View Full Version : stellium,Τ-τετράγωνο και μεγάλος σταυρός
elinor
11-05-2007, 01:37 PM
Θα ήθελα να ρωτήσω υπάρχει κάποιο άρθρο σχετικό με τη σημασία των stellium στο site.Γνωρίζω ότι στο χάρτη μου έχω πολλά stellium με 3, 4 και 5 πλανήτες όμως δεν μπορώ να τα ερμηνεύσω..:wacko:
Επίσης θα ήθελα να μάθω για τη σημασία των Τ-τετραγώνων και των μεγάλων σταυρών σε ένα χάρτη.Και ακόμη,ποια όψη ονομάζεται Thor's Hammer?
θα το εκτιμούσα πολύ αν με διαφώτιζε κάποιος..Ευχαριστώ!!!
Fotini Christodoulou
11-05-2007, 01:47 PM
Για τα μεγάλα Τ τετράγωνα δείτε εδώ (http://www.myhoroscope.gr/showthread.php?t=1529&highlight=%EC%E5%E3%DC%EB%EF+%F4%E5%F4%F1%DC%E3%F9 %ED%EF)...
όσο για τα στέλιουμ, αν ψάξετε μέσω της αναζήτησης θα βρείτε αρκετά σχετικά παλαιοτερα πόστ που ίσως σας βοηθήσουν να κατανοήσετε την φύση τους.
Φιλικά,
φωτεινή
kiaRRa
11-05-2007, 01:54 PM
Aπό τις λίγες γνώσεις που έχω, ξέρω πως Τ-Τετράγωνο ονομάζεται η όψη που περιλαμβάνει 3 πλανήτες, οι οποίοι σχηματίζουν 2 τετράγωνα και μια αντίθεση. Σημασία έχει ο πλανήτης που βρίσκεται στην κορυφή του Τ και ο οποίος εξισορροπεί την αντίθεση μεταξύ των άλλων δύο πλανητών. Ανάλογα από το σε ποια ζώδια σχηματίζεται δίνει και την αντίστοιχη έννοια. Στα παρορμητικά υποδηλώνει αυθορμητισμό και δυναμικότητα, στα σταθερά δείχνει υπευθυνότητα και προσήλωση στη λεπτομέρεια, ενώ στα μεταβλητά φανερώνει άτομα με ιδανικά και αφοσίωση στις αξίες τους.
Τώρα όταν λες μεγάλο σταυρό, φαντάζομαι εννοείς τον κοσμικό σταυρό/μεγάλο τετράγωνο. Αυτό αποτελείται από 4 πλανήτες που μεταξύ τους σχηματίζουν 4 τετράγωνα και 2 αντιθέσεις. Θεωρείται αρκετά δυνατός σχηματισμός σε ένα ωροσκόπιο. Αν σχηματίζεται παρορμητικός σταυρός μας δείχνει άτομα δυναμικά, δραστήρια που δεν διστάζουν να ρισκάρουν για να προοδεύσουν. Αν σχηματίζεται σταθερός σταυρός φανερώνει άτομα πιο συντηρητικά και επιφυλακτικά που ακολουθούν την πεπατημένη μακριά από ριψοκίνδυνες αποφάσεις. Αν τέλος σχηματίζεται μεταβλητός σταυρός, υποδηλώνει άτομα που χειραγωγούνται εύκολα και επηρεάζονται πολύ από τους γύρω τους.
*Astropeleki*
11-05-2007, 03:51 PM
Η όψη Thor's Hammer είναι γνωστή και ως Quadriform, ή God's Fist ή Arrowhead.
Η όψη αυτή σχηματίζεται από δύο πλανήτες που μεταξύ τους σχηματίζουν όψη τετραγώνου και καθένας από τους δύο αυτούς πλανήτες σχηματίζει όψη ενάμιση τετραγώνου (sesquisquare 135ο) με έναν τρίτο πλανήτη. Η δυναμική αυτή της όψης είναι σχεδόν σαν το Ταυ τετράγωνο καθώς έχει αρκετά δυναμική και έντονη ενέργεια.
elinor
12-05-2007, 02:30 PM
Σας ευχαριστώ πολύ!!:cheesy: Το άρθρο για τα Τ-τετράγωνα είναι πράγματι πολύ κατατοπιστικό όμως δεν περιλαμβάνει όψεις μεταξύ σημείων του χάρτη όπως π.χ Vx, As ή κλήρος της τύχης...Δεν πειράζει όμως... Είμαι ευγνώμων για τη βοήθεια!!!!:bigsmile:
white diamond
21-06-2008, 09:31 PM
Θα ήθελα να ρωτήσω υπάρχει κάποιο άρθρο σχετικό με τη σημασία των stellium στο site.Γνωρίζω ότι στο χάρτη μου έχω πολλά stellium με 3, 4 και 5 πλανήτες όμως δεν μπορώ να τα ερμηνεύσω..:wacko:
Επίσης θα ήθελα να μάθω για τη σημασία των Τ-τετραγώνων και των μεγάλων σταυρών σε ένα χάρτη.Και ακόμη,ποια όψη ονομάζεται Thor's Hammer?
θα το εκτιμούσα πολύ αν με διαφώτιζε κάποιος..Ευχαριστώ!!!
μήπως θα μπορούσατε να επισυνάψετε κάποια εικόνα για να καταλάβουμε καλύτερα;
Δείμων
16-10-2008, 12:33 PM
Μπορούμε να έχουμε και ένα παράδειγμα (με σχήμα αν γίνεται) και για τον χαρταετό και τη ερμηνεία του? Έψαξα στο φόρουμ, αλλά μπορεί να μην έψαξα καλά.
Dell Piero
16-10-2008, 12:46 PM
Eκτενέστατα άρθρα για τους σχηματισμούς των πλανητών, όπως και τους σχηματισμούς των όψεων σε ένα ωροσκόπιο έχει γράψει η συντάκτρια του myHoroscope Black Moon, το οποία έχουν προγραμματιστεί να δημοσιευθούν σύντομα :bigsmile:
Μπορούμε να έχουμε και ένα παράδειγμα (με σχήμα αν γίνεται) και για τον χαρταετό και τη ερμηνεία του? Έψαξα στο φόρουμ, αλλά μπορεί να μην έψαξα καλά.
giannas
16-10-2008, 03:42 PM
24 οκτ 1997 ,9 το πρωι ,στην τριπολη(συγγνωμη αλλα δεν καταφερα να βαλω τον χαρτη ετοιμο).Σεληνη τριγωνο με κρονο τριγωνο με αφροδυτη-αρη,σεληνη αντιθεση με δια,κρονος εξαγωνο με δια, αρης-αφροδυτη εξαγωνο με δια.
Ο χαρταετος ειναι μια θετικη συνθεση, καθως εχει την ευχερεια του μεγαλου τριγωνου αλλα και την δυναμικη της αντιθεσεις που θα το ενεργοποιησει.
strange
27-02-2009, 12:30 PM
Στο γενέθλιο χάρτη μου υπάρχει ένα τ-τετράγωνο: Αφροδίτη (διδύμους-2ος οίκος) αντίθεση με Ποσειδώνα (Τοξότης-7ος προς 8ος οίκος) που κάνουν τετράγωνο με Κρόνο (Παρθένος-5ος οίκος). Κοιτάζοντας τις πλανητικές διελεύσεις παρατήρησα ότι κάποιες μέρες του Μαρτίου ο Ουρανός (ο οποίος ήδη κάνει αντίθεση με Κρόνο και τετράγωνο με Ποσειδώνα) θα δημιουργήσει ένα Μεγάλο Σταυρό. Μάλιστα και ο γενέθλιος Κρόνος κάνει σύνοδο με το Διελαύνων. Θα μπορούσε ίσως κάποιος να μου εξηγήσει (γιατί είμαι αρχάρια για να το αντιληφθώ) τι σημαίνει μία τέτοια ενεργοποίηση.