PDA

View Full Version : Ανάδρομος Κρόνος



Λίλιαν Σίμου
08-01-2005, 08:25 PM
Ο Κρόνος είναι ο Μεγάλος Δάσκαλος του ζωδιακού. Έρχεται να μας συνετίσει, να μας προσφέρει τη γνώση μέσα από την εμπειρία του χρόνου, μέσα από δυσκολίες κι αγώνα, να μας επιβραβεύσει.

Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουμε τον Κρόνο με ελαφρότητα ή επιπολαιότητα. Τότε ορθώνει εμπρός μας σκληρά εμπόδια, που μας φαίνονται ανυπέρβλητα βουνά.

Ο πλανήτης αυτός είναι ο τελευταίος των επτά παραδοσιακών πλανητών και ο πιο αργός αυτών. Παραμένει σε κάθε σημείο του ζωδιακού δυόμισι χρόνια, κάνοντας κατά περιόδους ανάδρομη φορά.
Ο ανάδρομος Κρόνος, όμως, τι επιδιώκει να εκφράσει;

Η προσωπικότητα και το Κάρμα του ανάδρομου Κρόνου
Κατά τη περίοδο της ανάδρομης φοράς του συγκεκριμένου πλανήτη, είναι καλό να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τις υποχρεώσεις μας και να ολοκληρώσουμε ημιτελή έργα του παρελθόντος. Είναι πολύ πιθανόν να εντοπίσουμε κενά ή παραλήψεις, ακόμη και σε θέματα που θεωρήσαμε τελειωμένα.
Γι� αυτό, μας καλεί να είμαστε προσεκτικοί και συνετοί. Να δώσουμε χρόνο στον εαυτό μας για περίσκεψη. Δεν επιτρέπονται οι υπερβολές και η βιασύνη. Η εμπειρία μπορεί να γίνει οδηγός μας. Είναι σημαντικό να ανακαλύψουμε την ωριμότητα που κρύβεται μέσα μας, την οποία κερδίσαμε με προσωπικό αγώνα και θυσίες.

Κατά το χρονικό διάστημα αυτό, οφείλουμε να διορθώσουμε ό,τι έχουμε κάνει λανθασμένο, διαφορετικά διαιωνίζουμε το πρόβλημα. Ο περιορισμός κι οι καθυστερήσεις που μας επιβάλει, θα μας δώσουν το περιθώριο να αναλογιστούμε την πορεία μας. Θα μπορέσουμε να μπούμε στον κόσμο της σοφίας πιο εύκολα.

Είναι ο πλανήτης που λειτουργεί πιο φυσικά και πιο άνετα από όλους, κατά την ανάδρομη φορά του. Μας προσφέρει μία δεύτερη ευκαιρία για να βελτιωθούμε.

ikouak
09-05-2006, 02:47 AM
Καλησπέρα κ. Σίμου,

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με τους ανάδρομους πλανήτες.
Για παράδειγμα έγω έχω γεννηθεί με ανάδρομο Κρόνο στην Παρθένο (6ο οίκο, τρίγωνο με Σελήνη). θα πρέπει να με ανησυχεί που ένας τόσο δυνατός πλανήτης δεν ήταν ορθόδρομος όταν γεννήθηκα?
Μάλιστα και ο Δίας μου (Λέων, 5ο οίκο) ήταν ανάδρομος όταν γεννήθηκα και μάλιστα σε αντίθεση με τον Ηλίο και τον Αρη μου.
Σαν να μην είναι καλοί συνδυασμοί αυτοί ε?

Ευχαριστώ,
Ιkouak

Alien1
22-07-2006, 11:49 PM
Eιναι απο τους πιο κακοτυχης πλανητες της δυτικης αστρολογια

Μονο σε οτι αφορα το οικονομικο φερνει καποια θετικα
στα υπολοιπα ειναι....κλαψτα

Ρένα Μεντάκη
24-07-2006, 03:13 PM
Ο ανάδρομος Κρόνος στον γενέθλιο χάρτη σου μπορεί να είναι και ένδειξη κακής σχέσης με τον πατέρα, ή αποξένωσης ουσιαστικής ή τυπικής. Το ότι ο Ήλιος σου σχηματίζει αντίθεση με έναν πλανήτη (οποιονδήποτε) επίσης ανάδρομο επιβεβαιώνει αυτό το γεγονός.

moutro28
24-07-2006, 09:59 PM
Eιναι απο τους πιο κακοτυχης πλανητες της δυτικης αστρολογια

Μονο σε οτι αφορα το οικονομικο φερνει καποια θετικα
στα υπολοιπα ειναι....κλαψτα

Εγώ που γεννήθηκα μ' αυτόν πάνω στο κεφάλι μου τι να πω; Δεν ξέρω αν με κατανοείς;

Alien1
24-07-2006, 11:36 PM
Εγώ που γεννήθηκα μ' αυτόν πάνω στο κεφάλι μου τι να πω; Δεν ξέρω αν με κατανοείς;

Παντως το να αυτοκτονησεις σιγουρα δεν αποτελει λυση :cheesy:

Κοιτα στο δικο σου το ζωδιο ισχυουν πραγματα που ειναι καπως διαφορετικα σε σχεση με το δικο μου

Παιζει και ρολο σε ποια θεση βρισκεται
Για παραδειγμα, τωρα που βρισκεται στο Λεοντα για μενα δεν ειναι καθολου καλο αλλα για σενα σε αυτη τη συγκεκριμενη θεση που βρισκεται ισως να μην σε επηρεαζει τοσο αρνητικα αλλα αντιθετα να παιρνεις κατι καλο απο αυτο

Fotini Christodoulou
25-07-2006, 12:47 AM
Σας παρακαλώ μην προσωποποιείτε τις συζητήσεις. Μείνετε επί του θέματος.

Φιλικά
Φωτεινή

marian_music
04-09-2006, 01:43 AM
Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε με τουσ ανάδρομους πλανήτες στο χάρτη μου??Γεννήθηκα στις 29 4 1987 στις 8 το πρωί στο Ηράκλειο Κρήτης...

Fotini Christodoulou
04-09-2006, 07:59 AM
Αγαπητή φίλη,

για οτιδήποτε έχει σχέση με σημεία,πλανήτες,πλανητοειδ είς ρωτάμε εδώ (http://www.myhoroscope.gr/showthread.php?t=1499&page=85)

mei
13-10-2006, 12:11 AM
γεια σας θα ήθελα να σας ρωτήσω τι δηλώνει ο ανάδρομος κρόνος στον λέων???κ επίσης ο αναδρομος κρόνος στον λέων στο 2 οίκο

tilpanos2
14-10-2006, 08:11 AM
Mei,
Κατά τη γνώμη μου δε δηλώνει απολύτως τίποτα.
Δεν το κάνει για σένα προσωπικά αυτό ο Κρόνος, αλλά επειδή ως πλανήτης έχει συγκεκριμένη περίοδο περιφοράς γύρω από τον ήλιο, όπως και η Γη.
Είναι ένα απολύτως περιοδικό και προβλέψιμο φαινόμενο, που συμβαίνει εδώ και χιλιάδες χρόνια, και θα συνεχίσει φυσικά να επαναλαμβάνεται με τον ίδιο ρυθμό.
Αυτά για τον πλανήτη Κρόνο.

Αν όμως εννοείς το Θεό Κρόνο, το Μεγάλο Δάσκαλο, δεν ξέρω, αυτός πραγματικά είναι απρόβλεπτος! Μπρρρρρ!!!

ΥΓ: Τι ακριβώς σπουδάζεις;

Λίλιαν Σίμου
15-10-2006, 01:52 AM
Αγαπητή mei

Παραβλέποντας την.......ευγενική παρέμβαση του προλαλίσαντος, που μαζί με την παρέα του γράφει σε όλους με τη δόση ειρωνίας και ισοπέδωσης που τους διακρίνει, σας απαντώ τα εξής:
Εν συντομία, ο Κρόνος δηλώνει εκεί την ανάγκη να υπάρχει αξιολόγηση των κεκτημένων και των πολύτιμων αγαθών, επίσης ενδέχεται να παρέχει δυσκολία απόκτησης αγαθών, με στόχο να κατανοηθεί το νόημα της λιτότητας και την αυτάρκειας στα απαραίτητα. Συνήθως, εκλείπει μία χλιδή ή άνεση και πολυτέλεια, καθώς κάποτε αυτή υπήρχε και χρησιμοποιήθηκε ατομοκεντρικά. Τώρα, πρέπει να αξιολογηθεί το οικονομικό ζήτημα με κριτική και σοφία και σε πιο ώριμη ηλικία, θα νοιώσετε την ασφάλεια που ίσως ακόμη δεν είναι εμφανής και σας κάνει ανήσυχη.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

mei
16-10-2006, 05:16 PM
ευχαριστώ πολύ:bigsmile:

ikouak
04-01-2007, 03:02 AM
Ο ανάδρομος Κρόνος στον γενέθλιο χάρτη σου μπορεί να είναι και ένδειξη κακής σχέσης με τον πατέρα, ή αποξένωσης ουσιαστικής ή τυπικής. Το ότι ο Ήλιος σου σχηματίζει αντίθεση με έναν πλανήτη (οποιονδήποτε) επίσης ανάδρομο επιβεβαιώνει αυτό το γεγονός.
Αν και είδα σχετικά αργά την απάντησή σας. Πέσατε μέσα...
Ευχαριστώ πολύ

lizy
10-05-2007, 07:48 PM
γεια σας! έχω ανάδρομο κρόνο στο χάρτη μου (λέων, 2ος οίκος) και θα ήθελα να ο ρωτήσω αν υπάχει περίπτωση να επηρεάζομαι περισσότερο από τον διελαύνοντα ανάδρομο κρόνο.
ο κρόνος σε ορθή φορά έκανε αντίθεση με τον ήλιο και την αφροδίτη μου στον υδροχόο την περίοδο Αυγούστου -Σεπτεμβρίου 2006 και δεν μπορώ να πω ότι την ένιωσα ιδιαίτερα τότε, κάθε άλλο μάλιστα. με το που αναδρόμησε όμως κ ιδιαίτερα όταν ήταν κοντά στις μοίρες μου (μάρτιος-απρίλιος) τα πράγματα ήταν ασφυκτικά κ είχαν όλα τα χαρακτηριστικά της κρόνιας επιρροής ως προς την όψη κ τους οίκους. κι αυτό πάλι άρχισε να φθίνει σταδιακά όταν ορθοδρόμησε ξανά κ η αντίθεση σιγά σιγά αποκλίνει.
επίσης κ διορθώστε με αν κάνω λάθος, το γεγονός ότι η σελήνη ως κυβερνήτης του χάρτη μου βρίσκεται στον αιγόκερω, δεν με καθιστά πιο ευάλωτη στις διελεύσεις του κρόνου;
ευχαριστώ

Λίλιαν Σίμου
11-05-2007, 10:29 AM
Αγαπητή lizy

Πολύ σωστή η σκέψη σας πως ο Κρόνος προβάλλει επιρροές που έχουν να κάνουν με τον ψυχισμό σας, εφ' όσον η Σελήνη σας βρίσκεται στον Αιγόκερο.

Για το θέμα της ανάδρομης φοράς, έχω να σας πω τα εξής: όταν ένας πλανήτης μας είναι στο γενέθλιο σε ανάδρομη φορά, αισθανόμαστε πιο οικείοι με το θέμα του, όταν και σε προοδευτικό σύστημα ή σε διέλευση είναι σε ανάδρομη φορά. Αλλά γενικά, τη διέλευση από μία μοίρα, την κατανοούμε ουσιαστικά, όταν ολοκληρώσει το πέρασμά του. Αν είναι να κάνει τρία περάσματα, δηλαδή ορθή-ανάδρομη-ορθή πορεία, θα έχουμε σαφή αντίληψη του τι μας παρείχε, στο τέλος.

Καλό όμως είναι να γνωρίζετε, πως μία διέλευση δεν φέρνει από μόνη της την αίσθηση μίας κατάστασης, εκτός κι αν είναι σε σύνοδο με γενέθλιο ή προοδευτικό πλανήτη μας. Διαφορετικά, συνδυάζεται με άλλα στοιχεία και άλλες διελεύσεις για να δώσει ένα νόημα.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

lizy
11-05-2007, 02:25 PM
Ευχαριστώ πολύ κυρία Σίμου για την απάντηση! και να προσθέσω ότι όντως ο κρόνος αυτό το διάστημα είναι σε σύνοδο με τον προοδευμένο ωροσκόπο μου.

melinam
10-06-2007, 08:12 PM
Γεια σας! Θα ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται όταν ο Κρόνος μπαίνει στο ζώδιο που έχεις τον γενέθλιο Κρόνο σου. Συγκεκριμένα από τον Σεπτέμβριο ο Κρόνος θα βρίσκεται στην Παρθένο. Στο γενέθλιο μου ωροσκόπιο ο Κρόνος είναι ανάδρομος στην Παρθένο στον πρώτο οίκο στις 12 45ο. Πρέπει κάτι να προσέξω σ' αυτήν τη διέλευση του? Ευχαριστώ! :cheesy:

Λίλιαν Σίμου
14-06-2007, 01:26 AM
Αγαπητή melinam

Όταν ο Κρόνος φθάσει στην γενέθλια θέση του Κρόνου σας, θα έχετε την επιστροφή του Κρόνου, μία πολύ σημαντική φάση στη ζωή σας θα ξεκινήσει και αφορά τον σχεδιασμό των επόμενων 30 ετών σας, των πιο δημιουργικών σας. Θα γίνει σε ένα χρόνο περίπου από τώρα, και θα είχε πολύ ενδιαφέρον, αν σας εξηγούσε ένας αστρολόγος της επιλογής σας, αυτή την σημαντική τριακονταετία.
θα μπείτε σε ένα στάδιο ωρίμανσης και θα ανοίξετε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σας.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

melinam
15-06-2007, 07:38 PM
Σας ευχαριστώ πολύ!

angelaki
28-06-2007, 01:22 PM
Γειά σας. Ο γιός μου έχει γεννηθεί με ανάδρομο κρόνο, συγκεκριμένα στις 2 Φεβρουαρίου 2007 στις 1.30 το μεσημέρι. Πρέπει κάτι να προσέξω για να το βοηθήσω μεγαλώνοντας?? Ευχαριστώ

Λίλιαν Σίμου
28-06-2007, 01:38 PM
Αγαπητή φίλη

Το θέμα των παιδιών με συγκινεί πάντα και είναι ωραίο οι νέοι γονείς να ενδιαφέρονται να βοηθηθούν για να καταλάβουν τα παιδιά τους μέσω αστρολογίας. Έχουν να προλάβουν πολλά.

Βέβαια, ζητάμε να δούμε κάποιο μεμονωμένο στοιχείο και αυτό διαφέρει από την πλήρη ανάλυση, όμως θα σας πω δύο λόγια. ΟΚρόνος δείχνει πως υπάρχει ένα καρμικό παρελθόν με τα θέματα της οικογένειας και μάλιστα και με τους δύο γονείς στην περίπτωση του γιου σας. Μπορεί να αισθάνεται εύκολα πως καταπιέζεται και αυτό θα απαιτήσει λεπτούς χειρισμούς σε θέματα πειθαρχίας και τάξης, από μέρους σας. Αν έχετε ευέλικτο τρόπο να του μαθαίνετε την μεθοδικότητα που πρέπει να έχει, θα επωφεληθεί, καθώς θα είναι μετά ικανός να αναπτύξει πληθωρικά τις σχέσεις του και την ίδια του τη ζωή.

Να τον χαίρεστε!
φιλικά
Λίλιαν Σίμου

angelaki
30-06-2007, 06:18 PM
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

adora
01-12-2007, 01:33 AM
Ο Κρόνος είναι ο Μεγάλος Δάσκαλος του ζωδιακού. Έρχεται να μας συνετίσει, να μας προσφέρει τη γνώση μέσα από την εμπειρία του χρόνου, μέσα από δυσκολίες κι αγώνα, να μας επιβραβεύσει.

Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουμε τον Κρόνο με ελαφρότητα ή επιπολαιότητα. Τότε ορθώνει εμπρός μας σκληρά εμπόδια, που μας φαίνονται ανυπέρβλητα βουνά.

Ο πλανήτης αυτός είναι ο τελευταίος των επτά παραδοσιακών πλανητών και ο πιο αργός αυτών. Παραμένει σε κάθε σημείο του ζωδιακού δυόμισι χρόνια, κάνοντας κατά περιόδους ανάδρομη φορά.
Ο ανάδρομος Κρόνος, όμως, τι επιδιώκει να εκφράσει;

Η προσωπικότητα και το Κάρμα του ανάδρομου Κρόνου
Κατά τη περίοδο της ανάδρομης φοράς του συγκεκριμένου πλανήτη, είναι καλό να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τις υποχρεώσεις μας και να ολοκληρώσουμε ημιτελή έργα του παρελθόντος. Είναι πολύ πιθανόν να εντοπίσουμε κενά ή παραλήψεις, ακόμη και σε θέματα που θεωρήσαμε τελειωμένα.
Γι� αυτό, μας καλεί να είμαστε προσεκτικοί και συνετοί. Να δώσουμε χρόνο στον εαυτό μας για περίσκεψη. Δεν επιτρέπονται οι υπερβολές και η βιασύνη. Η εμπειρία μπορεί να γίνει οδηγός μας. Είναι σημαντικό να ανακαλύψουμε την ωριμότητα που κρύβεται μέσα μας, την οποία κερδίσαμε με προσωπικό αγώνα και θυσίες.

Κατά το χρονικό διάστημα αυτό, οφείλουμε να διορθώσουμε ό,τι έχουμε κάνει λανθασμένο, διαφορετικά διαιωνίζουμε το πρόβλημα. Ο περιορισμός κι οι καθυστερήσεις που μας επιβάλει, θα μας δώσουν το περιθώριο να αναλογιστούμε την πορεία μας. Θα μπορέσουμε να μπούμε στον κόσμο της σοφίας πιο εύκολα.

Είναι ο πλανήτης που λειτουργεί πιο φυσικά και πιο άνετα από όλους, κατά την ανάδρομη φορά του. Μας προσφέρει μία δεύτερη ευκαιρία για να βελτιωθούμε.


γενικα παντα ενιωθα παρα πολυ περιορισμενη ..ενιωθα οτι μεσα ειχα μια θαλασσα και ενας τοιχος την εμποδιζε να βγει ...εχω ωροσκοπο αιγοκερω και σεληνη στον αιγοκερω...ταυτοχρονα στο γενεθλιο χαρτη , ο κρονος ειναι αναδρομος στο σκορπιο και 9 οικο ( αυτο σημαινει περιορισμος στις ερωτικες σχεσεις και κοινωνικη ζωη;), κανει εξαγωνο με ποσειδωνα (αναδρομος) , συνοδο με πλουτωνα (αναδρομος) και τετραγωνο με ac ...μπορειτε να μου εξηγεισετε τι σημαινει ο κρονος στη ζωη μου γιατι ολη μου η ζωη μοιαζει με ενα εμποδιο .Με συγχωρειτε αν εδωσα πολλες πληροφοριες μαζεμενες .ευχαριστω

Λίλιαν Σίμου
01-12-2007, 01:46 AM
Αγαπητή adora

Ο Κρόνος δεν αφορά όπως τον περιγράφετε τα αισθηματικά και την κοινωνική ζωή. Είναι θέμα γνώσης που μεταφέρετε από ένα απώτερο παρελθόν. Σοφία και εμπειρία είναι μέσα σας κρυμμένη και περιμένει να αποκαλυφθεί. Οι όψεις με τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα ενδυναμώνουν τις πληροφορίες αυτές και δίνουν την εικόνα ενός ατόμου πλούσιου σε εμπειρίες που όμως έμειναν ανεκμετάλλευτες ή δεν χρησιμοποιήθηκαν σωστά.

Τα εμπόδια προς εσας και προς τις σχέσεις με τους άλλους εν γένει, είναι η πρόκληση για να αποκαλύψετε την χαμένη γνώση και να κάνετε τις σωστές κινήσεις σήμερα, ακριβοδίκαιες, χωρίς δογματισμό, κυριαρχία πάνω σε άλλους, αλλά αργά και σταθερά να προοδεύσετε μέσα από τα πεδία της εσωτερικής έρευνας.


φιλικά
Λίλιαν Σίμου

astrotrella
06-10-2009, 12:35 PM
Αλλα πιστευω οτι οτι χειροτερο ειναι ο κρονος αναδρομος τον οποιο επισης εχω σε αναδρομη φορα στο ωροσκοπιο μου στον Αιγοκερω στον 9ο οικο και ειναι και κυβερνητης του 8ου και του 9ου οικου..Στον οποιο 8ο οικο παρεπιπτωντος εχω τον ουρανο και τον Πωσειδωνα επεισης αναδρομους..Ο ουρανος και ο κρονος που ειναι αναδρομοι ειναι και κυβερνητες του μεσουρανηματος μου..Ο Κρονος δεν κανει καμια οψη δηλαδη εννοω σημαντικη γιατι μπορει να κανει μικρες οψεις οι οποιες δεν αναφερονται..Ο Ουρανος κανει τις εξης οψεις τριγωνου με τον Ερμη[αναδρομος],τεραγωνου με την Αφροδιτη.εξαγωνου με τον Αρη,αντιθεση με τον Δια,συνοδο με τον Ποσειδωνα..Χαλια μαυρα ετσι?Ολα μου πανε αναποδα..

Fotini Christodoulou
06-10-2009, 12:40 PM
Αγαπητό μέλος,

έχετε θέσει την ίδια απορία πλέον για ....τέταρτη φορά!:cry:
Η απορία σας έχει ανοιχτεί σαν νέο θέμα στην σωστή ενότητα.Παρακαλώ διαβάστε τα επισημασμένα και τους όρους χρήσης ώστε να δείτε πού και πώς μπορείτε να θέσετε τις απορίες σας.:bigsmile:


Φιλικά,
Φωτεινή