View Full Version : Κρόνος - Ο "δάσκαλος" του ζωδιακού
retrograde
08-01-2005, 01:11 PM
Πτυχιούχοι πλέον μια ανώτερης ή μιας ανώτατης σχολής και με ένα χαμόγελο αυταρέσκειας στα χείλη, κρατάτε περήφανα το δίπλωμά σας, σίγουρα θα σκεφτόσαστε ότι τα μαθητικά χρόνια πέρασαν και ότι αφήσατε πίσω σας ό,τι είχε σχέση με τη μάθηση, σωστά;
Λάθος!
Σκεφτήκατε ότι αφήσατε το σχολείο, αλλά αυτά που στην ουσία αφήσατε πίσω σας είναι η ξέγνοιαστη ζωή των νεανικών χρόνων και οι «σκληρές» στιγμές της βαθμολογίας... οι γνώσεις που πήρατε θα σας συνοδεύουν σε όλη σας τη ζωή. Και ο διευθυντής του σχολείου της ζωής, όπου συμβαίνουν τα ίδια πράγματα, είναι ο Κρόνος, ο δάσκαλος του ζωδιακού.
Από όλες τις άλλες επιρροές του χάρτη γέννησης, αυτή του Κρόνου σας διαβεβαιώνει ότι θα έχετε μερίδιο σε εμπόδια, αν αποτύχετε να μάθετε να συνεργάζεστε με τον Κρόνο και με τους πειθαρχικούς του κανόνες. Αλλά ο Κρόνος είναι ένα είδος Νέμεσης για όσους ξεφεύγουν από τους κανόνες του ουράνιου αυτού δάσκαλου;
Βέβαια για ορισμένους ο Κρόνος αποτελεί την καταδίκη τους. Είναι ένας πλανήτης σκληρής δουλειάς, σοβαρότητας, δυσκολιών, καθυστερήσεων και εμποδίων. Αλλά είναι και ένας πλανήτης που μπορεί να προσφέρει πολλά χρήσιμα διδάγματα, όπως αυτό της υπευθυνότητας στις δουλειές που κάνουμε και βοηθάει επίσης όσους θέλουν να ετοιμάσουν γερά θεμέλια για το μέλλον τους και έτσι να μπορέσουν κάποτε να ανέβουν σε υψηλά σκαλοπάτια της ζωής, νιώθοντας έτσι μια προσωπική πληρότητα.
Ο Κρόνος χρειάζεται περίπου τριάντα χρόνια για να περιστραφεί γύρω από όλα τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Στη διάρκεια αυτής της περιστροφής δημιουργεί σημαντικές όψεις με πλανήτες από το γενέθλιο χάρτη σας και έχοντας τελειώσει αυτές επιστρέφει σε μία τετράγωνη όψη και επαναλαμβάνει όλες τις προηγούμενες.
Τρεις από τις πιο σημαντικές όψεις του είναι η σύνοδος, το τετράγωνο και η αντίθεση. Και όταν ο διερχόμενος Κρόνος δημιουργεί αυτές τις όψεις ως προς τη δική του θέση στο γενέθλιο χάρτη, τότε μπορούμε να βρούμε και να ξεχωρίσουμε γεγονότα που έχουν σημασία στη ζωή.
Ο Κρόνος αλλάζει ζώδιο κάθε δυόμισι χρόνια. Έτσι, κάθε επτάμισι χρόνια περίπου δημιουργεί ή τετράγωνη όψη ή αντίθεση ή σύνοδο, στη θέση τη δική του στο γενέθλιο χάρτη σας και φέρνει σημαντικές επιρροές με την προϋπόθεση να μην έχουν αρνητική επιρροή άλλες πλανητικές όψεις στην αδάμαστη επιρροή του Κρόνου που μπορεί να φέρει γεγονότα και καταστάσεις στο περιβάλλον σας που θα σας ευχαριστούν ή σας δυσαρεστούν.
Οι τετράγωνες όψεις του διερχόμενου Κρόνου με το γενέθλιο Κρόνο σας φέρνουν τη μέση λύση σε σημαντικές υποθέσεις στη ζωή σας. Αυτές συμβαίνουν γύρω στα 8, 22, 37, 52, 67, 82 χρόνια σας και, αν ζήσετε τόσο πολύ, και στα 97 σας. Ο διερχόμενος Κρόνος δημιουργεί αντιθέσεις γύρω στα 15, 45, 75 και 105 (!!) χρόνια σας, ενώ οι σύνοδοί του πραγματοποιούνται γύρω στα 30, 60 και 90 χρόνια σας.
Φυσικά, η ηλικία, οι εμπειρίες και άλλες συνθήκες μπορούν να τροποποιήσουν την επιρροή του Κρόνου. Το τετράγωνο του όταν είστε γύρω στα επτάμισι με οκτώ χρόνια σας μπορεί να έχει τελείως άλλη επιρροή από αυτή που θα έχει στα τριάντα επτά σας. Αλλά, επιτρέπονται αλλαγές σε στόχους και περιβάλλον, που γίνονται όταν φτάσουμε σε ώριμη ηλικία, οι βασικές επιρροές ταυτίζονται με πολλή προσπάθεια.
Το τετράγωνο του διερχόμενου Κρόνου με το γενέθλιο Κρόνο μπορεί να φέρει μια περίοδο προόδου που εμποδίζεται από μία προηγούμενη σύνοδο ή αντίθεση. Έχετε μάθει το μάθημα διαπιστώνοντας ότι αυτά που κάνατε πριν από επτάμισι χρόνια ήταν καλά ή άσχημα και προσπαθείτε να προσαρμόσετε τους στόχους σας σε σίγουρες βάσεις μέσα στα επόμενα επταμισι χρόνια.
Η αντίθεση του διερχόμενου Κρόνου με τον γενέθλιο Κρόνο σας συμβαίνει για πρώτη φορά μέσα στη δεύτερη δεκαετία της ζωής σας. Η προσωπικότητά σας περνάει από την εφηβεία και εσείς προσπαθείτε να προσαρμοστείτε ομαλά στις αξίες των ενηλίκων. Εδώ πραγματοποιούνται σημαντικά βήματα και παίρνονται σημαντικές αποφάσεις, που θα έχουν να κάνουν με τη μετέπειτα ζωή σας. Αποφασίζετε για ένα σύστημα πιστεύω που θα δικαιολογήσει την ύπαρξή σας σε έναν περίεργο και γεμάτο γρίφους κόσμο, προσπαθώντας παράλληλα να προκαλέσετε μία εντύπωση στον κόσμο αυτό.
Η δεύτερη αντίθεση συμβαίνει γύρω στα σαράντα σας και συνήθως σας προκαλεί μια κρίση καριέρας μια άνοδο ή κάθοδο στις επαγγελματικές σας υποθέσεις. Σε αυτή την ηλικία εξαρτάται κατά πολύ ο δρόμος που επιλέξατε στη διάρκεια της προηγούμενης αντίθεσης, γιατί διαπιστώνετε αν έχετε δημιουργήσει ευνοϊκές ή αρνητικές βάσεις για υλικά και πνευματικά οφέλη. Σε αυτό το στάδιο της ζωής σας, τα μαθήματα του Κρόνου λένε να προσπαθήσετε περισσότερο να νιώσετε εσωτερική ηρεμία και σιγουριά και να αφήσετε σε δεύτερη μοίρα τις επιδιώξεις για αύξηση των υλικών αγαθών. Αλλαγές που θα γίνουν τώρα, και ιδιαίτερα οι αλλαγές καριέρας θα πρέπει να εξεταστούν μακροπρόθεσμα για να βρείτε πνευματική αρμονία.
Η σύνοδος του διερχόμενου Κρόνου με το γενέθλιο Κρόνο σας είναι αυτή που φέρνει μόνιμες αλλαγές στη ζωή σας. Σε αυτή τη σύνοδο ωθείτε τον εαυτό σας για να γνωρίσετε που φτάνουν τα όριά σας, για να διαπιστώσετε τις ευκαιρίες που έχετε και να δείτε τις υποχρεώσεις σας. Θα πρέπει να περιμένετε αναταραχή και εμπόδια αν προσπαθήσετε να αψηφήσετε τις επιρροές του Κρόνου. Συνήθως, αν και αρχίζει σιγά και ήρεμα, μπορεί να κάνετε μια αναθεώρηση των ιδεών σας, των ελπίδων και των επιθυμιών σας. Και όταν τελειώσει η ισχύς της όψης, μπορεί να διαπιστώσετε ότι έχετε υπόψη σας να κάνετε νέα σχέδια και να ασχοληθείτε και με άλλες δραστηριότητες, σχετικές με την κοινωνική σας θέση.
Μια σύνοδος συμβαίνει για πρώτη φορά στο τέλος της δεκαετίας των είκοσι και τότε οι αλλαγές αφορούν τη σχέση σας με τον κόσμο γενικά. Αλλαγή εργασίας, ένας γάμος ή ένας χωρισμός, ή μετακόμιση σε ένα νέο σπίτι - και γενικά μερικές ριζικές αλλαγές ως προς τις προηγούμενες αποφάσεις σας. Συχνά, εξωτερικές πιέσεις σας αναγκάζουν να αντιμετωπίσετε νέες καταστάσεις. Έχετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την ελεύθερη γνώμη σας και να αποφασίσετε για το δρόμο που νομίζετε ότι θα σας οδηγήσει στην επιτυχία. Πάντως όποια απόφαση ή βήμα κάνετε τη χρονική αυτή περίοδο θα καθορίσει το μέλλον σας για πολλά από τα επόμενα χρόνια.
Αγχος και ένταση θα συμβούν τα δύο χρόνια πριν ο Κρόνος φτάσει πάλι στο σημείο που έχει στο γενέθλιο χάρτη σας. Οι αντιδράσεις σας σε αυτές τις καταστάσεις και ο χρόνος χειρισμού τους είναι μέρος της εφαρμογής των μαθημάτων που πήρατε από τον Κρόνο. Από αυτή τη σύνοδο ή βγαίνετε αδύναμοι και περιορισμένοι από τις επιρροές ή βγαίνετε περήφανοι και με αυτοπεποίθηση στον εαυτό σας, ικανοί να ξεπεράσετε και τα πιο δύσκολα εμπόδια που μπορεί να συναντήσετε στη ζωή σας.
Η δεύτερη φορά που ο Κρόνος δημιουργεί σύνοδο με τον Κρόνο σας είναι προς το τέλος της δεκαετίας των πενήντα σας ή στην αρχή της δεκαετίας των εξήντα σας και οι επιρροές της είναι πιο αδύναμες. Τα αποτελέσματα εξαρτώνται από το χειρισμό που κάνατε στην προηγούμενη σύνοδο, αλλά τώρα θα πρέπει να διαπιστώσετε ένα πέρασμα σε ευθύνες σχετικές με υλικά και παγκόσμια ζητήματα.
Στην καλύτερη μορφή τους οι διελεύσεις του Κρόνου φέρνουν επιτυχία. Σε λιγότερο ήπια μορφή μπορεί να οδηγήσουν σε αποτυχία. Αλλά και στις δύο περιπτώσεις, αν αναθεωρήσετε τις προηγούμενες μακροπρόθεσμες αποφάσεις σας, θα διαπιστώσετε ακριβώς το λόγο που τα πράγματα πήραν μία από τις δύο μορφές που αναφέραμε.
Μπορεί να βρείτε τον εαυτό σας στην κορυφή ενός κύματος δημοτικότητας και εκπλήρωσης ή μπορεί να φτάσετε στο Ναδίρ ενός τέλματος του τίποτα, βρίσκοντας τον εαυτό σας σε ένα λάκκο από ήττες, προς τον οποίο τραβούσατε από τη στιγμή που κάνατε ένα λάθος βήμα κάποια στιγμή στο παρελθόν.
Φυσικά είναι δυνατό να βρεθείτε να κινείστε προς μια μικρότερη επιτυχία ή μια ήττα χωρίς σημασία. Αν συμβαίνει αυτό, τότε απεικονίζει ότι οι προηγούμενες προσπάθειές σας στη ζωή υπήρξαν επίσης μέτριες.
Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης της σποράς και του θερισμού και σας φέρνει πάντα αυτό που αξίζετε. Σημειώστε το καλά: όχι αυτό που επιθυμείτε, όχι αυτό το οποίο διακαώς αλλά όχι πρακτικά ονειρεύεστε, ούτε καν αυτό που πιστεύετε ότι αξίζετε. Ο Κρόνος είναι η δικαιοσύνη σε δράση, και θα πάρετε από αυτόν τον πλανήτη ακριβώς όσα κερδίσατε με τις δικές σας προσπάθειες τίποτα λιγότερο ή περισσότερο. Αν μπορείτε να το κρατήσετε αυτό στο μυαλό σας, ο Κρόνος θα σταματήσει να σας τιμωρεί και θα σας φέρει τις ανταμοιβές που σας αξίζουν.
prasina_matia
23-06-2005, 07:55 PM
Θα το λάβω σοβαρά υπ'οψιν μου αυτο!!! ;-)
Nα 'στε καλα!
prasina_matia
vivet
10-02-2006, 02:16 PM
ΠΑΡΑ - ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΑΡΘΡΟ.
ΚΑΙΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ FAN ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ
VIVET
Alien1
22-07-2006, 11:51 PM
Ειναι ασχημος και κακεντρεχης πλανητης για τα περισσοτερα ζωδια
Μονο στον οικονομικο τομεα φερνει κατι θετικο
panther
24-07-2006, 09:41 AM
ΠΑΡΑ - ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΑΡΘΡΟ.
ΚΑΙΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ FAN ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ
VIVET
Αγαπητή Vivet,
Πρέπει να γράφουμε με πεζούς χαρακτήρες;)
Φιλικά
Ιουλία
panther
24-07-2006, 09:42 AM
Ειναι ασχημος και κακεντρεχης πλανητης για τα περισσοτερα ζωδια
Μονο στον οικονομικο τομεα φερνει κατι θετικο
Εγώ θα διαφωνήσω μαζί σου!
Alien1
24-07-2006, 12:43 PM
Εγώ θα διαφωνήσω μαζί σου!
Οκ Δικαιωμα σου
Παντως για το δικο μου ζωδιο δεν ειναι "θετικος" πλανητης
panther
24-07-2006, 12:59 PM
Οκ Δικαιωμα σου
Γιατί νευριάζεις? Δεν το είπα για να σε αναιρέσω:sad:
Απλά, να σου πω ότι δεν είναι τόσο αρνητικός όσο νομίζεις. Σίγουρα φέρνει εμπόδια και προβλήματα ... πολλές φορές θα έχεις αισθανθείς ότι δεν σε αφήνει να εκπληρώσεις τα όνειρά σου. Συμφωνείς μαζί μου?
Alien1
24-07-2006, 01:15 PM
Γιατί νευριάζεις? Δεν το είπα για να σε αναιρέσω:sad:
Απλά, να σου πω ότι δεν είναι τόσο αρνητικός όσο νομίζεις. Σίγουρα φέρνει εμπόδια και προβλήματα ... πολλές φορές θα έχεις αισθανθείς ότι δεν σε αφήνει να εκπληρώσεις τα όνειρά σου. Συμφωνείς μαζί μου?
Πως σου ηρθε τωρα αυτο οτι νευριασα προσωπικα μαζι σου :weird:
Δικαιωμα σου ειναι να μην συμφωνεις μαζι μου και να το εκφραζεις ελευθερα οπως και δικος δικαιωμα ειναι να μην συμφωνω με καποια αλλη γνωμη και να το λεω...Δημοκρατια δεν εχουμε ;
Δεν σου το ειπα ειρωνικα
Το βρισκω σαχλο να λεμε ολοι τα ιδια πραγματα του στυλ
"Αχχχχ τι ωραιος και καλος που ειναι ο Κρονος"
και η πραγματικη μας γνωμη να ειναι εντελως διαφορετικη απο αυτο
- Κατα το δευτερο
Ναι συμφωνω μαζι σου
Οποτε μπαινει ο Κρονος τουλαχιστον στο δικο μου ζωδιο η με καποιο τροπο ριχνει την σκια του μεσο καποιου φιλικου ζωδιου προς το δικο μου (η απο σταθερο ζωδιο) πεφτουν απο αναποδιες, δυστυχιες, κακοτυχιες κλπ σε ολους τους τομεις της ζωης μου εκτος του οικονομικου\επαγγελματικο μου
panther
24-07-2006, 01:32 PM
Πως σου ηρθε τωρα αυτο οτι νευριασα προσωπικα μαζι σου :weird:
Δικαιωμα σου ειναι να μην συμφωνεις μαζι μου και να το εκφραζεις ελευθερα οπως και δικος δικαιωμα ειναι να μην συμφωνω με καποια αλλη γνωμη και να το λεω...Δημοκρατια δεν εχουμε ;
Δεν σου το ειπα ειρωνικα
Το βρισκω σαχλο να λεμε ολοι τα ιδια πραγματα του στυλ
"Αχχχχ τι ωραιος και καλος που ειναι ο Κρονος"
και η πραγματικη μας γνωμη να ειναι εντελως διαφορετικη απο αυτο
- Κατα το δευτερο
Ναι συμφωνω μαζι σου
Οποτε μπαινει ο Κρονος τουλαχιστον στο δικο μου ζωδιο η με καποιο τροπο ριχνει την σκια του μεσο καποιου φιλικου ζωδιου προς το δικο μου (η απο σταθερο ζωδιο) πεφτουν απο αναποδιες, δυστυχιες, κακοτυχιες κλπ σε ολους τους τομεις της ζωης μου εκτος του οικονομικου\επαγγελματικο μου
Αρχικά, να σου πω ότι ο Κρόνος δεν κακός πλανήτης άσχετα εάν μας κάνει το βίο αβίωτο!!! Η προσωπική μου άποψη (μέσα από την εμπειρία μου των 2,5 τελευταίων χρόνων - όπου ήταν στον Καρκίνο) είναι ότι κάποια πράγματα ΔΕΝ πρέπει να γίνουν με τίποτα - άσχετα το πόσο το θέλουμε ή όχι. Και δεν πρέπει να γίνουν γιατί θα υποφέρουμε πολύ περισσότερο από ότι υποφέρουμε αυτή τη στιγμή. Έρχεται λοιπόν, να φέρει εμπόδια και να μας κάνει πιο δυνατούς και πιο σοφούς (μέσω των εμπειριών).
Εάν εμείς επιμένουμε να θέλουμε κάτι που ΔΕΝ θα πρέπει να συμβεί τότε την επόμενη φορά που θα ξαναπεράσει από το ζώδιο θα μας κάνει να υποφέρουμε πολύ περισσότερο! Εάν καταλάβουμε γρήγορα ποιό είναι το καλό μας, όταν θα ξαναπεράσει θα μας ανταμείψει εις διπλούν!
moutro28
28-07-2006, 01:36 PM
Οκ Δικαιωμα σου
Αγαπητέ Alien,
Μη διαμαρτύρεσαι για τον Κρόνο που απλώς περνάει από το ζώδιο σου. τι να πουμε και εμείς οι αιγόκεροι που μας έχει "κατσικωθεί" από τη μέρα που γεννηθήκαμε. Στους υπόλοιπους απλώς δίνει που και που κάποιο μάθημα, ενώ σε εμάς συνεχώς. Σαν να έχεις κάθε μέρα, όλο το χρόνο, σε όλη σου τη ζωή εξεταστική και να μη μπορείς να αντιγράψεις και ο καθηγητής να σε κόβει με 4 ενώ έχεις γράψει για 6.
Σαν να έχει συνεχώς τη μάνα σου πάνω από το κεφάλι να σου λέει να μην περπατάς ξυπόλυτος και να μην κάνεις ψίχουλα κλπ.
Εσένα πάντως σου βγαίνει έντονος ο Αρης. Τον αναγνωρίζω τον κύριο διότι μου βγαίνει και μένα (άρης στο σκορπίο!)
Βασιλης Παπαδολιας
28-07-2006, 01:44 PM
O Κρόνος γενικά δεν είναι άσχημος. Μας επιτρέπει να αφήσουμε πίσω πράγματα που μας ταλαιπωρούσαν και να κάνουμε νέες αρχές. Επίσης, αν κάποιος έχει διάθεση πραγματικά για δουλειά, ο Κρόνος τον ανταμοίβει με θέσεις και προαγωγές. Από την άλλη ο Κρόνος σε κάποιες διελεύσεις φέρνει μεγάλες δυσκολίες. Όταν περνάει από τη Σελήνη φέρνει πολύ πόνο και μοναξιά κι όταν περνάει από την Αφροδίτη πλήξη και μονοτονία. Αν είμαστε προετοιμασμένοι εκ των προτέρων όμως για όσα θα συμβούν, τότε ο πόνος μπορεί να είναι μικρότερος. Αν προχωρούμε μόνοι μας σε ξεκαθαρίσματα και δεν περιμένουμε να μας τα φέρει ο Κρόνος, οι διελεύσεις αυτές θα πονέσουν πολύ λιγότερο. Είναι σαν το σχολείο. Οι καλοί μαθητές δεν τα ακούνε από τους δασκάλους και παίρνουν καλούς βαθμούς. Οι κακοί λένε ότι ο δάσκαλος δεν είναι καλός και είναι πολύ αυστηρός. Φυσικά η ζωή δεν είναι μόνο διάβασμα. Είναι και διασκέδαση. Επομένως η ζωή μας δεν είναι μόνο σχολείο... Γι' αυτό υπάρχουν και οι άλλοι πλανήτες για να μας βοηθούν να εκτονωνόμαστε...
Marlene
04-08-2006, 11:42 AM
Εγώ που έχω τον Κρόνο στον Σκορπιό,4ο οίκο,τι να κάνω;:unsure: :embarrest :worried:
friary
04-08-2006, 12:37 PM
Εγώ που έχω τον Κρόνο στον Σκορπιό,4ο οίκο,τι να κάνω;:unsure: :embarrest :worried:
:offtopic:
Μία καλή ψυχανάλυση ;;;;;;:sorry:
:embarrest
sagimoon
04-08-2006, 12:37 PM
Κάνε ότι λογικότερο, συμβατό και τίμιο. Μόνη σου, μην περιμένεις ιδιαίτερη βοήθεια από οικογένεια και άλλους. Στο τέλος θα αιστανθείς υπερήφανη για σένα, και θα αισθάνεσαι δυνατότερη.
Marlene
05-08-2006, 11:28 AM
:offtopic:
Μία καλή ψυχανάλυση ;;;;;;:sorry:
:embarrest
Συγνώμη:sad2:
friary
05-08-2006, 12:02 PM
Συγνώμη:sad2:
Γιατί μου ζητάς συγνώμη?????
Εγω αισθάνομαι ασχημα που σου είπα κάτι τέτοιο.
Απλά ο Κρόνος στο 4ο δείχνει κάποιου είδους τραυματικές εμπειρίες απο τους γονείς κατά την διάρκεια της παιδικής του ηλικίας. Ισως κάποιον χωρισμό τους, μιζέρια ή καταπίεση. Μπορεί βέβαια να δέχεται εκπληκτικές όψεις και όλα τα έχουν περάσει πιο ανάλαφρα.
Φιλικά Μάιρη
Alien1
06-08-2006, 05:14 PM
Ωχ καηκες :sad:
Κρονος και Σκορπιος, δεν τα πανε αυτα τα δυο καλα σε οτιδηποτε
Μιλαω εκ πειρας
skorpion
16-08-2006, 03:03 PM
κι εγω εκει τον εχω τον κρονο μου στον σκορπιο στον 6ο ομως οποτε καπως καλυτερα τα πραγματα...ή μηπως κανω λαθος? επισης δεν σχηματιζει καμμια οψη με κανεναν αλλο πλανητη μονο με μια συνοδο με το vertex. εχω την αισθηση πως ειμαι καπως πιο τυχερη μηπως κανω λαθος?:cheesy:
Λευκή
16-08-2006, 06:50 PM
[..] Όταν περνάει από τη Σελήνη φέρνει πολύ πόνο και μοναξιά[...]
Φαντάσου μια σύνοδο σ ένα ευαίσθητο ζώδιο του νερού όπως ο καρκίνος (και κρόνος σε αδυναμία).Πόνο και μοναξιά δεν κατάλαβα αν φέρνει αλλά ο συναισθηματικός κόσμος γίνεται άνω κάτω...Απ όπου και να περάσει,όσο μακριά και να είναι για να αποτελέσει γωνία,τα αποτελέσματα του αρχίζουν να γίνονται εμφανή από νωρίς...
Αν τώρα ο κρόνος στον 9ο οίκο μου με εμποδίσει να πάρω πτυχίο (νέο μέτρα για την παιδεία ν+2 για όποιον τυχόν ξέρει) θα είναι πολύ άδικος κι όχι δίκαιος :blink: Την δεύτερη χρονιά που έδινα πανελλήνιες ήταν στον ταύρο(εγώ είμαι υδροχόος).Με άφησε να περάσω στο πανεπιστήμιο με τη δεύτερη προσπάθεια αφού έβγαλε στην επιφάνεια όλες τις υστερικές μου τάσεις και με αναστάτωσε πολύ ψυχολογικά...Λέτε να μου τη φέρει και δεύτερη φορά;Αρχίζω διάβασμα ΤΩΡΑ!!!:blink: :unsure:
μούτρο28 κι η αδεφή μου αιγόκερως είναι και λέει ακριβώς τα ίδια:bigsmile:Βλέπεις πιάνει σε καλές και κακές θέσεις όλον τον παρορμητικό σταυρό γι αυτό οι διελεύσεις του απ αυτά ειδικά τα ζώδια είναι και πιο "δυνατές" ίσως,ειδικά για τους εκπροσώπους αυτών των ζωδίων..
Marlene
18-08-2006, 10:12 AM
Ο Κρόνος σε Παρθένο,12ο οίκο είναι καλή οικοθεσία;:unsure:
starfish
18-08-2006, 03:08 PM
Ο Κρόνος σε Παρθένο,12ο οίκο είναι καλή οικοθεσία;:unsure:
Απ οσο λιγα γνωριζω θα ελεγα τα εξης:
Ο 12ος ειναι ο οικος του ψυχισμου, και του υποσυνειδητου. Επισης οτι εχει να κανει με ιδρυματα περιορισμου: νοσοκομεια, φυλακες κλπ. Νομιζω οτι ο Κρονος πεφτει πολυ βαρυς σ ενα τετοιο οικο, και θελει ιδιαιτερη προσοχη. Μπορει να δειχνει επιβαρυμενο υποδυνειδητο. Επισης προβληματα με τον νομο και περιορισμο της κινησης. Το οτι ειναι στην Παρθενο, μπορει να κανει το ατομο πολυ αυστηρο με τον εαυτο του, να αυτο-ενοχοποιειται πατωντας σε λεπτομερειες, υπερ- κριτικο. Για φαντασου εναν δικαστη που θα αναλυσει τα παντα μεχρι απελπισιας και θα συνυπολογισει στην ¨ποινη¨ ακομη και το μικροτερο παραπτωμα.
Ωστοσο, μην παιρνεις αυτα που γραφω, ως απαντηση εμπειρου περι την αστρολογια...
Αγγελικη
19-08-2006, 03:33 PM
Εγω παλι νομιζω οτι ο Κρονος στον 12ο ειναι σε πολυ καλη θεση γιατι περιοριζει την δραση του και την μεταφερει στο ιδιο το ατομο. Φαντασου να την ειχε στον πρωτο οικο!
Το ποσο θα εκμεταλευτει αυτη τη θεση εξαρταται απο το ατομο και απο το υπολοιπο του ωροσκοπιου του.
Βασιλης Παπαδολιας
21-08-2006, 09:43 AM
Στην καθημερινή ζωή ο Κρόνος στο 12ο οίκο δίνει και προβλήματα στην εργασία. Τα αφεντικά (Κρόνος) και γενικά τα άτομα που έχουν κύρος συνήθως "συνομωτούν" πίσω από την πλάτη του ενδιαφερόμενου, αποφασίζουν χωρίς αυτόν γι' αυτόν. Ακόμα η θέση αυτή δίνει πολλές τύψεις. Ο άνθρωπος αυτοβασανίζεται. Τιμωρείται από μόνος του με τις τύψεις του για ό,τι κάνει στραβά... Στις περιπτώσεις αυτές ο άνθρωπος αυτοαπομονώνεται και δε θέλει κανέναν κοντά του μέχρι να περάσουν οι αρνητικές σκέψεις που έχει...
Με τη θέση αυτή μπορεί να κάνει κανείς επάγγελμα το να παρέχει βοήθεια σε άλλους (π.χ. κοινωνικός λειτουργός). Αντίθετα η θέση αυτή δεν προδιαθέτει για διάθεση του ανθρώπου να βοηθά γενικώς τους ανθρώπους (όπως θα γινόταν αν υπήρχε Δίας ή Αφροδίτη). Η θέση αυτή είναι η τυπική θέση ενός ανθρώπου που δε δίνει ελεημοσύνη αλλά καλεί το ζητιάνο να πάει να δουλέψει...
friary
21-08-2006, 11:57 AM
Στην καθημερινή ζωή ο Κρόνος στο 12ο οίκο δίνει και προβλήματα στην εργασία. Τα αφεντικά (Κρόνος) και γενικά τα άτομα που έχουν κύρος συνήθως "συνομωτούν" πίσω από την πλάτη του ενδιαφερόμενου, αποφασίζουν χωρίς αυτόν γι' αυτόν. Ακόμα η θέση αυτή δίνει πολλές τύψεις. Ο άνθρωπος αυτοβασανίζεται. Τιμωρείται από μόνος του με τις τύψεις του για ό,τι κάνει στραβά... Στις περιπτώσεις αυτές ο άνθρωπος αυτοαπομονώνεται και δε θέλει κανέναν κοντά του μέχρι να περάσουν οι αρνητικές σκέψεις που έχει...
Με τη θέση αυτή μπορεί να κάνει κανείς επάγγελμα το να παρέχει βοήθεια σε άλλους (π.χ. κοινωνικός λειτουργός). Αντίθετα η θέση αυτή δεν προδιαθέτει για διάθεση του ανθρώπου να βοηθά γενικώς τους ανθρώπους (όπως θα γινόταν αν υπήρχε Δίας ή Αφροδίτη). Η θέση αυτή είναι η τυπική θέση ενός ανθρώπου που δε δίνει ελεημοσύνη αλλά καλεί το ζητιάνο να πάει να δουλέψει...
:amazed:
Βασίλη οπως τα είπες είναι τα πράγματα!!!
Καλά το λέω εγώ πως βλέπω παντού συνομωσίες :blink:
Κι αυτό πάλι με τους ζητιάνους;;;;;; Μέσα έπεσες. Οχι οτι δεν δίνω ποτέ, αλλά για τους περισσότερους αυτό σκέφτομαι.
gia_pep
21-08-2006, 08:51 PM
Αν μπορείτε παιδιά, διαφωτίστε με παρακαλώ κι εμένα.Έχω τον Κρόνο στην Παρθένο και στον πρώτο οίκο.Τί δυσκολίες έχουμε εκεί? (στον 1ο οίκο με μπαστακωμένο τον Κρόνο εννοώ) Ευχαριστώ εκ των προτέρων.:embarrest
Fotini Christodoulou
21-08-2006, 09:25 PM
Σας παρακαλώ μείνετε στο θέμα της συζήτησης και εάν θέλετε διευκρινίσεις για το προσωπικό σας ωροσκόπιο ανοίχτε θέμα στο κατάλληλο φόρουμ.
Τα άρθρα αποφεύγουμε να τα προσωποποιούμε για να διευκολύνουμε τους αναγνώστες που τους ενδιαφέρει μόνο το θέμα και όχι ο χάρτης άλλων. :bigsmile:
Λευκή
22-08-2006, 12:56 AM
Ναι,αλλά μήπως οι προσωπικές αναφορές πάνω στο θέμα δίνουν και έναν τόνο παραδείγματος για την λειτουργία αυτού στο οποίο αναφέρεται το άρθρο ? :bigsmile: Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι καλό να αναφερόμαστε και λίγο στην οικοθεσία ?:blink:
Φιλικά,
Μαρία
Fotini Christodoulou
22-08-2006, 08:16 AM
Αγαπητη Λευκή,
Όπως έγραψα , οι απορίες μας πρέπει να γράφονται στις ανάλογες ενότητες για να απαντηθούν.
Κάτω απο άρθρο γράφουμε μόνο τις απορίες πάνω στο άρθρο.
'Ολες οι απορίες,σχόλια,παραδείγματ α κτλ είναι ευπρόσδεκτα αλλά πάντα στην αναλογη ενότητα ώστε να διευκολύνονται οι αναγνώστες και να μην παραβιάζεται η δομή του φορουμ.
Ευχαριστώ,
Φωτεινή
Κασσιόπη
31-08-2006, 06:01 PM
Όντως, ο Κρόνος εμφανίζεται ιδιαίτερα απαιτητικός απέναντι στους εκπροσώπους των παρορμητικών ζωδίων. Θα συμφωνήσω με την περιγραφή της "συνεχούς εξέτασης".
Όσο για τις οικοθετήσεις μέσα σε ωροσκόπιο, νομίζω πως προσοχή θέλουν εκείνες του 4ου, 5ου, 8ου και 12ου οίκου.
giorgosb71
10-10-2006, 04:40 PM
Παιδιά όσον αφορά τον κρόνο παίζει και εδώ πάρα πολύ ρόλο ο προσωπικός χάρτης του καθενός.Εγώ έχω ήλιο σελήνη ωροσκόπο και κρόνο στο Τάυρο και αφροδίτη και ερμή στο Κριό.
Ε όταν θα περάσει Ο κρόνος απο τον Κριό και διαδοχικά απο τον Ταύρο θα με τσακίσει τι δάσκαλος μου λέτε τώρα
Αυτά είναι περίεργα πράγματα γεννήθηκα το 1971 τον Απρίλιο αν είχα γεννηθεί τον Δεκέμβριο του 1970 θα είχα μια ωραία σύνοδο Ηλιου - Δία και θα το έλεγα και εγώ δάσκαλος ο Κρόνος!!!!!!!!!!!!!!
Τώρα έχω μια ωραία θέση Δία άχρηστη όμως
Και με ωροσκόπο Ταύρο έχω τονισμένους 12 και 1 οίκο και όταν περνάει ο Κρόνος απο πάνω είμαι να με κλαιν οι ρέγγες
panther
10-10-2006, 04:47 PM
Παιδιά όσον αφορά τον κρόνο παίζει και εδώ πάρα πολύ ρόλο ο προσωπικός χάρτης του καθενός.Εγώ έχω ήλιο σελήνη ωροσκόπο και κρόνο στο Τάυρο και αφροδίτη και ερμή στο Κριό.
Ε όταν θα περάσει Ο κρόνος απο τον Κριό και διαδοχικά απο τον Ταύρο θα με τσακίσει τι δάσκαλος μου λέτε τώρα
Αυτά είναι περίεργα πράγματα γεννήθηκα το 1971 τον Απρίλιο αν είχα γεννηθεί τον Δεκέμβριο του 1970 θα είχα μια ωραία σύνοδο Ηλιου - Δία και θα το έλεγα και εγώ δάσκαλος ο Κρόνος!!!!!!!!!!!!!!
Τώρα έχω μια ωραία θέση Δία άχρηστη όμως
Και με ωροσκόπο Ταύρο έχω τονισμένους 12 και 1 οίκο και όταν περνάει ο Κρόνος απο πάνω είμαι να με κλαιν οι ρέγγες
Εάν οι επιλογές που θα έχεις κάνει θα είναι οι σωστές, δεν θα σε τσακίσει, θα περάσει και απλά θα φύγει. Εάν όμως έχεις κάνει λάθος επιλογές, τότε φόρα το κράνος και περίμενε!!!:toung:
Έτσι και αλλιώς, από τα λάθη μαθαίνουμε - γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι!
Έτσι δεν είναι?
giorgosb71
10-10-2006, 05:01 PM
Εάν οι επιλογές που θα έχεις κάνει θα είναι οι σωστές, δεν θα σε τσακίσει, θα περάσει και απλά θα φύγει. Εάν όμως έχεις κάνει λάθος επιλογές, τότε φόρα το κράνος και περίμενε!!!:toung:
Έτσι δεν είναι?
Συμφωνώ εν μέρει πάνθηρα γιατί ακόμα και οι σωστές επιλογές διευκολύνονται απο καλές όψεις,Αν κάποιος έχει στο χάρτη του μια σύνοδο Δία - Αφροδίτης ή Σύνοδο Ηλιου - Αφροδίτης έχει πολύ μεγαύτερες πιθανότητες να βρει ένα σύντροφο απο κόποιον που έχει Κρόνου - Αφροδίτης.
Fotini Christodoulou
10-10-2006, 05:06 PM
Συμφωνώ εν μέρει πάνθηρα γιατί ακόμα και οι σωστές επιλογές διευκολύνονται απο καλές όψεις,Αν κάποιος έχει στο χάρτη του μια σύνοδο Δία - Αφροδίτης ή Σύνοδο Ηλιου - Αφροδίτης έχει πολύ μεγαύτερες πιθανότητες να βρει ένα σύντροφο απο κόποιον που έχει Κρόνου - Αφροδίτης.
Μου επιτρέπεις να διαφωνησω.
Καμια θεση δεν ειναι απαγορευτική για τίποτα.Μην ξεχναμε πως απο μεμονωμενα στοιχεία ενός χάρτη δεν μπορουμε να βγαλουμε συμπεράσματα.
Στον χάρτη μου εχω συνοδο Κρονου- Αφροδιτης.Ποτέ δεν ειχα προβλημα συντροφιας!
panther
10-10-2006, 05:08 PM
Είπες ότι έχεις Αφροδίτη στον Κριό (:scared:)και κρόνο στην Παρθένο. Ο Κρόνος τότε σε βοηθάει γιατί σε προσγειώνει. Αν το καλοσκεφτείς, καλό σου κάνει.
Εξαρτάται τι ζητάει ο καθένας στη ζωή του. Κάποιος μπορεί να θέλει ένα σύντροφο απλά για να περνάει τη ζωή του, για να μη βαριέται. Ενώ, κάποιος άλλος μπορεί να ψάχνει κάτι πιο βαθύ! ¶σχετα με τις όψεις, αυτό που ψάχνει κάτι πιο βαθύ, εννοείται ότι θα ταλαιπωρηθεί περισσότερο;)
Τι να πω εγώ που έχω Αφροδίτη στους Διδύμους και Κρόνο στην Παρθένο?
Έτσι δεν είναι?
Κατά τη γνώμη μου αυτό που λες είναι σχεδόν σπάνιο να συμβεί. Ναι μεν είναι σωστό, είναι η "θεωρία", όπως λέμε, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο κάποιος να έχει κάνει τις απόλυτα σωστές επιλογές στη ζωή του σε ένα βάθος χρόνου μεγάλο πριν την έλευση του Κρόνου, ώστε όταν έρθει ο Κρόνος να είναι σαν να μην ήρθε ποτέ κ να μην έχει πρόβλημα!!
Και βάσει πιθανοτήτων κ στατιστικής να το δεις, δεν είναι αδύνατον αυτό που λες (όχι μόνο εσύ, αλλά κ η θεωρία, όπως προείπα) αλλά είναι μια πολύ - πολύ ακραία τιμή.
Εγώ πιστεύω ότι ο Κρόνος σε ξαναβάζει στο δρόμο από τον οποίο είχες βγεί, πιθανώς από μια άσχημη επιρροή (π.χ. Ποσειδώνας) και επαναφέρει ξεκάθαρα μπροστά σου τον σκοπό για τον οποίον ήρθες στη ζωή. Είτε αυτό λέγεται σχέση-γάμος, είτε επαγγελματικά, είτε σχέση με γονείς - συγγενείς. Χτυπάει κ πολύ τον εγωισμό μας. Κάποιος που λέει ότι έχει την καλύτερη δουλειά ή τον καλύτερο γάμο, τον προσγειώνει αναλόγως.
Γι' αυτό ας μην αφήνουμε τη θεωρία περί Κρόνου να μας κάνει ροζ την πραγματικότητα. Ο Κρόνος θα περάσει κ σιγουρα θα αφήσει πισω του κάποιο "χάλασμα". Σχεδόν πάντα είναι για καλό, δεν διαφωνώ με αυτην την άποψη, αλλά είμαι πεπεισμένη για αυτό. Κλείνουν κύκλοι στις ζωές μας, κάτι που έχει ένα κόστος. Το πόσο υψηλό θα είναι το κόστος αυτό, σχετίζεται με άλλους παράγοντες του Ωροσκοπίου.
Βάλτε επίσης στη συζήτηση σαν παράμετρο, ότι ο Κρόνος με το Δία αλλά κ τον Ποσειδώνα (και πιο πριν τον ¶ρη), "συγκρουστήκαν" μέσα στη χρονιά αρκετές φορές κ μάλιστα όχι σε απλό τετράγωνο, αλλά και σε Τ-τετράγωνο!
Αυτά από εμένα!!
panther
11-10-2006, 09:50 AM
Κατά τη γνώμη μου αυτό που λες είναι σχεδόν σπάνιο να συμβεί. Ναι μεν είναι σωστό, είναι η "θεωρία", όπως λέμε, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο κάποιος να έχει κάνει τις απόλυτα σωστές επιλογές στη ζωή του σε ένα βάθος χρόνου μεγάλο πριν την έλευση του Κρόνου, ώστε όταν έρθει ο Κρόνος να είναι σαν να μην ήρθε ποτέ κ να μην έχει πρόβλημα!!
Και βάσει πιθανοτήτων κ στατιστικής να το δεις, δεν είναι αδύνατον αυτό που λες (όχι μόνο εσύ, αλλά κ η θεωρία, όπως προείπα) αλλά είναι μια πολύ - πολύ ακραία τιμή.
Εγώ πιστεύω ότι ο Κρόνος σε ξαναβάζει στο δρόμο από τον οποίο είχες βγεί, πιθανώς από μια άσχημη επιρροή (π.χ. Ποσειδώνας) και επαναφέρει ξεκάθαρα μπροστά σου τον σκοπό για τον οποίον ήρθες στη ζωή. Είτε αυτό λέγεται σχέση-γάμος, είτε επαγγελματικά, είτε σχέση με γονείς - συγγενείς. Χτυπάει κ πολύ τον εγωισμό μας. Κάποιος που λέει ότι έχει την καλύτερη δουλειά ή τον καλύτερο γάμο, τον προσγειώνει αναλόγως.
Γι' αυτό ας μην αφήνουμε τη θεωρία περί Κρόνου να μας κάνει ροζ την πραγματικότητα. Ο Κρόνος θα περάσει κ σιγουρα θα αφήσει πισω του κάποιο "χάλασμα". Σχεδόν πάντα είναι για καλό, δεν διαφωνώ με αυτην την άποψη, αλλά είμαι πεπεισμένη για αυτό. Κλείνουν κύκλοι στις ζωές μας, κάτι που έχει ένα κόστος. Το πόσο υψηλό θα είναι το κόστος αυτό, σχετίζεται με άλλους παράγοντες του Ωροσκοπίου.
Βάλτε επίσης στη συζήτηση σαν παράμετρο, ότι ο Κρόνος με το Δία αλλά κ τον Ποσειδώνα (και πιο πριν τον ¶ρη), "συγκρουστήκαν" μέσα στη χρονιά αρκετές φορές κ μάλιστα όχι σε απλό τετράγωνο, αλλά και σε Τ-τετράγωνο!
Αυτά από εμένα!!
Αγαπητή May,
συμβαίνει όμως. Εγώ προσωπικά ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ 2,5 με τον Κρόνο στον Καρκίνο. Μια φίλη όμως, που είχε και εκείνη τον Κρόνο στον Καρκίνο (και μιλάω για ηλιακά ζώδια), σχεδόν δεν την άγγιξε! Γιατί, προφανώς, είχε κάνει σωστές επιλόγες:wacko:.
Δεν είναι απόλυτο, λοιπόν, αυτό που λες, αλλά παρόλα αυτά συμφωνώ μιας και εγώ υπήρξα "θύμα" του Κρόνου;)
Φιλικά
Ιουλία
Μια φίλη όμως, που είχε και εκείνη τον Κρόνο στον Καρκίνο (και μιλάω για ηλιακά ζώδια), σχεδόν δεν την άγγιξε! Γιατί, προφανώς, είχε κάνει σωστές επιλόγες:wacko:.
Συμφωνούμε όπως είπες, αλλά παραμένω σταθερή στην άποψή μου ότι το παράδειγμα της φίλης σου βρίσκεται στα ακρότατα όρια της κατανομής που εξετάζουμε.
Αλήθεια, έχεις εξετάσει ποιος ήταν ο επιβοηθητικός παράγοντας στο Ωροσκόπιο της όλα αυτά τα 2,5 χρόνια??
panther
11-10-2006, 10:01 AM
Συμφωνούμε όπως είπες, αλλά παραμένω σταθερή στην άποψή μου ότι το παράδειγμα της φίλης σου βρίσκεται στα ακρότατα όρια της κατανομής που εξετάζουμε.
Αλήθεια, έχεις εξετάσει ποιος ήταν ο επιβοηθητικός παράγοντας στο Ωροσκόπιο της όλα αυτά τα 2,5 χρόνια??
Όχι. Δεν το είχα σκεφτεί!!! Θα το κοιτάξω!
Καλά εννοείτε ότι η φίλη μου ... πρέπει να έχει αστέρι από πάνω της:toung::toung::toung: Τυχερή ήταν. Μόνο ακρότατα όρια???:cheesy:
Λευκή
11-10-2006, 08:02 PM
Είπες ότι έχεις Αφροδίτη στον Κριό (:scared:)[...]
συγνώμη για το οφτοπικ...αλλα τι θέλεις να πεις με αυτό; :cry:
panther
12-10-2006, 10:26 AM
συγνώμη για το οφτοπικ...αλλα τι θέλεις να πεις με αυτό; :cry:
:offtopic: όχι μην κλαις Verneigung! Δεν ήθελα να σε πληγώσω :sorry:.
Απλά, η Αφροδίτη δεν είναι και στην καλύτερη θέση της!! όχι ότι η δική μου που είναι στους Διδύμους είναι καλύτερη, αλλά τέλος πάντων.
Ευτυχώς, που υπάρχει ο Κρόνος και περιορίζει την ανυπομονησία της και τον ενθουσιασμό της
Λευκή
12-10-2006, 05:29 PM
:offtopic: όχι μην κλαις Verneigung! Δεν ήθελα να σε πληγώσω :sorry:.
Απλά, η Αφροδίτη δεν είναι και στην καλύτερη θέση της!! όχι ότι η δική μου που είναι στους Διδύμους είναι καλύτερη, αλλά τέλος πάντων.
Ευτυχώς, που υπάρχει ο Κρόνος και περιορίζει την ανυπομονησία της και τον ενθουσιασμό της
να έκανε και όψη ο κρόνος με τη δικιά μου καλά θα ήταν...:cheesy:
Πάντως την αφροδίτη μας την έχετε παρεξηγήσει!!
skorpion
12-10-2006, 06:16 PM
δεν ξερω αν πρεπει να παραπονεθω για την αφροδιτη μου που ειναι στο ζυγο στον 5ο αλλα για τον κρονο μου που τον εχω στον 6ο στον σκορπιο μηπως θα επρεπε και γω να...:cry: :cry: :cry: ???!!!
δεν ξερω αν πρεπει να παραπονεθω για την αφροδιτη μου που ειναι στο ζυγο στον 5ο αλλα για τον κρονο μου που τον εχω στον 6ο στον σκορπιο μηπως θα επρεπε και γω να...:cry: :cry: :cry: ???!!!
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται εκ πρώτης όψεως να ανησυχείς!! Η Αφροδίτη στο Ζυγό είναι σε μια από τις καλύτερες θεσεις της, καθόλου ασύμβατη με τον 5ο οίκο. Ο Κρόνος στον 6ο δεν είναι κακός, σε κάνει πιο υπεύθυνο στην καθημερινότητα σου γενικά.
Φυσικά, τα παραπάνω εξαρτώνται κ από τις υπόλοιπες όψεις.
skorpion
13-10-2006, 01:52 PM
Αχ may μου καλουλα ειναι η αφροδιτη αν και θα προτιμουσα να μην ειναι εκει και ο Αρης να της κανει παρεα ο κρονος ομως μου τη σπαει αν και δεν εχει οψεις εκτος απο μια συνοδο με το vertex.Τι να πεις υπαρχουν χειροτερα μαλλον ειμαι τυχερη τελικα...χι χι
moutro28
13-10-2006, 06:04 PM
Ζώδιο Αιγόκερως, Κρόνος στους Διδύμους, στον 3ο οίκο ανάδρομος. Τι κάνω;
καλουλα ειναι η αφροδιτη αν και θα προτιμουσα να μην ειναι εκει και ο Αρης να της κανει παρεα
Από ότι κατάλαβα έχεις σύνοδο Αφροδίτης - ¶ρη... :embarrest Αν είναι έτσι, δεν είναι καθόλου άσχημα νομίζω!! Μάλλον έχεις παρεξηγήσει το συνδυασμό σου αυτόν!! :toung:
skorpion
14-10-2006, 04:45 PM
οχι δεν εχω συνοδο,
απλα με τον αρη στο ζυγο στον 5ο δε νομιζω οτι τα πραγματα με τον κρονο στον 6ο ειναι τρομερα ευκολα σε θεματα ευθυνων και δρασης γι αυτο ειπα οτι θα προτιμουσα ο αρης μου να ειναι καπου αλλου κ οχι παρεα με την αφροδιτη.Επειδη ο Αρης στο ζυγο δεν ειναι κ στην καλυτερη θεση γι αυτα τα θεματα ετσι νομιζω δηλαδη...
panther
16-10-2006, 11:01 AM
Ζώδιο Αιγόκερως, Κρόνος στους Διδύμους, στον 3ο οίκο ανάδρομος. Τι κάνω;
Εντύπωση:toung:
Κρόνος στους διδύμους, δεν είναι και ότι καλύτερο, γιατί σε κάνει λιγότερο επικοινωνιακό. Βέβαια, εξαρτάται από τις όψεις που δημιουργεί.;)
moutro28
18-10-2006, 09:39 PM
Εντύπωση:toung:
Κρόνος στους διδύμους, δεν είναι και ότι καλύτερο, γιατί σε κάνει λιγότερο επικοινωνιακό. Βέβαια, εξαρτάται από τις όψεις που δημιουργεί.;)
Τώρα αν σου πω ότι όλοι λένε ότι είμαι εξαιρετικά επικοινωνιακή (ίσως και λόγω επαγγέλματος) θα με πιστέψεις; Μήπως αυτό οφείλεται στον Ερμή που βρίσκεται στον Τοξότη και τη Σελήνη που βρίσκεται στον Ζυγό;
Λίλιαν Σίμου
18-10-2006, 11:06 PM
Αγαπητή moutro28
Όντως τα στοιχεία που παραθέτετε δίνουν την ευχέρεια της επικοινωνίας, και το σύνολο του χάρτη θα το επιβεβαιώνει. Αλλά, κι ο Κρόνος στους Διδύμους, δεν αναιρεί τον λόγο, απλά κάνει το άτομο πιο υπεύθυνο στον λόγο του και όταν επικοινωνεί έχει καλή δομή και στοιχειοθετημένη άποψη. Μπορεί επίσης, έστω κι αν δείχνει ανοιχτό και προσιτό, να λέει μόνο όσα θεωρεί χρήσιμα. Να μην εκφράζει πλήρως τις βαθύτερες σκέψεις. Βέβαια, με ένα Ερμή στον Τοξότη, υπάρχει η αισιοδοξία κι η αγάπη για την επικοινωνία, σαν τρόπος ευχαρίστησης και φιλοσοφικής ανάπτυξης του ατόμου.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
moutro28
19-10-2006, 08:33 PM
Αγαπητή moutro28
Όντως τα στοιχεία που παραθέτετε δίνουν την ευχέρεια της επικοινωνίας, και το σύνολο του χάρτη θα το επιβεβαιώνει. Αλλά, κι ο Κρόνος στους Διδύμους, δεν αναιρεί τον λόγο, απλά κάνει το άτομο πιο υπεύθυνο στον λόγο του και όταν επικοινωνεί έχει καλή δομή και στοιχειοθετημένη άποψη. Μπορεί επίσης, έστω κι αν δείχνει ανοιχτό και προσιτό, να λέει μόνο όσα θεωρεί χρήσιμα. Να μην εκφράζει πλήρως τις βαθύτερες σκέψεις. Βέβαια, με ένα Ερμή στον Τοξότη, υπάρχει η αισιοδοξία κι η αγάπη για την επικοινωνία, σαν τρόπος ευχαρίστησης και φιλοσοφικής ανάπτυξης του ατόμου.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
Ευχαριστώ για την απάντηση - διευκρίνηση.
Είναι γεγονός ότι λέω με μεγάλη ευκολία αυτά που εγώ θέλω να πω. Αν δεν θέλω δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλω λέξη. Λένε επίσης ότι πάντα έχω πολύ ισχυρά επιχειρήματα και είναι γεγονός ότι κρατάω τον λόγο μου. Και φυσικά πεθαίνω για κουβεντολόι. Εχω πάντως την αίσθηση ότι όλοι οι πλανήτες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επικοινωνία, σε όλες της τις μορφές και σε όλων των ειδών τις σχέσεις.
Θέλω να πω, και αν κάνω λάθος διορθώστε με, ότι στις ερωτικές μας σχέσεις, για παράδειγμα η Αφροδίτη (εγώ την έχω στον Τοξότη, στον 9ο, όπως και τον Ερμή) διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Νομίζω εξάλλου ότι πολύ σημαντική είναι και η θέση του Δια (εγώ τον έχω στον Αιγόκερω, 10ος)... Αλλά το θέμα επικοινωνία ωραίο θα ήταν να μας το αναπτύξετε εσείς κάποια στιγμή.
Λίλιαν Σίμου
21-10-2006, 01:08 AM
Αγαπητή moutro28
Η αλήθεια είναι πως όταν συζητάμε γενικά για επικοινωνία, εννοούμε τον γραπτό ή προφορικό λόγο, κάτι που συνδέεται με τον Ερμή, τους Διδύμους και τον 3ο οίκο.
Ωστόσο, είναι γεγονός, πως επικοινωνία είναι πολλά άλλα θέματα, ένα χάδι, ένα χαμόγελο, ένα συναίσθημα. Στην αισθηματικά επικοινωνία, πολλές φορές, ο λόγος είναι ανούσιος και μετρά ένας συναισθηματικός πλανήτης, όπως η Αφροδίτη. Έχετε δίκιο. Κρατώ την ιδέα σας και επιφυλάσσομαι να αναπτυχθεί αυτό το θέμα, όταν βέβαια βρω τον κατάλληλο χρόνο. Έχει ενδιαφέρον.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
Εγώ έχω τον Κρόνο σε σύνοδο με την Αφροδίτη στο 12ο οίκο και σε τετράγωνο με τη Σελήνη στο Σκορπιό. Ε ρε, γλέντια! Με τη δουλειά δεν είχα ποτέ πρόβλημα και ίσα ίσα που παραβοηθάω τους ανθρώπους και με εκμεταλλεύονται. Βέβαια έχει πέσει πολύ κλάμα στα αισθηματικά και είχα προβλήματα με τη μητέρα μου. Τη μεγαλύτερη πίκρα την έφαγα στα 16 μου όταν ο διελαύνων Κρόνος πέρναγε απέναντι από το γενέθλιο.
Τώρα που πλησιάζει στη γενέθλια θέση, υπάρχει μια τάση απομόνωσης, εν μέρει εξαναγκαστικής (λόγω της δουλειάς μου). Από την άλλη ασχολούμαι πολύ σοβαρά με θέματα εσωτερισμού και θεωρώ ότι θα βγω πιο σοφή από πριν. Επίσης μετανιώνω πολύ για λάθη που διαπίστωσα ότι έχω κάνει και που παλιότερα μου φαίνονταν σωστά. Ελπίζω να μη μου δώσει κανένα πιο σκληρό μάθημα.
συνφωνώ για τον αδικημένο κρόνο γιατί είναι σαν τον γονειό που ότι λέει το λέει απο αγάπη μα δεν ακούμε μόνο όταν κάνουμε τα λάθη θυμώμαστε τα λόγια τους
zeta1987
20-07-2007, 02:47 AM
Εγώ θεωρώ ότι ο Κρόνος είναι πολύ σκληρός δάσκαλος! Εμένα είναι στον ένατο οίκο και από τότε που τελείωσα το σχολείο με έχει ταράξει!! Με έχει περιορίσει πολύ και συνεχώς μου δημιουργεί ανασφάλειες αν έχω την απαραίτητη μόρφωση...Αλλά τι να κάνουμε...Το παλεύουμε!!!;)
Λευκή
20-07-2007, 05:46 PM
Εγώ θεωρώ ότι ο Κρόνος είναι πολύ σκληρός δάσκαλος! Εμένα είναι στον ένατο οίκο και από τότε που τελείωσα το σχολείο με έχει ταράξει!! Με έχει περιορίσει πολύ και συνεχώς μου δημιουργεί ανασφάλειες αν έχω την απαραίτητη μόρφωση...Αλλά τι να κάνουμε...Το παλεύουμε!!!;)
Σε καταλαβαίνω!Kι εγώ κρόνο στον 9ο έχω και πραγματικά με έχει ταράξει σ αυτό το ζήτημα,και για να μπω στο πανεπιστήμιο και σίγουρα μέχρι να βγω.Το κακό είναι όμως πως ίσως κι εμείς ενώ ξέρουμε τι εστί κρόνος,αδυνατούμε να συμμορφωθούμε με τις απαιτήσεις του...Τι να πω κι εγώ που στον 9ο έχω επίσης πλούτωνα και νότιο δεσμό; :cry:Όλα τα αναχρονιστικά καρμικά περιοριστικά αφαιρετικά βαρέα πυροβολικά εκεί μέσα μαζευτήκανε :cheesy:Αν εξαιρέσεις πάντως αυτούς που επιθυμούν να σπουδάσουν,στον ένατο οίκο θεωρείται απ τις σχετικά καλές θέσεις του κρόνου.Συγκροτημένος ,σοβαρός και...συντηρητικός:embarrest
zeta1987
21-07-2007, 12:53 AM
Σε καταλαβαίνω!Kι εγώ κρόνο στον 9ο έχω και πραγματικά με έχει ταράξει σ αυτό το ζήτημα,και για να μπω στο πανεπιστήμιο και σίγουρα μέχρι να βγω.Το κακό είναι όμως πως ίσως κι εμείς ενώ ξέρουμε τι εστί κρόνος,αδυνατούμε να συμμορφωθούμε με τις απαιτήσεις του...Τι να πω κι εγώ που στον 9ο έχω επίσης πλούτωνα και νότιο δεσμό; :cry:Όλα τα αναχρονιστικά καρμικά περιοριστικά αφαιρετικά βαρέα πυροβολικά εκεί μέσα μαζευτήκανε :cheesy:Αν εξαιρέσεις πάντως αυτούς που επιθυμούν να σπουδάσουν,στον ένατο οίκο θεωρείται απ τις σχετικά καλές θέσεις του κρόνου.Συγκροτημένος ,σοβαρός και...συντηρητικός:embarrest
Εγώ και που έχω σελήνη και αφροδίτη στον ένατο νομίζεις ότι μου έκαναν καλο;; Τα ισοπέδωσε όλα ο άτιμος ο Κρόνος!!!:laugh: Και μάλιστα στο ζώδιο του τοξότη που σχετίζεται με ανώτατες σπουδές...