίως.

Σχετικά με το συμβολισμό του τετραγώνου και γιατί το θεωρώ σημαντικότερα από όλα : Η προσωπικότητα είναι κυρίως αυταρχική ή κυρίως υποχωρητική, κυρίως εξωστρεφής ή κυρίως εσωστρεφής, αλλά πάνω απ'όλα είναι γήινη και φυλακισμένη σε ένα ορατό κόσμο. Ο κόσμος, ορατός και πραγματικός συμβολίζεται από το τετράγωνο (μιλάω και εγώ λίγο εσωτερικά τώρα βέβαια). Για να το πω ποιητικά ''είμαστε φυλακισμένοι στο τετράγωνο'' που συμβολίζει την απτή πραγματικότητα και την ύλη. 'Οσο πνευματικοί και να γίνουμε, μέχρι το θάνατό μας την ζωή μας την ορίζει η αρχή του τετραγώνου που είναι και ο κύκλος ουσιαστικά. Η ζωή οικοδομείται πάνω σε σκληρές αντιθέσεις, τετράγωνα και μισά τετράγωνα, το ίδιο και ο χαρακτήρας. Στην 8η αρμονική. Οι υπόλοιπες όψεις είναι χαρακτηριστικές αλλά όχι αυτές που έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο στα δρώμενα.

Πρέπει να βρεθούν τρόποι σύνθεσης των όψεων και να περιγραφεί ο χάρτης ως ολότητα. ''Είμαι αυτό ή το άλλο, όχι λίγο απ'όλα'' (αυτό ως προς τα βασικά στοιχεία της προσωπικότητας φυσικά και όχι επιμέρους στοιχεία). Τα βασικά στοιχεία που φτιάχνουν προσωπικότητα για μένα τα δίνουν οι σκληρές όψεις, ανεξαρτήτως αν είναι 45, 90, 180 ή 135 μοίρες. Αλλά αυτό όπως τόνισα είναι ευρέως διαδεδομένη άποψη. 'Αλλοι το δέχονται, άλλοι όχι.
Παρέθεσα τις απόψεις 1) Charles Carter και 2) Reinhold Ebertin παραπάνω. Και οι δυο είναι ήδη πολύ παλιοί και ξεπερασμένοι και από τότε έγιναν άλματα. Και οι δυο τόσο διαφορετικών σχολών κι όμως συμφωνούν ότι δεν υπάρχουν αρνητικές και θετικές όψεις. Θα παραθέσω τώρα και μια τρίτη άποψη, του αστρολόγου Thomas Schafer για τις όψεις, εφόσον η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από το μισό τετράγωνο :

''Από τις μικρότερες όψεις δεν θα πρέπει να μην αναφέρουμε ακόμα το μισό τετράγωνο (45 μοίρες) και το ενάμισι τετράγωνο (135 μοίρες). Και οι δυο έχουν μια επιρροή πολύ έντονη. Σύμφωνα με την εμπειρία μου, ακόμα και το μισό τετράγωνο και το ενάμισι τετράγωνο δικαιωματικά συμπεριλαμβάνονται στην ερμηνεία''.

Μια μεγάλη μερίδα των δυτικών αστρολόγων δεχόνται σήμερα, ότι μεγαλύτερη σημασία έχει η φύση των πλανητών που σχηματίζουν την όψη, και δευτερευόντως το αν είναι τρίγωνο ή τετράγωνο ή μισό τετράγωνο κοκ.
Παράδειγμα : Ας υπόθέσουμε ότι υπάρχει ένα τετράγωνο μεταξύ Σελήνης - Δία. Η κατάσταση δεν πρέπει να περιγραφεί ως ''αρνητικά συναισθήματα'', αλλά ως ''θετικά συναισθήματα σε υπερβολή''. Το αποτέλεσμα όχι ως αρνητικό, αλλά ως θετικό μέσα από υπερβολή και ένταση, εσωτερική ή εξωτερική, έχει λιγότερη σημασία. Σημασία έχει ότι οι σκληρές όψεις, συμπεριλαμβανομένου του μισού τετραγώνου κινητοποιούν. Την θετικότητα στην συγκεκριμένη περίπτωση στην όψη αυτή την προσδίδει ο Δίας και την υπερβολή το τετράγωνο, όμως η όψη δεν παύει να είναι θετική.

Δεύτερο παράδειγμα : Τρίγωνο Σελήνης - Ποσειδώνα : Η κατάσταση δεν πρέπει να περιγραφεί ως αρνητική, αλλά ούτε και ως υπερβολικά θετική και αρμονική όπως πιστεύεται. Τα χαρακτηριστικά του Ποσειδώνα ακόμα και σχηματίζοντας τρίγωνο με τη Σελήνη, παραμένουν : Ευαισθησία, φαντασία, όνειρο, καλλιτεχνικές τάσεις, τάσεις φυγής. Η έκφραση του Ποσειδώνα παραμένει ακόμα και σε ένα τρίγωνο επικίνδυνη. Φυσικά δεν είναι τόσο επικίνδυνη όσο θα ήταν σε ένα τετράγωνο ή σε ένα μισό τετράγωνο ή σε οποιαδήποτε ''σκληρή'' όψη, αλλά τα παθητικά χαρακτηριστικά του Ποσειδώνα παραμένουν. 'Ετσι το άτομο κινδυνεύει με ένα τρίγωνο Ποσειδώνα χίλιες φορές περισσότερο να χάσει ευκαιρίες και να αποφύγει την δράση λόγω της παθητικότητας και της υπερβολικής ευκολίας που έτσι κι αλλιώς χαρακτηρίζει ένα τρίγωνο. Το τρίγωνο είναι εύκολη ροή, αλλά είναι παθητική όψη και όταν σχηματίζεται μεταξύ δυο επίσης ''παθητικών'' συμβόλων (Ποσειδώνα και Σελήνης), τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι καταστροφικό χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι.

'Ετσι πολλοί μπορούμε να πιστεύουμε ότι την εποχή που η Σελήνη μας τετραγωνίζεται από τον Δία και ταυτόχρονα δέχεται ένα τρίγωνο από τον Ποσειδώνα, για το κακό αποτέλεσμα οφείλεται το τετράγωνο του Δία και όχι το τρίγωνο του Ποσειδώνα. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση : Για το κακό αποτέλεσμα ευθύνεται στη συγκεκριμένη περίπτωση η υπερβολή και η υπεραισιοδοξία του Δία (που τετραγωνίζει τη Σελήνη) και η νωθρότητα του Ποσειδώνα (που τριγωνίζει τη Σελήνη) σε αγαστή συνεργασία. Δεν είναι καθόλου σίγουρο όμως ότι αν απουσίαζε το τρίγωνο του Ποσειδώνα, το τετράγωνο του Δία θα έκανε την ίδια ζημιά.

Τρίτο παράδειγμα : Ερμής τρίγωνο 'Αρης. Κι εδώ ισχύει ο ίδιος κανόνας. Το τρίγωνο είναι ευκολία. Επειδή όμως και πάλι ισχύει ο κανόνας ότι οι πλανήτες που σχηματίζουν την όψη έχουν τον πρώτο και τελευταίο ρόλο και όχι η όψη, το αποτέλεσμα θα είναι το εξής : Ο 'Αρης ως πιο ισχυρός από τον Ερμή, θα οπλίσει το άτομο με δυναμισμό στο λόγο, γραπτό ή προφορικό, ετοιμότητα, θάρρος της γνώμης του, αγωνιστικότητα. Το άτομο θα απολαμβάνει να δίνει μάχες μέσα από το λόγο ή μπορεί να έχει ένα ταλέντο για διδασκαλία και ρητορεία. Δικηγόρος, μαχητικός δημοσιογράφος, μαχητικός πολιτικός ? Η φύση της όψης (τρίγωνο) τον κάνει λιγότερο εριστικό και εγωπαθή απ'ότι θα τον έκανε μια αντίθεση ή μια οποιαδήποτε σκληρή όψη, αλλά η διαφορά από το τετράγωνο ή την αντίθεση 'Αρη-Ερμή δεν θα είναι εύκολα ορατή. Θα τον χαρακτηρίζει ένας ''πύρινος'' λόγος, συχνά πολεμικός για χάρην υπεράσπισης ή κατάκτησης πολλών πραγμάτων. Είναι ο μαχητής του λόγου, ο σατυρικός συγγραφέας, ο πολιτικός με το φλέγμα (ανάλογα μεταξύ ποιών ζωδίων σχηματίζεται η όψη, θα έχουμε κάθε φορά περισσότερες πληροφορίες. Αν ο Ερμής είναι στο Σκορπιό, μπορεί αυτή η όψη με τον 'Αρη, ακόμα και αν είναι τρίγωνο, να τον κάνει εξαιρετικά καυστικό και ειρωνικό, αυτό που λέμε ''η γλώσσα που τσακίζει''. Αν είναι στο Ζυγό, το αποτέλεσμα θα είναι τελείως διαφορετικό και ο τρόπος έκφρασης πολύ περισσότερο κομψός. Αν είναι στον Λέοντα μαζί με όλα τα άλλα χαρακτηριστικά του Ερμή-'Αρη, θα υπάρχει ένα επιπρόσθετο στοιχείο υπερβολής, πχ. μετά τις νίκες θα ζητωκραυγάζει. Αν είναι στην Παρθένο μπορεί να είναι από συγγραφέας επιθεώρησης μέχρι λέκτορας).

'Αρα παίζει ρόλο κατά σειρά :
- η φύση των πλανητών που σχηματίζουν την όψη
- δευτερευόντως η όψη από μόνη της (αν είναι πχ 45, ή 120 μοίρες ή ή...)
- τα ζώδια στα οποία βρίσκονται οι πλανήτες που σχηματίζουν την όψη, τα οποία απλά θα δώσουν λίγο χρωματάκι.

Οι παραπάνω θέσεις δεν είναι απόλυτες, όμως είναι ένας δρόμος. Είναι στοιχειώδη στοιχεία από ένα ευρέως διαδεδομένο concept - μέθοδο. Για μένα οι γωνίες 45 μοιρών είναι πάρα πολύ σημαντικές. Εξετάζω ακόμα και τις όψεις 72 και 144 μοιρών γιατί πιστεύω ότι ο άνθρωπος είναι ένα μοναδικό ον πολυτάλαντο και πολύπλευρο, και ένα ον με θεική προέλευση. Η γερμανική σχολή, προσπαθώντας να διορθώσει κάποια πράγματα από την κλασσική εποχη της Αστρολογίας έκανε ένα πολύ σοβαρό λάθος να παραλείψει για κάποια χρόνια τελείως αυτές τις ελάσσονος σημασίας όψεις, κι ακόμα και τα εξάγωνα, κι αυτό αποδείχθηκε τραγικό λάθος, γιατί στην Αστρολογία όσα περισσότερα στοιχεία εξετάζεις τόσο καλύτερα. Αλλά φαίνεται ότι όσον αφορά τη θέση τους για τις σκληρές όψεις έχουν δίκιο ότι είναι πάρα πολύ ισχυρές.

Βασιλης Παπαδολιας
03-07-2007, 09:50 AM
Κι εγώ συμφωνώ με την ερμηνεία που έδωσε ο Δημήτρης για τις όψεις και νομίζω το είχα αναφέρει παραπάνω στο διάλογο όταν αναλύαμε το αν η Αφροδίτη σε συγκεκριμένο χάρτη είναι ισχυρή ότι μία Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό είναι πιο επικίνδυνη από ένα Ερμή σε τετράγωνο με το Δία.

Σε ότι αφορά άλλα θέματα που θίχτηκαν όμως θα ήθελα να δώσω κάποιες διευκρινίσεις...

1. Πιστεύω ότι ο εσωτερισμός είναι απαραίτητος για όποιον ασχολείται με την αστρολογία για λόγους αυτογνωσίας. Δεν αισθάνομαι ότι υπάρχει άλλο σύστημα επαρκούς τεκμηρίωσης - αυτή την εποχή τουλάχιστον - που να εξηγεί γιατί φερόμαστε όπως φερόμαστε μέσα από τον αστρολογικό χάρτη πέρα από τον εσωτερισμό. Είναι δύσκολο βέβαια να ασχοληθείς με αυτόν. Αλλά είναι νομοτέλεια, αν αναζητάς πραγματικά την αυτογνωσία. Η αστρολογία ως πρόβλεψη δεν προσφέρει αυτογνωσία. Προσφέρει κάποιου είδους αυτογνωσία αν συνδεθεί με την ψυχολογία και την ψυχανάλυση, αλλά φοβάμαι ότι κι εκεί πάμε στα ίδια γιατί πολύ λίγος κόσμος γνωρίζει τι είναι προβολή ή μεταβίβαση. Συνεπώς έχουμε το ίδιο και το αυτό. Η προσπάθεια να κάνουμε την αστρολογία προσιτή στον πολύ κόσμο είναι επιθυμητή κι από μένα επίσης, αλλά φοβάμαι ότι στην προσπάθεια που κάνουμε σε αυτή την κατεύθυνση πολλές φορές επιλέγουμε να απογυμνώνουμε την αστρολογία από το φιλοσοφικό της υπόβαθρο για να την κάνουμε να φαίνεται πιο επιστημονικοφανής και τελικά χάνουμε το θεωρητικό σύστημα πίσω από αυτήν και καταλήγουμε να τη χρησιμοποιούμε ως απλή τεχνική.

2. Προς την ίδια κατεύθυνση αισθάνομαι ότι η άποψη που τείνει να χαρακτηρίσει την αστρολογία ως απλά μία γλώσσα που εξηγεί τον κόσμο (η σημειολογική άποψη που προωθήθηκε πάρα πολύ από τη γερμανική σχολή) δεν κάνει επί της ουσίας καλό. Δημιουργεί την εντύπωση ότι η αστρολογία είναι κάτι που μπορεί να επανιδρυθεί ανά πάσα στιγμή με νέα σύμβολα, νέες ιδιότητες και νέες ερμηνείες. Αυτό καταργεί τελείως τον παραλληλισμό με τους συμβολισμούς των αρχετύπων, καθώς τα αρχέτυπα είναι έννοιες που μένουν στο συλλογικό ασυνείδητο με χρήση χιλιάδων χρόνων και δεν εφευρίσκονται σε μία δεκαετία. Επίσης δίνει μία χροιά σοφιστείας στην αστρολογία, καθώς η οποιαδήποτε τελικά σχολή μπορεί να εφεύρει το δικό της σύστημα. Και βεβαίως δεν ομιλώ καθόλου για την απώλεια της επαφής με τα εσωτερικά συστήματα. Με τον τρόπο αυτό λοιπόν αισθάνομαι ότι η αστρολογία απογυμνώνεται τελείως από το φιλοσοφικό background της. Βεβαίως οι προσπάθειες αυτές έχουν κι ένα καλό. Αλλάζουν το σύστημα αναφοράς και μας επιτρέπουν να ανανεώσουμε σε κάποιο βαθμό το ίδιο το κλασικό σύστημα. Λειτουργούν ως αντίθεση για να επιφέρουν νέα σύνθεση και σ' αυτό είναι επιθυμητές...

Όσο για τις όψεις ζητώ συγγνώμη αν δεν κάλυψα τους συμμετέχοντες. Όπως είπα μπορεί να μην είμαι ο πιο κατάλληλος να εξηγήσω τη δύναμη της κάθε όψης. Επαναλαμβάνω ότι συμφωνώ με την ιεράρχηση που έβαλε ο Δημήτρης που ορίζει ως πιο σημαντικό ποιοι πλανήτες συμμετέχουν και στη συνέχεια τι όψη κάνουν.

Επίσης θα ήθελα να προσθέσω ότι κατά τη γνώμη μου έχει σημασία στις όψεις το αν η όψη είναι αποκλίνουσα ή συγκλίνουσα. Δηλαδή, αν έχουμε ένα γρήγορο πλανήτη που φεύγει από έναν αργό, τότε η όψη έχει πιστεύω λιγότερη σημασία από ό,τι αν ο γρήγορος πλανήτης συγκλίνει σε έναν αργό. Αυτό συμβαίνει για προφανείς λόγους. Στο προοδευτικό ωροσκόπιο για παράδειγμα μετά από λίγο καιρό ο γρήγορος πλανήτης θα έχει διαφύγει της όψης, ενώ ο συγκλίνων θα πλησιάζει περισσότερο. Φυσικά αυτό συνδυάζεται και με την ανοχή...

Επίσης θα ήθελα να πω ότι χαίρομαι πολύ να διαβάζω τις συνταγές της Αντωνίας :)

Καλημέρα σε όλους...

Fotini Christodoulou
03-07-2007, 09:54 AM
Xαίρομαι να σας διαβάζω παιδιά!Η ανταλλαγή των απόψεων σας μας βοηθά κι εμάς που δεν γνωρίζουμε πολλά να κατανοήσουμε περισσότερα!

Παρακαλώ συνεχίστε!:bigsmile::bigsmile:

υγ: Aντωνία...ζωγραφισες με τον δικό σου μοναδικό τρόπο :love:

starfish
03-07-2007, 12:58 PM
Ειναι μια εξαιρετικα ενδιαφερουσα ανταλλαγη γνωσεων και αποψεων, που δεν γινεται επ ουδενι κουραστικη. Αν νιωθετε οτι δεν εχετε εξαντλησει το θεμα, περιμενουμε κι αλλα!!:bigsmile::bigsmile:

Κασσιόπη
04-07-2007, 11:18 AM
Η ιεράρχηση σχετικά με τις όψεις που δόθηκε από τον Αργοναύτη, με βρίσκει και μένα σχετικά σύμφωνη. Και νομίζω πως όλοι συμφωνούμε πως υφίσταται και μια τέταρτη παράμετρος, η οποία αφορά τους οίκους μέσω των οποίων επιδρούν οι όψεις. Ωστόσο υπάρχει κάτι που με απασχολεί, και θα το εξηγήσω παρακάτω.

Να ξεκαθαρίσω επίσης πως εξακολουθώ να εμμένω στην άποψή μου (αυτό θα έλειπε!!) πως οι ελάσσονες όψεις γίνονται περισσότερο αισθητές σε ωροσκόπια όπου απουσιάζουν οι μείζονες όψεις.

Γενικότερα έχω μία επιφύλαξη ως προς οποιαδήποτε ερμηνεία στηρίζεται κύρια ή αποκλειστικά σε υπολογιστική αιτιολόγηση (κι αυτό όχι μόνο σε ερμηνείες προσωπικών ωροσκοπίων, αλλά και όσον αφορά άλλες μεθόδους στην Αστρολογία).

Εάν κρίνουμε τον αστρολογικό χάρτη ως σύνολο, πιστεύω πως οφείλουμε να τον δούμε ως κάτι περισσότερο από έναν γεωμετρικό κύκλο. Κι αυτό υπό την έννοια ότι οι διαφορές μεταξύ των όψεων περιλαμβάνουν εν γένει ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Π.χ. η γωνία 120ο και η γωνία 240ο δεν είναι απολύτως ίδιες, καθώς εκφράζουν άλλη ποιότητα. Δεν πρόκειται δηλαδή και στις δύο περιπτώσεις για γωνία 120ο, οι οποίες σε δεύτερο επίπεδο διαφοροποιούνται λιγάκι ανάλογα με το ποια ζώδια συμμετέχουν.

Και σχηματικά να το δει κανείς, άλλο πράγμα είναι ένα τόξο 120ο και άλλο ένα τόξο 240ο. ¶λλο ένα τεταρτοκύκλιο που εκφράζεται από μια γωνία 90ο, άλλο το ημικύκλιο που δίνει τις 180ο κι άλλο τα τρία τεταρτοκύκλια που δίνουν τις 270ο.

Τώρα, σχετικά με το θέμα των συγκλινουσών ή αποκλινουσών γωνιών δεν ξέρω κατά πόσο συμφωνώ με το δεδομένο πως οι πρώτες είναι ισχυρότερες. Ίσως τις δεύτερες να τις αντιλαμβάνεται κανείς καλύτερα, ως κάτι το οποίο να ξέρει πως να το χειριστεί αποτελεσματικότερα.
Και σχετικά με το προοδευτικό ωροσκόπιο, αν σκεφτούμε πως οι όψεις έχουν ανοχή κατά 10ο μέγιστο, το πολύ στην ηλικία των 10 ετών του ατόμου θα πρέπει να έχουν φτάσει στο μέγιστο της επιρροής τους.

Αυτά, όσο μπορούσα συνοπτικότερα.

Υ.Γ. Αντωνία, μου αρέσει που λες κιόλας πως δεν είσαι τυπική Καρκίνος και μαμά. Οι απλές συνταγές οι δικές σου είναι ... το τραπέζι του "κύριε πρέσβη μας κακομαθαίνετε" για πολλούς πολλούς άλλους!! :)

Toksotaki
06-07-2007, 12:17 AM
Συγνωμη οπου να ηταν εγραψα την απαντηση που ηθελα σε μελος!Γραψτε λαθος!Συνεχιστε!

Maroulita
06-07-2007, 12:23 AM
Για λόγους συνοχής της συζήτησης, κάποια ποστ μεταφέρθηκαν σε νέο θέμα με τίτλο "Συγκλίνουσες και αποκλίνουσες όψεις (http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=4058)".

dream_on
06-07-2007, 12:33 AM
Καλησπέρα. Διαβάζω πιο πάνω, οτι ο Αρης είναι πιο ισχυρός από τον Έρμή. Αυτό είναι γενικός κανόνας; Δηλαδή, μπορουμε να βάλουμε τους πλανήτες σε μια σειρά ξεκινώντας από τον πιο ισχυρό; Και αν ισχύει αυτό, ποια είναι η σειρά; Επίσης, αν ο Αρης είναι σε πτώση και ο ερμής σε θέση, εξακολουθεί ο Αρης να είνα πιο ισχυρός; Και κάτι τελευταίο..πιο δυνατές είναι οι όψεις που κάνουν τα φώτα, ή οι πλανήτες;

Toksotaki
06-07-2007, 01:16 AM
dream_on εχεις απιστευτα ωραιες ερωτησεις...θα σου απαντησω σε οτι ξερω...Ενας πλανητης ειναι ισχυρος μεσα στον χαρτη μας(οχι αποκλειστικα ο Αρης) οταν εχει τιτλους δηλαδη βρισκεται σε εξαρση η ειναι στο ζωδιο που κυριαρχει π.χ Αρης στον Κριο...οταν εχουμε αναδρομο πλανητη παυει να ειναι τοσο ισχυρη περιοριζεται η ισχυς,αλλα δεν παυει να μας επηρεαζει σε ενα πιο προσωπικο επιπεδο αφου γνωστο ειναι οτι λειτουργουν εσωτερικα..πρεπει να μαθουμε να τον ελεγχουμε...επισης για να ειναι ενας πλανητης ισχυρος πρεπει να κανει γωνιες με πολλους πλανητες(κατα προτιμηση συνοδου-το παντρεμα των πλανητων οπως λεγεται)αφου χρωματιζει αλλα και χρωματιζεται απο τις ιδιοτητες του αλλου πλανητη...Οντως οι οψεις που κανουν τα φωτα ειναι παρα μα παρα πολυ σημαντικες αφου ο Ηλιος εκπροσωπει το συνειδητο ενω η σεληνη το υποσεινητο(ΕΙΔΙΚΑ τις γυναικες περιγραφουν οι θηλυκοι πλανητες..η αφροδιτη,σεληνη κ.λ.π)πρεπει να δινουμε βαση σε ολα...εχω εδω ενα αρθρο που μπορει να σε ενδιαφερει!πατα εδω (http://www.myhoroscope.gr/showthread.php?t=2525&highlight=%F0%EB%E1%ED%E7%F4%E7%F2+%F4%E9%F4%EB%EF %F5%F2):bigsmile:

katerina2
30-03-2008, 04:04 PM
Πώς θα χαρακηρίζατεένα άτομομε τιςπαρακάτω όψεις Ποσειδώνιο ή Πλουτώνιο?
Ποσειδώνας στον Αιγόκερω και στον 6ο οίκο (σε σύνοδο με την ακμή του 7ου) και
σε συνοδο με ήλιο, ερμή
τετράγωνο με άρη
εξάγωνο με πλούτωνα
αντίθεση με ωροσκόπο
Πλούτωνας στον σκορπιό και στον 5ο οικο
σε εξάγωνο με ήλιο, ερμή
τετράγωνο με σελήνη
ενάμιση τετράγωνο με άρη
τρίγωνο με δία, ωροσκόπο, μεσουράνημα

Ευχαριστώ εκ των προτέρων:bigsmile:

Βασιλης Παπαδολιας
31-03-2008, 06:44 PM
Katerina λίγο δύσκολο να απαντήσουμε έτσι. Μπορεί να μην είναι και τίποτα από τα δύο. Θα πρέπει να δούμε το χάρτη..

katerina2
31-03-2008, 06:48 PM
Katerina λίγο δύσκολο να απαντήσουμε έτσι. Μπορεί να μην είναι και τίποτα από τα δύο. Θα πρέπει να δούμε το χάρτη..

καταλαβαίνω Βασίλη...ευχαριστώ πάντως πολύ για την απάντηση!