View Full Version : Αδελφές ψυχές. Η απεγνωσμένη αναζήτηση;
Fotini Christodoulou
16-05-2007, 03:35 PM
Όταν ο Χάρυ γνώρισε την Σάλυ…
Για όσους δεν έχουν δει την ταινία, πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες ανθρώπων, που οι δρόμοι τους για πολλά χρόνια διασταυρώνονται διαρκώς τυχαία, μετά χάνονται, γίνονται φίλοι, εραστές, μετά χωρίζουν και τελικά … φτάνουμε στο χάπι έντ, όπου ο ήρωας συνειδητοποιεί ότι αυτό που έψαχνε ήταν μπροστά του τόσα χρόνια. Σε έναν κόσμο που το τετριμμένο «η ζωή δεν μιμείται την τέχνη», είναι ο κανόνας, υπάρχει άραγε το περιθώριο για εξαιρέσεις;
Διαβάστε το
Αδελφές ψυχές. Η απεγνωσμένη αναζήτηση; | αστρολογια ζώδια (http://www.horoscope.gr/%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%86%CE%AD%CF%82-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%AD%CF%82-%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%BC%C E%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83/)
Αργοναύτης
16-05-2007, 08:19 PM
Ti θαυμάσιο κείμενο...Μπράβο. Δεν ξέρω αν το λένε αδελφή ψυχή και αν υπάρχουν αδελφές ψυχές γενικά, αλλά κάτι παρόμοιο έχω βιώσει. Είμαι σίγουρος γνώρισα μια τέτοια ψυχή πριν κάποια χρόνια. 'Εχουν πολύ καλή ποιότητα τέτοιες σχέσεις, και διάρκεια, αλλά δεν ένοιωσα πληγωμένος ούτε μία στιγμή. Απλά όταν απομακρύνεσαι υπάρχει μια αμοιβαία αίσθηση σαν να έχεις αφήσει ανοιχτή την πόρτα και είτε θα υπάρχει αμοιβαίος πόνος είτε καθόλου πόνος. Ουσιαστικά δεν ξεστομίζονται ποτέ λέξεις αποχωρισμού. Αντ'αυτού μπορείς να ακούσεις από ένα τέτοιο άτομο ''εδώ είμαι'', ακόμα κι αν φύγει προσωρινά. Είναι συγκλονιστικές οι εμπειρίες και η ποσότητα γνώσης που συσωρεύεται από τέτοιου είδους σχέσεις.
Ακόμα κι ο πόνος έχει άλλη ποιότητα, αλλά από την πρώτη μέρα δεν νοιώθεις απλά οικειότητα, νοιώθεις ότι συμφωνείτε σχεδόν σε όλα. Το'χω ζήσει παλιά, αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να του βάλλω πινακίδα ''αδελφή ψυχή''. Νομίζω οι καρμικές σχέσεις είναι επώδυνες και σχέσεις εναντίωσης και ανταγωνισμού συχνά, ενώ οι σχέσεις που περιγράφεις είναι κάτι ακόμα πιο ανώτερο και έχουν πολύ περισσότερη αίσθηση βεβαιότητας. Ο χωρισμός μπορεί να επέλθει μόνο αν πεθάνει ή μετακομίσει αναγκαστικά κάποιος από τους δυο, αλλά και πάλι είναι τυπικός, και όχι ουσιαστικός χωρισμός.
Λίλιαν Σίμου
17-05-2007, 01:24 AM
Αγαπητή Φωτεινή
Έγραψες ένα πολύ συγκινητικό κείμενο και σου δίνω τα συγχαρητήριά μου.
Νοιώθω πως αν σχολιάσω κάποια σημεία του, θα αδικήσω άλλα.
Θα ήθελα μόνο να εστιαστώ στο τελευταίο σου μήνυμα:
Πρέπει να αγαπήσουμε και να αποδεχτούμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Μόνο τότε θα είμαστε ανοιχτοί σε κάθε ψυχή, καθώς όλοι όσοι βρίσκονται πλάι μας, είναι αδέλφια μας. Δεν σημαίνει πως θα είναι πάντα ερωτικοί σύντροφοι ή συγγενείς. Με ανοιχτή την καρδιά στην Αγάπη, θα νοιώσουμε τον άνθρωπο με τον οποίο μας συνδέουν πολλά. Έχεις απόλυτο δίκιο!
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
Fotini Christodoulou
17-05-2007, 09:36 AM
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!:embarrest
SKYLOROCK
18-05-2007, 10:47 AM
Φωτεινή μου πάρα πολύ ενδιαφέρον και καλογραμμένο το άρθρο σου!!!:bigsmile:
Μου άρεσε ειδικά το σημείο που ανέφερες τα συναισθήματα που μπορεί να μας προκαλέσει μια ενδεχόμενη συνάντηση με την αδελφή ψυχή μας...
Και φυσικά να κρατήσουμε και το παρακάτω:
Για να αγαπήσουμε τους άλλους πρέπει πρώτα να αγαπήσουμε και να σεβαστούμε τον εαυτό μας, αντί να περιμένουμε να μας αγαπήσει κάποιος άλλος και να αυτοπροσδιοριζόμαστε μέσω αυτού. Εμείς είμαστε εκείνοι που καλούμαστε να δώσουμε νόημα στην ζωή μας, και όχι οι άνθρωποι με τους οποίους σχετιζόμαστε. Αντί λοιπόν να σπαταλάμε την ενέργειά μας σε ανέφικτες αναζητήσεις του ιδανικού ή της αδελφής ψυχής είναι ουσιώδες να επικεντρωθούμε στα σημεία από όπου ξεκινούν όλα, δηλαδή στην ψυχή μας, στον εαυτό μας. Να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να βοηθήσουμε την ψυχή μας να ανέβει ψηλότερα.
:love:
Συγχαρητήρια και πάλι!!!:clapping::clapping:
*Astropeleki*
18-05-2007, 11:04 PM
Πολύ όμορφο κείμενο Φωτεινή. Ελαφρύ και ευχάριστο στην ανάγνωση!
Κρατάω το σημείο που αναφέρεις και συ ακόμη μια φορά, ότι αδελφή ψυχή δεν είναι απαραίτητα ένας ερωτικός σύντροφος, αλλά μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε, η οποιαδήποτε... άντρας ή γυναίκα, φίλος ή φίλη...
Δεν είμαι σίγουρη κατά πόσο πιστεύω σε αυτό που ονομάζουμε αδελφή ψυχή. Αυτό που ξέρω είναι ότι με κάποιους ανθρώπους υπάρχει μια καλύτερη επικοινωνία, ένα στενότερο δέσιμο, μια σχέση αλληλοσυμπλήρωσης, που με κάποιους άλλους δεν έχουμε.
Συγχαρητήρια! Περιμένουμε και άλλα ;)
Basilakis
19-05-2007, 03:45 PM
Πράγματι όμορφο κείμενο με ενδιαφέροντα σημεία.
Όπως όλοι, έτσι και εγώ θα σταθώ στο σημείο όπου τονίζεται πως το καρμικό δέσιμο δεν αναπτύσσεται μόνο ανάμεσα σε ερωτικούς συντρόφους. ¶λλωστε είναι τόσο πολύπλοκες οι ανθρώπινες σχέσεις που δεν θα πρέπει να τις βλέπουμε μονοδιάστατα.
Αν αποδεχθούμε την υπάρξη τέτοιου δεσμού ανάμεσα στους ανθρώπους!
Συγχαρητήρια:bigsmile:
Fotini Christodoulou
21-05-2007, 10:25 AM
Eυχαριστώ και χαίρομαι που σας άρεσε το θέμα.:bigsmile:
Πέρα από τα σημεία που σταθήκατε θα ήθελα να προσθέσω πως, όπως γράφω,το "κλειδί" στις ανθρώπινες σχέσεις -όποιου είδους κι άν είναι και ανεξάρτητα με το άν δεόμαστε την θεωρία ή όχι-είναι το ότι,για να ειναι υγιείς θα πρέπει πρώτα εμείς οι ίδιοι να αποδεχτούμε και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας.
:love:
πάρα πολύ καλό
πιστεύω ότι στην ζωή μας ερχονται ατομα που πολλές φορές τα νιώθουμε γνωστά ή το άλλο σε κρίσιμες φάσεις της ζωής μας γνωρίζουμε άτομα που μας βοηθούν ή μας επιρεάζουν
GORDANA
22-05-2007, 10:55 AM
Υπέροχο το άρθρο σας! πολύ κατανοητό και ακριβές!!!
κι εγώ σε διάφορες στιγμές της ζωής μου συνάντησα ανθρώπους που μαζί τους νιώθω οικεία και δημιουργήθηκαν σχέσεις ζωής μαζί τους. Για παράδειγμα μία φίλη την οποία γνωρίζω 22 χρόνια τώρα και πάντα είχα την αίσθηση ότι μας συνδέει κάτι βαθύ - από την πρώτη μέρα που την είδα.
Επιδίωξα εγώ να τη γνωρίσω καλύτερα και από τότε είμαστε σάν αδελφές. Παρόλο που η φίλη μου έχει δύο αδελφές, η δική μας σχέση είναι πιο κοντινή και πιο βαθειά. Κάτι χαρακτηριστικό που νιώθω μαζί της, είναι ότι τη βλέπω σαν κόρη μου ενώ δεν την περνάω παρά 2 χρόνια, όμως τη νιώθω σαν το μικρό γλυκό παιδάκι μου, που δεν μπορώ να θυμώσω μαζί του ό,τι και να κάνει.
Πολλούς χαιρετισμούς σε όλους
kaliak
25-05-2007, 01:24 AM
Eνα υπεροχο κειμενο να εισαι καλα!!!!!
Toksotaki
31-05-2007, 01:19 AM
Συγχαρητηρια πολυ ωραιο αρθρο:cheesy:
Agxos
27-07-2007, 06:42 PM
πολυ ωραιο αρθρο πραγματικα!
wallflower
27-07-2007, 08:01 PM
τέλοιο αρθρο!!!!!!ψάχνω...ψάχνω τελικά θα τη βρώ την αδερφή ψυχή μου που θα παει...........
zeta1987
28-07-2007, 02:57 AM
Πολύ συγκινητικό άρθρο.. Με άγγιξε πάρα πολύ...
alyssa
14-11-2007, 05:32 PM
οντως..πολυ τρυφερο..:embarrest
Dell Piero
14-11-2007, 09:51 PM
:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:
:cry::cry::cry::cry::cry::cry:
:cry::cry::cry::cry::cry:
:cry::cry::cry::cry:
:cry::cry::cry:
:cry:
:cry: όντως
Μαρία_Δ
17-11-2007, 09:24 PM
αααχχχ πολύ συγκινήθηκα...
Taz-AmaRTian
12-02-2008, 04:33 PM
Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σου! Perfect ευχαριστούμε! :bigsmile:
Αν έχω καταλάβει καλά κι από κάποια άλλα άρθρα που έχω διαβάσει και από τις εμπειρίες μου μπορεί να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ξανάσυναντάμε σε αυτή τη ζωή... όπως το είπες για να εκπληρωθεί ο νόμος του κάρμα... Αλλά έχω την αίσθηση ότι πρόκειται για ανθρώπους και σχέσεις που μόλις ολοκληρωθεί το μάθημα που πρέπει να δώσουν ή να πάρουν δεν σου αφήνουν άλλο συναίσθημα από τη σημαντικότητα της γνωριμίας ή της σχέσης κι αυτό σε ατομικό επίπεδο. Καταλήγω να θεωρώ ότι μάλλον δεν είναι όλοι αυτοί "αδελφές ψυχές"... Κι ότι αφού περάσει ο άνθρωπος "επιτυχώς" από κάποιες τέτοιες "καρμικές" σχέσεις εμφανίζεται η "αδελφή ψυχή", με την οποία υπάρχει μια έντονη πνευματικότητα και που όταν γίνει συνειδητή η σχέση και η ουσία της, οι εμπλεκόμενοι μπορούν να κάνουν τόσο ατομικά όσο και περισσότερο κοινωνικά "θαύματα"...
Και απορία... υπάρχουν όψεις στη συναστρία ή στον composite που μπορούν να δείξουν τέτοιες τάσεις ανάμεσα σε 2 ανθρώπους? Δηλαδή, "Πώς αναγνωρίζεις αστρολογικά την αδελφή ψυχή?"
:worried:
moutro28
12-02-2008, 04:46 PM
Για να αναγνωρίσουμε την αδελφή ψυχή θα πρέπει πρώτα, όπως είπαν και οι προηγούμενοι, να γνωρίσουμε τη δική μας ψυχή. Σε διαφορετική περίπτωση η "αδελφή ψυχή" μπορεί να περάσει δίπλα μας και να μην το πάρουμε χαμπάρι.
Ενας άλλος κίνδυνος είναι να δημιουργήσουμε στο μυαλό μας μια εξιδανικευμένη μορφή "αδελφης ψυχής", να επιζητούμε ουσιαστικά αυτό που δεν είμαστε για να μας συμπληρώσει και να θεωρήσουμε ότι "η αδελφή ψυχή" θα είναι ένας άνθρωπος που θα μας "χαϊδεύει" χωρίς ποτέ να μας κρίνει ή να συγκρούεται μαζί μας.
Fotini Christodoulou
12-02-2008, 04:50 PM
Καταρχάς όπως γράφει και στην αρχή του αρθρου, η αποδοχή του όρου αδελφή ψυχή σημαινει αποδοχή του νόμου του κάρμα.
Διαφορετικά αν δεν αποδεχομαστε την μετενσάρκωση ο ορος αδελφη ψυχη ειναι αδόκιμος.:bigsmile:
Taz-AmaRTian
12-02-2008, 04:51 PM
προφανώς.... και για τα δύο...
δεν θυμάμαι να μίλησε κανείς για μια " φαινομενική τελειότητα" που αφενός δεν υπάρχει αφετέρου δεν είναι καν θεμιτή...
Fotini Christodoulou
12-02-2008, 04:55 PM
Για να σας βοηθήσω...
Όμως ο όρος «αδελφή ψυχή» λανθασμένα συγχέεται με το ιδανικό ταίρι που έχουμε πλάσει με την φαντασία μας. Κι αυτό γιατί η αδελφή ψυχή σημαίνει πολλά περισσότερα από έναν απλό ερωτικό σύντροφο. Μπορεί να είναι ένας δάσκαλος, ένας φίλος, ο γονέας μας, οποιοσδήποτε θα επηρεάσει την ζωή μας κατά τέτοιον τρόπο ώστε να υπάρξει πνευματική εξέλιξη.
Σχετικά με την καρμική αστρολογία θα βρείτε πολλά ενδιαφέροντα άρθρα στην αναλογη ενότητα:bigsmile:
Taurus F
19-02-2008, 07:22 PM
Συνήθως μπερδευόμαστε γύρω απο την αίσθηση του γνωρίζω κάποιον και ξαφνικά νιώθω οικία μαζί του - έστω και απο απόσταση - ακόμη και αν κάποιος μας βγάζει αντιπάθεια ή οχι χωρίς προφανείς λόγουσ η' πράξεις του, και τα συσχετίζουμε όλα αυτά ντε και καλά με τις προηγούμενες ζωε΄σ η' εν πασει περιπτώσει με οτιδήποτε το καρμικό.Τελικά πιστεύω πωσ δεν είναι θέμα προηγούμενων ζωών. Παλαιότερα αυτό πίστευα και εγω αλλα αφου το καλοσκέφτηκα διαβαζοντασ παράλληλα διάφορα συνειδητοποίησα πω πολλές φορέσ στο παρελθόν μας, μασ έχουν πληγώσει η΄χαροποιήσει συγκεκριμένα άτομα με συγκριμένες φιγούρες (είτε στο πρόσωπο είτε σαν σύνολο του σώματος) είτε σαν συμπεριφορά γενικότερη, οπότε κάθε φορά που συναντάμε παραπλήσια χαρακτηριστικά σε ορισμένους ανθρώπουσ, ακόμη και αν τους βλέπουμε για πρώτη φορά τίνουμε να τα συνδέουμε με τισ παλαιότερες μας αυτέσ εμπειρίες και ασυνείδητα επανέρχονται στο νου μας όλα αυτά τα συναισθήμτα τα οποία μας είχαν δημιουργηθεί τότε στο τώρα . Συγνώμη αν πλάτιασα αλλά ολα αυτά τα θέματα εχουν την τάση να αλληλομπλέκονται..:P
Και για να τελειώσω, δεν πιστεύω πια σε αδελφή ψυχή...Σε αδελφές ψυχές maybe..:P Εν ολίγοις, αυτό ουσιαστικά που συμβαίνει κατ εμέ είναι η "αντάμωση" πολλών οικίων προσώπων μας τυχόν προηγούμενων ζωών, δεν ειναι δυνατό να έχουμε ερωτευτεί μονάχα μια φορά...Οπότε μάλλον το ονειρκό και το ιδεατό δεν είναι το να βρείς την αδελφή ψυχή σου, αλλα περισσότερο το να βρείς τον άνθρωπο εκείνο με τον οποίο θα ταιριάξεις οσο το δυνατό περισσότερο σε συγκεκριμένες χρονικές φασεισ της δικής σου και της δικής του ζωής. Ειναι θέμα timing! to timing ειναι στο σημείο που θα πρέπει να εστιαστούμε ;)
Φαντάζεστε να μου ρθει εμένα η αδελφή ψυχή φάντης μπαστούνι μπροστά μου, και εγώ να να έχω τα χίλια μύρια προβλήματα να αντιμετωπίσω σε εκείνη την φάση της ζωής μου...
Πάει το παλικάρι πάει! :D χεχεχ...
colibri
20-02-2008, 12:29 PM
Φαντάζεστε να μου ρθει εμένα η αδελφή ψυχή φάντης μπαστούνι μπροστά μου, και εγώ να να έχω τα χίλια μύρια προβλήματα να αντιμετωπίσω σε εκείνη την φάση της ζωής μου...
Πάει το παλικάρι πάει! :D χεχεχ...
Στο υπόσχομαι ότι αν όντως είναι ο "αδελφή ψυχή" δε θα σε αφήσει στα χίλια μύρια προβλήματα. Απλά λίγη υπομονή θέλει για να τον βρεις!!!! :bigsmile::love:
friary
20-02-2008, 01:40 PM
Να επισημάνουμε ακόμα μία φορά, πως αδελφή ψυχή δεν είναι Ο ή Η, μπορεί να είναι μία φίλη, ένας φίλος, ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ. Θα ήταν καλό για όλους μας να μην περιορίζουμε την αναζήτηση της αδελφής ψυχής στους (συνήθως εκάστοτε)συντρόφους μας....:)
Taurus F
20-02-2008, 03:07 PM
Μακάρι βρε παιδιά μακάρι!
Verneigung
Ας είμαι optimistic!
starfish
20-02-2008, 03:15 PM
Μακάρι βρε παιδιά μακάρι!
Verneigung
Ας είμαι optimistic!
Παντως το να περιμενεις την αδελφη ψυχη στον ερωτικο τομέα, ειναι πρωτης ταξεως δικαιολογια για μια μεγαλη γκαμα συμπεριφορων!! [Και δεν μιλω για σενα Taurus αλλα γενικα :bigsmile:].
lumina77
21-02-2008, 01:06 AM
Πραγματικά καταπληκτικό άρθρο. Τα θερμά μου συγχαρητήρια. Είναι γεγονός ότι την αδελφή ψυχή μπορεί να τη συναντήσεις σε παραπάνω από έναν ανθρώπους και τα συναισθήματα που θα σου προκαλούν να διαφέρουν. Κάτι παρόμοιο πιστεύω ότι έχει συμβεί στους περισσότερους. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι η πραγματική αδελφή ψυχή θα πρέπει να συγκεντρώνει τα πάντα. Το ταξίδι συνεχίζεται μέχρι να βρεθεί αυτό το ιδανικό άτομο. Μέχρι το μισό να γίνει ένα. Συγχαρητήρια και πάλι.
Taurus F
21-02-2008, 08:08 AM
Ax dear Starfish πιστεψε με οτι η αδελφη' ¨(ές) ψυχή είναι το τελευταίο που περιμένω τώρα :toung: Τοθλάχιστον με την έννοια του ένα και μοναδικού έρωτα, που όπως ορθά επισήμεναν και κάποιοι άλλοι φίλοι στο άρθρο αυτό η αδελφή ψυχή δεν περιορίζεται στο love of my life. Έχω μάθει πλέον πως οτιδήποτε το περιμένεις εναγωνιωδώς κατά ενα μυστήριο τρόπο αργεί πολύυυυυ το αναθεματισμένο :blink: Φαντάζομαι λοιπόν πως το καλύτερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να ζούμε την ζωή μας χαλαρά χωρίς πολλές πολλές αγωνίες, juat let it be, και αν απο εκει και πέρα δούμε κάτι το "ενδιαφέρον" στον ορίζοντα, κάτι το οποίο μας κεντρίζει, μας πάει, μας μαγνητίζει αν θέλετε, τότε να 'χουμε ανοιχτά τα ματάκια μας και τα souper εξελιγμένα ραντάρ μας για να το εντοπίσουμε ;) Κάπου εκεί κολλάει και η έννοια του timing που ανέφερα προηγουμένως...αφορά και την δική μας εμπειρία στο να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε κατάλληλα τι αξίζει και τι οχι, και οχι να βαράμε το κεφαλάκι μας για κάτι το οποίο έχει φύγει και δεν είχαμε τα μάτια για να δούμε την πραγματική του αξία, είτε αυτό είναι έρωτας , είτε είναι ένας φίλος η' οτιδήποτε άλλο.
kiaRRa
21-02-2008, 01:24 PM
Όπως και να το δούμε το ζήτημα της αδελφής ψυχής νομίζω είναι συνυφασμένο πρωτίστως όχι με τις ανάγκες μας από τη ζωή αλλά από το βαθμό στον οποίο γνωρίζουμε τον εαυτό μας, τις δυνάμεις μας, τις επιθυμίες μας, ίσως και το "σκοπό" μας. Έτσι, είναι συχνό φαινόμενο να λέμε ότι βρήκαμε την αδελφή ψυχή στο πρόσωπο κάποιου αλλά στην πορεία να διαψευσθούμε. Συν ότι πρέπει να αποβάλλουμε και την πεποίθηση ότι αν με κάποιον δεν μείνουμε ως το τέλος της ζωής μας τότε δεν είναι αδελφή-ψυχή. Μια αδελφή ψυχή θα μας δώσει ένα μάθημα ζωής, θα βιώσουμε ένα καρμικό δεσμό, αλλά δεν σημαίνει ότι θα ζήσουμε και μαζί της. Συνεπώς, θεωρώ ότι πρώτα πρέπει εμείς να βρούμε το ρόλο μας και να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και ύστερα να αναζητήσουμε τον καρμικό μας σύντροφο!:embarrest
skorpaki
21-02-2008, 11:23 PM
"Για να αγαπήσουμε τους άλλους πρέπει πρώτα να αγαπήσουμε και να σεβαστούμε τον εαυτό μας, αντί να περιμένουμε να μας αγαπήσει κάποιος άλλος και να αυτοπροσδιοριζόμαστε μέσω αυτού. Εμείς είμαστε εκείνοι που καλούμαστε να δώσουμε νόημα στην ζωή μας, και όχι οι άνθρωποι με τους οποίους σχετιζόμαστε. Αντί λοιπόν να σπαταλάμε την ενέργειά μας σε ανέφικτες αναζητήσεις του ιδανικού ή της αδελφής ψυχής είναι ουσιώδες να επικεντρωθούμε στα σημεία από όπου ξεκινούν όλα, δηλαδή στην ψυχή μας, στον εαυτό μας. Να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να βοηθήσουμε την ψυχή μας να ανέβει ψηλότερα."
Έγραψες την μεγαλύτερη αλήθεια......
Πολύ γλυκό το άρθρο σου....μπράβο:amuse:
Γεράκι
13-06-2008, 08:50 PM
Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό και έχω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που πέρασαν από την ζωή μου. Αυτοί μου χάριζαν τους εαυτούς τους και εγώ μέσα από αυτούς γνώριζα τον δικό μου εαυτό. Ξεχωριστή θέση δε έχει ο δάσκαλός μου (δεν εννοώ αυτόν του σχολείου...) που η παρουσία του με έκανε να δω τη ζωή με διαφορετική οπτική.
δελφινι
19-11-2008, 01:14 PM
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ .... ΤΕΛΕΙΟ.... ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ:bigsmile:
pinguinaki
19-11-2008, 10:31 PM
Συγχαρητηρια.Συγκινηθηκα πολυ.Πραγματι το πιστευω οτι υπαρχουν αδερφες ψυχες,ηδη στην ζωη μου εχω γνωρισει 2.Ο ενας με βοηθησε να δω την ζωη πιο χρωματιστη και στον αλλον εδωσα αγαπη και στηριξη σε μια δυσκολη περιοδο γι αυτον.Και με τους 2 ανθρωπους η γνωριμια μας εγινε σε πολυ ιδιαιτερες συνθηκες και με ολα τα συναισθηματα που ειπατε στο αθρο.Σε δυσκολες καταστασεις της ζωης μας νιω8ω τις ψυχες μας να γινονται ενα και να καλουν η μια την αλλη..εστω και απο μακρια ο καθενας για διαφορετικους λογους.Δεν ξερω αν θελω να μου ξανασυμβει,νιωθω πραγματικα γεματη με δυο εμπειριες που μου εμαθαν πολλα.Ειμαι πλεον πεπεισμενη οτι ναι αυτες οι δυο ειναι αδελφες ψυχες μου που η καθεμια με τον δικο της τροπο με εκανε να προχωρησω παρακατω και να δω την δικη μου ψυχη πιο καθαρα μεσα απο μια κρυσταλλινη μορφη..Ευχαριστω και τους δυο.
voulatain
19-11-2008, 10:55 PM
Aδελφες ψυχες ;Δεν ειμαι απολυτα σιγουρη αν συναντησα,αλλα για μια τουλαχιστον ετσι ενιωσα,λες και η συναντηση μας προυπηρχε της γνωριμιας μας,περιεργα,αλλοκοτα συναισθηματα...Ακομη και μετα απο 11χρονια συχνα νιωθω οτι ηταν κατι σαν το αλλο μου μισο,αυτος ο ανθρωπος κ αλλο τοσο συχνα ξερω οτι ηταν το αλλο μου μισο,οποτε...
kinky_skorpina
03-01-2009, 04:04 AM
Δεν ξέρω αν τελικά υπάρχει αυτο που λέμε..."αδερφή ψυχή"! Εγω έχω μεγάλη δυσκολία στο να ερωτευτώ γιατί δυσκολεύομαι να βρώ ένα άτομο που να μπορώ πραγματικά να θαυμάζω. Αλλα ακόμη κι αν το βρώ δε θέλω να αφήσω την ψυχούλα μου να βασανίζεται απο σκέψεις του τύπου τί κάνει ο σύντροφος μου όταν δεν είναι μαζί μου...
Δείμων
03-01-2009, 04:21 AM
Εχμ Σκορπίνα μου δεν έχεις συναντήσει ακόμα την πραγματική αδελφοψυχούλα σου :love::love::love: Πίστεψέ με, όταν συμβεί το τι κάνει μακρυά σου θα είναι το τελευταίο που θα σε νοιάζει. Γιατί θα ξέρεις.
giannas
03-01-2009, 08:19 AM
Δεν ξέρω αν τελικά υπάρχει αυτο που λέμε..."αδερφή ψυχή"! Εγω έχω μεγάλη δυσκολία στο να ερωτευτώ γιατί δυσκολεύομαι να βρώ ένα άτομο που να μπορώ πραγματικά να θαυμάζω. Αλλα ακόμη κι αν το βρώ δε θέλω να αφήσω την ψυχούλα μου να βασανίζεται απο σκέψεις του τύπου τί κάνει ο σύντροφος μου όταν δεν είναι μαζί μου...
Δεν χρειαζετε να ξερεις αγαπητη kinky-skorpina ,το μονο που χρειαζετε ειναι να ξερεις γιατι ειναι μαζι σου.Τι του δινεις,τι σε κανει ξεχωριστη απο τις υπολοιπες,ποιο ειναι το κοινο που σας ενωνει....τωρα το τι κανει οταν ειναι μονος του δεν σε αφορα...αρκει να μην το μαθεις:wink2:...,γι΄αυτο μην το ψαχνεις και πολυ.
Δείμων
03-01-2009, 03:44 PM
Συμφωνώ απόλυτα στα πρώτα. Perfect Όμως σε αυτό
τωρα το τι κανει οταν ειναι μονος του δεν σε αφορα...αρκει να μην το μαθεις:wink2:...,γι΄αυτο μην το ψαχνεις και πολυ.
θα διαφωνήσω. Ισχύει σε οποιαδήποτε άλλη σχέση εκτός της αδελφοψυχικής. Σε μια τέτοια περίπτωση όπως είπα πιο πάνω ο βαθμός ένωσης υπάρχει τόσο βαθύς και ισχυρός ώστε ξέρεις τι κάνει τι σκέφτεται και πως νοιώθει ο άνθρωπός σου κάθε στιγμή, είτε βρίσκεται είτε δεν βρίσκεται κοντά σου. Γι αυτό άλλωστε ονομάζεται και έτσι...
Αυτού του είδους η επαφή μπορεί να οδηγήσει το ζευγάρι από το καλύτερο μέχρι το χειρότερο, επειδή πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό όπλο στα χέρια του(ς) που ίσως να μην ξέρουν και οι δύο πώς να το χειριστούν. Χρειάζεται αρκετή κουβέντα το θέμα όμως οπότε ας το αφήσουμε για κάποια άλλη φορά.
giannas
03-01-2009, 04:11 PM
Ειπε για συντροφο σκετο ,οχι για αδελφοψυχοσυντροφο...:toung:
Ξερω-ξερω:offtopic: αλλα δεν εχουμε μυνηματα
Δείμων
03-01-2009, 05:09 PM
Εχμ ναι :embarrest αλλά δεν είμαστε off, αφού μιλάμε διευκρινιστικά. Όμως αυτό βρε Γιάννα δεν της είπα κι εγώ, ότι ισχύει για οποιαδήποτε άλλη σχέση εκτός της αδελφοψυχικής?... Δηλαδή τον εραστή εντάξει μπορείς να τον ζηλεύεις και να μην είσαι σίγουρος τι σου λέει και τι σου κρύβει, αλλά εάν (όταν μάλλον) συναντήσεις στο δρόμο σου μία αδελφή ψυχή και συνδεθείτε ερωτικά αυτό δεν παίζει γιατί θα είσαι τόσο μέσα του που θα τα «βλέπεις» και θα τα συγχωρείς (επειδή τα καταλαβαίνεις) όλα!
Έφυγα πάλι ο Δίδυμος.... :love:
Είναι θαυμάσιο άρθρο και ταυτόχρονα κατανοήσιμο μόνον από εσωτερική σκοπιά. Εάν το μόνο που μας συγκινεί είναι η ικανοποίηση του εαυτού, πράγματι ή δεν θα βρούμε την αδελφή ψυχή μας ή θα την προσπεράσουμε σαν να μην υπήρξε ! Ομολογώ πως προσωπικά πολλές φορές έχω πλανηθεί από τη μάταιη αναζήτηση, ανακαλύπτοντας πάντα πως έψαχνα για την ψυχή μου, αλλά μέχρι τώρα το ξεχνούσα στη συνέχεια. :
cheesy: :bigsmile:
beckam
22-11-2009, 08:37 PM
συγχαρητηρια!!! Πολυ ενδιαφερον
παλίρροια
28-12-2009, 11:15 PM
Πολύ ωραίο το Αρθρο!! Δεν είμαι σίγουρη αν έχω φτάσει σε τέτοιο επίπεδο επικοινωνίας με έναν Ανθρωπο.....Μάλλον όχι:cry:
Katerina Paraskevopoulou
29-12-2009, 08:35 AM
Πολύ ωραίο το Αρθρο!! Δεν είμαι σίγουρη αν έχω φτάσει σε τέτοιο επίπεδο επικοινωνίας με έναν Ανθρωπο.....Μάλλον όχι:cry:
Ίσως γιατί δεν ξέρεις το " δεν έτυχε... πέτυχε"
indigoel
05-06-2010, 05:17 PM
ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΑΡΘΡΟ!!! [/B] ΕΓΩ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΨΥΧΗ ΜΟΥ.....ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ. ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ .......;;;:love:
Blue Phoenix
09-06-2010, 01:46 PM
Να ρωτήσω κάτι!Αυτό φαίνεται και από τη συναστρία? Έχω έναν φίλο μου , παιδικό που τον συνατησα πάλι μετά από χρόνια. Από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε από κοινού νιώσαμε μια τεράστια εξάρτηση και τόσο έντονα συναισθήματα που τη μια μας έκαναν αυτοκολλητους και από την άλλη μας οδηγούσαν σε ομηρικούς καυγάδες. Από παιδιά μέχρι τώρα ΄παρά την ωρίμανση μας υπάρχει η ίδια ακριβώς εξάρτηση, μια αμοιβαία τεράστια αγάπη αλλά οδηγούμαστε πολλές φορές να αποφεύγουμε ο ένας τον άλλο γιατι ...η κατάσταση αυτή δεν παλεύεται.Η σχέση μας όμως ήταν πάντα καθαρά φιλική.... Ενδόμυχα πιστεύω ότι συμβαίνει να είμαστε όντως αδελφές ψυχές...και εκείνος το ίδιο. Μπορούμε να το διασταυρώσουμε από τους χάρτες μας? Εγώ είμαι γεννημένη 25/10/83 ώρα 18:10 κι εκείνος 30/10/83 ώρα 13:00. ΜΠορούμε να το δούμε αυτό?
Μητσάκος
09-06-2010, 02:39 PM
Να ρωτήσω κάτι!Αυτό φαίνεται και από τη συναστρία? Έχω έναν φίλο μου , παιδικό που τον συνατησα πάλι μετά από χρόνια. Από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε από κοινού νιώσαμε μια τεράστια εξάρτηση και τόσο έντονα συναισθήματα που τη μια μας έκαναν αυτοκολλητους και από την άλλη μας οδηγούσαν σε ομηρικούς καυγάδες. Από παιδιά μέχρι τώρα ΄παρά την ωρίμανση μας υπάρχει η ίδια ακριβώς εξάρτηση, μια αμοιβαία τεράστια αγάπη αλλά οδηγούμαστε πολλές φορές να αποφεύγουμε ο ένας τον άλλο γιατι ...η κατάσταση αυτή δεν παλεύεται.Η σχέση μας όμως ήταν πάντα καθαρά φιλική.... Ενδόμυχα πιστεύω ότι συμβαίνει να είμαστε όντως αδελφές ψυχές...και εκείνος το ίδιο. Μπορούμε να το διασταυρώσουμε από τους χάρτες μας? Εγώ είμαι γεννημένη 25/10/83 ώρα 18:10 κι εκείνος 30/10/83 ώρα 13:00. ΜΠορούμε να το δούμε αυτό?
Με πέντε μέρες διαφορά στην ημερομηνία γέννησης, όλοι σας οι πλανήτες, εκτός από τη Σελήνη, είναι σε σύνοδο. Λογικό, λοιπόν, να έχετε πολλά κοινά. Αυτό δεν σημαίνει ότι και υπάρχει πλήρης ταύτιση, ή ότι αυτό που νιώθεις περικλείει την έννοια της "αδελφής ψυχής". Εκτιμώ ότι είναι τα κοινά βιώματα που σας συνδέουν περισσότερο και εφόσον είστε της ίδιας γενιάς, και η κατά βάση κοινή θεώρηση των πραγμάτων. Αν έπαιζε μόνον αυτό, για να βρούμε την "αδελφή ψυχή" δεν θα είχαμε παρά να βρούμε κάποιον που έχει γεννηθεί σε κοντινή ημερομηνία με τη δική μας και να τον θεωρούσαμε "αδελφή ψυχή".
Επιπλέον, ανεξάρτητα από το τι λες εσύ, μου είναι κομμάτι δύσκολο να δεχθώ ότι ακόμα και αν δεν υπήρξε έμπρακτα εκδήλωση ερωτικού ενδιαφέροντος, ότι αυτό δεν υπήρχε ή δεν υπάρχει. :bigsmile:
Blue Phoenix
09-06-2010, 03:14 PM
Με πέντε μέρες διαφορά στην ημερομηνία γέννησης, όλοι σας οι πλανήτες, εκτός από τη Σελήνη, είναι σε σύνοδο. Λογικό, λοιπόν, να έχετε πολλά κοινά. Αυτό δεν σημαίνει ότι και υπάρχει πλήρης ταύτιση, ή ότι αυτό που νιώθεις περικλείει την έννοια της "αδελφής ψυχής". Εκτιμώ ότι είναι τα κοινά βιώματα που σας συνδέουν περισσότερο και εφόσον είστε της ίδιας γενιάς, και η κατά βάση κοινή θεώρηση των πραγμάτων. Αν έπαιζε μόνον αυτό, για να βρούμε την "αδελφή ψυχή" δεν θα είχαμε παρά να βρούμε κάποιον που έχει γεννηθεί σε κοντινή ημερομηνία με τη δική μας και να τον θεωρούσαμε "αδελφή ψυχή".
Επιπλέον, ανεξάρτητα από το τι λες εσύ, μου είναι κομμάτι δύσκολο να δεχθώ ότι ακόμα και αν δεν υπήρξε έμπρακτα εκδήλωση ερωτικού ενδιαφέροντος, ότι αυτό δεν υπήρχε ή δεν υπάρχει. :bigsmile:
Χαχαχαχα, αγαπητέ κύριε Μητσάκο που είσαι και το αγαπημένο μου ζώδιο!, φυσικά και τα παραπάνω τα έχω σκεφτεί κι εγώ. Και φυσικά και υπάρχει ταύτιση με άτομα της ίδιας γενιάς και τους ίδιου δεκαημέρου του ζωδίου μου. Κι επειδή ο Σκορπιός είναι και ζώδιο με το "σκάλωμα" να βρει το άλλο του μισό, πολλές φορές έχει συμβεί να μου κάνουν εξομολόγηση του στυλ "σε βρηκα επιτέλους" από φίλους κατι που ήταν μέγα λάθος, το απορρίπτω και μακροπρόθεσμα αυτό φαίνεται, ότι ήταν μια ιδέα. Με τον συγκεκριμένο φίλο μου είναι κάτι που κι εγώ η ίδια δεν το έχω ξαναπάθει. με κανέναν άλλο (έχω κι άλλους φίλους ίδιας ημερομηνίας) Δεν ξέρω αν θέτεις το τελευταίο σχόλιο επειδή κάνω ειδική μνεία ή λόγω χαρτών αλλά αν λάβεις υπόψη το γεγονός ότι παρότι είναι γυναικάς ποτέ δεν έχει κάνει κάτι προς εμένα ακόμα και σε περιόδους που ήμουν μόνη μου και εμένα δε μου προκάλεσε ποτέ αίσθημα ζήλιας...χμμμ..υποθέτω μόνο φιλικό είναι. Απλά δε θα μπορούσαμε να μην είμαστε μαζί, να μην έχουμε σχέσεις ή να μην έχουμε νέα ο ένας από τον άλλο. Ακόμη και τα χρόνια που είχαμε χάσει επαφή πάντα φροντίζαμε από κάπου να μαθαίνουμε ο ένας για τον άλλο....ταυτόχρονα στα τόσα χρόνια δεν έχει παιχτεί ποτέ κάτι ερωτικό! Και γνωριζόμαστε 15 χρόνια!Αυτό δεν είναι αδερφή ψυχή??Αλλά δεν ξέρω πως φαίνεται από τον χάρτη...:(
Δείμων
12-06-2010, 03:10 AM
Για ρίξε μια ματιά και στον σύνθετο.. Ή στους οίκους που πέφτουν σοβαροί πλανήτες στη συναστρία σας..
Πολύ όμορφο κείμενο Φωτεινή. Ελαφρύ και ευχάριστο στην ανάγνωση!
Κρατάω το σημείο που αναφέρεις και συ ακόμη μια φορά, ότι αδελφή ψυχή δεν είναι απαραίτητα ένας ερωτικός σύντροφος, αλλά μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε, η οποιαδήποτε... άντρας ή γυναίκα, φίλος ή φίλη...
Δεν είμαι σίγουρη κατά πόσο πιστεύω σε αυτό που ονομάζουμε αδελφή ψυχή. Αυτό που ξέρω είναι ότι με κάποιους ανθρώπους υπάρχει μια καλύτερη επικοινωνία, ένα στενότερο δέσιμο, μια σχέση αλληλοσυμπλήρωσης, που με κάποιους άλλους δεν έχουμε.
Συγχαρητήρια! Περιμένουμε και άλλα ;)
Με κάλυψες απόλυτα Astropeleki με τα σχόλιά σου και για το καλογραμμένο κείμενο της Φωτεινής, αλλά και για την ουσία του θέματος. Τα εύσημα κι από μένα Φωτεινή.
παλίρροια
19-08-2010, 11:10 PM
:love: Οντως απεγνωσμένη η αναζήτηση.....:embarrest γιατί όποιος είναι ανικανοποιητος βρίσκεται σε αναζήτηση!!!:weird: Ελπίζω μόνο να μην συνειδητοποιήσω κάποια στιγμη ότι είναι δίπλα μου και απλά δεν το έχω πάρει χαμπάρι.....:weird:
Θα πάνε περιπατο τα πάντα ,συναισθηματικές νοημοσύνες,διαίσθηση,κλπ,κ π.....:laugh:
kiaRRa
20-08-2010, 02:33 PM
Ελπίζω μόνο να μην συνειδητοποιήσω κάποια στιγμη ότι είναι δίπλα μου και απλά δεν το έχω πάρει χαμπάρι.....:weird:
Θα πάνε περιπατο τα πάντα ,συναισθηματικές νοημοσύνες,διαίσθηση,κλπ,κ π.....:laugh:
Mη σε τρομάζει αυτό.
Να σε τρομάζει μηπως συνειδητοποιήσεις ότι ΉΤΑΝ δίπλα σου και δεν το είχες πάρει χαμπάρι....:embarrest
Δείμων
20-08-2010, 03:31 PM
Χαχα!!! μπορεί να μην το είχε πάρει χαμπάρι εκείνη! :laugh:
kiaRRa
20-08-2010, 03:38 PM
Χαχα!!! μπορεί να μην το είχε πάρει χαμπάρι εκείνη! :laugh:
Αν κρίνουμε εκ του αποτελεσματος... παει πεταξε το πουλάκι και στις δύο περιπτώσεις. Εκτος αν η μια εκ των ψυχών που εχει αντιληφθεί το ρόλο της άλλης το παίξει κυνηγος Τσακ Νόρις και καταδιώκει την άλλη στα περατα του κόσμου ωσπου να ξανασμίξουν... (και καλά σε αυτή τη ζωή, φαντάσου να τη στοιχειώνει ως τις επόμενες)
Αν πάλι το πάμε μοιρολατρικα, μετά καταλήγουμε με πολλα μυξομάντηλα για την ψυχή που χάθηκε από τη ζωή μας ή με κραυγαλέο εγωισμό του στυλ "δεν πειράζει... αυτή θα χάσει"
Τώρα αντε βρες το μάθημα που πήρε ο καθένας από την αδελφή ψυχή του....:weird: