View Full Version : Διαφορά ωροσκόπου και θέση Ηλίου.
zeta1987
18-05-2007, 11:35 PM
Καλησπέρα σε όλους!! :love: :cheesy:
Βασικά μου έχει γεννηθεί μία απορία. Τι διαφορά έχει για παράδειγμα ένα άτομο που είναι ιχθύς με ωροσκόπο σκορπιό, από ένα άλλο άτομο που είναι σκορπιός με ωροσκόπο ιχθύ;;; :blink::blink:Λογικά πάντα, δεν θα έχουν κάποιες ομοιότητες;; Βέβαια χωρίς να εξετάσουμε άλλους παράγοντες στον χάρτη του. :blink:
Λίλιαν Σίμου
19-05-2007, 10:24 PM
Αγαπητή zeta1987
Υπάρχει διαφορά, αν και τα δύο αποτελούν στοιχεία προσωπικότητας. Ο Ήλιος μιλά για την φύση μας, επομένως είναι κάτι που έχουμε οικείο εξ αρχής, ενώ ο ωροσκόπος για την φυσική μας κατάσταση (σώμα) και την προσωπικότητα που αναπτύσσουμε όσο μεγαλώνουμε.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
zeta1987
20-05-2007, 01:30 PM
Σας ευχαριστώ πολύ που μου απαντήσατε! Είναι μία διαφορά πολύ σημαντική που δεν την γνώριζα! :)
elenikol
24-05-2007, 06:22 PM
Έχω ακούσει ότι ο Ηλιος μας δείχνει το ποιοί πραγματικά είμαστε και ο ωροσκόπος δείχνει την εικόνα μας προς τους τρίτους.
Ισχύει αυτό?
*Astropeleki*
24-05-2007, 11:21 PM
Έχω ακούσει ότι ο Ηλιος μας δείχνει το ποιοί πραγματικά είμαστε και ο ωροσκόπος δείχνει την εικόνα μας προς τους τρίτους.
Ισχύει αυτό?
Ο Ήλιος συμβολίζει το ΕΓΩ μας, την ταυτότητα του καθενός ατομικά και δίνει διαφορετικά χαρακτηριστικά, αναλόγως την θέση του σε κάθε ζώδιο.
Ο Ωροσκόπος συμβολίζει την προσωπικότητα, τον χαρακτήρα, το πρόσωπο που βγάζουμε προς τα έξω στα άλλα άτομα. Ο Ωροσκόπος μπορεί να καλύψει την πραγματική προσωπικότητα του κάθε ατόμου και λειτουργεί σαν μάσκα για τον καθένα μας. :idea:
zeta1987
26-05-2007, 02:44 AM
Ο Ωροσκόπος συμβολίζει την προσωπικότητα, τον χαρακτήρα, το πρόσωπο που βγάζουμε προς τα έξω στα άλλα άτομα. Ο Ωροσκόπος μπορεί να καλύψει την πραγματική προσωπικότητα του κάθε ατόμου και λειτουργεί σαν μάσκα για τον καθένα μας. :idea:
Δεν υπάρχει περίπτωση όμως σε ένα άτομο η εικόνα που δείχνει στους άλλους να ταυτίζεται περισσότερο με τις ιδιότητες του ήλιου και όχι με του ωροσκόπου;; Με άλλα λόγια εννοώ πως πάντα ο ωροσκόπος μας είναι η μάσκα προς τους άλλους;;;
*Astropeleki*
26-05-2007, 04:48 PM
Παίζουν σημαντικό ρόλο στη συνέχεια οι όψεις που μπορεί να σχηματίζονται με τον Ήλιο και τον Ωροσκόπο. Δεν μπορούμε να πούμε ότι αποκλειστικά και μόνο τα χαρακτηριστικά του Ήλιου ή του Ωροσκόπου θα είναι αυτά που φαίνονται και εκφράζουν ένα άτομο, καθώς μια όψη μπορεί να είναι περισσότερο δυναμική και να τονίζει περισσότερο κάποια χαρακτηριστικά από άλλα ή φυσικά και το αντίθετο. :)
Αργοναύτης
27-05-2007, 12:28 PM
Η διαφορά είναι η εξής σύμφωνα με Baldur Ebertin :
Ωροσκόπος :
Σε σωματικό επίπεδο : Σωματική έκφραση, στάση του σώματος.
Σε ψυχολογικό επίπεδο : Η persona, η συμπεριφορά του ανθρώπου στο περιβάλλον και η εμφάνιση.
Σε κοινωνικό επίπεδο : Ο ρόλος του και η στάση ζωής μέσα στην κοινωνία (αν είναι κάποιος ηγετικός, περισσότερο επιβλητικός ή αναγνωρίσιμος κοινωνικά ή περισσότερο αποσυρμένος και μετριοπαθής, αν η στάση του είναι αυταρχική, συντηρητική, φιλελεύθερη κλπ).
'Ηλιος :
Σε σωματικό επίπεδο : Το ίδιο το σώμα (όχι όμως και η έκφρασή του και η στάση του, αλλά το ίδιο το σώμα ως δομή). 'Οχι το ύφος, όχι ο αέρας προς τα έξω.
Σε ψυχολογικό επίπεδο : Η ζωτικότητα και το πνεύμα.
Σε κοινωνικό επίπεδο : Ο ρόλος του πατέρα, του άντρα και σε κάποιες περιπτώσεις του συντρόφου.
Προσωπική μου άποψη : Η προσωπικότητα μπορεί να κατανοηθεί μόνο ως ενιαίο σύνολο πολλών παραγόντων του αστρολογικού χάρτη και δεν πρέπει να αποδίδεται ούτε στον Ωροσκόπο ούτε στον 'Ηλιο αποκλειστικά. :idea:
Μια προσθήκη ακόμα. Ο Ωροσκόπος είναι πολύ σημαντικός από τη στιγμή που συνκαθορίζει μαζί με τον 4ο οίκο το περιβάλλον μας. Οι αντιδράσεις μας, οι προσδοκίες και η στάση ζωής δημιουργούν πεπρωμένο, άρα ο Ωροσκόπος δεν είναι ένα απλό ''φαίνεσθαι'', αλλά ένα βαθύτερο ''είναι''. Δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται απέναντι από την ακμή του 7ου οίκου. Με τον Ωροσκόπο κάνουμε έκκληση στους άλλους ανθρώπους να ενωθούν μαζί μας ή να συνεργαστούν μαζί μας, ακριβώς επειδή αυτό ζητάει κατά βάθος ο εαυτός μας (ο Ωροσκόπος), να συντονιστεί με άλλους ανθρώπους (7ος οίκος) που εκπέμπουν ας το πούμε στην ίδια συχνότητα ή που ταιριάζουν με την δική μας συχνότητα. Το περιβάλλον μου, όλες οι σοβαρές συνεργασίες και οι προσωπικές σχέσεις μου που άξιζαν και που ταιριάζαμε, είχαν 'Ηλιο ή Ωροσκόπο στην θέση που είναι ο Ωροσκόπος μου, κι όχι στην θέση που είναι ο 'Ηλιος μου.
zeta1987
27-05-2007, 02:46 PM
Παίζουν σημαντικό ρόλο στη συνέχεια οι όψεις που μπορεί να σχηματίζονται με τον Ήλιο και τον Ωροσκόπο. Δεν μπορούμε να πούμε ότι αποκλειστικά και μόνο τα χαρακτηριστικά του Ήλιου ή του Ωροσκόπου θα είναι αυτά που φαίνονται και εκφράζουν ένα άτομο, καθώς μια όψη μπορεί να είναι περισσότερο δυναμική και να τονίζει περισσότερο κάποια χαρακτηριστικά από άλλα ή φυσικά και το αντίθετο. :)
Προσωπική μου άποψη : Η προσωπικότητα μπορεί να κατανοηθεί μόνο ως ενιαίο σύνολο πολλών παραγόντων του αστρολογικού χάρτη και δεν πρέπει να αποδίδεται ούτε στον Ωροσκόπο ούτε στον 'Ηλιο αποκλειστικά. :idea:
Συμφωνώ και εγώ απόλυτα με αυτές τις απόψεις για αυτό και εγώ πια ποτέ δεν χαρακτηρίζω κάποιον μόνο από ωροσκόπο-ήλιο! Όμως έψαξα και λίγο στο site όσον αφορά τον ωροσκόπο και τον έβδομο οίκο, θέμα που προανάφερε και ο Jimmy, γιατί προσπαθώ να εξηγήσω γιατί ενώ καταβάθος είμαι ευάλωτη, ευαίσθητη , βέβαια ονειροπόλα δεν θα έλεγα (χαρακτηριστικό που αποδίδουν στον ωροσκόπο μου στους ιχθείς) το αντίθετο είμαι πολύ προσγειωμένη και σπάνια πετάω στα σύννεφα (είμαι βλέπετε πολύ αυστηρή με τις καταστάσεις), στους άλλους φαίνομαι σαν μία προσωπικότητα ορμητική, χαρούμενη, ανεξάρτητη, καθόλου συναισθηματική και ευαίσθητη... Έχω βέβαια άπειρα στοιχεία στον τοξότη (σελήνη,αφροδίτη,ουρανό,κρό νο) αλλά σκεφτόμουν το εξής. Στον πρώτο οίκο που είναι και ο ωροσκόπος μας, όταν αυτός,όπως στην περίπτωση στην δική μου ξεκινάει στις 19,34 του ιχθύ και τελειώνει στις 2,23 του ταύρου (δηλαδή περιλαμβάνει όλον τον κριό μέσα), εμπεριέχει και άλλα ζώδια μέσα του τότε αυτός δεν επηρεάζεται και από τα άλλα ζώδια;;:idea: Αυτό διάβασα μέσα στο site ότι γίνεται με τους άλλους οίκους και ειδικά με τον έβδομο.:embarrest
Αργοναύτης
27-05-2007, 04:35 PM
Εμπεριεχόμενα ζώδια οίκων ? Σε μένα τα πρόσωπα αναφοράς (συγγενείς, αυτοί που με μεγάλωσαν, φίλοι, αγάπες, δάσκαλοι κλπ) είχαν όλοι κάποια σύνδεση με τις ακμές και τους κυβερνήτες των γωνιακών μου οίκων (1ος,4ος,7ος,10ος) και όχι με τα εμπεριεχόμενα ζώδια αυτών των οίκων. 'Αλλο τι άτομα έλκεις, κι άλλο ποιούς κρατάς στη ζωή σου από όλους αυτούς που έλκεις, και ποιοί σου διαμορφώνουν προσωπικότητα. Και συνηγορούν σ'αυτή την άποψη λογικά κι όσοι δέχονται τους κυβερνήτες των γωνιακών οίκων ως σημαντικούς.
zeta1987
27-05-2007, 07:10 PM
Εμπεριεχόμενα ζώδια οίκων ? Σε μένα τα πρόσωπα αναφοράς (συγγενείς, αυτοί που με μεγάλωσαν, φίλοι, αγάπες, δάσκαλοι κλπ) είχαν όλοι κάποια σύνδεση με τις ακμές και τους κυβερνήτες των γωνιακών μου οίκων (1ος,4ος,7ος,10ος) και όχι με τα εμπεριεχόμενα ζώδια αυτών των οίκων. 'Αλλο τι άτομα έλκεις, κι άλλο ποιούς κρατάς στη ζωή σου από όλους αυτούς που έλκεις, και ποιοί σου διαμορφώνουν προσωπικότητα. Και συνηγορούν σ'αυτή την άποψη λογικά κι όσοι δέχονται τους κυβερνήτες των γωνιακών οίκων ως σημαντικούς.
Επομένως κρατάμε μόνο τις ακμές των οίκων...Ενδιαφέρον! Εμένα όλες αυτές οι ακμές των τεσσάρων οίκων είναι όλες σε μεταβλητά ζώδια (1ος Ιχθύς, 4ος Δίδυμοι, 7ος Παρθένος, 10ος Τοξότης)! Τα άτομα που είχαν την περισσότερη σημασία όντως όπως λες ανήκαν στο ζώδιο των διδύμων και του τοξότη! Επίσης η μαμά μου έχει σελήνη στους ιχθείς! Έχεις δίκιο τελικά! :) :)